Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Imatge d'arxiu del consell de barri de Mira-sol / Foto: Santcugat.cat
Sant Cugat del Vallès

ERC-MES lamenta que no es convoqui un consell de barri extraordinari a Mira-sol sobre el protocol dels projectes de lliure disposició

El grup municipal d'Esquerra Republicana-Moviment d'Esquerres (ERC-MES) lamenta que la presidenta del consell de barri de Mira-sol, Carmela Fortuny, no hagi convocat aquest òrgan per tal de debatre l’aprovació del protocol pels projectes de lliure disposició d’aquest òrgan, i hagi optat per la via telemàtica per sotmetre’l a votació. Els republicans consideren que una votació d’aquesta mena ha de passar pel consell de barri, on tots els vocals i el veïnat puguin dir la seva opinió.   ‘Sabem d’on venim. No és la primera vegada que Fortuny ha denegat la paraula als assistents a un consell. De fet, el pressupost de lliure disposició va ser aprovat amb el vot en contra de diverses entitats’, ha recordat la vocal d’ERC-MES, Eva Lafuente. La republicana ha reivindicat la total transparència a l’hora de traslladar als membres del consell i el públic assistent qualsevol decisió presa. ‘Un consell extraordinari no ha de ser un impediment, sinó una oportunitat perquè veïns, veïnes i entitats expressin la seva opinió’.

Mataró

L’ajuntament acaba executant la nostra proposta per la retirada de plaques franquistes

Considerem que la insistència d’ERC-MES en aquest mandat ha desencadenat l’actuació de l’Ajuntament pel que fa a la definitiva retirada de les plaques franquistes que resten a la nostra ciutat. Al novembre del 2016 vam realitzar una roda de premsa a la Ronda Prim, on vam retirar una placa del “Instituto Nacional de la Vivienda” franquista i presentàvem un prec que presentaríem al proper Ple Municipal. Ignasi Bernabeu, regidor d’ERC-MES, va exposar al Ple un estudi que vam elaborar amb el detall de tota la simbologia franquista que resta a la ciutat, en total, 39 plaques d’habitatges amb el jou i les fletxes i un relleu de l’àguila de Sant Joan. Seguidament, va realitzar el prec al govern municipal perquè fos retirada. Finalment l’Ajuntament, al Gener del 2018, ha iniciat els tràmits per la seva retirada. Malgrat el retard en l’execució, ERC-MES reivindiquem el nostre paper exigint la retirada de la simbologia que encara perdurava des de la dictadura franquista.

ERC Badalona

L’Ajuntament de Badalona recorrerà la sentència del TSJC que anul•la la taxa sobre el procediment de verificació d’habitatges desocupats

L’Ajuntament de Badalona recorrerà al Tribunal Suprem la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que, a instàncies de la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB), declara nul·la la taxa municipal per a la verificació d’ús anormal dels habitatges en casos de desocupació permanent. El Govern municipal també ha anunciat que, tot i aquest entrebanc, continuarà amb les tasques d’inspecció dels habitatges buits, basant-se en la Llei 18/2007 del Dret de l’Habitatge, per acomplir amb l’objectiu d’incorporar al mercat de lloguer els pisos desocupats durant més de dos anys.   L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, acompanyada pels regidors de l’Àmbit de Badalona Habitable, Oriol Lladó, i pel regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran, ha explicat aquest matí en roda de premsa que, a efectes pràctics, la sentència del TSJC impedeix que l’Ajuntament cobri als grans tenedors de pisos desocupats, com les entitats bancàries o la SAREB, la taxa de 620 euros destinada a sufragar les despeses de la inspecció dels habitatges en situació de desocupació.

Cassà de la Selva

67 actes culturals de gener a maig a Cassà de la Selva i obertura del portal www.cassacultura.cat

El 2018 comença a Cassà de la Selva amb una elevada activitat cultural. De gener a maig hi ha programats 67 actes culturals relacionats amb el cinema, la música, el teatre, la literatura, les conferències o les exposicions. Tal com es fa des del 2016, les llars de Cassà estan rebent aquests dies el llibret amb l’agenda cultural.   La principal novetat promocional d’aquesta edició és la posada en marxa del web www.cassacultura.cat, un espai des d’on es pot consultar en línia tota la programació cultural del municipi. Properament, des d’aquesta plataforma també es podran adquirir entrades per als espectacles amb venda anticipada. Josep Ferrer, regidor de Cultura, explica que «el web és un pas més del procés iniciat el 2016 i que va permetre tenir una programació cultural estable al municipi». Segons Ferrer, «aquest portal ens permetrà arribar a la gent de Cassà i també a persones de fora del municipi que busquen gaudir d’activitats culturals a les comarques gironines».

