Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Gràfic Cicle Electoral ERC a Mollet
Mollet del Vallès

Resultats d'ERC a Mollet l'últim cicle electoral

Les eleccions al Parlament de Catalunya del passat 21 de desembre de 2017 -amb una convocatòria electoral il·legítima feta pel president d'un estat repressor amb l’excusa de l’aplicació de l’article 155- van representar per Esquerra Republicana un autèntic mal de cap. Malgrat tenir el cap de llista, l’Oriol Junqueras, a la presó, i sense possibilitats de participar en la campanya electoral i de tota la campanya mediàtica a favor del bloc del 155, Esquerra Republicana va aconseguir el millor resultat de la història de la formació des de la reinstauració de la democràcia amb 32 diputats i 929.407vots. A Mollet del Vallès vam poder comptar amb el suport extraordinari de gent nova que se’ns va acostar per participar del projecte republicà i que va multiplicar la presència d'apoderats als col·legis electorals fins a ser més de 120 persones, fet que ens va permetre doblar a totes les meses electorals.   A Mollet, la força més votada va ser la de Ciutadans (9.460 vots).

JOSEP SERRA
Lliçà de Vall

RELLEU A LA REGIDORIA D'ENSENYAMENT DE L'AJUNTAMENT DE LLIÇÀ DE VALL

El grup municipal ERC/Junts x Lliçà de Vall informa que el passat 22 de desembre, en Josep Serra va presentar la seva renúncia de l'acta de regidor de l'Ajuntament de Lliçà de Vall per motius  personals.  Tant bon punt s'accepti la renúncia en el pròxim Ple de l'Ajuntament, es tramitarà el nomenament del seu substitut que serà el company Ricart Querol, següent integrant de la llista electoral de 2015.  Querol assumirà la regidoria d'Ensenyament de l'Ajuntament que ocupava fins ara en Josep Serra.  Volem aprofitar per agrair a en Josep la seva dedicació i la bona feina duta a terme durant els dos anys com a alcalde de Lliçà de Vall i aquests últims mesos liderant la regidoria d'Ensenyament, en representació d'ERC/Junts x Lliçà de Vall. Seguim treballant plegats per Catalunya i per Lliçà de Vall!

Terrassa

PRESSUPOSTOS: NO ATUREM LA CIUTAT

                           El grup municipal d’ERC-MES s’abstindrà en el ple de pressupostos després d’aconseguir doblar la partida destinada a projecte educatiu, blindar l’empresa de l’aigua i avançar en la descentralització de l’ajuntament al territori millorant els espais de treball i atenció al públic, entre altres acords.   Isaac Albert: “La política la fem avui, introduint projecte de futur en uns pressupostos perquè la ciutat no s’aturi. L’abstenció marca distància per al demà, on vigilarem que cada compromís adquirit reverteixi en la ciutadania”   Després de les converses mantingudes des d’abans de Nadal amb el govern municipal al voltant dels pressupostos 2018 i les propostes presentades pel grup municipal d’ERC-MES per determinar els projectes de ciutat a prioritzar, ahir el portaveu del grup, Isaac Albert , va aconseguir el compromís d’alcaldia d’introduir bona part de les demandes realitzades als comptes de l’any vinent.

ERC Badalona

Noves millores als horaris de pas de la línia d’autobús B7

Des d’avui dilluns, 15 de gener, millora la freqüència de pas de la línia B7 d’autobús que enllaça el barri de Pomar de Badalona amb l’estació de rodalies de Sant Adrià de Besòs en tots dos sentits de circulació. A més, s’avança en 10 minuts la primera sortida (a les 7 de matí) i la darrera sortida (a les 21.20 hores) s’endarrereix també 10 minuts.   La línia B7 també consolida de manera definitiva els canvis de recorregut que va efectuar al voltant de l’estació de rodalies de Badalona a conseqüència de les obres efectuades al carrer de Mossèn Anton.   El regidor d’Espais Públics i Mobilitat de l’Ajuntament de Badalona, Francesc Duran, ha assenyalat que “aquestes millores donen resposta a una reclamació veïnal del barri de la Mora, per quadrar l’horari de pas dels autobusos pel matí amb l’entrada als centres escolars”.   La línia B7 es va fusionar amb la B44 Des del passat mes de febrer la fusió de l’antic recorregut de la línia B7 i la B44 va donar lloc a l’actual traçat de la B7 que enllaça els barris de Pomar, Morera, Canyadó, Casagemes, el Centre, el Front Marítim, la Mora i Sant Adrià de Besòs.

