Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Ajuntament Premià de Mar
Premià de Mar

La carta de l'alcalde Miquel Àngel Méndez a la seva militància i la seva declaració de principis.

L'alcalde Miquel Àngel Méndez ha enviat una carta a la militància des de l´agrupació local del PDeCAT – Junts per Premià de Mar a on comunica la seva oposició al nou projecte de Carles Puigdemont. Des d'ERC Premià de Mar volem fer notar a l´alcalde que a les passades eleccions municipals bé que es van presentar amb la marca de JUNTS, no amb la de PDeCAT, i que, vista la seva declaració de principis a l'escrit, és evident que va ser per l'interès partidista d'aconseguir rèdit electoral, no pas per convicció política.  No és gens estrany voler expressar la seva opinió amb tota llibertat i més quan al si de la seva agrupació hi ha conflictes, tant en l'àmbit local com nacional, entre les diverses formacions polítiques que conformen l'òrbita exconvergent. El que resulta paradoxal i desconcertant és que a la carta faci una declaració tan transparent de la seva ideologia neoliberal i conservadora, tan a favor dels sectors privats, en la mesura que és l'alcalde de Premià de Mar, i per tant el principal valedor de la gestió dels recursos públics del nostre poble.

Lleida

Primera pedra de l’Escola de Pinyana – Balàfia

L’alcalde, Miquel Pueyo, ha celebrat que s’hagin començat les obres d’aquest equipament, una prioritat per a la Paeria amb una aportació d’1,2 milions d’euros. El nou centre es construirà per fases, paral·lelament a l’activitat educativa de Pinyana, i estarà enllestit al març de 2022, amb la fusió d’aquesta escola i la de Balàfia. El conseller Josep Bargalló ha participat en l’acte que s’ha fet al centre i després ha visitat l’escola Camps Elisis, per conèixer el seu avantprojecte d’ampliació Les escoles de Pinyana i de Balàfia han posat avui la col·locació de la primera pedra del que serà el seu nou centre educatiu, al solar on ara hi ha el de Pinyana. L’Ajuntament de Lleida aportarà 1,2 milions d’euros a la nova construcció, que desenvoluparà la Generalitat, després que ambdues administracions es comprometessin a tirar endavant amb aquest projecte, llargament reivindicat per les seves comunitats educatives. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha destacat que aquesta era una “prioritat inajornable” per a la ciutat i, ha afegit, que l’educació no pot ser objecte de picabaralles o retards per les relacions entre les administracions.

Vallirana

ERC Vallirana escull nova executiva

La secció local d’ERC a Vallirana va celebrar dimecres 8 de Juliol una assemblea de militants, en la qual es va escollir per unanimitat la nova executiva local. La candidata a la presidència, Dolores Pérez, infermera jubilada de l’equip d’atenció primària de Vallirana, va exposar les propostes en l’organització de la secció local, per tal d’aconseguir-ne el creixement de la militància, establir ponts amb els partits d’esquerres i estar amatents a les inquietuds i necessitats de la nostra ciutadania. Tot seguit, cada membre de la nova executiva va descriure breument les línies de treball de cada secretaria. La nova executiva d’ERC Vallirana està formada per:  Dolores Pérez Martínez com a presidenta Elisabeth Sauquet Salud secretària d’organització, Maria Jesús Rodríguez Amigó secretària de finances, Antoni Cebrian Leyva secretari d’imatge i comunicació, Encarna Honrubia Muñoz secretària de la dona, Montserrat Ortiz Pons secretària de política  municipal, Àlia Kirchner Giménez portaveu del grup municipal, Clàudia Bel Pérez portaveu del jovent republicà, Carlos López i Fernández secretari de transició ecològica, Francesc Josep Casanova Amigó secretari d'entorn, Albert Cardona Amat secretari de nova ciutadania, Manel Salvadó Generó secretari de barris.

