Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Torelló

Marçal Ortuño presenta el seu equip per fer possible el canvi a l'ajuntament de Torelló

En un Teatre El Casal ple, ERC-JpT va presentar la candidatura que es presentarà a les eleccions municipals del proper 26 de maig. Marçal Ortuño, nou candidat a l'alcaldia del grup polític, va presentar un a un a les 27 persones que componen la llista dels republicans on Núria Montanyà, que ha estat comissària general de Minyons Escoltes i G uies de Catalunya; Xevi Lozano, regidor d'ERC-JpT des del 2011 i regidor de Joventut, Participació i Medi Ambient del 2012 al 2015; Elisabet Viñas, Adrià Jaumira, Mercè Faja, David Sánchez, Lídia Truñó, Marc Tienda, portaveu de les JERC, i Montse Tort, secretària de Finances d'ERC i membre del Consell de l'Esport, l'acompanyaran en els 10 primers llocs.  En aquesta candidatura, que Marçal Ortuño va descriure com "candidatura de poble", també hi ha Jordi Casals, fins ara cap de llista d'ERC-JpT i que passa el relleu a Ortuño, que tanca la llista en el lloc 17è, i Lluís Sabatés, regidor des del 2007 i regidor d'Educació del 2012 al 2015, que tanca els suplents en el lloc 27è.

Segarra

Inici de la campanya electoral de les eleccions del 28A a la Segarra

La candidata de  la coalició política Esquerra Republicana de Catalunya – Sobiranistes de la Segarra, Mercè Carulla, juntament amb el candidat a la Paeria de Cervera, Joan Santacana, la presidenta de la Federació Comarcal d’ERC a la Segarra, Rosa Mas, el president de la Secció Local d’ERC de Cervera, Sebastià Sellart i altres càrrecs orgànics i electes d’aquesta formació, han iniciat aquesta passada nit la campanya de les eleccions generals espanyoles a la comarca de la Segarra amb la tradicional penjada de cartells a la ciutat de Cervera. La candidata al Congrés, Mercè Carulla, ha manifestat que ‘és una campanya marcada per una situació anòmala, que parteix de la reivindicació dels drets i les llibertats fonamentals i de la reclamació de la llibertat dels presos polítics i el retorn de les persones exiliades’.    Carulla ha remarcat les paraules de la carta que el president d’Esquerra Republicana i primer candidat per Barcelona, Oriol Junqueras, que afirmen que ‘des d’ERC no tenim cap por de defensar la independència de Catalunya, el dret a l’autodeterminació i a la vegada creiem en la necessitat de seure per trobar una solució política’.

Prats de Lluçanès

"Esperança i llibertat" a Prats de Lluçanès

El diumenge 24 de febrer al migdia unes 150 persones van assistir a la presentació del llibre "Esperança i llibertat" a Prats de Lluçanès, escrit per Raül Romeva des de les presons d'Estremera i Lledoners. L'acte, que va tenir lloc a la Plaça de l'Església i organitzat per ERC - Prats de Lluçanès, el va obrir l'alcalde Isaac Peraire reivindicant la llibertat de les persones preses i exiliades, i va passar a presentar als principals ponents que, en forma de tertúlia, van presentar el llibre. Van ser Laura Pinyol, escriptora, Jenn Díaz, escriptora i diputada al Parlament (també és qui ha fet el pròleg del llibre), i Josep Maria Jové, Secretari General de Vicepresidència, Economia i Hisenda en l'etapa del Vicepresident Oriol Junqueras i actual diputat al Parlament. Es va fer palesa l'anormalitat de presentar un llibre sense que el seu autor hi pugui ser, pel fet d'estar empresonat, a Soto del Real.  Pinyol, Díaz i Jové van exposar els principals eixos del llibre i el seu contingut, van explicar vivències i valoracions pròpies en relació el llibre i el moment polític i van reivindicar la figura de Raül Romeva, la seva capacitat d'anàlisi i l'aportació política que fa amb la publicació d'aquest llibre, altament recomanable.

