Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Militants d'ERC al Berguedà
Berguedà

Parada la República Que Farem

El passat dissabte 18 de març, ERC Berguedà va organitzar una parada al mercat setmanal de Berga, al Passeig de la Indústria. L'acció s'emmarcava dins la campanya «La República Que Farem», que pretén ser un espai de debat i recollida de propostes per definir les bases de la nova República Catalana. L'objectiu de la campanya és que la ciutadania participi en l'elaboració d'una proposta constituent per fer de Catalunya una República econòmicament pròspera, socialment justa, culturalment avançada, territorialment sostenible i universalment fraternal. Al llarg del matí, la parada va comptar amb militants i càrrecs electes d'ERC al Berguedà, i amb Isaac Peraire, Vicesecretari General de Coordinació Interna, Territori i Organització d'ERC. La valoració de l'acte és positiva, ja que hi va haver força afluència de gent durant tot el matí; permetent que tothom qui es va acostar a la parada, va poder fer arribar les seves aportacions sobre com creuen que ha de ser la nova república.

Lleida

Els actes incívics se sancionaran segons la capacitat econòmica de la persona infractora, a proposta d’ERC-Avancem

La Comissió informativa de polítiques de la gestió i promoció de la ciutat i la sostenibilitat ha acceptat aquest divendres la proposta del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem que demanava que les sancions que s’imposin per incomplir l’Ordenança municipal de neteja viària i gestió de residus de Lleida tinguin en compte la capacitat econòmica de les persones infractores. ERC-Avancem va plantejar afegir el criteri econòmic a l’article 44 de graduació de les sancions, al costat d’altres criteris ja existents com la intencionalitat o la reincidència, perquè considera que l’efecte d’una mateixa sanció és menor per a les persones amb major poder adquisitiu. De fet, a l’article 87 de la Llei de Residus de Catalunya 1/2009 ja té en compte ‘la capacitat econòmica de la persona infractora’ com a criteri subjectiu per graduar una sanció. La norma inclou ‘la necessitat imposada pels principis d’igualtat i proporcionalitat de prendre en consideració les circumstàncies econòmiques de l’infractor al determinar la multa corresponent.

Xavier Serret Regidor Medi Ambient i Sanitat
Abrera

Abrera, controlar les plagues de mosquits!

Durant aquests die, s'inicia les instal.lacions de caixes de niu per ratpenats per controlar les plagues de mosquits per l'arribada del bon temps. Les caixes de niu és distribuexen en diferents punts del nostre municipi segons les necessitats, en total hi haurà vuit caixes; dues a Ca N'Amat, dues el Torrent Gran pel pas del carrer la Florida, una a Sant Hilari i per últim una a Les Carpes. És una prova pilot que és far en el nostre municipi de forma natural, respectant el medi ambient. Podeu escoltar l'entrevista que és va realitzat el passat dia 22 de març al nostre Regidor de Medi Ambient: Xavier Serrer

Sant Joan de les Abadesses

ERC demana que Sant Joan s'adhereixi al Pacte Nacional pel Referèndum i doni suport al sector agroalimentari català

El grup municipal d'ERC de Sant Joan de les Abadesses ha registrat dues mocions que seran sotmeses a votació al pròxim plenari municipal per tal que l'Ajuntament s'ahdereixi al Pacte Nacional pel Referèndum i doni suport explícit al sector agroalimentari català. Sergi Albrich afirma que "El 26 de juliol de 2013, al ple de Sant Joan vam aprovar per unanimitat l'adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. A partir d'aquesta setmana estarem al costat del futur referèndum que ha de permetre als catalans decidir quin futur volem emprendre col·lectiva ment com a país" Elisenda Guillaumes apunta que "El sector agroalimentari és i ha de ser estratègic a la nostra comarca i arreu del país un pol de desenvolupament econòmic que cal protegir i potenciar". ACORDS A LA MOCIÓ D'ADHESIÓ AL PACTE NACIONAL PEL REFERÈNDUM Primer. Manifestar l’adhesió al PACTE NACIONAL PEL REFERÈNDUM.   Segon. Subscriure el contingut del Manifest PACTE NACIONAL PEL REFERÈNDUM.    Tercer.

