Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Polinyà

Per una vila accessible i lliure de barreres

A ERC Polinyà hem rebut l’estiu, però continuem fent un seguiment exhaustiu de la feina del govern municipal, com sempre, amb voluntat de sumar i tirar endavant els projectes ben dissenyats de la vila, però també amb la voluntat de posar atenció en aquelles coses que no es fan com cal.   Anteriorment ja hem cridat l’alerta a les obres de la carretera de Sentmenat i sembla que no podem deixar d’observar el decurs de les obres, doncs continuen “passant” coses. En aquesta ocasió té a veure en l’acompliment de la normativa d’accessibilitat i barreres arquitectòniques en els aparcaments adaptats.[i]     Vistes les obres i com podeu observar en aquestes imatges, demanem a la Regidoria d’Urbanisme i a la de Serveis Socials si els nous aparcaments respecten la normativa:   La distància entre la porta del conductor del vehicle estacionat i la paret de la rampa ens permet el cercle de 1,5 m? També s’ha contemplat aquest requeriment a la resta de places adaptades del municipi.

Sant Joan
ERC al Segrià

ERC Benavent lamenta que la moció per obrir diàleg amb el Bisbat no hagi prosperat  

Els republicans acusen al PDeCAT i PP de fer pinya per votar-hi en contra, possiblement per no afectar la relació dels seus partits amb l’entintat religiosa i deixant de banda la voluntat del poble de Benavent ERC Benavent del Segrià lamenta que no hagi prosperat la moció que van presentar i que exigia al consistori que fes d’intermediari amb el Bisbat de Lleida per aconseguir l’acceptació de la imatge de Sant Joan Baptista com a part de l’església del municipi. Els republicans consideren que CiU i PP han fet pinya per no haver de refer el pont de diàleg entre el Bisbat propietari de l’església i el municipi el qual reclama de fa dies el reconeixement de l’estàtua, possiblement per a que no es vegin afectades les relacions entre els dos partits i l’entitat religiosa.   Ferran Accensi, regidor d’ERC a Benavent, lamenta la manca de diàleg i la poca voluntat del govern del municipi per aconseguir consensos amb el Bisbat de Lleida. “Quan el poble va demanar al veí i escultor la realització de l’estàtua, semblava que l’alcalde i la resta del govern municipal també hi estaven d’acord, inclús no es van oposar a que l’estàtua fos emplaçada al seu lloc actual, i ara sembla que no recordin res de tot això”, diu Accensi.

Sant Joan
ERC al Segrià

ERC Benavent exigeix al Bisbat el reconeixement i l’acceptació oficial de l’estàtua de Sant Joan Baptista

Mitjançant una moció que serà debatuda en el Ple de demà dilluns, els republicans també demanen el reconeixement de l’artista per part de l’Ajuntament i una festa de benvinguda a la nova imatge ERC Benavent del Segrià ha registrat una Moció en la que exigeix el reconeixement i acceptació per part del Bisbat de Lleida de la imatge de Sant Joan Baptista, creada per un escultor aficionat del poble i restituïda a la façana principal del pòrtic de l’església ara fa un any.   Els republicans creuen que després d’un any d’incertesa per part del Bisbat, ha arribat el moment que aquest es postuli i accepti oficialment l’estàtua de Sant Joan, tan volguda pel poble i donada a la comunitat cristiana pel seu escultor Ramon Inglés, veí també de Benavent. Ferran Accensi regidor republicà, recorda que primer el Bisbat de Lleida rebutjava la imatge perquè deia que no s’adia a l’estil de l’església i poc després es va mostrar més obert a reconèixer-la al veure l’acceptació que tenia l’estàtua per part dels feligresos.

Cerdanyola del Vallès

Ple de Juliol. Moció a favor del dret a morir dignament i a la despenalització de l'Eutenàsia

La tercera de les mocions que presentem al Ple de Juliol dona suport a les propostes presentades per l’associació Dret a Morir Dignament- Catalunya i, per manifestar el seu compromís, insta a l'Ajuntament a que es comprometi a promoure la cultura de la mort digna mitjançant els següents punts: - Facilitar i/o oferir recursos formatius a les treballadores i treballadors (serveis socials, centres culturals, centres municipals de salut, policia municipal, residències, centres de dia, assistència a domicili, etc.) sobre els drets de la ciutadania al final de la vida i el Document de Voluntats Anticipades (DVA). - L’exercici d’una pedagogia cívica divulgant el DVA a través de xerrades informatives i activitats a centres assistencials, educatius i culturals dependents de l’ajuntament, campanyes en els mitjans de comunicació municipals i edició de tríptics, que estaran disponibles als punts d’informació municipals. - Col·laborar amb el Parlament i la Generalitat de Catalunya en la simplificació del tràmit del DVA per tal d’oferir a la ciutadania la possibilitat de signar el document davant d’un funcionari públic municipal.

