Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Lleida

L'Ajuntament de Lleida tramita el certificat d'identificació digital idCAT amb la reobertura de les seues oficines d'atenció al públic

A partir de demà es podrà tornar a gestionar a les instal·lacions que reobren amb cita prèvia, que són l'Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana (OMAC), l'Oficina de Gestió i Atenció Tributària (OGAT), el Centre Municipal d'Informació Juvenil (CMIJ) i l'Institut Municipal d'Ocupació (IMO) L'Ajuntament de Lleida reobre demà les oficines d'atenció al públic, des d'on la ciutadania de Lleida pot tornar a començar a tramitar les sol·licituds per disposar del certificat d'identificació digital idCAT. Aquesta eina, que gestiona el consorci d'Administració Oberta de Catalunya, permet acreditar la identitat a la xarxa de forma fefaent, de manera que facilitar l'accés a diferents tràmits i gestions que ofereixen moltes administracions, i resulta per tant especialment útil ara que cal minimitzar els desplaçaments a instal·lacions presencials per l'estat d'alarma per l'epidèmia de la Covid-19. Les oficines municipals que reobren demà i que funcionen com a entitat de registre d'idCAT, totes elles només amb cita prèvia, són: L'Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana (OMAC), que funcionarà de 9.

Cerdanyola del Vallès

Esquerra és moderadament optimista amb el funcionament de la Taula per a la reconstrucció social i econòmica

Les conclusions de la Taula s’han de concretar en mesures efectives a dur a terme pel govern municipal per no acabar sent un "brindis al sol». Un cop fetes tres de les quatre sessions de la Taula per a la reconstrucció social i econòmica de Cerdanyola, s’ha presentat les propostes d’entitats i partits per encarar la crisi a nivel llocal. El Grup Municipal d’ERC es manifesta satisfet de la predisposició del govern a incorporar la majoria de les propostes, inclòs les presentades per ERC Cerdanyola, al document final que es presentarà el proper dimarts dia 26 de maig. Ara bé, la portaveu del Grup Municipal d’Esquerra, Helena Solà si bé valora positivament aquest «exercici de participació ciutadana», incideix en que «cal vetllar per transformar les propostes en accions concretes que arribin a la gent i a l’economia real». Per aquest motiu considera que a les propostes finals de les taules de treball és imprescindible incorporar els següents apartats: - El pressupost concret amb el que es portaran a terme les mesures recollides.

Bescanó

Passarel·la sobre el Ter

La connexió entre les valls del Ter i del Llémena sempre l’hem considerat com una oportunitat i com una necessitat per a Bescanó. El nostre compromís ha estat el d’aconseguir que sigui una realitat amb tres condicions. Primera que el cost sigui assumit de forma conjunta i equitativa pels dos municipis, Bescanó i Sant Gregori, segona que el cost de la inversió pels veïns sigui el mínim possible i tercera que pugui ser utilitzat per vehicles o com a mínim per a vehicles d’emergència. El projecte aprovat té un cost total previst de 934.148,31€, cost que es reparteix en 176.481,20€ corresponents al carril bici entre Sant Gregori i Girona, aquest cost l’assumeix enterament Sant Gregori i 757.667,11€ corresponents a la passarel·la sobre el Ter, cost que ens repartim Bescanó i Sant Gregori. Dels 757.667,11€ previstos 719.458,90€ corresponen a la construcció de la passarel·la i 38.208,21€ són honoraris de projecte, direcció i estudis tècnics. Hem aconseguit dos dels tres objectius.

La selva

ERC la Selva reclama que el Consell Comarcal de la Selva permeti totes les possibilitats de gestió dels menjadors escolars

El grup republicà a la comarca de la Selva reclama al govern del Consell Comarcal que obri la porta a gestionar els menjadors escolars de forma directa o indirecte. La petició del grup d’Esquerra Republicana sorgeix després que el Consell hagi negat la possibilitat de fer una pròrroga de la gestió de les AMPAs i AFAs, tal i com s’ha fet en d’altres consells de la demarcació. El Consell Comarcal de la Selva, segons informa en la convocatòria de la Comissió Informativa, demana renúnciar la competència en gestió de menjadors atorgada en el conveni amb el Departament d'Educació.  En aquest sentit, ERC al Consell Comarcal rebutja aquesta possibilitat de renúncia amb rotunditat, el seu portaveu, Joan Martí, assegura que "si la llei permet diverses formes de gestió, ja sigui a través del Consell, Ajuntaments i AMPAs / AFAs de forma directa o indirecte, i el Consell no vol fer una pròrroga per coordinar-ho amb més temps, exigim que faci efectiva la seva competència i obri la possibilitat a qualsevol altre tipus de gestió dels menjadors escolars".

