Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Dosrius - Canyamars - El Far

COMUNICAT D'ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA DE DOSRIUS

Després de les eleccions municipals del passat 26 de maig, Esquerra Republicana de Catalunya  va iniciar converses amb Junts per Catalunya i La PAC - CUP per mirar d'establir un pacte de govern durant el mandat 2019-2023. Creiem que aquestes tres formacions podíem donar continuïtat al canvi de cicle polític que fa quatre anys s'havia iniciat al nostre municipi i,  a més, reflexaria la victòria del conjunt d'opcions republicanes i independentistes a les eleccions. Per això, amb la claredat de treballar només amb l'escenari d'un acord amb els partits esmentats, hem estat negociant fins que, el passat dimecres 12 de juny, signàvem un preacord de govern que l'endemà va ser ratificat per l'assemblea de la secció local d'ERC Dosrius. Assabentats del pacte entre el PSC i Junts per Catalunya de Dosrius per formar govern, i des del respecte a les decisions legítimes de cada partit, volem manifestar la nostra decepció per la regressió política que suposa per al nostre municipi recuperar un model de gestió política que ja s'havia demostrat esgotat.

Palau-Solità i Plegamans

ERC-AM i Junts per Palau signen l'acord de govern pel mandat 2019-2023

Divendres 14 de juny a la tarda els grups municipals d'ERC-AM i Junts per Palau han signat davant de l'Ajuntament el pacte de govern per a la legislatura 2019-2023.   Aquest acord té com a voluntat endagar projectes ambiciosos durant el proper mandat en defensa de la qualitat de vida, la sostenibilitat, el desenvolupament econòmic de la vila i la muncipalització de diferents serveis municipals.   Durant la roda de premsa el candidat a l'alcaldia, Oriol Lozano, ha manifestat que "farem un goven el màxim responsable possible, amb molta il·lusió i amb la màxima responsabilitat".

Malgrat de Mar

Nova era: Carta dels tres regidors d'ERC a l'Ajuntament de Malgrat de Mar

Dissabte vinent tindrem una nova sessió d'investidura a l’Ajuntament, i des d'ERC, tot i la impossibilitat manifesta de seguir amb un govern de canvi, l'encarem amb un dels millors estats que es pot desitjar:  La consciència ben tranquil·la.   Deixem enrere una campanya on els pilars del nostre programa han estat la participació ciutadana, els drets socials i la cultura.  Una campanya feta des de l'honradesa, la transparència i sempre amb la veritat per davant. Sabíem que era l'única manera de no perdre el respecte als nostres votants i poder seguir mirant als ulls dels qui ens fan confiança. És per això que avui podem donar les gràcies, sense cap mena de remordiment, a les 1.366 persones que ens han votat en aquestes eleccions.  Els vostres anhels marcaran el camí a seguir al llarg d'aquest mandat . Per vosaltres ens hi deixarem la pell i lluitarem perquè no es reculi ni un mil·límetre en tot el que hem aconseguit aquests darrers anys. Vetllarem dia i nit perquè Malgrat de Mar segueixi sent un poble on les persones estiguin per sobre les directrius de partit, on els processos participatius estiguin a l'ordre del dia, on la conservació i difusió del patrimoni sigui una prioritat i on la cultura actuï com a motor de crítica, canvi i revolució.

