Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Bernat Picornell
Illes Balears i Pitiüses

El Senador Bernat Picornell, d’Esquerra Republicana, presenta una pregunta al Senat espanyol sobre l’amenaça de sanció de l’Agencia Estatal de Seguridad Aérea a una treballadora de l’aeroport de Palma

El Senador Bernat Picornell, del grup parlamentari Esquerra Republicana-EH Bildu, ha presentat una bateria de preguntes escrites en relació a l’amenaça de sanció de l’Agencia Estatal de Seguridad Aérea a una treballadora de l’aeroport, com a represàlia de la Guardia Civil per haver-se adreçat en català a un agent. Amb aquesta interpel·lació, Esquerra Republicana fa costat a la víctima de la discriminació i denuncia la constant vulneració, per part de les forces i cossos de seguretat espanyols, dels drets lingüístics dels catalanoparlants, uns drets recollits explícitament en l'ordenament constitucional de l'Estat i en la legislació dels mateixos cossos de seguretat. En l’escrit registrat el 31 de juliol, el senador planteja les següents preguntes: - Ha iniciat el Ministeri de l'Interior una investigació interna per aclarir els fets? - Té el Govern constància d'altres casos de discriminació lingüística perpetrats pels cossos i forces de seguretat de l'Estat? Quins són els casos detectats des del 2018? - S'ha posat en contacte, la delegació del govern, amb els afectats, per tal d’aclarir els fets? - Quines mesures pren i ha pres el Ministeri de l'Interior per garantir que els cossos i forces de seguretat de l'Estat que operen en l'àmbit territorial balear coneguin la llengua catalana i puguin donar compliment a l'Estatut de les Illes Balears, que exigeix ​​que cap ciutadà pot ser discriminat per l'ús de la llengua? - Creu el govern que és possible donar compliment a l'Estatut de les Illes Balears per part dels servidors públics sense conèixer la llengua catalana? - Segons la Llei Orgànica 11/2007, de 22 d'octubre, reguladora dels drets i deures de la Guàrdia Civil, els membres del cos policial han d'actuar "amb absoluta neutralitat, respectant els principis d'imparcialitat i sense discriminar ningú.

Rockfest, ERC, Sam Nuñez, Salvador Clavera, Gemma Espanyol, Santa Coloma de Gramenet, Santa Coloma, Gramenet, Santako, Tomorrowland
Santa Coloma de Gramenet

Resum Ple Ordinari del 22 Juliol

Després del ple d’aprovació del cartipas, el dia 22 de juliol va tenir lloc el primer ple “real” de la legislatura. Des del començament hem anat palpant com funcionen les coses en aquest ajuntament. Canvis de l’ordre del dia del Ple fins el dia anterior al mateix, una pluja constant de correus relacionats amb la Junta de Govern Local de l’endemà el mateix matí del Ple, falta d’accès als servidors i als correus institucionals a part del grup municipal, etc. Tot sembla preparat per a que l’oposició no pugui preparar el Ple en condicions òptimes. La preparació del ple comença abans de la comissió informativa del dia 18 on se’ns permet fer qüestions relacionades amb els punts del ple següent. Ara bé, si l’ordre del dia de la comissió informativa arriba el dia anterior al migdia, ens preguntem quin és el temps efectiu que tenim per revisar tota la documentació i preparar les preguntes pel dia següent. Documentació de punts que més endavant van ser modificats per a l’ordre del ple.

Vilafranca del Penedès

ERC suma amb VEC i CUP i farà possible celebrar un ple extraordinari sobre la suspensió del Pla del carrer del Comerç

Els canvis a introduir representen una esmena a la totalitat del pla urbanístic i obliguen a replantejar l’actuació de dalt a baix   ERC demana reiniciar el projecte perquè aporti realment valor al barri i a Vilafranca    Esquerra Republicana considera necessària la celebració d’un ple extraordinari sobre la modificació del POUM a l’àmbit del carrer Comerç el mes de setembre perquè la situació demana que es debati a fons el pla urbanístic i els grups municipals acordin de forma conjunta el replantejament del projecte.    Així doncs, "la suma dels regidors d’ERC, Vilafranca en Comú i CUP fan la majoria necessària per a provocar la convocatòria d’un ple extraordinari monogràfic que seria el primer pas per traçar una nova proposta per l’àmbit del carrer Comerç i del barri del Molí d’en Rovira", ha explicat la regidora Gemma Urgell. Un ple extraordinari l’han de demanar un mínim d’1/4 part dels membres corporació, és a dir, 6, en el cas de Vilafranca.

