Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Santa Coloma de Gramenet

La Irresponsabilitat del Govern Socialista

La convocatòria d’eleccions per segon cop consecutiu ha estat una irresponsablitat per part del govern “socialista” d’en Pedro Sánchez és una evidència, i crec que ningú a hores d’ara ho pot discutir. Una irresponsabilitat del govern “socialista” per la incapacitat de formar un govern de coalició amb Unidas Podemos. Una irresponsabilitat del govern “socialista” per oferir en safata la possibilitat que la dreta i l’extrema dreta poguin acabar sumant en un govern, que complicaria i molt la sortida negociada del conflicte polític català. Una irresponsabilitat del govern “socialista” sabent que coincidiria amb la publicació de la indigna sentència i les protestes que aquesta sentència comportaria. Una irresponsabilitat del govern “socialista”, per la incapacitat de formar un govern progressista a l’estat i avançar en els canvis necessaris i revertir totes les polítiques neoliberals i retallades socials acumulades sobre les classes populars durant tants anys.

Jornades 2018
ERC al Segrià

Tret de sortida a les V Jornades de Salut de Corbins

Demà comença la primera xerrada sobre ‘El maneig dels problemes associats al pacient amb dependència’ a càrrec de Josep Mª Martinez i Aida Castello, infermers de ABS Lleia Rural Nord. Les jornades de Salut de Corbins arriben a la seva 5a edició. Demà, Divina Farreny, gerent de la Regió Sanitària i Jordi Verdú, alcalde de Corbins seran els encarregats demà de donar el tret de sortida a aquest cinquè any de xerrades. La primera jornada tractarà sobre "El maneig dels problemes associats al pacient amb dependència" a càrrec de Josep Mª Martinez i Aida Castello, infermers de ABS Lleia Rural Nord.   La segona jornada, serà el dia 14 de novembre i  parlarem de " l'Alzheimer, cuidar-nos per cuidar", a càrrec de Silvia Hoyos, treballadora social de  ABS Lleia Rural Nord. Finalment  el 21 de novembre es farà la xerrada de "l'Oftalmologia des de l'atenció primària’, a càrrec de Laura Gros i Laila Al-Jouja, doctores de  ABS Lleia Rural Nord. En acabar, Carles Roca Burillo, director de  ABS Lleia Rural Nord, serà l’encarregat de dur a terme la cloenda de les V jornades de Salut.

Roda de Berà

El ple rebutja la sentència del Tribunal Suprem

El dimecres 30 d’octubre el nostre grup municipal conjuntament amb el grup de Junts per Roda de Berà va presentar una moció de resposta a la sentència del tribunal suprem i per demanar l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes, en la que es rebutja la sentència condemnatòria que representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya.   També es rebutja la violència exercida pels cossos i forces de seguretat de l’Estat Espanyol envers els manifestants pacífics del passat dilluns 14 d’octubre arreu de Catalunya, i els dies successius.   Reclama la llibertat immediata de totes les persones preses polítiques i exigir l’amnistia de totes elles, i de les persones exiliades, com a reconeixement de l’absència de cap delicte vinculat a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre.   La nostra regidora, la Sra. Eva M. Giménez va dir als companys de consistori "No venim aquí a convèncer a ningú, però sí que m'agradaria que deixessin de banda les directrius que marquen els partits polítics i parlin amb el cor".

L'Escala

ERC l'Escala introdueix el projecte de reforma del Carrer de Gràcia al pressupost 2020

Els republicans van fer diverses propostes encaminades a complir els objectius de combatre el canvi climàtic, facilitar l'obertura d'empreses i fomentar les obres per millorar l'accessibilitat així com recuperar la partida de carril bici i dotar al pressupost d'una partida específica per abordar el projecte de rehabilitació del carrer de Gràcia. També van fer incís en la necessitat de treballar activament per adquirir habitatge social. El grup republicà de l'Escala, que va abstenir-se en la votació de les ordenances fiscals i el pressupost 2020 com a gest de voluntat de treball conjunt i de no bloqueig de la feina del dia a dia municipal, va aconseguir el compromís del govern, en forma de partida concreta, d'abordar, ja durant aquest primer any de mandat, el projecte de remodelació del carrer de Gràcia. La necessitat de reurbanitzar el carrer de Gràcia és una de les prioritats que els republicans ja apuntaven en el seu programa electoral d'aquestes municipals, i es mostren satisfets d'haver pogut introduir aquesta partida en el pressupost 2020.

