Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Anoia

El conseller d’Exteriors Ernest Maragall visita Igualada en una trobada de la federació comarcal d’ERC Anoia

El membre del govern català oferirà una xerrada al restaurant Canaletes el proper divendres 21 de setembre a les 20 hores   La  Federació Comarcal d’ERC Anoia organitza una trobada amb el conseller d’Exteriors Ernest Maragall, per al proper divendres 21 de setembre, a les 20 hores, a la sala gran del Restaurant Canaletes d’Igualada.   L’acte, al qual s’ha de confirmar assistència enviant un correu a anoia@esquerra.cat, serà una conversa amb el conseller Maragall, que estarà acompanyat per la diputada anoienca al Congrés dels Diputats, Carolina Telechea.   Amb la trobada, també es donarà a conèixer el capítol 3 “Una nova etapa” de la Ponència de la Conferència Nacional per la República Catalana que ERC va aprovar el passat 1 de juliol.  

Igualada

El conseller d’Exteriors Ernest Maragall visita Igualada en una trobada de la federació comarcal d’ERC Anoia

El membre del govern català oferirà una xerrada al restaurant Canaletes el proper divendres 21 de setembre a les 20 hores   La  Federació Comarcal d’ERC Anoia organitza una trobada amb el conseller d’Exteriors Ernest Maragall, per al proper divendres 21 de setembre, a les 20 hores, a la sala gran del Restaurant Canaletes d’Igualada.   L’acte, al qual s’ha de confirmar assistència enviant un correu a anoia@esquerra.cat, serà una conversa amb el conseller Maragall, que estarà acompanyat per la diputada anoienca al Congrés dels Diputats, Carolina Telechea.   Amb la trobada, també es donarà a conèixer el capítol 3 “Una nova etapa” de la Ponència de la Conferència Nacional per la República Catalana que ERC va aprovar el passat 1 de juliol.

Bages

Xavier Codina tornarà a encapçalar la candidatura d'ERC a Santpedor

L'assemblea local d'ERC a Santpedor ha escollit per unanimitat a l'actual alcalde, Xavier Codina, perquè torni a presentar-se com a cap de llista a les eleccions municipals del proper any i pugui optar a revalidar l'alcaldia del municipi.   En la seva intervenció, el ja alcadable ha mostrat la seva satisfacció per la confiança rebuda per part de l'assemblea local i el seu orgull per encapçalar el projecte republicà local per segona vegada. Codina ha volgut fer balanç de la tasca feta en aquests darrers anys, a la que ha valorat com a 'molt positiva', i que ha permès complir ja amb bona part de les propostes del programa electoral de les passades eleccions. De cara al proper mandat, l'alcalde ha afirmat que treballaran per fer una candidatura 'potent, propera al ciutadà i continuïsta' dels darrers mandats que, al seu parer, han donat molts bons resultats i han portat Santpedor a ser un municipi amb molt bona qualitat de vida. En aquest sentit, espera rebre la confiança de la ciutadania per continuar el projecte durant quatre anys més.

Parets del Vallès

L’Ajuntament de Parets es compromet a liquidar de nou les quotes del polígon UP-5 Circuit quan més aviat millor

En la Comissió Informativa de final de juny, el Govern Socialista va explicar a la resta de grups quina és la situació actual de la liquidació de les quotes urbanístiques del futur polígon UP-5 Circuit. La Junta de Govern del passat 3 de maig declarava la caducitat de les quotes que es pretenien liquidar i que s’havien aprovat el juliol de 2016 i ratificat novament el març de 2017. El PSC va reconèixer que ara el procés per poder cobrar les quotes urbanístiques als propietaris dels terrenys haurà de començar de zero. La xifra total (1,436 milions d’euros) pagada a la UTE Deumal-Barnasfalt per la gestió urbanística d’aquest sector la va avançar el consistori amb recursos propis. Els contenciosos judicials presentats per diversos propietaris van fer desistir al Govern Socialista a liquidar, per ara, les quotes. Per evitar allargar el termini del cobrament de les quantitats pendents, ara el consistori ha optat per iniciar de nou tot el procés que es va veure afectat per una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el maig de 2013.

