Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Castelldefels

No van dubtar en rescatar als bancs, ara és l'hora de rescatar a les persones.

En aquest context d'emergència sanitària, el nostre deure no és només protegir a la gent d’un contagi o d’un virus. El nostre deure és també protegir a la gent d’un desnonament, un acomiadament o de la misèria.   14 Mesures d’Esquerra Republicana de Catalunya al Congreso 1) Suspensió urgent del pagament de lloguers per als col·lectius més afectats per la crisis sanitària, sobretot els dels bancs i grans tenidors, i compensació econòmica per als petits arrendadors. 2) Suspensió del pagament serveis bàsics com llum, aigua i gas. No és suficient prohibir els talls dels consums durant l'estat d'alarma. 3) Prohibició dels acomiadaments. A dia d'avui, 6 de cada 100 catalans ja es troben a l’atur en aquesta crisis sanitària. 4) Moratòria general i directa dels pagament de quotes a la Seguretat Social i autònoms, així com del pagament d’impostos i ajornaments. 5) Implementació d'una renda de confinament. Una renda garantitzada de ciutadania per a totes les persones en situació de vulnerabilitat degut al confinament.

ERC Badalona

ERC Avancem-MES proposa avançar els pagaments als proveïdors de l’Ajuntament de Badalona, prioritzant PIMES i autònoms, per tal d’ajudar a garantir-ne la liquiditat

Mentre duri la crisi sanitària, cal utilitzar les eines que l’administració local té al seu abast per mirar de pal·liar els efectes del COVID-19 sobre el teixit empresarial de la ciutat i el conjunt de la seva població. El confinament conseqüència de la crisi del COVID-19 està provocant problemes a moltes petites i mitjanes empreses del nostre país, així com també als autònoms.  Per aquest motiu el grup republicà ha preguntat, al govern municipal, sobre l'estat dels pagaments a proveïdors, demanant que es prioritzin PIMES i autònoms per garantir-ne la liquiditat, avançant els pagaments pendents. Aquesta mesura, acompanyada d’altres accions, com la flexibilització en els terminis i tràmits pel pagament de tributs, impostos i taxes municipals, ha de servir perquè les petites i mitjanes empreses de Badalona i els autònoms que donen servei al municipi, no pateixin d’una forma tant contundent els problemes derivats de la quarantena.

Federació de Lleida

Esquerra Republicana de Catalunya titlla de ‘necessàries però insuficients’ les mesures urgents en matèria d’agricultura i alimentació proposades pel ministre Planas

Rufián afirma que mai el preu de l’alimentació hauria de ser especulatiu i que cal aturar la venda per sota del preu de cost   Esquerra Republicana de Catalunya ha titllat avui de ‘necessàries però insuficients’ les mesures urgents en matèria d’agricultura i alimentació proposades pel ministre d’Agricultura Luis Planas en el ple del Congrés dels Diputats. Gabriel Rufián ha demanat la seva tramitació com a projecte de llei per a poder-hi incloure esmenes que responguin a les necessitats reals del sector agrari, i ha defensat que ‘mai el preu de l’alimentació hauria de ser especulatiu i que cal aturar la venda per sota del preu de cost’.   Tot i que inicialment havia de ser el diputat Xavier Eritja qui defensés la postura d’Esquerra Republicana de Catalunya – Sobiranistes davant el Reial Decret-Llei 5/2020, de 25 de febrer, pel qual s’adopten determinades mesures urgents en matèria d’agricultura i alimentació, al final aquest ha optat per continuar amb el seu confinament a la ciutat de Lleida i cedir el seu torn al portaveu del Grup Republicà.

