Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Roger Bosch, Sergi Albrich, Josep Tremps, Jordi Batchelli, Joan Dordas
Ripollès

ERC reclama transparència sobre el futur del Consorci d'Espais d'Interès Natural del Ripollès

Una de les principals funcions del Consorci d'Espais d'Interès Natural del Ripollès és la gestió forestal de les forests de propietat municipal. Una gestió dels boscos comunals que engloba tots els municipis del Ripollès i, també, Castellar de n'Hug. Tot i la necessària i impecable gestió de l'equip tècnic i la gerència, el Consell Plenari, l'òrgan que integra tots els representants dels municipis de la comarca, fa més d'un any que no es convoca. Concretament des del 16 de març del 2016. Així, durant aquest any, han aparegut diversos rumors que apunten que el mateix equip tècnic del CEINR podria acabar gestionant el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, en detriment de la gestió forestal que fins ara realitzava. Davant d'aquesta prepcupació, el conseller comarcal d'ERC i alcalde de Campelles, Joan Dordas, ha manifestat que "Ens agradaria saber què està passant al CEINR, a què es deu aquesta poca voluntat de donar explicacions, aquesta manca de lideratge i, sobretot, què passarà amb el consorci.

Sarrià de Ter

L'Ajuntament de Sarrià de ter repartirà polseres identificatives per els malalts d’Alzheimer

La policia local de Sarrià de Ter, juntament amb el CAP  i Serveis Socials, ja disposa de la polsera identificativa per els malalts d’Alzheimer. Els Mossos d’Esquadra i FAFAC van presentar el passat 5 de maig una polsera de silicona, amb codi QR que servirà per a identificar a persones amb Alzheimer, en el cas de que aquestes es perdin.  La polsera identificativa no és en cap cas “ localitzadora ” i porta les dades del familiar i cuidador.  La Policia Local de Sarrià de Ter, ja disposa d’aquestes polseres. Es farà el repartiment de les mateixes en col•laboració amb els Serveis Socials del CAP que informaran a les famílies afectades del procediment per disposar d’aquest sistema d’identificació.  

Targetó promocional per commemorar el 17 de maig
Sant Cugat del Vallès

ERC-MES denuncia l'incompliment de la moció contra la LGTBIfòbia

El grup municipal d’ERC-MES lamenta que l’equip de govern hagi incomplert alguns dels acords de la moció aprovada fa un any sobre la LGTBIfòbia, una iniciativa que va comptar amb un ampli suport per part del consistori. En concret, el regidor Èric Gómez denuncia que s’ha incomplert el compromís de programar actes encaminats a donar visibilitat a una lluita per la qual el ple ha mostrat el seu suport en diverses ocasions. ‘No han impulsat cap acte o iniciativa de suport a aquestes persones’, ha lamentat el regidor també de les JERC.   Així mateix, ERC-MES lamenta que l’Ajuntament no hagi penjat per iniciativa pròpia la bandera de l’Arc de Sant Martí, un dels altres punts de l’acord. ‘La bandera oneja des de primera hora al Parlament i altres ajuntaments del país. A Sant Cugat, almenys fins a les dotze del migdia, no l’han penjada. Confiem que, com a mínim, les peticions públiques que hem dut a terme serveixin perquè facin aquest gest’, ha explicat. Les JERC encartellen el centre Paral·lelament, les JERC han encartellat aquesta matinada el centre de la ciutat amb missatges de conscienciació sobre les discriminacions que pateixen les persones LGTBI+, amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia.

SITGES

SEGUIM APOSTANT PEL TURISME DE QUALITAT

Des de la regidoria de Promoció Econòmica Turisme i Platges s’està apostant per nous esdeveniments que ofereixin activitats a diferents segments de públic i en especial el familiar, ajudant a desestacionalitzar el turisme a la nostra Vila. El primer Sitges Electronic Park es va celebrar diumenge dia 7 al Parc de Can Rober, amb un gran èxit de públic, en especial familiar que va quedar molt satisfet amb la proposta. El següent se celebrarà els pròxims dies 19 i 20, divendres i dissabte i presentarà el primer Festival de videoomapping que porta el nom de Lumen Sitges Festival. Aquest espectacle visual amb entrada lliure, es podrà seguir en nou diferents espais de Sitges, com són la façana de la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, la Torre de Sant Miquel, El Racó de la Calma, l’Hort de Can Falç, l’Edifici Miramar, l’Ermita de Sant Sebastià, La Fragata, El Passeig de la Ribera i la façana del restaurant Costa Daurada, les projeccions es podran veure de deu a una de la nit.

