Locals d'Esquerra

Totes les notícies

ERC Badalona

Comença a funcionar la Unitat Integrada de Psiquiatria Hospitalària d’Adults del Barcelonès Nord i el Baix Maresme

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha participat avui a l’acte d’inauguració de les noves urgències psiquiàtriques i una nova unitat d’hospitalització per a adults que requereixen atenció en salut mental i addiccions a l’Hospital Germans Trias per part del director del Servei Català de la Salut (CatSalut), David Elvira. La Unitat Integrada de Psiquiatria Hospitalària d’Adults al Barcelonès Nord i el Baix Maresme que donarà cobertura a un total de 322.488 persones, i que entrarà en funcionament el proper dilluns dia 12 de febrer.   La nova unitat ha implicat arranjaments importants per poder adaptar els espais a les necessitats dels pacients psiquiàtrics. L’hospitalització psiquiàtrica dels pacients d’aquest territori en fase aguda de la malaltia serà compartida entre el CAEM (Centre Dr. Emili Mira) i l’Hospital Germans Trias.   La Unitat Integrada de Psiquiatria Hospitalària d’Adults permetrà oferir una atenció hospitalària integral als pacients que presenten una possible patologia psiquiàtrica aguda.

Lleida

El grup ERC-Avancem demana mesures de seguretat a la cruïlla de l’avinguda de Tortosa amb Baró de Maials

Els republicans adverteixen que és un perill per als vianants, sobretot infants i joves El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem a la Paeria reclamarà a la propera Comissió Informativa de Gestió dels recursos, la seguretat pública i l’organització municipal que es prenguin les mesures necessàries per preservar la seguretat dels vianants a la cruïlla de l’avinguda de Tortosa amb el carrer de Baró de Maials, al barri de Pardinyes, ja que constantment s’hi viuen moments de perill. El president del grup, Carles Vega, alerta que en aquesta cruïlla “la cadència en la relació entre semàfors per a vehicles i semàfors per a vianants produeix un lapse de temps massa curt entre el canvi verd-ambre-roig per als vehicles i verd-roig per a vianants, sobretot pel que afecta els vianants que han de travessar pel pas zebra a l’extrem del pont popularment conegut com a pont de Pardinyes.” Vega destaca que aquesta circumstància fa especialment perillós el pas de vianants de la part més pròxima a l’edifici de la Llotja cap a la més pròxima al pavelló esportiu, ja que “els cotxes provinents del carrer Baró de Maials, en veure que el semàfor canvia a color ambre, acceleren i arriben a alta velocitat davant aquest pas de vianants del pont” i recorda que es tracta d’un indret molt freqüentat per infants i joves que es dirigeixen a l’escola Riu Segre o al pavelló esportiu.

Reus

Primera reunió del Consell Municipal de Salut

El dimarts 6 de febrer es va fer (al Centre Cívic Llevant) la sessió constitutiva del nou Consell Municipal de Salut de Reus presidit per la nostra companya i Regidora de Salut, Noemí Llauradó.   El Consell te com objectiu principal el promoure, estimular i canalitzar la participació de la ciutadania i de les seves associacions en la gestió estratègica dels afers relatius a l’àmbit de la salut pública. Fer-ho, en paraules de la pròpia Noemí 'ampliarà els espais d’influència ciutadana i de corresponsabilitat' i portarà a una millora de l’acció de govern.   La nostra visió republicana a nivell municipal és que la Salut Pública tingui com a missió prevenir la malaltia, protegir, promoure i restaurar la salut i prolongar la vida de les persones més enllà de l'increment dels serveis assistencials. Hem de tenir amb compte que gairebé el 50 % de les raons per les quals emmalaltim o morim no depenen dels serveis sanitaris, sinó del conjunt de factors personals, socials i ambientals del lloc on vivim.

