Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Guissona

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentacio visita Guissona

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha estat de visita a la Segarra i l’Urgell. A Guissona ha visitat les instal·lacions del Grup BonÀrea i l'Ajuntament. Posteriorment, militants i electes de Guissona i comarca l’hem pogut rebre a la secció local d’ERC a Guissona, on ha signat al llibre d’honor. Jordà ha destacat la importància del sector agroalimentari per al nostre territori, per la qual cosa és de vital rellevància la dinamització i el desenvolupament del sector que han de permetre’n la continuïtat i la millora contínua, i ha remarcat el compromís del Departament en teixir sinergies i treballar plegats per a fer-ho possible. 'Hem de continuar dotant el model alimentari català de fortalesa i excel·lència’, ha reblat.  

Foto: ACN
Lleida

Vega: "Ros serà recordat pel pacte de la vergonya amb C's, el seu paper patètic l'1 d'octubre, els carrers franquistes i el POUM de la discòrdia"

Diu que s’esperava des de feia setmanes una sortida per al Paer en Cap, després de les darreres polèmiques Davant la notícia sobre la imminent dimissió de Ros com a alcalde de Lleida i el seu nomenament com a ambaixador d'Andorra, el president del grup municipal ERC-Avancem, Carles Vega, ha fet un balanç negatiu de la gestió del Paer en Cap en els últims 14 anys: "li desitjo més encerts com a ambaixador que com a alcalde de Lleida, on serà recordat pel pacte de la vergonya amb Ciudadanos, el seu paper patètic l'1 d'octubre, el manteniment dels carrers franquistes, incompliments sistemàtics, l'aprovació inicial del POUM de la discòrdia i les polítiques d'aparador més efectistes que efectives." Vega no s'ha sorprès pel nomenament perquè "s’esperava des de feia setmanes una sortida per a Àngel Ros, després de les darreres polèmiques” i considera que "denota un final d'etapa" a la Paeria. Així, adverteix que cap altre regidor socialista actual és un candidat vàlid pel grup republicà ja que el grup ha donat suport, entre altres, a l'aplicació del 155.

Gelida

ELS BARRIS, OBLIDATS PER L'AJUNTAMENT Llegiu El Toc de Gelida 42!

Per què no s’escolta els veïns? Cal tenir abandonats els habitatges fora del nucli urbà? Després de la visita als veïns de Sant Salvador, els Pisos de La Gelidense i Les Cases Noves, hem pogut escoltar i comprovar les mancances amb què conviuen dia rere dia. Ha estat interessant escoltar les seves idees, aportacions i suggeriments sobre el barri. S’han oblidat que els barris també són Gelida? Que no paguen els mateixos impostos que tots els gelidencs? JA N’HI HA PROU D’AQUEST COLOR! http://janhihaproudaquestcolor.cat Estigueu informats al respecte llegint el número 42 d'El Toc de Gelida, el qual s’està repartint casa per casa d'aquestes poblacions, i també en format pdf clicant aquí. EL TOC DE GELIDA 42 - Agost 2018 by ERC Gelida on Scribd  

Llançà

ESQUERRA REPUBLICANA DE LLANÇÀ DENÚNCIA LA CONTRACTACIÓ A DIT D’UNA EMPRESA DE TREBALL TEMPORAL D’UN EXREGIDOR DE CIU

Els republicans també critiquen la manca de planificació en inversions i infraestructures, després d’una nova modificació de crèdit. Esquerra Republicana de Llançà denuncia que l’ajuntament hagi contractat els serveis de l’Empresa de Treball Temporal MANPOWER per a la contractació de personal eventual, dirigida per l’exregidor convergent Joan Carles Subirats. Els republicans consideren que, davant d’aquesta situació, plana l’ombra del dubte en quan a la imparcialitat per escollir les noves incorporacions. El portaveu d’Esquerra, Guillem Cusí, afirma que “hi ha moltes ETT’s a la província. Que s’hagi escollit la que dirigeix l’exregidor convergent fa arrufar el nas. I sense criticar la vàlua i els mèrits dels nous contractats, és més que sospitós que un d’aquests sigui familiar de primer grau del propi Subirats”. D’altra banda, durant el plenari celebrat aquest dilluns 30 de juliol, Esquerra va posar a sobre la taula la manca de planificació en l’apartat d’inversions.

