Locals d'Esquerra

Totes les notícies

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Roses, Esmenes, Pressupostos Generals de l'Estat
Alt Empordà

Esquerra Republicana defensa 40 esmenes que afecten l’Alt Empordà per un valor superior als 60 milions d’euros

ERC anuncia que batallarà fins al darrer minut per aquestes reivindicacions territorials durant la tramitació dels pressupostos generals de l’Estat     Fins a l’últim cèntim, fins a l’últim minut. Aquest és el nom de la campanya que Esquerra Republicana està duent a terme a nivell municipal per tal d’explicar les esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat que ERC ha presentat. Després que al Congrés, l’acord entre el PP i Ciutadans tombés totes les esmenes, el tràmit parlamentari es troba a hores d’ara al Senat.   En aquest sentit, els senadors gironins d’ERC Jordi Martí i Quim Ayats s’han desplaçat aquest dilluns 19 de juny fins a Roses per presentar les esmenes que s’estan batallant de l’Alt Empordà. A la comarca, les reivindicacions d’Esquerra s’enfilen fins als 60.471.140 €.   La presentació altempordanesa s’ha dut a terme a Roses, municipi on s’ha treballat una esmena relacionada amb l’eliminació de l’antiga depuradora de marisc.

Reyes i Rufà a l'acte de Roda de Berà
Camp de Tarragona

ERC Roda de Berà organitza una trobada amb el diputat Eduardo Reyes i el senador Josep Rufà

ERC Roda de Berà va organitzar ahir un  vermut popular de  precampanya pel "SÍ" al Referèndum de l'1 d'octubre. L'acte realitzat aquest diumenge 18 de juny començà amb una passejada del diputat Eduardo Reyes i alguns militants per la Urbanització del Roc Sant Gaietà, establint conversa amb diversos ciutadans per tal de copsar-ne l'opinió sobre el procés. Després de realitzar una breu visita al Museu de la Ràdio "Protagonistas" Luis del Olmo i l'Espai Jvjol, i ja de retorn a la Plaça de la Sardana, al nucli urbà de Roda de Berà, Llorenç Miró, President de la Secció Local d'ERC a Roda de Berà, va donar la benvinguda als presents tot agraint-ne la seva presència, així com la del diputat Eduardo Reyes com la del senador Josep Rufà, que tampoc va voler perdre l'oportunitat de tornar a Roda de Berà. Després dels parlaments, Anna Cortadella i Marina Giner varen fer lectura el Manifest dels Sindicalistes per la Independència, manifest de suport al procés al qual també s'hi han adherit molts càrrecs electes i personalitats.

Civit, Rufà i Castel a La Riba.
Camp de Tarragona

Ferran Civit: "Volem ser els responsables dels nostres èxits i dels nostres fracassos, en tenim tot el dret"

Dos senadors i un diputat d'ERC visiten la Riba per parlar de la República Catalana   Els senadors d'ERC per Tarragona, Laura Castel i Josep Rufà, i el diputat al Parlament de Catalunya per la demarcació tarragonina, Ferran Civit, van ser divendres dia 16 al vespre a la casa de cultura de la Riba, acompanyats pel regidor Josep Alsina, per explicar quina és la seva tasca política a Madrid i a Barcelona i quina és la darrera hora del procés cap a la República Catalana via referèndum.   Diversos veïns i veïnes de la localitat van assistir a la xerrada, que va permetre establir un col·loqui final amb moltes preguntes sobre el futur del país quan Catalunya esdevingui independent. Ferran Civit va manifestar en aquest sentit que "volem ser els responsables dels nostres èxits i dels nostres fracassos, en tenim tot el dret", mentre que els senadors van destacar el paper rellevant que Esquerra Republicana de Catalunya té ara mateix com a partit català de referència en les dues cambres espanyoles, Senat i Congrés.

Roses

ERC presenta les esmenes al pressupostos de l'Estat per a la comarca i reclama l'enderroc de l'antiga depuradora de marisc

Aquest matí hem presentat a Roses, amb els senadors Jordi Martí Deulofeu i Quim Ayats, les esmenes per l'Alt Empordà als Pressupostos Generals de l'Estat i hem demanat una vegada més que el Govern Espanyol compleixi els seus compromisos i enderroqui definitivament l'antiga planta depuradora de marisc, que actualment està en ruïnes. Aquest espai dóna una imatge lamentable del front marítim, presenta problemes de seguretat i usurpa un espai immillorable pel gaudi de la ciutadania. És urgent executar l'enderroc.  

