Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Osona

Continuen les presentacions del llibre “Tornarem a Vèncer” a Osona

Sant Julià de Vilatorta, Folgueroles, Gurb i Calldetenes protagonistes d’aquesta setmana vinent. La proposta d’ERC per assolir l'independència en format llibre escrit per l’Oriol Junqueras i la Marta Rovira, continua amb els següents actes oberts a tothom a; SANT JULIÀ DE VILATORTA Dilluns, 12 d'octubre. 12h. Plaça Catalunya Bruna Ferrer, periodista, politòloga Josep Mª Jové, diputat d'ERC i portaveu adjunt al Parlament FOLGUEROLES Dilluns 12 d'octubre. 18,15h. Centre Cultural  Jordi Fàbrega, diputat provincial i president d'ERC Osona  El 12 d’octubre, res a celebrar! GURB Presentació telemàtica. Plataforma Zoom. 13 d'octubre a les 19h. Carles Mundó, advocat i ex conseller Josep Casassas, alcalde de Gurb Meritxell Serret, ex consellera i delegada del Govern davant la Unió Europea Inscripcions fins el 12 d'octubre a osona@esquerra.cat CALLDETENES Diumenge 18 d'octubre. 12,30h. Plaça 11 de Setembre (en cas de pluja, baixos de l'Ajuntament) Màrius Valls, portaveu d'ERC a l'Ajuntament Mirella Cortés, portaveu d'ERC al Senat

Vallès Occidental

Una victòria del municipalisme republicà

Després de dir-nos reiteradament que era impossible, el govern espanyol ha hagut de cedir i permetre que els nostres pobles i ciutats facin servir els seus recursos per atendre l’emergència social, econòmica i sanitària   Els ajuntaments dels nostres pobles i ciutats podran fer servir els recursos dels que disposen per atendre les necessitats urgents dels seus veïns i veïnes. Milions i milions d’euros fins ara bloquejats als bancs per les injustes i inhumanes regles de l’austeritat fiscal serviran per afrontar l’impacte de la pandèmia més important del darrer segle. Un fet d’una lògica aclaparadora per als que ens dediquem al servei públic però que ha costat una llarga batalla contra un govern del PSOE i Unides Podem que fa mesos que ens repetia, una i altra vegada, que suspendre els topalls de les regles de despesa era, ras i curt, “impossible”. Aquest dimarts, però, ho han aprovat en Consell de Ministres.   Al Maresme i al Vallès Occidental i l’Oriental hi ha nombrosos ajuntaments que es poden beneficiar d’aquesta conquesta.

Cardedeu

80è. aniversari d'un crim d'estat: homenatge president Companys

Des d’Esquerra Republicana de Catalunya a Cardedeu, com cada any, convidem a tothom a compartir el moment de llançament de salves d’honor en homenatge al President Lluís Companys.  Aquest és el 80è aniversari i ara més que mai cal reivindicar la memòria de l'únic president europeu, escollit democràticament, que ha estat afusellat. Us esperem dijous 15 d’octubre, a les 7 del matí, a la plaça de Sant Joan. Tot seguit li retrem un breu homenatge darrere l’Ajuntament, al Jardí que porta el seu nom. Tornarem a lluitar, tornarem a sofrir, tornarem a vèncer!  

Vinaròs

I TROFEU “VINARÒS, MAR DE LA GARROFA”, A LA INCULTURA

En ple confinament, l’alcalde Guillem Alsina va traure’s del barret una proposta agosarada per als estàndards locals: “transformar la plaça de bous en un espai polifuncional per a instal·lar un escenari homologat desmuntable, així com una estructura desmuntable en forma d’envelat que puga cobrir part del mateix escenari”. I certament, la idea ha quallat; durant l’estiu, la plaça de bous es va convertir en “Vinaròs-Arena”, l’espai que ha acollit una programació variada i de qualitat que no només ha desafiat Coronavirus, sinó que ha demostrat en la pràctica les il·limitades possibilitats que ofereix la plaça per a convertir-se en un espai multicultural durant tot l’any. Per a fer realitat aquest projecte calen dos requisits: 1) la cobertura total de la plaça, 2) l’eradicació de la tauromàquia. Per a assolir el primer cal dissenyar un projecte detallat i rigorós, un pressupost i una inversió assumibles a mitjà termini. Pel que fa a la segona premissa, només cal il·lustració, voluntat i coratge, sobretot per part dels partits que es diuen progressistes i defensors dels drets dels animals i que formen The Government Team.

