Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Salou

Salou... molta feina a fer en matèria de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil

El passat Plenari del 27 de maig de 2020 no només va estar marcat per aspectes en matèria de desescalada de l’estat d’alarma produït pel COVID19; altres aspectes en matèria de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil varen acaparar l’atenció de la part final del Plenari. En el torn de Precs i Preguntes el Grup Municipal del PP de Salou, primer en torn de paraula en ser el partit amb representació menys votat, va posar de manifest la noticia publicada sobre el descontentament de la plantilla de la Policia Local, entre altres aspectes, per les modificacions presentades al Reglament de Segona Activitat en el marc de les negociacions de les futures RLLT (Relació de Llocs de Treball), on es proposa modificar dels 57 als 59 anys l’edat mínima per sol·licitar una Segona Activitat. El Grup Municipal d’ERC Salou comparteix la inquietud i el prec de ser informats en els aspectes tècnics i/o polítics sobre Seguretat Ciutadana en les comissions informatives de l’àrea, que és on s’han de tractar, i no únicament en la taula de negociació de les RLLT o per notificacions a la premsa.

Ullastrell

ERC-Ullastrell fa entrega del premi Tu Fas Ullastrell 2020 de forma telemàtica

Divendres al vespre la secció local d'ERC-Ullastrell celebrava la ja tradicional entrega dels premis Tu Fas Ullastrell. Enguany era la 13ena edició i a causa de la crisi del COVID-19 l'entrega es va fer telemàticament. El grup d'amics del teatre d'Ullastrell amb el seu projecte de teatre musical -BRUNA- va ser l'entitat guanyadora en aquesta edició.  A més de premiar el musical BRUNA, tambè s'han destinat els diners de la fitxa tècnica, del càtering i d'altres despeses de l'entrega de premis en directe al BANC D'ALIMENTS d'Ullastrell que el gestiona Càritas Ullastrell. En total seran 600 € (300€ pel projecte del GATU i 300€ més pel Banc d'Aliments) que són finançats per les aportacions i quotes de militants i simpatitzants d'ERC-Ullastrell. En aquesta edició s'ha decidit premiar a l'entitat GATU ( Grup d'Amics del Teatre d'Ullastrell) pel seu projecte BRUNA. Un musical de creació pròpia que sorgeix de la inquietud dels autors - La Mar Puig i en Mateu Peramiquel- de fer un homenatge als seus avis i àvies.

Vallès Oriental

ERC demana al govern del Consell Comarcal que “s’aparti” si “no vol fer política”

Qualifiquen de greu que el president Colomé no s’hagi llegit el manifest del Baix Montseny El grup republicà d’Esquerra lamenta un cop més la passivitat del govern del Consell Comarcal després de les declaracions del plenari de maig. Esquerra Republicana (ERC) s’ha sorprès que el seu president, Francesc Colomé, hagi dit que el Consell Comarcal “no pot fer política”. Marc Candela, portaveu del grup republicà, ha respost que “si és així, millor que s’aparti” del càrrec que va obtenir amb el suport del grup socialista i els comuns. ERC va preguntar sobre la posició del president davant les demandes del Manifest del Baix Montseny, qüestió a la que Colomé va respondre que no se l’havia llegit, tot i que la premsa també li ha demanat el seu parer. Es tracta d’una actitud “greu” i que no correspon a la responsabilitat del càrrec. Així mateix, el grup republicà va traslladar diferents preguntes i precs a l’equip de Govern. La consellera calderina Núria Carné demanar si hi ha previstos ajuts immediats al món del comerç, sobretot si hi ha mesures relacionades amb els lloguers comercials.

Ebre

Esquerra alerta que Luz amaga la responsabilitat de JxCat en les noves sancions de caça

El president de la Federació comarcal d’Esquerra Republicana de la Terra Alta, Ramon Jornet, ha qualificat de “populista”  l’alcalde de Gandesa, Carles Luz, “per intentar amagar la responsabilitat de Junts per Catalunya en l’establiment de les noves sancions de caça”. Jornet ha recordat que “el partit del senyorLuz, JxCat, va votar a favorla Llei 5/2020 al Parlament amb les noves sancions, i que anava lligada a la d’acompanyament de Pressupostos”. “A més el senyor Luz amaga que la conselleria de Territori i Sostenibilitat,que està dirigida per JxCat, és qui ha determinat les sancions lligades al benestar animal, que són les que més s’han incrementat amb aquesta aprovació”. Ha dit Jornet A més ha manifestat que “Luz actua amb l’estil de la vella Convergència, de les mitges veritats i de desvirtuar la realitat. El seu partit és responsable d’allò que denuncia i demana. De fet han governat més de 25 anys la Generalitat i han estat incapaços de fer una Llei de Caça; i ara exigeixen que es faci de seguida, malgrat que la consellera Teresa Jordà ho està treballant”.

