Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Figueres

ERC de Girona i de la Catalunya del Nord estrenyen la relació

Representants de les federacions de les comarques gironines i de la Catalunya del Nord d’Esquerra Republicana s’han reunit per treballar plegats i intensificar la relació. Les federacions s’han compromès a reunions trimestrals per consolidar el pla de treball i impulsar dinàmiques. Entre les accions que s’han acordat hi ha la celebració d’un acte de la campanya del referèndum a la Catalunya del Nord i l’organització d’una oficina parlamentària amb la participació de la diputada al Congrés Teresa Jordà i el senador Jordi Martí. L’objectiu passaria per tractar sobre problemàtiques conjuntes com les infraestructures ferroviàries i els transports, i derivar-ho en iniciatives parlamentàries. El president de la Federació d’Esquerra de la Catalunya Nord, Enric Vilanova, va explicar que “estem treballant per tal d’impulsar més projectes transfronterers i, per aquest motiu, serà molt important aquest Pla de Treball que estem posant en marxa amb els companys de les comarques gironines”.

Josep Barberà, president d’ERPV, presentant les esmenes al Congreso.
Camp de Morvedre

PP i Ciudadanos tomben les esmenes als PGE que presenta ERPV per a la comarca.

    Els regidors d’ERPV al Camp de Morvedre, Adela Alba i Domènec Garcia, i el president de Sagunt, Vicent Noguera, via el seu grup parlamentari en el Congreso han presentat esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat en matèries molt diverses. La formació valencianista denuncia que “en aquesta ocasió, Partido Popular i Ciudadanos han tombat unes esmenes que suposaven millores laborals i per al patrimoni cultural del Camp de Morvedre i els ciutadans han de saber qui són els que ens ho han negat”. En l’apartat de la innovació industrial i tecnològica, els republicans han demanat inversions amb el Pla Camp de Morvedre i en infraestructures l’estudi de l’extensió de la línia 3 del Metro fins al Port. Per al patrimoni artístic, “aquesta negativa ha suposat la impossibilitat de declarar BIC el Palau Vives de Benifairó i la Ciutat-jardí de la Gerencia del Port de Sagunt deixarà d’ingressar 2 milions d’euros per a la seua rehabilitació” es lamentava Vicent Noguera, president local dels republicans.

Eix Comercial
Lleida

ERC lamenta que el PSC voti en contra els compromisos que va adquirir amb el comerç local

Els republicans no entenen que l’equip de Govern no vulgui donar compliment al Pla Estratègic de Comerç, així com tampoc al de Cultura ni al d’Esports després d’haver-s’hi compromès inicialment El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria lamenta que l’equip de Govern hagi votat en contra l’elaboració i aplicació del Pla Estratègic de Comerç. Josep Maria Baiget, portaveu d’ERC-Avancem a la Paeria, explica que ara fa un any l’equip de Govern es va comprometre amb la Cambra de Comerç, la Federació de Comerç de Lleida, Pimec-comerç i Federació d’Hosteleria de Lleida per a la redacció d’un estudi sobre l’impacte social de la implantació a Lleida de noves superfícies comercials i la redacció d’un pla director o estratègic per a la potenciació del comerç local a Lleida. “Es van comprometre a fer-lo, encara no l’han fet i no sols això sinó que ara voten que no ho faran. Un cop més Angel Ros demostra la poca paraula que té amb el comerç local i de proximitat, el qual és el que en surt més perjudicat”, apunta Baiget.

Sant Adrià de Besòs

Esquerra Sant Adrià demana la convocatòria d’un ple extraordinari i la dimissió o cessament del regidor imputat

Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Adrià demana que el regidor d’esports, Juan Carlos Ramos, expliqui de manera pública davant la ciutadania perquè encara no ha dimitit després de les recents investigacions de la justícia.     La detenció el passat dilluns del regidor i 3r tinent d'alcalde, Juan Carlos Ramos per un suposat cas de desviament de fons públics, posen sota sospita la capacitat de l'actual equip de govern per gestionar l'Ajuntament, per la qual cosa des d'Esquerra Republicana a Sant Adrià de Besòs els demanem la convocatòria immediata d'un Ple extraordinari. "Des d'ERC demanem parets de vidre i per això volem que l'alcalde doni explicacions més enllà de les comissions i de manera pública, i el ple de l'Ajuntament és el millor lloc per fer-ho", ha asseverat el portaveu del grup municipal Rubèn Arenas.     La situació que es va produir a principi d’aquesta setmana se suma a la situació anòmala produïda per tenir a l'alcalde investigat per delictes de prevaricació pel cas de les carpes de les piscines de Marina-Besòs.

