Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Salt

L'Ajuntament de Salt presenta el Pla d'Actuació Municipal 2020-2023

-> ‘Vila d’oportunitats, educadora, amable i sostenible’. Són els quatre grans eixos en què es basa el pla d’actuació municipal (PAM) de Salt 2020-2023. -> Inclou fins a 91 accions que són la base sobre les quals es desenvoluparan les polítiques municipals d’aquest mandat. -> “Impulsem una serie d’accions per continuar construint una vila on sigui possible desenvolupar qualsevol projecte de vida familiar i/o professional”. (Jordi Viñas) El document inclou 91 accions que són la base sobre la qual es desenvoluparan les polítiques municipals durant el mandat   L’alcalde de la vila, Jordi Viñas, destaca que “totes les propostes van dirigides a millorar el benestar dels saltencs i saltenques i augmentant la seva qualitat de vida”   L’equip de govern de l’Ajuntament Salt ha presentat el Pla d’Actuació Municipal que inclou 91 accions que seran la base sobre la qual “es desenvoluparan totes les polítiques municipals durant tot el mandat”. El document està dividit en quatre àmbits diferents (Vila d’oportunitats, educadora, amable i sostenible) i en cadascun d’ells s’inclouen algunes de les inversions més importants ja previstes durant els quatre propers exercicis.

La Myriam és regidora de barri de Sales, Vilamarina, Germans Gabrielistes i Grup Sant Jordi.
ERC Viladecans

Una ciutat per viure-la

Aquest és el meu segon mandat, temps en què m’he especialitzat en els àmbits urbanístic, mediambiental, de mobilitat i d’espai públic, tots ells relacionats amb la meva formació. Sempre m’havia agradat la política, però mai hi havia dedicat temps. Els esdeveniments al país a partir de 2010 em fan reaccionar, fins que al 2014 la Bàrbara em presenta el projecte i la gent d’ERC Viladecans i no m’hi puc negar, m’atrapa. Ben aviat em vaig estrenar amb un bany de realitat, la modificació puntual del Pla General Metropolità al Polígon Industrial Centre. Tres mesos després de les municipals, l’equip de govern presentava una remodelació radical del polígon amb afectació directa a les pimes (3.000 treballadors), amenaces d’enderrocar les cases de l’avinguda Generalitat, sense avisar a ningú, sense informació prèvia, amb un termini per al·legacions que s’acabava al Nadal i més de 200 pàgines. Diria que vam ser els únics en llegir-nos el projecte sencer en menys de dos dies, el vam analitzar i vam plantar cara des del primer minut.

Pau Ricomà, Tarragona, Ricomà, ERC Tarragona
Tarragona

"És una animalada que les mercaderies circulin per on viu la gent, el més important és la seguretat"

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, afirma que els grups municipals de l'Ajuntament han arribat a un consens per defensar la ciutat de tot el desgavell ferroviari que ha començat amb la posada en marxa de la variant de Vandellòs del corredor mediterrani. El republicà explica que les formacions polítiques han acordat que es redactaria una declaració institucional que es presentarà en el consell plenari que se celebrarà el pròxim 30 de gener i que alhora es portarà a la Taula d'Alcaldes convocada pel 5 de febrer. Ricomà apunta que "per primera vegada tots els grups municipals del consistori consensuem una postura comuna en un tema tan important com el ferroviari" i avança que un dels punts clau és que se solucioni "el desgavell dels horaris, irracionals, ja que no tenen res a veure amb el que vàrem negociar amb el Departament d'Infraestructures". Cal recordar que es va assegurar al consistori que hi hauria un tren cada mitja hora per connectar amb la ciutat comtal per compensar la pèrdua de trens de llarga distància.

ERC Sitges

ERC MOSTRA EL SEU TOTAL SUPORT A L’ALCALDESSA AURORA CARBONELL

Arrel de la moció de reprovació que va presentar ahir un dels grups del ple municipal, la secció local d’Esquerra Republicana a Sitges vol mostrar el seu total suport a l’Alcaldessa Carbonell, la resta del grup municipal republicà i la totalitat del govern municipal. Condemnem, alhora que no entenem, que s’aprofitin unes declaracions tretes de context per acusar l’Alcaldessa Aurora Carbonell de tenir un tracte inadequat, despectiu i despòtic vers el ple municipal, res més lluny de la realitat; una alcaldessa dialogant, que sempre ha apostat per l’acord i el respecte, com a eines predominants a l'hora de fer política. Instem a la totalitat del ple a treballar de forma constructiva per la totalitat dels sitgetans i sitgetanes, deixant enrere discrepàncies, interessos o frustracions personals. Això és el que hem fet sempre des d’Esquerra Republicana. Parlar de tot, amb i per a tothom. I així, ho seguirem fent com a primera força del consistori. Perquè només dialogant, acordant i construint plegats i plegades farem avançar Sitges.

