Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Visita inesperada de la consellera Teresa Jordà a Gelida
Gelida

Visita inesperada de la consellera Teresa Jordà a Gelida

Avui a migdia hem tingut la sort de rebre la visita de la Teresa Jordà, consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació del Govern de Catalunya. La consellera ha pogut fer un forat a la seva agenda i ha passejat amb els nostres regidors pels estands de la Funifira, moment en què ha aprofitat per parlar amb els productors.

Sant Esteve Sesrovires

EL COMPLEX NECESSITA UN DIAGNÒSTIC DEL METGE

En primer lloc hauríem de fer un recordatori en matèria del què és un “Establiment de Serveis”. Tal com recull l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, a l’article 84.2, una de les competències pròpies dels governs locals, a l’apartat k, és la regulació i la gestió dels equipaments esportius i de lleure. Això significa que és competència de l’ens local, d’obligat compliment, l’establiment dels serveis i les llicències d’activitats dels seus equipaments. Dit això, l’establiment del Servei Públic del Complex esportiu de Sant Esteve Sesrovires s’hauria d’haver dut a terme abans d’obrir  les portes del Complex, fa més de setze anys. Setze anys! Però això mai s'havia fet!   Amb el desgavell en què es trobava l’ajuntament de Sant Esteve Sesrovires quan Esquerra Republicana de Sant Esteve entrà a govern el juny de 2015 i el perill per la seguretat i la salut pública dels veïns i veïnes que això comportava, vam iniciar un procés de legalització d’espais, d’edificis, de serveis, de contractes i de concessions publiques.

Lleida

Pueyo: “El canvi d’hegemonia a Lleida i la construcció d'una República vindrà de la mà de les persones treballadores, les PIMES, els joves i els exclosos”

L’alcaldable ha estat acompanyat per Tardà, Vilalta, Díaz i Driouech en l’acte “Ciutats republicanes, ciutats de progrés” “Sense acció no hi ha transformació”. Amb aquesta contundència el candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Lleida, Miquel Pueyo, ha fet una crida als lleidatans i lleidatanes i en especial als "treballadors i treballadores, les petites i mitjanes empreses, els joves i els exclosos o amenaçats d’exclusió a constituir la nova majoria social d’una Lleida més solidària i més lliure” que permeti un “canvi d’hegemonia a Lleida i la construcció d’una República de tothom i amb tothom.” Ho ha dit aquest diumenge en un acte a la Rambla de Pardinyes dins la campanya “Ciutats republicanes, ciutats de progrés”, en què també han participat alguns dels càrrecs del partit. Pueyo ha carregat contra el pacte entre el PSC i Ciutadanos a la Paeria a l’inici del mandat i la complicitat del govern municipal amb la repressió de l’1 d’octubre, l’aplicació del 155 i l'espoli del Museu de Lleida, així com la pervivència dels carrers franquistes: “la musculatura de la ciutat ha estat paralitzada per l’ambició d'un alcalde desaparegut abans de completar el seu mandat i dels regidors del Partit Socialista -entre els quals, l’actual alcalde de Lleida- pel seu fervor monàrquic i la seua aproximació a aquells que viuen del conflicte, la provocació i la intoxicació.

Pallejà

Havaneres a Pallejà

Ja hem fet la 3a. Cantada d'Havaneres a Pallejà Més de 170 persones varem gaudir de aquesta tradició nostra. Moltes gràcies als assistents i esperem veure'ns el pròxim any