ERC Badalona

ERC impulsa el reconeixement dels badalonins i badalonines guardonats amb la creu de Sant Jordi i aprova una moció per dignificar el treball de la llar i les cures

El darrer Ple abans de la parada d’agost va aprovar un nou contracte de manteniment de via pública pendent de renovar des de 2010. Això va ser possible gràcies a la feina feta pel govern d’ERC, Guanyem i ICV-EUiA, que va duplicar el pressupost destinat a aquesta finalitat i va posar en marxa les brigades d’acció immediata.   En la sessió plenària de juliol també va quedar patent la incapacitat del govern actual per elaborar uns pressupostos per aquest any 2018 i de presentar el seu projecte per a Badalona: «Volien canviar la manera com es fan les coses [...] i no només no tenim pressupost, sinó que tampoc tenim el seu projecte de ciutat», va remarcar Oriol Lladó.  En l’apartat de mocions, el grup municipal d’ERC-Avancem-MES va donar veu a l’associació Mujeres Pa’lante. Un col·lectiu que, representat en la sessió plenària per Norma Véliz, va defensar la moció favor de la ratificació del conveni 189 de l’OIT i per la dignificació del treball de la llar i les cures, que presentava el grup republicà i que es va aprovar per unanimitat.

Ripoll

Esquerra Republicana aposta per reivindicar els establiments històrics de Ripoll

El ple de 31 de juliol ha aprovat per unanimitat la moció presentada per Esquerra amb mesures per posar en valor els centenaris i per ajudar a mantenir els establiments emblemàtics oberts. Esquerra Republicana de Ripoll aposta per reivindicar i reconèixer els establiments centenaris o emblemàtics del municipi. Consideren que cal impulsar tota una sèrie de mesures perquè es tracta “d’elements molt importants per al teixit social de la vila i, al mateix temps, per la fesomia urbana”. La moció és el primer pas per al reconeixement d'aquests establiments ; després caldrà que l'ajuntament executi les mesures com dissenyar un pla d’actuació per ajudar a mantenir-los oberts o la creació d’un distintiu que ajudi a identificar-los. Des d’Esquerra Ripoll defensem que “amb els anys els establiments històrics han esdevingut patrimoni de la vila i creiem que hem de destacar-ne la seva autenticitat”. Per tal de dur a terme les accions plantejades, ERC proposa la creació d’un cens d’establiments històrics, oberts fa més de cent anys i emblemàtics oberts fa més de cinquanta anys, i la creació i difusió d’una guia d’aquests comerços.

Dosrius - Canyamars - El Far

Visita guiada al Parlament de Catalunya, en autobús des de Dosrius

La secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya organitza una sortida al Parlament de Catalunya en autobús, el proper divendres 28 de setembre. L'activitat està oberta a veïns i veïnes del municipi de Dosrius que vulguin conèixer la institució i el seu funcionament. La diputada Mònica Palacín donarà la benvinguda i farà la presentació abans de la visita guiada. A pocs dies de commemorar el primer aniversari del Referèndum d'Autodeterminació de Catalunya de l'1 d'octubre de 2017, us convidem a gaudir de la visita a un dels parlaments més antics del món i una de les institucions més importants del nostre país. Dia: divendres, 28 de setembre de 2018 Lloc i hora de sortida: Parada d'autobús de Can Tarau (entrada de Dosrius), a les 5 de la tarda Preu: 3€ / persona Inscripció: e-mail a dosrius@esquerra.cat indicant el nom i cognoms, DNI i número de telèfon mòbil 

Fragments de la resolució de la GAIP que dona la raó a l’EINA i força a Alonso a donar-nos informació pública.
Altafulla

