Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Roses

El govern central escolta les exigències d’ERC i enderrocarà l’antiga depuradora de marisc

Tal com ha anunciat avui l'alcaldessa Montserrat Mindan, el govern central ha escoltat les exigències d'Esquerra Republicana de Catalunya i complirà per fi amb el deute pendent que té amb la ciutadania de Roses enderrocant l'antiga depuradora de marisc.   El senador Jordi Martí va presentar a principis del mes de juny una moció recordant la urgència d'enderrocar les velles instal·lacions que s'han quedat en desús i que estan molt degradades i tot i que al març es va anunciar una la partida, fins ara no hi havia cap projecte d'enderroc presentat, ni tampoc per al tractament de materials contaminants.   Des de la secció local d'ERC a Roses ens congratulem per la notícia de l'enderroc de la depuradora de marisc, anunci que es produeix dos dies després que es fes una roda de premsa just davant de les instal·lacions per a recordar al govern de Madrid l'assignatura pendent que tenen amb la ciutat i cosa que demostra la bona feina que Esquerra fa a Madrid pel territori.

Aurora platges
SITGES

Nous equipaments i serveis a les platges de Sitges

Seguint el pla previst per la regidoria de Platges, aquesta setmana s’acabaran d’instal·lar els darrers serveis a les platges de Sitges. Aquest cap de setmana s’obrirà una nova torre de vigilància, en aquest cas a la platja de la Barra i s’acabarà el desplegament dels socorristes que cobriran 15 platges al municipi. La regidora Aurora Carbonell vol ressaltar que enguany les platges de Sitges estrenen 100 noves passeres per facilitar l’accés dels usuaris a les zones de bany. Igualment a les platges de la Fragata, Ribera i Estanyol, s’han instal·lat nous equipaments com dutxes, rentapeus i bancs a la sorra.   Aquests nous equipaments municipals junt amb l'Associació Turística de Serveis de Platges de Sitges (que dona ocupació a mes de 300 persones durant l’estiu) i que s’encarrega d’explotar els serveis a les platges sitgetanes en asseguren una bona temporada de banys.

Federació de Lleida

Pep Tort: ‘Catalunya és una potència cultural a Europa, però no sé si ho és també dins de Catalunya’

L’historiador, músic i gestor cultural lleidatà ha fet aquestes declaracions en el marc del debat sobre la cultura a la nova República Catalana organitzat per la Federació Regional de Lleida d’Esquerra Republicana de Catalunya   La formació republicana ha debatut aquest vespre, a la sala Alfred Perenya a l’antic Casal de Joventut Republicana de Lleida, sobre la cultura a la nova República, en el decurs d’una taula rodona en la han intervingut  Alberto Velasco, historiador de l’art medievalista i conservador del Museu de Lleida, Antonieta Jarne, professora d’història contemporània a la Universitat de Lleida, Cristina García, codirectora de Campi qui pugui i presidenta de l’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics i Pep Tort, historiador, gestor cultural i músic. L’acte ha estat moderat per la periodista Anna Sàez.   Velasco ha volgut aclarir que definir quin ha de ser el paper de la cultura a la nova República és un tema ‘llarg, complex, amb moltes derivades que no solucionarem avui aquí, però com a mínim obrirem el debat per començar a traçar unes línees mestres per veure quines són les oportunitat, quines són les estructures d’estat que podem posar en marxa i quins són els errors del passat que hem d’evitar cometre’.

