Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Osona

Ridao es felicita per l’exhumació de la primera fossa comuna de la Guerra Civil a la comarca d’Osona

El diputat Joan Ridao s’ha mostrat avui satisfet amb l’exhumació de la primera fossa comuna de la Guerra Civil a la comarca d’Osona, on s’han localitzat les restes de 7 soldats republicans, que s’estan identificant. Dels resultats d’aquesta exhumació se’n despendrà un protocol que reguli l’obertura de fosses comunes tal i com demanava la moció d’ERC defensada per Ridao i que va ser aprovada pel Parlament de Catalunya el 27 de març de 2003. Joan Ridao assegura que “és un primer pas de cara a la necessària recuperació de la memòria històrica de Catalunya”. “Només així -assegura el diputat d’ERC- es tancaran les ferides encara obertes i es permetrà la reparació moral que mereixen els familiars de les víctimes de la guerra del 36 i de la dictadura franquista”.

Torelló

ERC denuncia la poca voluntat participativa de l'equip de Franch en l'Hotel d'Entitats

Jordi Casals va manifestar el malestar d'ERC-AM davant "el què sembla que l’equip de govern ha donat per finalitzat, unilateralment, el procés de participació ciutadana en quan a la configuració de la política d’equipaments per les entitats". Per Casals l'equip de govern traiciona l'esperit de consensuar i informar a "totes" les entitats els passos que es vagin donant i, ara, no s'està fent. Pel portaveu republicà "no pot ser que l’equip de govern, perquè tingui majoria absoluta es carregui la comissió d’equipaments i carregant-se així també, la participació de les entitats" i afegint que l'equip de govern "no creu en la participació ciutadana". Per acabar va demanar que es faci una reunió de la comissió, encara que "sigui de clausura.”

Torelló

El PSC imposa una esmena en una moció d'ERC-AM perquè el català esdevingui llengua oficial d'Europa.

• No creiem que l’esmena dels PSC aporti res a la moció presentada per ERC-AM. A excepció del tercer acord proposat, la resta del text no aporta res, al contrari: no compartim la idea que els estats ja no juguen un paper principal a Europa, si no perquè no està feta la connexió del TGV entre les ciutats catalanes de Perpinyà i Barcelona? No entenem el per què es parla que Catalunya “retroba la seva vocació europea, Catalunya mai l’ha perdut aquesta vocació, sembla que als socialistes se us ha “colat” el discurs de campanya de les europees del “tornar a Europa”, Catalunya fa mil anys que estem a Europa. Tampoc no entenem perquè es parla de partidisme quan la nostra moció fa un plantejament eminentment jurídic, que pugui aglutinar sense cap problema als altres grups polítics. Creiem que aquesta esmena no és més que una OPA hostil recolzada per la majoria absoluta en què compte el PSC. Creiem que la moció d’ERC-AM és vàlida i que la moció socialista no aporta es, per això recolzem la moció d’Esquerra.

Torelló

ERC de Torelló per la gent gran

A Torelló tenim una residència amb una filosofia de fa vint anys. Ara la realitat demana noves accions i molt important és la de fer una política d’atenció a la gent gran integral i òptima. També som conscients que s’ha de retardar l’entrada de les persones en centres de dia i residències, hi ha mitjans a la nostra disposició que ho ha de permetre. Tampoc podem oblidar els cuidadors, no sols per les feines que porten a terme, també hem de tenir en compte les seves emocions, el seu desgast psicològic, és per això que s’ha d’actuar amb celeritat pensant amb ells, també. La política de la gent gran és molt important, doncs la nostra societat, com la de la resta d’occident s’envelleix ràpidament, el sector vell de la població cada cop serà més gran, doncs la política social de gent gran tindrà més demandant. Per això, el Grup Municipal d’ERC-AM Torelló, fem diferents propostes, adquirides ja en campanya electoral, que se sumin a les dels altres grups municipals i entitats de Torelló i en ares de la busca del consens polític i social.

