Locals d'Esquerra

Totes les notícies

La nova executiva.
Valls

Andreu Garcia, reelegit president d’una executiva local renovada i paritària

L’assemblea de militants d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Valls ha tornat a elegir Andreu Garcia com a president de la secció local. La renovada candidatura encapçalada per Garcia, que presideix l’executiva local des del 16 de juny del 2016, és totalment paritària i va obtenir el suport unànime de la militància en l’assemblea celebrada anit.   La nova executiva està integrada, a més del president, per sis dones i sis homes al capdavant de les diferents secretaries i vocalies. “Valls tan sols tirarà endavant quan Esquerra estigui al davant, i per això treballem ja per assolir l'alcaldia el 2023”, va manifestar Andreu Garcia, que s’ha fixat l’objectiu de fer créixer Esquerra a Valls per esdevenir primera força en les properes eleccions municipals. “Estem contents amb l’anterior mandat perquè els quatre regidors han fet una feina honesta i han treballat molt. Les municipals no van anar tot el bé que esperàvem, però hem guanyat un regidor i hem consolidat la nostra posició”, va afegir.

Calella

Carles Ferrer i Costa, escollit nou president d'Esquerra Republicana de Catalunya de Calella

La nit del dilluns 25 de novembre es va reunir  l'assemblea de militants d'ERC Calella amb la finalitat de renovar el màxim òrgan de direcció local del partit. La nova executiva escollida està encapçalada per en Carles Ferrer, el qual ha expressat el seu compromís per desenvolupar una feina d'equip encaminada a enfortir el projecte polític de canvi a la nostra ciutat. L'equip liderat per Carles Ferrer està format per Ester Juanola, Esteve Sebastià, Òscar Ojer, Belén de Lózar, César Delgado i Cristina Gómez, a més de Xavier Ponsdomènech, com a portaveu de grup municipal, i Pau Pujol, representant del Jovent Republicà. L'executiva sortint, encapçalada per l'Òscar Ojer, també ha donat compte de l'activitat feta al llarg dels darrers quatre anys a la ciutat. Des d'ERC Calella seguim i seguirem treballant proposant projectes i propostes amb l'objectiu de millorar la igualtat d'oportunitats per a tothom, promoure una política participativa, el progrés i cohesió social i sempre des d'una actitud republicana i els seus valors inherents.

Guissona

Crònica del ple del mes de novembre

Aquest passat dilluns ha tingut lloc una nova sessió plenària a l'Ajuntament de Guissona. Una sessió en la que en destacava majoritàriament la presentació dels pressupostos per al 2020.   Des del grup d’ERC-AM a l’Ajuntament de Guissona hem votat en contra dels pressupostos. El portaveu, Josep Esquerra, ha manifestat que ‘no podem votar a favor dels pressupostos 2020 de l'Ajuntament de Guissona perquè no hi hem pogut participar ni els hem pogut valorar adequadament, ja que no se'ns ha facilitat la documentació a temps. Lamentem que es trenqui el principi de transparència a què s'havia compromès l'equip de govern des de l’inici de legislatura’.   D’altra banda, des del grup d’ERC-AM hem presentat dues mocions, la primera per eliminar els privilegis dels electes de manera que no suposin un greuge comparatiu vers la ciutadania. Celebrem que aquesta proposta hagi estat acceptada i s'hagi inclòs al Codi ètic que s'ha aprovat per unanimitat de tots els membres del ple.

Segarra

Des d'ERC Segarra ens sumem avui i cada dia, al dia internacional contra la violència envers les dones

La violència contra les dones és una realitat persistent i cruenta que es manifesta de formes diverses (sexual, econòmica, psicològica i simbòlica, entre d’altres). Aquestes violències són fruit del patriarcat, sistema social que situa a l’home en una posició dominant i superior envers les dones. Cal deconstruir la nostra societat per poder superar les desigualtats i crear noves formes de relació basades en la llibertat i la igualtat. En els últims anys hem pres consciència i ens hem anat dotant d'instruments pioners; com la Llei catalana 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista, i d'instruments judicials, d'anàlisis i protocols d'atenció especialitzada. Malgrat això, el nombre d'assassinats masclistes creix cada any. No cessa. Ens cal abordar de manera prioritària les violències envers les dones mitjançant la implementació de polítiques públiques preventives que actuïn sobre les discriminacions i vulneracions dels drets humans de les dones, en concret i de totes les persones, sigui quina sigui la seva identitat de gènere, en general.

Malgrat de Mar

VOLEM MUNICIPIS LLIURES DE VIOLÈNCIA MASCLISTA.

