Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Sant Adrià de Besòs

Esquerra Republicana planteja al govern de Sant Adrià una bateria de dotze mesures per mitigar l’impacte social i econòmic del coronavirus

Beneficiarien tota la ciutadania, però, de manera especial, les persones més vulnerables, els autònoms, les petites i mitjanes empreses i les microempreses Són, entre d’altres, ajuts per al lloguer, ajornament d’impostos, suport econòmic a comerç i proveïdors, un pla local de reactivació i esmenar el pressupost si cal. El grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs ha enviat al govern de la ciutat una suggerència de pla de xoc urgent contra les conseqüències socials i econòmiques del coronavirus en les economies domèstiques i en el teixit empresarial de la ciutat.  Els republicans han presentat dotze propostes com a punt de partida d’un paquet més ampli de mesures socials, fiscals i de suport a l’activitat econòmica, que consideren que hauria d’arribar després. Posen les mesures a disposició de l’equip de govern perquè entenen que en moments complicats, han de remar plegats pel bé de la ciutat. Lloguers, impostos, comerç i proveïdors ERC proposa activar immediatament accions com ajuts per al lloguer per a famílies vulnerables, ajornament d’impostos o suport econòmic al comerç i als proveïdors.

Xerrada amb Raquel Sans
Gràcia

Què fem a Esquerra Dones? Amb Raquel Sans i Guerra, Vicesecretària General de les Dones d’Esquerra Republicana

En el marc del Dia Internacional de les Dones, el Casal Francesc Macià ha organitzat una sèrie d’activitats per donar a conèixer i reconèixer les lluites feministes que Esquerra Republicana ha endegat en els darrers temps i que en l’actualitat impulsa. La primera acció plantejada per la Secretaria de les Dones del Casal Francesc Macià ha estat convidar la Raquel Sans, Vicesecretària General de les Dones d’Esquerra Republicana des del passat mes de setembre, a participar en una conversa amb la nostra militància a l’Espai Musons. L'Olga Hiraldo, consellera portaveu d'ERC-Gràcia i secretària d’Organització, ha presentat l'acte. Pels qui encara no coneixien la Raquel, l’ha presentat com a periodista de formació i castellera de vocació, ja que “com a bona vallenca que és, forma part de la Colla Joves Xiquets de Valls i està molt vinculada al món casteller.” Actualment és, també, diputada al Parlament de Catalunya, i, tal com ella mateixa ha puntualitzat, hi participa en  les comissions d’Economia i d’Igualtat.

Riudoms

Coronavirus: estem a disposició de Riudoms! 

Aquests són uns moments complicats. Per això, com diu l’expressió castellana, és hora de ‘arrimar el hombro’. Nosaltres, des d’Esquerra Riudoms, també volem fer la nostra modesta aportació en el camp que ens pertoca: la gestió de l’Ajuntament. És per això que hem treballat amb agilitat un paquet de mesures socials i econòmiques per ajudar a fer front a la situació actual.  Són mesures fruit d’una ronda de contactes amb més de 30 comerciants, autònoms, empresaris i personal sanitari i de l’àmbit de l’atenció social. Hem parlat amb elles i ells els darrers dies per conèixer de primera mà els seus neguits i necessitats. Són mesures que fan referència a allò que podem fer des dels Ajuntaments, és a dir, a les competències que tenim com a municipis. Aquestes propostes les vam fer arribar ahir dimarts al govern de Riudoms per tal que les tingui en consideració. Estem convençuts que el govern ja treballa en aquesta línia i, per això, hem volgut contribuir-hi.

