Locals d'Esquerra

Totes les notícies

camins deteriorats
ERC Alcarràs

ERC exigeix que s'inicii el procés de licitació pel manteniment de la xarxa de camins municipals

Des del Grup Municipal d’ERC d’Alcarràs exigim a l’equip de govern que destini els esforços i recursos necessaris per posar en marxa, mitjançant procediment d’emergència, el procés de licitació pel manteniment de la xarxa de camins municipals. Actualment els camins es troben en un estat molt avançat de deteriorament degut a les abundants pluges de la primavera i a l’increment de vehicles pesants. Els camins són unes de les arteries fonamentals del nostre principal sector econòmic: l’agricultura i ramaderia. Per aquest motiu és absolutament necessari que la xarxa de camins municipals estigui en un molt bon estat de conservació i manteniment perquè aquest sector no se’n vegi perjudicat. Per tant, es fa necessari tenir un PLA DE CAMINS que, almenys, englobi tot el període de legislatura. Així com també creiem absolutament necessaris que s’incrementi la partida prevista per enguany de 300.000€ a 400.000€ que és la mitjana que s’ha anat destinat en els darrers anys.

Gavà

ERC-Gavà reclama al govern espanyol el pagament immediat de les prestacions dels ERTOs

La crisi del coronavirus (i el confinament decretat per tal d’aturar-ne l’expansió) ha provocat un gran trasbals a la societat. Un dels efectes negatius més durs ha estat la suspensió temporal de l’activitat laboral en molts sectors econòmics, fet que ha provocat, alhora, que milers de persones s’hagin vist afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO). Les dades mostren una realitat desoladora. Segons el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies informa que, fins el dia 24 de maig, s’han presentat a Catalunya 97.531 expedients de regulació temporal d’ocupació que afecten un total de 718.801 persones treballadores. Els ERTO per força major representen el 93,5% dels presentats, i afecten el 84,6% de les persones treballadores. Des de l’inici d’aquesta crisi, el govern de l’estat espanyol, liderat pel PSOE, ha acumulat un seguit d’errors, ineficiències i retards injustificats en la tramitació de les prestacions vinculades als ERTO.

Per un camí segur entre Begues i Torrelletes arranjat per a tothom: vianants, bicicletes i vehicles, tot preservant l'entorn natural.
Begues

PER UNA BONA PISTA FORESTAL BEGUES-TORRELLETES-TORRELLES

Des de la societat civil han sorgit moviments i peticions per convertir i també per NO convertir la pista forestal de Begues a Torrelles en una carretera, tots amb arguments totalment legítims. Tanmateix, després de ponderar la preservació del patrimoni natural de la zona amb les necessitats dels conductors de construir una carretera per fer més còmoda la mobilitat a través de la variant de Torrelletes, que segons estudis de la Diputació de Barcelona (DIBA) podria arribar a costar més de 2 Milions d’Euros, Esquerra Republicana Begues entenem que preval la preservació del medi ambient, evitant l’augment del trànsit, la qual cosa faria incrementar contaminació, soroll i molèsties al veïnat torrellenc així com a la zona escolar de Can Coll. Fins abans de ser tancat, hi havia particulars i professionals que utilitzaven aquest camí veïnal, amb una intensitat mitjana diària aproximada de 660 vehicles. Part d’aquests usuaris de la pista forestal demanden que hi hagi una carretera, tant per motius de seguretat vial com per evitar desgastar els vehicles.

Lleida

En marxa el dispositiu d’acollida de la campanya de la fruita i un cens de les persones temporeres a l’Horta

L’Oficina d’Atenció a la Campanya de la Fruita es centralitza al Pavelló 3 de Fira de Lleida i inclou un espai d’allotjament amb dutxes i altres serveis Les regidories de l’Horta i d’Ocupació impulsen el registre, d’acord amb les organitzacions agràries, per tal de tenir informació actualitzada i real per poder coordinar millor el dispositiu d’atenció social i sanitària L’Ajuntament de Lleida ha posat avui en marxa el dispositiu definitiu d’atenció i acollida a les persones temporeres, que es centralitzarà a les instal·lacions del Pavelló 3 de Fira de Lleida des d’avui fins a mitjans de setembre, després d’un període provisional en el qual l’atenció s’ha dut a terme al pavelló Agnès Gregori. Aquest espai acull l’Oficina d’Atenció a la Campanya de la Fruita, des d’on s’atén i orienta els usuaris i usuàries, l’espai d’allotjament, d’entre 120 i 150 places, així com la resta de serveis complementaris, com són les dutxes, els àpats i la consigna.

