Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Federació de Lleida

Espigares: ‘L’estació d’autobusos de Lleida és l’exemple més clar de les promeses incomplertes d’un PSC amb un model de ciutat basat només en grans obres faraòniques’

La diputada del Grup Republicà al Parlament de Catalunya, Gemma Espigares, ha intervingut avui a la Comissió de Territori de la cambra catalana per presentar una esmena a favor a la proposta de resolució presentada pel grup de Ciutadans sobre l’increment del nombre d’andanes en el projecte de la nova estació d’autobusos de la ciutat de Lleida.   Espigares, ha qualificat el projecte actual com ‘l’exemple més clar de promesa incomplerta del PSC que veiem els lleidatans i lleidatanes cada cop que hi ha eleccions’, alhora que s’ha mostrat convençuda de que l’actual equip de govern que encapçala Esquerra Republicana a la Paeria de Lleida ‘deixarà enrere un model de ciutat amb grans obres faraòniques com la Llotja, la Fira o Mariola 20000 i farà una proposta molt més actualitzada i que tindrà en compte la dimensió real que necessita l’estació d’autobusos de la nostra ciutat’.   A part de compartir aquesta necessitat de que es dimensioni el projecte, la republicana també ha incidit en que ‘cal elaborar un pla global de mobilitat per donar resposta a les necessitats de tota la ciutadania de la ciutat i també a les de totes aquelles persones que viuen als pobles propers a la mateixa i que només tenen la possibilitat de desplaçar-se amb autobusos perquè no disposen de línies de ferrocarril opcionals’.

Sant Martí

Prou homofòbia als nostres barris

La Federació de districte d'ERC Sant Martí, vol manifestar la més profunda repulsa a les agressions homòfobes i lesbòfobes que han tingut lloc aquests dies a la ciutat de Barcelona. Especialment volem condemnar enèrgicament l'agressió que va tenir lloc ahir al barri de la Verneda. Diem especialment no solament pel fet que s'hagi produït a un dels nostres barris sinó perquè aquest cop les persones agredides i insultades han estat les i els membres d'una família lgtbi. Cap excusa, tampoc l'embriaguesa, pot justificar aquests atacs. És urgent que tots els entorns socials, entitats i també les administracions prenguin consciència del greu problema a què ens enfrontem. Mentre el blanquejament d'aquestes actituds per part de partits ultradretans i populistes pugui trobar tebior en la resposta social, política o judicial, els drets humans, la democràcia i la llibertat no es respectaran a casa nostra. ERC Sant Martí vol fer costat i mostrar tot el nostre suport a la família agredida i ens posem a la seva disposició per tot allò amb què els puguem ajudar.

Pallars Jussà

Després d'unes negociacions tancades per part de Junts per Catalunya, ERC Pallars Jussà es conjura a liderar l'única coalició republicana i independentista al Consell Comarcal

L’executiva comarcal del Pallars Jussà, reunida el 2 de juliol de 2019, informa en relació a les negociacions per la configuració del Consell Comarcal. Atès que: Hem realitzat 3 reunions de negociació i a hores d’ara encara no se’ns ha plantejat en base a quin programa es vol governar, i tot i les reiterades peticions encara no se’ns ha proposat quines persones plantegen per encapçalar-ho a nivell de presidència o gerència. Hem anat modificant la nostra proposta en base a les converses: passant de dues vicepresidències, a presidència o gerència i una vicepresidència, després a presidència compartida, i finalment el 28/06 a les 13h, a repetir l’actual configuració com se’ns demanava, de 2a vicepresidència i presidència els 4 anys per JUNTS X CAT (proposant al Sr. Martí Cardona, alcalde de Conca de Dalt en diverses legislatures, per la seva experiència, esperit de consens, coneixement del Consell i trajectòria transparent). Que el divendres a les 21:00 h se’ns va comunicar que es tancaven les negociacions, nosaltres vam insistir a continuar-les i per part de Junts per Catalunya no obtenim cap resposta en relació a la negociació de la configuració del Consell Comarcal.

