Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Baix Penedès

El vicepresident Aragonès anuncia una inversió de 15 milions d'euros a IDIADA per impulsar la indústria de l'automòbil a Catalunya

Nota de Premsa d'Economia GENCAT. El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dimecres que la Generalitat invertirà 15 M€ a IDIADA a través de la licitació de la nova concessió de l’empresa, que proporciona serveis de disseny, enginyeria, proves i homologació per a la indústria de l’automòbil. Segons ha explicat Aragonès, aquesta injecció de recursos, que liderarà el departament d’Empresa i Coneixement amb el suport financer del departament de la Vicepresidència, es destinarà a la construcció d’una nova pista de proves per al desenvolupament del cotxe elèctric i autònom. “La voluntat del Govern amb aquesta inversió és posar al dia una infraestructura de país que serà clau per posar a punt la indústria automobilística de Catalunya i afrontar els reptes del futur”, ha assegurat.   Per al vicepresident, IDIADA és una “infraestructura clau”, ja que connecta amb el Circuit de Catalunya i amb tota la indústria del sector de l’automòbil de la comarca del Baix Llobregat i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i construeix un “eix articulat al voltant de l’Ap-7”.

Baix Penedès

Comunicat Dones Comarcal Baix Penedès

El Vendrell 29 juliol 2020 Condemnem un nou cas masclista a El Vendrell Des d'Esquerra Republicana condemnem el que es un nou cas de masclisme a El Vendrell i rebutgem la violència exercida sistemàticament envers les dones. Aquesta matinada, s’ha posar de manifest que una societat igualitària i garant del respecte dels drets humans no és possible quan la meitat de la població és reiteradament discriminada, violentada i assassinada simplement pel fet de ser dona. Avui dia estem immersos en una cultura heteropatriarcal que acaba amb una idea de masculinitat molt concreta i acceptada majoritàriament, que es tradueix en hegemonia de la dominació i que en alguns casos acaba, com a Terrassa, en feminicidi. Com diu la Presidenta del Parlament injustament empresonada, Carme Forcadell, la violència masclista s’ha de combatre perquè és un afer d’Estat. Volem mostrar la nostre solidaritat a les dues dones ferides en estat greu, a les seves persones estimades i manifestem la nostra voluntat de continuar sumant esforços per eradicar aquesta xacra social, que només es podrà combatre amb la formació als joves, la prevenció i els canvis judicials de caràcter estructural.

Tortosa

Esquerra Republicana-Tortosa Sí reclama la convocatòria urgent del consell d’administració de l’Hospital de Jesús pel brot de Covid-19

Esquerra Republicana-Tortosa Sí demana la convocatòria urgent del consell d’administració de l’entitat pública empresarial local Hospital i Llars de la Santa Creu perquè s’informe els membres del consell d’administració del brot de Covid-19 que pateix el centre sociosanitari. Tot i la gravetat de la situació, des de la presidència del consell d’administració no s’ha informat els membres del consell, per la qual cosa la representant d’Esquerra, Pilar Caballé, ha registrat una petició en què demana informació sobre quina és la situació actual i quins protocols s’han adoptat. “Com a vocal del consell d’administració de l’hospital no he rebut cap mena d’informació i la situació és greu; segons les dades del departament de Salut el brot compta amb 29 persones afectades i 4 defuncions”, ha explicat Pilar Caballé, regidora del grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí i vocal al consell d’administració de l’hospital. El centre sociosanitari és en aïllament des del passat 17 de juliol.

Grup Municipal de Districte ERC SStG
Sarrià-Sant Gervasi

Dotze mesos de feina en xifres

El 25 de juliol del 2019 es constituïa el nou Grup Municipal de Districte (GDM) d’ERC Sarrià – Sant Gervasi. L’equip, compost per la Mercè Amat (portaveu), l’Alícia Cercós, el Joan Teixidor i el Nil Font (representant del Jovent Republicà), començava a treballar  amb l’aval d’uns resultats històrics. A la ciutat, ERC va guanyar les eleccions i al districte els vots dels ciutadans van dur a ERC a quadruplicar la representació a Sarrià – Sant Gervasi després d’un mandat (2015- 2019) amb un representat. El dos mandats anteriors (2007 – 2011, 2011 – 2015) ERC no havia tingut representació al Consell de Districte. Un any més tard, és un bon moment per fer balanç de la feina feta en equip al servei dels barris del districte.   Aquests primers dotze mesos de mandat, el ritme de treball inicial  s’ha vist interromput arran del confinament per la pandèmia de la Covid19. Però, poc a poc, s’ha reprès adoptant nous formats. Hem participat en una bicicletada virtual,  hem celebrat Sant Jordi comprant per internet a les llibreries del barri i hem fet nombroses videoconferències.