Sant Esteve Sesrovires

COMUNICAT ESQUERRA DAVANT EL PACTE DE GOVERN SIGNAT ENTRE PSC I CIUTADANS

Davant la publicació del pacte de govern signat el dia 30 de maig de 2020 per una part del Govern de Sant Esteve i el Grup Municipal de Ciutadans, Esquerra Sant Esteve volem manifestar: -  El suport donat per Cs a l’alcaldia del PSC, al juny del 2019, feia previsible l’entrada a govern de Ciutadans en qualsevol moment de la present legislatura. -  Al llarg de tot el document del pacte entre PSC i Cs no es fa cap menció a l’acord de govern signat el 29 de gener d’aquest any entre el PSC i Ara Ses. Com encaixa el pacte actual amb el signat anteriorment? El PSC està fent un joc de trilerisme polític, no pot governar amb dos pactes al mateix temps. No tenen projecte polític per Sant Esteve Sesrovires, com demostren amb els fets, improvisant i canviant el rumb constantment. -  Manifestem i rebutgem el gir a les polítiques de dretes que s’evidencien en el pacte entre PSC i Cs, així com la retallada evident de llibertats, la vulneració de drets socials i el menyspreu cap a les institucions catalanes, que es desprenen del mateix.

Pallejà

Propostes d'ERC Pallejà per gestionar amb consens la crisi del post Covid-19

Propostes i mesures adreçades a les famílies i les persones.     Un dels àmbits imprescindibles d’atenció és el de les famílies i el del conjunt de treballadors i treballadores. Cal teixir una xarxa de mesures que alliberin les famílies d’algunes despeses temporalment i que garanteixin l’estabilitat econòmica i emocional d’aquells qui han patit les conseqüències de la pandèmia.     Avaluar la contractació de personal de reforç per a la gestió i serveis assistencials dependents de Serveis Socials.   Ampliació del Servei d’Atenció Domiciliària, per tal de reduir al màxim els usuaris en llista d’espera amb un augment de la dotació pressupostària d’aquest servei .   Plantejar la creació d’un servei per combatre l’aïllament i la soledat, dirigit especialment a la gent gran.   Suspensió del tribut metropolità / transport durant el 2020 per a habitatges, mentre no s’acompleixi el pla de millores de l’AMB en el transport públic per enguany.

Santa Coloma de Gramenet

Àngel Izquierdo - Veïnatge i petit comerç

Encara recordo fa uns quants anys les corrues de gent amunt i avall pel carrer Mossèn Cinto Verdaguer cada dissabte al matí. Les voreres no podien engolir les riuades de gent que des de la plaça del Rellotge fins a l'Avinguda de la Generalitat aprofitaven per anar a comprar a la variada quantitat de comerços que eren oberts a banda i banda. Tot eren petits comerços com els que podem trobar a les parades dels mercats. Un dels avantatges d'aquell tipus d'establiments era que els seus propietaris coneixien a les nostres mares, els seus costums i les possibilitats econòmiques de cada família. Quan ens enviaven a comprar ja sabien quines patates, mongetes cuites o qualitat de fruita ens havien de donar. Aquesta gran xarxa de petites botigues de sobte es va veure amenaçada per canvis en els nostres hàbits de consum. Primer van ser els supermercats els qui entren a formar part de les nostres vides; qui no recorda el SIMAGO de la Rambla de Sant Sebastià espaiós i ben il·luminat, per tot seguit aparèixer els hipermercats com el PRYCA de Sant Adrià i el Baricentro a Barberà del Vallès ja fora del centre urbà? Aquestes intromissions començaren a afectar seriosament al teixit comercial de la nostra ciutat, empobrint-la.

Vallès Occidental

Les Dones d'ERC del Valllès Occidental entrem a la xarxa

Amb l’objectiu de informar-vos de les accions de la nostra organització, des de una mirada feminista, igualitària i posant la vida al centre, les Dones de Esquerra Republicana del Valllès Occidental estrenem correu corporatiu, compte de Instagram i  re-activem els comptes de twitter i facebook. Us animem a seguir i fer créixer els nostres perfils per tal de fer arribar a més persones les activitats i accions impulsades des de Dones esquerra del Vallès Occidental.

