Locals d'Esquerra

Totes les notícies

La Seu d'Urgell

“La Seu que volem” Conferència de Francesc Viaplana

Francesc Viaplana, oferirà aquest dijous, 12 de juliol, una conferència que porta per nom “La Seu que volem”. En l’acte, Viaplana, exposarà aquella visió que té de la Seu actual, les mancances i oportunitats que en detecta, i quines són les línies de treball que creu que s’han d’engegar per a la millora del municipi. La Seu que volem pretén descriure quina és la direcció que els republicans consideren que ha de prendre la ciutat. ERC la Seu ha engegat en les darreres setmanes un procés participatiu anomenat “Imagina’t la Seu” per tal que tothom que ho desitgi pugui dir-hi la seva i col·laborar en la definició d’aquells aspectes a millorar de la Seu i Castellciutat. Viaplana, va ser escollit candidat a l’alcaldia per a les municipals 2019 el passat mes d’abril. L’acte està previst per al dijous 12 de juliol, a les 20h a la Sala de la Immaculada.  

Els dos candidats a la passada conferència nacional
Sant Cebrià de Vallalta

Finalitzem el procés de primàries per a l'elecció del cap de llista

Arran dels acords presos en l'Assemblea General d'Esquerra Republicana de Sant Cebrià, s'ha iniciat el procés de primàries entre els diferents membres de la secció local per a l'elecció de la/el cap de llista i candidat a l'alcaldia per a les properes eleccions municipals de 2019. Per una banda, es va procedir a l'elecció de la Comissió Electoral Local, l'òrgan que s'encarregarà de garantir l'organització i tot el procés de primàries. I, per una altra, es van fixar les dates d'aquest procés. On avui dia 10 de juliol de 2018 es realitzarà la votació, elecció i proclamació del candidat a l'alcaldia i cap de llista per Esquerra Republicana. Així doncs, expressem de nou la voluntat de treballar des del municipalisme amb vocació de servei a la ciutadania. I ho fem des de la participació de la nostra gent i des de la transparència de cara a les veïnes i veïns de Sant Cebrià de Vallalta SOM-HI!

Igualada

ERC denuncia que el govern ha gastat 35.000€ en una inauguració, més del que es dedica a polítiques d’habitatge, 25.000€

Els republicans consideren “molt preocupant” que el govern municipal s’hagi gastat “35.474’10€ en la inauguració de 3 hores del parc central” i en canvi “en polítiques d’habitatge només 25.000€”. Reiteren que “el govern no ha creat ni fomentat ni un sol habitatge de lloguer social en aquesta legislatura” i que “l’ajuntament només disposa de 35 pisos de lloguer social, un 0.21% del total d’habitatges de la ciutat”   Des d’Esquerra Republicana constaten que “el govern de la ciutat ha gastat 35.000€ en una inauguració, molt més que en polítiques d’habitatge, que enguany s’han destinat només 25.000€”. Els republicans “qüestionen” les prioritats d’aquest govern i consideren “inconcebible” gastar-se més diners amb “autobombo” i en campanyes de “marketing” per “promocionar-se” que no pas en “polítiques d’habitatge”. Alhora des d’ERC asseguren que “l’accés a l’habitatge és un problema cada cop més greu a Igualada” i que “cal un compromís ferm per part del govern municipal per ajudar a aquells ciutadans que cada cop veuen més difícil poder pagar el lloguer o emancipar-se”.

La Llagosta

JUSTICIA, IGUALTAT I RESPECTE.

Des de ERC volem agrair el suport donat per la resta de partits polítics a la moció presentada al darrer ple, sobre garantir els drets de les dones víctimes d’agressions sexuals, malauradament els últims esdeveniments del cas de “la manada”, com la posada en llibertat dels agressors, son prova clara de que encara queda molt camí per fer en la lluita d’igualtat de gènere, per això mateix ens felicitem pel PRIDE celebrat a Barcelona i per què el 28 de juny, dia de l’orgull LGTBI, la bandera irisada onejes al màstil de l’Ajuntament, encara què, tenim una moció sobre el col·lectiu LGTBI aprovada en ple el 2016 i sense desplegar a data d’avui. També recordem a l’equip de govern i al Sr.Alcalde, que davant la preocupació mostrada per molts dels assistents al darrer ple a causa de la pertorbació de la convivència en el nostre poble, el nostre grup va demanar en sessió plenària al Sr.Alcalde que convoqués una reunió urgent dels portaveus dels partits amb la participació de mossos d’esquadra per a tractar amb urgència el tema, un mes després encara estem esperant la convocatòria d’aquesta reunió.