Alcoi

Esquerra demana la creació d’un nou hospital per a la Foia de Castalla

ERPV creu que es una Urgència Sanitària per a la comarca de l’Alcoià la construcció de un nou hospital que done servei a Ibi Castalla i Onil. Aquest projecte fou abandonat per la conselleria de sanitat i encara no ens han explicat per quines raons. Al voltant de l’anunci de la creació de nous quiròfans per a l’hospital Verge dels Lliris fet per l’Agència Valenciana per a la Salut, aquesta setmana, creiem que la reforma de l’Hospital d’Alcoi, encara que necessària, no fa més que apedaçar el dèficit sanitari dels nostres pobles. Així doncs l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi continuarà saturat per als habitants de la nostra ciutat i donant un servei massa llunyà per als altres pobles de l’Alcoià. Una urgència sanitària per als habitants de la Foia els pot costar la vida només pel que suposa el desplaçament cap a l’Hospital d’Alcoi. Des d’esquerra no podem més que preguntar-se si estem patint les conseqüències d’una Generalitat força endeutada des del govern Zaplana i les seues terres mítiques, i que per tant no pot fer front als dèficits d’assistència social que té el País Valencià.

Torelló

ERC vota en contra dels pressupostos del 2004

Nosaltres no votarem a favor d’aquests pressupostos per diferents raons: Primer per coherència, ja que també es vota els llocs de treball i ERC-AM vam votar en contra de la catalogació en el seu moment per unes raons ja explicades quan tocava. També hi votarem en contra per la manera com se’ns ha presentat la proposta a la resta dels grups municipals: amb demora i en una setmana tant sensible pels torellonencs com és la de Carnaval, que no seria un gran problema sinó fos perquè sols se’ns ha permès una setmana per estudiar aquests pressupostos, que donada la situació és totalment insuficient. Esperem que els dilluns després de Carnaval no esdevinguin dilluns de pressupostos i aquests pressupostos de Carnaval. També hem trobat a faltar la sessió informativa que ens va enunciar el regidor d’Hisenda per explicar-nos el canvi de metodologia que han provocat la demora de la presentació dels pressupostos d’enguany. Hem trobat algunes coses, entrant una mica en la concreció, que no ens acaben d’agradar, com un pressupost de Cultura, que s’hi li restem el què es destina al Teatre Cirvianum, és pobre.

Corbera de Llobregat

DISCURS ERC A CORBERA EN MOTIU DE LA CONSTITUCIÓ DEL NOU CONSISTORI (JUNY 2011)

Bon dia a tothom, Sr. Ripoll, l'enhorabona. Vostè encapçalarà ara un govern que ens hauríem estimat més que fos un altre. Ara bé, nosaltres no farem com algú del seu govern va fer fa quatre anys. Nosaltres no posem en entredit la legitimitat d'un govern que representarà una àmplia majoria de la ciutadania que va votar el passat 22 de maig. Ajudar a l'afecció polñítica és explicar que en el nostre sistema governa qui fa majories; no qui arriba primer. Això no és cap cursa: és el nostre parlament municipal.   Des d'aquí, com a portaveu d'Esquerra vull agrair molt la confiança que 579 persones van dipositar en nosaltres el 22 de maig perquè continuéssim treballant per una idea determinada de Corbera. Gràcies. La Montserrat Febrero i jo des de dins i molta altra gent des de fora persistirem per aquesta manera d'entendre Corbera. Una manera d'entendre Corbera que he defensat amb passió exercint el màxim honor que pot tenir una corberenc/a que es dedica al servei públic, és a dir, a la política: fer d'alcalde.

Gavà

Ja ha sortit l’Eramprunyà de gener

El número 201 (gener de 2021) de L'Eramprunyà, la publicació mensual que edita ERC-Gavà, ja ha sortit al carrer. Hi destaquen les següents informacions:   Els cribratges massius desplegats per Salut tranquil·litzen els gavanencs; aquests cribratges, fets a iniciativa del Departament de Salut (amb Alba Vergés al capdavant), van detectar poca incidència del virus a la nostra ciutat. Malgrat això, la situació no està resolta i es demana a la ciutadania que no es descuidi i extremi les mesures de precaució recomanades per Salut. Marta Jiménez  exposa que la vacuna serà l’eina que ens permetrà vèncer aquesta pandèmia quan una majoria de la població estigui immunitzada; mentrestant cal seguir amb les mesures de prevenció.   L’Operació Grèvol torna a aportar seguretat als carrers i als ciutadans durant la campanya de Nadal. La Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra varen tornar a actuar conjuntament per garantir la seguretat ciutadana durant la campanya de Gavà, intensificant la seva presència en els eixos comercial per tal de prevenir delictes com furts i robatoris en establiments o a persones particulars.