Salou

ERC Salou es posa a disposició del consistori i dels veïns i veïnes del Municipi

Ens trobem davant una crisi global, que posarà a prova la nostra capacitat de gestió col·lectiva. Hem de ser conscients que ens espera encara molta feina. ERC Salou, ens oferim per treballar conjuntament, sense cap oportunisme, a aquelles àrees del consistori on sigui més necessari i ens posem a disposicio de la ciutadania per informar i prestar la ajuda necessària. S'està treballant de valent per dictar i aplicar totes les mesures necessàries per a lluitar contra el contagi del COVID-19. Cal reconèixer la qualitat i la dedicació de tot el personal funcionari, laboral, policia local, sanitaris, a tothom, pel seu sacrifici en aquests dies tan difícils. Així doncs, mostrem voluntat total oferint col·laboració al govern de la ciutat i  a la ciutadania per tal de gestionar i resooldre la crisi del COVID19.  Contacte amb els nostres Regidors Telegram Salut de la Generalitat de Catalunya Test per saber si estic afectat pel coronavirus.   061 Salut Respon (GRATUÏT).

Sant Joan Despí

Proposem al Govern Local mesures per reduir l'impacte econòmic sobre les famílies i l'economia local arran del COVID-19.

Davant la crisi produïda pel COVID-19, des del Grup Municipal d’Esquerra, volem en primer lloc donar suport a les mesures que prengui el Govern de Sant Joan Despí, en coordinació amb la resta d’Administracions, i ens posem a la seva disposició per a tot allò que calgui. D’altra banda, hem fet arribar al Govern local aquest seguit de propostes per reduir l’impacte econòmic sobre les famílies i l’economia local: - Modificació del calendari del contribuent per ajornar i/o fraccionar pagaments de famílies, autònoms i empreses sense costos financers. - Suspensió temporal de les quotes dels serveis municipals no prestats mentre s’allargui l’estat d’alarma (llars d’infants, escoles esportives, terrasses, preus públics, etc.) - Congelació dels procediment de cobrament iniciats per la via executiva. - Ajuts al lloguer per a famílies que puguin acreditar la reducció d’ingressos fruit d’una modificació de la seva relació laboral. Aplicable a lloguers entre particulars i a lloguers socials amb les diferents administracions.

La plaça de la Porxada, buida (Foto: Ajuntament de Granollers)
Granollers

ERC fa una bateria de propostes per mitigar la crisi de la COVID-19

Vivim immersos en una crisi sanitària inèdita, on l’entrada d’un virus devastador ens amenaça a tots i totes. Una crisi que requereix de mesures dràstiques i de l’esforç de totes i tots per tal de frenar aquesta amenaça. És en aquestes situacions en les que es demostra la força de la gent, dels ciutadans i les ciutadanes, però sobretot del personal sanitari i d’emergències i de tots aquells treballadors que han de seguir treballant per abastir i garantir el bon funcionament de les nostres ciutats. A tots ells, el nostre més sincer reconeixement i agraïments. De la mateixa manera, aprofitem aquest comunicat per desitjar als ciutadans que pateixen la malaltia tota la nostra força per recuperar-se el més aviat possible. En moments difícils com aquests, els Grups Municipals a la oposició tenim la responsabilitat i el deure de situar-nos al costat de l’equip de govern de la nostra ciutat, mostrant-los tot el nostre suport en uns temps on prendre decisions és una tasca molt complicada, i posant-nos a la seva disposició pel que requereixin.

Lleida

La Paeria impulsa iniciatives culturals a les xarxes socials

Durant aquests dies de confinament, el Teatre Municipal de l’Escorxador, l’Auditori Municipal Enric Granados, el Museu de l’Aigua, el Museu d’Art Jaume Morera, la Biblioteca Municipal de Pardinyes o el Centre d’Art la Panera publicaran continguts perquè l’accés a l’art i la cultura pugui continuar des de casa L’Ajuntament de Lleida impulsa a partir d’aquest dimarts diferents iniciatives culturals a les xarxes socials. A través dels seus perfils, el Teatre Municipal de l’Escorxador, l’Auditori Municipal Enric Granados, el Museu de l’Aigua, el Museu d’Art Jaume Morera, la Biblioteca Municipal de Pardinyes o el Centre d’Art la Panera publicaran continguts perquè l’accés a l’art i la cultura continuï durant aquests dies de confinament. El Teatre Municipal de l’Escorxador ha iniciat avui una proposta per recordar el Premi d’Arts Escèniques de Lleida que es va convocar entre els anys 2000 i 2009. La seua característica principal era que les obres que s'hi presentaven havien de ser projectes, no pas obres ja produïdes o estrenades.

