Locals d'Esquerra

Totes les notícies

99 anys i 6 mesos
ERC Sitges

La democràcia ha mort

14 d'octubre de 2019, la democràcia a l'estat espanyol ha mort, 99 anys i 6 mesos. L'estat espanyol ha condemnat per haver posat les urnes per exercir un dret democràtic a 11 demòcrates innocents, perquè no pot condemnar a tot un poble. Ho tornarem a fer, i guanyarem!!  

ERC Sitges

La democràcia ha mort

14 d'octubre de 2019, la democràcia a l'estat espanyol ha mort, 99 anys i 6 mesos. L'estat espanyol ha condemnat per haver posat les urnes per exercir un dret democràtic a 11 demòcrates innocents, perquè no pot condemnar a tot un poble. Ho tornarem a fer, i guanyarem!!  

Llançà

ERC Llançà sol·licita un ple extraordinari urgent, com a resposta a la sentència del Suprem i per demanar l'amnistia i en defensa del dret d'autodeterminació.

El ple se celebrarà el dijous 17 d'octubre a les 9.30 h del matí, just després del ple que hi havia convocat per l'elecció dels membres de les meses electorals del pròxim 10 de novembre. Tan bon punt s'ha conegut la sentència que condemna els presos i preses polítiques a fins a 13 anys de presó, els republicans han presentat a l'Ajuntament de Llançà una sol·licitud de ple extraordinari, per poder debatre i votar una moció "DE RESPOSTA A LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL SUPREM I PER DEMANAR L'AMNISTIA PER A LES PERSONES PRESES POLÍTIQUES CATALANES I EN DEFENSA DEL DRET D'AUTODETERMINACIÓ". La sol·licitud destacava que la celebració del ple no es demorés més enllà del dia 17 d'octubre. La resposta a aquesta sol·licitud però, s'ha fet esperar fins passades les 3 h del migdia, on l'actual govern ha refusat la proposta de què el ple se celebrés al vespre i no al matí, per tal que l'assistència de públic pogués ser més notòria. Adjunt trobareu els arxius de la sol·licitud i de la pròpia moció.

ERC al Segrià

Manifest al Consell Comarcal del Segrià contra la sentància del procés

La vicepresidenta 3a del Consell Comarcal, Teresa Malla (ERC), juntament amb el president de l'ens, David Masot (Junts) han llegit aquest dilluns al migdia un manifest de rebuig a la sentència del procés, la qual ha dictat penes de fins a 13 anys de presó per als líders independentistes. A l'acte hi han assistit consellers, diputats i treballadors i treballadores del consell. Els dos grups del govern al Consell Comarcal del Segrià portaran el manifest, en forma de moció, al ple extraordinari previst per demà dimarts a les 13 h. D'altra banda, s'ha suspès l'activitat institucional avui dilluns i demà dimarts. MANIFEST DE RESPOSTA A LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL SUPREM I PER DEMANAR L’AMNISTIA PER A LES PERSONES PRESES POLÍTIQUES CATALANES I EN DEFENSA DEL DRET D’AUTODETERMINACIÓ   Definitivament, la democràcia a l'Estat espanyol mostra símptomes inequívocs d’estar tocada de mort. Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Quim Forn i Dolors Bassa han estat condemnats amb penes de presó.

País Valencià

COMUNICAT D’ESQUERRA REPUBLICANA DEL PAÍS VALENCIÀ DAVANT LA SENTÈNCIA DEL TS.

"... Ens costa treure’ns del cap les persones empresonades i les seues famílies, persones que han posat per davant dels seus interessos les seues conviccions i la seua integritat política. Cal seguir defensant el dret a la independència dels pobles amb fermesa de manera cívica i pacífica" Josep Barberà Aquest matí s’ha confirmat el que tots sabíem per les filtracions del Tribunal Suprem a la premsa aquest cap de setmana. Vora cent anys de presó per a les preses i els presos polítics catalans. No per esperada resulta menys cruel la sentència. En aquests moments de tristor, i també d’ignomínia i d’indecència política i judicial, el nostre pensament està els companys i companyes que veuen com l’aparell repressor de l’estat vessa sobre ells la seua venjança. Avui, Esquerra Republicana del País Valencià està amb Oriol Junqueras, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa, Carme Forcadell Jordi Cuixart, Jordi Sánchez, Meritxell Borràs i Santi Vila.