La riera dels Canyars, al seu tram final abans de desembocar a la platja.
Gavà

ERC-Gavà es congratula de la instal·lació d'un sistema per impedir la contaminació de la desembocadura de la riera dels Canyars a la platja

Seguint una proposta del grup municipal d'Esquerra registrada en diferents ocasions durant els darrers temps (l'últim cop al Ple del 22 de febrer d'enguany), i inclosa al pacte amb el govern local (PSC i Demòcrates) per donar suport al pressupost del 2017, l’Ajuntament de Gavà ha enllestit aquests dies una solució provisional per evitar la contaminació de la desembocadura de la riera dels Canyars a la platja. Es tracta de la creació, dins del calaix de la riera de les Parets, just abans de desguassar a la dels Canyars, d’una barrera desmuntable amb una reixa capaç de retenir els residus, que es retiraran periòdicament. D'aquesta manera s'evitaran els episodis de contaminació en casos de pluja intensa, quan l'aigua de les clavegueres supera el sobreeixidor que connecta amb la riera. La instal·lació es pionera a Catalunya. ERC-Gavà es congratula que el govern local hagi posat fil a l'agulla, tot i que sigui amb un any de retard, per combatre aquest greu problema ambiental i de salut pública denunciat en nombroses ocasions per entitats ecologistes i pel grup municipal d'Esquerra.

Parets del Vallès

Ara Parets ERC lamenta que el Govern iniciï les obres del Complex del Tenes sense explicar el projecte a l’oposició

Ara Parets ERC troba més que necessària l’actuació que el Govern Municipal tirarà endavant en el Complex esportiu del Tenes però lamenta que com ha passat en altres projectes d’aquesta legislatura s’hagin iniciat les obres d’esquenes als grups de l’oposició. Les excessives presses que té el Partit dels Socialistes, en plena cursa electoral, ha fet que no s'hagi informat sobre tres de les actuacions més destacades dels pròxims mesos: nou parc del Sot d'en Barriques, complex riu Tenes i reforma plaça Font de la Salut. La passada setmana començaven els treballs que executarà l’empresa ABOLAFIO CONSTRUCCIONS, concessionària del manteniment de la via pública de Parets des del 2012. Els treballs licitats per 702.101 euros + IVA s’han adjudicat per un import de 631.891 euros + IVA, un 10% menys que el preu de sortida. A més, Clarqt Serveis Tècnics portaran la direcció executiva de les obres per 11.065 euros + IVA. L’actuació preveu el tancament de les pistes d’atletisme, una de les reivindicacions d’Ara Parets ERC des de les negociacions del pressupost 2016, però també la construcció de les noves seus del Centre Excursionista o un gimnàs per al Club Atletisme Parets.

Parets del Vallès

Ara Parets ERC proposa que l’Ajuntament s’adhereixi a la iniciativa ‘Amiant Zero a Europa’

Ara Parets ERC ha presentat una moció per tractar en la Junta de Portaveus d’aquest juliol on demana que el consistori s’adhereixi a la iniciativa ‘Amiant Zero a Europa’ promoguda per la Federació d’Associacions de Víctimes de l’Amiant a Espanya i la Federació d’Ecologistes en Acció amb el suport dels sindicats majoritaris. La campanya té com a objectiu reclamar la posada en marxa de les mesures suggerides pel Parlament Europeu en la seva resolució del 4 de març de 2013, i en especial, la petició en la qual s’insta a totes les institucions i agents socials a compartir plans d’acció de gestió i eliminació de l’amiant, així com la petició on es detallen les mesures de suport a les víctimes. Prèviament, el 2001, l’Estat Espanyol va prohibir l’ús, la comercialització i la distribució de l’amiant o fibrociment després de demostrar-se que es tractava d’un material amb efectes cancerígens. Mapa del fibrociment a Parets del Vallès El text presentat per Ara Parets ERC demana que en els pressupostos de 2019 s’encarregui un mapatge per identificar la presència de fibrociment a Parets i s’elabori un cens d’instal·lacions amb amiant i s’estableixi un pla d’acció progressiu per retirar l’amiant que es detecti en edificis i terrenys públics municipals, siguin de propietat o de lloguer.

