Locals d'Esquerra

Totes les notícies

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Baix Empordà, Llibertat Presos Polítics,
Baix Empordà

Alcaldes i alcaldesses del Baix Empordà visiten les presons d'Alcalà-Meco, Soto del Real i Estremera

Els alcaldes de Torroella de Montgrí, Begur i Parlavà, Josep Maria Rufí, Joan Loureiro, Joaquim Sabrià, i l'alcaldessa de Corçà Carme Güell van desplaçar-se funs a Madrid per donar suport i escalf als presos polítics empresonats injustament a Alcalà-Meco, Soto del Real i Estremera. Els alcaldes baixempordanesos van estar acompanyats per altres alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores i càrrecs electes d'Esquerra Republicana de l'Alt Empordà i de la Selva.  La comitiva va sortir de Figueres a les sis del matí i, després de recollir a tots els integrants de la visita, es va dirigir fins a Madrid on van arribar a quarts de tres de la tarda. Dimecres es van apropar a Soto del Real i Alcalá-Meco. Allà, l’alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, municipi de la consellera Bassa, va denunciar que “estem a les portes d'Alcalà Meco per fer arribar a la Dolors milers d'abraçades de solidaritat del municipi de Torroella de Montgrí i de tots els qui estimem la llibertat”.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Llibertat Presos Polítics,
Alt Empordà

Alcaldes, regidors i càrrecs electes de la comarca visiten als presos polítics

Representants gironins d’Esquerra Republicana entre els quals es trobaven el diputat provincial Joan Fàbrega, els alcaldes i alcaldessa de Castelló d'Empúries, Fortià, Vilabertran i Agullana Salvi Güell, Francesc Brugués, Martí Armadà i Marina Gutés, la regidora de Figueres Angès Lladó i la Coordinadora Territorial de Joventut Agnès Fàbregas,  es van desplaçar dimecres 18 d’abril fins a Madrid per donar suport als presos polítics que es troben als diversos centres penitenciaris de la capital estatal. Els representants de l'Alt Empordà han estat acompanyats per alcaldes i regidors del Baix Empordà i de la Selva, així com dels diputats i senadors d'ERC.   La comitiva va sortit de Figueres a les sis del matí i, després de recollir a tots els integrants de la visita, es va dirigir fins a Madrid on van arribar a quarts de tres de la tarda on dimecres es van apropar a Soto del Real i Alcalá Meco i dijous es van desplaçar fins a Estremera.   Un dels impulsors de la iniciativa, el diputat altempordanès d’Esquerra Joan Fàbrega, va explicat que“amb aquesta visita, amb aquesta acció, hem vingut a donar suport a la valentia i a la dignitat dels nostres líders polítics”.

Premià de Dalt

Article La Pinassa Març 2018

Malgrat el segrest de persones i institucions que viu el nostre país, Catalunya, els d'ERC a Premià de Dalt seguim treballant amb il·lusió per les persones i amb les persones. Valors republicans com la cultura, els drets socials, el feminisme i la participació ciutadana estan presents en tot allò que fem, perquè volem, entre tots, construir República. Remarcar, entre moltes altres, algunes de les actuacions que s'han dut a terme a la via pública, amb el regidor Josep Font al capdavant,  i altres que s'iniciaran en breu. S'ha repavimentat i soterrat els serveis dels carrers Costa Brava i Penedès, des de la Riereta fins a l'Avinguda Catalunya; s'ha endegat la segona fase del carrer de la Cisa, des del Torrent Pau Manent fins al carrer Sant Josep; s'ha pavimentat el carrer Jacint Verdaguer del Barri Cotet; i són a punt d'iniciar-se les obres de sanejament i consolidació del mur de la Font del Peix, a la cruïlla Folch i Torres-Travessia del Mar. Des de Joventut, amb la regidora Emma Escolano, resaltar la participació al Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme i l'aportació de propostes d'activitats presencials (assessories, tallers, xerrades) i virtuals (butlletí i xarxes socials), amb la finalitat de promoure la participació i l'autonomia juvenil i d'oferir als joves majors oportunitats laborals, formatives i de voluntariat.

