Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Alt Pirineu

Comunicat d’Esquerra Republicana de Catalunya al respecte de la Vaga General del proper 21 de febrer

Com ja s’ha anunciat des de l’Executiva Nacional d’Esquerra Republicana de Catalunya, la Federació Regional de Lleida, la Federació Regional de l’Alt Pirineu i l’Aran i la Federació Comarcal del Solsonès expressen tot el seu suport a la Vaga General pels drets laborals, per les llibertats i contra la repressió, convocada per al proper dijous 21 de febrer.   És per aquest motiu que totes les persones que ocupen càrrecs electes i orgànics en aquesta formació a les tretze comarques de les Terres de Lleida declinaran participar en cap acte públic o institucional que es pugui dur a terme durant aquesta jornada, que no siguin els estrictament convocats pels Comitès de Vaga locals i comarcals d’arreu del territori.   Aixi doncs, les seus d’Esquerra Republicana de Catalunya de les Federacions de Lleida, de l’Alt Pirineu i del Solsonès també romandran tancades durant la jornada del proper dijous 21 de febrer, excepte en el cas de donar suport tècnic o administratiu a les entitats organitzadores de la Vaga General o atendre els mitjans de comunicació en la seva cobertura de les manifestacions i actes previstos pels esmentats comités.

Federació de Lleida

Comunicat de les Federacions de Lleida, de l'Alt Pirineu i l'Aran i del Solsonès d'Esquerra Republicana de Catalunya al respecte de la Vaga General del proper 21 de febrer

Com ja s’ha anunciat des de l’Executiva Nacional d’Esquerra Republicana de Catalunya, la Federació Regional de Lleida, la Federació Regional de l’Alt Pirineu i l’Aran i la Federació Comarcal del Solsonès expressen tot el seu suport a la Vaga General pels drets laborals, per les llibertats i contra la repressió, convocada per al proper dijous 21 de febrer.   És per aquest motiu que totes les persones que ocupen càrrecs electes i orgànics en aquesta formació, a les tretze comarques de les Terres de Lleida, declinaran participar en cap acte públic o institucional que es pugui dur a terme durant aquesta jornada, sempre que no siguin els estrictament convocats pels Comitès de Vaga locals i comarcals, d’arreu del territori.   Aixi doncs, les seus d’Esquerra Republicana de Catalunya de les Federacions de Lleida, de l’Alt Pirineu i del Solsonès també romandran tancades durant la jornada del proper dijous 21 de febrer, excepte en el cas de donar suport tècnic o administratiu a les entitats organitzadores de la Vaga General o col·laborar amb els mitjans de comunicació en la seva cobertura de les manifestacions i actes previstos pels esmentats comités.

Ebre

Esquerra Republicana aspira a ser la primera força municipalista a les Terres de l’Ebre

El president de la Federació d’Esquerra Republicana de l’Ebre, Alfons Montserrat, ha assegurat que el partit tancarà 48 llistes per les properes eleccions municipals, en l’acte de presentació dels candidats ebrencs a aquesta comtessa electoral, aquest dissabte passat, a la Plaça de l’Absis de la Catedral de Tortosa i amb la presència del conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch. “Seguim creixent i aspirem a ser la primera força municipalista de les Terres de l’Ebre”, ha destacat Montserrat, davant d’unes graderies plenes a vessar de la plaça tortosina. Esquerra Republicana ha fet un gran creixement en l’àmbit municipal aquests últims anys a les Terres de l’Ebre: a les municipals del 2011 es van presentar 33 llistes, a les de 2015 en van ser 44 i aquest any s’arribarà a 48. “Com vam fer a les darreres eleccions catalanes, les candidatures d’Esquerra Republicana-Acord Municipal posaran especial atenció en la presència igualitària de dones i homes a les llistes, sobretot, en els municipis de més de 3.

Santa Coloma de Cervelló

Acte de presentació Candidates Col·laborem

El proper diumenge 24 de febrer a les 12h tindrà lloc l’acte de presentació de les candidates del projecte Col·laborem (on ERC Santa Coloma de Cervello formem part)  a la Societat Recreativa La presentació de l’acte serà a càrrec de les nostres candidates en Jordi Bartolomé i Maria Pau. Ens acompanyarà a l’acte Joan Tardà (Diputat d’ERC al Congrés dels Diputats). Fins aviat!  Salut. 

