Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Gavà

ERC-Gavà denuncia la desídia del govern local per millorar l'escola inclusiva i la contraposa a un nou pla d'integració anunciat per la Generalitat

El grup municipal d'ERC-Gavà va denunciar al Ple municipal d'abril la desídia del govern local (PSC i Demócrates) per millorar l'escola inclusiva a la ciutat. Una actitud que contrasta amb la decisió de la Generalitat d'implantar un nou pla d'integració a l'IES Calamot. Esquerra va demanar al Ple, seguint la crida formulada per la Plataforma per una Societat Inclusiva de Gavà, la implantació als centres d'ensenyament públics de programes de formació per a joves amb discapacitat intel·lectual que acaben la Secundària, amb l'objectiu de millorar les seves perspectives d'inserció local. En el seu torn de resposta, i tot ser un tema de competència municipal que compta amb ajuts de la Diputació per al seu finançament, el govern local va mostrar un desinterès total en dur a terme el projecte i fins i tot en va fer befa i burla. Una actitud que ERC lamenta, tot considerant que suposa una manca de respecte intolerable envers un dels col·lectius socials més vulnerable de la ciutat Pel contrari, la conselleria d'Ensenyament de la Generalitat ha anunciat que desenvoluparà a un dels instituts públics de Gavà, l'IES Calamot, un programa amb un objectiu d'integració semblant (conegut tècnicament com Itinerari Formatiu Específic).

Anna Azamar
Alt Pirineu

"Tenir cura" - Article de la senadora Anna Azamar sobre el dia de la infermeria

El 12 de maig de 1820 naixia Florence Nightingale a Florència. Però qui és Florence Nightingale? Si sou de fora del col·lectiu infermer és molt probable que us ho pregunteu. Florence Nightingale, també coneguda com la Dama de la Làmpada, és considerada la precursora de la infermeria moderna. Durant la Guerra de Crimea va ajudar a disminuir la mortalitat entre els soldats britànics gràcies a les mesures d’asèpsia i higiene que va establir en els hospitals de campanya. La seva feina va ser reconeguda pel Regne Unit i va marcar un punt d’inflexió en el concepte d’infermeria com a ciència del tenir cura. Si fins llavors la infermeria era considerada una feina mal vista i considerada, des de la intervenció de Nightingale a Crimea la percepció va començar a canviar i aviat és va obrir la primera escola d’infermeria. És per el seu paper tan important en el desenvolupament de la professió, que celebrem el Dia internacional de la Infermeria el dia del seu aniversari. Ser infermera és molt més que punxar vies, administrar medicació, curar ferides o acompanyar al metge en les visites; ser infermera és molt més que ser les ajudants dels metges, de fet som molt més.

Alt Urgell

El grup de voluntaris convocat per ERC Alt Urgell recull 3000 kg de residus de la Riba del Pantà d'Oliana a Coll de Nargó

Aquest dissabte 12 de maig, ERC Alt Urgell, conjuntament amb els ajuntaments de Coll de Nargó, Peramola i Fígols i Alinyà, ha participat per quart any consecutiu a la campanya de recollida de residus Let’s Clean Up Europe netejant una part de la riba del pantà d’Oliana, a l’alçada de Coll de Nargó. La jornada ha comptat amb la participació d’una vintena voluntaris convidats per les diferents organitzacions i s’ha arribar a recollir més de 3000 kg de residus, entre els quals 48 pneumàtics, 1 nevera, 1 termo i altres estris i maquinària. Els organitzadors han valorat la jornada amb moltíssima satisfacció; no només pel nombre de participants sinó per la immensa feina feta i l’impacte sobre els voluntaris de la necessitat de reutilitzar i reduir el consum de tants materials que acaben avocats com a deixalla. Els participants han fet propostes per tal de millorar la conscienciació dels veïns en quan a fer un consum més sostenible i alhora, establir mesures per evitar que els residus campin lliurement pels rius i espais naturals.