Cassà de la Selva

El Ple Municipal del mes de juliol aprovarà la creació del Parc de l’U d’Octubre

L’equip de govern d’ERC Cassà portarà al Ple Municipal que tindrà lloc demà dijous, 26 de juliol, a les 20 h, la proposta de crear el Parc de l’U d’Octubre a l’esplanada on s’hi fan les fires, ubicada davant de l’escola Aldric i que limita amb els carrers Pla de l’Estany, Xavier Carbó i de la Via.   La iniciativa s’aprovarà demà al Ple Municipal després del dictamen de la comissió del nomenclàtor de Cassà de la Selva. La proposta va ser recollida per la secció local d’ERC a partir d’una petició de l’ANC i el CDR de Cassà, els quals buscaven un espai públic per denominar amb el nom de l’U d’octubre i recordar aquesta data significativa.   L’Alcalde de Cassà, Martí Vallès, assegura que «l’1 d’octubre és per a nosaltres una data molt important que cal que recordem. L’Alcalde i tots els regidors de l’equip de govern varem estar compromesos des del primer moment amb la celebració del referèndum, la defensa de la democràcia i els resultats del referèndum».

Els senadors gironins preparant la trobada amb la Secretaría General de Pesca
Federació de Girona

Esquerra Republicana arrenca el compromís de la Secretaría General de Pesca d’augmentar la protecció del corall

La Secretaría General de Pesca de l’Estat Espanyol s’ha compromès davant representants d’Esquerra Republicana a aplicar tota una sèrie de mesures per augmentar la protecció del corall. Els senadors gironins Elisenda Pérez i Quim Ayats s’han reunit aquest dimarts 24 de juliol amb la secretaria general de Pesca, Alicia Villauriz i amb la directora general de Recursos Pesquers, Isabel Artime Entre altres compromisos als quals s’ha arribat hi ha una nova ordre que es publicarà el mes de novembre i que recollirà la recomanació i no permetrà extreure corall a menys de 50 metres així com l’obligatorietat dels corallers de desembarcar només en ports autoritzats havent d’avivar dues hores abans de l’arribada. Cal destacar que durant els darrers dies ha arribat una nova recomanació de les Nacions Unides per no extreure corall a menys de 50 metres, una de les mesures que des d’Esquerra sempre s’ha defensat dins la campanya El Corall No es Toca. Pérez afirma que “ens han informat que en 20 dies s’enviarà a totes les parts implicades un esborrany per presentar al·legacions sobre la nova ordre ministerial i que encarregaran un estudi de l’estat del corall a les aigües estatals.

RodadeTer regidors
Roda de Ter i el Cabrerès

Roda Republicana

La declaració d’independència del 27 d’octubre segueix vigent. Per a alguns pot semblar una frase buida però, si hi pensem bé, veurem que els fets ens estan donant la raó. Contra un estat que utilitza tots els recursos polítics, judicials, policials, mediàtics i econòmics —clavegueres incloses—, la república resisteix. Resisteix a les eleccions del 21D, és viva en la mobilització social dels CDR, els llaços grocs treuen de polleguera el falangisme taronja, la lluita per l’alliberament dels presos polítics continua i va creixent i, per acabar-ho d’adobar, el PP s’enfonsa en la seva misèria, rodejat de lladronici constant, no només per la sentencia del cas Gurtel sinó també per la tornada descarada dels pitjors tics franquistes a mans dels seus hereus directes. I el socialisme —diluït entre els fills del felipisme de calç viva i el guerrisme del ribot— amb la moció de censura ha trobat una oportunitat per arreplegar el vot dels autoanomenats hereus del 15M i, fins i tot, el vot amb el nas tapat dels partits independentistes.

