Locals d'Esquerra

Totes les notícies

L'Hospitalet de Llobregat

Esquerra l'Hospitalet no s'atura i crea els "Debats republicans des de casa"

La situació d'excepcionalitat arrel del COVID19 no atura el republicanisme. Esquerra l'Hospitalet manté l'activitat política i proposa diferents debats a realitzar des de casa amb la militancia i simpatitzants del partit durant el periode de confinament. El partit ha programat una sèrie d'activitats entre les quals es troben aquests debats que es realitzaran cada dimecres a partir de les 18:30 hores. El primer debat tractarà sobre l'Antifeixisme i es realitzarà aquest proper dimecres 25 de març. Per participar-hi cal apuntar-se prèviament enviat un mail a lhospitalet@esquerra.cat. Posterioriorment, s'enviaran les indicacions per a poder participar del debat. Places limitades.

ERC Badalona

ERC Avancem-MES proposa al govern de Badalona eximir de pagament a la ciutadania usuaria de les escoles bressols públiques i altres serveis municipals mentre duri la quarantena pel COVID-19

Davant la complexitat i la gravetat de la situació que està vivint Badalona i les dificultats econòmiques de moltes de les seves famílies, el grup municipal d’ERC Avancem-MES considera important ajudar a la ciutadania a fer front als seus deures tributaris durant la situació d’emergència sanitària provocada pel COVID-19. Per això el grup municipal republicà proposa eximir a les famílies de Badalona del pagament de les escoles bressol públiques de la ciutat mentre duri la quarantena a causa del COVID-19. També considera que caldria estudiar una exempció semblant per a altres serveis municipals com l’ús de poliesportius o la realització de tallers i activitats. ERC Avancem-MES insisteix, tal i com ja va posar de manifest, que caldrà elaborar un Pla de Reactivació Econòmica que permeti afrontar la recuperació un cop passi la crisi actual, per tal d’ajudar a normalitzar, tant com sigui possible, la situació dels badalonins i badalonines.  

Parets del Vallès

L'Ajuntament de Parets modificarà el Reglament Orgànic Municipal per facilitar el vot telemàtic

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Parets ha aprovat aquest dijous a la tarda, per unanimitat, una moció d'Ara Parets Esquerra Republicana que proposava incloure de forma efectiva el vot telemàtic en els Plens Municipals. Tots els grups polítics van estar d'acord en la creació d’una comissió que servirà per modificar el Reglament Orgànic Municipal (ROM) i així poder facilitar el vot telemàtic. La seva inclusió "permetria donar resposta a la realitat social i personal que els nostres càrrecs electes es poden trobar al llarg del mandat. La seva responsabilitat de representació no pot ser limitada pel fet de patir una malaltia de llarga durada o pel fet de gaudir d'un permís de maternitat o paternitat". Per aconseguir el vot telemàtic caldria utilitzar eines que acreditin que l'electe segueix el ple a temps real, com és una teleconferència, un accés a una intranet mitjançant claus personalitzades o qualsevol que permeti acreditar de forma fefaent que està seguint el ple, li permet de participar de forma activa en tots els aspectes.

Sergi Parramon
Alt Pirineu

El Pirineu no és una zona d’esbarjo.

Aquests dies estranys i de confinament, hem pogut veure com algunes persones han volgut venir a "passar uns dies" a la seva segona residència del Pirineu. No puc entendre aquesta actitud tan egoista amb els seus conciutadans, però aquest fet m'ha fet reflexionar en la visió que crec té molta gent del Pirineu. He arribat a la conclusió que alguns penseu que només som una zona d'esbarjo, un lloc bonic on anar a descansar, a gaudir uns dies i que la gent que hi vivim estem aquí per donar-vos servei. Estem encantats de rebre-us, de que vinguin turistes a disfrutar del nostre entorn, gastronomia, història, cultura, etc. És més, us animo a fer-ho! Veniu a conèixer el Pirineu, veniu a conèixer-nos, però feu-ho amb una mirada amplia; perquè els pirinencs no només hi som a l'estiu per fer festes majors, o a la tardor per fer fires o a l'hivern per muntar pistes d’esquí. Nosaltres hi vivim i hi treballem tot l'any i amb unes mancances estructurals molt grans, molt pocs serveis i moltes vegades lluny, unes infraestructures viaries en molts casos en estat precari, unes telecomunicacions insuficients a la majoria del territori i un llarg etcètera.

