Locals d'Esquerra

Totes les notícies

ERC Badalona

El grup municipal d’ERC Avancem-MES rebutja la decisió de la Junta Electoral Central que discrimina les persones amb discapacitat intel·lectual

La Junta electoral Central va decidir el passat 11 de març, que donava autorització als apoderats i interventors de les meses, per poder decidir si les persones amb discapacitat que vagin a votar, ho fan “lliures, conscients i amb voluntat pròpia”. Es dona, doncs, facultat a aquestes persones per decidir, avaluar, extreure conclusions i anotar el nom i DNI del votant a l’acta de la sessió; sense impedir, però, que el vot sigui introduït a l’urna. Es tracta d’una decisió que vulnera els drets de tot un col·lectiu de forma totalment arbitraria i no garanteix un diagnosi correcte, en tant que les persones encarregades d'avaluar les capacitats dels votants no disposen de la formació i coneixements necessaris (ni socials, ni psicopedagògics). A més, discrimina les persones discapacitades dubtant de la seva voluntat però, en canvi, no es fa el mateix envers la resta de votants. Tot i que, davant les critiques unànimes de les associacions que lluiten pels drets de les personés amb capacitats diverses (DINCAT, CERMI, Fundació ONCE, Síndrome de Down Catalunya, etc.

Illes Balears i Pitiüses

Presentació de la candidatura Esquerra Republicana - Ara Repúbliques a Palma

Dilluns, 25 de març, a les 19.30 h, a l'Estudi General Lul·lià (carrer de sant Roc 4 de Palma) es presenta la candidatura Esquerra Republicana - Ara Repúbliques a les eleccions al Parlament europeu del proper 26 de maig. Hi intervindran Mateu Matas "Xurí", Marian Beitialarrangoitia, Ana Miranda, Joan Tardà i Diana Riba. També hi haurà actuacions musicals a càrrec de Delfí Mulet i Biel Majoral.  

Vic

Presentació dels primers llocs a la candidatura per les Municipals 2019

Avui es presenten els deu primers candidats i candidates a la llista d'ERC Vic a les eleccions municipals del maig de 2019. La candidata a l'alcaldia, Maria Balasch, acompanyada del candidat d'Esquerra al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, presentaran a les persones que ocupen els llocs del 4 al 10. Josep Lluís Garcia i Viqui Terricabras, números 2 i 3, ja van ser presentats fa un mes. Previament, els candidats i candidates s'han presentat a través de les xarxes socials amb clicks de Playmobil personalitzats.  Avui, dijous dia 21 de març a les 17:30h a la plaça de la Noguera. Us hi esperem!

Ebre

Irene Fornós: “Hem de trobar, entre tots, la millor manera per protegir les oliveres mil·lenàries”

El Ple del Parlament de Catalunya ha debatut avui la proposició de llei de protecció d’oliveres monumentals presentada pel grup del PSC. “Ens sap greu la poca predisposició del grup proposant per buscar un consens de tots els grups i mirar-hi de treballar plegats”, ha destacat la diputada republicana Irene Fornós. A més, Fornós ha assegurat: “Avui és el primer dia que el grup dels socialistes es dirigeix a nosaltres, almenys al grup d’Esquerra Republicana, per parlar de la mateixa, com també pel fet que en cap de les diferents comissions dels departaments implicats han portat cap proposta de resolució encaminada a parlar-ne i obrir-ne el debat”. La diputada ebrenca també ha remarcat que tot i que el grup d’Esquerra Republicana no està d’acord en tots els punts d’aquesta proposició de llei, considera que la posada en marxa del debat d’aquesta llei “permetrà trobar, entre tots, la millor manera per poder protegir aquest paisatge”. Tanmateix, des del faristol del Parlament, Irene Fornós ha apuntat a la necessitat de “buscar la màxima implicació de tots els departament [de la Generalitat] afectats, sobretot del departament de Territori que és qui té la competència en espais naturals i en la protecció d’arbres monumentals”.