Tarragona

ERC-MES-MDC presenta una moció per recuperar el poder adquisitiu del sistema públic de pensions

El grup municipal d’ERC-MES-MDC vol que l’Ajuntament de Tarragona es posicioni davant la delicada situació que travessa el sistema públic de pensions i proposa que el consell plenari acordi un seguit de mesures, algunes municipals, per tal de revertir-la. ‘El PP ha dilapidat el Fons de Reserva de la Seguretat Social reduint els 66.815 milions que hi havia al 2011, als 8.095 milions actuals. El sistema públic de pensions està en perill’, assevera el seu portaveu Pau Ricomà. Els republicans consideren que ‘és indispensable millorar les cotitzacions actuals per garantir les futures pensions, i aquesta millora requereix uns salaris dignes i derogar les reformes laborals del PSOE i del PP per recuperar el marc de relacions laborals i sindicals anterior’. Per Pau Ricomà, ‘la situació actual és tan greu que pràcticament s’ha buidat el Fons de Reserva. Ja no valen pedaços, calen mesures efectives per garantir el sistema públic de pensions’. En aquest sentit, el text de la moció que es portarà al proper plenari, proposa instar el Govern de l’Estat a revaloritzar obligatòriament les pensions en funció de l’IPC.

ERC Badalona

Es posa en marxa el dispositiu de l’Operació fred per atendre les persones sense sostre durant aquests dies de baixes temperatures

 L’Ajuntament de Badalona, a través de la regidoria de Serveis Socials, manté preparat el dispositiu per poder oferir aixopluc a les persones sense sostre en episodis meteorològics extrems. Es tracta del dispositiu Operació Fred que es posa en marxa quan Protecció Civil activa l’alerta.   Un hivern més, l’Ajuntament de Badalona promou la campanya "Ajuda'ns a ajudar" per contribuir a la protecció d'aquest col•lectiu i demanant a la ciutadania que si veuen una persona sense sostre a la ciutat, en aquests episodis, n’informin al telèfon de Guàrdia Urbana 934 832 901.   En aquest dispositiu la Guàrdia Urbana patrulla informant a les persones que estan al carrer sobre els recursos activats.   Possibilitat de nevades a nivell de mar Davant les previsions meteorològiques del Servei Meteorològic de Catalunya d’un episodi de fred intens a tot Catalunya i la situació de Prealerta del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT), l’Ajuntament de Badalona té a punt el dispositiu de mitjans humans i tècnics per actuar a la via pública en el cas que es produeixi alguna emergència causada per les baixes temperatures i per la possibilitat que les precipitacions en forma de neu puguin afectar el litoral.

Salou

UNA OPOSICIÓ CRÍTICA I ALHORA CONSTRUCTIVA.

La tasca d’oposició que fem des de l’Ajuntament de Salou està sent avalada elecció rere elecció. Així, vam obtenir 703 vots, que representen el 9,32% del total, a les eleccions municipals de l’any 2015 i 1.623 vots, el 14,85% del total, a les darreres eleccions al Parlament. Hem obtingut més del doble de vots en dos anys i mig. D’ençà que ens van constituir com a grup municipal, estem treballant conjuntament amb la secció local d’Esquerra i estem molt actius, amb una clara presència a la ciutat i amb un compromís ferm amb la ciutadania. Tractem els temes locals amb una visió nacional i implementem, en la mesura que el fet d’estar a l’oposició ens permet, els eixos principals del programa electoral: justícia social, reactivació econòmica, ocupació i llibertat nacional. Per això, hem votat en contra dels pressupostos municipals per a l’exercici 2018 i ens hem abstingut en la votació de les ordenances. També hem participat activament en tots els temes de ciutat.

