Locals d'Esquerra

Totes les notícies

La Garriga

Un 2018 per a la República i les llibertats

Esquerra Republicana de la Garriga celebra els bons resultats electorals del 21 de desembre. El republicanisme es manifesta clarament, amb un 66% de l’electorat, i consolidem el tarannà independentista –ara republicà– del municipi. Més si tenim en compte la participació del 86% en unes eleccions imposades i il·legítimes, i amb tots els elements en contra per a les opcions republicanes. El més abominable, Oriol Junqueras tancat a la presó. Agraïm els 2.701 vots que han fet confiança a ERC i felicitem la candidatura de Junts per Catalunya pels seus bons resultats. Amb els companys de la CUP i tots aquells que s’hi vulguin sumar, farem la República. Encetem aquest 2018 amb l’empremta dels dies 1 i 3 d’octubre del 2017. La dignitat del poble manifestada aquelles jornades és la primera pedra d’aquest 2018, culminada pels resultats del 21 de desembre. Vàrem dir que no ho oblidarem mai, i així serà. La majoria volem la República, i també hem constatat que l’estat espanyol, per tal d’imposar-se a la dissidència pacífica i democràtica, és capaç de denigrar-se i apropiar-se dels drets de tots els seus ciutadans.

ERC Badalona

ERC eixampla la base republicana a Badalona

Les eleccions del dia 21 han representat un esforç considerable per Esquerra Republicana de Catalunya. El context general ha estat molt advers per les sigles republicanes, amb una convocatòria electoral il·legítima per part d'un estat repressor i un cap de llista, Oriol Junqueras, a la presó i sense possibilitats de tenir presència al territori (amb totes les mancances que això comporta). En l'àmbit local, però, les coses tampoc han estat fàcils. La presència unionista a Badalona ha estat notable (el bloc del 155 no hi ha escatimat esforços) i els recursos econòmics disponibles per fer-hi front, força reduïts. Malgrat aquesta situació hem comptat amb un bon nombre de gent nova engrescada pel projecte republicà (militants, amics i simpatitzants que s'han acostat a ERC) i que ens ha permès multiplicar la presència al carrer durant la campanya. En aquest sentit, el nombre d'apoderats el mateix dia de les eleccions també va ser molt més elevat que en altres conteses electorals (més de 300 persones van decidir donar-nos un cop de mà).

Resum ple desembre 2017
Sant Adrià de Besòs

Sant Adrià aprova una moció d’ERC per la creació d’una Oficina Local de Turisme

En el ple del mes de desembre es va aprovar amb el vot favorable de PSC, SAeC, ICV i MES, la moció presentada per Esquerra Republicana per la creació d’una Oficina Local de Turisme a Sant Adrià.   Desembre ha deixat un ple tranquil i no gaire llarg, on només es va presentar una moció, a proposta d’Esquerra Republicana de Catalunya, que acorda la creació d’una Oficina Local de Turisme per la ciutat. La proposta ha tingut el vistiplau de 14 dels 21 regidors del consistori en el seu conjunt i una votació separada en el punt 3 que reclama planificar l’oferta cultural per fer-ne itineraris.   La regidora no adscrita Fina Navarrete, el Partit Popular i CiU van abstenir-se; tot i que el convergent Xavier Soley va votar a favor el punt tercer. Ciutadans va votar-hi en contra.   El text neix de la necessitat de regular el turisme a la ciutat, on actualment no hi ha cap reglamentació que el reguli. La proximitat amb la ciutat de Barcelona ha fet que comencin a aparèixer pisos turístics a Sant Adrià sota el paraigua de la marca Barcelona.

La Seu d'Urgell

Posicionament del Grup Municipal d'ERC davant el pressupost 2018

Avui a les 19h se celebrarà el ple extraordinari on s’ha de debatre l'aprovació del pressupost 2018. El grup municipal d'ERC condicionarà facilitar l'aprovació del mateix mitjançant un vot d'abstenció si el govern municipal accepta les següents esmenes: -Incloure una partida específica per poder crear un espai familiar, fent realitat així aquest projecte per disposar d'un lloc d'acollida i acompanyament a les famílies amb nadons. -Modificar el pla d'inversions per assegurar que aquestes s'executin en les dates previstes. El grup municipal d'ERC està satisfet que el govern municipal hagi acceptat les seves demandes, dotant el pressupost econòmicament per fer realitat les mocions aprovades en plenari els darrers mesos i que formen part del programa electoral republicà, com per exemple l'adaptació de barreres arquitectòniques, la implantació de càmeres de seguretat en punts concrets recurrents de vandalisme, l'ampliació de la zona d'autocaravanes, el condicionament del corriol entre Sta.