Mataró

El PSC es salta el Pla de Mobilitat negant una Estació Autobusos a la ciutat

El Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Mataró va ser aprovat inicialment al Ple el desembre de 2018. Respecte l’estació d’autobusos, considerada una necessitat, els Grups Municipals van acordar en el Pla de Mobilitat que: 1. Es fomentarà la intermodalitat entre tots els modes, de cara a aconseguir l'ús més eficient en cada tram de la cadena de desplaçaments. Així, s’assumeix com objectiu compartit la consolidació i foment de la intermodalitat de l’Estació de tren, facilitant la connexió amb el bus urbà i interurbà, coordinant horaris amb Rodalies, creant eixos de vianants que el connectin amb el centre i habilitant aparcaments segurs per a bicicletes. 2. L’estació d’autobusos ha de ser objecte d’un estudi cost-benefici específic, considerant la ubicació possible, la propietat dels terrenys, però amb la premissa de què la reestructuració de línies que es derivi de la implantació d’aquest equipament no ha de comportar un augment de temps de trajecte dels desplaçaments interurbans, principalment pel que fa als serveis directes que connecten la zona alta del  municipi amb Barcelona.

ERC Badalona

Eduard Puig escollit per àmplia majoria nou president de la Federació Comarcal del Baix Besòs d’Esquerra Republicana de Catalunya

El passat dimecres 15 de gener de 2020 al vespre, la Federació Comarcal del Baix Besòs d’Esquerra Republicana de Catalunya va celebrar a Sant Adrià de Besòs el Congrés on va escollir la nova executiva que liderarà la comarca els propers quatre anys. L’única candidatura presentada, liderada pel doctor en història Eduard Puig Bordera, va rebre un suport ampli de la militància; amb un 96% de vots afirmatius i un 4% de vots en blanc. La nova executiva substitueix, així, a l’equip que ha liderat en Miquel Estruch en el mandat d’entre 2015 i 2019 del qual Puig en va formar part com a Secretari de Finances. L’executiva sortint va fer balanç posant en valor el fort creixement que ha experimentat el partit a Badalona, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet en el darrer cicle electoral. En aquest últim municipi aconseguint representació al ple municipal amb 3 regidors a les darreres eleccions municipals. El nou equip - paritari i amb representació dels tres municipis - té per davant els reptes de consolidar els bons resultats de la comarca, seguir creixent i esdevenir un element clau en la conformació dels governs locals a les eleccions municipals de 2023.

El Prat

Ens mostrem contraris a l'ampliació de la tercera pista de l'aeroport

El grup Municipal d'ERC El Prat es mostra clarament contrari a l'ampliació de la tercera pista de l'Aeroport del Prat, tal com apareix en alguns mitjans de comunicació. Aquest allargament de 500 metres que proposa AENA significa un greu atac al medi ambient, als Espais Naturals Protegits i a la qualitat de vida de la ciutadania. Al Ple Municipal hem manifestat el nostre rebuig a una proposta que no és necessària i que hauria d'incloure la construcció de noves infraestructures ferroviàries, més sostenibles i menys contaminants.  

Calafell

ERC arriba a un acord amb el PSC sobre el pressupost municipal de Calafell de 2020

Els grups municipals d'ERC i PSC han arribat a un acord sobre el pressupost municipal de Calafell per a 2020. Per Esquerra era imperatiu i urgent plantejar un seguit de demandes sobre seguretat ciutadana i millora d'espais públics, que han estat acceptades pels socialistes. Amb aquesta entesa, ERC votarà a favor del projecte de pressupost, que anirà al ple municipal del pròxim 23 de gener. D'una banda, al pressupost s'ampliarà el pressupost de la Policia local per tal que se'n pugui ampliar la plantilla. En concret, hi haurà dues noves places tot l'any, i cinc noves places interines per al reforç d'estiu. A més, es crearan sis places d'agent cívic, tres tot l'any i tres més, als mesos d'estiu. Els agents cívics descarregaran de feina la Policia local, en aquelles tasques en què no és imprescindible la seva intervenció, perquè pugui dedicar més efectius a seguretat ciutadana. A més, segons aquest acord, el govern municipal es compromet a destinar 70.000 euros del capítol d'inversions a la instal·lació de càmeres de videovigilància als carrers i espais públics del municipi.