Lleida

Pueyo anuncia la creació d'una Comissió Especial per aclarir els fets de l’Aula de Teatre

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha avançat durant el Ple del mes de maig que proposarà per al pròxim ple del consistori la creació d’una Comissió Especial per fer el seguiment de què ha passat a l’Aula Municipal de Teatre durant 20 anys, tal com s’ha relatat en diversos mitjans de comunicació els darrers dies. Pueyo ha assenyalat que si apareixen noves denúncies, la Paeria les acompanyarà i, si s’escau, les portarà a Fiscalia. Igualment, ha dit que es facilitarà amb celeritat tota la informació que tingui a l’abast al Síndic de Greuges, que s’ha posat en contacte amb la Paeria perquè ha obert una investigació d’ofici davant uns fets molt greus. El paer en cap ha anunciat que es plantejarà algun tipus de reparació moral a les víctimes, quan sigui possible, i que es revisaran els contractes vigents amb les entitats que gestionen l’Aula per trobar un canvi de model. Ha anotat algunes mesures que ja s’han pres, com la contractació de formació per al professorat de l’Aula, la redacció d’un protocol en el context específic del centre, atenció psicològica individual i en grup, a través de Dones a Escena o de l’Aula, treball amb Casal de la Dona, etc.

Calella

Erc calella reclama informació sobre la campanya de màrqueting de 100.000 euros que ha encarregat l’equip de govern i demana més mesures socials

Dimecres 27 de juny, durant la reunió de la taula de Treball de Recuperació Econòmica, l’Equip de Govern va comunicar als assistents que havia encarregat una campanya de màrqueting per captar turisme a la que destinarà una partida de 100.000 euros. Xavier Ponsdomènech, portaveu del grup d’ERC Calella, en aquest sentit, ha volgut expressar que “estem vivint una situació excepcional i l’actual emergència sanitària, social i econòmica demana actuar amb corresponsabilitat i ètica social”. “Des d’ERC Calella mostrem el nostre malestar pel fet que no s’han comunicat els detalls específics de la campanya. Estem davant d’una partida de 100.000 euros i desconeixem quines són les accions que inclourà la campanya per justificar aquesta xifra tan elevada en un moment de greus conseqüències socioeconòmiques i sanitàries. De la mateixa manera, tampoc sabem si s’ha celebrat un concurs públic per la contractació d’aquest servei com tampoc tenim constància de les clàusules administratives ni prescripcions tècniques del contracte.

El Prat

ERC del Prat considera poc ambiciós el Pla de Mesures de Xoc i Reactivació Econòmica que presentarà demà l’equip de govern de l’Ajuntament del Prat

ERC del Prat considera poc ambiciós el Pla de Mesures de Xoc i Reactivació Econòmica que presentarà demà l’equip de govern de l’Ajuntament del Prat   Esquerra considera redundant i poc concret el paquet de mesures presentat, a més d’incloure com a noves propostes que porten anys aplicant-se   El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament del Prat ha entrat per registre algunes consideracions sobre el Pla de Mesures de Xoc i Reactivació Econòmica davant la Crisi de la Covid-19 que presentarà demà l’equip de govern de l’Ajuntament del Prat, dins del Pacte Local per l’Ocupació.    Des d’ERC es constata que es volen presentar com a noves mesures algunes propostes que ja existeixen des de fa anys com el servei de constitució d’empreses, que ja existeix des de fa 6 anys. El mateix succeeix amb la proposta de transmissió empresarial, que existeix des de fa temps. En casos com aquest, hauríem d’estudiar exemples d’empreses i de plans de viabilitat, ja que algunes d’aquestes empreses han hagut de tancar el negoci.