Esparreguera

Aprovada la llista d'ERC Esparreguera a les eleccions municipals del 26 de maig

L' Assemblea local d' Esquerra Republicana d'Esparreguera, en sessió celebrada el passat dijous 14 de febrer, va aprovar la llista electoral per a les municipals del proper 26 de maig de 2019. Amb aquest acte es tanca el procés de conformació de candidatura. Volem agrair a totes les persones que han participat en el procés, i a tots aquells i aquelles que ens fan costat incorporant-se a la llista, el seu suport i col·laboració en el que és un acte de compromís amb Esparreguera.

Malgrat de Mar

Esquerra Republicana organitza un concurs d'Instagram pel Dia Internacional de les Dones

Per commemorar el Dia Internacional de la Dona Treballadora, per recordar totes les dones que abans que nosaltres han lluitat, des de la secció local d’Esquerra Republicana de Malgrat organitzem un concurs d’Instagram durant el mes de febrer, amb el hashtag #MalgratAmbUllsDeDona. Volem un recull d’imatges del nostre poble des de la nostra perspectiva, amb ulls de la dona. I per premiar les persones que hi participin oferirem un obsequi a les persones que publiquin les tres millors imatges del nostre municipi. Bases per la participació: Ser seguidor del compte d’Instagram  @MalgratAmbUllsDeDona Tenir un perfil públic per tal de poder veure la teva foto. La imatge ha de ser de Malgrat. El termini de presentació és fins el 3 de març a les 23.59h. Utilitzar el hashtag #Malgratambullsdedona, això no exclou que se’n puguin utilitzar d’altres. L’organització tindrà la facultat de rebutjar aquelles fotografies i els missatges que incompleixin les característiques anteriors, així com aquelles que siguin discriminatòries per raó de naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o  circumstància personal o social.

Pau Ricomà atenent la premsa davant l'aparcament Battestini
Tarragona

OPINIÓ | Per un eixample millor, no al dipòsit d'autobusos a Pere Martell

La pretesa “revolució del bus” de Ballesteros, que de moment s’ha quedat en la reducció d’alguns tipus d’abonaments, duu associades algunes conseqüències indesitjables. Per començar, l’autobús no és gratis i l’hem de pagar d’una manera o altra. Com que els tarragonins ja paguem els impostos més alts de totes les capitals de l’estat i l’ajuntament no els pot apujar, haurà d’invertir menys en coses molt necessàries. Quan abordarem la modernització de l’administració municipal, lenta i ineficient? Quan haurem d’esperar per enfrontar-nos a la degradació dels habitatges, carrers i del petit comerç? Podrem tenir mai una estratègia cultural digna? Quan renuncies a ingressar més de 5 milions d’euros en bitllets d’autobús, estàs hipotecant la ciutat a un tipus d’interès altíssim. Amb l’endeutament que pateix Tarragona, la proposta de Ballesteros esdevé una veritable amenaça pel seu futur, alhora que un epíleg molt gràfic de la seva particular manera de desfer la ciutat.

Lleida

Moció d’ERC, PdeCat, Crida i Comú per denunciar la farsa de la justícia espanyola

Els quatre grups lamenten que l’alcalde fixi el ple extraordinari sobre la Sindicatura de Comptes el mateix dia que l’ordinari El grup municipal d’ERC-Avancem, el PDeCat, la Crida-CUP i el Comú de Lleida insten l’Ajuntament de Lleida a denunciar la farsa de la justícia espanyola i a demanar l’aturada de tots els processos judicials penals i administratius de caràcter polític relacionats amb el referèndum de l’1 d’octubre i la declaració d’independència, tant el que s’està fent contra els representants polítics i de les organitzacions de la societat civil empresonats al Tribunal Suprem com la resta de procediments judicials que s’estan duent a terme contra la ciutadania. Els quatre grups han presentat aquest dilluns una moció conjunta que es debatrà al ple ordinari de la Paeria d’aquest divendres. El portaveu d’ERC-Avancem, Josep Maria Baiget, ha advertit que la Paeria no es pot quedar al marge en la vulneració de drets humans i la pèrdua de garanties democràtiques: “la ciutadania de Lleida està totalment d’acord que el ple de la Paeria prengui postura dels fets que s’estan jutjant, perquè el dret a l’autodeterminació no és delicte, la presó preventiva no s’aguanta per enlloc, no hi va haver violència com s’està demostrant amb imatges –va venir de l’altra banda, no dels nostres polítics i conciutadans que es van manifestar, i a més posem sobre la taula la denúncia que els diferents poders de l’estat, el que es diu la independència del poder judicial, és manifestament millorable.

