Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Sant Esteve Sesrovires

Recuperar l'orgull sesrovirenc

A dia d'avui, sesrovirenca des de que vaig nèixer, miro el nostre poble i sento llàstima. És una tristesa basada en l'enyorança del que tots recordem que vam gaudir i que ja no reconeixem per enlloc. Sovint, en converses espontànies amb veïns i amics, recordant tantes vivències compartides es revifa aquell sentiment d'orgull sesrovirenc, perquè el sentiment encara hi és però cal despertar-lo de nou.   Qui no recorda aquelles esbojarrades baixades d'andròmines? El cicle de concerts de la primavera jove, que començàvem poc després de Carnaval i gairebé enllaçàvem amb la revetlla de Sant Joan? La gincama nocturna, els diables construint la seva Pregafoc, les nits d'estiu veient el Torneig de futbol sala a la pista Francesc Castellet, els monòlegs al Casino, el curs de monitors que molts joves fèiem per treballar després als Casals d'estiu, i al saló de la infància de les vacances de Nadal...   Vaig tenir la sort de viure l'etapa de la joventut quan Sant Esteve destacava per tenir un gran teixit associatiu amb molta participació social, la qual cosa enriquia al poble i als seus veïns i veïnes.

Ebre

Els alcaldables joves republicans reivindiquen la necessitat d’implicar-se per canviar els municipis

Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal presenta un nombre destacat de llistes amb joves al capdavant en aquestes eleccions municipals del proper 26 de maig. Aquest és el cas de Jordi Forné, l’alcaldable d’Alfara de Carles, que amb només 22 anys es convertirà en alcalde d’aquest municipi a partir de diumenge perquè és l’única candidatura que s’ha presentat. “Hem de fer coses noves, perquè si les coses es fan igual tota la vida, al llarg del temps van perdent”, ha assegurat Forné. A més, el futur alcalde d’Alfara de Carles ha afegit: “Els joves hem d’implicar-nos i aportar el nostre gra de sorra”.   En la mateixa línia s’ha expressat el que va ser l’alcalde més jove de les Terres de l’Ebre l’any 2015, Joan Juncà de la Torre de l’Espanyol: “Sóc dels que pensa que el jovent hem d'implicar-nos, sobretot, amb el tema del despoblament rural. Si nosaltres no anem al capdavant, ningú ho farà per nosaltres”.   La candidata a l’alcaldia de Tivenys per Implicats-Acord Municipal, Eva Roig, ha destacat la importància de “rejovenir idees, propostes i iniciatives” per donar un impuls als nostres pobles.

Sant Martí

Elisenda Alamany: "Qualsevol desplaçament des de Barcelona a un altre municipi de l’AMB no hauria de ser superior a 30 minuts"

La número dos i candidata per NOVA, Elisenda Alamany, ha assegurat que Barcelona liderarà el canvi de la mobilitat amb mirada metropolitana Elisenda Alamany, el regidor i número 5 de la candidatura, Jordi Coronas, i l'urbanista i número 9, Maria Buhigas, han presentat aquest matí les propostes d'Esquerra en matèria de mobilitat que es basen en dos conceptes clau: el temps i la protecció del medi ambient. "Qualsevol desplaçament des de Barcelona a un altre municipi de l’AMB no hauria de ser superior a 30 minuts i hem d'aplicar un peatge de toxicitat que no estigui deslligat d’altres conceptes com el d’equitat", ha assegurat, Alamany, que també ha reclamat treballar per una mobilitat fluida dins de la mateixa ciutat gràcies a reforçar els intercanviadors.  "Hem de garantir preus assequibles per la T-Mobilitat i els col·lectius més vulnerables. Volem que Barcelona tingui com a prioritats les persones i l’aire net", ha afegit la número dos. El regidor, Jordi Coronas, ha denunciat que "tenim un sistema de transport públic inacabat" i ha assegurat que prendran decisions només començar el mandat per reduir la toxicitat i fer una ciutat més caminable: No n’hi ha prou amb crear més infraestructures, hem de gestionar.