Riudoms

Festes populars i arrelades

No hem vist els Diables, els Diablons ni els seus tabalers. Tampoc els capgrossos i gegants portats per la Colla Gegantera al ritme dels grallers. El Cavall dels Nebot no ha pogut treure a passejar la seva majestuositat. No hem gaudit del Ball de Cercolets, de Gitanes, de Valencians i de Bastons i tampoc dels seus grups de grallers. I encara menys hem pogut ballar amb la música dels Riudrum’s. Escrivim aquest article el dia 26 de juliol, just l’endemà de Sant Jaume, un Sant Jaume que aquest any no ha tingut Festa Major. I, malgrat això, les xarxes socials de Riudoms s’han omplert de fotografies i vídeos recordant-nos aquesta celebració, que no és una festa qualsevol. És la nostra gran Festa Major. I al seu costat, l’altra gran moment festiu de Riudoms són els Barris, una festa que amb el pas dels anys s’ha fet seva tothom, des dels més joves als més grans, i amb el paper central de les comissions de cada barri. Malauradament, aquest any i per culpa de la Covid-19, també ens hem quedat sense Barris.

Federació de Girona

Esquerra exigeix al govern espanyol mesures que garanteixin la interconnexió ferroviària entre Portbou i Cervera de la Marenda

Esquerra exigeix al govern espanyol mesures que garanteixin la interconnexió ferroviària entre Portbou i Cervera de la Marenda amb normalitat. El senador per Girona, Jordi Martí Deulofeu, ha presentat al Senat una bateria de 8 preguntes al govern espanyol per exigir que se solucionin les diferents incidències en la venda de bitllets i reducció de freqüències que s’han viscut arran de la pandèmia de la COVID19. “Quines mesures pensa adoptar el govern espanyol per garantir les interconnexions ferroviàries entre Portbou i Cervera de la Marenda que permetin una mobilitat adequada entre Catalunya i la Catalunya de Nord/Occitània?”, ha preguntat el senador republicà. Martí també pregunta per quin motiu es va retardar fins a l’1 de juliol la reobertura de la frontera ferroviària quan la finalització de l’estat d’alarma va ser el 21 de juny. “El retard en la reobertura de les fronteres ferroviàries suposa de facto un greuge i una discriminació per als usuaris i més si es té en compte la funció social que ha de desenvolupar un servei de transport públic com el ferroviari”, afegeix en l’escrit presentat al Senat.

Núria Maynou, portaveu del Grup Municipal ERC-AM a l'Ajuntament de Granollers
Granollers

Un any després. Reflexions d’un any de mandat

(Article publicat al diari el 9 nou el divendres 31 de juliol de 2020) Estem ja al mig de l’estiu i tot just acabem de celebrar el darrer Ple del curs. A aquestes alçades, sempre es bo mirar enrere i fer balanç de l’any i escaig que ja portem de mandat municipal a Granollers. Fer balanç per poder mirar endavant i encarar un nou curs polític, marcat per unes condicions d’emergència extraordinàries, i per seguir treballant per millorar la vida dels granollerins i granollerines. Un any de mandat en el que hem estrenat una nova responsabilitat: ser la primera força de la oposició i, alhora, ser l’única força nítidament d’esquerres a la oposició. Per tot això, en Pau, la Lorena, l’Enric, i jo mateixa, hem assumit el repte de treballar molt per fer una oposició incisiva, constructiva i responsable, des de la qual reivindiquem els valors d’esquerres, ecologistes, feministes i republicans. Un any marcat per la pandèmia del coronavirus, que ens ha agafat a tots a contrapeu i ha sacsejat amb força les nostres vides.

