Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Roses

ERC reclama avenços en la redacció de l'ordenança de civisme a Roses

La Secció Local d'ERC Roses reclama al govern municipal de Roses, format pel PDeCAT i GDP, que acceleri els tràmits de redacció de l'ordenança de civisme. Ja fa més d'un any i mig que el ple municipal va aprovar una moció presentada per ERC on es demanava que es redactés aquesta ordenança, a dia d'avui inexistent al municipi, on es contemplés de forma especial una regulació inclusiva de l'espai públic. Pocs mesos després, durant la negociació dels pressupostos municipals, el govern es va comprometre a enllestir el text abans del juny de l'any 2018. Ara com ara, a mitjans d'octubre del 2018, encara no s'han enllestit els treballs per a redactar i aprovar aquesta ordenança, i la comissió encarregada de la seva negociació fa mesos que no es reuneix. Això ha provocat que el Grup Municipal d'ERC mostri el seu malestar amb aquest tema, i reclami al govern celeritat en aquest tema. En aquest sentit, el regidor republicà Gerard Teixidó ha declarat que "ja fa 18 mesos que el ple va aprovar la moció, i no pot ser que el tema es dilati tant.

Terrassa

Terrassa, #decara

Sota l’eslògan “Terrassa, de cara” Esquerra Republicana engega una campanya optimista i desenfadada per fer despertar la ciutadania i animar-los a construir una nova Terrassa. Isaac Albert: “Després de 40 anys, volem un govern que deixi de mirar-se el melic, que miri a la gent de cara i que, alhora, encari els seus problemes. Cal afrontar cada un dels racons de la ciutat sense por, amb entusiasme. Nosaltres, de cara” Frases que no deixen indiferent, cares diverses, colors impactants… Esquerra Republicana s’ha proposat revolucionar la ciutadania de Terrassa davant un curs polític intens que conclourà amb les eleccions municipals on la formació vol acabar amb “el tap que no deixa desenvolupar tot el potencial de la ciutat”. Així ho ha afirmat el portaveu del grup municipal d’ERC-MES i candidat a l’alcaldia per la formació republicana, Isaac Albert, qui ha explicat el perquè d’una campanya tant trencadora: “creiem en la ciutat i la seva gent, en el gran potencial que tenim per desenvolupar.

Terrassa

ERC-MES proposa reclamar la Zona 2 com a reivindicació de ciutat

El grup municipal d’ERC-MES Terrassa proposa aprofitar les modificacions de zonificació a la línia de Ferrocarrils del Vallès i per fer un front transversal de partits, sindicats, agents econòmics i ciutadania per aconseguir una zonificació justa per les persones usuàries de la nostra ciutat. Isaac Albert: “És incomprensible que s’estiguin plantejant modificacions de zona a l'ATM i no es tingui en compte les reivindicacions històriques de Terrassa, ni les repercussions que pot tenir per la nostra ciutat. Ara mateix, passar de la zona 3 a la 2 és indispensable”. Des del grup municipal d’ERC-MES Terrassa i Jovent Republicà de Terrassa es vol iniciar una acció decidida per fer escoltar les reivindicacions terrassenques davant l’anunci d’un canvi en la zonificació del transport públic metropolità.  Segons s’ha conegut aquesta mateixa setmana, l’ATM ha decidit a l’espera de la posada en marxa de la T-mobilitat, incorporar 18 municipis de la zona metropolitana a la zona 1.

Casal Josep Sunyol

Aprovada la proposta d'ERC de mantenir el recorregut actual de l'H10 i el 54

Arrel de la proposta del Govern Municipal de canviar el recorregut de l'H10 per finalitzar-lo a la Plaça de Sants i canviar el recorregut del 54 que deixaria el barri de Sant Ramon sense aquest servei, ERC Les Corts va presentar una proposta en el darrer Consell Plenari de Districte perquè es mantinguin els recorreguts actuals. La iniciativa es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups i l'abstenció de Barcelona en Comú. La implantació de la nova xarxa ortogonal ha de ser una oportunitat per millorar el transport públic en superfície de la nostra ciutat amb l'objectiu de garantir una millor racionalitat a la xarxa i poder millorar les freqüències de pas dels autobusos. La implantació de la darrera fase, però, no compleix amb aquests objectius. Per una banda, la proposta inclou l'eliminació del recorregut de l'H10 per l'Avinguda de Madrid. Més de 30.000 persones que viuen als voltants de l'Avinguda de Madrid entre Plaça del Centre i la cruïlla amb el Carrer de Sants es veurien afectades per aquesta mesura.