E.R.C. Santa Maria de Palautordera

GRAN ÈXIT A LA 2a. EDICIÓ DEL CONCURS DE GASPATXO I TRUITA

Avui dissabte dia 7 de juliol, a Palau, la participació ha triomfat gràcies a les 200 valoracions que la gent ha anat fent a mesura que anava tastant les truites i els gaspatxos que els oferíem. Agrair especialment als concursants que s'hi han presentat, que enguany hem doblat el nombre de concursants en vers a l'any passat. En aquesta edició, i sempre segons el criteri i la valoració del jurat popular format per la gent que anava passant per la Plaça de la Vila, el campió a la MILLOR TRUITA i el MILLOR GASPATXO ha coincidit que fos el mateix concursant, que és: MANDUCA (casa de menjars per emportar)... FELICITATS...!! Felicitar també a tots els concursants, ja que amb la gran varietat de receptes que hem pogut gaudir, ho han posat molt difícil a l'hora d'escollir el millor que hi havia sobre les taules. GRÀCIES A TOTS I TOTES MANDUCA ALBERT i NEUS LOLA FÀBREGAS i MARIA GIMFERRER L'ESPLAI MARTÍ, NIKI, ELENE i MARTÍ fill ROSA SALA CARME RIERA La Secció local d'ESQUERRA REPUBLICANA un cop més hem estat al vostre costat.

Sopar Groc a Cerdanyola (1)
Cerdanyola del Vallès

Sopar Groc a Cerdanyola del Vallès, en suport dels presos polítics

Ahir divendres vam viure a Cerdanyola una nit molt especial. D'una banda, va ser una gran nit. Perquè vam comprovar, un com més, com la gent encara es mobilitza davant de les injustícies. D'altra banda, va ser una nit trista. Perquè encara que van poder gaudir d'una estona molt agradable envoltats de molts amics entre els quals es trobaven Laura Masvidal (parella de Joaquim Forn) i Oriol Ponsatí (germà de Clara Ponsatí) en realitat no podíem oblidar que aquell sopar mai s'hagués hagut d'organitzar. Perquè es feia per reclamar la llibertat d'un grup de bones persones que es troben injustament empresonades. Gràcies a tots els que vau venir al Sopar Groc, o vau col·laborar per recollir fons per a les caixes de resistència en suport dels presos polítics. Els volem a casa. Els volem a casa, aviat. I no pararem fins a aconseguir-ho.

Horta-Guinardó

“La justícia i la batllia després de la dictadura del 155”

El divendres 13 de juliol de 2018, a les 18:30h a la Biblioteca del Carmel, (Murtra 135 Metro L5 Carmel (Llobregós), bus 87, 19, V17) tindrà lloc una confèrencia-col·loqui per debatre sobre la justícia i l'alcaldía després de l'aplicació del 155. Hi intervindran l'Esther Capella (Consellera de Justícia del Govern de la Generalitat de Catalunya), Jordi Coronas (Regidor i portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona) i amb la presentació d'en Ricard Farín (Secretari de relacions municipals del casal Irla).  I en acabat la confèrencia, celebrarem el Sopar d’estiu del casal a les 21:30h al Restaurant la Bota del Racó (Avinguda Mare de deu de Montserrat 232). Preu 20€. Reserves a claudevolta@hotmail.com. Us esperem a totes i a tots!! 

Celestí Boada
Santa Coloma de Gramenet

Dignifiquem la memòria d’en Celestí Boada

Arran de la notícia sorgida avui al districte de Sant Andreu referent a la concessió d’una plaça o carrer a l’Alcalde de Santa Coloma de Gramenet o Gramenet del Besós, Celestí Boada afusellat pels franquistes, des d’ERC Gramenet, expressem el nostre suport a la família Boada i reiterem el nostre suport per dignificar la seva trajectòria i perquè obtingui el reconeixement públic i institucional que mereix. Dit això, des d’ERC Gramenet expressem: 1.- La feina feta durant més de dues dècades demanant el reconeixement institucional per part del nostre ajuntament a la persona d’en Celestí Boada, alcalde d’ERC afusellat pels franquistes el 18 d’octubre de 1939. _Alcaldes com Llorenç Serra, Manuel Vilaseca o José Berruezo disposen d’un carrer, una plaça i un jardí, el monument d’en Celestí Boda fou traslladat al límit territorial entre Santa Coloma i Badalona. _ 2.- ERC Sant Andreu ha perdut l’oportunitat de posar-se al capdavant alhora de dignificar i donar nom a un a plaça o carrer d’on ell era originari, actualment al barri de Bon Pastor però que durant la República eren terrenys de la ciutat de Gramenet del Besós (Santa Coloma de Gramenet) 3.

