Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Ebre

Norma Pujol culpa al PSOE de que la Generalitat no pugui aplicar l’impost nuclear que havia d’impulsar la reindustrialització del territori

La candidata al Congrés per Esquerra Republicana, Norma Pujol, ha assegurat: “Estem davant d’un acte de greu irresponsabilitat per part del partit socialista. Tots aquest mesos que ha esta al govern, s’ha negat a retirar el recurs d’inconstitucionalitat que va interposar el PP”.   Pujol ha fet aquesta declaració en referència a les informacions conegudes aquest matí que el Tribunal Constitucional ha tombat l’impost català sobre el risc mediambiental d’elementsradiotòxics. “Aquesta pèssima notícia significa que no tindrem el fons territorial que preveia de 12 milions d’euros cada any, que havia de servir per reindustrialitzar, diversificar l’economia i preparar les zones nuclears per quan tanquin les centrals. Un tancament que com sabeu, ja té calendari”, ha sentenciat la candidata al Congrés. Norma Pujol ha recordat que des de mocions als Ajuntaments, Consells Comarcals, la Diputació de Tarragona, el grup d’Esquerra Republicana al Congrés i el govern de la Generalitat es va demanar al govern socialista la retirada del recurs.

montse bassa, esquerra republicana, esquerra, congrés
Federació de Girona

Montse Bassa: “Si el 28 d’abril guanyem farem un nou pas endavant per passar del referèndum impossible a l’inevitable”

La cap de llista gironina d’Esquerra Republicana al Congrés, Montse Bassa, ha insistit en la necessitat de resoldre el futur de Catalunya a les urnes. En aquest sentit Bassa ha afirmat que “anem a Madrid a treballar per forçar un acord polític que faci possible la celebració del referèndum que compta amb el suport del 80% dels catalans. Un referèndum que serà possible si som forts i decisius a Madrid, i per això cal ser molts. Molts perquè el referèndum que qualifiquen d’impossible sigui inevitable”. “Com estem repetint en aquesta campanya anirem a Madrid sense línies vermelles, però tampoc xecs en blanc. I és a partir d’aquesta premissa inicial que proposem un acord per resoldre política i democràticament la situació de Catalunya”, ha explicat Bassa. En aquesta línia, Bassa ha explicat alguns dels eixos principals de la proposta que, per exemple, passa per “una taula entre partits polítics on el diàleg sigui l’eix principal de la relació, on es pugui parlar de tot, i on els acord es tirin endavant.

Gavà

ERC-Gavà defensa la vigència dels valors republicans

El grup municipal d'ERC-Gavà ha registrat una declaració política, per al seu debat i aprovació al Ple d'abril, on defensa la vigència dels valors republicans, com ara la sobirania popular, la igualtat, la justícia social, el laïcisme i la plurinacionalitat de l'estat. La moció coincideix amb la commemoració, el passat 14 d'abril, del 88è aniversari de la proclamació de la Segona República i manifesta la necessitat de fomentar la pedagogia sobre aquests valors per facilitar el seu coneixement a la ciutadania en el marc del dret a escollir el model d'estat on es vol viure. El text remarca la importància de treballar en la recuperació de les víctimes franquistes que encara romanen a les cunetes, per poder donar sepultura digna i escalf als seus familiars, així com sol·licitar una vegada més la nul·litat dels judicis sumaríssims als condemnats per la dictadura. I es demana a les administracions i institucions públiques que perseverin en la tasca per garantir la memòria republicana i preservar-la de l’amenaça de les noves formes de reacció antidemocràtica, 80 anys després de la finalització de la guerra civil, el 1939.

Pla de l'Estany

Junts per Camós

Aquest cap de setmana el grup d'Esquerra Republicana – Junts per Camós ha repartit a les bústies del municipi el darrer número del butlletí EL XALIÓ, i ja en van 9. En aquest nou número fan un recull de la feina feta durant aquests 4 anys que han estat al capdavant del govern municipal, com ara l'arranjament de carrers, voreres i camins rurals, l'abastiment d'aigua potable el veïnat de Salt Dalmau, el canvi de l'enllumenat públic a tecnologia LED, la introducció d'ajudes als escolaritzats, gent gran i universitaris, ... A la contraportada podreu veure un escrit de l'actual alcalde i cap de llista, Josep Jordi i Torrentà, i la fotografia dels 7 primers de la candidatura. Esperem que us agradi i sigui una lectura agradable. Seguim!

