Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Cerdanya

Publicació de la convocatòria per a la concessió d'ajuts

S'ha publicat la convocatòria per a la concessió d’ajuts extraordinaris als sectors de la restauració, el comerç al detall i els serveis assimilats de les comarques del Ripollès i la Cerdanya afectats econòmicament per les mesures de salut publica ocasionades per la pandèmia de la COVID-19. A partir de demà es poden presentar les sol·licituds. Poden ser beneficiaris d’aquestes subvencions: - Les persones en règim d’autònoms i les empreses de restauració, comerç al detall i serveis assimilats de les comarques de la Cerdanya i del Ripollès. - Les fundacions que tenen com a objecte social l'atenció i/o inserció sociolaboral de persones en risc d'exclusió social, que explotin una activitat de restauració i tinguin la corresponent llicència d'activitat concedida. - Als efectes d’aquesta convocatòria s’entenen com empreses de serveis assimilats a la persona aquelles que presten les activitats empresarials que es relacionen a continuació: Tallers mecànics, Serveis fotogràfics, Copisteries i arts gràfiques, Serveis de reparacions, Tintoreria i bugaderies, Perruqueria i salons d’estètica i bellesa, Serveis de menjar preparat i càtering.

La visita d'avui al Banc de Sang de Reus.
Camp de Tarragona

Irene Aragonès Gràcia: “La pandèmia ha fet evident la necessitat d’invertir en salut pública i seguir revertint les retallades del passat”

La número 3 per Tarragona, Irene Aragonès Gràcia,  visita el Banc de Sang de Reus i fa una crida a omplir els hospitals de donacions de sang.   Acompanyada per la número 9 i presidenta d’ERC Reus, Eva Ferran Roig, de la vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó Sans, i del regidor de Salut de Reus, Òscar Subirats Torrebadell, també han fet balanç de l’obertura del nou CMQ, del traspàs de l’Hospital Sant Joan de Reus i del desdoblament del CAP Sant Pere.     La número 3 de la llista d’ERC per Tarragona a les eleccions al Parlament, Irene Aragonès Gràcia, ha visitat avui el Banc de Sang de Reus, on ha donat sang coincidint amb la Marató que es fa aquests dies arreu de Catalunya. Ho ha fet acompanyada d’Eva Ferran Roig, número 9 a la llista d’ERC i presidenta d’ERC Reus, Noemí Llauradó Sans, vicealcaldessa de Reus i presidenta de la Diputació de Tarragona i, finalment, d’Òscar Subirats Torrebadell, regidor de Salut de Reus. Habitualment, durant les festes de Nadal les donacions baixen un 25% i, per això, la Marató s’ha organitzat en aquestes dades.

Enterraments musulmans Malgrat de Mar
Malgrat de Mar

MOCIÓ SOBRE LES INHUMACIONS DE COL·LECTIUS MINORITARIS I EL DRET A SER ENTERRAT SEGONS LES SEVES CONVICCIONS, ÈTIQUES O ESPIRITUALS.

El pluralisme religiós formula nous reptes en la regulació pública de la diversitat. La presència de noves expressions religioses en l’espai públic genera un seguit de reptes per a l’Administració local. L’encaix social del pluralisme religiós en l’àmbit de la gestió de la mort suposa la facilitació d’una sèrie de serveis específics, o el reconeixement de les sensibilitats expressades pels difunts de col·lectius minoritaris per tal de garantir que la seva singularitat pugui ser respectada. Aquesta qüestió reposa inevitablement sobre la defensa de la garantia del dret a ser enterrat segons les seves pròpies conviccions, ja siguin aquestes ètiques o espirituals. La importància de la comunitat musulmana al nostre municipi denota la necessitat de donar solució a l’enterrament dels malgratencs i malgratenques. Bona part de la comunitat musulmana catalana i mlagratenca és migrada, la qual cosa ha fet que durant anys hagin optat majoritàriament per la repatriació dels difunts als països d’origen.