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra Republicana escull els seus candidats per a les llistes de Més per Mallorca

El dissabte 16 de febrer de 2019, el Congrés d’Esquerra Republicana – Illes Balears i Pitiüses, ha escollit les persones que passaran a integrar les llistes de Més per Mallorca al Parlament de les Illes Balears i del Consell de Mallorca. Així, Agustina Vilaret anirà al lloc número 6 de la candidatura al Parlament, acompanyada de Gabriel Cursach, Helena Inglada i Andreu Bujosa. Pel que fa al Consell de Mallorca, Joan Llodrà anirà al lloc número 8, acompanyat de Catalina Munar, Lluís Segura i l’escriptora i Premi d’Honor de les Lletres Catalanes Maria Antònia Oliver. En el mateix congrés s’han triat també Mateu ‘Xurí’, Margalida Seguí i Josep Antoni Prats com els candidats de les Illes Balears que faran part de la llista Esquerra Republicana – Ara Repúbliques, que encapçalarà Oriol Junqueras.

Imatge de la capçalera de la manifestació que es va fer a Barcelona el setembre de l'any passat per defensar l'acollida de refugiats.
Gavà

ERC-Gavà reclama més mesures per garantir i millorar l'acollida de refugiats

El grup municipal d'ERC-Gavà ha registrat una declaració política, per al seu debat i aprovació al Ple de febrer, on reclama que l'Ajuntament defensi el compliment de la legalitat per garantir i millorar l'acollida de refufiats. La moció vol respondre a les restriccions i limitacions creixents que la Unió Europea i els seus estats membres estan posant al dret internacional d'asil. La vulneració sistemàtica en les polítiques frontereres d'aquest dret bàsic, amb la falsa excusa de la necessitat de lluitar contra l'anomenada immigració irregular, ha derivat en una greu crisi humanitària davant nostre. Fins el punt de convertir el Mediterrani -referent històric de trobada entre civilitzacions- en una immensa fossa comuna en la que hi han perdut la vida més de 30.000 persones des de l'any 2000. Per revertir la situació, Esquerra reclama vies legals i segures que garanteixin i millorin l'acollida de refugiats per part dels estats europeus, com ara el reassentament, els visats d'asil i humanitaris, l'asil diplomàtic i els corredors humanitaris.

Ebre

Els ebrencs Enric Adell i Daniela Gil, candidats d’Esquerra Republicana a les eleccions europees

L’alcalde de Paüls, Enric Adell, i l’ampostina Daniela Gil seran els candidats ebrencs a la llista d’Esquerra Republicana a les eleccions europees. Els candidats han estat escollits aquest dissabte passat en el Congrés Regional celebrat al Casal Tortosí. El president de la Federació d’Esquerra Republicana de l’Ebre, Alfons Montserrat, ha destacat la “joventut, el compromís i la capacitat” d’ambdós candidats per portar “la veu de les Terres de l’Ebre a Europa”. A més d’aconseguir l’alcaldia de Paüls per primera vegada pels republicans l’any 2015, Enric Adell és el portaveu del partit al Consell Comarcal del Baix Ebre, president del Consell Esportiu del Baix Ebre i vicepresident del COPATE. Daniela Gil és secretària de política municipal de la secció local d’Amposta i estudiant de sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Del dos candidats escollits, només un representarà a les Terres de l’Ebre a la llista electoral republicana que compartiran amb bascos i gallecs i que s’ordenarà d’acord amb els criteris de paritat i igualtat en representació entre homes i dones que estipula l’Article 52 del Reglament del partit.

L'equip d'ERC Vilanova del Camí i la Carolina Telechea durant la inauguració del nou local
Vilanova del Camí

Un èxit d'inauguració del nou local d'ERC Vilanova del Camí.