Xevi Lozano, Torelló
Torelló

Xevi Lozano reclama posar fil a l'agulla per l'oci nocturn a Torelló

El regidor d'ERC-JpT, Xevi Lozano, va recordar que feia un any que hi havia hagut un Ple municipal que la gestió de l'oci nocturn i les festes populars per part del govern local havia acparat tota l'atenció i que d'aquell dia en va sortir el compromís de fer un grup de treball amb grups polítics, veïns i entitats, que ERC-JpT veia bé, després de constatar que l'espai de debat itreball de Nits Q, que havia de servir per gestionar i planificar les accions en l'oci nocturn i les festes populars, de facto estava ja mortitzat per part del govern de CiU i FEM. Des de llavors només s'ha fet una reunió i va ser "més per desfogar-se tothom que per fer projectar polítiques a fer", va dir Lozano. És perquè no hi ha un funcionament real d'aquest grup de treball, que el regidor d'ERC-JpT va reclamar una nova reunió "però amb ordre del dia de treball clar i per dissenyar les accions a portar a terme". Els plantejaments de base d'ERC-JpT en l'àmbit de l'oci nocturn i les festes populars les podeu troban AQUÍ  

La passera de la zona esportiva
Torelló

ERC-JpT es desmarca de la nova passera de la zona esportiva

En el Ple de juliol, es va fer una modificació de pressupost, incorporant despeses compromeses el passat exercici i que no es van executar, per valor de 2'5M€. ERC-JpT es va abstenir ja que no compartia totes les despeses que s'incorporaven. Com a exemples, el portaveu republicà Jordi Casals va exposar la despesa per la nova passera de la zona esportiva que puja fins a més de 367.000€. Casals va recordar que la idea inicial, quan es va aprovar el Pla de Barris i sempre que se n'havia parlat, era de fer una passera "senzilla i integrada en l'entorn", que havia de servir per unir dos itineraris com són el dels Comuns i el Vora Ter. "Salta a la vista que la passera no és ni senzilla ni integrada en l'entorn", va concloure Casals. Amb la passera definitiva, els republicans es van desmarcar del projecte. Un altre exemple és el fet d'invertir prop de 60.000€ a la nau dels Carrossaires, sense arribar a cap acord ni cap garantia amb el propietari, ja que es farà aquesta gran inversió quan l'acord de lloguer existent observa la possibilitat de fer fora als llogaters, en aquest cas l'ajuntament i els carrossaires.

Parets del Vallès

Ara Parets ERC demana que es mantingui tot l’arbrat en bon estat de l’entorn de la plaça Font de la Salut

El Grup Municipal d’Ara Parets ERC ha presentat al·legacions al projecte executiu de reforma de la plaça Font de la Salut de l’Eixample. L’objectiu és salvar la totalitat d’arbres que estan situats en les voreres dels carrers que limiten el parc: Sant Jaume, la Salut, Butjosa i Independència. El projecte preveia la supressió de tots els arbres que estan a les voreres, ja que segons l’arquitecte “es troben en mal estat”, un extrem que des d’Ara Parets ERC no compartim. De fet, en una recent visita a la zona vam comprovar com gairebé la totalitat d’arbres es troben en bon estat. Comissió Informativa L’autor del projecte de reforma, Salvador Matas, va reconèixer en la comissió informativa del passat dijous que estava prevista la supressió de tots els arbres del voltant de l’actual plaça i algun més de l’interior que es troba en mal estat. Igualment l’actuació retirarà tot el mur que delimitava el perímetre de la plaça i la pèrgola que es va incorporar en la reforma de 1982.

Sant Esteve Sesrovires

QUÈ VAM TROBAR AL ENTRAR A GOVERN EN EL 2015. SITUACIÓ ECONÒMICA (1)

En el darrer Ple s’acusava a Esquerra de pensar sols en reduir deute durant el temps que va ser a govern i no fer res per millorar el poble. En el darrer Sesrovirenc se’ns acusa de paralitzar inversions i d’una manca de voluntat de repercutir en els veïns la millora econòmica. En el Ple de juny l’alcalde qüestionava la gestió feta per Esquerra al·legant que en el 2014 (sent ell alcalde) i en el 2017 (Esquerra estava a l’alcaldia), les despeses van ser les mateixes, però els ingressos van ser superiors en el 2017 i no s’havia dedicat diners a la millora d’equipaments i carrers. Sembla que ara la campanya per desacreditar a Esquerra, pensant en les properes municipals, es basa en aquest tema. Quan vam arribar era difícil fer alguna cosa amb un saldo de tresoreria negatiu; amb 1,4M€ de factures impagades; amb 8,3M€ de deute de la Residència que els veïns pagarem fins l’any 2049; amb 10M€ de deute a l’estat pels diners demanats en el 2012 i en el 2013 pel Sr.