Manacor

L'oposició en bloc exigeix responsabilitats al batle pel fracàs continuat en la designació dels directors del Pla General de Manacor

Arran de la compareixença en roda de premsa dilluns 15 de maig de la delegada d'Urbanisme, Isabel Febrer, i del cap de Servei, Joan Antoni Salom, per anunciar la renúncia de Josep Antoni Aguiló com a director del Pla General de Manacor menys de dos mesos després d'haver acceptat el càrrec de confiança, l'oposició en bloc ho va fer ahir dimarts per lamentar el fet alhora que exigeix al batle responsabilitats pel fracàs continuat en la designació dels responsables del Pla General. L'equip de govern municipal ha manifestat en més d'una ocasió que el Pla General no és UNA prioritat sinó que és LA prioritat d'aquest mandat. La següent seqüència de fets demostra que, o bé no és veritat, o bé ho fan molt malament: - Principis de l'any 2016. Nomenament d'Isabel Romero com a directora del Pla General amb pujada de sou inclosa de 12.000 € anuals. - Juny de 2016. Aprovació inicial del Pla General. - Setembre de 2016. Tanca el període d'al•legacions amb més de 900 presentades, entre d'altres una vintena d'un partit polític que forma part de l'equip de govern.

rodadeter mocio fiscalitat
Roda de Ter i el Cabrerès

Moció per la progressivitat econòmica de les ordenances fiscals

Ahir vam presentar al ple una moció per treballar, entre tots, una proposta d'ordenances fiscals progressives i més justes en funció de la renda familiar. L'equip de govern d'IPR i PDECAT hi va votar en contra. Nosaltres continuarem treballant per tal que sigui possible. MOCIÓ PER LA PROGRESSIVITAT ECONÒMICA DE LES ORDENANCES FISCALS Atès que les ordenances fiscals del nostre municipi, a excepció d’alguna bonificació per a jubilats o famílies nombroses, no tenen en compte la capacitat econòmica de les persones ni de les rendes familiars a l’hora d’establir els impostos, taxes i preus públics. Atès que creiem que els impostos, taxes i preus públics municipals haurien de tenir en compte el principi de progressivitat fiscal que comportés el pagament proporcional en funció de la capacitat econòmica. I sobretot perquè les persones amb dificultats econòmiques puguin accedir als serveis públics i puguin fer front a les seves obligacions fiscals. Atès que cada cop són més els ajuntaments que han establert ajuts per fer front al pagament d’impostos municipals i que han avançat en direcció al pagament de serveis públics municipals  en funció de la renda econòmica.

ERC Badalona

L’Ajuntament de Badalona posa en funcionament un punt d’Orientació Jurídica a la ciutadania en matèria de clàusules abusives en els préstecs hipotecaris

L’Ajuntament de Badalona potencia l’Oficina d’Atenció al Consumidor amb un servei específic d’assessorament per a les qüestions relacionades amb les clàusules abusives en els préstecs hipotecaris. L’objectiu és donar resposta a l’augment de peticions d’orientació jurídica de la ciutadania per la possible existència de clàusules abusives, especialment de clàusules sòl, als seus contractes de préstec hipotecari.   L’ampliació del servei d’assessorament en matèria de préstecs hipotecaris compta amb la col·laboració del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) i amb el suport de la Diputació de Barcelona, tal com es va recollir en el conveni de col·laboració signat el passat 13 de març. L’assessorament el presten lletrats o lletrades del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona amb acreditada experiència en l’àmbit de l’assistència jurídica gratuïta i especialment en dret civil i hipotecari.   Aquest servei es presta des d’avui, 16 de maig, i fins al pròxim 27 de desembre, per fer-lo coincident amb el període en el qual les entitats financeres haurien de retornar els imports corresponents.

