Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Castellgalí

Manifest sobre els fets de l'1-O a Castellgalí

Veïns i veïnes, Com a representants electes de la ciutadania de Castellgalí que hem donat en tot moment suport a l'exercici del dret a decidir del poble de Catalunya vehiculat a través de la llei 19/2017, del 6 de setembre, del referèndum d'autodeterminació, aprovada pel Parlament de Catalunya, manifestem: Primer: Rebutgem, condemnem i denunciem l'actuació, la desproporció i la violència emprada per la Guàrdia Civil el dia 1 d'octubre a Castellgalí. Aquests fets van causar una vintena de ferits, nombrosos danys materials a l'escola i un dolor emocional irreparable. No entenem sota quin criteri es va ordenar tal acció contra el nostre poble. Segon: Volem mostrar un agraïment, profund, sincer, honest, i molt sentit, a tota la gent que va estar a l'altura de la societat que volem, que van defensar els col·legis electorals, les urnes, i l'exercici del dret de vot. Gent diversa, pacífica i de tota classe i condició, que més enllà de posicionaments polítics defensa la llibertat d'expressió i la democràcia real.

Osona

Jordi Fàbrega, primer alcalde d'Osona citat a declarar per recolzar el referèndum de l'1 d'octubre.

Aquest dijous dia 5 d'octubre, Jordi Fàbrega, alcalde de Sant Pere de Torelló i president d'ERC Osona, està citat a declarar davant la fiscalia per haver donat suport al referèndum de l'1 d'octubre. En concret, s'ha de presentar als jutjats de Manresa (C. Arbonés, 29-43) a la 1 del migdia.   Per ERC aquesta citació sota amenaça de detenció vulnera el dret a un judici just de l'article 6 del Conveni Europeu de Drets Humans, el dret a no ser investigat per fets que no constitueixen delicte de l'article 7 CEDH, el dret a la llibertat d'expressió de l'article 10 CEDH, i el dret a l'expressió política de l'article 3 del Protocol 1 CEDH.   És per això, que convoquem a tothom que el vulgui acompanyar, a trobar-nos a les 12 del migdia a Can Pamplona de Vic o també amb el bus organitzat per l'Ajuntament de Sant Pere per marxar junts fins a Manresa i mostrar el nostre suport i recolzament a l'alcalde santperenc d'Esquerra Repúblicana.

Un moment de la concentració d'aquest dimarts
Sant Cugat del Vallès

ERC i les JERC ens sumem a la jornada d'aturada general

Les seccions locals d'ERC i les JERC ens sumem a la jornada d'aturada general d'aquest dimarts per rebutjar la violència policial, exercida per l'Estat espanyol durant l'1 d'octubre. 'No ens podem aïllar del que ha passat en molts municipis del país. Ha estat vergonyós, miserable i immoral', ha explicat Mireia Ingla al mitjà local Cugat.cat.Després de les concentracions a Sant Cugat, els republicans també han acudit a Sabadell per tal de participar a la concentració comarcal.

Parets del Vallès

Ara Parets ERC detecta presumptes irregularitats en la liquidació de les despeses del viatge de Mingote al Brasil

Ara Parets ERC considera desmesurat l’import dels taxis que l’alcalde de Parets, Sergi Mingote, va facturar durant la seva estada a Rio de Janeiro, el setembre de 2016, durant els Jocs Paralímpics. Trajectes de tan sols 2 quilòmetres, i que acostumen a valdre 6 euros, van acabar costant 20 vegades més cars. Les despeses més elevades van ser el taxi que van pagar per anar de l’hotel a la piscina. Els dos rebuts presentats costen 510 i 530 reals (138 i 143 euros), per un trajecte de 2 kms i que acostuma a valer un màxim de 21 reals (6 euros). En canvi, el desplaçament de l’hotel a l’aeroport de Rio d’uns 20 kms, només va costar entre 140 i 180 reals (38 i 48), preu més pròxim al preu habitual. Tot i disposar de cotxe oficial, també van facturar dos serveis de taxi més pel desplaçament entre Parets i l’aeroport del Prat de Barcelona, amb un cost total de 147 euros. Restaurants facturats Tant l’alcalde Mingote com el regidor d’esports Dídac Cayuela van facturar 11 tiquets en concepte de dietes en restaurants i cafeteries, amb un tiquet d’un sòl àpat de 316,80 Reals (85 euros) amb Cabernet inclòs.

