Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Lleida

La Paeria facilitarà informació i rebuts per a l’obtenció de bonificacions fiscals pel bon ús de les deixalleries, a proposta d’ERC-Avancem

I instarà l'emrpesa concessionària a formar la plantilla per informar la ciutadania dels avantatges L’Ajuntament de Lleida i l’empresa concessionària del servei municipal de recollida, transport i tractament de residus domèstics facilitaran que la ciutadania que faci un bon ús de les deixalleries pugui beneficiar-se de les exempcions i bonificacions fiscals previstes a l’Ordenança fiscal, després que la Comissió Informativa per les polítiques de Gestió dels Recursos, la Seguretat Pública i l’Organització municipal d’aquest dimarts hagi donat llum verda a una proposta de resolució del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem. Després de constatar les queixes d’alguns ciutadans per la manca de documentació d’acreditació, ERC-Avancem va reclamar que es dotés totes les deixalleries municipals de la provisió de rebuts o comprovants per tal que els veïns i veïnes que utilitzen aquest servei puguin sol·licitar les exempcions i bonificacions fiscals pertinents de la Taxa per recollida, transport i tractament de residus municipals domiciliaris i assimilables.

ERC Sitges

La Festa Major dels Països Catalans

“A la Cultura no hi ha extrangers, és un idioma universal” Amb aquest frase del Bienve Moya resumim el gran acte que la Secció Local d’Esquerra Republicana a Sitges ha organitzat. Una jornada distesa on hem après d’en Bienve Moya, en Jordi Cubillos i la Loreto Baquès, que han debatut amb la nostra candidata Aurora Carbonell sobre Sant Joan. També ens ha visitat en Jordi Pessarodona, a qui hem mostrat el nostre afecte davant la repressió que pateix del Estat. Després els assistents han gaudit un tast de Caves Llopart. Una gran jornada on hem debatut sobre com és la cultura del #SitgesPerATothom!  

ERC Badalona

La consellera de Justícia visita Badalona i anuncia la inversió immediata de 2,5 milions d’euros en la millora de les instal·lacions a la ciutat

La consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella, ha visitat aquest migdia l’Ajuntament de Badalona on, després de signar al llibre d’honor de la ciutat, s’ha reunit amb l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i amb el 1r tinent d’Alcaldia, Oriol Lladó. Posteriorment ha visitat les dependències judicials del carrer Francesc Layret on ha anunciat una inversió de 2,5 milions d’euros en la modernització de l’edifici dels jutjats del carrer d’en Prim, així com la consolidació d’un segon jutjat de Família, en el Jutjat de Primera Instància núm, 8 ubicat a Francesc Layret.   Les obres dels jutjats del carrer d’en Prim tenen un calendari previst de 21 mesos, atès que no s’aturarà l’activitat, i s’han projectat nous espais diàfans, sense envans, per guanyar espais i lluminositat. La redistribució inclou nous vestuaris, sales d’entrevistes per a una millor atenció a les víctimes, així com la impermeabilització de les teulades, la renovació dels sistemes elèctrics i l’eliminació de barreres arquitectòniques, entre altres.

Calella

ERC demana que s'enviï la proposta de Pla d'Equipaments Esportius a totes les entitats esportives abans de ser aprovat

I demana, també, que les entitats esportives puguin incloure al Pla, de forma equitativa, qualsevol projecte de futur que tinguin les entitats esportives envers l'ampliació d'equipaments o instal·lacions, i al marge de la proposta realitzada per l'empresa redactora del Pla d'Equipaments Esportius En el Consell municipal d'Esports, celebrat 14 de juny a la sala de plens de l'Ajuntament, la representant per part d'ERC, Cristina Gómez, va demanar a l'equip de govern que abans que el Pla se sotmeti al plenari municipal, com sempre s'ha donat per fet, el govern enviï a totes les entitats esportives la proposta elaborada per l'empresa encarregada de redactar el Pla d'Equipaments Esportius, l'empresa Itik, a qui es va adjudicar la seva elaboració per un import de 12.000€.  Ahir mateix, i en el marc del plenari municipal ordinari del mes de juny, a l'apartat de precs i preguntes del ple, la portaveu del grup municipal va preguntar al govern si s'enviaria el pla a totes les entitats, fent el prec que així fos, i també va demanar que es donés l'opció que les entitats incloguin altres projectes de futur que impliquin inversions elevades i en relació a les instal·lacions que utilitzen per a la pràctica esportiva.

