Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Tortosa

L'Ajuntament de Tortosa posa en marxa el calendari dels Pressupostos Participatius 2017

L'Ajuntament de Tortosa ha obert el calendari per a la realització dels primers Pressupostos Participatius, durant els quals la ciutadania podrà proposar actuacions a realitzar i, posteriorment, escollir d'entre el conjunt de propostes plantejades. La partida econòmica prevista és de 150.000 euros, dels quals 130.000 correspondran a actuacions a realitzar a Tortosa ciutat, 10.000 al poble d'Els Reguers i 10.000 més a Vinallop. Els residents a les EMD de Bítem, Campredó i Jesús també podran fer propostes i votar inversions. El regidor d'Hisenda, Marià Martínez, conjuntament amb l'Alcalde de Tortosa i  amb les representants del Gabinet CERES, l'empresa que fa l'assistència tècnica, han explicat avui els detalls dels Pressupostos Participatius 2017. L'Ajuntament de Tortosa es va dotar d'un Reglament de Participació Ciutadana amb l'objectiu de fomentar la participació de la ciutadania en els assumptes públics de la ciutat, desenvolupar mecanismes de participació i fomentar la cultura participativa.

Tortosa

L'Ajuntament de Tortosa crea el consell assessor LGTBI i enceta diferents projectes per promoure polítiques d'igualtat

L'Ajuntament de Tortosa ha posat en marxa el consell assessor en polítiques LGTBI amb l'objectiu de promoure i garantir que les persones lesbianes, gais, transsexuals/transgènere, bisexuals i intersexuals disposin i gaudeixin dels mateixos drets i oportunitats que el conjunt de tota la ciutadania, així com a viure emparades pels principis d'igualtat i no discriminació. La creació d'aquest consell, prevista en el Pla d'Actuació Municipal (PAM), inclou també una taula tècnica, formada per personal tècnic de la Direcció General de Joventut, per representants de l'associació LGTeBre, un membre de l'entitat ACISI (Associació per la Cooperació, la Inserció Social i la Interculturalitat), i de l'Ajuntament de Tortosa. Aquest matí han presentat els detalls d'aquesta iniciativa la regidora de Serveis Socials i Drets Civils, Maria Jesús Viña, la representant de l'associació LGTeBre, Amada Rodríguez i l'Alcalde de la ciutat. El consell assessor en polítiques LGTBI a Tortosa està format per electes, societat civil i teixit associatiu.

guanyem la republica
Santa Coloma de Gramenet

Guanyem la República

Benvolgut, benvolguda, Guarda't el proper dissabte 4 de març a l'agenda i participa de l'acte més multitudinari de la història moderna d'Esquerra Republicana! Inscriu-t'hi ara en aquest enllaç. Els últims mesos hem recorregut el país amb un gran procés participatiu en què, entre tots, hem definit la República que farem, un país lliure, net i just al servei dels ciutadans. Un país que ara tenim a tocar. Per això no podem defallir. Ara és el moment de fer-nos escoltar, amb moltes veus però amb un objectiu compartit. Amb Oriol Junqueras, Gabriel Rufián i altres companys i companyes i persones vingudes d'arreu ens carregarem de raons per guanyar aquest país. Esquerra està preparada. Portem anys treballant molt dur per aquest moment. Encarem la recta final d'aquest procés que ens ha de portar a la independència forts, units i convençuts. I amb el compromís i la determinació de persones com tu ho farem possible. Ets imprescindible. El 4 de març, el mes de setembre.

Full Republicà 41. Una ciutat com tu
Castelldefels

Una ciutat com tu

Us presentem el número 41 del Full Republicà d'ERC Castelldefels. Us parlem del model de ciutat que desenvolupem com a partit al govern de la ciutat. Posem en valor la defensa de la memòria històrica, el nostre entorn natural, el transport públic i la vertebració del territori així com de les mesures que estem aplicant per millorar el servei de neteja. En resum, estem compromesos amb un Castelldefels participatiu, obert, integrador i sostenible.  