Sant Adrià de Besòs

El delegat de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, visita Sant Adrià

El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, ha fet una visita institucional a l’ajuntament de Sant Adrià de Besòs amb el propòsit de conèixer de primera mà quines són les necessitats de la ciutat i de quina manera el Govern de la Generalitat pot ajudar a desencallar temes pendents i desenvolupar accions que millorin la vida dels adrianencs i les adrianenques.   El delegat de la Generalitat ha pogut copsar les necessitats del municipi en una llarga reunió amb l’alcalde de la ciutat, on han posat sobre la taula temes com ara la cohesió social, la seguretat, els reptes complexos del barri de la Mina o el futur d’un equipament amb ambició metropolitana i de país, com és l’espai de les 3 xemeneies.     A la tarda, reunió amb diferents entitats i el grup municipal d’ERC   Després de la visita institucional, i acompanyat pels dos regidors republicans a la ciutat, Rubèn Arenas i Antoni Vélez, ha visitat els estudis de Ràdio La Mina, l’Arxiu Històric de la Mina i el Camp de la Bota, així com l’edifici Polidor, on ha mantingut una reunió amb la Plataforma per a la Conservació de les 3 Xemeneies.

Cerdanyola del Vallès

La manca de política d'organització interna del Govern Local fa perillar les ordenances fiscals pel 2019

No hi ha polítiques municipals d’organització ni estratègies de recursos humans. La manca de previsió bloqueja els serveis i atura les tramitacions. A més, Compromís no és exigent amb els procediments i les formes com ho exigia quan era a l’oposició. La inexistent política d'organització interna de l'ajuntament per part de Compromís per Cerdanyola va frustrar que el ple passat s'aprovés l'ampliació de la tarifació social en relació als serveis públics d'educació, esports, cultura, joventut i dels prestats a les instal·lacions del Parc Esportiu Municipal Guiera. Tal i com va advertir al ple passat la portaveu d'ERC a l'ajuntament, Helena Solà, el fet que encara no s'hagi resolt com implementar les noves funcions de la tresorera municipal en la tramitació dels expedients, pot fer que la modificació de les ordenances fiscals, que s'haurien d'actualitzar i modificar per l'any 2019, tampoc es puguin aprovar a temps. Les ordenances fiscals regulen els ingressos mitjançant tributs que cobra l'ajuntament, com poden ser, per exemple, l'IBI, l'IAE, residus o d'altres taxes municipals.

Ebre

A la Plataforma en Defensa de l'Ebre

Amics i amigues de la Plataforma en Defensa de l’Ebre, A Lledoners rebem moltes visites, rebem moltes cartes i molta informació del que passa al nostre país. Ara, també tenim la sort de poder veure TV3 i seguir les notícies cada dia puntualment. En les darreres cartes, i algunes de les visites que hem rebut, ens heu anat recordant que la Plataforma en Defensa de l’Ebre compliu 18 anys i que ho esteu celebrant amb tot un seguit d’actes que ens recorden la lluita i la reivindicació d’uns anys passats que encara no ha acabat, perquè la de la PDE és i sempre serà la lluita permanent. Sabent-ho, volíem ser-hi, no podíem faltar a la cita de celebració del vostre aniversari, un aniversari que segur que coincidirem a qualificar de benaurat, perquè sense vosaltres ni el riu ni el delta de l’Ebre continuarien vius.    Fa anys que tenim un vincle molt estret amb l’Ebre, hi tenim família i molt bons amics. Confessem una profunda enyorança de la nostra gent ebrenca i del paisatge ebrenc.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Figueres, Agnès Lladó
Figueres

Esquerra Republicana impulsa espais de debat per dibuixar la Figueres del futur

Les sessions s’han dividit en vuit àmbits i se celebraran el 20 i 27 d’octubre i el 3 de novembre Els dinamitzadors de les trobades seran Jesús Quiroga, Pere Gifre, Anna Albó, Eva Gayolà, Gregori Peral i David Arias. Esquerra Republicana de Figueres organitzarà el 20 i 27 d’octubre i el 3 de novembre vuit taules de debat per analitzar la situació de la ciutat, treballar en una diagnosi i plantejar accions que cal dur a terme per revitalitzar la ciutat. Les jornades obertes a tots els figuerencs i figuerenques estaran dinamitzades per professionals de diversos àmbits com Pere Gifre, Gregori Peral, Anna Albó, Eva Gayolà i David Arias. La portaveu del grup municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Figueres i alcaldable el 2019, Agnès Lladó, explica que l’objectiu passa per “amb el suport de professionals de cada àmbit i amb la participació dels ciutadans que vulguin donar la seva visió de la realitat de Figueres volem, entre tots, fer una fotografia de la situació actual de la ciutat.

