Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Moció de suport a les lluites per l'eliminació de la discriminació racial
Granollers

Esquerra presenta una moció de suport a les lluites per l’eliminació de la discriminació racial

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Granollers ha registrat una moció de suport a les lluites per l’eliminació de la discriminació racial per a ser debatuda al proper Ple de dimarts 30 de juny. La violència policial especialment intensa d’aquestes últimes setmanes als Estats Units, amb l’assassinat de George Floyd, els episodis de violència racista que es van viure a Premià de Mar, així com les agressions racistes d’agents dels Mossos d’Esquadra que han sortit recentment a la llum, ens mostren com el racisme encara es present arreu i la necessitat de combatre’l amb contundència, sobretot des de les institucions. Per tot això el Grup Municipal d’ERC proposa que l’Ajuntament condemni l’assassinat de George Floyd i de totes les víctimes del racisme, als Estats Units i arreu del món, reafirmant el seu compromís amb una societat lliure de desigualtats i discriminacions. El grup també proposa que el Ple adquireixi el compromís de constituir una Comissió de treball que elabori un informe de diagnosi sobre l’estat del racisme a la ciutat.

Osona

Candidatura "La força col.lectiva".

Companys, companyes, us presentem la candidatura que presentarem aquest divendres al congrés comarcal que celebrem a Taradell. Una candidatura paritària (vuit homes i set dones) amb deu cares noves d’un total de quinze, el màxim que permet el reglament. A part de les fotografies i un breu CV de cadescú de nosaltres, us presenrem els principals eixos de treball i en el link de baix el programa en el quals ens presentem com a candidatura. Com ja sabeu, aquest proper divendres dia 26 de juny la militància d’ERC Osona està cridada a participar en el seu congrés comarcal, el qual té lloc un cop cada quatre anys. Derivat de les mesures de prevenció del Covid-19 aquest congrés se celebrarà de forma híbrida, és a dir, es portarà a terme simultàniament de forma presencial i de forma virtual. En aquest sentit, el congrés es celebrarà a partir de les 19h al centre cívic “Can Costa i Font” de Taradell i es imprescindible l'inscripció tant sigui virtual, com presencial. Recordar-vos que la cloenda del congrés anirà a càrrec de la Secretària General d’ERC Marta Rovira.

Salou

Granados desconvoca la taula estratègica de reactivació econòmica i social de Salou

L´oposició de Salou denuncia que Granados i el seu equip de govern (JuntsSumemxSalou i PSC) anteposen els seus interessos personals i partidistes a l´interés general del municipi     25 de juny de 2020.-  Cal recordar que tots els grups municipals que conformen l´oposició a Salou, ERC, Cs i PP, van demanar a l´alcalde la necessitat d´aprovar un pla de reactivació pel municipi, per l´afectació que està tenint la pandèmia del COVID-19 a tota la població.    Com a conseqüència d´aquesta demanda es va crear la Taula Covid19, que havia de ser un espai de participació integrat per tots el partits polítics del Consistori on debatre i recollir porpostes i iniciatives per donar resposta als interesos i necessitats dels salouencs, tan des de un punt de vista econòmic com social.    Però segons denuncien tots el partits de l´oposició: “L´alcalde ha eliminat aquesta taula desprès d´haver-nos reunit tan sols en una sola ocasió”.    Marçal Curto (ERC), Pere Lluís Huguet (Cs) i Mario García (PP), portaveus dels seus Grups Municipals han coincidit en afirmar que: “tot obeexi al fet que des de l’oposició vam demanar la nul·litat del procediment de contractació del sistema de control d’aforament de platges, que es va adjudicar per més de 150.

Premià de Mar

Comunicat conjunt de Premià En Comú Podem, Crida Premianenca i ERC Premià de Mar-JuntsxPremià.

Els grups d'esquerres denuncien l'opacitat i la gestió negligent de l'àrea de territori de l'Ajuntament de Premià de Mar i reclamen que l'Alcalde i el regidor responsable de l'àrea de territori donin explicacions i assumeixin responsabilitats. Fa setmanes (durant el ple d'abril) ERC-JxP va treure a la llum que l'Ajuntament de Premià de Mar haurà de pagar una indemnització de 470.000€ per l'expropiació d'una parcel·la situada a la cruïlla entre el Camí del Mig i la Carretera de Premià, inicialment valorada en només 35.000€, per a realitzar la construcció d'un giratori i places d'aparcament en aquest espai. La tramitació d'aquest projecte s'ha realitzat exclusivament per Junta de Govern sense informar-ne a la resta de grups del consistori, que hem conegut la notícia a través d'un veí del municipi, ni al conjunt de la població de Premià de Mar. El més greu del cas és que un cop comunicada la resolució del jurat d'expropiacions de Catalunya en la que es donava la raó al propietari de la finca sobre la consideració del sòl, el departament de territori de l'Ajuntament no va presentar-hi recurs deixant el consistori indefens i convertint la resolució automàticament en ferma.

