Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Sant Fruitós de Bages

Sorpresa davant les novetats del POUM

ERC Sant Fruitós volem manifestar la nostra sorpresa per la decisió expressada per l'alcalde en comissió informativa i en la nota de premsa d'avui, de deixar en suspens l'aprovació d'una part significativa del POUM (Pla d'Ordenació Urbanística Municipal). Justament la que ha generat més controvèrsia. Estem satisfets que el govern reconegui l'existència en el nou POUM dels sectors o reserves de sòl per a polígons, tenint en compte que en el Butlletí Municipal el grup municipal de GfP ens va titllar de mentiders i manipuladors i que aquesta proposta ha provocat l'aparició d'una plataforma contrària. La proposta que ha presentat l'equip de govern és: aprovar el POUM però suspenent les àrees de reserva territorial i fent un referèndum al respecte a aquesta tardor. Difícil d'entendre i amb poca coherència, ja que seria més lògic fer la consulta popular abans de portar el projecte a ple. Atès que pel que fa a les solucions aportades pel POUM a la trama urbanística del poble que més directament repercuteix sobre els veïns no han estat debatudes suficientment.

Marçal, Torelló
Torelló

L’assemblea d’ERC i de Junts per Torelló elegeix Marçal Ortuño candidat a l’alcaldia

Marçal Ortuño: “volem l’alcaldia per liderar el canvi que Torelló necessita, ens esperen dies apassionants” ERC i Junts per Torelló van celebrar l'assemblea per escollir el candidat a l'alcaldia de Torelló per les eleccions municipals del maig. La única candidatura per l'assemblea va ser la de Marçal Ortuño, persona independent que forma part del col.lectiu de Junts per Torelló. Ortuño va ser elegit per unanimitat amb una participada assemblea. El ja candidat a l'alcaldia de Torelló per ERC-JpT, Marçal Ortuño, va mostrar la seva satisfacció pel treball fet fins ara amb comissions àmplies i amb molta gent de Torelló per bastir els pilars d’un programa electoral que “és bo perquè és ambiciós, perquè demostra iniciativa i un projecte clar de poble: viu, dinàmic i emprenedor” i va mostra el seu compromís de treball per "aquest projecte, primer en el que queda d'aquí a les eleccions" per fer conèixer la proposta d'ERC-JpT al màxim de ciutadans i després "per portar-lo a terme des de l'ajuntament".

Èric Sibina amb la SG d'ERC Marta Rovira.
Osona

Èric Sibina encapçalarà la llista de SUMEM-AM a Sant Vicenç de Torelló.

L’actual alcalde de Sant Vicenç de Torelló Èric Sibina, liderarà una llista conjunta amb l’actual equip de govern que passarà a anomenar-se “SUMEM- Acord Municipal”. Aquesta candidatura és una clara al•lusió a la suma que vol transmetre aquesta llista electoral creada amb la voluntat de ser tranversal, integradora i que vagi més enllà de les sigles dels partits polítics. Aquesta candidatura és una coalició de persones que tenen com a únic objectiu seguir treballant pel poble i la seva gent. Per Sibina "Hem tirat endavant projectes estratègics i de gran importància pel nostre poble: de fet, els estem duent a terme i ho estem fent amb una visió que va més enllà dels estrictament 4 anys de la legislatura. Aquest mandat haurem fet molta feina, però no és suficient". I afeigex " Amb les ganes i il•lusió del primer dia, i amb molt més aprenentatge i coneixement, em sento amb la responsabilitat de tornar a encapçalar la nova candidatura de SUMEM-AM per a les eleccions municipals del maig d’aquest any i intentar revalidar la confiança dels veïns i veïnes de Sant Vicenç, Vila-seca i Borgonyà per donar continuïtat al nostre projecte d’equip".