Calafell

Paraula de Socialisme prometre , prometre i mai complir el promès.

ERC- Calafell lamenta que el govern de Calafell no estigui complint el pactat als pressupostos municipals, l´Ajuntament de Calafell fa uns dies va afirmar que no hi ha prou personal per poder vigilar les platges i veu inviable poder controlar l´aforament. En aquest tema Esquerra demana es cumpleixi el pacte sobre els Agents Cìvics. "Agents Cívics, Incomplir el pactat. Els pressupostos Municipals es varen aprovar amb el suport del Grup Municipal d'Esquerra després de negociacions i acords Un dels acords assolits era l'increment de la dotació de Policia Municipal i la contractació de 15 Agents Cívics. Durant any 2019 es va produir un augment de delinqüència i una pèrdua de la seguretat ciutadana. El mateix Alcalde molt amoïnat per la situació va assegurar que el municipi estava curt d'efectius. La Execució i la contractació de aquests agents cívics mai s'ha iniciat i va ser "raspallada" el passat Gener. Ara resulta que no tenim recursos humans per cumplir les nesecitats en seguretat del desescaladament per el Coronavirus.

Federació de Lleida

Solés Carabasa, nova alcaldessa de Ponts

La republicana ha estat nomenada avui després que prosperés per unanimitat la moció de censura que els grups municipals d’Esquerra Republicana i PontsxCat van presentar contra l’alcalde Josep Tàpies de Junts per Catalunya Solés Carabasa, portaveu d’Esquerra a l’ajuntament de Ponts s’ha convertit avui en alcaldessa del municipi després que prosperés la moció de censura presentada pels republicans i formació independent PontsxCAT contra el ja exalcalde Josep Tàpies de JuntsxCat. La moció ha estat aprovada per unanimitat, amb els vots a favor dels mateixos regidors de JuntsxCat, fins ara a govern.    Carabasa ha recordat que l’acord de govern entre ERC i PontsxCAT és “fruit d’una negociació llarga, meditada, justificada, transparent i coherent que pretén sumar per créixer, avançar i construir un Ponts millor”. La nova alcaldessa ha criticat la gestió duta a terme en el darrer any pel fins ara alcalde, Josep Tàpies “que aquests mesos ens ha ensenyat tot allò que en política no s’hauria de fer mai, hem sofert autoritarisme, irresponsabilitat i manca de transparència”.

Sant Feliu de Guíxols

A SANT FELIU DE GUÍXOLS HI HA DE TOT. ARA MÉS QUE MAI: COMERÇ LOCAL

Per la confiança, el compromís, la qualitat i per la solidaritat.   Ara fa pocs dies vam començar la desescalada del confinament i més o menys, tenim la sensació que “retornem” a la normalitat. Teníem moltes ganes de sortir al carrer, caminar i compartir espais amb familiars, amics/gues i veïns/es.   Després de dos mesos de carrers muts i tenyits pel gris de les persianes, per fi hem pogut fer els primers cafès, cerveses o tapes al bar de sota casa i veure amb satisfacció com els petits comerços del barri tornaven a aixecar persianes, encenien els llums i arreglaven aparadors retornant color, llum i vida als nostres carrers.   Ara podem tornar a gaudir del nostre comerç de proximitat, un comerç que no és anònim i que coneixem no tant per la seva marca sinó pel “bon dia” o “bona tarda” que ens dispensa el nostre veí/na quan l’obre. Un comerç que ens ofereix un tracte personalitzat, que col·labora amb les activitats de la ciutat, molt més sostenible amb el medi ambient i que redistribueix millor la riquesa que les grans superfícies o plataformes de comerç electrònic.