ERC Sants - Montjuïc

XXV Premis Nacionals President Lluís Companys

El proper dia 29 d’octubre a les 19:30 hores es farà entrega dels premis al Centre Cívic Casinet d’Hostafrancs. (carrer Doctor Triadó, 53). Després d’un període de recepció de propostes per part dels militants d’Esquerra Republicana de Catalunya de Barcelona, els militants del Casal Jaume Aiguader han decidit quines persones i entitats han fet suficients mèrits. Aquests son el guardonats/des d’aquesta edició: Fundació Indali i Indian Culture Centre. Aquesta fundació ha ajudat a més de 9.000 persones amb productes alimentaris gratuïts durant els moments més durs de la pandèmia i ho continua fent ara per la crisis econòmica que ha portat. Núria Capafons Beser. Dona de 96 anys. El seu pare va ser militant del Casal de Sants quan es va fundar ERC, Josep Capafons, enquadernador, durant la guerra civil van cremar els seus llibres al mig de la plaça Espanya. Va donar tota la col·lecció de El Patufet a la biblioteca de l'Espanya industrial. Es una persona amb una gran mentalitat republicana.

Monument a Lluís Companys a la cruïlla de l'Avinguda 11 de Setembre amb C/ Rector Homs a la nostra ciutat
El Prat

SUSPESA OFRENA FLORAL AL PRESIDENT LLUÍS COMPANYS

Tradicionalment, el 15 d'octubre fem l’Ofrena Floral a Lluís Companys, per commemorar l'aniversari del seu assassinat per part del règim feixista l'any 1940. Davant la situació actual que estem vivint amb la pandèmia de la COVID-19, tant la secció local com el grup municipal d'ERC-El Prat informem de la decisió de suspendre aquest acte per preservar la salut i la seguretat de la ciutadania. Alhora, entendríem que hi hagi entitats que tinguin voluntat de dur-la a terme i, davant aquesta iniciativa, els hi demanem que ho facin de manera individual o com a entitat, respectant no ser més de 6 persones i aplicant les mesures higièniques sanitàries recomanables. Gràcies per la vostra comprensió i responsabilitat!  

Lleida

El Ple de la Paeria aprova la moció presentada per Esquerra per aclarir les presumptes irregularitats comeses per la monarquia

La moció manifesta el rebuig al sistema monàrquic espanyol, que presenta sòlids indicis de corrupció i és hereu del franquisme. El Ple de la Paeria celebrat aquest divendres 9 d’octubre ha aprovat, amb 15 vots a favor (Esquerra Republicana – AM, JuntsXCat i Comú de Lleida) i 11 vots en contra (PSC, Ciutadans i PP) la moció presentada per Esquerra Republicana que demanava aclarir i investigar les presumptes irregularitats que envolten la monarquia espanyola i, en concret, la figura del rei emèrit Joan Carles I. El regidor d’Esquerra Republicana – Acord Municipal a la Paeria, Jaume Rutllant, ha recordat que “no parlem només de política i drets fonamentals, parlem també de l’engany que ha suposat el comportament presumptament corrupte del rei emèrit Joan Carles I”. És per això que Esquerra Republicana demanava en aquesta moció el rebuig al sistema monàrquic espanyol i fer efectiva la retirada dels reconeixements a Joan Carles de Borbó en tot allò que afecta a la ciutat de Lleida.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Consell Comarcal, Educació, Josep Bargalló, Palau de Santa Eulàlia, Escola Rural
Alt Empordà