Captura de la mofa del Síndic al Facebook
ERC Viladecans

ERC demana la dimissió del Síndic de Greuges de Viladecans després d’haver frivolitzat amb la violència policial de l’1 d’octubre

El grup municipal d’ERC demanarà formalment aquest dimecres a l’Ajuntament la dimissió immediata del Síndic de Greuges de Viladecans, José Luis Nicolás, després d’haver frivolitzat amb la violència policial durant el referèndum de l’1 d’octubre, amb un posicionament polític a través de les xarxes socials parcial i incompatible amb la seva funció com a defensor neutral de la ciutadania (veure imatge adjunta).   La portaveu republicana Bàrbara Lligadas ha explicat que “demanem la immediata dimissió del Síndic de Greuges atès que diumenge vam viure una intervenció policial brutal per part de les forces de seguretat de l’Estat amb més de 800 persones ferides. Una càrrega policial denunciada pels observadors internacionals, dirigents polítics d’arreu del món i la pròpia ONU, mentre que la resposta del Síndic de Viladecans representa una mostra d’opinió parcial, una vulneració de la seva principal funció que és vetllar pel respecte, els drets fonamentals i les llibertats públiques”.

El Prat de Llobregat, Esquerra, ERC
El Prat

Carta a l'Alcalde del Prat de Llobregat

Carta enviada des del Grup Municipal d'ERC a l'Alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, la tarda de Dimarts 3-Octubre de 2017 Bona tarda, Lluís, En el passat ple municipal de setembre, des del grup municipal d’ERC ja et vam dir que no enteníem la teva negativa a facilitar els col·legis habituals perquè la gent pogués votar l’1 d’octubre en el referèndum d’autodeterminació. Després de fer un discurs sectari i partidista en l’acte institucional de la Diada Nacional al Prat i qualificar el referèndum d’il·legal i després de veure la brutalitat de les actuacions dels cossos policials, en nom de tot l’Ajuntament, feu un comunicat condemnant aquestes accions a nivell català, però us oblideu de condemnar l’actuació repressiva i sancionadora durant el període de campanya electoral i la jornada de votació de la policia local del Prat de Llobregat, la ciutat en la que ets alcalde. Aquest matí acabem de sortir al carrer prop de dues mil persones per condemnar totes les actuacions policials i per defensar els nostres drets universals davant la repressió de la policia local del Prat i les accions  repressives i violentes del cos de la Policia Nacional i de la Guardia Civil dins la jornada del referèndum.

Llavaneres

Sant Andreu de Llavaneres diu sí a la República Catalana

El 'sí' va ser l'opció més votada en el referèndum d'autodeterminació del passat 1 d'octubre pels veïns i veïnes de Llavaneres, amb 3.938 vots, el que suposa un 91,71% del suport ciutadà. En total 4.283 persones van exercir el seu dret a vot en els col·legis electorals del municipi, el que representa un 61% de participació. El 'no' va rebre el suport de 229 persones, un 5,34%. Es van comptabilitzar un total de 84 vots en blanc i 42 nuls.   La jornada electoral va estar protagonitzada pel civisme de tots els que van acostar-se a exercir el seu dret a vot, però des del grup municipal d'ERC Llavaneres volem tornar a lamentar i condemnar la violència, la  repressió i la greu vulneració dels drets civils i les llibertats patides per molts catalans i catalanes arreu del país.  