Catalunya del Nord

El 9 de novembre, manifestació pels Països Catalans i la llibertat dels presos a Perpinyà

Catalunya Nord sortirà al carrer el dissabte 9 de novembre. Ho fem cada any per recordar que el tractat dels Pirineus -7 de novembre del 1659-, per nosaltres és paper mullat. Esquerra Republicana de Catalunya Nord hi serem per deixar clar que si en 360 anys els estats francès i espanyol no han aconseguit acabar amb nosaltres no ho aconseguiran ara. El nostre marc de referència històric, cultural, econòmic i polític són els Països Catalans. D'ençà dos anys la Diada de Catalunya Nord té un significat encara més vigent: és el clam de "Llibertat pels presos polítics catalans" que es fa sentir més enllà de les fronteres espanyoles però en terres catalanes. Dissabte 9 de novembre, vigília de les eleccions espanyoles, nos cal ser tots a Perpinyà: a les quatre de la tarda, sortida de la manifestació, plaça de Catalunya; a les 18h, parlaments i actes polítics davant del Castellet; concert (5 euros), a la Casa Musical. Subscriu-te per rebre el butlletí d'Esquerra Republicana de Catalunya Nord

Catalunya del Nord

El 9 de novembre, manifestació pels Països Catalans i la llibertat dels presos a Perpinyà

Catalunya Nord sortirà al carrer el dissabte 9 de novembre. Ho fem cada any per recordar que el tractat dels Pirineus -7 de novembre del 1659-, per nosaltres és paper mullat. Esquerra Republicana de Catalunya Nord hi serem per deixar clar que si en 360 anys els estats francès i espanyol no han aconseguit acabar amb nosaltres no ho aconseguiran ara. El nostre marc de referència històric, cultural, econòmic i polític són els Països Catalans. D'ençà dos anys la Diada de Catalunya Nord té un significat encara més vigent: és el clam de "Llibertat pels presos polítics catalans" que es fa sentir més enllà de les fronteres espanyoles però en terres catalanes. Dissabte 9 de novembre, vigília de les eleccions espanyoles, nos cal ser tots a Perpinyà: a les quatre de la tarda, sortida de la manifestació, plaça de Catalunya; a les 18h, parlaments i actes polítics davant del Castellet; concert (5 euros), a la Casa Musical.

Urgell

La repressió no ens aturarà. Acte electoral a Agramunt

Esquerra Republicana de Catalunya ha realitzat un acte electoral de campanya per a les eleccions del proper 10 de novembre a Agramunt aquest dimarts al vespre. L'acte ha comptat amb les intervencions de les candidates al Senat Mirella Cortés i Sara Bailac, la candidata al Congrés Inés Granollers i l'alcalde d'Agramunt i diputat al Parlament, Bernat Solé.  La candidata al Congrés Inés Granollers, ha assegurat que el 10N cal anar a votar per 'a evitar que el PSOE guanyi a Catalunya, ja que seria com un aval a la repressió i la venjança de l'estat, i tenim clar que davant d'un PSOE que amenaça cada dia amb el 155, que ataca l’escola i els mitjans de comunicació catalans, i que vol prohibir els referèndums inclouent-los al codi penal, no tenim res a parlar'. Granollers, que també és regidora a Bellpuig, ha defensat la necessitat de grans consensos de país i 'el compromís de treballar sense defallir per a arribar a la República catalana'. 'Davant les sentències de la vergonya, la millor resposta és persistir, fer-los veure que ni ens rendirem, ni desapareixerem, el diumenge, fem que guanyi el sobiranisme', ha exclamat.