Josep Bargalló anuncia la reobertura de l'escola rural de Palau de Santa Eulàlia

El consell d'educació Josep Bargalló, ha anunciat durant la visita que ha dut a terme a Palau de Santa Eulàlia, la reobertura de l’escola rural, tancada des de la dècada de 1970. El conseller ha expressat la importància d’obrir escoles, especialment en pobles de zones rurals ja que “Hi ha motius de tot tipus -pedagògics, de país, de territori i de societat- per dir que les escoles petites tenen molt de futur. És per això que ens hem de plantejar tornar a obrir escoles. Tenim la certesa que els grups petits tenen més virtuts que els grups grans”. Josep Bargalló i l’alcalde de Palau de Santa Eulàlia, Xavier Camps, han visitat l’edifici propietat municipal on s’ubicarà la nova escola del poble. El conseller ha explicat que per obrir una nova escola calen tres requisits: un mínim d’alumnes –entre 13 i 15-, que l’alumnat estigui sostingut en el temps i que disposi d’un espai adequat. Així doncs Bargalló ha explicat que “Palau de Santa Eulàlia compleix tots els requisits per tornar a obrir l'escola”.

País Valencià

EL PSOE D’EL PUIG NEGA LA MUNTANYETA DE LA PATÀ A ESQUERRA REPUBLICANA DEL PAÍS VALENCIÀ PER FER EL 61é APLEC.

ERPV, 09/10/2020 L’ajuntament d’El Puig ha denegat el permís per celebrar el 61é Aplec del Puig a Esquerra Republicana del País Valencià perquè «es troba reservat per a altres usos organizats per aquest Ajuntament». La resposta ha estat qualificada d’"excusa" pels republicans valencians. Per a la Secretària General d’ERPV, Maria Pérez, «és molt greu el que diu el PSOE en la seua resposta. A qui se li acudeix organitzar res a la Muntanyeta de la Patà un darrer diumenge d’octubre? Només pot haver ignorància absoluta sobre què és el País Valencià o una mala fe profunda per intentar impedir l’acte més important del valencianisme i el sobiranisme valencià, amb 60 anys d’història». La direcció d’ERPV entén la reacció del PSOE com un atac frontal al sobiranisme valencià. En paraules del president, Josep Barberà, «tot el sobiranisme valencià es veu atacat amb aquesta decisió. Açò demostra que és Esquerra Republicana qui fa nosa i qui fa por al règim del 78, qui posa en escac la monarquia borbònica".

Cornellà de Llobregat

Les entitats en escac. Seguretat Sí, paràlisi No.

Continuem immersos en la lluita contra la pandèmia ocasionada per la Covid-19, s’han adoptat mesures excepcionals, s'han creat protocols de seguretat i campanyes de conscienciació i ningú nega que s'han de seguir adoptant. En aquest sentit, es va emetre el Decret d’Alcaldia on s’acordava la prohibició de la realització d’actes, festes i concentracions privades en l’espai públic i a les instal·lacions municipals, incloses les festes majors de barris i revetlles, per tal de contribuir a reduir els contagis de la Covid-19. Aquest decret limitava les activitats fins al 31 d’agost i podem compartir i entendre que es prengués aquesta mesura. Però ara, el govern de la ciutat ha prorrogat el decret fins al 31 de desembre del 2020. Aquesta mesura limita completament les activitats a la ciutat.  Cornellà té un ric teixit associatiu i la ciutat es caracteritza pels centenars d’actes i activitats que organitzen majoritàriament les entitats i associacions de la ciutat, i que la doten d’unes necessàries relacions socials que es veuen greument afectades per la situació actual i per la prohibició del Decret.

Ebre

Fornós: “La producció d’arròs, el cultiu del marisc i la pesca estan amenaçats, si no protegim el Delta”

La diputada republicana Irene Fornós ha preguntat avui al Parlament a la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà sobre la importància del Delta de l’Ebre per al sector primari. Fornós ha afirmat que “la producció d’arròs al Delta de l’Ebre, el cultiu de marisc i la pesca estan amenaçats si no protegim el Delta de l’Ebre”. La diputada ha destacat la simbiosi i dependència mútua existent entre el Delta i el sector primari a la vegada que ha reclamat una major implicació  i més actuacions per poder revertir la fragilitat del Delta. En aquest sentit ha advertit que “qualsevol temporal, i no cal que siguin tan violent com el Glòria, tornarà a posar en evidència que el Delta de l’Ebre està en perill”. Ha dit Fornós, atribuint-ho a “una fragilitat motivada per la regressió, la subsidència, la minva de cabals del riu i les conseqüències del canvi climàtic”. La diputada ha reclamat al “govern central que es posi les piles per fer possible l’arribada al Delta dels sediments retinguts als embassaments de Riba Roja i Flix”.