Lleida

La Paeria suspèn l'activitat institucional i convoca un ple extraordinari sobre la sentència del judici del procés

Així ho ha explicat el Paer en Cap, Miquel Pueyo en una declaració institucional amb tot l'equip de Govern de la Paeria en resposta a la sentència del procés. Aquest dilluns, 14 d'octubre, s'ha fet pública la sentència als líders polítics i civils del procés. Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa, Joaquim Forn, Carme Forcadell, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart han estat condemnats per sedició i malversació a 13 anys de presó, 12 anys, 10 anys i 6 mesos i 9 anys de presó, en total, 99 anys de presó. En resposta a aquesta sentència, el Govern de la Paeria de Lleida ha llegit aquest dilluns al migdia una declaració institucional davant dels mitjans per condemnar al decisió del Tribunal Suprem. El Paer en Cap, Miquel Pueyo, ha llegit la declaració juntament amb els 15 regidors i regidores del Govern d'Entesa, format per Esquerra Republicana - AM, JuntsxCAT Lleida i el Comú de Lleida.  Pueyo ha qualificat de "molt severes" les penes de presó als líders independentistes, i ha afegit que el judici "no ha tingut només en compte els fets, sinó també i sobretot les idees dels encausats, i que s’assembla molt a una revenja política".

Illes Balears i Pitiüses

Amb la condemna dels presos polítics l’Estat espanyol ha escrit la seva sentència

 Amb la condemna dels presos polítics l’Estat espanyol ha escrit la seva sentència No és justícia, és venjança. Amb la causa general contra l’independentisme, l’Estat comet un nou error històric que provocarà un nou terratrèmol polític i social que accelerarà el procés d’alliberament de Catalunya. Condemnen onze persones perquè no poden condemnar tot un poble. No es busca una solució sinó l’escarment. Aquesta sentència no resol res; la repressió només agreuja el conflicte polític. L’única solució possible serà de base democràtica, no judicial. No volen fer política, sinó imposar. Condemnant l’independentisme, l’Estat fa de la repressió una eina política per perseguir la dissidència i silenciar la voluntat democràtica dels catalans i les catalanes. La independència és l’única solució possible per preservar la democràcia, els drets civils i polítics. La independència és una necessitat per poder viure en una societat més lliure, més justa i més democràtica.

ERC Badalona

COMUNICAT CONJUNT DAVANT LA SENTÈNCIA de ERC Avancem-MES, JxC, GbeC i En Comú Podem de BADALONA

Davant la duríssima i injusta sentencia contra els presos polítics catalans empresonats des de 2017, Guanyem Badalona en Comú, ERC Avancem-MES, JxC i En Comú Podem condemnem sense matitzacions la sentència i manifestem el nostre posicionament clar en defensa dels drets democràtics, civils i polítics, de protesta i de llibertat ideològica, així com dels valors republicans. Condemnem la vinculació entre el delicte de sedició i el dret de lliure expressió, el dret de manifestació i la desobediència civil. La sentència és injusta, posa en entredit la qualitat democràtica i retalla les llibertats i els drets fonamentals. La sentència és una vergonya democràtica que qüestiona el paper de la política, del diàleg i el rol del Parlament de Catalunya en la solució política del conflicte. Ens solidaritzem amb els presos i les preses polítiques i manifestem tot el nostre suport. La sentència avala la posició política de la dreta espanyola que ha conspirat amb tot l’aparell de l'Estat per portar el conflicte als tribunals, fugint de tot diàleg i solució política basada en el dret a l’autodeterminació defensat per la majoria dels catalans i catalanes.

Premià de Mar

Amb la condemna dels presos polítics l’Estat espanyol ha escrit la seva sentència! Mobilitza't!

No és justícia, és venjança. Amb la causa general contra l’independentisme, l’Estat comet un nou error històric que provocarà un nou terratrèmol polític i social que accelerarà el procés d’alliberament de Catalunya. Condemnen onze persones perquè no poden condemnar tot un poble. No es busca una solució sinó l’escarment. Aquesta sentència no resol res; la repressió només agreuja el conflicte polític. L’única solució possible serà de base democràtica, no judicial. No volen fer política, sinó imposar. Condemnant l’independentisme, l’Estat fa de la repressió una eina política per perseguir la dissidència i silenciar la voluntat democràtica dels catalans i les catalanes. La independència és l’única solució possible per preservar la democràcia, els drets civils i polítics. La independència és una necessitat per poder viure en una societat més lliure, més justa i més democràtica. Avui, més que mai, la independència és inevitable. Mobilitza't pacíficament i de forma no violenta.