Montgat

S'aprova el nou Reglament de Participació Ciutadana

El passat ple de juny es va aprovar inicialment el nou Reglament de Participació Ciutadana. Amb la seva propera aprovació definitiva es disposarà de diversos instruments, des de les consultes populars fins les audiències ciutadanes, per fer efectiu el dret de la ciutadania a intervenir de manera molt més clara i decidida en els afers públics. Amb aquest nou Reglament es recupera el Consell de la Vila com a principal òrgan consultiu i de deliberació ciutadana. El Consell estarà format per representants de la ciutadania, de les entitats i associacions de Montgat, i de tots els grups municipals presents en el Consistori. Un dels nous instruments que aporta aquest Reglament són les audiències públiques ciutadanes, en les que els veïns i veïnes de Montgat, ja sigui en nom propi o en representació d’un col·lectiu o una entitat, podran intervenir i interperlar al Consistori sobre els temes que considerin d’interès general, confeccionant-se l’ordre del dia a partir de les seves propostes.

Sant Andreu

Comunicat ERC Sant Andreu respecte la necessitat d'una distribució de genere equilibrada als carrers i espais publics del Districte de Sant Andreu

          L’any 2009, a instancies del Grup Municipal d’ERC a Sant Andreu es va entrar proposició al Consell Plenari de Districte de Sant Andreu, aprovada per unanimitat de tots els grups, demanant que 3 de cada 4 noms proposats per Plenari a la Ponència de Nomenclàtor fossin dones.           D’un anàlisi exhaustiu, carrer per carrer, dels 7 barris del Districte, vàrem comprovar que els carrers amb nom de dona suposaven un 5% del total de noms dels nostres carrers, places i vials (59,89% toponimics, 34,82% homes) quan les dones suposen un 53% de la població de la nostra ciutat, motiu pel qual la nostra proposició cercava revertir aquesta invisibilització de les dones als espais públics del Districte.           Aquest passat Consell Plenari del Districte de Sant Andreu, celebrat el 3 de juliol de 2018, es van presentar set propostes de canvi de noms de carrers i vials per elevar a ponència de nomenclàtor. D’aquestes set propostes nomes una era un nom de dona, el canvi del Carrer Pare Pérez del Pulgar per Trinidad Sánchez Pacheco.

Parets del Vallès

Parets del Vallès mantindrà totes les línies de P-3 el pròxim curs escolar 2018-19

La direcció de l’Institut La Sínia vol saber quan s’iniciaran les obres del nou edifici que ha de construir la Generalitat Parets del Vallès iniciarà el pròxim curs escolar 2018-19 amb els mateixos grups de P-3 a totes les escoles públiques i concertades. Així es va donar a conèixer durant el Consell Escolar Municipal celebrat aquest dijous a la tarda a l’Escola Municipal Pau Vila. D’un total de 225 places que s’oferien, finalment s’han produït 171 sol·licituds. D’aquesta manera les escoles públiques Lluís Piquer i Pau Vila mantindran sense problemes les dobles línies amb 25 alumnes per classe en el cas del Lluís Piquer i amb 15 en el cas del Pau Vila. Al Vila Parietes s’han registrat 25 sol·licituds, 18 al Pompeu Fabra, 38 al Nostra Senyora de Montserrat i 10 a l’Acesco. Proposta per reduir la ràtio en les preinscripcions de 2019 Ara Parets ERC valora satisfactòriament que es puguin mantenir totes les línies i veu amb bons ulls la proposta plantejada durant el Consell Escolar per la directora del Lluís Piquer: reduir la ràtio d’alumnes que s’ofereix a 22 alumnes (en comptes de 25) per garantir el manteniment de totes les línies.