Federació de Girona

Esquerra exigeix al govern espanyol que repari els danys ocasionats a la desembocadura Tordera per la maquinària pesant de la Direcció General de Costes

Esquerra Republicana exigeix al govern espanyol que repari tots els danys ocasionats a la desembocadura de la Tordera per la maquinària pesant de la Direcció General de Costes el passat 17 de juny.  El grup al Senat d’Esquerra Republicana-EH Bildu han presentat una moció perquè es refaci tot el que es va malmetre i es preguin les mesures necessàries perquè no es torni a danyar un espai protegit i que forma part de la Red Natura 2000 de la Unió Europea. El Senador per Girona, Jordi Martí Deulofeu, ha afirmat que els fets són “prou greus perquè el Ministeri actuï i regeneri la zona protegida de forma immediata”. “A més exigim al govern espanyol que adopti les mesures necessàries per evitar altres danys en aquesta zona protegida i de gran valor ambiental en un futur”, ha afegit. En concret, Esquerra Republicana demana que es prohibeixi la neteja mecànica i de vegetació d’aquest hàbitat protegit i que, en actuacions futures, totes les tasques de neteja de residus es realitzin de forma manual amb l’objectiu de minimitzar al mínim l’impacte en l’ecosistema.

Marc Bosch · Conseller de districte
Gràcia

Ocupació juvenil i participació de Schrodinger. On anem?

La crisi econòmica provocada per la COVID-19 ha afectat de manera desproporcionada les persones joves, amb una taxa d’atur que ha vorejat el 50%. La situació precària que ja patia el jovent barceloní s’ha agreujat encara més: les taxes d’ocupació es recuperen molt més lentament que per la població general i posa encara més obstacles a l’emancipació. Independitzar-se a Barcelona avui és poc menys que una quimera. Malgrat que l’Ajuntament de Barcelona ha impulsat una inversió considerable en foment de l’ocupació, des del Jovent Republicà hem trobat a faltar concreció pel que fa a les polítiques d’ocupació a favor de la gent jove. Per aquest motiu, vam presentar una pregunta per escrit a tots els districtes demanant quines polítiques i programes té previst iniciar l’ajuntament en aquest àmbit. La resposta que a Gràcia vam rebre del nostre regidor Eloi Badia va ser, diguem-ne, sorprenent. El regidor Badia ens va detallar una sèrie de grups de treball, teòricament participatius vinculats a l’ocupació juvenil.

País Valencià

AQUESTA ÉS L'ENTREVISTA CENSURADA PER LYDIA DEL CANTO

Després de denunciar mil i una agressions a la llibertat d'expressió, a la llibertat de pensament i a tantes altres llibertats (malauradament massa darrerament), ara ens toca a nosaltres i de la manera més absurda que mai hauríem pogut imaginar.  Després d'haver contractat i pagat un paquet publicitari a Levante-EMV per al dia de hui, 9 d'octubre, ahir rebien la telefonada d'una treballadora que ens deia que "per ordre de la directora", Lydia del Canto, el contingut d'aquesta entrevista no anava a publicar-se. No va haver-hi cap argument ni excusa. Simplement, com feia Cotino a l'antiga Canal 9 va ordenar que no es publicara.  En tot aquest assumpte, volem remarcar la professionalitat i amabilitat que han tingut les treballadores i treballadors de Levante-EMV amb els quals hem estat en contacte per preparar tots els materials, no solament aquesta entrevista. Treballadors que ens fan patir quan pensem en la direcció amb la que treballen. El pitjor de tot és que aquesta dona diu ser progressista, feminista i defensora de mil i un drets.

Nou Barris

Proposicions sobre l'ocupació de vivendes

Els Grups Municipals de C's i BxC van presentar al Ple de Districte dues proposicions vers la problematica de l'ocupació il·legal de vivendes.  El nostre conseller de Districte Miquel Román, va replicar que tot i que les ocupacions d'habitatges on un greu problema, no totes les ocupacions son iguals. És cert que n'hi ha amb la finalitat de dur a terme activitats delictives (narcopisos, explotació de dones, vendre o llogar il·legalment l'immoble ocupat, extorsionar a la persona propiertaria). Però ni ha d'altre, la majoria, sobretot a Nou Barris, de caire social. Son ocupacions de persones i families que es veuen abocades a viure al carrer. Per Esquerra aquesta hauria de ser la principal preocupació dels Grups. Al voltant del 80% dels habitatges ocupats son de grans tenidors, la majoria de bancs. Els mateixos bancs que hem rescatat amb diners públics. També hi ha ocupacions per a dur a terme accions de tipus social. En Román ha recordat que precisament l'Ateneu Popular neix de l'ocupació i desmantellament per part del veïnat d'una planta asfàltica.