Mataró

Esquerra Republicana aposta per les energies renovables

El dimecres 27 de maig  al Ple de l’Ajuntament de Mataró es va decidir la integració de MESSA (Mataró Energia Sostenible SA) dins de l’empresa municipal AMSA (Aigües de Mataró SA). Des d’Esquerra Republicana  fa dies que demanàvem, que abans de fer aquesta integració/absorció, el govern poses en comú amb els altres grups polítics i entitats dels sector de la energia i mobilitat sostenible quin és el seu projecte per desenvolupar les energies renovables a Mataró. El sector de les energies verdes/renovables (solar, eòlica, geotèrmica i altres), està en expansió i el govern del Partiti Socialista i En Comú Podem a Mataró no té un projecte per fer una transició justa i inclusiva del model energètic. Les declaracions del govern no passen de ser  vagues i mancades de contingut. L’empresa MESSA, hauria pogut ser una bona eina per desenvolupar el sector de l’energia renovable a la ciutat, liderar un model de transició energètica des de l’Ajuntament  i posar-se al disposició del sector productiu i de serveis de la ciutat.

Edifici de l'escola Abadessa Emma
Sant Joan de les Abadesses

ERC proposa que es planifiqui l’ús de l’Abadessa Emma pel curs escolar 2020/2021

Els republicans proposen que l’Ajuntament plantegi una línia de bonificacions per famílies i entitats per la realització dels casals d’estiu.   Després de més de dos mesos sense anar als centres educatius, els nens i les nenes d’arreu del país han vist com el contacte físic i social amb els seus companys i companyes es trencava amb sec com a conseqüència de l’emergència sanitària del Covid-19. En aquest sentit, si un casal d’estiu ja és important per les connotacions educatives, lúdiques i socials que comporta l’educació en el lleure, enguany prenen un valor molt més rellevant i significatiu després de llargues setmanes de confinament.   Tanmateix, les circumstàncies amb les quals es planificaran els casals d’estiu hauran de contemplar mesures d’higiene, sanitàries i socials excepcionals com a conseqüència del Covid-19.   En aquest sentit, el grup municipal d’ERC ha proposat, en base les 25 propostes efectuades per aquest grup per establir un Pla de Rellançament Econòmic de Sant Joan, al plenari d’avui dimecres dia 27 de juny, “que més enllà que l’Ajuntament es faci càrrec de les mesures d’higiene també valori l’opció d’establir unes bonificacions destinades a les entitats organitzadores, pel possible increment del monitoratge d’aquest estiu, a fi de col·laborar amb l’increment econòmic que hauran d’assumir les entitats com a conseqüència de les mesures preventives del Covid-19”.

Mataró

Pa, salut, sostre i treball

Fa quasi 5 anys el Ple Municipal va aprovar per unanimitat que l’Ajuntament de Mataró comencés a treballar en el Pla d’Estratègic d’Acció Social 2016-2026.  Cinc anys després, no s’ha fet res... Arran dels fets que estem vivint aquests dies a Mataró, des del grup municipal d'Esquerra Republicana-Moviment d'Esquerres, creiem que desenvolupar aquest Pla és més important que mai. La seguretat i la convivència són dos dels pilars fonamentals de la nostra societat. Hem de preservar-los i garantir-los perquè la ciutadania pugui exercir tots els drets en llibertat. I hem de tallar amb total contundència totes les actituds delinqüencials que creen malestar i tensió. Però sense evadir cap responsabilitat, volem remarcar que la situació és un reflex de la vulnerabilitat, de la pobresa i la desigualtat que pateix una part de la població. És a dir, que en el mitjà i llarg termini, la lluita contra la vulnerabilitat, la pobresa i la desigualtat, és l'única via per preservar la convivència i la cohesió social.

ERC Badalona

Esquerra Republicana de Badalona votarà en contra de la proposta de cartipàs municipal del PP, que incrementa la despesa en retribucions de càrrecs polítics en més de 170.000 €

Entre les mesures que proposa el nou cartipàs hi ha la creació d’una figura fins ara inexistent, la del portaveu adjunt de grup municipal, amb una assignació salarial de 56.000 euros a l’any. Fins aquest moment, només el president/a i el/la portaveu dels grups polítics podien disposar d’una dedicació exclusiva com aquesta i mai s’havia implementat una proposta així a Badalona. Ni tant sols en els moments de més bonança econòmica. A més, no queden justificades quines són les funcions que hauria de realitzar aquesta nova figura.   Així doncs, l’increment total pel que fa a despeses en retribucions a càrrecs polítics és de més de 170.000 €, una xifra que no és menor i que no respon a una actualització necessària, ja que el cartipàs actual va ser aprovat l’estiu de 2019, després de les darreres eleccions municipals, amb el suport d’una majoria de 16 regidors. El grup republicà considera inacceptable que en un moment de crisi econòmica i social sense precedents, el PP, que governa amb només 11 regidors i, per tant, en minoria, ara pretengui incrementar les despeses en personal polític de forma tan notable.

