Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Alt Pirineu

La Portaveu d’ERC Marta Vilalta visita el Pirineu per donar suport als pirinencs que formen part de les llistes d’ERC a les corts espanyoles.

En dos actes celebrats ahir dissabte al matí a Tremp i a la tarda a El Pont de Suert, la Diputada al Parlament i Portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, va donar el seu suport als candidats del Pirineu al Senat i al Congrés. A tots dos actes hi van participar els candidats al Congrés, Núria Juangran i Pol Oliva i el candidat al Senat Miquel Caminal. A Tremp, l’acte va estar presentat per l’alcaldable M. Pilar Cases. Va ser un acte distès i a l’aire lliure en mig de la nova Rambla Doctor Pearson de Tremp. Un acte amb gran afluència de gent i de membres del partit del territori. A El Pont de Suert l’acte es va celebrar en un entorn intern i acollidor, l’Edifici de la Confraria de Sant Sebastià. L’acte va estar presentat pel President Comarcal de l’Executiva d’ERC de l’Alta Ribagorça, Nil Monsó, també membre de la llista presentada per ERC per entrar a l’Ajuntament de Vall de Boí. La jornada es va culminar amb les paraules de la Diputada Marta Vilalta donant suport a tots els membres de les llistes municipals i a les corts espanyoles de l’Alt Pirineu i Aran i recordant la importància d’aquestes eleccions.

Alt Pirineu

L’Honorable Consellera Ester Capella dona suport a la candidatura d’ERC a La Pobla de Segur

En un acte celebrat ahir divendres, l’Honorable Consellera de justícia Ester Capella va donar el seu suport a la candidatura encapçalada pel Regidor i Alcaldable a l’Ajuntament de La Pobla de Segur, Marc Baró. L’acte va estar presentat pel càrrec electe i President de l’Executiva local d’ERC La Pobla de Segur, el mateix Marc Baró. El candidat a l’alcaldia va exposar el projecte als seus veïns i a continuació va presentar, un a un, els companys de viatge que ha elegit. La llista està formada per membres de totes les edats i sensibilitats del municipi. Una llista totalment nova i rejovenida, amb persones molt implicades amb el municipi. L’acte es va culminar amb les paraules de la Consellera Capella, donant suport a tots els membres de la candidatura i recordant que estem en campanya d’unes eleccions espanyoles injustes, amb candidats empresonats. “Aquesta vegada no ens podem permetre no anar a votar. ERC és el vot útil en contra del tripartit d’extrema dreta.

País Valencià

LLIBERTAT, DEMOCRÀCIA, REPÚBLICA #AlbinyanaPresident Vídeo i programa per al #28A

ERPV, 20 d'abril de 2019 S'acosta el 28 d'abril. Valencianes i valencians acudirem a votar les persones que ocuparan escons a les Corts Valencianes, el Congrés dels Diputats i el Senat.  Ens ho juguem tot aquest #28A. Necessitem que els escons a les Corts, al Congrés i al Senat estiguen ocupats per persones que no tinguen por a l'hora de defensar els interessos del País Valencià. Fa 40 anys perdérem l'oportunitat de què se'ns considerara nacionalitat històrica i hem vist com, a poc a poc, s'ha rebaixat el nivell d'exigència respecte dels nostres drets. A Esquerra Republicana del País Valencià venim parlant de l'espoli des de fa 15 anys i aquest fet ha provocat que a hores d'ara les forces polítiques que es diuen valencianistes parlen tímidament de "finançament just". No volem cap finançament just, no són bons els eufemismes per a la política, no volem que ens maltracten menys del que ho fan les estructures de l'estat des de fa tant de temps. Volem que deixen de maltractar-nos i de prendre'ns allò que és nostre.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Figueres, Alt Empordà, Agnès Lladó,
Figueres

Agnès Lladó: Cal fugir de les polítiques d'aparador, i treballar amb coherència per un projecte sòlid que creï grans consensos.