Tàrrega

ERC-MES vol liderar un govern de canvi, progressista i independentista a Tàrrega

Les eleccions municipals del 26 de maig van tenir com a resultat un clar suport dels votants a les forces d’esquerres i independentistes de Tàrrega. El resultat conjunt d’ERC-MES i de la CUP amb 8 regidores i regidors, són la mostra del mandat democràtic per fer possible un canvi a la ciutat, enfront els 7 de Junts per Tàrrega. L’opció preferent de govern per a ERC-MES és un govern progressista, republicà i independentista, que faci possible un nou estil de govern a Tàrrega. Això és concreta en un govern que apliqui els principis de la participació ciutadana, de la transparència, de la justícia social i de la defensa de les llibertats nacionals. Després de les converses mantingudes amb totes les forces polítiques presents al consistori, s’ha treballat per consensuar un programa de govern amb la CUP per als propers quatre anys.  És a partir d'aquesta entesa, entre les dues forces locals, d'esquerres i independentistes, que ERC-MES, com a força d’esquerres més votada, ha decidit liderar aquest canvi i proposarà al ple de constitució del nou ajuntament a Alba Pijuan Vallverdú com a candidata a l'alcaldia de Tàrrega després de la renúncia, per motius personals, del cap de llista Òscar Amenós.

Dissabte 15, a les 13h, ple de constitució del nou ajuntament
ERC Palafolls

ERC lamenta que el ple d'investidura de demà dissabte no es pugui celebrar al teatre

L'equip d'ERC, que agafarà el relleu del govern de Palafolls aquest dissabte, a les 13h en el ple d'investidura, ha demanat a l'actual govern en funcions que faciliti la celebració d’aquesta sessió constituent al Teatre de Palafolls. La raó és el perill que la sala de plens es quedi petita davant la previsió d’afluència de gent que hi assistirà, i que no es vol deixar fora, al carrer. L'alcalde electe de Palafolls, Francesc Alemany, s'ha adreçat durant aquests dies a les caps de llista del PSC i els Comuns, per mirar de trobar una solució de consens i afavorir que molta de la gent que vingui, que serà el primer cop que assistirà a una sessió plenària, no percebi una sensació de tancament de l'administració pública. Des d'ERC es lamenta, novament, que la resposta dels dos grups que conformaran l'oposició durant els propers quatre anys hagi estat negativa, i es recorda que es tracta d'un ple que es convoca des de l'Estat i que l'interès que hauria de prevaldre és el de la ciutadania, com ha passat a localitats veïnes com Arenys de Mar, que davant la previsió de gran afluència de públic, traslladarà la investidura al Centre Cultural Calisay.

L'assemblea d'ERC Sitges
ERC Sitges

L’Assemblea d’Esquerra Republicana Sitges aprova l’acord de govern amb Sitges Grup Independent i Guanyem Sitges.

Desprès de l’anàlisi dels resultats de les eleccions del passat 26 de maig, se’n desprèn que Sitges és majoritàriament d’esquerres, progressista i amb una forta carrega municipalista. Que, per tant, és el moment per iniciar una nova etapa política on es posi Sitges al centre des d’una perspectiva social, ecologista i feminista.  Per aquest motiu, la comissió de pactes d’Esquerra Republicana a Sitges, va plantejar ahir un acord de govern amb Sitges GI i Guanyem Sitges que va ser aprovat per unanimitat dels militants.   L’assembla va exposar ja la setmana passada en l’anterior assemblea que cal generar un govern fort i cohesionat, amb màxima confiança entre els membres i amb màxima transparència entre els membres i amb la ciutadania. L’assemblea va concloure també que és el moment per iniciar un govern transformador, que superi les dinàmiques històriques d’alternances de poder entre dues úniques formacions, i que es caracteritzi per fer una política propera als ciutadans.

Ebre

Ara Sí, Movem Tivissa i Independents de la Serra tanquen un acord de governabilitat

Ara Sí-Acord Municipal, l’Agrupació d’electors Movem Tivissa i l’Agrupació d’Independents de la Serra d’Almos-FIC han signat un pacte de governabilitat pels propers quatre anys a Tivissa. Montse Perelló d’Ara Sí serà investida alcaldessa del municipi aquest dissabte.   Els punts en comú de les tres formacions polítiques que han facilitat la negociació han estat: el model de territori i de comarca; fer de la transparència, el diàleg i la participació els principals pilars de l’acció de govern; i la voluntat de canvi.  