L'Escala

José Luís Sánchez, pastor de l'església Baptista de l'Escala, tancarà la llista d'ERC

José Luís Sánchez Martínez, en Pepe Luís per a tots els que el coneixen, ja va formar part de les candidatures de 2011 i 2015 i ha estat sempre un actiu molt important del partit. Ha estat tertulià habitual als programes “La Plaça” de Ràdio l’Escala i ara mateix és el Pastor de l’església Baptista de l’Escala. José Luís Sánchez Martínez, nascut l’any 1944 i amb arrels a Granada, tancarà la llista d’Esquerra Republicana de l’Escala. En Pepe Luís, com el coneixen tots els amics i companys, ja va formar part de les llistes d’ERC l’Escala el 2011 i el 2015 i ha estat un gran valor per a la secció local, fent de tertulià habitual dels programes polítics “La Plaça” de Ràdio i Televisió l’Escala. La seva trajectòria professional ha girat entorn el món sanitari. És administrador d’hospitals col·legiat, jubilat. Va ser membre de la junta de govern de l’Hospital del Mar i de la junta directiva de Youth for Christ per Espanya. Actualment exerceix el càrrec de Pastor de l’església Baptista de l’Escala i ha estat membre de la junta directiva de la Unió d’Esglésies Baptistes de Catalunya.

Xavier Ayala, somelier
Mollerussa

Xavier Ayala, Letícia Carné i Ignasi Cañelles a la llista d'ERC de Mollerussa

Esquerra Republicana de Catalunya a Mollerussa (ERC), ha fet un avançament d'alguns dels membres destacats de la seva llista com són el sommelier Xavier Ayala, i l'advocada Letícia Carné, i l'exdirector de l'escola Pompeu Fabra, Ignasi Cañelles. Segons el cap de llista Engelbert Montalà, es tracta de tres mollerussencs que representen la transversalitat que vol tenir la llista republicana. Montalà destaca que la proposta d'ERC inclou més del 50% de representació femenina, una opció més per aconseguir la màxima representativitat de tots els sectors socials de la capital del Pla d'Urgell. Els republicans tenen previst un acte el dimecres 1 de maig a la plaça Major de Mollerussa, per presentar la llista definitiva.  

Candidatura d'Esquerra Republicana de Catalunya a les Municipals 2019 a Palafolls
ERC Palafolls

ERC presenta una llista preparada per assumir el govern de Palafolls

Esquerra Republicana a Palafolls presenta la llista amb la qual competirà per l’alcaldia del municipi el proper 26 de maig de 2019. La proposta d’ERC és una reivindicació del talent que existeix a Palafolls amb la presència d’onze cares noves respecte la candidatura que ja va liderar Francesc Alemany el 2015, i la seva combinació amb els principals actius que han dut les regnes de la formació des de l’oposició durant aquests darrers quatre anys: el mateix Alemany, Susanna Pla (2) i Jordi Villaret (3). Amb aquest propòsit de confeccionar una llista que sigui capaç d’aglutinar persones molt preparades en els seus àmbits de treball, el partit ha tornat a obrir-se a independents de totes les edats que han aportat aquest plus que demana una candidatura amb l’ambició de governar el poble. En aquest sentit, la llista conté més persones independents (16) que militants. En aquesta ocasió, els republicans també han revolucionat la manera de confegir una proposta electoral elaborant una llista que s’ha teixit a la manera d’una cremallera, és a dir, alternant a cada posició un home-dona-home-dona, per assegurar el màxim de paritat i oportunitats possibles per ambdós sexes.