Riudoms

Una entrada de la Fira que ha acabat sent perillosa

L’entrada de la Fira d’aquest any –que reproduïa una mina d’aigua i una zona de conreu- ha rebut força elogis. Enhorabona per la idea i la feina feta per la brigada municipal! Tanmateix, la gestió que s’ha fet d’aquesta construcció provisional un cop acabada la Fira no ha estat la més adequada. Per motius que el govern municipal no ha explicat va optar per deixar-la al seu lloc durant un període de temps sense concretar, cosa que no s’havia fet en altres edicions de la Fira. De fet, la va acabar retirant a finals de setembre. El govern municipal no va senyalitzar adequadament la presència d’aquesta construcció temporal ni tampoc el fet que la seva presència estrenyia i obstruïa l’accés dels vehicles a l’Avinguda de l’1 d’Octubre.  Això va causar diversos ensurts, un dels quals va acabar amb una topada d’un vehicle que va malmetre la construcció i el propi cotxe. El resultat va ser que la brigada municipal va haver de refer la construcció malmesa, amb la despesa d’hores que això implica.

Visita Norma Pujol
Palamós i St. Joan

Visita de la nova Directora General de Joventut

Aquesta tarda ha visitat Palamós la nova Directora General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Norma Pujol Farré acompanyada d'Agnès Fabregas Coordinadora de Joventut de les comarques gironines. La Norma Pujol, és de Flix, nova membre del Govern de la Generalitat fent relleu a Marta Vilalta membre d'ERC el 28 de setembre de 2018.  Ha pogut conèixer els espais municipals i els projectes de polítiques de joventut en marxa derivat del pla local de joventut que va iniciar el 2016. Ha compartit estones de debat amb membres de l'equip de govern i l'equip tècnic. Ha encoratjat al municipi a seguir treballant en els serveis de joventut i especialment amb els i les joves essent protagonistes de les seves pròpies polítiques.

Ebre

Aubà exigeix al govern espanyol que retiri de manera immediata el recurs d’inconstitucionalitat sobre l’impost nuclear català

Miquel Aubà durant el debat que s’ha fet aquest matí al Plenari del Senat de la moció sobre transició energètica, ha exigit que “el govern del PSOE  retiri de manera immediata el recurs d’inconstitucionalitat interposat pel govern del PP sobre l’impost català que grava el risc mediambiental de la producció, manipulació i transport, custodia i emissions d’elements tòxics de les centrals nuclears”. Aubà vol que “deixen que la Generalitat de Catalunya pugui implementar el Fons Econòmic que farà possible la diversificació i reactivació econòmica, laboral i industrial de les zones que acullen les centrals nuclears d’Ascó i Vandellós, abans que es produeixi el seu tancament”. El senador ha recordat que “el 20% del recaptat amb aquest impost es destinarà a les àrees d’Ascó i Vandellós fet que podria representar una aportació d’uns 12 milions d’euros anuals per atreure, captar i facilitar la instal·lació de noves empreses abans del tancament definitiu de les centrals” Aubà ha insistit en què la Generalitat no pot posar en marxa l’impost perquè el Tribunal Constitucional el va suspendre el mes d’octubre de 2016 arran del recurs presentat pel govern del PP.

Tortosa

Presentació de Xavier Faura, candidat per Esquerra-TortosaSi

Divendres 19 d'octubre a les 19.30h, presentació de Xavier Faura com a candidat de Esquerra-TortosaSi a les eleccions municipals del 2019. El lloc de trobada serà a la plaça Barcelona, davant del mercat i comptarem amb la presència de Roger Torrent, President del Parlament de Catalunya.  Si plou ens traslladarem a la Cambra del Comerç.   