Federació de Lleida

Alfred Bosch: ‘Contra la repressió del règim del 78, nosaltres demanem l’amnistia; és a dir, que els que ja estan sentenciats surtin de les presons i els que no, també’

El conseller i la candidata Sara Bailach han visitat la família del represaliat Albert Martí abans de participar en un acte de campanya a la localitat de Térmens     L’honorable conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Alfred Bosch, juntament amb la primera candidata al Senat per la demarcació de Lleida, Sara Bailac, ha participat avui en l’acte de campanya organitzat per la coalició Esquerra Republicana de Catalunya – Sobiranistes a la localitat noguerenca de Térmens.   Bosch, que uns minuts abans de l’acte s’havia reunit en privat amb la família del cantautor Albert Martí, ha assegurat que des de la seva formació ‘no estem conformes amb la repressió en general tant pel que fa a les sentències d’aquestes nou persones que han rebut 100 anys de presó com pel que fa a tots els detinguts i els represaliats; el que s’està fent a la gent que per votar, per organitzar una votació o per expressar-se lliurement, no té nom’.

Urgell

La repressió no ens aturarà. Acte electoral a Bellpuig

La casa de cultura de Bellpuig ha acollit aquest dimarts al vespre l'acte de campanya d'Esquerra Republicana de Catalunya amb la presència de la candidata al congrés Inés Granollers, l'alcalde d'Agramunt i diputat al Parlament, Bernat Solé i l'alcalde de Bellpuig Jordi Estiarte.  Per a Inés Granollers, el 10N cal anar a votar per 'contrarrestar el PSOE que amenaça cada dia amb el 155, que ataca l’escola catalana, que vol intervenir la  televisió catalana i que nega la democràcia perquè vol prohibir els referèndums inclouent-los al codi penal'. 'Diumenge cal derrotar el PSOE a les urnes, la resposta a la sentència no pot ser de cap manera una victòria del PSC a Catalunya, seria com un aval a la repressió i la venjança de l'estat'. La republicana ha manifestat que des d'ERC 'defensem Catalunya i els grans consensos de país, som els que farem que aquest país torni a votar en un referèndum d’autodeterminació, perquè mai ens cansarem de treballar per a arribar a la República catalana'.

Polinyà

A Polinyà, glifosat no gràcies!!

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Polinyà va demanar a l’equip de govern del PSC mitjançant la instància número 6178, els herbicides utilitzats per l’empresa de manteniment de la jardineria del municipi. Malauradament la resposta que ens han donat, ha estat dolenta pels interessos de la nostra Vila, ja que tal i com sospitàvem, l’empresa mantenidora està utilitzant Glisofat, un producte que insistim que el glifosat és un herbicida molt polèmic classificat com a substància probablement cancerígena (Grup 2A) per l’Agència d’Investigació del Càncer (IARC), vinculada a l’OMS. Esquerra Republicana de Catalunya ha rebut la resposta dels serveis municipals de que el producte que s’està aplicant a Polinyà és Roundup Ultra Plus amb una “afectació greu sobre la biodiversitat urbana” ja que la seva toxicitat actua sobre els insectes però “altera també la cadena tròfica amb efectes sobre els ocells urbans i sobre els animals de companyia com gossos i gats si hi interactuen quan s’acaba de dosificar”.