Lleida

ERC vol un centre cultural i artístic al xalet dels Camps Elisis i un Pla d’Usos de l’entorn

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem i la secció local d’ERC a Lleida proposen que el xalet dels Camps Elisis esdevingui un centre cultural i artístic popular destinat a l’ensenyament, la creació i la difusió de diferents disciplines. També demanen que, aprofitant la consulta ciutadana sobre l’edifici, s’elabori un Pla d’Usos dels jardins del voltant, ja que consideren que s’ha de plantejar com un projecte integral. El Pla d’Usos hauria de definir quins esdeveniments i activitats es poden fer a l’espai dels Camps Elisis que hi ha a l’entorn del xalet, bàsicament la zona de la glorieta, els jardinets i la font, que s’haurien de tenir en compte a l’hora de la planificació del futur de l’equipament. En aquesta zona es podrien organitzar activitats noves o bé altres que ja es fan però que estan disseminades per la ciutat, com són el Mercat d’Antiguitats i Col·leccionisme de Lleida o activitats i tallers de la Festa Major. Un dels objectius és dinamitzar la part més atractiva però infrautilitzada del parc públic, millorar el pavelló de l’Antorxa i augmentar el nombre d’activitats que s’hi fan i reobrir l’espai de la piscina.

Roses

Els grups municials d'ERC, PSC, PP, C’s i UMdC demanen la convocatòria d’un ple extraordinari pel pla d’úsos de temporada

La majoria del regidors del plenari demanen la convocatòria d’una sessió extraordinaria per a reprovar al govern municipal per a la seva actuació en tot el procés d’aprovació del pla d’Usos de Temporada pel període 2017-2021. Un dels documents més importants que redacta l'Ajuntament en els municipis turístics costaners, com és el cas de Roses, és el pla d'usos (PUT) que regula l'explotació dels serveis, usos i activitats de temporada a les platges del terme municipal. El contingut d'aquest document és una eina indispensable per tal de poder decidir el model econòmic, turístic i de serveis que volem oferir a la vila i, com a tal, requereix el màxim consens i debat possible abans de la seva aprovació. L'actual govern municipal de Roses va prendre la decisió d'aprovar el pla d'usos del període 2017-21 a través de la Junta de Govern Local el passat mes de desembre, amb nocturnitat, secretisme i amb voluntat manifesta d'evitar el debat, les aportacions i el control dels Grups Municipals de l'oposició, que representen a la majoria del Ple Municipal.

Bust Companys a Granollers
Granollers

ERC-AG presenta una moció per al reconeixement i reparació a la figura del President Companys

El grup municipal d’ERC-Acció Granollers ha presentat avui una moció per reivindicar i exigir l’anul·lació de les sentències dels judicis sumaríssims, entre elles la del President Lluís Companys, i la reparació de l’honor de totes les persones represaliades durant el franquisme.   Aquesta moció es presenta després que el passat 8 de març la Comissió Constitucional del Congres dels Diputats va rebutjar - amb 10 vots a favor (Esquerra Republicana, Unidos Podemos, PNB i Bildu) i 27 en contra (PP, PSOE, Ciudadanos i UPN)-, la proposició no de llei presentada per Esquerra Republicana per al reconeixement i justa reparació a la figura del President Lluís Companys i a totes les víctimes del franquisme. La constant negativa de l’Estat espanyol a anul·lar els consells de guerra sumaríssims per causes polítiques duts a terme pel règim franquista només es pot entendre en el context d’una democràcia feble, incapaç de reparar les persones represaliades per motius polítics.