Ripoll

ERC proposa vals regal de 100 euros per a persones de Ripoll afectades per ERTOS i EROS degut a la Covid19, per a consumir al propi municipi

El grup municipal d'ERC Ripoll ha presentat la següent moció per debatre al ple de l'ajuntament de Ripoll del dia 30 de juny de 2020. MOCIÓ PER DEMANAR L’EMISSIÓ DE VALS REGAL PER IMPORT DE 100 € PER A PERSONES EFECTADES PER ERTOS I EROS   Tot i l’aixecament de l’estat d’alarma, la pandèmia de Covid-19 encara ens continua afectant i generarà una situació social i econòmica realment incerta en els propers mesos. És per això que des del Grup Municipal d’Esquerra Republicana per Ripoll creiem que dins les possibilitats de l’administració local i al marge de les decisions adoptades en el Pla de Xoc Municipal és necessari adoptar amb urgència mesures que segueixin ajudant a pal·liar els efectes d’aquesta crisi. Tot i que creiem que tan les mesures ja adoptades com les que es vagin adoptant hauran d’anar sent ampliades i/o reformulades en els propers mesos per adaptar-les a les situacions que es vagin vivint, pensem que més que mai hem de tenir cura amb urgència de les persones i del teixit econòmic del nostre municipi.

Cerdanyola del Vallès

ERC presenta cinc mocions al primer ple ordinari després de la COVID-19

El Grup Municipal d’ERC reclama la redacció d’un nou Pla de Mobilitat Urbana així com una millora dels aparcaments soterrats i en zona blava en suport al comerç i restauració local. Les tres les mocions que han estat consensuades amb Junts per Cerdanyola i Guanyem condemnen el terrorisme d’estat dels GAL, defensen la llibertat d’expressió per penjar banderes no oficials a l’Ajuntament i exigeixen el pagament dels ERTO endarrerits. Dijous 25 de juny es tornarà a celebrar un ple ordinari a Cerdanyola, encara en format de videoconferència, pel que l’oposició reprèn la possibilitat de presentar mocions així com de formular precs i preguntes. En aquesta ocasió el Grup Municipal d’ERC a Cerdanyola aporta cinc propostes, tres de les quals conjuntament amb altres partits. Mobilitat L’actual Pla de Mobilitat Urbana (PMU) ha quedat obsolet per diversos motius i, en qualsevol cas, hauria acabat la seva vigència aquest any 2020. Sense entrar en les dificultats de tramitació del pla anterior, és evident que cal una nova mirada de futur per canviar la forma en que ens movem prioritzant el transport públic i desplaçant el cotxe privat, que a més haurà de ser elèctric.

Premià de Mar

Mocions d´ERC Premià de Mar - Junts x Premià per al Ple municipal del 25 de juny

Us expliquem les mocions que defensarem en el proper Ple municipal del 25 de juny. Les nostres propostes són aquestes:   MOCIÓ DE SUPORT A LES LLUITES PER A L´ELIMINACIÓ DE LA DISCRIMINACIÓ RACIAL. Creiem en la necessitat d’avançar i construir futur des d’un compromís cívic basat en els valors de la justícia social i la igualtat. Reivindiquem i assumim el valor de la diferència amb el convenciment que només des de la diversitat podem enfortir els vincles socials. Malauradament, a la nostra societat, massa sovint, el valor de la diversitat no és respectat i s´utilitza per actuar de forma discriminatòria envers determinades persones. És per això que considerem imprescindible treballar i promoure mesures i programes lluny de prejudicis o estereotips, pel que ERC Premià de Mar - Junts x Premià, proposarà al ple l´adopció d´acords que garanteixin la defensa dels valors de la convivència respectuosa i la implicació de l´ajuntament en polítiques actives contra la discriminació racial.

Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

Concentració a Wad Ras en suport a Carme Forcadell

El passat dilluns 22 de juny la militància i amics d'ERC ens vam sumar a la convocatòria encapçalada per 'Cap dona en l'oblit' i que va comptar amb el suport de partits i enititats. A les 20h un nombrós grup de gent, on també s'hi van poder veure les regidores d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona Elisenda Alamany i Eva Baró o els diputats José Rodríguez i Eduardo Reyes, es va trobar davant del centre penitenciari de dones de Wad-Ras, al barri de la Vila Olímpica. Entre aplaudiments, proclames i alguns parlaments els assistents vam poder saludar breument a na Carme Forcadell, que en aquell moment entrava de nou a passar la nit al centre. Des dels concentrats se li va transmetre tot el suport i escalf possible. Des d'aquí desitgem la seva llibertat i la de totes les preses polítiques, represaliades i exiliades.

Sant Feliu de Guíxols

Bona revetlla de Sant Joan, diada dels Països Catalans

Per la llengua, per la cultura, pels Països Catalans. I amb un record molt especial per als presos i preses polítiques i per als qui l'hauran de viure des de l'exili.     Avui viurem un nou solstici d'estiu però serà el primer després d'un confinament que totes i tots recordarem i que de ben segur produirà canvis en el món tal i com el conexíem, De fet, serà la primera festa o data senyalada que podrem gaudir al carrer però això no vol dir que la puguem viure com si res hagués passat. Mascareta, mans ben netes i distància de seguretat seran els nous ingredients per a la revetlla d'enguany i compte amb el gel hidroalcohòlic aquells i aquelles que llenceu petards!   De fet, la revetlla ganxona també se n'ha vist afectada i el ja tradicional i exitós sopar popular amb foguera al Passeig de Mar no es podrà realitzar. En canvi, aquest any tindrem 4 punts de recollida de la Flama del Canigó: Plaça Salvador Espriu, Rambla Generalitat, Plaça Miquel Murlà i Plaça del Mercat 1 d'octubre.

La presentació del projecte de municipalització el 21 de març del 2019.
Valls

Municipalitzem la gestió de les dues llars d’infants de titularitat municipal a partir del proper curs

Promesa complerta! L'Ajuntament de Valls passarà a assumir la totalitat de la gestió de les dues llars d'infants de titularitat municipal de la ciutat. D'aquesta manera, a partir del proper curs escolar 2020-2021, s'internalitzarà la gestió tant de la llar d'infants Tabalets com de la Xiquets i Xiquetes, que fins a l'actualitat eren gestionades de manera indirecta, donant compliment als compromisos de l'acord de govern de l'actual mandat i a la proposta que Esquerra Republicana-Compromís per Valls ja va fer en precampanya electoral el març del 2019, com a una de les seves principals apostes en matèria educativa. El primer tinent d'alcalde, Jordi Cartanyà, i la regidora d'Educació i Política Lingüística, Teresa Rull, han presentat l'acord per a la gestió municipal. La proposta d'Esquerra. L'actual acord municipal sobre les dues llars d'infants.

Premià de Mar

Comunicat d'ERC Premià de Mar - Junts x Premià en referència al pacte del PSC amb Junts X Premià de Mar - PDECat

En les últimes hores ens hem assabentat del pacte del grup municipal del PSC amb l’equip de govern de Junts x Premià de Mar-PDECat. En motiu d’aquests darrers esdeveniments que canvien el rumb de la política municipal de Premià de Mar volem exposar: ERC Premià de Mar-JuntsxPremià porta des de les eleccions d’ara fa un any treballant de forma incansable per una majoria alternativa a l’actual govern. Una majoria d’esquerres i progressista amb una visió nova pel nostre poble que fos capaç de donar solució als problemes dels premianencs i premianenques. Un acord avalat per un document signat per les 4 forces que el PSC ja va trencar el 15 de juny del 2019  fent possible la continuïtat del govern encapçalat per Miquel Àngel Méndez. Durant aquests mesos ens hem reunit en moltes ocasions amb els diferents partits d’esquerres amb representació en el consistori per vestir aquest projecte alternatiu, amb treball i dedicació. És per això que en primer lloc volem agrair als grups municipals de la Crida Premianenca i Premià en Comú Podem per tota la feina feta i manifestem la nostra voluntat de seguir treballant amb ells pel Premià que volem.