Arenys de Mar

Relleu a la presidència d'ERC Arenys de Mar

L’assemblea d’Esquerra Republicana d’Arenys de Mar ha donat llum verda al relleu a la presidència local del partit. Així, Marta del Castillo i Rabascall, que ja formava part de l'executiva local, assumeix des d’aquest dimecres 18 d’abril les funcions de presidenta després de la renúncia per motius personals de Marià Pérez, a qui la secció local agraeix públicament la feina que ha fet al capdavant de l'executiva. Així mateix, l'executiva es reforça amb l'entrada de Quim Doy i Juli Solà, que s'afegeixen a un equip format per Marc Soler i Colomer, Míriam Puig, Laia Martín i Annabel Moreno. Amb aquests canvis, la Secció Local d'Esquerra Republicana d’Arenys de Mar, de forma sincronitzada amb el grup municipal republicà, posa rumb a les eleccions municipals del 2019 amb la màxima ambició i ple compromís al servei de la construcció de la República inclusiva també des de l’àmbit municipal.

Malgrat de Mar

Esquerra Republicana inicia la preparació de les properes eleccions municipals

La secció local d’Esquerra Republicana de Malgrat de Mar va iniciar el procés de preparació de les eleccions municipals amb una assemblea el passat dilluns al vespre, amb l’aprovació de la Comissió Electoral que conduirà aquest procés. Aquesta estarà formada per 5 persones que vetllaran perquè la confecció de la llista es dugui a terme respectant la normativa interna i amb transparència. Quan falta gairebé un any per les properes eleccions municipals, els republicans comencen a treballar per arribar al 2019 amb la màxima força per presentar una candidatura formada per homes i dones compromesos en aplicar polítiques  republicanes a l’Ajuntament. Com a novetat, totes les candidatures d’Esquerra Republicana hauran de ser obligatòriament llistes cremallera per garantir així l’absoluta paritat entre homes i dones. Esquerra Republicana té previst elegir a la persona que optarà a l’alcaldia de Malgrat durant el mes de juny.

Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

Aprovada una proposta d'ERC perquè el govern concreti el calendari i els detalls de les obres a l'entorn de Glòries

La Comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest vespre una proposició d'Esquerra Republicana perquè el govern "presenti en el termini d'un mes un pla amb el calendari, planificació i coordinació del conjunt d'obres de l'entorn de Glòries" (Canòpia, Meridiana, Mallorca-Independència i Mallorca-Nàpols). Els republicans volen que es garanteixin itineraris accessibles per als vianants, bicicletes i transport públic, i que es garanteixin les campanyes de suport als comerciants de la zona.   El portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha explicat que "a Barcelona tenim experiència en tenir obres d'aquesta envergadura" a mig fer, i ha demanat actuar per "minimitzar les externalitats negatives" que puguin tenir. Coronas ha explicat que "veïns i comerciants estan preocupats, no només per les molèsties i el soroll, sinó per la mobilitat al barri". És per això que el republicà ha demanat garantir itineraris accessibles per a vianants, bicicletes i transport públic.

Federació de Lleida

Gilabert: ‘Cal que la Diputació de Lleida es posicioni a favor de la llibertat d’expressió, de la llibertat ideològica, de la llibertat de manifestació i del dret a l’autodeterminació’