Gelida

Acte de Gabriel Rufián a Gelida

El dissabte 1 d’abril, a les 12 hores, el portaveu d’ERC al Congrés oferirà una xerrada a Gelida. Parlarà de l’actualitat política i es podrà conversar amb ell sobre la situació de Catalunya a l’estat espanyol. Serà en un acte obert a la Plaça de la Vila, on a continuació tothom estarà convidat a un vermut popular. Seguidament hi haurà un dinar al pati del Col·legi Montcau de Gelida amb Gabriel Rufián. Aquí també es podrà compartir impressions amb un dels protagonistes al Congrés de Diputats, el qual va obtenir els millors resultats dels republicans en unes eleccions estatals. Els tiquets pel dinar, una paella popular, tenen un preu de 15 Euros per als majors de 18 anys, per als menors d’aquesta edat és gratuït; són a la venda als comerços de Gelida Cal Pisonc i Ca l’Espinach. Aquests actes estan organitzats pel grup d’Esquerra de Gelida, amb els seus 3 regidors a l’Ajuntament de Gelida al capdavant. L’esdeveniment se celebra en el marc de la campanya “La República que farem” per difondre la proposta de model de nou país d’ERC a nivell nacional.

Parets del Vallès

L'Ajuntament de Parets només va executar un 51% de les inversions previstes en el pressupost del 2016

Ara Parets ERC demana a la Sociovergència "un major impuls de polítiques de caràcter social" amb part del romanent de tresoreria. L'Ajuntament de Parets del Vallès només va executar un 51% del pressupost d'inversions previst durant l'any passat. Així ho reflecteix la liquidació que s'ha donat a conèixer en el Ple Ordinari celebrat aquest dijous al vespre. Així dels 3,4 milions d'euros previstos per a inversions només se n'han compromès 1,7, i d'aquest import en la liquidació s'ha produït un pagament líquid del 71%. El portaveu d'Ara Parets ERC, Jordi Seguer, ha dit durant el ple que "és una pràctica habitual del govern anar allargant les inversions d’un pressupost a un altre, només cal veure el retard en les obres de la nova sala polivalent i l’ampliació de la cuina del Pau Vila, una promesa que podria començar les obres al setembre de 2017, l’aparcament de la plaça Marcer, el complex esportiu del riu Tenes o la pila d’anys que porten prometent la reforma dels carrers del barri antic".

Signatura acord de govern
Montgat

Moviment d'Esquerres (MES) entra al govern de Montgat

El govern municipal de Montgat, compost a dia d'avui per ERC, ICV i PRE, tenim la satisfacció de comunicar que s'ha arribat a un acord per a la incorporació del regidor de Moviment d'Esquerres (MÉS), Jordi Abad i Planas a l'equip de govern. Culminem una aspiració de fa molt temps, amb l'objectiu d'eixamplar la base d'un govern d'esquerres al nostre poble. Fa prop d'un any i mig, els quatre grups municipals (ERC, PSC, ICV i PRE) que llavors formàvem el govern vam acordar per unanimitat obrir converses amb MÉS per fer realitat aquest objectiu. La negativa sobrevinguda de la direcció local del PSC, que va tirar enrere un acord que el seu Grup Municipal havia subscrit, va impedir aquesta incorporació en un moment en què el pacte era pràcticament una realitat. Com sabeu el PSC va abandonar voluntàriament el govern segons la seva comunicació del 27 de febrer. Aquesta és una situació no desitjada i no entesa per nosaltres. Però de la mateixa manera, la sortida del govern de l'únic grup que s'oposava a l'entrada de MÉS ha obert la porta a reprendre les converses que es van haver d'abandonar sobtadament en el passat.

