Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Malgrat de Mar

Esquerra Republicana diu NO al xantatge d'Endesa

Recentment Endesa i altres companyies elèctriques han enviat cartes a diversos ajuntaments catalans, entre d’ells el de Malgrat de Mar, on amenacen amb la intenció d'incomplir amb la Llei 24/2015 i tallar el subministrament a les persones i famílies amb informes de vulnerabilitat que tinguin deutes de consum, si les administracions públiques no paguen el 50% del cost d’aquest deute abans de l’1 d’octubre. Davant d’això, Esquerra Republicana de Catalunya Malgrat de Mar referma el compromís inequívoc amb la lluita per garantir drets bàsics per una vida digna, com els de l’energia i l’habitatge. Per aquest motiu manifestem el següent: - No tolerem l’amenaça de privar d’un dret bàsic a les persones més vulnerables d’aquest país. Les empreses que es lucren amb serveis elementals com la llum, l’aigua o el gas han d’assumir el compliment de la legalitat vigent a Catalunya, que protegeix els drets energètics de les persones en situació de vulnerabilitat.

Àdam Bertran, Maria Àngels Cedacers, Cedacers, Bertran, Joaquim Ayats, Quim Ayats, Ayats, ERC Girona, Girona, Esquerra Girona
Girona

Esquerra Girona reclama més accions per defensar i promoure l’ús del català a la ciutat

· El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a Girona presentarà una moció al proper ple, aquest dilluns 9 de setembre, on demana diverses accions en favor de l’ús del català en els àmbits més sensibles. · El grup republicà vol recuperar la figura de tècnic/a de dinamització lingüística de l’Ajuntament per coordinar les accions i plans de promoció de l’ús de la llengua catalana a la ciutat. El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a Girona presentarà en el proper ple d’aquest dilluns 9 de setembre una moció per la defensa i l’impuls del català en tots els àmbits de la ciutat. El principal motiu que ha empès el grup republicà a preparar aquesta moció és la davallada d’ús del català com a llengua habitual, que l’any 2003 es situava en un 46% segons l’enquesta d’usos lingüístics de la Generalitat de Catalunya i que l’any 2018 només arriba al 36,1%.  A més, el darrer informe de la Plataforma per la Llengua d’aquest 2019, del qual se n’ha parlat àmpliament en diversos mitjans, ha posat de manifest que només el 14,6% de les converses d’alumnes als patis de les escoltes de les zones urbanes de Catalunya són en català.

Preu Just
Vilafranca del Penedès

Esquerra Republicana dona suport a l’aturada i la mobilització de la pagesia del Penedès contra el baix preu del raïm i del vi

Des d’Esquerra Republicana es dona tot el suport a les reivindicacions dels pagesos i pageses del Penedès, que es durà a terme avui, 5 de setembre, davant l’abús que estan patint per part de les grans empreses del sector del cava que paguen a un preu irrisori el raïm i el vi base per a cava, fet que repercuteix molt negativament en la viabilitat de les explotacions vitícoles i, per tant, en el present i el futur de moltes famílies, així com de tot un territori. La vinya, el vi i el cava són elements propis del Penedès i que cal preservar i potenciar. Des d’ERC denuncien les grans empreses elaboradores de cava que, pagant aquests preus el raïm, abusen de la seva situació de domini i demostren una manca de sensibilitat vers els viticultors i el territori. Al mateix temps, des d’ERC es considera clau defensar la vinya i la pagesia perquè, sense ella, difícilment el Penedès podrà continuar sent una zona amb agricultura i agroindústria i rebrà de forma més intensa les pressions de l’Àrea Metropolitana per la implantació de més superfície industrial i logística.

Sarrià de Ter

Trobada amb el Departament d'Empresa i la Direcció General d'Indústria de la Generalitat de Catalunya

Tal i com vàrem dir en el nostre programa electoral:  "Continuarem treballant i implicant a tots els organismes públics necessaris per tal que l'empresa Hinojosa respecti i acati la normativa vigent. Emprendrem totes les accions que calguin per possibilitar la bona convivència entre l'activitat de la fàbrica i els nostres veïns i veïnes."    En compliment de la nostra paraula, ahir a la tarda es va celebrar una reunió demanada per l'Ajuntament de Sarrià de Ter al departament d'Empresa i a la direcció general d'Indústria de la Generalitat de Catalunya per tractar la problemàtica de la «Papelera de Sarrià».    En aquesta trobada, per tal que fos la més representativa possible per part de Sarrià de Ter, van assistir: el Sr. Quim Rodríguez i la Sra. Estela López regidors de PSC, en Narcís Farroni regidor de Junts per Sarrià, la Maria Pau Garcia regidora de Ciutadans, l'Encarna Jiménez i en Narcís Fajula regidors d'ERC, i en Narcís Aymerich i la Sara Monrabà com a representants de PAS.