Caldes de Malavella

Cuidem-nos!

Escrivim aquest article quan tot just fa una setmana que hem entrat en el confinament per COVID 19. Des de la nostra secció local el nostre pensament i voluntat de servei és amb les persones més desvalgudes, gent gran que viu sola, veïns que pateixen situacions més vulnerables, així com totes les persones que formen part dels grups de risc. Volem agrair a tots els membres dels serveis sanitaris, de seguretat i neteja, així com tots els professionals del sector públic i privat que treballen i treballaran molt dur, exposant-se diàriament, per superar aquesta crisi. El deute amb ells serà infinit. També, una abraçada molt gran, i tot el nostre suport i compromís amb els comerciants, autònoms i treballadors, que amb aquesta crisi patiran una pèrdua. Sabem que tots estarem al seu costat per tornar a recuperar-nos. En aquests moments reiterem des d'Esquerra Republicana la necessitat d'anar tots a una, nosaltres estem a disposició de l'equip de govern per ajudar a les nostres veïnes i veïns en tot allò que calgui.

Cassà de la Selva

Esquerra Cassà ens posem a disposició de l’ajuntament per treballar plegats i posar solucions sobre la taula contra els efectes del COVID-19:

Des del grup d’Esquerra Cassà, des del primer moment ens hem  posat a disposició de l’Ajuntament i la ciutadania de Cassà pel que fa a la gestió de la crisi del COVID-19. A tal efecte també hem proposat a l’equip de govern de l’Ajuntament de Cassà les següents mesures per tal d’estar al costat d’aquelles persones i col·lectius que puguin veure’s més afectats per les conseqüències del COVID-19: SUPORT A LES PERSONES: -Organització i informació a la ciutadania d’una xarxa de suport a les persones grans o confinades que ho necessitin.   MESURES FISCALS PER LA CIUTADANIA, COMERÇOS, EMPRESES i AUTÒNOMS: Modificar el calendari fiscal de Cassà de la Selva per tal de: -Allargar els períodes de pagament dels impostos i taxes municipals: el 15 de març comencem els períodes de cobrament de les taxes de cementiri, recollida d’escombraries i clavegueram, i de l’impost de vehicles de tracció mecànica. I l’1 d’abril comença el període de la taxa de guals i reserva d’aparcaments.

Cerdanyola del Vallès

La loteria de cap d’any d’Esquerra aporta 450€ a la Caixa de Solidaritat

La repressió i la causa general contra l’independentisme no s’atura, tampoc en la situació de crisi actual. Abans del dia 24 de març s’haurà de fer front a 4’5 milions d’euros imposada pel TSJC. La recaptació de les participacions de la loteria de cap d’any puja a 450 euros que s’han ingressat al compte número ES31 3025 0001 1814 3361 5996 de a la Caixa de Solidaritat. Amb aquest gest es vol ajudar a sufragar la fiança imposada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de 4.523.666,99€ a Josep Maria Jové i Lluís Salvadó. Si no poden fer front al pagament abans del dia 24 de març, el tribunal embargarà els seus béns, patrimoni personal i familiar, i el seu sou. La situació de crisi sanitària actual, amb les dramàtiques conseqüències econòmiques que ja està tenint, agreuja més encara la cruesa de la repressió contra l’independentisme que ja s’ha convertit en causa general. No només tenim presos i preses polítics sinó s’està intentant ofegar jurídicament i econòmica tota una generació d’independentistes, de tots colors polítics, compromesos amb els drets i llibertats de la nostra societat.