Lleida

Vega: “Ros té pressa per aprovar un POUM sense consens ni estudis comercials, ordenança del paisatge, pla de mobilitat i pla estratègic del riu”

Altres reptes dels republicans per al 2018 és fiscalitzar el govern en el control de la despesa, la contractació i el compliment d’acords El president del grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria, Carles Vega, ha denunciat que “l’alcalde pretén aprovar amb presses el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Lleida, sense haver buscat abans acords amb els actors socials, econòmics i polítics i sense documents imprescindibles com els estudis comercials, l’ordenança del paisatge, el pla de mobilitat, i el pla estratègic del riu”. Vega considera que “Ros necessita aprovar el POUM en l’últim any sencer de mandat perquè li han fallat les inauguracions de grans projectes com el Parc del Barrufets, Torre Salses, el Parc de les Arts o el Museu del Clima.” El republicà alerta que es tracta del projecte més important del 2018, donat que ha de definir com serà la ciutat per als propers 15 o 20 anys i, per tant, “cal més temps per estudiar-lo i consensuar-lo.

La moció busca reivindicar dones del passat de Sant Cugat
Sant Cugat del Vallès

ERC-MES proposa la creació d'un arxiu de dones rellevants a Sant Cugat

Esquerra Republicana-Moviment d'Esquerres (ERC-MES) presentarà al proper ple una moció per tal que el consistori elabori un llistat per posar en valor les dones que han tingut un paper destacat en la vida social, cultural, política o d’altres àmbits de la ciutat. La idea és crear una base de dades o fons documental, amb la col·laboració de les entitats si s'escau, que serveixi de referent per a futures cerques i a l'hora de reivindicar el passat de Sant Cugat i la trajectòria de personatges cèlebres. Així mateix, la moció busca impulsar campanyes per donar a conèixer aquestes dones, ja sigui via Ajuntament o a través dels mitjans de comunicació local. Finalment, la moció també ressalta la necessitat de continuar prioritzant la inclusió de noms de dona (amb una trajectòria rellevant) en el nomenclàtor municipal. El text subratlla que 'existeix un gran buit pel que fa a referents femenins'. 'La lamentable conclusió a la qual han arribat totes les persones que han estudiat el tema des d’una òptica acadèmica és que des de l’antiguitat les dones han tingut un paper important però aquest ha estat invisibilitzat'.

Per una planificació equitativa de la xarxa educativa a la comarca del Pla d’Urgell
Pla d'Urgell

Per una planificació equitativa de la xarxa educativa a la comarca del Pla d’Urgell

Els alcaldes de Bell-lloc d’Urgell, Carles Palau, de Bellvís, Joan Talarn, de Linyola, Àlex Mases i la regidora de Torregrossa, Maribel Zamora, juntament amb els membres del Grup Polític d’Esquerra Republicana de Catalunya al Consell Comarcal del Pla d’Urgell han fet públic avui el comunicat que segueix, en el qual es valora la proposta de construcció d’un quart Institut d’Educació Secundaria en aquesta comarca:   Per una planificació equitativa de la xarxa educativa a la comarca del Pla d’Urgell   Ja fa temps, força temps, que els responsables del Departament d’Ensenyament eren conscients que, d’acord amb el creixement demogràfic, caldria ampliar les línies d’educació secundaria a la nostra comarca. És davant d’aquesta necessitat que, finalment, de pressa i corrents i forçant ressorts urbanístics, el passat 9 de gener, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el director dels Serveis Territorials d’Educació, Miquel Àngel Cullerés, presentaven a l’Ajuntament la construcció d’un nou institut a la capital del Pla.

