Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Anoia

Es realitza el sopar de Commeració de la República Catalana

Durant el transcurs d’aquest sopar, el President comarcal d’ERC Jordi Mercader, va manifestar la voluntat de la direcció comarcal de triplicar el nombre de regidors i d’alcaldes que actualment té ERC a l’Anoia. En la seva intervenció, va posar de relleu la tasca que els càrrecs electes estan fent en els respectius ajuntaments, tot encoratjant-los a continuar treballant amb aquests objectius estratègics marcats. Després del President comarcal, va prendre la paraula la diputada Marina Llansana que va posar de manifest la bona feina que s’està fent a la comarca. Va tenir un “record pels regidors i alcaldes republicans que exercien els seus càrrecs el 1936, i que alguns d’ells fins i tot van pagar amb la seva vida aquesta defensa dels ideals republicans que avui amb orgull seguim defensant la gent d’ERC.” L’acte va cloure amb l’audició de la proclamació de la República Catalana d’en Francesc Macià, i el cant dels Segadors del públic assistent, que en un nombre de més de dues centes cinquanta persones omplien la sala a on es va realitzar els sopar.

Torelló

III Calçotada republicana de la Vall del Ges

La secció local d'ERC de Torelló ha celebrat la III Calçotada de la Vall del Ges en commemoració de la proclamació de la República Catalana, per part de Francesc Macià al 1931. 67 militants i simpatitzants han participat en la calçotada, una celebració que ja s'ha consolidat al llarg dels tres anys que es celebra, una mostra més de la consolidació de d'Esquerra Republicana de Catalunya a Torelló. El President de la secció local de Torelló, Jaume Martí, ha valorat molt positivament la III calçotada i ha dit “que amb celebracions com aquestes, de companyonia, es demostra el bon ambient dins a ERC i que el futur del partit a la Vall del Ges està assegurat”.

Torelló

Vot favorable, però crític, al Pla d'Igualtat entre Homes-Dones de la Vall del Ges, Orís i el Bisaura.

Com a representants electes dels ciutadans i ciutadanes de Torelló, ens neguem a tancar els ulls davant d’un problema tan greu com és la violència vers les dones. Una mort setmanal de mitjana és molt més del que una societat conscient pot suportar. Es tracta d’una violència irracional, sustentada en arguments antiquíssims de la dona com a propietat masculina i de la que moltes persones encara no han comprès que poden ser còmplices, si entre tots no posem els mitjans per rebutjar, condemnar, denunciar i eradicar aquesta xacra social. "Per donar resposta a les víctimes d’aquesta violència i per prevenir aquest terrorisme domèstic es proposa al Ple l’adopció del següent acord: FER una política regular per part de l’Ajuntament, basada en una campanya anual d’informació sobre els serveis d’atenció a les víctimes de la violència de gènere i de la prevenció d’aquesta i amb diferents actes implicant entitats i ciutadania. Aquesta campanya es realitzarà cada any.

Torelló

JERC crítica que s'hagi ignorat als joves per l'elaboració del Pla Local de Joventut

JERC-Vall del Ges critica que Flora Vilalta hagi ignorat els joves de Torelló a l'hora d'elaborar el Pla Local de Joventut. Com va dir el portaveu d'ERC-AM, el membre de JERC, Jordi Casals, "el Pla Local de Joventut té un defecte de naixement" perquè no s'ha fet d'una forma participada pels joves, tal com indiquen les directrius de la Secretaria General de Joventut. Casals també va denunciar que no es creï un Fòrum Jove on els joves "associats i no" puguin fer sentir la seva veu. Aquest Fòrum ja estava a punt d'engegar al principi de la legislatura, però Flora Vilalta el va aturar, adduint que s'estava treballant amb la Diputació. Davant les paraules de Flora Vilalta que l'equip de govern està content amb el Pla de Joventut, el portaveu de les JERC, Josep Culí, ha declarat que "són els joves qui haurien d'estar contents, però segur que no ho estan perquè el desconeixen".