ERC Badalona

Esquerra Republicana de Badalona mostra la seva preocupació per la nova organització del govern municipal, que debilita els Serveis Socials, l’àmbit dels Feminismes i el de Participació

Ahir es va presentar la distribució de competències i regidories delegades del nou govern del PP a Badalona. Un govern amb només 11 regidors i regidores i sense suports exteriors que haurà d’afrontar una període especialment complicat per a la ciutat i per al conjunt del país. Després d’analitzar-ne la composició i el pes que es dóna a cada espai, Esquerra Republicana de Badalona considera que presenta deficiències en àmbits que haurien de ser estratègics en la crisi social i econòmica que ja estem patint. És preocupant, per exemple, el poc pes que es dóna a l’àmbit dels Serveis Socials, ja que el mateix regidor que n’assumeix les competències, també ho farà amb les de participació. Alhora, importants organismes com l’IMSP (Institut Municipal de Serveis a les Persones) o BSA (Badalona Serveis Assistencials) queden adscrits a Salut, fet que debilita encara més els ja malmesos Serveis Socials. A les portes d’una crisi com la que ja estem vivint i que s’agreujarà els propers mesos  aquest és un fet greu, que demostra el tarannà del nou govern.

Santa Coloma de Gramenet

Esquerra Republicana i gestió crisis Covid-19

                                             LLUITEM CONTRA EL VIRUS AMB PROPOSTES REPUBLICANES El portaveu del Grup Municipal d'Esquerra Republicana repassa el paper que ERC està jugant a diferents institucions durant la gestió de la crisis. En temps de crisis com l’actual calen mesures valentes per fer front a la situació i no deixar-nos a ningú pel camí. Per això hem demanat al govern socialista que els ajuntaments com el de Santa Coloma de Gramenet puguin disposar del superàvit i destinar-lo a la lluita contra el coronavirus i puguin disposar d’aquests recursos sense condicions per fer front als efectes.   A la vegada, hem instat el govern espanyol a suspendre de forma urgent, i mentre duri l’estat d’alarma, el pagament de les quotes de lloguer a les famílies que han vist reduïts els seus ingressos per la crisi de la Covid-19, establint compensacions per als petits tenidors d’habitatge. També que se suspengui el pagament dels subministres bàsics com la llum, l’aigua i el gas a les persones afectades per la crisi.

El Vendrell

Perquè ERC-Som Poble hem votat No al pressupost municipal del 2020

El grup municipal de Som Poble – ERC ha votat contra l’aprovació definitiva del pressupost 2020 en el ple extraordinari de l’Ajuntament del Vendrell d’aquest dimarts, 19 de maig. És el pressupost aprovat inicialment el 17 de febrer, quan encara no ens havia arribat l’epidèmia. Aquest pressupost servirà de ben poca cosa per respondre a l’impacte de la Covid19 i afrontar els reptes que planteja. Caldrà modificar-lo i adaptar-lo a la nova situació. Haver votat en contra quan el que es necessita és consens i acords transversals per resoldre l’emergència pot semblar anecdòtic, però no ho és. Des del 17 de febrer les raons per oposar-s’hi s’han reforçat. Cal dir no a l’augment lineal de la taxa d’escombraries (10%), és hora d’ajudar a les famílies, reactivar i transformar l’economia del municipi i fer polítiques d’ocupació, que es necessitaran més que mai. I l’increment en 550.000 € de la despesa en sous del regidors del govern i en càrrecs de confiança, tot vulnerant el Pla d’ajust vigent, no és precisament un exemple de quines han de ser les prioritats.