#EMQUEDOACASA
Torrelles de Llobregat

ENS POSEM A DISPOSICIÓ DEL GOVERN DE TORRELLES

GRUP MUNICIPAL D’ESQUERRA | Torrelles de Llobregat 17 de març de 2020   El Grup Municipal d’Esquerra ens posem a disposició del Govern Municipal per ajudar en tot el que calgui en aquestes hores greus. Ja els vam traslladar aquest oferiment en la reunió de tots els regidors i regidores del consistori on es va aprovar el Pla d'Emergència Local, que incorpora i segueix les indicacions del Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc. La reunió es va fer el passat divendres 13 de març a la caserna de la Policia Local i es van dividir les funcions dels regidors en 6 àrees d'atenció; cadascuna d’aquestes àrees té un responsable directe –un dels regidors de Govern– i un substitut –un dels regidors de l’oposició–  i queden totes elles coordinades pel Director del Pla, que és l’actual alcalde. Com és lògic, ens agradaria ajudar treballant de ferm per a la ciutadania i no només quedar-nos mirant com fan la feina els regidors i regidores de govern o esperant rebre les seves notícies.

mesures fiscals
Santa Susanna

Proposem: 9 mesures fiscals per a tal de pal·liar els efectes de la Covid-19 sobre l'economia de Santa Susanna.

Des de la setmana passada, amb l’inici de la crisi sanitària i econòmica provocada pel Covid-19, ens hem posat a disposició de l’equip de govern. Hi hem estat en contacte constant i a disposició per tot allò en què ens deixin treballar i participar.  Des del primer moment hem alertat sobre la gravetat de la situació i hem posat èmfasi en la prevenció.  Donada la situació d’excepcionalitat i amb l’estat d’emergència declarat, aquest grup municipal amb representació al consistori vol col·laborar en tot el que sigui possible amb l’equip de govern. Per això, tot i que sabem que hi estan treballant, els hi hem fet entrega d’un seguit de propostes i mesures a nivell municipal per reduir l’impacte econòmic sobre les famílies i el sector econòmic local.  Aquestes mesures inclouen:   La modificació del calendari del contribuent per ajornar i/o fraccionar pagaments de les famílies, autònoms i empreses sense costos financers.  La suspensió temporal de les quotes dels serveis municipals no prestats mentre s’allargui l’estat d’alarma.

Prats de Lluçanès

Propostes de mesures per reduir l’impacte econòmic sobre les famílies i el sector econòmic de Prats de Lluçanès

Davant la crisi del “Coronavirus”, el Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès volem expressar públicament, tal i com hem portat fent des que es va iniciar, el suport a l’equip de govern en la gestió d’aquesta complicada situació. Amb la mateixa responsabilitat política, a més, fem les següents aportacions en matèria econòmica: - Sol·licitar la modificació del calendari del contribuent per ajornar i/o fraccionar pagaments de famílies, autònoms i empreses sense costos financers. - Suspendre temporalment les quotes dels serveis municipals no prestats mentre s’allargui l’estat d’alarma. (Escola Bressol Municipal La Pitota; Centre de Dia, terrasses, preus públics, etc.). Sol·licitar el mateix pels serveis dependents del Consorci del Lluçanès (com l’Escola de Música i Arts del Lluçanès) i d’altres organismes supramunicipals. - Congelació dels procediment de cobrament iniciats per la via executiva. - Prorrogar sense cost les llicències d’obra de les que s’hagin vist afectades pel virus COVID-19.