El Prat

L’alternativa al conformisme

A les darreres eleccions municipals la ciutadania pratenca va decidir mitjançant els seus vots situar la nostra candidatura com a cap de l’oposició a la ciutat. Alhora, els partits que fa més d’una dècada que governen la ciutat van aconseguir mantenir resultats i que l’hereu de Lluís Tejedor fos escollit alcalde. En aquest sentit, des d’Esquerra Republicana felicitem al nou alcalde, en Lluís Mijoler, i li desitgem la millor de les sorts. El dimecres 3 de juliol, al primer Ple municipal del mandat, el nou alcalde ens ha presentat el seu equip de govern. Un equip continuista, que no presenta canvis substantius respecte el mandat anterior excepte quatre intercanvis de carteres i la creació de la regidoria de memòria històrica. Una regidoria que ERC dúiem al nostre programa electoral i que ens alegrem de la seva creació. Esperem que el nou equip de govern en faci un bon ús, que realment promocioni la memòria històrica de la nostra ciutat i ofereixi eines als historiadors i historiadores de la ciutat per facilitar-los l’estudi de la història del Prat amb rigor i sense sectarismes.

Consell Comarcal del Vallès Oriental
Vallès Oriental

Esquerra Republicana aposta per un acord polític de concentració als òrgans comarcals

Els resultats a les municipals del 2015 van possibilitar un nou escenari polític al Vallès Oriental. La voluntat d’Esquerra Republicana, aleshores, va ser de fer un pacte polític de concentració als tres òrgans comarcals –Consell Comarcal, Consorci de Residus i Consorci del Besós-Tordera– que aplegués les forces polítiques i representés la totalitat de la comarca. Aquest fet es va complir a tot arreu, tret del Consell Comarcal, on no va ser possible, però que amb la presidència d’ERC es va iniciar un important canvi de model de gestió i una renovació política. Després de les eleccions municipals del 26 de maig del 2019, Esquerra Republicana obté un suport encara més ampli, que ha permès assumir 16 alcaldies, i ha obtingut el major nombre de regidores i regidors, 155, i 47.713 vots, essent la força que encapçala més consistoris i que té més representació arreu de la comarca. ERC és la primera força en alcaldies i regidors, distribuïdes per tota la comarca: del Baix Vallès fins al Montseny, de l’Alt Congost fins al Montnegre.

L'Hospitalet de Llobregat

Esquerra Republicana torna a reclamar solucions per la manca de tendals i arbrat als parcs infantils de l'Hospitalet

Els republicans lamenten que un altre estiu i en plena onada de calor la majoria de parcs infantils no disposen de sistemes de protecció contra el sol Esquerra Republicana ha expressat la seva preocupació per la situació de nombrosos parcs infantils de l'Hospitalet que, amb l'arribada de l'estiu i en plena onada de calor, no disposen de sistemes de protecció suficients contra el sol com tendals, arbrat o altres mètodes. El portaveu republicà Antoni Garcia ha recordat que “en els darrers anys s'han portat diverses mocions per part dels diferents grups al Ple, però el govern socialista no acaba complint amb allò que s'aprova”, i ha afegit que “la realitat és que cada estiu ens trobem amb la mateixa situació de manca de protecció als parcs infantils”. En aquest sentit, Garcia ha lamentat que “ens trobem amb entorns sense espais d'ombra, envoltats de ciment i sense la suficient cobertura verda”. Antoni Garcia ha manifestat que “cal apostar per una ciutat més verda i compromesa mediambientalment”, i ha reclamat a l'equip municipal trobar “solucions efectives per donar resposta a aquest problema, per millorar l'espai públic, i en especial els parcs infantils, ja sigui amb més arbrat o altres sistemes de protecció com els tendals”.