Obliguen l’Alcalde a donar informació a l'EINA

“Volem un Ajuntament amb les parets de vidre”, assegurava l’alcalde Alonso al prendre possessió del seu càrrec. Però aquest vidre que evocava a la transparència i a la participació en la gestió municipal s’ha anat tornant opac amb el temps.  La negativa de l’equip de govern a dur a terme processos de participació per a les principals inversions del mandat (Via Augusta, Biblioteca, Casal La Violeta…), imposant sempre el seu projecte, o la desaparició de les Audiències Públiques i el Consell de Participació Ciutadana en són només alguns exemples. Un altre exemple d’aquesta manca de transparència és la denegació reiterada del govern a lliurar-nos un llistat del registre d’entrada i sortida de l’Ajuntament. Aquesta és una informació important, ja que ens permet saber quins assumptes s’estan tractant entre els veïns, entitats, empreses... i l’Ajuntament, per tal de poder exercir la nostra tasca de control sobre l’acció de govern.  El govern d’Alternativa però, ens ha negat repetidament l’accés a aquesta informació, al·legant que no ens la podia facilitar perquè suposa un excés de feina per als treballadors de l’Ajuntament i vulneraria la llei de protecció de dades.

Cubelles, Casal Josep Mestres

ESTIU

Ja estem en ple període estival. Molts de nosaltres estem organitzant les vacances d'estiu o ja les tenim organitzades. Des d'ERC-Cubelles ens anem de vacances sabent que encara hi ha molta feina per fer i molts projectes a executar al municipi, però satisfets que dos punts fonamentals del nostre programa electoral s'han complert: - La requalificació dels terrenys on construi el nou Institut de Cubelles, aprovat en Ple. - Endegar els nous pressupostos participatius 2019. Des d'ERC appostem per una ensenyança pública de qualitat i per consolidar eines de participació ciutadana, així com recolzem totes aquelles idees i projectes que afavoreixen el municipi, com ara l'obertura de l'Aliança i el conveni signat amb l'Ajuntament de Cubelles, que farà que les seves instal·lacions s'obrin al municipi. Dit això, els que anem de vacances o als que ens toca treballar aquest estiu, no hem d'oblidar que l'estat espanyol manté segrestats per delictes inexistents a polítics catalans que no podran gaudir d'aquestes vacances amb els seus fills, parelles, familiars o amics.

Cubelles, Casal Josep Mestres

Cultura i Participació, claus de progrés

De vegades no és a la tercera, sinó a la quarta, la vençuda, però finalment, després de tres intents fallits anteriors, el 15 de maig el Ple va aprovar la modificació puntual del Pla General que afecta la zona on s’edificarà el nou Institut Les Vinyes, prop de l’Escola Charlie Rivel, pas previ indispensable per fer realitat el que fa onze anys que el municipi espera i els barracons de Les Vinyes plasmen.   Cultura i Participació Ciutadana són fonamentals per definir el municipi que volem, entre tots els que hi vivim, treballem, gaudim i, en definitiva, el fem créixer. Després de la bona acollida dels Pressupostos Participatius per a l’any 2018, l’experiència es repetirà amb noves opcions pels pressupostos del 2019 i, ja aprovat en Ple Municipal  el seu reglament, també podem comptar amb la nova eina del Consell de la Ciutadania “E.P.O.C.A.”, on els ciutadans faran les seves propostes, que seran debatudes i vehiculades fins a l’Ajuntament.   En un municipi en evolució, i en un país amb govern de recent estrena, la unió de tots és el que ens fa forts davant les dificultats ordinàries i les imposades.

Municipals 2019
Federació de Lleida

Informació relativa al vot estranger per les properes eleccions municipals 2019

L'Oficina del cens electoral ja ha establert els terminis per a realitzar la inscripció de les persones estrangeres residents a l'estal espanyol amb el dret de vot reconegut. Concretament:  Les persones residents nacionals de la UE-28: poden fer la inscripció en qualsevol moment fins al 30 de desembre de 2018, tant per les eleccions municipals com europees. Si ja s'han inscrit anteriorment no cal que ho tornin a fer, però es recomana consultar la seva inclusió en el cens electoral.  Les persones residents nacionals dels estats no comunitaris amb acords de reciprocitat (Bolívia, Cap Verd, Xile, Colòmbia, Corea, Equador, Islàndia, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, i Trinitat i Tobago): amb 5 anys de residència regular en el moment de la inscripció i per les eleccions locals, poden realitzar la mateixa des de l'1 de desembre de 2018 fins al 15 de gener de 2019. L'han de realitzar en tot cas, encara que ja hagin votat en el passat a les eleccions locals. Residents nacionals de Noruega: han de fer la inscripció de l'1 de desembre de 2018 fins al 15 de gener de 2019, i complir 3 anys de residència legal en el moment de la votació (no de la inscripció), per a eleccions locals.