Torelló

ERC-AM demana pel nou viver d'empreses i pels camins tallats per la variant

ERC-AM de Torelló va demanat, en el darrer Ple, pel nou viver d'empreses de serveis, arran de l'acceptació del PUOSC per les noves oficines de la Policia Local, on hi estava ubicat el viver d'empreses. Miquel Franch va sorprendre a tothom dient que "Torelló mai ha tingut viver d'empreses". L'alcalde va explicar que es farà una millora d'espais i nus espais a Gestiomat. Casals també va demanar pels camins tallats, a causa de l'obertura de la nova variant. Es va informar que ja se n'ha informat a Carreteres.

Anoia

Sopar de commemoració del 74è aniversari de la proclamació de la República Catalana 1931 – 2005

El divendres 15 d'abril, la gent d'Esquerra Republicana de Catalunya, de la comarca de l'Anoia, honorarem la proclamació de la República Catalana de Francesc Macià, del 14 d'abril de 1931. És en aquet motiu que ja tenim a punt el sopar anual que es farà al restaurant “Scorpia”, d’Òdena, a les 21h del divendres dia 15. És imprescindible que tothom que hi vulgui assistir, que faci les seves reserves a través de l’adreça electrònica anoia@esquerra.org o bé trucant als telèfons del Partit: 93.805.00.18 – 610.204.209. Enguany ens acompanyarà el Molt Honorable President del Parlament de Catalunya, Ernest Benach. Enguany per primera vegada, s'otorgarà la insígnia "Estel Blanc" en reconeixement a una trajectòria en la defensa i promoció de la llengua i cultura catalana, i la identitat nacional, que enguany recaurà en el sr. Jaume Piqué, propietari de l'establiment Jimmy Jazz d'Igualada, que enguany compleix 10 anys de punt de trobada per a totes les persones que se'l senten com un referent de catalanitat.

Alcoi

ERPV pregunta a Brussel·les sobre el projecte de central eòlica al Comtat

L'eurodiputat d'ERC, Bernat Joan, ha presentat aquesta setmana una pregunta a la Comissió Europea sobre el projecte de central eòlica a la comarca del Comtat (coneguda com a zona 14). El diputat eivissenc demana a la Comissió Europea si té previst cofinançar aquest projecte de la Generalitat Valenciana malgrat que presumptament vulnere diverses normatives europees sobre, per exemple, aus, hàbitats i sorolls. Joan també pregunta a la Comissió sobre el sentit de permetre que s'erigisca aquesta central en una zona que ha rebut una important quantitat d'ajuts europeus per a desenvolupar el turisme rural com a alternativa econòmica, una alternativa que la central, si prospera, destruiria. El projecte, que preveu la implantació de 50 aerogeneradors de 100 metres d'alçada a molt poca distància de nuclis de població i en zones protegides, ha mobilitzat la població de la comarca, on s'hi han recollit més de 40.000 al.legacions contràries. ERPV es mostra contrària a aquesta central eòlica i exigeix la Comissió Europea que no cofinance el projecte degut als perjudicis ecològics i econòmics que originarà per al Comtat i també a que vulnera la legislació comunitària.

Anoia

Jordi Mercader, nou president de la sectorial regional de turisme

El president de la Federació comarcal d’ERC, Jordi Mercader, ha estat nomenat president de la sectorial regional d’ERC de turisme, comerç i consum. La regional d’ERC de la Catalunya central, ha posat en marxa la nova sectorial de turisme, comerç i consum. Durant la primera reunió d’aquesta sectorial, es va decidir, en matèria de comerç, la realització d’unes jornades sobre la qualitat de producte. Pel que fa a consum, es va plantejar la voluntat de fer un seguiment a les reclamacions més reiteratives que presenten els consumidors. I referent a turisme, s’han marcat les línies de treball d’una campanya conjunta entre les diferents comarques que formen aquesta regional d’ERC. La creació de sectorials regionals, es va aprovar durant el congrés nacional que el partit republicà va realitzar el passat any.