Diputats ERC Ebre - Diputació de Tarragona
Ebre

Esquerra Republicana presidirà la Diputació de Tarragona

Llauradó en serà la presidenta i Esquerra de l’Ebre tindrà 4 diputats. La republicana Noemí Llauradó ha estat proclamada com a nova presidenta de la Diputació de Tarragona. És la primera dona que ocupa aquest càrrec i també és el primer cop que ho fa Esquerra Republicana. La reusenca, que compaginarà el càrrec amb el de vicealcaldessa de la seva ciutat, ha obtingut 19 vots gràcies a l’acord de govern al qual han arribat Esquerra i Junts per Catalunya. Esquerra ostentarà la presidència i dues vicepresidències, així com les àrees de Recursos Humans, Patronat Base, Carreteres i Territori i Serveis d’Assistència Municipal. La Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana tindrà 4 diputats, un per comarca. Pel partit judicial de Tortosa estaran Adam Tomàs i Roiget (alcalde d’Amposta); Enric Adell i Moragrega (alcalde de Paüls) i M.Teresa Mariné i Solé (regidora de Vilalba del Arcs). Pel partit judicial de Reus estarà els dos primers anys de legislatura Francesc Barbero i Escrivà (alcalde de Flix).

Ripollet

Seguim fent política [InfoRipollet]

Ara fa quatre anys, Decidim Ripollet va guanyar les eleccions trencant així amb un llarg període de govern del PSC i CIU. Des d'Esquerra Republicana vam apostar pel nou model de ciutat que Ripollet necessitava, i encara ara segueix necessitant. Per aquest motiu, vam votar a favor de la investidura de l’alcalde Osuna. Al llarg de la legislatura hem estat treballadores i col·laboradores, alhora que exigents, amb l’objectiu de ser eficients i resolutives. Fins i tot després que Decidim trenqués negociacions amb nosaltres per arribar a estranys pactes amb Ciutadans, des d'Esquerra Republicana vam continuar treballant amb la finalitat d’aconseguir aquest nou model de ciutat que encara estem esperant. Malauradament, el resultat d’aquesta feina discreta, silenciosa però intensa i sovint exitosa, no sempre ha estat reconegut. Comença una nova legislatura en la que no deixarem de lluitar per aconseguir aquest model de ciutat però ho farem d'una manera diferent: ara deixarem de recolzar i passarem a exigir; Esquerra Republicana de Ripollet no és ni serà mai la crossa de ningú.

Camp de Tarragona

Noemí Llauradó és la primera presidenta de la història de la Diputació de Tarragona

Llauradó ha estat escollida amb els vots a favor del grup d'ERC i de JuntsxCat. Totes dues formacions conformen l'equip de govern del mandat 2019-2023   Els nous diputats i diputades de la Diputació de Tarragona de la legislatura 2019-2023 han pres possessió del càrrec aquest dimarts al migdia, en un ple de constitució en què s'ha escollit la regidora reusenca d'ERC Noemí Llauradó com a nova presidenta de la institució durant el proper quadrienni. Llauradó, la qual pren el relleu del fins ara president de la institució, Josep Poblet, ha estat elegida per 19 vots. L'altra candidatura presentada, la del regidor tarragoní Rubén Viñuales (C's) ha obtingut 1 vot. Així mateix, s'han registrat 7 vots en blanc.  Després de les votacions per escollir la presidenta, Noemí Llauradó ha rebut la vara simbòlica de comandament i s'han dut a terme les intervencions dels portaveus parlamentaris. La sessió s'ha clos amb el parlament de la nova presidenta de la institució, la qual ha començat el seu parlament destacant el fet que sigui la primera dona que presideix la institució: «Per primera vegada en la seva història, la Diputació de Tarragona serà presidida per una dona, i això, que no hauria de ser destacable en ple segle XXI, malauradament encara ho ha de ser, perquè permet denunciar una situació anòmala que entre totes i tots hem de revertir, per tal de garantir una igualtat real i efectiva entre dones i homes a tot arreu, començant per les institucions, que sovint serveixen d'exemple a altres organitzacions de la nostra societat».