El Prat

Lluitarem per tal de que els jutjats de violència vers les dones no marxin del Prat

El Grup Municipal d’ERC ha votat a favor de la Moció de rebuig a la supressió dels Jutjats de Violència contra la Dona, de la qual ens vam fer proposants. Des del grup municipal entenem que s’ha de mirar sempre en el bé comú global. Els efectes de racionalització del servei que el projecte de comarcalització dels jutjats VIDO (Violència contra la Dona) que ens proposa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya poden ser positius en termes d’eficàcia (servei de jutjats únics especialitzats al conjunt de la comunitat -comarca- en el conjunt del territori) i eficiència (màxim aprofitament dels recursos). Però també és evident que allunyar l’administració de justícia del ciutadà és just el contrari del que cal procurar quan parlem de “justícia de proximitat”. Són conceptes que no encaixen amb la idea d’aproximar la justícia a la ciutadania, que és just el que defensa la Generalitat de Catalunya  en el seu vigent Pla de Govern.   I en aquest cas no parlem exclusivament de distàncies físiques, sinó també de familiaritat de la víctima amb el seu context, de la òptima interacció amb els serveis socials municipals i els serveis d’atenció a la víctima que cal procurar en cada partit judicial i estendre en xarxa.

El Prat

Demanem més llum al Prat

Des del grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya ja fa anys que assegurem que cal millorar l'enllumenat de la ciutat. Hi ha zones on la llum és molt escassa i on pot arribar a provocar sensació d'inseguretat. L'equip de govern ja fa anys que respòn argumentant que està elaborant un Pla Director d'Il·luminació del Prat.  Seguim sense resposta. I és per això que al Ple Municipal hem preguntat sobre aquest Pla Director i quan el podrem consultar per tal que els carrers del Prat tinguin més llum.   

Pau Ricomà, Tarragona, Ricomà, ERC Tarragona, ple, Tarragona
Tarragona

"Si vivim en una zona de risc, necessitem tenir uns mecanismes de comunicació amb tecnologia del segle XXI"

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, considera que "l'accident d'ahir és l'episodi més fort de la història de la indústria química a Tarragona i ha de marcar un abans i un després". El republicà etziba que "Tarragona suporta una situació de solidaritat nacional en tenir una indústria petroquímica que presenta riscos" i per això exigeix que ha de tenir "uns mecanismes de comunicació amb tecnologia del segle XXI". Ricomà manifesta que "si vivim en una zona de risc, necessitem tenir una cobertura especial". Ricomà destaca que "des d'un punt tècnic, aquest dimarts es va treballar correctament "però no es té en compte el punt psicològic" i per això reclama una revisió del PLASEQCAT i alhora, aposta per avisar a la població a través d'enviament massiu de missatges als telèfons mòbils. Segons l'alcalde, aquest tipus de tecnologia no es veu afectada en cas que la xarxa estigui col·lapsada o que no hi hagi connexió a Internet i permet informar a la població, a tota la que hi ha la zona, en temps real.

Mataró

Èxit a la presentació del llibre "Entre Ítaca i Icària" amb Joan Tardà i Xavier Domènech

Ahir, 14 de Gener, Joan Tardà i Xavier Domènech van omplir de gom a gom la sala del Cafè de Mar, per presentar el seu llibre "Entre Ítaca i Icária". Més de 150 persones van reunir-se per escoltar i fer pedagògia amb dos personalitats molt rellevants de l'esquerra catalana. L'acte va ser dirigit per la periodista mataronina Teresa Carreras.  Tardà i Domènech, van explicar que el llibre es tracta d'un diàleg entre ambdos, on Àngels Barceló va moderar una conversa que va durar hores i hores.  Tardà va exposar els grans avenços que ha tingut l'independentisme fins a avui en dia, remarcant doncs que ens trobem en un escenari insolit i imprevisible. Va posar en valor la funció del llibre, que preten explicar com arribar al cim de l'autodeterminació, sabent però que el camí serà costos. I per fer-ho "Cal no caure en reduccionismes injustos, hem arribat més luny que mai", va dir.  Finalment Tardà va remarcar la importància de construir ponts entre les esquerres i crear fronts amplis, acompanyats de diàleg, reflexió i acció conjunta.