L'Hospitalet

Recepció Enric Millo a l'Ajuntament de l'Hospitalet

ERC NO ASSISTEIX A LA RECEPCIÓ DEL DELEGAT DEL GOVERN ESPANYOL, SR. ENRIC MILLO, A L’AJUNTAMENT DE L'HOSPITALET El grup municipal d'ERC qüestiona la visita d'Enric Millo a l'Ajuntament de l'Hospitalet, i el seu portaveu, Antoni Garcia, no assistirà a la recepció institucional organitzada per l'alcaldessa de l'Hospitalet. El grup municipal d’ERC no reconeix a un delegat del Govern que, com a representant del govern central, menysprea als ciutadans i ciutadanes de Catalunya i de l'Hospitalet amb els incompliments en inversions en Rodalies de RENFE, la manca de compromís amb del soterrament de les vies que divideixen i fracturen la ciutat, o l’incompliment reiterat de les promeses d'adaptar amb ascensors l’estació de rodalies de Bellvitge-Gornal. ERC tampoc assistirà a fer cap reverencia al delegat del govern espanyol a Catalunya pels seus atacs contra les institucions catalanes, la judicialització de la llibertat d’expressió, la seva actitud antidemocràtica d'impedir el dret dels catalans a decidir lliurement el seu futur i la vulneració constant dels drets humans als CIE.

Esparreguera

La seguretat de menors i jovent no és cosa de broma

Des de la Secció Local d’ERC Esparreguera volem que des de l’ajuntament es facin polítiques de dinamització cultural i lúdiques pel nostre jovent i que s’impulsin les entitats juvenils que miren de tirar-les endavant. Però volem, millor dit, exigim, que es faci amb les millors condicions de seguretat i amb la garantia que es vetlla correctament pels nostre jovent i menors. És per això que, en constatar la desídia en el control i inspecció mostrada pel govern municipal davant les activitats fora de llicència realitzades a l’espai situat al carrer Fornal 38, el grup municipal d’ERC va denunciar en sessió plenària fins al punt de reclamar la dimissió del regidor de Joventut, Entitats i Festes.   És per això mateix que en tenir coneixement de la festa que es va celebrar al pavelló municipal la nit de l’11 al 12 de febrer d’enguany, batejada per la empresa promotora com “We are generetion party”, que ERC Esparreguera ha presentat un seguit de preguntes sobre qüestions lligades a la festa.

Reunió ERC Nou Barris
Nou Barris

Reunió ERC Nou Barris

Aquest nit ha tingut lloc la reunió setmanal de militants/es, simpatitzants i amics/gues d’ERC Nou Barris. La reunió ha servit per tal de fer una valoració del què s’ha fet, parlar de política municipal i de dona i definir les properes activitats. VALORACIÓ SETMANA PASSADA Paradeta: S’han fet nous amics/gues i es van recollir aportacions de la gent. També es va fer una passejada pel Mercat. Manifestació: Es valora molt positivament la gran participació a la manifestació del dissabte. Ruta per les Feixes: Van participar el nostre Conseller Quim Sangrà i el nostre Vicepresident Joan Miquel Saderra i en fan un resum. INFORME MUNICIPAL Quim Sangrà: El nostre conseller ens posa al dia en l’actualitat política, cosa que permet que parlem de: el desplegament de la xarxa ortogonal de bus, el Pla de Dinamització econòmica de Nou Barris, la reunió amb l'associació animalista Rescat, el Pla d'arbrat, les  Comissions de Seguiment de Consells de Barri i les properes iniciatives institucionals.

