Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Lleida

La Paeria impulsa iniciatives culturals a les xarxes socials

Durant aquests dies de confinament, el Teatre Municipal de l’Escorxador, l’Auditori Municipal Enric Granados, el Museu de l’Aigua, el Museu d’Art Jaume Morera, la Biblioteca Municipal de Pardinyes o el Centre d’Art la Panera publicaran continguts perquè l’accés a l’art i la cultura pugui continuar des de casa L’Ajuntament de Lleida impulsa a partir d’aquest dimarts diferents iniciatives culturals a les xarxes socials. A través dels seus perfils, el Teatre Municipal de l’Escorxador, l’Auditori Municipal Enric Granados, el Museu de l’Aigua, el Museu d’Art Jaume Morera, la Biblioteca Municipal de Pardinyes o el Centre d’Art la Panera publicaran continguts perquè l’accés a l’art i la cultura continuï durant aquests dies de confinament. El Teatre Municipal de l’Escorxador ha iniciat avui una proposta per recordar el Premi d’Arts Escèniques de Lleida que es va convocar entre els anys 2000 i 2009. La seua característica principal era que les obres que s'hi presentaven havien de ser projectes, no pas obres ja produïdes o estrenades.

#EMQUEDOACASA
Torrelles de Llobregat

ENS POSEM A DISPOSICIÓ DEL GOVERN DE TORRELLES

GRUP MUNICIPAL D’ESQUERRA | Torrelles de Llobregat 17 de març de 2020   El Grup Municipal d’Esquerra ens posem a disposició del Govern Municipal per ajudar en tot el que calgui en aquestes hores greus. Ja els vam traslladar aquest oferiment en la reunió de tots els regidors i regidores del consistori on es va aprovar el Pla d'Emergència Local, que incorpora i segueix les indicacions del Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc. La reunió es va fer el passat divendres 13 de març a la caserna de la Policia Local i es van dividir les funcions dels regidors en 6 àrees d'atenció; cadascuna d’aquestes àrees té un responsable directe –un dels regidors de Govern– i un substitut –un dels regidors de l’oposició–  i queden totes elles coordinades pel Director del Pla, que és l’actual alcalde. Com és lògic, ens agradaria ajudar treballant de ferm per a la ciutadania i no només quedar-nos mirant com fan la feina els regidors i regidores de govern o esperant rebre les seves notícies.

mesures fiscals
Santa Susanna

Proposem: 9 mesures fiscals per a tal de pal·liar els efectes de la Covid-19 sobre l'economia de Santa Susanna.

Des de la setmana passada, amb l’inici de la crisi sanitària i econòmica provocada pel Covid-19, ens hem posat a disposició de l’equip de govern. Hi hem estat en contacte constant i a disposició per tot allò en què ens deixin treballar i participar.  Des del primer moment hem alertat sobre la gravetat de la situació i hem posat èmfasi en la prevenció.  Donada la situació d’excepcionalitat i amb l’estat d’emergència declarat, aquest grup municipal amb representació al consistori vol col·laborar en tot el que sigui possible amb l’equip de govern. Per això, tot i que sabem que hi estan treballant, els hi hem fet entrega d’un seguit de propostes i mesures a nivell municipal per reduir l’impacte econòmic sobre les famílies i el sector econòmic local.  Aquestes mesures inclouen:   La modificació del calendari del contribuent per ajornar i/o fraccionar pagaments de les famílies, autònoms i empreses sense costos financers.  La suspensió temporal de les quotes dels serveis municipals no prestats mentre s’allargui l’estat d’alarma.