Vidreres

VST - ERC aprova una moció a l'Ajuntament de Vidreres per eliminar tots els plàstics d'un sol ús

El ple de juliol ha aprovat per unanimitat la moció del grup de Vidreres Som Tots per eliminar els plàstics d’un sol ús en els edificis municipals i a les activitats organitzades per l’ens públic. La moció insta a l’Ajuntament a què tota activitat organitzada directament pel consistori tingui prohibit utilitzar plàstic d’un sol ús a partir de l’any 2020, en consonància amb les directives europees. També demana que en dependències i serveis municipals, així com esdeveniments organitzats o on col·labori l’Ajuntament, es faci servir vaixella reutilitzable o en tot cas biodegradable, s’eviti sempre que es pugui l’aigua envasada i s’eliminin els gots de plàstic d’un sol ús. En el seu lloc, s’apostarà per gots de vidre, plàstic dur reutilitzable i de compostatge. A més, també demanen que l’Ajuntament promogui aquesta iniciativa entre els comerços i diferents serveis públics com ambulatoris, escoles, etc. De la mateixa manera, volen que col·labori amb les entitats per tal que incorporin mesures d’eliminació dels plàstics d’un sol ús en les seves activitats.

Ebre

Aubà demana la correcció de les valoracions cadastrals d’immobles rústics per a usos agrícoles, desvinculant-les de les urbanes

Esquerra registra preguntes al govern sobre l’elaboració d’una ponència específica del Cadastre per a immobles rústics d’ús agrari El senador Miquel Aubà ha reclamat “que es deixi de tenir com a paràmetre de referència, amb relació als valors cadastrals de les construccions rústiques per a usos agrícoles, ramaders i forestals; aquells que s’apliquen a les construccions urbanes”. Aubà demana “corregir les valoracions cadastrals i que el govern espanyol redacti una ponència específica de valoració d’immobles rústics per als usos agrícoles, amb criteris diferenciats respecte als urbans’. El senador ha anunciat que ha registrat tres preguntes dirigides al govern espanyol per saber si s’han iniciat els canvis reglamentaris des de la Direcció General del Cadastre per elaborar aquesta ponència, així com el calendari  establert per a la seva redacció. A més també es pregunta per la valoració cadastral del conjunt d’aquestes construccions l’any 2012, abans de la regularització, i avui dia.

Núria Maynou, portaveu del Grup Municipal d'ERC a l'Ajuntament de Granollers
Granollers

Núria Maynou sobre l’espionatge als líders independentistes: «hi ha una guerra bruta contra l’independentisme, una causa general que persegueix un moviment pacífic i democràtic.»

Ahir es va celebrar la darrera sessió plenària de l’Ajuntament de Granollers abans del període de vacances. El primer punt que va generar intervencions va ser a l’apartat de mocions. En aquest sentit, es va aprovar la moció conjunta presentada pels grups municipals d’Esquerra Republicana, Junts per Granollers i Primàries de rebuig a l’espionatge polític d’activistes, periodistes i autoritats. En aquest punt, la portaveu republicana, Núria Maynou afirmava que hi ha «una guerra bruta contra l’independentisme, una causa general que persegueix un moviment pacífic i democràtic. Una guerra bruta que ve de lluny: dels GAL o l’Operación Garzón, entre d’altres» Un altre punt que va generar intervencions va ser l’aprovació de la moció presentada per ERC de rebuig a la pròrroga o ampliació de les concessions de les autopistes AP2, AP7, C33 i C32 nord. En aquesta línia, Maynou afirmava que la finalització de les concessions suposa que «a Granollers, l’esperada finalització d’aquestes concessions obre la porta a l’eliminació del peatge de l’AP7, una fita que ajudaria a reduir el trànsit de vehicles pel municipi, especialment en zones com la Ronda Sud».

