Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Torelló

ERC i JERC rebutja la violència feixista

Concentració antifeixista a Torelló El dijous, dia 23 de desembre de 2004, a les 9 del vespre, a la plaça Nova de Torelló, es farà una concentració d´homenatge a en Roger que va morir fa pocs dies després de ser assassinat a mans de feixistes en les passades festes de Gràcia, el passat mes d´agost. En Roger ha passat més de tres mesos en coma com a conseqüència d´una ganivatada al coll produida per feixistes identificats, dos dels quals, un noi i una noia, viuen a Torelló. A Torelló, també darrerament, s´han prodüit pintades racistes i a favor de la raça blanca. Ja és hora d´aturar aquests energumens. Ahir va ser en Guillem Agulló, avui en Roger, no podem permetre que demà hi hagi una altra mort a mans d´aquests assassins feixistes. Feixistes ni a Gràcia, ni a Torelló ni enlloc!

Torelló

JERC Valll el Ges, colaborant amb la comissió "Una nació, una selecció", coordina un bus pel Catalunya-Argentina

UNA NACIÓ, UNA SELECCIÓ PARTIT DE FUTBOL CATALUNYA – ARGENTINA 29 DE DESEMBRE DE 2004 CAMP NOU ABANS, MANIFESTACIÓ PER LES SELECCIONS NACIONALS CATALANES Bus de les JERC Vall del Ges. Sortida de Torelló a les 16.45. Ruta: Sant Pere, Sant Vicenç, Torelló, Orís, Masies de Voltregà, Barcelona. 696078236 (JORDI) cpjordi@osonanet.com/torello@esquerra.org/valldelges@jerc.net

Torelló

ERC agraeix el serveis prestats de Josep Solà i dóna la benvinguda a Miquel Sala.

Esquerra Republicana de Catalunya agraeix els serveis prestats al poble de Torelló, tot i les discrepàncies polítiques en segons quins temes. Es valora molt els 17 anys que ha dedicat al poble ja des de govern amb CiU o bé des de l’oposició amb els Independents de Torelló. Per responsabilitat política, cosa que l’honora, al no poder donar el 100% per motius professionals, deixa el seu lloc a Miquel Sala, al qual li donem una calorosa benvinguda i la voluntat de treballar pel poble.

Torelló

ERC-AM es reafirma amb la seva proposta d’obrir un procés participatiu obert a tots als artistes de Torelló, amb el lideratge de l’Escola d’Arts Plàstiques, per elaborar el projecte del monument escultòric de la Plaça de la Sardana.

Arran del fet de l’equip de govern de Miquel Franch d’adjudicar el projecte del monument escultòric de la Plaça de la Sardana, sense el previ procés participatiu proposat per ERC-AM, el qual l’Alcalde va dir coincidir-hi, Jordi Casals s’ha reafirmat en la seva proposta d’obrir un procés participatiu liderat per l’Escola d’Arts Plàstiques, que l’ajudi a consolidar-se socialment, però obert a tots els artistes, principalment de Torelló. ERC-AM no entén quina participació hi ha amb un projecte ja adjudicat. Casals també va posar en dubte que s’hagi tingut en compte els veïns del Barri de Montserrat i altres entitats per estructurar el procés de tria del projecte. La participació ciutadana ha de comptar amb la base, si no, és una participació tutelada.

Torelló

S’aprova una moció d’ERC-AM a favor de les seleccions esportives nacionals catalanes.

En el darrer Ple s’ha aprovat una moció a favor de les seleccions esportives nacionals catalanes, arràn del desencís produït per l’estafa de l’Assemblea de Fresno, negant el reconeixement de la Federació Catalana de Patinatge, fent un gir de 180º vers la decisió presa a l’anterior assemblea de la FIRS, amb pressions polítiques, violant la privacitat dels organismes esportius. Així doncs, el Ple municipal dóna suport a la FCP, a la UFEC i a la Secretaria General de l’Esport perquè treballin pel reconeixement internacional de la FCP i de la resta de seleccions esportives catalanes. També es demana que el govern espanyol s’abstingui d’actuar en contra d’un projecte avalat per 500.000 signatures.