Torelló

El govern d'ERC-JpT impulsa un Pla de Xoc per un Torelló net i endreçat

En el Ple de Torelló del mes de juliol, l'equip de govern d'ERC-Jp va aprovar un Pla de Xoc per valor de més d'1M€, per, tal com afirma l'alcalde Marçal Ortuño, "començar a fer efectiu l'objectiu d'un Torelló net i endreçat", un dels pilars programàtics dels republicans en les darreres eleccions. Aquest Pla de Xoc comporta unes partides pressupostàries de 620.000€ per la reposició del ferm i les voreres de carrers i places, 154.000€ per l'adequació de parcs i jardins municipals i la reposició de mobiliari urbà, 65.400€ per la compra de 200 tanques, una tarima, sis escales i 250 cadires per entitats, 24.000€ per la compra d'un camió per la brigada, una furgoneta per l'electricista, maquinària i utillatge d'obres, i, finalment, 100.000€ en l'àmbit de cultura, per la instal.lació de nova maquinària de climatització pel Teatre Cirviànum, "una inversió necessària per l'estat de l'actual sistema de climatització del teatre", tal com recorda el regidor de Cultura, Xevi Lozano.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Consell Comarcal
Alt Empordà

ERC no valida el cartipàs del Consell Comarcal

El grup republicà al Consell Comarcal de l’Alt Empordà va abstenir-se a les votacions del ple de cartipàs, segons va manifestar la seva portaveu Etna Estrems “per una qüestió de coherència i responsabilitat”. Segons la republicana, aquest govern no representa la comarca. Per Estrems “No és el govern que els alt empordanesos i alt empordaneses han escollit. És un pacte de govern còmode i continuista, que prioritza la cadira del govern i no té com a voluntat principal ser representatiu del territori”. Amb l’abstenció a les retribucions del consell comarcal, des d’ERC també volem denunciar la falta de representació femenina a l’equip de govern del Consell Comarcal on de 20 consellers a l’equip de govern, només hi ha 3 dones. Des d’Esquerra, entenem que per aconseguir la igualtat efectiva hem de començar des de les institucions, donant exemple i creient de veritat en una societat justa i igualitària, que no discrimini per raó de gènere.  

La façana de l'Ajuntament, sense el llaç groc
Granollers

El PSC tomba la moció per tornar a incorporar el llaç groc al balcó de l’Ajuntament.

Ahir es va celebrar l’última sessió plenària abans de les vacances d’estiu. Els Grups Municipals d’ERC-AM, Junts per Granollers i GxI – Primàries van presentar conjuntament una moció per tornar a incorporar el llaç groc al balcó de l’Ajuntament. La moció, però, va ser rebutjada amb els vots contraris del PSC i Ciutadans. La portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Republicana, Núria Maynou, lamentava que el llaç groc no s’hagi tornat a incorporar tenint en compte «que la situació d'injustícia no ha canviat gens ni mica». Maynou, afegia que el Grup Municipal d’ERC ja va reclamar mitjançant instància a l’endemà de les eleccions, que es tornés a incorporar el llaç groc. La portaveu republicana lamentava, també, que encara no se’ls hi hagi donat resposta. Maynou, reclamava la presència del llaç groc com «un símbol de defensa de la democràcia, que transcendeix el moviment independentista, un símbol de solidaritat i denuncia davant d’una situació d'injustícia i d’abús de la figura de la presó preventiva, un símbol que situava Granollers en el cantó just de la balança».