Ribera d'Ebre

Esquerra Republicana demana a l'Ajuntament de Reus que renunciï a descapitalitzar l’Hospital de Móra per salvar el de Reus

També demana al Departament de Salut que denunciï el conveni de gestió amb les societats de Reus referents a l'Hospital de Móra d'Ebre, amb la salvaguarda dels drets dels treballadors de l'Hospital. Arran de les informacions dels darrers dies amb referència a la bancarrota de l'Hospital Sant Joan de Reus, davant de les confirmacions que, de nou, se sostrauran fons de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre i de la possibilitat que els actuals administradors de l’Hospital decideixin no pagar els complements de productivitat als treballadors de l'Hospital Comarcal, des d'Esquerra Republicana de la Ribera d'Ebre volem manifestar el nostre més profund malestar pel que considerem un nou atac al territori i demanem a l'Ajuntament de Reus i als actuals gestors dels conglomerats de SAGESSA, GECOHSA i Hospital Sant Joan de Reus, SA, que no toquin ni un euro més del fons de reserva de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre.   ERC considerem que aquest fons de reserva de l'Hospital Comarcal s'ha acumulat a causa de la manca d'inversions durant anys i per la inexistència d’una política de recursos humans que valori els professionals que treballen a l'Hospital de Móra d'Ebre, amb la crisi econòmica com a excusa.

sos gent gran, gramenet, afers socials,
Santa Coloma de Gramenet

Agraïment i reconeixement a la Plataforma SOS Gent Gran

Com ja vam dir fa uns mesos, veïns i veïnes agrupats dins de la Plataforma SOS Gent Gran han posat sobre la taula les carències de la ciutat en matèria de serveis socials per a la gent gran i han fet aflorar les vergonyes d’aquells que, per una banda van deixar en l’oblit la possibilitat de fer una segona residència, altres que han retallat en serveis essencials per a la ciutadania i beneficiant a empreses lucratives, i d’altres ficant la mà a la caixa. Aquesta situació ha provocat una sagnia en els serveis socials bàsics que rebem els ciutadans. Cert és que Santa Coloma, com altres ciutats metropolitanes arrossega un deute històric. Venim de lluny i ens falta molt per arribar a les ràtios adequades per assegurar una bona cobertura social a la gent gran, malauradament però no ho arreglarem en un any. Els veïns de la ciutat que representem un projecte polític per a la ciutat i de país, hem de ser curosos en prometre segons què perquè provoca desil·lusió, pèrdua de confiança i desafecció política.

Federació de Lleida

El grup d’Esquerra Republicana a la Diputació de Lleida defensa la plena sobirania energètica

Els republicans impulsen una moció que insta a un canvi de model energètic que aposti per un sistema renovable en base a energia distribuïda i que la ciutadania sigui, a més de consumidora, també productora i distribuïdora.   Esquerra Republicana presenta una moció al ple de la Diputació de Lleida que es durà a terme el divendres 24, que té com a objectiu promoure la reestructuració de l’actual model i establir un mercat energètic, amb control públic, lliure d’oligopolis i amb un sistema de preus de les energies just, equitatiu, competitiu, sostenible ambientalment i transparent.   Segons el portaveu del grup d’ERC a la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ‘és necessari donar suport en la creació dels Plans Energètics a nivell municipal que contemplin elements d’estalvi energètic, de foment de les energies renovables i d’impuls del vehicle elèctric i fomentar la creació d'agències locals i comarcals d'energia per a ajudar a fer la transició energètica als propis ens locals i a la ciutadania’.

Amposta

Amposta debat el model d'acolliment i migració a la República Catalana

Ahir va tenir lloc a Amposta un ric debat sobre quin model d'acolliment i de migració volem per a la Repúplica Catalana, sota el nom "Un país d'acollida, una República per a tothom". Per a això, vam poder comptar amb Oriol Amorós, Secretari d’igualtat, migracions i ciutadania de la Generalitat de Catalunya, juntament amb l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs. Amorós va aportar el seu punt de vista a molts d'aspectes que envolten la qüestió migratoria. Partint de la seva llarga experiència, va exposar anècdotes, problemàtiques, oportunitats, visió de futur o comparatives amb altres països del nostre entorn. Amorós va fer un incís especial en la perspectiva que hem de tenir de la ciutadania i en la importància de l'educació per garantia la integració i la cohesió social. El debat, que va ser tan plural com enriquidor, va tractar qüestions de futur, però també qüestions d'actualitat, com el creixement dels moviments racistes en algunes zones de la Unió Europea o la crisi dels refugiats.