Unes 500 persones han participat a Figueres en l'acte central de campanya d'Esquerra Republicana a les comarques gironines L'alcaldable republicana a Figueres Agnès Lladó ha obert l'acte explicant que el projecte d'ERC és integrador i que "volem treballar per a tota la ciutat, per aquest motiu tenim un equip compromès amb els valors republicans" i ha afegit que "Cal fugir de les polítiques d'aparador, i treballar amb coherència per un projecte sòlid que creï grans consensos. Només així tenim la garantia d'avançar i de fer una Figueres per a tothom". Lladó ha acabat el seu parlament amb una crida a votar el proper 28 d'abril "A Figueres i arreu del territori tenim un projecte sòlid que busca sempre grans consensos i diàleg. El 28 d'abril i el 26 de maig sortim a guanyar, a guanyar i a guanyar". La cap de llista al Congrés Montse Bassa ha recordat que "cada vegada que parlo amb la Dolors em demana que no perdi ni una hora per anar-la a veure i que faci campanya per guanyar el proper 28A" i ha explicat que "anirem a Madrid a lluitar contra la repressió, a defensar els interessos dels gironins i les gironines i, que ningú en dubti, a continuar lluitant per la independència de Catalunya".

Ebre

Miquel Aubà: "Tenim un estat que juga en contra de la pagesia catalana"

El candidat al Senat per Esquerra Republicana, Miquel Aubà, ha explicat que “l’estat espanyol juga en contra de la pagesia catalana”. Aubà sosté aquesta afirmació amb diverses actituds que ha tingut l’estat envers la pagesia i amb el fet que hi ha temes que “estan contínuament damunt la taula”. Acompanyat de la diputada al Parlament, Irene Fornós; i de l’alcaldable d’ERConstruïm Aldover, Rosalia Pegueroles; el senador aspirant a la reelecció ha desgranat diversos d’aquest temes. En primer lloc, Aubà ha fet referència a l’impost de la rústica. “Aquesta legislatura seguirem exigint que adeqüi a la realitat el valor de l’impost que l’estat aplica a les construccions  agrícoles i ramaderes en sòl rústic. I, per tant, l’impost que es paga de rústica per aquestes construccions no sigui desproporcionat com avui dia”. El senador ha explicat que tant el PP com el PSOE en comptes d’elaborar una ponència específica sobre les construccions agrícoles i ramaderes en sòl rústic que fixi aquest valor, el que van fer es equiparar-les a la ponència urbana.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Figueres, Alt Empordà, Montse Bassa,
Alt Empordà

Montse Bassa: “La repressió espanyola ens ho ha pres tot, sí, fins i tot la por. Persistirem i guanyarem”

Prop de 500 persones participen a Figueres en l’acte central de campanya d’Esquerra Republicana a les comarques gironines Figueres ha estat la seu aquest dissabte 20 d’abril de l’acte central de campanya d’Esquerra Republicana a les comarques gironines. A  l’esdeveniment que s’ha dut a terme a la plaça de l’Escorxador davant prop de 500 persones, la candidata gironina d’ERC, Montse Bassa, ha explicat que “la repressió espanyola ens ho ha pres tot, sí, fins i tot la por. Persistirem i guanyarem”. Bassa, candidata gironina d’Esquerra Republicana al Congrés, ha recordat que “cada vegada que parlo amb la Dolors em demana que no perdi ni una hora per anar-la a veure i que faci campanya per guanyar el proper 28A”. Bassa ha finalitzat la seva intervenció argumentant que “anirem a Madrid a lluitar contra la repressió, a defensar els interessos dels gironins i les gironins i, que ningú en dubti, a continuar lluitant per la independència de Catalunya”.

País Valencià

CANDIDAT A LA PRESIDÈNCIA DE LA GENERALITAT I CAP DE LLISTA A CORTS VALENCIANES: Castelló, Josep Lluís Albinyana.

El candidat a la presidència de la Generalitat d'Esquerra Republicana del País Valencià és Josep Lluís Albinyana, cap de llista per la demarcació de Castelló. Jurista i president del Consell del País Valencià, Josep Lluís Albinyana va acceptar la proposta de Josep Barberà, president d'ERPV, de representar-nos, després de molts anys apartat de la política activa.  Allà on fem un acte, la gent queda embadalida amb la capacitat intelectual i política d'un home que coneix amb detall la història del País Valencià. Potser per això té les idees de futur tan clar. Li fem quatre preguntes referents a les eleccions del 28 d'abril.  1.-Per qué acceptares encapçalar la candidatura d’ERPV. No em vaig presentar voluntari. Però tardí segons quan em demanaren participar-hi en aquestes eleccions. Vaig acceptar per no restar al marge d’una ignomínia i canvi com els que estan passant, enfront del soroll tant fort com el del silenci que domina la majoria dels polítics nacionalistes.

País Valencià

CAPS DE LLISTA CORTS VALENCIANES: València, Josep Barberà.