L'Hospitalet

ERC i CUP-Poble Actiu denuncien davant Antifrau possibles irregularitats a l’assignació de complements salarials a la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat

Els grups municipals ERC i CUP-Poble Actiu de l’Hospitalet de Llobregat han portat a l’Oficina Antifrau diversa documentació per a demanar una investigació externa sobre la detecció de possibles irregularitats ocorregudes en els complements salarials de les retribucions de certs membres de la plantilla de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat, com també possibles irregularitats en les comissions de servei aplicades a la corporació municipal. Després del seguiment durant mesos d’aquest tema, tant mitjançant reunions amb l’equip de Govern municipal, com amb els diversos expedients i denúncies sindicals sobre aquest tema, els dos grups municipals de l’Ajuntament de l’Hospitalet, ERC i CUP-Poble Actiu, amb el corresponent suport dels seus serveis jurídics, han presentat davant l’Oficina Antifrau aquestes actuacions degut a que els citats fets podrien ser constitutius de diversos supòsits penals i comptables com són la prevaricació, tràfic d’influències i la falsificació documental, sense menystenir la responsabilitat comptable aplicable en aquesta actuació.

Salou

Felicitacions al Camping Sangulí Salou.

El grup municipal d’ERC a Salou felicitem al Camping & Resort Sangulí Salou per ser un dels guanyadors del premi ANWB al Camping de l’Any 2018.  Concretament, ha resultat vencedor en la categoria dels millors allotjaments de lloguer. El Sangulí Salou ha guanyat en una de les tres categories d’uns Premis ANWB en els quals es presentaven 180 càmpings de tota Europa. Per a la selecció dels guanyadors s’han realitzat inspeccions independents a tots els establiments turístics. Amb aquest premi, el Camping & Resort Sangulí Salou ha acabat de celebrar el seu 45è aniversari; un any en el qual s’ha demostrat la seva evolució en el sector amb la inauguració de l’Àfrica, la nova zona Resort. Així, s’ha seguit adaptant a les tendències i necessitats del client, mantenint la seva essència i convertint-se en una referència en el turisme en l’àmbit europeu.  El premi als millors allotjaments de lloguer ha estat gràcies a la tematització que es viu en tot el seu recinte.

Tarragona

[OPINIÓ] 'La neteja de la ciutat, un bon propòsit per al 2018?'

Encetem un nou any i aquest 2018 arriba, com tots, carregat de nous i bons propòsits.   A nivell de ciutat l’any nou també arriba carregat de bons propòsits. Bons propòsits que ens hem de fer els tarragonins per millorar el dia a dia de la nostra ciutat. Els bons propòsits d’una ciutat com la nostra passen, bàsicament, pel benestar dels seus ciutadans i pel bon estat de la ciutat en sí. Aquest bon estat de Tarragona hauria de buscar de manera prioritària que  aquesta sigui acollidora, que permeti als seus habitants viure-hi amb dignitat,  que la ciutat estigui neta, que sigui segura i que sigui agradable passejar-hi i visitar-la.   Aquests bons propòsits haurien d’estar liderats pels qui ens governen. L’aprovació, fa ara  dues setmanes, d’uns pressupostos municipals pel 2018 hauria de tirar endavant aquests nous i bons propòsits dels i pels tarragonins. És tant senzill com tenir clar què vols millorar a Tarragona,  quines són les teves prioritats i dedicar una part dels diners públics, els diners de tots els tarragonins, a aconseguir-ho.