ERC Badalona

L’Ajuntament de Badalona, l’AMB i Proactiva Open Arms signen un acord de cooperació mediambiental amb Mytilene (Lesbos)

L’Ajuntament de Badalona, conjuntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’ONG Pro-activa Open Arms, ha signat un acord de cooperació mediambiental amb l’Ajuntament de Mytilene, a l’illa de Lesbos. Aquest projecte està plantejat en un marc més ampli de col·laboració envers una població, la de l’illa de Lesbos, que ha estat especialment solidària en el rescat i l’acollida de milers de persones que s’han jugat la vida al bell mig de la Mediterrània. L’objectiu és donar suport a un dels territoris que ha vist alterada la seva normalitat quotidiana per l’efecte de l’arribada de persones per mar, provocant una situació d’estrès en la seva població i un fort impacte social, econòmic i mediambiental.   El cinquè tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva, Francesc Ribot, ha explicat que “avui que se celebra el Dia Mundial de les persones refugiades, des de Badalona no deixarem de reclamar a l’Estat espanyol i als altres estats europeus a través de les seves institucions, que siguin conseqüents amb la convenció de l’Estatut dels refugiats del 1951 del qual són signataris”.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Palafrugell, Baix Empordà, Pressupostos Generals de l'Estat 2017,
Baix Empordà

Esquerra Republicana defensa esmenes per un valor superior als 35 milions d’euros al Baix Empordà

RC anuncia que batallarà fins al darrer minut per aquestes reivindicacions territorials durant la tramitació dels pressupostos generals de l’Estat     Fins a l’últim cèntim, fins a l’últim minut. Aquest és el nom de la campanya que Esquerra Republicana està duent a terme a nivell municipal per tal d’explicar les esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat que ERC ha presentat. Després que al Congrés, l’acord entre el PP i Ciutadans tombés totes les esmenes, el tràmit parlamentari es troba a hores d’ara al Senat. En aquest sentit, els senadors gironins d’ERC Elisenda Pérez i Quim Ayats es van  desplaçat fins a Palafrugell per presentar les esmenes que s’estan batallant al Baix Empordà. A la comarca, les reivindicacions d’Esquerra s’enfilen fins als 35.150.000€. Quim Ayats va explicar que “som honestos i, en aquest sentit, som poc optimistes al Senat veient com ha anat tot el tràmit al Congrés”. Tot i això, Ayats ha volgut deixar clar que “passi el que passi no deixarem les esmenes en un calaix i les convertirem en iniciatives parlamentàries per continuar reivindicant-les”.

Imatge d'arxiu del ple municipal / Foto: Cugat.cat
Sant Cugat del Vallès

ERC-MES defensa el projecte de la nova biblioteca però acusa el govern d'incomplir el compromís de la sala polivalent

El ple municipal d'aquest dilluns ha servit per tirar endavant una nova modificació urbanística encaminada a construir el que ha de ser la nova biblioteca central, un projecte reivindicat per ERC-MES. 'Poden estar a favor o en contra del projecte, però no menteixin per tal de deslegitimar-lo', ha etzibat Èric Gómez a C's, davant el seu vot negatiu. 'Poden fer les enquestes que vulguin, però aleshores siguin coherents i apliquin aquesta dinàmica a tots els seus posicionaments, cosa que no fan. La seva postura amb Torre Negra així ho demostra', ha conclòs el regidor d'ERC-MES i les JERC. En aquest sentit, la sessió també ha servit per aprovar una nova modificació de planejament per tal de garantir la protecció de la masia de Torre Negra i el seu entorn; una votació que no ha comptat amb el suport ni del PP (abstenció) ni de C's (en contra). 'Si el seu vot és contrari, quina és la seva proposta alternativa? Com ho fem? O pactem directament quants pisos s'hi han d'edificar?', ha demanat als dos grups el regidor d'ERC-MES, Ferran Villaseñor.