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Escala,
Alt Empordà

ERC l'Escala vol un bus urbà pels joves escalencs que van a l'institut

Al ple de juliol, celebrat ahir, els republicans van demanar al govern que faci un estudi de mobilitat dels i les joves escalenques per saber des de quins barris es desplacen al centre per tenir dades reals que avalin la implantació del servei. Aquest dilluns 27 de juliol s’ha celebrat el ple ordinari de l’Escala on, des del grup republicà escalenc s’ha plantejat de nou el tema de la mobilitat urbana als centres escolars. En aquesta ocasió, la petició se centra en els i les alumnes de l’institut que són aquells que, majoritàriament es desplacen a peu fins al centre. La portaveu republicana, Etna Estrems, va fer esment al nombre d’alumnat, destacant que “si l’IES té 600 alumnes i venen de fora 2 autobusos, vol dir que hi ha aproximadament 500 alumnes que són del poble”. En aquest sentit, van demanar al govern, que faci un estudi de mobilitat d’aquests alumnes, per saber des de quins barris es desplacen al centre i, en conseqüència, saber quin nombre d’usuaris podria tenir aquest servei d’autobús urbà.

Lleida

Nou espectacles i concerts del Fase Cultura, al canal de Youtube de Paeria a partir d'aquest dimecres

Atès que l’Ajuntament de Lleida va haver d'ajornar el Fase Cultura, es va decidir dur a terme aquesta iniciativa amb un doble objectiu: mantenir els contractes de les companyies/artistes/cantants locals per donar sortida als seus espectacles i, alhora, donar suport a la cultura local oferint a la ciutadania programació de qualitat. Els vídeos, que han estat enregistrats en diferents indrets singulars de la ciutat, estaran disponibles per veure'ls durant 15 dies. Nou espectacles i concerts del Fase Cultura s’emetran al canal de Youtube de Paeria a partir d’aquest dimecres, 29 de juliol. El regidor de Cultura i Ciutat, Jaume Rutllant, ha explicat que “atès que l’Ajuntament de Lleida va haver d'ajornar el Fase Cultura, almenys fins que les restriccions i mesures sanitàries siguin vigents, es va decidir dur a terme aquesta proposta amb un doble objectiu: mantenir els contractes de les companyies/artistes/cantants locals per donar sortida als seus espectacles i, alhora, donar suport a la cultura local oferint a la ciutadania programació de qualitat”.

Les Corts - Casal Josep Sunyol

Primer any de treball dels consellers i conselleres d'ERC i del Casal del districte de Les Corts

El passat dia 25 de juliol es va complir un any des que els consellers i les conselleres d’ERC Les Corts vam prendre possessió del nostre càrrec al districte de Les Corts. Ja en el plenari de constitució vàrem fer esment que, a part de fer d’oposició fiscalitzadora, el nostre resultat electoral al districte de Les Corts, on vàrem guanyar i, per tant, -som la força més votada pel veïnat- ens obligava a fer una oposició constructiva, impulsant polítiques valentes i transformadores pel districte de Les Corts, que marquessin l’agenda política. I així ho hem volgut fer durant aquest primer any. Donat que el resultat electoral ens va donar 4 conselleries de districte, hem pogut reunir-nos amb gairebé 70 entitats de Les Corts per treballar conjuntament propostes pel districte de Les Corts, amb la finalitat de continuar fent millor, dia a dia, el nostre barri i donar-li l’impuls necessari per transformar-lo en un districte millor. Val a dir, per això, que aquest primer any ha estat marcat per dos esdeveniments que han marcat la política i la vida del districte.

Santa Coloma de Gramenet

Comunicat del GM ERC Gramenet en relació a la pujada de sous del ple extraordinari de juliol

"El govern del PSC a Santa Coloma de Gramenet puja el sou fins a un un 26% de dues  assesories d'alcaldia en plena crisi de la COVID19" Un ple extraordinari i convocat d’urgència, dóna llum verda a l'augment de sous del 19,1% i el 26,5% de dues assessories d’alcaldia.  Assessor/a en la direcció de polítiques d’Alcaldia passa de 60.000€ a 71.489,02 € Assessor/a en la direcció de  de polítiques d’Igualtat i LGTBI passa de 48.000 a 65.368,90 € Des del Grup Municipal d’ERC Gramenet, ens hem mostrat contraris a aquest augment salarial per desproporcionat i més encara en l’actual context social i econòmic. En aquest sentit, el portaveu d’ERC Gramenet. La decisió de pujar el sou en 11.489,02 euros en el cas de l'assessora d’Alcaldia i de 17.368,90 en el cas de l'assessora de polítiques d’igualtat i LGTBI quan els seus sous ja eren de 60.000 euros a l'any i de 48.000 euros respectivament, xoca frontalment amb la imatge que aquest govern vol projectar a l’exterior amb un pacte local per la reconstrucció on es posen tots els esforços econòmics a sortir més forts de la situació que provoca la pandèmia de la COVID19.

