Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Vilanova i la Geltrú

LA CULTURA POPULAR, LES ENTITATS I L’ESPORT CENTREN EL TERCER DELS ESPAIS DE PARTICIPACIÓ #GentComTu

Esquerra Republicana a Vilanova i la Geltrú va celebrar, el passat dimarts 19 de febrer, la tercera de les sessions dels espais de trobada i participació “Parlem de Vilanova i la Geltrú amb #GentComTu”. La temàtica d’aquest tercer espai, anomenat “Ciutat Viva i Activa”, va girar al voltant de la cultura popular, associativa i esportiva de la ciutat. Després d’una breu presentació, l’alcaldable Olga Arnau va donar el torn de paraula a Pau Viadel, president del Club Patí Vilanova, qui va remarcar que “fer club i fer esport és fer Vilanova”. Viadel també va demanar noves instal·lacions esportives i millores a les actuals, ja que creu “ajudarien a competir els equips locals a primer nivell”. A continuació va ser el torn d’Andreu Pino, membre de la Federació d’Associacions pel Carnaval de Vilanova i la Geltrú, qui va explicar com des de la FAC es van obrir a les entitats i com es va treballar per potenciar la col·laboració entre entitats. En aquesta línia Pino destacava “la importància d’arribar a consensos”.

La seu d'Esquerra Republicana a Balaguer acollirà el Congrés de la Federació de Lleida
Federació de Lleida

La Federació Regional de Lleida escollirà, aquest divendres, els seus candidats i candidates a les eleccions al Parlament Europeu

La Federació de Lleida d’Esquerra Republicana ha convocat a tota la seva militància a un Congrés Regional que es durà a terme el proper divendres 22 de febrer, a 2/4 de 9 del vespre, al local d'ERC de la localitat de Balaguer, en el decurs del qual s’escolliran els candidats i candidates de la formació republicana a la contesa electoral al Parlament Europeu, del proper 26 de maig. Així doncs, segons estableix el Reglament de les Eleccions al Parlament Europeu, aprovat pel Consell Nacional d’Esquerra Republicana, tota la militància de les comarques de les Garrigues, de la Noguera, del Pla d’Urgell, de la Segarra, del Segrià i de l’Urgell seran els encarregats d’escollir, en una primera volta de votacions, un candidat que serà el cap de llista d’aquesta demarcació i, posteriorment, una persona que serà el segon candidat. Els noms dels candidats es proposaran a l’Executiva Nacional d’Esquerra Republicana que les traslladarà a la Comissió que encarregada de confecció de la llista de la candidatura Ara Repúbliques amb la qual els republicans concorren a aquestes eleccions, juntament amb Euskal Herria Bildu i el Bloque Nacionalista Galego i que serà encapçalada per l’anterior vicepresident del Govern de la Generalitat, actualment jutjat i privat de llibertat per la Justícia Espanyola.

Volem obrir Tortosa al riu
Tortosa

ERC-Tortosa Sí vol obrir la ciutat al riu

L’equip d’ERC-Tortosa Sí promou un procés de participació ciutadana perquè els tortosins i les tortosines els traslladen què farien per obrir la ciutat al riu Ebre. “El riu és el fil conductor de la nostra vida, de la nostra cultura, és el símbol d’identitat de les Terres de l’Ebre i volem que Tortosa s’obri al riu”, ha explicat el candidat republicà a l’alcaldia de Tortosa, Xavier Faura. Una obertura que es podria fer amb l’habilitació d’un passeig fluvial tant al marge esquerre, on s’allargaria l’actual fins a Remolins,  com al dret. Abans de tancar la seua proposta ERC-Tortosa Sí opta per demanar la col·laboració de la ciutadania. “Volem conèixer quines són les inquietuds i les idees de la població”, ha dit Faura. En aquest sentit, ha posat en marxa una campanya a través de les xarxes socials amb el títol “Volem obrir Tortosa al riu, ens ajudes?”, amb una imatge de l’Ebre que incorpora de forma virtual un passeig fluvial a cada marge de riu.

Les Franqueses del Vallès

Acord entre LFI, Comuns i ERC per presentar-se junts a les eleccions municipals

[Text del comunicat conjunt] En els últims mesos les converses que han mantingut LFI, Comuns i ERC han permès arribar a un acord per presentar una candidatura conjunta a les eleccions municipals del 26 de maig de 2019 a les Franqueses del Vallès. Aquest acord ha estat validat per les assemblees de militants de totes les formacions. Com a resultat d’aquest acord, el proper dissabte 23 de febrer celebrarem la primera assemblea conjunta, en què es formalitzarà el pacte i on començarem a treballar per dotar-nos de l’estructura oportuna per arribar amb el màxim de força a les eleccions. Així mateix, s’hi escollirà el cap de llista i part dels membres de la mateixa, que s’anunciaran posteriorment. Aquest acord ens il·lusiona i esperem que també il·lusioni a la ciutadania de les Franqueses, que es mereix una iniciativa d’esquerres, inclusiva, que transcendeixi els partits i que estigui en condicions de lluitar per accedir al govern municipal per fer realitat un projecte plural, assembleari i que construeixi aliances per fer front als reptes del poble, on convidem a la resta de forces d’esquerres a sumar-se.