Sant Joan de les Abadesses

ERC proposa que el Consell Comarcal del Ripollès compri tests pel personal del Servei d’Atenció Domiciliària

Els treballadors i treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) del Consorci de Benestar Social del Ripollès responen al personal amb més risc de contagi del COVID-19 d’aquest organisme vital per l’atenció a persones grans i/o dependents. “Un personal a qui cal tornar agrair la feina que han fet i fan durant aquests dies de confinament”, reitera Sergi Albrich, portaveu adjunt al Consell Comarcal del Ripollès.   Per aquest fet, el grup d’ERC al ple d’avui del Consell Comarcal del Ripollès ha demanat a l’equip de govern que “compri tests ràpids de detecció del COVID-19, per tal de contribuir a una millor seguretat i protecció del personal SAD, així com dels usuaris que atenen als seus propis domicilis”.   “En aquest sentit, creiem que des del Consell Comarcal del Ripollès s’hauria de promoure una compra mancomunada de tests de detecció de COVID-19 pels 19 municipis de la comarca per aplicar-los al personal que es dedica a l’atenció al públic, especialment personal de neteja i brigades municipals, seguint l’exemple d’altres consells comarcals propers com el de la Garrotxa”, conclou Albrich.

Ripollès

ERC proposa que el Consell Comarcal del Ripollès compri tests per al personal del Servei d’Atenció Domiciliària

Els treballadors i treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) del Consorci de Benestar Social del Ripollès responen al personal amb més risc de contagi del COVID-19 d’aquest organisme vital per l’atenció a persones grans i/o dependents. “Un personal a qui cal tornar agrair la feina que han fet i fan durant aquests dies de confinament”, reitera Sergi Albrich, portaveu adjunt al Consell Comarcal del Ripollès.   Per aquest fet, el grup d’ERC al ple d’avui del Consell Comarcal del Ripollès ha demanat a l’equip de govern que “compri tests ràpids de detecció del COVID-19, per tal de contribuir a una millor seguretat i protecció del personal SAD, així com dels usuaris que atenen als seus propis domicilis”.   “En aquest sentit, creiem que des del Consell Comarcal del Ripollès s’hauria de promoure una compra mancomunada de tests de detecció de COVID-19 pels 19 municipis de la comarca per aplicar-los al personal que es dedica a l’atenció al públic, especialment personal de neteja i brigades municipals, seguint l’exemple d’altres consells comarcals propers com el de la Garrotxa”, conclou Albrich.

Norma Pujol
Ebre

Esquerra demana al govern espanyol que presenti el projecte per segellar els pous del Castor

Li recorda que s’han superat els sis mesos de termini que Sánchez va fixar. Esquerra Republicana ha registrat la petició de compareixença de la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, tant al Senat com al Congrés; per donar explicacions sobre el segellament dels pous del magatzem de gas submarí Castor i el desmantellament de les seves instal·lacions. La diputada Norma Pujo ha afirmat que “vam quedar molt sorpresos que la ministra no digués res del Castor durant la compareixença que va fer al Senat per explicar les línies generals de la política del seu Departament. D’aquí que per la seva importància haguem sol·licitat la seva compareixença  a les dues Cambres”. Pujol ha recordat que “el passat 31 d’octubre el Consell de Ministres va acordar demanar a Enagás que tramités, en un termini màxim de sis mesos, l’expedient del projecte tècnic per al segellament definitiu dels pous del  Castor”. Tot seguit ha afegit que “a hores d’ara no tenim cap informació al respecte i per tant volem que la ministra expliqui quan i com es farà el segellat; si també s’han encarregat projectes per fer el desmantellament de les instal·lacions, i quin calendari d’actuacions establiran”.

Moció per la llibertat de creences en els ritus funeràris
Granollers

ERC presenta una moció pel respecte a la llibertat de creences en els ritus funeràris

El Grup Municipal d'ERC-AM a l'Ajuntament de Granollers ha registrar una moció pel respecte a la lliberta de creences en els ritus funeràris, per tal de que sigui debatuda al Ple previst pel proper dimarts 26 de maig. L'alta mortalitat a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19, ha comportat un gran nombre de defuncions i ha posat en evidència que com a societat no estem prou preparats perquè cadascú pugui accedir a un enterrament o camí de dol conforma a les seves creences o voluntats, ja que els cementiris municipals no estan prou preparats per acollir aquesta diversitat. Pel que fa als enterraments, fins a l’esclat de la situació d’emergència sanitària declarada en motiu de la pandèmia, bona part de les persones de confessió islàmica optaven per la repatriació dels seus cossos als països d’origen. El fet que en aquest moments les fronteres estiguin tancades a la mobilitat internacional dels difunts,  junt amb que cada vegada més hi ha persones que han viscut bona part de la seva vida a Catalunya i que amb els anys ja hi han fet arrels i volen ser enterrats aquí.