Vallès Oriental

ERC reclama al Senat 23 milions d’euros pel Vallès Oriental

El senador Bernat Picornell exposa a alcaldes i regidors republicans les esmenes als pressupostos generals   El senador Bernat Picornell ha visitat diversos municipis del Vallès Oriental aquest dilluns 19 de juliol. El representant del Vallès a la cambra alta ha detallat les esmenes als Pressupostos Generals de l’estat que Esquerra Republicana (ERC) presenta aquest dimarts i que inclouen partides per a projectes municipals reclamats per alcaldes i grups municipals de la comarca. Picornell ha afirmat que Esquerra reclamarà recursos “fins l’últim cèntim, fins l’últim minut que siguem a Madrid”, en la línia de “fer front a l’espoli i a l’ofec financer als ajuntaments”. Les esmenes també inclouen inversions genèriques, com el desdoblament de la R3, i sumen 23 milions d’euros pel Vallès Oriental. L’itinerari de Pirconell ha començat a Sant Pere de Vilamajor, on l’alcaldessa Pamela Isús reclama la construcció d’un nou Centre d’Atenció Primària. A la Roca del Vallès, l’alcalde Albert Gil reclama 3 milions i mig d’euros per reforçar l’aïllament acústic de l’AVE al veïnat de Can Colet; a Caldes de Montbui, l’alcalde accidental Isidre Pineda posa accent en la vivenda social i l’ampliació del pavelló d’hoquei, i l’esmena corresponent a aquest municipi es quantifica en un milió d’euros.

Vilafranca del Penedès

ERC presenta millores a la proposta d’urbanització de la llosa del tren amb l’objectiu de cosir i comunicar les dues bandes de la via i avançar cap a un projecte global per a Vilafranca

Els republicans lamenten novament la manca de diàleg del govern i remarquen la necessitat urgent d’arribar a acords de ciutat en matèria d’urbanisme per poder acordar les línies estratègiques pels propers anys  “Presentem al·legacions per eliminar les barreres que impedeixen cosir,  donar unitat i comunicar bé les dues bandes de Vilafranca, separades per la llosa del tren”. Aquest és l’objectiu pel qual ERC ha presentat un seguit de mesures de millora a la proposta del govern referent a la urbanització d’uns trams de la llosa del tren i de diversos carrers de la zona. Des d’ERC remarquen que un dels principals objectius del cobriment de la via del tren al seu pas per Vilafranca és el d’unir i comunicar al màxim les dues parts de la vila que quedaven separades. Perquè això sigui una realitat, apunten, cal que a sobre la llosa del cobriment no s’hi instal·lin més elements que dificultin aquesta unió visual i de pas. En aquest punt els republicans lamenten que no hi hagi cap projecte general per la cobertura del tren i que es vagi actuant “per trams, sense coherència i sense una unitat d’actuacions”.

Parets del Vallès

Ara Parets ERC demana al Govern que salvi el bosc i les masies del barri de Can Cabasses

La Sociovergència ha aprovat la construcció d’uns 520 habitatges en els terrenys que ocupava l’antiga empresa BENDIX. Malgrat les al·legacions presentades per l’oposició i alguns propietaris, PSC-PSOE i CDC han donat llum verda al projecte promogut per l’empresa Vallès Business Park. La urbanització d’aquest sector acabarà amb el barri històric de Can Cabasses, conegut actualment com a Quarter Migdia, enderrocarà les masies que hi ha a l’extrem nordest del sector i destruirà la Verneda de Ca l’Isidre Coix. Alternativa al projecte actual Un grup de veïns, organitzat a través del col·lectiu Sempre Hem Existit, va demanar a l’alcalde Sergi Mingote (2014) un replantejament del projecte urbanístic que no es va produir. La proposta alternativa, molt més sostenible amb el medi ambient, pretén suprimir la construcció de pisos al final del carrer Lepant i distribuir-los en la façana que dóna a l’avinguda Catalunya. A més, es vol evitar el nou vial que connectaria amb el passeig Fluvial, d’aquesta manera es podria mantenir tota la zona d’arbrat i les masies amb la conseqüent reducció del número d’habitatges a construir.

