Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Sant Martí

La nova Executiva d'ERC Sant Martí comença a desenvolupar el seu pla de treball

El nou nucli executiu d'ERC Sant Martí, elegit el passat 7 de juny al 23è Congrés de la Federació Comarcal, ha començat a implementar el projecte anunciat al mateix Congrés en el marc de la candidatura "Sant Martí Avança!", liderada pel ja president Jordi Rallo. En la seva intervenció al Congrés, Jordi Rallo va comprometre's a treballar sota una dinàmica totalment transparent i revitalitzadora. Va reafirmar el seu compromís d'unir els esforços dels territoris d'ambdues seccions locals per a superar rivalitats i treballar plegats amb objectius comuns. Segons el nou president Rallo, el fet diferencial de la Federació Comarcal de Sant Martí, tenir dues seccions locals en comptes d'una, serà a partir d'ara la seva gran fortalesa. D'aquesta manera, va considerar que hi havia un gran potencial per a reforçar la projecció i influència d'ERC Sant Martí, una de les 10 federacions comarcals del partit amb més pes en nombre de militànca. El partit s'estructura en federacions comarcals corresponents a les comarques pròpies del país.

Gràcia

2ª ASSEMBLEA DE DONES D'ESQUERRA REPUBLICANA I DEL JOVENT REPUBLICÀ DE GRÀCIA

El passat dimecres 13 de juny va tenir lloc la 2a Assemblea de Dones d’Esquerra Republicana, amb la novetat que es va realitzar conjuntament amb el Jovent Republicà de Gràcia i que n’era oberta a tota la militància, simpatitzants i amics i amigues, no només a les dones. En aquest sentit, donat que feia just 72 anys del naixement de Montserrat Roig, es va recordar una cita seva: “La llibertat de les dones no implica l’esclavitud dels homes, de la mateixa manera que els homes no poden somiar a ser lliures si segueixen oprimint les dones”. Des d’ERC Gràcia tenim clar que a la República catalana, les dones haurem de reivindicar el nostre paper, ja que la societat no pot menystenir un 52% de la població. En aquest sentit, s’ha destacat la tasca des d’Esquerra Republicana en liderar l’aposta per la paritat i en l’aplicació de polítiques amb perspectiva de gènere. Cal que reivindiquem entre tots i totes el compromís que sempre ha mostrat Esquerra amb el feminisme i la igualtat, ens hem de visualitzar com un partit feminista.

Federació de Lleida

Esquerra Republicana debat sobre el feminisme i la paritat en les llistes electorals

La Federació Regional de Lleida d’Esquerra Republicana de Catalunya ha organitzat aquest dissabte una jornada de formació, que s’ha dut a terme al Casal Víctor Torres de la capital de Ponent, amb el títol Igualtat i Feminisme.   La secretaria de la Dona dels republicans, Núria Marín, ha definit els moments actuals com a ‘molt intensos pel que fa a les reivindicacions de les dones’; alhora que ha animat a totes les seves companyes de partit a ‘participar activament de la política i a tenir un discurs i un relat ben articulats que propiciïn la reflexió i debat sobre la paritat en les llistes electorals de cara a les eleccions municipals de 2019’.   Marín ha celebrat, també, que, en les darreres eleccions al Parlament de Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya fos l’única formació amb llistes cremallera amb igualtat d’homes i dones i ha aplaudit el fet que ‘estem fent una aposta ferma per feminitzar tant les nostres estructures orgàniques com el nostre discurs com a catalanes, republicanes i independentistes’.

Federació de Lleida

Esquerra Republicana prioritza la redacció i aprovació dels Plans Zonals

Per la formació republicana, l’obtenció de recursos va condicionada a la planificació   El Fòrum comarcal de la Demarcació de Lleida, que reuneix alcaldes i consellers comarcals d’Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal ha dut a terme una jornada de treball a Sort, per tal d’informar sobre el procés d’elaboració dels plans zonals a la demarcació de Lleida, a partir de l’experiència realitzada per les altres diputacions; totes elles, en la part final de la seva tramitació.   En la jornada, en la qual han participat membres d’ERC d’altres comarques i diputacions del país, s’han compartit i s’han valorat les diferents experiències i les dificultats a les quals han hagut de fer front en el procés de redacció i tramitació: alhora, s’ha constatat la necessitat de cercar un consens territorial i el paper rellevant dels consells comarcals, com a col·laboradors imprescindibles per establir els criteris i les prioritats per determinar les vies susceptibles d’incorporar-se a la xarxa de la diputació, tal i com estableix la Llei del 2009.