ERC Badalona

Nosaltres, els membres del Grup Municipal d’ERC-Avancem-MES, donarem suport a la caixa de solidaritat d’ANC i Òmnium amb l’aportació del nostre salari d’avui

Avui, dia 3 d’octubre, institucions, partits polítics, societat civil, sindicats i món empresarial ens sumem a l’aturada general de país com a resposta a la gravíssima repressió duta a terme pels cossos de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional contra la ciutadania de Catalunya, que de forma cívica i pacífica, va expressar la seva voluntat en el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre. Malgrat la voluntat del govern totalitari del PP, que no respecta els drets civils al nostre país i humilia la seva gent, els catalans i les catalanes vam votar massivament i ho vam fer a favor de la construcció d’una República Catalana independent. L’Ajuntament de Badalona se suma a la convocatòria impulsada per la taula de la democràcia i, per això, ha cancel·lat la seva activitat, acordant uns serveis mínims amb la representació sindical. El grup municipal d’ERC-Avancem-MES hem decidit, juntament amb els companys de Guanyem Badalona en Comú deixar de percebre el nostre salari i contribuir, amb aquests diners, a la Caixa de Solidaritat d’ANC i Òmnium.

Osona

Gràcies pel vostre esforç i compromís. Seguim endavant

Diumenge la societat catalana es va alçar en defensa de la democràcia. Malgrat la violència indiscriminada de les forces de seguretat de l’Estat en contra de la població civil, vam lluitar pel dret a vot i les llibertats civils amb fermesa i serenitat des de cada col·legi electoral. Ahir, l’actitud pacífica i democràtica dels ciutadans de Catalunya va contrastar fortament amb la violència ordenada per un estat que ha perdut tota la legitimitat a Catalunya.  No cal dir que emprendrem les accions jurídiques i presentarem les denúncies oportunes en contra de la violació de drets humans que es van produir ahir a Catalunya. Així mateix, volem transmetre tot el suport i escalf a les persones ferides, a qui desitgem també una recuperació ben ràpida. Malgrat la repressió, el resultat del referèndum ha sigut contundent a favor de la independència, i el Govern i el Parlament actuaran els propers dies d’acord amb el mandat nítid de constituir la República catalana. Mentrestant, demà us animem a participar a la gran aturada general a Catalunya per rebutjar la violència policial i en defensa de la democràcia.

Ulldecona

Ahir vam abandonar el ple d'Ulldecona en senyal de protesta

Escrit llegit pels grups municipals de CIU, Més Ulldecona (ERC) i CUP al ple municipal del dia 2 d'octubre abans d'abandonar com a protesta el ple municipal: Volem agrair al poble d’Ulldecona; la valentia, la generositat i el coratge que va demostrar ahir defensant el col·legi electoral, malgrat les amenaces i el terrorisme de l’Estat Espanyol, i dels cossos de seguretat que ens han ocupat. La gent indefensa, amb el pacifisme com a única protecció es va posar al capdavant sense dubtar-ho.  Us volem explicar com vam viure aquesta jornada i la seva preparació: Per poder dur a terme aquesta jornada, molta gent anònima se l’ha jugat, és inadmissible que al segle XXI s’hagi de treballar amb clandestinitat; i això és el que hem hagut de viure, per assegurar que la gent pogués votar, fos quina fos la seva opció. Ens agradaria que el PP d'Ulldecona condemnés tot allò que ahir va passar.  Qualsevol alcalde/essa ha d’estar al costat del seu poble i més quan perilla la seva integritat física, i ahir això ho vàrem trobar a faltar.