Tortosa

Presentació de Xavier Faura, candidat per Esquerra-TortosaSi

Divendres 19 d'octubre a les 19.30h, presentació de Xavier Faura com a candidat de Esquerra-TortosaSi a les eleccions municipals del 2019. El lloc de trobada serà a la plaça Barcelona, davant del mercat i comptarem amb la presència de Roger Torrent, President del Parlament de Catalunya.  Si plou ens traslladarem a la Cambra del Comerç.   

Federació de Lleida

Castellana: ‘El nacionalisme espanyol desaforat del PP contra Catalunya vol posar en risc el present i el futur dels que som independentistes i dels que no ho són’

El senador d’Esquerra Republicana, Xavier Castellana, ha respost amb fermesa a la bancada del Partit Popular de la cambra alta i ha demanat la retirada de la moció per la qual el Senat reconeixia la tasca de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i instava al govern espanyol a no reduir la presència d’aquests en cap punt de l’Estat Español.   El lleidatà ha estat taxatiu des de la tribuna d’oradors en afirmar que aquesta moció no reivindicava res, al contrari ‘exemplifica com, al Regne d’Espanya, hi ha partits polítics disposats a la intoxicació i l’odi per a assaltar un poder que consideren seu, a convertir una cambra parlamentària en l’abocador de la manipulació i a crear un relat fals que atia l’odi per que creuen que així obtindran aquest poder’.   En la seva intervenció, Castellana, ha carregat amb duresa contra la formació Popular i ha qualificat l’esmentada moció com ‘una falsedat de cap a peus’; alhora que els ha acusat de donar una versió falsa dels esdeveniments del passat 29 de setembre a Barcelona ‘fet que ja saben perquè la seva distorsió continuada de la realitat els ha dut a vostès, el grup parlamentari que té la majoria en aquesta cambra a tenir zero senadors dels vint-i-quatre que hi envia Catalunya’.

Una de les reunions de treball realitzades
Cerdanyola del Vallès

Comencen les sessions de treball per el·laborar el programa electoral per a les municipals del 2019

Han començat ja, amb bon ritme, les reunions de treball per confeccionar el programa electoral de Cerdanyola de cara a les eleccions municipals del proper any. Aquestes reunions van començar, de fet, abans de l'estiu i s'han intensificat després de les vacances. Durant les darreres setmanes, s'han incorporat a les sessions de treball realitzades diverses persones pertanyents a diversos àmbits i entitats de la ciutat a les quals hem convidat a aportar els seus punts de vista sobre l'actual estat de la ciutat, així com sobre les seves opinions al voltant de les actuacions més urgents a dur a terme a curt, mig i llarg termini. Aquestes sessions de treball s`han estructurat en torn a quatre grans eixos de treball: - Polítiques per a les persones. - Territori i Sostenibilitat. - Economia. - Funcionament de l'Administració Local. Al mateix temps, s'han començat ja, a dur a terme, reunions de treball amb diverses associacions i entitats amb similar objectiu: conéixer de primera mà les seves inquietuds, necessitats i propostes.

Presentació de Miquel Pueyo, alcaldable per Lleida
Lleida

[Canvi de lloc] –> Acte de presentació de Miquel Pueyo, alcaldable d'ERC a la Paeria

El proper dijous dia 18 d'octubre tindrà lloc l'acte de presentació del candidat d'Esquerra Republicana a l'alcaldia de Lleida, Miquel Pueyo. Durant l'acte, en què també comptarem amb la participació de la consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, en Miquel Pueyo farà la presentació pública del projecte republicà que estem bastint i explciarà els valors que ens mouen i ens defineixen per a poder propiciar el canvi que necessita la ciutat. Dia: dijous, 18 d'octubre Hora: 19h Lloc: Saló Víctor Siurana de la Universitat de Lleida (Edifici del Rectorat, plaça Víctor Siurana, 1) Vine amb la família o els amics, hi haurà espai per a jocs infantils (a càrrec de Festa i Fusta).

Mataró

CiU, CUP i ERC-MES demanem obrir l'Ajuntament el 12 d'octubre per treballar-hi

Dijous 27 de setembre, els Grups Municipals de CiU, CUP i ERC-MES vam entrar per registre una petició per obrir l'Ajuntament de Mataró i poder accedir als nostres despatxos, i desenvolupar la nostra activitat ordinaria. També, en aquest sentit, vam proposar que els treballadors i treballadores que ho manifestin puguin treballar i intercanviar el dia festiu fins a final d'any. Adjuntem la instància presentada, de la qual encara no hem rebut cap resposta.