Concentració a Plaça de la Vila 23-07-2018
Gràcia

NO US OBLIDEM!

Aquest dilluns 23 de juliol ens hem aplegat un cop més a la plaça de la Vila de Gràcia per exigir la llibertat de les persones preses polítiques i exiliades, a la concentració convocada cada dilluns per les territorials d'Òmnium Cultural, l'Assemblea Nacional Catalana i el CDR de Gràcia. Just aquest dilluns ha fet 4 mesos que la Secretària General d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, va haver d'exiliar-se a Suïssa per poder continuar fent de mare i per poder trobar justícia, ja que a l'estat espanyol s'enfrontava a un judici sense garanties i una brutal persecució per complir el mandat del poble i exercir la democràcia, defensant els drets col·lectius i permetent que el poble de Catalunya pogués decidir el seu futur polític a les urnes. Aquest dilluns, malgrat la distància, hem pogut escoltar un missatge de la Marta Rovira des de Ginebra. Ens agraeix per no defallir en la nostra lluita contra aquesta repressió, contra la vulneració dels drets civils i polítics que són l'essència de la democràcia.

Roda de Premsa
Federació de Lleida

ERC reclama a la Generalitat un ‘Pla de Xoc’ per solucionar els problemes de viabilitat de les vies de muntanya amb necessitats urgents

El republicans insten a la Diputació de Lleida que faci d’intermediari entre els municipis afectats i el Govern per tal d’assegurar que totes les carreteres de muntanya amb accessos a nuclis urbans siguin transitables i segures en un període curt de temps. El grup d’ERC a la Diputació de Lleida ha presentat una moció per reclamar a la Generalitat un “Pla de Xoc” per millorar la seguretat i la viabilitat d’algunes carreteres de muntanya les quals, actualment estan molt deteriorades i pateixen perill d’esllavissades i moviment de talussos, amb el conseqüent perill que pot comportar això per les persones.   Jaume Gilabert, portaveu d’ERC a la Diputació de Lleida explica que les línies de suport que reben dels diferents Departaments els municipis de muntanya són absolutament insuficients per poder fer front a les necessitats urgents d’algunes vies que presenten perills imminents per les persones. “És per aquesta raó que reclamem la necessitat d’explorar altres vies de col·laboració institucional que comporti la realització d’un pla de xoc específic i extraordinari destinat a atendre aquelles vies de muntanya que suposin un risc per la seguretat de les persones”, apunta Gilabert.

Els quatre alcaldes d'ERC en representació de Ponent
Federació de Lleida

Alcaldes d’ERC denuncien a Prats de Molló la passivitat d’Espanya i Europa davant les greus violacions de drets i llibertats democràtiques a Catalunya

El republicans s’han reunit amb alcaldes de la zona dels Pirineus Orientals Francesos i han signat un manifest en el qual exigeixen més implicació de tots els països per trobar solucions polítiques a un problema polític que afecta l'Estat espanyol i a la Generalitat de Catalunya. Quatre alcaldes d’ERC, en representació de tot el territori Lleidatà, han assistit avui a Prats de Molló a una trobada amb alcaldes de la zona dels Pirineus Orientals Francesos, organitzada per l’AMI (Associació Municipis per la Independència). En aquesta trobada els edils han denunciat la situació de repressió de drets i de llibertats que està patint la societat catalana, en especial totes les persones preses i exiliades polítiques, i han signat un manifest en el qual és demana més implicació de totes les parts així com de la Unió Europea, per trobar solucions polítiques al conflicte català.   Els quatre alcaldes d’ERC que han assistit en representació del territori són Jordi Ignasi Vidal, alcalde de Balaguer, Eduard Piera, alcalde de la Fuliola, Carles Gibert, alcalde de la Granadella i Cristina Lafay, alcaldessa de Castelló de Farfanya.

