Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Gràcia

Darrera reunió del casal abans de vacances

Clica aquí per accedir a la galeria completa de fotos del refrigeri Els militants del Casal ens hem reunit aquest darrer dilluns de juliol 31-07, abans del tancament del curs polític, per debatre els darrers esdeveniments de la política nacional. Hi ha hagut el testimoni personal d’alguns companys que han participat de la manifestació davant de la caserna de la Guardia Civil per protestar contra els interrogatoris il·legals d’aquest cos policial, també se’n ha fet una valoració política des de diferents perspectives i opinions diverses. Durant la reunió s’ha informat del conjunt d’activitats programades pel Casal en el marc del bicentenari de la Festa Major. A hores d’ara ja podem confirmar la presència dels diputats a les corts espanyoles Joan Tardà i Ester Capella, del president del grup municipal per Barcelona Alfred Bosch, del regidor Jordi Coronas, i de les dues conselleres del districte de Gràcia Alba Metge i Núria Pi. Hi assistiran el dijous 17 d’agost en una xerrada amb vermut a les 13:00h, és un acte polític obert a militants, amics i simpatitzants, així com a tots els veïns.

Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

Fes-te voluntari de la Campanya pel Sí!

El proper 1 d’octubre tindrà lloc el Referèndum d’autodeterminació de Catalunya, i des d’ERC Poblenou-Besòs tenim la determinació de mobilitzar el 100% de les nostres forces per aconseguir que el Sí guanyi als nostres sis barris. Vam començar la nova campanya al juliol, aquest agost mantindrem les activitats i al setembre organitzarem un total de 48 parades informatives cobrint la totalitat del territori. Necessitarem 300 voluntàries i voluntaris, per això mobilitzarem a tothom, militants, amics, simpatitzants i col·laboradors; Adaptant la campanya a la disponibilitat de cadascú, però tenint clar que per assolir la independència del nostre país és imprescindible sortir al carrer a guanyar-la. El nostre deure és participar activament en la campanya del Referèndum, ja que ens juguem el futur polític del país, tota la feina feta fins ara, tota la pedra picada, tot el compromís de tantíssima gent que han treballat per aconseguir aquesta fita. El nostre principal actiu és la mobilització dels recursos humans, de tota la gent compromesa, si cadascú de nosaltres hi dedica almenys unes hores a la campanya més important de totes, aleshores segur que tindrem totes les eines per guanyar-nos la República que volem.

Jordi Gené presenta l'informe de presidència.
Camp de Tarragona

Es celebra Congrés Comarcal d'Esquerra Tarragonès de 2017 a Torredembarra

El dilluns 31 de juliol s'ha celebrat el Congrés Comarcal del Tarragonès a Torredembarra. El president comarcal d'ERC Tarragonès, Jordi Gené, va presentar l'informe de presidència on va destacar la feina feta des del Consell Comarcal,  la importància de treballar a la comarca en el Sí pel referèndum i la necessitat d'ampliar les dones a la militància. La secretària de finances, Maria Grau, va fer balanç econòmic de l'exercici anterior. La benvinguda de l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira i la cloenda va anar a càrrec de la secretària d'Organització d'Esquerra , Mònica Palacín. Palacín va destacar que "hem de treballar per aconseguir fer d'Esquerra Republicana el partit de referència al territori" i que "les dones han de tenir un paper primordial". També, van assistir a la jornada el diputat al Congrés, Jordi Salvador i la senadora, Laura Castel. 

Calella

Bernat Picornell fa una crida a la mobilització per a l'1 d'octubre des de Calella

Des de la nostra ciutat, el senador d'ERC Bernat Picornell es mostrava ahir convençut que el proper 1 d'octubre "votarem i ho farem amb les màximes garanties". Picornell, que va participar en una trobada amb militants i simpatitzants d'Esquerra Republicana de Catalunya de Calella, va explicar que arribats en el punt en què ens trobem, i sense cap mena de dubte del compromís que té assumit el nostre Parlament i Govern, ara només ens cal mobilitzar-nos, fer una crida a la participació cívica i pacífica perquè la ciutadania votem massivament el proper 1 d'octubre, de forma lliure i democràtica. Utilitzant l'expressió de fer-ho "com sempre", Picornell es va mostrar convençut que "davant les amenaces de l'estat espanyol que intenten escampar dubtes en la població, el repte és celebrar el referèndum, de forma vinculant i organitzativament impecable per demostrar la voluntat real dels catalans i catalanes de decidir el seu futur".  La trobada, celebrada a dos mesos justos per a l'1 d'octubre, i on hi van participar també els regidors d'Esquerra Republicana a la nostra població, va servir també per reafirmar-nos en la necessitats d'estar tots plegats conjurats per actuar de forma coordinada en les properes setmanes.