Torelló

S’aproven els reglaments dels Consells Municipals amb esmenes presentades per ERC-AM

ERC-AM de Torelló ha aconseguit que s’acceptin 2 esmenes presentades a la proposta de reglaments dels Consells Municipals de Benestar Social i Salut Pública i de Seguretat Ciutadana i Mobilitat. En sobresurt la que diu que les propostes que surtin dels Consells Municipals s’hauran de vehicular obligatòriament per incloure-les a l’ordre del dia del Ple. ERC-AM valora que és un salt qualitatiu en la política participativa, dotant de poder per fer propostes que no hauran de passar el filtre del regidor de torn, més o menys sensible a la política participativa. També s’ha acceptat la que diu que el Consell Municipal haurà de participar en activitats per promocionar la participació ciutadana i d’intercanvi d’experiències amb altres municipis, una esmena proposada en vistes de l’aprofundiment en tasques de promoció de la cultura participativa en la política. Tot i això, han quedat rebutjades esmenes que anaven encaminades a buidar de contingut partidista els Consells, buscant més protagonisme de la ciutadania.

Torelló

ERC-AM denúncia la pobre participació en la campanya per l’Estatut i planteja que el Pla d’Igualtat d’Oportunitats serveixi per dinamitzar la prevenció de la violència de gènere.

El portaveu d’ERC-AM, Jordi Casals, va denunciar la pobre participació de la ciutadania de Torelló en la campanya per l’Estatut, on només s’han recollit dues butlletes de propostes i en blanc. Això vol dir que “o la població de Torelló és el paradigme d’una societat connectada a internet o bé la publicitació i la informació per part de l’ajuntament ha estat pobre. També es va apuntar que la Conselleria de Relacions Institucionals va enviar sols material, sense cap mena de suport addicional, i, a més, es va fer tard, amb precipitació. Per altra banda, arran d’una esmena contra la violència de gènere, Casals va plantejar que el Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Homes, serveixi per dinamitzar i reforçar la prevenció de la violència de gènere. Davant aquesta xacra social on “cada insult, bufetada i assassinat és un insult, una bufetada i un assassinat d’una part de tots nosaltres” la prevenció activa és bàsica.

Torelló

ERC-AM Torelló pregunta pel nou ajuntament i demana que es marquin els aparcaments del Mercat Municipal.

ERC-AM de Torelló va preguntar en el darrer Ple pel projecte d’un nou Ajuntament, que se n’havia parlat en la darrera legislatura, però en l’actual no se n’havia dit res. Segons Jordi Casals, l’actual edifici “està desbordat, deteriorat i amb deficiències”, tampoc està adaptat en matèria d’accessibilitat. Casals va mostrar la seva idea que l’Ajuntament de Torelló ha d’estar a l’altura d’una població de 13.000 habitants, com és Torelló. La Direcció General d‘Arquitectura i Paisatge presentarà properament un avantprojecte. El grup republicà també va demanar que es marquin les places d’aparcament del pàrquing del Mercat Municipal “per ordenar els aparcaments i aprofitar més l’espai”.

Torelló

Jordi Casals proposa que el projecte del monument escultòric de la nova Plaça de la Sardana surti d’un procés participatiu liderat per l’Escola d’Arts Plàstiques.

El portaveu republicà va proposar que s’obri un procés participatiu pel projecte del monument històric de la Plaça de la Sardana, que tingui en compte la participació de la ciutadania, veïns del Barri de Montserrat i artistes de Torelló, on el lideratge recaigui en l’Escola d’Arts Plàstiques, aconseguint així portar una política participativa i integrar l’Escola d’Arts Plàstiques en la societat, un pas més per la consolidació de l’escola. Casals també va apuntar que segurament 6.000 € no és un pressupost massa gran per un monument escultòric. Per ERC-AM la nova Plaça de la Sardana és un acte de justícia pels veïns del barri de Montserrat, que se’ls hi devia un plaça que sigui lloc de trobada de la ciutadania, per viure-la i gaudir-la.

Torelló

Carod denuncia pressions de l'Estat espanyol en la decisió de la FIRS de no reconèixer la Federació Catalana de Patinatge

El president, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha atribuït a "pressions directes espanyoles sobre caps d'Estat i de Govern" la decisió de la Federació Internacional de Patinatge (FIRS) de revocar, aquesta matinada, l'acceptació com a membre de ple dret de la Federació Catalana de Patinatge (FCP). Carod ha constatat que "malgrat trobar-se en un àmbit estrictament esportiu, hi ha qui ha jugat brut. La Federació Espanyola de Patinatge no ha jugat net" i ha denunciat irregularitats en la votació.

