Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Trobada municipalista a Lloret de Mar
Federació de Girona

Marta Rovira: ‘Els municipis són la primera línia d'aquesta cadena de confiances que ens ha de portar al referèndum’

Marta Rovira va concloure la Trobada Municipalista d'Esquerra Republicana que s'ha celebrat a Lloret entre el divendres 24 i el dissabte 25 de març i que, finalment, va reunir prop de 500 persones. Rovira va posar l'accent en que ‘els municipis són la primera línia d'aquesta cadena de confiances que ens ha de portar al referèndum’ i va explicar que ‘els ajuntaments són un reforç de legitimitat democràtica al procés que estem realitzant.’ També va destacar als regidors i regidores els esforços que fa Esquerra Republicana per la igualtat de gènere i ‘la nostra organització assumeix el compromís col•lectiu d'incorporar talent femení.' Va finalitzar la seva intervenció recordant las paraules de Francesc Macià al discurs final del primer Congrés d’Esquerra Republicana: ‘No som aquí per fer un sol partit polític, sinó per fer un país.’ Rovira va insisteix als electes que aquesta tasca continua i que ‘ens dediquem al partit però, sobretot, a ajudar a la gent d’aquest país.

ERC Badalona

La Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB) treballarà amb múltiples agents socials per millorar les respostes a les necessitats dels més petits de la ciutat

La Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB) va aprovar en la sessió plenària d’aquest dimecres 22 de març el seu pla de treball per l’any 2017, que preveu millorar les respostes oferides a les necessitats dels més joves de la ciutat gràcies al treball conjunt d’un important nombre d’agents socials. Els 75 membres del TIAB que van assistir al ple van recolzar per unanimitat el full de ruta que una comissió ha estat elaborant durant els darrers tres mesos.    El pla de treball aprovat contempla diferents projectes i actuacions orientades principalment a tres aspectes. El primer punt incideix en la necessitat de realitzar una anàlisi acurada de la realitat dels infants i adolescents per tal de millorar les respostes que se’ls hi ofereixen. En segon lloc, es preveu treballar per promoure l’intercanvi, el debat i la vinculació interna entre els membres de la Taula. L’altre punt on la TIAB vol fer especial incidència és en la difusió de les problemàtiques per tal de sensibilitzar a la ciutadania i responsabilitzar-la del benestar del infants i adolescents de Badalona.

Federació de Lleida

El Grup d'ERC a la Diputació de Lleida proposa unitat territorial davant dels greus problemes elèctrics

Des del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya a la Diputació de Lleida ens solidaritzem amb tots els municipis de la demarcació de Lleida afectats pels greus incidents a la xarxa elèctrica i a altres serveis, com la telefonia, internet, etc. que durant tota la jornada d’ahir, i com a conseqüència de la nevada primaveral, han deixat sense serveis moltes localitats de la demarcació de Lleida. És evident que en ple segle XXI el nostre territori es veu massa sovint immers en problemes similars d’abastament de serveis. Això posa de manifest el menysteniment de les grans empreses subministradores vers el nostre territori i en definitiva, vers la ciutadania, ja que no han invertit el suficient en manteniment ni en prevenció i coordinació per a garantir un bon servei. És per tot això, que creiem necessari denunciar el problema i vetllar per tal de que es realitzin les mesures correctives adients per a evitar la repetició d’aquests incidents d’acord amb una política de millora continua.

Calella

L’endemà de celebrar el primer any d’obertura, el Museu del Turisme està tancat

Des d’ERC Calella demanem al govern municipal que no es torni a obrir el museu del turisme i que es modernitzi el museu municipal. L'alternativa al tancament és destinar els recursos, humans, econòmics i materials, a modernitzar el museu municipal, incorporant un espai dedicat al turisme, i aprofitant material que fins ara estava ubicat a l'espai de la Fàbrica Llobet i Guri. La nostra proposta passa per modernitzar el museu municipal com a equipament central i aglutinador del patrimoni de la ciutat, dedicant un espai al turisme, com a activitat econòmica que ha transformat la ciutat en les darrers dècades. Per poder fer una valoració del volum de visitants, a principis d’any des del grup municipal d’ERC vam demanar al govern les dades de les visites que ha tingut el museu, així com de les entrades venudes. Al marge de les entrades venudes, valorem la xifra de visitants del museu aquest any 2016 com a molt insatisfactòria segons les expectatives que s’havien generat des del govern municipal.

Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

Roda de premsa amb l’Alfred Bosch: ‘O es compleixen els acords per aturar l’alberg o s’ha de fer la consulta que demanen els veïns’

El president del grup municipal d'Esquerra Republicana-Barcelona, Alfred Bosch, ha denunciat aquest diumenge l'incompliment flagrant del govern Colau de l'acord del PEUAT al que van arribar amb Esquerra Republicana i que havia de donar una solució per aturar l'alberg de la Vila Olímpuca. Bosch ha comparegut acompanyat del president de l’AVV de la Vila Olímpica, Jordi Giró, la regidora Trini Capdevila i la consellera del districte Lourdes Arrando.  El fet que hagin passat els 30 dies des de la primera comissió i no s’hagi avançat en la recerca d’una solució per evitar la construcció de l’alberg per a Bosch suposa ‘un cas flagrant i molt preocupant d’incompliment descarat per part de l’Ajuntament de Barcelona. Ens cal recuperar la Barcelona que compleix, la que quan promet compleix i si sap que no pot complir no promet, i menys la pacta i l’acorda’.   ‘Hi ha pactes i acords que s’han d’acomplir i o es pacta amb els veïns la solució o es fa la consulta, com demanen els veïns’, ha sentenciat Bosch que ha mostrat el malestar per un nou incompliment de Colau amb allò pactat però sobretot pel fet de prometre una solució que els veïns veuen que pot ser que no existeixi.

Navarcles, Mobilitat
Navarcles

Present i futur de la mobilitat a Navarcles

Des d’Esquerra Republicana sempre hem cregut que hi ha d’haver un bon equilibri entre els vianants i els vehicles. Sempre hem treballat per pacificar el trànsit i per intentar aplicar un criteri tan simple com el del sentit comú. Ja fa més de deu anys, vam aconseguir que a Navarcles es posés en marxa una Comissió de mobilitat, i que la Diputació ens elaborés un estudi de mobilitat (any 2009). A poc a poc, s’han anat fent algunes millores amb la participació, implicació i compromís de molts, però encara queda molt per fer. Mancances en educació viària, i una excessiva dependència dels vehicles, sobretot els privats. Per capgirar aquesta situació, des de principis d’aquest any, s’ha volgut reactivar aquesta Comissió de mobilitat, i la nostra voluntat perquè pugui avançar, ens ha portat a adquirir la responsabilitat i la il·lusió de ser-hi al capdavant, amb la nostra regidora, la Conxita Padró com a presidenta. Tenim algunes prioritats i actuacions que han de ser urgents, però creiem que el més important, és poder fer arribar a tothom les nostres inquietuds i rebre les vostres per tal de compartir-les, que sigui totalment obert i participatiu.

Federació de Lleida

Capdevila: ‘Cal acabar amb el maltractament fiscal dels autònoms i les PIMES que són la cavalleria lleugera de l’economia catalana’

El diputat al Congrés d’Esquerra Republicana, Joan Capdevila ha participat, avui, en una xerrada debat sobre la situació dels autònoms i les PIMES en el marc de la nova República Catalana. L’acte, que s’inscrivia dintre del procés participatiu la República que farem, s’ha celebrat al pavelló municipal d’Anglesola (l’Urgell). Capdevila ha volgut deixar clares les diferències entre els models econòmics català, el 80% del qual és basat en petites empreses i autònoms, i l’espanyol que es basa en grans empreses i latifundis agrícoles i ha estat taxatiu a l’afirmar que ‘a Espanya ja no hi ha dretes ni esquerres, hi ha els quatre de dalt i tots els de baix que paguem als de dalt; per aquest motiu, l'autònom acaba essent un maltractat malgrat que és la cavalleria lleugera de l'economia catalana’. De la mateixa manera, també s’ha mostrat convençut de què l’única solució a aquesta situació passa per l’autogovern de l’estat català que ‘proposi mesures i reformi les lleis amb la clara voluntat d'equiparar les cotitzacions dels petits empresaris amb els seus drets socials com el de poder rebre retribucions compensatòries en cas de baixa laboral’.

