Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Ebre

A la Plataforma en Defensa de l'Ebre

Amics i amigues de la Plataforma en Defensa de l’Ebre, A Lledoners rebem moltes visites, rebem moltes cartes i molta informació del que passa al nostre país. Ara, també tenim la sort de poder veure TV3 i seguir les notícies cada dia puntualment. En les darreres cartes, i algunes de les visites que hem rebut, ens heu anat recordant que la Plataforma en Defensa de l’Ebre compliu 18 anys i que ho esteu celebrant amb tot un seguit d’actes que ens recorden la lluita i la reivindicació d’uns anys passats que encara no ha acabat, perquè la de la PDE és i sempre serà la lluita permanent. Sabent-ho, volíem ser-hi, no podíem faltar a la cita de celebració del vostre aniversari, un aniversari que segur que coincidirem a qualificar de benaurat, perquè sense vosaltres ni el riu ni el delta de l’Ebre continuarien vius.    Fa anys que tenim un vincle molt estret amb l’Ebre, hi tenim família i molt bons amics. Confessem una profunda enyorança de la nostra gent ebrenca i del paisatge ebrenc.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Figueres, Agnès Lladó
Figueres

Esquerra Republicana impulsa espais de debat per dibuixar la Figueres del futur

Les sessions s’han dividit en vuit àmbits i se celebraran el 20 i 27 d’octubre i el 3 de novembre Els dinamitzadors de les trobades seran Jesús Quiroga, Pere Gifre, Anna Albó, Eva Gayolà, Gregori Peral i David Arias. Esquerra Republicana de Figueres organitzarà el 20 i 27 d’octubre i el 3 de novembre vuit taules de debat per analitzar la situació de la ciutat, treballar en una diagnosi i plantejar accions que cal dur a terme per revitalitzar la ciutat. Les jornades obertes a tots els figuerencs i figuerenques estaran dinamitzades per professionals de diversos àmbits com Pere Gifre, Gregori Peral, Anna Albó, Eva Gayolà i David Arias. La portaveu del grup municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Figueres i alcaldable el 2019, Agnès Lladó, explica que l’objectiu passa per “amb el suport de professionals de cada àmbit i amb la participació dels ciutadans que vulguin donar la seva visió de la realitat de Figueres volem, entre tots, fer una fotografia de la situació actual de la ciutat.

Riudoms

Una entrada de la Fira que ha acabat sent perillosa

L’entrada de la Fira d’aquest any –que reproduïa una mina d’aigua i una zona de conreu- ha rebut força elogis. Enhorabona per la idea i la feina feta per la brigada municipal! Tanmateix, la gestió que s’ha fet d’aquesta construcció provisional un cop acabada la Fira no ha estat la més adequada. Per motius que el govern municipal no ha explicat va optar per deixar-la al seu lloc durant un període de temps sense concretar, cosa que no s’havia fet en altres edicions de la Fira. De fet, la va acabar retirant a finals de setembre. El govern municipal no va senyalitzar adequadament la presència d’aquesta construcció temporal ni tampoc el fet que la seva presència estrenyia i obstruïa l’accés dels vehicles a l’Avinguda de l’1 d’Octubre.  Això va causar diversos ensurts, un dels quals va acabar amb una topada d’un vehicle que va malmetre la construcció i el propi cotxe. El resultat va ser que la brigada municipal va haver de refer la construcció malmesa, amb la despesa d’hores que això implica.

Visita Norma Pujol
Palamós i St. Joan

Visita de la nova Directora General de Joventut

Aquesta tarda ha visitat Palamós la nova Directora General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Norma Pujol Farré acompanyada d'Agnès Fabregas Coordinadora de Joventut de les comarques gironines. La Norma Pujol, és de Flix, nova membre del Govern de la Generalitat fent relleu a Marta Vilalta membre d'ERC el 28 de setembre de 2018.  Ha pogut conèixer els espais municipals i els projectes de polítiques de joventut en marxa derivat del pla local de joventut que va iniciar el 2016. Ha compartit estones de debat amb membres de l'equip de govern i l'equip tècnic. Ha encoratjat al municipi a seguir treballant en els serveis de joventut i especialment amb els i les joves essent protagonistes de les seves pròpies polítiques.