Torelló

Joan Girbau apunta algunes raons per dir no a la incineradora.

ALGUN RAONAMENT PER DIR NO A LA INCINERADORA. (Joan Girbau i Pol) Després de quatre anys de reflexions, estudis de viabilitat, rendibilitat econòmica i política, de discussions semàntiques sobre si s’ha de parlar d’incineradora o de tèrmica o quin tipus de matèria és la biomassa, la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya ha decidit aprovar el funcionament de la futura incineradora de Sant Pere de Torelló . En primer lloc, cal ressaltar que, segons aquesta resolució, la futura central podrà tractar o incinerar (cremar a altes temperatures – només faltaria!) massa forestal, despulles animals, llots de depuradores o gallinassa. D’aquesta manera, es vol convertir la matèria viva en energia, evidentment tèrmica, convertible en energia elèctrica per tal de ser utilitzada com a fins lucratius per a les companyies que monopolitzen aquests serveis. Sembla evident que tota aquesta matèria biològica pot considerar-se biomassa, tot i que cal apuntar que no tota la biomassa té les mateixes característiques.

Torelló

ERC respon

Perplexitat. Això és el què em causa l’article del senyor Mercader del passat 5 de novembre. Perplexitat causada per l’obsessió partidista que mostra vers Esquerra Republicana de Catalunya, com ja ha mostrat altres vegades, també per escrit. Ens acusa d’electoralistes quan les properes eleccions són al 2007! Serà planificació soviètica això! Ell ho demana en el seu article, anem a pams. En l’esmentat comunicat publicat a Osona.com, ERC mostra el seu posicionament vers el projecte de resolució sobre la incineradora (o central tèrmica, segons el punt de vista) de Sant Pere. Què es diu en aquest comunicat: que ERC mostra la seva preocupació perquè el combustible proposat per Medi Ambient no és sols biomassa forestal. Això no ha de sorprendre a ningú, doncs ERC ho ha defensat sempre, a nivell local i nacional. El més curiós és que ICV-CdG va signar l’al•legació presentada per l’Ajuntament de Torelló en el sentit que s’exigeix que l’únic combustible sigui “biomassa forestal” i si no n’hi ha prou perquè el funcionament sigui al 100% s’ha de “condicionar també la llicència al funcionament parcial de la Central Tèrmica, fins a disposar en els terminis que es puguin establir, de la biomassa forestal necessària per al funcionament total de l’activitat”, és a dir que si cal que vagi al 20% fins que no es disposi de la suficient biomassa forestal que hi vagi.

Torelló

L'últim que es perd és l'esperança. ERC-AM demana a l'equip de govern que l'augment de les taxes es reflecteixi amb un servei de qualitat i eficaç

ERC-AM de Torelló va votar a favor de les ordenances de Torelló malgrat l'augment important en alguns casos. En el cas de les deixalles, que augmenten el 26%, ERC considera que s'ha d'assumir la pujada ja que ve donada per la implantació anual de la recollida de la fracció orgànica. Per ERC, aquesta implantació és prioritària. Jordi Casals també va demanar diàleg quan sorgeixi alguna dificultat per la recollida per tema d'horaris d'establiments públics. En el cas de l'IBI, ERC hi votà a favor mostrant-se a l'expectativa davant l'anunci d'un major increment en despeses de jardineria i neteja viària, fet que per Jordi Casals "demostra que les reiterades intervencions sobre la deixadesa de Torelló tenien fonament". En quan a l'impost de vehicles, Casals va dir que "Torelló és un poble car", ja que tots els impostos estan als màxims. El vot afirmatiu republicà "tendeix a l'abstenció", ja que demanen, amb "pànic" per la situació actual, que els alts impostos es reflecteixin amb una mobilitat de qualitat pels torellonencs, sense carrers tallats per sorpreses, sense forats enmig dels carrers, sense cartells indicadors equivocats i un llarg etcètera.