Roda de Ter i el Cabrerès

Esquerra - Roda Republicana i Junts per Roda signen un acord per formar govern a Roda de Ter

Aquest dimarts al matí s’ha entrat al registre de l’ajuntament de Roda de Ter una moció de censura. El Ple extraordinari se celebrarà deu dies hàbils després. Aquest matí, els regidors i regidores d’Esquerra - Roda Republicana - AM, i el regidor i la regidora del grup municipal JxR-Junts per Roda hem entrat al registre de l’ajuntament de Roda de Ter una moció de censura a l’alcalde actual, Albert Serra. D’aquí a 10 dies hàbils es celebrarà un ple extraordinari on es durà a terme aquesta moció. Aquest acord entre Esquerra – Roda Republicana i el grup municipal Junts per Roda va acompanyat d’un pacte de govern inicial que adjuntem i que s’ampliarà en el termini màxim de 3 mesos amb la publicació del Pla d’Acció Municipal (PAM).  Com ja és sabut, el passat 11 de maig l’actual alcalde Albert Serra, via Decret d’Alcaldia, va fer fora de l’equip de govern  un regidor de Junts per Roda. Dos dies després una altra regidora de Junts per Roda en sortia de forma voluntària, en desacord amb l’alcalde i la decisó presa.

Les Mines, el Port romà, el Castell, la masia Rosés.
Gavà

ERC-Gavà demana que es prioritzi la promoció del turisme sostenible i de qualitat

A finals de maig va començar una nova campanya de treballs d'excavació arqueològica i de restauració arquitectònica del Castell d'Eramprunyà, en el marc de les actuacions previstes en el Pla director del mateix. Al poc d’iniciar-se aquesta campanya, ja s’han fet les primeres troballes, 2 projectils de bombarda que es van utilitzar en el setge del castell de l’any 1469. El Castell d’Eramprunyà és un dels referents patrimonials de Gavà que, desprès d’anys d’abandó per part dels seus propietaris i de varies campanyes ciutadanes reclamant-ho, fou comprat per l’ajuntament de Gavà el 2007 i el 2010 varen començar les primeres intervencions que la Diputació de Barcelona, en conveni amb l’ajuntament, ha anat executant al castell, sobretot per consolidar-ne la conservació, ja que tenia elements molt malmesos i a punt de perdre’s definitivament. De la mateixa manera que a Gavà tenim una gran diversitat d’espais naturals, com diu la dita “tot ho tenim a Gavà, platja, muntanya i pla”, que moltes vegades no valorem prou, Gavà també pot (o podria) presumir que té restes de la major part d’etapes històriques per les quals ha passat la nostra ciutat:       - Les mines neolítiques de can Tintorer, unes de les més importants d’Europa.

Roda de premsa balanç 1r any mandat
Vilafranca del Penedès

ERC suspèn la gestió del govern JxC-PSC en aquest primer any de mandat

Després d’un any, encara no s’ha fet públic el pla de govern ni els objectius de mandat, fet que mostra una nul·la visió per transformar i fer avançar Vilafranca ERC, com a primer grup de l’oposició, ha estat proactiu, presentant propostes i mocions i estenent la mà al govern per capgirar la situació El grup municipal d’Esquerra Republicana ha fet balanç avui, en roda de premsa, del primer any de mandat del govern de JxC i PSC a Vilafranca del Penedès. Durant aquest temps s’ha fet evident segons els republicans que l’equip de govern no disposa d’un pla de govern ni d’unes estratègies per transformar i fer avançar Vilafranca. De fet, en tot un any, no s’ha presentat el pacte de govern ni les línies claus de mandat, fet que ha demostrat que la reedició del pacte dels postconvergents i els socialistes per quatre anys més era simplement poder continuar en la inèrcia i en la comoditat d’una gestió gris i purament administrativa. Entrant en matèria, la gestió del primer any de l’equip de govern es pot resumir en tres idees: degut a la mala gestió econòmica de l’Ajuntament, l’estat ha imposat un Pla Econòmic Financer a l’Ajuntament que s’han donat casos d’opacitat i de portes giratòries, com el fet que un ex-regidor de JxC té ara una plaça d’assessor del govern, i la nul·la transparència, com la no publicació del pacte de govern i, per tant, sense objectius de mandat es fa difícil avaluar la gestió d’un govern.

Aiguafreda

Ple extraordinari per la transparència i la participació.

