Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Malgrat de Mar

TORNADA A L’ESCOLA EN UN CURS PLE D’INCERTESES.

Acabem d’encetar el curs escolar 2020-2021, un inici ben atípic provocat per les mesures preventives anti-Covid19. Unes mesures que la comunitat educativa del municipi té, sens dubte, assumides i treballades per tal de començar les classes amb la “normalitat” obligada d’ aquest entorn pandèmic. Convençuts que faran tot el possible, assumint aquest doble esforç d’educar i,  al mateix temps, aplicar protocols de prevenció de riscos contagi, els volem manifestar tot el suport i agraïment per aquest compromís davant el conjunt de la societat. Som coneixedors i conscients que els recursos i eines dels que disposaran no són tots els que caldrien per desenvolupar, en aquest escenari actual, en condicions òptimes la tasca educativa. Sabem també dels esforços del Departament d’Educació per tal de fer la millor gestió possible dels recursos disponibles i que, segur, no són del tot suficients. Creiem, però, que aquest és un debat que va més enllà de les actuals circumstàncies  i que cal plantejar, debatre i acordar en termes molt més amplis i desfocalitzats de l’actual context de precampanya electoral a Catalunya.

Presentació de 'Tornarem a vèncer (i com ho farem)' a la Ràpita
La Ràpita

Esquerra presenta a la Ràpita ‘Tornarem a vèncer (i com ho farem)’, el full de ruta d’Oriol Junqueras i Marta Rovira

Esquerra Republicana va presentar el passat dijous 10 de setembre el llibre 'Tornarem a vèncer (i com ho farem)' d'Oriol Junqueras i Marta Rovira. El llibre, escrit a quatre mans entre el president i la secretaria general dels republicans, és una proposta d'estratègia perquè l'independentisme esdevingui hegemònic i assolir així la República Catalana. La presentació a la Ràpita es va fer a l'Auditori Sixto Mir, a un terç de la seva capacitat, i amb les intervencions de la regidora de cultura, Erika Ferraté, l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, i el diputat rapitenc al Parlament de Catalunya, Lluís Salvadó. Precisament va ser Salvadó, com a membre de l'executiva del partit, qui va desgranar les diferents parts del llibre. Salvadó va explicar que una part del llibre se centra a fer una anàlisi de les fortaleses i debilitats del moviment independentista a partir de l'1 d'octubre del 2017, que segons el diputat rapitenc va "ser una victòria" perquè es va aconseguir derrotar a l'Estat malgrat els seus intents d'aturar el referèndum a la força.

Mataró

Exigim solucionar la incidència del semàfor situat a la cruïlla del Camí Ral amb carrer Sant Pere

Des del grup municipal d'Esquerra Republicana - Moviment d'Esquerres hem entrat una pregunta escrita al govern municipal per tal de solucionar la incidència del semàfor del Camí Ral amb carrer Sant Pere, doncs fa masses dies que suposa un greu problema. Des de les fortes pluges del primer cap de setmana de setembre el semàfor situat a la cruïlla del Camí Ral amb el carrer Sant Pere ha deixat de funcionar. Es tracta d'una cruïlla molt concorreguda i transitada, pel que fa a vehicles com també a nivell de vianants; suposant doncs un perill. La incidència al semàfor ha ocasionat ja un accident, i en aquesta setmana entrant, amb l'inici del curs escolar, considerem més necessari que mai posar fi al problema.   Atenent a l'exposat des del grup municipal d’Esquerra Republicana – Moviment d’Esquerres formulem la següent pregunta:   - S’ha detectat quina incidència hi ha al semàfor situat a la cruïlla del Camí Ral amb carrer Sant Pere?  - Quantes incidències han rebut en relació a la incidència?  - Té el govern previsió sobre quan es podrà solucionar finalment la incidència? Esperem resposta del govern, i així posar fi a aquesta situació i les molèsties als veïns i veïnes de la zona.

ERC Badalona

Esquerra Republicana reclama al govern del PP a Badalona que acceleri els tràmits per desbloquejar noves construccions escolars

Coincidint amb l'inici del curs escolar, Esquerra Republicana - Avancem MES reclama al govern local que acceleri la cessió del solar de la Lola Anglada, tota vegada que es comenci a treballar amb el departament una solució provisonal per què de cara al curs 2020-2021 s'incrementi l'espai de mòduls. El Departament d'Educació té el pressupost consignat per elaborar el projecte de nou institut i la seva construcció, pendent, però, de la cessió del solar.  No és l'única construcció escolar que ara mateix està per calendaritzar. Els republicans exigeixen a la nova regidora d'educació que recuperi els convenis que s'estaven negociant amb el departament per avançar la construcció de l'Escola del Port i de l'Escola Ventós Mir. El Departament va acceptar ja fa un any que fos l'Ajuntament el que iniciés els tràmits per construir els centres (vista la dificultat de cessió de nous solars) amb el compromís de pagar-ne el cost. "No entenem la lentitud del govern local, la situació de provisionalitat i de falta d'espai de les dues escoles afectades és greu", apunta el regidor Oriol Lladó.

