Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Gràcia

EVA BARÓ: “HEM D'ESTAR ORGULLOSOS DE PERTÀNYER A ESQUERRA REPUBLICANA”

Aquest dilluns 5 de març, l’Eva Baró, diputada del Parlament de Catalunya, ha visitat la militància d’ERC Gràcia per a parlar sobre l’actualitat política nacional. Per situar-nos, l’Eva ha fet un recordatori de tot el que estem vivint, per repassar algunes dates clau i també alguns dels esdeveniments que s’han anat encadenant. Per no anar més enrere en el temps, comença recordant que:  “el 21D, unes eleccions il·legítimes, il·legals, injustes, en les que tot el bloc republicà obté una valuosa victòria amb 70 diputats i diputades dels 135 que hi ha a la cambra del Parlament de Catalunya”. El 17 de gener, es constitueix el Parlament, una victòria tenint en compte que no tothom tenia clar si calia constituir-lo, posant de manifest les diferents visions que hi ha dins el bloc sobiranista. El 30 de gener hi havia previst un ple d’investidura, però el President del Parlament, en Roger Torrent, el va ajornar atenent la petició que li havia fet arribar el President Puigdemont, demanant que defensés els seus drets com a diputat.

Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

Alfred Bosch és proclamat a Can Felipa candidat a les municipals després de les primàries

Alfred Bosch ha estat anunciat aquest dissabte com el candidat republicà a l'alcaldia de Barcelona, en el Congrés Regional que ERC Barcelona ha celebrat al Centre Cívic Can Felipa, al Poblenou. La proclamació del candidat arriba just després de les primàries de divendres, en les quals l'actual president del Grup Municipal d'ERC Barcelona era l'únic candidat a ser la persona cap de llista de la candidatura per a les eleccions municipals de 2019 a Barcelona. Les urnes, obertes a uns 4.000 barcelonins i barcelonines militants, simpatitzants, amigues i amics d'ERC, van atorgar 519 vots (87,1%) a Bosch. El vot en blanc va rebre 77 paperetes (12,9%). Al Poblenou-Besòs, l'urna del Casal Roc Boronat va recollir 55 vots per a Bosch (91,7%) i 5 en blanc (8,3%). La participació en aquests barris va ser significativament major que a la resta de Barcelona, superant el 20,5% (més de 5 punts i mig per sobre). Així doncs, el Congrés va proclamar, davant de militants i premsa, que Alfred Bosch repetirà com a candidat republicà a liderar l'Ajuntament de la ciutat.

Tàrrega

ERC recorda a Manuel de Pedrolo amb una ruta pels carrers de Tàrrega

Els carrers de Tàrrega han estat l'escenari aquest cap de setmana de la primera activitat organitzada per ERC en motiu de l'Any Pedrolo. Una ruta per la capital urgellenca a càrrec de la divulgadora de Pedrolo, Miriam Paredes, ha tingut lloc aquest dissabte a la tarda exhaurint totes les places disponibles. Una vintena de persones han seguit les explicacions de Paredes sobre la vida i l'obra de l'escriptor amb l'objectiu de donar a conèixer aquesta figura important per la ciutat i les lletres catalanes. La ruta, organitzada en cinc parades, ha fet un recorregut per la infància i l'adolescència de l'escriptor, i a través d'anècdotes ha fet un retrat del seu pas per Tàrrega i per algunes de les situacions que més van marcar la seva vida i la seva obra. Al mateix temps, s'han llegit fragments d'una de les seves obres més populars, el 'Mecanoscrit del segon origen', en alguns indrets que haurien inspirat l'escriptor. El compromís polític de Pedrolo, el seu compromís amb la llibertat del nostre país i la defensa de la llengua catalana, així com els seus desafiaments a la censura, han estat també presents en el recorregut.

Guissona

ERC Guissona ja té candidat a l’alcaldia per a les eleccions municipals del 2019

L’assemblea de la secció local de Guissona celebrada avui, ha escollit Josep Esquerra com a candidat a les eleccions municipals del proper 2019, un cop tancat el procés de primàries, en què ha estat l’únic candidat i ha aconseguit el suport unànime de tots els assistents a l’assemblea, agafant així el relleu de Xavier Casoliva.  Durant els propers mesos es configurarà la llista de persones que l’acompanyaran en aquesta candidatura. Josep Esquerra, en el seu discurs de candidatura, ha posat en valor la feina dels seus precursors, i ha manifestat que encara aquestes eleccions amb l’objectiu de mantenir l’alcaldia propera a la gent, amb ‘coherència i rigorositat, empatitzant amb els problemes de la gent, vetllant per la resolució dels problemes, treballant amb iniciativa i empenta des de la vessant positiva, aprenent de cada pas per a veure-hi noves oportunitats, sempre guiat pels valors republicans com a referent’. L’alcaldable Esquerra, que és un històric militant de la secció local d’ERC que ha donat suport a totes les candidatures presentades pels republicans a aquesta vila de la Segarra, ha estat des de sempre molt vinculat amb l’associacionisme guissonenc.