Lleida

Aprovats definitivament els pressupostos de la Paeria pel 2020

Amb els vots a favor dels tres partits que formen govern, Esquerra Republicana - AM, JuntsXCAT i el Comú de Lleida, i els vots en contra dels partits a l'oposició, PSC, Ciutadans i PP. Uns pressupostos que permetran materialitzar el canvi de model de ciutat que van votar els lleidatans i lleidatanes. Els nous pressupostos de l'Ajuntament de Lleida per a l'any 2020 ja són una realitat, després d'aprovar-se definitivament al Ple Extraordinari i Urgent d'aquest dimecres 15 de gener. Uns pressupostos que, com ha tornat a recordar la tinenta d'alcalde i regidora de Recursos Municipals, Montse Pifarré, volen ser "realistes i de contenció, sense inflar ingressos ni plantejar inversions que no es podrien fer per falta de diners". Aquesta aprovació definitiva s'ha produït després que el Ple rebutgés les al·legacions presentades pel Partit Socialista. Pifarré ha respost al PSC amb contundència, sobretot en l'al·legació que fa referència a l'Escola de Pinya, una de les principals apostes dels pressupostos d'aquest 2020: "L'escola de Pinyana acabarà amb l’estada de la comunitat escolar en barracons i per aquest motiu considerem que paga la pena fer aquests esforç pressupostari".

Esquerra Garrigues

Junts per Juneda denuncia  irregularitats en la contractació del dinamitzador cultural de Juneda

El grup municipal, avalat per una resolució del Síndic de Greuges, avisa que la pròrroga d’aquest contracte incompleix la legalitat vigent i demana a l’alcalde obrir  un concurs públic per cobrir aquesta plaça. Junts per Juneda denuncia que seguir prorrogant el contracte del dinamitzador cultural de Juneda, vulnera la normativa vigent i reclama a l’equip de govern que utilitzi els procediments establerts per la funció pública a l’hora de contractar personal. El grup municipal, avalat per un informe del Síndic de Greuges, avisa que l’ajuntament està utilitzant erròniament aquest contracte de serveis al no realitzar-se mitjançant un procediment obert de selecció, tal com estableix la llei. Josep Mateus, portaveu del grup municipal, recorda que l’import de 27.600 euros anuals (IVA inclòs) designat per aquest contracte, sobrepassa el llindar màxim dels contractes menors, el qual està establert en 15.000 euros anuals per als contractes de subministres i serveis. “Vam demanar al Síndic de Greuges que es pronuncies sobre la legalitat i els drets constitucionals en matèria de funció pública a l’Ajuntament de Juneda, en concret pel que fa a la plaça de dinamitzador cultural, ja consideràvem excessiu l’import de 27.

Salou

Explosió al polígon sud de Tarragona

Ahir vam patir una situació d’angoixa amb l'explosió que es va produïr ahir al polígon sud de Tarragona, en el que ja hem de lamentar les víctimes mortals i diversos ferits de gravetat. Des de ERC del Salou volem traslladar el nostre condol i suport als afectats i a les seves famílies en aquets durs moments. Així mateix volem agraïr la tasca realitzada per bombers, mossos, guàrdia urbana, protecció civil i totes les persones que treballen per restablir la normalitat. Per tot això exigim una revisió i actualització urgent tant del PLASEQCAT com de la seguretat industrial de les empreses del polígon químic de Tarragona. ENS HI VA LA VIDA!

Federació de Girona

Pau Presas és escollit nou president de la Federació de Girona d'Esquerra Republicana

Pau Presas ha estat escollit com a nou president de la Federació de Girona d'Esquerra Republicana amb el 97,6% dels vots de la militància que ha assistit al Congrés celebrat el dissabte 18 de gener a la Coma Cros de Salt. Presas formarà tàndem amb Laia Cañigueral que excercirà com a secretària general de la Federació  El nou president de la Federació de Girona, Pau Presas, ha destacat durant la cloenda del congrés el "compromís absolut" d'ell i tot el nou equip de la regional a dedicar-hi "tot el temps necessari per aconseguir els objectius, i escoltar i parlar amb tothom convèncer al màxim de gent possible en tots els àmbits."  “Encarem el repte de representar tots els gironins i gironines als 221 municipis de la demarcació, per posar tota la nostra organització al servei de tota la ciutadania i el seu benestar, des d’una perspectiva d’esquerres i republicana”, ha manifestat. Presas ha explicat que l’objectiu és “transformar la societat i aconseguir la República Catalana”.