Nou Barris

L'estat de les àrees per a gossos del Districte

Esquerra va presentar al Districte una Demanda de Seguiment. Demanarem que s’informi de l’estat d’execució de la proposició aprovada pel Consell de Districte del dia 9 d’octubre de 2010 amb el següent contingut: «Que el govern del Districte de Nou Barris es comprometi a dur a terme abans de final d’any lesactuacions urgents necessàries per a deixar en condicions òptimes d’ús les àrees per a gossos delDistricte existents i desencallar els projectes aturats. Aquestes actuacions han de tenir en compte, coma mínim: - Executar les millores reclamades pels usuaris de l’Àrea d’Esbarjo de Gossos de Prosperitat, amb la instal•lació de doble porta, millora dels subministrament d’aigua i de les condicions d’higiene i manteniment, entre d’altres. - Executar les obres necessàries de correcció per a posar en condicions d’ús òptim i poder obrir al públic l’Àrea de Gossos del Parc de la Guineueta. - Que s’inclourà en el procés del PAD la definició d’un espai consensuat amb veïnes, veïns i usuaris -en localització i característiques- d’una Àrea per a Gossos en l’entorn de Can Xiringoi.

quines mesures ha pres per facilitar la comunicació de les persones sordes amb l'administració
Nou Barris

No s'ha proporcionat cap mascareta transparent als serveis municipals que atenen la ciutadania

El Consell Sectorial de Persones amb Discapacitat va demanar el 23 de juliol passat mesures per que les persones sordes puguin realitzar gestions i tràmits a la Seu del Districte davant l'impossibilitat de poder trucar per telèfon, i  de comunicar-se amb els funcionaris de manera presencial, bé per que aquests no entenen el llenguatge dels signes, bé per la dificultat de poder llegir els llavis amb les mascaretes. La consellera responsable d’aquest àmbit va reconeixer al Ple de Districte, i a preguntes de la Montserrat Cuspinera per Esquerra, que encara que s'havien adquirit 500 mascaretes transparents no s'havia proporcionat encara cap als serveis municipals que atenen a la ciutadania. L'Ajuntament preveu fer-ho amb una segona partida que tenen previst adquirir. En gairabé 3 mesos l'Ajuntament no ha esat capaç de donar resposta a la demanda. A Nou Barris no podem deixar ningú enrera. Tothom te dret a poder comunicar-se i fer gestions amb l'administració sense que la crisi sanitaria comporti la pèrdua de drets.

Mesures aprovades
Nou Barris

Totes les propostes d'ERC tiren en davant al Plenari de Nou Barris

A causa de la crisis sanitària del coronavirus el Ple de Districte ha estat a porta tancada. Tot i això quatre representants de les organitzacions en defensa dels drets de l’habitatge van aconseguir intervenir presencialment.  La proposta de resol·lució de C's i BxC tractaven vers l'okupació. Per això veïns i veïnes organitzades del Sindicat d’Habitatge de Nou Barris, l’AV de Ciutat Meridiana i la Xarxa de Suport de Verdum van concentrar-se davant les portes del districte. Paral·lelament un altra grup va aconseguir introduïrse a la seu del Districte i arribar fins a la porta de la Sala de Plens. Demanaven poder intervenir en aquest punt. La sessió del Plenari va quedar interrumpida mentres els seus membres decidien si permetien aquesta intervenció. De forma majoritaria es va decidir pemetre a una petita delegació de quatre persones intervenir en el Plenari tot garantint totes les mesures de seguretat.  Per altra banda totes les iniciatives d'ERC al Ple de Districte van tirar endavant: - La Declaració Institucional de reconeixement a la figura del Pare Manel, que fou aprovada per unanimitat.