Els diputats i senadors gironins d'Esquerra que han participat a la marxa contra les maniobres militars
Federació de Girona

Joan Olòriz: ‘Aquest mateix dilluns ja hem portat al Congrés el rebuig a les maniobres militars a Celrà, Girona i altres punts de la demarcació’

Jornada de mobilitzacions a Girona i Celrà per rebutjar les maniobres militars en aquests termes municipals. Marxes populars i concentracions que han concentrat ja centenars de persones. Entre els participants hi ha el diputat d’Esquerra Republicana al Congrés, Joan Olòriz, que ha manifestat que ‘aquest mateix dilluns 20 de febrer ja hem portat fins a Madrid el rebuig a les maniobres militars a Celrà, Girona i altres punts de la demarcació’. En aquesta línia, ERC ha entrat tota una bateria de preguntes per tal de, entre altres aspectes, conèixer perquè es mantenen les maniobres en municipis que les rebutgen. Durant els darrers mesos Olòriz ja ha traslladat a Madrid diverses queixes per maniobres militars polèmiques a les comarques gironines i per millorar la seguretat al voltant de la base militar de Sant Climent. Ara, Esquerra també ha demanat la compareixença de la ministra de Defensa perquè aclareixi les maniobres militars que s’estan duent a terme per les comarques gironines.

Salvador, Ricomà i Castel defensen la demanda històrica de xarxes elèctriques tancades
Camp de Tarragona

Esquerra Republicana eleva al Congrés la demanda històrica de xarxes elèctriques tancades

Esquerra Republicana presenta una Proposició no de Llei al Congrés per tal que l'estat apliqui la normativa europea que permeti la implantació de xarxes de distribució elèctrica tancades. Amb aquesta proposta els republicans donen continuïtat a la demanda que va presentar el grup municipal a l'Ajuntament de Tarragona en forma de moció el juny passat. 'És una demanda històrica del territori que reivindica l'AEQT i el sector químic per garantir la competitivitat de la nostra indústria. Des d'ERC estem fent un front comú en totes les institucions on tenim representació per tal d'implantar les condicions de competitivitat que marca la Unió Europea i que l'estat ens nega', afirma el portaveu municipal Pau Ricomà. Les xarxes de distribució elèctrica tancades estan implantades en diversos països d'arreu d'Europa i permeten accedir al sistema elèctric com un únic consumidor abaratint els costos de les indústries que es relacionen entre sí en polígons concrets. En paraules de Jordi Salvador, diputat d'ERC al Congrés dels Diputats: 'amb aquest sistema podríem abaratir un 30% el preu de l'energia per al sector industrial i evitaríem deslocalitzacions.

Vilafranca del Penedès

Comunicat d’ERC Vilafranca sobre la imposició de penjar la bandera espanyola a l’Ajuntament

El passat divendres 17 de febrer i després de dècades de normalitat, a la façana de l’Ajuntament de Vilafranca va veure’s hissada la bandera espanyola degut a la persecució malaltissa per part de la Delegació del Govern del Regne d’Espanya contra els ajuntaments democràtics de Catalunya.   Davant d’aquest fet volem exposar les següents consideracions:   El passat 27 de setembre de 2015, el 63,5% dels vilafranquins i vilafranquines van votar a favor de la independència de Catalunya. Entenem que l’ajuntament ha de ser fidel a aquest mandat. Des d’ERC Vilafranca rebutgem l’intent del Govern espanyol de dur a terme una guerra de banderes. Els ajuntaments, a partir dels càrrecs electes, representen a la ciutadania i el Ple de Vilafranca va acordar l’any 2009 que a l’Ajuntament hi onegés la bandera de Catalunya. Rebutgem la imposició de la bandera espanyola a la façana de l’Ajuntament i la persecució a què s’està sometent als ajuntaments catalans per part del govern espanyol.