Mollet del Vallès

Ara Mollet ERC - MES proposa un pla de xoc econòmic i social per superar la crisis del Coronavirus

Es tracta de destinar 1.278.500 €, a través d’una modificació del Pressupost, per ajudar les famílies i al comerç molletà   El grup municipal d’Ara Mollet ERC – MES, del qual formem part, entenent la situació de crisi que viu tot el país i com ens afecta i afectarà a Mollet del Vallès, ha analitzat el Pressupost aprovat per al 2020 a la ciutat i proposa solucions a curt termini per ajudar el teixit econòmic molletà, així com a les persones que estan patint o que poden patir una situació de vulnerabilitat mai vista. Aquests dies l’Ajuntament de Mollet ha anunciat un seguit de mesures, que compartim, però no ha concretat d’on sortiran aquests diners. Des del nostre grup municipal hem treballat altres propostes concretes i hem buscat com poder-les finançar.   D’ON TRAIEM ELS DINERS? A partir d’una modificació de crèdit de 1.278.500 euros provinents sobretot del capítol d’inversions, ja que es tracta d’una part del pressupost que no afecta directament ni a sous ni a  ajudes socials, ni a aspectes bàsics del pressupost municipal.

Mesures d'ERC proposades a l'equip de govern durant la primera junta de portaveus en estat d'alarma
ERC Viladecans

ERC Viladecans dona suport a l’equip de govern en la gestió de la crisi pel coronavirus

El grup municipal d’ERC Viladecans ha donat suport aquest dimarts a l’equip de govern en la gestió de la crisi pel coronavirus o COVID-19. Així ho ha transmès en el marc de la primera junta de portaveus des de la declaració de l’estat d’alarma que s’ha reunit en línia i a proposta dels republicans per analitzar la situació i fer seguiment de les mesures que està duent a terme l’Ajuntament. ERC ha instat a oferir el màxim d’informació possible als grups a l’oposició i a la ciutadania, ja que en moments com aquest és bàsic ser transparents i reaccionar amb celeritat davant els neguits de la població. Crisis sanitàries i de salut pública com la que vivim són un terreny abonat per a les notícies falses i els rumors que cal combatre des de l’acció política i des del minut zero. La portaveu del grup republicà Bàrbara Lligadas ha explicat que “ERC Viladecans s’ha posat des del primer moment a disposició de l’equip de govern, canalitzant les inquietuds de la ciutadania que contacta amb nosaltres i amb una actitud responsable.

Lleida

Lleida comença a repartir aquest dimecres les targetes moneder de les beques menjador

Es distribuiran 3.845 targetes al pati de les escoles públiques amb totes les mesures de prevenció i en dos torns: demà a la tarda a les famílies dels centres públics i dijous al matí, a les famílies dels centres concertats. El repartiment per a les escoles ubicades a l’extraradi es farà el dijous al matí a la Regidoria d’Educació per evitar desplaçaments llargs L’Ajuntament de Lleida començarà a repartir demà dimecres les targetes moneder que el Departament d’Educació atorga a les famílies que tenen concedides beques menjador davant el tancament de les escoles per l’estat d’alarma decretada a tot l’estat pel coronavirus. A Lleida es repartiran 3.845 targetes que correspondran tant a alumnes becats/des de centres públics com concertats -d’acord als tres tipus d’ajuts de menjador: del 50% -que són la majoria-, del 100%, i del 100% per necessitats educatives especials-. La distribució es farà als patis de les escoles públiques de la ciutat, donat que són centres als quals la Paeria té accés, amb personal municipal, i aplicant les corresponents mesures de protecció i seguretat.

La Canonja

Comunicat ERC la Canonja: Propostes a l'Ajuntament per a fer front a la crisis del Covid-19

El Covid-19 ens ha colpit, provocant una situació d’emergència en la qual tots i totes hem i haurem de fer molts esforços. La societat ha respondre de manera responsable i solidària i respectar en tot moment el confinament decretat, tot i que només amb un confinament total podrem aconseguir aturar el creixement exponencial dels contagis. Com a ciutadans podem fer molt per fer front aquest virus, com quedar-nos a casa, respectar les mesures d’higiene i mantenir les distàncies (també a casa, sobretot quan compartim espai amb persones grans o amb patologies prèvies). L’administració local, és a dir, l’Ajuntament, pot aplicar una sèrie de mesures amb les quals pot ajudar a fer front aquesta crisis. ERC la Canonja, sempre amb la seva postura de col·laborar en el que faci falta, ofereix a l’Ajuntament una sèrie de recomanacions i accions que caldria tenir en compte. Som conscients que és una situació molt canviant, que les conseqüències d’aquesta crisis són imprevisibles i, per tant, en cada cas i cada situació caldrà adaptar aquestes situacions.

