Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Calella

ERC Calella crida a la unitat de l’independentisme, demana al govern que pengi l'estelada a la Plaça de l’Ajuntament, i demana el compromís del govern municipal en tot allò que decideixi el Parlament i el Govern de la Generalitat respecte el referèndum

Davant els darrers esdeveniments relatius a la penjada de diferents banderes a la façana i balcons del consistori de Calella, des del grup municipal d’ERC fem tres precs al respecte: -    Crida a la unitat de l’independentisme, en un moment clau del procés independentista que ha de culminar amb la celebració del referèndum en els propers mesos  -    Reiterar a la petició que des del nostre grup ja vam fer l’any 2012 de penjar l’estelada a la Plaça de l’Ajuntament (en el pal on actualment hi ha la senyera) fins a l’assoliment de la independència -    Demanar el compromís del govern municipal, format pel PDeCAT i el PSC, a col·laborar i implicar-se en tot allò que decideixi el Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat de Catalunya respecte el referèndum que celebrarem en els propers mesos en el nostre país, i per lleialtat institucional a la majoria del Parlament de Catalunya i al Govern de la Generalitat de Catalunya

Barberà del Vallès

S’aprova el Pla Estatègic de Promoció de la Ciutat

  El ple d’aquest mes d’abril ens deixa una altra bona noticia per la ciutat: s’aprova la proposta presentada per la Regidoria de Desenvolupament Econòmic per a promocionar la nostra ciutat.   L’objectiu d’aquest Pla és donar suport a les empreses que treballen en l’àmbit turístic i comercial, millorar l’acollida de visitants i turistes al muncipi (sigui per lleure o per negocis) i crear nous productes interessants. Concretament, es pretén adequar la ciutat i els seus recursos principals des del punt de vista turístic, millorant la imatge i el posicionament turístic, així com creant Nous productes turístics i treballant conjuntament entre el sector públic i privat.   El regidor d'ERC i responsable de la regidoria de Desenvolupament Econòmic, Comerç i Ocupació, Pere Pubill i Linares, destaca “Els estudis fets l’any 2015 demostren que Barberà del Vallès té una taxa turística superior a la d'altres ciutats com Cadaqués o Palamós, i superior també a municipis de la comarca, com Sabadell o Terrassa.

Caldes de Montbui

Vicenç Personat ens apropa a les grans obres de la legislatura

Vicenç Personat, segon tinent d'alcalde, regidor d’Urbanisme, Planejament Territorial i Activitats i Recursos Humans de Caldes de Montbui ha estat el ponent de la xerrada del  cicle #MesAProp d’aquest mes d’abril -celebrada ahir dimarts dia 25-. El regidor ha fet un repàs de les principals actuacions dutes a terme durant l’any passat en les seves àrees de gestió, de les quals ha destacat: En l’àmbit dels Recursos Humans els avenços en protecció de riscos o els 21 convenis de pràctiques per a nois i noies estudiants. En l’àmbit de les Activitats la revisió i regularització dels guals què ha permès legalitzar 1.800 guals a Caldes. I en l’àmbit de l’Obra Pública l’execució d’obres tan singulars com la restauració del Pont Romànic, la finalització del Passeig de la Riera o la reurbanització del carrer Font i Boet i la Plaça Marquès. Pel que fa a les obres planificades aquest any, els projectes que han generat més atenció i preguntes per part dels assistents han estat el nou aparcament de Raval Canyelles i la seva afectació sobre les Hortes de Baix i la construcció del pas soterrat de la C59 per unir el nucli urbà amb el Polígon de la Borda.

Tarragona

ERC-MES-MDC proposa un paquet de millores pel barri de Riu Clar

El Consell Plenari de dijous 27 d’abril el grup ERC-MES-MDC defensarà una moció amb que proposen un paquet de quatre petites actuacions al barri de Riu Clar de Tarragona. Els republicans consideren que el barri porta patint una important deixadesa per part de l’administració que es fa evident a peu de carrer. En paraules del seu portaveu, Pau Ricomà: “hem conegut els problemes de primera mà, passejant pel barri amb l’associació de veïns, i hem constatat mancances que poden comportar problemes de seguretat i salubritat”. En concret, el grup municipal proposarà a la resta de formacions quatre accions. Per tal de combatre els robatoris dels darrers mesos, es preveu instal·lar punts de llum entre la piscina municipal i els habitatges del barri. I a fi d’evitar les molestes polsegueres que aixequen els cotxes, tal com denuncien els veïns, s’acondicionarà el descampat de davant l’equipament esportiu com a aparcament pavimenta. En una línea semblant, els republicans instaran a netejar una inmensa finca que està en aparent estat d’abandonament i que presenta punts perillosos per als veïns, especialment els més petits.