Prats de Lluçanès

Propostes de mesures per reduir l’impacte econòmic sobre les famílies i el sector econòmic de Prats de Lluçanès

Davant la crisi del “Coronavirus”, el Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès volem expressar públicament, tal i com hem portat fent des que es va iniciar, el suport a l’equip de govern en la gestió d’aquesta complicada situació. Amb la mateixa responsabilitat política, a més, fem les següents aportacions en matèria econòmica: - Sol·licitar la modificació del calendari del contribuent per ajornar i/o fraccionar pagaments de famílies, autònoms i empreses sense costos financers. - Suspendre temporalment les quotes dels serveis municipals no prestats mentre s’allargui l’estat d’alarma. (Escola Bressol Municipal La Pitota; Centre de Dia, terrasses, preus públics, etc.). Sol·licitar el mateix pels serveis dependents del Consorci del Lluçanès (com l’Escola de Música i Arts del Lluçanès) i d’altres organismes supramunicipals. - Congelació dels procediment de cobrament iniciats per la via executiva. - Prorrogar sense cost les llicències d’obra de les que s’hagin vist afectades pel virus COVID-19.

COVID-19 Coronavirus
Sant Feliu de Guíxols

ERC Guíxols es posa a disposició del Govern ganxó per la crisi del COVID-19

Des d’ERC Guíxols, volem informar que el nostre Grup Municipal des del primer moment, s'ha posat a disposició de l’Ajuntament i de la ciutadania de Sant Feliu de Guíxols pel que fa a la gestió de la crisi del COVID-19. Encara que no hem pogut participar en la presa de decisions, hem traslladat a l’equip de govern algunes consideracions que creiem que és important que us fem arribar a efectes d'obrir un canal de comunicació amb tots els ciutadans i ciutadanes perquè ens puguin traslladar necessitats, propostes i dubtes que puguem ajudar a resoldre. Les propostes que hem presentat al govern de la ciutat per fer front a la crisi del COVID-19 a la nostra ciutat son: Sobre les empreses, autònoms i activitat econòmica: - Sobre la taxa d’escombraries comercial, l’impost sobre vehicles comercials: descompte de forma prorratejada dels dies que les empreses han estat tancades a causa del COVID19. - Sobre la taxa d’OVP de terrasses i d’altres elements vinculats al comerç: descompte de forma prorratejada dels dies que les empreses no han tingut activitat.

Salou

Mesures preventives davant el COVID-19 (ACTUALITZACIÓ 17/03/2020)

El grup municipal d’ERC Salou, Seguit d'aquest post anirem actualitzant les diferents mesures preventives que decreti el govern, i els diferents enllaços d'interes. Darreres mesures El Govern de la Generalitat ha anunciat el confinament de tot Catalunya. Demanarà a l'Estat el tancament de ports, aeroports i transport ferroviari. Preguntes freqüents sobre el confinament i les restriccions d'activitat [PDF] Des del 14 de març i durant 15 dies s'han establert les mesures següents: -Només funciona un terç del transport públic. -Es decreta el tancament de:               *grans zones comercials, gimnasos, locals d'oci, pistes d'esquí i establiments que no                            siguin serveis bàsics o que no estiguin destinats a l'alimentació               *bars, cafeteries, restaurants i altres establiments de restauració               *biblioteques i museus de Catalunya -No es poden fer batudes de caça. -Se suspèn la vetlla de persones mortes per COVID-19.

Mesures Econòmiques Covid19
Malgrat de Mar

MESURES ECONÒMIQUES PER COMBATRE ELS EFECTES DEL COVID-19

Davant les inevitables conseqüencies econòmiques que origina i originarà en el futur immediat la situació derivada de la declaració de l'estat d'alarma i el confinament de la població, creiem que calen mesures urgents que ajudin els veïns, comerços, autònoms i empreses a superar aquest greu escenari en el que ens trobem. L'Ajuntament de Malgrat de Mar està treballant per dictar i aplicar les mesures necessàries per tal d'afrontar la lluita davant  el contagi del Covid-19. Volem posar en valor la dedicació i professionalitat del personal funcionari i laboral, policia local i serveis socials pel seu esforç i sacrifici en aquests dies de dificultats. Des d'ERC ens continuem oferint al govern local per treballar conjuntament per superar de la millor manera possible aquesta situació. Per això proposem que, en l’àmbit de les seves competències i prenent com referents accions endegades per diversos Ajuntaments catalans, prengui en consideració mesures fiscals en els següents camps: ►SECTORS TURISME, COMERÇ I RESTAURACIÓ - TAXA DE TERRASSES.