#Torrellesenpositiu - Dones amb TOTS els drets
Torrelles de Llobregat

MOCIÓ PER A LA IGUALTAT SALARIAL ENTRE DONES I HOMES

MOCIÓ PER A LA IGUALTAT SALARIAL ENTRE DONES I HOMES. #Torrellesenpositiu   El passat 11 de maig, ERC Torrelles de Llobregat va entrar a registre municipal una proposta de moció sobre la igualtat salarial entre dones i homes, amb instància sol·licitant que sigui votada en el proper ple municipal.   Com que ERC no té Grup Municipal propi considerem que la veu de la formació, la més votada a Torrelles en les eleccions generals del passat desembre, ha de poder vehicular les seves propostes perquè arribin a ser debatudes i votades en el consistori de totes i de tots els torrellencs. Sabem que la darrera potestat, per poder incloure en el ple qualsevol punt a tractar, rau en la màxima autoritat que representa l’alcalde. Ens hem posat en contacte amb ell per fer-li saber la presentació d’aquesta instància i esperem que, en un tema tant sensible com important, se’ns facilitin els mecanismes per a la presentació de la moció.     EXPOSICIÓ DELS MOTIUS   La bretxa salarial anual a Catalunya –el percentatge de la mitjana del salari brut per hora entre homes i dones– és del 24%.

Platja de Montgat
Montgat

Comencen les obres de consolidació de l'escullera

Les nostres platges pateixen des de fa anys una constant regressió, agreujada pel temporal del març passat. Com és sabut la competència en aquesta matèria és del Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medioambiente. Per això, fa mesos que es mantenen contactes amb la Demarcación de Costas en Catalunya, la més recent la mateixa setmana del temporal quan es va fer arribar un informe exhaustiu dels danys produïts. Finalment, després de les múltiples gestions realitzades per part de l’alcaldessa, Rosa Funtané, i pel regidor d’Ordenació del Territori, David Sànchez, el Ministeri assumirà la reparació dels danys produïts pel temporal del passat 1 de març i destinarà 1,4 milions d'euros a una actuació conjunta a Montgat, el Masnou, Premià de Mar, Vilassar de Mar, Cabrera de Mar i Gavà, per tal de recuperar les platges i les esculleres. Les obres de consolidació de l'escullera començaran el 14 de maig i es preveu que finalitzin la primera setmana de juny.

Parets del Vallès

L'Ajuntament de Parets es compromet a constituir el Consell Municipal de la Gent Gran abans de sis mesos

Per unanimitat de totes les forces polítiques, la darrera Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Parets va acordar la creació del Consell Municipal de la Gent Gran, abans de sis mesos. La moció, presentada per Ara Parets Esquerra Republicana, demanava la creació del nou "òrgan de participació de tipus deliberatiu i propositiu" que ha de tenir capacitat d'arribar a acords en qüestions referents a la gent gran de la localitat i també per aquelles competències i funcions que "suposin una millora del benestar i la qualitat de vida d'aquest sector de la població". Entre els acords adoptats hi ha: -Aprovar la redacció del reglament de funcionament del Consell Municipal de la Gent Gran que estaria compost pels següents òrgans: plenari, presidència, vicepresidència i grups de treball. -Assumir el compromís que el Consell de la Gent Gran entraria en funcionament durant els sis mesos immediatament posteriors a l'aprovació d'aquesta moció. El Consell Municipal de la Gent Gran hauria de contribuir a la promoció de les condicions per a la llibertat i igualtat de les persones grans, la revalorització del respecte a la gent gran i el reconeixement de la seva aportació històrica i actual al benestar de la nostra societat.

Dies que duren anys
ERC Sitges

Dies que duraran anys - Jordi Borràs

El passat divendres, a la tarda, Esquerra Republicana de Sitges dins del marc del cicle Sitges per a Tothom, conjuntament amb l'Ateneu de Sitges, vam convidar a Jordi Borràs perquè ens presentés el seu nou llibre DIES QUE DURARAN ANYS. Són moltes les imatges icòniques que va deixar la tardor del 2017. 'Dies que duraran anys' ofereix una selecció de fotografies que Jordi Borràs ha deixat per a la posteritat. L'autor ens presentà el seu llibre i ens dibuixà qui hi ha al darrere dels diversos moviments d'extrema dreta al nostre país i quin és el paper que estan jugant en els darrers mesos en l'actual moment polític i històric. Va ser una xerrada molt amena on van conèixer de primera mà el que el fotoperiodista copsa a través de la seva càmera. Hi va assistir un gran nombre de persones, ja que el llibre va quedar en segona posició en vendes a Sant Jordi i és un personatge molt conegut.