Mataró

Demanem una resposta de l’Ajuntament de Mataró a la sentència

Davant la vergonyosa sentència del Tribunal Suprem que no fa més que reiterar la mort de la democràcia a l’Estat Espanyol, instem l’Ajuntament de Mataró a que tingui una resposta institucional a l’alçada de les gravíssimes circumstàncies. No és una qüestió de l’independentisme, és un atac als drets de la ciutadania i com a tal, és indispensable el posicionament del nostre Ajuntament. Des del Grup Municipal d’Esquerra Republicana-Moviment d’esquerres i conjuntament amb els companys de Junts x Mataró hem entrat una declaració institucional per demanar l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d’autodeterminació. A més, hem demanat la celebració d’un ple extraordinari de l’Ajuntament de Mataró en les properes 72h per debatre i establir un posicionament conjunt sobre la sentència del Suprem.

Torrelles de Foix

Carta de l'Oriol Junqueras

Immediatament després de rebre la sentència, l'Oriol a escrit una carta a la militància d'Esquerra. La podeu llegir aquí: Amics i amigues, Avui han volgut acabar amb nosaltres, amb tota una generació de catalans que lluita per aconseguir la llibertat. Amb aquesta sentència, volen destrossar vides, escapçar partits i lideratges, aturar i acabar amb un moviment polític i democràtic i silenciar a tot un poble que es vol expressar a les urnes. Avui la democràcia a l'Estat espanyol ha fet fallida i els seus poders exerceixen la venjança perquè no entenen de justícia, de política ni de processos democràtics. Demostren un cop més que la unidad del Reino de España està per sobre de qualsevol cosa, fins i tot, de la reputació internacional i, probablement, de la supervivència del seu propi estat.   Però sobretot ens demostren una cosa, els catalans no tenim alternativa, no hi ha una altra opció que construir un nou estat per fugir d'aquest que persegueix demòcrates, prohibeix votar i protestar i empresona per idees polítiques.

Gavà

ERC Gavà proposa que l’Ajuntament ajudi les entitats que siguin desnonades del Centre Cultural i les aculli en un espai on puguin conviure i autogestionar-se

Davant la notícia que el bisbat ha privatitzat la gestió del Centre Cultural i el fet que les entitats culturals que hi feien les seves activitats no hi tenen assegurada de la seva permanència, ja sigui perquè no se’ls permeti la continuïtat o perquè no puguin pagar el lloguer de l’espai, ERC-Gavà considera que és el moment que l’ajuntament es plantegi la política cultural i associativa del consistori. Creiem que seria molt positiu per a la vida cultural i social de Gavà que les diverses entitats disposessin d’un espai conjunt on poguessin relacionar entre elles de manera contínua i no només quan es facin actes on coincideixin. Aquest espai conjunt hauria d’anar més enllà d’un local on tinguin situat el despatx i on facin reunions, hauria d’esdevenir un espai de convivència amb les altres entitats i obert a la ciutadania. Sense que això qüestioni l’autonomia de cada associació individual, el contacte entre elles permetria que aquestes podrien créixer i reforçar-se mútuament, creant sinèrgies que contribuirien a dinamitzar el teixit cultural i de lleure de tots els gavanencs i gavanenques.

Catalunya del Nord

Una victòria del moviment nord-català mobilitzat

Els poders estatals francesos han renunciat a la supressió del CAPES de català -concurs de reclutament de professors de català-. Un diputat de dreta, Romain Grau i l'incombustible aliat seu, Jordi Vera, es vanaglorien que és gracies a ells que ha passat, quan van ser les mobilitzacions i manifestacions de l'Associació Per l’Ensenyament del Català (Aplec), dels sindicat de l’ensenyament, de la CGT, del SNES, Sud, del Col·lectiu de Professors, que van obligar els poders a renunciar a aquesta agressió contra la nostra llengua. Encara que ja hagin sortit els representants i partits polítics de torn que volen escombrar cap a casa -hi ha eleccions municipals l'any que ve-, hem de tenir clar que aquesta ésuna victòria deguda a la mobilització del moviment nord-català, ciutadans i associacions. Benvinguts tots els partits que hi han donat suport, els que hi vam donar suport des del primer moment i els que s'hi van apuntar perquè hi van veure una oportunitat de fer un rentat de cara.

Mataró

Demanem canvi de data de la conferència institucional de divendres 18 per garantir el dret a vaga

El grup municipal d'Esquerra Republicana - Moviment d'Esquerres demanem un canvi de data de la conferència institucional de divendres 18 per garantir el dret a vaga dels treballadors municipals.  El proper 18 d'octubre hi ha convocada una vaga general a Catalunya i també hi ha prevista la conferència institucional en commemoració del 79è aniversari de l’afusellament de Lluís Companys a l'Ajuntament de Mataró. Des del grup municipal d'Esquerra republicana-Moviment d'Esquerres considerem que s'hauria de plantejar un possible canvi de data perquè si es fa la conferència institucional hi haurà varis treballadors de l'Ajuntament a qui se'ls vulnerarà el seu dret a vaga. En un dia de vaga general convocada, només està cridat a treballar el personal que es considera "servei mínim" i no pensem que aquest sigui el cas. Per tant doncs, preguem a l'Ajuntament de Mataró que consideri la possibilitat de traslladar la merescuda conferència (enguany dedicada a la figura de la dona de Lluís Companys) a un altre dia.