El portaveu dels republicans defensarà, en el Plenari de divendres, una moció que denúncia la criminalització dels Comités de Defensa de la República     El Grup d’Esquerra Republicana de Catalunya demanarà al Plenari de la Diputació de Lleida que aprovi una moció de rebuig de la criminalització dels Comités de Defensa de la República per part de l’aparell judicial i polític de l’estat espanyol. Alhora el seu portaveu, Jaume Gilabert llegirà davant dels diputats provincials el comunicats que els mateixos CDR han difós mitjançant les seves xarxes socials en qual denuncien ‘els intents de criminalització sigui de la premsa o la fiscalia, tots ells poders fàctics d’un estar repressor i feixista’ i que incideix en el fet que ‘la por ha canviat de bàndol i seguirem al carrer, des de l’acció no violenta i reivindicativa per assolir els nostres objectius’.   En aquesta mateixa línea Gilabert ha manifestat que la seva formació i ell personalment ‘considerem una forma d’acció política absolutament legítima, la protesta, les mobilitzacions, la desobediència civil pacífica, resistent i no violenta, pròpia d'una democràcia madura i esperem que així ho vegin també totes les forces polítiques que s’anomenin democràtiques de la Diputació de Lleida’.

L'Escala

Un dia per l'esperança

Les persones i el seu benestar han de ser el centre de tots els esforços. Aquesta és la màxima que ens ha de moure a tots els qui, un dia, vam decidir dedicar part del nostre temps a la política municipal. Atendre les necessitats dels escalencs i escalenques vol dir ser sensibles als problemes reals i, en aquest sentit, ahir vam viure un episodi angoixant i reconfortant alhora. Davant l’imminent desnonament d’una família amb quatre fills el treball conjunt i incansable van aconseguir la notícia més esperada; l’aturada del llançament. La tasca incansable dels membres de la PAH, la feina incisiva de serveis socials municipals i la preocupació dels polítics locals van fer que el jutge dictés una interlocutòria esperançadora, “no es pot fer fora la família fins que es trobi una solució perquè no quedin al carrer”. Rebre la trucada de la família per dir-nos que no havien de marxar, just 10 minuts després d’estar amb ells per intentar traslladar-los tot el nostre suport i posar-nos a la seva disposició per a qualsevol cosa, va ser una de les sensacions més boniques que hem tingut en aquests anys.

Els representants republicans davant de la presó de Soto del Real
Federació de Girona

Electes gironins d’Esquerra Republicana s’apropen als centres penitenciaris madrilenys per donar suport als presos i preses políticss

Una quinzena de representants gironins d’Esquerra Republicana s’han desplaçat aquest dimecres 18 d’abril fins a Madrid per donar suport als presos polítics que es troben als diversos centres penitenciaris de la capital estatal. La comitiva gironina ha estat acompanyada per diputats i senadors d’Esquerra en la seva visita a Estremera, Alcalá Meco i Soto del Real.   La comitiva ha sortit de Figueres a les sis del matí i, després de recollir a tots els integrants de la visita, s’han dirigit fins a Madrid on han arribat a quarts de tres de la tarda. Durant aquest dimecres ja s’han apropat fins a Soto del Real i Alcalá Meco mentre que, aquest dijous 19 d’abril, es desplaçaran fins a Estremera.   Un dels impulsors de la iniciativa, el diputat altempordanès d’Esquerra Joan Fàbrega, ha explicat que “amb aquesta visita, amb aquesta acció, hem vingut a donar suport a la valentia i a la dignitat dels nostres líders polítics”.   La diputada d’Esquerra, Teresa Jordà, ha destacat que aquest tipus de visites “suposen un escalf important per als nostres presos polítics” mentre que el senador Jordi Martí ha manifestat que “hem vingut per denunciar la injusta situació que pateixen els presos polítics i les seves famílies per defensar pacíficament i democràtica la independència”.