Tarragona

[OPINIÓ] Quan Roma crema, renova l’autobús

Aquesta setmana teníem notícia de l’incendi i explosió a Roma d’un autobús urbà. L’incendi s’atribueix a la falta de manteniment dels vehicles i a la seva antiguitat, superant de llarg els 15 anys de servei. Una ciutat com Roma, referent mundial pel turisme i patrimoni de la humanitat, no es pot permetre disposar d’uns serveis públics com els que reflecteix la notícia. Durant el 2017 s’hi han incendiat més de 20 autobusos urbans. Aquesta notícia ve a tomb per reflexionar sobre la situació de la flota d’autobusos de l’EMT de Tarragona.  No serem alarmistes. Les inspeccions tècniques que passen els vehicles de l’EMT són serioses i no puc imaginar una situació a Tarragona com la de Roma. Però sí que podem convenir en la necessitat que l’empresa disposi d’un pla de renovació constant, ja sigui per estar actualitzat en les millores tecnològiques i mediambientals, ja sigui per reduir l’impacte de les reparacions i major cost de manteniment del material que porta molts anys de servei.

Sam Nuñez, Santa Coloma, Gramenet, Santako, Ciutat Habitable, RepublicaGramenet
Santa Coloma de Gramenet

El gran repte de construir la ciutat republicana

No m’agrada el model de ciutat que tenim. Em sap greu, però no m’agrada. Perquè l'Ajuntament està construint una ciutat de disseny, que pot ser bonica, però que no està pensada en les necessitats de les colomenques i colomencs. No tenim parcs amb ombres, ni les suficients fonts, ni suficients zones d’esbarjos per la canalla, per al jovent o per la gent gran. I penso que la primera gran preocupació política de la ciutat hauria de ser resoldre les necessitats quotidianes de la gent fent una ciutat habitable. Cal que construïm la ciutat habitable del segle XXI. I és necessari que, per fer-ho, comptem amb el principal capital que té la nostra ciutat: el seu teixit associatiu, la seva gent. Perquè Santa Coloma té una gent compromesa i participativa, amb criteri i ganes de decidir el futur de la seva ciutat i l’Ajuntament hauria d’aprofitar aquest capital ciutadà per a dissenyar la ciutat del futur, del nostre futur i, sobretot, del futur de les nostres filles i fills.

Pas de vianants a Francesc Macià amb visió 0.
ERC Viladecans

ERC alerta del desgavell en els passos de vianants a Viladecans

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Viladecans ha reclamat durant el Ple d’abril a l’equip de govern (PSC+ICV) que posi fre a l’actual desgavell en molts passos de vianants de la ciutat, sense visió ni per les persones que van a peu ni pels conductors. La regidora republicana Myriam Moysset considera que “és un perill potencial que demostra com es prioritza el trànsit de vehicles, sense planificació, i es col·loquen contenidors impedint veure si algú vol creuar”. “Des d’Esquerra”, ha afegit, “volem una ciutat per les persones, una ciutat dels petits detalls i amiga dels que ens movem a peu”. Els republicans han localitzat desenes de casos gràcies a una crida a les xarxes socials per mitjà de la qual diversos veïns han fet arribar exemples de les mancances en els passos de vianants i en la senyalització viària en general. Alguns dels passos amb menys visió s’encadenen a l’avinguda de la Roureda, però es troben exemples arreu de la ciutat (com a l’avinguda Francesc Macià, a la imatge).