ERC Badalona

Esquerra Republicana denuncia la irresponsabilitat del govern del Partit Popular per l’acte públic i multitudinari de presentació de la Guàrdia Urbana i exigeix explicacions a l’alcalde

Esquerra Republicana considera una greu irresponsabilitat l’organització d’un acte d’incorporació dels 31 nous agents de la Guàrdia Urbana que ha tingut lloc aquest vespre a la Plaça del Che Guevara. Els republicans consideren que en un context de creixement de casos de la COVID-19 a la regió metropolitana nord és una temeritat acollir un acte d’aquestes característiques que ha superat amb escreix les indicacions del PROCICAT. El grup republicà considera que l’alcalde ha posat en risc a la població de Badalona en un acte on no sempre s’han respectat les distàncies de seguretat entre els veïns i les veïnes. A més, s’ha posat innecessàriament en risc els 31 agents nous.  L’acte que ha organitzat el govern popular s’ha dut a terme amb opacitat fins el darrer moment, no informant-ne degudament als grups de l’oposició. Alex Montornès, portaveu del Grup Municipal d’ERC Avancem-MES, ha dit “El govern del Partit Popular prioritza la propaganda a la seguretat dels badalonins i de les badalonines.

Federació de Lleida

Eritja recrimina al ministre Illa la manca de previsió de l’estat espanyol en la gestió per abordar la mobilitat dels treballadors temporers i prevenir nous possibles brots de COVID19

El diputat també ha demanat, un cop més, la regularització extraordinària dels treballadors il·legals com es va fer a Itàlia i Portugal   El diputat d’Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés, Xavier Eritja, ha intervingut avui a la Comissió de Sanitat en la qual ha comparegut, a petició pròpia, el ministre Salvador Illa per actualitzar la informació sobre la situació i les mesures adoptades en relació al COVID19. En la seva intervenció, el republicà li ha recordat que el passat 7 de maig ‘el nostre grup ja va alertar al ministre d’Agricultura del risc de l’apertura d‘un corredor agrari en ple confinament’.   Eritja ha fet aquest aclariment després de felicitar al propi Illa i al ministre de Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, per la trobada amb les comunitats autònomes per abordar el moviment de persones temporeres i prevenir possibles brots del COVID-19, del passat 24 de juliol, alhora que li ha preguntat els motius pels quals ‘s’ha tardat tant i per què aquesta reunió no es va fer ja el passat mes d’abril quan probablement haurien pogut gestionar i prevenir millor, entre tots, la situació extrema en la que ens trobem avui algunes regions en plena campanya agrària’.

Sant Feliu de Guíxols

Valoracions d'ERC Guíxols sobre el Ple Ordinari del mes de Juliol'20

Ahir dimecres 29 de juliol ses va celebrar el Ple Ordinari d’aquest mes, del que el Grup Municipal d’ERC Guíxols en fa les següents valoracions. En primer lloc agraïr al Sindic de Greuges municipal i al seu equip l’exposició de la Memòria anual d’actuacions i la resolució de tots els aspectes demanats pels ciutadans. També les seves recomanacions pel que fa al desenvolupament de les nostres funcions com a servidors públics. I felicitar-los per la seva tasca a la Sindicatura. S’aprova el Reglament Regulador del Servei Municipal del Taxi amb el vot favorable d’ERC després que s’incorporessin les propostes fetes pel nostre Grup Municipal a la comissió d’estudi. Així la proposta inicial va incorporar a proposta del nostre grup: 1. L’adaptació dels taxis de la ciutat a vehicles poc contaminants de baixes emissions o emissions zero per a 2025, en una clara aposta per una mobilitat més sostenible. 2. El registre de tots els Serveis prestats ja sigui al Call-Center o a l’aplicació de mòbil, per tal d’auditar de manera correcta el servei i així poder-ne detectar les deficiències i millorar-lo.