Mataró

Posicionem l'Ajuntament en contra la bretxa salarial entre homes i dones

Segons un estudi elaborat pel Departament de Treball de la Generalitat, les dones cobren de mitjana un 26% menys que els homes. La bretxa salarial s’apuja fins el 42,6% quan es tracta de les franges salarials més baixes.   La desigualtat entre homes i dones en l’àmbit del treball es manifesta en la infravaloració de les feines realitzades principalment per dones, en l’escassa presència de dones en llocs de lideratge i decisió, en les dificultats per conciliar vida personal, familiar i laboral, així com en la molt desigual distribució de les responsabilitats familiars, domèstiques i de cura.   Per aquests motius, ERC-MES hem presentat una Declaració Institucional perquè l’Ajuntament reclami una llei de transparència salarial i demani que s’impulsi un Pla d’Igualtat a la Generalitat i a totes les administracions publiques de Catalunya. Així com també s'exigeix al govern de l'estat que es deroguin les darreres reformes laborals, atès que afecten negativament les condicions laborals i econòmiques.

Senyalització de desviament davant de les obres inacabades i aturades del nus viari de La Parellada.
Gavà

ERC-Gavà exigeix a l'estat espanyol la finalització del projecte de nus viari de La Parellada, a Sant Boi, aturat des del 2016 i pendent d'execució des de fa vint anys

El grup municipal d'ERC-Gavà ha registrat una moció, per al seu debat i aprovació al Ple del proper 25 de gener, on s'exigeix al govern espanyol que compleixi els seus compromisos d'inversió en infraestructures viàries a Catalunya i, en especial, al delta del Llobregat. La declaració política es centra en el projecte del nus viari de La Parellada, a Sant Boi, que afecta a molts ciutadans de Gavà en els seus trasllats diaris per treballar, i que està pendent de finalització des de fa més de vint anys, ja que es va licitar el 1996. El gener del 2009, després d'una nova redacció del pla, l'estat va adjudicar les obres per un cost de 57 milions d'euros, però va incomplir, de nou, els terminis previstos per manca de finançament. El 2016, quan només s'havia executat encara la meitat del projecte, el govern del PP, seguint la seva calculada estratègia d'asfíxia econòmica a Catalunya, va decidir aturar totalment les obres i així segueixen en el moment actual. Des de llavors, aquest important nus de comunicacions no només està inactiu, sinó que els treballs pendents de conclusió obliguen a mantenir una senyalització provisional que penalitza i dificulta les connexions de tot el delta occidental amb Barcelona i la resta de l'àrea metropolitana.

Lleida

El grup ERC-Avancem reclama una vorera i actuacions urbanístiques per millorar la mobilitat al voltant del Sícoris

Els republicans han presentat una proposta de resolució a la comissió d’urbanisme El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem ha presentat a la Comissió informativa de polítiques de la gestió i promoció de la ciutat i la sostenibilitat del mes de gener una proposta de resolució instant l’equip de govern a construir una vorera al carrer Sícoris i a fer altres actuacions urbanístiques per millorar l’accés al Club Esportiu Sícoris i la seva àrea d’influència. El portaveu del grup, Josep Maria Baiget, denuncia que ‘el Sícoris és un centre generador de mobilitat, però actualment la mobilitat al voltant d’aquest equipament és complicada, sobretot per als usuaris que es desplacen a peu, en bici i amb autocar, com és el cas dels infants de les escoles bressol que van a fer activitats al club, així com per als usuaris amb mobilitat reduïda.’ Baiget apunta que en l’anterior mandant es van fer petites actuacions a la banda del club, però manquen millores a la banda contrària i per això proposa fer una vorera del número 30 al 38 del carrer Sícoris.