Parets del Vallès

L'IBI urbà (Impost de Béns Immobles) tornarà a baixar un 2,5% durant el 2021

Complint un dels compromisos de la legislatura del Govern Plural, l'IBI urbà serà més econòmic novament a Parets del Vallès durant el 2021. Si durant l'exercici de 2020 l'Impost de Béns Immobles va baixar un 2,5%, el 2021 es reduirà novament en aquest percentatge. De manera que s'haurà reduït en un 5% des de l'inici d'aquest mandat. Abans de finalitzar la legislatura, aquest impost s'anirà reduint fins arribar al 10% promès de manera progressiva. Així, el rebut mig de l'IBI era de 564 euros anuals durant el 2019. Una xifra que va baixar el 2020 fins a 550,14 euros i fins a 535,54 el 2021. Al final del mandat l'import del rebut quedarà en 507,73 euros, és a dir uns 47 euros menys de mitjana però l'estalvi serà d'uns 140 euros. El 2021 comença amb noves bonificacions en l'IBI per instal·lar plaques fotovoltaiques L'ampliació de 3 fins a 5 anys de la bonificació del 50% de l'Impost de Béns Immobles si s'instal·len plaques fotovoltaiques en els habitatges és una de les altres novetats de les ordenances fiscals de 2021.

Corbera de Llobregat

LA GENERALITAT DECLARA EL PESSEBRE VIVENT FESTA LOCAL D'INTERÈS TURÍSTIC

Després d'uns mesos d'espera, el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Hble. Josep Huguet, va signar la resolució per la qual declara la inclusió del Pessebre Vivent de Corbera al Cens de Festes Locals d'Interès Turístic. La iniciativa sorgeix d'una reunió, fa mesos, entre l'alcalde, Pep Canals i el conseller Josep Huguet en què el nostre batlle va anunciar que demanaria que es valorés aquesta possibilitat. Immediatament, el Servei de Turisme de l'ajuntament encapçalat pel nostre regidor, Èric Blanco, es va posar a treballar per presentar el dossier de la candidatura, que ha donat els fruits esperats. Per a l'alcalde, Pep Canals, "aquest és un fet molt destacable, ja que per un costat es fa justícia amb l'entitat Amics de Corbera i el Pessebre; i de l'altra obtenim un gran reconeixement com a reclam turístic ja a nivell nacional, cosa que es permet avançar en el nostre projecte d'una nova línia d'activitat econòmica per a Corbera." El conseller, Josep Huguet, afirma amb rotunditat: “quan l'alcalde va convidar-me a visitar el Pessebre fa dos anys vaig tenir molt clar els valors patrimonials i turístics del Pessebre.

ERC Palafolls

Esquerra diem no al pressupost municipal per l'any 2011 de PSC i CiU

Esquerra de Palafolls hem decidit votar negativament a l’aprovació del pressupost municipal per l’any 2011 que l’equip de govern format per PSC i CiU van portar al ple del passat dimarts 2 de febrer. Els motius principals amb que justifiquem el nostre vot negatiu són per una banda la falta de participació ciutadana en l’elaboració del pressupost així com aspectes relacionats amb la distribució que l’equip de govern pensa dur a terme amb els prop de setze milions d’euros de que consta el document. Pel que fa a la manca de voluntat de fer del pressupost municipal una eina de participació ciutadana creiem que la crisi econòmica que estem patint tots plegats hauria de ser motiu suficient com per explicar en quines partides l’equip de govern es pensa gastar els diners públics. També entenen des d’Esquerra de Palafolls que mitjançant una audiència pública del pressupost es donaria l’oportunitat als veïns del municipi de poder fer aportacions i esmenes per tal de que sigui el més just i equilibrat possible.

Llagostera

La nova Residència Geriàtrica Josep Baulida

Fa quatre anys vam fer la proposta d’una nova ubicació per a la Residència Josep Baulida a l’avinguda de l’Esport. A dia d’avui estem contents que aquesta idea sigui compartida per les forces polítiques de l’equip de govern. Però cal passar de les paraules als fets: durant l’actual legislatura s’ha fet una gestió ben tímida i d’última hora en aquest sentit. El pròxim mandat ha de servir per desenvolupar realment aquest nou projecte, el qual dotarà els residents d’un espai modern, preparat i accessible, que facilitarà la tasca dels treballadors i que s’ubicarà en un espai agradable, assolellat i sense barreres per a la mobilitat.

Caldes de Montbui

Junqueras: 'Com es pot defensar la dignitat nacional catalana amb un pacte de concentració nacional espanyola?'