País Valencià

ON ESTÀ LA COMUNITAT CIENTÍFICA DEL PAÍS VALENCIÀ DE LA QUAL TANT SE’N PARLA?

COMUNICAT D'ERPV 17/març/2020 Des d’Esquerra Republicana del País Valencià veiem amb gran preocupació algun dels aspectes de la gestió de la crisi sanitària provocada per la pandèmia pel COVID_19. Lluny de voler entorpir els treballs de contenció de la pandèmia, sí que creiem que cal fer una reflexió sobre les mesures incorrectes que està adoptant la Generalitat. Estem a temps encara de poder frenar la propagació dels contagis i els efectes que estan tenint en l’economia valenciana. La recentralització de la informació, a la qual obliga l’estat d’alarma per decret, suposa un retrocés important en el dret a la informació. Des d’ahir no es donen dades per comunitats, comarques o municipis. Aquest fet, lluny de tranquil·litzar la població, provoca temors i falses informacions en xarxes. La informació és un dret bàsic en una societat democràtica i més encara en una situació de crisi global com la que patim amb la pandèmia de COVID_19. La ciutadania necessita conèixer la informació del seu entorn més pròxim.

Mataró

Esquerra Republicana s'ofereix al Govern de Mataró per gestionar la crisi sanitària

Ens oferim al Govern de la ciutat per gestionar la crisi sanitària Ens trobem davant una crisi global, que ens afecta a tots i cadascun de nosaltres. Ens enfrontem a un temps de dolor i sacrifici, que posarà a prova la nostra capacitat de gestió de crisis d’aquesta envergadura i amb un nivell tan elevat d’incerteses. Estem segurs, a la vegada, que treballant colze a colze podrem contribuir millor a resoldre aquesta crisi, actuant de forma responsable, mostrant lideratges amb caràcter i sobretot, preocupats pel benestar dels altres. La nostra societat ha demostrat la seva capacitat de superar obstacles. Per tant, hem de romandre sempre positius, fins i tot en aquesta situació.  Hem de ser conscients que ens espera encara molta feina.  Per això, des de Esquerra Republicana-Moviment d’Esquerres, i mentre duri aquesta situació de crisi, ens oferim per treballar conjuntament, colze a colze, sense cap oportunisme, a aquelles àrees on sigui més necessari i també per pensar i executar conjuntament noves accions a emprendre, honestament, sincerament, sense cap altre finalitat que contribuir a resoldre aquesta crisi.

ERC Badalona

ERC Avancem-MES proposa al govern municipal mesures per flexibilitzar el cobrament dels impostos i taxes locals per ajudar les famílies en plena crisi pel COVID-19

Durant la comunicació diaria que el grup municipal d’ERC Avancem-MES manté amb l’Alcalde Pastor, els republicans han proposat que el govern de Badalona prengui mesures per flexibilitzar el cobrament dels impostos i taxes municipals. La mesura té com a objectiu ajudar a les famílies badalonines a la crisi pel COVID-19 durant les setmanes que duri el confinament i les posteriors mentre que l’economia es recupera. Els republicans proposen aturar el cobrament d’impostos fins l’1 de juny, incloure bonificacions per les persones que no hi puguin fer front com a conseqüència de la crisi actual, aturar els embargaments per impagament d’impostos fins a la mateixa data i sol·licitar a la Diputació de Barcelona estendre el període per efectuar el pagament del primer rebut de l’IBI per l’any 2020.  A més, ERC Avancem-MES ha demanat al govern local que presenti, en paral·lel, un pla de reactivació econòmica a la ciutat per posar-lo en marxa quan acabi el confinament.