Torelló

Jaume Martí és escollit nou Conseller Nacional

El dia 5 de novembre s'ha celebrat el Congrés Comarcal d'ERC a la Sala de Plens de Manlleu, on Pere Prat va fer-ne l'obertura, mentre es mostrava orgullós que ERC tornés a governar a Manlleu des de la República i il.lusionat per la tasca social que porta a terme el seu equip, tot i la delicada situació heretada per l'antic govern. Pere Vilarrasa va fer el seu últim informe com a president sortint de l'extingida Regió Osona-Ripollès, destacant-ne els bons resultats en les eleccions municipals i l'obtenció, altra cop, d'un diputat osonenc, Josep Maria Freixanet. El President de la nova regió de la Catalunya Central, Ignasi Perramon, també va intervenir per marcar-se l'objectiu d'esdevenir primera força regional i comarcal a Osona. Jordi Serra va explicar com afecten els nous canvis a la comarca i la presentació de l'alliberat polític de la comarca, Lluís Argemí. Per acabar, es va escollir al president de la secció local de Torelló, Jaume Martí i Mestres, com a Conseller Nacional per 32 vots a favor i 2 abstencions.

Torelló

ERC-AM demana al Ple pels problemes relacionats amb les instal.lacions de RENFE i pel manteniment del cablejat elèctric de Torelló

ERC-AM va mostrar la seva preocupació per problemes relacionats amb les instal.lacions de RENFE com ara l'existència de cables en la calçada que es troben sorpresivament els conductors i per la tanca protectora que permanentment estar destrossada i posa en perill a les persones. Franch opinà que encara que sigui responsabilitat de l'Ajuntament no es pot posar a ningú vigilant les 24 hores perquè no es destrossi. També es va preguntar pel manteniment del cablejat elèctric, problema que s'arrossega des de ja fa molt temps i trobem casos molt urgents com algun pal elèctric partit que s'aguanta amb cordes.

Torelló

S'aprova una moció d'ERC en homenatge a Lluís Companys, però ICV-CdG i el PSC es neguen a demanar a l'Estat espanyol perquè demani perdó a Catalunya

En el darrer Ple s'ha aprovat una moció d'homenatge a Lluís Companys presentada per ERC-AM. Tots els grups han estat a favor de posar el nom del President Companys a un carrer, plaça o equipament municipal i a demanar que s'anul.li el procés que va condemnar a Companys, a més de les restes de condemnats pel règim franquista. Però hi va haver desacord en el punt en què es s'instava al govern de l'Estat Espanyol que demani perdó al poble de Catalunya, no com a "executors" sinó com a governants de l'Estat que va assassinar el President de Catalunya. Montse Ayats (ICV-CdG) i Flora Vilalta (PSC) no entenen que el Govern espanyol hagi de demanar perdó a Catalunya i van emanar votar per separat aquest punt. Jordi Casals va cedir, mostrant el seu rotunt pensament en quan a demanar el perdó de l'Estat Espanyol cap a Catalunya, perquè "no podem pretendre que l'Espanya de Franco deixés de ser Espanya i que ara torni a ser Espanya. L'Estat és el mateix, per això els governs alemanys i italians han demanat perdó amb els pobles amb qui van patir els règims nazi-feixistes".

Torelló

El PSC respon que "Torelló no pot tenir els jardins d'Aranjuez" a una pregunta d'ERC sobre la manca de zones verdes de qualitat i de parcs infantil.

Jordi Casals va demanar al regidor d'urbanisme si "Torelló tindrà mai zones verdes de qualitat i útil on es pugui passejar i disfrutar". També es va denunciar la manca de manteniment dels espais que es tenen ara i la falta de parcs infantils. La resposta del regidor socialista Josep Maria Soler va ser que "Torelló no pot tenir els jardins d'Aranjuez". Casals l'hi ha recordat que Torelló és la tercera població de la comarca i que molta gent se'n va a pobles del costat a disfrutar de parcs infantils i zones verdes.

Torelló

ERC demana balanç pel conveni entre Torelló i el Fòrum.

El portaveu republicà de Torelló va demanar que es fés balanç del conveni firmat entre Torelló i el Fòrum 2004, com ha beneficiat Torelló (si ha estat així) i de quina manera. També es va preguntar si s'ha demanat explicacions pels diners d'ajuda per participants, sense recursos, del Festival Mundial de la Joventut, realitzat en el marc del Fòrum 2004, quan molts d'ells no van poder passar la frontera espanyola per manca de "papers". Flora Vilalta va dir que n'informaria més endavant.