Sant Esteve Sesrovires

2.500€, el deute de cada sesrovirenc i sesrovirenca

Com cada any, el Ministerio de Hacienda ha publicat el deute dels ajuntaments. Sant Esteve, tot i la baixada del deute dels darrers anys, segueix sent un municipi molt endeutat. Segons les dades del ministeri el deute al nostre municipi ascendeix a 10.991.082, 92€. El que es tradueix en 1409,11€ per cada veí del municipi. Cal tenir en compte, que les dades del ministerio no contemplen el deute de la Societat Municipal (Residència de Can Serra) que incrementa el deute de l’ajuntament en aproximadament 9.000.000€. En total un deute de més de 2500€ per sesrovirenc o sesrovirenca (independentment de la seva edat). Si mirem el gràfic de l’evolució del deute al nostre municipi, es pot veure clarament que el gran increment del deute va ser en el període 2012-2014, on el deute es va més que duplicar. Anant més enrere es pot observar que de l’any 2008 al 2013, el govern Carbonell va triplicar el deute existent. En poc més de 5 anys van passar de 5M€ a més de 17M€ d’endeutament.

Els regidors amb el delegat del govern
La Llagosta

Visita del delegat del Govern

Avui 2 de juliol, en Juli Fernández, delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona i ex-alcalde de Sabadell ha visitat La Llagosta i ha volgut tenir una trobada amb els regidors d'Esquerra Republicana en Xavier Cols i Cristina Segura i el secretari d'organització de ERC-La Llagosta en Josep Torà. En la reunió mantinguda s'ha  parlat de les mancances en matèria d'infraestructures i equipaments municipals que pateix la nostra població i que els anteriors governs municipals no han sigut capaços de solucionar. Els republicans li hem transmès al delegat del Govern el nostre interès i preocupació perquè el nou CAP que ha de construir i pagar la Generalitat de Catalunya i el nou polígon industrial es realitzin amb la màxima celeritat possible. També li hem traslladat el nostre interès en la construcció d'un nou col·legi Sagrada Família, una residència i centre de dia per a la nostra gent gran, i altres temes com el problema de mancança d'oferta en habitatge i el conflicte amb Montcada i Reixac pel tema "Valentine".

Lleida

Els regidors i regidores d’Esquerra comencen a treballar a les respectives regidories

Jordina Freixanet, Jaume Rutllant, Montse Pifarré, Regina Cairol, Sandra Castro i Ignasi Amor es reuneixen amb els equips de cada àrea  Després que ahir el ple de la Paeria aprovés el cartipàs municipal que defineix, entre altres, l’organització de la corporació i les àrees de govern, els regidors i regidores d’ERC s’han traslladat aquest dimarts a les corresponents regidories per conèixer els equips de treball i posar-se al dia dels projectes que es fan a cada àrea. La tinent d’alcalde Jordina Freixanet ha anat a conèixer les instal·lacions de l’àrea de recursos humans, situada a l’edifici de Mercolleida, des d’on es farà càrrec de la nova Regidoria de Govern Obert i qualitat democràtica i institucional. El tinent d’alcalde Jaume Rutllant s’ha instal·lat a la Regidoria de Cultura i model de ciutat, on comparteix espai amb la Casa dels Gegants. La tinent d’alcalde Montse Pifarré, ha mantingut una reunió amb els responsables de tresoreria a la Regidoria d’Economia, a l’edifici de la plaça Sant Francesc.

Santa Margarida i els Monjos

L’alcaldessa de SMMonjos es posa el sou d’un municipi de 10.000 habitants.

En el ple extraordinari a l’Ajuntament de SMiMonjos (01-07-19) -que curiosament no va ser retransmès per streaming ni està gravat a Youtube- es van adjudicar els sous d’alguns càrrecs.  L’alcaldessa es va adjudicar un sou de 47.152 € que és el màxim permès a una localitat de 10.000 habitants, als quals cal afegir aquelles indemnitzacions, complements, dietes o quilometratges que tingui. Segons el nombre d’habitants del municipi (7.503) l’alcaldessa Imma Ferret hauria de percebre un màxim de 35.172€ treballant per l’Ajuntament el 100% del seu temps laboral. Degut a que tan sols vol treballar el 85% del seu temps al servei del municipi, el seu sou hauria de ser de 30.065,68.€. El que representa 10.005 euros menys que el sou que s’ha adjudicat. Es dona la circumstancia que, Imma Ferret, durant la passada legislatura, ja va ser l’alcaldessa que més va cobrar de la comarca. Les regidores Esteher Marmaneu i Filomena Martinez dedicaran el 100% del seu temps laboral a l’ajuntament i percebran 30.

