Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Sant Esteve Sesrovires

EL PACTE DE LA VERGONYA

El nomenament del cap del PSC com alcalde de Sant Esteve avui sols és un pas més en aquest vodevils que fa anys que marca el dia a dia del nostre municipi. Avui a Sant Esteve hem viscut l’escenificació del pacte de la vergonya. Un pacte per tapar irregularitats i il·legalitats. Un pacte que amaga mentires, suplantacions, males gestions, però per sobre de tot, amaga la supèrbia d’alguns que es creuen els amos del poble i la seva creença de que poden seguir manipulant la vida de tots els seus veïns i veïnes. ... Un pacte al que alguns partits del nostre municipi, hi han donat suport, assumint i fent seves totes aquestes irregularitats. Avui aquest pacte d’investidura, del qual en pocs dies assistirem a la seva conversió en pacte de govern, evidència que els seus membres tenen molt a callar i a amagar. Durant anys hem assistit a dures critiques, acusacions, denuncies i judicis entre tots els que avui s’han promès lleialtat. Durant anys hem vist com les “malifetes” d’un primer alcalde eren tapades per un segon alcalde sense ser denunciades, ni investigades.

L'alcalde de Lleida amb el grup municipal d'ERC
Lleida

Paeria republicana

Miquel Pueyo ha estat investit com a Paer en Cap de Lleida per majoria absoluta, amb 15 dels 27 vots. És la primera vegada des de la restauració de la democràcia que Lleida té un alcalde republicà. Pueyo ha rebut els vots d'Esquerra, Junts per Catalunya Lleida i el Comú de Lleida. Dissabte 15 de juny s'ha fet el ple d'investidura i també han pres possessió del càrrec els nous regidors i regidores del grup municipal d'Esquerra AM: Jordina Freixanet, Jaume Rutllant, Montse Pifarré, Regina Cairol, Sandra Castro i Ignasi Amor. 

Salt

Jordi Viñas és novament l'alcalde de Salt

La sala de plens de l’Ajuntament de Salt va quedar petita el dissabte 15 de juny per acollir als veïns i veïnes que van voler ser presents al ple d’investidura. Jordi Viñas va ser investit novament alcalde de Salt gràcies al fet de ser la llista més votada a les eleccions municipals del 26 de maig.    Els 21 regidors que configuren el nou consistori saltenc van prometre el seu càrrec, entre ells els 7 regidors d'Esquerra, fins i tot alguns, van anar més enllà i van demanar la llibertat dels polítics presos i exiliats.    Un cop Jordi Viñas va ser escollit alcalde a través dels vots dels regidors i regidores de Salt, es va dirigir a la ciutadania dient que: “Assumeixo altre cop l’alcaldia i això, per a mi, significa la més alta responsabilitat que puc tenir; la més gran de les il·lusions i representa, per sobre de tot, treballar per a tots els veïns i veïnes de la ciutat”.   I va afegir: “Seguiré treballant per la justícia i la cohesió social, la no discriminació, per la dinamització social i econòmica de la ciutat, per l’educació d’una ciutadania lliure i per una gestió pública dels serveis eficient i responsable.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Roses, Ple, Ple Municipal, Joan Plana
Roses

Discurs d'investidura de Joan Plana al ple de constitució de la legislatura 2019-2023

Bon dia, senyora alcaldessa, regidores, regidors i ciutadans que ens acompanyeu en aquest acte tan assenyalat. La cortesia i el nostre més sincer sentir ens obliguen a començar aquest parlament d'una manera molt concreta: amb un agraïment. Agraïment a les 1.462 persones que amb els seus vots han fet possible que avui estiguem aquí, i molt especialment, a les 40 persones que van acceptar formar part de la candidatura d'ERC-Ara Roses, que amb el seu treball i el seu suport varen permetre assolir aquests bons resultats. El suport assolit el passat 26 de maig, suposa un nou màxim històric a la nostra vila, i un augment de 358 vots respecte de l'any 2015. Aquest avenç té un especial valor pel fet que d'Esquerra republicana arribàvem a aquestes eleccions després d'haver estat 4 anys treballant des de l'oposició. En aquest sentit, malgrat que el nostre grup encara un mandat formant part del govern, permetin-me que comenci, paradoxalment, parlant de l'oposició. Fer oposició és imprescindible per a qualsevol sistema democràtic, però no és fàcil.