Cornellà de Llobregat

Cooperant des de l’oposició. Mesures per pal·liar les afectacions del Coronavirus

Estem immersos en la lluita contra la pandèmia ocasionada pel Covid-19 i s’han de prendre mesures excepcionals. Totes les administracions estan maximitzant els seus esforços per gestionar i adaptar, amb eficàcia i eficiència, tant les mesures preventives, com els serveis necessaris per fer front a aquesta situació.  S’estan reestructurant les tasques assignades al personal, s’està facilitant el teletreball i s’estan establint mesures de contingència i ajudes adreçades a la ciutadania i a les empreses. Des del primer moment, Esquerra Republicana de Cornellà ens hem posat a disposició del Govern municipal per cooperar, col·laborar i ajudar en totes les mesures que ha d’adoptar el consistori per a poder pal·liar les afectacions del coronavirus i per poder combatre’l de manera més efectiva.  Ens agradaria que la comunicació fos més fluïda. Creiem que és essencial sumar tots els esforços possibles per fer front a aquesta terrible malaltia. Per aquest motiu, insistim en la nostra voluntat de treballar conjuntament per superar aquesta crisi sanitària.

Mataró

Proposta sobre la suspensió del cobrament de lloguers de PUMSA

Tot just la setmana passada oferíem tota la col·laboració al govern de la ciutat per a ajudar a gestionar la crisi del COVID19 i sobretot, el seu impacte sobre els més febles. Per això proposàvem estudiar una línia addicional d'emergència de subvencions i ajuts al lloguer per a famílies amb dificultats per a atendre'l, tant en el cas de PUMSA com també privats. Proposem al Govern que aquest mateix mes d'abril, se suspengui el cobrament de tots els lloguers corresponents a habitatges protegits de PUMSA, així com els lloguers de locals a entitats i associacions, com una ajuda més a alleugerir la càrrega de la crisi per aquestes persones. Entenent, en aquest sentit, que en cap cas ha de ser la classe treballadora la qui pagui les conseqüències d'aquesta crisi i situant-nos així al costat de la ciutadania de Mataró. Els propers dies caldrà analitzar la situació, cas per cas, de cadascuna de les famílies, per definir la millor opció per cadascun d'ells i la proposta d'ajudes i de subvencions que més convingui.

País Valencià

COVID-19 I DRETS LABORALS. COM ENS AFECTA EL REIAL DECRET ALS TREBALLADORS?

ERPV 24/03/20 La situació de crisi global que provoca la pandèmia pel virus SARS-CoV-2 i que es manifesta en la malaltia batejada com COVID-19 té com una de les principals conseqüències l'allau d'informacions. Aquest excès informatiu, on es barregen notíces enganyoses amb informacions veraces, provoca que no tinguem clar com actuar en cada circumstància.  Pel que fa als drets laborals, molt s'ha publicat sobre les mesures preses pel govern espanyol arràn el decret que declara l'estat d'alarma però, sabem a què tenim dret?. Des d'Esquerra Republicana del País Valencià hem preparat un document resum que recull els drets dels treballadors així com els enllaços al decret i a les webs dels principals sindicats.  En AQUEST ENLLAÇ trobareu el document, tot esperant que vos siga d'utilitat.   