Osona

Quico Sallés omple la Biblioteca Dos Rius en la presentació del seu llibre sobre l'1-O

En el marc de la Setmana de la República que ERC organitza a la comarca d'Osona, els republicans de Torelló van organitzar una presentació del llibre de Quico Sallés "On eres l'1-O?". El popular periodista, cronista de la política nacional, actualment al digital "El Món" i col.laborador a TV3 i a Catalunya Ràdio, va omplir la biblioteca de veïns de Torelló, que van escoltar i molts d'ells van participar de l'acte, a l'entorn del llibre, que gira al voltant de l'1 d'octubre, un episodi "sagrat", en paraules de Sallés. Va presentar l'acte, el portaveu d'ERC-JpT a l'ajuntament de Torelló, Jordi Casals, que va dir que "aquest llibre, que explica les vivències com a periodista i com a ciutadà, de Quico Sallés, a mesura en què vas avançant en la seva lectura, et transporta a l'experiència viscuda aquella jornada". "És una lectura que t'ajuda a entendre el moment i també és una lectura altament emocional". Per la seva banda, Quico Sallés va explicar alguns detalls del llibre, com ara la seva experiència viscuda al seu poble, Sant Joan de Vilatorrada, que va ser un dels pobles violentats per la policia espanyola, on per exemple van "atonyinar de valent" a Jordi Pessarrodona, regidor de la localitat, i que és el pallasso que es va fer una fotografia amb un nas vermell al costat d'un guàrdia civil als fets del 20 de setembre.

Federació de Lleida

El senador d’Esquerra Republicana, Miquel Àngel Estradé, insta el govern espanyol a establir una línia de crèdit per a la instal·lació de plantes de tractament de purins

El grup d’Esquerra Republicana al Senat ha demanat que s’incloguin en els Pressupostos Generals de l’Estat transferències a les comunitats autònomes per les quals s’estableixi una línia de crèdit i d’ajuts destinats a plantes o altres tipus d’instal·lacions de tractament de purins, preferentment en zones vulnerables mediambientalment o de gran densitat d’explotacions, per tal que puguin abaratir els costos de transformació de les dejeccions ramaderes en adobs orgànics i reaprofitar aquestes dejeccions per obtenir aigua per a reg o produir energies renovables.   El senador Miquel Àngel Estradé que ha estat l’encarregat de defensar la moció davant de la Comissió d’Agricultura, Pesca i Alimentació de la cambra alta legislativa ha volgut assenyalar la importància de la indústria càrnia no només com a sector econòmic i productiu sinó també ‘des del punt de vista cultural, perquè la gastronomia de la península ibèrica està basada en gran part en l’elaboració de la carn, especialment en el porcí i alhora també des del punt de vista social i demogràfic en tot el que fa referència a l’equilibri territorial i l’arrelament en el món rural’.

Lleida

ERC-Avancem denuncia que el govern de la Paeria veta votar esmenes al POUM

El grup republicà també acusa l’equip de govern d’opacitat amb alguns documents El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem denuncia que l’executiu de Ros ha impedit als grups municipals de l’oposició votar les esmenes que han registrat al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Lleida (POUM) que aquest dimecres s’ha debatut en una sessió extraordinària a la Comissió Informativa de Polítiques de la gestió, i promoció de la ciutat i la sostenibilitat. ERC-Avancem ha registrat una esmena única a la totalitat al pla perquè està inacabat. El president del grup, Carles Vega, critica que “el PSC ha vetat la votació de les esmenes a la comissió i ha anunciat que farà el mateix al ple, cosa que reflecteix la manca de voluntat de l’equip de govern de buscar el màxim consens possible”. Vega ha lamentat que “hauria de ser un model de ciutat i no pas de partit i acabarà sent el POUM del bloc del 155.” A més, ha lamentat que “el govern municipal ha actuat amb manca de transparència perquè des de fa 3 mesos que denunciem que hi falten documents com el Pla del riu i a la comissió ens fan saber que el tenen però ni ens l’han facilitat ni pensen integrar-lo al POUM, fet totalment inacceptable.