Vallirana

ERC celebra dues taules debat i els 25 anys de la secció local durant la Festa Major de Sant Mateu

Aquest 2018, ERC aposta per oferir activitats pròpies durant la Festa Major de Sant Mateu, per tal de donar espai no només al lleure sinó també a la reflexió, a la reivindicació i a la commemoració. Taules debat temàtiques La nostra guingueta de la rambla de la Sobirania acollirà dues taules debat per recollir i resoldre els dubtes i les inquietuds dels nostres conciutadans. Dissabte 22 de setembre a les 11h, parlarem sobre feminisme i municipalisme, i comptarem amb la participació de l’Àlia Kirchner, portaveu d’ERC a Vallirana i Encarna Honrubia, secretària de la Dona d’ERC Vallirana. A les 18h, podrem preguntar i debatre sobre pensions amb Josep Ginesta, secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies del Govern de la Generalitat de Catalunya, Joana Solsona, secretària general de pensionistes i jubilats del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Bages i Mari Àngels Gonzàlez, de la Unió de Jubilats i Pensionistes de la UGT del Baix Llobregat. A més a més dels debats, diumenge 23 de setembre pel matí, comptarem amb la presència dels companys i companyes de FreeJunqueras de Sant Vicenç dels Horts, i hi haurà servei de pintacares infantil.

Salt

Posada en marxa de la nova línia de bus entre Salt i la Universitat de Girona

Continuem millorant la mobilitat a l’àrea metropolitana, facilitant la conexió del nostre poble amb la ciutat de Gironai la Universitat de Girona a Montelivi, posant en marxa la nova línia de bus ¨ L9 ¨ JORDI VIÑAS i XIFRA - Alcalde de Salt   Els Ajuntaments de Salt i Girona, així com l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Girona, han dissenyat el traçat Passarà un autocar cada hora G. PLADEVEYA - El Punt-Avui La companyia Teisa i la Generalitat posaran en marxa, dilluns vinent, la nova línia d’autobusos entre Salt i la Universitat de Girona (UdG). S’anomenarà L9, estarà operativa de dilluns a dissabtes feiners –exceptuant el mes d’agost– i, pel que fa a la seva freqüència, passarà un autocar cada hora. Des de Salt, la ruta començarà al carrer Miquel Martí i Pol (al costat de la piscina municipal). El seu recorregut continuarà per l’avinguda Països Catalans, al llarg de la qual hi haurà tres parades (a la plaça Sant Cugat, a l’altura de l’Estació Jove i al davant d’un Mercadona).

Obertura nova OAC
Montgat

Treballem per millorar l'atenció ciutadana

A l’octubre es completa el procés d’entrada en vigor de la normativa que obliga les administracions a l’ús dels mitjans electrònics, també en les relacions amb la ciutadania. Això comporta canvis en l’organització i en les maneres de fer de l’Ajuntament, uns d’interns, sense impacte directe per als ciutadans, i d’altres que afecten directament la ciutadania. L’obligació a relacionar-se electrònicament amb l’Ajuntament per part de les persones jurídiques (empreses, associacions, etc.) n’és un exemple. Amb l’objectiu de continuar avançant en l’ús dels mitjans electrònics sense perdre el contacte directe amb els veïns i veïnes, ha entrat en servei la nova Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC). El canvi en el model de funcionament i atenció serà progressiu i es desplegarà en diferents fases. La primera comporta el trasllat de l’oficina a unes noves dependències al costat de l’Ajuntament; en la segona fase, es desplegarà la plataforma electrònica de relació amb la ciutadania, que potenciarà la informació i la tramitació electrònica i permetrà la tramitació assistida per un treballador públic.