País Valencià

Esquerra Republicana del País Valencià participa a la iniciativa "19J Alerta Feminista"

Esquerra Republicana del País Valencià es va sumar ahir s'ha a l'Alerta Feminista 19J, una acció reivindicativa davant el nombre incessant de dones mortes per violència masclista i com a denúncia de la poca implicació del govern espanyol en aquesta qüestió, com es demostra en la confecció dels pressupostos generals de l'Estat, que no inclouen els recursos suficients per a actuar contra la violència de gènere. D'aquesta manera, Esquerra Republicana ha participat a les concentracions convocada davant els ajuntaments en municipis com València, Crevillent, Faura, Alboraia, Pego, Mutxamel, Algemesí, entre d'altres que han secundat la iniciativa. La secretària de les dones d'ERPV, Pilar Navarro, ha remarcat que «l'assignació pressupostària contra la violència masclista que atorgarà el govern de Mariano Rajoy és fins i tot menor a la partida de l'any 2010. És urgent un increment de recursos econòmics per lluitar contra la violència masclista, com a mínom fins els 120 MEUR».

Carles Mundó,
Viladecavalls

Carles Mundó, Conseller de Justícia, a Viladecavalls

Sota el títol "Sí a una justícia independent i eficaç", el conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya per ERC, Carles Mundó, protagonitzarà una conferència per posar a debat el model de justícia que ha de tenir una República Catalana, model d'una societat democràtica i neta de corrupció. Veniu a escoltar i sobretot a preguntar tot allò que cal saber! El pròxim dimecres 28 de juny, a les 19.30h, a la Plaça Coronel Busquets de Viladecavalls!

Federació de Lleida

Esquerra Republicana debatrà aquest dimecres a Lleida sobre la cultura a la nova República

Esquerra Republicana de Catalunya ha organitzat una jornada que versarà sobre la cultura a la nova República i que tindrà lloc aquest dimecres, dia 21 de juny a la sala Alfred Perenya de la seu de la conselleria de Cultura de Lleida, al carrer de Blondel 71. Intervindran a la taula rodona Alberto Velasco, historiador de l’art medievalista i conservador del Museu de Lleida, Antonieta Jarne, professora d’història contemporània a la UdL, Cristina García, codirectora de Campi qui pugui i presidenta de l’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics i Pep Tort, historiador, gestor cultural i músic. L’acte serà moderat per la periodista Anna Sàez.     Per als republicans la lliure pràctica cultural ha d’esdevenir la columna vertebral dels valors cívics, ha de quedar establerta com un dret constitucional bàsic i ser considerada el quart pilar de l’estat del benestar. Des d’ERC, es reivindica una República que garanteixi l’accés lliure i universal a la cultura com un dret fonamental inalienable, que fomenti el pensament crític i impulsi la creativitat en totes les seves formes d’expressió.

Interior de la zona de visita i divulgació del Parc Arqueològic de la mines neolítiques de Gavà.
Gavà

ERC-Gavà insta al govern local a millorar el manteniment del Parc Arqueològic de les Mines, el Museu i les restes romanes de can Valls de la Roca

El grup municipal d’ERC-Gavà presentarà al Ple del proper 28 de juny una proposta on insta al govern local (PSC-CiU) a destinar els recursos necessaris per resoldre les mancances de manteniment que presenten les instal·lacions del Parc Arqueològic de les Mines i les del Museu. El prec inclou també la demanda del compliment del pacte de pressupostos acordat enguany, en el punt dedicat a destinar una partida econòmica per protegir el patrimoni arqueològic romà de can Valls de la Roca.   Esquerra posa com a exemple de l’estat actual del Parc Arqueològic i el Museu un article publicat a la portada del número de juny del full d’informació de la Societat Catalana d’Arqueologia. En aquest, la doctora Maria Àngels Petit Mendizábal, professora de la Universitat de Barcelona, critica l’esllanguiment dels dos equipaments municipals.   En particular, i arran d’una visita amb els seus alumnes, Petit explica que la multivisió ha deixat de funcionar, i de mica en mica, ho han fet també els audiovisuals.