Mataró

M1TV entrevista a Francesc Teixidó per valorar mig mandat

Us recomanem l'entrevista que ha realitzat M1TV, la televisió pública de Mataró, a en Francesc Teixidó. Teixidó, portaveu del Grup Municipal d'ERC-MES, en primer lloc valora els dos anys de l'acció de l'actual govern municipal; "Els socis no han trobat cap mena de cohesió i aquesta falta d'entesa repercuteix a la ciutat. Es gestiona, però no han aprofitat aquest dos anys per preparar la ciutat de cara al futur". També respon preguntes sobre la celebració del Referèndum de l'1 d'Octubre a Mataró, on assegura que es farà. Exposa la nostra demanda al govern de resoldre el comerç urbà: "No han d'estar de braços plegats esperant que arribi el Corte Inglés". Finalment, respon preguntes la Llei de Barris, les inversions en Sanitat a la ciutat i sobre futurs pactes amb altres forces d'esquerra. Teixidó també reivindica ERC-MES com a alternativa de futur a l'alcaldia.   PER VISUALITZAR L'ENTREVISTA FEU CLICK A: http://m1tv.xiptv.cat/l-entrevista/capitol/francesc-teixido-2 

N-240 Lleida - Alpicat
Lleida

ERC demana dos parades més de bus en la línia Lleida-Alpicat

La primera seria a l’altre costat de carretera del Jardiland, la qual  facilitaria l’accés al centre comercial per la gent que ve del centre de la ciutat. La segona parada seria a l’altre costat de carretera de les Basses d’Alpicat. El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria demanarà en la propera Comissió d’Urbanisme que tindrà lloc el proper divendres, que la Paeria plantegi com a proposta a l'ATM (Autoritat del Transport Metropolità) dos parades més de bus en la línia Lleida-Alpicat. La primera seria en la banda dreta de la N-240, igual que ara ja hi és a la banda contrària del centre comercial Jardiland, de tal manera que es faciliti l’accés a les instal·lacions d’aquest centre comercial, així com la senyalització d’un pas de vianants. La segona seria també direcció Alpicat, però a la banda esquerra igual que també ja hi es a la banda contrària, de tal manera que es faciliti l’accés a les Basses d’Alpicat, així com també la senyalització d’un pas de vianants.

País Valencià

Fuster, encara.

Article de Josep Barberà, president d'Esquerra Republicana del País Valencià Vint-i-cinc anys després de la seua desparició i cinquanta-cinc després de la publicació de “Nosaltres, els valencians”, hem avançat poc, massa poc.   Si bé és cert que, per fi, els valencians hem estat capaços de desallotjar alguns fartons de “l’orxateria administrativa del carrer Cavallers”, encara no hem aconseguit autocentrar-nos, tractar de pensar un projecte autònom -no “autonomista”- pel País Valencià. No seré jo qui diga que el canvi -el canvi- no s’ha notat; seria mentir: després de més de vint anys, tenim un Molt Honorable digne del seu títol; i les butxaques dels nostres consellers no són notícia per emplenament sospitòs. Hem guanyat la normalitat. Normalitat espanyola i autonòmica, però normalitat al cap i a la fi.   Tammateix, la conclusió que això és suficient resulta d’una miopia preocupant. Haver guanyat la normalitat no ens situa en un context de millora; ens situa en la gestió de la misèria -gestió honorable, al menys, ai las!-,gestió de poques competències i menys recursos, gestió de deute i de FLA, gestió d’ofrenes, en definitiva, a cent-denou euros per cap, que van barates.

Ebre

Esquerra Republicana exigeix que no siguin els ciutadans qui acabin pagant la factura del fracassat projecte Castor

Esquerra Republicana es reuneix amb la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sènia per avaluar l'actual situació de la plataforma Castor i critica l'immobilisme de l'executiu de Rajoy, que es nega a desmantellar-la.  Membres dels grups parlamentaris d'Esquerra Republicana al Congrés i al Senat han acompanyat aquest matí a la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sènia i a l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, fins a la seu del Tribunal de Comptes a Madrid. La plataforma ha fet acte de presència a la capital espanyola per formalitzar una sol·licitud d'investigació sobre els costos del projecte Castor. El senador d'Esquerra per les Terres de l'Ebre, Miquel Aubà, ha declarat, des de les portes del Tribunal de Comptes, que “cal lluitar per defensar els interessos de la gent i no permetre que siguin els ciutadans qui paguin la factura d'aquest projecte fallit, sinó que ho facin els responsables que han generat aquest despropòsit”. Aubà ha recordat que Esquerra, junt amb el PDeCAT, Compromís i Podemos, “ja han exigit la creació d'una comissió d'investigació que esclareixi què ha passat i depuri responsabilitats tant tècniques com jurídiques”.