Lleida

La Paeria impulsa la Xarxa de Solidaritat de Lleida per unificar i coordinar el voluntariat a la ciutat

L’alcalde, Miquel Pueyo, ha explicat que és una manera d’organitzar l’operatiu de suport i ajuda en la crisi del Covid-19, garantint la seguretat i les mesures de protecció necessàries L’Ajuntament de Lleida impulsa la Xarxa de Solidaritat de Lleida per unificar i coordinar el voluntariat a la ciutat. La iniciativa es posa en marxa per organitzar les accions de voluntariat i de suport comunitari que han sorgit els darrers dies per la situació d’emergència sanitària pel coronavirus. L’alcalde Miquel Pueyo ha valorat avui la solidaritat mostrada per la ciutadania i la seva capacitat de mobilització, un gest “encomiable” que cal unificar, garantint la seguretat i les mesures de protecció necessàries. En aquest sentit, la proposta es posa en marxa amb una pàgina web on es poden omplir els formularis tant per prestar ajuda com per sol·licitar-la. Les accions se centren bàsicament a donar suport o rebre’l per anar a fer la compra a la botiga o supermercat de proximitat; comprar medicaments a la farmàcia; suport tecnològic i/o de comunicació; suport psicològic i acompanyament telefònic i passeig d’animals domèstics per a la gent gran.

Gavà

ERC-Gavà per una gestió aeroportuària sostenible.

ERC-Gavà veu amb gran preocupació com s’està enfocant l’ampliació de l’aeroport del Prat per part d’AENA sense tenir en compte l’impacte que aquesta ampliació pot tenir sobre el territori i, sobretot, perquè sembla que no es té en compte l’actual situació d’emergència climàtica ni l’impacte que pot tenir sobre la població propera a l’aeroport. Certament l’aeroport del Prat és un dels puntals de l’economia catalana i està arribant a la seva màxima capacitat ja que aquesta és d’uns 55 milions de passatgers anuals i enguany ja ha arribat als 52.6 milions i, per tant, cal ampliar-ne la capacitat; ara bé, com s’ha de fer aquesta ampliació? Cal que el Prat segueixi sent una mena de “llanero solitario” respecte als aeroports de Girona i Reus? És raonable el créixer per créixer o cal pensar molt bé com es vol créixer? Des d’ERC-Gavà considerem que el futur de l’aeroport del Prat (i de la gestió aeroportuària de Catalunya) hauria de guiar-se per les premisses següents: -Els aeroports de Girona i Reus haurien de ser complementaris al del Prat i actuar tots com un conjunt.

Parets del Vallès

Ara Parets Esquerra Republicana proposa l’aplicació del vot telemàtic en els Plens Municipals

El Grup Municipal d’Ara Parets ERC hem presentat una moció per tractar en la Junta de Portaveus d’aquest març on demanem la creació de d’una comissió per modificar el Reglament Orgànic Municipal (ROM) per tal d’incloure de forma efectiva el vot telemàtic en els Plens Municipals de l’Ajuntament de Parets del Vallès. Tot i haver avançat molt en aquest aspecte, encara hi ha situacions que suposen una clara barrera i es converteixen en una clara desigualtat, especialment per les dones, en el moment de fer un pas endavant i ocupar un càrrec polític.  I quan el fan, moltes decideixen no repetir mandat per la dificultat de combinar la vida política, laboral i familiar, que en el cas de les dones és encara més accentuat. Per aquest motiu, la inclusió del vot telemàtic ens permetria donar resposta a la realitat social i personal que els nostres càrrecs electes es poden trobar al llarg del mandat.  La seva responsabilitat de representació no pot ser limitada pel fet de patir una malaltia de llarga durada o pel fet de gaudir d'un permís de maternitat o paternitat.

coronavirus
Nou Barris

Tanquem fins a nou avís

Informem que el Casal Republicà Francesc Layret, seu d'ERC Nou Barris, romandrà tancat fins a nou avís a causa de de la situació generada pel #COVID19, queden també suspeses totes les activitats previstes.

