Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Sant Boi de Llobregat

Miquel Salip, candidat d'Esquerra Republicana de Sant Boi a les Municipals 2019

L'assemblea local d'Esquerra Sant Boi va reunir-se el passar dimarts dia 12 de juny per escollir la persona candidata que encapçalarà la llista per a les eleccions municipals de 2019. Per amplíssima majoria, la secció local va revalidar la confiança en Miquel Salip, que tindrà la responsabilitat de presentar candidatura a l'alcaldia de Sant Boi per segon cop. Miquel Salip i Serret, de 36 anys, entoma el mandat de l'assemblea amb l'experiència que li han proporcionat quatre anys com a portaveu del Grup Municipal d'Esquerra a l'Ajuntament de Sant Boi. Salip se sent preparat per l'assalt a l'alcaldia de la ciutat, sense oblidar el moment que viuen el país i el partit "tenim el President del partit a la presó, la Secretària General a l’exili, altres persones privades de llibertat o lluny de casa i totes elles pendents de judici. En aquestes circumstàncies, seria inadmissible esborrar-me del mapa i no assumir la responsabilitat". La voluntat d'Esquerra, en paraules del candidat, és "Fer Sant Boi".

Esparreguera

Un nou menyspreu a l'Esport per part del Govern Municipal.

Nou incompliment del Govern Municipal. Un més. I ja no és noticia. Ni tampoc és notícia que el govern culpi l'oposició d'allò que fa ell amb la inestimable ajuda de C's i PP. I volem aclarir conceptes. A l’ordre del dia del passat Ple Municipal hi figurava un punt d’Urbanisme consistent en una Modificació de Crèdit, la 20/2018. Per a aquesta modificació es destinaran 3.416.881 €. (tres milions quatre-cents setze mil vuit-cents vuitanta-un  Euros) a compte del romanent de tresoreria per despeses general a cinc partides pressupostàries diferents. Una d’aquestes partides es destinarà a la compra de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, ubicada al c/ dels Arbres, per valor de 500.000 € (mig milió d’Euros). Amb aquesta modificació de crèdit s’esgoten les possibilitats d’inversió pel que resta de mandat malgrat l’oposició d’Esquerra Republicana, PDeCat i CUP. Dit en altres paraules: adéu a la construcció de la Sala Annexa al Pavelló del Castell promesa pel Govern Municipal, compromesa innumerables vegades pel regidor Molar a diferents entitats esportives de la vila -Bàsquet, Handbol, Gimnàstica i Patinatge-.

Miquel Aubà
Ebre

Aubà demana la compareixença dels ministres Ribera i Ávalos per donar explicacions sobre el Castor i el desviament de vehicles de l’N-340 cap a l’AP-7

El senador Miquel Aubà ha registrat la demanda de compareixença de la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, a la Comissió de Medi Ambient i Canvi Climàtic, perquè expliqui les accions que emprendrà per desmantellar el Castor i rescabalar la indemnització que es va pagar a Florentino Pérez. A més, també ha demanat la compareixença del ministre de Foment, José Luis Ábalos perquè expliqui quan es farà efectiu el desviament de vehicles des de la carretera N-340 cap a l’autopista AP-7, entre Peníscola i Vilafranca del Penedès. A la ministra Ribera, el senador republicà li demanarà ‘que expliqui en quin estat es troben els informes tècnics que havia d’haver encarregat el Govern espanyol per garantir que el procés de desmantellament del Castor no comportaria riscos mediambientals ni nous terratrèmols’. Aubà ha recordat que la Comissió d’Energia del Congrés va aprovar una Proposició no de Llei d’Esquerra Republicana, el passat mes de febrer, en què es fixava aquesta condició com a prèvia per clausurar i segellar els pous i desmantellar el Castor.

Lluís Salvadó i Irene Fornós
Ebre

Esquerra presidirà la comissió d'investigació sobre el Castor, i Irene Fornós i Lluís Salvadó seran els portaveus del Grup Republicà.