Vilassar de Mar

Mostra de condol per en Joan Pera i Maltas

Profundament entristits per la notícia de la mort del nostre company i amic Joan Pera i Maltas, des d'ERC Vilassar de Mar volem expressar el nostre condol a familiars i amics. A en Joan primer cal recordar-lo com amic, bon home i millor persona, el seu tracte sempre proper i amb molta alegria. També com un gran vilassarenc participant de la vida social de Vilassar especialment a l'associació Amics de Vilassar de Mar on va  impulsar la llengua i cultura catalanes durant el franquisme. Per últim volem destacar la seva militància a ERC, primer ajudant a la seva refundació durant la transició i més tard com a regidor per ERC del 1999 al 2007. "Quand les hommes vivront d'amour, Il n'y aura plus de misère Et commenceront les beaux jours Mais nous nous serons morts, mon frère. Quand les hommes vivront d'amour, Ce sera la paix sur la terre Les soldats seront troubadours, Mais nous nous serons morts, mon frère. Dans la grande chaîne de la vie, Où il fallait que nous passions, Où il fallait que nous soyons, Nous aurons eu la mauvaise partie.

Gavà

ERC-Gavà agraeix la tasca dels professionals sanitaris i de tothom que treballa per garantir els serveis bàsics.

En aquests moments en que la població pateix l’embat de la pandèmia provocada pel Coronavirus Covid-19, ERC-Gavà vol agrair la imprescindible tasca que els/les professionals de la salut estan portant a terme per tal de pal·liar els greus efectes que aquesta està provocant i que implica que es posin cada dia en perill; aquest agraïment es fa extensiu a tots aquells col·lectius professionals (des de la resta de serveis d’emergència i protecció civil, com bombers i policies, als botiguers i treballadors del sector de la distribució d’aliments) que també s’exposen al perill d’infectar-se per tal de garantir la disponibilitat dels serveis bàsics per a tots als ciutadans. Aquest sentit i profund agraïment que tots els ciutadans expressem cap a aquests professionals no ha de servir per ocultar que aquesta sobre-exposició  al perill de contagi està agreujada per la manca de suficients equips de protecció (com mascaretes i guants), manca que es fa més greu conforme avancen els dies.

ERC Nou Barris Videoconferencia
Nou Barris

Primera reunió per videoconfèrencia

Avui per primer cop ERC Nou Barris ha fet una reunió de persones militants, simpatitzants i amigues per videoconfèrencia. A la reunió, moderada per la presidenta del Casal, Llúcia Cuenca; ha participat l'Ana Surra, senadora i secretària de ciutadania d'ERC Barcelona, veïna del barri de Roquetes; José Rodríguez, diputat al parlament, i veí del barri de Ciutat Meridiana; Quim Sangrà, Portaveu del Grup Municipal de Districte i Conseller assessor de la Presidència del Districte; Montserrat Cuspinera, consellera de districte i Secretària de la Dona; Emma Serra, portaveu de Jovent Nou Barris; Joan Miquel Saderra, secretari de finançes; Miquel Román, secretari d'imatge i comunciació, i altres persones militants, simpatitzants i amigues d'ERC i Jovent Nou Barris.

Sant Joan Despí

FEM BALANÇ D'UN NOU 8M REIVINDICATIU

Aquests dos últims mesos han estat plens d'activitat. Ens hem posat a treballar amb la finalitat que la jornada feminista del 8 de març esdevingués tot un èxit. La llavor d'aquest triomf col·lectiu la trobem al passat 1r de febrer, quan vam celebrar una reunió informativa per encarar amb il·lusió i optimisme una reivindicació marcada amb vermell als nostres calendaris. La convocatòria de la reunió va ser tot un èxit, amb una presència molt nombrosa i transversal de persones properes a les tesis que defensa Esquerra: amics i amigues, simpatitzants i militants. Aquesta xarxa és la que fa que el nostre teixit humà sigui sensible a l'hora de copsar el món que ens envolta i, per tant, ens faci millorar com a organització política. A la reunió vam realitzar una pluja d'idees que ens van ajudar a dissenyar la campanya pel 8-M, vam bastir-ne els fonaments i vam debatre sobre propostes i actes concrets. El 28 de febrer vam celebrar el primer acte potent de la campanya: una didàctica i interessant formació impartida per la historiadora i experta en l'àmbit Meritxell Benedí que ens va ajudar a conèixer la importància del feminisme com a eina de transformació social.