Entrevista a Josep Antoni Ramon i Guasch Alcalde de Serinyà
Pla de l'Estany

Entrevista a Josep Antoni Ramon i Guasch Alcalde de Serinyà

  “Serinyà m’ha donat qualitat de vida”   Ser alcalde requereix de molta dedicació i cal per damunt de tot de disposar de la il·lusió necessària per afrontar-ho. Que t’ha fet decidir a tornar-te a presentar? Certament, la il·lusió i dedicació al meu entendre son dos actituds clau per ser un bon Alcalde. Al llarg de la legislatura quan t’acompanya un bon equip i pots fer feina el temps passa molt ràpid, et situes a la porta d’unes noves eleccions amb una inèrcia per seguir treballant i amb projectes vius, projectes que t’il·lusionen i t’empenyen a seguir endavant. Estem a les acaballes de la legislatura, creus que heu pogut dur a terme les propostes que us havíeu proposat? No ens enganyem ha estat una legislatura molt complicada, tots sabem la situació en que es troba el país i el seu govern, els municipis no hem disposats del  Pla d’Obres que és una eina fonamental de finançar projectes en els municipis petits i amb pocs recursos, malgrat això hem aconseguit tirar endavant projectes alguns importants, com ara la reurbanització del carrer Dr.

Segarra

Torrefeta i Florejacs renova el conveni amb l’Associació Alba

El ple de l’Ajuntament de Torrefeta i Florejacs va aprovar per unanimitat renovar el conveni amb l’Associació Alba. L’acord és anual i cobreix els serveis de jardineria i neteja dels nuclis del municipi realitzades per persones amb capacitats diverses. El consistori va agrair a l’entitat la professionalitat amb la que realitzen les tasques i va anunciar la voluntat de continuar mantenint aquesta relació contractual mentre sigui possible. El pressupost de l’ajuntament per l’any 2019 és de 850.000 € i contempla l’execució de la portada d’aigües de Palou a Selvanera, així com la coberta de l’aparcament a l’ajuntament i diverses actuacions de millora en camins i carrers del municipi.  

Vilafranca del Penedès

ERC aposta per convertir Vilafranca en la Ciutat de les Arts, per enfortir la capitalitat a nivell de Penedès

La Trobada per la Vilafranca republicana sobre cultura apunta les línies estratègiques que “el govern republicà” haurà de tirar endavant per fer de la cultura una columna vertebral del model de ciutat La cultura com a element central del model de ciutat. Aquesta és la regla número u d’Esquerra Republicana. Per ERC l’àmbit cultural és un dels elements que Vilafranca ha de desenvolupar per enfortir la capitalitat en el conjunt del Penedès i aposten per la Ciutat de les Arts com a línia a desenvolupar. La segona trobada del cicle que ha engegat ERC per situar els reptes que té Vilafranca de cara els propers 4 anys, i que ha comptat amb el filòsof i musicòleg Joan Cuscó; amb l’historiador medievalista Josep Bosch i amb la professora d’història de l’art i museòloga Montse Juvé, ha situat la necessitat que la cultura sigui un àmbit transversal en les polítiques municipals. Una cultura per exportar i potenciar Montse Juvé va assenyalar que una política de cultura realista passa per quatre àmbits.

Sant Esteve Sesrovires

El judici de la vergonya

Ja ha començat el judici als líders polítics i socials de l’independentisme. Un judici que posa de manifest les vergonyes de l’Estat espanyol, clarament als antípodes de la democràcia i el progrés. La sala barroca del Tribunal Suprem, amb el tuf resclosit dels arguments de l’acusació, imperials i autocràtics, serveix per explicar al món sencer que els poders fàctics del Regne d’Espanya no admeten cap altra sobirania que l’espanyola.  Fins i tot s’atreveixen a negar la violència i la força de repressió de l’1 d’octubre. Esquerra Sant Esteve, que vam viure de primera mà la fúria de l’unionisme durant el referèndum, com tants altres municipis, rebutgem categòricament aquest judici, perquè suposa una burla a la democràcia i perquè és un instrument bàsicament al servei  dels que defensen la “unidad indisoluble de la patria”. S’hi està jutjant, doncs, la gosadia de pensar diferent o de posar en dubte el que ells consideren principis inalterables.