ERC al Segrià

Gemma Massana és la nova presidenta comarcal d’ERC al Segrià i Toni Bosch, el secretari general

ERC del Segrià ha celebrat aquest diumenge el seu congrés comarcal on la militància ha escollit a l’equip gestor que dirigirà la comarca els propers quatre anys Gemma Massana, regidora i cap de l’oposició a l’ajuntament d’Alguaire ha estat escollida aquest diumenge nova presidenta comarcal d’ERC al Segrià. Toni Bosch, regidor de Rosselló, serà el secretari general. ERC ha celebrat aquest matí el congrés comarcal on la militància del segrià ha escollit a l’equip directiu que organitzarà la comarca els propers quatre anys. Enguany excepcionalment només una candidatura optava a la direcció de la comarca, ratificada amb el 90 per cent dels vots de la militància. Gemma Massana té 47 anys i és diplomada en Ciències Empresarials. Treballa en una empresa agroalimentària i és defineix a ella mateixa com una apassionada de la cultura popular, que balla sardanes, toca la gralla, és d’una batuka i fa teatre. “Afronto el repte de la presidència d’ERC al Segrià, amb la il·lusió que genera un nou projecte.

Lleida

Finalitza el cicle Fase Cultura amb un balanç altament positiu

El paer en cap qualifica d’èxit una programació que ha sabut adaptar-se davant l’impacte de la Covid i que ha omplert el 80% de l’aforament dels seus espectacles. L’alcalde no tanca la porta a noves edicions “d’un model que ha vingut per a quedar-se”. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha fet un balanç altament positiu del cicle Fase Cultura, perquè malgrat totes les circumstàncies sobrevingudes per la Covid, “s’ha pogut mantenir aquesta activitat durant aquests mesos i s’ha pogut oferir a la ciutadania tota una sèrie d’activitats d’un dels sectors més afectats per l’impacte de la crisi sanitària. Els hi devíem i per això hem apostat en gran mesura per grups i companyies de Km 0”. El paer en cap ha fet aquestes manifestacions aquest vespre abans d’iniciar-se l’espectacle ‘Teia’, de Júlia Farrero, amb què ha finalitzat el cicle Fase Cultura, el programa d’actuacions de companyies i artistes locals, confeccionat per les regidories de Ciutat i Cultura i de Joventut, Festes i Tradicions, per omplir els caps de setmana de juliol, agost i setembre amb arts escèniques, música, cinema i espectacles multidisciplinars.

Nou Barris

Commemoració de la Diada a Nou Barris amb el Pere Aragonès

quest dissabte, a la tradicional Commemoració de la Diada que organitza l'associació Els Propis em contat amb la participació del vicepresident el Govern de la Generalitat, el company Pere Aragonès, que va fer un breu parlament als assistents. El Pere va dedicar unes sentides paraules al Pare Manel. La commemoració, perfectament planificada per Els Propis, ha tingut lloc al Pati de la Seu del Districte amb les més estrictes mesures de seguretat i amb un aforament de 250 persones. A més a més del Pere hi havia una nutrida representació d'Esquerra com: La presidenta del Districte, Gemma Sendra; la senadora Ana Surra; els regidors de l'Ajuntament Ernest Maragall i Elisenda Alamany, els consellers de districte Quim Sangra, Montserrat Cuspinera i Miquel Román; de l'executiva d'ERC Nou Barris la Llúcia Cuenca i el Cristian Agudo; i de Jovent Republicà de Nou Barris, l'Albert Ruiz i l'Emma Serra. Amb aquesta noticia podeu trobar la grabació del parlament del Pere Aragonès Igualment podeu veure el fill de piulades de l'acte al perfil del Casal aquí: https://twitter.