Ebre

Eritja: 'PP i C’s han demostrat la seva nul·la voluntat política de crear una ponència específica per assignar un valor cadastral just a les construccions en sòl rústic’

El diputat d’Esquerra Republicana al Congrés, Xavier Eritja, ha denunciat davant del ministre d’Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, que un any després que el ple de la cambra aprovés una moció instant el govern espanyol a elaborar una ponència específica que reguli l’assignació del valor cadastral aplicable a les construccions sobre sòl rústic indispensables per al desenvolupament d’activitats agrícoles, ramaderes i forestals per tal que no s’equipari aquest, com es fa actualment aplicant la llei 16/2012, de 27 de setembre, al valor cadastral urbà vigent a cada municipi, ‘ha quedat demostrat que n’hi s’ha fet res a aquest respecte, ni hi ha cap voluntat política de fer-ho’.   Durant la sessió de control al govern al ple del Congrés, el lleidatà ha recordat una vegada més a Montoro ‘el greuge que representa per a les activitats agrícoles, ramaderes i forestals que se’ls valorin les construccions on desenvolupen la seva tasca com si fossin de l’àmbit urbà, amb el sobrecost que això representa a efectes cadastral’.

Terrassa

L’educació: una prioritat de ciutat a Terrassa?

El grup municipal d’ERC-MES preocupat per l’endarreriment i manca de concreció política del govern municipal a l’hora d’abordar la situació de l’educació a la nostra ciutat. La primera reunió de la Comissió per abordar la segregació escolar constata la innacció de l’executiu local   Isaac Albert: "De poc serveix ser el tercer municipi més gran de Catalunya si no tenim un projecte educatiu de ciutat que ens situï com la primera ciutat en qualitat de vida. En aquests moments ja podem dir que hem perdut 4 anys."   20 mesos després que un informe del Síndic de greuges assenyalés Terrassa com al municipi amb un índex més elevat de segregació escolar, aquest dijous finalment s’ha reunit per primera vegada la Comissió per l’educació equilibrada. La creació d’un espai de treball amb tots els actors implicats per abordar el problema de la segregació escolar a la ciutat, malgrat el retard, hauria de ser una bona notícia. Tot i això des del grup municipal d’ERC-MES es veu amb preocupació com s’ha abordat dita Comissió per part del govern municipal i hi ha dubtes, seriosos, sobre si l’executiu considera l’educació com un tema estratègic de ciutat.

Ingla, Gutiérrez i Gibert, d'esquerra a dreta
Sant Cugat del Vallès

ERC-MES, CUP-PC i ICV-EUiA demanaran una nova auditoria sobre les noves adjudicacions presumptament lligades al 3%

L'oposició d'esquerres formada per ERC-MES, CUP-PC i ICV-EUiA presentarà una moció d'urgència al ple de febrer per tal d'impulsar una nova auditoria que investigui les adjudicacions que, pressumptament, també estarien involucrades en la trama del 3% de Convergència i que ha publicat el diari El País en els darrers dies. Així ho ha anunciat aquest dijous la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, en una roda de premsa. 'Continuem pensant que Mercè Conesa no ha estat tot el contundent que caldria ni tampoc ha donat les explicacions pertinents', ha explicat la republicana. De la seva banda, la portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha fet una crida a la ciutadania i als treballadors i treballadores públiques perquè facin servir la bústia anònima de l'Oficina Antifrau en cas que puguin aportar qualsevol informació útil. 'Cal recordar que ens trobem davant d'unes pràctiques corruptes sistèmiques i molt sofisticades, amb la qual cosa ens cal una actitud proactiva per part de tots'.

Carrer Major de la Seu
La Seu d'Urgell

APROVADES UNÀNIMEMENT LES PROPOSTES PER MILLORAR DE LA IL·LUMINACIÓ DEL CENTRE HISTÒRIC I REVERTIR L’IVA A ENTITATS CULTURALS I MITJANS DE COMUNICACIÓ.