El diputat d'Esquerra Republicana, Ferran Civit, serà el president de la comissió d'investigació sobre el cas Castor que es posarà en funcionament els propers dies al Parlament de Catalunya. L'elecció de Civit s'ha acordat aquest matí a la Junta de Portaveus del Parlament, tot i que s'haurà de votar a la mateixa comissió, i també s'ha decidit que es constitueixi una Mesa complerta encara que en les comissions d'investigació no és necessari. A més, els diputats ebrencs Irene Fornós i Lluís Salvadó exerciran de portaveus del Grup Republicà a la comissió d'investigació. La creació d'aquesta comissió d'investigació es va aprovar en el darrer ple i és una proposta d'Esquerra Republicana que es va obrir als altres grups i es va acabar registrant conjuntament amb JxCat, Catalunya en Comú i la CUP. L'objectiu, tal com va destacar el diputat Lluís Salvadó, és "posar llum sobre un projecte ple de foscor, que simbolitza la manera de funcionar de l’Estat espanyol, una simbiosi d’interessos entre el PSOE i el PP i els grans grups empresarials".

Mollerussa

Mengem el que votem

Els nostres infants mengen a les escoles el que els polítics contracten en organismes com el Consell Comarcal del Pla d'Urgell, governat per CiU, ara Pdecat, des de sempre. Els vots als municipis de la nostra comarca conformen les majories al Consell i ara mateix la dreta catalana el governa amb majoria absoluta. Una de les competències del Consell és la contractació de les empreses que subministren el menjar a les llars d'infants i escoles del Pla. Els lobbies alimentaris pressionen per aconseguir contractes sucosos i juguen a la baixa a l'hora de la licitació. Això és intolerable sobretot perquè amb l'educació alimentària de la canalla no s'hi hauria de jugar. Els pares i mares no valoren el preu sinó la qualitat i el servei, i ens correspon a nosaltres, els consellers, valorar a l'hora de fer el concurs. CiU va fer un contracte amb el gegant del menjar preparat Alessa el curs 2010-2011 fins al 2021-2022. Dotze anys de durada! Amb la legislació actual seria il·legal.

Lleida

ERC-Avancem denuncia la contractació directa i feta a mida de l’allotjament per a persones sense sostre

Alerta que amb això el govern municipal perpetua el model de gestió actual El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem a la Paeria denuncia que el plec de clàusules administratives particulars i el plec de prescripcions tècniques per a la contractació del servei d’acolliment residencial d’urgència adreçat a persones sense llar fins l’any 2020 i prorrogable tres anys més és inacceptable perquè estan fets a mida de la Fundació Jericó, que ha gestionat el servei en els últims quatre anys. A més, l’informe de la Cap de la Unitat Tècnica contra la pobresa proposa a la Junta de Govern Local adjudicar-lo a aquesta entitat per un total de 772.000 euros. Per a ERC-Avancem, es tracta d’una adjudicació directa encoberta que demostra la voluntat del govern socialista de perpetuar el model de gestió actual. Als plecs de clàusules del contracte s’exigeix que ‘l’establiment social on es presti el servei ha d’estar donat d’alta al Registre d’Entitats, Serveis i Establiments Socials (RESES) i ha de disposar de 70 places diàries reservades per a l’Ajuntament de Lleida’ i alhora es determina que la Fundació Jericó és l’única entitat de Lleida ciutat que compleix els requisits.