Lleida

El grup municipal ERC-Avancem exigeix la dimissió del conseller delegat del CNC i un pla de viabilitat per a la Llotja

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem demanarà al proper ple de la Paeria la dimissió del conseller delegat del Centre de Negocis i Convencions (CNC) per la seva responsabilitat en la mala gestió de l’equipament, que ha suposat una previsió de pèrdues de prop de 9 milions d’euros des del 2010. També reclama que es faci un informe de la situació econòmica actual i un pla de negoci per garantir el futur de la Llotja. El president d’ERC-Avancem, Carles Vega, ha presentat aquest dilluns la moció que es debatrà al ple de divendres i ha denunciat que ‘la Llotja no està ni sota control polític ni sota supervisió econòmica directa de l’Ajuntament.’ També ha destacat que el grup d’Esquerra té la voluntat de fer públic el debat de la gestió de la Llotja més enllà del CNC i que ‘cal acabar amb el pantallisme i l’entramat de fundacions i opacitat que hi ha al voltant de l’equipament.’ La moció demana, en primer terme, que l’Ajuntament de Lleida insti el CNC a reclamar el cobrament del deute contret per l’empresa i confiscar la garantia dipositada en el moment de formalització del contracte de concessió.

Tarragona

Esquerra Republicana eleva al Congrés la demanda històrica de xarxes elèctriques tancades

Esquerra Republicana presenta una Proposició no de Llei al Congrés per tal que l'estat apliqui la normativa europea que permeti la implantació de xarxes de distribució elèctrica tancades. Amb aquesta proposta els republicans donen continuïtat a la demanda que va presentar el grup municipal a l'Ajuntament de Tarragona en forma de moció el juny passat. 'És una demanda històrica del territori que reivindica l'AEQT i el sector químic per garantir la competitivitat de la nostra indústria. Des d'ERC estem fent un front comú en totes les institucions on tenim representació per tal d'implantar les condicions de competitivitat que marca la Unió Europea i que l'estat ens nega', afirma el portaveu municipal Pau Ricomà. Les xarxes de distribució elèctrica tancades estan implantades en diversos països d'arreu d'Europa i permeten accedir al sistema elèctric com un únic consumidor abaratint els costos de les indústries que es relacionen entre sí en polígons concrets. En paraules de Jordi Salvador, diputat d'ERC al Congrés dels Diputats: 'amb aquest sistema podríem abaratir un 30% el preu de l'energia per al sector industrial i evitaríem deslocalitzacions.

Cartell de l'acte d'aquest 25 de febrer
Gavà

L’acollida de refugiats, a debat a Gavà aquest dissabte amb el secretari de migracions de la Generalitat

Oriol Amorós, secretari d’igualtat, migracions i ciutadania del Govern de la Generalitat visitarà Gavà aquest dissabte, 25 de febrer, per protagonitzar un debat públic emmarcat en la campanya d’ERC La República que farem. L’acte, obert a tothom, es farà als Baixos del Museu de Gavà i començarà a les 18.00 hores.   Amorós parlarà de temes de gran actualitat que gestiona des del seu departament, com ara l’acollida de refugiats i les polítiques de cooperació i migració, sempre amb l’horitzó present de la futura República catalana.   La República que farem és una campanya informativa i de debat ciutadà engegada per Esquerra el passat octubre de 2016 per dissenyar, de manera col·lectiva i participativa, el nou país que volem. La iniciativa s’està desenvolupant arreu del territori, dividida en cinc eixos temàtics sobre els que s’estan organitzant debats i xerrades, moderats per experts en els diferents àmbits de discussió. Els eixos són Economia i Treball, Ciutadania i Benestar, Cultura i Educació, Territori i Medi Ambient i Política internacional.

La Seu d'Urgell

VALORACIÓ DEL PLE DE FEBRER. S’APROVEN LES 2 MOCIONS PRESENTADES PER ERC

El Grup Municipal ERC de La Seu ha presentat aquest dilluns dues mocions que han estat aprovades després de transaccionar-se algun dels seus punts d’acord amb la resta de partits.   En la primera moció, la formació proposava recuperar els sentits únics de circulació als carrers de Mossèn Cinto Verdaguer i Camí de l’Hortal de Castellciutat tal i com es recull a les fitxes del Pla de Mobilitat Sostenible però el govern ha declarat que aquesta informació no és la definitiva i ha remes al grup el plànol general, també contingut en el Pla de Mobilitat, i que no havia estat posat a l’abast de la formació que presentava la moció. Davant de la discrepància entre totes dues informacions, el grup d’Esquerra ha posat sobre la taula els següents punts d’acord que han estat aprovats per la totalitat dels grups: convocar l’empresa redactora del Pla de Mobilitat, en el termini màxim de quinze dies, perquè doni explicacions de les dues versions compreses en el Pla i que argumenti quina hauria de ser la implementada finalment, segons el criteri tècnic.

