Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Sarrià de Ter

Trobada amb el Departament d'Empresa i la Direcció General d'Indústria de la Generalitat de Catalunya

Tal i com vàrem dir en el nostre programa electoral:  "Continuarem treballant i implicant a tots els organismes públics necessaris per tal que l'empresa Hinojosa respecti i acati la normativa vigent. Emprendrem totes les accions que calguin per possibilitar la bona convivència entre l'activitat de la fàbrica i els nostres veïns i veïnes."    En compliment de la nostra paraula, ahir a la tarda es va celebrar una reunió demanada per l'Ajuntament de Sarrià de Ter al departament d'Empresa i a la direcció general d'Indústria de la Generalitat de Catalunya per tractar la problemàtica de la «Papelera de Sarrià».    En aquesta trobada, per tal que fos la més representativa possible per part de Sarrià de Ter, van assistir: el Sr. Quim Rodríguez i la Sra. Estela López regidors de PSC, en Narcís Farroni regidor de Junts per Sarrià, la Maria Pau Garcia regidora de Ciutadans, l'Encarna Jiménez i en Narcís Fajula regidors d'ERC, i en Narcís Aymerich i la Sara Monrabà com a representants de PAS.

Dosrius - Canyamars - El Far

ERC Dosrius diu NO al xantatge d'Endesa

Recentment Endesa i altres companyies elèctriques han enviat cartes a diversos ajuntaments catalans, entre d’ells el de Dosrius, on amenacen amb la intenció d'incomplir amb la Llei 24/2015 i tallar el subministrament a les persones i famílies amb informes de vulnerabilitat que tinguin deutes de consum, si les administracions públiques no paguen el 50% del cost d’aquest deute abans de l’1 d’octubre. Davant d’això, Esquerra Republicana de Catalunya a Dosrius referma el compromís inequívoc amb la lluita per garantir drets bàsics per una vida digna, com els de l’energia i l’habitatge. Per aquest motiu manifestem el següent: - No tolerem l’amenaça de privar d’un dret bàsic a les persones més vulnerables d’aquest país. Les empreses que es lucren amb serveis elementals com la llum, l’aigua o el gas han d’assumir el compliment de la legalitat vigent a Catalunya, que protegeix els drets energètics de les persones en situació de vulnerabilitat. - En cas que les subministradores elèctriques realitzin talls a llars protegides per la llei 24/2015 com amenacen de fer, instem a totes les administracions competents a utilitzar les vies sancionadores de manera contundent, amb el suport actiu de la Conselleria d’Empresa i Coneixement.

Vilafranca del Penedès

Esquerra Republicana exigeix multiplicar esforços al govern municipal en la lluita contra les agressions masclistes

Els republicans portaran al ple municipal una bateria de preguntes sobre les accions dutes a terme pel govern de JXC-PSC i presentaran una moció La prèvia de la Festa Major va estar condicionada per la polèmica sobre l'operatiu que el govern de JXC-PSC va preparar per fer front a les agressions masclistes. Des d'Esquerra Republicana ja es va manifestar la preocupació per les poques accions que el govern sociovergent duia a terme contra les agressions masclistes i LGTBIfòbiques ja que les considerava insuficients i, un cop passada la Festa Major, aquest fet ha quedat demostrat. Per ERC, des del govern s'ha fet una mala gestió. Primerament en la forma d'explicar què es duria a terme, on la regidora d'igualtat, Montse Arroyo, s'ha vist implicada en diverses polèmiques que, pels republicans, demostren la manca evident de comprensió de la problemàtica per part del govern, ja que centrar-se en l'alcoholisme o la il·luminació dels carrers és desviar l'atenció i focalitza en la víctima i no en l'agressor.

Vallès Occidental

Davant les amenaces d'Endesa, el silenci del govern del Consell

L’època d’estiu és un bon moment per treure a la llum segons quines qüestions. I Endesa, coneixedora de la situació, aprofita el mes d’agost i envia unes cartes a certs ajuntaments amb amenaces i ultimàtums sobre els deutes de la ciutadania amb l’empresa i possibles talls de subministrament. Davant aquesta amenaça inacceptable, la resposta ve liderada pels ajuntaments. I ja ens sembla bé, però hem trobat a faltar l’aposta decidida i valenta que es va fer en l’anterior legislatura des del Consell Comarcal d’afrontar aquesta situació i situar la pobresa energètica en l’agenda política més enllà de les competències de cada administració. El silenci no pot ser mai una resposta. Fem una mica de memòria. En l’anterior legislatura, ja des de bon inici, es va creure que la pobresa energètica era un problema que calia afrontar des de l’àmbit comarcal. Sota el lideratge polític de diferents persones i diverses formacions polítiques es va situar aquest problema en l’agenda política comarcal i es va treballar per intentar resoldre la situació i donar compliment a una de les lleis més progressistes de l’àmbit, com és la llei 24/2015.