Parets del Vallès

Ara Parets ERC recull 300 euros en la Festa Republicana en favor dels Presos i Exiliats Polítics Catalans

Ara Parets ERC va recollir 300 euros durant la Festa Republicana en favor dels Presos i Exiliats Polítics Catalans que va tenir lloc el passat dilluns al vespre, vigília de la Diada Nacional de Catalunya, a la plaça de la Vila de Parets del Vallès. La festa que va reunir cap a 500 persones va desbordar totes les previsions de l'organització. Tant és així que es van esgotar totes les existències (menjar i beguda) de la Botifarrada Popular, es van vendre els 300 tiquets i moltes persones es van quedar sense poder sopar. L'acte va incloure les actuacions de la cantautora de Montmeló Marta Shanti que en un concert més intimista va reclamar la Llibertat de totes les persones empresonades per motius polítics. La Festa organitzada conjuntament amb el Jovent Republicà va acabar amb l'actuació del grup barceloní SIRAP que va interpretar cançons de pop rock català reivindicatiu. A la mitja part dels concerts el portaveu del grup municipal, Jordi Seguer, i la regidora i portaveu regional del Jovent Republicà, Kènia Domènech, van fer una crida a la mobilització al carrer de cara a les pròximes setmanes no només per la Diada Nacional sinó també per la commemoració dels fets d'octubre de l'any passat per reclamar la llibertat dels presos i exiliats polítics i la construcció de la República Catalana.

Els regidors Albert Benzekry, Neus Marrodán, Dolors Castellà i Lluís Marco
La Garriga

ERC amb Acord remodela el grup municipal

La incorporació de Neus Marrodán a l’empresa privada causa canvis al cartipàs El grup municipal d’ERC amb Acord ha plantejat una modificació del cartipàs per al ple de l’ajuntament de la Garriga del 26 de setembre. El motiu és el retorn a l’empresa privada de la primera tinent d’alcalde, Neus Marrodán, després de set anys de dedicació al sector públic. Amb tot, la republicana continuarà com a membre de l’equip de Govern de la Garriga. Marrodán ha comunicat als militants, socis i amics d’ERC amb Acord que “no he pogut refusar” una oferta que “és una gran oportunitat, sobretot tenint en compte que m’han vingut a buscar quan estava del tot entregada a la feina de l’ajuntament”. Afegeixque que “és una gran sort que el món de l’empresa privada encara et brindi oportunitats”. En consens amb tot el grup municipal i amb l’aprovació de les executives d’ERC i Acord, Marrodán manté “el compromís amb el poble i el país adquirit fa més de quatre anys”.

Parlament grup ERC. Diada 2018
Montgat

Parlament de l'alcaldessa, Rosa Funtané Vilà, en representació del grup municipal d'ERC-AM amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

Avui és 11 de setembre de 2018 i podem dir que en aquests moments encara estem immersos en un garbuix d’emocions i sentiments que ens han fet bullir la sang. La darrera diada era un crit a l’esperança, un crit a la lluita pacífica, una llum al final d’un camí que arrosseguem des de fa més de 300 anys. Però des de l’1 d’octubre el nostre cor i la nostra raó, cada vegada més forts, ens criden LLIBERTAT!!  I podem dir que avui és un altre any en què reivindiquem i reclamem tot el que és nostre. Però ja no és com abans. Ara encara som més forts i amb més determinació que mai. Però continuem. Continuem amb la fermesa i la constància que ens caracteritza com a catalans i catalanes. Perquè res ens aturarà, Res ens farà donar cap pas enrere. Aquest darrer any ha estat ple d’ aconteixements, que lluny de poder imaginar fins on podia anar a parar la covardia de l’opressor, ha estat un malson per al nostre país. Un any on han intentat coartar-nos, silenciar la nostra veu, els nostres moviments,…amb amenaces, insults, amb violència,… I no tan sols han engarjolat a Oriol Junqueras, Raül Romeva,Dolors Bassa, Carme Forcadell, Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn.

Calella

Iolanda Matas, cap de llista per ERC Calella a les properes eleccions municipals, reivindica la unitat d'acció i el respecte a les diferències per construir la Catalunya lliure i Republicana

Matas va intervenir en l'acte institucional de la Diada ahir, dia 11 de setembre, en representació de la secció local d'ERC Calella. En el seu parlament va recordar el sentit de la celebració del dia 11 de setembre «si recordem les derrotes és per no defallir. És per continuar lluitant. És per defensar injustícies i abusos. És per tornar a aixecar-nos quan caiguem». Alhora, va reivindicar l'horitzó compartit entre les diferents opcions polítiques que hauria de prevaldre sobre les diferències també existents. Va demanar treball conjunt sense condicions imposades: «hem demostrat que junts som més forts». En el parlament va recordar a les persones preses i exiliades; va recordar la força de l'1 d'octubre i va remarcar una de les frases del vicepresident Junqueras: « som el fruit de moltes derrotes, però la llavor de totes les victòries». Podeu consultar el parlament sencer a: http://locals.esquerra.cat/calella/document/8523  Per altra banda, una important representació de la secció local va participar als actes previstos a la ciutat (Marxa de Torxes i acte institucional) i a la manifestació de la Diada a Barcelona