Tarragona

ERC, CUP i PDeCat presenten una moció per tal que l’Ajuntament de Tarragona reclami l’alliberament dels presos polítics

Els grups municipals d’ERC-MES-MDC, CUP i PDeCat reclamen l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats amb una moció que denuncia la deriva antidemocràtica i autoritària de l’estat espanyol. ‘Estem vivint una escalada repressiva quotidiana que en les darreres setmanes s’ha vist agreujada amb l’empresonament de diputats catalans i la presidenta del Parlament, l’exili de Marta Rovira i la persecució contra els CDR’ denuncia el portaveu d’ERC Pau Ricomà.   Ricomà  afegeix que ‘rebutgem de ple l’assetjament absolut que està patint la societat civil catalana i anunciem que no desistirem en la reivindicació pacífica dels nostres drets, tal i com vam demostrar ahir a la manifestació de Barcelona’. El portaveu dels republicans reclama que ‘l’Ajuntament de Tarragona ha d’aprovar aquesta moció perquè la repressió de l’estat està vulnerant també els drets de les tarragonines i els tarragonins’.   Per la seva banda, la consellera cupaire Laia Estrada ha explicat que les tres formacions sobiranistes del consistori han decidit presentar aquesta moció perquè consideren que ‘el món local no pot romandre al marge d’aquesta situació, s’ha de posicionar’.

Igualada

ERC proposa rebaixes en el lloguer pels comerciants i mesures per fomentar la creació de nous comerços a Igualada

Esquerra Republicana ha presentat avui una bateria de propostes per tal d’ajudar als comerços de la ciutat que estan en una situació “molt complicada” i alhora volen incentivar la creació de nous comerços “ja que o l’Ajuntament hi fa alguna cosa immediatament o el futur dels comerciants serà encara més difícil”.   Els republicans destaquen la “immensa rellevància” del comerç local de la ciutat i asseguren que “l’ajuntament ha d’ajudar-los de manera seriosa i compromesa si no volem que acabin desapareixent a mig termini”. És per evitar això que ERC ha presentat una bateria de propostes per tal de “generar oportunitats de futur pels comerços” que a dia d’avui “estan veient com la situació de desocupació i falta de poder adquisitiu a la nostra ciutat està castigant la vida comercial d’Igualada i cada cop hi ha més locals buits a la ciutat”.   Primer de tot ERC proposa “modernitzar” el comerç de la ciutat i ho volen fer a través de “modernitzar l’espai de venda físic ja que aquells comerços que han pogut renovar-lo han pogut constatar un augment de vendes important” i consideren “indispensable” que l’ajuntament col·labori a través d’ajudes econòmiques en l’evolució dels espais comercials.

Premià de Mar

ERC – Junts x Premià insta el govern a impulsar ja la reforma dels passos de la platja

El grup municipal ha presentant una moció al ple d’Abril on destaca el mal estat dels passos subterranis d’accés a la platja de Premià de Mar i on reclama al Govern que descrigui les mancances i faci un calendari per executar ja la millora substancial dels mateixos. En aquest sentit, ERC – Junts x Premià ja va introduir una partida pactada als pressupostos d’enguany per reformar aquests accessos. Els 150.000 € que els republicans van aconseguir als comptes anuals es dedicaven explícitament per a una profunda remodelació dels passos subterranis. El grup republicà detecta que hi manca conservació, il·luminació, que cal reparar problemes d’humitat i filtracions, que hi ha risc d’inundacions, mala senyalització i, especialment, problemes d’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda. Per aquestes raons, el grup municipal d’ERC – Junts x Premià proposa:   PRIMER.- Que l’Ajuntament de Premià de Mar elabori una proposta de les necessitats de millora dels passos soterrats d’accés i de la senyalització a les platges de la població i un calendari de realització de les remodelacions.