E.R.C. Santa Maria de Palautordera

ACORDS DE L' EXECUTIVA NACIONAL D' ESQUERRA REPUBLICANA

L'Executiva Nacional d'Esquerra Republicana reunida aquest dilluns 12 de juny al vespre ha arribat als següents acords i posicionaments: • Explicitar la determinació cap a la celebració del Referèndum el proper dia 1 d'octubre. Després de l'anunci de data i pregunta i de l'acte de suport ciutadà recordant que votar és democràcia, continua tota la tasca incansable i constant des del Govern i les institucions per fer realitat el Referèndum i donar la veu al poble. • Aprovar els comptes anuals del 2016, que seran presentats al proper Consell Nacional per la seva aprovació general. S'informa també que tota la documentació es pot trobar a l'Esquerra en xarxa.   • Aprovar el sistema de retribució per objectius en el personal laboral del partit, com a forma innovadora dins de l'organització per tal de potenciar la coresponsabilitat i l'apoderament dels treballadors. • Aprovar la proposta de Reglament i la composició de la Comissió organitzadora i la Ponència Política  per a la propera Conferència Nacional, que seran elevats al Consell Nacional per a la seva ratificació.

Els membres d'ERC Palafolls van traslladar dijous les esmenes als PGE als senadors republicans Quim Ayats i Bernat Picornell
Palafolls

ERC porta els reptes de l’aigua i les entitats als Pressupostos Generals de l’Estat

El passat dijous 15 de juny, els senadors d’Esquerra Republicana, Quim Ayats i Bernat Picornell, van donar suport a la secció local d’ERC i les JERC Palafolls en la presentació de les esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat. En concret, els republicans palafollencs reclamen 3,2 milions dels comptes de l’Estat espanyol per invertir en dos punts calents del municipi de l’alt maresme. Aquests són, tal i com també recull Ràdio Palafolls: “la substitució dels trams de fibrociment de la xarxa d’aigua al municipi i la reforma dels punts “més sensibles”, una actuació valorada amb 2,5 milions d’euros” i, en segon lloc, “la creació d’un hotel d’entitats per resoldre “les necessitats d’espai i funcionalitat” de les entitats del poble, on s’hi incloguin diverses sales per cada entitat i un espai de reunions, quantificat en 750 mil euros.” Els senadors d’ERC, Ayats i Picornell, es van mostrar poc optimistes de cara a la resolució favorable de l’Estat a aquestes necessàries inversions pel municipi.

Catalunya del Nord

ERC enforteix lligams entre Catalunya Nord i les comarques de Girona

La Federació Regional de Girona i la Federació Regional de Catalunya Nord han mantingut aquesta setmana  una reunió de treball a la seu gironina d'ERC. Des de Catalunya Nord van assistir  a la trobada  Enric Vilanova,  president d'ERC a Catalunya Nord, Francesc Pougault,  i Alícia Ey Nomdedeu. Per part de la Federació Regional a Girona hi assistien  David Mascort, president Federació Regional de Girona, Agnès Fàbregas, presidenta Federació Comarcal de l'Alt Empordà,  Agnès Lladó, portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Figueres, Lluís Valero, president de la secció local de Figueres i Laia Cañigueral, de coordinació institucional. Després d'un intercanvi de presentació de la situació i del context del partit a cada costat de l'Albera, s'han posat sobre la taula els diferents àmbits en els quals les dues regionals poden i han de treballar per enfortir la nostra feina d'un costat i de l'altre. Els projectes transfronterers que es poden desenvolupar en el marc de l'Euroregió i de l''Eurodistricte de l'Espai Català Transfronterer són un primera base de treball.