Sant Fruitós de Bages

El Ple  aprova una moció presentada per ERC en favor del lliure ús dels llaços grocs en espais públics.

En una sala amb força gent abillada amb samarretes grogues, amb 11 vots a favor (ERC, PdCAT i GfP) i 2 en contra (PSC-PSOE) el Ple municipal de Sant Fruitós del passat dijous 14 de juny va donar suport a la moció presentada inicialment pel grup d’Esquerra, i amb l’adhesió posterior de GfP i PdCAT, a favor de l’ús de llaços grocs en espais públics i per condemnar a aquelles persones que els retirin. Aquesta iniciativa ja havia estat aprovada per altres municipis catalans, però és la primera vegada que ho fa un municipi del Bages. En la moció defensada per la portaveu dels republicans, Àdria Mazcuñán, es destaca l’ús que es fa dels llaços grocs com a símbol de reivindicació contra la presó cautelar d’activistes socials i càrrecs electes per les seves idees polítiques i també l’ús que en fan força persones que no són independentistes, però que estan a favor dels drets de les persones injustament tractades. En aquest senti, amb l’escrit defensat per ERC es vol “donar suport a la col·locació de llaços groc en llocs públics, i de qualsevol altre símbol que és consideri, per tal de reivindicar per la presó cautelar d’activistes socials i càrrecs electes és injusta i injustificada” i, al mateix temps, “es condemna que es retirin aquests símbols de la via pública per part de persones alienes a qui els ha posat”.

Presentació dels caps de llista de les ciutats més grans del país
Manresa

Volem que el 2019 hi hagi una gran victòria republicana!

Esquerra ja té escollits els caps de llista a les ciutats grans del país a les municipals del 2019, i els ha presentat en l'acte "Ciutats republicanes, ciutats de progrés" al Parc de la Ciutadella de Barcelona. La portaveu d'Esquerra, Marta Vilalta, constata que "les eleccions municipals són una oportunitat per consolidar el moment fundacional de l’1 d’octubre", i que "Esquerra és la garantia d’assegurar ciutats republicanes i ajuntaments republicans. I això vol dir ciutats de progrés". El cap de llista per Barcelona, Alfred Bosch, ha dit que ""volem fer ciutats per tothom. Volem fer ciutats de les persones, per les persones i amb les persones". I l'adjunt a la presidència, Pere Aragonès, afirma i recorda que "el nostre projecte municipal està basat en els valors republicans, en una millora de les condicions de vida de la ciutadania. És un projecte per bastir un país que vol ser República". Per això a Esquerra volem convertir les eleccions municipals del 2019 en un nou 14 d'abril.

Federació de Lleida

Esquerra Republicana demana ampliar en 145 milions d’euros la inversió de l’estat Espanyol a les comarques de la Plana de Lleida

L’alliberament del peatge de l’AP2, un projecte d’investigació i desenvolupament del tractament de purins o les obres de l’A14, figuren entre les principals inversions reclamades pels republicans.   Els Grups d’Esquerra Republicana a les Corts Generals, en les seves 870 esmenes presentades a la Llei General de Pressupostos de l’Estat, estan exigint, aquests darrers dies a l’Executiu de l’Estat Espanyol un increment de més de 145 milions euros en les inversions previstes en les comarques de la Plana de Lleida (Garrigues, Noguera, Pla d’Urgell, Segarra, Segrià i Urgell) i de més de 512 milions a tota la demarcació de Lleida, segons han informat el diputat al Congrés Xavier Eritja i el senador Miquel Àngel Estradé avui.   D’entrada, Eritja, ha volgut desmentir a aquelles formacions que presenten aquests pressupostos més socials dels darrers anys i els han definit com ‘uns pressupostos amb un marcat component polític en els quals la partida que més augmenta és la del ministeri de Defensa, mentre que s’eliminen ajuts estatals com els dels fruits secs descuidant reptes tant cabdals com la competitivitat de les petites i mitjanes empreses agràries familiars o obviant temes com la cohesió social, l’equilibri territorial o la despoblació de les zones agrícoles que semblen no tenir ni el més mínim interès pel govern de l’estat’.