Alt Pirineu

Eritja: Mentre no es resolgui el conflicte català, l’estabilitat de l’estat espanyol estarà aturada. Hem d’anar a votar per continuar fent-li el pols a l’Estat

Els candidats al Senat i Congrés, Miquel Caminal, Núria Juangran, Pol Oliva i Xavier Eritja, han participat aquesta tarda a l’acte realitzat a la sala de plens de l’Ajuntament de Sort. La candidata del municipi de Sort, Núria Juangran ha presentat l’acte i als assistents, donant pas al ponent més jove. Pol Oliva, candidat suplent al Congrés, ha parlat en nom de la joventut, com a membre i també President de Jovent Republicà del Pallars Jussà: “El jovent hem decidit seguir endavant, nosaltres passem a l’acció.” El Senador, Miquel Caminal, ha apel·lat als assistents a acudir massivament a les urnes el dia 10, “La sentència ha estat un escarment a tot aquell que pensi en un referèndum i en el procés. Aquesta partida només la guanyarem votant.” A continuació, la pallaresa Núria Juangran ha expressat un missatge enfocat al territori: “Al Pirineu tenim unes vies feixugues pendents de millora, amb uns ports i variants en espera. Hem d’establir vincles entre empreses de les comarques del Pirineu, per poder-ho fer necessitem unes vides dignes.

Federació de Girona

Montse Bassa: “PP i socialistes faran la gran coalició contra Catalunya. Però a l’independentisme no se’l pot derrotar a cops del codi penal. Contra la seva venjança, la nostra victòria”

La candidata al Congrés d’Esquerra a les comarques gironines, Montse Bassa, s’ha mostrat convençuda que tant “PP com socialistes faran una gran coalició contra Catalunya ”. “A l’independentisme no se’l pot derrotar a cops del codi penal. Contra la seva venjança, la nostra victòria”, ha afegit. Bassa ha manifestat durant un acte celebrat a Santa Coloma de Farnes que ha arribat “’l’hora de l’acció i els fets. I d’omplir urnes i  carrers tant temps com faci falta!”  “Volem guanyar als socialistes als Països Catalans. I també volem guanyar a Ciutadans a l’Estat Espanyol. I després d’haver-los guanyat els hi tornaré a recordar, com faig fer al Congrés, que no cal que tornin a venir a fer campanya al meu poble, davant de la casa de la meva mare”,  ha afirmat. La candidata republicana ha assegurat que aquesta és “la millor victòria” que li podem regalar a la Dolors i a la Carme i a la resta dels presos polítics: “Fem que el 10 de novembre la Dolors somrigui i els seus carcellers facin mala cara.

Ebre

Norma Pujol: “El vot republicà és la millor garantia per defensar l’Ebre i respondre amb contundència la repressió i la sentència”

Els candidats republicans Norma Pujol i Miquel Aubà ha presentat aquest matí el programa territorial que defensaran a les Corts espanyoles. Pujol ha afirmat que “el vot republicà és la millor garantia per defensar l’Ebre i respondre amb contundència la repressió i la sentència de la vergonya”. La candidata  ha destacat que “la millor resposta és una victòria republicana a Catalunya per donar un missatge clar i nítid al món. Estem convençuts que el 10 de novembre tornarem a pintar de groc republicà les urnes de les Terres de l’Ebre i de tot el país” Pujol ha demanat el vot per “per aturar la gran coalició PSOE-PP i la menor coalició PSOE- Ciudadanos, i per  aturar la ultradreta que va legitimar el rei espanyol amb el discurs del 3 d’octubre. Les seves paraules van avalar la violència policial de l’1 d’octubre i la violència judicial i verbal de després”. El cap de llista Miquel Aubà ha demanat que “la gent de l’Ebre voti en clau territorial” perquè “cal anar a Madrid a plantar cara, a dir que tenim memòria, que n’estem farts del maltracte i el menyspreu del PP i del PSOE  cap a les Terres de l’Ebre”.

Urgell

Sara Bailac: ‘Esquerra Republicana de Catalunya és el primer partit polític que ha fet un acte electoral per a la població reclusa del Centre Penitenciari Ponent’