L'Hospitalet de Llobregat

Antoni Garcia, candidat a l'alcaldia de l'Hospitalet de Llobregat

Un casino ple de gom a gom ha rebut avui la presentació d'Antoni Garcia com a alcaldable d'esquerra Republicana a l'Hospitalet amb un lema que es tota una declaració d'intencions: "Fem una Ciutat Republicana". Antoni Garcia ha fet un repàs de tota la tasca que ha fet el grup municipal; que tot i estar a l'oposició ha aconseguit portar a terme algunes propostes del seu programa electoral com la figura de la Sindica de Greuges a la ciutat o la rebaixa de l’IBI en un 2%». Garcia ha lligat aquesta bona tasca que s'ha fet des de l'oposició amb els pilars de transparència, honestedat i participació, bases del que ha de ser el nou govern republicà per a l'Hospitalet de Llobregat. En aquest sentit Antoni Garcia ha remarcat els tres eixos principals per a fer un veritable canvi a l’Hospitalet. Primer, promoure un model econòmic que creï ocupació de qualitat a la ciutat. Un model diversificat que aposti per la petita i mitjana empresa catalana, dotant de recursos el Pacte Local de Comerç que Esquerra Republicana ha impulsat, i que aposti també per la reindustrialització de la Carretera del Mig i l’impuls al sector biomèdic present a Bellvitge.

Caldes de Montbui

Comencem a recollir els primers fruits del PEC, a El Toc

Aquest mes de novembre posem en pràctica l’ampliació del servei d’El Toc, l’espai de dinamització juvenil de Caldes, una proposta que va sorgir en el I Fòrum d’Educació, que es va celebrar ara fa un any. Aquesta serà una prova pilot i així també donarem resposta a una de les demandes que van fer els joves calderins i que forma part del Pla Local de Joventut que hem treballat des de l’Ajuntament. El nou servei implica més dinamització, un reforç pels divendres a la tarda i l’obertura de l’espai els dissabtes a la tarda, de dos quarts de cinc a les nou del vespre. Tot plegat, complimenta la tasca professional de la dinamitzadora oferint monitoratge i programació d’activitats de lleure amb una vessant educativa. Aquests serveis que es coordinen amb la dinàmica habitual de El Toc i amb l’acció dels educadors de carrer. Tot això està complementat amb l’elaboració d’un estudi d’usos de El Toc i el recull del feedback constant dels joves i del projecte.

Salt

L'Ajuntament augmenta els espais verds al Parc de les Deveses amb l'enderroc de dues construccions abandonades

Durant els darrers mesos s’han enderrocat dues construccions abandonades del Parc de les Deveses de Salt, el que permetrà augmentar la qualitat ambiental d’aquest gran espai verd. Les construccions enderrocades corresponen a l’antiga granja Vidal, al camí del Torin i les construccions que encara quedaven de la desapareguda Salva Xumetra a les Guixeres. La granja Vidal es convertirà en una zona recreativa i de pícnic al costat de la Ruta del Carrilet, que estarà a càrrec del Consorci de Vies Verdes a qui es va cedir l’espai el 2017. L’espai ocupat per l’empresa Salva Xumetra, s’integrarà dins de les Deveses de Salt i passarà a augmentar els espais verds del parc. La regidora d’Entorn Natural i Medi Ambient, ha recalcat que “un dels objectius de l’equip de govern actual en matèria de medi ambient és vetllar per un entorn natural que faciliti la cohesió social i l’equilibri ambiental” i destaca que la millora de la qualitat del Parc de les Deveses és clau.

Plànol de l'àmbit d'actuació del PMU-2 ROSES
Llançà

Esquerra Republicana de Llançà presenta al·legacions a la modificació del PGOU

La modificació del PGOU en el Sector Roses 2 (Urbanització Fener), preveu 40 cases just davant el camí de ronda i tocant amb el Parc Natural del Cap de Creus Esquerra Republicana de Llançà a presentat cinc al·legacions a la modificació puntual, per tal de rectificar la situació actual, que no es altre que pretendre legalitzar una actuació urbanística sota una presumpte falsa figura de sol urbà. Segons el republicans aquest sector està afectat per la Llei 6/1988, degut que està declarat com a terreny forestal. Tanmateix, més del 50% de l’àmbit d’actuació està afectat també pel Decret Legislatiu 1/2010 que no permet la construcció de vivendes en pendents superiors al 20%. El portaveu d’Esquerra, Guillem Cusí, afirma que “es pretén construir en una zona afectada per un rec, el Rec d’en Feliu, per tant s’hauria d’haver sol·licitat prèviament a l’ACA un estudi d’espais fluvials i d’inundabilitat per conèixer l’afectació però també per estudiar l’impacte urbanístic sobre el rec i voltants".