Ebre

Pujol: “Exigim que el govern espanyol no imposi les actuacions a fer al Delta i dialogui amb la Generalitat i resta d’actors del territori"

La diputada republicana Norma Pujol  ha lamentat l’actitud del govern espanyol de rebutjar  la constitució d’una Comissió mixta amb el govern de la Generalitat i la Taula de Consens per establir les actuacions de protecció del Delta de l’Ebre, d’acord amb la informació feta pública per la Secretària de Medi Ambient, Marta Subirà. “Exigim que el govern espanyol no imposi les actuacions a fer al Delta i dialogui amb la Generalitat i resta d’actors del territori. Cal que hi compti, des d’un principi, amb la seva participació i que puguin conèixer el contingut de les propostes a plantejar”. “Una vegada més el govern espanyol opta per trencar compromisos i imposar decisions, abans que compartir-les amb les administracions catalanes”. Ha dit Pujol. “Fins ara és una incògnita el contingut de les propostes concretes del Pla de protecció en les que està treballant el govern espanyol així com la seva autoria. Això dificulta la transparència, el debat i la introducció des d’un inici d’aportacions per part de tots els actors implicats, com són la Generalitat, els ajuntaments, les entitats i els tècnics que fa anys que estudien el Delta”.

Lleida

Fase Cultura reprèn les activitats amb públic

Ja es poden reservar les entrades per a l’espectacle d’aquest vespre “Les cançons de Freddie Mercury” de Queen Atreviment, a les 20 hores, a la pista de la Panera. Les activitats són gratuïtes però amb aforament limitat, per aquest motiu és necessari fer reserva prèvia.  A partir d’avui es reprenen les activitats amb públic del Fase Cultura. Tenint en compte que nou espectacles i concerts es van enregistrar i es poden veure a través del canal de Youtube de la Paeria, el nou calendari dels espectacles de carrer és el següent:   Música. Dijous, 30 de juliol, 20 h. Pista de la Panera:  Les cançons de Freddie Mercury. Queen Atreviment.     Benjamí Felip, veu;  Josep Maria Serra, piano.   Concert monogràfic de Queen i Freddie Mercury a piano i veu. Entrada gratuïta amb reserva prèvia. Aforament limitat a 100 persones.     Música. Divendres, 31 de juliol, 20 h. Amfiteatre dels Camps Elisis:    Love songs. Pop Piano Quartet.     Conxa Boyero, violí; Paula Roca, viola; Ònia Tomàs, violoncel; Eduard Espinet, piano.

Pacifiquem els nostres carrers
Sarrià-Sant Gervasi

Per uns carrers a favor dels vianants!

El barri del Putxet té pendent allò que ja fa anys s’ha fet a molts barris de la nostra ciutat: la reforma d’un bon nombre de carrers per tal que siguin menys hostils als vianants i, en definitiva, que s’hi pugui caminar de forma segura i saludable. Aquesta és, sens dubte, una de les prioritats del Grup Municipal d’Esquerra Republicana per al conjunt de la ciutat.   Quan després del confinament estricte es va poder sortir a passejar, moltes veïnes i veïns van retrobar-se amb racons del barri on fins ara no s’havien aventurat.  Però, que n’és de difícil passejar per un barri de voreres estretes, amb pals elèctrics o telefònics, plens d’obstacles i de vehicles que circulen més ràpid del que caldria! El carrer de Ballester és un exemple molt il·lustratiu del que és un carrer expulsavianants: un carrer que tothom evita, on cap comerç s’hi instal·la, un carrer que és una mera drecera per incorporar-se a la Ronda de General Mitre. Aquest mes d’agost s’implantarà un canvi de sentit al tram del carrer de Ballester entre Ferran Puig i Av.

Daniel Pernas. President ERC El Vendrell i de la FCBP
Baix Penedès

La justícia i la llibertat. Article d'en Daniel Pernas.

La justícia i la llibertat. "Ei! No hi haurà gàbies per a tants ocells, I a dins l'aire no ens calen papers. No sé què diuen els teus petons, Però no hi ha llei que pari la veritat que creix." Així ho canten Oques grasses a la celebrada cançó "serem ocells" i s'entén que parla de justícia i llibertat. Certament, un estat democràtic que es consideri lliure en el seu sentit més ampli, basant aquesta consideració en la llibertat dels seus habitants, s'ha de centrar en aprofundir en l'establiment d'aquesta bella paraula a tots els seus estaments, a vetllar per la preservació de tots els drets, en implantar justícia. Centrem-nos en aquesta paraula, justícia. Segons el diccionari de la RAE, la defineix com "Una de les quatre virtuts cardinals, que inclina a donar a cadascú el que li correspon o pertany". La prudència, la fortalesa i la temprança són les altres virtuts cardinals. Segons aquesta teoria, les quatre virtuts cardinals són informants de la qūotidianitat de l'ésser humà, responent a diferents valors que tracten d'inspirar el comportament quotidià en el pla individual i social.