Osona

Àlex Garrido nou president de l'Assemblea d'alcaldes/esses i regidors/es d'ERC Osona

Aquest dissabte s'ha celebrat una jornada sobre “Els reptes del municipalisme al 2017” organitzada per ERC Osona juntament amb el Grup Municipal d'ERC-JFM-AM de Manlleu. La matinal, es va dividir en dues parts: el tema del municipalisme i el seu paper en el procés i la República Catalana i una taula rodona per tractar el tema de l'aigua des de diferents models de gestió. Marc Sanglas, Diputat i Secretari Nacional de Política Municipal d'ERC, va tractar el tema del municipalisme, destacant que “hem de ser l'exemple als municipis de la República Catalana justa i transparent que aspirem a construir” així com la necessitat de “mantenir la unitat i coordinació a tots els nivells per tirar endavant el procés”. Per Sanglas, el món municipal és bàsic per assolir la independència i és que “són els primers que són conscients de la necessitat de tenir un estat propi”. En la taula rodona es va debatre sobre els diferents models de la gestió de l'aigua tractant-se pros i contres de cadascun d'ells: gestió concessionada, gestió concessionada amb intenció de municipalitzar, gestió de consorci públic i gestió directe.

ERC Badalona

Gabriel Rufián a la calçotada popular d’ERC Badalona 2017: “Això va de guanyar un país”

El passat diumenge dia 19 de febrer al migdia, més de 200 persones es van aplegar a la masia de Can Cabanyes de Badalona, per tal d’escoltar el diputat Gabriel Rufián i, acte seguit, compartir una calçotada popular. Durant tota l’estona els assistents van gaudir plegats d’un dia esplèndid que va acompanyar al llarg de l’esdeveniment. Rufián va poder parlar personalment amb diversos veïns i veïnes, de procedències i accents molt diferents, que li volien fer arribar les seves inquietuds.  Després es va adreçar als assistents, precedit d’unes paraules del tinent d’alcaldia de Badalona Oriol Lladó. El diputat a Madrid, va voler deixar clar que el procés polític en el qual estem immersos “va de guanyar un país perquè per a nosaltres l'independentisme és un estat transitori” i que la república que farem ha de ser un “país millor” i l’hem de construir “sense anar contra ningú”.   Després de la seva intervenció, Gabriel Rufián, acompanyat de familiars i amics, es va unir al dinar popular i va poder gaudir dels calçots i la carn a la brasa que s’havien anat preparant al llarg del matí.

Maresme

L'educació torna a ser el centre d'atenció del debat d'ERC al Maresme

El diputat al Parlament de Catalunya Chakir el Homrani exposarà a Montgat, dimarts 21 de febrer, les prioritats en educació dins el marc de la campanya La República que Farem. L'acompanyaran el president de la sectorial d'Educació d'ERC, Carles Martínez, i l'alcaldessa de la població, Rosa Funtané. Les polítiques educatives són, per a ERC, un dels pilars que han de sostenir la nova república que estem a punt d'aconseguir i per aquesta raó volem que tothom pugui participar-hi i dir-hi la seva. Després de Premià de Mar i Canet de Mar, ara és el torn d'obrir el debat a Montgat. Durant l'acte, a banda d'exposar la feina que s'està fent actualment i les línies bàsiques que hem de tenir en compte per als pròxims anys, es recullen les propostes dels assistents, que també poden fer aportacions en altres àmbits. Recordeu que podeu participar en la campanya des del web larepublicaquefarem.cat, on hi ha un apartat específic per recollir les vostres opinions. Serà a les 19h al local d'ERC a Mongat, al carrer Horta 18 (Mallorquines).