ERC Badalona

El Ple de de juliol posa en evidència el bloqueig del govern de PSC i Comuns

El Ple ordinari del mes de juliol, el darrer abans de la parada estiuenca, va posar en evidència el bloqueig del govern municipal de PSC i Comuns. L’executiu encapçalat per l’alcalde Àlex Pastor, que va accedir per primer cop a l’alcaldia a través d’una moció de censura (amb vots de PP i C’S) amb l’excusa d’acabar amb la suposada ineficiència del govern anterior, va demostrar tot el contrari. D’aquesta manera, el govern municipal va presentar un superàvit de més de 40 milions d’euros, un elevada demora en el pagament de les factures i cap voluntat de desafiar les lleis del PP que van portar a la major retallada dels serveis públics dels darrers temps. Aquest fet i la manca de voluntat de construir les complicitats necessàries amb les forces d’esquerres que li van donar suport en la investidura i el cartipàs, va fer que els números presentats no fossin aprovats. En paraules del regidor Oriol Lladó: «Vostès havien decidit assolir l’alcaldia com fos i fer bandera del desbloqueig, malgrat la primera decisió que van prendre, després de treure la pancarta dels presos polítics, va ser, precisament, deixar la ciutat sense pressupost.

Riudoms

Junts x Riudoms governarà en solitari 

Aquest dijous 11 de juliol hem fet el primer Ple del mandat. S’hi ha decidit el funcionament polític de l’Ajuntament dels propers 4 anys: quines regidories hi haurà i que se’n farà càrrec, i també quins regidors hi haurà en cada comissió fent un control de la feina que es fa a l’Ajuntament. El resultat de tot plegat és que Junts per Riudoms governarà en solitari i la resta de partits estarem a l’oposició. En el cas d’Esquerra farem control de la tasca de govern i propostes per fer avançar Riudoms. En aquest vídeo et deixem un resum del Ple de la mà de dos dels nostres regidors, el Ricard Gili i la Carme Cros. #AlServeiDeRiudoms  

Rockfest, ERC, Sam Nuñez, Salvador Clavera, Gemma Espanyol, Santa Coloma de Gramenet, Santa Coloma, Gramenet, Santako, Tomorrowland
Santa Coloma de Gramenet

SANT TORNEM-HI AMB ELS FESTIVALS

Des de fa uns anys, el juliol ve carregat en el debat per l'organització dels dos festivals de gran format que es fan a la ciutat, el "RockFest" i el "Tomorrowland". Enguany, i fruit de la nova representació del grup municipal d'Esquerra Republicana a l'ajuntament, hem assistit als dos esdeveniments per tal de fer la feina encomanada, que entre altres, és la de fiscalitzar l'acció del govern, i poder fer una valoració tant des del punt de vista organitzatiu com d'impacte econòmic, valorar els danys col·laterals que han de suportar els veïns i veïnes del barri de les Oliveres, així com les conseqüències en el futur del parc de Can Zam. En primer lloc, des d'ERC defensem, com sempre ho hem fet, que el parc de Can Zam ha de ser verd i frondós, però alhora també que pugui compatibilitzar-se amb un espai que permeti l'organització d'esdeveniments de ciutat, des de concerts a espectacles, des de circ fins a qualsevol mena d'activitats lúdiques i culturals. Per al vessant econòmic, a Santa Coloma no li surten els números.

ERC Sants - Montjuïc

Ple Extraordinari de Constitució del Consell de Districte , Jul.liol 2019

El passat 25 de Juliol, es va efectuar el Ple Extraordinari de Constitució del Consell del Districte Sants-Montjuïc, els consellers van prendre possessió dels seus càrrecs després de prometre o jurar el mateix. Aquesta va ser una jornada molt especial per Erc Sants-Montjuïc, ja que la nostra representació al districte a estat la mes nombrosa aconseguida en molt de temps. Els nostres nous consellers, van prometre el càrrec, amb la fórmula: "per imperatiu legal, pels drets i llibertats, pels presos polítics i pel servei als ciutadans del nostre districte." Al ple es va acollir un bon nombre de militants i simpatitzants del casal d'Erc Sants-Montjuïc, donant el suport als recent nomenats consellers. També va congregar un bon nombre de mitjans, afegim l'enllaç al reportatge que ha fet L3Sants del mateix. Aquests són els nostres nous consellers, que han efectuat el relleu de Jordi Fexas i Marta Alonso: Pepe Peréz Calvo, portaveu, Lourdes Vidrier, Ton Martinez, Saoka Kingolo i per part de les JERC Lling Ling Masferrer.

