Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Sant Joan de les Abadesses

ERC de Sant Joan de les Abadesses proposa que els nous tótems turístics s’adaptin per persones amb discapacitat visual

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses va felicitar a l’equip de govern i a les empreses implicades pel disseny final dels nous tótems turístics implantats al municipi al llarg de les últimes setmanes. Així mateix, el portaveu republicà, Sergi Albrich, va proposar que “els nous tótems incorporessin les explicacions turístiques amb llenguatge Braile i/o codi QR sonor per tal de facilitar la comprensió a persones amb discapacitat visual. Es dóna el cas que els nous tótems ja disposen de codi QR però els enllaços corresponents son textuals i no sonors. “Per tant, tant sols caldria modificar els enllaços existents per arxius explicatius sonors”.  “Un cop modernitzada la senyalització turística, l’hem d’adreçar a tots els públics i adaptar-los al màxim a totes les condicions i situacions”, conclou Albrich. En el torn de resposta, l’alcalde Ramon Roqué va comentar que l’equip de govern valoraria la proposta en un futur però de moment no l’havien considerat.

Nou Barris Castellers Casal
Nou Barris

El Castellers de Nou Barris al Casal

Avui ha estat un dia especial, ens han vingut a veure Daniel Magrans i Bibiana Puiggarí, de la Colla Castellera de Nou Barris. Ens han explicat com es va crear el grup fundador, com funcionen i quins son els seus propers reptes. Crear una Colla es molt difícil i es d’agraïr l’esforç es aboquen per aconseguir que el nostre Districte aixequi Castell amb colla pròpia. Seguidament s'ha fet un pica-pica i el Josep Maria Barrachina, president d'ERC Nou Barris ha presentat als assitents una nova incorporació a l'Executiva, Llúcia Cuenca i ha desitjat a tothom bones vacances.

Pancarta Llaç Groc Nou Barris
Nou Barris

Nou Barris és l’únic Districte de Barcelona sense llaç groc al balcó pel veto de Barcelona en Comú

Des del 16 d'octubre en que Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, líders d'Òmnium i de l'ANC respectivament, van ser empresonats preventivament per un inventat delicte de sedició, es va engegar una campanya de suport als presos polítics per al seu alliberament. Ara ja hi ha nou presos polítics catalans: el 2 de novembre, l’Audiència Nacional decretava presó incondicional per al vicepresident del Govern de Catalunya, Oriol Junqueras i el conseller Joaquim Forn. El 23 de març, el Tribunal Suprem decretava presó per Raül Romeva, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Jordi Turull i Josep Rull. El President Puigdemont, diversos membres del Govern de la Generalitat i d'altres dirigents independentistes es troben a l'exili per tal de garantir la seva llibertat i un tracte judicial just. El novembre, el Consistori de la ciutat -per decisió de la Junta de Portaveus- se sumà a la campanya de denúncia i suport, tot ubicant pancartes amb llaços grocs a la façana de l'Ajuntament i de cada Districte.

E.R.C. Santa Maria de Palautordera

AGRAÏMENT ALS VEÏNS I VEÏNES DE PALAU

Des d'Esquerra Republicana de Palau, volem fer un reconeixement en forma d'agraïment, als veïns i veïnes de Palau per la vostra implicació i/o col·laboració en l'organització de les festes i revetlles organitzades als seus barris: Barris del Pont Trencat, Pont Romà i Moixerigues Barri de la Serra Barris del Virgili, Temple i Ca l'Abril Barri de Can Bosc Barri del carrer de la Creu Barri del Carrer Prat de la Riba Barri del Pla de Can Sala A Palau tenim un gran actiu, les persones que mouen les Entitats i les Associacions, que són l'esperit cultural i lúdic, dinamitzadores de Palau... des d'ERC us convidem a continuar amb aquesta meravellosa tasca que feu pel vostre barri i per tots els palauencs i palauenques que venim a gaudir de la vostra festa... Animem també a la resta de barris de Palau a seguir l'exemple, FEM POBLE... Esquerra Republicana estarem sempre amb vosaltres... Continuem...!!! Esquerra Republicana de Palau esquerrapalautordera@gmail.com