JOAN GAYÀ
Sant Cugat del Vallès

La meitat del Moviment d'Esquerres de Sant Cugat estripa el carnet i manté el pacte electoral amb ERC

Poc més de la meitat dels membres de la secció local de Moviment d'Esquerres (MES) han estripat el carnet del partit. No estan d'acord amb la decisió de l'assemblea nacional que fa uns dies va decidir integrar el partit a la candidatura de Junts per Catalunya per a les eleccions del 14 de febrer al Parlament. A Sant Cugat, el grup local era petit, format només per sis persones, d'aquests n'han marxat quatre, entre els quals hi ha Ferran Villaseñor, actual coordinador general del govern municipal. En aquest sentit, la decisió nacional de MES no afecta el pacte electoral que hi ha a Sant Cugat, on ERC i MES es van presentar en coalició. Segons Joan Gayà, exmembre de l'executiva nacional, els exafiliats a MES mantenen el pacte, i els membres que hi continuen es comprometen a respectar el pacte i no fer campanya a favor de Junts a Sant Cugat.Segons Gayà, el trencament de bona part dels afiliats de MES a nivell català és perquè no entenen l'aliança electoral amb un partit com Junts per Catalunya, hereu de Convergència Democràtica: "Jo estava a la coordinadora nacional de MES, i també he estat a la comissió coordinadora de MES per veure si arribàvem a un pacte amb ERC.

Cerdanyola del Vallès

Esquerra Republicana exigirà al govern que actuï davant els abocaments il·legals

La Fiscalia denuncia un abocament de materials tòxics que suposen un "risc greu" pel medi ambient i la salut de les persones. Durant l’any 2019 es va llençar de forma il·legal una quantitat important de ferralla en uns terrenys del Centre Direccional. Aquests residus, provinents de dues empreses diferents, són tòxics i perillosos i posen en greu risc el medi ambient i la salut de les persones. Ara la Fiscalia ha demanat als jutjats de Cerdanyola que obri una investigació penal per depurar responsabilitats. Davant d’aquest fet, des del grup d’ERC es demana que el govern no miri cap un altre costat, sinó que actuï de forma clara i precisa en defensa del medi ambient i de la salut de les persones: “Cal que l’ajuntament exerceixi totes les accions possibles al seu abast per a reclamar els danys patits al medi i exigeixi responsabilitats” afirmen. Els republicans recorden que la Policia Local de Cerdanyola del Vallès va intervenir en el seu dia arrel d’un avís des de les oficines del Parc de l’Alba de la presència dels abocaments.

Mataró

Esquerra Mataró demana prioritzar la salut emocional

Dijous, al Ple Municipal del mes de Gener, el grup municipal d'Esquerra Republicana - MES Mataró presenta una proposta de resolució per tal d'ajudar a la ciutadania en prevenció psicologia i salut emocional.  La Organització Mundial de la Salut (OMS) estima que el 60 % de la població pateix “fatiga pandèmica” després d’haver viscut aquests darrers mesos entre incerteses i restriccions.    Efectivament, la situació que estem passant, completament anòmala per a tothom, ha estat una font de pensaments i emocions negatives i de stress.   Com fer front a les emocions que sentim en aquests moments i com ajudar a la ciutadania a gestionar aquestes emocions que sentim, és també un repte per les administracions i per la societat.   El Departament de Salut ha posat en marxa una aplicació per fer una avaluació de la salut mental, proporcionar eines per gestionar els símptomes de malestar, accedir a recursos professionals de salut mental i rebre indicacions i consells sobre què cal fer en cada situació.

Grup Municipal ERC Salou amb Carles Castillo, Cap Salou
Salou

EL GRUP MUNICIPAL D’ERC SALOU ES REUNEIX AMB EL CANDIDAT D’ERC AL PARLAMENT CARLES CASTILLO

Durant la tarda del dimarts 12 de gener de 2021, el nostre GM ha realitzat una visita presencial arreu del municipi per compartir amb el candidat les nostres inquietuds i temes municipals d’interès. També li hem transmès les nostres propostes per projectar el model de ciutat que volem per Salou, que s’ha compromès a defensar fermament.   Arran de les conseqüències de l’actual pandèmia, de la manca de previsió i d’actuacions  poc encertades per part de l’equip de govern del nostre consistori, la situació de Salou és realment complicada. L’afectació al nostre municipi és molt elevada i requereix amb urgència una bona planificació a curt i mitjà termini per garantir una correcta resposta davant l’emergència social i per executar projectes vitals que configurin el model de ciutat que necessitem i volem per Salou. Amb el diputat Carles Castillo hem visitat el Barranc de Barenys per  reivindicar una  correcta coordinació i execució del projecte, i que no estigui condicionat al desmantellament de la via.