Federació de Lleida

Eritja: “Unes eleccions generals amb presos polítics, persones exiliades, censura i nombroses mancances en les llibertats democràtiques són més pròpies del segle XIX que del segle XXI”

Els candidats d e  la coalició política Esquerra Republicana de Catalunya - Sobiranistes, Xavier Eritja, Sara Bailac i Inés Granollers, juntament amb els altres candidats i candidates al Congres i al Senat i altres càrrecs orgànics i electes d’aquesta formació, ha iniciat avui la campanya de les eleccions generals espanyoles amb un acte, celebrat davant la subdelegació del Govern Espanyol a Lleida, en el qual es reivindicava la llibertat dels presos polítics i el retorn de les persones exiliades.   El Candidat al Congrés, que declararà al Tribunal Suprem en la causa sobre el procés el proper 25 d’abril, s’ha referit a la carta que ha fet arribar, avui, Oriol Junqueras a la militància d’Esquerra Republicana, alhora que ha fet una valoració molt crítica de la situació política actual a l’afirmar que ‘unes eleccions generals amb presos i preses polítics, amb persones exiliades per les seves creences, amb censura als mitjans de comunicació i amb manca manifesta de llibertats democràtiques fonamentals són més pròpies del segle XIX que del segle XXI’.

Sant Martí

Les desigualtats s’instal·len en els barris històricament més desafavorits.

De nou les desigualtats s’instal·len en els barris històricament més desafavorits. De nou els veïns i veïnes del barri del Besòs-Maresme denuncien que pateixen un procés de degradació semblant al que es va viure durant els anys 80.   Des d’Esquerra Republicana de Catalunya hem demanat durant tot aquest mandat al govern d’Ada Colau un seguit de mesures per tal de resoldre les necessitats urgents però també de futur. Des d’Esquerra Republicana apostem per mesures a llarg termini. No serveix fer el que tots els governs municipals han fet fins ara, no serveix invertir en el que és immediat per tal de tapar la situació oblidant el futur.  

Castellar del Vallès

Proposta per les noves piscines!

Un nou equipament lúdic-esportiu per completar l’actual oferta  d’instal·lacions esportives al poble.  Una nova piscina que fomenti la pràctica de l’esport i cobreixi l’actual manca d’un espai l’údic durant els mesos d’estiu.  Una espais de referència del municipi.  Les noves piscines municipals d'estiu estaran destinades a la pràctica de la natació lliure, el bany recreatiu i les activitats dirigides.   Un nou equipament annexat a les instal·lacions esportives de raqueta, -tennis i pàdel-.  El nou espai comptarà amb dos piscines diferents: una més gran de 25 per 12 m i una Inter-mitja de 12 per 7 metres pels més petits.   La nova instal·lació pretén tenir un aforament d’entre 300-400 persones i disposa d'un bar compartit amb el tennis, vestidors, zona de pícnic i espai amb gespa. La re-localització de les actuals instal·lacions de tennis en aquesta nova zona esportiva, permetrà resoldre l’actual manca d’espai i confort.  Les noves instal·lacions de tennis tindran 5 pistes de tennis i 5 pistes de pàdel.

Ebre

Esquerra i el Jovent Republicà commemoraran el 88è aniversari de la proclamació de la República catalana a La Torre de l’Espanyol

La Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana de Catalunya, demà divendres 12 d’abril, organitzarà diferents activitats per commemorar el 88è aniversari de la proclamació de la República catalana. Els actes es faran a La Torre de l’Espanyol i començaran a les 19.45 h amb la presentació del llibre ‘Obertura Republicana’ de Joan Manuel Tresserras i Enric Marín a l’Ajuntament del municipi. Aquesta presentació serà a càrrec de l’exconseller de Cultura i coautor del llibre, Joan Manuel Tresserras; la candidata al Congrés, Norma Pujol; i l’alcalde de la Torre, Joan Juncà.   En acabar, a les 21.15 h, es farà el sopar homenatge a la Fraternitat Republicana, en el transcurs del qual es lliuraran els guardons a la Fraternitat Republicana a una persona o entitat de cadascuna de les quatre comarques de les Terres de l’Ebre, escollides per les federacions comarcals del partit. Aquests guardons tenen com a objectiu homenatjar persones o entitats que han portat una trajectòria basada en la defensa dels valors republicans i la defensa de Catalunya.

Osona

Paquita Clarà, encapçalarà la llista d'ERC-AM a Tavèrnoles

Esquerra Republicana de Tavèrnoles suma i incorpora a l'actual regidora d'Hisenda, Afers Socials, Cultura, Consum i Salut Pública a la llista municipal.   Per Clarà "en aquests vuit anys hem treballat molt, i per avançar encara més i millor Tavèrnoles necessita un nou lideratge al capdavant de l'Ajuntament. Em sento preparada, amb l'experiència que donen vuit anys de gestió municipal i em fa molta il.lusió encapçalar aquest nou projecte de la mà d'ERC i empesa per molts conciutadans que m'han demanat que fes el pas i optar a l'alcaldia"   ERC a Tavèrnoles, ja treballa per confeccionar un programa electoral ambiciós i realista per el municipi.      

