Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Laura Fabra, regidora per ERC Deltebre
Deltebre

Esquerra considera poc ambicioses i limitades les ajudes a comerços i empreses de Deltebre.

Ahir es va celebrar, de manera ordinària, el ple municipal de Deltebre.  En el transcurs del ple es van aprovar les bases reguladores per a la concessió d’ajuts econòmics al teixit empresarial. Els republicans defensen que els càlculs que ha marcat el govern municipal per a la concessió d’aquests ajuts només fan que limitar aquestes ajudes, fent que la majoria d’empreses no puguin accedir als màxims previstos als supòsits que s’han establert. Esquerra Republicana defensa que la comparativa usi els mateixos criteris que els ajuts de la Generalitat i compari el març i abril de 2019 amb els mateixos mesos de 2020 per tenir una mitjana de les pèrdues més real.  “Hem fet simulacions amb perruqueries, centres d’estètica, restaurants o bars, i la majoria d’aquestes activitats no passaran del supòsit 1 o 2, i per tant d’ajudes que no resoldran els problemes reals que han hagut d’assumir” ha manifestat la regidora Laura Fabra. “Comerços i empreses que s’han pogut acollir a les ajudes de la Generalitat, a les de Deltebre només es podran acollir la majoria a un descompte de la taxa d’escombraries”.

Osona

Reflexions sobre l'antiga fàbrica Puignerò. Carta del grup municipal de SBiAlb-AM a la ciutadania de Sant Bartomeu del Grau i Alboquers.

Benvolgudes  i benvolguts, Hem viscut i vivim moments d’enorme incertesa per culpa de la pandèmiadel COVID19. Creiem que ens hem de felicitar com a poble per la implicació i rigor demostrat aquests dies tant durs. També volem mostrar el nostre condol i estima a les persones que heu perdut algun ésser estimat. Us encoratgem a seguir perseverant com fins ara i a seguir les directrius sanitàries pel bé propi i de tothom. Amb aquesta carta dirigida a tots els ciutadans i ciutadanes de Sant Bartomeu del Grau i Alboquers us volem transmetre la nostra preocupació per un tema cabdal al nostre municipi i que volem compartir amb tots i totes vosaltres. És de vital importancia que tingueu coneixement de la situación que pot definirel futur del nostre poble. La nostra experiència dins l’administració local com a grup municipal SBiAlb-AM, i tenint clara la nostra opinió sobre les naus de l’antiga fàbrica. Donat que estem parlant d’una construcció de grans dimensionsi no es pot fer desaparèixer, l’hi hem de trobar una SOLUCIÓ, i aquesta passa per donar suport a les 5 empreses ja instal·lades i en ple funcionament, i a la propietat actual.

El Prat

Al costat de les treballadores i treballadors de Nissan

Davant de l’anunci de la direcció de l’empresa Nissan i seva la intenció de clausurar les plantes fabricació d’automòbils i components de Catalunya, Esquerra Republicana vol expressar: El rebuig a la manera amb com s’ha efectuat aquest anunci, amb globus sonda en dies previs i secretisme per part de la direcció que han incrementat la incertesa i el malestar entre els treballadors i les treballadores enmig del context global de la pandèmia. Considerem que el fet d’haver-se’n assabentat per la premsa en comptes dels seus canals interns, entre d’altres els representants sindicals, en els dies previs demostra la falta de voluntat negociadora real de la direcció. Considerem la mesura del tancament del tot inapropiada i desproporcionada. Davant de qualsevol eventualitat crítica és obligació i forma part de la responsabilitat de la Direcció empresarial tenir també cura dels treballadors i les treballadores que formen part del projecte i han fet créixer la companyia.