Parets del Vallès

Els veïns de la Linera demanen “no normalitzar” els episodis d’incivisme que es produeixen durant la Festa Major d’estiu

Des d'Ara Parets ERC demanem una revisió del model de Festa Major que no es canvia des de 1996, fa 22 anys. Part dels veïns i veïnes que va assistir aquest dilluns al vespre a la reunió convocada pel Govern Socialista a la Sala Serra de la Cooperativa van demanar que “no es normalitzin” els actes incívics que es produeixen durant la Festa Major d’estiu i reclamen solucions immediates. Aquesta és la resposta de part dels veïns afectats a les propostes presentades pel Govern Municipal per reduir els actes vandàlics i d’incivisme que s’han incrementat en els darrers anys. L’avançament de l’horari de finalització de les actuacions musicals, la celebració només d’una sessió de discoteca al parc la Linera, la presència durant més franges horàries dels Mossos d’Esquadra o cartells elaborats pels joves (en forma de memes) per conscienciar actituds cíviques són algunes de les accions que es tiraran endavant aquest 2018. Els veïns i veïnes van reiterar les seves queixes sobretot del que passa fora del parc la Linera, a partir de la mitjanit.

Federació de Lleida

El Grup d’Esquerra Republicana a la Diputació de Lleida reclama més transparència i paritat en el Consell General de l’Institut d'Estudis Ilerdencs

Els republicans han presentat una moció en la qual demanen la creació d’un reglament que reguli l’elecció dels membres del Consell General de l’IEI més participatiu, paritari i transparent.   La proposta del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya, que serà debatuda al ple de la Diputació de Lleida el proper dijous 21, demana que s’elabori un reglament que reguli el procediment d’elecció dels membres del Consell General de l’IEI. Els republicans consideren que el procés de nomenaments que s’ha estat duent a terme fins ara, preveu la participació a l’hora de la recollida de candidatures, però no hi ha cap reglament que en defineixi el procés d’avaluació i selecció de candidats.   Núria Marín, diputada provincial i membre de la Junta Rectora de l’IEI, creu imprescindible l’elaboració d’un reglament que reguli el procés de recollida de propostes i l’elecció dels membres del Consell General de l’IEI. “Aquest reglament hauria de definir tot el procés d’avaluació i selecció de candidats, així com els criteris que regeixen les noves eleccions o renovacions, que sigui més transparent i participatiu, que tingui en compte l’equilibri i la representativitat territorial, la igualtat entre homes i dones, que defineixi els criteris per a valorar les candidatures i l’òrgan plural que hauria de aplicar el reglament i que aquest estableixi els criteris sempre sota el principi del consens”, apunta Marín.

Gómez, Ingla i Villaseñor, d'esquerra a dreta
Sant Cugat del Vallès

El ple dona llum verda a les dues propostes presentades per ERC-MES sobre reciclatge i promoció econòmica

El ple municipal ha donat llum verda aquest dilluns a les propostes d'Esquerra Republicana-Moviment d'Esquerres (ERC-MES) per fomentar el reciclatge de l'oli usat i per crear un Consell Econòmic i Social per fomentar l'activitat als parcs empresarials de la ciutat. Les dues mocions han tirat endavant per àmplia majoria, amb unanimitat la primera i la segona només amb les abstencions de la CUP-PC i ICV-EUiA. 'L'oli usat és altament contaminant. Creiem que cal fer un pas endavant i fomentar el reciclatge d'aquest element. Al 2011 es va instal·lar punts de reciclatge per diversos punts de la ciutat, però ja va sent hora que s'ampliïn i que es pugui fomentar entre la ciutadania aquesta pràctica', ha explicat el regidor d'ERC-MES i el Jovent Republicà, Èric Gómez. De la seva banda, Ferran Villaseñor, ha explicat que 'el que demanem que és que els diferents agents econòmics, socials i polítics tinguin un espai comú de trobada'. 'En aquest ens es pot discutir aspectes de mobilitat, senyalització i aparcament, entre molts d'altres, en parcs empresarials i altres zones d'interès', ha afegit.

