Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Catalunya del Nord

Esquerra Republicana a Catalunya Nord dona suport a la mobilització intersindical del 16 de novembre a Perpinyà

En defensa dels drets laborals, perquè volem viure i treballar dignament al país   Perquè amb les ordenances aprovades pels parlamentaris dretans de LREM i de  Les Républicains, els patrons podran acomiadar els treballadors sense explicitar-ne els motius; perquè la ruptura de les convencions col·lectives és la fi dels plans de salvaguarda de l’ocupació, negociats amb els representants del personal; perquè la fusió de les instàncies representatives del personal (dels comitès d’empresa, comitès d'higiene i seguretat), reduirà dràsticament els mitjans de defensa i de proposta dels assalariats; perquè cada empresa podrà imposar regles menys favorables que les del codi del treball; perquè les empreses tindran encara més facilitats per precaritzar els treballadors amb CDD múltiples i més llargs. Totes aquestes propostes són exigides per la patronal. Quan es regala als rics 4 miliards amb la  reducció de l’Impost sus de la fortuna, i que es retallen 3 miliards de l’assegurança malaltia,  mentre 54 miliards de dividends van a les butxaques dels accionistes, aqueixos que cobren dormint.

Sant Feliu de Llobregat

ERC-Sant Feliu s’ofereix per explorar una majoria alternativa al govern municipal de Sant Feliu de Llobregat

L’Executiva Local d’ERC va aprovar dilluns passat oferir-se per negociar una nova majoria al Consistori. L’Executiva va decidir estendre la mà a ICV per començar aquesta més que possible majoria alternativa a l’actual. En les darreres setmanes Sant Feliu ha viscut i viu un període de mobilitzacions davant la situació política de Catalunya. La violència policial de l’1 d’octubre, l’empresonament dels Presidents d’Òmnium i l’ANC, l’aplicació del 155 i l’empresonament i exili del Govern legítim de Catalunya, han fet reaccionar a la ciutadania de Sant Feliu. En aquestes mobilitzacions hem constatat una gran insatisfacció davant la coalició que actualment governa la ciutat. Insatisfacció que ERC-Sant Feliu compartim plenament. La decisió de l’Executiva Local ve arrel de la complicitat del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) vers l’aplicació de l’article 155 i també pel que fa al no reconeixement del govern legítim de la Generalitat de Catalunya, i tenint en compte que estem vivint uns moments on no valen sols declaracions equidistants sinó accions contundents de protecció dels drets democràtics i socials.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Figueres, Feixisme,
Figueres

Esquerra Republicana de Catalunya i les JERC denunciem l’atac rebut a la seu de Figueres

Esquerra Republicana de Catalunya i les JERC denunciem l’atac rebut a la seu de Figueres   Durant la passada nit han aparegut pintades de simbologia nazi i feixista a la façana de la nostra seu, situada al carrer Sant Llàtzer de Figueres.   Davant d’aquest atac, la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya de Figueres i la Federació Comarcal de l’Alt Empordà, conjuntament amb les JERC Figueres, rebutgem qualsevol forma d’amenaça feixista i antidemocràtica i reafirmem el nostre compromís per contribuir a fer de la nostra ciutat i la nostra comarca una societat més justa, cívica i respectuosa amb els valors de la convivència que sempre l’han caracteritzat.   No passaran!  

Lleida

ERC exigeix es destini una partida pel Pla d’Usos de l’Horta als pressupostos del 2018

Els republicans volen garantir així que aquest s’aprovi i es comenci a aplicar el més aviat possible El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria exigeix que es destini una partida al Pla d’Usos de l’horta en els pressupostos pel 2018. D’aquesta manera, els republicans volen garantir que aquest s’aprovi definitivament i es comenci a implementar el més aviat possible. Josep Maria Baiget, portaveu del grup republicà, explica que el Pla d’Usos era l’objectiu troncal del seu programa electoral per l’Horta, el qual garanteix una millor qualitat de vida als seus veïns. “El que sempre hem defensat els regidors d’Esquerra és que els veïns de l’Horta puguin viure a l’Horta i de l’Horta. Aquest Pla d’Usos, pel qual hem lluitat des de la nostra arribada a la Paeria, garanteix entre moltes altres coses, la promoció dels valors socials, la protecció del paisatge, els valors mediambientals i l’economia familiar de l’Horta, així com l’accés de qualitat al transport públic entre l’Horta i la ciutat, per tant continuarem vetllant per a que aquest s’apliqui el més aviat possible”, diu Baiget.