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya Figueres, Maria Perpinyà, Agnès Lladó, Jordi Giró
Figueres

ERC Figueres denuncia que l’equip de govern vol crear un "Bingo 2" amb el lloguer de l’antic camp de futbol

El projecte d’inversió inicial de 93.500 euros, de lloguer anual per 47.800 euros i amb una opció de compra crea un precedent i tira per terra les propostes per dinamitzar solars buits i generar nous aparcaments a tots els barris de la ciutat. Des d'Esquerra Republicana de Figueres denunciem que l’equip de govern ha bloquejat el projecte per dinamitzar fins a un centenar d’espais buits o en desús de la ciutat amb l’aparcament de l’antic camp de futbol. La portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Figueres, Agnès Lladó, explica que “quan vam impulsar la Comissió d’Espais Buits no era sota les condicions de pagar lloguers a ningú i, encara menys, amb futures opcions de compra. Amb el projecte de l’antic camp de futbol l’equip de govern vol crear un ‘Bingo 2’, aplicant un model caduc, i bloqueja la possibilitat de crear aparcaments gratuïts a tots els barris de la ciutat”. Lladó fa referència al projecte de lloguer i posterior compra del local de l’antic Bingo del carrer Sant Pau.

ERC Badalona

El Grup Municipal d’ERC-Avancem-MES demanarà al Ple municipal que l’Ajuntament de Badalona i el seu alcalde facin un reconeixement públic a les persones i entitats guardonades recentment amb la creu de Sant Jordi

El passat dilluns 23 de juny es van lliurar les Creus de Sant Jordi; un dels reconeixements més importants que pot atorgar la Generalitat de Catalunya a una persona o entitat. Es valora la defensa de la identitat catalana o la feina especialment rellevant feta en algun àmbit concret. Aquest any, entre les 31 personalitats i les 24 entitats distingides amb aquest reconeixement, hi ha tres persones i una entitat vinculades a Badalona: el pedagog Joan Soler Amigó, la historiadora de l’art Rosa Maria Malet, la filòloga Teresa Casals i l’ONG Proactiva Open Arms. La ciutat esdevé, així, una de les que compta amb més premiats aquest 2018. Fet que representa un alt valor afegit de cara a la projecció de Badalona fora de l’àmbit estrictament municipal. Per això, al proper ple municipal, el grup d’ERC-Avancem-MES demanarà a l’Ajuntament de Badalona que feliciti i reconegui públicament les persones i entitats vinculades a la nostra ciutat, que han estat distingides amb la Creu de Sant Jordi 2018.

Malgrat de Mar

Més de 180 persones assisteixen al Sopar Groc Solidari

Ahir dissabte 28 de juliol un total de 186 persones van contribuir a recaptar fons per l'Associació Catalana de Drets Civils, assistint al Sopar Groc Solidari organitzat per Esquerra Republicana de Malgrat. L'acte va comptar amb la presència del vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i familiars de l'Oriol Junqueras. El vicepresident Aragonès va explicar que hi ha tota una causa general contra l'independentisme organitzada per les elits judicials de l'Estat, i que això provoca aquest empresonament i aquest exili injustos dels líders polítics i socials de l'independentisme. Els familiars d'Oriol Junqueras van explicar l'experiència que estava passant la família, i va agrair el suport i l'organització d'aquest com aquest, per poder finançar els viatges a les presons o les despeses jurídiques dels processos judicials. En els propers dies farem públic els diners que es van recaptar. Des d'Esquerra Republicana volem agrair a totes les persones que van assistir a l'acte, així com a tothom que ens va ajudar per tal que fos un èxit.

