Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Cerdanyola del Vallès

Esquerra guanya el recurs contra la el conveni amb la UAB on l’Ajuntament pagava 2’6 milions

El Grup Municipal d’Esquerra a Cerdanyola va denunciar el conveni on es comprava el terreny de l’Escoleta a la UAB a preu de terreny edificable, en una operació que pretenia liquidar deutes anteriors. La bona relació amb la UAB ha de ser compatible amb una gestió pública impecable dels recursos dels contribuents. El jutjat del contenciós administratiu número 5 de Barcelona dóna la raó a Esquera en el recurs interposat pels regidors d'ERC Daniel Mallén i Helena Solà, i anul·la l'acord pres el 17 de desembre de 2014 que aprova el conveni entre l'ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la UAB referent al reconeixement, liquidació i extinció de diverses obligacions econòmiques. El conveni anul·lat establia que l'ajuntament de Cerdanyola del Vallès adquiriria per compra venda a l’UAB el terreny i l’edifici de l'Escola Bellaterra (l'Escoleta), per un import de 2.614.847.55€, i es reconeixia la prescripció d'uns deutes tributaris de la Universitat Autònoma per valor de 483.

Tarragona

ERC reclama un reglament que permeti les actuacions artístiques al carrer

Els republicans demanen que es consensuï amb artistes, veïns i comerciants El grup municipal d’ERC  vol que Tarragona disposi d’un reglament que permeti les actuacions artístiques als carrers de la ciutat. ‘Avui dia a Tarragona no està permesa l’activitat musical al carrer ni cap altre tipus d’expressió artística. Aquesta prohibició ens fa més petits  com a ciutat’, manifesta el líder republicà Pau Ricomà. El principal grup de l’oposició a l’ajuntament impulsa aquesta proposta ‘per posar fi a una situació de menysteniment de la cultura al carrer’  . Pau Ricomà lamenta que ‘una ciutat que associa cultura al carrer amb soroll i molèsties està predestinada a allunyar la creativitat i esdevenir inevitablement avorrida’. Des d’ERC recorden que al 2016 l’equip de govern prometia elaborar una normativa que permetés la música al carrer i que no s’ha realitzat mai. ‘No s’entén que una ciutat mediterrània com Tarragona, amb un clima ideal per propiciar activitat cultural al carrer, segueixi prohibint la música i altres formes d’expressió artística’, afirma Pau Ricomà.

Bages

Cristina Fabregat, candidata d'ERC Castellgalí per les municipals

L'assemblea local d’ERC de Castellgalí va elegir per unanimitat a Cristina Fabregat i Sintes com a candidata a l’alcaldia per a les eleccions municipals del proper any. De ser elegida com a alcaldessa, seria la primera dona al capdavant de l’Ajuntament de Castellgalí. La nova candidata republicana és una persona que ja compta amb experiència a l'àmbit polític local, ja que va ser regidora d’Educació i Salut Pública a Castellgalí com a independent durant el mandat 2008-2011. Ara, ha pres la decisió de tornar a la política local 'amb la il·lusió de donar una resposta a les inquietuds que he anat detectant amb el contacte amb els veïns'. I per això es marca com a objectiu 'crear un projecte engrescador i participatiu, amb una nova mirada al poble, posant l’èmfasi en tots els aspectes potencials que té, trencant la inèrcia de les legislatures passades i convertir-lo en un entorn en el que el seus habitants se sentin integrats i còmplices de la vida al poble' de manera que, afirma, 'aquest deixi de ser un lloc on dormir a ser un lloc on viure'.