Lleida

El grup ERC-Avancem a la Paeria se suma a l’enviament de cartes als presos polítics

S’han enviat cartes de suport certificades a Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart El grup municipal d’ERC-Avancem a l’Ajuntament de Lleida s’ha sumat aquest migdia a Cantaires de Ponent i el CDR Lleida en l’acte d’enviament de cartes a la presó d’Estremera per als quatre presos polítics. El president d'ERC-Avancem, Carles Vega, ha explicat que 'amb les cartes esperem que arribi l’escalf de la gent de Lleida a l’Oriol, el Quim i els Jordis, empresonats injustament, i que notin que no estan sols, sobretot en dies especials com les festes nadalenques’. Vega ha destacat que ‘les cartes s’han enviat per correu postal certificat per assegurar-nos que arriben als seus destinataris, encara que ens consta que no els arriba tot allò que se’ls envia.’  Jordi Cuixart i Jordi Sànchez fa 73 nits que dormen a la presó, mentre que Oriol Junqueras i Joaquim Forn en porten 56.  

Cassà de la Selva

El govern d’ERC a Cassà redueix a més de la meitat l’endeutament en els primers dos anys i mig de mandat

Estalvi, estabilitat financera, planificació i desplegament de nous projectes   El ple municipal de Cassà de la Selva va aprovar el pressupost per a l’any 2018 per l’Ajuntament de Cassà que serà de 10.256.510 €.   EL NIVELL D’ENDEUTAMENT ES REDUEIX A MÉS DE LA MEITAT DEL 2015 AL 2017   Un dels trets més destacats del pressupost aprovat és la reducció del nivell d’endeutament a més de la meitat del percentatge que hi havia a principis del 2015, any en què va començar a governar ERC a Cassà de la Selva. A principis del 2015, el nivell d’endeutament era del 61.7% i l’exercici econòmic d’aquest any es tanca al 30.64%. De fet, la realitat ha millorat les previsions que s’havien fet a principis d’any i que apuntaven que aquest exercici econòmic es tancaria amb un 34.79% d’endeutament.   El sanejament econòmic del consistori no és ni sort, ni només cosa de la tímida recuperació econòmica. La reducció a la meitat de l’endeutament municipal i totes les actuacions fetes, són gràcies a la planificació detallada de tota l’actuació municipal, el rigor en el control pressupostari, la contenció de la despesa i estar a sobre de totes les entitats que tenien deutes pendents amb l’Ajuntament de cassà.

Gracies 21D
Santa Coloma de Gramenet

2018, BENVINGUDA REPÚBLICA

Les eleccions imposades del 21D, amb una participació rècord del 82%, han donat com a resultat un nou mapa de la voluntat política dels catalans, sense cap mena de dubtes. Per un costat, la victòria inqüestionable de les forces republicanes , malgrat tenir els seus canditats empresonats o a l’exili, a més d’una intensa campanya de la por retrasmesa per tots el mitjans afins als partits del “bloc del 155” (C’s, PP i PSC) i amb una junta electoral totalment parcial. Del’altra banda tenim , Ciudadanos que amb uns recursos il·limitats aconsegueix aglutinar el vot “constitucionalista” i assoleix ser el partit més votat. Aquest “vot útil” fa que les àrees urbanes canviin el seu tradicional color roig per un nou taronja, es a dir Ciudadanos guanya a totes les zones més densament poblades i de sustrat popular. ERC aconsegueix el seus millors resultats des de la restauració democràtica, 929.400 vots i 32 escons, tot i això no arriba a ser la força més votada però sí que obté uns resultats molt remarcables en la mateixa regió metropolitana on Ciudadanos és el partit més votat, i passa a ser la segona força més votada.