Esparreguera

Comunicat d'ERC al poble d'Esparreguera

ERC Esparreguera vol agrair a cadascuna de les persones de totes les edats, tendències i orígens -així com a totes les entitats implicades-, l’organització i la defensa, amb admirable i pacífica fermesa, de les llibertats, els drets fonamentals i la democràcia a Catalunya. La protecció amb el propi cos de les urnes i els vots dels nostres conciutadans va escriure un episodi amb lletres d’or que passarà a la història de la nostra vila. Esparreguera pot mirar el futur amb el cap ben alt gràcies a la dignitat del seu poble.   Lamentablement, però, el cinisme i covardia del govern local, col·laborador en la repressió del referèndum d’autodeterminació de Catalunya evitant l’obertura dels col·legis electorals habituals, representarà per sempre una taca vergonyosa que, gràcies a l’exemple de la societat civil, només esdevindrà un simple peu de pàgina. De nou, moltes gràcies a tothom que ha fet possible que Esparreguera votés en pau i llibertat. ERC Esparreguera participarà activament a la vaga general convocada en el dia d’avui i us anima a sumar-vos-hi com a protesta per la brutal violència exercida pels cossos policials espanyols contra la població civil catalana durant la jornada electoral del dia 1 d’octubre.

País Valencià

AJUDEM ELS CATALANS EN EL CAMÍ DE LA REPÚBLICA CATALANA. NO ÉS L'HORA DE LA TERGIVERSACIÓ I EL DISCURS AMBIGU

Des d'Esquerra Republicana del País Valencià condemnem rotundament la violència d'estat patida ahir a Catalunya en la jornada del referèndum d'autodeterminació. L'executiu que presideix Mariano Rajoy és el principal responsable de l'enviament d'efectius de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil amb l'única finalitat de fer servir la violència contra la població catalana i en cap cas de garantir la seguretat en la jornada electoral.   Mariano Rajoy però, no és l'únic responsable d'aquests fets que denunciem. La inadmissible connivència del PSOE i de C's han estat decisives per a poder dur a terme la repressió i vulneració dels drets fonamentals dels catalans.   I si l'equidistància dels dies previs al referèndum era del tot indecent, no ho és menys voler treure rèdit polític del resultat del referèndum apuntant que la solució per a Catalunya és la dimissió de Rajoy per a encetar un camí de converses i negociacions com si res hagués passat; com si parlarem de rivals en condicions d'igualtat davant d'un conflicte a resoldre.

Palau-Solità i Plegamans

Referèndum 1O. Mobilització històrica a Palau

- El nostre municipi ha viscut la mobilització ciutadana més important dels últims anys amb la implicació de centenars de vilatans i famílies preservant i defensant els col·legis electorals. - A Palau-solità i Plegamans, on el cens era d’11.000 persones, es van produir llargues cues durant tot el dia i l’opció del Sí va arribar a una xifra històrica: 4.245 vots. - Durant la jornada del 1 d’Octubre es van registrar a Catalunya greus episodis de repressió i violència policial amb una xifra de 900 ferits. Des del grup municipal d’ERC-AM i la secció local d’ERC Palau-solità i Plegamans volem manifestar el nostre rebuig a les accions repressives i violentes del Gobierno del Estado Español portades a terme pels cossos policials: la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. Aquests cossos policials, lluny d’exercir la seguretat i la garantia dels drets fonamentals, han practicat una violència mai abans vista contra la ciutadania. També fem extensiu el nostre suport als 900 ferits i en concret als que es mantenen hospitalitzats amb pronòstic greu.

Manresa

Esquerra crida a aturar el país aquest 3 d'octubre !!!

Crida local de Manresa Per dignitat democràtica i contra la repressió. Us animem a participar de: Matí: - 11.00 h, convocatòria davant dels col·legis electorals vandalitzats per la policia espanyola. Al Bages s’ha decidit fer crida per concentrar-nos als col.legis de: Callús - Escola Pública Joventut (Passeig Anselm Clavé) Castellgalí - CP Sant Miquel de Castellgalí (Av. Montserrat, 8)  Fonollosa - Ajuntament de Fonollosa (Carrer de l'Església) Sant Joan de Vilatorrada. - CEIP Juncadella (Carrer de les Escoles) Nota: Probablement hi haurà talls a l'eix transversal, per anar a Fonollosa recomanem agafar la carretera vella. Tarda: - 18.00 h, convocatòria comarcal davant de l’Ajuntament de Manresa.