xerrada,coloqui,pensions
Santa Cristina d'Aro

Xerrada-Col·loqui | Les pensions a la república Catalana|

El pròxim divendres 31 de març a Santa cristina d'aro us convidem a venir i ha de participar en la xerrada-col·loqui sobre les pensions a la república catalana, a les 20:00 h a la sala d'exposicions "La Caixa" amb els següents conferenciants: David Mascort Lloc i data de naixement Barcelona, 22 de febrer de 1969 Càrrec actual a Esquerra President de la Federació Regional de Girona Càrrec institucional actual Alcalde de Vilablareix Formació i trajectòria personal Va néixer a Barcelona l'any 1969. És economista i professor de secundària. Del 2007 al 2011 va ser director dels Serveis Territorials de Girona del Departament d’Innovació, Universitat i Empresa de la Generalitat de Catalunya. També va ocupar la vicepresidència del Consell Comarcal del Gironès del 2003 al 2007. Ha estat membre de les Permanents d’Esquerra a la Comarcal del Gironès i a la Regional de Girona.Trajectòria política: Diputat provincial del partit judicial de Girona, on n'és portaveu del grup, i alcalde de l’Ajuntament de Vilablareix des del 2011.

onu ilove cat
Santa Cristina d'Aro

L'Alt Comissionat de l'ONU pels Drets Humans fa arribar una carta de rebuig a l’ambaixadora d’Espanya a Ginebra per la persecució política de les autoritats catalanes .

L’Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Drets Humans ha fet arribar una carta de rebuig per la persecució política de les autoritats catalanes a l’ambaixadora espanyola davant els organismes multilaterals situats a Ginebra a instàncies del Cercle Català de Negocis i del Cercle Mallorquí de Negocis. En ella, l’Alt Comissionat de l’ ONU pels Drets Humans recorda que el Dret Internacional empara l’exercici del dret a la lliure determinació dels pobles «en un entorn lliure d’amenaces i de l’ús de la força». Així mateix, denuncia la persecució política d’algunes autoritats catalanes per la convocatòria del 9N i mostra la seva preocupació per la continuïtat d’aquests judicis i la manca de predisposició del govern espanyol per conduir la secessió de Catalunya de forma pacífica i pactada. Finalment, l’Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Drets Humans recorda la importància de l’exercici del dret a l’autodeterminació com a instrument en favor de la prevenció de conflictes i demana explicacions respecte a la posició del govern espanyol, així com per l’anomenada «operació Catalunya».

Publicació al facebook personal del regidor No Adscrit Norman Muñoz
El Prat

Comunicat de les JERC contra la publicació masclista del regidor Norman Muñoz

Recentment, el regidor no adscrit de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, Norman Muñoz, ha compartit una imatge a les xarxes socials d’alt contingut masclista. En aquesta qüestiona les lleis de protecció contra la violència masclista que les administracions públiques estan implementant i dóna a entendre que les denúncies falses són d’allò més habituals. Dit això, des de les JERC volem deixar clar que una de les pitjors xacres que tenim com a societat és el masclisme, que en el que duem d’any ha causat 13 víctimes mortals.[1] Aquesta violència va molt més enllà de les agressions físiques a les dones, i inclou també tant els comentaris públics com a les xarxes socials.   És intolerable que avui en dia es segueixin sentint comentaris i es banalitzi la violència contra les dones, i menys si això ho fa un regidor (per tant representant) de l’Ajuntament del Prat, com és el cas d’en Norman Muñoz. Sense valorar afers personals, un càrrec públic hauria d’abstenir-se de publicar imatge fent mofa d’aquelles dones que denuncien la violència masclista i de les que no.

Federació de Lleida

Surra: ‘Hi ha estats, com l’espanyol, que confonen la cooperació i la solidaritat amb l’explotació i l’espoli’

La Federació Regional de Lleida d’Esquerra Republicana de Catalunya ha dut a terme un xerrada-debat sobre les polítiques de cooperació i solidaritat en el marc de la nova República Catalana. L’acte ha estat moderat per Rosabel Escartín, presidenta de l’Associació Mags del Món i hi han intervingut Sílvia Montserrate, de la iniciativa fundada a Ivars i Vallverd de suport als refugiats de Síria, “My Europe is your Home”, Francesc Pla, Membre de Lleida Social i secretari d’afers socials de la Federació de Lleida d'ERC, David Minoves, president del CIEMEN (Centre Internacional Escarré per les Minories Ètniques i Nacionals) i Ana Surra, diputada d’ERC al Congrés.   Per Minoves, ‘la cooperació que hem de fer a la futura República Catalana, ha de ser part de la nostra actitud com a país solidari i hem de ser responsables internacionalment’. Per aquest motiu ha afirmat que els grans debats internacionals, el debat sobre la pobresa, el debat sobre el canvi climàtic i el debat sobre les migracions ‘són debats que caldrà afrontar responsablement i com que serem un estat reconegut a nivell internacional haurem de participar en els espais internacionals on es decideixen aquestes grans temes’.