Ebre

Joan Alginet presenta el projecte de poble de Més Deltebre-Esquerra Republicana

L’alcaldable per Més Deltebre-Esquerra Republicana, Joan Alginet, va fer aquest divendres passat la conferència El Deltebre que farem, en la qual va desgranar el projecte de poble que proposa el seu grup polític. Uns 400 veïns i veïnes es van aplegar per escoltar-lo al Centre Fluvial del Delta, que es va quedar petit per a l’ocasió. Alginet també va estar acompanyat a dalt de l’escenari per l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig. L’acte va començar amb la lectura d’un text, pensat per retre un entranyable reconeixement a les dones del Delta, per tot el que els ha calgut lluitar, sempre des de l’anonimat, per arribar fins avui. Després, va començar la conferència, en què es va fer la presentació del candidat per part de l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, fent al·lusió als seus orígens familiars; i la descripció detallada i precisa del lloc on va nàixer i créixer, agraint en tot moment a la seua família i al seu poble els esforços que han permès que “arribem on som, amb moltes mancances, sí; però amb una càrrega inqüestionable de dignitat”.

Gràcia

Esquerra Republicana a Gràcia celebra una Jornada Electoral per triar les seves candidates i candidats a les Eleccions Municipals

Durant aquesta intensa setmana política, amb l’inici del judici al 1-O i la convocatòria electoral a les Corts espanyoles, la Federació del Districte d’Esquerra Republicana a Gràcia ha celebrat el seu procés de primàries per escollir les seves persones candidates a la llista electoral de les properes eleccions municipals. El procés electoral s’ha organitzat en dues jornades, d’una banda, el dimecres 13 de febrer, l’habitual reunió de casal s’ha convertit en l’acte de presentació de les candidatures, d’altra banda, el divendres 15 de febrer, hem celebrat pròpiament la jornada de votació, i seguidament, el Congrés de Districte de proclamació dels resultats electorals. En la presentació de les candidatures cal destacar les paraules del President del Casal, Toni López, d’agraïment a tothom qui ha presentat la candidatura. Ha excusat l’assistència de l’Alba Metge, Consellera Portaveu del Districte i candidata a cap de llista per Gràcia. En Toni ha llegit l’escrit de presentació de l’Alba als assistents, que l’han rebut entre aplaudiments.

Ripoll

ERC proposa llogar locals municipals per a autonònoms: artistes i professionals liberals o altres

El Grup Municipal d'ERC de Ripoll ha presentat pel ple del 26 de febrer de 2019 la següent moció: Moció d'ERC sobre el lloguer de locals municipals per a autònoms: artistes i professionals liberals o altres L’ajuntament de Ripoll disposa de locals municipals buits que podrien utilitzar-se per a donar serveis públics, però mentre això no sigui necessari, els locals es podrien llogar a autònoms durant uns anys.   Aquesta moció es planteja per qualsevol local municipal, però inicialment es proposa per a dos espais: 1. el Fortí de l’Estrella 2. els Tallers antics de la fàbrica vella al Pla Pensem en autònoms, i especialment en artistes o professionals liberals (arquitectes, dissenyadors, enginyers, advocats, etc), per a ajudar-los a emprendre o impulsar el seu negoci a Ripoll. Creiem que pot afavorir que les persones que treballin en aquestes activitats, vulguin quedar-se a viure a Ripoll amb les seves famílies i no marxar del municipi (els que ja hi viuen) i venir-hi a viure (si encara no hi viuen).

ERC Sitges

Ja funcionen les noves escales de l'Hort Gran

Avui s'han posat en funcionament les noves escales a l'Hort Gran, una llarga reivindicació dels vïns de la zona. Aquestes escales s'han renovat totalment, degut a que les es van instal·lar fa uns anys, eren per interior el que causava junt amb el vandalisme les constants averies. Demanem el màxim de col·laboració ciutadana en la conservació d'aquest i de tot el mobiliari urbà de la nostra Vila.