Vic

Congrés d'ERC Vic

Benvolgut company, benvolguda companya, D’acord amb els Estatuts, el Reglament de Règim Intern i la Carta Financera, em plau convocar-te al congrés d’ERC- VIC per l’elecció de la nova executiva local, que celebrarem el proper 19 de setembre a les 20h al Centre Cívic “Can Pau Raba” de Vic c/Raval Cortines, 24. Amb la següent proposta d’ordre del dia: 1.         Elecció de la Mesa 2.         Aprovació de l’ordre del dia 3.         Lectura i aprovació, si escau, de l’acta de l’assemblea anterior. 4.         Informe de la Presidència local sortint i informe econòmic. 5.         Presentació de candidatures a la Presidència i a l’Executiva local. 6.         Elecció conjunta de la Presidència i l'Executiva locals. 7.         Torn de paraules. 8.          Cloenda Us  recordem que per poder participar amb dret a vot a l’Assemblea Local cal que estigueu al corrent de pagament una setmana abans de la data de celebració.

Mataró

Esquerra Republicana de Mataró diu NO al xantatge d'Endesa

Recentment Endesa i altres companyies elèctriques han enviat cartes a diversos ajuntaments catalans, entre d’ells el de Mataró, on amenacen amb la intenció d'incomplir amb la Llei 24/2015 i tallar el subministrament a les persones i famílies amb informes de vulnerabilitat que tinguin deutes de consum, si les administracions públiques no paguen el 50% del cost d’aquest deute abans de l’1 d’octubre.   Davant d’això des d'Esquerra Republicana de Mataró volem refermar el nostre compromís inequívoc amb la lluita per garantir  drets bàsics per una vida digna, com els de l’energia i l’habitatge, i volem manifestar el següent: - No tolerem l'amenaça de privar d’un dret bàsic a les persones més vulnerables d’aquest país. Les empreses que es lucren amb serveis elementals com la llum, l’aigua o el gas han d’assumir el compliment de la legalitat vigent a Catalunya, que protegeix els drets energètics de les persones en situació de vulnerabilitat. - En cas que les subministradores elèctriques realitzin talls a llars protegides per la llei 24/2015 com amenacen de fer, instem a totes les administracions competents a utilitzar les vies sancionadores de manera contundent, amb el suport actiu de la Conselleria d’Empresa i Coneixement.

Catalunya del Nord

La vergonyosa absència dels diputats nordcatalans en la carta contra la repressió a Catalunya

Vergonya. Cinquanta-dos diputats francesos, de sis grups polítics diferents, de l'esquerra al centredreta, signen una carta contra la repressió espanyola a Catalunya i no hi surt cap diputat de Catalunya Nord. Per que no quedi cap dubte recordem els noms dels quatre diputats que pretenen representar el nostre territori: Louis Aliot (RN), Sébastien Cazenove (LREM), Laurence Gayte (LREM), Romain Grau (LREM). Quan al mes de març  els senadors van prendre una iniciativa semblant un dels impulsors va ser-ne un senador nord-català, François Calvet. Queda clar avui que pel que fa als quatre diputats ni són capaços de prendre la iniciativa ni de seguir-la. Són a temps de rectificar, o  molt millor si són els electors que rectifiquen a les primeres eleccions que es presentin.   Esquerra Republicana de Catalunya Nord Perpinyà, el 4 de setembre del 2019  

Lleida

Esquerra Republicana de Catalunya encara el nou curs polític

Al matí amb una reunió de treball amb tot l'equip de govern de la Paeria i a la tarda amb una reunió informativa amb la militància, Esquerra Republicana comença a traçar l'estratègia política per aquest 2019-2020. El mes de setembre és sinònim d’inici de curs, també polític. Aquest dimarts al matí, l'equip de govern de la Paeria de Lleida - amb Esquerra Republicana, JuntsxCAT, El Comú de Lleida i membres del gavinet d'alcaldia - s'ha reunit al Museu de l'Aigua per tractar temes interns de coordinació del govern municipal. L'objectiu del govern d'entesa per aquest nou curs 2019-2020 és continuar consolidant i duent a terme el canvi honest, valent i emprenedor. Per la tarda, en una reunió amb la militància d’Esquerra Republicana, el Paer en Cap Miquel Pueyo, la diputada al Parlament de Catalunya Gemma Espigares i el diputat al Congrés dels Diputats Xavier Eritja han plantejat quins són els reptes i les inquietuds d’Esquerra Republicana de cara al nou curs polític 2019-2020, en el marc de la política municipal i també nacional.