investidura, inici legislatura
Teià

Presa de possessió de l'alcaldia

Avui 15 de juny ha pres possessió de l'alcaldia de Teià l'Andreu Bosch i Rodoreda després dels resultats obtinguts a les eleccions del passat 26 de maig. Arriba a l'alcaldia amb la majoria absoluta (8 de 13 electes) i formarà govern en solitari "Perquè és el que entenem que ens ha encarregat l’electorat que ens ha fet confiança, d’acord amb el programa electoral amb què hem concorregut a les eleccions municipals i d’acord amb l’equip de persones que hem format part de la candidatura. Però teixirem els ponts de diàleg que ha caracteritzat el govern anterior i també ha caracteritzat el meu rol d’alcalde, com no pot ser d’una altra manera. " (del discurs de presa de possessió)

Els quatre nous regidors, al despatx del grup municipal. D'esquerra a dreta, Montse Arnau, Albert Massana, Marta Jiménez i Miquel Roselló
Gavà

Els quatre regidors d'ERC-Gavà prenen possessió del càrrec sense renunciar al dret d'autodeterminació i prometent una oposició constructiva

Els quatre regidors electes d'ERC-Gavà han pres avui possessió del càrrec, amb motiu de la constitució oficial del nou Ajuntament de Gavà per al mandat 2019-2023. Ho han fet sense renunciar al dret a l’autodeterminació i a la forma de govern republicana i prometent, alhora, una oposició constructiva per seguir millorant la ciutat. En la seva intervenció davant del plenari, Albert Massana, Marta Jiménez, Miquel Roselló i Montse Arnau han fet servir aquest fòrmula per prometre el càrrec: "Sense renunciar al dret a l’autodeterminació i a la forma de govern republicana, per imperatiu legal, prometo”. Després d'haver fet història a Gavà en les passades eleccions municipals del 26 de maig, Esquerra s'ha convertit, per primer cop des del retorn de la democràcia, en la segona força política del municipi, superada només pel PSC. La candidatura d'ERC-Els Verds-Poble Unit, va aconseguir un resultat rècord en uns comicis locals, amb 3.608 vots (i un percentatge del 17,39%) i 4 regidors, guanyant 1.

Riudoms

Ja s'ha format el nou Ajuntament: mira el vídeo del discurs del Ricard Gili

Mà estesa, progrés, atreviment, sumar, República catalana… tot això ha centrat el discurs del nostre cap de llista, el Ricard Gili, en l’acte de constitució del nou Ajuntament de Riudoms, que s’ha fet avui dissabte 15 de juny. Aprofitem per desitjar sort als 13 regidors i a l’alcalde Sergi Pedret per aquests quatre anys. Ara comença la feina de veritat, la feina de fer avançar Riudoms!

ERC Cervelló

El PSC rebutja governar amb ERC, deixant en mans Cs la clau del govern a Cervelló

Després d’analitzar els resultats de les eleccions municipals, on el 78% dels vots s’ha concentrat en dues forces polítiques i amb un empat de regidors entre el PSC i ERC, l’assemblea d’ERC-SUMEM-MES va decidir fer una proposta per governar amb el PSC per tal d’evitar que Ciutadans tingui la clau del govern i treballar plegats per fer un Cervelló de primera, republicà i allunyat d’una política de blocs enfrontats. Una comissió d’ERC-SUMEM-MES es va posar en contacte amb la direcció del PSC Cervelló amb una proposta formal de fer un govern d’igual a igual entre els dos partits, que contemplava elaborar un pla d’acció amb una orientació estratègica de Cervelló, obrir processos participatius i solucionar els grans problemes del poble, com per exemple, la construcció de l’institut, el manteniment de les urbanitzacions, la seguretat o l’aparcament. Finalment, aquest matí el PSC ens ha comunicat que rebutgen la proposta formulada des d’ERC-SUMEM-MES sense fer cap contraproposta, sense cap voluntat d’evitar que el futur govern hagi de dependre sempre del suport Ciutadans.

Sant Fruitós de Bages

Triem treballar des de l'oposició

Del resultat de les eleccions municipals del passat mes de maig, es desprenien diverses conclusions. La primera és l'ampliació del suport obtingut per ERC, augmentant un regidor, i validant la feina feta els darrers quatre anys. La segona podria ser el suport majoritari que els votants han atorgat a Gent fent Poble; i una tercera és que, malgrat tot, no hi ha cap grup polític que hagi obtingut els regidors necessaris per governar sense comptar amb altres formacions. Al llarg d'aquestes darreres setmanes, s'han produït nombrosos contactes amb l'objectiu d'establir algun tipus d'acord o pacte entre les distintes formacions polítiques. ERC Sant Fruitós ha parlat amb totes i cadascuna de les forces polítiques amb representació municipal sense que s'hagi arribat a un acord, malgrat que el balanç dels contactes ha estat molt positiu. D'una banda la possibilitat de pactar amb Junts per Sant Fruitós i el PSC un gran acord de govern, essent l'alcaldia per a ERC, no s'ha considerat oportú, alhora que restem coherents i amatents amb la situació política actual i els esdeveniments nacionals.