Josep Barberà és president d'Esquerra Republicana del País Valencià i regidor de cultura de l'ajuntament de Benicarló. Aquestes són les seves reflexions sobre el vot a ERPV i les necessitats polítiques del País Valencià.  La meva gent em va demanar que encapçalara la llista a les Corts i és un orgull donar la cara pel projecte polític en què creus i que defenses des de fa anys. I més en aquestes eleccions. Però per a mí, més que el fet que jo encapçale la llista per València té valor la gent que ha acceptat acompanyar-nos en les quatre convocatòries. Són persones que, permet-me la immodèstia, representan el millor d’este país. Gent valenta o amb trajectòries que em fan enrogir, o amb un futur que albiro ple d’oportunitats. Mira, si hi ha una cosa que els candidats i candidates d’esquerra tenen en comú, és que no tindrien cap necessitat d’estar ací, no tenim llistes farcides, com en altres partits, de gent acostumada a la cadira, al contrari: ser candidat d’ERPV és una de les coses més dificils que pot triar algú al País Valencià.

País Valencià

CAPS DE LLISTA CORTS VALENCIANES: Alacant, Mikel Forcada.

Mikel Forcada, president comarcal d'ERPV a l'Alacantí, encapçala la llista de les eleccions a les Corts Valencianes per Alacant. Ens conta per què està a ERPV i els motius per votar ERPV el pròxim 28 d'abril.  Per a mí és ben senzill explicar per què estic a ERPV: sóc d'esquerres, valencià i republicà. D'esquerres, perquè crec que la política ha de respondre a les necessitats de les classes populars, la majoria de la societat.  Valencià perquè fa 43 anys que visc a Alacant, el país Valencià és la meua terra i el valencià és la llengua de ma casa, la meua dona i els meus fills, i republicà perquè crec en la igualtat, la llibertat i la fraternitat i la sororitat: tots iguals, units, responsables. El pròxim 28 d'abril cal elegir polítics que creguem en el poble valencià, en una concepció moderna de poble valencià, i que el considerem un veritable subjecte polític que aconseguisca la sobirania, les sobiranies que necessitem per al benestar de les nostres classes populars front a les renúncies i les ofrenes a un estat que ens espolia i reprimeix.

País Valencià

CAPS DE LLISTA CORTS GENERALS: Castelló, Santi Zorío

Santi Zorío ha sigut, fins l'estiu passat, regidor de Borriana per Compromís. Destacat dirigent del Bloc, va donar el pas de militar en ERPV, decebut per l'actitud dels líders de la coalició davant la repressió de l'estat en el procés català i buscant, com sempre ho ha fet, una voluntat clara i ferma de fer fornt a l'espoli que patim els valencians. Ell mateix ens explica per què està a ERPV, per què cal votar ERPV i quins aspectes de la política són urgents des del seu punt de vista.  Estic militant en ERPV perquè representa tots els valors ideològics que tinc: Republicanisme, llibertat, fraternitat entre els pobles i el sentiment de País, unit, alegre i combatiu i crec que cal votar-nos el pròxim 28 d'abril perquè ERPV no traeix els seus ideals, intentant portar a bon port, sempre, els seus sans valors democràtics, sentint i acceptant els anhels i necessitats de la ciutadania. Ara com ara, Esquerra és l'única força política que ha plantat cara a l'estat i al règim del 78, els únics que han fet escac al rei.

Gavà

Punt de trobada informatiu d'ERC-Gavà a la Diada de Sant Jordi

ERC-Gavà participarà de forma activa, com és habitual, a la celebració al carrer de la Diada de Sant Jordi, aquest dimarts, 23 d'abril.  Durant tot el dia (de les 9.00 hores a les 20.00 hores), hi haurà un punt de trobada informatiu a la plaça de Josep Tarradellas, al costat de les rambles.  A la parada hi haurà informació sobre les eleccions espanyoles del proper 28 d'abril i paperetes de vot. I també regalarem un llibre del president del partit i cap de llista al Congrés dels Diputats, Oriol Junqueras, explicant per què cal que ERC sigui forta a Madrid. Us hi esperem! #SiTuNoHiVasEllsHiTornaran #AlbertMassanaGava  