Sant Andreu

Violències sexuals envers les dones.

El proper dilluns 20 de novembre tindrà lloc al Casal Lluís Companys una xerrada  col·loqui sobre les violències sexuals envers les dones. Aquest acte està inscrit dins de les jornades del dia 25 de novembre: Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. L'acte estarà conduit per l'Alba Alfageme, psicóloga especialitzada en violències masclistes i presentat per la nostra companya Marina Sànchez.  

Ple Granollers
Granollers

L'Ajuntament de Granollers convoca Ple extraordinari per exigir la llibertat dels presos i preses polítiques catalanes

Avui s'ha convocat una sessió extraordinària del Ple el proper dia 16 de novembre per debatre i votar una moció per la llibertat dels presos i preses polítiques catalanes, després que així ho acordés dijous passat la Junta de Portaveus. Aquesta convocatòria dóna resposta a una petició formal dels grups municipals de PDCAT-Demòcrates, ERC-Acció Granollers i Crida-CUP, que van sol.licitar dimarts passat la celebració d’un ple extraordinari de caràcter urgent amb un únic punt a l’ordre del dia: el debat i votació d’una moció per tal que l’ajuntament rebutgi l’escalada repressiva dels darrers mesos i exigeixi l’excarceració immediata de tots els presos i preses polítiques catalanes. A més, la moció proposa, entre d’altres, denunciar la manca de separació de poders a l’Estat espanyol i exigir la fi de la judicialització de la política catalana, així com expressar el ple suport al Govern legítim de la Generalitat de Catalunya, i a la Mesa i al Parlament de Catalunya, que s’han vist desposseïts de les seves competències per l’aplicació indigna de l’article 155 de la Constitució Espanyola.

Parets del Vallès

L’alcalde de Parets va liquidar gairebé 5.000 euros en més d’un centenar d’àpats durant el 2016

Que a l’alcalde de Parets, Sergi Mingote, li agrada dinar en alguns dels millors restaurants de l’entorn, amb diners públics, ja no és cap secret. Si durant l’exercici 2015 es va gastar prop de 6.000 euros en 90 àpats, el passat 2016 va esmorzar, dinar o sopar almenys en 118 cops amb un cost amb càrrec als pressupostos municipals d’uns 5.000 euros. Almenys són les xifres a les que ha pogut tenir accés Ara Parets ERC durant l’exposició pública del Compte General de 2016. Envy, el restaurant preferit El restaurant ENVY, situat al sector IVECO, continua sent el preferit per l’alcalde socialista que va facturar fins a 51 àpats en aquest establiment durant el 2016. D’altres dels restaurants habituals són el Racó de les Brases (10 cops), la Pizzeria 1900 (7 cops) o Can Romeu (7). Dinars de reunions de coordinació Molts dels dinars o esmorzars que factura Mingote tenen com a justificació la celebració de reunions de coordinació amb els seus tècnics, regidors o simplement trobades amb entitats i associacions locals.

Carme Freixa, Sergi Albrich
Sant Joan de les Abadesses

Carme Freixa i Sergi Albrich, candidats a les llistes d'ERC per les eleccions del 21 de desembre

El passat dimarts 7 de novembre, l’assemblea d’Esquerra Republicana a la comarca del Ripollès es va reunir de forma extraordinària per tal de debatre la situació política actual i valorar com cal encarar les eleccions del 21 de desembre. En aquest sentit, la militància present i per unanimitat va decidir que la Carme Freixa, alcaldessa de Vallfogona del Ripollès i Presidenta d'ERC al Ripollès, fos la candidata per encapçalar la representació ripollesa a la llista d'ERC pels comicis del proper 21 de desembre.  Carme Freixa és llicenciada en ciències polítiques i és l'actual presidenta de l'associació de Micropobles de Catalunya. Freixa ha sigut vicepresidenta del Consell Comarcal del Ripollès i vicepresidenta de l'Agènci Ripollès Desenvolupament i estarà acompanyada per Sergi Albrich, doctor en geologia, regidor-portaveu d'ERC a Sant Joan de les Abadesses i portaveu adjunt de la formació al Consell Comarcal del Ripollès. Albrich també és president de la secció local d'ERC al municipi.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Figueres, Feixisme,
Alt Empordà

