Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Federació de Lleida

Marta Vilalta és escollida candidata d'Esquerra Republicana de Catalunya a la demarcació de Lleida a les properes eleccions al Parlament del 14F

Els republicans també proclamen a Aragonés, Jordà i Sans per les demarcacions de Barcelona, Girona i Tarragona La Comissió de Garanties d’Esquerra Republicana ha verificat, aquest vespre, totes les signatures que avalen Marta Vilalta com a cap de llista d'Esquerra Republicana de Catalunya en les properes eleccions al Parlament de Catalunya, per la demarcació de Lleida.   La secretaria general adjunta i portaveu nacional de la formació republicana ha aconseguit 225 signatures d’avals vàlids, fet que suposa haver aconseguit i superat molt amplament el suport de més del 10% de les persones militants de les federacions regionals de Lleida i de l’Alt Pirineu i Aran i de la federació comarcal del Solsonès d’Esquerra Republicana de Catalunya que integren la circumscripció electoral de Lleida.   Per la seva banda, el coordinador nacional d'Esquerra, Pere Aragonès, que serà el cap de cartell dels republicans, també ha aconseguit 2.343 signatures d’aval vàlides, que representen un rècord en la història del partit —i superen les 2.

Ripollès

ERC Ripollès proposa un pla d’emergència social i econòmica per fer front a la pandèmia als comptes del consell comarcal

El nou pressupost preveu un increment de la taxa d’escombraries en alguns municipis. El ple del Consell Comarcal del Ripollès ha aprovat el pressupost comarcal de l’ens per l’any 2021, amb un import de  10.908.527,67 euros, únicament amb els vots favorables de l’equip de govern (JxCAT, PSC i MES) i el vot contrari d’ERC i l’abstenció de la CUP. El grup comarcal d’ERC va lamentar que “els pressupostos comarcals no siguin uns comptes adaptats a la situació social i econòmica que viu el país com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. Hem trobat a faltar la creació d’una partida econòmica adreçada a contribuir a pal·liar la situació que viuen persones, empreses autònoms i sectors de la cultura de la comarca. Així com ampliar l’aportació al Consorci de Benestar Social. Trobem incoherent que es plantegi un mandat 2021 obviant la situació actual”. Va apuntar el portaveu d’ERC al Consell Comarcal, Roger Bosch. Els pressupostos comarcals contemplen un increment de 1,14% de les despeses en la matèria de residus respecte l’any anterior, preveient una despesa d’aquest àmbit de 3.

Lleida

El III Pla Local per a la Infància 2020-2024 inclou accions per afrontar els efectes de la Covid-19

La proposta, que s’ha exposat avui a la comissió per les polítiques de gestió dels Drets de les persones, s’adapta a les necessitats educatives, socials i emocionals, i té en compte l’Agenda 2030 amb els objectius de desenvolupament sostenible, per erradicar la pobresa, fomentar la igualtat de gènere o la cura del medi ambient, entre altres. La Comissió ha informat de la tramitació de 153 ajuts econòmics a famílies, per un import de 70.844,90 euros. L’Ajuntament de Lleida té enllestit el III Pla Local per a la Infància 2020-2024, un document que posa l’atenció en els nens i les nenes de la ciutat i les necessitats detectades o emergents a la ciutat, ja siguin educatives, socials o emocionals. El pla s’ha exposat a la comissió Informativa per les polítiques de gestió dels Drets de les Persones, abans que passi pel ple municipal, i recull accions per afrontar els efectes de la Covid-19. En el seu procés d’elaboració, va esclatar la pandèmia, fet que va suposar haver de revisar el que s’havia treballat fins aleshores per tornar a formular alguns apartats i incloure la nota situació.