Corbera de Llobregat

DIADA 2020. DISCURS ERC

DIADA 2020 Onze de Setembre de 2020, Diada Nacional de Catalunya. A voltes es fa difícil cercar les paraules perquè una terrible sensació de “dejà vu” ens envolta. Estem vivint una pandèmia mundial, global, i m’atreviria a assegurar que cap de les persones aquí presents podia imaginar, ni en el pitjor dels seus malsons, que ens portaria a una crisis sanitària i econòmica de les dimensions que estem patint. Seguim veient a molts companys i companyes nostres, injustament condemnats, complint ja quasi tres anys de presó, o a l’exili, en una situació absolutament vergonyant i incomprensible per a qualsevol persona que és consideri demòcrata. L’extrema dreta campa amb la més absoluta impunitat, tant a l’estat espanyol com a molts altres estat del nostre entorn europeu i com a la resta del mon. No podem distreure’ns ni una mica, no ens ho podem permetre; recordem les dècades dels anys 20, 30 i 40 del segle XX i no pequem d’ingenuïtat. Tot està per fer i, ara, hem de barrar el pas i no hem d’acceptar ni reconèixer socialment als feixismes que, camuflats com a demòcrates proven d’avançar en el seu objectiu de fer-se amb el poder.

ERC Sitges

Presentació del llibre "Tornarem a vèncer"

El dissabte 12 de setembre a l’Hort de Can Falç, es va realitzar l’acte de presentació del llibre d’Oriol Junquerasi Marta Rovira Tornarem a vèncer, presentat per la regidora Carme Almirall i amb les ponents Aurora Carbonell, alcaldessa de Sitges i diputada al Parlament, i Carolina Telechea, diputada al Congrés. Amb una assistència d’una cinquantena de persones, l’acte es va iniciar amb la presentació de la regidora Carme Almirall a les ponents, tot recordant la singular situació que estem vivint i l’excepcionalitat que “els autors del llibre no puguin presentar-lo ells mateixos, ja que l’Oriol Junqueras és a la presó i la Marta Rovira a l’exili; malgrat això, la seva força i energies sí que hi són”. Abans de donar pas a Aurora Carbonell, avança que en l’obra “s’expliquen les coses que hem fet bé, que són moltes, però també les que ens van mancar”. Aurora Carbonell, alcaldessa de Sitges i diputada al Parlament, en un vessant més municipal, ens mostra detalls del llibre que es reflecteixen molt bé en el municipalisme i que són molt necessaris, com que “cal lluitar per la república catalana des de tots els pobles.

Riudoms

Comença el curs escolar: l'educació és una prioritat

Aquest dilluns comença el curs escolar, un curs amb incerteses per culpa de la Covid. Per això, tothom està fent esforços perquè tot surti bé. És possible que hi hagi algun moment delicat, però estem convençuts que sabrem afrontar-lo amb tranquilitat i professionalitat. L’educació és imprescindible per a la mainada i els adolescents, i és hora que vagin recuperant el seu dia a dia i els espais de socialització. Això, els regidors d'Esquerra ho tenim molt clar i per això aquest és un àmbit en què centrem els nostres esforços. Us ho expliquem en aquest vídeo. Clica sobre la imatge per veure'l.  

Camprodon

Més Camprodon proposa millorar la connexió del transport públic amb Olot i Girona.

El grup municipal Més Camprodon va proposar, al Ple municipal del 7 de setembre de 2020, millorar la connexió del transport públic del municipi amb Olot i Girona. És important millorar la freqüència d'autobús amb Olot i Girona, especialment per aquelles persones que s'han de desplaçar als hospitals d'Olot o al Trueta, aquest fet milloraria molt la mobilitat de la Vall, especialment per les persones grans o estudiants. Així mateix es proposa un viatge directe al matí i a la tarda a Girona, per als ciutandans o estudiants, que hagin de desplaçar-se sovint a la ciutat gironina i que es puguin comprar els bitllets a Camprodon. Des Més Camprodon s'ha demanat a l'equip de govern que traslladi aquesta proposta i necessitat a l'empresa que gestiona el transport públic al municipi.

Discurs Diada 2020. Isidre Pineda
Caldes de Montbui

Discurs a l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya 2020 de l'alcalde, Isidre Pineda Moncusí

Podeu llegir el discurs de l’Isidre Pineda Moncusí, alcalde de Caldes de Montbui, en l'acte institucional de la Diada 2020: –> "Salutacions, portaveus, regidors ….veïns i veïnes que ens esteu seguint per les xarxes i per Ràdio Caldes, personal que ens ha ajudat a organitzar aquest acte en un lloc preciós i emblemàtic: just al cor de la nostra vila: aquí a les Termes Romanes.   A tots i a totes, molt bona Diada Nacional!   Aquesta és una diada molt diferent. No som a la plaça 11 de setembre, rodejats d’entitats i veïns i veïnes que venen a presentar els seus respectes per un dia tan simbòlic com avui.   Som a les Termes, amb mascareta i amb distancia entre nosaltres, amb els pensaments centrats en combatre el virus, i en refer un país, que és fort. Un país que no renuncia als seus anhels, ni als seus drets ni a les seves llibertats coartades.   Vagi per endavant un record pel calderí medalla d’honor de la vila, en Raül Romeva. Tancat i sentenciat per la Justícia espanyola a molts, moltíssims anys de presó, al costat dels líders del procés independentista que va culminar en el referèndum de l’1 d’octubre.