Federació de Lleida

El senador d'Esquerra Republicana, Miquel Aubà, demana la correcció de les valoracions cadastrals d’immobles rústics per a usos agrícoles, desvinculant-les de les urbanes

Esquerra Republicana de Catalunya registra preguntes al govern sobre l’elaboració d’una ponència específica del Cadastre per a immobles rústics d’ús agrari   El senador d'Esquerra Republicana de Catalunya, Miquel Aubà, ha reclamat “que es deixi de tenir com a paràmetre de referència, amb relació als valors cadastrals de les construccions rústiques per a usos agrícoles, ramaders i forestals; aquells que s’apliquen a les construccions urbanes”. Aubà demana “corregir les valoracions cadastrals i que el govern espanyol redacti una ponència específica de valoració d’immobles rústics per als usos agrícoles, amb criteris diferenciats respecte als urbans’. El senador ha anunciat que ha registrat tres preguntes dirigides al govern espanyol per saber si s’han iniciat els canvis reglamentaris des de la Direcció General del Cadastre per elaborar aquesta ponència, així com el calendari  establert per a la seva redacció. A més també es pregunta per la valoració cadastral del conjunt d’aquestes construccions l’any 2012, abans de la regularització, i avui dia.

Confinats
Lliçà d'Amunt

Exigim més transparència!!!

Després de llegir el comunicat emès per l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt i la informació compartida per la premsa en el que es confirmen dos casos confirmats de COVID-19, després d’un sopar que van fer divendres passat, 24 de juliol. Que ha sigut el precursor del tancament del CAP de Santa Eulàlia, on treballa una de les doctores també infectades. Esperem una ràpida recuperació de tots, però exigim un exercici de transparència i esclareixin les següents inconsistències entre la informació publicada a la premsa, a les xarxes socials de l’Ajuntament i el propi partit, i el que consta al comunicat oficial. En primer lloc, la premsa fa referència que el dia del sopar un dels membres estava pendent de resultats d’una prova la qual va tenir resultats diumenge vespre. En canvi, el comunicat fa referència a una prova disabte obtenint els resultats dilluns al matí a primera hora. Així doncs, dilluns mateix es va iniciar el protocol d’aïllament a la resta de regidors i es concreta que no han estat en contacte amb cap treballador municipal.

Parets del Vallès

Obres a la residència Pedra Serrada per poder obrir de nou el centre de dia i poder utilitzar el pati exterior

L’Ajuntament de Parets i la Fundació Sanitària Mollet es preparen per reobrir el centre de dia a partir del setembre. Abans però caldrà executar els treballs de sectorització de l’equipament amb l’objectiu de separar el centre de dia de la residència. Les obres, pactades en l’addenda al conveni que es va aprovar en el plenari del 23 de juliol, es tiraran endavant en les pròximes setmanes i coincidiran també amb el condicionament d’un dels patis exteriors de la residència, en desús des de la seva inauguració ara fa 8 anys. L’alcalde de Parets, Jordi Seguer, ha dit que l’actuació “ha de servir per donar resposta a les nombroses peticions de famílies de Parets que arran de la pandèmia han vist com, de moment, els seus familiars no han pogut continuar utilitzant el centre de dia perquè es va tancar per prevenir els contagis”.   La Fundació assumirà el cost dels treballs de sectorització mentre que el condicionament del pati exterior anirà a parts iguals: l’Ajuntament aporta la mà d’obra i la Fundació Sanitària els materials per pavimentar el pati.