Sant Joan Despí

Presentació dels candidats Josep Bracons d'ERC i Mar Besses del Jovent Republicà.

Presentació multitudinària, diumenge 17 de març, dels candidats Josep Bracons d'ERC i Mar Besses del Jovent Republicà, al Foment Cultural de Sant Joan Despí. En les seves intervencions, conduïdes per la companya Mònica Jacas, en Josep, na Mar, el Portaveu del Grup Municipal, Lluís Fabrés i la Consellera Teresa Jordà ens han exposat una sèrie de temes transcendentals: han analitzat la feina feta fins ara al grup municipal, la defensa dels valors republicans i dels drets fonamentals, la repressió que patim i el nostre treball incansable per assolir la llibertat del nostre país. I molt especialment, d'allò que volem dur a terme per millorar la nostra vila. També han tractat el model de ciutat que defensem, el Polígon Industrial i la defensa del teixit industrial local, les dificultats que enfronta el jovent per desenvolupar els seus projectes vitals i de les solucions que proposem per resoldre els reptes que el dia a dia de Sant Joan Despí ens pugui presentar. Un acte memorable, que torna a demostrar que som molts, que cada dia som més i que el projecte d'ERC i de Jovent Republicà és el que compartirà tot aquell ciutadà que desitgi un Sant Joan Despí millor.

Alcúdia

Ferran Capella: "Esquerra Alcúdia no formarà part ni donarà suport a Gent per Alcúdia"

El president d'Esquerra Republicana d'Alcúdia, Ferram Capella, ha informat avui que "Esquerra Alcúdia no formarà part ni donarà suport a Gent  per Alcúdia, ja que durant la legislatura que s'acaba s'han incomplit de manera sistemàtica els acords fundacionals de la coalició i no s'ha executat el programa electoral amb el què ens presentarem. Així mateix la confiança que posàrem amb en Tomàs Adrover ha deixat d'existir, després de 4 anys  de  legislatura amb una comunicació que no ha estat la desitjada des del mateix moment que prengué possessió de l'acta de regidor."

Osona

Joan Mendo, serà el cap de llista d'ERC-AM a Sant Quirze de Besora.

Aquesta setmana la secció local d'ERC conjuntament amb el grup municipal ha escollit per unanimitat a Joan Mendo com a candidat a l'alcaldia de Sant Quirze de Besora. Per Mendo "teníem molt clar la importància de  fer una llista compromesa, potent, amb l'ambició de guanyar i provocar un canvi molt necessari  per al  poble. Som un equip preparat i que porta temps treballant, i així ho volem transmetre als veïns i veïnes, jo només sóc la cara visible." Joan Mendo actualment regidor, compta amb una consolidada experiència i activa participació en entitats locals d'àmbit cultural, social i esportiu. En Joan, té 55 anys. És pare de 3 filles i regenta una petita empresa familiar.  

Malgrat de Mar

Esquerra Republicana organitza una nova edició de la calçotada republicana el proper diumenge 24 de març

El proper diumenge 24 de març celebrarem una nova edició de la calçotada republicana, organitzada per la secció local d'Esquerra Republicana de Malgrat. Serà a les 14h a la Plaça de Ca l'Arnau, recentment remodelada mitjançant un procés de participació ciutadana. El dinar consistirà en vermut, calçots, carn, pa amb tomàquet, beguda i postres, a un preu de 10 euros per adults, i 6 euros per infants.   Podeu fer la vostra reserva enviant un correu electrònic a malgratmar@esquerra.cat   Després del dinar hi haurà l'acte polític a càrrec de Ramir Roger, candidat d'Esquerra Republicana a l'alcaldia de Malgrat, i Anna Caula, portaveu del Grup Parlamentari d'Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya. Ens hi veiem!  