Girona

Esquerra Girona homenatja Oriol Junqueras i s’encoratja al seu missatge: “Seguim treballant, seguim sumant i serem lliures”

Esquerra Girona va celebrar ahir a la Casa de Cultura de Girona un sentit acte d’homenatge al president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, amb la presentació del llibre Oriol Junqueras: Fins que siguem lliures de Sergi Sol. El candidat d’Esquerra a Girona, Quim Ayats, va recordar les paraules de Junqueras per encoratjar als assistents a seguir lluitant amb el cap ben alt davant els moments difícils que estem vivint: “Seguim treballant, seguim sumant i serem lliures”. “L’Oriol és una persona bona, extremadament culte i compromesa amb el país i els ciutadans”, va afegir Ayats.   El seu amic personal i impulsor de la campanya Free Junqueras, Maxi Calero, va destacar la capacitat de Junqueras d’unir la gent catalanoparlant i la gent castellanoparlant de Sant Vicenç dels Horts: “Hem de seguir eixamplant, buscar altres sectors i obrir-nos a nous col·lectius; Catalunya és tan diversa que hi cabem tots”, va cloure Calero, referint-se al procés independentista.

La selva

"L'Ajuntament és un espai que sempre està a disposició dels veïns i les veïnes" indica Francesc Johé, alcaldable de Brunyola i Sant Martí Sapresa

 Ens podria explicar breument com es gestiona un municipi que està format per dos pobles -Brunyola i Sant Martí-? La gestió és similar a un municipi d’un sol poble, però s’ha de tenir molt present les necessitats que poden ser lleugerament diferents i que ningú  sigui tractat diferent, per ser d’un nucli o un altre i que ningú no se senti discriminat. Per això s’han de compartir activitats en els nuclis i compensar necessitats i inversions. Nosaltres a més a més, hem complert la promesa electoral de fer una consulta per canviar al nom del municipi, si així ho aprovaven els veïns i passar a denominar el municipi amb el nom dels dos nuclis, Brunyola i Sant Martí Sapresa en lloc de només Brunyola. Això, es va fer i va sortir que sí. És un element que ens ajuda a agermanar-nos més. Quin és i com es recolza des del consistori el vertader motor de Brunyola i Sant Martí? Els motors que poden ajudar al progrés del municipi son varis. Entre aquests podem destacar: - Estimular l’economia.

Cartell de l'acte.
Camp de Tarragona

Roger Torrent farà un acte polític amb el lema ‘Fins que siguem lliures’ diumenge vinent al Pla de Santa Maria

El President del Parlament de Catalunya estarà acompanyat per les diputades del Camp de Tarragona Noemí Llauradó i Raquel Sans. El President del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, participarà en un acte polític obert a tothom amb el lema ‘Fins que siguem lliures’ al Pla de Santa Maria (l’Alt Camp) diumenge vinent, dia 24 de febrer, a les 12.00 hores. La trobada amb els veïns i veïnes del municipi i de la comarca, que tindrà lloc a la sala parroquial (plaça de l’Església), comptarà també amb les intervencions de les dues diputades del Camp de Tarragona, la reusenca Noemí Llauradó i la vallenca Raquel Sans. Aquest acte s’havia de celebrar el passat 26 de gener, però es va haver de suspendre a darrera hora. El president comarcal d’ERC a l’Alt Camp, Josep Maria Pallàs, explica que Esquerra “té una voluntat permanent de diàleg directe amb la ciutadania, i tots els seus responsables recorren el territori per escoltar les inquietuds i l’estat d’ànim del poble”.

Cervera

Per una Cervera saludable

Diu un refrany popular que “no es coneix la salut fins que s’ha perdut”. Ens ve a dir que solament les persones afectades per alguna malaltia valoren la salut com un bé preuat i, per aquest motiu, fan tot el que poden per recuperar-la. O, vist d’una altra manera, les persones sanes no pateixen per la salut i, per aquest motiu, potser no fan el que cal per no perdre-la. Pot ser que aquest convenciment que explica el refrany sigui la causa que, tot parlant de salut, la població entengui, que es parla d’hospitals, de medicines, de metges i metgesses, de cirurgia ... Per a molts, doncs, la política de salut consisteix en saber curar de la millor manera possible tot tipus d’afectacions físiques o psíquiques de les persones. I la millor assistència ens garantirà un futur més llarg i pròsper. Poca gent pensa en exercici físic, en alimentació correcta, en relacions socials, en treball, en oci, en cultura, en natura, en urbanisme... Poca gent opina que la política de salut més correcta és aquella que s’encamina cap a la prevenció.

republiquemSAB, Municipals 2019
Sant Adrià de Besòs

ERC Sant Adrià llança un web per recollir propostes per a la ciutat

La secció local d’Esquerra Republicana a Sant Adrià ha posat a l’abast dels ciutadans una eina participativa destinada a recollir propostes de la ciutadania que ajudin a millorar la ciutat. Aquestes idees seran debatudes en una conferència municipal i serviran per confeccionar el programa republicà a les pròximes eleccions municipals del maig, convertint aquest programa en un programa participatiu. Sota el domini http://www.republiquemSAB.cat Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Adrià de Besòs ha construït un web en què es recullen idees de cara a fer un programa municipal participat per la ciutadania. Amb aquesta iniciativa els republicans volen posar la ciutadania en la base de la construcció del Sant Adrià del futur. En paraules el seu candidat, Rubèn Arenas, “volem donar la volta a aquesta ciutat, no només necessitem que sigui capdavantera en drets socials i nacionals, també hem de millorar el dia a dia, l’espai públic, allò més proper. En definitiva: l’hem de republicar”.