Lleida

La Paeria habilitarà el Pavelló 3 de Fira de Lleida per allotjar les persones temporeres

L’Oficina Única d’Atenció s’instal·larà al mateix pavelló, amb 150 places disponibles, així com els diversos serveis com dutxes, àpats o consigna Es donarà suport en la recerca de feina, amb l'Oficina d'Atenció al Temporer, i s’incidirà en la detecció de problemes de salut associats a la Covid-19, pel que el projecte donarà una resposta transversal en els àmbits social, ocupacional i sanitari per garantir l'atenció de les necessitats bàsiques d'aquest col·lectiu Avui, amb el Departament de Salut, s’han realitzat tests PCR i s’ha mesurat la temperatura per poder-les derivar les persones ateses al recurs habitacional adequat en cada cas: al pavelló municipal Agnès Gregori o a l’Hotel Rambla L’Ajuntament de Lleida ha donat a conèixer el projecte previst per atendre les persones temporeres de la Campanya de la fruita per donar una resposta coordinada a l’acollida humanitària dels treballadors que venen a la ciutat en la recerca de feina. El Pavelló 3 de Fira de Lleida s’habilitarà per allotjar a partir de l’1 de juny aquestes persones i també serà l’Oficina Única d’Atenció i oferirà els diversos serveis del projecte, com les dutxes, consigna, àpats, etc.

Lleida

Acord entre la Paeria i la Diputació de Lleida per habilitar l'hotel Rambla com a centre d'acollida de temporers positius per Covid-19

La corporació provincial hi destinarà fins a 300.000 euros i Lleida rebrà 72.000 euros més del Pla de Cooperació per fer front a la campanya de temporers d'aquest estiu. L'alcalde Miquel Pueyo posa en relleu la importància de la cooperació institucional i demana la "implicació del Govern espanyol i la consegüent modificació de la Llei d'estrangeria per a poder assolir una societat més justa i igualitària". La Diputació de Lleida aportarà 300.000 euros per habilitar l'hotel Rambla com a centre d'acollida de temporers i temporeres que s'hagin desplaçat als municipis de Lleida més directament implicats en la campanya de la fruita i donin positiu per Covid-19. Amb l'acord anunciat avui i que es concretarà mitjançant un conveni entre les dues institucions, es vol evitar propagar la malaltia al conjunt de poblacions del Segrià que reben treballadors i treballadores de la fruita i concentrar en un únic punt la recuperació d'aquestes persones. Aquesta mesura també té l'objectiu de garantir que les possibles incidències de la malaltia no afectin negativament la producció fructícola de la plana de Lleida.

Estació de Renfe Gavà
Gavà

ERC-Gavà demana millorar el servei de transport públic metropolità

La crisi del coronavirus ha afectat de ple tots els aspectes de la vida dels ciutadans i ciutadanes del nostre país. Un dels que més s’ha vist afectat és el transport (tant públic com privat) tant pel fet de la baixada dràstica de l’activitat econòmica i de lleure pel confinament com per la necessitat de mantenir la distancia de seguretat. De fet la necessitat de mantenir la distancia de seguretat ha comportat que el descens de demanda del transport públic hagi estat molt més alta que no la disminució del trànsit a les principals vies d’alta velocitat de l’àmbit metropolità i que aquesta hagi recuperat més ràpidament el seu ús. Evidentment, en els propers mesos, l’èmfasi en el transport públic serà adaptar-lo a les necessitats imposades per la crisi del coronavirus, augmentant la freqüència i la oferta de transport públic per tal de pal·liar les restriccions del 30% d’ocupació per tractar de garantir que no hi hagi aglomeracions en les hores punta i impedir una substitució massiva del transport públic per l’ús del vehicle privat.