Persones conselleres de districte per ERC Nou Barris
Nou Barris

Ja tenim Grup Municipal

Aquesta nit el Congrés d’ERC Nou Barris ha escollit les persones que formaran el Grup Municipal de Districte: - QUIM SANGRÀ @QuimSangra - MONTSERRAT CUSPINERA @moncuspi_in - MIGUEL ÀNGEL PALOS @MikkiSticks Moltes felicitats !!!

Olesa de Bonesvalls

PLE CARTIPÀS MUNICIPAL

Aquest dimarts, 2 de juliol a les 19'30h es durà a terme el Ple convocat per aprovar el cartipàs municipal que proposa l'equip de govern en minoria format el PSC i PODEM. La principal proposta consisteix en l'aprovació dels sous dels càrrecs amb dedicació a l´Ajuntament, els imports i les dedicacions son les següents: * Pedro Juan, 28.158 euros anuals amb dedicació completa de 37,5 hores setmanals. * Roser Martínez, 15.970 euros amb dedicació parcial de 26,25 hores setmanals (anterior regidor, dedicació: 18,5h). * Carlos Vico, 14.829 euros amb una dedicació parcial de 24,38h (anterior regidor, dedicació: 15h). És evident que des d'Esquerra hi estem totalment en desacord, l'increment de la dedicació parcial dels dos regidors suposa més d'un 60% d'increment respecte de les dedicacions dels regidors en el govern anterior. Aquest increment no queda justificat sota cap concepte, excepte el tenir uns sous a costa de les arques municipals. Esperem que aquesta proposta no tingui la majoria del Ple i que no es dugui a terme.

Noguer i Presas han signat l'acord a la diputació gironina
Federació de Girona

Pacte d’Esquerra Republicana i Junts per Catalunya per governar plegats la Diputació de Girona

Esquerra Republicana i Junts per Catalunya han presentat un acord de governabilitat a la diputació de Girona per al mandat 2019-2023. El pacte que s’acabarà de desenvolupar durant els propers dies situa a Miquel Noguer com a president i al republicà Pau Presas de vicepresident primer. Durant la presentació, Presas ha destacat que “estem molt satisfets per l'acord de govern que presentem avui a la Diputació de Girona entre  JuntsxCat i Esquerra Republicana perquè, entre altres motius forma part d’un compromís global per intentar fer governs republicans amb l'objectiu de defensar els drets i les llibertats dels catalans i catalanes”. “Representem la gran majoria d’alcaldies i regidors que han estat elegits als ajuntaments de la demarcació gironina i, per tant, també som les dues forces que conjuntament representem la gran majoria dels gironins i gironines”, ha explicat Presas. A l’hora de parlar dels propers quatre anys, el republicà ha afirmat que “les dues forces disposem d’un ampli coneixement del territori, experiència en la gestió i la voluntat de millorar les condicions de vida i el benestar de tota la ciutadania de la demarcació estant al costat dels ajuntaments”.

Catalunya del Nord

Debat ric i participatiu sobre els presos catalans a la festa del TC a Argelers

Joan Josep Nuet, diputat d’ERC a les Corts va participar al debat sus de la situació dels presos polítics i exiliats a la festa del Travailleur Catalan, revista de la federació nord catalana del Partit Comunista Francès. Els organitzadors van precisar d’entrada que aquest no seria un debat  sobre la independència sinó sobre la llibertat d'expressió i doncs el dret a reivindicar l'autodeterminació. També eren entre els convidats Jacint Carrera, per Òmnium Catalunya Nord, Pere Manzanares, pel Comitè pour la Liberté en Catalogne, Laura Bertran, periodista a Ràdio Arrels, Pierre Ozoulias, senador pel PCF, Nicolas Garcia secretari del PCF a Catalunya Nord. Ana Surra, senadora a Madrid i François Calvet senador a Paris, inicialment previstos van tenir impediments d’agenda. Entre les intervencions, Jacint Carrera va denunciar en particular, les detencions de més de dos anys ara de Jordi Cuixart (Òmnium) i Jordi Sànchez (ANC) que no tenien cap càrrec i cap poder executiu per haver organitzat el referèndum de l’1 d’octubre.