Grup Municipal ERC Guíxols
Sant Feliu de Guíxols

El Ple Municipal aprova el Pla de Contingència i Recuperació 2020 per pal·liar la crisi del COVID19

Avui 28 de maig s’ha aprovat al Ple de Sant Feliu de Guíxols el Pla de Contingència i Recuperació (PCR-2020). Aquest Pla neix de l'acord i el treball conjunt de tots els Grups municipals conjuntament amb el govern, en una tasca transversal encaminada a pal·liar els efectes devastadors de la Covid-19 a la ciutat. Des de l’aplicació de l’estat d’alarma, el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Feliu de Guíxols es va posar a disposició del govern per donar suport i fer arribar propostes per facilitar la gestió de la crisi de la Covid-19 i les seves conseqüències. El passat 16 de març ja es va fer arribar un primer document de propostes que hem pogut debatre durant les trobades de portaveus i al marge de les mateixes aportacions fetes durant les trobades, també el passat 9 d’abril es va fer arribar un nou document que recollia una nova bateria de mesures per debatre i aplicar pel govern de la ciutat per tal d’acompanyar-lo en la difícil gestió d’aquesta crisi.

Xavi Puig, Puig,
Tarragona

Xavi Puig: "El jardí vertical més gran d'Europa era només per fer un titular, no hi ha hagut gestió"

L'Ajuntament de Tarragona, amb Pau Ricomà al capdavant, ha decidit desmantellar el jardí vertical de la Tabacalera. El que havia de ser l'emblema de l'anomenada smartr city passarà a la història per ser una expressió més d'una mala gestió de l'anterior equip de govern. El conseller de Territori i portaveu d'ERC a l'Ajuntament, Xavi Puig ha expressat que "el jardí vertical més gran d'Europa era només per fer un titular, no hi ha hagut gestió" i el que ha aportat a la ciutat són "problemes de seguretat i d'insalubritat. En definitiva, no ens ha aportat res de bo, només despeses innecessàries des del 2010".  Puig ha recordat que aquest jardí vertical ha costat "més de tres milions d'euros, una quantitat que es podia haver destinat a altres punts de la ciutat on la ciutadania els hagués pogut gaudir". Sobre això, ha etzibat que "la dèria per ser el jardí vertical més gran i més smart és una mica de cartró pedra si no es cuida bé" i ha afegit que a nosaltres "ens agrada més apostar per coses més senzilles i realistes, i que tothom pugui gaudir, com un jardí mediterrani a l'abast dels veïns o, de forma més silvestre, camps primaverencs com els de la Budellera, que estan preciosos".

Bigues i Riells del Fai

Bigues i Riells del Fai municipi feminista

Dia HISTÒRIC a Bigues i Riells del Fai. Avui, amb el vot  favorable dels 13 regidors presents al plenari telemàtic , hem aprovat que Bigues i Riells del Fai sigui municipi feminista. És indubtable que s’ha fet molta feina i que encara en queda molta per fer. Tot i això, els passos que s’han fet en aquest sentit el darrer any han estat definitius. Avui, la Regidoria d’igualtat ha fet un pas endavant empenyent que Bigues i Riells del Fai es declarés municipi feminista, un dels objectius  perseguit des de fa anys. No és gens habitual que municipis com el nostre tinguin una línia tan clara de marcar tendència a la comarca i al país. La valoració dels llocs de treball que es va fer al consistori,  posa de manifest que  Bigues i Riells del Fai valora el treball, independentment del sexe del seu ocupant. Aquest va ser un pas molt gran, mai fet per cap altre govern del municipi. Estem orgullosos de comptar amb l’única representació femenina al plenari: 4 regidores d’entre els 9 regidors de l’equip de govern, i a l’hora tristos de què aquesta representació no estigui més igualada d’entre els 13 regidores i regidors de tot el plenari.

Anoia

Calaf aprova un paquet d’ajudes per fer front a la crisi de la Covid-19

Dilluns 25 de maig, l’Ajuntament de Calaf va celebrar el primer Ple telemàtic de la seva història que es va poder seguir en directe des del canal de youtube del consistori. Molts dels punts de l’ordre del dia van ser modificacions de crèdit per tal d’aprovar subvencions, iniciatives i ajudes destinades a afrontar les conseqüències de la crisi sanitària, social i econòmica causada per la Covid-19. Una d’aquestes modificacions proposava treure de la partida de festes populars i cultura 30.000 euros i destinar-los a ajuts directes al comerç i empreses locals i 2.500 euros a beques wifi per alumnes amb aquesta necessitat. El GiC va votar-hi a favor manifestant que entenien que la nova realitat feia necessari aquest tipus d’accions i van explicar que per responsabilitat esperarien al proper Ple per reprendre temes amb què són més crítics. Joan Caballol, de Junts per Catalunya, es va abstenir i va manifestar trobar a faltar un “Pla de xoc” global, ja que permetria poder veure en una imatge general tot el que farà l’Ajuntament per ajudar la població i no haver d’anar incorporant sobre la marxa modificacions de crèdit.