Lleida

El grup ERC-Avancem defensa una gestió pública i criteris socials i de qualitat en la gestió dels centres de dia

El ple de la Paeria aprova el plec de clàusules del contracte de Santa Clara i Magraners El grup municipal d’ERC-Avancem ha tornat a defensar al ple de desembre una gestió 100% pública dels centres de dia per a la gent gran de Santa Clara i els Magraners per garantir un servei de qualitat i a l’abast dels ciutadans que ho necessiten. El plec de clàusules administratives particulars que regeix el contracte de gestió del servei s’ha aprovat amb l’abstenció dels republicans. ERC-Avancem lamenta que els centres municipals funcionaran amb un sistema de cofinançament i recorda que els dos centres de dia de la Generalitat que hi ha a Lleida són públics. A més, denuncia que en el plec de clàusules és preferent el criteri econòmic de les ofertes, de manera que pot afectar negativament en la qualitat del servei als usuaris i en les condicions laborals dels treballadors. Museu Morera D’altra banda, el grup republicà s’ha abstingut en el contracte d’arrendament entre l’Ajuntament de Lleida i la Llotja Agropecuària Mercolleida S.

Malgrat de Mar

Més de 180 persones participen de la XXXIX Bicicletada de Sant Esteve

Aquest dimarts de Sant Esteve al matí més de 150 persones s'han trobat a les Peixateries Velles per fer un any més la tradicional volta amb bicicleta del dia de Sant Esteve. Després del recorregut, més llarg de l'habitual, hi ha hagut una xocolatada al final de la ruta, a Can Campassol, i posteriorment els més menuts han pogut fer cagar el tió. El dia ha acompanyat, i tot el risc de pluja al final del matí el sol ens ha acompanyat i hem pogut fer la bicicletada amb tota normalitat. La Secció Local d'ERC agraeix a tothom que va participar de la bicicletada així com a totes les persones que ens van donar un cop de mà en l'organització. Gràcies per haver volgut compartir aquest matí amb nosaltres, i esperem retrobar-vos-hi l'any vinent, en què celebrarem ja la 40ena Bicicletada de Sant Esteve.

Malgrat de Mar

Esquerra Republicana - Catalunya SÍ aconsegueix els millors resultats de la història a Malgrat de Mar

La candidatura d'Esquerra Republicana - Catalunya SÍ va aconseguir el passat dijous 21 de desembre el millor resultat de la història a Malgrat de Mar, amb un total de 2.393 vots, esdevenint la segona força al municipi de Malgrat. Amb un percentatge de vot del 22,60% i una participació històrica del 79,17%, la candidatura liderada per Oriol Junqueras assoleix uns resultats molt bons al nostre municipi. Les tres candidatures independentistes van sumar un total de 5.133 vots, i un percentatge del 48,47% dels vots. La candidatura d'Esquerra Republicana - Catalunya SÍ també vol agraïr als més de 60 apoderats i apoderades que van col·laborar en aquesta jornada electoral, per tal de vetllar un funcionament correcte de les eleccions al Parlament de Catalunya al nostre municipi. Podeu consultar els resultats electorals del 21 de desembre al següent enllaç

Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

ERC guanya les eleccions al Poblenou-Besòs!

Notable victòria d’ERC al Poblenou-Besòs i a 50 de les 96 urnes del territori Les eleccions il·legítimes al Parlament de Catalunya impulsades pels partits del 155 han deixat als barris del Poblenou uns boníssims resultats per a Esquerra Republicana de Catalunya. La formació republicana ha obtingut la victòria al Poblenou-Besòs, assolint 14.766 vots i un percentatge del 23,6% al conjunt dels sis barris. Aquests resultats situen a ERC com a primera força, superant a Ciutadans en més de 700 vots. Els sufragis rebuts situen el territori de la Secció Local de Poblenou-Besòs per sobre del resultat d’ERC al conjunt de la ciutat de Barcelona (20,9%). Fent el desglossament per barris trobem que ERC ha estat primera força força a dos dels barris, el Poblenou amb un 28,3% dels vots (esdevenint el segon barri amb més vot a ERC per darrere de la Barceloneta, amb el 30%). En el cas de El Parc i la Llacuna la primera posició s’ha obtingut amb un 22,8%. Ha estat segona força a la Vila Olímpica amb un 21,3% dels vots (on JxCat ha estat primera força), el Front Marítim i Diagonal Mar amb un 23,2% (on han faltat 90 vots per sobrepassar C’s).