Jordi Madrid - Batlle de la Vila de Piera
Anoia

Piera: S’aprova un programa de subvencions per a la reactivació de l'activitat

Es destinaran 175.000 euros a aquells negocis que han hagut de tancar durant l’estat d’alarma o han vist reduïts els seus ingressos de forma considerable En el ple municipal de dimecres, dia 27 de maig, es va aprovar la convocatòria d’una línia d’ajuts per valor de 175.000 euros que pretén donar suport a petites empreses, persones autònomes i comerços locals que s’han vist afectats econòmicament per la crisi sanitària derivada de la COVID-19.  Es podran beneficiar d’aquests ajuts aquelles empreses de fins a 10 treballadors i persones autònomes que s’hagin vist obligades a tancar els seus negocis durant l’estat d’alarma, així com les que, tot i mantenir-los oberts, han vist reduïda la seva facturació en un 75 % com a mínim respecte del mes d’abril de l’any anterior, incloent-hi els ingressos derivats de la venda en línia. Cada beneficiari podrà rebre una quantitat màxima de 1.000 euros que ha de servir per a subvencionar despeses fixes com el lloguer de locals on es desenvolupa l’activitat econòmica, els subministraments bàsics i les quotes d’autònoms.

Premià de Dalt

Contra els estereotips i l'estigmatització.Rectificació, JA!!!

Deplorable que des de comunicació d’un ajuntament es faci referència a l’ètnia de qui presumptament està cometent un acte delictiu. Què hi té a veure l’ètnia? Ens aporta informació necessària?  Això és reproduir estereotips associats a imatges mentals que actuen com a simplificacions i deformacions de la realitat. I poden atiar conductes racistes i de menyspreu cap a una ètnia, la qual cosa és incompatible amb el respecte a la dignitat humana, que només es compleix si s’atribueix per igual a tota persona, a tota ètnia, a tots els pobles. Per tant sobrava i sobra, rotundament, la referència a l’ètnia.  Exigim una rectificació immediata de la informació.

Urgell

Granollers demana al govern espanyol que les autoescoles es dotin de personal administratiu i examinador suficient i un pla d’incentius per al retorn del seu alumnat

La diputada del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – Sobiranistes al Congrés dels Diputats, Inés Granollers, ha presentat una proposició no de llei que inclou diverses mesures per tal de pal·liar la crisi que està patint el sector de les autoescoles, especialment a Catalunya, des de fa 7 anys, per la mancança de personal administratiu i examinador.   La proposició es debatrà a la Comissió de Seguretat Vial i Mobilitat Sostenible de la cambra baixa, de la qual Granollers n’és vicepresidenta 2a i en ella s’insta al govern a prendre les mesures necessàries per dotar de personal a aquest sector ‘que, malgrat el pla de xoc decretat per la Direcció General de Tràfic l’any passat, torna a estar en una posició de debilitat extrema i d’insuficiència de recursos per atendre la demana, agreujada per la situació derivada de la crisi sanitària del COVID19’.   La diputada republicana denuncia que les quatre prefectures provincials catalanes ‘no disposen de personal administratiu, ni examinador suficients per garantir el seu correcte funcionament, especialment a la de les comarques lleidatanes, generalment dotades de molt poca infraestructura de transport, on el permís de conduir es l'única eina que ens garanteix fer tots aquells desplaçaments tan necessaris per al nostre dia a dia’.

Terrasses a Montgat
Montgat

Canviem de fase

Montgat entra a la fase 1 i això vol dir que recuperem part de l’espai públic. Els comerços i la restauració tornaran a obrir, aquests últims amb les terrasses, un espai de  retrobament molt esperat i anhelat. Entenem que aquestes terrasses, amb les indicacions actuals, hauran d’ocupar més espai del que tenien fins ara. En primer lloc, per fer-ne econòmicament viable l’obertura i, en segon lloc, per poder donar un major nombre de serveis. Tot això requerirà responsabilitat i tolerància per part de tots i totes: els restauradors han de saber que prenen espai als vianants, i cal comptar amb la paciència dels vianants per afavorir la recuperació de l’activitat econòmica. Tampoc ens podem oblidar de la importància de la resta de comerços. Per això, cal ajudar les nostres veïnes i veïns acudint al comerç de proximitat. A Montgat s’han presentat 96 ERTO que afecten 473 treballadors i treballadores, bàsicament de comerç i restauració. Aquí l’Ajuntament hi té un paper cabdal, creant i dotant econòmicament línies d’ajuts per a la indústria i el comerç local.