Parets del Vallès

Ara Parets ERC aprova el calendari de primàries per escollir el cap de llista per les eleccions municipals de 2019

L’assemblea de militants de la Secció Local d’Esquerra Republicana de Catalunya ha aprovat, per unanimitat, el calendari de primàries que servirà per escollir el candidat/a que el partit presentarà en les eleccions municipals previstes pel 26 de maig de 2019, data en què també se celebraran les eleccions al Parlament Europeu. L’actual portaveu del GM, Jordi Seguer, primer candidat Durant l’assemblea, el portaveu del Grup Municipal Jordi Seguer ha anunciat la seva intenció de concórrer en les eleccions primàries. La de Seguer és la primera candidatura que es presenta en aquest procés que conclourà el 4 d’abril, dia de les votacions per part de la militància. Seguer ha dit que vol repetir de nou com a cap de llista d’Ara Parets ERC a les eleccions municipals de 2019 després de l’èxit assolit fa 3 anys quan el partit va obtenir 1.153 vots i 3 regidors en el plenari. De fet, tant Ramon Parés com Kènia Domènech formaran part de la candidatura, tal com ho ha expressat el mateix Seguer.

ParcS
ERC Sitges

«Parcs infantils, fem realitat la il·lusió dels infants» per Carme Almirall

M’agrada tant poder explicar-vos el que hem fet i farem en el món dels Parcs Infantils. La realitat des de fa anys era demolidora. Les penúries econòmiques que va viure l’Ajuntament durant molts anys, van dificultar la renovació dels parcs infantils i el seu manteniment estava sota mínims. Aquest darrer any hi hem pogut posar remei. La contractació d’un equip voluntariós i professional de la Taula del Tercer Sector ens ha permès deixar els 26 parcs infantils del municipi en condicions perquè la mainada en pogués fer ús. M’agradaria traslladar-vos l’enorme il·lusió de l’equip que ha fet aquesta tasca. L’orgull de la feina que han fet. I com no el desig de què continuem en aquesta línia de preservar i tenir cura del fet de gaudir dels més petits. Treballant amb els tècnics per decidir com enfocar la millora de les instal·lacions m’he adonat dels avenços que s’han produït en el món dels jocs infantils. Innovació, creativitat, sostenibilitat, prevenció, seguretat.

Lleida

ERC-Avancem demana el cessament immediat del Cap de Gabinet de Ros per la seva actuació inacceptable contra una protesta veïnal

Carta de Carles Vega al Paer en Cap, Àngel Ros   Benvolgut Alcalde, Ha arribat al nostre coneixement que el proppassat 7 de març el Cap de Gabinet d’Alcaldia, senyor José Crespín Gómez, va tenir una actuació impròpia d’una persona que desenvolupa aquest càrrec i que va més enllà de les seues funcions. Em refereixo al moment, recollit en diferents imatges de vídeo difoses per diversos mitjans, en què empeny de forma violenta una dona i un grup de persones que l’acompanyaven a la sortida de l’acte de presentació de l’exposició de l’obra de Santiago Sierra ‘Presos polítics a l’Espanya contemporània’, censurada a la Feria Internacional de Arte Contemporáneo de Madrid (Arco). La bona imatge de la institució que presideixes, darrerament força malmesa, no pot permetre’s cap més actuació que n’aprofundeixi el deteriorament. Més quan aquesta actuació constitueix per se un atac a la llibertat d’expressió de les persones i ha provocat una gran indignació en bona part de la ciutadania.

Lleida

ERC-Avancem proposa que la Paeria pengi la bandera gitana el Dia Internacional del Poble Gitano

La diada se celebra el 8 d’abril per commemorar el primer congrés gitano, l’any 1971 El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem ha sol·licitat al govern de la Paeria que el proper 8 d’abril, en motiu del Dia Internacional del Poble Gitano, es pengi la bandera gitana al balcó de l’Ajuntament de Lleida. El grup proposa aquesta acció per donar visibilitat al col·lectiu gitano de Lleida, amb una llarga trajectòria cultural i social a la ciutat, com ja es fa en altres ciutats. De fet, l’any passat la Paeria va atorgar, a proposta d’ERC-Avancem, una placa al mèrit cultural a l’Associació Cultural Gitana de Lleida i el seu president i fundador, Antoni Salazar Giménez, per la seva tasca en la promoció, manteniment i arrelament de la cultura gitana a Lleida i en la recuperació de rumbes i garrotins, així com pel seu treball en l’àmbit de la mediació per a la integració del poble gitano amb el català. El Dia Internacional del Poble Gitano commemora el primer congrés gitano internacional, celebrat a Londres el 8 d’abril de 1971, on es van consensuar, entre altres, la bandera del poble gitano, el seu himne i el dia internacional.