El passat divendres 15 de febrer, vam inaugurar el nostre nou local a Vilanova del Camí, amb la presència de la diputada al Congrés dels Diputats per ERC Carolina Telechea, el David Roig, president de l'executiva local d’ERC a Vilanova del Camí,  juntament amb tot l'equip.   Tant Telechea com Roig van remarcar la importància de tenir un local de partit, ja que és necessari tenir  un lloc on debatre les decisions a prendre en els propers anys sobretot a nivell local i pensant en aquest sentit en les properes eleccions municipals que se celebraran aquest any. També van fer una crida a la població a fer-se’l seu, ja que s’hi faran diferents activitats i trobades d’interès general, per tant, un espai de sintonia amb la societat civil.   El local està situat al carrer Sant Josep núm. 31. i ha estat una realitat gràcies a la feina feta en els darrers mesos pels simpatitzants del partit i de diferents personalitats del municipi. Quedeu tots convidats a visitar-nos.  

Joan Morlà.
Camp de Tarragona

Joan Morlà és l’alcaldable d'ERC al Catllar per a les properes eleccions municipals del 26 de maig

L’actual alcalde vol repetir mandat per completar la feina iniciada el 31 d’octubre del 2017 quan va accedir al càrrec en substitució de Joan Díaz. Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Catllar va escollir en assemblea de militants aquest dissabte Joan Morlà Mensa com alcaldable per a les properes eleccions municipals del 26 de maig. Actualment, Morlà és l’alcalde del municipi del Tarragonès per Units pel Catllar-AM, càrrec que ocupa des del 31 d’octubre del 2017, quan va substituir Joan Díaz. Joan Morlà explica que “durant l'actual mandat, l'equip de govern format per quatre grups municipals hem realitzat molts projectes, però no obstant això ens en han quedat alguns de molt importants que tot just s'estan fent realitat, i d'altres amb una voluntat manifesta de realitzar-los”. És per aquest motiu que l’alcaldable d’ERC al Catllar demana poder estar al capdavant de l’Ajuntament un altre mandat per completar la feina iniciada. Joan Morlà afegeix que “l'actual mandat ha estat marcat per un govern de quatre grups municipals que hem sabut gestionar el govern de l'Ajuntament de forma cohesionada i amb decisions de grup, de treball en equip”.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Figueres, Agnès Lladó, Marta Rovira
Figueres

Agnès Lladó es reuneix a Ginebra amb la secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira

L’alcaldable republicana de Figueres i altres representants d’ERC intercanvien amb Rovira experiències del dia a dia municipal   La portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana i alcaldable a Figueres, Agnès Lladó, s’ha reunit amb la secretària general d’ERC, Marta Rovira, a Ginebra. La trobada s’ha dut a terme aquest dijous 14 de febrer i a la jornada de treball hi han assistit també altres representants republicans de municipis catalans. “Després de molts mesos sense poder saludar-la personalment ha estat emotiu poder compartir una estona amb la Marta i hem pogut constatar que està bé” explica Lladó que sobre la reunió afegeix que “els calendaris judicials van fer coincidir la trobada amb els interrogatoris a l’Oriol Junqueras i en Quim Forn, intervencions que vam poder seguir tots plegats durant una bona estona”. Lladó ha viatjat a Ginebra en cotxe i la trobada ha servit per tractar amb Rovira i amb la resta de representants municipals diversos aspectes del dia a dia municipal.

Vilanova i la Geltrú

ADRIÀ GUEVARA, CAP DE LLISTA DEL JOVENT REPUBLICÀ PER A LES MUNICIPALS A VILANOVA I LA GELTRÚ

L’assemblea del Jovent Republicà —les joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya— a Vilanova i la Geltrú ha escollit aquest diumenge 17 de febrer per unanimitat a Adrià Guevara com a cap de llista per les eleccions municipals d’enguany. Guevara s’està apunt de graduar en Global Studies per la Universitat Pompeu Fabra, i acaba de tornar d’una estada a la Universitat Bocconi de Milà, on s’ha format en els àmbits de gestió pública, política i govern internacional i lideratge. El jove vilanoví ha obtingut diversos reconeixements a l’excel·lència acadèmica durant la seva etapa formativa, entre els quals destaca el Premi de Recerca Jove 2014, i fins el 2018 ha estat l’ambaixador de la Universitat Pompeu Fabra a la xarxa d’Ambaixadors UNICAT de la Generalitat de Catalunya, els representants dels universitaris catalans davant la Unió Europea. Guevara, que ens els últims anys ja havia assumit diverses responsabilitats a la secció local i comarcal d’Esquerra Republicana, s’incorporarà a la llista d’Esquerra Republicana de Catalunya per a les eleccions municipals d’enguany en una posició rellevant.