Federació de Lleida

Eritja: ‘Si Pedro Sánchez vol aplicar, de veritat, les seves polítiques socials també ho pot fer via Decret Llei i no necessita cap vot favorable, a canvi de res, d’Esquerra Republicana’

El republicà també ha denunciat l’argúcia d’incomplir les promeses fetes a Catalunya a nivell pressupostari que han dut a terme, de manera reiterada, els diferents governs del PSOE     El diputat al Congrés, Xavier Eritja, ha justificat avui l’esmena a la totalitat i el vot negatiu del Grup d’Esquerra Republicana a la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2019 al no haver-se produït cap gest vers a les reivindicacions expressades per la seva formació a l’executiu presidit per Pedro Sánchez.     El republicà ha estat, doncs, molt contundent a l’hora d’assegurar que no s’ha produït cap tipus de gest per part del Govern espanyol, que no ha volgut ni crear una ‘taula de diàleg on hi siguin representats tots els partits polítics que són partidaris del diàleg -contemplin o no una reforma de l’Estatut i de la Constitució- juntament amb els partits independentistes perquè hi siguin representades totes les postures’.   Eritja també ha volgut contestar a les acusacions, que ha considerat, de ‘totalment’ infundades’ per les quals es vol responsabilitzar el veto dels partits independentistes a aquest pressupost d’un retrocés en les polítiques socials a la totalitat de l’estat espanyol afirmant: ‘ens deien, fins i tot, que almenys calia votar-hi afirmativament per poder garantir la pujada del salari mínim interprofessional i al final ho han acabat aprovant amb un decret llei’.

Sant Boi de Llobregat

El Grup Municipal d’ERC Sant Boi demana a l’alcaldessa Lluïsa Moret canviar la data del Ple Municipal de febrer per la seva coincidència amb la jornada de Vaga

El dia 21 de febrer diversos sindicats han convocat una Vaga General que preveu un alt percentatge de seguiment. La Vaga demana la derogació completa de la reforma laboral, l’assoliment d’un salari mínim català de 1200 euros, la recuperació de les lleis socials vetades pel Tribunal Constitucional, la plena igualtat de tracte i oportunitats als centres de treball i un servei públic de qualitat i amb condicions laborals dignes. El mateix dia, a l’Ajuntament de Sant Boi hi ha prevista la celebració del Ple Municipal ordinari del mes de febrer. Davant la coincidència, el Portaveu del Grup Municipal i candidat a l’alcaldia Miquel Salip, ha adreçat una carta a l’alcaldessa de Sant Boi sol·licitant el canvi de data del Ple. Per una banda, per garantir els drets laborals dels treballadors municipals i també el d’aquells regidors i regidores que decideixin secundar la vaga. D’altra banda, per garantir els drets a la participació i la presa de decisions polítiques d’aquells regidors i regidores que decidissin, en l’exercici dels seus drets, participar activament de la jornada de vaga, que es veurien vulnerats si la data del Ple Municipal no canvia.

Jordi Solé
Illes Balears i Pitiüses

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jodri Solé reclama polítiques europees de cohesió i competitivitat per a les Balears

L’eurodiputat Jordi Solé, d’Esquerra Republicana, ha demanat a la comissària europea de política regional, senyora Corina Cretu, que el proper pressupost europeu tingui present les necessitats de les Illes Balears.   Aquest és el text de la intervenció de l’eurodiputat senyor Solé:   “Senyora Comissària, els presidents de les Illes Balears, de Còrsega i de Sardenya li han enviat una carta on li exposen la necessitat que aquestes illes mediterrànies rebin un tracte i un finançament equiparables als territoris ultraperifèrics.   Les Illes Balears estan situades, a penes, a dos cents quilòmetres de la costa del continent, però els seus ciutadans, la seva economia i les seves empreses pateixen els inconvenients geogràfics vinculats al fet insular.   Malgrat això, el repartiment dels fons europeus, la política de cohesió, no té en compte aquest cost d’insularitat i les seves conseqüències sobre el desenvolupament sostenible i sobre la cohesió social en aquestes illes.

a l'esquerra Sònia Muñoz. A la dreta Elisabet Ferreres actual alcaldessa.
Osona

Sònia Muñoz pren el relleu i serà la candidata a l’alcaldia de Montesquiu per ERC-AM

L’actual alcaldessa Elisabet Ferreres, després de vuit anys a l’alcaldia no repetirà com a cap de llista d’ERC-AM.   El grup municipal d’ERC-AM de Montesquiu, va aprovar per unanimitat la candidatura proposada per Sònia Muñoz per encapçalar el projecte republicà a l’alcaldia de Montesquiu en les properes eleccions municipals del mes de maig.   Per Ferreres “Montesquiu ha avançat molt durant aquests últims anys, hem edificat un projecte de poble ordenat i amable, hem crescut amb serveis per els nostres ciutadans, i tenim una economia municipal del tot sanejada, ara és el moment de fer un pas al costat i continuar amb més impuls amb idees renovades, maneres de fer diferents i consolidar un futur esperançador per el nostre poble”.   Per Muñoz que pren el relleu, “encaro el repte amb responsabilitat i molta il·lusió. Montesquiu és el meu poble, on hi visc amb la meva família i vull dedicar una part dels millors anys de la meva vida al servei de Montesquiu i a la seva gent”.