Bages

Rufián afirma a Súria i Castellbell que el canvi real es diu República catalana

El portaveu adjunt d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha visitat el passat cap de setmana la comarca del Bages per a participar en dos actes a Súria i Castellbell i el Vilar. Els actes, que van comptar amb un nombrós públic assistent, s'emmarquen en la pre-campanya que està duent a terme la formació republicana per demanar el Sí en el referèndum de l'1-O. Rufián va respondre una a una totes les qüestions que li van plantejar els assistents i va defensar el vot favorable a 'construir un nou país, una república que garanteixi el benestar dels seus ciutadans i amb una democràcia de qualitat'. El diputat va recordar que no es demana a ningú ser independentista, sinó ser demòcrata, i que la ciutadania pugui expressar-se en un referèndum sense importar el que voti, ja que el 'no' és una opció tan legítima com el 'sí'. Amb tot, va animar als indecisos a exercir el vot favorable, doncs 'ha quedat demostrat que l'Estat espanyol no canviarà i que el canvi promés per alguna nova formació política no és real ni possible'.

Regidors ERC-Avancem
Lleida

ERC reclama al Govern de la Paeria que es compleixin tots els compromisos i acords aprovats

Els republicans insisteixen que l’equip de Govern no està fent prou per implementar les iniciatives aprovades i presenten al Ple de la ciutat una Proposta de Resolució exigint el compliment de totes les propostes aprovades i pendents d’execució Erc-Avancem a la Paeria reclamarà demà, en el Ple extraordinari sobre l’estat de la ciutat, el compliment de tots els compromisos i acords adquirits per part del Govern de la Paeria i que encara no s’han executat. Els republicans consideren que, tot i que durant aquests dos anys de mandat s’hagin aprovat nombroses mocions i Propostes de resolució i que Ros s’hagi compromès a presentar diversos plans estratègics, el Govern de la Paeria encara no ha fet cap pas per implementar res d’allò acordat i compromès, per la qual cosa, demà presentaran una Proposta de Resolució exigint el compliment de tots els compromisos pendents d’execució. Josep Maria Baiget, portaveu del grup municipal, recorda que també resta pendent la revisió del POUM i el ROM (Reglament Orgànic Municipal).

PLE DE SALOU:
Salou

El Ple extraordinari de l'ajuntament de Salou rebutja la moció d'ERC i la resta de la oposició.

Avui al Ple extraordinari i com era previsible l ' Equip de Govern a posat en marxa el corró i ha fet impossible assolir la comissió d’investigació que es demanava per aclarir possibles responsabilitats politiques. Tal com diu l’escrit de la moció presentada per tots els grups polítics de l’oposició, la voluntat d’aquest ple era la d’aclarir i demanar una comissió d’investigació pels fets que en aquest cas,Villa Enriqueta/Vila Alexander, ja que ens trobem amb una nova reclamació judicial contra l’Ajuntament de Salou per valor de 6,7 M €. Des del grup d’ERC, aquesta nova situació la valorem i emmarquem d’una manera més global i generalitzada ja que creiem que cal demanar responsabilitats polítiques per tot el reguitzell d’accions (decisions polítiques) que estan generant una sagnia de recursos econòmics derivats de les diferents sentències contràries. Sembla que tothom s’atreveix a anar en contra de l’Ajuntament i a més guanyen. A la nota que fa pública l’Ajuntament ahir mateix, diuen en resum que la cosa no va amb els polítics, que és un acte reglat administrativament i que no s’estima la interpretació de la normativa municipal que és fa en els informes tècnics.