Ebre

Els alcaldes republicans de la N-340 a l’Ebre li demanen al ministre Ábalos la gratuïtat immediata de l’AP-7

Els alcaldes d’Esquerra Republicana de Catalunya que pertanyen a municipis pels quals passa la N-340 a les Terres de l’Ebre; davant la intenció del ministre de Foment, José Lluís Ábalos, de no renovar la concessió de l’Autopista AP-7 quan finalitzi el contracte, manifestem que: - La Ministra del govern del PP, Ana Pastor, l’any 2016, ja va anunciar la decisió o intenció de no renovar la concessió de l’Autopista AP-7 quan acabés el seu contracte l’any 2019. - Recordar que els governs del PP i del PSOE són els responsables que durant dècades les Terres de l’Ebre hagin patit una carretera N-340 saturada i amb una alta sinistralitat; i que no hagin disposat d’una via ràpida gratuïta, com seria l’autovia A-7, que no ha tingut continuïtat, ni pel nord ni pel sud, per la manca de voluntat  política i pressupostària del PP i del PSOE. L’alternativa a la qual hem estat condemnats, és la de pagar peatges a l’autopista AP-7. - Per tant, demanem al ministre de Foment, Jose Luís Ábalos, que per acabar amb la sinistralitat de la carretera N-340 s’aprovi la gratuïtat immediata de l’autopista AP-7, i no esperi un any a l’acabament de la concessió.

Manifestació de suport als professors de l'Institut El Palau.
Gavà

ERC insta l'Ajuntament de Gavà a donar suport als docents encausats per promoure el debat i la reflexió crítica de l'alumnat arran del referèndum de l'1-O

El grup municipal d'ERC-Gavà ha registrat una declaració política, per al seu debat i aprovació al Ple de juny, on insta l'Ajuntament a solidaritzar-se amb els docents encausats els darrers mesos per la justícia espanyola per promoure el debat i la reflexió crítica de l'alumnat arran de la celebració del referèndum de l'1 d'octubre del 2017. La moció reclama l'arxivament immediat del procés judicial contra els professors de l'Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat), així com els d'altres companys que, hores d'ara, estan encausats per motius polítics. També es dona suport i es reconeix la seva tasca docent, així com la de la resta de professors i les professores d'arreu del país, davant les falsedats i els atacs injustificats abocats darrerament contra l'escola catalana, model i referent qualitatiu i de cohesió social a nivell europeu. El text de la declaració fa referència al cas concret dels onze mestres de l'Institut El Palau imputats per la fiscalia de l'estat per un presumpte delicte d'incitació a l'odi.

La Gota de Llet era una institució maternoinfantil de principis de segle XX
Lleida

ERC-Avancem exigirà que el futur reglament del nomenclàtor de carrers de Lleida inclogui la retirada dels noms franquistes

Lleida dedicarà un carrer a la pionera de la ràdio Maria Tersa i a la Gota de la Llet, dues propostes del grup republicà El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem ha tornat a denunciar aquest dilluns que l’Ajuntament de Lleida Paeria continua incomplint la Llei 52/2007 de Memòria Històrica i la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu 1 de Lleida sobre el recurs interposat per la Plataforma Lleida Lliure de Franquisme pel manteniment dels nou carrers dedicats a persones destacades del règim franquista. Per acabar d’una vegada amb aquesta situació, Esquerra exigirà que en el futur reglament que ha de fixar els criteris del nomenclàtor dels carrers de Lleida, que es debatrà a l’octubre, s’inclogui la retirada dels carrers franquistes.  La regidora Núria Marín ha recordat a la presidència de la Comissió de Carrers d’aquest dilluns que “la mateixa sentència adverteix, textualment, que ‘el procediment sol·licitat per a la revisió dels noms dels carrers s’ha dilatat més del que seria desitjable’ i ha preguntat “quines mesures preveu el govern municipal per culminar el procés.