Girona

L’Ajuntament presenta els projectes estratègics i compromisos amb la ciutadania per aquest mandat

El document està format per 30 mesures concretes per a la dinamització econòmica, la transició tecnològica i ecològica, l’educació, l’habitatge, la seguretat i la neteja   L’Ajuntament de Girona ha presentat avui els projectes estratègics i compromisos amb la ciutadania del govern municipal de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana. El document està format per 30 mesures que es desplegaran durant aquest mandat. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el vicealcalde, Quim Ayats, han destacat que es tracta de propostes realistes, tenint en compte la situació actual marcada per la COVID-19. “Avui presentem 30 mesures concretes per a la dinamització econòmica, per a la transició tecnològica i ecològica, per a l’educació, per a l’habitatge, per a la seguretat i la neteja. Unes propostes que alhora són les bases del futur”, ha afirmat l’alcaldessa de Girona. Per la seva banda, el vicealcalde ha posat èmfasi en el compromís del govern amb la ciutadania.

El #governDíaz, a favor dels toros i contra el català
Esplugues de Llobregat

El PSC d'Esplugues vota contra la unitat de la llengua i a favor de la tauromàquia

El govern de Pilar Díaz, en el Ple ordinari d'Esplugues de novembre del 2020, va alinear-se amb PP i Ciutadans per rebutjar una moció impulsada per la Plataforma per la Llengua a favor de la unitat de la llengua catalana. També va coincidir amb la dreta espanyolista per votar contra la moció per declarar Esplugues ciutat antitaurina, malgrat que en el Ple anterior el govern socialista va estar d'acord a adherir-se al Pacte de Teguise contra el maltractament animal. La Plataforma per la Llengua demana explicacions al #governDíaz: “El PSC d’Esplugues defensa el secessionisme lingüístic” PSC, Ciutadans i PP voten contra una moció per la unitat de la llengua presentada per Esquerra i abonen, per tant, les tesis que diuen que català i valencià no són la mateixa llengua. En el Ple de novembre de l’Ajuntament d’Esplugues, el PSC va votar amb Ciutadans i PP contra una moció promoguda per la Plataforma per la Llengua que defensa la unitat de la llengua catalana, denominada valencià al País Valencià.

Granollers

ERC proposa habilitar un Fons COVID i vals de descompte per reactivar l’economia de la ciutat.

El proper dimarts 24 de novembre tindrà lloc el Ple de l’Ajuntament de Granollers on es debatrà i s’aprovarà el Pressupost del consistori per l’exercici 2021. Per això, el Grup Municipal d’ERC-AM ha traslladat una bateria de propostes per tal de que siguin incorporades al projecte pressupostari per l’any vinent. La proposta dels republicans parteix de la base de plantejar l’ús del romanent de tresoreria (recentment desbloquejat per part del govern de l’Estat) i la reducció de la partida destinada a la política. ERC també proposa la reserva d’un Fons COVID de 2 milions d’euros que permeti ampliar el Pla de Xoc aprovat aquest any i alhora, serveixi per dotar de recursos totes les actuacions que surtin del procés participatiu del Pacte de Ciutat. Una de les altres propostes destacades és la de repartir vals de descompte de 20 euros per cada llar de la ciutat, per a compres d’un mínim de 40 euros als comerços i restauració de la ciutat. Els republicans asseguren que això suposaria una despesa aproximada de 460.

Lleida

Avancen els treballs dels principals eixos temàtics de la Mesa tranversal per a la recuperació de la ciutat

S’estan recollint i analitzant les propostes de les diferents entitats i associacions per presentar-les al plenari de la Mesa, que es reunirà el proper 24 de novembre Les meses de treball dels diferents eixos temàtics de la Mesa transversal per a la recuperació de la ciutat avancen amb l’anàlisi i presentació de les propostes les diferents entitats, col·legis professionals, institucions i sindicats adreçades a implementar mesures de xoc per pal·liar els efectes econòmics, socials i sanitaris de la Covid-19 a Lleida. La Mesa tranversal per a la recuperació de la ciutat es va constituir el passat mes de setembre amb la participació de una cinquantena de representants d’entitat de tots els sectors, institucions, col·legis professionals per donar veu i recollir les inquietuds i demandes del conjunt de la ciutadania. L’objectiu de la mesa és debatre i acordar mesures que contribueixin a revertir els efectes de la crisi derivada de la Covid-19. Aquesta setmana s’estan analitzant les diferents propostes que s’han recollit per a cada eix de treball- Governança i Excel·lència Operativa; Imatge, protecció i promoció de la ciutat; Igualtat, diversitat i Inclusió Social i Emergència Climàtica, ambiental i sanitària - i a partir d’aquest anàlisi sectorial s’elaborarà un document que s’elevarà a la Mesa per a la Recuperació de la Ciutat.