Les mocions presentades per ERC la Seu al passat ple municipal celebrat el dilluns 5 de febrer, han estat aprovades per unanimitat dels assistents. La primera de les mocions feia referència a la millora de la il·luminació del centre històric i anava acompanyada d’una proposta per il·luminar els aparadors dels comerços durant les primeres hores nocturnes a través d’una tarifa elèctrica reduïda, a acordar amb les productores. Aquesta proposta, va ser transaccionada amb l’equip de govern modificant-ne el seu contingut, quedant redactada de la següent forma pel que fa als acords: Encarregar a l’oficina tècnica de l’Ajuntament, una valoració econòmica de llumeneres al centre històric per unes que produeixin una llum més càlida, de baix consum i que no minvi la lluminositat garantint així un passeig més agradable i segur. Traslladar aquesta valoració al proper Consell Municipal de Promoció Econòmica (CMPE) perquè decideixi la seva implantació i, si s’escau, incorporar-ho al pressupost del Centre Històric.

Targeta Rosa El Prat
El Prat

Al Prat volem la Targeta Rosa als 60 anys!

Aquesta és la demanda que el grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament del Prat va formular a l’equip de govern al passat Ple Municipal. Per què la ciutadania del Prat no pot accedir a aquesta bonificació com si ho fan a d’altres municipis com Barcelona o L’Hospitalet?   La ciutadania del Prat de Llobregat es troba en la franja d’edat més alta per accedir a la targeta rosa  de tots els municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Si l’any vinent, segons les previsions de l’equip de govern, les arques municipals tindran endeutament zero, el grup municipal d’ERC creu que es pot seguir avançant en millores de caire social. És per aquest motiu que demanem rebaixar als 60 anys la franja d’edat de la població pratenca que pot accedir a les bonificacions que ofereix la targeta rosa. Es tracta d’una decisió que depèn directament de l’Ajuntament del Prat i considerem que s’ha de protegir a aquelles persones susceptibles d’haver patit retallades en els seus ingressos familiars.

Federació de Lleida

Esquerra Republicana demana al Senat la identificació dels responsables dels operatius policials de l’1 d’octubre i la reparació de les víctimes dels mateixos

La demanda inclou tots els locals electorals de la demarcació de Lleida en els quals es van produir càrregues policials ‘desproporcionades’ durant la jornada del Referèndum   El grup polític d’Esquerra Republicana al Senat ha demanat al govern espanyol que identifiqui els responsables dels dispositius policials que es van dur a terme durant la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. Esquerra, a banda de qui comandava els dispositius, reclama que s’expliqui quin protocol es va seguir i quantes denúncies de particulars contra l’actuació de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat s’han registrat des d’aleshores. De la mateixa manera, es qualifiquen les càrregues policials de ‘desproporcionades’, s’explicita que es van dirigir contra ‘població indefensa que només volia votar pacíficament’ i es pregunta si es donarà algun tipus de reparació als afectats o si es demanarà perdó a les víctimes de les mateixes.   La bateria de preguntes presentada per Esquerra Republicana a la cambra alta inclou, segons ha declarat el senador Xavier Castellana, fins a 75 escrits diferents, un per a cada una de les seus electorals en les que es va registrar algun tipus de càrrega policial contra la població civil i es demana al govern espanyol si considera ‘legítimes, professionals i proporcionades’ les actuacions de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Manresa

Concentració a Sant Vicenç dels Horts

El proper dissabte 10 de febrer farà 100 dies que el President d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, està empresonat a Estremera. Per aquest motiu us convoquem a la concentració per exigir el seu alliberament i el de la resta de presos polítics. Dissabte 10 de Febrer, 18 hores Plaça de la Vila Sant Vicenç dels Horts T'hi esperem!

Mataró

ERC-MES votarem en contra dels Pressupostos del 2018 per manca de confiança amb el govern del PSC

En Roda de Premsa, el grup municipal d’ERC-MES hem exposat el nostre posicionament vers la proposta de Pressupostos Municipals del govern. Votarem no per diversos motius:   Encara no disposem del Programa d’Actuacions Municipals (PAM). Dins el PAM es recull un llistat de totes les accions que realitzarà l’Ajuntament, actualment només disposem de xifres generals i algunes actuacions principals. Se’ns va assegurar que disposaríem del PAM i la proposta d’Ordenances Fiscals (impostos i taxes) amb prou antelació per negociar-les.   Desconfiem del govern municipal. L’any 2016 vam presentar prop d’un centenar d’al·legacions, ens vam abstenir perquè la majoria van ser aprovades pel govern. El darrer any, repetint l’acceptació de moltes esmenes vam tornar a abstenir-nos, malgrat vam advertir que ens trobàvem al límit perquè no s’executaven les nostres propostes. Aquest any no els hi fem confiança.   El govern, malgrat estar en minoria, no negocia ni informa a l’oposició.