L'Hospitalet de Llobregat

ERC, COINCIDINT AMB EL DIA MUNDIAL DE LA RÀDIO, DEMANA QUE L'ACORD DE REOBRIR RÀDIO L'HOSPITALET SIGUI REALITAT AQUEST ANY 2019

El Dia Mundial de la Ràdio se celebra cada 13 de febrer des de l'any 2011, quan l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) decidí fer consciència sobre la importància d'aquest mitjà de comunicació a la nostra societat. Esquerra Republicana de L'Hospitalet sempre hem manifestat que el tancament de Ràdio L'Hospitalet el 2012, després de 30 anys d'emissió, va ser un error molt greu per part de l'equip de govern de la ciutat. Una de les prioritats d'ERC L'Hospitalet en aquest mandat ha estat reobrir la ràdio local perquè sigui un referent de la informació de tot allò que passa a la nostra ciutat. Un altaveu per a totes les associacions de la ciutat, i en definitiva, per a tots els veïns i veïnes. Va ser amb aquest objectiu que l'octubre del 2015, just a l’inici del mandat, vam presentar una moció conjunta amb altres grups municipals que va ser aprovada i que, entre altres punts, deia que calia procedir a la reobertura de Ràdio L'Hospitalet i donar-la de totes les eines i recursos suficients perquè sigui un referent de la informació de proximitat i de les temàtiques d'àmbit general.

Pau Ricomà amb Judith Porras, afectada per Síndrome de Williams-Beuren; Pau Palau de InserLab URV i el conseller Xavi Puig
Tarragona

ERC reivindica els afectats per la Síndrome de Williams-Beuren al plenari de Tarragona

Els republicans presenten una moció per donar visibilitat a aquesta malaltia genètica. ERC vol que l’Ajuntament de Tarragona faci un cens de persones afectades per la Síndrome de Williams-Beuren a la ciutat i redacti un protocol d’actuació per l’Àrea de Serveis a la Persona. ‘Els afectats per Síndrome de Williams-Beuren tenen un doble patiment, els símptomes propis de la malaltia i el desconeixement i manca de reconeixement per part de la societat’, lamenta el portaveu d’ERC Pau Ricomà. ‘És indispensable que des de les administracions es doni visibilitat i suport als afectats per ajudar-los a dur una vida el més normal possible’.   La Síndrome de Williams-Beuren és una malaltia genètica que pot provocar discapacitat intel·lectual lleu o moderada i diversos problemes físics i dolors. Des d’ERC Tarragona demanen ‘dur a terme una campanya de sensibilització i informació i un procés participatiu per a que afectats i entitats puguin aportar propostes per tal de millorar la situació del col·lectiu’.

ERC Badalona

El grup municipal d’ERC Avancem-MES fa arribar dues làmines amb vocabulari d’emergències en llengua de signes catalana a biblioteques i centres cívics de Badalona

El material ha estat elaborat per l’Associació Catalana Pro Persones amb Sordceguesa El grup municipal d’ERC Avancem-MES a l’Ajuntament de Badalona ha enviat dues làmines amb vocabulari d’emergències, en llengua de signes catalana, a biblioteques i centres cívics de Badalona. El matarial, elaborat i facilitat per l’Associació Catalana pro Persones amb Sordceguesa (APSOCECAT), és fruit de la feina feta conjuntament amb el 112 i els Serveis de Teleassistència, per tal de disposar d’un protocol que permeti dotar d'eines per poder atendre a les persones amb sordceguesa, en cas d'emergència. Es tracta, doncs, d’un treball en xarxa que vol divulgar el vocabulari bàsic en llengua de signes. Facilitant, així, una comunicació mínima en una situació d’emergència. Són  dues làmines amb 25 signes de la llengua de signes catalana, amb un codi QR que permet visualitzar un vídeo on s’explica com s’han de realitzar correctament. Des d’esquerra, considerem que és útil que els edificis que ofereixen un servei públic a la nostra ciutat puguin disposar d’aquest material, que es pot penjar, fàcilment, en un lloc visible de les instal·lacions.