Foto: Google Maps
Tarragona

ERC-MES-MDC reclama la instal·lació de pantalles de protecció acústica a l'A-7

Els republicans donen veu a la reivindicació de l'Associació de Veïns Aqüeducte ERC-MES-MDC reclama que el Ministeri de Foment instal·li urgentment pantalles de protecció acústica a l'A-7 al seu pas per Tarragona. Els republicans presenten al plenari d'aquest dijous una moció perquè sigui l'Ajuntament qui elevi aquesta petició a l'Estat i donar així resposta a la reiterada demanda de l'Associació de Veïns Aqüeducte. 'En la zona dels carrers de Sant Auguri i Sant Eulogi l'autovia A-7 passa a escassos metres dels habitatges i els veïns han de suportar una alta contaminació acústica', explica el portaveu d'ERC, Pau Ricomà. 'Des de setembre del 2002 els veïns venen reclamant les pantalles de protecció acústica sense èxit malgrat que la Guàrdia Urbana ha pogut constatar amb sonòmetres que el soroll supera els límits recomanats per l'OMS', afegeix Ricomà. Els republicans destaquen que, segons dades del 2015, l'A-7 presenta una intensitat mitjana diària d'entre 47.000 i 57.

Presentació presusupost
Vilassar de Mar

Presentació del pressupost

Ahir l’equip de Govern de Vilassar de Mar format per Esquerra Republicana de Vilassar de Mar, la plataforma ciutadana Vilassar de Mar diu Sí i Gent per Vilassar de Mar va presentar públicament, a la sala Mossèn Galbany, del carrer Sant Roc, la proposta de pressupost per a l’any 2017 que portarà a aprovació el dijous dia 27 d’abril.   El regidor d’Hisenda va fer una exposició de les partides pressupostàries i la resta de regidors van fer esment de les seves àrees de competències.   Aquests pressupostos, com els anteriors, estan condicionats per l’enorme deute heretat per la mala gestió del govern anterior de Convergència i Unió. Per a l’exercici 2017 la despesa bancària serà de 3 milions d’euros. Aquest és el primer any complert que s’amortitza el préstec de 13,5 milions d’euros, fet que significa que, el d’enguany, sigui l’exercici amb més despesa bancària de la historia de l’Ajuntament, tot i els esforços que esta fent el govern per rebaixar els interessos bancaris.

Federació de Lleida

Esquerra Republicana defensa la creació d’una borsa de treball a la Diputació de Lleida

Esquerra Republicana presenta una moció al ple de la Diputació de Lleida, que es durà a terme demà dijous 27, adreçada a la creació d’una borsa de treball, per tal de garantir que l’accés a l’ocupació pública es faci mitjançant els principis d’igualtat, mèrit, capacitat i publicitat.   El portaveu del grup d’ERC a la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha declarat que ‘tal i com fan la resta de diputacions catalanes, i com també es va fer temporalment a la Diputació de Lleida en el període 2007-2011, es proposa la creació de borses de treball, mitjançant  processos oberts de lliure concurrència per cadascuna de les àrees i categories declarades prioritàries’.   Gilabert ha recordat que ‘d’acord amb les restriccions pressupostàries, en els darrers anys, l’oferta pública d’ocupació ha estat limitada a unes casuístiques determinades, bàsicament vinculades a la promoció interna’. També ha recordat que en el passat ple de la Diputació es van aprovar els ‘serveis considerats essencials i les àrees prioritàries amb la finalitat de cobrir les necessitats de personal per a l’any 2017.

Calendari carpa
E.R.C. Santa Maria de Palautordera

Quin barri vols? Quin poble vols?