Jenn Díaz, Ana Surra i Mireia Mata
Vallès Oriental

La Roca acull la jornada feminista del Vallès Oriental

Diferents activitats ompliran des del matí fins a la Mitjanit La Jornada Natividad Yarza obre portes aquest dissabte 10 de març a la plaça de Can Torrents de la Roca del Vallès, al costat de l’ajuntament. Esquerra Republicana del Vallès Oriental hi celebrarà diferents activitats des de les 11 h. del matí fins passada la Mitjanit, i comptarà amb la presència de càrrecs electes republicans com les diputades Ana Surra o Jenn Díaz. El programa de la jornada començarà amb una anàlisi de la repressió a les dones durant la Guerra del 1936 i la dictadura franquista. A les 12.30 h. tindrà lloc el Vermut Feminista, que comptarà amb Roser Moreno, regidora d’ERC de la Roca, Lourdes Ribes, presidenta de l’Associació de Dones Emprenedores de Catalunya, Dolors Castellà, consellera comarcal d’Habitatge, la diputada Ana Surra i Rut Ribas, de les JERC. Seguidament, la secció local de la Roca oferirà un dinar, que conclourà amb un cafè en el que hi intervindran les secretàries de la Dona de diferents seccions locals de la comarca, així com Oriol Ramon, president d’ERC del Vallès Oriental, David Ricart, president del Consell Comarcal, i Albert Bassa, regidor d’Igualtat de la Roca del Vallès.

La Seu d'Urgell

Adquisició d'un parc públic d'habitatge social i intercanvi turístic amb població de costa, mocions d'ERC la Seu

El grup municipal d’ERC la Seu presenta a aquest ple dues mocions en l’àmbit de l’habitatge social i de la promoció turística. En la primera de les mocions, els republicans, sol·liciten a l’ajuntament que arribi a acords amb les propietats dels habitatges buits per tal de poder crear un parc públic d’habitatge social i oferir lloguers a preus socials, així com disposar d’un o més pisos per casos d’emergència social. La moció, ve motivada arran de l’estudi realitzat l’any 2016 que concloïa que a la Seu d’Urgell existien al voltant de 350 habitatges sense ocupar. Des de llavors, no hi ha hagut cap canvi en les polítiques d’habitatge municipals, que puguin aprofitar les dades de l’esmentat estudi. ERC la Seu vol afavorir el dret a l’habitatge just i digne per a tothom i per aquest motiu creu que cal realitzar noves polítiques d’habitatge des del govern municipal. Per altra banda, ERC la Seu, proposa en la seva segona moció, que l’ajuntament estableixi converses per tal d’oferir uns paquets d’intercanvi turístic amb alguna població de la costa catalana, amb els quals els visitants, puguin gaudir d’avantatges econòmics en ambdues poblacions.

Begur-Esclanyà

Dia de la Dona a Begur.

Begur, un municipi conscienciat per a la igualtat entre Dones i Homes. L'alcalde Joan Loureiro s'uneix a la vaga feminista amb el hastag # 8MJoFaigVaga. Les dones de l'ajuntament de Begur també han fet vaga i han posat un estand davant l'ajuntament amb un esmorzar a totes les assistents que volien unir-se a la seva reivindicació. Les dones membres del Punt de Trobada de la Dona de Begur-Esclanyà han anat a explicar el seu projecte a la Ràdio de Begur. Finalment l'ajuntament de Begur i l'alcalde Joan Loureiro (ERC) han organitzat una activitat on les persones que han volgut participar-hi, han conegut els diferents carrers amb noms de dones del nostre municipi i la seva història. Per concloure l'activitat, s'ha fet un berenar a la sala de plens i s'ha obsequiat amb un petit detall a totes les participants.