Lleida

ERC-Avancem insisteix al govern de la Paeria perquè restitueixi la dignitat dels funcionaris municipals víctimes del franquisme

Lamenta que no es compleixi la proposta aprovada pel ple al juliol El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem insta la Paeria a restituir la dignitat de totes aquelles persones funcionàries municipals que van ser víctimes del franquisme, tal com es va aprovar al ple de l’Estat de la Ciutat el passat mes de juliol fruit d’una proposta dels republicans. La regidora Núria Marín lamenta que “més de mig any després que la proposta prosperés amb els vots favorables de tots els grups municipals -a excepció del PP, que es va abstenir- no tenim notícies que l’Ajuntament de Lleida hagi fet res, fet que demostra l’interès del govern municipal per la restitució de la memòria històrica i la dignificació de les víctimes de la repressió”. El ple va aprovar iniciar els tràmits per a l’elaboració d’un treball de recerca que ajudi a identificar totes aquelles persones funcionàries que van patir la repressió franquista, restituir la dignitat d’aquests treballadors públics i donar compte de les mesures preses per al rescabalament de la memòria a les famílies de les víctimes.

Tarragona

ERC demana explicacions per l'estat del Pla cultural dels Jocs del Mediterrani

El grup municipal d’ERC-MES-MDC exigeix, de nou, la convocatòria urgent de la comissió de seguiment dels Jocs del Mediterrani, que no es reuneix des d’inici de novembre de 2017, per tal que el govern municipal expliqui  en quin punt es troba l’elaboració del Pla Cultural dels Jocs i a què es degut el canvi de la consellera Begoña Floría pel conseller José Luís Martín. El Pla Cultural dels Jocs havia d’estar enllestit a finals de desembre de 2017, segons va indicar la consellera Begoña Floría, anterior responsable del pla. Aquest pla que ha iniciat una tercera etapa de direcció política sota la batuta del conseller José Luís Martín, segueix en fase d’elaboració. Pau Ricomà, portaveu del grup municipal denuncia que 'ens trobem davant d’una nova mostra d'opacitat i desconcert.  La consellera de Cultura Begoña Floria es rodeja d'un equip, contracta un nou assessor, i a les setmanes ho deixa córrer. Ens han d’explicar què està passant i el per què del canvi'.

Jordi Salvador al Congrés dels Diputats
Camp de Tarragona

El diputat d'ERC, Jordi Salvador, reclama una solució a l'accés a la urbanització Torreblanca (El Vendrell) al Ministerio de Fomento

El diputat d'Esquerra Republicana per Tarragona al Congrés dels Diputats, Jordi Salvador, ha reclamat per escrit al Ministerio de Fomento, quina solució té prevista per millorar l'accés a la urbanització Torreblanca, d'El Vendrell, que està al costat del a N340, propietat de l'estat. Aquest accés actualment és dificultós per l'autobús i tampoc garanteix la seguretat dels usuaris el transport interurbà i escolar. Salvador també ha reivindicat per què no hi ha senyalització vertical ni horitzontal que garanteixi la circulació segura, als usuaris a peu, amb bicicleta o amb vehicle. Finalment, el diputat republicà Salvador ha preguntat "si el Gobierno té previst la instal·lació de pantalles contra el soroll per reduir les molèsties als veïns de la urbanització de Torreblanca" i que ha manifestat que "per què s'ha donat per vàlid un pas inferior que no està condicionat per fer el canvi de sentit i hi ha risc de col·lisió per falta de senyalització".