Calella

ERC Calella s’absté en l’aprovació inicial del Pla d’Equipaments Esportius de Calella

En el ple ordinari celebrat ahir, 30 de juliol, es va debatre el Pla d’Equipaments Esportius de Calella. Des del grup d’ERC, vam recordar que aquest treball ha estat el resultat de la moció que vam presentar des del nostre grup el 3 d’octubre de 2016 i que es va aprovar per unanimitat. En aquell moment vam posar sobre la taula la necessitat de tenir una llista clara de totes les necessitats d’inversió en diferents equipaments i instal·lacions esportives municipals, de les mancances existents, així com una relació de la quantificació econòmica que aproximadament podrien suposar totes les millores.   Des d’aquest punt de vista, vam agrair el regidor d’esports, Xavier Arnijas, que haguem pogut participar en les diferents reunions de treball que s’han realitzat al llarg del darrer any juntament amb la consultora encarregada d’elaborar el pla. Ens sembla que és un document amb una molt bona anàlisi i diagnosi de quines són les millores a portar a terme per dinamitzar, millorar i arranjar espais tancats i oberts, vinculats a clubs esportius i altres lliures preparats per a la lliura pràctica esportiva, i un document de present i futur, a tenir en compte a l’hora d’elaborar i planificar els exercicis pressupostaris dels propers anys.

La Seu d'Urgell

El grup municipal d’ERC no donarà suport a la modificació de crèdit que es debat al ple d’avui

El grup municipal d’ERC ha decidit no donar suport a la modificació de crèdit que es presenta al plenari d’avui dimarts 31 de juliol. Els motius pels que la formació ha decidit el seu vot negatiu són, entre altres,  la falta de materialització d’acords pactats al llarg dels darrers anys, com per exemple: la ubicació d’una parada de taxi a l’entorn de l’estació d’autobusos o la fira d’activitats de muntanya. Aquests compromisos no complerts evoca a la formació a no donar suport a aquesta moció. El grup municipal reconeix que hi ha hagut acords que s´han complert, i altres que no depenen directament de l’ajuntament, però en determinats casos, hi ha hagut falta de voluntat política. El grup republicà considera que, la confiança constantment s’ha de cuidar per mantenir-la, i arribats a aquest punt, ERC la  Seu creu que no s’han prioritzat els acords assolits entre els dos grups. En la modificació presentada, hi ha punts en els quals s’hi està d’acord, com és el canvi del marcador del Palau d’Esports o l’arranjament d’alguns dels carrers.

Tarragona

[OPINIÓ] "Sobre el mercadet dels dimarts i els dijous"

És una idea molt compartida que la dignificació de la Rambla Nova, el passeig més emblemàtic de Tarragona, necessitava l’alliberament del mercadet dels dimarts i dels dijous. Aquesta mesura necessària no crec que sigui suficient. Cal un major zel en la neteja, en la conservació del mobiliari i l’enjardinat públic, una major exigència sobre els propietaris dels locals buits  i un pla d’usos per no reconvertir també la Rambla i la nova zona per a vianants que pivotarà a l’entorn del Mercat en un monocultiu de bars i terrasses.   El retorn del mercat ambulant a la seva ubicació anterior s’ha de contemplar amb la lògica que regeix ubicacions semblants a la majoria de mercats centrals de les ciutats: la capacitat de les dues activitats de retroalimentar-se. En aquest sentit, he trobat a faltar una major valoració comercial i social de la professió dels venedors ambulants.     La venda ambulant està passant, com altres sectors de la venda al detall, una gravíssima crisi.