COVID-19 Coronavirus
Sant Feliu de Guíxols

ERC Guíxols es posa a disposició del Govern ganxó per la crisi del COVID-19

Des d’ERC Guíxols, volem informar que el nostre Grup Municipal des del primer moment, s'ha posat a disposició de l’Ajuntament i de la ciutadania de Sant Feliu de Guíxols pel que fa a la gestió de la crisi del COVID-19. Encara que no hem pogut participar en la presa de decisions, hem traslladat a l’equip de govern algunes consideracions que creiem que és important que us fem arribar a efectes d'obrir un canal de comunicació amb tots els ciutadans i ciutadanes perquè ens puguin traslladar necessitats, propostes i dubtes que puguem ajudar a resoldre. Les propostes que hem presentat al govern de la ciutat per fer front a la crisi del COVID-19 a la nostra ciutat son: Sobre les empreses, autònoms i activitat econòmica: - Sobre la taxa d’escombraries comercial, l’impost sobre vehicles comercials: descompte de forma prorratejada dels dies que les empreses han estat tancades a causa del COVID19. - Sobre la taxa d’OVP de terrasses i d’altres elements vinculats al comerç: descompte de forma prorratejada dels dies que les empreses no han tingut activitat.

Salou

Mesures preventives davant el COVID-19 (ACTUALITZACIÓ 17/03/2020)

El grup municipal d’ERC Salou, Seguit d'aquest post anirem actualitzant les diferents mesures preventives que decreti el govern, i els diferents enllaços d'interes. Darreres mesures El Govern de la Generalitat ha anunciat el confinament de tot Catalunya. Demanarà a l'Estat el tancament de ports, aeroports i transport ferroviari. Preguntes freqüents sobre el confinament i les restriccions d'activitat [PDF] Des del 14 de març i durant 15 dies s'han establert les mesures següents: -Només funciona un terç del transport públic. -Es decreta el tancament de:               *grans zones comercials, gimnasos, locals d'oci, pistes d'esquí i establiments que no                            siguin serveis bàsics o que no estiguin destinats a l'alimentació               *bars, cafeteries, restaurants i altres establiments de restauració               *biblioteques i museus de Catalunya -No es poden fer batudes de caça. -Se suspèn la vetlla de persones mortes per COVID-19.

Mesures Econòmiques Covid19
Malgrat de Mar

MESURES ECONÒMIQUES PER COMBATRE ELS EFECTES DEL COVID-19

Davant les inevitables conseqüencies econòmiques que origina i originarà en el futur immediat la situació derivada de la declaració de l'estat d'alarma i el confinament de la població, creiem que calen mesures urgents que ajudin els veïns, comerços, autònoms i empreses a superar aquest greu escenari en el que ens trobem. L'Ajuntament de Malgrat de Mar està treballant per dictar i aplicar les mesures necessàries per tal d'afrontar la lluita davant  el contagi del Covid-19. Volem posar en valor la dedicació i professionalitat del personal funcionari i laboral, policia local i serveis socials pel seu esforç i sacrifici en aquests dies de dificultats. Des d'ERC ens continuem oferint al govern local per treballar conjuntament per superar de la millor manera possible aquesta situació. Per això proposem que, en l’àmbit de les seves competències i prenent com referents accions endegades per diversos Ajuntaments catalans, prengui en consideració mesures fiscals en els següents camps: ►SECTORS TURISME, COMERÇ I RESTAURACIÓ - TAXA DE TERRASSES.

País Valencià

ON ESTÀ LA COMUNITAT CIENTÍFICA DEL PAÍS VALENCIÀ DE LA QUAL TANT SE’N PARLA?

COMUNICAT D'ERPV 17/març/2020 Des d’Esquerra Republicana del País Valencià veiem amb gran preocupació algun dels aspectes de la gestió de la crisi sanitària provocada per la pandèmia pel COVID_19. Lluny de voler entorpir els treballs de contenció de la pandèmia, sí que creiem que cal fer una reflexió sobre les mesures incorrectes que està adoptant la Generalitat. Estem a temps encara de poder frenar la propagació dels contagis i els efectes que estan tenint en l’economia valenciana. La recentralització de la informació, a la qual obliga l’estat d’alarma per decret, suposa un retrocés important en el dret a la informació. Des d’ahir no es donen dades per comunitats, comarques o municipis. Aquest fet, lluny de tranquil·litzar la població, provoca temors i falses informacions en xarxes. La informació és un dret bàsic en una societat democràtica i més encara en una situació de crisi global com la que patim amb la pandèmia de COVID_19. La ciutadania necessita conèixer la informació del seu entorn més pròxim.