Aquest dimarts s'ha aprovat el cartipàs del Consell Comarcal
Maresme

Acord i composició del Govern ERC-JxC al Consell Comarcal del Maresme

Aquest dimarts s'ha aprovat el cartipàs del que serà el proper consell de govern del Consell Comarcal del Maresme, l'entitat supramunicipal que aglutina els 30 ajuntaments de la comarca limítrofe amb la demarcació de Girona. Aquesta aprovació és conseqüència de l'acord de govern que va signar la Federació Comarcal d'Esquerra Republicana al Maresme, i la delegació territorial homònima de Junts per Catalunya el passat dijous 18 de juliol, i que es va materialitzar el dia següent amb el nomenament de l'alcalde republicà de Vilassar de Mar, Damià del Clot Trias, com a president del Consell Comarcal per mandat corresponent als anys 2019-2023.   En un exercici de màxima generositat, com apuntava el president d'ERC, Josep Pena, el dia de la signatura pública de l'acord, i tenint en compte els dos vectors principals: la vertebració de la comarca a través d'un òrgan que sigui realment representatiu, i la voluntat de no perdre de vista el factor de país (la possibilitat de compondre un govern amb partits netament independentistes), Esquerra ha acordat fer un repartiment de responsabilitats molt proper al 50%-50%, malgrat la diferència de representants entre les dues formacions (ERC, 12, JxC, 6).

Arbúcies

Ple municipal: aprovació pla econòmic financer 25 juliol

Aquest dimecres dia 25 de juliol es va celebrar un ple a l'ajuntament d'Arbúcies per aprovar, entre altres, un pla econòmic financer que permeti a l'equip de govern d'ENTESA aconseguir l'estabilitat financera del pressupost municipal. En aquest punt de l'ordre del dia ERC - Arbúcies va argumentar el seu vot mitjançant la seva portaveu Ester Soms. En el torn de rèplica el batlle Pere Garriga va afirmar que, entenia el discurs de l'altre grup municipal a l'oposició (CUP) però no entenia com ERC votava en contra del pla financer. L'alcalde també va esplaiar-se i va fer una crítica amb una durada d'uns 5 minuts al sistema de funcionament de les subvencions de la Generalitat, que si retards, que si pagaments d'IVA, etc. Fins i tot va arribar a dir que ERC - Arbúcies era corresponsable, ja que la titularitat del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda pertany a ERC (nacional). La resposta de la portaveu d'ERC - Arbúcies, mitjançant Ester Soms, va ser clara i contundent: "senyor alcalde, no pot criticar que votarem "NO" a l'aprovació del pla econòmic financer, si encara nosaltres no hem fet públic el sentit del nostre vot".

Esparreguera

Prenem la iniciativa esportiva

Com vam expressar al Ple de juliol, ERC Esparreguera s’ofereix per començar a resoldre la greu situació en la que es troben les instal·lacions esportives de la vila i exigim a l’equip de govern que posi fil a l’agulla per resoldre una problemàtica enquistada en el temps. Per això, perquè és una qüestió de vila i cal que hi hagi una resposta de vila, demanem que s’abandonin els interessos partidistes i que el govern municipal s’impliqui a resoldre-la aprofitant tot el coneixement que té a l’abast. ERC Esparreguera treballa des de fa molts anys per resoldre els grans problemes que pateix Esparreguera a diari i sempre ho hem fet des d’una posició de responsabilitat en benefici dels esparreguerins i esparreguerines. Així ho demostra la nostra trajectòria d’implicació i acords més enllà d’interessos de partit o electorals. Per nosaltres, el millor per Esparreguera no és una frase buida per quedar bé sinó que significa identificar les problemàtiques (algunes d’elles greus i de llarga durada), analitzar-les des de diversos àmbits i proposar solucions factibles i efectives que millorin realment el benestar de la població.