Torelló

Llibres per la Franja de Ponent

Fins a principi de Juliol, és farà recollida de llibres en Català en bon estat, aquests llibres aniran destinats a la Franja de Ponent, on és molt difícil aconseguir llibres en llengua catalana. Els interessats es poden dirigir a la Biblioteca Dos Rius de Torelló i a la Biblioteca Joan Triadú de Vic. Aquesta acció en favor de la llengua catalana a la Franja de Ponent ja es va portar a terme a Prats de Lluçanès.

Torelló

ERC-AM condiciona el vot afirmatiu al reglament de les subvencions a les entitats, a la participació d'aquestes en el reglament.

El portaveu d'ERC-AM Torelló va condicionar el vot afirmatiu a l'aprovació definitiva del reglament de subvencions, a què s'informi a les entitats del reglament per tal que participin en la presentació d'esmenes al text proposat. Ja que sols es té un mes hàbil per presentar esmenes, es preveu difícil que l'equip de govern ho faci, ja que no es va tenir en compte la possibilitat de la participació de les entitats en el reglament. En el cas que l’equip de govern no faci l’esforç, ERC-AM no podrà votar afirmativament a l’aprovació definitiva del text, ja que el model de fer política municipal d’ERC és comptant amb la participació de la ciutadania i, més, quan els temes afecten tant directament als ciutadans i, en aquest cas, entitats.

Torelló

Vaguetats com a resposta davant la demanda de coherència en la política del casc antic i de què se n'ha fet del policia de barri

El portaveu d'ERC-AM, Jordi Casals, ha demanat coherència en la política en els estacionaments i parades de cotxes al casc antic, davant les vaguetats de plantejaments exercits, que repetit el regidor de seguretat ciutadana i l'alcalde que, davant l'evidència que tolerar l'estacionament i la senyal que ho prohibeix són contradictoris, ha dit que "és coherent". Casals també ha demanat per la figura que havia de ser la solució per aproximar la policia al ciutadà, el policia de barri. La resposta ha set dir que manquen recursos.

Torelló

ERC-AM demana implicació en el Pacte Nacional d'Educació i que la regidoria d'Esports es comprometi a buscar el consens per la nova piscina coberta

ERC-AM de Torelló va demanar implicació de la regidoria d'educació en el Pacte Nacional per l'Educació, que ha engegat la Conselleria d'Educació. Casals ha demanat que es prioritzi el treball en aquest procés de debat sobre el model educatiu de Catalunya, i que es convoqui el Consell Escolar Municipal amb premura, doncs el procés s'acaba per l'abril. Torelló, com a ciutat educativa, hi ha de ser. Per altra banda, Jordi Casals, davant les últimes declaracions del regidor d'esports sobre on s'ha d'ubicar la nova piscina coberta, ha demanat que s'agafi el compromís de consensuar el nou emplaçament de l'equipament.

Torelló

Amb una alta abstenció , el SÍ s'imposa a la Vall del Ges, sense arribar al 60% dels vots.

Els resultats a la Vall el Ges van donar una victòria, gens àmplia del SÍ sobre el NO, amb un considerable volum de vots en blanc. Cal destacar l'enorme abstenció d'un 57'83% a Torelló, 54'83% a Sant Vicenç de Torelló i un 59'77% a Sant Pere. Resultats: ::Torelló: SÍ 2.291 54,61% NO 1.593 37,97% Blanc 311 7,42% ::Sant Vicenç de Torelló: SÍ 330 48,67% NO 273 40,27% Blanc 75 11,06% ::Sant Pere de Torelló: SÍ 316 43,59% NO 330 45,52% Blanc 79 10,89%

Anoia

Referèndum europeu: el NO guanya a Orpí.