Rubén López Hernández, de la CUP Gelida, Anna Enjuanes-Martí, de Gelida En Comú – En Comú Guanyem, Lluïsa Llop Fernàndez, d’ERC Gelida, i Montse Rovira Casadevall, de Gelida per la República -Primàries Catalunya
Gelida

ACORD DE CAN PASCUAL PER GELIDA

Ahir al vespre, 14 de juny de 2019, a la plaça de la Vila, Rubén López Hernández, en representació de la CUP Gelida, Anna Enjuanes-Martí, en representació de Gelida En Comú – En Comú Guanyem, Lluïsa Llop Fernàndez, en representació d’ERC Gelida, i Montse Rovira Casadevall, en representació de Gelida per la República -Primàries Catalunya, han donat a conèixer als vilatans de Gelida l’acord al qual han arribat i que Lluïsa Llop ha llegit públicament:   < Constatem que l’ajuntament de Gelida necessita la transparència i la participació ciutadana que són eines imprescindibles i transversals a qualsevol administració pública.  Compartim que és necessari un nou projecte polític estable, sòlid i basat en la confiança i el treball conjunt i cooperatiu entre regidors i regidores de diverses sensibilitats, que més que ser un obstacle, és una gran riquesa i oportunitat.  Apostem per formar un equip de govern compromès, solidari i corresponsable amb les decisions que es prenguin.

Moment del acord ERC +  JXCat
Sant Cebrià de Vallalta

Esquerra Republicana de Catalunya de Sant Cebrià de Vallalta tindrà el primer alcalde Republicà de la democràcia

Esquerra Republicana de Catalunya ha signat un Pacte de Govern amb Junts Per Catalunya per tal de garantir un govern sobiranista a l'Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta per al mandat 2019-2023. L'assemblea d'Esquerra Republicana de Catalunya de Sant Cebrià va aprovar ahir el PACTE DE GOVERN i l'acord del Pla d’Acció Municipal. En aquesta sentit, ha aprovat portar a terme un Pacte de Govern amb Junts per Catalunya per tal de garantir un govern sobiranista al nostre municipi que representa la voluntat del 42% del electors que va exercir el seu dret a vot el passat 26 de maig. Aixi mateix, l'Assemble d'Esquerra Republicana de Catalunya de Sant Cebrià de Vallalta ha ratificat l'Acord de Govern que han signat tots els membres del futur govern. Segons aquest acord elaborat per ambdós Grups Municipals, els 4 regidors d'ERC-AM Sant Cebrià i els 2 regidors de Junts x Catalunya al Consistori de Sant Cebrià es comprometen a votar a favor de l'Albert Pla Besolí com a nou Alcalde de Sant Cebrià durant el Plenari de Constitució de l'Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta, que tindra lloc a la Sala de Ples avui dissabte 15 de juny a les 12 del migdia.

Caldes de Malavella

Inici d’una nova etapa a l’Ajuntament de Caldes de Malavella

Demà dissabte 15 de juny a les 12h. del migdia iniciem una nova etapa a Caldes de Malavella amb el Ple de Constitució de l'Ajuntament, i també una nova etapa pel grup municipal d’Esquerra Republicana. Des de la secció local d'ERC volem agrair als nostres companys que han estat regidors des del 2015, la Isabel Lozano i l’Oriol Carreras, que han treballat en diferents etapes. A tots dos els volem felicitar per la tasca realitzada, pel seu compromís amb el nostre poble i amb el nostre país.  Igualment volem agrair aquesta feina feta a la nostra companya Esther Dominguez, que seguirà com a regidora, i donar la benvinguda com a regidor a en Dídac López. Els desitgem molta sort i encerts en aquesta nova etapa. Des d'Esquerra seguirem treballant pels nostres veïns i veïnes d’acord amb el compromís que hem explicat durant la campanya, i pel que estem a la vostra disposició. 

Pals

Pacte de govern amb Junts per Catalunya-Junts

Els grups de Junts x Pals-ERC-AM i Junts per Catalunya-Junts hem assolit un acord de govern per l’Ajuntament de Pals pel mandat 2019-2023 en el qual Carles Pi serà l’alcalde de Pals. Aquest acord neix de l’entesa i la bona feina feta durant aquesta passada legislatura i la voluntat i el compromís de formar un govern fort i estable que treballi pel bon funcionament i desenvolupament del nostre municipi. Aquest nou govern i tots els seus membres actuaran d’acord als principis de transparència, lleialtat, cooperació i coordinació entre àrees i eficàcia en la gestió sempre en benefici del bé comú.  