Lliçà de Vall

ENGEGUEM LA REVISIÓ DEL PLA GENERAL D'ORDENACIÓ URBANÍSTICA (POUM)

La revisió del Pla General d'Ordenació Urbanística (POUM) ha estat una de les grans apostes d'ERC/JuntsxLldV aquesta legislatura.  L’Ajuntament de Lliçà de Vall, a tra­vés de la regidoria de Territori, ha començat els treballs per redactar un nou Pla d’Orde­nació Urbanística Municipal (POUM). Es tracta d’un docu­ment tècnic que ordena urbanís­ticament el municipi (sol residen­cial, industrial, rural...) i planifica on hi ha d’ha­ver nous habitatges, equipaments o zones industrials, i quines àrees verdes es volen conser­var i/o ampliar. La revisió del POUM vol comptar amb la implicació de la ciutadania amb un procés par­ticipatiu que reculli opinions, idees i propostes d’entitats, as­sociacions, agents econòmics i ciutadans en general. El POUM vigent data de l'any 1983 i, des d'aleshores, ha sofert més de 25 modificacions. A més, durant aquests 35 anys s'han fet noves legislacions i s'ha redactat el Pla Territori Metropolità, que afecta molt directament Lliçà de Vall.

Canyelles

Aprovades les concessions d'ajudes econòmiques per la Diputació de Barcelona

Desde el grup municipal ERC-AM de Canyelles us informem que amb data d' avui 10 de Maig la Junta de Govern de la Diputació de Barcelona han aprovat la concessió dels ajuts econòmics del programa complementari de modernització de polígons industrials,i la convocatòria de subvencions per a la instal·lació de calderas de biomassa. Primer punt: Concessió d'ajuts econòmics del programa complementari de modernització de polígons industrials Es dóna a conèixer la concessió d'ajuts per a projectes específics del programa complementari de modernització de polígons industrials.Aquest programa té com objectiu millorar la qualitat dels polígons de la demarcació de Barcelona a través d' inversions adreçades a incrementar la competitivitat de les empreses que hi estan implantades i,en aquest sentit,afavorir el creixement empresarial, atraure noves oportunitats de negoci i generar ocupació de qualitat. Segon Punt: Convocatoria de subvencions per a la instal·lació de calderas de biomassa: Aprovada la convocatòria per a la concessió d'ajuts econòmics per a la instal·lació de calderes i/o xarxes de calor municipals alimentades amb estella forestal, llenya o pèl·lets,per als exercicis 2018 i 2019.

Terrassa

L’Ajuntament ha d'estar al costat de l'Institut Montserrat Roig

               El grup municipal d’ERC-MES presenta un acord de junta de portaveus perquè l’Ajuntament de Terrassa es posicioni clarament al costat del professorat de l’INS Montserrat Roig davant la persecució del govern espanyol   Isaac Albert: “Quan una escola de la ciutat rep amenaces per part de l’estat, es qüestiona als seus professionals sota la bandera de la repressió, l’Ajuntament i l’alcalde estan obligats a defensar-los”   Quan ja ha passat gairebé dos dies d’ençà que es conegués la notícia que l’estat espanyol, a través del Ministerio de Educación, pretén que es persegueixi i sancioni als professors de l’IES Montserrat Roig de Terrassa acusant-los sense proves d’un suposat adoctrinament, cap membre del govern municipal ni el mateix alcalde, Alfredo Vega (actualment responsable d’educació al municipi) han fet cap tipus de declaració al voltant d’aquests fets. Davant aquest silenci clamorós, des del grup municipal d’ERC-MES s’ha presentat aquest dijous un Acord de junta de portaveus per reclamar un posicionament clar del consistori al costat del professorat de l’INS Montserrat Roig.