Girona

Esquerra Girona votarà a Quim Ayats aquest dissabte a la sessió constitutiva de l’Ajuntament

L'assemblea de militants aprova per unanimitat la proposta d’un govern conjunt entre Junts per Catalunya, Guanyem Girona i Esquerra Girona. Els militants també acorden votar a Quim Ayats a la sessió constitutiva de l’Ajuntament de Girona, atès que no s’ha rebut resposta de Junts per Catalunya a la proposta d’Esquerra Girona. Aquest dijous 13 de juny una setantena de militants han ratificat en assemblea la decisió de mantenir la proposta de govern conjunt entre Junts Per Catalunya, Guanyem Girona i Esquerra Girona que el partit republicà va posar sobre la taula passades les eleccions municipals. L’aposta d’Esquerra Girona per un govern fort, unitari i independentista que no estigui supeditat als partits del 155 ha obtingut el suport unànime de tots els militants que han assistit a l’assemblea. De la mateixa manera, el partit ha recordat que la seva proposta no ha variat i segueix en la mateixa tessitura que durant la campanya, i que continua treballant per un govern municipal que desencalli temes de ciutat i alhora defensi els drets civils i socials, sense deixar de tenir en compte la situació actual amb presos polítics i repressió ideològica.

El Papiol

Acord de Govern municipal (2019-2023) entre Esquerra Republicana de Catalunya del Papiol i Fem el Papiol-Junts per Catalunya

Un cop celebrades les eleccions municipals del passat 26 de maig, l’assemblea local d’Esquerra Republicana de Catalunya del Papiol, ens vàrem reunir diverses vegades per fer valoració dels resultats i valorar les possibilitats de govern municipal al Papiol. Després d’haver parlat amb les diferents forces polítiques i analitzar totes les possibilitats, fos en solitari o en coalició, volem compartir amb tots vosaltres el següent: Valorem molt positivament els resultats electorals que ens han situat com a primera força al Papiol amb 687 vots i 4 Regidors. Volem agrair novament el suport i confiança  cadascuna de les persones que ens heu votat. Seguirem treballant incansablement pel bé de tot.   Com a primera força i després d’haver realitzat contactes amb totes les forces i analitzar la feina feta aquesta passada legislatura anys, el repte dels 4 anys vinents i el repartiment de regidors vàrem decantar-nos per la continuïtat de Governar amb JxCat.   No tanquem la porta a seguir explorant la possibilitat d’ampliar aquest acord de govern en el futur amb forces amb les quals tenim moltes similituds de programa.

Martorelles

Presentació del cartipàs municipal pel mandat 2019-2023

Esquerra Republicana de Catalunya a Martorelles va presentar, el passat dimecres 12 de juny, la composició de les regidories de govern pel mandat 2019-2023. La presentació l’ha va realitzar el candidat i alcalde en funcions, Marc Candela, acompanyat pels 6 regidors d’ERC Martorelles. La composició és la següent:   Marc Candela (Alcalde) Administració Central Espais públics Educació i Infància Estalvi energètic Joan Marc Flores (1r tinent d’alcaldia) Economia Medi Ambient Industria i treball Anna Nogueres (2a tinent d’alcaldia) Participació Gent Gran Salut Turisme Roger Parera (3r tinent d’alcaldia) Convivència i seguretat Comerç Comunicació, Tecnologies i Innovació Mònica Garcia Cultura Afers Socials Mireia Astivill Joventut Igualtat Cooperació Gerard del Caño Urbanisme i mobilitat Esports     Així mateix, es va informar de les reunions mantingudes amb la resta de forces polítiques amb representació municipal: PSC-MAPM, UxM i MartorellesEnComú, en les quals, des d’ERC Martorelles, es va oferir poder treballar la co-governabilitat que ja vàrem anunciar els dies posteriors de les eleccions.