Terrassa

11 SETEMBRE: PERSEVERANÇA I LLIBERTAT

Esquerra Republicana i Jovent Republicà de Terrassa aprofiten els actes de la Diada per tornar a expressar el seu compromís inequívoc per una Terrassa i una Catalunya lliure i republicana   Isaac Albert: “Que tothom, aquí i allà, ho tingui clar. Catalunya serà el que vulgui la seva ciutadania” Carles Caballero: “La voluntat de ser és el que ens ha permés alçar-nos després dels embats de l’Estat després de l’1 d’Octubre. L’Estat no ha pogut guanyar mai la nostra perserverança”   Un any més, Esquerra Republicana i Jovent Republicà de Terrassa van ser els primers a fer l’ofrena floral per la Diada a la Plaça Onze de setembre. Com ja és habitual des de fa uns anys, la celebració local de la Diada es realitza a les deu del matí per donar marge a tothom a poder anar a la manifestació a Barcelona. Enguany, pel republicans, amb el compromís afegit de demostrar el compromís inequívoc d’assolir la llibertat malgrat ser la primera Diada de Catalunya en molts anys amb companys i companyes empresonats o a l’exili.

La Llagosta

CARREGUEM PILES

Dies com el d'ahir, 11 de setembre de 2018, serveixen per carregar les piles. Després dels darrers temps que hem viscut a Catalunya, amb un article 155 que ho escombrava tot, on tornàvem a tenir exiliats i presos polítics, imputats, investigats, cessats, censurats, i no sé quantes coses més...hem vist, tot i així, que aquest any, un milió de persones vingudes d'arreu de Catalunya s'han concentrat a Barcelona per demanar allò que portem demanant, ja no des de l'1 d'octubre de 2017, ni el 2010, ni tan sols el 1977 amb la primera manifestació d'un milió de persones l'onze de setembre, sinò que ens hem d'endinsar en la nostre història per trobar les arrels que expliquen el que hem sigut sempre, un poble amb anhels de llibertat i justícia. Episodis com la Guerra dels Remences al S.XV, el Conflicte dels Quints el 1611, la Guerra dels Segadors a mitjans del XVII, la Revolta dels Barretines el 1687, el Setge de Barcelona el 1714, les diferents Bullangues del 1835 al 1843, la Setmana Tràgica el 1909, els Fets d'Octubre de 1934, i més episodis revolucionaris ocorreguts al llarg dels segles, posen de manifest la nostre inconformitat davant les injustícies sofertes i la voluntat d'ésser amos i senyors del nostre propi destí.

Ebre

La plaça de l’1 d’octubre de la Ràpita acollirà un concert solidari per reclamar la llibertat dels presos polítics catalans

Pep Sala, Èric Vinaixa, Xeic!, Joan Rovira, i Mascarats són alguns dels grups i músics que hi intervindran El proper dissabte 29 de setembre, a les 19.00 h, se celebrarà a la plaça de l’U d’octubre de la Ràpita un concert solidari per reclamar la llibertat dels presos i polítics catalans i el retorn dels exiliats. Neus Guiu, membre de la Plataforma Free Junqueras impulsada per amics i familiars del president d’Esquerra Republicana, ha recordat que aquest serà el tercer concert que organitzen a les Terres de l’Ebre després de celebrar el de Miravet i Xerta. Guiu ha destacat la simbologia que representa celebrar el concert a la Ràpita, perquè va ser ‘el poble més castigat de les Terres de l’Ebre per la Policia espanyola l’1 d’octubre’. El concert, que s’ha presentat davant del pavelló firal de la Ràpita, lloc on es va produir la votació i la posterior repressió l’1 d’octubre, comptarà amb la participació del músics i grups següents: Equus, Músics Rapitencs per la Llibertat, Noel Luna, Nautilus, Maskarats, Pep Sala, Èric Vinaixa, Joan Rovira, Xeic !, Sukre, Dj Jota i DJ Jordi Caballé.