Urgell

Granollers: ‘Esquerra Republicana de Catalunya mai recolzarà un Reial Decret Llei que exclou i discrimina a moltes de les entitats del Tercer Sector dels Països Catalans i vulnera l’Estatut’

La diputada del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – Sobiranistes al Congrés, Inés Granollers, ha demanat, en la sessió plenària d’avui, a l’Executiu espanyol la retirada del Reial decret llei 33/2020, de 3 de novembre, pel qual s'adopten mesures urgents de suport a entitats del Tercer Sector d'Acció Social d'àmbit estatal, al considerar que aquest vulnera de manera flagrant les competències de la Generalitat de Catalunya.   Granollers que ha deixat clar, d’entrada, que el seu grup polític ‘està a favor que es financi les entitats d'interès social amb part dels recursos obtinguts per l'Impost de Societats’, també ha estat taxativa a l’afirmar que ‘no és el govern espanyol qui ha de decidir a qui li corresponen aquests fons, per que és la Generalitat de Catalunya qui té competència exclusiva en matèria de serveis socials; no poden vulnerar l'article 166 de l'Estatut d’Autonomia de Catalunya i pretendre que els donem suport. Senzillament, no poden’.

Molins de Rei

La Marta Espona, portaveu del nostre Grup Municipal, al programa 'Bon dia i bona hora' de Ràdio Molins

Avui la portaveu del grup municipal ERC Molins-AM, la Marta Espona, ha tornat a la ràdio a l'espai Preguntes a ERC. Ha començat parlant de l'acte que vam fer ahir a la tarda amb motiu del Dia contra la Violència Masclista. Després ha valorat el futur de la Fira de la Candelera 2021 i la construcció de la nova residència, entre d'altres. També ha comentat les filtracions que hi ha hagut al Govern de la Generalitat. Podeu recuperar la seva intervenció sencera fent click aquí!

Mataró

Demanem al Govern Municipal que no elimini la bonificació per l'ús de les deixalleries

El Govern Municipal no bonificarà a partir de 2021 l’ús de les deixalleries municipals. L’argument del Govern és, per un costat,  que són d’ús obligat i per l’altre, que el desplegament de deixalleries mòbils en els darrers anys ha facilitat aquesta tasca a la ciutadania. Fins ara, el web municipal animava així la ciutadania a reciclar i utilitzar les deixalleries municipals:  “Anar a la deixalleria té doble premi, per una banda és beneficiós per al medi ambient, i per l'altra, podeu aconseguir bonificar una part de la taxa d'escombraries”. Fins a data d’avui, la bonificació anava en funció de l’ús i requeria uns mínims de volum i quantitat dels residus que es porten a reciclar:  - De 4 a 6 usos. Bonificació del 10 % - De 7 a 12 usos. Bonificació del 15 % - Més de 12 usos. Bonificació del 20 % El Grup Municipal d’Esquerra Republicana - Moviment d'Esquerres, demanem al Govern Municipal de Mataró que no elimini la bonificació de la taxa d’escombraries per l’ús de les deixalleries municipals.

Girona

Girona recupera el camp de futbol de Pont Major malmès pel Glòria

Ara mateix s’estan reparant parets, portes i façanes dels vestidors, i en breu es reconstruirà el mur perimetral que l’aiguat va enderrocar   L’Ajuntament de Girona continua treballant en la recuperació de les instal·lacions esportives del Camp Municipal de Futbol de Pont Major que es varen veure greument afectades pel temporal Glòria del gener passat. Concretament, els treballs de recuperació i manteniment se centren en la substitució de les portes malmeses dels vestidors, així com en la pintura de parets, portes i façanes. En aquest punt, l’aiguat del temporal va arribar a cobrir la zona de vestidors i de bar a una alçada d’uns dos metres, fent malbé gran part de les instal·lacions. El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, avança que “aquestes tasques de restauració s’estan accelerant durant els darrers dies per així poder recuperar l’ús dels vestidors quan les restriccions vigents per la pandèmia de la COVID-19 ho permetin”.