Ripoll

ERC vol millorar el foment de l’ús de la bicicleta i les rutes ciclistes a Ripoll

El Grup Municipal d'ERC ha presentat pel ple del 26 de març de 2019 la següent moció. Moció del Grup Municipal d’ERC sobre el foment de l’ús de la bicicleta i les rutes ciclistes a Ripoll i una adequada promoció   L’ús de la bicicleta és recomanable per a mantenir els hàbits saludables de totes les persones i és, cada vegada més, una pràctica esportiva que atreu a molts practicants, ripollesos i d’altres indrets.   Qualsevol acció de millora en les rutes per a ciclistes a Ripoll, la seva senyalització, difusió i promoció, afavoreix als ripollesos i és, al mateix temps, un atractiu turístic rellevant. A més, les rutes ciclistes, han de ser compatibles i pensades per a poder compartir espai amb persones que hi vulguin caminar i córrer. També cal fomentar l’ús de les carreteres de la comarca per a la pràctica de ciclisme de carretera.   Creiem que l’actual equip de govern no dedica prous esforços en aquest àmbit, i això ens fa perdre oportunitats. Veiem com la Ruta del Ferró i el Carbó s’ha senyalitzat per a persones amb ceguesa o amb nivell de visió baix, però el sòcol-guia instal·lat s’ha malmès molt aviat i ja és inexistent en diversos punts.

Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

Provençals del Poblenou, un barri oblidat

En aquesta legislatura, el barri de Provençals ha caigut en l’oblit del govern del Districte i de Barcelona. Fa anys que ERC Poblenou-Besòs, per exemple, reclama solucions sobre el manteniment de la Gran Via, Can Ricart, la obertura dels carrers que falten o temes com el carrer Perú i la seva continuació sota el nom de Paraguai. La manca de seguiment i ordenació del trànsit d'aquest carrer, i del pas de vianants a les sortides dels col·legis -recordem que és concentren uns quants col·legis en aquesta zona-, la manca de manteniment de l’arbrat i jardins, així com, en especial, la manca d’il·luminació, són només algunes de les greus mancances d’aquests dos carrers. Per ajudar a pal·liar-ho, i després de parlar amb el veïnat, com per exemple reunint-nos amb l’Associació de Veïns Paraguai-Perú i el seu president Hilario Cabezas, el prec d’ERC Sant Martí al darrer Plenari del mes de març va ser sol·licitar la remodelació del carrer Paraguai (que va de Josep Pla a Rambla Prim) aprofitant que s’estan fent les obres de la remodelació del tram de Pere IV de la mateixa zona, i així evitar molèsties a la nostra ciutadania.

Núria Tomàs i Gimó
La Seu d'Urgell

Núria Tomàs i Gimó. Candidata número 4 a la llista d'ERC la Seu.

Soc llicenciada en Biologia i Especialista en Educació i Comunicació Nutricional. Treballo al Col·legi La Salle com a Professora de Ciències i Emprenedoria a l’ESO. He estat durant vuit anys vicepresidenta d’Òmnium Cultural de l’Alt Urgell.  Les meves tres passions són la natura, la fotografia i la meva feina. El món dels adolescents m’enriqueix igual o més que jo a ells. Què vull fer? Treballar perquè La Seu sigui el motor econòmic del Pirineu, un lloc on els joves hi trobin el seu espai formatiu i laboral. Per això necessitem, també, millores en els mitjans de transport públic que facilitin la comunicació entre la resta de comarques i capitals.

Calella

“Cafès republicans” un punt de trobada per compartir inquietuds amb els veïns i veïnes

Des d’Esquerra Republicana volem construir un projecte transversal que pugui oferir un canvi real a la ciutat. Per aquest motiu, ens agradaria emplaçar a tots els ciutadans i ciutadanes a participar en els cafès republicans que celebrarem pròximament en diferents indrets de la ciutat.   Aquests espais seran un punt de trobada per conèixer en Xavier, alcaldable d’ERC Calella,  i compartir amb nosaltres possibles inquietuds, problemes o propostes de futur, entre altres.   Perquè en el projecte republicà tothom suma i estem convençuts i convençudes que la millor manera d’avançar és fent partícips a tots els veïns i veïnes.   Creiem que el model de participació ciutadana real des de la base i promoure la cultura democràtica són elements essencials per Calella, en tant que el pilar més important de la nostra ciutat són les persones, amb qui volem treballar de forma conjunta per construir de baix a dalt.  