Ripoll

ERC demana mesures urgents per evitar la plaga de la papallona del boix

El portaveu del grup municipal d’ERC a Ripoll, Roger Bosch, ha demanat a l’equip de govern, durant el plenari d’aquest dimarts 26 de maig, quines mesures s’han previst aquests propers mesos per a evitar la imminent plaga de la papallona del boix al municipi. L’experiència de l’any passat, que va afectar molt negativament als comerços, bars i restaurants de la vila, i va molestar durant un llarg període a tots els ripollesos i ripolleses, hauria de ser motiu suficient per a prendre mesures preventives aquest any. Però a més, aquest 2020 s’hi ha afegit la crisi derivada del Covid19, i això pot agreujar encara més la problemàtica provocada per aquesta plaga de papallones. Uns del principals afectats per la crisi del coronavirus, obligats a tancar les portes molts d’ells i amb un impacte molt negatiu per la reducció de mobilitat de visitants, són un cop més, comerços, bars, restaurants, establiments turístics. Actualment, una de les poques opcions que tenen per a generar ingressos són les terrasses a l’aire lliure.

Santa Coloma de Gramenet

Nicolás Díaz - La inexcusable importancia de la necessitat dels serveis públics

En moments tant excepcionals com els que estem vivint amb la propagació i extensió del Coronavirus (COVID-19) els governs de cada país estan fent el que poden, el que saben i en alguns casos, el que volen, atenent a les pressions dels diferents sistemes econòmics, en el nostre cas, sistema capitalista i neoliberal. El paper dels governs Davant aquesta tràgica situació, els governs europeus no dubten en magnificar i encoratjar als serveis públics i la ciutadania a posar remei a aquesta situació. Cal no oblidar que la imposició de contenció de dèficit dictada per la Comissió Europea, ha comportat una disminució important dels recursos disponibles a les administracions públiques. A l’Estat Espanyol, aquestes mesures es desenvolupen a través de lleis que cada any han significat restriccions econòmiques molt importants a les administracions.  Els governs  s’estranyen dels comportaments i actituds d’ algunes persones, que no fan cas a les seves orientacions i instruccions.

Federació de Lleida

Granollers demana al govern espanyol que les autoescoles es dotin de personal administratiu i examinador suficient i un pla d’incentius per al retorn del seu alumnat

La diputada del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – Sobiranistes al Congrés dels Diputats, Inés Granollers, ha presentat una proposició no de llei que inclou diverses mesures per tal de pal·liar la crisi que està patint el sector de les autoescoles, especialment a Catalunya, des de fa 7 anys, per la mancança de personal administratiu i examinador.   La proposició es debatrà a la Comissió de Seguretat Vial i Mobilitat Sostenible de la cambra baixa, de la qual Granollers n’és vicepresidenta 2a i en ella s’insta al govern a prendre les mesures necessàries per dotar de personal a aquest sector ‘que, malgrat el pla de xoc decretat per la Direcció General de Tràfic l’any passat, torna a estar en una posició de debilitat extrema i d’insuficiència de recursos per atendre la demana, agreujada per la situació derivada de la crisi sanitària del COVID19’.   La diputada republicana denuncia que les quatre prefectures provincials catalanes ‘no disposen de personal administratiu, ni examinador suficients per garantir el seu correcte funcionament, especialment a la de les comarques lleidatanes, generalment dotades de molt poca infraestructura de transport, on el permís de conduir es l'única eina que ens garanteix fer tots aquells desplaçaments tan necessaris per al nostre dia a dia’.

Anoia

Jorba posa a disposició del Departament d’Educació un solar per construir un nou centre públic de primària

L’Ajuntament de Jorba va aprovar en la darrera sessió plenària, realitzada telemàticament, posar a disposició del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, un solar de 3.500 m2 a tocar del pati de l’Escola Bressol, per equipar el municipi amb un nou centre educatiu de primària. L’acord es va aprovar amb els vots d’Esquerra Republicana de Catalunya i els vots en contra de Junts per Jorba. Actualment, el centre Guerau de Jorba té la seva seu principal en un edifici amb més de 50 anys i combina algunes de les seves activitats en edificis annexos, com els antics habitatges dels mestres o uns baixos situats al carrer de La Sort per a educació infantil. Pel nombre d’alumnes inscrits, la presència de barreres arquitectòniques, l’antiguitat de l’immoble i les deficiències que presenten les instal·lacions actuals van motivar l’inici de treballs tècnics i operacions jurídiques per oferir els terrenys en les condicions exigides pel Departament d’Educació i equipar Jorba amb una nova escola.