Ebre

Aubà exigeix al govern espanyol que retiri de manera immediata el recurs d’inconstitucionalitat sobre l’impost nuclear català

Miquel Aubà durant el debat que s’ha fet aquest matí al Plenari del Senat de la moció sobre transició energètica, ha exigit que “el govern del PSOE  retiri de manera immediata el recurs d’inconstitucionalitat interposat pel govern del PP sobre l’impost català que grava el risc mediambiental de la producció, manipulació i transport, custodia i emissions d’elements tòxics de les centrals nuclears”. Aubà vol que “deixen que la Generalitat de Catalunya pugui implementar el Fons Econòmic que farà possible la diversificació i reactivació econòmica, laboral i industrial de les zones que acullen les centrals nuclears d’Ascó i Vandellós, abans que es produeixi el seu tancament”. El senador ha recordat que “el 20% del recaptat amb aquest impost es destinarà a les àrees d’Ascó i Vandellós fet que podria representar una aportació d’uns 12 milions d’euros anuals per atreure, captar i facilitar la instal·lació de noves empreses abans del tancament definitiu de les centrals” Aubà ha insistit en què la Generalitat no pot posar en marxa l’impost perquè el Tribunal Constitucional el va suspendre el mes d’octubre de 2016 arran del recurs presentat pel govern del PP.

Tortosa

Presentació de Xavier Faura, candidat per Esquerra-TortosaSi

Divendres 19 d'octubre a les 19.30h, presentació de Xavier Faura com a candidat de Esquerra-TortosaSi a les eleccions municipals del 2019. El lloc de trobada serà a la plaça Barcelona, davant del mercat i comptarem amb la presència de Roger Torrent, President del Parlament de Catalunya.  Si plou ens traslladarem a la Cambra del Comerç.   

Tortosa

Presentació de Xavier Faura, candidat per Esquerra-TortosaSi

Divendres 19 d'octubre a les 19.30h, presentació de Xavier Faura com a candidat de Esquerra-TortosaSi a les eleccions municipals del 2019. El lloc de trobada serà a la plaça Barcelona, davant del mercat i comptarem amb la presència de Roger Torrent, President del Parlament de Catalunya.  Si plou ens traslladarem a la Cambra del Comerç.   

Federació de Lleida

Castellana: ‘El nacionalisme espanyol desaforat del PP contra Catalunya vol posar en risc el present i el futur dels que som independentistes i dels que no ho són’

El senador d’Esquerra Republicana, Xavier Castellana, ha respost amb fermesa a la bancada del Partit Popular de la cambra alta i ha demanat la retirada de la moció per la qual el Senat reconeixia la tasca de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i instava al govern espanyol a no reduir la presència d’aquests en cap punt de l’Estat Español.   El lleidatà ha estat taxatiu des de la tribuna d’oradors en afirmar que aquesta moció no reivindicava res, al contrari ‘exemplifica com, al Regne d’Espanya, hi ha partits polítics disposats a la intoxicació i l’odi per a assaltar un poder que consideren seu, a convertir una cambra parlamentària en l’abocador de la manipulació i a crear un relat fals que atia l’odi per que creuen que així obtindran aquest poder’.   En la seva intervenció, Castellana, ha carregat amb duresa contra la formació Popular i ha qualificat l’esmentada moció com ‘una falsedat de cap a peus’; alhora que els ha acusat de donar una versió falsa dels esdeveniments del passat 29 de setembre a Barcelona ‘fet que ja saben perquè la seva distorsió continuada de la realitat els ha dut a vostès, el grup parlamentari que té la majoria en aquesta cambra a tenir zero senadors dels vint-i-quatre que hi envia Catalunya’.

Una de les reunions de treball realitzades
Cerdanyola del Vallès

Comencen les sessions de treball per el·laborar el programa electoral per a les municipals del 2019

Han començat ja, amb bon ritme, les reunions de treball per confeccionar el programa electoral de Cerdanyola de cara a les eleccions municipals del proper any. Aquestes reunions van començar, de fet, abans de l'estiu i s'han intensificat després de les vacances. Durant les darreres setmanes, s'han incorporat a les sessions de treball realitzades diverses persones pertanyents a diversos àmbits i entitats de la ciutat a les quals hem convidat a aportar els seus punts de vista sobre l'actual estat de la ciutat, així com sobre les seves opinions al voltant de les actuacions més urgents a dur a terme a curt, mig i llarg termini. Aquestes sessions de treball s`han estructurat en torn a quatre grans eixos de treball: - Polítiques per a les persones. - Territori i Sostenibilitat. - Economia. - Funcionament de l'Administració Local. Al mateix temps, s'han començat ja, a dur a terme, reunions de treball amb diverses associacions i entitats amb similar objectiu: conéixer de primera mà les seves inquietuds, necessitats i propostes.