Torrelles de Llobregat

L’1 D’OCTUBRE, PRESENT ALS NOSTRES CARRERS

15 de gener de 2018 Que l’1 d’octubre del 2017 serà una data per recordar i un punt d’inflexió en la relació de la monarquia espanyola amb Catalunya, hores d’ara, no ho discuteix ningú. Al nostre municipi es va viure amb una intensitat i emoció extraordinària, vam fer poble, ens vam sentir poble, tan se val la llengua en què ens parlàvem o si vivíem al centre o a les urbanitzacions, ens movia un únic ideal de dignitat ciutadana i de defensa de la democràcia, tal i com s’entén al món lliure occidental i no com sembla interpretar-ho la caduca monarquia espanyola i el règim postfranquista que l’empara. Es van defensar les urnes i els vots de manera pacífica i cívica, sense cap albirament ni perspectiva de violència, com ara menteixen des de la Guardia Civil, i vam aconseguir que la jornada es desenvolupés, amb algun ensurt, sense gaires alteracions. Tanta transcendència creiem que té aquesta data que, pensem, estaria bé integrar-la al nostre nomenclàtor local dedicant-li algun espai significatiu.

Parets del Vallès

Ara Parets ERC demana al Govern que afronti la possible municipalització del servei d'aigua potable

El Grup Municipal d'Ara Parets Esquerra Republicana demanarà al Govern Socialista que afronti en els pròxims mesos la possible municipalització del servei d'aigua potable, actualment en mans de l'empresa CASSA, Aigües de Sabadell. Pel portaveu d'ERC, Jordi Seguer, l'apujada del rebut de l'aigua per part de l'ACA -en un 11,8%- "fa ara més que necessari un debat rigorós sobre els models alternatius a l'actual sistema de gestió de l'aigua potable", externalitzat des de 1997. L'augment del rebut de l'aigua -aproximadament d'un euro cada mes- ha estat degut, segons l'Agència Catalana de l'Aigua, a causa de l'aplicació de l'article 155 per part del Govern Espanyol. Celebra la decisió del Govern Municipal Des d'Ara Parets ERC celebrem la decisió de l'alcalde Mingote d'assumir, des de les arques municipals, l'increment del rebut de l'aigua, el que representaran uns 60.000 euros a l'any. De la mateixa manera que el consistori s'ha gastat prop de 29.000 euros en una pista de gel sintètic aquestes festes a la plaça Dr.

La Grossa sempre per fins socials a Pallejà
Pallejà

Ens ha tocat la Grossa

Els dimarts i dijous pagarem les paperetes premiades. Lloc Castell. Horari de 19 a 20 hores. ERC Pallejà destina tots els beneficis i els diners NO cobrats a fins socials. Nosaltres no ens quedem res de res.

Pallejà

SOM REPÚBLICA

Veïnes de Pallejà, aquests són uns temps convulsos que ens porten a nous horitzons.   Milers de ciutadans vam fer possible des d'aquí el referèndum d'autodeterminació demostrant que la força i voluntat d'un poble no s'atura amb violència ni repressió. A Catalunya i a Pallejà som tossudes amb la democràcia i els nostres valors republicans no ens arronsaran en uns temps on es discuteixen les llibertats més elementals de tots els ciutadans.   El 21-D  hem tornat a defensar a les urnes la voluntat del nostre poble ha tornat a reafirmar el que sempre hem cregut: una República Catalana sobirana, democràtica i social, que estigui al costat de la seva gent per defensar l'estat de dret de la cohort de lladres i mafiosos que vulneren les llibertats de tota la societat catalana. Per construir un país on es cuidin les persones que més ho necessiten i no pas els IBEX-35 i els seus defraudadors. Els resultats han estat espectaculars i ERC s’ha reafirmat com 2ona força al poble. Felicitats i agraïment als 1.

Sitges Mapa
ERC Sitges

Topall als supermercats, fleques, bars i cafeteries. Via lliure als comerços de proximitat.