Montgat

COVID 19. Proposta de mesures per reduir l'impacte econòmic sobre les famílies i l'activitat econòmica a Montgat

Amb motiu de la situació d’emergència produïda arran de la pandèmia del COVID 19 i amb l’objectiu de reduir el seu impacte en les famílies montgatines i en el sector econòmic local, els grups municipals d’Esquerra Republicana – AM, Montgat en Comú Podem i  Montgat Guanya-MES-Iniciativa-Compromís consideren del tot necessari que per part de l’Ajuntament s’adopti un Pla de xoc amb mesures de caràcter econòmic, social, sanitari i de foment de l’economia local. Mesures que es podran finançar amb el romanent de tresoreria existent.   Es per això que aquests grups municipals proposen l’adopció d’un primer conjunt de mesures, amb el ben entès que superada la crisi sanitària caldrà avaluar la situació per adoptar, si cal, mesures complementàries per a minorar els seus efectes.   1.-  Mesures de caràcter econòmic   a)     Mesures de caràcter general - Modificar el calendari del contribuent per ajornar i/o fraccionar el pagament de famílies, autònoms i empreses sense aplicar recàrrecs o altres costos financers, o demanar avals - Suspendre temporalment els procediments de cobrament iniciats per via executiva per l’ORGT.

Lleida

La Xarxa Solidaritat Lleida rep 283 oferiments de voluntaris i tramita 87 demandes d’ajuda

Un total de 283 voluntaris s’han inscrit en la Xarxa Solidaritat Lleida des que la Paeria es va proposar impulsar, unificar i coordinar les diverses iniciatives sorgides entre entitats i col·lectius ciutadans per donar suport a les situacions d’emergència sanitària pel coronavirus. D’aquests oferiments, 136 corresponen a joves de menys de 30 anys, mentre que altres 65 es troben en la franja d’edat de 31 a 65. La resta, en tenir més de 66 anys, no s’han incorporat en ser població amb més risc. Del global de voluntaris que han demanat col·laborar en la Xarxa Solidaritat Lleida, 209 ho han fet a títol personal, al no pertànyer a cap entitat. Des del dia dimarts, dia que va entrar en funcionament i fins al dijous, els voluntaris de la Xarxa han gestionat i tramitat 87 demandes d’ajut. Les accions de la Xarxa Solidaritat Lleida Les accions que realitza la Xarxa Solidaritat Lleida se centren bàsicament a donar suport o rebre’l per anar a fer la compra a la botiga o supermercat de proximitat, comprar medicaments a la farmàcia, donar suport tecnològic i/o de comunicació, suport psicològic i acompanyament telefònic i passeig d’animals domèstics per a la gent gran.

Pandèmia Sanitària CoronaVid19
Begues

Proposem mesures socials i econòmiques per a reduir l’impacte del Coronavirus

Estem davant d’un gran repte sanitari, social i econòmic com a conseqüència de la pandèmia del SARS-CoV-2, conegut com el coronavirus. És indispensable seguir totes les recomanacions de les autoritats sanitàries. I sobretot manteniu una actitud positiva! Quedar-se a casa és el millor que podeu fer per frenar la transmissió del virus i protegir la salut de les persones més vulnerables.  Cal recordar  que teniu a la vostra disposició el canal Salut de l’App STOP COVID19CAT, la  missatgeria instantània de Telegram al canal t.me/salutcat i el web gencat.cat/salut on trobareu tota la informació sanitària. Hem d’estar preparats perquè les mesures de confinament s’allarguin unes quantes setmanes i ens adaptem als nostres nous hàbits quotidians i socials. I també des de l’Ajuntament de Begues com a primera administració local hem de fer front aquesta situació establint mesures per a reduir l’impacte socioeconòmic sobre les famílies i l’economia local beguetana.

L'Escala

ERC L'Escala, una setmana del confinament

Avui fa just una setmana del confinament per aturar la propagació del covid-19, des de l'ajuntament s'ha pres totes les mesures necessàries per evitar el contagi, per això s'han tancat al públic les instal·lacions municipals. Oferint i garantint els serveis mínims a la ciutadania. L'Escala està confinada i això implica tots els seus regidors. Mentre el consistori estigui tancat, les trucades i videoconferències guanyen protagonisme en el dia a dia de la política escalenca. Avui fa una setmana que els diversos partits polítics del plenari, van pujant a les xarxes socials com s'organitzen per continuar treballant des del confinament. Aquest matí hem parlat amb la portaveu d'ERC L'Escala i cap de l'oposició Etna Estrems, el seu grup aposta per seguir les línies marcades des del govern, quedar-se a casa i fer teletreball per frenar la propagació del coronavirus. Estrems ha felicitat l'equip de govern per la tasca feta fins ara i insta en treballar junts sense importar el color o l'ideal polític.