El pas de vianants a l'avinguda Segle XXI amb Olof Palme
ERC Viladecans

ERC Viladecans reitera la necessitat d’instal·lar semàfors a Vilamarina davant la perillositat d’un pas de vianants molt concorregut

El grup municipal d’ERC-AM ha reiterat a l’equip de govern (PSC+ICV) la necessitat d’instal·lar dos semàfors a l’avinguda del Segle XXI amb avinguda Olof Palme, a l’alçada del Centre Comercial Vilamarina, davant la perillositat d’un pas de vianants molt concorregut on s’han produït diversos ensurts i accidents en els darrers anys, el darrer el passat 13 de febrer amb l’atropellament d’una mare quan creuava amb el seu fill. Aquest últim incident ha esgotat la paciència dels afectats que han iniciat una campanya de signatures  per reclamar a l’Ajuntament de Viladecans que actuï d’una vegada després de reiterades sol·licituds. En concret, la recollida de signatures està promoguda per l’AMPA i la direcció del Col·legi Sant Gabriel, l’AMPA de la llar d’infants municipal La Marina, el Club Bàsquet Viladecans, veïns de la mancomunitat del Vilamarina i de les mancomunitats de l’avinguda Germans  Gabrielistes. Els signants demanen poder creuar l’avinguda segle XXI amb seguretat i recorden com cada dia és transitada per molts veïns a peu: famílies amb fills que van a l’escola o a la llar d’infants, residents dels blocs d’habitatges, famílies amb fills que entrenen i juguen partits de bàsquet al pavelló dels Germans Gabrielistes, clients del Centre Comercial Vilamarina, persones que van a passejar o a fer esport al Parc de la Marina o treballadors i estudiants que van a l’estació de tren de Viladecans.

Remodelació del Passeig de Rius i Calvet,
Sant Feliu de Guíxols

Obrim la ciutat al mar. La remodelació del Passeig de Rius i Calvet.

L’evident necessitat de dignificació que presentava el sector de Garbí de la façana marítima de Sant Feliu de Guíxols, es veurà per fi resolta els propers dies amb la finalització de les obres dutes a terme al Passeig Rius i Calvet. On a part de l’important ampliació de l’espai peatonal, també s’ha procedit a una necessària modificació del calaix de la riera del Monestir. La ciutat guanya així façana litoral per a nous usos ciutadans i s’obre encara més al mar, aconseguint un espai més endreçat, integrat i més obert perquè els veïns i les veïnes el gaudeixin al màxim. L’aposta clara a favor de l’obertura de la ciutat al mar i d’un model de municipi més sostenible, ordenat i equilibrat, va ser un dels compromisos que Esquerra Republicana portava al seu programa electoral l’any 2015, i que ha treballat amb esforç i determinació des del Govern de la ciutat per a que s’acomplís durant aquesta legislatura. Convidem a la ciutadania a passejar-hi i a gaudir-ne!  

Federació de Lleida

ERC Cervera aposta per millorar les eines de promoció de la salut

Ampliar les vies i zones verdes, els entorns saludables i els espais per la gent gran són algunes de les prioritats que els republicans estudien treballar juntament amb la Conselleria de Salut ERC Cervera aposta per incrementar i millorar les eines de promoció de la salut entre els seus ciutadans. Així ho ha afirmat Joan Santacana, candidat d’ERC a l’alcaldia del municipi després de la xerrada que ha organitzat el partit amb la consellera de Salut, Alba Vergés, aquest matí al municipi.   Segons Santacana, la Paeria de Cervera hauria de garantir una millor coordinació entre el Departament de Salut i el municipi. “Vetllar per a que les polítiques públiques del Departament arribin a tothom i a l’invers, que les demandes dels ciutadans arribin a la Conselleria, és una de les tasques que el nostre ajuntament hauria de vetllar i que nosaltres prioritzarem des de la Paeria”, apunta Santacana.   Alba Vergés, consellera de salut, ha explicat que des del departament és treballa en la cobertura de tres branques principals: la protecció, la prevenció i la promoció de la salut.