Dosrius - Canyamars - El Far

ERC Dosrius diu NO al xantatge d'Endesa

Recentment Endesa i altres companyies elèctriques han enviat cartes a diversos ajuntaments catalans, entre d’ells el de Dosrius, on amenacen amb la intenció d'incomplir amb la Llei 24/2015 i tallar el subministrament a les persones i famílies amb informes de vulnerabilitat que tinguin deutes de consum, si les administracions públiques no paguen el 50% del cost d’aquest deute abans de l’1 d’octubre. Davant d’això, Esquerra Republicana de Catalunya a Dosrius referma el compromís inequívoc amb la lluita per garantir drets bàsics per una vida digna, com els de l’energia i l’habitatge. Per aquest motiu manifestem el següent: - No tolerem l’amenaça de privar d’un dret bàsic a les persones més vulnerables d’aquest país. Les empreses que es lucren amb serveis elementals com la llum, l’aigua o el gas han d’assumir el compliment de la legalitat vigent a Catalunya, que protegeix els drets energètics de les persones en situació de vulnerabilitat. - En cas que les subministradores elèctriques realitzin talls a llars protegides per la llei 24/2015 com amenacen de fer, instem a totes les administracions competents a utilitzar les vies sancionadores de manera contundent, amb el suport actiu de la Conselleria d’Empresa i Coneixement.

Vilafranca del Penedès

Esquerra Republicana exigeix multiplicar esforços al govern municipal en la lluita contra les agressions masclistes

Els republicans portaran al ple municipal una bateria de preguntes sobre les accions dutes a terme pel govern de JXC-PSC i presentaran una moció La prèvia de la Festa Major va estar condicionada per la polèmica sobre l'operatiu que el govern de JXC-PSC va preparar per fer front a les agressions masclistes. Des d'Esquerra Republicana ja es va manifestar la preocupació per les poques accions que el govern sociovergent duia a terme contra les agressions masclistes i LGTBIfòbiques ja que les considerava insuficients i, un cop passada la Festa Major, aquest fet ha quedat demostrat. Per ERC, des del govern s'ha fet una mala gestió. Primerament en la forma d'explicar què es duria a terme, on la regidora d'igualtat, Montse Arroyo, s'ha vist implicada en diverses polèmiques que, pels republicans, demostren la manca evident de comprensió de la problemàtica per part del govern, ja que centrar-se en l'alcoholisme o la il·luminació dels carrers és desviar l'atenció i focalitza en la víctima i no en l'agressor.

Vallès Occidental

Davant les amenaces d'Endesa, el silenci del govern del Consell

L’època d’estiu és un bon moment per treure a la llum segons quines qüestions. I Endesa, coneixedora de la situació, aprofita el mes d’agost i envia unes cartes a certs ajuntaments amb amenaces i ultimàtums sobre els deutes de la ciutadania amb l’empresa i possibles talls de subministrament. Davant aquesta amenaça inacceptable, la resposta ve liderada pels ajuntaments. I ja ens sembla bé, però hem trobat a faltar l’aposta decidida i valenta que es va fer en l’anterior legislatura des del Consell Comarcal d’afrontar aquesta situació i situar la pobresa energètica en l’agenda política més enllà de les competències de cada administració. El silenci no pot ser mai una resposta. Fem una mica de memòria. En l’anterior legislatura, ja des de bon inici, es va creure que la pobresa energètica era un problema que calia afrontar des de l’àmbit comarcal. Sota el lideratge polític de diferents persones i diverses formacions polítiques es va situar aquest problema en l’agenda política comarcal i es va treballar per intentar resoldre la situació i donar compliment a una de les lleis més progressistes de l’àmbit, com és la llei 24/2015.