Segarra

Candidatura d'Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal a Massoteres

Us presentem la candidatura d'Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal de Massoteres.  La candidatura està formada per un equip de tres persones, que es defineix 'capaç d’entendre les inquietuds actuals i futures dels ciutadans i preparats per donar-hi resposta'. Un equip que coneix la realitat del municipi i que creu en les seves propostes. El seu objectiu comu, és 'fer de Massoteres un poble actiu on totes les generacions hi tinguin cabuda'. D'altra banda, el seu programa es fonamenta en la voluntat de tenir un 'Ajuntament obert a tothom, on cada vilatà trobi en el seu alcalde, regidors i regidores, un veí o veïna més, sempre disposats a escoltar cada una de les propostes amb empatia i eficàcia'. Pel que fa a les propostes programàtiques, la candiadura republicana proposa 'la creació d’un espai veterinari periòdic i impulsar la salut dels nostres animals i els que estem al voltant, vetllar per la seguretat dels vianants en les vies principals de circulació, protegir les entrades principals del poble, rehabilitar el parc creant un espai per esports tradicionals, millorar la zona esportiva, crear una zona de visites mèdiques, realitzar xerrades i cursets sobre APP’s de salut, crear una ruta de vianants per connectar Massoteres i Guissona i realitzar els plens municipals de forma oberta al poble'.

Francesc Viaplana i Núria Tomàs al riu Segre
La Seu d'Urgell

L’aposta per les energies renovables, prioritat d’ERC en matèria mediambiental

Núria Tomàs, número 4 de la formació republicana, acompanyada del candidat a l’alcaldia, Francesc Viaplana, ha exposat algunes de les propostes en matèria mediambiental i ha deixat palesa la necessitat d’apostar de forma definitiva per les energies renovables, vetllar pel medi ambient, la sostenibilitat i els espais naturals. Tomàs ha exposat que és bàsic que els espais públics s’abasteixin amb energies renovables, especialment amb biomassa, i que cal promoure entre la ciutadania el seu ús. En aquest Sentit, Viaplana ha complementat l’explicació, proposant una bonificació en la llicència d’obres d’aquelles instal·lacions o habitatges que instal·lin mecanismes d’abastiment a través d’energies renovables, així com també es compromet a bonificar la minimització de residus domèstics, comercials i industrials. Tomàs proposa que cal donar a conèixer espais naturals i realitzar activitats a nivell pedagògic, en totes les franges d’edat, ja que una forma de respectar l’entorn és conèixer-lo.

Vilanova del Camí

ERC Vilanova del Camí celebrarà el seu acte de Final de Campanya amb un concert de la 7a Trastada i Botifarrada Popular.

  El proper divendres, 24 de Maig, tindrà lloc a la Plaça del Mercat l’acte de final de campanya d’ERC Vilanova del Camí. Aquest acte s’iniciarà a les 20:00h amb una botifarrada Popular, en la que s’ha pensat també en aquelles persones que no mengen carn, perquè ningú es quedi sense menjar: hi haurà també hamburgueses veganes. L’acte continuarà a les 22:00h amb el Concert de La Séptima Trastada i s’obrirà una barra de begudes durant el concert. Tot el material: plàstic i tovallons serà reciclable, mirant pel medi ambient. Amb aquest acte ERC Vilanova del Camí donarà per finalitzada la seva campanya ressaltant el seu interès per la cultura, de la qual en el seu programa es pot llegir al respecte que Vilanova té un gran potencial d’artistes i per a ells volen crear espais i festivals d’art, on la música, la pintura, el teatre i qualsevol expressió artística hi tindrà cabuda. Per això apostaran per una reforma integral del Rovy, sol•licitant un estudi de rehabilitació, ja que segons diuen, és un espai que necessita una reforma urgentment.