ERC Badalona

Les obres de reurbanització de la plaça Roja de Sant Roc estaran acabades aquest estiu

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha visitat aquest dilluns la plaça Roja del barri de Sant Roc, un espai on des del passat mes de gener s’està desenvolupant un important projecte de reurbanització per renovar la pavimentació, l’arbrat, el mobiliari urbà, l’enllumenat i el clavegueram. L’alcaldessa ha estat acompanyada pel primer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Habitable, Oriol Lladó, pel segon tinent d’Alcaldia i regidor de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas i per la regidora del Districte 6, Fátima Taleb. La previsió és que les obres finalitzin durant el mes de juliol.   Concretament, les obres consisteixen en nous paviments de formigó de color vermell, la reparació de les jardineres amb nous bancs perimetrals, la plantació d’arbrat i de nova jardineria. També s’inclou nou mobiliari urbà amb bancs i papereres, una zona de jocs infantils d’accés universal amb paviment de cautxú, una zona de jocs biosaludables per a la gent gran al carrer Vélez Blanco i una nova àrea de gossos amb el mobiliari urbà corresponent.

ERC Badalona

Finalitzen les obres de reurbanització del carrer de la Costa, situat al nucli històric del barri de Dalt de la Vila

  Amb l’organització de diverses activitats obertes a la ciutadania, el Govern municipal ha volgut celebrar aquest dilluns a la tarda la finalització de les obres de reurbanització del carrer de la Costa. El projecte ha permès revalorar i potenciar l’estructura medieval d’aquest carrer situat al nucli històric de Dalt de la Vila. S’ha recuperat, restaurat i rehabilitat aquest carrer i també s’han millorat els serveis urbans públics.   Aquesta actuació ha tingut un cost de 211.000 euros. Les obres, que van començar el passat mes de febrer, han inclòs la renovació dels paviments, reproduint les característiques històriques, i també del clavegueram i de les xarxes de serveis.   L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, acompanyada pel primer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Habitable, Oriol Lladó i  pel regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran, han visitat el carrer de la Costa. El regidor Lladó ha explicat que en els arranjaments efectuats en el carrer de la Costa "s’han respectat la fisonomia i la identitat particular d’aquest indret, alhora que s’ha millorat l'accessibilitat i el pas per a les persones, facilitant així l'entrada a l'emblemàtic barri de Dalt de la Vila".

Sant Joan de les Abadesses

ERC demana quines accions anti-droga es duen a terme al municipi

En el marc de la sessió plenària del passat divendres 1 de juny, el portaveu del grup municipal d'ERC a l'ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, Sergi Albrich, va preguntar, durant el torn obert, de paraula "quines accions està duent a terme l'ajuntament, conjuntament amb els Mossos d'Esquadra, per evitar els intercanvis de substàncies en diversos punts del municipi. Es dóna la circumstància que diversos veïns han altertat d'aquestes pràctiques a les últimes setmanes i creiem que els hi hem de poder donar alguna resposta del què s'està fent des de l'ajuntament". L'alcalde Ramon Roqué va apuntar que les accions que es poden dur a terme no sempre es poden fer públiques i que mensualment es realitza una reunió amb els cossos policials per fer un seguiment de les actuacions. En aquest punt, des dels grups de l'oposició es va afegir que "seria important que tots els grups polítics del consistori també forméssim part d'aquestes reunions i que s'estableixi un protocol de seguiment i informació entre els grups polítics municipals".

Fotomontatge de com seria la placa institucional de l'Avinguda de la República.
Gavà

ERC-Gavà dona suport a la campanya ciutadana que ha recollit 1.295 signatures per demanar el canvi de nom de l'Avinguda Joan Carles I pel d'Avinguda de la República

Entitats de Gavà registraran a l'Ajuntament demà dimarts, 12 de juny, a les 17.30 hores, les 1.295 signatures ciutadanes recollides des del passat mes d'abril per demanar el canvi de nom de l'Avinguda Joan Carles I pel d'Avinguda de la República. La campanya ha estat impulsada per les seccions locals d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i pel col·lectiu La Mata de Jonc i compta amb el suport i l'adhesió d'ERC. Les tres associacions presentaran la proposta en forma de prec al Ple municipal de juny, una demanda feta en anteriors ocasions, sense èxit, per grups polítics del consistori. Aquest cop, però, la reclamació pren més força que mai després dels darrers casos de corrupció i els escàndols mediàtics protagonitzats per la casa reial espanyola i l'alineament de l'actual monarca, Felip VI, amb la repressió i la violència contra les institucions i el poble de Catalunya arran del referèndum de l'1-O. Tot plegat va fer que al darrer baròmetre del Centre d'Estudis i Opinions (CEO), fet públic el passat 18 de maig, la monarquia fos la institució pitjor valorada pels catalans, amb una nota d'1,87 sobre 10.