Parets del Vallès

Ara Parets ERC demana que el procés participatiu sobre el Sot d’en Barriques sigui ‘més obert i no tan condicionat’

Ara Parets ERC troba bé que el Govern Municipal recuperi els processos participatius per decidir quin ha de ser el futur disseny del nou parc del Sot d’en Barriques, una de les inversions més destacades que la Sociovergència executarà des d’ara i fins les eleccions locals de 2019. En el procés participatiu que resta obert fins al 17 de setembre, el Govern només planteja l’opció de triar entre dues possibilitats: espai destinat a jocs i activitats d’aigua o bé zona de passeig i descans. Des d’Ara Parets ERC creiem que el procés participatiu hauria de ser molt més obert i no hauria d’estar tan condicionat. Així ens plantegem algunes opcions que es podrien preguntar a la ciutadania: Voleu mantenir tal com és el Sot d'en Barriques? Voleu limitar la despesa del nou parc i no gastar-nos 1,45 milions d’€ ? Voleu utilitzar part de la inversió i dedicar-la a l’adquisició d’habitatge social? El portaveu, Jordi Seguer, lamenta que el Govern Municipal no hagi inclòs en la publicitat del procés participatiu els costos de construcció del nou parc que seran de prop d’1,5 milions d’euros.

Sessió del ple de juliol
Montgat

Creació de la comissió especial d'estudi del projecte de "Wavegarden"

El Ple municipal va aprovar, a proposta de l'Alcaldia, la creació d'una Comissió Informativa de caràcter especial  amb la finalitat de tractar amb caràcter deliberant aquells assumptes referents a l’estudi, informe i consulta de les qüestions vinculades al projecte WAVEGARDEN. Aquesta comissió es constitueix d'acord amb el que estableix el Reglament Orgànic Municipal i estarà formada per representants de tots els grups municipals. Tan bon punt l'empresa promotora presenti el projecte es reunirà la comissió per a estudiar el projecte, així com tots els informes emesos pels organismes competents, i avaluarà els pros i contres del projecte. Finalment, si el projectes és viable tècnica i jurídicament s'iniciaran els tràmits per a portar a terme una consulta a la ciutadania al tractar-se d'un projecte urbanístic d'interès general per al conjunt de veïns i veïnes de Montgat, tal i com recull el programa electoral d'Esquerra Republicana (pàg. 3) i el Pla d'Actuació Municipal.

Calella

Motius pel sí: presentem la campanya a Calella

La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya de Calella dona el tret de sortida de la campanya explícita pel sí, avui dimarts, 1 d’agost de 2017, amb la presència del senador d’ERC, Bernat Picornell.   Durant les properes setmanes es portaran a terme un seguit d’accions al carrer per sensibilitzar, parlar amb la ciutadania, demanar la participació en el referèndum del proper 1 d’octubre i explicar els arguments pel sí.   En aquest sentit, aquest vespre ens acompanyarà el senador Bernat Picornell i, conjuntament amb membres de l’executiva local i del grup municipal, es farà una enganxada simbòlica de cartells pel sí.   La següent acció serà una parada informativa a la plaça de l’Església, aquest proper divendres, 4 d’agost, de 19h a 21h del vespre.   La secció local d’ERC Calella amb aquesta campanya seguirà donant arguments amb els quals creiem que la ciutadania ha d’optar per votar sí el proper 1 d’octubre: construir un nou país on puguem gestionar més i plenament tots els recursos econòmics que generem, promoure i portar a terme les millores en el sistema de relacions laborals per a unes feines i condicions de treball més dignes, tenir la plena capacitat per invertir en les infraestructures que millorin la nostra mobilitat, construir un sistema que garanteixi les pensions, un sistema de salut universal de qualitat, i la igualtat real entre tota la ciutadania del nostre país.

Calella

El govern municipal elimina la plaça de tècnic de medi ambient de l'Ajuntament de Calella, amb el vot contrari d'Esquerra Republicana

En el ple ordinari celebrat ahir, dilluns 31 de juliol, un dels acords que es van sotmetre a consideració del ple va ser l'eliminació de la plaça de tècnic de medi ambient de l'Ajuntament de Calella. La proposta, impulsada pel govern municipal format pel PDeCat i el PSC, va ser aprovada, un fet insòlit i absolutament injustificat per part del govern, tenint en compte que aquesta plaça havia estat ja convocada per ser coberta via concurs oposició lliure. Les bases de la convocatòria es van publicar en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona el passat 8 de febrer, i la Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya el 17 de febrer. Després de suspendre la convocatòria, ara la plaça s'ha eliminat. Des del nostre grup vam mostrar-nos absolutament contraris, atès que en cap cas la justificació per part del govern és satisfactòria (destinar els diners d'aquesta plaça a altres perfils professionals: un administratiu i reforçar una plaça de conserge), i demostra improvisació i manca de planificació per part del govern municipal, un fet que lamentem.