Un moment de la darrera assemblea d'ERC, a principis de maig
Sant Cugat del Vallès

Esquerra Republicana declina entrar al govern i reforça l'aposta per una oposició constructiva i responsable

L’executiva d’Esquerra Sant Cugat ha celebrat aquest dilluns al vespre una sessió extraordinària, arran de l’oferta formal de la nova alcaldessa, Carmela Fortuny, perquè el grup municipal d’ERC-MES entri al govern. Entenent que no hi ha canvis substancials en les circumstàncies que ens van portar rebutjar a entrar al govern de la ciutat a l’inici d’aquest mandat, la direcció de la secció local ha decidit tornar a declinar l’oferta. Des d’Esquerra Republicana ens vam presentar per ser alternativa al govern de 30 anys de CiU/Convergència/PdeCAT. Aquest va ser, de fet, un dels principals arguments de l’assemblea de la militància convocada fa més de dos anys i a dia d’avui això continua essent així. En aquesta línia, tot i que hi ha hagut un canvi d’alcaldessa, el projecte polític i el govern continua sent el mateix; de fet, la mateixa Fortuny ja ha expressat el seu desig de continuar les polítiques de Mercè Conesa. Així doncs, el grup ERC-MES continuarà fent una oposició responsable i constructiva, tal com ha fet fins ara, treballant per la ciutat en tot allò que ens hem compromès, i procurant estar sempre en aquells temes de ciutat que preocupen els nostres conciutadans i conciutadanes.

País Valencià

LLIURES PER ESTIMAR

Un any més vos convoquem i animem a participar de la manifestació que convoca el col·lectiu LAMBDA de lesbianes, gays, transexuals i bisexuals que tindrà lloc dissabte 16 de juny a les 19.30 des de la Porta del Mar de València. Enguany sota el lema "Conquerim la igualtat, TRANSformem la societat" el col·lectiu ens recorda que "encara s'han de donar passos en la direcció correcta" i exigeix mesures a nivell autonòmic, estatal i internacional: d'una banda la implementació de la Llei Integral Trans aprovada per les Corts l'any 2017, l'aprovació pel Govern Espanyol d'una Llei contra la LGTBIfòbia i la despatologització de les identitats trans per part de l'OMS.  Ens queda molt de camí fins assolir la igualtat de drets de les persones LGTBI, per això vos animem a eixir al carrer dissabte pròxim i vos convidem a llegir el nostre manifest pel Dia Internacional de l'Alliberament o l'Orgull LGTBI 2018.    DEFENSEM ELS DRETS LGTBI #AMBORGULL Aquest 16 de juny, com cada any, celebrem el Dia Internacional de l’Alliberament o l’Orgull LGTBI.

Salt

ERC Salt escull Jordi Viñas com alcaldable per les eleccions municipals de 2019

El candidat vol formar una llista transversal amb gent de diferents àmbits que parteixi de l’equip de govern actual La secció local d’Esquerra a Salt ha escollit aquest dilluns, 11 de juny, Jordi Viñas i Xifra com a candidat per ERC a les eleccions municipals del 26 de Maig de 2019. La candidatura de Jordi Viñas ha estat la única que s´ha presentat i ha estat escollit amb el vot de militants i amics d’Esquerra Republicana a Salt per unanimitat.   L’objectiu del candidat és formar una candidatura transversal que inclogui gent de diferents àmbits i que tingui voluntat de servei als ciutadans i ciutadanes de Salt i formar un equip preparat i compromès a tirar endavant els reptes municipals dels propers quatre anys.   Jordi Viñas ha manifestat sentir-se “orgullós de poder seguir encapçalant la candidatura d'ERC a Salt”. “Durant aquests anys al capdavant de l’alcaldia m’he sentit molt recolzat tant pels regidors com per la gent que forma la secció local”, ha destacat el candidat.

La Seu d'Urgell

Pressupostos participatius, del tot???

L’Ajuntament de la Seu d´Urgell fa tres anys que convoca a la ciutadana a uns pressupostos participatius on s’hi destina la quantitat de 100.000 euros. Qualsevol persona del municipi pot fer propostes que, posteriorment passaran una valoració tècnica i, si s’escau, formaran part de les seleccionades per tal que la ciutadania pugui votar les que creu  més adients. El grup municipal d´ERC estem plenament d’acord amb aquest tipus de propostes, que donen veu i vot a la població i canvien el funcionament i la visió de l´actual forma de fer política, en general. Creiem fermament en la participació ciutadana, les consultes populars i els referèndums. És per això, que no entenem vàries coses d’aquests Pressupostos Participatius, com per exemple, que departaments de l’Ajuntament hi realitzin propostes. Entenem que, si una determinada àrea creu convenient la realització d’una inversió concreta, el moment on cal pressupostar-la és en l’elaboració general del pressupost anual, no en aquests, que han de donar veu a la població del carrer.