Cerdanyola del Vallès

L’autobús d’Esquerra a Madrid recapta 300€ per la caixa de solidaritat

Dissabte 16 de març, 55 persones van anar a Madrid amb l’autocar que organitzava Esquerra. Un cop pagades les despeses s’ha ingressat el superàvit a l’Associació Catalana pels Drets Civils. A les vuit del matí de dissabte 16 de març, un autocar amb 55 persones va sortir del Parc Tecnològic cap a Madrid per assistir a la manifestació sota el lema «l’autodeterminació no és delicte». Dues persones més van pagar el viatge però finalment no van poder acompanyar la comitiva. El trajecte es va fer llarg, sobretot a la tornada, però va permetre viure una experiència excepcional de convivència i reivindicació de drets i llibertats. El final de l’acte, a la plaça de la Cibeles, on la multitud va cantar l’Estaca, de Lluís Llach, i els Segadors va ser especialment emotiu. Els ingressos han permès cobrir les despeses del viatge i s’ha obtingut un superàvit de 300,00€. Com és habitual en les activitats d’Esquerra a Cerdanyola que acaben amb saldo positiu, s’ha ingressat al compte de l’Associació Catalana pels Drets Civils, https://www.

Torrelles de Llobregat

TORRELLES EN POSITIU, presentació dels candidats a les eleccions municipals 2019

El proper diumenge 24 de març fem la presentació dels candidats d'ERC per Torrelles. Serà a la Sala 3 de l'Ateneu, a les 12h, i després farem un vermutillo tots junts per trobar-nos de manera més informal. Presentem els candidats i no el candidat, perquè creiem que sumem més si la nostra mirada és diversa per construir un millor model de poble. L'equip d'ERC Torrelles és ple de dones i homes treballant per tenir la millor proposta, raonada, contrastada i possible, per al futur que hem de decidir entre tots. Creiem en la mirada de gènere i en la participació de tothom per afrontar els reptes que tenim com a societat plural i diversa. Us hi esperem, perque també hi digueu la vostra!!!

Infoparticipa, rodadeter
Roda de Ter i el Cabrerès

Transparència web Ajuntament.

Com a Grup Municipal volem que la web de l'ajuntament compleixi amb nota alta tots els índexs de transparència siguin obligatoris o optatius. Hem de ser un exemple davant dels ciutadans. Us deixem el prec que vam fer ahir sobre aquest tema El Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga la UAB per fer un reconeixement a les bones pràctiques que es posen de manifest als webs de les administracions públiques locals de Catalunya: ajuntaments, consells comarcals i diputacions. Cada mes de març o abril durant aquesta legislatura els hem preguntat pel segell infoparticipa.  Enguany cansats de les promeses ja només farem un prec. Els hem demanat durant tota aquesta legislatura que com ajuntament complíssim els indicadors que ens demanava el segell infoparticipa. Roda de Ter en comptes de ser un dels municipis capdavanters a la comarca en aquest tema ha anat baixant la seva qualificació any rere any. 2015, l’últim any d’Esquerra a Govern 90,24 2016 69,23 2017 69,23 2018 63,46 2019 53,85 Si que és cert que els criteris han canviat però altres ajuntaments s’han adaptat als criteris que demana el segell i any rere any han mantingut o pujat de qualificació.