Lleida

L’Ajuntament de Lleida facilitarà el pagament de taxes i tributs amb ajornaments dels terminis i fraccionaments sense interessos

La taxa d’escola bressol no es posarà al cobrament el pròxim mes i fins acabar la situació d’alarma L’Ajuntament de Lleida està preparant mesures per ajudar a la ciutadania a fer front als seus deures tributaris durant la situació actual d’emergència sanitària per l’epidèmia del Covid-19, que ha complicat de forma greu la situació econòmica de moltes famílies i empreses. Per fer-ho, dins del marge que permet la situació de les finances municipals, s’aprovaran ajornaments dels terminis de pagament i s’oferirà el fraccionament dels imports, fins al límit màxim permès per la llei i sense aplicar interessos. Així, d’una banda, s’aplicarà les previsions del Reial Decret 8/2020 de 17 de març, que imposa una flexibilització dels terminis de pagament, tant en període voluntari com en període executiu. Aquesta mesura també afecta el pagament derivat dels acords d’ajornament i fraccionament. Per tant, les liquidacions tributàries que tenien com a termini màxim els dies 20 de març o 5 d’abril –com és el cas de l’ICIO o la plusvàlua– quedaran automàticament ajornades fins al 30 d’abril.

País Valencià

CRIDA PERQUÈ ELS AJUNTAMENTS I LES CORTS DONEN ORDRE DE RETIRAR RECONEIXEMENTS A JOAN CARLES I

ERPV 19/03/20 Esquerra Republicana del País Valencià Esquerra Valenciana presenta als ajuntaments una moció demanant que es retiren tots els reconeixements públics al rei emèrit Joan Carles I. ERPV farà arribar la moció via telemàtica, o només es puga registrar, perquè es puga debatre en els primers plens que es celebren. Així mateix registrarà una proposta a les Corts Valencianes perquè els grups amb representació a la cambra es posicionen al respecte. Els republicans valencians reaccionen així al presumpte cas de blanqueig de capitals tret a la llum per investigacions periodístiques europees com ara la del diari Tribune de Genève i que afecta, de ple, la família Reial espanyola. Les investigacions, fetes públiques recentment, parlen també del descobriment d'un compte bancari suís de Juan Carlos Alfonso Víctor María de Borbón y Borbón-Dos Sicilias, pare de l'actual cap de l'Estat espanyol, amb 100 milions de dòlars provinents d'una donació efectuada pel govern d'Aràbia Saudita, dictadura sanguinària amb casos evidents de tràfic d’armament a esquenes.

País Valencià

BERSOLAZ, LA PISCIFACTORIA QUE OPERA AL PORT DE SAGUNT ESTÀ ACOMIADANT PART DE LA PLANTILLA EN PLENA CRISI DEL COVID-19

ERPV 19/03/20 La crisi del coronavirus no ens aparta de la nostra tasca política. Màxim quan veiem cada dia com, sota el parigua dela crisi pel COVID_19 moltes empreses acomiaden treballadores i treballadors, com és el cas de Bersolaz al Port de Sagunt. L’empresa Bersolaz Spain, S.L.U., integrada dins del grup CULMAREX, filial espanyola del grup canadenc COOKE AQUACULTURE INC ha acomiadat amb data 17 de març i mentre el govern espanyol es disposava a donar a conèixer les mesures socials i econòmiques per apaivagar els efectes de la crisi sanitària i econòmica provocada pel COVID_19, un total de 8 treballadors de la piscifactoria de Sagunt. Des d’Esquerra Republicana del Camp de Morvedre reclamem el govern de la Generalitat que empare aquests treballadors que, amb els seus llocs de treball van a pagar la desfeta de la borrasca Glòria i els efectes de la crisi pel COVID_19. Des del passat més de febrer la plantilla de la piscifactoria de Sagunt no han sabut per l’empresa rés sobre el seu futur, ni el dels seus llocs de treball.