Vilafranca del Penedès

ERC organitza un acte per debatre sobre el model de serveis funeraris amb l’objectiu d’acabar amb els preus abusius i amb “el negoci de la mort”

L’acte serà el proper dimecres 24 de maig a l’Escorxador coincidint amb els dos anys de les eleccions municipals   El proper dimecres 24 de maig, just quan farà dos anys de les eleccions municipals, ERC organitza un acte per parlar sobre el model de serveis funeraris i el negoci de la mort a Vilafranca. L’objectiu dels republicans és debatre sobre quina formula és la més òptima per garantir uns preus justos i uns serveis funeraris al servei de la ciutadania i que acabin amb el monopoli actual. L’acte comptarà amb l’economista Enric Llacrh, col·laborador de La Vanguardia, i que ha publicat diversos articles sobre els serveis funeraris, a més de la portaveu dels republicans a l’Ajuntament Mònica Hill, que explicarà la posició d’ERC. Pendents de les al·legacions ERC després de fer possible que es posi en marxa una  comissió per actualitzar l’ordenança de serveis funeraris, d’aconseguir un servei bàsic a preu tancat i d’haver forçat al govern a activar la comissió per debatre el model de serveis funeraris, remarca que s’està pendent de la resolució de les al·legacions que van presentar a la proposta de nou tanatori per part del govern sociovergent, ja que el plec de clàusules no garantia ni acabar amb el monopoli ni uns preus justos per la ciutadania.

Els regidors de l'oposició a la roda de premsa
Molins de Rei

Nota de premsa conjunta de la CUP, ERC, MC i ICV respecte la manca d'informació sobre la proposta del govern d'augmentar la tarifa de l'aigua

El passat mes d’abril, en el plenari de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), el govern metropolità va elevar la desestimació de l’augment de tarifes proposat per l’Ajuntament de Molins de Rei a través del concessionari Aqualia, desestimació que es va aprovar. A aquest respecte, els grups municipals sota signants volem fer les següents consideracions: El govern municipal no havia informat en cap cas cap dels grups municipals, ni formalment a les reunions ni informalment sota cap altre format, que havia arribat a un acord amb Aqualia al respecte de l’augment de tarifes ni que hagués elevat la petició al govern metropolità Els grups de l’oposició, durant les inversions realitzades en l’episodi de Diuron, i entenent que aquest fet podia implicar una proposta d’augment de tarifes, vam demanar al govern participar a les reunions on això es discutís. La resposta del govern, com sempre va ser que sí. Hi ha hagut, com a mínim, dues tandes de comissions informatives, dues reunions de la comissió de serveis municipals i dos plens on aquest fet podria haver-se posat sobre la taula, i el govern municipal ha optat per no fer-ho.

Senadors, diputat , regidores d'Abella de la Conca i gent d'ERC del Pallars Jussà
Alt Pirineu

Els senadors d’ERC Anna Azamar i Miquel Àngel Estradé, han visitat el municipi de Sant Esteve de la Sarga i Abella de la Conca

Aquest dilluns l’Anna Azamar i en  Miquel Àngel Estradé, senadors d’ERC,  han visitat els pobles del municipi de Sant Esteve de la Sarga, acompanyats de l’alcalde Jordi Navarra. Durant el recorregut han constatat el mal estat d’alguns trams de la carretera municipal, molts quilòmetres per mantenir i millorar per una administració local amb un  pressupost irrisori. Per tant, des del consistori es continua demanant a les administracions supramunicipals que se’n facin càrrec, aportant el  finançament necessari per fer-hi front. Per altra banda, el tema que ha indignat més als senadors ha estat veure la casa consistorial apuntalada per varis suports i que fa impossible l’accés a aquesta, inhabilitant poder fer qualsevol tipus d’activitat des dels plens municipals, eleccions o qualsevol altre acte o servei per als veïns. L’alcalde ha explicat que és una obra urgent i necessària però per això necessita obtenir finançament d’altres administracions, i amb això està treballant.

El senador d'ERC, Jordi Martí, a la Comissió de Foment
Federació de Girona

Jordi Martí: “Figueres no es pot esperar al 2025 per veure una sortida a l’eliminació dels seus passos a nivell”

El senador gironí d’Esquerra Republicana, Jordi Martí, ha portat aquest dimarts 16 de maig fins a la Comissió de Foment del Senat la problemàtica dels passos a nivell de Figueres. Concretament, ha instat el Govern de l’Estat a “iniciar la licitació dels projectes constructius destinats a eliminar els dos passos a nivell figuerencs”. Martí ha recordat que “recentment han presentat un pla per treure 74 passos a nivell a tot el territori espanyol, una planificació que no inclou Figueres”. El senador gironí ha defensat que “els dos passos a nivell de la capital de l’Alt Empordà suposen un greu perill de seguretat al mateix temps que provoca problemes de congestió de trànsit en una de les principals vies d’entrada i sortida de la ciutat”. Pel que fa a l’argumentació del Ministeri de Foment segons la qual Figueres no forma part d’aquest pla perquè no hi ha un conveni signat amb l’Ajuntament, Martí ha demanat que, de forma urgent, “es treballi per trobar la fórmula per tal que Figueres passi a ser una prioritat a l’hora de treure els dos passos a nivell que creuen per la trama urbana del municipi.