Cerdanyola del Vallès

El Grup Municipal d’ERC proposa una comissió de crisi institucional

Esquerra ofereix tot el seu suport al govern municipal a través d’una comissió permanent que permeti aportar idees i cooperar per afrontar les properes setmanes El Grup Municipal d’ERC a Cerdanyola entén que la situació d’excepcionalitat actual posa en crisi totes les formes de govern ordinàries. Per poder afrontar les necessitats dels propers dies de la ciutat caldrà unir esforços en favor de les persones, sobretot les més exposades per motius de salut o precarietat econòmica. El govern municipal trobarà dificultats imprevistes que caldrà superar amb la col·laboració de totes les forces polítiques. Esquerra proposa la creació d’una comissió política permanent amb els següents objectius: Consensuar les principals decisions amb afectació directa sobre la ciutat per sostreure-les del debat partidista Compartir la informació disponible, amb les degudes reserves per motius de protecció de dades Aportar propostes d’actuació directament al govern municipal Oferir ajuda en la gestió en els aspectes que l’alcalde vulgui delegar Aquesta comissió estaria formada per una persona de cada partit amb representació, que hauria de ser sempre la mateixa, com ara les portaveus o algú en qui elles deleguin.

Mataró

81 anys de l'afusellament de Josep Abril i Argemí

Avui, 16 de Març, fa 81 anys que el franquisme va assassinar Josep Abril i Argemí. Durant la seva vida política, Abril va exercir, entre altres, el càrrec d’Alcalde de Mataró. La seva vocació de servei públic i la seva trajectòria sempre lligada al compromís amb els valors socials i republicans li van valdre, perduda la guerra, la condemna a mort, com a tants altres militants del nostre partit. Josep Abril i Argemí va néixer a Santa Maria de Palautordera l’any 1869. Col•laborador del Partit Federalista i Republicà de Pi i Margall, va ser conseller de l’Ajuntament de Mataró durant els anys de la Restauració. Va ser un dels fundadors de la Secció Local d’ERC a Mataró, i l’abril de 1931, després que Esquerra Republicana arrassés a les municipals que donarien lloc a la instauració de la Segona República, es va convertir en el primer alcalde republicà de Mataró. El seu compromís amb la gent i, especialment, amb la justícia social, li van valdre la presó l’any 1934, després de participar activament dels Fets d’Octubre, un intent de la Generalitat republicana de repartir la terra entre els qui la treballaven.

Alt Urgell

Comunicat del Grup Comarcal d’ERC sobre la decisió de presentar un expedient de regulació temporal als treballadors i treballadores dels menjadors escolars.

Referent a la crisi oberta a l’equip de govern del Consell Comarcal de l’ Alt Urgell (JxCat i ERC), per la decisió unilateral per part del President, Miquel Sala, de presentar un expedient de regulació temporal als treballadors i treballadores dels menjadors escolars i, després de les converses mantingudes amb el grup de JxCat volem manifestar: El grup d’ERC al Consell vam entrar a governar l’ens comarcal amb la voluntat de compartir feina i responsabilitats amb el grup de JxCat, amb l’objectiu de millorar el servei que entenem ha de donar el Consell Comarcal a tots els municipis. Hem constatat que el dia a dia del govern de la institució no s’ha materialitzat com nosaltres l’entenem, produint-se desacords motivats per decisions unilaterals i falta d’informació respecte al nostre grup. Com a servidors públics i, amb la responsabilitat de superar la gravíssima crisi sanitària que estem patint, la prioritat ha de ser atendre a la ciutadania per superar l’excepcionalitat que estem vivint.