Foto: Consell Comarcal de la Segarra
Segarra

La Segarra engega la primera taula d’ocupació, talent i empresa dins el Pla Estratègic Segarra 2025

El Consell Comarcal de la Segarra ha engegat la primera taula d’ocupació, talent i empresa dins el Pla Estratègic Segarra 2025. Aquesta trobada, ha tingut lloc en format on-line i ha comptat amb l’assistència dels departaments d’ocupació i d’educació de la Generalitat de Catalunya i, de més d’una desena d’empreses de la comarca. L’objectiu d’aquesta taula és cercar conjuntament estratègies que ajudin a encaixar l’oferta formativa amb l’oferta laboral actual a la comarca. A la reunió, el teixit empresarial ha pogut conèixer els perfils laborals que les administracions reben de les persones que cerquen feina a la comarca. És un fet constatat, que els perfils de manteniment (mecànica, electrònica, electromecànica ...) són els que més buscats i manquen perfils amb la formació adient. Per contra, hi ha més oferta de perfils del sector agroalimentari, atès que a la comarca ja hi ha formació especialitzada en aquest àmbit. Així, s’ha posat de manifest que cal treballar per veure les necessitats formatives que necessiten les empreses, adequar-les i arribar a acords per impartir-les.

Federació de Lleida

Granollers: ‘Esquerra Republicana de Catalunya mai recolzarà un Reial Decret Llei que exclou i discrimina a moltes de les entitats del Tercer Sector dels Països Catalans i vulnera l’Estatut’

La diputada del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – Sobiranistes al Congrés, Inés Granollers, ha demanat, en la sessió plenària d’avui, a l’Executiu espanyol la retirada del Reial decret llei 33/2020, de 3 de novembre, pel qual s'adopten mesures urgents de suport a entitats del Tercer Sector d'Acció Social d'àmbit estatal, al considerar que aquest vulnera de manera flagrant les competències de la Generalitat de Catalunya.   Granollers que ha deixat clar, d’entrada, que el seu grup polític ‘està a favor que es financi les entitats d'interès social amb part dels recursos obtinguts per l'Impost de Societats’, també ha estat taxativa a l’afirmar que ‘no és el govern espanyol qui ha de decidir a qui li corresponen aquests fons, per que és la Generalitat de Catalunya qui té competència exclusiva en matèria de serveis socials; no poden vulnerar l'article 166 de l'Estatut d’Autonomia de Catalunya i pretendre que els donem suport. Senzillament, no poden’.

Ebre

Montserrat: “El Pla de protecció proposat per l’Estat comporta deixar morir el Delta”

Esquerra registrarà una moció als Ajuntaments reclamant al govern espanyol la realització de les actuacions del Pla Delta i més recursos dels fons europeus per a fer-les. El president de la Federació de l’Ebre, Alfons Montserrat, ha afirmat que  “L’Estratègia del Pla de protecció del Delta de l'Ebre que va fer públic ahir el ministeri de Transició Ecològica comporta deixar morir el Delta”. El dirigent republicà s’ha mostrat crític amb la voluntat del ministeri de renunciar a actuar per mantenir la morfologia actual del Delta. “El que caldria seria activar tot un seguit de mesures per intentar conservar la morfología i estructura actual del Delta, i intentar no recular més del que ja ho hem fet”. Ha dit Montserrat adverteix que  “no es pot actuar d’esquena al territori i no tenir en compte totes les propostes consensuades al Pla Delta. De fet la proposta del ministeri contradiu algunes de les seves premisses més importants, oblida actuacions importants, i preveu una dotació econòmica insuficient per portar-la a terme”.