La recentment creada secció local d’ERC d’Orpí, vol mostrar la seva satisfacció pels resultats obtinguts al municipi d’Orpí, en la consulta sobre la Constitució Europea. Sobre un cens de 146 persones, van participar en les votacions 83 electors, que suposen un 56,85% del total. Aquesta xifra demostra que també en aquest punt cal felicitar-nos per la participació que hi ha hagut, doncs està clarament per sobre de la mitjana catalana. D’aquests, 41 vots van ser contraris al text constitucional que ens proposaven, és a dir un 49,40%. 35 vots van ser afirmatius, representant un 42,17%, i 7 en blanc. Orpí, doncs, és l’únic poble de la comarca de l’Anoia a on el NO ha guanyat amb un percentatge proper al 50%. És per aquest motiu, que la secció local d’ERC d’Orpí vol manifestar públicament el seu agraïment als votants orpinencs

Torelló

Marina Llansana tanca, a Torelló, la campanya d’ERC pel NO a la comarca d’Osona

En un acte presentat per la filòloga Rosa Sayós, la portaveu d’ERC, Marina Llansana, i el portaveu de JERC–Vall del Ges, Josep Culí, van demanar el NO pel referèndum del proper dia 20, en l’acte de cloenda de la campanya pel NO a Osona, on ERC ha fet 14 actes. Culí, després que Sayós denunciés sentir-se amenaçada, insultada i menystinguda per la campanya del sí, va denunciar una Europa militaritzada i anti social, que és la que es posa en referèndum el dia 20. El de les JERC va demanar que s’anés a votar pel NO, encara que ell no votaria “perquè no tinc encara els 18, però aquesta constitució hipotecarà el meu futur i el de tots els joves”. Llansana, per la seva banda, que animà a la ciutadania que es va activar pel NO a la guerra perquè planti cara a una UE militaritzada, va demanar un NO rotund per dignitat nacional, davant un tracta que “blinda els estats i anul.la Catalunya, la nostra llengua i les nostres institucions”.

Torelló

Els cinc col·lectius, que van formar la Comissió 11 de Setembre de la Vall el Ges, s’uneixen pel NO al Tractat Constitucional Europeu.

Els cinc col·lectius que es van unir en la Comissió 11 de Setembre de la Vall del Ges, sota el lema “Sense Països Catalans, NO a Europa”, s’han unit de nou per proclamar el seu ple rebuig al Tractat Constitucional Europeu que es posarà a referèndum el proper 20 de febrer. La retallada de drets socials que suposa el no reconeixement del dret al treball o el dret a la salut, situant els ciutadans a la voluntat del mercat; els dèficits democràtics en la seva elaboració, fet des els estats i pels estats, sense comptar per res amb la ciutadania; la militarització de la UE que planteja el text; i el nul reconeixement de la nació catalana, ja sigui com a nació sense estat, comunitat lingüística o bé el seu dret a l’autodeterminació, ans el contrari, fa que els cinc col·lectius es posicionin activament contra el Tractat i faran campanya activa pel NO, per activar la ciutadania de la Vall del Ges. Els diferents col·lectius tenen planejat fer un mural i es faran parades informatives al mercat setmanal de Torelló i a la Plaça Nova de Torelló.

Torelló

Centre de dia, una victòria de la ciutadania.

Pel membre d'ERC-AM, Joan Girbau, "s'ha de continuar amb la política participativa en la creació de polítiques de la gent de gran, on tots hi podem participar: partits, entitats i ciutadania". ERC-AM ha mostrat la seva satisfacció perquè el projecte surt endavant i, a més, com el grup municipal havia proposat en campanya, després d'una feina ben feta, liderat per Carme Verdaguer. Com va dir Jordi Casals, portaveu d'ERC-AM, en el ple de pressupostos, que "el centre dia es faci, és una victòria de la societat civil, que va saber marcar l'agenda política", cal homenetjar el grup de ciutadans que va treballar fort perquè el centre de dia fos una realitat.