Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Tortosa

Esquerra-Tortosa Sí reclama la nul·litat de la sentència i la llibertat dels presos i les preses polítiques

El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí ha registrat avui una moció a l’Ajuntament perquè es debati en la pròxima sessió plenària en què reclama al Tribunal Suprem que aplique la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i, en conseqüència, anul·le la sentència del judici de l’1 d’octubre. “Amb el reconeixement de la immunitat d’Oriol Junqueras, tot el procediment posterior és nul”, ha manifestat el portaveu d’Esquerra-Tortosa Sí a l’Ajuntament, Xavier Faura.   La moció presentada pel grup republicà reclama la llibertat immediata d’Oriol Junqueras i insta l’administració espanyola a aturar la repressió en totes les seues formes, com la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, per no traure una pancarta en suport als presos polítics. També demana l’alliberament immediat de tots els presos i preses polítiques, així com reconèixer els drets de la ciutadania que va exercir el seu vot a les passades eleccions europees del 26 de maig a opcions independentistes.

Parets del Vallès

L'Ajuntament de Parets aprova un Pla de viabilitat econòmica per complir amb la regla de la despesa

El Ple extraordinari de l'Ajuntament de Parets, celebrat el passat divendres al matí, aprovava amb l'única abstenció de Ciutadans el Pla de Viabilitat Econòmica, que l’Ajuntament de Parets va encarregar a la Diputació de Barcelona en el marc del programa d’assistència a la gestió local. Tal com va explicar el regidor d'Hisenda, Enrique Villegas, aquest document "condicionarà en gran part els pressupostos municipals per al 2020". El primer objectiu del pla és assolir els nivells de solvència suficient que permetin un funcionament adequat per donar compliment a les exigències legals sobre terminis de pagament. El segon objectiu és garantir el més aviat possible el superàvit estructural, per tal de disposar de capacitat suficient pel manteniment dels serveis de l’Ajuntament, un cop ateses les obligacions derivades de l’endeutament. I per últim, cal assegurar la viabilitat pressupostària de la previsió dins de la normativa legal, establint un control de l’estabilitat pressupostària, la regla de la despesa i el nivell d’endeutament i deute públic local.

Segarra

ERC la Segarra us desitja unes bones festes!

La Federació Comarcal d'Esquerra Republicana de Catalunya de la Segarra us desitja unes bones festes, amb l'esperança i la il·lusió d'un 2020 republicà, ple de drets i llibertats!  No volem deixar passar aquesta ocasió per recordar l'excepcionalitat que estem vivint un any més. Presos polítics i exiliats: us volem a casa! Salut i República!

Mataró

El Govern municipal de Mataró puja les taxes i els impostos

Ahir, 23 de desembre, es va celebrar el ple extraordinari de Mataró per tal d’aprovar les Ordenances Fiscals 2020. Com no podia ser d’altre manera, el portaveu d’Esquerra Republicana a Mataró va començar reivindicant  un any més, un nadal més, que falten companys, amics i presos polítics i exiliats. I els volem a casa, lliures. Teixidó, va exposar, una vegada més que a partir de l'1 de gener, viure a Mataró serà més car. Va remarcar també que els grups de l'oposició han hagut de treballar les al·legacions, que majoritàriament s'han desestimat, sense conèixer el pla de Mandat de 2020-2023 (presentat avui fa 11 dies), el Pressupost 2020 (presentat el passat dia 18), el Pla d'Inversions (enviat el passat dia 20), el marc pressupostari dels propers 4 anys (que encara no coneixem) així com la proposta fiscal del govern pels propers 4 anys (que encara avui, tampoc coneixem). També vam fer públic de nou, la congelació de taxes i tributs per part del govern municipal al passat mandat, doncs curiosament s’acostaven eleccions municipals.

Dosrius - Canyamars - El Far

L'Ajuntament de Dosrius reclama la llibertat immediata d’Oriol Junqueras i manifesta el suport al MH President Quim Torra

El Ple Municipal de l'Ajuntament de Dosrius, reunit amb caràcter extraordinari i urgent el dimarts 24 de desembre de 2019, ha aprovat dues mocions per reclamar la nul·litat de la sentència i la llibertat immediata d’Oriol Junqueras i la resta de presos i preses polítiques, d’una banda, i manifestar el suport al Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya Quim Torra i en contra de la sentència del TSJC. Ambdues mocions s’han aprovat per majoria absoluta, amb els vots favorables dels 8 regidors i regidores dels grups municipals que han proposat la celebració del Ple Municipal: Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Junts per Catalunya (JxCAT), Som del Poble (SdP) i La PAC-CUP. Per la seva banda, el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) s’ha abstingut en la votació.   La justícia europea reconeix Oriol Junqueras com a eurodiputat El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) va dictar sentència, en data 19 de desembre de 2019, en que reconeix la immunitat d’Oriol Junqueras.

El Ple de l'Ajuntament de Granollers
Granollers

El PSC i Cs tomben la moció per reclamar la nul·litat de la sentència i la llibertat immediata d'Oriol Junqueras i la resta de preses polítiques.