Vilafranca del Penedès

ERC Vilafranca reclama que el govern activi la regularització i universalització dels serveis funeraris tal i com s’hi va comprometre

Ara més que mai, per la crisi sanitària del COVID-19, s’ha fet més evident la necessitat de resoldre la situació de monopoli funerari i d’abús en relació als preus d’aquest servei, i de regular i universalitzar el servei   Des d’Esquerra Republicana de Catalunya a Vilafranca han demanat al govern municipal que s’agilitzin els acords presos al Ple Municipal que estan pendents de realitzar, des de fa temps, sobre els serveis funeraris a la vila. Durant 3 anys ERC Vilafranca ha presentat moltes propostes de millora dels serveis funeraris pels preus abusius, i per la poca visió social del servei, sent un servei essencial d’interès general que és. Un servei que es troba des de fa temps en un estat d’oblit per part del govern municipal, ja que encara no ha resolt la situació de monopoli funerari i d’abús pel que fa als preus d’aquest servei, com tampoc ha elaborat el Protocol de Bones Pràctiques i la carta de Drets, ni la regularització de les bonificacions per a les persones amb menys recursos, propostes totes elles aprovades al plenari municipal, i presentades per ERC.

Laura Fabra, regidora per ERC Deltebre
Deltebre

Esquerra considera poc ambicioses i limitades les ajudes a comerços i empreses de Deltebre.

Ahir es va celebrar, de manera ordinària, el ple municipal de Deltebre.  En el transcurs del ple es van aprovar les bases reguladores per a la concessió d’ajuts econòmics al teixit empresarial. Els republicans defensen que els càlculs que ha marcat el govern municipal per a la concessió d’aquests ajuts només fan que limitar aquestes ajudes, fent que la majoria d’empreses no puguin accedir als màxims previstos als supòsits que s’han establert. Esquerra Republicana defensa que la comparativa usi els mateixos criteris que els ajuts de la Generalitat i compari el març i abril de 2019 amb els mateixos mesos de 2020 per tenir una mitjana de les pèrdues més real.  “Hem fet simulacions amb perruqueries, centres d’estètica, restaurants o bars, i la majoria d’aquestes activitats no passaran del supòsit 1 o 2, i per tant d’ajudes que no resoldran els problemes reals que han hagut d’assumir” ha manifestat la regidora Laura Fabra. “Comerços i empreses que s’han pogut acollir a les ajudes de la Generalitat, a les de Deltebre només es podran acollir la majoria a un descompte de la taxa d’escombraries”.

Osona

Reflexions sobre l'antiga fàbrica Puignerò. Carta del grup municipal de SBiAlb-AM a la ciutadania de Sant Bartomeu del Grau i Alboquers.

Benvolgudes  i benvolguts, Hem viscut i vivim moments d’enorme incertesa per culpa de la pandèmiadel COVID19. Creiem que ens hem de felicitar com a poble per la implicació i rigor demostrat aquests dies tant durs. També volem mostrar el nostre condol i estima a les persones que heu perdut algun ésser estimat. Us encoratgem a seguir perseverant com fins ara i a seguir les directrius sanitàries pel bé propi i de tothom. Amb aquesta carta dirigida a tots els ciutadans i ciutadanes de Sant Bartomeu del Grau i Alboquers us volem transmetre la nostra preocupació per un tema cabdal al nostre municipi i que volem compartir amb tots i totes vosaltres. És de vital importancia que tingueu coneixement de la situación que pot definirel futur del nostre poble. La nostra experiència dins l’administració local com a grup municipal SBiAlb-AM, i tenint clara la nostra opinió sobre les naus de l’antiga fàbrica. Donat que estem parlant d’una construcció de grans dimensionsi no es pot fer desaparèixer, l’hi hem de trobar una SOLUCIÓ, i aquesta passa per donar suport a les 5 empreses ja instal·lades i en ple funcionament, i a la propietat actual.