ERC Badalona

Oriol Lladó entrevistat a Nació Digital

Oriol Lladó: «Quan ens han arrossegat cap als blocs, el model Badalona ha caigut» L'extinent d'alcalde de Badalona per ERC afirma que les forces progressistes de la ciutat estan "feliçment condemnades a entendre's" i diu que no se sent interpel·lat pel projecte de la Crida Nacional per la República Oriol Lladó fotografiat al Pati Manning | Adrià Costa Oriol Lladó (1971, Badalona) era un dels noms propis del govern encapçalat per Dolors Sabater. La moció de censura capitanejada pel PSC va liquidar l'aliança heterogènia que havia pilotat Badalona en els darrers tres anys. Lladó, ex-tinent d'alcalde per ERC -ara regidor i diputat de Cultura a la Diputació- analitza en aquesta conversa amb NacióDigital les raons que van facilitar el tomb a l'ajuntament, les opcions de repetir un govern progressista després de les municipals del 2019 i el moment polític del país. - Han perdut el govern municipal de Badalona quan falta un any per a les eleccions. No és un escenari habitual en una ciutat metropolitana.

Enquesta Gelida Joves
Gelida

GELIDA MILLORADA PELS I PER ALS JOVES

Tens menys de 30 anys i vols aprofitar tot el que et pot oferir Gelida? Doncs si contestes aquesta enquesta, ens faràs un gran favor a nosaltres i a tu mateix al decidir quines millores podem fer per al nostre poble. http://bit.ly/GelidaJoves  

Polinyà

PROJECTES BUITS DE CONTINGUT

Arriba el mes d’agost i cal fer repàs de l’activitat política del que portem de l’any 2018 on el titular podria ser: un govern municipal amb projectes buits de contingut.  Polinyà necessita projectes per a desenvolupar, projectes amb continguts i respostes a les demandes de la població.  El darrer ple, vàrem fer 6 preguntes: com estava la licitació deserta de la biblioteca, com es trobava la nova licitació de la Zona del Turó, com està funcionant el projecte dels educadors de carrer, projecte de compensació pel petit comerç afectat per les obres del nou passeig, i les valoracions i futurs projectes d’educació i entitats esportives.  Cap de les preguntes va trobar una resposta adient sota el nostre punt de vista, cap ni una. La biblioteca s’està refent el projecte (ja estava fet i s’ha de licitar per 100.000€ més); la zona del Turó no es licitarà fins setembre; en referència als educadors de carrer: a finals del mes de juliol ens donaran l’informe (a data d’aquest escrit no l’hem rebut); demanen que els enviem projectes de compensació d’altres municipis, i estem sense valoració ni projectes per les entitats esportives i amb un projecte de la deixalleria a nivell d’educació, però sense cap resposta de valoració del curs acadèmic.

Acte bargalló
ERC Sitges

Dinar amb el Conseller Josep Bargalló

El passat divendres 27 de Juliol el Conseller Josep Bargalló va visitar les escoles de Sitges i es va signar el Conveni de l'Escola Agnès. Eb acabar la visita vam anar a dinar plegats al Prado on vam poder intercanviar inquietuds i dubtes amb el Conseller. Va ser molt enriquidor ja que ens va explicar la situació de l'escola inclusiva, els concerts, així com la nova escola XXI.   

Granollers

Pau Llobet, nou regidor d'ERC-AG: "La meva pàtria és la meva ciutat"