Vic

Congrés d'ERC Vic

Benvolgut company, benvolguda companya, D’acord amb els Estatuts, el Reglament de Règim Intern i la Carta Financera, em plau convocar-te al congrés d’ERC- VIC per l’elecció de la nova executiva local, que celebrarem el proper 19 de setembre a les 20h al Centre Cívic “Can Pau Raba” de Vic c/Raval Cortines, 24. Amb la següent proposta d’ordre del dia: 1.         Elecció de la Mesa 2.         Aprovació de l’ordre del dia 3.         Lectura i aprovació, si escau, de l’acta de l’assemblea anterior. 4.         Informe de la Presidència local sortint i informe econòmic. 5.         Presentació de candidatures a la Presidència i a l’Executiva local. 6.         Elecció conjunta de la Presidència i l'Executiva locals. 7.         Torn de paraules. 8.          Cloenda Us  recordem que per poder participar amb dret a vot a l’Assemblea Local cal que estigueu al corrent de pagament una setmana abans de la data de celebració.

Mataró

Esquerra Republicana de Mataró diu NO al xantatge d'Endesa

Recentment Endesa i altres companyies elèctriques han enviat cartes a diversos ajuntaments catalans, entre d’ells el de Mataró, on amenacen amb la intenció d'incomplir amb la Llei 24/2015 i tallar el subministrament a les persones i famílies amb informes de vulnerabilitat que tinguin deutes de consum, si les administracions públiques no paguen el 50% del cost d’aquest deute abans de l’1 d’octubre.   Davant d’això des d'Esquerra Republicana de Mataró volem refermar el nostre compromís inequívoc amb la lluita per garantir  drets bàsics per una vida digna, com els de l’energia i l’habitatge, i volem manifestar el següent: - No tolerem l'amenaça de privar d’un dret bàsic a les persones més vulnerables d’aquest país. Les empreses que es lucren amb serveis elementals com la llum, l’aigua o el gas han d’assumir el compliment de la legalitat vigent a Catalunya, que protegeix els drets energètics de les persones en situació de vulnerabilitat. - En cas que les subministradores elèctriques realitzin talls a llars protegides per la llei 24/2015 com amenacen de fer, instem a totes les administracions competents a utilitzar les vies sancionadores de manera contundent, amb el suport actiu de la Conselleria d’Empresa i Coneixement.

Catalunya del Nord

La vergonyosa absència dels diputats nordcatalans en la carta contra la repressió a Catalunya

Vergonya. Cinquanta-dos diputats francesos, de sis grups polítics diferents, de l'esquerra al centredreta, signen una carta contra la repressió espanyola a Catalunya i no hi surt cap diputat de Catalunya Nord. Per que no quedi cap dubte recordem els noms dels quatre diputats que pretenen representar el nostre territori: Louis Aliot (RN), Sébastien Cazenove (LREM), Laurence Gayte (LREM), Romain Grau (LREM). Quan al mes de març  els senadors van prendre una iniciativa semblant un dels impulsors va ser-ne un senador nord-català, François Calvet. Queda clar avui que pel que fa als quatre diputats ni són capaços de prendre la iniciativa ni de seguir-la. Són a temps de rectificar, o  molt millor si són els electors que rectifiquen a les primeres eleccions que es presentin.   Esquerra Republicana de Catalunya Nord Perpinyà, el 4 de setembre del 2019  

Lleida

Esquerra Republicana de Catalunya encara el nou curs polític

Al matí amb una reunió de treball amb tot l'equip de govern de la Paeria i a la tarda amb una reunió informativa amb la militància, Esquerra Republicana comença a traçar l'estratègia política per aquest 2019-2020. El mes de setembre és sinònim d’inici de curs, també polític. Aquest dimarts al matí, l'equip de govern de la Paeria de Lleida - amb Esquerra Republicana, JuntsxCAT, El Comú de Lleida i membres del gavinet d'alcaldia - s'ha reunit al Museu de l'Aigua per tractar temes interns de coordinació del govern municipal. L'objectiu del govern d'entesa per aquest nou curs 2019-2020 és continuar consolidant i duent a terme el canvi honest, valent i emprenedor. Per la tarda, en una reunió amb la militància d’Esquerra Republicana, el Paer en Cap Miquel Pueyo, la diputada al Parlament de Catalunya Gemma Espigares i el diputat al Congrés dels Diputats Xavier Eritja han plantejat quins són els reptes i les inquietuds d’Esquerra Republicana de cara al nou curs polític 2019-2020, en el marc de la política municipal i també nacional.