Visita, aquest matí, a una finca de la IGP Calçot de Valls.
Camp de Tarragona

“Potenciem la ruralitat per fixar-hi la població, per tenir gent que treballi la terra i gestioni els ramats i els boscos d’una manera digna”

La candidata al Parlament, Raquel Sans Guerra, visita a l’Alt Camp dues agrupacions de productors, un celler i una cooperativa per mostrar el suport al sector primari.     La diputada i candidata per Esquerra Republicana al Parlament, Raquel Sans Guerra, el director dels serveis territorials d’Agricultura, Ramaderia i Pesca al Camp de Tarragona, Àngel Xifré Arroyo, i el candidat número 10 de la llista i alcalde dels Garidells, Marc Bigordà Prió, s’han trobat avui a Valls amb els representants de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls i de la Comunitat de Regants de Valls com a mostra de suport a la tasca que el sector primari està fent en uns moments especialment difícils per la pandèmia.   “Des d’Esquerra Republicana -ha manifestat Raquel Sans- fem una aposta clara pel sector primari del nostre país, pels productes de proximitat, per la qualitat, per garantir que els pagesos i els ramaders tinguin uns preus justos perquè es guanyin dignament la vida”.

ERC Sants - Montjuïc

Els mitjans de comunicació públics en l’era de la desinformació.

Ponent. Jordi Fortuny de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Aquesta tarda hem pogut assistir per videoconferència a un debat sobre els mitjans de comunicació públics en l’era de la desinformació. Fent una mica d'història, ens ha explicat que aquests van aparèixer al segle XX, l'any 1922 amb la ràdio de la BBC i l'any 1936 amb la seva televisió. A Catalunya, TV3 i Catalunya Ràdio van aparèixer en 1983. En aquesta època es va trencar el monopoli de la televisió pública espanyola, amb l'auge de les autonòmiques i privades. No obstant això no seria fins al segle XXI quan es produiria un gran canvi, propiciat per l'aparició de la fibra òptica l'any 2000 o l'apagada analògica el 2010. Els nous dispositius i aplicacions, com YouTube, els iPhone o iPdad, van acabar de revolucionar l’accés i manera de rebre informació. També cal destacar l'aparició de les conegudes xarxes socials o de la normativa espanyola del sector audiovisual, que va donar avantatge a l'oferta privada.

Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

Acte al Casal Roc Boronat

Dilluns 11 de gener vam celebrar una reunió virtual per Zoom amb Marina Gassol i Jordi Castellana, ambdós regidors del Grup Municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Barcelona. La xerrada va ser força amè i didàctic i tots dos convidats, a banda de fer una exposició sobre la seva tasca com a regidors en els àmbits que tenen assignats,  van respondre a les múltiples i diverses qüestions que els van plantejar els assistents que van demostrar molt d’interès i un alt grau de participació.   Marina Gassol ens va parlar de les seves tasques que engloben els àmbits de família, infància, ús del temps i participació ciutadana, fent-nos avinents els nombrosos problemes que ha generat la pandèmia en tots aquests sectors i singularment a la infància i amb especial afectació a les famílies monoparentals i encara més a les monomarentals. La Marina també va fer un repàs que atorgava un suspès al govern municipal actual en temes de participació ciutadana i ens va concretar les propostes del Grup Municipal d’ERC en aquest sentit.

Ebre

Salvadó “Esquerra hem fixat els fonaments d’un projecte ambiciós de reactivació per a les Terres de l’Ebre”

Esquerra fa balanç de l’acció de govern dels Departaments de la Generalitat que ha liderat a l’Ebre Lluís Salvadó, diputat i candidat a les eleccions al Parlament, ha exposat les conclusions de la V Trobada Institucional de càrrecs de la Federació de l’Ebre d’Esquerra, en la que s’ha fet balanç de l’acció de govern dels Departaments que el partit ha liderat a les Terres de l’Ebre.   Salvadó ha afirmat que “des del Govern, Esquerra hem fixat els fonaments d’un projecte ambiciós de reactivació per a les Terres de l’Ebre, al qual li volem donar continuïtat la pròxima legislatura”. El primer fonament  fa referència a l’àmbit sanitari amb “la creació de l’empresa pública Salut Terres de l’Ebre que ja gestiona l’Hospital de Móra d’Ebre desenvolupant una inversió de 7 M€, i l’objectiu és que continuï creixent.  D’altra banda també s’ha posat damunt la taula l’ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta, un projecte potent, realista i possible”.