Sílvia Romero, candidata a l'alcaldia de Sant Feliu de Guíxols llegint el manifest
Sant Feliu de Guíxols

ERC Guíxols, present com sempre i les vegades que facin falta. "L'autodeterminació és un dret"

Aquesta vegada va ser tant al matí com a la tarda del primer dia del Judici de la Vergonya. Sílvia Romero, candidata d'ERC Guíxols a les properes eleccions municipals per Sant Feliu de Guíxols llegia la seva part del manifest. A continuació podeu llegir el manifest "Són Causa general: l'autodeterminació és un dret!". Decidir no és un delicte, ni ho és un referéndum, ni l'autodeterminació: "Són Causa general: l’autodeterminació és un dret! Bon vespre a totes i a tots, Avui finalment ha començat el judici. Un judici clau que marcarà un abans i un després. No sabem de quina manera. No sabem fins a quin punt. Però tota la pluralitat d’acord polítics, socials, sindicals i veïnals que avui som aquí sobre l’escenari, tota la diversitat que us heu reunit avui en aquesta plaça, en som ben conscients. Avui ha començat un judici clau, i tota la gent que estem avui aquí, en som conscients. Tota la gent que avui ha decidit sortir al carrer des de primera hora.

Lleida

Els regidors d’ERC-Avancem a la Paeria s’adhereixen al manifest “Ajuntaments sense por”

El moviment, impulsat per alcaldes i alcaldesses de diferents partits, neix per donar suport als represaliats per l’estat espanyol  Els regidors del grup municipal ERC-Avancem a la Paeria s’han adherit al manifest “Ajuntaments sense por”, impulsat per un moviment d’alcaldes i alcaldesses de Ponent de diferents grups polítics que té per objectiu lluitar contra la repressió que els representants polítics estan patint per part de l'estat espanyol. La regidora Núria Marín, ha explicat que, “com a paers de la capital del Segrià tenim l’obligació d’estar al costat dels alcaldes i alcaldesses del nostre país –també regidors i veïnes dels nostres pobles- que estan sent perseguits de manera injustificada per la maquinària repressora de l’estat espanyol, malgrat que, lamentablement, el govern de la Paeria s’hagi posicionat en els últims anys amb la dreta espanyola”. Marín considera que “és imprescindible que en moments tant difícils com els que estem vivint donem suport i escalf a tots els represaliats pel règim del 78 i, en especial, als presos i preses polítics que estan sent jutjats injustament al Tribunal Suprem per exercir la democràcia.

Bages

Xavier Garcia i Llamas encapçalarà la llista d’ERC Rajadell a les eleccions municipals

La secció local d’ERC ha escollit Xavier Garcia i Llamas per a liderar el nou projecte republicà a Rajadell i potenciar les polítiques socials al municipi. La presentació oficial de la candidatura de Xavier Garcia i Llamas a l’alcaldia de Rajadell tindrà lloc el proper dissabte 16 de febrer, a les 11:30 hores, a la plaça de la vila.   Garcia i Llamas es presenta per primer cop a l’alcaldia de Rajadell després de ser escollit per unanimitat entre els membres de la secció local republicana. Té una una llarga trajectòria en l’associacionisme al municipi, on actualment fa de tresorer de l’Associació Cultural i Recreativa de Rajadell i col·labora en projectes de revitalització i cohesió social.   El candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Rajadell és graduat en Enginyeria de Recursos Energètics i Miners i compta amb un equip de col·laboradors multidisciplinars de formacions diverses que aspiren a formar un equip de govern sòlid i solvent. L’equip de campanya de Xavier Garcia i Llamas el formen rajadellenques i rajadellencs de tots els nuclis que volen fer un tomb més social a les polítiques locals i fer un Rajadell on tots els habitants se sentin representats i orgullosos de formar-ne part.

Segarra

Per una Cervera saludable

Aquest proper dissabte dia 16 de febrer a les 12 h del migdia, xerrada sobre salut amb el Cap de Llista d'ERC a la Paeria de Cervera, Joan Santacana, i la Consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergés.       DATA : 16 de febrer de 2019       HORA: 12 h       LLOC: Sala Francesc Buireu