Ebre

Salvadó: “Fa 30 anys que l’Estat espanyol no s’atreveix a fer cap simulacre general d’emergències perquè sap que posaria en evidència les seves vergonyes”.

Esquerra Republicana ha denunciat al Parlament la negligència de l’Estat, que, amb la cobertura dels tribunals, no assumeix responsabilitats: “posa en risc centenars de milers de persones o provoca centenars de terratrèmols i no passa res”. Esquerra Republicana ha portat al Parlament de Catalunya la reivindicació, “per dignitat”, del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre de la necessitat d’un bon pla d’emergències nuclears. I ho ha fet de la mà del diputat ebrenc Lluís Salvadó. “Volem denunciar una gravíssima negligència de l’Estat espanyol que algun dia li pot costar molt cara als ciutadans de les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre”, ha dit el diputat republicà, que ha afegit, contundent, “fa 30 anys que l’Estat no s’atreveix a fer cap simulacre general d’emergències, perquè sap que es posarien en evidència les seves vergonyes”. De fet, com ha explicat Salvadó, les lleis europees obliguen a fer un simulacre general cada 3 anys i amb l’accident de Fukushima, fa més de set anys, “el món va descobrir” que s’havia de preveure com a mínim l’evacuació dels 20 kilòmetres al voltant de les centrals nuclears.

Bages

ERC Súria escull Marta Viladés com a nova cap de llista a les municipals

L'assemblea local d'ERC a Súria s'ha reunit aquesta setmana per escollir la persona que encapçalarà la candidatura local a les properes eleccions municipals. En aquesta va sortir elegida per unanimitat Marta Viladés, que es presentarà per primera vegada. En el seu primer parlament, la nova alcaldable republicana ha agraït el suport rebut per part de la militància i dels simpatitzants, i els ha convidat a treballar plegats per "oferir al municipi un projecte engrescador". Viladés ha agraït especialment el suport i generositat per part de l'anterior cap de llista i actual regidor, Jordi Sala, i ha anunciat que compta amb ell per formar part d'aquest nou equip ja que, en paraules seves, "l'experiència adquirida i la bona feina feta l'avalen per continuar la seva tasca de servei al poble".   La candidata es proposa liderar un "projecte republicà i municipalista" per a Súria, pel que ja estan treballant en el programa amb idees innovadores i sostenibles per al poble. Un dels principals objectius que s'ha marcat és fer "més propers tots els projectes de l'Ajuntament incrementant la participació ciutadana en la presa de decisions, per exemple en els pressupostos".

El Rei, durant el discurs del 3 d'octubre de 2017
Sant Cugat del Vallès

ERC-MES reclama que l'Ajuntament condemni la monarquia espanyola

El grup municipal d'Esquerra Republicana-Moviment d'Esquerres (ERC-MES) proposarà al ple de novembre que condemni la monarquia espanyola, davant la posició no neutral adquirida per aquesta institució i la seva postura de justificació de la violència en l'1-O.  Amb aquesta mesura, els republicans volen recórrer el mateix que camí que va emprendre el Parlament de Catalunya, que va aprovar fa poques setmanes una proposta de resolució (92/XII) encaminada en el mateix sentit. La moció també parla de reivindicar la sobirania del poble català i de les decisions polítiques que aproven les institucions catalanes. Felip VI, de fet, representa la màxima figura institucional d'un Estat que impedeix el lliure exercici del dret a decidir de Catalunya. A diferència seva, la monarquia britànica sí que va assumir un paper neutral en la qüestió del referèndum escocès per abandonar el Regne Unit.