Sant Joan de les Abadesses

ERC lamenta que la gestió de l’Alberg municipal deixi de ser pública i lamenta l’absència de clàusules socials i mediambientals

El Departament de Treball sanciona l’ajuntament amb 1.250 €  per no complir amb l’Estatut del Treballador.   El dia 26 de març, l’equip de govern de Sant Joan de les Abadesses va aprovar l’inici de l’expedient administratiu per treure a concessió l’Alberg Municipal. Un acord que es va aprovar al ple del dia 17 de juny amb els 6 vots favorables del grup de MES i els 5 vots en contra del grup municipal d’ERC.   ERC mostra la seva disconformitat a què la gestió de l’Alberg Municipal deixi de ser pública atès que aquest fet pot implicar la pèrdua del control de la qualitat social i del seguiment de les activitats i funcionament de l’equipament, així com disminuir la seva implicació turística i comercial. Al mateix temps, la concessió pot posar en risc el futur laboral dels quatre treballadors actuals.   L’Alberg municipal es va inaugurar l’any 2005 i el balanç econòmic anual és altament positiu. Per tant, els ingressos sempre superen a les despeses i la varietat dinàmica d’activitats és altament positiva, l’establiment ha mantingut una mitjana de 8.

Riudoms

Treballar i sumar... encara que a alguns els molesti

Treballar, sumar i portar Riudoms un pas més enllà. Aquests van ser els compromisos d’Esquerra a les eleccions de fa un any i escaig i això és, precisament, el que hem fet des d’aleshores. Ho hem fet els quatre regidors que som a l’Ajuntament i tot l’equip de treball d’Esquerra que estem construint aquest projecte. TREBALLAR Les moltíssimes converses amb tots els que ho esteu passant malament per culpa del coronavirus per saber com us podem ajudar des de l’Ajuntament. L’alerta per la forta mala olor que provoca la depuradora, que ha quedat petita i s’ha convertit en un problema pels veïns del sud de Riudoms. Les gestions per tornar a posar la situació de l’Hort del Coques sobre la taula del consistori. La recollida d’informació sobre els microtalls d’electricitat de les darreres setmanes. Les visites als afectats pels aiguats de l’octubre passat i pel temporal Glòria. SUMAR La capacitat de votar conjuntament tant amb el govern de JxR com amb la CUP i el PSC.

Alt Urgell

Elisa Farré, nova presidenta de l’Executiva comarcal d’ERC Alt Urgell

En aquests últims mesos Esquerra Republicana està celebrants congressos comarcals per tot el territori dels Països catalans per actualitzar les seves executives, com fan cada quatre anys, després de les eleccions municipals i dels congressos nacional i regionals del partit.   La formació republicana de l’Alt Urgell, va celebrar ahir el congrés comarcal a La Seu d’Urgell, per renovar la seva executiva.   Elisa Farré va ser escollida presidenta, juntament amb Martí Riera com a secretari general. La resta de l’executiva està formada per:   Carme Lostao, Secretaria d’Organització. Jaume Bertran, Secretaria de Finances. Gemma Orrit, Secretaria d’Imatge i Comunicació. Àngela Tarrés, Secretaria de la Dona. Jordi Sala, Secretaria de Política municipal. Francesc Jordana, Secretaria de Ciutadania. Antoni Casanovas, Secretaria de Transició ecològica. Miquel Caminal, Secretaria d’Acció política.   Elisa Farré Torra, nascuda a Vallfogona de Balaguer fa cinquanta-tres anys, actualment ocupa el càrrec de Directora de l’Oficina de Treball de l’Alt Urgell, llicenciada en ciències polítiques i sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i Diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de Barcelona.

L'Escala

Erc l’escala vol un bus urbà pels joves escalencs que van a l’institut

Al ple de juliol, celebrat ahir, els republicans van demanar al govern que faci un estudi de mobilitat dels i les joves escalenques per saber des de quins barris es desplacen al centre per tenir dades reals que avalin la implantació del servei. Aquest dilluns 27 de juliol s’ha celebrat el ple ordinari de l’Escala on, des del grup republicà escalenc s’ha plantejat de nou el tema de la mobilitat urbana als centres escolars. En aquesta ocasió, la petició se centra en els i les alumnes de l’institut que són aquells que, majoritàriament es desplacen a peu fins al centre. La portaveu republicana, Etna Estrems, va fer esment al nombre d’alumnat, destacant que “si l’IES té 600 alumnes i venen de fora 2 autobusos, vol dir que hi ha aproximadament 500 alumnes que són del poble”. En aquest sentit, van demanar al govern, que faci un estudi de mobilitat d’aquests alumnes, per saber des de quins barris es desplacen al centre i, en conseqüència, saber quin nombre d’usuaris podria tenir aquest servei d’autobús urbà.