Parc de les Arts
Lleida

El grup municipal d’ERC-Avancem demana a Ros que retiri el projecte del Parc de les Arts

Els republicans donen ple suport als veïns i demanen que no es privatitzi aquest espai públic i el converteixi en equipaments pel barri El grup municipal d’ERC-Avancem exigeix al govern de la Paeria que retiri el projecte del Parc de les Arts. Els republicans donen ple suport als veïns de la zona i demanen a l’ajuntament que escolti les seves vindicacions i retorni aquest solar del terreny Alcalde Pujol al barri, convertint-lo en equipaments municipals i no en iniciativa privada, ja que  aquesta zona té moltes mancances d’equipaments públics. Carles Vega, president del grup municipal d’ERC-Avancem a l’ajuntament de Lleida, insisteix a Ros que parli amb els veïns i que endegui un procés participatiu per a que siguin ells mateixos els que decideixin què volen fer amb el Parc de les Arts. “Quan estàvem negociant els pressupostos per l’any 2016 ja vam demanar que es realitzés un procés participatiu sobre el futur del Parc de les Arts amb els veïns del barri. Tement-nos  que l’alcalde ja podia tenir una decisió presa sobre el futur del solar, en el passat Ple vam tornar a insistir que parlés primerament amb els veïns abans de fer res.

Federació de Lleida

El Grup d'Esquerra Republicana a la Diputació de Lleida vol garantir l’accés als serveis bancaris al món rural

Esquerra Republicana presenta una moció al ple de la Diputació de Lleida, que es durà a terme divendres dia 19, adreçada a la instal·lació de caixers automàtics en l’àmbit rural, com a mesura contra l’exclusió financera a la que es veuen abocats alguns nuclis arran del tancament d’oficines d’entitats bancàries.     El grup d’Esquerra Republicana a la Diputació de Lleida ha fonamentat la proposta en les queixes que s’han anat donant al territori com a conseqüència del tancament d’algunes oficines de les entitats de dipòsit a la demarcació de Lleida arran de la reestructuració del sector bancari i financer originada per la crisi econòmica, augmentant el percentatge de la població que no té accés a cap sucursal bancària al seu municipi de residència.   El portaveu del grup d’ERC a la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha remarcat que ‘en 7 anys, les nostres comarques han passat de 118 municipis sense oficina bancària a 127 municipis que no disposen d’aquest servei, cosa que representa el 55% dels municipis i afecta a una població de 37.

Salvador a la comissió d'Indústria
Camp de Tarragona

El diputat d'ERC al Congrés, Jordi Salvador, insta el govern espanyol a establir una xarxa elèctrica tancada al polígon petroquímic de Tarragona per millorar la seva competitivitat

La iniciativa, presentada per Esquerra Republicana, ha tingut el suport der tots els grups excepte el PP, que s’ha abstingut La comissió d’Energia del Congrés de Diputats ha aprovat aquest dimarts una proposició no de llei d’Esquerra Republicana que insta el govern espanyol a impulsar una xarxa energètica tancada per a la indústria química de Tarragona. La iniciativa, que ha defensat el diputat tarragoní Jordi Salvador, pretén que des de la gestió d’una xarxa energètica pròpia i dimensionada a consums i costos reals, la indústria química de Tarragona pugui ser més competitiva. Ara mateix, la factura elèctrica de les empreses d’aquest complex “pot arribar a ser un 25% més alta que la de les seves competidores europees”, ha denunciat Salvador. De fet, aquestes empreses ja comparteixen altres consums com és el de l'aigua o el vapor. La iniciativa s’ha aprovat amb el suport de tots els grups excepte el PP, que s’ha abstingut. El resultat, 22 vots a favor i 14 abstencions.