Tortosa

Albert Queral: "Presentem projectes coherents per millorar Jesús"

El candidat a l’alcaldia de Jesús per ERC, Albert Queral, va explicar ahir les actuacions que incorpora al seu programa electoral, “projectes coherents per millorar el poble i fer-lo més dinàmic i viu”. La millora de l’accés al municipi amb la construcció d’una rotonda, la millora de les línies de transport urbà i l’eliminació de les barreres arquitectòniques són algunes de les propostes que Queral va detallar en l’acte de campanya que va tenir lloc al gimnàs de l’escola.     Un programa electoral que l’equip d’Esquerra de Tortosa assumeix però que s’ha gestat al poble. “El programa electoral de Jesús el fa l’equip liderat per Albert Queral i des de Tortosa l’assumim, com ho fem amb la resta de pobles”, va dir el candidat a l’alcaldia per ERC-Tortosa Sí, Xavier Faura, que s’ha compromès a treballar de manera conjunta amb les EMD per dissenyar el seu finançament, amb l’objectiu que els veïns i veïnes de tots els pobles disposen dels mateixos serveis i amb la mateixa qualitat.

El candidat d'ERC-MES Pau Ricomà i el número 3 de la llista, Xavi Puig
Tarragona

ERC vol que Tarragona sigui «ciutat amiga de la gent gran»

El candidat d'ERC a l'alcaldia de Tarragona Pau Ricomà reivindica el paper de la gent gran de la ciutat en la transformació que vol impulsar a Tarragona. «Entenem que la gent gran aporta experiència i saviesa i no podem oblidar que són el puntal de moltes famílies. Si volem el canvi a Tarragona, la gent gran n'ha de ser partícip». Pau Ricomà remarca l'oportunitat que brinden els Consells de Districte per dissenyar polítiques comunitàries de forma conjunta amb tots els tarragonins. «El canvi el volem per tothom i amb tothom, amb la gent de 18 anys, 30, 70 o 80» afirma Ricomà. L'alcaldable d'ERC aposta per fomentar les activitats saludables, culturals, esportives i lúdiques enfocades a la gent gran, escoltant les seves propostes i adaptant l'oferta a les seves necessitats.   Ricomà reclama que «hem d'impulsar una ciutat amb un espai amable amb la gent gran, amb ombres i bancs, WC públics i complint amb el que diu la legislació sobre accessibilitat i que és una assignatura pendent a Tarragona».

Camp de Tarragona

Diari de campanya. Alcover, obert al futur. Alcover té futur

Ca Cosme és el lloc escollit per presentar el programa que ERC porta preparant des de fa mesos amb el punt de mira posat en la millora del municipi i de la vida dels seus habitants. Comença l'acte amb la presentació dels suplents i candidats de baix a dalt, amb breus descripcions dels membres de la candidatura per part de l'alcaldable. Els primers de la llista ens desgranen cap on volen fer girar la política municipal, millor dit, es devetllen com volen marcar un camí de recuperació de l'activitat turística. També es desprèn el treball de fons realitzat per l'equip d'ERC en aquesta preparació per posar Alcover un altre cop al centre a la Comarca de l'Alt Camp, amb un impuls urbanístic i rehabilitador del centre, actualment malmès i descuidat per l'actual equip de govern municipal. Apostar per les persones a travé de la priorització del bé comú ajudarà a fer-ho possible, amb el programa d'actuació pels quatre anys vinents factible i participatiu amb el municipi i amb els altres grups amb representació al consistori.

Camp de Tarragona

Diari de campanya. Un poble que batega República

Ulldemolins, enclavat al mig de la Vall del Silenci del Priorat i sota l’ombra del Montsant. Un poblet amb una rica tradició associativa i envoltat de muntanyes i camps ben treballats, però amb una dinàmica política que necessita trencar-se. Després de dècades d’estancament, un jovent preparat i amb una gran empenta estan decidits a empènyer el poble: volen que Ulldemolins torni a bategar! Saben que al seu poble s’hi pot viure i treballar, que s’hi pot estudiar i que s’hi pot descansar, que s’hi pot divertir i s’hi pot viure, en definitiva. Volen un poble viu i amb un projecte clar. Per això, per primera vegada al poble estan fent una campanya que es basa en treballar amb la gent com ha de ser aquest nou Ulldemolins. Un poble amb 100% energies renovables, amb una agricultura de qualitat i que incorpori gent nova, amb les dones plenament apoderades, amb un turisme de qualitat, cultural i esportiu i, a on, tothom s’hi senti a gust i tingui respostes les seves necessitats educatives i socials.