Presentació de Miquel Pueyo, alcaldable per Lleida
Lleida

[Canvi de lloc] –> Acte de presentació de Miquel Pueyo, alcaldable d'ERC a la Paeria

El proper dijous dia 18 d'octubre tindrà lloc l'acte de presentació del candidat d'Esquerra Republicana a l'alcaldia de Lleida, Miquel Pueyo. Durant l'acte, en què també comptarem amb la participació de la consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, en Miquel Pueyo farà la presentació pública del projecte republicà que estem bastint i explciarà els valors que ens mouen i ens defineixen per a poder propiciar el canvi que necessita la ciutat. Dia: dijous, 18 d'octubre Hora: 19h Lloc: Saló Víctor Siurana de la Universitat de Lleida (Edifici del Rectorat, plaça Víctor Siurana, 1) Vine amb la família o els amics, hi haurà espai per a jocs infantils (a càrrec de Festa i Fusta).

Mataró

CiU, CUP i ERC-MES demanem obrir l'Ajuntament el 12 d'octubre per treballar-hi

Dijous 27 de setembre, els Grups Municipals de CiU, CUP i ERC-MES vam entrar per registre una petició per obrir l'Ajuntament de Mataró i poder accedir als nostres despatxos, i desenvolupar la nostra activitat ordinaria. També, en aquest sentit, vam proposar que els treballadors i treballadores que ho manifestin puguin treballar i intercanviar el dia festiu fins a final d'any. Adjuntem la instància presentada, de la qual encara no hem rebut cap resposta.   

País Valencià

LA MANIFESTACIÓ DE LA DIADA NACIONAL DEL PAÍS VALENCIÀ, UN ÈXIT CONTRA EL FEIXISME.

Esquerra Republicana del País Valencià celebra el resultat general de la tradicional manifestació del 9 d’octubre i valora molt positivament l’elevada participació ciutadana que ha omplit els carrers de València amb més de 15 mil persones. Malgrat les amenaces i el consegüent malestar que han marcat els dies previs a la diada, i tot i les reculades d’UGT i del PSPV en la convocatòria de la manifestació de la Comissió 9 d’Octubre, Esquerra Republicana del País Valencià destaca les xifres de participació i l’organització de la marxa que ha permès superar els entrebancs previs. Ha estat una jornada de reivindicació històrica marcada per la dignitat contra el feixisme, la condemna de la línia autoritària de l’Estat espanyol i la urgència del País Valencià per una sobirania fiscal i un dret civil valencià. Una vegada més Esquerra Republicana es reafirma en la seua defensa de la tradicional manifestació de la vesprada del 9 d’octubre, manifestació que enguany va córrer el perill de no dur-se a terme davant la manca de fermesa de bona part dels membres de la Comissió 9 d’Octubre.

Lleida

ERC-Avancem treballarà el 12 d’octubre com cada any

El grup republicà a la Paeria considera que és un dia laborable perquè no hi ha res a celebrar Els regidors i la regidora del grup municipal ERC-Avancem a l’Ajuntament de Lleida treballaran el proper 12 d’octubre com han fet cada any des que va començar el mandat. Així, el president del grup, Carles Vega, i la regidora Núria Marín faran les seves tasques habituals dins i fora del despatx municipal. També tenen previst assistir a l’habitual acte reivindicatiu del Jovent Republicà. Carles Vega assegura que “el 12 d’octubre, com cada any, pel grup municipal d’ERC-Avancem és un dia que no hi ha res a celebrar perquè continua tenint les connotacions de la raça hispànica, de l’extermini i de la dominació dels pobles”.  Malgrat és un dia festiu segons el calendari laboral, Vega afirma: “per a nosaltres és un dia laborable i farem la tasca habitual de regidor.” Pel que fa al portaveu del grup, Josep Maria Baiget, farà la seva jornada laboral a les Borges Blanques, on és Cap de l’Àrea Bàsica dels Agents Rurals de les Garrigues, una feina que compagina amb la de regidor a la Paeria.