Anoia

ERC acusa el govern de la Torre de Claramunt de fer un ús ‘interessat i barroer’ d’una recollida d’aliments

La solidaritat en temps de crisi sanitària ha arribat acompanyada de polèmica política a la Torre de Claramunt. El govern municipal va anunciar el resultat d’una campanya de recollida d’aliments i productes d’higiene per a aprovisionar el banc d’aliments. La campanya va començar el 2 de maig i va finalitzar el passat 16 de maig, en dues setmanes, es van recollir 250 kg en productes amb les aportacions que els veïns van fer en caixes ubicades als comerços Ca La Pilar, el Supermercat Ana, la farmàcia, Maxi DIA i Cal Vilaseca de la Torre. A través d’un comunicat, s’assegurava que “l’Ajuntament va decidir emprendre aquesta iniciativa” donada la crisi social derivada de la crisi sanitària de la Covid-19. I aquesta atribució ha encès els ànims del grup municipal d’ERC, que recorda que la iniciativa “neix d’un grup de voluntaris i voluntàries a la Torre de Claramunt en col·laboració amb la resta de municipis de la comarca” i que és precisament la formació republicana la que havia impulsat aquesta recollida -anomenada “Corona recapte”- arreu de l’Anoia “des de la coordinació dels voluntaris d’arreu de la comarca amb Creu Roja, bancs de queviures locals i entitats que donen suport a aquests rebosts”.

L'Albert Artero és el president d'ERC Viladecans i va entrar a treballar a la Nissan el 1988
ERC Viladecans

Nissan, un gerro d'aigua freda (també per a Viladecans)

Encara  me’n recordo de com punxaven els carbassons. Després de treballar un parell d'anys al camp amb el tiet Salvador, vaig anar a fer de lampista amb en Valeriano a Calonge, a la Costa Brava. El Comitè Olímpic Internacional va atorgar las olimpíades a Barcelona’92. Van ser temps d’especulació, l’empresa familiar se’n va anar a norris.   El febrer de 1988 vaig entrar a treballar a Nissan Motor Ibérica, i fins avui. En aquella època et feien fix als dos anys i mig. L’empresa va començar a treure un rendiment màxim de les instal·lacions i del personal. La feina era quasi tota manual. En aquells anys entràvem xavals cada setmana. Soc fill i nebot  d’extreballadors de Motor Ibérica i, com jo, molts companys érem de Viladecans. El primer robot que va vindre, “el Serra”, soldava els pisos del Patrol. Amb els anys es van modernitzar les instal·lacions. La fàbrica anava a plena producció, durant una temporada es feien cinc models de vehicles alhora. Però el 2008, amb la crisi econòmica, l’empresa va plantejar un ERO que afectava 1.

Parets del Vallès

Surt publicat el número 14 del diari informatiu d'Ara Parets ERC 'Cavall Republicà'

Aquest dilluns 1 de juny es comencen a distribuir entre tots els habitatges de Parets del Vallès els 8.000 exemplars del número 14 del 'Cavall Republicà', el diari informatiu de la Secció Local d'Esquerra Republicana. Amb el format de vuit pàgines a tot color, la publicació inclou a les pàgines centrals un resum d'algunes de les accions que des del Govern Plural s'han dut a terme a Parets per combatre la pandèmia del Coronavirus i per ajudar a pal·liar les necessitats de tipus social i econòmic. També es fa un repàs a algunes de les mesures adoptades per les regidories de l'Ajuntament en àmbits com l'habitatge, ocupació, emprenedoria, comerç, mobilitat, via pública, seguretat ciutadana, hisenda i economia, gent gran, equipaments, esports, relacions institucionals, urbanisme i infraestructures, educació, feminismes o LGTBI. "D'aquesta crisi n'hem de sortir més forts i units com a poble" La pàgina 1 i 2 del Cavall Republicà publiquen una entrevista amb l'alcalde de Parets, Jordi Seguer, que fa un repàs del primer any de mandat i alhora explica com s'ha afrontat des del Govern Plural la crisi del Coronavirus.