Lleida

En marxa l’aplicació Co-resol per denunciar amb seguretat i confidencialitat situacions de discriminació, assetjament o d’abús sexual

Les tres escoles municipals artístiques, que són l’Aula de Teatre, el Conservatori i Escola de Música, i la d’art Leandre Cristòfol, posaran en marxa aquesta eina innovadora, que es pot descarregar gratuïtament al dispositiu mòbil. Amb el codi "Paeria-edu" permet denunciar casos d'abús o assetjament, identificant-se o de manera anònima, per rebre ajuda, assessorament i/o acompanyament. Co-resol canalitzarà la veu de les persones que denunciïn i garanteix que el procés d’atenció sigui ràpid i permeti activar, segons el cas, mesures de protecció, d’investigació o denúncia. Les denúncies també es poden fer per correu electrònic o adreçant-se a les i els professionals dels centres educatius, que actuaran d’acord amb els seus protocols, que ajuden a detectar i comunicar casos i a prevenir situacions de maltractament o qualsevol altra forma de violència. La tinent d’alcalde Sandra Castro ha assegurat que es farà tot el que estigui a l’abast de l’Ajuntament per crear entorns segurs i evitar qualsevol tipus de violència.

Els Pallaresos

Moció per l'autoconsum fotovoltaic als Pallaresos

En el Ple del 10 d'octubre del 2019 es va aprovar per unaniminat la moció  presentada pel grup ERC dels Pallaresos per la promoció de l'autoconsum a traves de les plaques fotovoltaiques. La moció la podeu llegir a continuació: El Grup Intergovernamental d’Experts en Canvi Climàtic (IPCC) ha publicat cinc informes que confirmen l’evidència dels canvis en el clima i la seva correlació directa amb l’activitat humana. Es conclou que l’origen de l’escalfament global i del conseqüent canvi climàtic, avui ja inqüestionable, és fonamentalment antròpic, amb un rang de probabilitats superior al 95%. La seva causa principal és, essencialment, les emissions de gasos amb efecte hivernacle (GEH) provocats per l’ús de combustibles fòssils i el canvi en els usos del sòl i l’agricultura.  El grup d’ERC ELS PALLARESOS està compromès amb la lluita contra el canvi climàtic i en l’endegament definitiu per poder afrontar la transició energètica, suposant un dels reptes actuals més importants que qualsevol societat ha d’afrontar i que exigirà una transformació profunda dels actuals models energètics i un compromís ferm i sòlid per part de la ciutadania.

Equip de Consellers.
Gràcia

Balanç del primer any de mandat

El 26 de maig del 2019 Esquerra Republicana va tornar a guanyar unes eleccions municipals a Barcelona. Després de més de 80 anys sense aconseguir-ho, va fer-ho amb els millors resultats de la història amb més de 160.000 vots a la ciutat, tot i que un pacte entre BeC, PSC i Manuel Valls va fer que no estiguem governant la ciutat de Barcelona. A Gràcia passàvem d’un 12% al 2015 al 23.76%, amb 14.789 vots i esdevenint segona força a només 40 vots de Barcelona en Comú i guanyant en 4 dels 5 barris del Districte: Camp d’en Grassot – Gràcia Nova, La Salut, El Coll, i, Vallcarca i els Penitents. Aquests bon resultats van permetre que dos mesos més tard, prengués possessió els consellers i conselleres d’Esquerra Republicana al Districte de Gràcia, constituït pels consellers Miquel Colomé, Núria Pi, Marc Bosch i Guillem Roma, i jo mateixa, Olga Hiraldo, com a consellera portaveu, a més del regidor adscrit a Gràcia Max Zañartu. Des del primer moment, però, vam mostrar-nos com una oposició constructiva amb la què no només fiscalitzaríem la tasca del govern, i n’exigiríem un bon funcionament,  sinó que impulsaríem totes les transformacions necessàries, teixint aliances amb tota la ciutadania, per construir una Gràcia més justa, més verda, més feminista, més pròspera i més lliure.