MOCIÓ AMB MOTIU DEL 25 DE NOVEMBRE, DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES La violència contra les dones és una realitat persistent i cruenta que es manifesta de formes diverses (sexual, econòmica, psicològica i simbòlica, entre d’altres). Aquestes violències són fruit del patriarcat, sistema social que situa a l’home en una posició dominant i superior envers les dones. Cal deconstruir la nostra societat per poder superar les desigualtats i crear noves formes de relació basades en la llibertat i la igualtat. En els últims anys hem pres consciència i ens hem anat dotant d'instruments pioners; com la Llei catalana 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista, i d'instruments judicials, d'anàlisis i protocols d'atenció especialitzada. Malgrat això, el nombre d'assassinats masclistes creix cada any. No cessa. Ens cal abordar de manera prioritària les violències envers les dones mitjançant la implementació de polítiques públiques preventives que actuïn sobre les discriminacions i vulneracions dels drets humans de les dones, en concret i de totes les persones, sigui quina sigui la seva identitat de gènere, en general.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Roses, Fany Poza
Roses

Fany Poza, nova presidenta d’Esquerra Republicana a Roses

Fany Poza com a presidenta i Gerard Teixidó com a vicepresident, prenen el relleu de Joan Plana. L'assemblea local d'ERC a Roses va escollir dilluns al vespre per unanimitat a Fany Poza com a presidenta de la secció local. La nova executiva, ve a substituir el fins ara president Joan Plana, actual primer tinent alcalde del consistori rosinc. Plana en el seu discurs de comiat al capdavant de l'executiva local, ha fet un repàs a la feina feta durant aquests anys destacant "l'any 2013 quan un grup de gent vàrem assumir el repte d'intentar recuperar el projecte i tornar a donar-li la força i la vitalitat que havia tingut, i, a poder ser, molta més. Segur que nosaltres, i tota la gent que s'hi ha anat incorporant al llarg del temps, hem comès errors, i jo el primer. Però en global, crec que en podem un fer un balanç certament positiu". A Poza l'acompanyarà al capdavant de la direcció dels republicans rosincs, l'exregidor Gerard Teixidó que ocuparà la vicepresidència.

Mataró

Govern alternatiu presentem propostes per una fiscalitat justa, equilibrada, progressiva i allunyada de l'electoralisme

L’increment de la pressió fiscal a la nostra ciutat dels darrers 10 anys ha estat molt elevat i, en el cas del principal impost directe, l’IBI, ha estat especialment intens. De fet, si comparem el rebut de l’IBI de Mataró amb la resta de grans ciutats catalanes (exceptuant les capitals de província) observem que el de Mataró és el més alt.  A Mataró paguem 267 €/habitant, enfront dels 189€ de Santa Coloma, 224€ de Badalona, 232€ de Sabadell, 240€ de Terrassa o 272€/habitant d’Hospitalet. Si comparem el rebut mitjà, el de Mataró (dades de 2018) torna ser l’import més elevat amb 444 €/rebut. Per davant de Sabadell (360 €), Badalona (384 €), Hospitalet (404 €) o Terrassa (428 €) i una mica per darrera de Santa Coloma (474 €). A més, cal recordar que Mataró té el percentatge d’atur més alt (13,86%) del grup de ciutats comparades i la Renda Familiar Disponible per càpita més baixa (juntament amb Santa Coloma) entre les principals ciutats catalanes.

Urgell

Contra les violències masclistes, propostes feministes

Avui   i   cada   dia,   volem   manifestar   el   nostre   rebuig   cap   aqualsevol   tipus   de   violència   masclista   i   fer   un   pas   més   en   elcompromís per eradicar aquesta vulneració de Drets Humans. Volem denunciar fermament la violència que pateixen les donesi que es manifesta de moltes maneres com una conseqüència, i uninstrument alhora, de la desigualtat entre homes i dones, i de lesrelacions de dominació que existeixen. La violència masclista inclou la violència sexual, la violènciaeconòmica,   la   violència   simbòlica   i   totes   aquelles   situacions   dediscriminació patides per les dones pel simple fet de ser-ho. I que nodiferencia   entre   edats,   classes   socials,   procedències   o   altresestructures socials. El degoteig constant d’assassinats no és més quela punta de l’iceberg d’una problemàtica estructural de la nostrasocietat. Aquest any s’han produït 32 feminicidis als Països Catalans.

Gavà

ERC-Gavà i Junts per Gavà presentaran una declaració política conjunta reclamant un diàleg sense restriccions entre la Generalitat de Catalunya i el Govern de l’Estat.