Mataró

Davant la inseguretat, cal responsabilitat

Davant la percepció creixent d'inseguretat dels veïns arran de les difícils situacions viscudes aquests darrers dies d'increment d'ocupacions i de furts, a propòsit també de les declaracions al respecte fetes públiques per l'Alcalde de Mataró, el Grup Municipal de ERC-Moviment d'Esquerres volem expressar el següent. El Grup Municipal d'Esquerra Republicana - Moviment d’Esquerres a Mataró ha estat, està i estarà sempre al costat de la ciutadania i del govern de la ciutat per demanar una justícia eficaç, més recursos policials i sobretot, unes sòlides polítiques socials que erradiquin de veritat el problema real que la crisi sanitària ha agreujat: la desigualtat, la pobresa, l'exclusió social, l'atur, la gana, la manca d'habitatge, Cal demanar l'ajuda que correspongui per millorar la situació i cal demanar-la allà on calgui. Naturalment, el nostre Grup Municipal hi contribuirà, acompanyant el govern de la ciutat allà on faci falta. Però per demanar ajuda, cal haver fet tot allò que fos possible i encara més, havent assumit la situació, havent liderat la resposta ciutadana, havent utilitzat tots i cadascun dels mecanismes que una ciutat important com la nostra té al seu abast, començant pel cos de la Policia Local.

Santa Coloma de Gramenet

Rodolfo del Hoyo - Els escriptors i el coronavirus

En Rodolfo reflexiona i proposa algunes mesures per contenir la catàstrofe que viuran els escriptors i intel·lectuals. Aquest Sant Jordi no només editorials i llibres perdran els diners en la principal campanya de l'any. També autors com en Rodolfo es veuran afectats per la crisi.  Tothom dona per fet que la cultura serà una de les branques bàsiques de la nostra societat més colpejades per la crisi del Covid-19. Als mitjans veiem com sovint es parla de diversos sectors com ara la música, el teatre, el circ, el cinema o el mon del llibre. Però en tots aquests sectors, i especialment pel que fa al llibre, mai som presents els creadors, la baula més feble de la cadena i tot i així els que aportem la matèria primera sense la qual no pot funcionar la indústria. Quan els mitjans parlen del llibre i donen veu al sector acostumen a sortir editors i llibreters, però mai som presents els escriptors a qui justament la crisi ens ha agafat a la cresta de l’onada. Justament els mesos de març, abril i maig és quan tenim els nostres ingressos principals procedents de fòrums a escoles i instituts, de xerrades a biblioteques, clubs de lectura, conferències, tallers literaris, en definitiva totes les intervencions presencials.

arbres
Els Pallaresos

Moció per realitzar un pla de millora de l'arbrat urbà dels Pallaresos

El passat 28 de maig del 2020 en el Ple municipal dels Pallaresos el grup d'ERC del Pallaresos va presentar una moció per realitzar un pla de millora de l'arbrat urbà dels Pallaresos que va ser aprovada per una unanimitat i la podeu llegir a continuació: El verd urbà de l’espai públic en general, i l’arbrat viari en particular contribueix a la millora de la qualitat de vida dels nostres pobles i ciutats. Arbres i espais acosten la natura a la ciutadania, alhora que contribueixen a millorar l’entorn urbà netejant l’aire, aportant frescor, generant ombra i fent més acollidor l’espai públic. És per tot això que el verd urbà constitueix un dels indicadors de qualitat de vida més apreciats per la ciutadania. El punt de partida per poder disposar d'arbrat viari de qualitat comença en l’elecció correcta de l'espècie tenint en compte totes les variables que l'afectaran, és a dir, l'espai on haurà d'ubicar-se i els altres serveis i activitats de la via publica que es relacionarà.

Roda de Berà

S'aproven mesures per lluitar contra els efectes negatius de la Covid-19

El passat divendres 29 de maig, es va celebrar un ple extraordinari de manera telemàtica, on entre altres temes es va aprovar: Modificació del pressupost: Degut a la situació inesperada de la Covid-19, s’han hagut de modificar algunes partides pressupostàries, del pressupost 2019, que ja estava prorrogat per decret d’alcaldia, per poder dotar de pressupost les partides socials com la nova subvenció adreçada als autònoms i pimes, les destinades a ajudes a les persones, a les entitats dels poble, a la formació, a la promoció del teixit comercial local... És necessari per donar resposta a les mesures que posar en marxa per pal·liar els efectes negatius que pateixen els empresaris de Roda de Berà, així com també les famílies. La nostra regidora ha aprovat aquesta modificació de pressupost tot demanant que es posi en marxa un mecanisme per becar els llibres i/o el material escolar pel curs vinent, de manera que la seva compra es faci dins el teixit comercial local; també ha exigit que el mes d’octubre es comenci a treballar en el pressupost de l’any 2021, per tal que sigui aprovat el mes de desembre de 2020 o, si més no, el mes de gener de 2021.