Federació de Lleida

Esquerra Republicana - Catalunya Sí aconsegueix 64417 vots a Lleida després del recompte dels vots dels catalans residents a l’estranger

La coalició Esquerra Republicana – Catalunya Sí ha sumat gairebé un 30% dels vots dels ciutadans catalans residents a l’estranger que s’han escrutat avui a la Junta Electoral Provincial de Lleida. En total han estat 565 vots per a la llista liderada per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació del Govern de la Generalitat de Catalunya a l’exili, Meritxell Serret, d’un total de 1932 vots escrutats a la nostra demarcació.   Després d’aquest darrer escrutini i de les al·legacions presentades pels diferents grups politics sobre diverses incidències de les actes de recompte de vots de la nit electoral la formació republicana s’ha consolidat com la segona força a la demarcació amb un total de 64.417 vots i cinc escons de diputat per a Meritxell Serret, Bernat Solé, Gemma Espigares, Francesc Viaplana i Montserrat Fornells.   De la mateixa manera, l’equip de campanya ha volgut destacar també la gran resposta que va tenir la campanya de captació de voluntaris per a exercir d’apoderats i apoderades durant la contesa electoral del passat 21 de desembre, alhora que ha agraït la tasca de més d’un miler de persones que van defensar els interessos de la coalició Esquerra Republicana – Catalunya als diferents col·legis i seus electorals.

Sant Pere de Vilamajor

Renovada l'executiva local

El passat  11 de Desembre,  reunits en assemblea local es va procedir a la renovació de l'executiva local. Joan Garcia i Medrano únic candidat a la presidència va ser escollit com a nou President de la secció local d'esquerra Sant Pere de Vilamajor, en substitució d’Esteve Parés. La resta de membres de l'executiva local queda formada per nous militants i alguns veterans a la nostra secció local. Secretaria d’Organització : Pol Bayés i Brunell Secretaria de Finances : Miguel Angel Villamuera i González Secretaria d’Imatge i Comunicació : Josep Martinez i Peña Secretaria de la Dona : Montserrat Ventura i Lloreda Secretaria de Politica Municipal : Montserrat Ventura i Lloreda Portaveu del Grup Municipal : Pamela Isus i Saurí Representant de les JERC : Montserrat Ventura i Lloreda Des de la secció local agraïm la feina realitzada per Esteve Parés President sortint i la resta de l'executiva local, que van complir amb extraordinaris resultats els objectius marcats a l’inici del mandat, com a primer objectiu preparar les municipals del 2015 amb el resultat de ser la força més votada del municipi i poder assolir l'alcaldia.

Oriol Junqueras i Marta Rovira
Sant Vicenç dels Horts

4.553 gràcies

Esquerra Republicana aconsegueix la 2a posició a Sant Vicenç dels Horts i mobilitza 100 persones apoderades Molts vicentins i vicentines van confiar el passat 21 de desembre en la candidatura d'ERC, encapçalada pel veí Oriol Junqueras, actualment empresonat. Tancava la llista l'alcaldessa Maite Aymerich. Esquerra Republicana va quedar en segona posició, amb 4.553 vots, un 26,36% del total. Es tracta del segon millor resultat de la formació a l'Àrea Metropolitana, després de Molins de Rei. També supera els resultats generals de Catalunya. La candidatura republicana va ser la guanyadora en diverses meses de Vila Vella (5), La Vinyala (1) i Sant Antoni (2). A més, va assolir grans resultats a Can Sàbat, Poble Nou, el Turó, Can Costa, el Trèvol i al Serral, superant de llarg la 3a força, el PSC. L'independentisme a Sant Vicenç dels Horts es consolida i creix. ERC sola ha superat el resultat del 2015 de Junts pel Sí, una coalició amb CDC. Si hi sumem el resultat de Junts x Catalunya, s'ha millorat el resultat de Junts pel Sí en més de 1.