Gavà

ERC-Gavà proposa mesures per incrementar el reciclatge

Esquerra-Gavà va proposar, al Ple de juliol, millorar la recollida segregada al centre de la ciutat. Gavà és, any rere any, un dels municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb un índex de recollida selectiva més baix, cosa que repercuteix a l’alça en els impostos que paguem anualment per recollida i tractament de residus. Un dels punts de la ciutat on és evident que encara ens queda molt per recórrer en aquest aspecte és l’Illa de vianants, on la recollida selectiva senzillament no existeix, ja que s’hi practica la recollida porta a porta de tot tipus de residus barrejats, sense exigir que estiguin prèviament segregats, abocant tota mena d’escombraries al mateix camió, i impossibilitant el seu tractament posterior. En altres municipis de la zona amb àrees vianalitzades, es fa servir un sistema de recollida que permet que els veïns puguin segregar els residus, consistent a marcar dies diferents per a la recollida de residus diferents: un dia la fracció orgànica, un altre el paper o cartró, un altre el rebuig.

Tàrrega

Xavier Eritja: "És l'Estat qui té por, aquí la gent estem més convençuts que mai"

La secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Tàrrega ha continuat aquest dilluns donant a conèixer els motius pel Sí al referèndum de l'1 d'octubre en el marc de la campanya "Construir una nova república" al mercat setmanal dela capital urgellenca. El diputat al Congrés, Xavier Eritja, ha assegurat avui a la parada informativa que "és el Govern espanyol qui té por i incertesa, aquí a Catalunya la gent estem més convençuts que mai". "Es nota que és l'Estat qui s'està posant nerviós", ha valorat el diputat. Del seu pas per la parada informativa a la capital urgellenca, el republicà n'ha volgut destacar que "a Tàrrega es copsa que la gent està animada i que està esperant que arribi l'1 d'octubre" i també ha recalcat que "la gent ens esperona i ens dóna ànims, ens demanen que seguim endavant". Els independentistes tenen previst realitzar diverses accions a la ciutat de Tàrrega entre les que destaquen les parades informatives al mercat setmanal que fa setmanes que realitzen, com ha estat el cas d'aquest dilluns on han participat membres de la secció local del partit acompanyats pel diputat al Congrés, Xavier Eritja, membres de les JERC i altres càrrecs electes comarcals.

Ripollès

Joan Dordas i Teresa Jordà hissen l'Estelada a Campelles

Jordà també va realitzar un col·loqui sobre el referèndum de l’1O La Federació Comarcal d'ERC al Ripollès continua realitzant actes amb l'objectiu de pentinar tots els municipis de la comarca, i resoldre els dubtes existents de cara a la celebració del Referèndum del proper dia 1 d'Octubre. En aquest sentit, diumenge es va dur a terme un col·loqui a la sala polivalent de l'Ajuntament de Campelles, el municipi més petit del Ripollès amb 137 habitants, el qual va comptar amb la presència de Teresa Jordà, diputada al Congrés dels diputats Espanyol; Joan Dordas i Ramon Cutrina, alcalde i tinent d'alcalde del municipi, respectivament; Joan Jové, president secció local d'ERC de la Vall de Ribes; i Joan Vilaplana, vicepresident de la Federació Comarcal d'ERC. Previ a la realització del col·loqui, Dordas, Cutrina i Jordà van hissar la bandera Estelada a l'entrada del municipi. La secció local d'ERC de la Vall de Ribes va finançar el màstil de l'Estelada i l'agrupació de l'ANC de la Vall de Ribes va efectuar la donació de l’Estelada.

Lluís Salvadó a Ripoll
Ripollès

Lluís Salvadó: “El 2 d'octubre disposarem d'unes estructures sòlides per recaptar tots els tributs del país”

El secretari d’Hisenda de la Generalitat parla a Ripoll sobre la futura Hisenda Catalana. “El 2 d'octubre disposarem d'unes estructures sòlides per recaptar tots els tributs del país”. Amb aquesta contundent afirmació el secretari d’Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Lluís Salvadó, va iniciar la xerrada Horitzó Referèndum, la Hisenda Catalana que s’ha dut a terme aquest dijous 27 de juliol a Ripoll. Concretament, l’acte es va dur a terme a la biblioteca Lambert Mata i també va comptar amb la participació de la presidenta comarcal d'ERC, Carme Freixa. Salvadó va parlar de la futura Hisenda Catalana explicant que, actualment, “el 70% de les tramitacions que gestionem es poden fer de telemàticament. Una Agència Tributària moderna s'ha de dedicar a la inspecció i en aquesta línia estem treballant”. A l’hora de passar balanç de la tasca realitzada durant l’actual legislatura, Salvadó va destacar que l’actual Govern “ha reduït el dèficit de 6 mil milions a 2 mil milions d’euros al mateix temps que l’economia creix un 2%.