La meva pàtria és la meva ciutat (La meva pàtria és la meva ciutat perquè té límits i els toco, perquè la camino i la visc, perquè la pateixo i la ploro. La meva pàtria és la meva ciutat perquè la ciutat ets tu; l’amor.) Maquiavel vivia a la Florència del segle XV. La clàssica, la culte, la bella. Va conèixer els Medici, va pensar i repensar la seva ciutat i va deixar escrites algunes de les pagines més sensacionals de l’estratègia política de tots els temps. Ara bé, no podia beure’s una orxata del Jijoneru ni fer el xafarder des de la terrassa de les Olles. Nosaltres, en canvi, sí que podem. Fer això i tantes coses també és fer ciutat. El lloc on hem de viure. És molt senzill: digueu-li Granollers. Em diuen que seré regidor; honor, responsabilitat, goig i agraïment. I ho seré per culpa de 3 noms. El primer, Hble. Sr. Chakir El Homrani, avui conseller de Treball. Pencaire, solvent, imprescindible. Ho farà bé i el país hi guanyarà, segur. Que tinguis sort, company! El segon; Mariona Serra.

Lleida

ERC-Avancem denuncia una deficient gestió econòmica del govern de la Paeria: incompliment en les inversions, impostos elevats i endeutament superior al 110%

El bloc PSC, C’s, PP i la regidora no adscrita aprova el Compte General del 2017 El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem a la Paeria ha denunciat la “gestió econòmica deficient del govern municipal”, tal com es reflecteix al Compte General del 2017, aprovat en el ple de juliol gràcies als vots del PSC i els seus socis, C’s, PP i la regidora no adscrita. El president d’ERC-Avancem, Carles Vega, ha destacat que “es destinen la major part dels recursos al propi funcionament de l’Ajuntament i es deixen de fer inversions pressupostades”. Així, ha destacat que “el Compte General reflecteix grans incompliments en inversions -només executades un 26,6% de les pressupostades- i en despesa d’infraestructures i habitatge -ni 2/3 parts-. A més, Lleida ocupa els primers llocs entre de l’Estat quant a impostos per habitant però això no es reflecteix en els serveis públics i l’endeutament és superior al 110% -ens han mentit quan han assegurat que el deute de la Paeria està per sota -.

Barberà del Vallès

Pere Pubill escollit nou cap de llista d’ERC Barberà del Vallès

La formació republicana encara la cursa a les municipals amb energies renovades   El passat 4 de juliol l’Assemblea de la Secció Local d’ ERC Barberà del Vallès va escollir per a encapçalar la llista electoral a les municipals de 2019 a Pere Pubill, actual Portaveu del Grup Municipal al consistori. Pere va començar el seu discurs denotant l’excepcionalitat dels darrers anys a l’Ajuntament i elevant la feina que tant Ramon Cos com Roger Pérez han desenvolupat al seu costat al Grup Municipal. “En els dos anys que hem estat a govern hem complert més del 52% dels nostres compromisos electorals” explicava Pubill, detallant la bona feina duta a terme a dins del consistori. "Em torno a presentar amb la voluntat de seguir amb el projecte engegat fa 3 anys i seguir vetllant per fer una Barberà millor". Les persones militants, simpatitzants i amigues van fer confiança majoritàriament a Pubill per a revalidar la seva posició de cap de llista. Pubill, entre aplaudiments, agraeix l'oportunitat i recorda que aquesta és la candidatura de tots i totes.

Barberà del Vallès

Renovació de l’Executiva de la Secció Local de Barberà del Vallès

Jordi Sancho escollit nou president   El passat 28 de juny es va celebrar una Assemblea per a renovar l’Executiva Local. S’escollia la presidència i la nova executiva que la liderarà i gestionarà en els propers mesos.    Durant l’acte, Oriol Rovira va fer un informe de la presidència sortint, detallant la bona tasca portada a terme en aquest temps. Seguidament, Vanessa Gómez. Secretaria de Finances, va fer un informe de la situació econòmica de la Secció Local.   Jordi Sancho va ser escollit 7è president de la Secció Local amb una àmplia majoria dels vots, encara aquest nou procés amb les idees clares i energies renovades. En la seva intervenció va desgranar el seu programa i els seus objectius: cohesió i màxim esforç per a fer els millors resultats de la història en aquestes properes eleccions municipals.”   Per dur-ho a terme, compta amb una executiva amb empenta i moltes ganes de treballar pel bé de la nostra Secció Local, formada per les següents persones:   Secretaria d’Organització: Natanael Planes Secretaria de Finances: Vanessa Gómez Secretaria d’Imatge i Comunicació: Mireia Gil Secretaria de la Dona: Faviola Galindo Secretaria de Política Municipal: Roger Pérez Representant de les JERC: Roger Pérez Portaveu del Grup Municipal: Pere Pubill   Salut i encerts, Jordi i membres de la nova executiva!  