Amb les darreres eleccions al congrés i el senat del 10 de novembre s’ha pogut comprovar que l’independentisme roman fort i representa a una bona de la ciutadania de Catalunya. Ni la repressió ni els intents destralers de criminalitzar aquests sector de població (amb peticions incloses per part de certs sectors d’il·legalitzar-ne els partits representatius), faran desaparèixer un conflicte polític que ja fa uns 10 anys que dura.   Ja el 25 de novembre de 2009 tots els diaris catalans van fer una editorial conjunta en que advertien que una sentència del TC que impliqués una retallada significativa de l’estatut de Catalunya, que ja havia estat ratificat a les urnes, encetaria un conflicte amb una part molt important dels catalans. Aquesta previsió es va fer efectiva quan el juliol de 2010 el TC va retallar l’estatut, consumant un cop a l’estat de dret (en paraules de l’aleshores president José Montilla), provocant una onada de desafecció cap a les estructures de l'estat espanyol, la resposta del qual, fins ara, ha estat el menyspreu i la repressió.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Palau-saverdera, 25N, Manifest, Violència envers les Dones,
Alt Empordà

ERC Alt Empordà commemora a Palau-saverdera el dia Internacional contra la violència envers les dones

La Federació Comarcal d'ERC Alt Empordà va reunir dilluns a Palau-saverdera una representació de militants i càrrecs electes de la comarca per llegir el manifest en commemoració del 25 de Novembre, Dia internacional contra la violència envers les dones. El manifest, llegit per l'alcaldessa de Palau-saverdera Isabel Cortada, l’alcaldessa d’Ordis Anna Torrentà, la portaveu republicana al Consell Comarcal, Etna Estrems i la secretària comarcal de la dona, Verónica Medina vol denunciar la violència que pateixen les dones i que es manifesta de moltes maneres com una conseqüència, i un instrument alhora, de la desigualtat entre homes i dones, i de les relacions de dominació que existeixen. Així doncs segons les republicanes "La violència masclista inclou la violència sexual, la violència econòmica, la violència simbòlica i totes aquelles situacions de discriminació patides per les dones pel simple fet de ser-ho. I que no diferencia entre edats, classes socials, procedències o altres estructures socials".

Salou

ERC Salou ens sumem avui i cada dia, al dia internacional contra la violència envers les dones

Avui ,#25N, és el Dia Internacional per l'eliminació de les violències envers les dones i exclamem més fort que mai que nosaltres volem ser lliures, no valentes. Davant les violències masclistes, propostes feministes!  Avui fem nostres els carrers. Participa de les manifestacions del teu territori. Avui i cada dia, volem manifestar el nostre rebuig cap a qualsevol tipus de violència masclista i fer un pas més en el compromís per eradicar aquesta vulneració de Drets Humans. Volem denunciar fermament la violència que pateixen les dones i que es manifesta de moltes maneres com una conseqüència, i un instrument alhora, de la desigualtat entre homes i dones, i de les relacions de dominació que existeixen.   La violència masclista inclou la violència sexual, la violència econòmica, la violència simbòlica i totes aquelles situacions de discriminació patides per les dones pel simple fet de ser-ho. I que no diferencia entre edats, classes socials, procedències o altres estructures socials.

Cornellà de Llobregat

25N - Dia internacional per l’eliminació de la violència masclista

El 25 de novembre és el dia internacional per l’eliminació de la violència masclista envers les dones. Aquest, és un dels problemes més greus que pateix la humanitat i afecta a totes les classes socials i a totes les edats. I és feina de totes i de tots, eradicar-la totalment, perquè, una sola víctima, ja és excessiva i inassumible. Hem d’acabar amb el patriarcat que socialitza les dones, sobretot les més joves, en la por, la coacció, l’opressió, la culpabilització de les supervivents i la mort. Hem de seguir trencant els silencis que acaben matant. Cal deconstruir la nostra societat per poder superar les desigualtats i crear noves formes de relació basades en la llibertat i la igualtat. Durant molts anys, la violència masclista, s’ha normalitzat i tolerat. Però, darrerament, dones de tot el món ens hem unit per dir prou. Prou violacions, prou maltractaments, prou abusos, prou mutilacions, prou assassinats pel simple fet de ser dones. Aquest any, a Catalunya, en els tres primers trimestres, segons dades de feminicidi.

Mataró

Contra les violències masclistes, propostes feministes

Avui 25 de novembre, un any més, des de la secció local d'ERC Mataró, commemorem el Dia Internacional contra la violència masclista. Remarquem la nostra fermesa en la denúncia permanent de qualsevol classe de violència masclista, entenent no només aquella que és física sinó també la violència sexual, la violència econòmica, la violència simbòlica i totes aquelles situacions de discriminació patides per les dones pel simple fet de ser-ho. Aquest any s'han produït ja 32 feminicidis als Països Catalans, i és només la punta de l'iceberg d'una problemàtica estructural de la nostra societat. No volem més veus silenciades, ni continuar en aquesta estructura patriarcal. Transformem-ho en empoderament, en igualtat i sororitat; des de la ciutadania fins a les institucions públiques, per garantir els drets de les dones i la denúncia de les violències masclistes. I és per això que volem un estat amb una base feminista, una República Catalana que prioritzi acabar amb les violències envers les dones, no només els casos més visibles, com els assassinats i les violacions, sinó també les violències quotidianes que passen més desapercebudes i que són més difícils d'atacar però que legitimen i reforcen un sistema discriminatori.