Cerdanyola del Vallès

ERC Cerdanyola proposa una bateria de mesures per fer front als efectes causats per la COVID-19

La gravetat de la situació actual exigeix la col·laboració de tots els partits. És per això que ERC Cerdanyola sol·licita al govern municipal que desenvolupi les mesures que es detallen a continuació per tal de pal·liar els efectes de la crisi provocada per la COVID-19. El Grup Municipal d’ERC a Cerdanyola sol·licita que es convoquin els òrgans col·legiats de forma virtual mitjançant videoconferència com estan fent altres municipis catalans. La situació de crisi no ha d’impedir, ans al contrari, la participació política, atès que és necessari que les administracions públiques donem resposta a aquesta crisi sanitària i social. En aquest sentit, fa una setmana Esquerra ja va oferir al govern municipal el seu suport per crear una comissió de crisi institucional per abordar les dificultats que vagin sorgint per situar amb rapidesa i eficàcia a l’Ajuntament al costat de totes les persones que ho necessitin ja sigui per motius de salut o bé, per dificultats econòmiques.

Salou

Reflexions des del confinament

Si ens centrem en “l'espai d'història concreta que ens pertoca, i el minúscul territori per viure-la”, dels quals parlava el poeta, ens adonem que estem patint la traca final d’uns anys convulsos. Estem en moments transcendentals on, sense pudor, les pitjors característiques dels mals governants, dels mals jutges, dels mals periodistes i de les males persones en definitiva, campen lliurement per l’estat espanyol. Les aparences enganyen gairebé sempre, i aquest “Gobierno” en aparença progressista, n'és una bona mostra.  Com pot ser? Que per protegir la imatge de la capital del regne, no s´hagi tancat un dels principals focus de contaminació de l'Europa occidental. Com pot ser? Que ens diguin que el virus no entén de fronteres, ni territoris, quan l’única eina efectiva per controlar la crisis s’hagi demostrat que és el tancament de territoris. Com pot ser? Que les rodes de premsa informatives estiguin envoltades  de militars, de policies i guàrdies civils.

Salou

Nous materials per ciutadania publicats (23.3.20)

•    Preguntes freqüents sobre l’accés als centres sanitaris i circumstàncies personals de risc de contagi. http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/acces-centres-sanitaris.pdf  •    Consells a l’hora de fer mascaretes casolanes o    Vídeo http://canalsalut.gencat.cat/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/video-mascaretes-casolanes1080x1080.mp4 o    Gif http://canalsalut.gencat.cat/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/gif-mascaretes-casolanes-1080x1080.gif •    Material adreçat a Joves http://canalsalut.gencat.cat/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/joactuo/cartell/jove-quedat-a-casa.pdf •    Animals de companyia http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/animals-companyia.pdf •    Cartells comunitat de veïns http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/prohibit-espais-comunitaris.

Lleida

Es reorganitza el Govern d’Entesa per fer front a la crisi del Covid-19

L’alcalde, Miquel Pueyo, coordinarà cinc grans àrees per fer front a l’emergència sanitària Suspesos els mercats a l’aire lliure dels dijous i dissabtes i es tanca el pàrquing del Camp d’Esports Es fumigaran alguns carrers de la ciutat a partir de demà El Govern d’Entesa de l’Ajuntament de Lleida ha reorganitzat les seves funcions i competències en cinc grans àrees per fer front a la crisi del coronavirus, mentre duri la situació d’emergència sanitària, segons ha explicat aquest migdia l’alcalde Miquel Pueyo.   L’acord pres pels tres grups municipals, que formen part del Govern d’Entesa, incorpora una sisena àrea per repensar la tornada a la normalitat, un cop superada la pandèmia del Covid-19. Amb aquesta remodelació, el Govern d'Entesa s'articula en les àrees d'Alcaldia i coordinació, Finances i Administració, Salut, Serveis Bàsics, Seguretat i Logística.   Mercats i pàrquing del Camp d’Esports   L’alcalde Miquel Pueyo també ha informat de les darreres decisions del Govern d’Entesa davant la crisi del Covid-19.