Consulta el resum dels acords del Ple que va tenir lloc ahir dilluns 23 de desembre: Resum dels acords de Ple de 23 de desembre de 2019       1.  Aprovar l'acta del Ple de la sessió ordinària del dia 26 de novembre de 2019. 2. Control i fiscalització pel Ple dels acords adoptats per la Junta de Govern Local de les sessions dels dies 5, 12, 19, i 26 de novembre de 2019. 3. Control i fiscalització pel Ple de les resolucions de l'alcalde president i els seus delegats. COMISSIÓ INFORMATIVA DE L’ÀREA DE SERVEIS GENERALS 4. Aprovació definitiva de les Ordenances fiscals 2020. Es desestimen les reclamacions presentades per dos ciutadans i s'aprova definitivament, una vegada resoltes aquestes reclamacions, la modificació de les Ordenances fiscals, així com l’establiment i modificació dels tributs, per a la seva vigència a partir de l’1 de gener de 2020. Votació. A favor: PSC. En contra: JxG i Primàries. Abstenció: ERC-AG i Ciutadans. COMISSIÓ INFORMATIVA DE L’ÀREA DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT 5.

Vilafranca del Penedès

Esquerra convida als vilafranquins i vilafranquines a compartir els seus desitjos per la Vilafranca del 2020

Esquerra Republicana es va sumar en els actes nadalencs de Vilafranca del Penedès organitzant ahir, dilluns 23 de desembre, per la tarda, la ‘Vinya dels desitjos’ a la Rambla Sant Francesc, al costat de la Fira de Nadal dels artesans i brocanters.    Els vilafranquins i vilafranquines es van acostar als ceps que Esquerra va “plantar” a la Rambla per penjar-hi els seus desitjos: una Vilafranca més inclusiva, amb parcs més bonics, menys cotxes i més espai per passejar, un comerç més viu, més oportunitats, més cura pel patrimoni, l’estació de trens de regionals o una Vilafranca més feminista eren alguns dels missatges que es van compartir.   Per part d’Esquerra Republicana, els cinc regidors del grup municipal, van explicar que pel 2020 vetllaran perquè el govern de Vilafranca avanci en els acords presos amb Esquerra sobre els pressupostos, com doblar la partida destinada a la rehabilitació d’habitatge social fins als 500.000 euros, la posada en marxa de la segona biblioteca, el Pla Vilafranca Comerç i la confecció del projecte de rehabilitació de l’Hospital Vell per un equipament cívic-cultural, entre d’altres.

Illes Balears i Pitiüses

Dinar popular de Més per Mallorca i Esquerra Republicana

Quan: Dilluns 30 de desembre Hora: 13.30 Lloc: Restaurant de l'Hipòdrom de son Pardo Un any més, tots els militants i amics d'Esquerra Republicana estau convidats al dinar que farem abans d'anar a la manifestació de la Diada de Mallorca. Enguany, com a novetat, la convocatòria és conjunta per a tots els amics, simpatitzants i militants de Més per Mallorca. Vos esperam a les 13.30 al restaurant de l'Hipòdrom de son Pardo, on Artur Junqueras (pare de n'Oriol), Sergi Sol, Pep Picas i Joan Tardà presentaran els llibres Contes des de la presó, de n'Oriol Junqueras i Fins que siguem lliures den Sergi Sol. Fes la teva reserva a info@mespermallorca.cat o al telèfon 971 775 252 abans del 27 de desembre. I després, a partir de les 18.00, tots al Born de Ciutat, a manifestar-nos per cridar que "volem decidir el nostre futur"!

Mataró

Bones Festes amb la il·lusió d'un 2020 republicà

La Secció Local d'Esquerra Republicana de Mataró us desitja unes bones festes, amb l'esperança i la il·lusió d'un 2020 republicà, ple de drets i llibertats!  No volem deixar passar aquesta ocasió per recordar l'excepcionalitat que estem vivint un any més. Presos polítics i exiliats: us volem a casa! Salut i República!  

Parets del Vallès

El pressupost possible d'un Govern Responsable

El pressupost municipal per al 2020 és el "pressupost possible d'un govern responsable que assumeix l'herència d'anteriors Governs Socialistes i comença a dibuixar molts dels seus compromisos. Un pressupost que posa les persones en el centre de les polítiques que es tiraran endavant". Aprofundint en les àrees de gestió d’Ara Parets Esquerra Republicana volem destacar que en el pressupost 2020 complim un dels compromisos, l’ampliació de la plantilla de la Policia Local que tindrà 31 agents el 2022, una plantilla que es reforçarà amb el suport dels nous agents de mobilitat i civisme. També, si es compleixen les previsions, després de l’estiu es traslladarà la comissaria de la Policia al sector IVECO així com altres serveis municipals com l’SLOP o el Jutjat de Pau. En l’àmbit esportiu el pressupost preveu la construcció del parc de cal·listènia, una demanda del jovent de Parets. També es faran millores al camp municipal de futbol Josep Seguer, atenent la petició de la directiva del Club de Futbol Parets.