Esquerra Republicana de Catalunya i les JERC denunciem l’atac rebut a la seu de Figueres

Esquerra Republicana de Catalunya i les JERC denunciem l’atac rebut a la seu de Figueres   Durant la passada nit han aparegut pintades de simbologia nazi i feixista a la façana de la nostra seu, situada al carrer Sant Llàtzer de Figueres.   Davant d’aquest atac, la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya de Figueres i la Federació Comarcal de l’Alt Empordà, conjuntament amb les JERC Figueres, rebutgem qualsevol forma d’amenaça feixista i antidemocràtica i reafirmem el nostre compromís per contribuir a fer de la nostra ciutat i la nostra comarca una societat més justa, cívica i respectuosa amb els valors de la convivència que sempre l’han caracteritzat.   No passaran!  

Fanalets
E.R.C. Santa Maria de Palautordera

NIT DELS DESITJOS

El proper 23 de desembre a Santa maria de Palautordera podrem fer volar fanalets i demanar un desig. L'activitat és gratuïta i amb la vostra aportació voluntària farem un donatiu per la Marató. No passareu fred doncs tindreu un got de brou calent per escalfar-vos. Us esperem ! No hi falteu i llancem els nostres desitjos al cel!

Cubelles, Casal Josep Mestres

Felicitats Vora del Mar, Escola Verda!

L’escola VORA DEL MAR ha rebut la distinció d’Escola Verda per part de la Generalitat de Catalunya com a reconeixement al seu compromís amb la sensibilitat ambiental, i la seva aposta per l’autoavaluació i el plantejament de nous objectius en referència a la conscienciació ambiental i la sostenibilitat de les nostres accions.   Vivim immersos en un món de consum del que costa extreure’ns, i els nostres infants no en són aliens, tot i que no prou conscients de les conseqüències que això comporta.  D’aquí la importància de fer-los partícips de projectes com aquest, tant per la seva capacitat d’aprenentatge com per la seva capacitat d’influència en amics i familiars, per acabar fent xarxa.   Des de la  Regidoria d’Educació Infància i Joventut, Esther Rodríguez, aquest reconeixement ha estat considerat “una gran notícia, una bona mostra del bon estat de salut de les escoles del nostre municipi. Felicitats de nou Vora, l’escola és referent en la normalització i integració de la diversitat i en l’aplicació d’ensenyaments inscrits en la nova escola XXI.

Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

La militància escull els seus candidats per al Parlament

El passat dimarts la militància de Sant Martí es va reunir al Centre Cívic de Can Gili, a la Vila Olímpica en Congrés Extraordinari. El motiu de la cita? Escollir els seus candidats per a les llistes d’ERC al Parlament de Catalunya. La primera a parlar va ser na Patrícia Gomà, qui va retirar la seva candidatura a encapçalar la llista d’ERC per motius personals. Posteriorment va ser el torn de les presentació dels candidats a encapçalar la llista d’ERC a Sant Martí, havent-hi només la candidatura de’n Josep Cruanyes, un persona molt coneguda per la seva vessant d’activisme polític, especialment en temes de memòria històrica. Aquest va ser escollit en votació, obtenint una important majoria dels vots. En una segona ronda de presentacions van parlar les persones candidates a la resta de la llista, Meritxell Caralt, Sandra Rodríguez i Joan Carles Canela. En Joan Carles Canela, que va presentar inicialment la seva candidatura la va retirar abans de la votació. El resultats de la votació van atorgar 27 vots a na Meritxell Caralt i 23 vots a na Sandra Rodríguez.

Lleida

ERC exigeix a Ros el detall de la despesa en comunicació i difusió

Els republicans sospiten que es destinen a aquestes partides més diners dels que tenen pressupostats i exigeixen a l’alcalde més transparència en la gestió d’aquests recursos El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria ha reclamat avui a Àngel Ros, alcalde de Lleida, que els lliuri tota la informació referida a la partida de despeses de Comunicació i Difusió. Els republicans sospiten que s’hi destinen més diners dels que figuren als contractes amb les empreses de comunicació i exigeixen a l’alcalde total transparència en aquesta despesa. Carles Vega, president d’ERC-Avancem, recorda a Ros que està esperant aquesta documentació des de principis del 2016, “fins i tot hi ha una resolució de la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la informació Pública (GAIP) que obligava al Govern del consistori a presentar aquesta documentació abans del 31 de juliol d’enguany, documentació que encara no se’ns ha facilitat. Per tant, no entenem tant secretisme a no ser que no s’estiguin fent bé les coses i se’ns vulgui amagar alguna cosa” apunta el regidor.