Els ciclocarrers implantats ara fa dos anys en fase prova pilot a Sales són motiu de controvèrsia.
ERC Viladecans

ERC s'absté en la nova Ordenança municipal de circulació que arriba tard i a mitges

En el passat Ple municipal del mes d’abril, telemàtic arran del confinament, l’Ajuntament de Viladecans va aprovar la nova Ordenança municipal de circulació, que té com a objectiu principal garantir la seguretat, l’ús i el gaudi de les persones usuàries de la via pública. Una aprovació que ha passat desapercebuda per les urgències de la COVID-19 i que va comptar amb l'abstenció del grup d'ERC-AM perquè arriba tard i es queda a mitges.    Els republicans son conscients que és una ordenança important i molt necessària per ordenar la circulació de tot tipus de vehicles pels nostres carrers i evitar malentesos i accidents. Per això fa tres anys ja van demanar a l’equip de govern que regulés la circulació de ginys nous com patinets elèctrics i d’altres vehicles de mobilitat personal que començaven a proliferar: el seu ús augmentava dia rere dia, la sensació de perillositat per part dels vianants també i no existia cap normativa que els regulés. Calia modificar l’ordenança, però els treballs previs no van començar fins la passada tardor.

Pallejà

Propostes d'ERC per abordar amb consens el post Covid-19

Propostes i mesures adreçades a les famílies i les persones.     Un dels àmbits imprescindibles d’atenció és el de les famílies i el del conjunt de treballadors i treballadores. Cal teixir una xarxa de mesures que alliberin les famílies d’algunes despeses temporalment i que garanteixin l’estabilitat econòmica i emocional d’aquells qui han patit les conseqüències de la pandèmia.     Avaluar la contractació de personal de reforç per a la gestió i serveis assistencials dependents de Serveis Socials.   Ampliació del Servei d’Atenció Domiciliària, per tal de reduir al màxim els usuaris en llista d’espera amb un augment de la dotació pressupostària d’aquest servei .   Plantejar la creació d’un servei per combatre l’aïllament i la soledat, dirigit especialment a la gent gran.   Suspensió del tribut metropolità / transport durant el 2020 per a habitatges, mentre no s’acompleixi el pla de millores de l’AMB en el transport públic per enguany.

Nou Barris

Reunió d’ERC Nou Barris

Reunió d’ERC Nou Barris de persones militants, simpatitzants i amigues. Dilluns 18 de maig de 2020 1. Protocol per videoconferències Llúcia: presenta i comenta el nou protocol de confidencialitat i compliment de protecció de dades per videoconferències 2. Parlem de l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia. Albert: explica les diferències entre l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia. Que significa i que impliquen. En Xavier, l’Emma, la Montserrat, l’Ana, el Biel i el Miquel A. fan aportacions i preguntes. És debat sobre la influència dels diferents models econòmics i sobre el patriarcat. “La primera diferencia de clase fou home-dona” 3. Informe presidència Llúcia: El proper dimecres hi ha executiva d’ERC Barcelona. És confirma el Connectem-nos del dia 8 amb Magda Casamitjana. S’ha reactivat telemàticament la Taula de la República de Nou Barris 4. Informe Municipal Quim: El dilluns obre el Districte. No s’ha avisat, ni a la Presidenta del Districte i ha calgut insistir per a tenir l’informació.

Cerdanyola del Vallès

Confinem els cotxes, recuperem la ciutat! També a Cerdanyola

ERC signa el manifest i proposa accions concretes per canviar l’espai públic i la mobilitat a la ciutat per sortir de la crisi mirant al futur. La Secció Local d’ERC de Cerdanyola signa el manifest «Confinem els cotxes, recuperem la ciutat!» que ja té el suport d’unes 500 entitats i 6.000 persones individuals. Aquesta campanya reclama que la sortida d’aquesta crisi no sigui un retorn a la situació anterior sinó que ens permeti corregir les els hàbits nocius que tenim com a societat. En el cas de les ciutats hem pogut comprovar com la disminució dels cotxes permetia millorar enormement la qualitat de vida assolint el nivells més baixos de contaminació mai registrats. Esquerra fa anys que treballa per aplicar els principis d’aquest manifest a Cerdanyola i ha incorporat propostes en aquest sentit entre les que destaquem: - Crear eixos de vianants a tots els barris - Vianantització de l’eix Avinguda Catalunya – Sant Ramon - Supressió d’una filera d’aparcaments en favor dels vianants al Psg.