Alfons Montserrat
Ebre

Els ajuntaments republicans ebrencs exigeixen al govern espanyol el pagament immediat dels ERTO

El president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, Alfons Montserrat, ha expressat “la màxima preocupació, i alhora la nostra solidaritat, envers les persones afectades per un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que no han cobrat encara les prestacions que els pertoca”. Montserrat, després de denunciar “aquesta injusta i injustificada situació”, ha anunciat que Esquerra Republicana ha registrat a tots els ajuntaments i consells comarcals de les Terres de l’Ebre una moció on “s’exigeix al govern espanyol que desencalli els tràmits per tal que totes les persones treballadores afectades per ERTO cobrin les prestacions econòmiques de manera immediata, i que es resolguin totes les incidències i reclamacions existents”. La moció també “demana al govern espanyol que exigeixi a tots els bancs que avancin el pagament dels ERTO que encara no han pagat”. Monterrat ha manifestat que “a causa dels errors, ineficiències i retards injustificats del govern espanyol en la tramitació de les prestacions dels ERTO  hi ha milers de persones que no han rebut cap ingrés des de l'inici dels expedients”.

Baix Penedès

Ara és moment de treballar conjuntament per fer front a l'emergència educativa

Ahir dia 26 de maig de 2020 al Consell Comarcal va tenir lloc un Ple Extraordinari amb caràcter urgent sobre l’educació i les responsabilitats que comporta per als ens públics de la comarca. El Departament d’Educació havia convocat prèviament per avui dimecres 27 de maig, una reunió per resoldre tots els dubtes i qüestions que els ajuntaments tenien i plantejaven, i per això sobta encara més la convocatòria d’aquest ple. Durant l’estat d’alarma, hi ha hagut ERTO’s, alguns encara pendents de cobrar, ajudes que no arribaven, falta de material sanitari, i molts problemes més, i en cap moment el Consell Comarcal ha convocat cap ple per parlar-ne. Des d’ERC hem mantingut sempre una actitud de suport i col·laboració, perquè som conscients de la gravetat de la situació que ha provocat la pandèmia, i perquè creiem que el que hem de fer és treballar conjuntament perquè les persones se’n surtin de la millor manera. Per això, sobta tant que, quan els problemes eren conseqüència de les accions del govern del PSOE i Podemos, no es veiés la necessitat de fer res, i que ara aquests, amb el suport de Junts, el seu company de govern, agafin com a objectiu una conselleria d’ERC, i convoquin un ple extraordinari i amb caràcter urgent per demanar explicacions, unes explicacions que ells ja sabien que arribarien avui, l’endemà del ple.

Federació de Girona

Comunicat de condemna pel cas de violència masclista a l'Escala

La Federació de Girona d'Esquerra Republicana condemna enèrgicament el cas de violència masclista que s'ha produït aquest matí a l'Escala on una veïna ha mort, presumptament, a mans de la seva parella. Volem expressar el nostre més sentit condol a la família i amics i, en aquest sentit, reiterar tot el nostre suport cap a les dones que pateixen violència masclista. Només aconseguirem la llibertat com a país quan siguem capaços d'erradicar la violència envers les dones.

Els Grups Municipals, i els agents econòmics i socials, a la presentació del Pla de Xoc enfront la COVID19
Granollers

S’aprova, amb la unanimitat de tots els grups del consistori, el Pla de Xoc per fer front als efectes de la crisi de la COVID-19

Ahir es va celebrar, de manera telemàtica, la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Granollers corresponent al mes de maig. Una sessió especial que va servir per aprovar, amb la unanimitat de tots els Grups Municipals, el Pla de Mesures socioeconòmiques per fer front als efectes de la COVID19, un primer pas per fer front a les consequències de la pandèmia del coronavirus. En el torn d’intervencions, la portaveu republicana, Núria Maynou, va començar la seva intervenció remarcant que “estem vivint una crisi humanitària greu, amb unes conseqüències importantíssimes en tot allò que afecta a la vida de les persones”. La regidora afegia també que “tot i la il·lusió d’anar avançant en la desescalada, hem de seguir atents, sobretot per respecte i homenatge a tots els professionals que s’han jugat la vida a primera línia contra el virus”. Maynou va aprofitar, també, per reivindicar el paper del Grup Municipal d’ERC com a oposició útil i constructiva, i per seguir reclamant “la constitució d’una autèntica Taula de Ciutat per a la reactivació social, cultural i econòmica, una taula que volem realment participativa i el màxim de representativa”, afegia.