Sant Bartomeu, Casals, Lozano
Torelló

La fi d'un despropòsit: el Carrer Sant Bartomeu retorna al seu sentit original

Des del grup municipal d'ERC-JpT ens felicitem perquè el proper 19 de novembre el sentit del Carrer Sant Bartomeu tornarà en el seu sentit de circulació original, opció que vam demanar en reiterades ocasions tant en el Ple municipal, en solitari, com en el Consell Municipal de Mobilitat juntament amb l'Associació de Comerciants. Recordar que es van recollir, en un termini molt curt, prop de 2000 signatures en comerços i per part de veïns de la Joanot Martorell i el C/Collsacabra en contra de la decisió del govern de CiU/PDeCat i Fem Torelló de canviar el sentit de la circulació. Els republicans ja ho van exposar al mes d'abril en una roda de premsa in situ on Jordi Casals i Xevi Lozano van posar de manifest la improvisació del govern local, el fet de traslladar el trànsit a zones amb escoles i que s'havia originat un desordre en la mobilitat al centre i a la zona sud de Torelló. Llavors des d'ERC-JpT ja van demanar "tornar el sentit original al carrer i prendre mesures de seguretat, sobretot pel control de la velocitat".

Torelló

Aprovat el reglament d'ús de la Sala Polivalent amb l'acceptació d'esmenes d'ERC-JpT per garantir tant l'ús esportiu com el sociocultural

En el Ple del mes d'octubre, es va aprovar el reglament que regula l'ús de la nova Sala Polivalent de Torelló. El grup municipal d'ERC-JpT, que va ser impulsor del projecte el passat mandat en el govern que van compartir amb CiU, semre ha reclamat treballar perquè aquest equipament doni resposta a dues realitats: al teixit esportiu i el sociocultural, i que aquest treball s'havia de fer amb temps i escoltant als col.lectius torellonencs que potencialment n'havien de fer ús. A finals d'agost i amb quatre dies per fer aportacions, el govern local va facilitar el reglament que havien redactat als grups de l'oposició per si es volien fer aportacions. Des d'ERC-JpT, es van presentar diverses esmenes seguint els següents citeris: Evitar el biaix “esportiu” d’aquest reglament que porta a la Sala Polivalent a tendir a ser un apèndix del pavelló. Resoldre com es fa possible un ús sobrevingut o a causa de força per sobre les activitats regulars Resoldre com es fa possible que activitats no planificades (sobretot de caire sociocultural) puguin realitzar-se davant un calendari ple d’activitats (sobretot esportives) preestablertes durant la temporada.

Roses

ERC presenta les seves demandes per a facilitar els pressupostos municipals del 2019 a Roses

ERC Roses ha fet públiques avui les demandes que ha traslladat a l'equip de govern municipal per tal de facilitar l'aprovació dels pressupostos del 2019. Tal com han fet en els anys anteriors, els republicans centren les seves peticions en aquelles propostes que han traslladat al plenari municipal al llarg de l'any en curs i que han rebut l'aval de la majoria de regidors. En aquest sentit, gràcies a l'acord de pressupostos entre els republicans i el govern (format per PDeCAT i GdP) l'any passat en va tirar endavant la subvenció de l'IBI per a famílies monoparentals, es varen impulsar programes per a fomentar l'aprofitament alimentari i es varen obrir els plens a la participació de ciutadans i entitats. ERC valora positivament el resultat dels acords d'ara fa un any, i per això obre la porta a arribar a nous acords de cara al 2019. Enguany el grup republicà demana, per una banda, que s'enllesteixi i s'aprovi l'ordenança de civisme i convivència abans d'acabar l'any en curs. Per l'altra, demana que durant els cinc primers mesos del 2019 (els últims de l'actual mandat), s'enllesteixi la restauració i exposició pública del patrimoni etnològic de l'antiga cooperativa agrícola (que actualment s'està fent malbé en un descampat municipal), que es modifiqui l'ordenança de tinença d'animals per tal de fomentar el cens i el xipatge d'animals, la creació de la Comissió Municipal del Nomenclàtor dels Espais Públics i també programes i xerrades per combatre l'estigmatització social de la fibromiàlgia i altres malalties de sensibilització central.