Cunit

ERC Cunit: "La transparència d'aquest equip de govern brilla per la seva absència"

L'equip que lidera l'oposició es va assabentar a través del web de l'ajuntament El passat divendres, amb gran sorpresa, es penjava al web de l'ajuntament de Cunit, que els dos membres d'En Comú Podem entraven al govern amb dues comissions que no havien existit mai. La portaveu d'ERC Cunit Carme Martínez ha indicat que "tant que es vanagloria aquest equip de govern de transparència, encara no l'hem vist, ja que si entraven dos membres al govern, el mínim era haver-nos-ho comunicat". També se sorprèn de què aquestes dues comissions no havien existit mai i faltarà saber "quant ens costarà a tots els cunitencs i cunitenques, ja que està clar que aquests càrrecs encoberts segur que estaran ben retribuïts". Martínez ha finalitzat dient que "pocs dies després de conèixer els noms dels càrrecs de confiança d'Impulsem Cunit, ja sabem quins són els càrrecs de confiança del PSC de Cunit".

Caldes de Malavella

Comunicat d'ERC Caldes davant la imminent sentència

Davant la imminent sentència dura i injusta a una part dels nostres presos i preses polítiques, des d'Esquerra Republicana de Caldes de Malavella demanem a l'equip de govern, format per Junts per Catalunya i Partit Socialista de Catalunya, la convocatòria d'un ple extraordinari on es pugui aprovar una declaració de rebuig a aquesta sentència, la solidaritat amb els presos i preses polítiques i l'aturada de l'activitat institucional del municipi. Així com també, instem a que es demani la participació i implicació del poble en les accions de protesta que es convocaran aquests dies arreu del país. Estem davant d'uns dies durs i intensos; ningú a casa, tothom al carrer!

Sant Martí

Resum del consell plenari de districte de Sant Martí (10/10/19).

Dijous 10 d’octubre va tenir lloc la sessió plenària del consell de districte de Sant Martí. En el transcurs del mateix vam aprovar les següents iniciatives.   - Instar els estaments municipals per tal que les actuacions de ciutat, com ara les que afecten la plaça de les Glòries Catalanes, no s’imputin com a inversions directes als barris, presentada pel grup municipal d’ERC al districte de SM i aprovada per unanimitat.   - La creació d’un memorial a l’activista Berta Cáceres, defensora dels drets de les dones i els col·lectius indígenes, que fou assassinada pels poders polítics i econòmics d’Hondures.   - Instar la Ponència de Nomenclàtor a atorgar el nom de José Garrido, bomber que va perdre la vida en acte de servei a la Verneda.   - Impuls d’un Pla Integral per la zona del fòrum.   Així mateix vam presentar dues preguntes al govern durant el transcurs del plenari (sobre el manteniment de Gran Via i els resultats d’un sonòmetre ubicat al carrer Independència).

Skatepark l'Ametlla del Vallès
L'Ametlla del Vallès

El dia a dia a l'Ajuntament

Els nostres regidors i regidores van per feina. Com que segur que voleu saber què es fa dia a dia a l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès, us volem fer partícips d’aquella feina que es veu poc però que cal fer perquè les tasques de les regidories tirin endavant.  Aquesta setmana la nostra regidoria de Barris, Raquel García, i el nostre alcalde, Pep Moret, han estat parlant amb els representants de les associacions de veïns de diversos barris de l’Ametlla del Vallès per conèixer de primera mà les seves necessitats. D’aquesta manera es podran incloure a l’agenda per mirar de solucionar-les tan aviat com sigui possible i pressupostar-ne les despeses. D’altra banda, la nostra regidora de Comerç, Consum i Promoció Econòmica, Mireia Morillas, està ultimant els preparatius del Mercat Boig, que està previst pel diumenge 20 d’octubre al parc de Maria Lluïsa. La regidora està coordinant les més de 70 parades previstes en aquest mercat d’intercanvi tan integrat en les activitats de l’Ametlla, i ens avança que ha estat col·laborant amb l’estudi de dansa Judith Font, que té prevista una masterclass solidària per aconseguir diners per muntar una font d’aigua a Etiòpia.