País Valencià

CAPS DE LLISTA CORTS GENERALS: València, Jaume Ferrà

Jaume Ferrà és membre de la permanent d'ERPV i  d'Esquerra Valenciana. Es presenta com a cap de llista per la demarcació de València a les eleccions a Corts Generals del pròxim 28 d'abril. Destacat militant del Bloc fa mesos va donar el pas de militar en Esquerra Republicana del País Valencià. Aquestes són les seues reflexions: Jo no done el pas de militar en ERPV partint del no rés. Des de fa anys he militat en el Bloc i després en Esquerra Valenciana. Després d’una reflexió global, i analitzant la deriva de la coalició Compromís dins la qual estàvem, decidim deixar Compromís i el Bloc. En aquell moment veiem que els valors pels quals lluitem des de fa molts anys els representa ERPV. És així com ens integrem recuperant, a més, una unió històrica del republicanisme valencià sobiranista. Ara més que mai cal fer confiança a ERPV perquè la llibertat i la defensa dels valors democràtics estan en joc cada dia més. És responsabilitat de cadascú de nosaltres, com a ciutadans, fer-los valdre davant d'un estat que es lleva la careta i ens demostra que no és un estat sinó més be una màquina de repressió.

Vallgorguina

Avui presentem a la Carme Linarés nº 2 per a la llista d´ERC Vallgorguina. SEGUIM!!!

A partir del 12 d’abril es podran conèixer els perfils de les persones que integren la llista del partit. ​I avui, dia 21, és el torn de presentar a la Carme Linares que va en el nº 2  de la llista d´ERC Vallgorguina Esquerra Vallgorguina ja ha presentat a nou persones de la llista per les Municipals 2019. El Rubén Blanco que va en el nº 3 de la llista d´ERC Vallgorguina La Raquel Gutíerrez que va en el nº 4 de la llista d´ERC Vallgorguina El Ferran LLaveria que va en el nº 5 de la llista d´ERC Vallgorguina La Anna Sànchez que va en el nº 6 de la llista d´ERC Vallgorguina. La Tina Montón que va en el nº 7 de la llista d´ERC Vallgorguina. El Romà Salvador que va en el nº 8 de la llista d´ERC Vallgorguina La Mayte Rodríguez que va en el nº 9 de la llistad´ERC Vallgorguina El Cristian Giró que va en el nº 10 de la llista d´ERC Vallgorguina El Dani Alcobas que va en el nº 11 de la llista d´ERC Vallgorguina.

Vallgorguina

A ERC Vallgorguina presentem al candidat nº 3 de la llista per les municipals 2019. SEGUIM!

A partir del 12 d’abril es podran conèixer els perfils de les persones que integren la llista del partit. ​I avui, dia 20, és el torn de presentar al Rubén Blanco que va en el nº 3  de la llista d´ERC Vallgorguina Esquerra Vallgorguina ja ha presentat a vuit persones de la llista per les Municipals 2019. La Raquel Gutíerrez que va en el nº 4 de la llista d´ERC Vallgorguina El Ferran LLaveria que va en el nº 5 de la llista d´ERC Vallgorguina La Anna Sànchez que va en el nº 6 de la llista d´ERC Vallgorguina. La Tina Montón que va en el nº 7 de la llista d´ERC Vallgorguina. El Romà Salvador que va en el nº 8 de la llista d´ERC Vallgorguina La Mayte Rodríguez que va en el nº 9 de la llistad´ERC Vallgorguina El Cristian Giró que va en el nº 10 de la llista d´ERC Vallgorguina El Dani Alcobas que va en el nº 11 de la llista d´ERC Vallgorguina.

Alt Pirineu

Montse Bassa, Jordi Martí i Elisenda Pérez participen en un acte d’ERC al Museu Cerdà de Puigcerdà

El Museu Cerdà ha acollit aquesta tarda un acte de campanya de les eleccions espanyoles, organitzat per ERC i que ha comptat amb la presència de la candidata al Congrés per Girona, Montserrat Bassa, i els candidats al Senat Jordi Martí i Elisenda Pérez. L’acte ha estat conduït per l’actual regidor de la formació i candidat a l’alcaldia de Puigcerdà, Joan Manel Serra, i s’ha iniciat presentant als 3 candidats ceretans, Montse López i Lluís Millans per al Congrés i Olga Vinyeta per al Senat. Montse López ha exposat les mancances del territori que cal resoldre, com són les dificultats en la pagesia o l’accés a l’habitatge digne i assequible. Els actuals senadors i candidats a la reelecció Elisenda Pérez i Jordi Martí han explicat el paper del PSOE a Madrid, per exemple amb el seu suport a l’aplicació de l’article 155 així com la tasca territorial que desenvolupa el Senat. La Senadora Elisenda Pérez, ha manifestat que el PSOE i el PSC no és el vol útil, “el vot útil és aquell que pot fer front a aquest trifachito que va aplicar el 155, i en aquest moment això només passa per omplir les urnes de vots republicans, de vots d’ERC, i us ho dic jo, que vinc del món socialista” Martí ha explicat la tasca de proximitat i de base municipalista que duu marcat al seu ADN Esquerra Republicana “quan tingueu el dubte a l’hora d’elegir entre un model d’arrelament al territori -que valora la tasca municipal i als qui s’hi deixen la pell treballant pels seus veïns i veïnes- i entre aquells que defensen el legítim model de desarrelament, recordeu que ERC és una força eminentment municipalista, que fa política de proximitat i que coneix de primera mà les vostres problemàtiques; la decisió és vostra” Finalment, Montserrat Bassa, ha exposat els motius pels que ha decidit presentar-se com a candidata al Congrés.