Vilafranca del Penedès

CUP, ERC i VeC, junt amb els veïns i veïnes del l’Espirall, acusen el govern de PDeCAT-CIU/PSC d’incoherència i de no tenir projecte per al barri

Aquest dimarts a la tarda, representants dels grups municipals de CUP, ERC i VeC a l’Ajuntament de Vilafranca han exposat que el passat 4 d'abril van entrar unes preguntes per escrit a l'equip de govern demanant informació sobre el Pla d'usos del Centre Cívic i de l'equipament juvenil de la Pelegrina i no en van obtenir resposta. Davant d’això van concretar reunions amb els regidors i tècnics de llei de barris, urbanisme i joventut. D'aquestes reunions n'extreuen la conclusió que falta el Pla d'usos d'ambdós equipaments. Aquest Pla d'usos ha de contemplar la resposta a les necessitats socials detectades en el marc de la llei de barris i que, per VeC, ERC i CUP es concreten en un Centre Cívic. En aquest sentit, segueixen demanant que els facilitin per escrit el pla d’usos dels equipaments i que es consulti a les entitats del barri. D’altra banda han exposat que els grups municipals de l’equip de govern es contradiuen en designar els usos de la Pelegrina, la qual cosa significa improvisació i divisió.

Grup municipal d'ERC a Sant Joan de les Abadesses
Sant Joan de les Abadesses

ERC de Sant Joan presenta un nou butlletí a l'equador de la legislatura

Els regidors del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, Sergi Albrich, Elisenda Guillaumes i Lluïsa Pérez, han presentat un nou butlletí quan es compleixen dos anys de les darreres eleccions municipals. El regidor Sergi Albrich a explicat que "amb aquest butlletí volem deixar palesa la dualitat amb què actua aquest grup municipal. Per una banda, una clara actitud constructiva proposant millores socials i econòmiques, entre altres, per tal que conjuntament, intentar implementar-les al nostre municipi. I d'altra banda, també fiscalitzem i denunciem aquelles accions que no considerem aptes i correctes de l'actual equip de govern" El butlletí municipal posa en valor la primera edició dels guardons Emma de Barcelona, que varen reconèixer la trajectòria d'en Ramon Vila i de la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses, i celebra els 10 anys de vida de l'Alberg Municipal després que ERC l'impulsés al 2006. Segons Albrich "durant aquests dos anys de legislatura hem dut a terme més de 130 propostes, d'entre les quals volem posar especial èmfasis a la reivindicació del desplegament de la fibra òptica, vital pel desenvolupament econòmic d'empreses i professionals del nostre municipi, la necessitat que el futur centre educatiu disposi d'una cuina, una sala esportiva i d'una plaça coberta, oberta a la població, o la importància que l'actual edifici Abadessa Emma es transformi amb biblioteca, un cop els centres educatius es traslladin a la Coromina del Bac" "El butlletí ens permet donar a conèixer l'actual situació econòmica de l'Ajuntament.

Cubelles, Casal Josep Mestres

FLAMA DEL CANIGÓ 23 DE JUNY

La matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d'aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d'encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d'una festa ancestral vinculada al solstici d'estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana. Més info: https://www.omnium.cat/flama-del-canigo A Cubelles l'arribada de la Flama del Canigó està prevista pel dia 23 de juny a 2/4 de 9 del vespre a la Plaça de la Vila. Tot seguit, foguera a la Plaça del Mercat. Gaudiu de la festa!