El president d'ERC, Oriol Junqueras, va explicar ahir al vespre, en un míting a Mollet del Vallès, que la millor forma de defensar els interessos dels catalans, davant la majoria absoluta del PP, és votant la coalició independentista. 'El senyor Duran i Lleida ha engegat una campanya aquesta darrera setmana demanant que el votem per dignitat nacional. Però com defensarà la dignitat nacional catalana amb un Govern de concentració nacional espanyola? És que el PP i el PSOE han defensat mai els interessos de Catalunya?', argumentava Junqueras. 'Si algú creu que ha d'anar a votar per dignitat nacional, prego, demano i gairebé exigeixo que no voti el senyor Duran i Lleida, perquè per dignitat nacional no es pacta la liquidació de Televisió de Catalunya amb el PP, ni s'aproven els pressupostos del Govern i els de la Diputació de Barcelona amb el PP', afegia Junqueras. El president republicà ha prosseguit: 'En Duran i Lleida diu que vol tornar fer el pacte del Majestic amb el PP, malgrat que va produir la major concentració de poder econòmic i financer a Madrid, i malgrat que va culminar la construcció de l'Espanya radial.

Alella

Ni un pas enrera

El pressupost municipal per a 2012 va ser aprovat el passat 26 de gener. Aquest és un document que manté el compromís amb les persones del nostre poble. Un exercici de continuïtat i realista, en què les polítiques socials no donen cap pas enrere. Així, àrees com Serveis Socials veuen incrementats els seus recursos, per donar suport a aquells que més ho necessiten. Però també augmenten les partides d’Educació, per tal de reforçar les eines a disposició dels centres educatius, o Joventut, amb una aposta decidida per afrontar la realitat dels nostres joves d’una manera integral. El compromís amb la nostra ciutadania es manté també amb la cura dels espais públics. Els darrers anys el nivell de manteniment del nostre poble ha anat augmentant fins a incorporar les darreres millores introduïdes a la recollida de residus i la neteja viària ara fa un any. Malgrat el model dispers del nostre poble que en dificulta el manteniment i la conjuntura econòmica, la prioritat continua.

Vallès Oriental

Jaume Profitós i Martí, nou president d'Esquerra a Granollers

L'assemblea de militants de la secció local d'Esquerra a Granollers va escollir ahir l'executiva que liderarà el partit els pròxims 2 anys i ho va fer amb el suport de tota la militància que hi va assistir. En Jaume Profitós i Martí ocuparà a partir d'ara la presidència i l'acompanyaran en Ferran Raga (Secret. d’Organització, en Josep Mª Catot (Secret. de Finances), en Pere Sadurní (Secret. d’Imatge i comunicació i Política Parlamentària), la Elisabet Llamas (Secret. de la Dona), en Pep Mur (Secret. Política Municipal i Portaveu Municipal), en Jordi Barreda (Adjunt a Secret. d’Organització), en Manel Gener (Secret. Moviments Socials), l'Àlex Mir (Secret. Nova Ciutadania), en Tomàs Moré (Secret. de Partit en Xarxa) i, com a vocals, en Joan Anton Cerdà, l'Òscar Riu i la Isabel Alcalde. Profitós, que ocuparà el càrrec fins al març de 2014, va assegurar que comença aquesta etapa amb il·lusió i va destacar la necessitat de crear un nou discurs polític a Granollers amb un doble objectiu: per una banda treballar per la independència de Catalunya, i per l’altra, construir una alternativa de govern creïble a la ciutat per aquelles persones que tenen tant la justícia social com l’estima pel país, com els eixos que defineixen la seva cultura política.

Tortosa

El turisme dóna feina

Molts d’experts en economia afirmen que no sortirem de la crisi si els governs tan sols apliquen polítiques d’austeritat. No es tracta de gastar recursos de qualsevol manera, sinó d’utilitzar-los correctament. Les Administracions tenen moltes eines, de vegades no ben utilitzades quan tan sols es mira per on retallar en lloc de mirar com optimitzar adequadament els recursos de què disposen. Caldria que treballessin per impulsar l’activitat econòmica, per donar suport als emprenedors, per crear ocupació i, així, poder tornar a créixer d’una manera sostenible. A les Terres de l’Ebre, un dels sectors econòmics on s’ha creat ocupació en els últims anys és el turístic on ha incrementat el seu percentatge dins del PIB del territori. És una activitat, però, on és imprescindible l’existència d’iniciativa privada i és fonamental el suport de naturalesa pública. Molts d’Ajuntaments utilitzen recursos propis o obtenen ajuts d’Administracions superiors per donar l’empenta necessària per millorar les bases per garantir l’arribada de turisme als seus municipis a l’hora que els emprenedors trobin oportunitats per poder guanyar-se la vida.