Calella

25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

Avui, dilluns 25 de novembre, commemorem el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Aquesta data ens segueix recordant la contínua vulneració de drets fonamentals i evidencia la necessitat de seguir sumant esforços, dia rere dia, per erradicar qualsevol classe d’expressió de violència que, malauradament, persisteix en la nostra societat. Des d’ERC Calella reiterem el nostre compromís ferm en la lluita per acabar amb aquesta xacra social i manifestem la nostra total implicació perquè a Calella, i també arreu, es teixeixin unes relacions socials, personals, econòmiques, efectives on predomini la igualtat de gènere. Construïm nous marcs culturals i eliminem tot allò que ens allunya de la igualtat efectiva. Per consegüent, estem convençudes que aquesta és una prioritat en l’agenda política. Perquè tenim el convenciment que només a través de la responsabilitat compartida podrem eliminar definitivament qualsevol acte de discriminació i desigualtat, que no tenen lloc en la societat que anhelem.

ERC al Segrià

25N, Dia Internacional contra la violència envers les dones

Manifest de Dones d'Esquerra Republicana Avui   i   cada   dia,   volem   manifestar   el   nostre   rebuig   cap   aqualsevol   tipus   de   violència   masclista   i   fer   un   pas   més   en   elcompromís per eradicar aquesta vulneració de Drets Humans. Volem denunciar fermament la violència que pateixen les donesi que es manifesta de moltes maneres com una conseqüència, i uninstrument alhora, de la desigualtat entre homes i dones, i de lesrelacions de dominació que existeixen. La violència masclista inclou la violència sexual, la violènciaeconòmica,   la   violència   simbòlica   i   totes   aquelles   situacions   dediscriminació patides per les dones pel simple fet de ser-ho. I que nodiferencia   entre   edats,   classes   socials,   procedències   o   altresestructures socials. El degoteig constant d’assassinats no és més quela punta de l’iceberg d’una problemàtica estructural de la nostrasocietat. Aquest any s’han produït 32 feminicidis als Països Catalans.

ERC Sitges

Contra les violències masclistes, propostes feministes

Avui 25 de novembre i com fem cada any, des de la secció local d’ERC Sitges commemorem el Dia Internacional contra la violència masclista, manifestant el nostre rebuig cap a qualsevol tipus de violència masclista. En el que portem d'any, s’han produït més de 50 feminicidis en l’estat espanyol a mans d'homes. Tanmateix, aquesta és la punta de l’iceberg de la violència masclista; per això, diem alt i clar: PROU! Prou a qualsevol tipus de violència masclista, com la física, la psicològica, l’econòmica o la sexual. Els Països Catalans volem una república amb una base feminista que posi com a priorització acabar amb les violències envers les dones, no solament les formes més visibles, com els assassinats o violacions, sinó també les violències quotidianes més desapercebudes.  Avui i sempre manifestarem la nostra condemna absoluta davant la violència de gènere, doncs l’única forma d’aconseguir una societat feminista és implicant-nos, transformant-nos, ja que és responsabilitat de tots, institucions, particulars, partits polítics, associacions, etc.

Lleida

"25N, lluita conjunta, respecte i sororitat", carta conjunta de les regidores d'ERC-AM a la Paeria

Hi ha silencis que parlen per sí sols. La violència contra les dones, sigui quina sigui la seva forma i la seva intensitat, malauradament, es disfressa amb silencis. De vegades l’agressor és la parella, un familiar directe, un amic, un professor..., generalment algú de l’entorn proper. Les víctimes no sempre són conscients que ho són i quan en prenen consciència, tot sovint se n’avergonyeixen, ho viuen amb por, se senten soles i incompreses davant una societat que les jutja i les revictimitza en molts casos. De vegades ha passat massa temps i, incomprensiblement, els fets, difícilment esborrables a la memòria, han prescrit per a la justícia.   Aquest any, estem vivint amb esgarrifança i preocupació un increment en el nombre de víctimes mortals. A falta d’unes setmanes per què acabi l’any, a Catalunya ja hem igualat la xifra de víctimes mortals de 2018 -8-, i a l’estat espanyol, amb 51 víctimes, ja s’ha superat la xifra de tot l'any passat. Hi ha més denúncies i això, malgrat resulti paradoxal, és una bona notícia: moltes víctimes tenen la força i el valor per fer aquest pas.