Parlament de la Rosa Funtané
Montgat

La Diada Nacional de Catalunya a Montgat

Aquesta ha estat una Diada atípica. La pandèmia ha comportat restriccions que han limitat la participació de la ciutadania i entitats en els actes institucionals. En representació del grup municipal d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament ha intervingut la companya  Rosa Funtané. Aquesta ha estat la seva intervenció: Tornem a ser aquí, en la diada que ens representa com a país, persistint, treballant per a un futur millor, per compartir els nostres anhels d’un país LLIURE,  un país independent, i un país de futur. L’1 d’octubre de 2017 vam guanyar una batalla. Vam posar les urnes perquè tothom pogués decidir, opinar, perquè en definitiva es tracta de democràcia. Vam guanyar i volem tornar a guanyar. I volem guanyar amb la complicitat de la ciutadania, amb la força de la gent, amb la ferma voluntat de ser tots i totes un sol poble. L’1 d’octubre va ser tot un munt d’emocions que vam viure tots els montgatins i montgatines. Tenim presos polítics i exiliats.

Discurs Núria Carné. Diada 2020
Caldes de Montbui

Discurs a l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya 2020. Núria Carné Navarro

Podeu llegir el discurs de la Núria Carné Navarro, Portaveu del Grup Municipal d’ERC-AM i Primera tinenta d’alcaldia, en l'acte institucional de la Diada 2020 a Caldes de Montbui: –> "Il·lustríssim Alcalde de Caldes, Isidre Pineda, regidores i regidors i espectadors que ens segueixin telemàticament, bon dia a tothom i bona Diada Nacional de Catalunya.   La diada d’enguany és ben diferent de les últimes que hem viscut.  Hi ha 3 coses diferents: la pandèmia, les manifestacions multitudinàries i el moment polític.   D’una banda per la pandèmia de la Covid-19 i totes les mesures de seguretat i protocols que hem de seguir i volem seguir per minimitzar els contagis. Des del nostre partit, al capdavant del Govern Municipal, hem posat al centre de totes les decisions, la salut de les persones i per això hem treballat incansablement per adaptar-nos als nous temps, mantenint la màxima prudència. Per aquest motiu l’acte d’avui és telemàtic i no hi ha públic presencial, i entre altres coses no acabarem com cada any amb els castellers de Caldes que construïen sempre un pilar ni tampoc es farà la ballada de sardanes.

Diada 2020
Premià de Mar

Discurs Diada Nacional de Catalunya 2020 d'ERC Premià de Mar- Junts x Premià

Bon dia i Feliç Diada Nacional de Catalunya. Un nou 11 de setembre, aquest molt diferent per un virus que conviu entre nosaltres i que cal combatre i vèncer. Però no per això hem de deixar de reivindicar-nos en una data tant important pel país com és l’Onze de Setembre, cal fer-ho, però amb seny i amb totes les precaucions per protegir-nos. Som aquí per celebrar aquesta Diada perquè ens identifica com a poble, com a col·lectiu que té i vol un projecte de futur en comú i com a persones que volem viure en harmonia i en llibertat.  La Diada Nacional de Catalunya, ja fa anys que a la commemoració i el record a fets de la nostra història, s’hi suma la manifestació i la reivindicació col·lectiva i popular de la nostra lluita per un major benestar i un futur millor. És un dia de reivindicació nacional, però actualment és, sobretot, una jornada de reivindicació de drets civils i polítics, de justícia, de democràcia i de llibertat. És una jornada cívica i festiva, però també és l’expressió de la nostra lluita pacífica com a poble.

Les Corts - Casal Josep Sunyol

Bona Diada des del Casal Josep Sunyol

Avui 11 de setembre tots els integrants del Casal Josep Sunyol, us desitgem una bona Diada i us convidem a veure el vídeo que hem preparat per reinvindicar la Republica catalana i la llibertat dels presos polítics i exiliats. Sabem que tornarem a vèncer i treballem plegats per fer-ho. Vídeo: https://youtu.be/xUzrY-7-1fk Bona Diada!!