Guissona

Santacana: 'El sistema de pensions a la nova República Catalana estarà totalment garantit i serà molt més sostenible'

L’Auditori de Cervera ha acollit aquest capvespre un acte organitzat per Esquerra Republicana sobre les pensions a la nova República. La xerrada, que s’inclou dins el procés participatiu “La República que farem” que va endegar aquesta formació a finals d’octubre, ha estat impartida per Joan Santacana, regidor de la Paeria de Cervera i director dels serveis territorials de Benestar, Treball i Famílies.   Santacana ha defensat el model Seguretat Social ‘de repartiment perquè és un model solidari que obeeix a l’objectiu de repartiment de la riquesa’. En aquest sentit, ha afirmat que ‘l’argument que utilitzen molts assegurant que una Catalunya independent no podria fer front al pagament de les pensions és falsa, doncs gràcies al model de Seguretat Social vigent de repartiment, els treballadors són els que financen el pagament de les pensions, per tant, el futur de les pensions depèn de nosaltres, sense necessitar que es transfereixin fons des de l'estat’.   Segons el republicà, el ‘balanç entre les cotitzacions a la Seguretat Social i les pensions que es paguen és més favorable a Catalunya que al conjunt de l’estat espanyol, cosa que garanteix que les pensions en una futura República Catalana siguin més sostenibles’.

La Biblioteca Enric Miralles de Palafolls
Palafolls

Deu anys de biblioteca pública, a Palafolls

L’Any 2007 s’inaugurava la biblioteca pública Enric Miralles. En aquests deu anys ha tingut una vida tranquil·la però no ha reeixit a esdevenir el referent cultural que s’esperava   La biblioteca pública és, per definició, un equipament de proximitat que té, en l’equitat d’accés, una de les senyes d’identitat. Ha de ser, a més, un referent cultural del territori i de l’espai públic de la comunitat, per la qual cosa està cridada a fer un important paper en la cohesió social. Per tal d’assegurar-se la sostenibilitat, cal que aposti per la creativitat i la innovació com a eines què facin front al difícil context econòmic. Ha de col·laborar, necessàriament, amb altres serveis públics, empreses privades i entitats ciutadanes i ha de saber adaptar-se a les noves realitats i necessitats socials. De tot plegat es dedueix que la biblioteca és una protagonista important de la comunitat en la qual s’insereix, un punt de trobada de diferents col·lectius i un centre neuràlgic de la vida cultural de la comunitat.

Acte sobre les pensions a Cervera
Cervera

Santacana: 'El sistema de pensions a la nova República Catalana estarà totalment garantit i serà molt més sostenible'

L’Auditori de Cervera ha acollit aquest capvespre un acte organitzat per Esquerra Republicana sobre les pensions a la nova República. La xerrada, que s’inclou dins el procés participatiu “La República que farem” que va endegar aquesta formació a finals d’octubre, ha estat impartida per Joan Santacana, regidor de la Paeria de Cervera i director dels serveis territorials de Benestar, Treball i Famílies.   Santacana ha defensat el model Seguretat Social ‘de repartiment perquè és un model solidari que obeeix a l’objectiu de repartiment de la riquesa’. En aquest sentit, ha afirmat que ‘l’argument que utilitzen molts assegurant que una Catalunya independent no podria fer front al pagament de les pensions és falsa, doncs gràcies al model de Seguretat Social vigent de repartiment, els treballadors són els que financen el pagament de les pensions, per tant, el futur de les pensions depèn de nosaltres, sense necessitar que es transfereixin fons des de l'estat’.   Segons el republicà, el ‘balanç entre les cotitzacions a la Seguretat Social i les pensions que es paguen és més favorable a Catalunya que al conjunt de l’estat espanyol, cosa que garanteix que les pensions en una futura República Catalana siguin més sostenibles’.