Mataró

El Partit Socialista i En Comú Podem voten en contra de l'Amnistia a Mataró

Dilluns passat, el Grup Municipal d’Esquerra Republicana – MES vam presentar una Declaració Institucional referent a la Llei d’Amnistia. Tal com ja va fer el Parlament de Catalunya, la proposta instava al Govern d’Espanya a proposar una llei d’Amnistia pels encausats del procés per tal d’avançar en la solució del conflicte polític entre Catalunya i Espanya. Aquesta proposta va ser votada en contra per Ciutadans, el PSC i també En Comú Podem Mataró. Des del Grup Municipal d’Esquerra Republicana – MES no entenem que En Comú Podem Mataró, un partit que aposta per la resolució del conflicte i la sobirania del poble de Catalunya, voti en contra de l’Amnistia per avançar en la solució política del conflicte. La llei d'amnistia és una via per retornar a la política el que és un conflicte polític i no s'entén que un partit d'esquerres, que a més té responsabilitat de Govern d'Espanya, renunciï a aquesta via.

Sant Cugat del Vallès

Sant Cugat acull la ReVolta el 30 de maig

(cugat.cat) Sant Cugat acollirà la ReVolta, la Volta ciclista femenina, el 30 de maig amb una única etapa i amb sortida i arribada des de la nostra ciutat, segons ha confirmat el director de la Volta, Ruben Peris, a Cugat Mèdia. Aquesta serà la 2a edició de la ReVolta que es va iniciar el 2018, però al 2019 no es va fer per coincidir amb una prova del calendari internacional. El coronavirus va impedir que es disputés el 12 de juliol de 2020 a la nostra ciutat. La nord-americana Lauren Stephens va ser la primera guanyadora en un traçat que es va disputar al circuit de Montjuïc i que va aplegar 118 ciclistes. Si el coronavirus ho permet, Sant Cugat serà la seu de la ReVolta aquest 2021 després que el 2020 no es pogués disputar a casa nostra per la Covid-19. L'acord entre l'Ajuntament i la Volta es va tancar amb l'exregidora d'Esports, Gemma Aristoy, i el director de la Volta, Ruben Peris, per a l'edició de 2020, però es va haver d'anul·lar.

Federació de Lleida

Esquerra Republicana aposta per mantenir les escoles obertes per garantir la seva tasca educadora i de cohesió social i la igualtat d’oportunitats de la infància del nostre país

La secretaria general adjunta i primera candidata d’Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions al Parlament, Marta Vilalta, la regidora de Regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de la Paeria de Lleida, Sandra Castro i el director dels Serveis Territorials d’Educació a Lleida, Carles Vega, s’han reunit avui amb diversos regidors i regidores responsables de l’àrea d’educació, d’aquells ajuntaments on la formació té responsabilitats de Govern, per tal de valorar l’inici del segon trimestre del curs escolar en el context de pandèmia i amb les afectacions del temporal del darrer cap de setmana.   Vilalta ha volgut posar en valor, la prioritat d’Esquerra Republicana de poder garantir el dret de l’educació per a tothom i de demostrar que ‘les escoles eren segures, que han pogut obrir amb una incidència de contagis molt petita i que s’ha pogut garantir la funció de cohesió social, d’igualtat d’oportunitats i d’equitat per a tots els nens i nenes del nostre país’.

Parets del Vallès

Ara Parets Esquerra Republicana es mostra sorpresa davant la moció de censura de Sumem Esquerres i el PSC

El grup municipal Ara Parets Esquerra Republicana es mostra sorprès davant l’anunci de moció de censura endegat pels grups Sumem Esquerres a Parets –soci de l’actual equip de govern – i el PSC. La portaveu republicana, Kènia Domènech, afirma que “Esquerra Republicana demanarà una reunió urgent de la comissió de seguiment del pacte del Govern Plural”, signat el juny de 2019 juntament amb Parets per la República. Ara Parets-ERC recorda que tot just el desembre passat l’equip de govern al complet va presentar el Pla de Mandat 2019-2023 que actualment té un 46% de les actuacions executades, i que el dijous 7 de gener es va arribar a un principi d’acord per tancar els pressupostos de 2021. Per tant, “res no feia sospitar que s’estava gestant una decisió que aturarà el canvi experimentat a Parets en el darrer any i mig”, ha afegit Domènech. Esquerra Republicana es mostra oberta a negociar amb Sumem Esquerres a Parets per salvar i reforçar encara més el govern del canvi, que es va forjar amb l’objectiu de deixar enrere 36 anys de governs socialistes a Parets del Vallès.