Roda premsa pressupost participatiu
Granollers

ERC-AG posa en marxa el seu propi procés participatiu sobre els pressupostos municipals

ERC-Acció Granollers ha anunciat que a partir d'avui enceta un procés participatiu per tal que la ciutadania i les entitats de la ciutat puguin decidir sobre els pressupostos municipals. Així ho ha explicat el regidor republicà Chakir ElHomrani, qui va assegurat que aquesta proposta busca demostrar que existeix interès per part de la ciutadania en decidir sobre el pressupost i vol «posar fil a l'agulla davant un fet que s'ha allargat massa temps, com és el de posar en marxa un pressupost participatiu a la ciutat». El Homrani ha recordat que el PSC es va comprometre a estudiar i consensuar un model de pressupostos participatius de cara a l'elaboració del pressupost de 2018, però «estem a finals de juny i encara no hem fet cap trobada al respecte». Procés participatiu ERC-AG recollirà, durant els mesos de juliol i setembre, les propostes ciutadanes a través de trobades amb les associacions de veïns dels barris i entitats granollerines, així com de forma telemàtica. A més, durant aquests mesos també farà parades explicatives a tots el barris.

ERC Badalona

El PP de Badalona menteix sobre la gestió dels Serveis Socials a la ciutat

1. És vergonyós que el PP vulgui donar lliçons de polítiques socials quan és aquest partit qui ha fet tot el que ha pogut per desmantellar els serveis públics (exemple: 300 treballadors menys a l'ajuntament gràcies a la llei Montoro) i que ha actuat i actua en contra dels drets socials de les persones (l'Estat no paga la seva part de la llei de la dependència; la llei d'habitatge anul·lada per culpa seva; el servei d'atenció a les dones sota mínims a Badalona; perdona els deutes als bancs i no fa res perquè la gent tingui habitatge digne...). Hem heretat una ciutat que només té 3 pisos municipals (3!), sense alberg social, sense allotjaments d'emergència, sense magatzem públic d'aliments... si tant els preocupava per què no van fer res? 2. I malgrat aquesta herència estem fent molta feina: Perquè posem les persones al centre de les polítiques. Perquè hem multiplicat el pressupost de Serveis Socials i hem consolidat partides com la dels ajuts de menjador. Perquè tenim molt bons professionals.

Ripollès

ERC desaprova l'increment de taxes de l'Escola de Música del Ripollès

El plenari extraordinari del Consell Comarcal del Ripollès d'avui, dimarts dia 20 de juny, ha aprovat un increment de taxes del 2% de l'Escola de Música del Ripollès amb els vots favorables dels grups de l'equip de govern (CiU i MES), l'abstenció del grup de MES i el vot contrari del grup comarcal d'ERC. El conseller comarcal d'ERC Sergi Albrich ha apuntat que "A altres escoles de música properes, per exemple la del Lluçanès, les administracions públiques hi aporten a l'entorn del 30% del cost total. Tanmateix, a l'Escola de Música del Ripollès, les administracions públiques tant sols arriben al 18%. Per tant, al nostre entendre, un increment de l'aportació de les administracions públiques podria evitar l'increment de quotes que tot i ser simbòlic podria ser evitable. També, cal dir que quan es comparen les quotes de l'Escola de Música del Ripollès amb altres escoles properes, la nostra té un nivell de taxes més elevat". "No compartim que les inversions que es proposen dur a terme a l'Escola de Música - la nova escala d'emergència (11.

Federació de Lleida

Mombiela: ‘El gran capital polític d’Esquerra Republicana és què la ciutadania ens identifica amb l’honestedat’

Esquerra Republicana de Catalunya ha dut a terme una jornada de formació sobre el Codi Ètic d’ERC i els mecanismes de prevenció i denúncia adreçat als electes, militants i a tothom que té responsabilitats de representació del partit.   Durant l’acte han intervingut Juli Otal, vicepresident de la Federació Regional de Lleida d’Esquerra Republicana de Catalunya, Kevin Domínguez, portaveu de JERC Ponent, Xènia Sanjuan, secretària d’organització de JERC Lleida i Lluís Mombiela, llicenciat en dret i en ciències polítiques i responsable de compliment del codi ètic del partit. La secretària de formació, Dolors Regué, ha exercit com a conductora de l’acte.   Otal ha recordat la figura de Víctor Torres, coincidint en el 6è aniversari de la seva mort, que ha definit com ‘un polític honest i compromès amb els valors ètics i un referent clar del republicanisme a les nostres contrades’ i de qui ha lloat ‘la defensa dels principis i valors que han quedat reflectits en els documents que conformen la nostra història’.