Pep Aulet
Malgrat de Mar

Ens ha deixat en Josep Aulet, en Pep

Ens ha deixat el nostre company i amic Josep Aulet i Mullera, en Pep. Et recordarem sempre, tal com eres, lluitador, auster, ple d’energia i generós. Un referent pels qui estem vinculats a ERC Malgrat, per la teva implicació, sempre hi eres, el primer, disposat a col·laborar en el que calgués. Amb la teva esposa, l’Enriqueta, i altres 12 persones vau impulsar, el gener del 79, després de la llarga nit de la dictadura franquista, novament el partit de Macià i Companys a la nostra vila. També tinguéreu cura de treballar, juntament amb altres persones, per la cultura i l’esport organitzant Jocs Florals per Sant Jordi, posant en marxa Ràdio Malgrat o les primeres marxes populars en bicicleta. Molta i bona feina en temps complicats pel país. Des d'ERC Malgrat de Mar volem enviar tot el nostre suport a la seva família i amistats. Seguirem el teu exemple i mai abandonarem la lluita pels drets i llibertats nacionals! Bon viatge als guerrers que al seu poble són fidels. Fins sempre, Pep!  

Parets del Vallès

Ara Parets ERC demana més autocrítica al PSC per la mala gestió del futur polígon UP-5 Circuit

El portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, ha emplaçat a l’alcalde i regidor d’Urbanisme, Francesc Juzgado, que faci un gir en la política urbanística i desencalli el projecte industrial del sector UP-5 Circuit “ja que pot atreure molta activitat econòmica al nostre poble i pot generar ocupació”. L’últim ple extraordinari aprovava amb els vots favorables de PSC, PDECAT i Ciutadans, l’abstenció de Sumem Parets i els vots en contra d’Ara Parets ERC i NOPP el text refós de la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana relativa als sectors UP-5, UP-6 i la Unitat d’Actuació 26, per tal d’adaptar-los al nou traçat de la C-17 i al Pla director urbanístic del Circuit de BCN-Catalunya. Seguer va demanar més autocrítica al PSC per la mala gestió del futur polígon UP-5 Circuit, paralitzat des del 2013 per tot un seguit de contenciosos judicials. Avui dia l’Ajuntament encara no ha cobrat gran part de les quotes urbanístiques dels propietaris dels terrenys en aquest àmbit i es desconeix quan es podran recuperar els 1,5 milions d’euros que es van pagar a la UTE Deumal – Barnasfalt, encarregada de la gestió urbanística fins al 2013.

ERC, Arbúcies, Intercanvi, biblioteca
Arbúcies

Nou intERCanvi

ERC - Arbúcies publica un nou intERCanvi. Un nou butlletí on repasem l'actualitat nacional, fem un seguiment de la política municipal i expliquem els objectius del grup d'ERC a Arbúcies. Concretament en aquest "IntERCanvi" hem treballat els següents temes: 1. Biblioteca d'Arbúcies 2. El projecte de la secció local d'ERC a Arbúcies 3. L'oblidada placeta de ca l'Ànima al centre del poble d'Arbúcies. 4. La secció "s'assoleixen els objectius? 5. La secció "La mirada": transcripció d'una de les cartes que ERC - Arbúcies ha fet arribar a la presa política Dolors Bassa. Els propers dies us anirem explicant els detalls més importants! Finalment, agraïm la participació de tota la gent que ha col·laborat en la seva redacció.  ERC - Arbúcies