Caldes de Montbui

Volem seguir fent de Caldes un poble per ser feliç

Aquest dissabte 6 d’abril, ERC Caldes de Montbui va presentar la candidatura a les eleccions municipals 2019 en un acte públic a la plaça de l’U d’Octubre. Isidre Pineda, candidat a l’alcaldia, va parlar del projecte transformador i el model de poble que ERC Caldes vol seguir implementant, basat en el termalisme com a singularitat i ànima, i la sostenibilitat. “Aquesta combinació d’embelliment de la vila, conservar i ressaltar el patrimoni, accessibilitat, cultura a l’espai públic ha fet que a dia d’avui tinguem un sentiment de pertinença a Caldes de Montbui molt més gran. I això es tradueixi en cohesió social, i la cohesió social es tradueixi en orgull de poble”. El candidat va presentar tres actuacions destacades dels seu programa electoral: “la projecció d’una porxada al Parc de l’Estació per fer-hi activitats culturals, la creació del Casal de la Gent Gran a l’ampliació de les Cases dels Mestres i afrontar els problemes d’accés a l’habitatge del municipi amb la construcció dels pisos socials i per a joves al Molí d’en Ral”.

Jaume Bertran Minguell
La Seu d'Urgell

Jaumer Bertran Minguell, número 17 de la llista d'ERC la Seu

1r president d'ERC a l'Alt Pirineu. Nascut a la Seu, vaig participar a la creació del grup de Minyons Escoltes.  Vaig ser president de l’Associació de Comerciants i Industrials de l’Alt Urgell i després, de la Unio de Botiguers de Catalunya per la Provincia de Lleida. Continuo pensant que ERC és l’eina més útil per aconseguir la fita de llibertat i Independència pel nostre país, la seva coherència, honestedat i dignitat així ho estan demostrant.

L'Escala

Carta d'Oriol Junqueras: Davant d’aquest estat i d’aquesta situació, no ens valen les excuses, només la victòria

Companys, companyes    Som a les portes d’una nova campanya electoral. Unes noves eleccions que hauré d’afrontar, com els meus companys i l’estimada Marta Rovira, des de la distància, sense la possibilitat de poder fer una de les coses que més m’agrada que és dirigir-me directament a vosaltres des dels escenaris i des del carrer. Tornarem a viure-la des de Madrid, lluny de tots vosaltres i les nostres famílies, amb aquest nou intent de silenciar-nos. No ho dic amb rencor, sinó amb enyorança i amb la tranquil·litat de saber que ho tornareu a donar tot en aquests 15 dies. Davant d’aquest estat i d’aquesta situació, no ens valen les excuses, només la victòria.   Em sento molt orgullós de presidir aquest històric partit, d’haver agafat el relleu de tantes i tantes persones que abans que nosaltres ho van donar tot per Catalunya, per la democràcia i per la llibertat. I sento que no només no he fet res del que hagi de penedir-me, sinó que me’n sento legítimament orgullós, perquè ser lleial al mandat dels ciutadans és la nostra obligació com a representants públics i l’essència de qualsevol demòcrata.

Vallgorguina

ERC Vallgorguina presenta els seus candidats/es

A partir del 12 d’abril es podran conèixer els perfils de les persones que integren la llista del partit A poc més d’un mes per a les eleccions municipals, Esquerra Republicana de Vallgorguina ja ha engegat la màquina per a donar a conèixer el seu equip. Després de presentar Magda Bes i Esmel com a alcaldable el passat 10 de març, ara el grup prepara una nova acció, aquesta vegada a través de les xarxes socials i sota la campanya ‘Un lloc, un llibre’. Es tracta de petites càpsules de vídeo per a presentar les onze persones que configuren la llista d’ERC Vallgorguina. La presentació dels candidats es farà diàriament a través de les pàgines de Facebook, Instagram, YouTube,Twitter i el web del grup, i en ordre ascendent. Així, es començarà el divendres 12 d’abril amb el número 11 de la llista, Daniel Alcobas, i es completarà la ronda de presentacions el dilluns 22 d’abril amb la número 1, Magda Bes i Esmel. A cada càpsula, el protagonista es presentarà, parlarà sobre què significa per a ell Vallgorguina i què li aporta el municipi.