Imatge d'un dels moments del ple de maig
Palafolls

ERC deplora que l'alcalde s'instal·li en el 'feminisme estètic'

Esquerra Republicana denuncia les actituds i els comentaris masclistes que van tenir lloc durant el darrer ple municipal de maig, quan el grup municipal republicà va portar a votació una moció que instava a l'Ajuntament a defensar de manera activa a totes les dones que puguin ser víctimes d'alguna agressió sexual, com ha succeït en el recent cas de 'La Manada'.  Malgrat que la moció va tirar endavant per majoria, i el govern havia aprovat en el mateix ple un protocol d'actuació en cas de produir-se alguna agressió, els gestos i les paraules d'alguns membres del plenari no van anar per la mateixa banda. El propi alcalde de Palafolls, el socialista Valentí Agustí, va desautoritzar el discurs antipatriarcal del seu company de govern Juan Andrés Osorio (EUiA) amb rialles i comentaris fora de lloc, tal i com es pot sentir a l'àudio adjunt a la notícia. La regidora d'ERC, Susanna Pla, va denunciar ràpidament l'actitud de supèrbia i de manca de respecte al conjunt de les dones per part de la primera autoritat del municipi, amb uns comentaris fets amb grolleria que s'han anat repetint cada vegada que ha arribat una moció feminista al ple del consistori: "Em sap molt de greu que cada vegada que presentem una moció que afecta les dones, acabem fent broma": "Em sembla que, a més, el cas del que estem parlant és molt delicat".

Conversa amb la consellera Meritxell Serret.
Valls

La consellera a l’exili Meritxell Serret protagonitza la primera Trobada Municipalista d’ERC Alt Camp

Càrrecs electes, militants, simpatitzants i amics d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Alt Camp han pogut conversar avui per mitjà de videoconferència des de Brussel·les amb la consellera d’Agricultura a l’exili, Meritxell Serret, durant la primera Trobada Municipalista comarcal que s’ha celebrat al Convent del Carme de Valls. Una cinquantena llarga d’assistents i la consellera han pogut intercanviar paraules d’ànim i coratge per superar la situació actual de Catalunya i avançar en la construcció de la República des del nou Govern de la Generalitat i a partir d’una àmplia victòria en les eleccions municipals del 2019.   La trobada ha començat amb la benvinguda del president d’ERC Alt Camp, Josep M. Pallàs, i d’ERC Valls, Andreu Garcia, i amb les intervencions dels quatre regidors a l’equip de govern municipal de l’Ajuntament de Valls -Jordi Cartanyà, Òscar Peris, Núria Gavarró i Francesc Anguela-, que han exposat les principals línies de treball i els projectes de futur de les seves respectives regidories.

Fornells de la Selva

Francesc Triola repetirà com a cap de llista d’ERC a Fornells a les municipals 2019

El passat 8 de juny l'executiva local d'ERC de Fornells va celebrar una assemblea en la qual va ser nomenat Francesc Triola com a cap de llista a les municipals 2019. Triola afronta el nou repte amb un equip compacte que vol anar eixamplant, amb l'objectiu que a Fornells es produeixi un canvi de govern i trencar amb velles inèrcies,sense oblidar els objectius de país. Serà la segona vegada que Francesc Triola encapçalarà la llista dels republicans a la població, després que va anar també de número 1 el 2015. Triola es presenta amb tota la il·lusió i energia. Vol portar els valors republicans a l'ajuntament: universalitat de les actuacions, gestió professional i ètica, justícia social, igualtat d’ oportunitats i, sobretot, servei públic, amb les persones sempre com a prioritat.  Triola al llarg de l'acte en el qual va ser escollit cap de llista va insistir que “cal un augment de la transparència i de la comunicació a l’Ajuntament, més processos participatius i acostar-se molt més als veïns i a les veïnes del poble”.