Parets del Vallès

Ara Parets ERC proposa l’ampliació del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia situat a La Marineta

El portaveu d’Ara Parets Esquerra Republicana, Jordi Seguer, s’ha compromès a ampliar les instal·lacions del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia situat a al recinte de la masia La Marineta, en ple polígon industrial Llevant, si el seu grup governa després de les eleccions locals. Seguer ha fet aquest anunci després de la visita que el grup municipal va dur a terme el passat dissabte al matí a l’equipament que es va inaugurar l’octubre de 2016. Des d’Esquerra Republicana es valora molt positivament tot el treball que porta a terme de manera desinteressada i amb un bon nombre de voluntaris, la Protectora d’Animals de Parets. Per això el portaveu republicà creu que cal fer un pas endavant i cedir una part de les instal·lacions en desús de la Marineta per tal que els animals puguin tenir un espai més digne i per exemple dormir, almenys, a cobert a les nits o no patir les altes temperatures durant l’època de calor. Aquesta proposta serà inclosa en el programa electoral que Ara Parets ERC presentarà en els comicis municipals del 26 de maig.

Francesc Alemany
ERC Palafolls

Francesc Alemany serà presentat divendres 22 de febrer al Casal

ERC Palafolls presentarà el seu cap de llista per a les eleccions municipals, Francesc Alemany, divendres 22 de febrer, a les 20h al Casal d'Avis de Palafolls (Mas Pinell, 44).  La presentació del cap de llista dels republicans vindrà apadrinada per l'alcaldessa d'Arenys de Mar i vicepresidents de l'AMI, Annabel Moreno, i l'acte comptarà també amb l'actuació musical d'Alverd Oliva. La formació republicana convida a tota la ciutadania a passar una vetllada amb el candidat d'ERC tot prenent un refrigeri, i a portar càmera de fotos a l'espera de les sorpreses que s'esdevinguin durant l'acte.  

Reunió Xavier Faura, Montse Perelló i Bernat Solé amb membres de la comunitat educativa
Tortosa

ERC-Tortosa Sí proposa la creació d'un institut escola al nucli urbà

El diputat i portaveu de la comissió d’Educació al Parlament, Bernat Solé; la directora dels serveis territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre, Montse Perelló i el candidat a l’alcaldia per ERC-Tortosa Sí, Xavier Faura, s’han reunit aquest vespre amb representants de la comunitat educativa. ERC proposa la creació d’un institut escola al nucli urbà del municipi per tal d’equilibrar l’oferta en educació secundària obligatòria als dos marges del riu Ebre. La formació educativa és una de les prioritats de l’equip d’ERC-Tortosa Sí, que lamenta que el pròxim curs acadèmic s’hagi perdut l’oportunitat de crear un institut-escola a la ciutat. En aquest sentit, la directora dels serveis territorials d’Educació a l’Ebre, Montse Perelló, ha detallat que els tres instituts escola que hi ha a les Terres de l’Ebre funcionen molt bé. “És necessari un consens amb la comunitat educativa abans de posar un marxa un institut escola, s’ha de planificar”, ha dit.

Salt

L'Ajuntament de Salt modifica PGOU i inicia els tràmits de requalificació dels terrenys que cedirà a ensenyament

• Es preveu qualificar uns terrenys urbans en sòl per equipaments públics per aconseguir una parcel·la de 7.500 m2 • El consistori preveu obtenir i cedir aquests terrenys a ensenyament per ubicar-hi un nou centre educatiu a la vila que compensi la falta d’equipaments actual. • S'estudiaran millores a la mobilitat per ajustar-les a les noves necessitats. L'Ajuntament de Salt ha aprovat aquest dilluns la requalificació de 7.500m2 de terrenys urbans per convertir-los en equipaments públics i poder posteriorment cedir aquests terrenys al departament d'ensenyament de la Generalitat de Catalunya, i d'aquesta manera poder-hi ubicar un nou centre educatiu a la vila per descongestionar l'actual situació dels centres saltencs que es troben al màxim de la seva capacitat. Després de valorar i buscar altres terrenys que complissin els requisits per poder ubicar un centre educatiu, finalment el consistori s'ha decantat per seguir endavant amb els tràmits urbanístics que permetran que aquest terreny (l'únic de 7.