Osona

ERC força la sortida del PSC del Consell Comarcal d'Osona

ERC ha forçat la sortida del PSC del Consell Comarcal d'Osona (CCO). L’aprovació per part del Senat de l’aplicació colpista de l’article 155 de la Constitució Espanyola amb els vots favorables del PP, PSOE (partit amb el qual el PSC està federat) i Ciudadanos feia impossible la continuïtat del pacte de govern al Consell d'Osona. Aquest pacte, forjat el juliol de 2015, pretenia representar totes les alcaldies d'Osona al govern del Consell. Creiem que això és positiu: el Consell dona serveis als Ajuntaments, i un pacte que els representi a tots ha permès desenvolupar noves polítiques en àrees diferents que sense la complicitat dels ajuntaments no es podrien haver dut a terme des del Consell Comarcal. Per això estem satisfets de la feina feta aquests dos anys, especialment de la important tasca desenvolupada pel grup comarcal d'ERC. Fins ara, les tensions per la declaració de la República al nostre país hem procurat que passessin en segon terme entre els partits del govern del CCO.

El Vendrell

Corrupció i organisme nociu

El proper dilluns 13 de novembre us convidem a visualitzar el documental "Corrupció i organisme nociu" i també al debat posterior a càrrec de l'Alba Vergès, diputada al Parlament de Catalunya. L'Alba Vergés és llicenciada en economia i en enginyeria tècnica en informàtica de gestió. És també presidenta de la Comissió d'Investigació de l'Operació Catalunya.  

Jaume Vallès
El Vendrell

SOM GENT PACÍFICA I NO ENS AGRADA CRIDAR

Segurament als més joves de vosaltres, el títol d’aquest article no us dirà res més enllà de la pròpia afirmació. Si més no, els més “granadets” potser sí que recordareu la frase com una expressió festiva emprada en excursions, sortides de diumenge i focs de campament, que començava pronunciant-se en veu molt baixa, per anar apujant-ne el to fins esdevenir una autèntica cridòria que contrastava volgudament amb el que s’hi afirmava. D’això se’n diu ser sarcàstic i aquest darrers dies, farcits d’esdeveniments històrics tot i que innegablement caòtics i angoixants, he pogut constatar que a la gent que vivim en aquest racó de la Mediterrània, de manera conscient o com a conseqüència de la genètica incontrolable que pul·lula pel nostre interior, ens encanta ser-ho. Com explicaríem sinó el comportament de tota aquesta població que, tot i predicar a cor que vols i repetir any rere any, segle rere segle, que som gent pacífica i que l’únic que desitgem és viure en pau i tranquil·litat, a la que se’ns gira la truita, sortim massivament al carrer i ens enfrontem a qui convingui amb les mans buides i alçades, per defensar els nostres drets, cultura, institucions i el nostre tarannà pactista? Com pot ser que aquest poble treballador, festiu i tranquil que mai ha estat imperialista i que ja fa gairebé mil anys va inventar allò de les Corts Catalanes, que per molts historiadors eren el model perfecte de parlamentarisme medieval, ara estigui en boca de mig món perquè no li surt de l’engonal conformar-se amb el destí pervers que li proposen uns personatges patètics i malignes però poderosos i farcits de rancúnia, hereus d’aquells conqueridors que varen massacrar un continent sencer per poder viure sense fotre ni brot a les seves terres de secà? Com pot ser que encara continuem en peu i batallant? No seria més senzill aixecar la bandera blanca, espanyolitzar els nostres infants, dir sí senyor a aquests trinxeraires rancuniosos del Gobierno de España, dedicar-nos a cuidar la caseta i l’hortet (els que tinguin la sort de tenir-ne) i tal dia farà un any? Doncs sí, segurament a curt termini seria molt més senzill i pràctic, però la majoria de catalans som gent llegida i tothom amb dos dits de front sap que, si et deixes humiliar per una mala bèstia aquesta no en tindrà mai prou, seguirà maltractant-te fins destrossar-te, perquè la maldat i la clemència no caben al mateix cabàs.