ERC Badalona

ERC reivindica la feina feta en l’impuls de la darrera fase del Canal-Port de Badalona

El grup municipal d’ERC-Avancem-Mes celebra l'impuls de la darrera fase del projecte del port-canal, que ha comptat amb una ampli consens a la ciutat. Reivindica, així, el canvi d'enfocament liderat pel govern anterior, en el qual ERC va gestionar la regidoria d'urbanisme; des d’on va treballar per introduir canvis de fons en el projecte per fer-lo més obert i proper a la ciutadania. Entre altres, cal destacat tres punts especialment rellevants. D’una banda, la reducció l'impacte del viaducte damunt del canal preveient dos passos, no previstos inicialment, a Antoni Bori i Tortosa que faran que aquests dos carrers tinguin sortida al mar. De l’altra, la decisió de desestimar que els vianants que venen pel passeig marítim hagin de desviar-se a l'altra banda de la via per anar a buscar una passera situada en paral·lel a Eduard Maristany. La decisió és fer aquest pas per a persones i bicicletes a peu de port i aconseguir la mínima interrupció del passeig. Finalment, esmentar que es conservarà la propietat pública de la parcel·la de l'Hotel, que s'ha cedit en dret de superfície mitjançant concurs públic.

Anna Giralt, Simón Calsina i Guillem Cusí durant la sessió plenaria del dilluns 4 de juny de 2018.
Llançà

Ple de juny de 2018: precs i preguntes, mocions, respostes, votacions i demès...

Us adjuntem l'ordre del dia del Ple ordinari del passat 4 de juny, les mocions i els precs i preguntes que el grup d'ERC vàrem realitzar. En el document adjunt trobareu totes les respostes, rèpliques i contrarèpliques de cadascuna de les intervencions. *Tanmateix us convidem a fer-nos arribar propostes, preguntes, precs i altres per treballar-ho de cares al proper ple ordinari. ORDRE DEL DIA 1.- Aprovació de l’acta anterior: Ple ordinari de data 9-4-2018 2.- Donar compte de Decret de delegació d'atribucions d'Interior. 3.- Donar compte de l'execució de les mocions des de gener de 2017. 4.- Donar compte del compliment de les obligacions d’informació de les dades de tresoreria i deute viu corresponent al 1r trimestre de 2018. 5.- Proposta de substitució del conveni de col.laboració de gestió cadastral . 6.- Modificació del Reglament intern de la Policia Local. 7.- Modificació puntual 20 del PGOU. 8.- Adhesió al Conveni marc per construir el centre de protecció i adopció d'animals.

Ripollès

ERC de Ripoll aposta per reivindicar els establiments històrics del municipi

El ple de 31 de juliol ha aprovat per unanimitat la moció presentada per Esquerra amb mesures per posar en valor els centenaris i per ajudar a mantenir els establiments emblemàtics oberts. Esquerra Republicana de Ripoll aposta per reivindicar i reconèixer els establiments centenaris o emblemàtics del municipi. Consideren que cal impulsar tota una sèrie de mesures perquè es tracta " d’elements molt importants per al teixit social de la vila i, al mateix temps, per la fesomia urbana”. La moció és el primer pas per al reconeixement d'aquests establiments ; després caldrà que l'ajuntament executi les mesures com dissenyar un pla d’actuació per ajudar a mantenir-los oberts o la creació d’un distintiu que ajudi a identificar-los. Des d’Esquerra Ripoll defensem que “amb els anys els establiments històrics han esdevingut patrimoni de la vila i creiem que hem de destacar-ne la seva autenticitat”. Per tal de dur a terme les accions plantejades, ERC proposa la creació d’un cens d’establiments històrics, oberts fa més de cent anys i emblemàtics oberts fa més de cinquanta anys, i la creació i difusió d’una guia d’aquests comerços.

Ripollès

ERC de Sant Joan de les Abadesses proposa que els nous tótems turístics s’adaptin per persones amb discapacitat visual

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses va felicitar a l’equip de govern i a les empreses implicades pel disseny final dels nous tótems turístics implantats al municipi al llarg de les últimes setmanes. Així mateix, el portaveu republicà, Sergi Albrich, va proposar que “els nous tótems incorporessin les explicacions turístiques amb llenguatge Braile i/o codi QR sonor per tal de facilitar la comprensió a persones amb discapacitat visual. Es dóna el cas que els nous tótems ja disposen de codi QR però els enllaços corresponents son textuals i no sonors. “Per tant, tant sols caldria modificar els enllaços existents per arxius explicatius sonors”.  “Un cop modernitzada la senyalització turística, l’hem d’adreçar a tots els públics i adaptar-los al màxim a totes les condicions i situacions”, conclou Albrich. En el torn de resposta, l’alcalde Ramon Roqué va comentar que l’equip de govern valoraria la proposta en un futur però de moment no l’havien considerat.