Torrelles de Foix

Diada 2018

Entre els actes de l'11 de setembre de 2018 hi ha, com cada any, el canvi de la bandera catalana i la independentista als 4 Termes. Un grup de persones pugen caminant des de el poble de Torrelles de Foix, altres venen amb bicicletes o cotxes de diferents indrets del municipi i al peu del cim ens trobem per pujar fins al pal on es troben encara onejant les banderes de l'any passat, allà, una mica de tertúlia mentre admirem les magnífiques vistes que podem contemplar i després les canviem per unes altres, cantem els Segadors i tornem a baixar al punt de trobada per esmorzar sota l'ombra dels pins. Després tornada, que encara tenim pendent l'acte al cementiri municipal per homenatjar als republicans caiguts i al migdia els representants d'ERC de Torrelles de Foix també participen en l'acte al Castell. A la tarda cap a la Diagonal de Barcelona a la manifestació. Com podeu veure, un dia intens!

Roses

Els regidors republicans de Roses assisteixen, un any més, a la manifestació de la diada

Un any més, els quatre regidors d'ERC a Roses (Joan Plana, Èric Ibáñez, Vero Medina i Gerard Teixidó) han assistit a la gran manifestació amb motiu de l'11 de setembre. També hi ha assistit una nodrida representació de militants i simpatitzants de la Secció Local. Els republicans rosincs han volgut així reafirmar el seu posicionament en defensa dels drets civils i polítics i del dret a decidir. Esperen que l'èxit de la manifestació d'enguany (amb prop d'un milió d'assistents segons la Guàrdia Urbana de Barcelona) serveixi per avançar cap a la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i el procés democràtic i pacífic cap a la República Catalana.  

Sant Quirze del Vallès

Un cop més, gràcies Sant Quirze

L'esmorzar popular de la Diada 2018 ja és història. La secció local d'Esquerra al poble es va bolcar per tal de començar la celebració de l'11 de setembre amb el veïnat, tot i els actes vandàlics que durant la nit van afectar el nostre poble. Un grup organitzat del feixisme nazi espanyolista es va passejar per Sant Quirze i van tombar les estelades del parc de les Morisques i de la rotonda de l'estació; van arrencar el llaç groc i la pancarta de "Llibertat presos polítics" de la façana de l'Ajuntament i finalment van aplegar-se cap al nostre local i el van embrutar amb esprai. Amb aquest panorama despertàvem l'11 de setembre, però si l'esmorzar ens va donar forces físiques per passar la jornada, el suport de la gent, quan s'anava assabentant del succeït, les mostres de solidaritat ens van reforçar: ni una passa enrere. Enlloc, i menys a Sant Quirze, un poble que ha demostrat repetidament que és República, un poble on l'alcaldia recau en una persona militant d'ERC, que ha estat i seguirà estant amb la gent en el camí cap a la independència de la nostra Pàtria.

Granollers

L'Associació Catalana pels Drets Civils, guanyadora del Guardó Salvador Casanova 2018

L'Associació Catalana pels Drets Civils ha estat la guanyadora del Guardó Salvador Casanova 2018, per la seva tasca en suport a les famílies dels presos polítics. El jurat del guardó ho ha anunciat a l'acte que s'ha dut a terme a les Oliveres de la Porxada i que ha comptat també amb el tradicional homenatge que la secció local d'ERC fa a l'activista i polític, desaperagut l'any 1982 i que formà part, entre d'altres àmbits polítics, de la primera llista d'ERC en unes eleccions municipals, l'any 1979. Francesc Sala, membre del jurat del Guardó Salvador Casanova, va ser l'encarregat d'anunciar l'entitat guanyadora. A l'acte també hi van participar el diputat al Congrés, Joan Capdevila, que va recordar la figura de l'activista polític, amb qui havia coincidit, així com va destacar-ne el compromís i la feina en l'àmbit polític. Per la seva banda, Cesc Riera, familiar d'Oriol Junqueras, va denunciar l'anomalia que suposa rebre el guardó, en tant que els presos polítics i exiliats haurien d'estar en llibertat.