Segarra

Tot el que has de saber per votar per correu a les eleccions del 26 de maig

El proper 26 de maig estem convocats a votar a les eleccions municipals i al Parlament Europeu. Com en tots els comicis els ciutadans tenim dret a votar per correu, ja sigui des de l’estranger o des de Catalunya Aquestes són les diferents modalitats de vot per correu: Vot per correu des de l’estranger La llei electoral permet als catalans residents a l’estranger poder votar en qualsevol de les eleccions del nostre país. Hi ha dues formes de fer-ho: Catalans a l'estranger inscrits al CERA (cens electoral de residents absents) Aquest cens està format per totes aquelles persones inscrites, en el cas de les eleccions europees, fins el 28 de desembre. Si no s’hi ha estat a temps caldrà recórrer al vot per correu ERTA. Així, en el cas d’estar inscrit al CERA es pot sol·licitar fins el 27 d'abril el vot per internet (a través de la Seu electrònica de l’Institut Nacional d’Estadística), correu postal i fax a la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral que correspongui, segons el municipi on s'està inscrit a efectes electorals a Espanya.

Segarra

Sara Bailac: 'No renunciarem mai als nostres objectius legítims i democràtics ni tampoc als nostres drets'

El senador i candidat a la reelecció per la coalició Esquerra Republicana de Catalunya – Sobiranistes, Xavier Castellana i Sara Bailac, candidata al Senat Sara Bailac, han visitat avui la localitat de Torà, on se celebrava el tradicional Mercadal de divendres sant, un mercat-fira de fa 100 anys, acompanyats de l’alcalde d’aquesta localitat, Magí Coscollola, la presidenta de la Federació Comarcal Rosa Mas i diversos representants d’ERC de la comarca de la Segarra. El senador solsonenc, Xavier Castellana, ha denunciat que ‘davant les eleccions del 28 de maig només hi ha dues opcions, donar l’aval a ulls clucs a la repressió o donar el vot per la llibertat, per la dignitat del poble català, i per la defensa dels drets i les llibertats”. Castellana ha insistit en que ‘tenim la possibilitat de guanyar les eleccions i tenyir el país del color de la república, perquè som aquí per fer la República, per guanyar aquest embat contra els drets i les llibertats’. “La repressió no ens farà canviar, sinó que ens enforteix”, ha reblat.

Roger Torrent i Marta Vilalta amb diversos candidats i candidates a les Eleccions Municipals de les Garrigues
Federació de Lleida

Roger Torrent, Pere Aragonès, Marta Vilalta i les conselleres Ester Capella i Teresa Jordà participen en els actes de la campanya per a les eleccions Generals a les Terres de Lleida

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda del Govern de la Generalitat, Pere Aragonés, la  vicesecretària General d’Estratègia, Entorn i Gestió del Coneixement i portaveu nacional d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, la consellera de Justícia, Ester Capella i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà han estat i seran els caps de cartell dels actes de campanya de la coalició Esquerra Republicana de Catalunya - Socialistes dels darrers dies.   El dijous, Torrent i Marta Vilalta van fer un acte de campanya a les Borges Blanques –on també van visitar l’Espai Macià acompanyats de diversos candidats i candidates municipals de les Garrigues- i, posteriorment el president de la cambra legislativa catalana es va desplaçar a Balaguer on va ser rebut per l’alcalde Jordi Ignasi Vidal, mentre que la portaveu dels republicans ho va fer a Mollerussa on es reunia amb Aragonés i el candidat a l’alcaldia Engelbert Montalà a la plaça Major.