Els primers candidats de la demarcació de Lleida al Congrés i al Senat per la coalició Esquerra Republicana de Catalunya – Sobiranistes, Xavier Eritja i Sara Bailac han assistit aquest matí, acompanyats del seu equip de campanya, al Centre Penitenciari de Ponent on aquesta formació ha dut a terme un acte electoral, que tal i com ha explicat Bailac a la sortida, ‘és la primera vegada que un partit polític fa un acte de campanya electoral en aquest Centre’.   Bailac ha valorat, a més, de manera molt positiva aquesta experiència que ha qualificat ‘de trobada amb un grup reclusos que han demanat d’assistir-hi’. Així doncs, la formació republicana ha pogut explicar als reclusos ‘els motius pels quals ens presentem a aquesta contesa electoral del 10 de novembre, hem pogut conversar amb ells i, la veritat és que ens han fet moltes preguntes i algunes aportacions interessants que hem pogut contrastar sobre la nostra proposta i el nostre projecte polític’.   De la mateixa manera, la candidata a la cambra alta legislativa s’ha mostrat molt satisfeta de que en decurs de l’acte electoral ‘haguem tingut l’oportunitat de poder arribar una mica del nostre escalf, el nostre suport, recolzament a alguns dels joves que han estat represaliats en algunes de les darreres mobilitzacions’.

En Ferran, l'Emma i en Xevi. Els nostres 3 regidors
Sant Hilari Sacalm

Eleccions municipals 2019

Acabem de passar per un període electoral: les Generals, les Europees i les municipals. Amb precampanyes, campanyes.... Tot i això, la participació del poble ha pujat del 65%, a més del 70%. Gràcies a les 541 persones que ens han donat la seva confiança a través del vot, hem obtingut tres regidors que ens han permès tornar a entrar a l’ajuntament. Estem a punt d’encetar una legislatura nova, quatre anys on farem una oposició ferma, però constructiva. La feina fins aquí, ha estat intensa, però l’hem fet il·lusionats i pensant en el poble, us hem escoltat a totes i tots, a través de les enquestes per internet i en paper, amb les tertúlies amb diferents sectors del poble, amb les xerrades de barri, amb les xerrades a les paradetes, amb les persones que ens trobàvem pel carrer i actes del poble i que parlaven amb nosaltres. Hem plasmat les vostres idees en el programa electoral. Aquest programa no es quedarà en un calaix, serà el nostre full de ruta i mirarem de treballar per tal que s’implementin les vostres idees durant aquesta legislatura, i us continuarem escoltant i preguntant.

Foto de grup a la maternitat d'Elna
Sant Hilari Sacalm

Records de l'exili

  Esquerra Republicana de Sant Hilari hem portat a terme una sortida, on varen participar 60 persones, al museu memorial de l’Exili de la Jonquera, el passat 3 de novembre, on ens va permetre fer un viatge al passat per veure les condicions tan horribles que varen patir els republicans catalans i espanyols, l'any 1939, en el seu viatge cap a França, per fugir de la repressió del franquisme. Tot seguit ens vam dirigir a la platja d’Argelers, lloc on estava situat el campament de refugiats. L'ultima visita va ser a la maternitat d’Elna, un raig llum per les dones embarassades per tenir els seus fills amb unes condicions mínimament humanitàries.     

Sarrià de Ter

El Grup Municipal d'ERC-SDT finalitza la 5a Edició de les Reunions de Barri

Aquestes reunions es convoquen a finals d'any per tal de poder entrar les propostes dels veïns i veïnes abans de l'aprovació dels pressupostos de l'any següent. La política és l'art de gestionar la caixa comuna que tots els ciutadans omplen amb els seus impostos. Els partits polítics quan dissenyen el seu programa de govern, fan les diferents propostes de despesa i inversió en funció de les necessitats que ells creuen que el poble necessita. Tanmateix, estructuren el seu projecte de govern tenint en compte els seus valors socials i culturals.  Fruit d'aquesta barreja, de necessitats veïnals i defensa d'un model social i cultural, el grup municipal d'ERC-SDT posa l'enfocament de la seva visió en el conjunt de mirades que els veïns han manifestat en les diferents entrevistes i reunions que s'han fet. El programa electoral amb el qual ERC-SDT es va presentar a les darreres eleccions constava d'onze capítols que signifiquen onze missions per millorar la qualitat de vida els sarrianencs i sarrianenques.