Vist el poc respecte de l'equip de govern cap a la normativa que regula els plens ordinaris i la urgència de les mocions que volíem presentar al passat ple, ens veiem en la obligació de presentar un Ple Extraordinari sobre Participació Ciutadana i Transparència, on reclamem la creació de Comissions Informatives de portaveus, per les Escoles Velles, i per gestionar la situació post-Covid des de les àrees d'Economia, Sanitat i Afers Socials. Mireu els acords que presentem.

L'església d'Esplugues forma part del catàleg de béns culturals d'interès local
Esplugues de Llobregat

Esquerra desencalla el catàleg de patrimoni local d'Esplugues

El Ple de juny va aprovar per unanimitat la moció del Grup Municipal Republicà per resoldre la Declaració de béns culturals d’interès local de l’Inventari del patrimoni històric, arquitectònic i ambiental d’Esplugues de Llobregat. El procés per aprovar-ho havia començat el 2012, però, no es van resoldre mai les al·legacions al projecte que s'havien presentat —fet que representava, a més d'inseguretat jurídica per als afectats per la declaració de béns culturals si el seu patrimoni resultava afectat, la desprotecció llampant del patrimoni espluguí. Per tot plegat, la moció d'Esquerra demana reprendre durant aquest 2020 el procés d’aprovació d'aquest catàleg de béns, donant per conclòs l’expedient del 2012 —en considerar que s’ha allargat més del que caldria—, per mitjà d'un nou procediment a partir de l’inventari elaborat per la Diputació de Barcelona. El portaveu del Grup Municipal Republicà, Oriol Torras, va recordar que aquest tema ja s'arrossega de fa dos mandats, des que en Jordi Figueras era el portaveu republicà, i «que començaria a haver-hi pressa per acabar la feina i que Esplugues pugui gaudir d'un catàleg de béns culturals d'interès local com té qualsevol altra ciutat».

Segarra

Aprovats els ajuts de la Diputació de Lleida per als serveis d’urgència social i teleassistència dels consells comarcals

El Ple telemàtic de la Diputació de Lleida, va aprovar el passat dijous 18 de juny, el Pla econòmic per al finançament dels serveis socials bàsics de teleassistència i prestació d’urgència social dels consells comarcals de l’anualitat 2020, per un valor total de 901.000 €, davant l'increment de despesa que han hagut d'assumir aquests en l'atenció social de persones vulnerables amb la crisi sanitària. Els ajuts es reparteixen en funció dels aparells de cada comarca, pel que fa a la teleassistència i en base al número d’habitants pels ajuts d'urgència social. Així, 41.440 € arribaran a la nostra comarca de La Segarra. També, es va aprovar el Pla de Cooperació Municipal per fer front a les despeses de funcionament de les llars d’infants de titularitat municipal del curs 2018-2019 per un valor de 3.431.900 €,  amb 107.300 € per als municipis de La Segarra que tenen llar d’infants municipals, els quals són Guissona, Plans de Sió, Ribera d’Ondara, Sanaüja, Sant Guim de Freixenet, Sant Ramon i Torà.

Mollet del Vallès

Ara Mollet ERC i Jovent Republicà de Mollet commemoren el 28J, dia internacional de l’orgull LGTBI+

El 28 de juny de 1969, el col·lectiu LGTBI+ va iniciar la lluita per a la igualtat de drets a partir de la rebel·lió que van generar els fets d'Stonewall, liderats per dones trans racialitzades a la ciutat de Nova York. Enguany, a més, fa 50 anys de l'inici del moviment LGTBI+ a l'estat espanyol, amb la creació del Movimiento Español de Liberación Homosexual (MELH) el 1970, i posteriorment, el 1977, Barcelona va acollir la primera manifestació de lesbianes, gais, bisexuals, trans* i intersexuals dels Països Catalans, que va acabar amb una dura repressió policial contra els manifestants.   Al llarg d'aquests anys, el col·lectiu LGBTI+ ha aconseguit assolir de forma desigual el reconeixement legal dels seus drets en alguns estats del món però cal no oblidar que l'homosexualitat encara és perseguida i castigada a molts estats, fins i tot amb la pena de mort, i molts d’altres no disposen de cap mena de legislació que garanteixi els drets de les persones LGTBI+.    Malgrat que en els darrers anys s'ha avançat molt en la normalització i assumpció de la realitat LGTBI+ per la societat, encara estem lluny d’assegurar els drets fonamentals de les persones LGTBI+ i d'erradicar definitivament la LGTBIfòbia.