ERC i JERC Palautordera engeguem una campanya per escoltar als veïns . La nostra carpa estarà tots els caps de setmana al servei dels palauencs i Palauenques per recollir queixes, propostes a fi d' incorporar-les bé a les mocions que fem a l' Ajuntament mitjançant el nostre representant Xavi Blas o bé per tenir-les en compte en l' elaboració del nostre programa electoral, el qual estem revisant de cara a les properes eleccions municipals.  Vine a veure'ns i digue'ns el que necessitis dir o escriu la teva queixa o desig en el nostre LLIBRE DELS DESITJOS. Aqui teniu el calendari de la posada de la carpa d' ERC al poble i barris.  US ESPEREM!!!!

Igualada

ERC Igualada valora molt positivament la jornada de Sant Jordi

La secció local republicana va recollir més de 500 signatures en favor del referèndum   El passat diumenge 23 d’abril, aprofitant la Diada de Sant Jordi, la secció local d’ERC a Igualada va sortir al carrer amb una parada per apropar-se als veïns de la ciutat, a més dels ciutadans d’altres municipis que varen anar a Igualada a gaudir de la Diada literària.   Així, durant tot el dia, els republicans varen poder conversar amb els seus conciutadans, a més de recollir signatures per a l’adhesió al manifest i al pacte nacional pel referèndum, recollint en una sola jornada més de 500 signatures.   A la parada d’ERC doncs, a més de signar pel referèndum, també es podia participar del sorteig d’una panera literària amb els títols més coneguts del panorama literari català, informar-se de la campanya republicana “La República que farem” o conversar amb els regidors republicans a l’ajuntament. I pels més petits, o no tant, hi havia la possibilitat de fotografiar-se en un photocall amb el “Drac Rajoy” i el “Cavaller pel sí”.

Cartell de l'acte del dia 28.
Valls

ERC Alt Camp celebra la Setmana de la República amb una xerrada de la diputada Ana Surra i un sopar

Per tal de commemorar la proclamació de la República Catalana, i com és tradicional, ERC Valls i ERC Alt Camp organitzen la xerrada "La República que farem, la farem entre tots i totes", a càrrec de la diputada d'ERC al Congrés Ana Surra, uruguaiana de naixement i catalana d'adopció. La xerrada es farà a la sala d'actes de Casa Caritat el proper divendres, 28 d'abril, a les 19.30h. La xerrada d'Ana Surra a Valls desperta molt d'interès. El president d'ERC Alt Camp, Josep Maria Pallàs, apunta que "la diputada Ana Surra encarna un dels pilars bàsics de la nova república: la catalanitat com a punt de trobada, com a identitat plural i compartida". Afegeix Pallàs que "l'unionisme voldria perpetuar el discurs victimista de catalans de primera vs catalans de segona, i en aquest sentit s'expliquen les lamentables declaracions de Zapatero d'aquests dies". "Però ERC, el partit que va fer un cordovès president de la Generalitat, és el pal de paller sobre el que construeix la nova ciutadania catalana, solidària, lliure i oberta al món", conclou Pallàs.

Porxada
Granollers

Crònica del ple d'abril

El Ple de dimarts va tractar qüestions com una nova modificació de la plantilla, una addenda al conveni amb el Concorci Besòs Tordera per dur a terme unes obres de millora a la xarxa de clavegueram, la liquidació del conveni entre la Generalitat i diversos ajuntaments de la comarca pel servei de transport urbà, i un conveni amb el Banco Farmacéutico per desenvolupar el projecte de suport as les persones amb desigualtat d’accés a medicaments. Si vols saber més d’aquest punts, clica aquí   Però, com no podia ser d’altra manera, el Pla de Xoc va ser el protagonista indiscutible del debat. I, per segon any consecutiu, aquest Pla pal·liatiu no ha comptat amb el suport unànime del consistori, en tant que el nostre grup s’hi va abstenir i la Crida-CUP hi va votar en contra.   Al debat es van fer paleses les diferències que tenim els grups respecte al com hauria de ser aquest Pla de Xoc. Per exemple, mentre que el grup de Ciutadans demanava que no s’incloessin mesures de dinamització econòmica (donat que no és lloc idoni), mentre que Convergència reclamava potenciar aquesta part del Pla.