Lleida

ERC-Avancem lamenta que la meitat dels projectes dels Pressupostos Participatius són de manteniment malgrat haurien de ser noves inversions

Cal més transparència en el procés de selecció de les propostes El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem lamenta que 63 dels 128 projectes que la ciutadania pot votar als segons Pressupostos Participatius de l’Ajuntament de Lleida són actuacions de manteniment, que és una de les obligacions de l’equip de govern, i no inversions noves com estava previst. Esquerra demana més transparència en el procés de validació dels projectes i la selecció final. El president del grup, Carles Vega, recorda que “la partida d’1 milió d’euros reservada per als Pressupostos Participatius correspon a inversió i el que està passant és que les inversions de la Paeria s’acaben gastant en manteniment.” Vega afirma que el procés endegat “és la via que han trobat els veïns i veïnes de Lleida per aconseguir que la Paeria els arregli els forats que tenen davant de casa o millores que fa temps que reclamen, fet que demostra que el govern municipal no compleix amb la seva responsabilitat de mantenir els espais públics i els equipaments en bones condicions.

Illes Balears i Pitiüses

Els regidors d'Alternativa de Santanyí abandonen el Plenari

Avui, els regidors d'alternativa per Santanyí han fet un gest per denuciar una situació inaguantable i insostenible. El batle els fa anar al ple a les 8h i els avisa dos dies abans, cosa que no només dificulta molt la seva tasca, sinó que impedeix l'assistència a la ciutadania. Santanyí és l'únic municipi de la zona que no té un calendari de plens. Jaume Amengual, regidor d'Esquerra Republicana i cap de la coalició Alternativa per Santanyí ha declarat:" Denunciam també els continus atacs personals que ens ha fet arribar el batle a cadascun de nosaltres i que fan que l'ambient sigui molt crispat. Si a la sala de plens la relació és tensa, fora és del tot inexistent. L'opinió del 48% dels vots del municipi no és de l'interès del batle."

Terrassa

Isaac Albert encapçalarà la llista d’ERC Terrassa el 2019

La formació local d’ERC Terrassa, en Assemblea oberta, ha escollit aquest dijous Isaac Albert per encapçalar el projecte municipal de la formació republicana per a les eleccions municipals de 2019.   Isaac Albert: “Estem aquí per pensar i construir el millor projecte, i fer-ho conjuntament. Estem aquí per guanyar i transformar. Anem a guanyar una Terrassa de tothom i per a tothom”                                                                                                  El local d’Esquerra Republicana de Catalunya s’ha omplert aquest dijous de militància, amics, amigues i simpatitzants per participar en l’Assemblea oberta per escollir qui encapçalarà la llista per les pròximes eleccions municipals. Isaac Albert ha estat escollit per continuar al capdavant de la candidatura d’ERC Terrassa i començar a construir a partir d’ara un projecte polític per la ciutat “de tothom i per a tothom”, obert i amb voluntat d’incorporar.

anna candidata
Vidreres

Carta de la candidata

Benvolgut vidrerenc, benvolguda vidrerenca, primer de tot et vull agrair tot el suport que he rebut aquests dies des de la presentació de la meva candidatura a les pròximes eleccions municipals. El passat mes, els amics, simpatitzants i militants de Vidreres som Tots em van donar confiança en una assemblea extraordinària d'elecció de cap de llista on vaig presentar part del que vull que sigui el projecte de VST, tornar a posar els vidrerencs i vidrerenques al centre de tot. Aquest dissabte passat vam fer la presentació juntament amb en Sergi Sabrià i la Marta Vilalta, en la meva intervenció vaig explicar que em vaig posar en política perquè tenia la necessitat de fer alguna cosa pel poble que m'estimo, Vidreres. En aquest sentit vaig voler parlar sobre medi ambient, que entenc, que és un pilar fonamental del municipalisme, zones verdes, eficiència mediambiental, autoconsum, etc. També sobre economia i de la importància de promocionar el consum local i del preocupat percentatge d'endeutament de l'Ajuntament de Vidreres.