Martorell

ELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS JA SÓN REALITAT. ÉS L’HORA DE VOTAR-LOS

Promogut per la Regidoria de Comunicació, Cooperació i Participació, de la qual n’és responsable la nostra regidora d’ERC, Míriam Riera, per primera vegada a la història ja s’han fet realitat a la nostra població els Pressupostos Participatius. L’Ajuntament de Martorell ha dedicat en els pressupostos d’enguany la quantitat de 200.000 €, dels quals 40.000 han estat reservats per al Consell d’Infants. Tots els alumnes de 4art i 5è de primària de totes les escoles podran votar les propostes que han presentat a través dels seus representants al Consell, una bona iniciativa que és pionera arreu de Catalunya. Els pressupostos participatius són una iniciativa que en aquest primer any ja ha tingut una molt bona acollida tant per part de les entitats com per part de la ciutadania que hi ha participat. Van presentar-se 88 propostes, de les quals 21 han passat a la fase de votació, que abasten un ampli ventall de la població des d’una òptica molt generalitzada i han estat molt ben treballades tot respectant les bases d’aquest procés de Participació Ciutadana.

Barberà del Vallès

ERC reobre el debat sobre el futur del Casal de Cultura

La formació republicana ha compartit una proposta amb la resta de l’equip de govern per a rehabilitar el Casal de Cultura de la nostra ciutat. Així, posa sobre la taula de nou la necessitat de millorar l’equipament actual i de dotar-lo de més espai i més activitats per a satisfer la demanda de la ciutadania. “Volem anar un pas més enllà amb el nou Casal, volem projectar i fer realitat un edifici on qualsevol persona, de qualsevol edat hi pugui trobar activitats del seu interès” declara Roger Pérez, regidor de Cultura per ERC al consistori. A la proposta presentada es detallen diverses activitats que tindrien cabuda en aquest nou Casal. La més destacada és la creació d’una Escola d’Arts, on es practiquin i s’imparteixin diferents disciplines artístiques, ja sigui música, teatre, dansa... L’Escola Municipal de Música quedaria englobada en aquest nou centre, dotant-la així de més espais i de nous serveis, com els bucs d’assaig o borsa d’instruments.

Mataró

Quin és el futur de la Casa de la Cultura?

El 2013 el Ple de l’Ajuntament va ratificar un acord amb la Plataforma Salvem Can Fàbregas, pel qual es reconstruiria la nau de Can Fàbregas al solar del carrer Biada i aquesta acolliria la Casa de la Cultura Popular. La data fixada com a límit per a la consecució d’aquest acord va ser el 24 de juliol de 2015. En la nostra opinió la idea de la “Casa de la Cultura” o de la “Casa de la Festa”, com a equipament cultural que permet la conservació i exposició del Seguici Popular de la ciutat, segueix tenint vigència i interès. Hem fet preguntes al Ple en relació al cost de reconstrucció de Can Fàbregas per acollir la Casa de la Cultura i a les intencions del govern al respecte, i en general hem rebut respostes poc entusiastes i reconeixent un alt cost econòmic. Per altra banda, hem pogut comprovar que aquest any l’exposició fotogràfica de les Santes es portarà a terme a Can Marfà i també s’hi instal·larà la tradicional botiga de les Santes.   Per tot això, preguntem al govern municipal: - L’exposició fotogràfica i la botiga de les Santes [a Can Marfà], són els primers indicis que s’està treballant un emplaçament alternatiu per a la Casa de la Cultura Popular? - Disposen d’algun estudi que indiqui si tècnicament s’hi podria fer i quan costaria l’adequació dels espais?