ERC Badalona

Durant el primer trimestre de 2017 s’han evitat el tall de llum, aigua o gas a més de 1.000 famílies en situació de vulnerabilitat

L’Ajuntament de Badalona insta les empreses subministradores a assumir la seva part de responsabilitat social per a fer front a la pobresa energètica. En aquest sentit avaluarà la possibilitat d’aturar els pagaments a les empreses fins que subscriguin el conveni amb les administracions públiques contra la pobresa energètica i es facin càrrec d’almenys el 50% de les despeses.   El conveni el van impulsar el passat mes de gener la Generalitat de Catalunya, les 4 diputacions catalanes i les dues entitats municipalistes, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. Segons aquest document, les subministradores haurien de cobrir com a mínim la meitat del cost de la pobresa energètica, inclosa la despesa que suposa per a les administracions la gestió d’aquestes situacions.   La regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Badalona, Agnès Rotger, ha manifestat que “la prioritat dels ajuntaments és garantir els drets bàsics de la ciutadania, i no pas treballar perquè algunes empreses redueixin la seva morositat gràcies als diners públics”.

Vilafranca del Penedès

COMUNICAT d'ERC, CUP i VEC | Un centre cívic per a l’Espirall

La Llei de Barris de l’Espirall tenia com a projecte estrella la construcció d’un Centre Cívic que aglutinés l’activitat social al barri i contribuís a la millora de la cohesió social. Això és el que havien decidit els veïns en les jornades de participació i això és el que s’havia compromès l’Ajuntament entenent que era una necessitat pel barri i per la vila. Però, vet aquí que l’Equip de Govern (CiU i PSC) ha estat donant llargues des de 2014 i al final, després de dos anys que els regidors de l’oposició demanessin per activa i per passiva que es reunís el Comitè d’Avaluació i Seguiment del Projecte Integral d’intervenció al Barri de l’Espirall, s’ha tret un conillet del barret de copa: “dos en un” o el miracle dels pans i els peixos. L’Equip de Govern ha deixat passar el temps sense parlar ni amb els veïns, ni amb els grups de l’oposició fins a restar un any per la finalització del Pla de Barri de l’Espirall i plantejar ara: caixa o faixa! O accepteu la nostra proposta o res! Amb excuses i mentides diverses: la Generalitat no col·labora, no hi ha temps per fer res més, no tenim diners suficients, no hi ha possibilitat de pròrroga, … Mitges veritats i mitges mentides se succeeixen per entabanar els veïns i veïnes del barri i els vilafranquins i vilafranquines, tot intentant amagar la seva passivitat, la seva manca de diàleg i democràcia i la seva manca de projecte global per Vilafranca que fan a pedaços.

Osona

Rosa Altimiras nova presidenta d’Esquerra Republicana a Vic

Marta Rovira i Carles Mundó participen del congrés local com a militants adscrits a la Secció Local de Vic.   El passat dimarts 21 de març la Secció Local de ERC-Vic va celebrar al centre cívic de Can Pau Raba un congrés per a la renovació dels quadres locals de la seva executiva. Aquest congrés va comptar amb la participació de militants, simpatitzants i amics d'ERC, així com també membres de l’Associació SomVic. Aquest congrés va donar llum verda a la proposta de nova executiva encapçalada per Rosa Altimiras. La nova presidenta d’ERC-Vic va remarcar que “en aquesta nova etapa apostem més que mai per treballar amb un lideratge compartit que doni més importància a les virtuts col·lectives i al compromís democràtic, que inclou la participació, la transparència i la rendició de comptes”. La nova executiva entoma amb il·lusió i responsabilitat el repte de fer de Vic una ciutat més lliure, justa i republicana, al costat d’un nodrit equip de suport que facilitarà molt la consecució dels reptes plantejats.