Vilafranca del Penedès

Consulta l'acord entre el govern de Vilafranca i Esquerra Republicana pels pressupostos 2020

Esquerra Republicana de Vilafranca s'ha abstingut pels pressupostos 2020 després d’arribar a un acord amb el Govern per impulsar àmbits estratègics: comerç, cultura, habitatge i sostenibilitat.  Doblar la partida destinada a la rehabilitació d’habitatge social, la posada en marxa de la segona biblioteca, el Pla Vilafranca Comerç i la confecció del projecte de rehabilitació de l’Hospital Vell per un equipament cívic-cultural, entre les accions proposades per Esquerra i assumides pel Govern Consulta l'acord sencer:

Urgell

Bones festes i un 2020 ple de felicitat!

La Federació Comarcal d'Esquerra Republicana de Catalunya de l'Urgell us desitja unes bones festes, amb l'esperança i la il·lusió d'un 2020 republicà, ple de drets i llibertats!  No volem deixar passar aquesta ocasió per recordar l'excepcionalitat que estem vivint un any més. Presos polítics i exiliats: us volem a casa! Salut i República!

Riudoms

Una petita acció per ajudar la pagesia de Riudoms

Donar un cop de mà als pagesos de Riudoms. Això és el que hem fet al Ple de l’Ajuntament d’aquest dilluns 23 de desembre. En concret, hem demanat formalment al Ministeri d’Agricultura que rebaixi els mòduls de l’IRPF del 2019 als pagesos de Riudoms afectats per les diverses adversitats que hem tingut aquest any. Ens referim a tres elements: les fortes ventades de principis d’any; la sequera persistent, que s’arrossega des de fa diversos anys; i els aiguats de finals d’octubre, on Riudoms va ser un dels municipis més castigats. Per tal d’aconseguir aquesta rebaixa de l’IRPF cal que prèviament el Ministeri d’Agricultura declari la nostra zona geogràfica com a especialment perjudicada per totes aquestes adversitats. La decisió la sabrem durant els propers mesos. L’objectiu final és clar: ajudar els pagesos a compensar les pèrdues que han tingut. Al nostre poble, l’agricultura continua tenint un pes econòmic i social destacat. Per això és especialment rellevant la mesura que hem aprovat al Ple de l’Ajuntament.

Segarra

Fornells: ‘Cal un diàleg en igualtat de condicions, però per això és necessari posar fi a la repressió que estem patint’

La Federació Comarcal d’ERC de la Segarra ha celebrat el congrés anual aquest diumenge dia 22 de desembre a Sant Guim de Freixenet, després de visitar el Sindicat Agrícola d’aquesta localitat segarrenca, un edifici modernista declarat bé cultural d’interès nacional, que fou construït el 1921 per l’arquitecte Cèsar Martinell. L’acte ha comptat amb la presència de la diputada al Parlament Montserrat Fornells.   Durant la sessió, la presidenta d’ERC a la Segarra, Rosa Mas, ha fet balanç de l’anyada política, de les darreres tongades electorals i dels objectius del pla de treball de la darrera legislatura, d’on en destaca un ‘representatiu increment de militants i amics, així com també de dones a l’estructura orgànica del partit; la tasca duta a terme per a la feminització del partit també s’ha transcrit en un increment de la presència de dones a nivell institucional’. Rosa Mas també ha destacat, en referència a la campanya de les eleccions municipals, ‘el gran esforç dut a terme arreu de la comarca, del que en destaca l’increment de les candidatures presentades, 18 de 21 municipis, l’increment regidors i regidores i de vots’.

ERC al Segrià

La Federació Comarcal del Segrià celebra el congrés anual a Torrebesses

Aquest diumenge 22 de desembre s'ha celebrat el congrés anual de la Federació Comarcal del Segrià d'Esquerra a Torrebesses. Després de fer una visita cultural al Centre d'Interpretació de la Pedra Seca, que està ubicat en aquest municipi de la comarca, s'ha fet balanç de l'any en un acte a l'ajuntament presidit per l'alcalde Mario Urrea. La Federació Comarcal ha presentat un informe de presidència i un informe econòmic. La presidenta d'ERC al Segrià, Neus Ramonet, ha destacat l'impuls del paper de la dona a la comarca amb la creació de l'àrea d'Igualtat a la Diputació de Lleida i amb diferents iniciatives com tallers i ponències feministes. També ha fet balanç de les últimes eleccions municipals, europees i generals i ha valorat la feina feta des del territori: "al Segrià Esquerra ha millorat molt els resultats perquè quan hi som, la gent veu que fem les coses bé." També ha destacat el gran esforç de la comarcal per presentar candidatures municipals -una trentena en total-, de l'estructura creada a la comarca -amb 10 consellers i 4 diputats- i de l'augment de militants i amics d'ERC.