Parets del Vallès

Ara Parets ERC pregunta sobre les inundacions patides en els carrers del Barri Antic

Ara Parets ERC ha demanat al Govern Socialista que expliqui les causes de les inundacions patides la passada setmana en diversos habitatges privats del nucli antic de Parets i a la via pública com a conseqüència de les intenses pluges que van caure en molt poca estona: 64 i 33 l/m2 en dos dies diferents. Tot i reconèixer que l’aigua caiguda no entra en la ‘normalitat’, des d’ERC volem saber si les obres que s’estan executant en els carrers del Barri Antic han tingut algun tipus de relació amb les inundacions. També volem saber si la connexió amb el clavegueram que s’ha realitzat amb les obres pot provocar en un futur noves inundacions, si els embornals no absorbeixen quantitats d’aigua similars a les caigudes la setmana passada. Calendari de finalització de les obres El portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, ha demanat al Govern Socialista que informi la resta de grups de l’oposició sobre el nou calendari de finalització de les obres de la remodelació dels carrers Travessera, Barcelona, i Major, i si hi ha previst “algun tipus de desviació” en el pressupost global d’1,7 milions d’euros.

Pallejà

DEFENSEM LES PENSIONS

Avui a Pallejà acte unitari en defensa de les PENSIONS. En ERC estem contents d'haver col·laborat activament amb l'organització. Agraïm l'assistència de la gent del poble i als companys sindicalistes i dels altres partits que ens han acompanyat. Les pensions reflecteixen les societats avançades i solidàries. No hi renunciem

Calella

L'assemblea local escull Iolanda Matas i Riera com a cap de llista d'ERC Calella a les municipals del 2019

Un cop anunciada la renúncia de Cristina Gómez, actual portaveu del Grup Municipal d'ERC Calella, a encapçalar la candidatura per a les properes eleccions municipals, ERC Calella ha obert el període de presentació de candidatures que ha finalitzat aquest dilluns, dia 11 de juny, amb la celebració de l’assemblea extraordinària per a l’elecció del/la cap de llista per les eleccions municipals del 2019.   Iolanda Matas, militant de la secció local, ha presentat candidatura, avalada per l’executiva local, i ha estat escollida pel conjunt de la militància.   És nascuda a Calella, el 1976. Té llarga experiència laboral en l’àmbit de gestió i administració de finques. Ha estat col·laboradora a RCTV Calella durant una llarga etapa.   Iolanda Matas ha agraït el suport dels companys i companyes de la secció local que l’han avalat, i li han donat suport, i ha explicat els motius que l’han portat a presentar candidatura. “Després de la decisió de la Cristina, l’executiva em va proposar l’oportunitat de liderar el projecte de ciutat per la propera legislatura.

Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

Dinar de Voluntaris al Poblenou-Besòs!

Jornada festiva el passat diumenge al dinar de voluntaris organitzat pel Casal Roc Boronat. La vuitantena d’assistents vam poder gaudir de l’àpat i la companyia de militants, amics i simpatitzants en un clima distès i acompanyats de les agradables temperatures d’inicis d’estiu. El dinar, en homenatge a la feina dels voluntaris en aquests darrers anys, era obert a totes aquelles persones que han donat un cop de mà en les diferents activitats i campanyes d’ERC al territori. Vam poder comptar també amb la presència de consellers/es, regidors/es, diputats/des i d’altres persones vinculades al partit, les qui havien participat en actes i xerrades diversos. No va mancar el record per a dues persones que no van poder ser presents a l’acte, n’Oriol Junqueras i na Marta Rovira. Una fotografia amb bona part dels assistents va cloure el dinar ja a mitja tarda. Pots veure les fotografies a: Dinar del Voluntaris  