Fotografia: Ajuntament de Tarragona
Tarragona

ERC-MES-MDC denuncia que es paguen 1200 euros al mes de llum pel pàrquing Jaume I

Els republicans demanen una revisió dels contractes de la llum en espais municipals per estalviar costos.   Pau Ricomà, portaveu d’ERC-MES-MDC a l’Ajuntament de Tarragona, reclama a l’equip de govern que faci una revisió dels contractes de la llum dels diferents edificis municipals ‘per estalviar en els costos energètics que assumeixen els tarragonins’. El líder republicà explica que ‘en els darrers dies hem sabut que la factura de la llum de l’aparcament Jaume I ascendeix a gairebé 1.200 euros mensuals, un despropòsit si tenim en compte que es tracta d’un espai en desús’.    Des d’ERC-MES-MDC alerten que aquests costos desproporcionats es poden estar produint en diferents dependències municipals i aposten per buscar alternatives de proveïdors elèctrics que afavoreixin l’estalvi energètic. ‘Fa uns mesos va ser notícia que el Teatre Tarragona consumia 55.000 euros l’any en llum i, després que es decidís rebaixar la potència de contractació, Begoña Floria afirmava que la mesura reduiria en 15.

Salou

Passem comptes del 2017 (III).

Salou Divendres 12 de gener 19:00h. Sala Costa Daurada del Centre Cívic. c/ Advocat Gallego 2(Salou) Els regidors per ERC a Salou, Alexandre Boquet i Marçal Curto, passaràn comptes de l'acció política que han dut a terme a l'Ajuntament de Salou durant l'any 2017. Una trobada oberta a tota la ciutadania, amics i militants.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Figueres, Pressupost, Agnès Lladó, Marta Felip
Figueres

Acord de pressupost a Figueres entre ERC-MES i el PDeCAT

A continuació podeu consultar l'acord sobre els pressupostos municipals 2018 de la ciutat de Figueres signat entre ERC-MES i el PDeCAT: 0.- Antecedents El passat exercici 2017, ERC vam apostar decididament per aprovar els pressupostos 2017, amb un clar objectiu: evitar el bloqueig de la ciutat i apostar per tirar endavant inversions imprescindibles per Figueres, definint amb les nostres propostes la necessitat de canviar el model econòmic, apostar per la innovació i formació, i la participació ciutadana. Tanmateix, es necessari aconseguir més autonomia financera, i per aquest motiu cal complir amb la norma de la despesa i la Llei d’estabilitat pressupostària.  Som conscients que els ingressos de la ciutat són limitats i les despeses estructurals són importants, per això és imprescindible  treballar per la racionalització de la despesa, la optimització de recursos i eficiència en el servei.   Els acords previstos al pressupost 2017 s’han anat complint amb un alt grau d’implicació i seguiment dels regidors comissionats per ERC, i tenint en compte aquestes premisses per un costat, per altre  veient la disponibilitat del govern de la ciutat a seguir mantenint els acords que per ERC són imprescindibles perquè Figueres avanci i, després de fer les propostes que el nostre grup considera necessaris, acordem seguir apostant per Figueres i fer un SÍ al pressupost 2018, amb tota una sèrie d’acords en concepte de partides de pressupost però també de procediment   i ideari polític.

Mataró

ERC-MES tornem a proposar uns impostos municipals més equitatius i la congelació de l’IBI

A finals de l’any passat el Ple Municipal va aprovar les Ordenances Fiscals (taxes, impostos i preus públics de l’Ajuntament) per aquest 2018. ERC-MES vam abstenir-nos en la seva aprovació, ja que en cas que no fossin aprovats s’aplicava un augment superior del que estava previst per aquest any. Malgrat el nostre posicionament, som crítics amb la proposta del govern municipal perquè considerem que hi ha diversos aspectes a millorar i propostes que s’han desenvolupar amb més profunditat: Proposem un augment de la progressivitat fiscal, és a dir, aplicar mesures que adaptin els ingressos dels contribuents a la seva contribució. Entrant en detall, ERC-MES proposem afegir més trams a la taxa de la brossa, ja sigui per valor cadastral o persones censades a  l’habitatge. Així com dividir el primer tram de la taxa de guals, el qual inclou tots els garatges amb capacitat d’1 a 5 places, ens resulta poc equitatiu pagar el mateix per un vehicle que per cinc.   Demanem una millora de la difusió de les ajudes que es poden percebre.