Parets del Vallès

Ara Parets ERC demana que l’Ajuntament de Parets insti la CNMC a investigar les males pràctiques amb l’índex hipotecari IRPH

Ara Parets Esquerra Republicana ha presentat una moció per tractar en la Junta de Portaveus d’aquest dijous on sol·licita que el consistori insti a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència a investigar la mala comercialització d’hipoteques amb l´índex IRPH. El text, presentat conjuntament amb veïns del municipi afectats per aquestes pràctiques, recorda que el ple de l’Ajuntament ja s’ha posicionat en dues ocasions en contra de l’Índex de Referència IRPH i ha demanat un canvi just cap a l’Euríbor. Així, un informe remès al Congrés dels Diputats el gener de 2019 exposa clarament la publicitat enganyosa i la mala comercialització de l’IRPH practicada per les entitats financeres i proposa una solució legislativa. Els clients afectats avui dia paguen de 100 a 300 euros mensuals de més respecte als contractes referenciats a l’Euríbor amb la mateixa data d’inscripció. Entre els acords que proposa la moció hi ha: 1-Demanar que l’Ajuntament de Parets presenti una queixa davant la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència sol·licitant una investigació per publicitat enganyosa i mala comercialització de l’índex de referència IRPH.

Rosa Funtané i Vilà, cap de llista a les eleccions municipals
Montgat

Candidatura d'ERC a les eleccions municipals

L'Assemblea extraordinària de la Secció Local d'Esquerra Republicana celebrada aquest dimarts, ha aprovat la proposta de candidatura per a les eleccions municipals del proper 26 de maig. La candidatura que encapçala Rosa Funtané i Vilà és una llista cohesionada, amb veïns i veïnes de Montgat amb voluntat de treballar per Montgat i servir al país. La llista electoral d'Esquerra Republicana - Acord Municipal està formada en els seus primers 17 llocs per: 1.- Rosa Funtané i Vilà 2.- David Sánchez i Boutin. 3.- Laura Ribot i Cuenca 4.- Jordi Ratera i Sarra 5.- Alba Hernández i Lacoma 6.- Jordi Chimisanas i Bellés. 7.- Montserrat Berenguer i Sau 8.- Ramon Montes i Giménez (Nachete) 9.- Eva Marín i Bercial 10.- Jaume Moreu i Boronat 11.- Laia Vilaseca i Vivé 12.- Vicenç Torralba i Bellés 13.- Antonia Abadia i Bermejo 14.- Alex Torelló i Campañà 15.- Margarita Coll i Subirà 16.- Jordi Sanchez i Grau 17.- Iolanda Ayra i Pons  

ERC Clot - Verneda

Ernest Maragall als veïns i veïnes d'El Clot: "És un honor escoltar-vos i poder aprendre de vosaltres"

A les 17 h apareix a la plaça del Mercat del Clot la carpa informativa del Clot-Verneda i els veïns i veïnes comencen a apropar-se i conversar amb nosaltres. Mentrestant, uns metres enllà, l'Ernest Maragall arriba a l'Orfeó Martinenc a on conjuntament amb els diputats del Parlament de Catalunya Eva Baró i Ruben Wagensberg així com els consellers del Districte de Sant Martí Lourdes Arrando i Oriol Puig són rebuts per la Junta Directiva de l'entitat socio-cultural. Un cop acomodats, els membres de la Junta Directiva de l'Orfeó expliquen els serveis i equipaments que s'ofereixen als seus socis amb la finalitat de promoure, fomentar i difondre la cultura i l'associacionisme. Gegants, diables, teatre, cursos de música, corals, esbart i tot un seguit d'activitats més a l'abast de tota la gent del barri i dels seus socis. La visita s'acaba amb una passejada per les instal·lacions.                                                       Creuem una Avinguda Meridiana que a on a contrarellotge es treballa per acabar les obres de reurbanització que es van iniciar el passat mes de juliol i passejant pel carrer del Clot, saludant i conversant amb els veïns i veïnes del barri, ens aturem a la bodega Sopena, un d'aquells negocis de tota la vida que ha anat traspassant-se de generació en generació i entrem a saludar.