Pallejà

Festival Infantil

Aquesta tarda nenes i nens de Pallejà han gaudit de cançons, pintures, maquillatge, globus i un ambient del tot FAMILIAR. Gràcies per venir i sobre  tot GRÀCIES a la gent que no va voler cobrar les butlletes de la Grossa.

Terrassa

MERCAT DE LA INDEPENDÈNCIA: NOVA PLAÇA PORXADA

El grup municipal d’ERC-MES presenta un projecte per convertir una de les ales del Mercat de la Independència en una plaça porxada. El projecte planteja una reconversió respectuosa amb l’edifici que obri a noves possibilitats d’interacció del mercat amb l’entorn.   Isaac Albert: “Volem guanyar un nou espai diàfan al centre de la ciutat, per l’activitat social, cultural, comercial... I acostar aquesta al Mercat, revitalitzant-lo i donant-li un nou ús” El grup municipal d’ERC-MES ha presentat aquest divendres en roda de premsa el seu plantejament pel futur del Mercat de la Independència amb una reforma que pretén incidir en l’equipament per dotar-lo de major centralitat i activitat. La proposta implica  convertir l’ala del mercat dedicada al peix actualment en una gran plaça porxada. Per plantejar el projecte s’ha parlat amb la gerència del Mercat i amb patrimoni i s’ha desenvolupat un primer plantejament arquitectònic que mostra la possibilitat de desenvolupar la reforma arquitectònica tot respectant els elements Patrimonials.

Baiget ha visitat les obres d'ampliació proposades per ERC-Avancem
Lleida

ERC-Avancem celebra l’ampliació del CAAC i proposa tallers de sensibilització a les escoles per evitar l’abandonament de mascotes

Les obres d’ampliació del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Lleida impulsades pels republicans s’estan acabant  El grup municipal d’ERC-Avancem insta l’equip de govern de la Paeria a organitzar als centres educatius de Lleida xerrades i tallers de sensibilització per tal de fomentar la tinença responsable d’animals i les adopcions com a acció complementària a la campanya publicitària endegada recentment. L’objectiu és evitar abandonaments i la possible sobreocupació del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia, que s’està ampliant a proposta del grup republicà. Després de fer una visita a les obres del centre, el portaveu del grup, Josep Maria Baiget, ha celebrat que “en l’últim any el govern municipal s’ha posat les piles en la millora del benestar dels animals després de donar llum verda a les demandes d’Esquerra: el canvi de nom de ‘canera’ pel de ‘Centre d’Acollida d’Animals de Companyia’ i les obres d’ampliació de les instal·lacions”.

Foto: Ajuntament de Mataró
Maresme

ERC expressa el seu condol per la mort del regidor socialista Juan Manuel Vinzo

Des d'Esquerra Republicana al Maresme lamentem i expressem el nostre condol per la mort del regidor de Salut del PSC de Mataró i vicepresident 3r del Consell Comarcal del Maresme, Juan Manuel Vinzo, que ens ha deixat massa aviat, als 48 anys.  Vinzo també havia exercit anteriorment de metge del servei de Neonatologia de l'Hospital de la Vall d'Hebron i de Pediatra a la Clínica Quirón.  Des d'ERC reiterem tot el nostre escalf i suport a la família i als companys de partit del Juan Manuel. Descansa en pau.  

Salou

CAP DE LLISTA MUNICIPALS 2019 A ERC SALOU

Sandro Boquet és escollit candidat republicà per Salou al 2019. Ha rebut un recolzament unànime i per tercera vegada encapçalarà la llista republicana a la capital de la Costa Daurada Alexandre “Sandro” Boquet Cervera ha estat escollit candidat a l’alcaldia a les eleccions municipals de 2019 en l’assemblea de la Secció Local d’ERC Salou. Ha rebut un recolzament unànime i per tercera vegada encapçalarà la llista republicana a la capital de la Costa Daurada. Sandro Boquet és regidor des de 2015 juntament amb el company Marçal Curto. Tots dos realitzen una tasca ingent de control del govern municipal. En el seu discurs, el flamant alcaldable dels republicans ha declarat que “falta un any per les eleccions locals i seguirem aprofundint la fiscalització de l’acció d’un govern municipal que notem esgotat i, massa cops, el veiem amb el pas canviat respecte la realitat del país”. “Treballem des de l’oposició, sí, però tenim una clara vocació de govern.