Un moment de la manifestació unitària / Foto: El Cugatenc
Sant Cugat del Vallès

Jornada històrica per al feminisme a Sant Cugat

El moviment feminista ha viscut aquest dijous una jornada històrica amb prop d'un miler de persones manifestant-se pels carrers de la ciutat en la manifestació unitària convocada per ERC, les JERC, Dones amb Iniciativa, Podem, Procés Constituent i Moviment d'Esquerres. La trobada, ha arrencat a la plaça d'Octavià i ha enfilat el camí cap a la plaça de Lluís Millet, des d'on centenars de persones han agafat els FGC per acudir a la multitudinària manifestació de Barcelona. Els cants feministes i el clam contra l'heteropatriarcat i el capitalisme han estat les reivindicacions claus de la jornada més multitudinària en clau 8 de març que s'ha viscut mai a la nostra ciutat. Paral·lelament, les JERC han dut a terme una acció a la plaça dels Quatre Cantons per reivindicar les dones que han tingut un paper clau en la història, però que aquesta les ha invisibilitzades. També val a destacar la multitudinària cercavila feminista del matí, també amb un miler de persones, que ha recorregut el centre de la ciutat.

Montcada i Reixac

Constitució de l'Assemblea de Dones d'ERC Montcada

Aquest divendres a les 19:30 hores tindrà lloc a la Casa de la Vila la presentació de la nova Assemblea de Dones d'ERC de Montcada i Reixac. Coincidint amb la recent cel·lebració del Dia de la Dona, l'acte d'aquesta tarda servirà per a presentar el nucli constituent d'aquest organ. L'event comptarà amb la presència de Mireia Mata, Directora General d' Igualtat de la Generalitat de Catalunya. A més, comptarem amb servei de canguratge per a aquelles persones que ho necessitin. Perque la lluita feminista no és una lluita només de dones, és una més de les lluites compartides de la societat republicana que volem i per a la qual treballem.  

Roda de Ter i el Cabrerès

Treballem per un poble educador

La fotografia de la nova escola Emili Teixidor hauria de ser una foto de tots els pares, mares, mestres i infants que han viscut la provisionalitat d’aquests darrers deu anys. La foto hauria de ser el reconeixement per a tots els que han cregut en aquesta escola i que, en comptes d’abandonar i optar per altres centres, han tingut paciència i han apostat per un projecte educatiu arrelat al poble, malgrat les mancances dels equipaments. Sense aquest compromís avui la nova Escola Emili Teixidor no seria realitat. Cal agrair de manera especial la generositat de les famílies, els nens i les nenes que no hauran pogut gaudir de l’escola nova perquè han acabat l’escolarització primària i van ja a l’Institut: sense ells no s’hauria pogut trobar una solució per a aquest equipament tan bàsic i tan important que necessitava el poble. Ens alegrem de veure acabat l’edifici de la nova escola, que ens fa recordar el llarg procés que s’ha viscut en els darrers deu anys, des de l’anunci del tancament del centre concertat Sant Lluís Bertran, l’any 2005, fins al dia d’avui.

Torrelles de Foix

8M 2018

El cap de llista d'ERC junt amb tota la gent que es va aplegar a la plaça, vam assistir a l'acte a l'Ajuntament de Torrelles de Foix, vem escoltar la lectura dels dos manifestos, l'oficial llegit per l'Angela,  la presidenta de l'Associació de Dones i el fet per la Yaiza, una veina del municipi,  en suport al Dia Internacional de les Dones.

Café-col·loqui
Canyelles

8-M Casal 1 d´Oct per la igualtat de la Dona

Desde ERC Canyelles hem donat suport a l'aturada feminista i hem commemorat el dia de la dona treballadora amb un café-col·loqui. Hem comptat amb la presència del nostre cap de secretaria de la dona i diversitat Joan Ramón, el nostre president Carles i el company veterà Joan Matamala. També agrair a Àngels,Fina, Margarida,Montse,Neus,Remei,Ro,Vanessa...i tantas altres dones que ens feu costat i són las protagonistes fonamentals.

La manifestació feminista a Barcelona (ACN)
Palafolls

ERC demanarà al Govern que es comprometi a promoure plans d’igualtat de gènere en tots els àmbits del municipi, amb una moció al proper ple

Esquerra Republicana de Catalunya a Palafolls farà una crida al Govern perquè el municipi aprofundeixi en la implantació d’una sèrie de mesures per a garantir la igualtat de gènere en tots els àmbits de Palafolls. La cerca de la igualtat d’oportunitats, en aquest cas a raó de gènere, és l’objecte de la segona moció que els republicans presentaran en el proper ple ordinari de Palafolls (a banda de la que defensarà l’escola catalana), un cop es convoqui. La moció, inclosa en el marc de la commemoració de la jornada feminista del 8 de març, demanarà al Govern municipal que manifesti el seu compromís per equiparar els drets de les dones, en col·laboració amb les entitats de dones del municipi i rebutjant qualsevol tipus de discriminació. ERC creu convenient continuar treballant amb les empreses del municipi per l’elaboració de plans d’igualtat que facin possible la reducció de la bretxa salarial, la promoció de dones als càrrecs de decisió i l’adopció de mesures que permetin la conciliació de la vida personal, familiar i laboral.