Federació de Lleida

Bassa: ‘La finalitat de la Renda Garantida de Ciutadania és que els seus beneficiaris acabin entrant al mercat de treball’

La consellera de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya, Dolors Bassa, s’ha reunit avui amb el Fòrum Comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya a la seu dels republicans a Mollerussa per informar-los de diferents iniciatives i polítiques del seu departament i de manera especial les que poden afectar l’àmbit local i comarcal i de la implementació de la Renda Garantida de Ciutat a partir del proper mes de setembre.   A aquest respecte, la consellera ha volgut deixar clar que ‘la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) assegura els ingressos mínims de les persones que es troben en situació de vulnerabilitat, alhora que desenvolupa el seu apoderament i promoció cap al món laboral’ De la mateixa manera ha volgut insistir en que no es tracta només d’una prestació, ni d’una renda bàsica per a tothom, ‘és un ajut per a les persones que no arriben al 100% de l’indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC) situat en 664€ al mes, la funció del qual és atendre les situacions de vulnerabilitat i combatre les desigualtats’.

Castellbisbal

Tribuna: 1 d’Octubre de 2017, Referèndum

Hem fet passos endavant i enrere però ja som al cap del carrer: aquesta vegada sí, el govern ha jugat fort  les seves cartes i ha anunciat el referèndum per al proper 1 d’octubre, amb una pregunta clara:  voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república i  de forma unilateral (perquè l’Estat continua sent un mur a l’hora de negociar-lo). Un referèndum es pot perdre, però no es pot deixar de convocar perquè, en la situació actual, no convocar-lo seria una derrota. Per tant, som a prop de fer un pas decisiu per a l’obtenció de la victòria, amb  la convocatòria i la posterior celebració del referèndum. Hem de posar i posarem tots els arguments i totes les raons, que són moltes, per guanyar. Els nostres fills ens ho agrairan per sempre més. Perquè tot això no ho fem per conceptes més o menys abstractes com nació, llengua, cultura, que també, ho fem per la gent, per les persones i pel seu benestar present i futur. Tots plegats  serem capaços d’arribar-hi, de fer el referèndum i que el Sí guanyi! Cal donar a conèixer les raons del SÍ, perquè n’hi ha moltes: històriques, polítiques, culturals, socials i econòmiques.

Presentació esmenes al PGE del Baix Empordà
Federació de Girona

Esquerra continua batallant les esmenes gironines presentades als pressupostos generals de l’Estat

Fins a l’últim cèntim, fins a l’últim minut. Aquest és el nom de la campanya que Esquerra Republicana està duent a terme al territori per tal d’explicar les esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat que ERC ha presentat. Després que al Congrés, l’acord entre el PP i Ciutadans tombés totes les esmenes, el tràmit parlamentari es troba a hores d’ara al Senat. A nivell gironí, la setmana passada Esquerra va presentar les esmenes que s’estan batallant el Ripollès, i aquest divendres diputats i senadors s’han desplaçat fins a la Garrotxa, el Baix Empordà i la Selva. Acompanyats per representants locals d’Esquerra, s’han explicat les esmenes que s’estan defensant de cada comarca. La diputada Teresa Jordà i el senador Jordi Martí s’han desplaçat fins a la Garrotxa on s’han presentat esmenes per valor d’1.150.000 € mentre que els senadors Quim Ayats i Elisenda Pérez s’han apropat al Baix Empordà i a la Selva. Des d'Olot, la diputada al Congrés, Teresa Jorda, ha recordat que "a l'hora d'aprovar aquests pressupostos han desaparegut del mapa 4.

Malgrat de Mar

ERC demana finançar el Passeig Marítim, l'Avinguda Mediterrània i la pista polivalent amb els Pressupostos de l'Estat

Ahir els senadors Bernat Picornell i Quim Ayats, del Grup Parlamentari d'ERC al Senat, van visitar Malgrat de Mar i van mantenir una reunió amb els regidors d'ERC Ramir Roger i Ester Martínez, i amb l'alcaldessa Carme Ponsa. En el transcurs de la visita van exposar les 3 inversions relacionades amb Malgrat que ERC ha demanat finançar mitjançant els Pressupostos Generals de l'Estat, per un total de 9,4 milions d'euros. La primera inversió seria un nou Passeig Marítim per Malgrat de Mar, un projecte que ja està redactat encara que en caldria alguna revisió en aspectes com, per exemple, el carril bici. Aquest projecte té un cost de gairebé 7 milions d'euros i és molt necessari perquè l'actual Passeig es troba molt degradat i perjudica el potencial turístic i econòmic del municipi. La segona inversió seria l'obertura de l'Avinguda Mediterrània i connexió amb el carrer St. Elm. El projecte està redactat i la seva despesa es calcula entorn d'1,5 milions d'euros. La tercera inversió seria la construcció d'una pista polivalent, un projecte molt necessari per l'activitat cultural i esportiva de les entitats del poble que es troben mancades d'espai pel seu desenvolupament.