ERC Badalona

Comencen les obres de reurbanització del carrer d’Isaac Albéniz, al barri de la Salut, i també al passatge Viñas, al barri de Bufalà

Aquesta setmana comencen les obres de reurbanització del carrer d’Isaac Albéniz, al barri de la Salut, i també al passatge Viñas, al barri de Bufalà. En els pròxims dies està previst l’inici de les obres per restaurar l’antiga capella de la masia de Can Miravitges. Més endavant, en les properes setmanes, començaran els projectes per millorar la seguretat viària en l’accés a la urbanització del Mas Ram i de reurbanització del carrer de la Costa, al barri de Dalt de la Vila.   Aquestes cinc actuacions formen part del Pla Recupera de l’Ajuntament de Badalona que preveu la inversió de 18 milions d’euros per desenvolupar projectes de rehabilitació, reparació i recuperació de diversos espais públics, instal·lacions i equipaments amb problemes de manteniment de la ciutat.   Reurbanització del carrer Isaac Albéniz Aquest projecte suposarà la millora de la mobilitats dels i les vianants al carrer d’Isaac Albéniz, al barri de La Salut, entre el carrer d’Hipòlit Lázaro i l’avinguda de Caritg.

Entrada dels cinemes Cinesa de Sant Cugat / Foto: Santcugat.cat
Sant Cugat del Vallès

Les JERC i ERC-MES veuen amb prudència l’anunci del nou emplaçament de la sala polivalent

Les JERC i ERC-MES celebren que l’equip de govern posi fil a l’agulla a l’espai polivalent-sala de concerts, però recorden que no és la primera que s’anuncia un projecte que després no es correspon amb la realitat, tal com va passar amb la sala Hoboken. Per tant, anuncien que estaran ben a sobre del govern per tal que compleixi els compromisos adquirits. A més, demanen el compromís públic i inequívoc que el nou equipament estarà gestionat entre l’Ajuntament, el teixit associatiu i les bandes musicals locals. En aquest sentit, reclamen que el govern iniciï ja una ronda de contactes amb tots els agents implicats en el projecte. Les JERC es feliciten per l’anunci del nou pas endavant del projecte al pis superior dels actuals cinemes Cinesa, tal com ha avançat aquest dimecres el TOT Sant Cugat. Es tracta d’una reivindicació històrica del jovent de la ciutat i incomplerta durant més de 12 anys pels successius governs de Convergència. De fet, subratllen que la sala hauria d’haver estat enllestida a finals del 2017, segons el pacte d’estabilitat pressupostària que van signar PDeCAT i ERC-MES i que posteriorment la primera força va trencar unilateralment.

Parets del Vallès

L'alcalde Mingote desconeix si les obres de la nova Sala Polivalent del Pau Vila estaven recepcionades abans de la seva inauguració

Tres mesos després de la seva inauguració, l'alcalde de Parets, Sergi Mingote, no sap si les obres de la nova Sala Polivalent de l'Escola Municipal Pau Vila estaven recepcionades abans de la seva posada en funcionament, el passat 17 d'octubre. Així ho va assegur aquest dimecres a la tarda el batlle socialista -que es va dedicar a llençar pilotes fora- durant la reunió del Consell Escolar Municipal, celebrada al mateix Pau Vila. A preguntes del portaveu d'Ara Parets ERC, Jordi Seguer, l'alcalde va dir que "no té per què saber si les obres estaven certificades i si complien tots els paràmetres del projecte", executat per l'empresa Arcadi Pla per més de 700.000 euros. Seguer va demanar conèixer amb detall tots els desperfectes que es van produir l'endemà de la inauguració de la sala, a causa de la pluja, i va preguntar a Mingote "quines responsabilitats de caràcter tècnic i polític assumirà el Partit dels Socialistes de Parets". Qui pagarà els desperfectes? Els portaveus de NOPP i Ciutadans, presents en la sessió del Consell Escolar Municipal, van preguntar també per qui assumiria els costos econòmics dels desperfectes que s'han produït.

Salou

Fem que el grocLlibertat estigui present a cada plaça i carrer de la nostra República. Que res ens aturi.

Fem que el grocLlibertat estigui present a cada plaça i carrer de la nostra República. Que res ens aturi. Vuit membres del Comitè en Defensa de la República (CDR) de Salou han estat sancionats aquest diumenge per penjar llaços grocs a diferents punt de la capital de la Costa Daurada i per fet pintades a mobiliari urbà, segons font municipals. Els independentistes estaven portant a terme l'acció reividicativa a l'Institut Marta Mata quan la Policia Local els va identificar, va aixecar acta i a continuació els va imposar sancions de 100 euros per a cadascú per incomplir l'ordenança de civisme. L’article 15.12 del capítol III de l’Ordenança de Civisme i convivència ciutadana de l’Ajuntament de Salou prohibeix “fer grafits, pintades, col·locació de pancartes, cartells o fulletons, així com altres conductes d’embrutiment del patrimoni públic i/o privat que provoquin una degradació visual de l’entorn”. Aquestes conductes, que són constitutives d’una “infracció lleu”, comporten una multa de 100 euros, segons la normativa.