Foto Equip Bescanó 2019
Bescanó

L'Equip d'Esquerra Republicana per Bescanó

Ens feia molta il·lusió poder explicar-vos tot el que hem estat cuinant aquests quatre anys. Ser a l'oposició et dóna l'oportunitat de poder parlar molt amb la gent i veure el dia a dia dels problemes del poble i treballar per trobar les millors solucions un cop arriba el moment de prendre decisions. No cal dir que el camí ha estat llarg però estem molt contents del camí recorregut, de l'equip incansable i de la gent que sense el seu suport no ens permetria estar aquí, presentant-nos com a candidatura real i amb opcions de governar el consistori. Aquí teniu part d'aquest equip. La cara visible dels quals sense ells i altres que han ajudat sempre pensant en el bé del municipi altruistament. Estem orgullosos de presentar la millor candidatura que el nostre municipi es mereix.

Angelina Marín, Andreu Garcia, Jordi Cartanyà, Anna Mateu, Ramon Font i Núria Gavarró, avui al Portal Nou.
Valls

ERC i Compromís impulsaran nous equipaments per a Valls i un pla de manteniment de totes les instal·lacions municipals

Proposen ubicar la nova comissaria de la Policia Local en un espai a l’entrada a la ciutat per la carretera de Tarragona i el Portal Nou. Buscar recintes idonis per a l’Escola de Música i els nous espais Robert Gerhard i Narcís Oller, i promoure pisos tutelats per a la gent gran són altres propostes programàtiques. Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) Valls i Compromís per Valls (CxV) han presentat avui els principals projectes inclosos en el seu programa en matèria d’equipaments per a la ciutat. Per fer créixer Valls i situar-la com a referent al Camp de Tarragona, i sobretot per oferir a la ciutadania els serveis necessaris per millorar-ne el seu dia a dia, les dues formacions proposen impulsar el nou hospital i nou centre sociosanitari, les noves ubicacions per a l’Escola Municipal de Música i la comissaria de la Policia Local, l’obertura de la Llar de Jubilats a Ca Xapes i la promoció de pisos tutelats per a la gent gran, i també els equipaments culturals com l’espai Robert Gerhard i l’espai Narcís Oller i la millora de les instal·lacions esportives.

Esplugues de Llobregat

ERC omple el centre d'Esplugues de republicanisme

L'eslògan 'Esplugues és republicana' es va fer realitat diumenge al migdia al centre de la ciutat. Els Jardins del Robert Brillas, va ser el lloc escollit per Esquerra Republicana per celebrar-hi l'acte central de campanya enmig d'un centenar llarg de persones que no es van voler perdre la oportunitat de seguir en directe la posada de llarg de la candidatura republicana d'Esplugues.  En una primera part, Pau Riba i Maria Laiseca van parlar en nom de Jovent Republicà. Més endavant, l'atenció es va centrar en un petit debat que, moderat per Marta Alarcón, va comptar amb la participació de Mercè Martínez, Rosalia Vidal, Eduard Castelló i Ester Martínez que van parlar sobre diferents aspectes de la ciutat, com l'associacionisme, la discapacitat, els serveis socials o el model de comerç.  Després va ser el torn de la número 2 de la llista, la doctora Herminia Villena, i l'últim a parlar va ser el candidat Oriol Torras, que va fer un discurs que es va emportar sorollosos aplaudiments del públic congregat.

Salt

Esquerra Salt farà un pla d’inversions en carrers, parcs i places gràcies a la reducció del deute d’aquest mandat

El candidat, Jordi Viñas, ha explicat que durant aquests 4 anys s’han establert “les bases econòmiques necessàries per poder encarar, ara sí, el futur amb optimisme”. Esquerra Salt seguirà invertint en l’adquisició d’habitatge per a joves i lloguer social. L’eix ​Ciutat d’Amable recull 15 propostes concretes per seguir millorant els equipaments i els espais públics i fomentant la cultura, l’esport i la convivència. Esquerra Salt farà un pla d’inversions en carrers, parcs i places gràcies a la reducció del deute que s’ha realitzat durant aquest mandat que va començar al 106%, i amb un pla de sanejament, i que finalitzarà al 39%. La millora d’aquests espais públics és una proposta inclosa dins l’eix de govern Ciutat Amable que té per objectiu millorar els espais públics i de convivència de Salt i que ha de permetre i facilitar la relació de les persones en equipaments públics adequats on es fomenti la cultura, l’esport i la convivència.