Ebre

El diputat Salvador demana al Govern espanyol ‘descobrir el pastís’ del cas Castor

Aquest matí, durant la Comissió d’Energia del Congrés, el diputat Jordi Salvador ha demanat al Govern espanyol ‘descobrir el pastís del cas Castor’ i ha recordat que, amb aquest objectiu, ‘el passat mes de juliol, Esquerra Republicana va registrar al Congrés la petició de crear una Subcomissió d’Investigació sobre el projecte Castor’, com ja havia fet en l’anterior legislatura. La intervenció del diputat s’ha produït arran del debat d’una Proposició no de Llei presentada pel grup Podem sobre les indemnitzacions derivades de l’extinció de la concessió de l’explotació del magatzem de gas Castor. Salvador, que ha donat suport a la Proposició, ha manifestat que el Castor ‘és l’exponent més clar de la connivència que ha existit durant anys entre els principals partits polítics i l’oligarquia empresarial que fa negocis a cop de BOE des de la llotja d’un determinat camp de futbol’. El diputat republicà vol ‘que s’investiguin i es determinin les responsabilitats polítiques, tècniques i econòmiques dels que van autoritzar, tramitar, gestionar i aprovar la posada en funcionament del Castor.

Anoia

ERC Anoia presenta esmenes als pressupostos generals de l’estat del 2017

Inversions a l’A2 i millores a la Renfe de l’Alta Anoia són les dues inversions proposades   El grup comarcal d’Esquerra Republicana a l’Anoia ha treballat dues esmenes d’inversions al territori, que no estan incloses als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) 2017, i que seran presentades pel grup republicà a Madrid.   Així, aquesta setmana el grup d’ERC Anoia ha presentat les dues esmenes als PGE 2017 en una roda de premsa amb el senador Xavier Castellana, acompanyat de la presidenta comarcal Meritxell Humbert, i els alcaldes Joan Serra, de Castellolí, i Jordi Badia, de Calaf.   La primera de les esmenes que ERC vol incloure com a inversió al territori és el projecte d’estudi per a reformar el tram de l’A2 en el seu pas pel municipi de Castellolí i fins arribar a Igualada. Segons l’alcalde Serra, “s’ha parlat de treballar en l’asfalt d’aquesta via en aquest tram concret, a més de la possibilitat d’ampliar-la en un carril més, però creiem que la solució a la problemàtica existent no es troba en aquestes millores, sinó que l’ideal seria estudiar un nou tram de l’A2 al seu pas per aquest punt de l’Anoia”.

Girona

#PENSANTGIRONA ACCESSIBILITAT DIMECRES 17 de MAIG

La secció local d’ERC a Girona ha organitzat per demà dimecres un nou acte del cicle #pensantGirona on tractaran el tema de l’accessibilitat. Sota el títol Trenquem barreres, els republicans conversaran amb Isaac Padrós, veí de Girona amb problemes visuals; Mariona Peracaula, psicòloga del grup MIFAS i Maria Mercè Corominas, arquitecta especialista en barreres arquitectòniques. La portaveu d’ERC-MES Maria Mercè Roca donarà la benvinguda i el regidor Ricard Calvo moderarà l’esdeveniment. La cap de l’oposició ha explicat que l’objectiu d’aquest acte és “visibilitzar i parlar de la problemàtica de l’accessibilitat, que afecta a moltes gironines i gironins”. Al seu torn, Roca ha apuntat també que aquesta qüestió no interessa només a persones amb diversitat funcional, sinó que ”les barreres arquitectòniques ens poden afectar a tots en algun moment de la nostra vida”, i ha fet referència a les mares o pares amb cotxet o a les persones grans.

Carpa Informativa a l'Eix Comercial
Lleida

El grup municipal d’ERC-Avancem estarà demà a Pardinyes

Els republicans instal·laran dimecres per la tarda la carpa on recolliran les propostes de la gent del barri i explicaran el seu programa El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem a la Paeria continua la campanya informativa per la ciutat de Lleida, demà al barri de Pardinyes. Els republicans recolliran les propostes que la gent els vulgui transmetre i els explicaran els projectes que el grup municipal té pel barri i per la ciutat. Amb aquesta nova campanya informativa, el grup municipal vol conèixer les preocupacions reals de cada barri, per estudiar-les i poder dissenyar un programa més adaptat a les seves necessitats. Recordem que el grup municipal d’ERC-Avancem instal·larà cada quinze dies, els dimecres a la tarda, en un indret estratègic de la ciutat, una carpa on recolliran les propostes que la gent els vulgui transmetre i els explicaran els projectes que el grup municipal té pel barri i per la ciutat. Ara fa 15 dies es van instal·lar a l’Eix Comercial, on van recollir una trentena de propostes.