Mataró

Francesc Teixidó: Compromès amb Mataró

Encapçalaré de nou el projecte d’Esquerra Republicana de Catalunya a Mataró per les eleccions municipals de 2019. Potser molts us preguntareu perquè assumeixo una altra vegada el repte de ser el candidat d’ERC a les eleccions municipals d’aquí un any. Per començar, em fa il·lusió, em motiva i en tinc moltes ganes. Tinc l’experiència d’aquests darrers anys, compto amb l’ajuda dels companys i companyes del partit i també espero comptar amb molts de vosaltres per aquest repte compartit que Mataró sigui el millor lloc per a viure. Haurem d’enraonar de com Mataró reforçarà la seva identitat com a capital de la nova República, de com rellançarem el comerç urbà, de com millorarem el Port i el Passeig Marítim o com executarem el projecte 2022. Haurem de parlar també dels temes estratègics pendents que el govern actual ha esquivat sistemàticament per minimitzar els riscos electorals. Haurem de parlar de les diferents centralitats de la ciutat i de les identitats que des de cadascun barris configuren una sola ciutat, més rica i més cohesionada.

L'Escala

ERC l'Escala presenta una moció en defensa del corall vermell del litoral català

Aquest dilluns 11 de juny de 2018, el grup municipal d'ERC l'Escala, porta al ple una moció en defensa del corall vermell del litoral català. Fa unes setmanes el govern espanyol va concedir 12 llicències per a extreure corall, catalogat com a espècie en perill d'extinció, a les costes catalanes.  El govern català va decretar una moratòria de 10 anys per evitar que es seguís extraient corall en aigües interiors, aigües on té competències. Normalment el govern espanyol adoptava les mateixes mesures que es decidien des de Catalunya en aigües exteriors, on ells tenen les competències, però en aquest cas, no només no ho han fet sinó que, a més, han concedit noves llicències. El corall vermell és una espècie a protegir segons diversos organismes internacionals com la Unió Internacional per la Conservació de la Natura (UICN). És per aquest motiu que és bàsica la seva protecció.  Des d'ERC volem mostrar el nostre rebuig a aquesta mesura del govern espanyol i instar a la resta de grups a posicionar-se a favor del text de la moció que demana instar el Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient a revocar l’adjudicació de llicències d’autoritzacions d’extracció i venda de corall vermell en aigües exteriors al litoral català i a respectar la moratòria decretada per la Generalitat a les aigües interiors i fer-la extensiva a les totes les aigües exteriors de Catalunya.

El pont de la sèquia de Torres de Segre (foto de la Comissió de l'Horta)
Lleida

La Paeria accedeix a millorar la seguretat al pont de la sèquia de Torres de Segre, una demanda d’ERC-Avancem 

També considerarà la proposta republicana d’afegir informació reservada als serveis d’emergències a l’APP de l’Horta El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria celebra que la Comissió de l’Horta s’hagi compromès finalment a prendre mesures per millorar la seguretat al pont de la sèquia de Torres de Segre, a Copa d’Or, a proposta del grup republicà. El portaveu del grup, Josep Maria Baiget, destaca que “fa dotze anys que els veïns denuncien que el pont representa un perill per als transeünts i vehicles, i reclamen al govern municipal que ho resolgui.”  Baiget considera positiu que “segons s’ha explicat a la comissió, gairebé es duplicarà l’amplada del pont, de 3,7 metres passarà a tenir-ne 7,” però lamenta que la decisió s’hagi pres “després de la petició d’Esquerra i la publicació de la queixa dels veïns i veïnes als mitjans de comunicació.” ERC-Avancem havia reclamat que es presentés a la comissió d’aquest dilluns un treball tècnic detallant les actuacions previstes per millorar la seguretat del pont, a més d’incorporar la senyalització pertinent a la zona prèvia al creuament del pont de forma immediata i netejar-la de vegetació i altres elements que disminueixen la visibilitat.