Sant Cebrià de Vallalta

ERC Sant Cebrià arriba al pacte amb JxCat

ERC Sant Cebrià i JxCat Sant Cebrià arriben a un pacte per poder governar conjuntament els propers 4 anys. Per entendre un pacte hem de mirar enrere i explicar els últims fets. Passats uns dies de les eleccions del 26 de maig, ERC com a força més votada, comença la ronda de contactes amb la resta de grups que han tret representació, mitjançant les urnes, en el proper mandat. L´opció inicial que proposava ERC era fer un pacte amb les forces sobiranistes de Sant Cebrià de Vallalta i així se´ls va informar. Posteriorment, concretament el dia 6 de juny, vam rebre resposta de la CUP que ens comunicava la renuncia al pacte amb ERC per incompatibilitats. Així doncs, el dia següent, el 7 de juny seguim les converses amb Jxcat acabant de perfilar el que sota el criteri del partit podia ser un pacte ferm. El dia 8 de juny ERC rep una trucada de la CUP informant que han decidit finalment entrar en el pacte atès que hi ha canvis interns del partit. La resposta d´ERC és que s'ha de tornar a plantejar en assamblea doncs la situació ara és molt diferent.

Vilafranca del Penedès

Esquerra Republicana “amb la reedició del pacte de Junts per Catalunya i el PSC qui hi perd no és Esquerra, és Vilafranca”

Els republicans expliquen com han estat les negociacions amb JXC amb l’objectiu de fer un govern 100% republicà, una opció que els postconvergents han rebutjat amb excuses “barroeres”   No ha pogut ser. Malgrat que l’acord entre Esquerra Republicana i Junts per Catalunya era la suma que tenia més recolzament popular, a partir dels resultats electorals, Junts per Catalunya ha optat novament per rebutjar fer govern amb ERC i pactar amb el PSC.   Des d’Esquerra Republicana valoren el cop de porta de JXC a la proposta d’un govern 100% republicà com “la por al canvi i a la incomoditat que ERC genera a Pere Regull, ja que prefereix un soci obedient i a qui li pugui imposar les seves idees, com el PSC, fet que amb ERC no passaria”. Mònica Hill, regidora republicana, va exposar que les negociacions amb Junts per Catalunya s’han produït al llarg d’aquests 15 dies amb una clara voluntat dels republicans d’arribar a un acord. “A cada entrebanc que sorgia proposàvem una sortida possible, de les 26 propostes que Junts per Vilafranca va plantejar en vam acceptar 24”.

Cervera

Junts, amb qui?

La Paeria de Cervera tindrà un govern amb JxCat, PSC i SIF. Aquest anunci no l'hauríem de fer nosaltres però sembla que als protagonistes els costa de fer-ho públic, no sabem si per vergonya o perquè sembli un accident. Des d'ERC-MES-AM volem obrir els ulls als cerverins i cerverines perquè surtin de dubtes respecte a qui serà el seu Paer en Cap i amb qui governarà. Ara, ja sabem que JxCat volia dir junts amb qui ens doni l'alcaldia no amb els qui volem la independència. ERC-MES i CUP quedarem a l'oposició. Aprofitem  per agrair als cerverins i cerverines haver-nos fet la confiança per ser la força més votada amb 1.160 vots (30%), a la vegada que lamentem no haver arribat a cap acord amb les altres forces polítiques malgrat que ho hem intentat. Hem ofert a JxCat un any d'alcaldia i entrar al govern del Consell Comarcal amb nosaltres, la qual cosa ens sembla una oferta prou generosa i estàvem disposats a ampliar-la, però ens han dit que no. No perquè volguessin una millora sinó perquè des del primer minut després de saber-se els resultats electorals ja van començar a treballar en aquest pacte que ara sembla incofessable.