Acte Treball Granollers
Granollers

El món del treball a la nova República Catalana

Divendres 28 d'abril, a les 19:30h, al Museu de Granollers, el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, acompanyat del diputat Chakir El Homrani i del president del Fòrum Sindical Noël Climent debatran sobre quin marc de relacions laborals ha d’impulsar la nova República. La República ha de bastir un mercat de treball enfocat al fet que les persones puguin exercir el seu dret i deure al treball, digne i de qualitat, en igualtat de condicions, amb seguretat en la feina, amb participació en la presa de decisions de les empreses i amb concertació social en les relacions laborals. El mercat de treball a la nova República s'ha de basar en les feines per compte aliè, l'autoocupació, l'emprenedoria i la funció pública. I s'ha de dotar d’una inversió sostenible i eficient en infraestructures i d’un sistema de cotització adequat que permetrà establir un sistema de protecció social a la ciutadania (prestacions contributives i no contributives).

ERC Badalona

El Ple aprova tramitar inicialment els pressupostos i l’annex d’inversions 2017 i protegeix el territori per sobre de la B-20

El Ple ordinari d’aquest mes d’abril es va iniciar amb la lectura per part de l’alcaldessa, d’una declaració institucional a favor d’incloure la història del poble gitano al currículum escolar, en el context de la història de Catalunya. El punt més destacat de l’ordre del dia, però, va ser la llum verda a l’aprovació inicial dels pressupostos per al 2017 que, a més, inclouen un important annex d’inversions. A partir d’ara s’obrirà un període d’al·legacions en el qual cada grup municipal podrà fer propostes per millorar i enriquir el document. Es tracta d’uns pressupostos ambiciosos, que van anar precedits d’un procés participatiu sense precedents i que volen revertir les retallades dels darrers anys. Entre altres qüestions, es millora el manteniment de l’espai públic (el pavimentat que es duplicarà entre 2015 i 2017) i es consolida la inversió social, ja començada l’any passat. En aquest sentit les aportacions del PSC han estat fonamentals.

Anoia

La diputada Montse Fornells explicarà a Montmaneu “El paper de l’agricultura en el nou país”

L’acompanyarà la diputada anoienca al Parlament, Alba Vergés   El proper dissabte 29 d’abril, a les 18h a La Sala de Montmaneu, se celebrarà l’acte “El paper de l’agricultura en el nou país”, amb la presència de la diputada al Parlament de Catalunya per Lleida, Montserrat Fornells, membre a més de la Comissió parlamentaria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.   L’acte, organitzat per Esquerra Anoia es trobar en el marc de la campanya La República que farem, i a més de parlar del paper de l’agricultura en l’actualitat, també es debatrà sobre el seu futur en el nou país, un debat que comptarà, a banda de la diputada lleidatana, amb la presència de la diputada anoienca Alba Vergés.   L’acte està obert a tothom qui hi vulgui assistir i en acabat hi haurà un petit refrigeri.  

Sarrià de Ter

L’Ajuntament de Sarrià de Ter aprova diferents inversions i al mateix temps, redueix el deute

L’Ajuntament de Sarrià de Ter va aprovar ahir en ple, una modificació de crèdit (2/2017) que permetrà finançar diferents intervencions centrades en la reducció del deute del municipi, d’una banda, i obres de millora d’equipaments i entorn urbà de l’altra. En concret, la modificació de crèdit és d’un total de 483.136,69 € que es repartiran de la següent manera: 1. Amortització del deute: Es destinaran 125.000 euros a amortitzar el crèdit subscrit en el pla de pagament de proveïdors (l’any 2013). L’import viu d’aquest préstec és de 149.153 € i es liquidarà amb aquests 125.000 més 28.000 ja previstos al Pressupost per enguany. Inicialment aquest crèdit era per deu anys, i amb aquesta aportació quedarà totalment pagat, sis anys abans del previst. Cal recordar que en aquests moments, l’Ajuntament de Sarrià de Ter està pagant als proveïdors en 23 dies. Cal dir que amb aquesta reducció, es rebaixa encara més el nivell d’endeutament del municipi, que ja era baix, per sota del 40%.