Lleida

Pueyo i Castro es reuneixen amb les AMPA de Cappont per trobar una sortida a la demanda d'un institut al barri

El Paer en Cap va afirmar que s'està treballant conjuntament amb el departament d'Educació de la Generalitat per trobar una solució L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha manifestat el compromís del Govern municipal a treballar conjuntament amb el Departament d’Educació en el marc de la reforma del mapa escolar de la ciutat, per donar resposta a les reivindicacions de les AMPA dels tres col·legis Cappont per tenir un institut d’ensenyament secundari al barri. El paer en cap així ho ha manifestat en finalitzar la reunió que ha mantingut aquest dilluns, a l’Ajuntament de Lleida, amb els representants dels pares i mares d’alumnes de les escoles Frederic Godàs, Francesco Tonucci i Camps Elisis, a la qual també ha assistit la regidora d’Educació, Sandra Castro. “Cappont és un barri actiu i jove, que també vol formar part d’un ecosistema educatiu. No és gaire freqüent que les tres escoles d’un barri es mobilitzin amb les associacions de pares”, ha dit Miquel Pueyo.

Lleida

La Guardia Urbana identifica tres ciutadans que intenten arrencar la pancarta del balcó de la Paeria

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha anunciat que l’Ajuntament denunciarà els fets, perquè es depurin responsabilitats. Agents de la Guàrdia Urbana han identificat tres persones que han intentat arrencar aquesta matinada la pancarta situada a la façana de la Paeria, en la qual es demana la llibertat dels presos polítics i exiliats. Passades les 3 de la matinada, l’agent responsable de la custòdia del Palau de la Paeria ha observat com dos homes, que manipulaven una perxa, intentaven despenjar la pancarta, mentre un tercer enregistrava l’acció amb un telèfon mòbil. L’agent els ha requerit per aturar la seva acció, els ha pres la perxa i els ha retingut fins que han arribat al lloc dels fets el cap del servei amb més dotacions policials. Fins llavors, han intentat evitar l’acció de la Guàrdia Urbana i s’han enfrontat als agents, actitud que només han deposat davant la superioritat numèrica. En aquell moment, han lliurat la seva documentació i han deposat la seva actitud agressiva i desconsiderada.

Lleida

JULIOL 2019 - BUTLLETÍ INFORMATIU

En aquest butlletí del mes de juliol compartim amb vosaltres les notícies més destacades d'Esquerra Republicana-AM a la Paeria de Lleida, així com les accions de govern més importants dutes a terme aquest últim mes. Pancara i llaç groc a favor dels presos i preses polítiques i exiliades, a l'Ajuntament de Lleida. L'alcalde Miquel Pueyo reivindica la "no neutralitat" de l'espai públic.   La Paeria habilita un refugi d'emergència per acollir als temporers que dormen al carrer.  El refugi va entrar en funcionament a principis del mes de juliol al pavelló de l'Antorxa, als Camps Elisis, i posteriorment es va traslladar al pavelló de Balàfia. L'alcalde Miquel Pueyo va anunciar en roda de premsa amb el vicepresident del Govern Pere Aragonès, la consellera d'Agricultura Teresa Jordà i el conseller de Treball Chakir El Homrani, que la Paeria ja està treballant amb la campanya del 2020 per promoure un refugi estable per a les persones temporeres.    La Paeria es compromet a treballar per evitar desnonaments de famílies vulnerables.

Cunit

ERC Cunit denuncia la contractació de dos càrrecs de confiança al consistori

La portaveu d'ERC Cunit Carme Martinez ha explicat que aquests tindran un cost de 79.800 euros anuals que podrien suposar un augment d'impostos o taxes que pagarà la ciutadania o de retallada de serveis que igualment repercutirien als cunitencs i cunitenques El passat dijous 25 de juliol va tenir lloc el primer ple ordinari a l'ajuntament de Cunit i en aquest, el primer que van fer va ser aprovar la contractació de dos càrrecs de confiança. Aquestes dues persones tindran un cost de 79.800 euros anuals el que seran 319.200 euros en la totalitat del mandat. Des d'ERC Cunit volen denunciar la contractació d'aquests càrrecs, no perquè no sigui legal, sinó perquè després de vuit anys que no hi havia hagut, ara tornen amb col·locacions a dit i no escollits pels veïns i veïnes. Per Carme Martínez és totalment il·lògic que un ajuntament que està intervingut per l'Estat torni a unes pràctiques de les velles polítiques i que només faran que augmentar el deute que "ja tenim".