Mataró

Esquerra Republicana s'ofereix al Govern de Mataró per gestionar la crisi sanitària

Ens oferim al Govern de la ciutat per gestionar la crisi sanitària Ens trobem davant una crisi global, que ens afecta a tots i cadascun de nosaltres. Ens enfrontem a un temps de dolor i sacrifici, que posarà a prova la nostra capacitat de gestió de crisis d’aquesta envergadura i amb un nivell tan elevat d’incerteses. Estem segurs, a la vegada, que treballant colze a colze podrem contribuir millor a resoldre aquesta crisi, actuant de forma responsable, mostrant lideratges amb caràcter i sobretot, preocupats pel benestar dels altres. La nostra societat ha demostrat la seva capacitat de superar obstacles. Per tant, hem de romandre sempre positius, fins i tot en aquesta situació.  Hem de ser conscients que ens espera encara molta feina.  Per això, des de Esquerra Republicana-Moviment d’Esquerres, i mentre duri aquesta situació de crisi, ens oferim per treballar conjuntament, colze a colze, sense cap oportunisme, a aquelles àrees on sigui més necessari i també per pensar i executar conjuntament noves accions a emprendre, honestament, sincerament, sense cap altre finalitat que contribuir a resoldre aquesta crisi.

ERC Badalona

ERC Avancem-MES proposa al govern municipal mesures per flexibilitzar el cobrament dels impostos i taxes locals per ajudar les famílies en plena crisi pel COVID-19

Durant la comunicació diaria que el grup municipal d’ERC Avancem-MES manté amb l’Alcalde Pastor, els republicans han proposat que el govern de Badalona prengui mesures per flexibilitzar el cobrament dels impostos i taxes municipals. La mesura té com a objectiu ajudar a les famílies badalonines a la crisi pel COVID-19 durant les setmanes que duri el confinament i les posteriors mentre que l’economia es recupera. Els republicans proposen aturar el cobrament d’impostos fins l’1 de juny, incloure bonificacions per les persones que no hi puguin fer front com a conseqüència de la crisi actual, aturar els embargaments per impagament d’impostos fins a la mateixa data i sol·licitar a la Diputació de Barcelona estendre el període per efectuar el pagament del primer rebut de l’IBI per l’any 2020.  A més, ERC Avancem-MES ha demanat al govern local que presenti, en paral·lel, un pla de reactivació econòmica a la ciutat per posar-lo en marxa quan acabi el confinament.

Lleida

La Paeria impulsa la Xarxa de Solidaritat de Lleida per unificar i coordinar el voluntariat a la ciutat

L’alcalde, Miquel Pueyo, ha explicat que és una manera d’organitzar l’operatiu de suport i ajuda en la crisi del Covid-19, garantint la seguretat i les mesures de protecció necessàries L’Ajuntament de Lleida impulsa la Xarxa de Solidaritat de Lleida per unificar i coordinar el voluntariat a la ciutat. La iniciativa es posa en marxa per organitzar les accions de voluntariat i de suport comunitari que han sorgit els darrers dies per la situació d’emergència sanitària pel coronavirus. L’alcalde Miquel Pueyo ha valorat avui la solidaritat mostrada per la ciutadania i la seva capacitat de mobilització, un gest “encomiable” que cal unificar, garantint la seguretat i les mesures de protecció necessàries. En aquest sentit, la proposta es posa en marxa amb una pàgina web on es poden omplir els formularis tant per prestar ajuda com per sol·licitar-la. Les accions se centren bàsicament a donar suport o rebre’l per anar a fer la compra a la botiga o supermercat de proximitat; comprar medicaments a la farmàcia; suport tecnològic i/o de comunicació; suport psicològic i acompanyament telefònic i passeig d’animals domèstics per a la gent gran.