Lleida

ERC-Avancem demana una inspecció urgent al cobert dels Camps Elisis per garantir la seguretat

Hi ha diversos forats al sostre de l’espai habilitat per a les sessions de DJ’s de la Festa Major El grup municipal ERC-Avancem ha demanat al govern de la Paeria que es faci una inspecció tècnica urgent per comprovar la seguretat del cobert de fibrociment dels Camps Elisis que està previst que aculli sessions de discjòqueis a partir d'aquesta nit i durant tota la Festa Major. Després de fer una visita in situ, el president del grup, Carles Vega, ha explicat que "al cobert hi ha molts forats i peces de fibrociment trencades que es podrien desprendre. A més, no s'ha d'oblidar que el fibrociment és tòxic quan es trenca." Vega apunta: "l'Ajuntament ha habilitat un escenari de la Festa Major en aquest espai i, per tant, cal que es garanteixi la seguretat de la ciutadania. Ja hem avisat al tinent d'alcalde d'Urbanisme i s'ha compromès a enviar-hi un tècnic." El grup ha anat a veure aquest migdia l'estat de la infraestructura després de rebre una queixa ciutadana alertant del mal estat del cobert.

Cerdanyola del Vallès

Esquerra considera prioritària la gestió pública i de qualitat de les escoles bressol municipals de Cerdanyola

Convocar un ple extraordinari sense haver fet cap esmena a l’expedient que havia passat pel plenari fa només 15 dies, i sense treballar per corregir els informes desfavorables demostra la incapacitat de gestió de l’equip de govern. El Grup Municipal d’ERC va votar a favor de la proposta que porta explícita al programa electoral. En tractar-se d’una aprovació inicial, podia permetre introduir millores i esmenar part dels defectes que motiven els informes desfavorables de Secretaria i Intervenció. Dues reunions prèvies, una política i una político-tècnica, feien pensar que l’actitud del govern municipal podria variar a una major obertura a treballar conjuntament amb la oposició i encaixar millores. La importància d’aquest tema motivava l’excepció feta al criteri de no votar a favor expedients amb informes desfavorables. Esquerra a Cerdanyola sempre ha defensat la necessitat de que Cerdanyola disposi de places d’escola bressol de qualitat, públiques i en quantitat suficient per oferir el servei que la ciutat necessita.

Sant Quirze del Vallès

Aquest diumenge, Arrossada Republicana

Un cop més, fidels a tradició des de l'any 2003, la secció local d'ERC a Sant Quirze del Vallès organitzem la ja tradicional arrossada oberta a tothom: militants, amigues, amics, simpatitzants i veïnat, arribant ja a la 16ª edició. Serà aquest diumenge, 20 de maig a l'indret habitual, el carrer U d'Octubre, a les dues de la tarda. Ens acompanyarà Anna Simó, membre d'Esquerra i component de la Mesa del Parlament en l'anterior mandat, per tant una de les components d'aquest òrgan quan el dia 27 d'octubre la cambra va votar i proclamar la República. Enguany hem establert un preu/donatiu de 5 euros, quantitat que destinarem a la caixa de resistència del partit i convertirem l'àpat en un punt de reivindicació, pensant i donant suport a les persones que són a la presó, exiliades o bé, com és el cas de la pròpia Anna Simó, encausades per l'Estat espanyol. Com sempre, us demanem que porteu plat, got i coberts a fi i efecte de fer una festa sostenible i amb la menor quantitat de residus possible.

ERC Badalona

Badalona se suma a la celebració del Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica

El 12 de maig es celebra el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica. Per commemorar-ho, Badalona Associació Afectats Fibromiàlgia (BAAF), amb el suport de l’Ajuntament i Badalona Serveis Assistencials (BSA), ha organitzat diverses activitats de difusió i divulgació per donar a conèixer la situació de les persones afectades i defensar els seus drets.   El vestíbul de l’Hospital Municipal de Badalona (Via Augusta, 9-13) comptarà amb una taula informativa que s’instal·larà demà dijous, 10 de maig, de 9 a 13 hores. Per a divendres, 11 de maig, l’acció informativa de Badalona Associació Afectats de Fibromiàlgia es traslladarà al tram final del carrer del Mar, on seran present de les 10 fins a les 20 hores.   Dilluns, 14 de maig, a les 18 hores tindrà lloc una sessió informativa sobre el funcionament de la Unitat d’Expertesa Territorial de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica del Barcelonès Nord i Baix Maresme, en el Centre Cívic Can Cabanyes (Rambla de Sant Joan 59-77).