Reus

Promovem les conductes saludables en l'àmbit de l'oci nocturn i els esdeveniments festius

La Regidoria de Salut i la Regidoria de Cultura, en col·laboració amb diferents entitats i col·lectius, han previst diferents mesures i accions orientades a la reducció de danys i riscos per a la salut i a garantir la seguretat del públic que gaudeixi dels concerts i les activitats que s’organitzen a les Barraques de Reus del 20 al 23 de juny, en el marc de la Festa Major de Sant Pere. En aquesta edició de Barraques es preveu un control més intens de l’accés de les persones menors d’edat, de manera que hauran d’anar acompanyades d’una persona adulta o bé presentar una autorització escrita dels seus tutors per poder accedir al recinte. A més, es lliurarà una polsera que identificarà les persones menors i que tindrà un color diferent de les persones majors d’edat (cosa que identificarà les persones pel que fa al servei d’alcohol). Com a novetat d’aquesta edició de Barraques, la Regidoria de Salut col·labora amb Aigües de Reus i el Gremi de Forners per posar aigua i coques de sucre a l’abast del públic durant les celebracions populars en aquest espai festiu de la ciutat.

Reus

Visita de la consellera de Salut Alba Vergés

L'Alba Vergés ha vingut a Reus quan tot just fa 12 dies del seu nomenament com a Consellera de Salut. Diverses han estat les activitats que ha fet a la nostra ciutat. Un tomb amb els avis i àvies per la Llibertat, la visita institucional a l'Ajuntament i signatura al llibre d'honor, una reunió en l'àmbit de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus i un acte amb motiu del Dia Mundial del Donant de Sang al Centre de Fires i Convencions.

ERC Badalona

El proper mes de juliol començarà el condicionament d’un nou espai per acollir temporalment gats en situació d’emergència, ubicat al Districte I

El Servei de Salut de l’Ajuntament de Badalona condicionarà, aquest proper mes de juliol, de forma provisional i per períodes restringits, un espai al Districte I on poder acollir gats adults i cadells trobats al carrer que, pel seu estat, necessitin atenció especial específica i temporal.   Es tracte de l’anomenat “Projecte Bastet” una iniciativa que també servirà per acollir els felins que s’hagin d’apartar temporalment dels seus espais habituals o bé que requereixin períodes d’adaptació o d’atenció molt específica.   Amb aquest projecte, que porta el nom de l’antiga deessa egípcia Bastet representada en forma de gat, l’Ajuntament amplia els esforços i les millores continuades per resoldre la situació d’un gran nombre de gats abandonats, la seva alimentació i el control veterinari.   El cinquè tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva, Francesc Ribot, ha assenyalat que “el nou espai no ha de ser de refugi ni d’acollida permanent, sinó un lloc de traspàs amb una estada que es preveu no superi els set dies naturals”.

Reus

Campanya de prevenció de la violència sexista coincidint amb la Festa Major de Sant Pere

La Montserrat Flores, com a Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència, a través dels seus departaments de Joventut i de Polítiques per la Igualtat, conjuntament amb altres entitats i col·lectius de la ciutat, a presentat la campanya informativa i de prevenció de les agressions sexuals en els esdeveniments d’oci nocturn amb gran afluència de públic. El protocol inclou accions de sensibilització i informació en els principals esdeveniments festius d’oci de l’any: Festa Major de Sant Pere, festes de Misericòrdia i Carnaval, i també convida a totes les entitats i col.lectius o empreses que organitzin festes a tenir-lo en compte i aplicar-lo. Aquesta acció prèvia a les situacions de risc és un dels punts importants de la campanya que ha remarcat la regidora acompanyada pel president de la Coordinadora de Barraques, Toni Bergadà.  S’ha editat una mini guia informativa on es resumeixen les indicacions del protocol i es dona informació i recursos per evitar o denunciar conductes irrespectuoses.