Encetem la primera roda de portaveus del 2018 amb Aurora Carbonell d’ERC. La regidora de comerç i turisme ens explica amb detall els criteris que han regit la redacció del nou pla d’usos, que està en periode d’al·legacions, i la modificació del POUM per a controlar els pisos amb llicència turística a la vila. Escolteu-la - www.radiomaricel.cat

Torrelles de Llobregat

ERC TORRELLES DEMANA AL GOVERN MUNICIPAL QUE ES PRESENTI I S’APROVI LA MOCIÓ “SOM ESCOLA” EN EL PROPER PLE MUNICIPAL

13 de Gener de 2018 Ens trobem en unes circumstàncies sociopolítiques en que l’Estat Espanyol ens intenta sotmetre i reprimir tan com pot. El seu objectiu sembla no ser altre que la minorització folklòrica de la nostra cultura i, per tant, de la nostra llengua. El primer pas per aconseguir-ho és l’atac directe al nostre model educatiu i, de retruc, als mestres i professors que el duen a terme. El model d’immersió lingüística ha estat cabdal, i ho és, en la consolidació de la cohesió social entre tots nosaltres, vinguem d’on vinguem. L’Escola Catalana és un dels nostres tresors més preuats; perquè, més enllà del reconegut èxit pedagògic –podeu consultar els resultats PISA per comprovar aquesta dada-, aquest model garanteix un futur democràtic i igualitari per als nostres infants i joves, una educació en el respecte als altres, en el treball solidari i en equip i, sobretot, en el diàleg com a eina de preveure i solucionar amb competència els reptes i dificultats que diàriament sorgeixen.

Fotografia il·lustrativa que no correspon als fanals de Cervelló ni a les persones multades
ERC Cervelló

Comunicat d’Esquerra Cervelló davant les sancions de 400€ per penjar llaços grocs

Vist que des d’ahir, 11 de gener de 2018, diferents veïns de Cervelló estan rebent notificacions de sancions de 400 euros imposades per l’Ajuntament de Cervelló, signades pel regidor competent, el Sr. Juan Santiago (PSC), per haver penjat llaços grocs a la via pública. Vista la persecució que rep qualsevol col·lectiu del municipi que no sigui proper al govern municipal, com és el cas del col·lectiu en contra del magatzem de productes químics, Cervelló Sense Pedreres o qualsevol dels grups independentistes de la població. Vist que la justificació donada per la primera tinent d’alcalde, la Sra. Cristina Martínez (PSC), és que el regidor Juan Santiago va signar tots els decrets sense llegir-los. Esquerra Republicana a Cervelló demanem: Destitució immediata, i en tot cas abans del proper ple, del regidor responsable de la matèria, el Sr. Juan Santiago (PSC), per negligència en l’actuació de les seves funcions al signar de forma arbitrària sancions als seus veïns sense ni tan sols haver-les llegit.

Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

ERC demana acabar amb la privatització de l'espai de Palo Alto

Esquerra Republicana ha demanat que "l'Ajuntament assumeixi la gestió directa del recinte de Palo Alto", després que el govern Colau vulgui adjudicar una nova concessió per un període de 20 anys que suposaria privatitzar de facto aquest equipament municipal fins l'any 2038.    Els republicans han presentat aquesta setmana un seguit d'al·legacions en relació a la nova concessió de Palo Alto, i exigeixen també que l'Ajuntament "garanteixi l'accés lliure i gratuït de la ciutadania al jardí de Palo Alto", habilitant les entrades que es considerin necessàries. D'altra banda, ERC també proposa destinar una part de l'espai a la creació d'un Centre Cultural municipal de gestionat per l'Ajuntament o pel teixit associatiu local.    La regidora d'ERC a l'Ajuntament Trini Capdevila ha considerat que "cal recuperar l'espai de Palo Alto perquè torni a ser de tots els barcelonins" i ha explicat que no té sentit posposar aquesta concessió durant 20 anys més. Per Capdevila, l'Ajuntament té la capacitat suficient per "assumir la gestió del recinte i prioritzar aquells projectes que millorin la vida associativa del barri".