Grup  municipal d'ERC a Sant Joan de les Abadesses
Sant Joan de les Abadesses

ERC de Sant Joan presenta mesures per al COVID-19 i es posa a disposició de l'equip de govern

Propostes de mesures municipals per reduir l’impacte econòmic de la crisi del COVID-19 sobre famílies i sector econòmic local a Sant Joan de les Abadesses que el grup d’ERC ha proposat a l’equip de govern per intentar acordar. 1. Modificació del calendari del contribuient per ajornar i/o fraccionar pagaments de famílies, autònoms i empreses sense costos financers. 2. Suspensió temporal de les quotes i taxes dels serveis municipals no prestats: taxa de la llar d’infants i taxa d’escombraries comercials I industrials de comerços, restauració, autònoms i empreses mentre s’allargui l’estat d’alarma. 3. Suspensió del cobrament de la taxa d’ocupació de via pública dels establiments del sector de la restauració. 4. Creació d’una linia d’ajuts destinats a cobrir la quota de l’IBI per al petit comerç que ha restat tancat mentre duri l’estat d’alarma. 5. Prioritzar el pagament de les factures d’autònoms i petits comerços garantint la liquiditat de totes les empreses proveïdores de l’Ajuntament.

Vilafranca del Penedès

Comunicat d'ERC Vilafranca amb proposta de mesures per fer front a la crisi sanitària del COVID-19

Davant la greu situació de crisi sanitària originada pel COVID-19 i que està tenint un fort impacte en la vida de les persones, així com en l’economia, des d’Esquerra Republicana Vilafranca volem fer un agraïment als professionals sanitaris i no sanitaris que garanteix els serveis públics i l’avituallament, la seva tasca en la lluita contra la pandèmia. Així mateix agrair l’exercici de civisme i responsabilitat col·lectiva de la ciutadania quedant-se a casa i reduint al màxim la seva mobilitat.   Un esforç que perjudica especialment a les persones vulnerables, als treballadors assalariats/ades, als autònoms, a les pimes i als comerciants que s’han vist obligats la major part d’ells a deixar de treballar o d’obrir el seu negoci per tal de fer front a la pandèmia de forma col·lectiva. Calen esforços ferms i decidits per part de totes les administracions amb mesures socials i econòmiques per tal de pal·liar els efectes econòmics i facilitar una millor recuperació.

País Valencià

Salut i repúbliques. Eixim als balcons a les 21h amb les cassoles

Els partits signants de la Declaració de Llotja del Mar, independentistes bascs, galecs, valencians i catalans, us encoratgem a eixir als balcons a les 21h per fer una cassolada en protesta per l'intent d'aprofitament del monarca Felip VI d'aquesta situació de crisi sanitària i econòmica que patim arran el COVID_19. Reunits online, tal com mana la quarantena pel virus, representants dels partits republicans i independentistes d'arreu l'estat hem signat un manifest de rebuig a l'intent de la monarquia d'aprofitament de la crisi per a rentar la seua imatge.  El que necessitem a hores d'ara no és un discurs d'un rei que, com s'ha vist en les darreres setmanes, té molts draps bruts a rentar. Ben al contràri, allò que necessitem són mesures assenyades contra la pandèmia i de suport a la comunitat científica. No ens empassem de cap manera la deriva recentralitzadora de l'estat, amb la corona al capdavant, sota el paraigua de la crisi sanitària que l'únic que ha fet fins ara ha estat primar les elits una volta més.

Salou

Rufián llançà un avís als qui estan utilitzant aquesta crisi com a cortina de fum per a tapar les seves vergonyes i les seves corrupteles. La Casa Reial Espanyola.

El portaveu d’Esquerra Republicana al Congrés demana al govern espanyol endurir les mesures de confinament i garantir que cap treballador perdi la feina: “Que ningú quedi enrere” “Els hospitals no necessiten militars. Necessiten més mitjans i més personal sanitari. Menys Guàrdia Civil i Exèrcit patrullant per ‘donar tranquil·litat’ i més recursos per al personal sanitari”. Amb aquestes paraules s’ha referit el portaveu d’Esquerra Republicana al Congrés, Gabriel Rufián, a les mesures impulsades pel govern espanyol per a fer front a la crisi provocada pel Covid-19. En un ple extraordinari celebrat aquest dimecres al Congrés dels Diputats, Rufián ha demanat al govern de Pedro Sánchez endurir les mesures de confinament individual i atendre la petició del Govern de la Generalitat d’aïllar Catalunya. A més, ha subratllat que cal garantir que cap treballador perdi la feina: “Que ningú quedi enrere”. El portaveu republicà al Congrés ha destacat que “si això és avui un problema global és perquè no es va tractar de forma territorial”.