ERC Badalona

Esquerra Republicana considera que la campanya “Badalona t’ho dona” arriba tard i en el pitjor moment

Esquerra Republicana considera que el govern del Partit Popular no té cap interès en construir els consensos amplis que Badalona necessita per encarar amb força la crisi social i econòmica fruit de la pandèmia de la covid.  Els republicans consideren un fet greu que, ahir, el govern anunciés la campanya “Badalona t’ho dona” sense fer cap proposta prèvia als espais de treball entre govern, oposició i societat civil. Alex Montornès, portaveu del grup municipal d’ERC-Avancem i president d’Esquerra Republicana Badalona, considera que “tots els grups de l’oposició i la societat civil hem fet mà estesa al govern per aconseguir grans consensos de ciutat que ens permetin disposar d’aquest Pla, que fa tants mesos que necessitem. Però quin sentit té l’esforç i la mà estesa si el govern del Partit Popular pren decisions de forma unilateral?”  El republicà ha recordat que aquesta campanya respon a una petició de l’oposició del mes de setembre i ha qüestionat la seva idoneïtat en el temps: “el govern anuncia una campanya de promoció del comerç local 4 mesos després de parlar-ne i en el pitjor moment.

Canet de Mar

SAPS QUÈ? - L'EQUIP DE GOVERN DEFINEIX LES LÍNIES BÀSIQUES DEL PLA ESTRATÈGIC CANET 2030

El passat mes de desembre el regidor d'Esquerra Republicana i segon tinent Acalde de Canet de Mar Lluís Llovet va informar al ple municipal de les línies bàsiques del Pla Estratègic 2030, i com està previst que aquest es pugui desenvolupar. Llovet va explicar que la intenció és que el pla que esdevingui una “eina viva i dinàmica” i que es pugui anar adaptant a diferents situacions i realitats, com la que en ha tocat viure aquest 2020. També va explicar com s’organitzarà la feina de desenvolupament del pla, que comptarà amb la participació de tota la població a diferents nivells: TOTS els partits polítics a l'equip directiu, persones destacades de diferents àmbits i ideologies en el consell assessor i a l'Assemblea es comptarà amb la màxima participació ciutadana. "L’objectiu principal del pla  és poder treballar per un poble que sigui més sostenible, amb més benestar, que generi ocupació i ofereixi serveis de proximitat a la ciutadania" El Pla Estratègic 2030 es vertebra en 3 principals eixos d’actuació: Sostenibilitat: aquest serà un dels reptes més actuals i innovadores que crearà noves formes de treball i de relació Ocupació: Cal saber de què treballaran les canetenques i els canetencs.

ERC Guissona

Josep Esquerra: ‘És urgent trobar alternatives als oligopolis que evitin els abusos en els preus com els que s’estan patint els últims dies’

La secretària de transició ecològica de l’executiva nacional d'Esquerra Republicana de Catalunya, Sílvia Casola, el president del Consell Comarcal de la Segarra i alcalde de Sant Guim de Freixenet, Francesc Lluch, i Josep Esquerra, regidor a l’Ajuntament de Guissona, conseller comarcal de promoció econòmica i candidat a les eleccions del 14 de febrer, van participar aquest divendres en la jornada informativa que va organitzar la Federació Comarcal d'ERC de la Segarra. La jornada, que va comptar amb diversos ponents procedents del món local i de l'àmbit universitari, va tractar sobre l'allau de propostes de centrals eòliques que actualment hi ha sobre la taula i que afecten el territori segarrenc, i va comptar amb la participació d’unes 25 persones, militants i electes de la comarca.   El president del Consell Comarcal de la Segarra i alcalde de  Sant Guim de Freixenet,  Francesc Lluch, va destacar que ‘la Segarra actualment compta amb dos parcs eòlics que disposen de 18 aerogeneradors i 35 MW totals, un 2,3% de la potència eòlica actual a Catalunya.