comunicat de premsa
Sant Adrià de Besòs

ERC Sant Adrià demana la dimissió de tots els investigats per irregularitats atesa la manca d’explicacions i responsabilitats

Arran de les darreres novetats aparegudes sobre les presumptes irregularitats a les piscines del Marina-Besòs, en què es cita a declarar dos regidors del govern municipal en qualitat d’investigats (abans imputats), des d’Esquerra Republicana - Sant Adrià de Besòs volem manifestar el següent: El passat juliol del 2017 des d’ERC vam forçar la celebració d’un ple extraordinari per tal que l’equip de govern pogués donar les explicacions pertinents i en vam sortir greument decebuts. Aquell mateix juliol vam promoure la creació d’una comissió d’investigació que es va tancar en fals. Gran part dels compareixents no hi va concórrer o va acollir-se al seu dret a no declarar. No es va redactar cap informe de conclusions, com vam demanar des d’ERC, ni es van votar al ple municipal.  Respectem la presumpció d’innocència de tots els investigats, però pensem que la ciutadania de Sant Adrià mereix explicacions clares sobre el fet que la meitat del seu govern municipal estigui imputat.

Roses vila lliure de prejudicis, estereotips i rumors falsos sobre la diversitat cultural
Roses

ERC VOL QUE ROSES SIGUI UNA VILA LLIURE DE PREJUDICIS, ESTEREOTIPS I RUMORS FALSOS SOBRE LA DIVERSITAT CULTURAL

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Roses presentarà una moció al Ple de juny per millorar la gestió de la diversitat a la vila. En aquest sentit, Gerard Teixidó, regidor del grup, ha explicat que un 32% dels rosincs són nascuts a l’estranger, però ha lamentat que “moltes vegades el desconeixement mutu alça barreres entre les diferents comunitats i impedeix l’assoliment de majors cotes de cohesió social”. Malgrat reconèixer que a Roses no hi ha greus problemes de convivència, Teixidó ha assenyalat que cal “promoure la relació, comunicació i interacció entre tots els ciutadans, sigui quin sigui el seu origen, així com també combatre els rumors i els estereotips falsos que contribueixen a distanciar la ciutadania" . Per assolir aquests objectius, els republicans han proposat una sèrie de mesures concretes. En aquest sentit, el regidor també ha explicat que “volem que Roses visibilitzi i normalitzi la diversitat cultural present a la ciutat a través de mesures com ara campanyes de sensibilització, tallers antirumors o experiències de diàleg intercultural”.

Roses vila lliure de prejudicis, estereotips i rumors falsos
Roses

ERC VOL QUE ROSES SIGUI UNA VILA LLIURE DE PREJUDICIS, ESTEREOTIPS I RUMORS FALSOS SOBRE LA DIVERSITAT CULTURAL

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Roses presentarà una moció al Ple de juny per millorar la gestió de la diversitat a la vila. En aquest sentit, Gerard Teixidó, regidor del grup, ha explicat que un 32% dels rosincs són nascuts a l’estranger, però ha lamentat que “moltes vegades el desconeixement mutu alça barreres entre les diferents comunitats i impedeix l’assoliment de majors cotes de cohesió social”. Malgrat reconèixer que a Roses no hi ha greus problemes de convivència, Teixidó ha assenyalat que cal “promoure la relació, comunicació i interacció entre tots els ciutadans, sigui quin sigui el seu origen, així com també combatre els rumors i els estereotips falsos que contribueixen a distanciar la ciutadania" . Per assolir aquests objectius, els republicans han proposat una sèrie de mesures concretes. En aquest sentit, el regidor també ha explicat que “volem que Roses visibilitzi i normalitzi la diversitat cultural present a la ciutat a través de mesures com ara campanyes de sensibilització, tallers antirumors o experiències de diàleg intercultural”.