Vallgorguina

Avui dilluns SEGUIM amb la presentació de la nostre llista per les municipals 2019

A partir del 12 d’abril es podran conèixer els perfils de les persones que integren la llista del partit. Esquerra Vallgorguina ja ha presentat a tres integrans de la llista per les Municipals 2019. La Mayte Rodríguez que va en el nº 9 de la llistad´ERC Vallgorguina El Cristian Giró que va en el nº 10 de la llista d´ERC Vallgorguina El Dani Alcobas que va en el nº 11 de la llista d´ERC Vallgorguina. I avui, dia 15, és el torn de presentar al Romà Salvador que va en el nº 8 de la llista d´ERC Vallgorguina.

Malgrat de Mar

Més de 100 persones assisteixen a la presentació de la candidatura d'Esquerra Republicana

El pati de l'Arxiu Municipal va acollir el passat dissabte a la tarda l'acte de presentació de la candidatura d'Esquerra Republicana a les eleccions municipals del 26 de maig. Més de 100 persones van escoltar les intervencions de la presidenta d’Esquerra Republicana de Malgrat, Teresa Verdaguer, el candidat del Jovent Republicà, Quim Santarén, així com els 7 primers membres de la candidatura: Jordi Masats, Fina Bernal, Vicenç Salichs, M. Àngels Casadellà, Joaquim Albert, Ester Martínez, i Ramir Roger. L'acte també va servir per fer públiques les principals propostes del programa electoral d'Esquerra Republicana, que s'ha treballat en els darrers mesos: -Un equipament cultural amb capacitat per a 400 persones -La millora dels serveis d'il·luminació i neteja de places i carrers -La protecció dels principals espais d'alt valor paisatgístic, turístic i ecològic del poble per a garantir-ne un creixement sostenible -La preservació del patrimoni local amb l'adquisició d'edificis d'alt interès històric per a convertir-los en espais d'ús general i múltiple -La posada en marxa de mesures per a facilitar l'accés a un habitatge digne reaprofitant els habitatges buits d'entitats financeres i potenciant acords amb diferents usuaris privats -El treball per netejar pintades i grafits i generar espais específics perquè els malgratencs s'expressin lliurement -La creació d'àrees d'esbarjo per a gossos i mascotes a l'interior del municipi i a les platges -L'impuls d'un pla educatiu d'entorn i posar en marxa un centre obert -El foment de la pràctica esportiva obrir els patis de les escoles públiques -La creació d'un projecte integral de distribució d'espais lúdics, esportius i serveis per a la platja de Malgrat de Mar.

Valls

Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls lamenten la degradació dels carrers i proposen una planificació per arranjar els espais públics de la ciutat en més malt estat

Les dues formacions volen encarregar una auditoria per saber l’estat de manteniment real dels espais públics per poder planificar, prioritzar i pressupostar les actuacions de millora ERC també ha anunciat que Jordi Castells, el primer alcalde republicà de Valls des de la restitució de la democràcia, tancarà la llista de les eleccions municipals   Esquerra Valls i Compromís per Valls denuncien l’estat de degradació dels carrers, places i parcs de la ciutat i proposen solucionar la improvisació de la regidoria de Via Pública planificant les actuacions. Jordi Cartanyà, regidor d’Habitatge i Benestar Social i alcaldable d’Esquerra Valls, ha lamentat que, fins ara, s’hagi actuat “sense criteri de racionalitat”. En aquest sentit, Cartanyà ha volgut incidir en el fet que, “quan guanyem l’alcaldia” caldrà encarregar una auditoria “que ens permetrà prioritzar els àmbits d’actuació i detectar els llocs que estan en més mal estat”. Aquesta auditoria doncs, vindrà acompanyada d’una bona planificació i un pressupost adaptat a les necessitats: “no podem anar tapant forats per tenir contents segons quins barris perquè els veïns es queixen i alcen més la veu que no pas uns altres, tampoc es pot actuar als barris on es pot treure més rendiment electoral” perquè “no és just que hi hagi ciutadans de primera i de segona en aquest, ni en cap altre àmbit, és clar”.