Tarragona

[OPINIÓ] El llorer dels Jocs no serà per M. Rajoy

Pocs dies abans de la inauguració dels Jocs del Mediterrani correspon desitjar a l’organització, a la ciutat i a tots els esportistes els més grans dels èxits. Convidar la gent de Tarragona a disfrutar-los, cadascú com lliurement vulgui, omplint les grades dels colors que triï i onejant la bandera que més li agradi. Els espais públics han de facilitar la llibertat d’expressió i els estadis esportius no en poden ser una excepció. Pensem que les coses haguessin pogut ser d’una altra manera, que els Jocs haguessin pogut significar un salt endavant de la ciutat. Aquest era l’objectiu dels Jocs, emmirallant-nos amb tot el que de bo va significar la Barcelona olímpica. Aquesta transformació estava a l’objectiu i s’hauria pogut assolir si tots els agents institucionals haguessin estat a l’altura. Només cal repassar els diferents plans directors presentats per l’organització, s’hi descriuen les inversions que cada institució havia de fer. Vet aquí que cadascú va complir la seva part, menys el govern espanyol, del Partit Popular, per cert.

Cerdanyola del Vallès

Esquerra presenta l’estratègia «Residu zero» a Cerdanyola

Els residus urbans són un dels principals problemes ambientals de les ciutats i la seva solució és difícil, cara i sovint contaminant. La reducció dels residus que generem és clau abans d’afrontar altres opcions, també necessàries, com la reutilització o el reciclatge. Segons dades de l’IDESCAT de 2016, cada habitant de Cerdanyola genera 1’17 quilos de residus diàris de mitjana, sense comptar els residus industrials ni les recollides especials. Això suposa 24.650 tones de residus que cal recollir, transportar i tractar. Només se’n recicla un 36’6%. Els costos econòmics i ambientals del model actual són inacceptables per la ciutat que volem compartir. Dimecres 13 de juny a les 19:00h a l’Espai Vi (carrer Belles Arts número 2) dos experts d’Esquerra ens explicaran l’estratègia «Residu zero» que proposem per abordar aquest problema. Es tracta del parlamentari Ferran Civit, portaveu de Medi Ambient d'Esquerra al Parlament, i Jordi Bou, vocal de Prevenció de Residus de l'Executiva de Medi Ambient i Energia.

Antics garatges Alsina Graells (foto
La Seu d'Urgell

ERC reclama la ubicació d’un centre de dia de diàlisi a les instal·lacions de l’actual CAP i reduir el consum d’aigua embotellada.

El grup municipal d’ERC la Seu presenta per aquest ple, que se celebrarà dilluns 11 de juny, dues mocions per ser debatudes al consistori. La primera de les mocions vol sol·licitar al Departament de Salut que, un cop traslladat el CAP a les instal·lacions de l’antiga Alsina Graells, s’ubiqui a l’espai que quedarà disponible, un centre de dia on poder realitzar diàlisi als pacients de nefrologia. La proposta permetria alliberar les ambulàncies que actualment traslladen els pacients a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, per realitzar altres tipus de trasllats no urgents. Així mateix, amb aquest tipus de servei de nefrologia al territori, els pacients que realitzen diàlisi peritoneal, evitarien els trasllats per compte propi a Lleida per fer controls i seguiments, que podrien fer-se a la Seu. El grup republicà, fa una proposta també, per tal d’iniciar una campanya on els restauradors del municipi ofereixin una gerra d’aigua als clients, reduint així el consum d’aigua embotellada i evitar residus.