Quico Sallés i Jordi Casals
Torelló

Quico Sallés omple la Biblioteca Dos Rius en la presentació del seu llibre sobre l'1-O

En el marc de la Setmana de la República que ERC organitza a la comarca d'Osona, els republicans de Torelló van organitzar una presentació del llibre de Quico Sallés "On eres l'1-O?". El popular periodista, cronista de la política nacional, actualment al digital "El Món" i col.laborador a TV3 i a Catalunya Ràdio, va omplir la biblioteca de veïns de Torelló, que van escoltar i molts d'ells van participar de l'acte, a l'entorn del llibre, que gira al voltant de l'1 d'octubre, un episodi "sagrat", en paraules de Sallés. Va presentar l'acte, el portaveu d'ERC-JpT a l'ajuntament de Torelló, Jordi Casals, que va dir que "aquest llibre, que explica les vivències com a periodista i com a ciutadà, de Quico Sallés, a mesura en què vas avançant en la seva lectura, et transporta a l'experiència viscuda aquella jornada". "És una lectura que t'ajuda a entendre el moment i també és una lectura altament emocional". Per la seva banda, Quico Sallés va explicar alguns detalls del llibre, com ara la seva experiència viscuda al seu poble, Sant Joan de Vilatorrada, que va ser un dels pobles violentats per la policia espanyola, on per exemple van "atonyinar de valent" a Jordi Pessarrodona, regidor de la localitat, i que és el pallasso que es va fer una fotografia amb un nas vermell al costat d'un guàrdia civil als fets del 20 de setembre.

Ebre

ERC i les JERC commemoraran a Gandesa, amb la portaveu del partit, Marta Vilalta, el 87è aniversari de la proclamació de la República catalana

La Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana de Catalunya, el proper divendres 20 d’abril, organitzarà diferents activitats per commemorar el 87è aniversari de la proclamació de la República catalana. Els actes es faran a Gandesa i començaran a les 19.30 h amb una xerrada a càrrec de la portaveu del partit i directora general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Marta Vilalta, al Casal de Joventut, amb el títol ‘La República té nom de dona’. En acabar, a les 21.30 h, es farà el sopar homenatge a la Fraternitat Republicana, en el transcurs del qual es lliuraran els guardons a la Fraternitat Republicana a una persona o entitat de cadascuna de les quatre comarques de les Terres de l’Ebre, escollides per les federacions comarcals del partit. Aquests guardons tenen com a objectiu homenatjar persones o entitats que han portat una trajectòria basada en la defensa dels valors republicans i la defensa de Catalunya. Les Joventuts d’Esquerra Republicana de les Terres de l’Ebre lliuraran la Menció Joan Ferré a la poblacions de la Ràpita, Roquetes i Móra la Nova, en reconeixement a les persones que van defensar les urnes l’1 d’octubre davant la violència policial.

Ebre

ERC i les JERC commemoraran a Gandesa, amb la portaveu del partit, Marta Vilalta, el 87è aniversari de la proclamació de la República catalana

La Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana de Catalunya, el proper divendres 20 d’abril, organitzarà diferents activitats per commemorar el 87è aniversari de la proclamació de la República catalana. Els actes es faran a Gandesa i començaran a les 19.30 h amb una xerrada a càrrec de la portaveu del partit i directora general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Marta Vilalta, al Casal de Joventut, amb el títol ‘La República té nom de dona’. En acabar, a les 21.30 h, es farà el sopar homenatge a la Fraternitat Republicana, en el transcurs del qual es lliuraran els guardons a la Fraternitat Republicana a una persona o entitat de cadascuna de les quatre comarques de les Terres de l’Ebre, escollides per les federacions comarcals del partit. Aquests guardons tenen com a objectiu homenatjar persones o entitats que han portat una trajectòria basada en la defensa dels valors republicans i la defensa de Catalunya. Les Joventuts d’Esquerra Republicana de les Terres de l’Ebre lliuraran la Menció Joan Ferré a la poblacions de la Ràpita, Roquetes i Móra la Nova, en reconeixement a les persones que van defensar les urnes l’1 d’octubre davant la violència policial.