Andreu Garcia, davant del Kursaal de Valls.
Valls

ERC Valls valora les inversions fetes en el Kursaal i demana que es mantinguin per assolir el ple rendiment del recinte

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Valls reivindica la plena recuperació del Kursaal com a espai polivalent per a la realització d’activitats de tota mena al llarg de l’any, i valora les inversions en millores de l’equipament públic municipal que s’hi han fet en els dos últims anys, des que el grup municipal d’ERC va entrar a formar part de l’equip de govern. Les darreres intervencions en la sala han permès a col·lectius com la gent gran disposar d’un recinte permanent per a les seves activitats lúdiques, mentre avança el projecte de recuperació de Ca Xapes com a llar dels jubilats.   Aquestes millores “han permès la celebració dels balls per a la gent gran i moltes altres activitats que donen nom i prestigi a la ciutat de Valls com la Mostra Internacional d’Aus, la Mostra Canina i l’Espai de l’Estudiant, per citar-ne algunes”, afirma el president d’ERC Valls, Andreu Garcia. I agefeix que “en els dos últims anys s’ha notat molt l’impuls que l’equip de govern municipal ha donat a aquest equipament cultural i lúdic”.

La Paeria de Lleida
Lleida

ERC demana restituir la dignitat dels funcionaris municipals víctimes del franquisme.

Els republicans sol·liciten a la Paeria que iniciï els tràmits per a l’elaboració d’un treball de recerca que ajudi a identificar totes aquelles persones funcionàries que van patir la repressió franquista. El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria demana restituir la dignitat de totes aquelles persones funcionàries municipals que es pugui determinar que van ser víctimes del franquisme. Els republicans sol·licitaran també al Ple extraordinari de l’Estat de la ciutat, que l’equip de Govern iniciï els tràmits per identificar-les i així poder donar compte a les seves famílies del rescabalament de la dignitat dels seus familiars. Núria Marín, regidora d’ERC a la Paeria, recorda que  cap govern municipal des de la transició fins als nostres dies ha anul·lat cap dels expedients municipals fruit de la repressió franquista, i per tant, en l’arxiu municipal resten encara sense modificar tots els expedients dels funcionaris municipals depurats pel franquisme. Marín també lamenta que la Llei d’Amnistia espanyola segueix vigent i emparant la impunitat dels crims de la dictadura franquista.

Bages

Candàliga fa efectiu el relleu de l'alcaldia i anuncia que deixa la política

ERC a Artés va fer efectiu el pacte de mandat amb la CUP i en el ple extraordinari celebrat ahir vespre es va procedir al relleu a l'alcaldia. D'aquesta manera, el fins ara alcalde Josep Candàliga va donar pas al cupaire Ernest Clotet tal i com s'especificava en els termes del pacte entre ambdues formacions. Candàliga va aprofitar l'avinantesa per anunciar la seva voluntat de renunciar al càrrec de regidor en el proper Ple i abandonar, així, la política per centrar-se en la seva feina i la família en una decisió molt meditada. El fins ara alcalde finalitza un cicle de 25 anys de dedicació al seu municipi -on ha estat alcalde en dos períodes, del 2003 al 2007 i del 2011 fins ara- i al projecte republicà, una trajectòria que ha definit com 'apassionant i molt enriquidora a nivell personal'. També va ser president del Consell Comarcal del Bages. Des d'ERC Bages vol agrair a Candàliga tota la seva dedicació sent conscients de les dificultats per compaginar política, feina i família, i expressa la seva voluntat de poder continuar comptant amb la seva col·laboració i experiència.