Vilafranca del Penedès

ERC proposa augmentar les freqüències de trens cap a Barcelona i Tarragona i demana al govern una actitud activa en defensa de les necessitats de Vilafranca

Els republicans detallen les mancances i deficiències de la RENFE i lamenten la pèrdua d'oportunitats ja que des del govern municipal no es té el tren, l'estació i la parada de regionals, com a prioritat pel futur de la vila Passar de 37 trens diaris de Vilafranca a Barcelona a 73. Passar de 22 trens entre Sant Vicenç i Vilafranca a 37. Aquesta és la proposta d'Esquerra Republicana per millorar la connexió de la capital de l'Alt Penedès amb els dos eixos de trens, una proposta per donar millor servei a la ciutadania, sobretot treballadors i estudiants, que l'utilitzen diràriament. La portaveu Mònica Hill demana més lideratge i una actitud activa al govern per situar el tren com a element central pel futur de la vila. La portaveu dels republicans Mònica Hill va exposar que actualment la línia R4 que connecta l’estació de Sant Vicenç de Calders amb Barcelona per l’interior té un servei de 22 sortides en cada sentit, amb una freqüència de pas que, en direcció nord (Sant Vicenç - Barcelona) és d’un tren cada hora llevat de la franja horària que va de les 05:31h fins a les 07:33h del matí en que n’hi ha un cada 15 minuts (aprox.

E.R.C. Santa Maria de Palautordera

Homenatge al President Lluís Companys

ERC Palautordera iniciarem un petit recorregut des de la plaça de la Vila fins al carrer de Lluís Companys - Plaça Francesc Macià, el DILLUNS dia 15 d'octubre a les 18 h., en homenatge al President Lluís Companys: 123è. President de la Generalitat de Catalunya 1er. President del Parlament de Catalunya ...i assassinat pels seus ideals, al Castell de Montjuïc. "PER CATALUNYA" varen ser les seves últimes paraules. Us convidem que sumeu les vostres veus...!!!

Sant Quirze del Vallès

Divendres, esmorzem perquè ens estimem

Aquest divendres és 12 d'octubre. Una data que podria passar perfectament desapercebuda en el nostre calendari, o en la qual, si voleu, hi ha coses a recordar. El 12 d'octubre de 1694 moria el poeta japonès i autor de haikus, Matsuo Basho. L'any 1924, en tal dia, moria també l'escriptor francvès Anatole France. Fins i tot podríem dir que el 12 d'octubre de 1582 no va passar res ... perquè tal dia mai no va existir. Amb el pas del calendari julià al gregorià, el calendari va fer un salt d'onze dies. La gent se'n va anar a dormir el 4 d'octubre i, al llevar-se l'endemà, era dia 15. O el 12 d'octubre de 1811, en què l'Argentina signava el reconeixement de l'autonomia del Paraguay, establint de fet la independència de la nova República. En tot cas, hi ha força coses que han succeït al llarg dels segles en un 12 d'octubre. Una d'elles és el descobriment d'Amèrica. Data recordable i punt. El que no acceptem de cap manera és que aquesta data s'hagi convertit en la celebració del que va ser el començament d'una conquesta que va massacrar els pobles americans locals, i que aquella carnissseria, perllongada en els segles acompanyada d'un expoli sistemàtic de matèries primeres i del genocidi cultural d'aquells pobles, s'hagi convertit en la festa nacional de l'Estat Espanyol.

Riudoms

Demanem netejar els carrers amb rapidesa després dels aiguats per evitar caigudes

Aquestes últimes hores ha plogut de valent a Riudoms, amb més de 80 litres per metre quadrat. Són unes pluges que se sumen a les que vam tenir a final d’agost i principi de setembre, amb diversos episodis de tempestes. Benvingudes siguin perquè aniran molt bé pel nostre camp i els nostre pagesos! Tanmateix, aquests episodis de pluges també han causat escòrrecs i moviments de terres. En la foto anterior -feta avui dimecres 10 de setembre al matí- es pot veure arena a la calçada a la confluència de l’Avinguda Catalunya amb el Carrer Doctor Fleming. En el cas de les pluges d’agost i setembre -tal com es pot veure en la foto següent- l’arena va quedar dipositada a la calçada durant força dies en diverses zones del poble: la Plaça de l’Arbre, l’Avinguda Catalunya, el carrer Salvador Espriu, el carrer Sant Antoni, etc. Això, malauradament, va provocar algunes caigudes de persones i d’alguna motocicleta. Aquesta situació no s’hauria de repetir amb l’aigüat que hem tingut les darreres hores i que també ha provocat petits moviments de terres.