Parets del Vallès

Ara Parets ERC organitza la 4a Festa Republicana la Nit de la Diada a la plaça de la Vila

La Secció Local d'Esquerra Republicana a Parets ha programat la 4a Festa Republicana que tindrà lloc el pròxim dimarts 10 de setembre, a partir de les 20.30 hores, a la plaça de la Vila. L'activitat consistirà en una botifarrada popular al preu de 5 euros que inclou entrepà (3 euros), beguda (1 euro) i a més es farà la donació d'un euro per l'Associació Catalana de Drets Civils. Aquest és el quart any consecutiu que Esquerra Republicana organitza la botifarrada, un acte que va néixer el 2016 per donar més rellevància a la celebració de la Diada Nacional a Parets del Vallès. A més, dimecres 11 de setembre a les 10 del matí, ERC Parets també estarà present a l'ofrena floral que es farà a la plaça Països Catalans, i a la tarda una àmplia representació del partit anirà a les mobilitzacions previstes per l'ANC a Barcelona.

Ripoll

ERC satisfeta per haver evitat el perill dels pollancres morts a l'entrada de la C17 de Ripoll

El grup d'ERC a l'ajuntament de Ripoll vam entrar (23/07/20109) una pregunta per escrit a l'ajuntament amb la finalitat que es talessin els pollancres morts del jardí que es troba entre el carrer d'Antoni Gaudí i Cornet i la carretera C-17, a l'entrada sud de Ripoll.  No cal dir que aquests arbres representaven un perill evident, tant per als veïns de la zona, com per a tots els usuaris de la carretera; i en qualsevol episodi de vent podien caure i causar algun dany que de totes-totes ERC volíem evitar. Veure notícia anterior a la nostra web: http://locals.esquerra.cat/ripoll/article/99981/veiem-amb-preocupacio-lestat-dels-pollancres-de-la-c-17-a-cal-deu   És per això que hem vist amb satisfacció que des de carreteres es va realitzar l'actuació que va comportar la tala dels exemplars morts o malalts.   En la nostra pregunta però, anàvem més enllà; i assenyalàvem dos elements importants que entenem que s'han de tenir en compte:   1-  Per una banda, alabàvem el projecte paisatgístic que representa la pollancreda en aquell punt, des del punt de vista al·legòric a l'origen del nom de Ripoll, amb una de les hipòtesis centrada a l'etimologia del terme llatí "Rivipollensis", que significaria "riu de pollancres" (pel què incorporàvem l'enllaç a l' estudi realitzat per l'il·lustre ripollès Jordi Mascarella en els annals del Centre d'Estudis del 1997-98) https://www.

Illes Balears i Pitiüses

Presentació de la candidatura 'Compromís Republicà' al Congrés Nacional

Estam a les portes de la Jornada Electoral del 28è Congrés Nacional d'Esquerra Republicana, que tendrà lloc dia 15 de setembre, i en la qual es votaran les candidatures a l'Executiva Nacional. En aquesta ocasió, s'ha presentat i s'ha proclamat una sola candidatura, "Compromís Republicà", encapçalada per Oriol Junqueras, Marta Rovira, Pere Aragonès i Marta Vilalta. Per poder-la conèixer i tractar també temes d'actualitat política, es presentarà la candidatura per a la militància de la Federació Regional de les Illes Balears i Pitiuses a una trobada amb militants del partit que es farà aquest DIJOUS dia 5 de setembre a les 19 h al Casal Pere Capellà d'Algaida (carrer dels cavallers, 22). Comptarem amb la intervenció de Marta Rovira (per vídeo-conferència des de Suïssa) i, de manera presencial, amb Pere Aragonès, Marta Vilalta i altres membres de la candidatura.  

Parets del Vallès

Chakir el Homrani: 'La Generalitat no permetrà cap tall de llum a famílies vulnerables, la Llei 24/2015 ho diu molt clar i així ho defensarà el Govern'

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, s’ha reunit aquest dilluns al matí amb representants de les quatres diputacions, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Àrea Metropolitana de Barcelona per coordinar la resposta de l’Administració al fenomen de la pobresa energètica i a l’amenaça d’algunes companyies de tallar el subministrament si els ajuntaments no abonen el deute acumulat.   A la reunió, les administracions han acordat defensar la Llei 24/2015 de mesures urgents per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica com a marc normatiu de referència a Catalunya per abordar el fenomen de l’exclusió residencial i la pobresa energètica; una llei que no permet el tall de subministrament de serveis bàsics com la llum, l’aigua o el gas a cap família en situació de vulnerabilitat.   Segons el conseller, “hem acordat una resposta conjunta i coordinada de totes les administracions, en el terreny de joc de la Llei 24/2015.