Mollet del Vallès

Ara Mollet ERC – MES reivindica un Espai del Titella permanent a Mollet en forma de museu i espai artístic

Aquest mes d’abril se celebra la 13a Mostra Internacional de Titelles de Mollet del Vallès, un esdeveniment que -amb el suport de l’Ajuntament de Mollet i amb l’organització de Galiot Teatre i de Jordi Monserdà- és ja un referent a Mollet i al país sencer. La Mostra de Titelles fa que 3 dies a l’any Mollet sigui una de les capitals del titella, amb la presència de companyies per a petits i grans que vénen de diferents indrets del món. A més, la direcció de la Mostra del molletà Jordi Monserdà –ànima de Galiot Teatre- dóna encara més transcendència als esdeveniments amb la creació de diferents espais on es poden veure, tocar i interactuar amb titelles de tota mena, de diferents part del món, inclús fer muntatges amb titelles de fusta. Galiot té un extens patrimoni del món del titella que ha anat acumulant les darreres dècades. I Mollet del Vallès no es pot deixar perdre una grandíssima oportunitat. És per això que des d’Ara Mollet ERC – MES reivindiquem Mollet com a capital del titella.

ERC Badalona

ERC-Avancem MES exigeix al govern d’Álex Pastor que no cedeixi espais electorals al feixisme

El maig de 2015 diferents actors polítics, associacions i col·lectius ciutadans van donar suport al manifest contra el feixisme i la xenofòbia. També s’hi sumava el PSC de Badalona, que ara governa la ciutat. Aquell mateix mes els partits progressistes i demòcrates de Badalona es conjuraven per desallotjar de l’Ajuntament el PP de Garcia Albiol, que, precisament, havia fet bandera d’una ideologia xenòfoba que estigmatitzava certs col·lectius de la ciutat per interessos electoralistes. Ara, l’auge de l’extrema dreta a l’estat espanyol torna a ser present en la campanya electoral del 28 d’abril. A la nostra ciutat, Vox, un partit clarament feixista, xenòfob i masclista, que, entre altres coses, ha liderat l’acusació particular contra els presos polítics, vol organitzar el seu acte central de campanya el proper 12 d’abril, al Centre Cívic de la Salut. Entenem que totes les organitzacions polítiques democràtiques han de tenir dret al seu espai per fer campanya electoral.

Baix Penedès

ERC es presenta a Albinyana amb Eduard Cervera com a cap de llista

Acord Municipal Esquerra Albinyana es presenta a les eleccions del proper 26 de Maig sota el lema «Municipalisme d’Arrel» La candidatura de veïnes dels diferents nuclis del municipi d’Albinyana s’articula sota el paraigües d’Esquerra Republicana i integra diversos membres independents, activistes de la Coordinadora Obrera Sindical, del Partit Pirata, de Omnium Cultural, cooperativistes i militants dels moviments socials i culturals. La llista anirà encapçalada per Eduard Cervera i Sonia Arans plantejant la opció de desenvolupar una co-alcaldia en la línia d’abandonar els personalismes i obrir les institucions al poble bastint òrgans de democràcia horitzontal, directa i participativa. Un dels eixos principals plantejats és el municipalisme assembleari, fomentant la implicació de les veïnes en la presa de decisions posant en marxa una veritable democràcia participativa a partir de les eines escaients i efectives, i recuperar les institucions públiques pel servei de la col·lectivitat.

Ebre

La defensa de les llibertats i de les Terres de l’Ebre, principals reivindicacions d’Esquerra a les Corts espanyoles

Els candidats número u i número dos de la llista d’Esquerra Republicana al Congrés per la demarcació de Tarragona, Jordi Salvador i Norma Pujol; els seus homòlegs a la llista del Senat, Miquel Aubà i Laura Castel; i el president de la federació ebrenca del partit, Alfons Montserrat, han presentat els eixos d’actuació que plantejaran a les Corts en la nova legislatura sortida de les properes eleccions espanyoles. Norma Pujol ha desgranat els quatre eixos d’actuació que duran a terme els republicans en ambdues cambres legislatives. En primer lloc, es continuarà denunciant i combatent la repressió. “Estem al costat de tots els que la pateixen, amb menció especial per la presidenta Forcadell, els encausats ebrencs pels fets de l’1 d’octubre i el company Lluís Salvadó”, ha refermat la candidata a la Cambra Baixa. El segon eix és la defensa del territori davant les amenaces i agressions promogudes per l’Estat. Pujol ha remarcat que “cal seguir atents i actius per aturar qualsevol nou intent d’agressió”.