Alt Urgell

Margarida Espunyes, nova consellera comarcal d’ERC

Margarida Espunyes va prendre possessió al Consell Comarcal de l’Alt Urgell en el marc del ple ordinari celebrat ahir al vespre. Espunyes, substitueix a Francesc Viaplana, que va dimitir després d’haver estat escollit Diputat en les passades eleccions al Parlament del 21 de desembre de 2017. Espunyes és regidora d’ERC a l’Ajuntament de Fígols i Alinyà i formarà part de les comissions de Medi Ambient i Governació. En substitució de Viaplana, el portaveu del grup comarcal va passar a ser Sergi Parramon, que exerceix les seves funcions des del mes de març.  

Enderroc del Poliesportiu Municipal del Centre
ERC Viladecans

ERC Viladecans retreu a l’equip de govern que vengui el solar de l’antic Poliesportiu Centre malgrat que el complex Podium ja està pagat

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Viladecans ha retret durant el Ple de maig a l’equip de govern (PSC+ICV) que continuï endavant amb els plans per vendre el solar de l’antic Poliesportiu Municipal del Centre, malgrat que el principal motiu esgrimit pels socis de govern en el seu dia -finançar el cost del nou complex esportiu Podium a la Torre Roja- ja no té raó de ser després d’haver liquidat recentment tot el deute bancari acumulat.   Segons la regidora d’Esquerra Republicana Myriam Moysset, “intercanviar l’ús d’equipaments del solar del pavelló cap al Podium i fer creure als veïns que és una imperiosa necessitat vendre aquest terreny per pagar el nou centre esportiu de la Torre Roja és de traca”. “El que sí hem perdut”, ha afegit, “és un equipament històric al casc antic, un barri mancat de serveis públics, per deixar pas a l’enèsima promoció immobiliària. Ara s’aixecarà un bloc de pisos de sis plantes sense cap metre quadrat d’habitatge dotacional per a serveis socials ni espai per a equipaments”.

Sant Vicenç de Montalt

18 de juny de 2018 Assemblea Local Ordinària d'Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Vicenç de Montalt

SANT VICENÇ DE MONTALT Benvolgut company, benvolguda companya, Com a militant, simpatitzant o amiga/amic d’Esquerra Republicana de Catalunya  ens plau convocar-te a l’assemblea local ordinària de Sant Vicenç de Montalt que tindrà lloc al Centre Cívic “El Gorg” de Sant Vicenç de Montalt, ubicat a la Riera del Gorg, SN, el proper dilluns dia 18 de juny de 2018 a les 20:30. L’Executiva Local proposa a Berta Sala Casanovas com a candidata per a les properes eleccions municipals per al 2019. Proposta de l’ordre del dia: Elecció de la mesa. Aprovació de l’ordre del dia. Informe econòmic de la Secció Local any 2017. Presentació de la/les candidatura/es a les eleccions municipals 2019. Elecció i acceptació de la candidatura a les eleccions municipals 2019. Torn de paraules Cloenda Podran participar a l’assemblea local tots els militants, simpatitzants i amics adscrits a la secció local amb tres mesos d’antiguitat en el moment de la convocatòria. Podran participar en la votació les persones militants, simpatitzants i amics d’ERC de Sant Vicenç de Montalt amb una antiguitat de tres mesos abans de la convocatòria d’aquesta assemblea.

Mataró

Aconseguim ampliar els horaris dels museus de Mataró

La ciutat de Mataró va superar l'any 2017 els 100.000 visitants, amb un notable creixement respecte l’any anterior i amb un motor principal, que segons expressen els turistes, és el turisme cultural i a molta distància, el turisme de compres. Afegint la poca integració dels Museus de Mataró a la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC), aprovada fa just un any al Ple, i l'escuet horari d'obertura, especialment notori a l'estiu, ens va fer proposar al Ple de maig els següents acords: -  Aprofitant la potencialitat de la XATIC, l’Ajuntament presentarà la ciutat de forma global, oferint tot el seu ventall de possibilitats culturals, museístiques, paisatgístiques i gastronòmiques per atraure els visitants. - L’Ajuntament de Mataró incorporarà Can Marfà Gènere de Punt al Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC). - L’Ajuntament de Mataró estudiarà la manera de flexibilitzar els horaris d’obertura dels diferents espais i dels punts d’informació, per tal d’oferir una millor experiència als nostres potencials visitants.