Portada del número 168 de la revista L'Eramprunyà
Gavà

Ja ha sortit L'Eramprunyà de gener

El número 168 (gener de 2018) de L'Eramprunyà, la revista mensual que edita ERC-Gavà, ja ha sortit al carrer.  Hi destaquen les següents informacions: - 21-D: Nou rècord sobiranista a Gavà:  L'independentisme continua creixent a la ciutat i, amb 8.349 vots, marca un altre registre històric. ERC fa el seu millor resultat i es converteix en tercera força local, pel darrere de C's i el PSC. - Expedient sancionador de la Junta Electoral a l'alcaldessa: La Junta Electoral Zonal ha obert un expedient sancionador a l'Ajuntament, que hauran de pagar tots els ciutadans, per vulnerar la normativa durant la campanya del 21D i celebrar una inauguració amb paella popular al barri de La Sentiu -amb diners públics- per afavorir al PSC, el partit de Raquel Sánchez. - Entrevista a l'ONG 'Un Gesto de Calor': Isabela de Melo i Mònica Rodríguez, activistes de l'entitat, expliquen la tasca d'ajuda solidària als refugiats que desenvolupen des de Gavà. - El Tribunal de Comptes veu irregularitats fiscals i desviació de diners a C's de Gavà: L'ens de control troba al grup municipal contractes sense IRPF i cotitzacions socials i despeses en material prohibides per la llei.

ERC Badalona

Esquerra Republicana proposa un decàleg compartit per consolidar un projecte de ciutat progressista i republicà

L’aposta d’Esquerra Republicana de Badalona per enfortir i consolidar la tasca duta a terme pel govern de la ciutat des de juny de 2015 porta al partit a proposar a les diferents forces progressistes i transformadores amb les quals ha treballat l’acord de 10 punts compartits que permetin articular un projecte de ciutat sòlid, inclusiu i de progrés per als pròxims anys. Enfortir, consolidar i dotar de la màxima estabilitat possible al govern municipal a partir del maig de 2019  ha de ser la prioritat de les organitzacions polítiques de caràcter progressista i transformadores de la ciutat, evitant caure en debats merament instrumentals sobre la fórmula amb la que concorreran les diferents opcions a aquestes eleccions. En aquest sentit, Oriol Lladó, primer Tinent d’Alcaldia d’ERC Badalona ha volgut destacar que no és moment de debats sobre noms o candidatures sinó de debat sobre el projecte de ciutat compartit. Lladó també ha recordat que els resultats del 21D han situat ERC Badalona com a primera força d’esquerres a la ciutat cosa que els exigeix mirada ampla, més sentit de ciutat que mai i teixir acords amplis i representatius, fins i tot amb la voluntat d’ampliar el nombre de sensibilitats presents al govern actual.

Tarragona

[OPINIÓ] Incivisme, la lluita que no es lliura

La degradació de l’espai comú està repercutint en el dia a dia a Tarragona i l’incivisme s’ha convertit en un costós problema. L’incivisme es manifesta en una extensíssima varietat de formes: mobiliari públic destrossat, espais naturals convertits en abocadors, locals comercials buits absolutament abandonats i bruts i un llarguíssim etcètera. Davant d’aquesta problemàtica, que té uns  costos molt alts per a la ciutat, econòmics, convivencials i d’autoestima, el nostre alcalde no té altra resposta que el lament. Es queixa, es queixa i es torna a queixar. Sincerament, no té dret a fer-ho. L’alcalde no és un ciutadà de peu, que té tot el dret a queixar-se i a exigir un espai públic en condicions. L’alcalde ha d’assumir la responsabilitat de donar respostes a les exigències cíviques i en assumpció  d’aquesta responsabilitat ha d’actuar en conseqüència. Al recent ple de pressupostos, el nostre grup ERC-MES-MDC li vam demanar on eren les partides per la lluita contra l’incivisme.