Parets del Vallès

Ara Parets ERC organitza la 4a Festa Republicana la Nit de la Diada a la plaça de la Vila

La Secció Local d'Esquerra Republicana a Parets ha programat la 4a Festa Republicana que tindrà lloc el pròxim dimarts 10 de setembre, a partir de les 20.30 hores, a la plaça de la Vila. L'activitat consistirà en una botifarrada popular al preu de 5 euros que inclou entrepà (3 euros), beguda (1 euro) i a més es farà la donació d'un euro per l'Associació Catalana de Drets Civils. Aquest és el quart any consecutiu que Esquerra Republicana organitza la botifarrada, un acte que va néixer el 2016 per donar més rellevància a la celebració de la Diada Nacional a Parets del Vallès. A més, dimecres 11 de setembre a les 10 del matí, ERC Parets també estarà present a l'ofrena floral que es farà a la plaça Països Catalans, i a la tarda una àmplia representació del partit anirà a les mobilitzacions previstes per l'ANC a Barcelona.

Ripoll

ERC satisfeta per haver evitat el perill dels pollancres morts a l'entrada de la C17 de Ripoll

El grup d'ERC a l'ajuntament de Ripoll vam entrar (23/07/20109) una pregunta per escrit a l'ajuntament amb la finalitat que es talessin els pollancres morts del jardí que es troba entre el carrer d'Antoni Gaudí i Cornet i la carretera C-17, a l'entrada sud de Ripoll.  No cal dir que aquests arbres representaven un perill evident, tant per als veïns de la zona, com per a tots els usuaris de la carretera; i en qualsevol episodi de vent podien caure i causar algun dany que de totes-totes ERC volíem evitar. Veure notícia anterior a la nostra web: http://locals.esquerra.cat/ripoll/article/99981/veiem-amb-preocupacio-lestat-dels-pollancres-de-la-c-17-a-cal-deu   És per això que hem vist amb satisfacció que des de carreteres es va realitzar l'actuació que va comportar la tala dels exemplars morts o malalts.   En la nostra pregunta però, anàvem més enllà; i assenyalàvem dos elements importants que entenem que s'han de tenir en compte:   1-  Per una banda, alabàvem el projecte paisatgístic que representa la pollancreda en aquell punt, des del punt de vista al·legòric a l'origen del nom de Ripoll, amb una de les hipòtesis centrada a l'etimologia del terme llatí "Rivipollensis", que significaria "riu de pollancres" (pel què incorporàvem l'enllaç a l' estudi realitzat per l'il·lustre ripollès Jordi Mascarella en els annals del Centre d'Estudis del 1997-98) https://www.

Illes Balears i Pitiüses

Presentació de la candidatura 'Compromís Republicà' al Congrés Nacional

Estam a les portes de la Jornada Electoral del 28è Congrés Nacional d'Esquerra Republicana, que tendrà lloc dia 15 de setembre, i en la qual es votaran les candidatures a l'Executiva Nacional. En aquesta ocasió, s'ha presentat i s'ha proclamat una sola candidatura, "Compromís Republicà", encapçalada per Oriol Junqueras, Marta Rovira, Pere Aragonès i Marta Vilalta. Per poder-la conèixer i tractar també temes d'actualitat política, es presentarà la candidatura per a la militància de la Federació Regional de les Illes Balears i Pitiuses a una trobada amb militants del partit que es farà aquest DIJOUS dia 5 de setembre a les 19 h al Casal Pere Capellà d'Algaida (carrer dels cavallers, 22). Comptarem amb la intervenció de Marta Rovira (per vídeo-conferència des de Suïssa) i, de manera presencial, amb Pere Aragonès, Marta Vilalta i altres membres de la candidatura.  

Guissona

El ple de l'Ajuntament de Guissona aprova la creació de l’espai “Empremtes” al cementiri municipal

El grup d’ERC a l’Ajuntament de Guissona ha presentat una moció al ple del mes de setembre en què es proposa de crear l'espai "Empremtes", una àrea del cementiri dedicada a totes aquelles famílies que han patit una pèrdua perinatal, gestacional o neonatal, un espai obert a tothom i sense connotacions religioses. La moció ha estat aprovada al ple de l'Ajuntametn de Guissona per unanimitat.  La regidora Ester Marsol i Petit ha presentat la proposta, definint prèviament els diferents conceptes de mort perinatal, gestacional o neonatal, i ha justificat la necessitat de crear aquest espai "Empremtes" ‘perquè les famílies no disposen actualment d’un lloc al cementiri on recordar als fills que han perdut’. Ester Marsol ha afirmat que ‘la mort perinatal és quelcom invisibilitzat a la nostra societat, un tema tabú que necessita ser combatut. Un espai com aquest pot ser un petit pas endavant per ajudar a fer front durant aquests moments de dolor als familiars que han patit una pèrdua amb aquesta dimensió humana’.