Parets del Vallès

L’Ajuntament de Parets convoca reunió amb els veïns de la Linera per parlar sobre la Festa Major d'estiu

Aquest dilluns 18 de juny, a les 20 h a Sala Serra de la Cooperativa, tindrà lloc un reunió convocada pel Govern Municipal amb els veïns de l’entorn de la Linera per parlar de les accions que s’han previst per reduir els episodis incívics que es produeixen durant la celebració de la Festa Major d’estiu. La trobada tindrà lloc quan falta gairebé un mes per la celebració de la festa més multitudinària de tot l’any a Parets. Mentrestant la comissió informativa que havien demanat Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP i Ciutadans per trobar solucions a la problemàtica de l’incivisme no ha estat convocada. Tampoc des del Govern no han explicat a l’oposició quines són les accions que han previst. Paral·lelament des d’Ara Parets ERC vam demanar la posada en marxa d’una campanya informativa que fomenti el consum responsable d’alcohol i altres drogues, una proposta que es va portar al Ple ordinari de maig i que el nostre grup ha demanat que es tracti en Junta de Portaveus.

Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

Amiant al barri del Maresme? Volem una ciutat lliure de fibrociment!

La troballa de rastres d’amiant a les obres d’una nova benzinera va ser el motiu d’una trobada entre l’Associació de Veïns del Maresme, ex-treballadors de MACOSA i ERC. La trobada, que va comptar amb la presència del regidor Jordi Coronas, la Consellera-Portaveu Lourdes Arrando i membres del Casal d’ERC Poblenou-Besòs, va abordar l’existència d’amiant en diferents àrees del barri i la ciutat, les mesures empreses per a evitar els efectes nocius de l’amiant. Finalment es va acordar emprendre accions orientades a convertir Barcelona en ciutat lliure d’amiant, presentant a la passada comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat la proposició que adjuntem a continuació, i que va ser aprovada per unanimitat dels partits polítics:   PROPOSICIÓ D’ERC A LA COMISSIÓ D’ECOLOGIA, URBANISME I MOBILITAT   Proposem a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat acorda instar al govern municipal a:   - Realitzar un cens dels edificis i solars públics i privats de la ciutat que continguin amiant.

Alt Pirineu

El Conseller d’Exteriors, Ernest Maragall i la consellera de Justícia, Ester Capella, assisteixen a diverses trobades a l’Alt Pirineu i Aran

Aquest diumenge 17 de juny, el Conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, acompanyat de la senadora Anna Azamar i el Diputat Francesc Viaplana, han visitat la Vall d’Aran en la seva diada anual, l’Hèsta d’Aran. L’alcalde de Les, Emili Medan, i el regidor, Hug de la Rosa, els han acompanyat en la Recepció del síndic d’Aran al Conselh Generau d’Aran, a Vielha.   Tot seguit s’ha fet la tradicional desfilada de pendons fins al Santuari de Nòsta Senhora de Mijaran, on ha tingut lloc la missa solemne.   Les Roïnes der antic Santuari de Mijaran han acollit l’acte institucional amb l’issada de bandera, parlaments de les autoritats i danses araneses. El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, s'ha mostrat partidari d'"enfortir" i "ampliar" els drets del govern aranès.   Ha admès que l'aplicació del 155 “ha suposat perjudicis molt clars en la relació entre Catalunya i l'Aran” i ha afirmat que, malgrat que encara no s'ha recuperat la normalitat democràtica volguda, “això no ens ha d'impedir treballar i governar, al contrari, ens ha d'estimular a entrar en matèries com la relació entre el govern català i les institucions araneses, veure on som, reprendre els diàlegs interromputs i mirar el futur amb confiança i ambició”.