Sant Just Desvern

Resum del Ple municipal del mes de juliol de 2018

El ple de l'Ajuntament de Sant Just, celebrat el dijous 26 de juliol va tractar, entre d'altres temes: - Diferents mesures per amortitzar crèdits de manera anticipada tant amb les entitats bancàries com amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona, cosa que permetrà rebaixar el nivell d'endeutament de l'Ajuntament i disposar de més recursos corrents pel pressupost del 2019. - El destí de 214.000€ per a diferents adquisicions: Contractació de servei Help Desk per a la resolució d'incidències informàtiques 16.310€ Adquisició d'equips informàtics especialitzats per a la lectura digital projectes i plànols. 1.000€ Adquisició d'aplicatius i d'accessos per a consulta i signatura, inclos l'espai "Núvol" 13.881€ Sistema de videoactas pel Ple municipal 5.300€ Adquisició de tauletes i ordinadors 7.000€ Ampliació de la partida pressupostària dedicada a activitats de formació 4.837€ Fer accessible la web i altres canals telemàtics segons la normativa 8.

Acte bargalló
ERC Sitges

Signatura Conveni Agnès

Des que l’any 2005 es va crear l’Escola Agnès de Sitges com a Centre d’Educació Primària de titularitat pública, els seus alumnes han estat rebent la seva formació en instal·lacions modulars (barracons). En aules amb unes molt deficients condicions d’aïllament tèrmic i acústic, mancades d’espai, amb uns pràcticament inexistents equipaments auxiliars, essent els equipaments que hi ha totalment tercermundistes (per exemple, les instal·lacions esportives són dues porteries instal·lades en un vessant de muntanya que fa de pati i on les pilotes corren soles vessant avall i un tauler de bàsquet penjat d’una paret amb 7 o 8  m2 de paviment). Per no parlar de la inexistència de sala d’actes o gimnàs. Quan vaig entrar a fer de regidor d’Ensenyament en aquesta casa, el primer que vaig fer va ser fer una visita als diferents centres educatius públics de la nostra vila. Fins aleshores, el meu espai professional no m’havia portat a conèixer amb detall aquests centres educatius i creia necessari realitzar aquesta presa de contacte en primer terme.

Sant Vicenç de Castellet

Resum del ple de juliol: nou contracte de recollida de residus i preguntes diverses

Aquí us oferim un resum del ple de juliol, protagonitzat bàsicament pel nou contracte dels serveis de recollida de residus i les preguntes fetes pel grup d’Esquerra. Només començar, vam demanar informació sobre els decrets dels contractes menors dels serveis de comunicació i premsa i el d’actualització i dinamització de la web municipal. Tal i com ja advertia l’interventor municipal en el seu informe del 2017, vam demanar que justifiquessin la necessitat puntual i no habitual, així com el seu caràcter no repetitiu o periòdic. Un contracte que es va prorrogant durant els últims 3 anys, entenem que ha de sortir a concurs públic. A més, si sumes els dos contractes (18.000€) supera el llindar establert per la llei per atorgar contractes menors, que és de 15.000€. Tot seguit, vam aprovar la xifra de població a 1 de gener, que ha disminuït fins als 9.275 habitants. Vam demanar que es doni la xifra per separat d’homes i dones, com s’havia fet anteriorment. Pel que fa a la contractació per a l’adjudicació dels serveis de recollida de residus municipals i de la neteja viària, vam votar-hi en contra.