PACTE DE GOVERN  LEGISLATURA  2019-2023
Sant Pere de Vilamajor

PACTE DE GOVERN DE L’AJUNTAMENT DE SANT PERE DE VILAMAJOR PER A LA LEGISLATURA 2019-2023

PACTE DE GOVERN DE L’AJUNTAMENT DE SANT PERE DE VILAMAJOR PER A LA LEGISLATURA 2019-2023     Reunits a Sant Pere de Vilamajor, el 12 de juny de 2019, les persones sota signants, en representació d’ERC, Pamela Isus i Saurí i en representació d’ISP, Dolores López Ávalos, arriben al següent acord:                                                                                            PREÀMBUL   Atesos els resultats de les eleccions municipals del 26 de maig de 2019, ERC i ISP arriba a un acord per donar continuïtat a la feina feta fins ara. El present pacte vol fer visible la confiança transmesa per la ciutadania i expressada a les urnes en les darreres eleccions, un 62,3% de les veïnes i veïns que van exercir el seu dret a vot.   L’acord entre les dues agrupacions municipals amb quatre regidores i tres regidors es basa en la confiança mútua la qual ens ha permès aconseguir el suport de la ciutadania per representar-la a l’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor.

Arenys de Munt

ERC iniciem el mandat municipal en solitari malgrat haver apostat per formar un govern fort amb les forces sobiranistes d’Arenys de Munt

ERC d’Arenys de Munt com a formació àmpliament guanyadora de les eleccions municipals del passat 26 de maig, va iniciar converses amb la resta de forces sobiranistes amb l’objectiu de formar un govern fort: ERC, Junts i CUP treballant amb la voluntat de servei al poble i compromesos amb la construcció de la República Catalana.  A les converses amb el PSC, ERC els va comunicar des del primer moment la impossibilitat de negociar cap pacte de govern mentre es mantingui la situació de limitació dels drets i llibertats del nostre país i dels presos polítics i exiliats.  La resposta de la CUP a l’oferta de govern de concentració proposada per ERC, ha estat en mantenir-se a l’oposició i disposada a col·laboracions puntuals per avançar en projectes d’esquerres, tot i que deixava en mans de l’assemblea la darrera decisió. En aquests moments CUP ja ha manifestat públicament el seu posicionament refermant la seva decisió, tot respectant la legitimitat democràtica d’ERC, guanyadora de les eleccions, en encapçalar el govern municipal d’Arenys de Munt.

Olesa de Montserrat

Situació de les converses amb el Bloc Olesà

  COMUNICAT  SITUACIÓ DE LES CONVERSES AMB EL BLOC OLESÀ  Després de tres reunions amb el Bloc Olesa per mirar d’arribar a un acord, ens han comunicat que per manca de confiança, no compten amb nosaltres.  Des de la primera reunió hem tingut total transparència i predisposició a escoltar la proposta del Bloc que malauradament mai s’ha arribat a produir. Seguirem treballant per Olesa i el País amb tot el que sigui possible.   Atentament, Secretaria Política Municipal  d’Esquerra Republicana de Catalunya a Olesa de Montserrat Olesa de Montserrat a 13 de juny de 2019

Sarrià de Ter

 EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA DE PARLEM DE SARRIÀ A LA SALA DOLORS XABÉ 

El proppassat divendres dia 7 de juny es va inaugurar l’exposició fotogràfica de la revista Parlem de Sarrià  a la sala Dolors Xabé de Sarrià de Ter.   Parlem de Sarrià és un magazine de publicació trimestral que té per objectiu reflectir les activitats culturals, artístiques, recreatives i esportives de Sarrià de Ter. Parlem de Sarrià és, doncs una revista escrita en llengua catalana que s’edita des de fa 25 anys amb la finalitat de combinar la informació i la cultura locals amb la divulgació cultural d’abast més ampli. Sota l’emblema de GERDS de TER, entitat cultural que edita la revista, interacciona un grup de persones, dones i homes, vinculades amb el present, passat i el futur de Sarrià de Ter. És per aquesta raó que un dels objectius generals del grup és el de la divulgació i promoció culturals en totes les seves vessants, sigui a través de les publicacions, les conferències, els concerts, les exposicions o la promoció teatral. El grup sarrianenc GERDS de TER, és doncs, una entitat amb seu al municipi de Sarrià de Ter, sense ànim de lucre la finalitat de la qual és la divulgació de la cultura des d’una perspectiva local vers una projecció a tots els temes de la cultura global.