participants a l'acte polític, divendres 16
Gràcia

Crònica de la Festa Major 2019 a Esquerra Republicana de Gràcia

Ja fa uns quants dies que es va acabar la Festa Major de Gràcia d’enguany. Set dies intensos en què hem gaudit de bons moments en bona companyia, però també d’instants d’enuig i d’indignació.   Com ja comença a ser una tradició, el casal es va tornar a guarnir per participar en el 21è Concurs de Balcons i Portalades. Immediatament després de la celebració del Congrés de Districte, el 3 de juliol, el casal es va convertir en el lloc on nombrosos militants i amics voluntaris es reunien per participar en el disseny, elaboració i muntatge de la portalada. El tema escollit va ser el llibre ‘Contes des de la presó’, una col·lecció d’històries que l’Oriol Junqueras ha escrit a la presó per als seus fills Lluc i Joana. En concret, van ser tres dels contes recopilats al llibre: ‘Una ovella amb 42 quilos de llana’ (escrit a Estremera el febrer de 2018), ‘El principi de tot’ (Estremera, juny de 2018) i ‘El drac negre’ (Lledoners, gener de 2019). El disseny també recollia altres escrits dels presos polítics, exiliats i represaliats, en forma de llibres col·locats entre les reixes de la presó i un mur de maons al fons.

Lleida

Miquel Pueyo: "Entre les grans corporacions i les famílies, sempre triarem les famílies"

L’alcalde Miquel Pueyo assegura que no acceptarà cap xantatge. Avança que no es farà front a cap pagament fins que les empreses no condonin el deute i signin un conveni on quedi garantit i s'estableixin els fons previstos a la Llei 24/2015 i la corresponsabilitat d'empreses i administracions. El paer en cap de Lleida Miquel Pueyo ha manifestat aquest dilluns en una compareixença davant dels mitjans de comunicació que el govern de la Paeria, “entre les grans corporacions i les famílies, sempre triarà les famílies”. L’alcalde ha fet una declaració institucional davant de la comunicació que l’1 d’agost va rebre d’Endesa, on la companyia informava del deute de prop d’1,5 milions d’euros en factures energètiques que afecta a 1.261 famílies de Lleida i advertia de possible talls de subministrament. Pueyo ha assegurat que l’Ajuntament de Lleida “no acceptarà cap xantatge ni l’amenaça de privar d’un dret bàsic com són la llum i el gas a 1.261 famílies lleidatanes”.

Riudoms

Dia Mundial de la Salut Sexual: trenquem tabús!

Il·lustració de @alinaballester_art. Aquest dimecres, 4 de setembre, serà el Dia Mundial de la Salut Sexual. Durant aquests dies compartirem diversos continguts amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància de la salut sexual i contribuir a trencar tabús.  Fer polítiques atrevides Tres propostes que portàvem al nostre programa electoral i que l’actual govern s’hauria de fer seves: 1. Fer un pla d’educació sexual global tant per a noies com per a nois: sexualitat, afectivitat, embarassos no desitjats, prevenció de malalties, etc. 2. Augmentar la visibilitat de la dona, els seus drets, les seves malalties, la maternitat, etc. a través del butlletí municipal, conferències, exposicions, etc. Per exemple, cal mostrar el molt talent femení que tenim a Riudoms o elements d’higiene femenina encara tabus com la copa menstrual. 3. Augmentar la informació i formació per fer front a l'assetjament sexual i a la violència de gènere en l’entorn juvenil. Trenquem tabús També us deixem una animació que reivindica el desig i el plaer sexual femení.

Catalunya del Nord

Cooperativa Ciutadana per una llista única de les esquerres a les eleccions municipals a Perpinyà

Esquerra Republicana de Catalunya Nord des de fa més de dos anys, ha participat a l'organització i a la realització d’accions comunes per a la defensa dels drets socials, polítics, econòmics, mediambientals del poble de Catalunya-Nord. Ho hem fet amb moltes organitzacions polítiques d’esquerra. ERCN persisteix en aquesta línia, participant a la Cooperativa Ciutadana per una llista única d’esquerra a l'elecció municipal de Perpinyà. Com a partit polític, ERCN aprecia que la crida per  «una assemblea ciutadana dins la perspectiva  de les municipals», no exclou els partits i moviments, però no dins una lògica de càrtel de partits». ERCN  pretén participar en aquest moviment, apuntant, entre altres objecti9us, a rebutjar l’extrema dreta i la dreta extrema, com a partit polític, amb la cara descoberta, amb el mateix títol que tots els participants col·lectius o individuals en aquest combat. Entre tots ho farem tot.