Calella

ERC Calella amplia la seva executiva

La secció local d’Esquerra Republicana de Calella ha ampliat la seva executiva local. A banda de les persones que ja en formaven part ara també hi seran: La Iolanda Matas, com a portaveu de la Secció Local; la Belén de Lózar, com a secretaria de la Dona; en Josep Maria Codinach, com a secretari de Dinamització; la Juliana Montilla, com a responsable de Nova Ciutadania i en Jose Ruiz, com a secretari de Sostenibilitat. Amb aquestes incorporacions es vol que l’executiva sigui més transversal i participativa. Els nous membres provenen de diferents sectors, activitats i associacions i moltes d’aquestes persones es van incorporar a Esquerra Republicana durant la darrera campanya electoral.  

Alt Penedès

ERC proposa un estudi de viabilitat per impulsar el transport públic entre els polígons industrials i els nuclis de Vilafranca, Olèrdola i Santa Margarida i els Monjos

Els republicans esperen que s’aprovin les mocions en favor dels treballadors i treballadores i que els ajuntaments col·laborin conjuntament per tirar endavant aquesta millora en el transport Esquerra Republicana proposa que des de Vilafranca, Olèrdola i Santa Margarida i els Monjos, es tiri endavant un estudi de viabilitat econòmica per tal d’avaluar la implementació de transport públic que enllaci els polígons industrials dels tres municipis, per d’aquesta manera, donar servei als treballadors i treballadores. La moció que es presentarà als tres municipis està fonamentada en base els estudis de mobilitat consultats, on es constata que els principals desplaçaments de l’Alt Penedès es realitzen entre els municipis de Vilafranca del Penedès, Santa Margarida i els Monjos i Olèrdola, sent les hores de màxim flux de vehicles les que corresponen als horaris d’inici i finalització de la jornada laboral. Per tant, aquesta proposta vol donar resposta a una necessitat dels treballadors i treballadores ja que  no existeix cap transport públic que uneixi els centres residencials de Vilafranca del Penedès, Santa Margarida i els Monjos i Olèrdola amb llurs polígons industrials.

ERC Badalona

Els regidors d’ERC Badalona traslladen a l’alcalde Pastor la seva preocupació per l’alentiment de la feina del nou govern

Aquest matí ha tingut lloc la reunió entre el grup municipal d’ERC-Avancem-Mes i l’alcalde Àlex Pastor. Els regidors Oriol Lladó, Agnès Rotger i Francesc Ribot, han traslladat a l’actual administració municipal la seva preocupació per la manca d’activitat del nou govern. Després d’invertir més d’un mes en les negociacions entre PSC, PP i C’S, per tal de dur a terme la moció de censura que va fer fora el govern d’esquerres, i de dues setmanes al capdavant de l’ajuntament, l’equip d’Àlex Pastor continua sense explicar el suposat pla de xoc per la ciutat. Han fet falta més de dues setmanes perquè es comencin a produir els nomenaments necessaris que han de garantir el bon funcionament de les institucions. Així, a les oficines dels districtes districtes de la ciutat, per exemple, hi manca un coordinador i la ciutadania no sap a qui s’ha d’adreçat. ERC Badalona vol alertar de la preocupant falta de ritme del nou govern que, això, sí, ha incorporat al regidor de C’S al districte 2, possiblement en resposta dels pactes, no explicats encara, entre aquesta formació i el PSC.

Parets del Vallès

Oriol Junqueras des d’Estremera: ‘Cal ser a tot arreu, a tots els barris de Parets’

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha respost pocs dies abans d’abandonar la presó d’Estremera la segona carta que la Secció local d’ERC Parets li vam enviar i on li vam donar molts ànims i molta força en la lluita contra la repressió de l’Estat espanyol. En la seva resposta, Junqueras destaca la importància d’haver incrementat en més d’un 30% la militància a la Secció Local i assenyala que cal continuar treballant en aquesta línia. Sobre la precampanya de les eleccions municipals que Ara Parets ERC ja ha iniciat, afirma que “cal ser a tot arreu, sempre al carrer i a tots els barris de Parets. Cal explicar a tort i a dret tot el treball dut a terme en els darrers tres anys”, fent referència a les 122 propostes i 34 mocions presentades pel grup municipal. Junqueras creu que la renúncia al càrrec de l’alcalde Sergi Mingote obre una gran possibilitat per aconseguir el relleu en les eleccions de 2019 i considera que “cal fer tot el possible per liderar el canvi”.