Sant Feliu de Guíxols

Commemoració republicana a Guíxols

L’alcaldable per ERC, Sílvia Romero, destacà els valors republicans de la candidatura que encapçala. Esquerra Republicana Guíxols commemorà el 88è aniversari de la proclamació de la República Catalana el passat dissabte 13 d’abril a la Plaça Miquel Murlà. Enmig d’un bon ambient, la formació republicana ganxona recordà els anhels de Macià aquell 14 d’abril de 1931, i que els valors republicans perviuen i fan de guia per al projecte nacional i municipalista d’Esquerra. Jordi Íñiguez posà en valor el fet que “la República que volem és a per a tothom, sense exclusions”, mentre que en el seu torn, el regidor d’educació Josep Ramón Llobet emfatitzà que “el mot República implica estar al servei de les persones”, tot destacant que aquesta ha sigut la seva premissa des de la Regidoria d’Educació. Finalment intervingué Sílvia Romero, candidata a alcaldessa per Esquerra Republicana Guíxols, que destacà que “estem determinats a construir República des dels municipis”.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Begur, Esclanyà, Joan Manel Loureiro, Eleccions, Municipals, Municipals 2019,
Baix Empordà

Joan Loureiro encapçalarà una llista d'ERC a Begur i presenta l'equip que formarà part de la candidatura a les eleccions municipals

Joan Loureiro revalida la seva candidatura al capdavant de Junts per Begur i Esclanyà Esquerra Republicana. L'actual batlle begurenc ho va fer en un acte al Casino aquest dissabte en el que va fer balanç i autocrítica de la darrera legislatura i en el que va presentar les cares que l'acompanyaran a la llista, sense donar-ne l'ordre encara.  Loureiro va assegurar ser garantia de gestió després de congelar impostos i taxes durant quatre anys i augmentar un 40% les inversions, de participació ciutadana, de mediambient i sostenibilitat i, sobretot, de proximitat. Aquestes són les claus per les que vol seguir apostant en el programa que portarà a les eleccions del 26 de maig.  El batlle i alcaldable de la formació republicana també va fer pujar a l'escenari a tots els membres de la llista que presentaran. La posició que ocuparan s'anirà donant una a una a les xarxes durant els propers dies. El que sí que es va poder veure era que hi havia els actuals regidors de Junts per Begur i Esclanyà al ple, Martí Aldrich i Mònica Martínez, i que de la resta en destacava la joventut de varis dels seus membres.

Caldes de Malavella

Esquerra aprova la candidatura per ser l'alternativa de govern a Caldes de Malavella

Un total de 22 persones formen part de la llista d’Esquerra a Caldes de Malavella, que es presenta amb vocació de ser l’alternativa de govern. La llista ha estat aprovada dissabte 13 d’abril per l’assemblea local i està encapçalada per Dídac López. L’alcaldable ha destacat la transversalitat que representa la candidatura amb paritat de dones i homes, de diferents edats, amb representants molt joves però també sumant l'experièriencia dels que ja fa anys que lluiten. Amb representació de tots els veïnats i urbanitzacions, persones vingudes de mons laborals i associatius molt diversos. També ha  destacat el bon equip que representa la llista, formada per bones persones, que escolten als seus veïns, que busquen solucions als problemes i necessitats dels ciutadans, i que ho faran amb esforç, rigor i honestedat. “Els nostres veïns ens votaran pel nostre programa i les nostres propostes, però sobretot, per la confiança que tindran en nosaltres com a persones, bones persones, competents i honestos”, destaca el cap de llista Dídac López.

Guissona

Esquerra Republicana presenta la candidatura per a les eleccions municipals del mes de maig a Guissona

Esquerra Republicana de Catalunya ha donat a conèixer aquest diumenge a Guissona la seva candidatura per a les eleccions municipals del proper 26 de maig, una llista que encapçalarà Josep Esquerra i Aldomà. La candidatura d’ERC està formada per persones molt diverses, plurals i procedents de diversos sectors i col·lectius, i serà una llista cremallera, una seqüència amb alternança contínua de gèneres per tal de garantir al màxim la paritat, un compromís per a tots els municipis de més de 3000 habitants, que la formació republicana va incorporar mitjançant l’aprovació del pla d’igualtat el gener de 2017. Els membres de la candidatura, a la seva presentació individual, han explicat les seves motivacions per presentar-se a aquesta contesa electoral, i han exposat els principals eixos de treball en els quals fonamentaran el seu compromís amb al municipi de Guissona, basat en centrar l’atenció en totes les persones, treballant amb empatia i escolta activa, amb cooperació i companyerisme, amb sensibilitat per la cultura i les tradicions, vetllant per les polítiques d’igualtat i d’inclusió des dels valors de la diversitat, treballant per consolidar un sistema educatiu de qualitat, prioritzant la cultura com a eina de transformació, potenciant els valors de l’esport i dinamitzar tots els sectors per a garantir un municipi viu.

Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

I tu, ja tens el llaç al balcó?

Hola! Tens un balcó poc reivindicatiu? Doncs és el moment de posar-hi un llaç! Des d'ERC Poblenou-Besòs posem a disposició de tot el veïnat dels nostres barris llaços per a guarnir balcons i finestres! Podeu recollir-lo al Casal Roc Boronat (C. d'Espronceda, 76). Horari: - Dilluns de 19 a 21 hores. - Dimarts de 17 a 19 hores. - Dimecres de 17 a 19 hores. - Dijous de 17 a 19 hores. I a la parada de Sant Jordi del proper 23 d'Abril, de 10 a 20h, a Rambla del Poblenou 107.

Intervenció de Xavier Eritja a l'acte central del parc de la Ciutadella a Barcelona
Federació de Lleida

Eritja: ‘Hem de fer que se’ns escolti de veritat a Madrid, que es tracti la realitat catalana com una realitat política i que s’acabi amb la pantomima judicial del Tribunal Suprem’

Nombrosos candidats i candidates de la demarcació de Lleida a les Eleccions Generals i a les Municipals assisteixen a la Festa de la República a Barcelona.   La coalició Esquerra Republicana de Catalunya – Sobiranistes ha interromput avui la seva campanya electoral a la demarcació de Lleida per participar ens els actes de celebració del 88è aniversari de la República Catalana, l’any 1931, al Parc de la Ciutadella de Barcelona. La tradicional Festa de la República, que en aquesta edició ha comptat amb una gran assistència de candidats i candidates a les eleccions municipals del proper 28 de maig, ha esdevingut, també, l’acte central de la coalició a la capital catalana.   El candidat al Congrés per Lleida, Xavier Eritja, també ha intervingut al torn de parlaments  que s’han realitzat per cloure la jornada festiva dels republicans i s’ha mostrat fermament convençut de que, des d’Esquerra Republicana ‘hem de ser capaços de poder condicionar la governabilitat de l’Estat espanyol i de fer que se’ns escolti de veritat perquè, finalment, tots i totes els espanyols siguin conscients que cal tractar la realitat catalana com una realitat política i de que cal acabar ja, d'una vegada, amb les pantomimes judicials com la que s’està perpetrant, actualment, al Tribunal Suprem’.

Cablejat aeri als carrers d'Alba-rosa
ERC Viladecans

ERC Viladecans aconsegueix impulsar el soterrament de línies elèctriques i telefòniques en el nucli urbà

El grup d’ERC-AM a l’Ajuntament de Viladecans ha aconseguit el compromís del Ple municipal per a impulsar el soterrament de línies elèctriques i telefòniques que transcorren pel nucli urbà amb els conseqüents problemes d’accessibilitat i impacte en el paisatge urbà. Els republicans varen presentar la moció a la junta de portaveus de març i, després de consensuar-la amb l’equip de govern, va ser aprovada per unanimitat a l’última sessió plenària com a declaració institucional. En concret, el text insta el consistori a redactar un inventari de línies elèctriques i de telefonia als carrers de la ciutat i a elaborar un Pla de soterrament del cablejat aeri que transcorre pel nucli urbà, tenint en compte els diferents actors implicats tant públics com privats. A més, el futur equip de govern després de les eleccions municipals haurà de treballar en un Acord marc amb les empreses propietàries de la infraestructura: l’Ajuntament facilitarà les tasques de soterrament pel que fa a permisos, obertura de carrers així com part del finançament, sempre i quan les companyies es comprometin a aportar recursos humans, materials i econòmics amb el mateix objectiu.