Sant Esteve Sesrovires

UN ALTRE MOSTRA D'AUTORITARISME I POCA EMPATIA DEL GOVERN MUNICIPAL

EL GOVERN MUNICIPAL DE SANT ESTEVE ES VA NEGAR A TRAMITAR AHIR EN EL PLE LA MOCIÓ PER RECLAMAR UNA MILLORA URGENT DE LA GESTIÓ DE LES PRESTACIONS I SUBSIDIS D’ATUR I EL COBRAMENT DELS ERTO PRESENTADA D'URGÈNCIA PER ESQUERRA  Al·legant que no havien disposat de temps per llegir-la, el govern municipal no va permetre que es portes a votació la moció per reclamar al govern central una millora en la tramitació de les prestacions i subsidis d'atur i els cobrament dels ERTO. La gestió del SEPE, des de l'inici de la pandèmia, ha estat plegada de situacions d'errors en els expedients que ha provocat que hi hagi persones que encara no han cobrat, o que han cobrat el doble, o que han cobrat malgrat no estar en un ERTO o que només ha cobrat 50€ o 20€, fins al cas d'un treballador que va cobrar 0,28€ per dos mesos d'afectació per un ERTO. A més, les noves sol·licituts d'atur resten aturades des del mes d'agost. El mateix govern espanyol ha admès el col·lapse del SEPE, però no s’han posat solucions sobre la taula, malgrat l'oferiment d'ajut per part de la Generalitat de Catalunya.

Urgell

Els vots en contra del PSOE i de VOX fan que el Senat rebutgi la moció presentada per Sara Bailac per millorar la xarxa ferroviària i de carreteres de la demarcació de Lleida

La Moció conseqüència d’interpel·lació sobre les actuacions i l’estat de la xarxa ferroviària i de carreteres a la província de Lleida, presentada a la càmera alta legislativa de les Corts Espanyoles per la senadora del Grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – EH Bildu, Sara Bailac, ha estat rebutjada en el Plenari d’aquesta tarda pels vots en contra del Partit Socialista i Vox i l’abstenció del Partit Popular.   L’esmentada moció, que constava de tretze punts relacionats amb la connectivitat, les autopistes i la xarxa ferroviària a la província de Lleida, incidia en aspectes com no ampliar la concessió de l’AP2, Continuar amb el restabliment progressiu de l'oferta de serveis AVANT Barcelona-Tarragona-Lleida amb l'objecte de garantir l'adequada prestació de Servei, assegurar que els trens que operen el servei AVANT al corredor Barcelona-Tarragona-Lleida segueixin complint amb els nivells de qualitat, seguretat i manteniment adequats o millorar la política de recursos humans en la línia R12 Lleida-Manresa per assegurar la substitució dels maquinistes en cas d'absència.

Vilafranca del Penedès

Esquerra Republicana lamenta que JXC es fes enrere del compromís de retirar les acusacions més agreujants en el cas Sas

Els republicans exigeixen que la conselleria d’interior deixi d’utilitzar la defensa legal dels funcionaris com una eina per vulnerar drets fonamentals i atiar la repressió i exigeixen la derogació immediata de la Llei Mordassa   Hi havia un compromís perquè la Generalitat retirés els càrrecs que comportaven presó en el cas de l’Adrián Sas, i aquest compromís pres pel conseller d’interior i esbombat per JXC no s’ha complert. En aquesta situació, des d’Esquerra Republicana s’exigeix que es donin les explicacions públiques “i es doni la cara” del perquè JXC i la conselleria no van complir amb les expectatives que havien generat.   El diputat republicà José Rodríguez va ser molt clar: hi havia un compromís adquirit pels grups parlamentaris (JXC-ERC-CUP-Comuns) i assumit per la conselleria d’interior per tal que la Generalitat es retirés de les causes de desordres públics i d’atemptat a l’autoritat en el cas de l’Adrián Sas, fet que comportava la retirada de la demanda de presó.