Capellades

Pacte d'acord entre ERC i VdC-CUP per 2019-2023

Aquest passat 26 de maig ERC va guanyar les eleccions obtenint 5 regidors i la segona força més votada va ser Vila de Capellades-CUP amb 3 regidors. Junts representen més del 57% del votants i, per tant, totes dues formacions entenen que és de responsabilitat formar un acord conjunt. Els dos partits, després de les negociacions d’aquestes dues darreres setmanes, han tancat un pacte de govern per als pròxims 4 anys, amb l’alcaldia per al cap de llista d’ERC, Salvador Vives. En el repartiment de regidories s’ha tingut en compte el treball iniciat en l’anterior legislatura. En aquest sentit, per a poder donar continuïtat als projectes, VdC-CUP mantindria regidories que ja van ser de la seva responsabilitat durant aquesta darrera legislatura més la de Transparència, que ara realitzaran entre els 3 regidors d’aquesta formació. Tota la resta les assumiran els 4 regidors i l’alcalde d’ERC. En aquest sentit, doncs, es vol donar continuïtat als projectes ja iniciats per totes dues formacions i engegar noves accions que de ben segur faran de Capellades una vila amb mirada de futur.

Sant Pol de Mar

Pacte de Govern ERC-CUP legislatura 2019-2023

Ahir vam presentar l'acord entre ERC i la CUP pel nou govern a l'Ajuntament de Sant Pol de Mar. Un acord que contempla un codi ètic i les línies estratègiques que ens guiaran durant la legislatura. Aquí teniu el document. #impulsrepublicà Salut i república! També el podeu consultar al següent enllaç  

Marc Aloy i Valentí Junyent amb els altres 14 regidors i regidores de govern, aquest divendres al parc de la Seu
Manresa

Esquerra i Junts per Manresa tanquen un acord de govern per al mandat 2019-2023

Esquerra Republicana i Junts per Manresa han signat aquest divendres 14 de juny l'acord de govern per al mandat 2019-2023. La signatura ha tingut lloc al parc de la Seu i ha comptat amb la presència del cap de llista d'Esquerra, Marc Aloy, del cap de llista de Junts per Manresa, Valentí Junyent, i de les altres 14 persones de les dues formacions que seran regidores de govern. Els resultats de les eleccions municipals del 26 de maig de 2019 han refermat el lideratge a la ciutat de les dues formacions polítiques que han governat en coalició des de febrer de 2016. Els 9.119 vots aconseguits per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i els 9.109 vots de Junts per Manresa (JxM), 18.228 en total, representen més del 56% del suport dels manresans, i els 16 regidors i regidores aconseguits entre totes dues formacions suposen el 64% dels 25 que formen la corporació municipal. Tot plegat constitueix un aval més que notable a la feina feta en el mandat anterior. Per aquesta raó, i amb la finalitat de donar a la ciutat un govern estable i efectiu, que treballi en favor dels manresans i les manresanes, que sigui capaç de culminar els projectes compartits des del govern de la ciutat, d’afrontar nous reptes i de tirar endavant les propostes programàtiques amb què les dues forces polítiques es presentaven a les eleccions, les dues formacions han decidit subscriure aquest acord de govern per al mandat 2019-2023.

La Seu d'Urgell

Junts per la Seu i ERC segellen un acord de legislatura amb una majoria estable que permetrà dur a terme un pla de govern ambiciós.

Aquesta tarda, el candidat de Junts per la Seu, Jordi Fàbrega i el d’Esquerra Republicana, Francesc Viaplana han presentat l’acord al que han arribat per tal de garantir un govern estable i ambiciós a la Seu.   Les dues formacions comparteixen una manera similar de fer política, basada en la suma de complicitats, l’actitud positiva i el treball constant. En aquest marc, analitzant els dos programes electorals, s’evidencia una concordança de propostes superiors al 80%, sense cap proposta incompatible entre les dos formacions. A part d’aquesta coincidència de programes i de model de ciutat, és evident que existeix una coincidència de projecte de país, i de defensa dels drets i les llibertats individuals i col·lectives dels ciutadans de Catalunya i de tota la Unió Europea.   Així doncs, les negociacions d’aquests darrers dies s’han centrat a definir i redactar un Pla de Govern que permeti marcar les principals línies de treball que, a partir d’ara, ha de tenir l’equip de govern per realitzar durant el proper mandat, que inclou, entre molts altres:   La implantació del grau Universitari d’INEFc .