Cerdanyola del Vallès

Ple de juliol: moció per a l'estudi d'un sistema de càmeres amb detecció de matrícula OCR per millorar la seguretat ciutadana

Amb l'objectiu de millorar la seguretat ciutadana i detectar l'entrada a la ciutat de vehicles les matricules dels quals poguessin posar en marxa actuacions policials de diversa índole, ERC porta al Ple Municipal del mes de juliol una moció que insta a l'Ajuntament de Cerdanyola a estudiar la viabilitat tècnica i econòmica d’implementar un sistema de reconeixement de matrícules amb tecnologia de càmeres OCR amb alerta immediata a la policia dels vehicles amb requeriments detectats. S'insta també a presentar les conclusions d’aquest estudi davant el Ple Municipal abans d’acabar l’any 2018. Es pot consultar la moció, íntegra, al PDF adjunt.

Cerdanyola del Vallès

Reunió d'ERC Cerdanyola i ERC Bellaterra amb el diputat Marc Sanglàs

Ahir dilluns Helena Solà, Iñigo García de Enterría i Albert Turón (regidors d'ERC a l'Ajuntament de Cerdanyola) i Quim Oltra (representant d'ERC a l'EMD de Bellaterra) es van reunir amb el Diputat Marc Sanglàs, portaveu de la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya, amb l'objectiu de tractar sobre diversos problemes que, actualment, Bellaterra té plantejats i a sobre de la taula. Així, entre d'altres, es van exposar a Sanglàs temes com la desprogramació de la Via Interpolar i diverses qüestions relacionades amb la seguretat dels veïns del barri. També es va tractar del nou conveni entre Ajuntament i EMD i de la necessitat de que l'Institut Català de la Salut tiri endavant, d'una vegada per totes, el projecte d'ambulatori per als veïns d'aquest barri. Durant la reunió, convocada a instàncies de Quim Oltra, es va parlar també de la possibilitat d’una futura independència del barri. Un objectiu que, encara que compta amb el suport dels bellaterrencs, sembla impossible d'assolir a curt o mig termini, degut a la restrictiva legislació espanyola en tot el que fa referencia a la segregació de nuclis urbans.

Lluís Sabatés
Torelló

ERC-JpT dona suport a prorrogar el contracte de servei de l'aigua fins l'agost del 2019, mostrant decepció en la gestió de l'equip de govern

En el Ple de juliol, l'equip de govern va proposar la pròrroga del contracte del servei de gestió de l'aigua, que actualment, a Torelló, fa Sorea. Aquesta pròrroga que es fa a tres mesos de la finalització del contracte i fins a l'agost del 2019, és la mesura que s'ha arribat per tenir temps per escollir el model de gestió de l'aigua, sigui a través d'una empresa privada o d'un ens públic, ja sigui directament des de l'ajuntament o a través d'un altre ens, com pot ser el Consell Comarcal d'Osona, que està treballant amb la configuració d'un servei a oferir als municipis de la comarca. Lluís Sabatés, regidor d'ERC-JpT, va mostrar la decepció del seu grup en com ha gestionat aquest tema l'equip de govern, ja que s'ha anat molt lent i "ara haurem de córrer" ja que el termini de temps fins a l'agost del 2019 pot ser just si el que es vol és establir una gestió directe des de l'ajuntament. Sabatés va exemplificar la mala gestió de l'equip de govern en la presa de decisió, que s'ha volgut fer col.

Lleida

ERC-Avancem demana que el Pla de Patrimoni sigui estratègic, amb pressupost i calendari d’execució

Lamenta que no s’hagi posat sobre la taula fins ara El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem a la Paeria celebra que el govern municipal vulgui fer un Pla de Patrimoni, malgrat lamenta que es plantegi fer-lo a menys d’un any d’acabar el mandat. El grup reclama que el Pla sigui estratègic, participatiu i que compti amb recursos per tirar-lo endavant. El portaveu d’ERC-Avancem i membre del Consell Municipal de Patrimoni de Lleida, Josep Maria Baiget, destaca que “després de 40 anys de govern socialista, ja era hora que es planifiquin les actuacions de protecció, conservació, restauració i promoció del patrimoni, però s’ha de tenir clar que ha de ser un Pla estratègic que planifiqui les polítiques a desenvolupar.” Així, reclama que “es fixin prioritats i un calendari d’execució del Pla amb partida pressupostària, per tal que no quedi en paper mullat.”  ERC-Avancem considera que s’ha de replantejar el diàleg entre la ciutat vella i la ciutat nova.