Cassà de la Selva

ERC Cassà aposta per la transparència, la participació i la comunicació

Els últims 4 anys l’Ajuntament de Cassà ha aconseguit el certificat d’Ajuntament 100% transparent, un del pocs de la demarcació de Girona   Per Esquerra Cassà, la participació i la transparència són les eines que permeten millorar la relació entre l’ajuntament i la ciutadania. Durant aquests 4 anys de legislatura, Esquerra ha implementat eines que permeten que la ciutadania pugui formar part de les decisions  que es prenen a l’ajuntament. Un clar exemple són els pressupostos participatius, els quals, permeten als cassanencs i a les cassanenques decidir a  través d’un procés participatiu el destí d’una part del pressupost municipal. També s’ha consensuat i debatut entre els ciutadans el Pla Estratègic Cassà 2025 així com també s’ha iniciat un procés participatiu per decidir la mobilitat del municipi així com també el pla de dinamització comercial, consensuat conjuntament amb els comerciants.     Per altra banda, per primera vegada a l’ajuntament Esquerra Cassà va fixar-se durant aquests 4 anys de legislatura, el Pla d’Actuació Municipal 2015-2015, disponible a la pàgina web municipal i actualitzant el grau de compliment de les propostes, de les quals s’han complert més del 95%.

Martorelles

Celebrem l’acte central de campanya amb el diputat Ruben Wagensberg

Esquerra Republicana a Martorelles va celebrar dissabte 18 de maig a la tarda al Celler de Carrencà l’acte central de la campanya per a les eleccions municipals del 26 de maig. L’actual alcalde i candidat Marc Candela va presentar una per una les persones de la llista electoral, formada per 11 persones i 8 suplents, molts d’ells independents, i les principals 10 propostes del programa, anunciades ja en un acte públic celebrat el passat 8 de maig. A banda d’aquestes, Candela també va destacar l’elaboració del nou POUM, una aposta per consolidar el model de creixement urbanístic de Martorelles per als propers anys de manera sostenible i amb impacte positiu sobre el teixit comercial. «Nosaltres, a diferència d’altres partits que només tenen voluntats, diem amb propostes concretes allò que volem fer. Tenim molt clar el model de poble que volem: que sigui actiu, dinàmic, modern, per a les persones...en definitiva, volem un poble viu». I va afegir abans de cloure l’acte «només prometem que ens hi deixarem la pell amb humilitat i treball com hem fet fins ara».

L'Hospitalet de Llobregat

Antoni Garcia: “Esquerra Republicana som el canvi republicà que posarà fi al mandat de l'alcaldessa del 155”

Aquest matí el candidat a l'alcaldia Antoni Garcia ha volgut reconèixèr el paper de la ciutadania de l'Hosptialet que, igual que a la resta del país, l'1 d’octubre va defensar els col·legis i les urnes tot i la brutalitat policial i els obstacles i negativa del govern del PSC per obrir col·legis. Per aquest motiu, el candidat republicà ha proposat “dedicar un espai de la ciutat al parc davant del INS Can Vilumara en homenatge a la gent de l’Hospitalet que va votar l'1 d’octubre”. Antoni Garcia ha manifestat que “el mandat de l'1-O és molt clar: els catalans van decidir autodeterminar-se, i aquest és un punt de no retorn. Vam guanyar aquell dia, malgrat la violència i els cops de porra”. Pel candidat republicà l'1-O “és el dia fundacional de la República catalana. Estem compromesos amb l'1-O, amb el seu mandat, i per guanyar per sempre hem de ser més i més forts”, i ha afegit que “per aconseguir-ho hem de contribuir des de l'Hospitalet a fer possible el canvi republica en aquesta ciutat”.