Festa del Cel
Santa Susanna

Santa Susanna renuncia a ser la seu de la Festa al Cel

"L’informe desfavorable emès a principi de juny per la direcció general de Protecció Civil en què indicava que l’espai triat per fer el festival aeri, la platja entre les rieres de Malgrat i Pineda, presentava “dificultats per garantir la seguretat mínima exigible” s’ha acabat imposant." És una fantàstica notícia que volem compartir. Podeu llegir l'article sencer clicant aquí. 

Incendi Tomorrowland
Santa Coloma de Gramenet

Nota de premsa - Incendi Tomorrowland Unite

Esquerra Republicana de Catalunya - Santa Coloma de Gramenet Posicionament sobre els incidents ocorreguts al festival Tomorrowland Unite al parc de Can Zam de Santa Coloma de Gramenet el dia 29 de Juliol de 2017. En primer lloc celebrem que no hi haguessin ferits de consideració i agraïm als serveis d'emergències la seva actuació. En segon lloc, exigim, tant als responsables de l'organització com als responsables municipals, un aclariment dels fets i de les, al nostre parer, mancances de seguretat.  Aclariments sobre la descoordinació en l'evacuació dels assistents així com en la dotació i localització dels serveis d'emergències que haurien d'haver "in situ", donada l'envergadura i les característiques de l'espectacle.  Aclariments sobre el compliment de la normativa en l'utilització de materials ignífugs per el muntatge de l'escenari.  Esperem doncs l'aclariment dels fets i la depuració de responsabilitats. Alhora aprofitem per avançar que exigirem també una revisió en les localitzacions de grans esdeveniments a la ciutat i dels seus protocols de seguretat.

Participants en la jornada.
Valls

ERC a l’Ajuntament de Valls analitza els dos anys de mandat i anuncia nous projectes

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l’Ajuntament de Valls i la secció local d’ERC Valls van celebrar ahir una jornada municipalista per fer balanç dels dos anys de la seva acció de govern i per analitzar els reptes de futur coincidint amb l’equador del mandat. Esquerra va tornar a governar a l’Ajuntament de Valls el 2015 després d’haver-ho fet en anteriors etapes, i el seu segell com a partit s’ha fet palès durant aquest període en les àrees que gestiona, especialment en algunes que no havien estat mai dirigides per republicans i d’altres de nova creació com Participació Ciutadana, Transparència i TIC i Habitatge.   La trobada, oberta a militants, amics i simpatitzants, es va fer a l’Antic Convent del Carme. Amb el lema ‘Refresquem l’Ajuntament de Valls’, va ser un espai de participació i de debat per recollir les aportacions dels assistents, i alhora va servir per explicar els projectes dels quatre regidors republicans que han aportat ‘aire fresc’ a la casa consistorial, en referència al lema de la campanya de les eleccions municipals del 2015.

Ajuntament de Simat
Simat de la Valldigna

Convocatòria de Ple en sessió ordinària

El proper dilluns, 31 de juliol, a les 19,30 hores, al saló de plens, tindrà lloc el Ple. Atès que és ordinari, qualsevol persona té dret a demanar la paraula i ser escoltada. Ací teniu l' ORDRE DEL DIA: 1.       ASSUMPTES A TRACTAR  i  DEBATRE: 1.1. Examen i aprovació de les actes de les sessions celebrades els dies 29 de maig de 2017, 3 i 12 de juliol de 2017. 1.2. Informació remesa al Ministeri d’Hisenda sobre el període mitjà de pagament a proveïdors (PMP), del segon trimestre de 2017, d’acord amb el RD 635/2014, de 15 de juliol. 1.3. Expedient instruït en virtut de la sol·licitud del CEIP Valldigna de dies no lectius per al curs escolar 2017-2018. 1.4. Donar compte del Decret 326/2017, sobre “Acomiadament de la treballadora Maria Luisa Blasco Altur”. 1.5. Ratificació del Decret 134/2017, de 22 de març, sobre l’ajuda d’equipaments per a les biblioteques i agències de lectura municipals de la Comunitat Valenciana. 1.6. Donar compte dels decrets números 212,226, 228, 239, 240, 242, 246, 256, 263, 264, 273, 276, 290, 296, 299, 300, 302, 303, 311, 312, 322, 324 i 325 de 2017.