La pista de Torrelles
Torrelles de Llobregat

LA PISTA DE TORRELLES A BEGUES, UN DEBAT SENSE TANCAR.

Per Ferran Alves | Regidor del Grup Municipal d'Esquerra La pista Torrelles-Begues és una assignatura que tenim pendent des de fa més de mig segle. No n’és l’única, ja que, només en l’àmbit paisatgístic i urbanístic tenim, com a poble, molta altra feina pendent. Falta de recursos, falta de voluntat política, falta de perspectiva... tant se val la combinació de motius, els fets són els fets, i les coses no es fan soles. Portem més de 40 anys d’ajuntaments democràtics i pel consistori han anat passant totes les opcions polítiques que els ciutadans hem votat; per tant, això no és cap retret cap a un o altre grup. Dels anys 70 del segle passat ençà han canviat moltes coses, i projectant a futur tenim la impressió que els canvis seran molts més, i es produiran més de pressa. Sense anar més lluny, la crisi que estem patint globalment, difícilment previsible fa només un any, provocarà conseqüències d’abast difícilment quantificable, a tots els nivells. Però volem destacar-ne tres: les sòcio-econòmiques, les mediambientals i les relatives a la mobilitat ia la comunicació.

Barcelona Vella

PRIMER PLENARI ONLINE, SERVEIS SOCIALS, CAN 60, COMERÇ I MEDALLES D’OR

El passat 7 de maig vam celebrar a Ciutat Vella el primer plenari online després de l’inici de la pandèmia. En aquest plenari vam nomenar a les entitats i persones que van rebre la medalla d’or, per desgràcia vam haver de felicitar a l’Associació de Veïns de la Barceloneta i a la Tita Macrina de manera telemàtica, però quan puguem reunir-nos tots els hi donarem l’enhorabona com s’ho mereixen, per tota la feina que fan al nostre districte i per no abandonar mai la lluita encara que el vent bufi ben fort. Des d’Esquerra Republicana de Ciutat Vella vam decidir que la nostra proposició aniria enfocada al reforç dels Serveis Socials i a l’oficina d’habitatge de Ciutat Vella i a la creació d’un espai on els veïns i veïnes poguessin participar per tal d’afrontar la crisi social i econòmica que arribarà amb l’aparició de la Covid-19.   PROPOSEM L’AMPLIACIÓ DELS SERVEIS SOCIALS I LA CREACIÓ D’UN ESPAI PER AFRONTAR LA CRISI DE LA COVID-19 Els Serveis Socials del nostre districte demanen urgentment una ampliació de recursos humans i econòmics i fa temps reclamant aquesta ampliació i aquests reforços, avui al plenari de Ciutat Vella portem una proposta d’ampliació d’aquests serveis.

Pallejà

Resum del PLE extraordinari sobre La Covid-19

Propostes i mesures adreçades a les famílies i les persones.     Un dels àmbits imprescindibles d’atenció és el de les famílies i el del conjunt de treballadors i treballadores. Cal teixir una xarxa de mesures que alliberin les famílies d’algunes despeses temporalment i que garanteixin l’estabilitat econòmica i emocional d’aquells qui han patit les conseqüències de la pandèmia.     Avaluar la contractació de personal de reforç per a la gestió i serveis assistencials dependents de Serveis Socials.   Ampliació del Servei d’Atenció Domiciliària, per tal de reduir al màxim els usuaris en llista d’espera amb un augment de la dotació pressupostària d’aquest servei .   Plantejar la creació d’un servei per combatre l’aïllament i la soledat, dirigit especialment a la gent gran.   Suspensió del tribut metropolità / transport durant el 2020 per a habitatges, mentre no s’acompleixi el pla de millores de l’AMB en el transport públic per enguany.