Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Girona

L'Estació Espai Jove organitza #Desconnectemho, una iniciativa per visibilitzar violències masclistes a la xarxa

· Del 18 de febrer a l'11 de març es difondran diferents experiències de violència a internet a través del perfil d'Instagram @estacioespaijove · El projecte conclourà amb una taula rodona virtual amb diferents agents de la ciutat relacionats amb la temàtica que donaran resposta a com actuar davant aquestes situacions L'Estació Espai Jove organitzarà del 18 de febrer a l’11 de març #Desconnectemho, una iniciativa que pretén visibilitzar les violències masclistes que es produeixen a les xarxes socials i informar sobre com enfrontar-s'hi. Aquest matí, la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Girona, Annabel Moya, i la regidora de Drets Socials, Núria Pi, han explicat que amb aquesta campanya també es vol donar a conèixer els recursos i serveis que poden ajudar en aquestes situacions. “Des de les àrees de Joventut i d’Igualtat d’aquest govern creiem necessari posar en marxa projectes com aquest perquè, malauradament, hem pogut comprovar que el nivell d'assetjament no ha disminuït, sinó que a més s'ha traslladat a les xarxes socials”, ha afirmat la regidora Núria Pi.

ERC Badalona

Esquerra Republicana reclama que el govern de Badalona faci una sessió oberta amb els grups de l’oposició sobre el futur de la recollida selectiva a la ciutat

L’Ajuntament de Badalona haurà d’escollir l’estratègia a implementar referent a la recollida selectiva a partir d’un estudi de l’AMB L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha encarregat diversos estudis per conèixer com millorar la recollida selectiva als municipis metropolitans per assolir els objectius que determina la Unió Europea, en el sí del Programa Metropolità de Prevenció i Gestió de Residus Municipals 2019-2025 (PREMET25). L'estudi ha de presentar el millor sistema per incrementar la recollida selectiva als objectius indicats pel PREMET 25: 55% al 2025. Els republicans lamenten la falta de compromís del govern del Partit Popular amb la millora del sistema de recollida selectiva a la ciutat. Per aquest motiu, el Grup Municipal d’ERC Avancem reclama al govern local una sessió oberta amb tots els grups de l’oposició per analitzar les propostes que indiquen els informes de l’AMB i per tal que el model que s’apliqui sigui de consens a la ciutat. Alex Montornès, portaveu del Grup Municipal d’ERC Avancem i president d’Esquerra Republicana Badalona afirma que “veiem amb preocupació que el govern del Partit Popular no té cap interès sobre el model de reciclatge i recollida selectiva.

Terrassa

Terrassa es compromet a millorar l’èxit educatiu

L’Ajuntament de Terrassa es compromet a millorar l’èxit educatiu amb el Pacte contra la segregació i amb el Decret d’admissió que donarà les eines per millorar la qualitat educativa. Teresa Ciurana: «La prioritat d’educació de l’Ajuntament és desplegar tots els mitjans possibles per garantir l’escolarització equilibrada i donar més oportunitats educatives a tothom» L’Ajuntament de Terrassa, des de la seva regidoria d’educació, es compromet a millorar l’èxit educatiu per a tothom. El Pacte contra la segregació i el Decret d’admissió dotaran a l’Ajuntament de les eines que calien per millorar la qualitat educativa de tots els infants i joves de la ciutat de Terrassa. «Estem compromesos a aconseguir una major equitat educativa. Volem que tots els nens i nenes i els joves tinguin més oportunitats d’èxit educatiu», explica la regidora d’educació, Teresa Ciurana. Terrassa també vol seguir treballant per avançar cap a l’equitat educativa a través de diferents línies d’actuació: la reserva de places per distribuir equitativament l’alumnat NESE, la reducció de ràtios per evitar la sobreoferta que accentua la segregació, els ajuts a la igualtat destinats als centres de primària i secundària i la promoció d’aliances entre els centres d’ensenyament i entitats o institucions de referència que aportin valor afegit i que facin més atractiu el centre.

Terrassa

Esquerra presenta acord per la llibertat de Pablo Hasél i la llibertat d'expressió

El grup municipal d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Terrassa ha presentat aquest mateix dimarts un acord de junta de portaveus perquè l'institució es posicioni en el proper ple en contra de la detenció i empresonament avui del cantant lleidatà conegut com a Pablo Hasél. La decisió de la justícia espanyola de condemnar a nou mesos de presó per enaltiment del terrorisme i injúries a la monarquia per les lletres de les seves cançons i per diversos tuits, ja va suposar un escàndol en el seu moment com un nou atac a la llibertat d'expressió a l'estat espanyol. La negativa de l'Audiència Nacional a suspendre la condemna i obligar a l'empresonament de Pablo Hasél ha portat aquest dimarts 16 de febrer a la seva detenció a l'interior del claustre de la Universitat de Lleida. Des d'Esquerra Republicana de Terrassa es posa en valor la decisió del cantant Pablo Hasél per romandre a l'estat espanyol i evidenciar, amb la seva pròpia detenció,  la manca de normalitat democràtica i de llibertat d’expressió a Espanya.

Terrassa

Ple de gener: s'aprova per unanimitat la proposta per regular el mercat energètic

El ple de l’Ajuntament de Terrassa del mes de gener també ha aprovat donar suport al projecte “Catalunya, motor de la innovació audiovisual i del videojoc del sud d’Europa” que formarà part dels Next Generation EU.  El ple de l’Ajuntament de Terrassa que es va celebrar el passat divendres 29 de gener va aprovar per unanimitat una proposta de resolució presentada per l’equip de govern (TxT i ERC) per exigir al govern de l’estat la regulació dels preus del mercat elèctric i frenar l’especulació en moments de màxima vulnerabilitat social i econòmica. La proposta que ha aprovat el ple també demanava a l’estat una baixada de l’IVA que s’aplica al rebut de la llum en els diferents trams així com oferir informació de forma transparent en quant a l’aportació pública que es fa a les empreses subministradores. D’altra banda, l’Ajuntament en ple ha aprovat l’adhesió a la Xarxa Local SITMUN – Vespa Asiàtica i el suport i adhesió al projecte “Catalunya, motor de la innovació audiovisual i del videojoc del sud d’Europa” impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per formar part dels Next Generation.

Extracte dels resultats definitius a les eleccions al Parlament de Catalunya en l'àmbit de la circumscripció de Lleida
Federació de Lleida

Esquerra Republicana de Catalunya obté 215 vots més després del recompte general definiu celebrat avui a la Junta Electoral Provincial de Lleida

Esquerra Republicana de Catalunya s’ha consolidat com a segona opció electoral a les comarques de Lleida en les eleccions al Parlament de Catalunya, després de sumar-se avui, als resultats de la nit electoral, l’escrutini dels vots dels ciutadans i les ciutadanes residents absents a l’estranger i del recompte general definitiu que s’han celebrat avui a la Junta Electoral Provincial de Lleida (JEP).   Concretament, en l’esmentada sessió de recompte que, com estableix la Llei Orgànica del Regim Electoral General (LOREG), se celebra sempre el tercer dia posterior a les jornades electorals com la celebrada el passat diumenge, la formació republicana ha sumat, en total, 215 nous vots, que se sumen als 42.455 vots que ja se li van atorgar en l’escrutini del passat diumenge 14 de febrer.   En primer lloc, s’ha celebrat el recompte dels vots dels ciutadans residents a l’estranger, en el qual Esquerra Republicana ha assolit la confiança de 183 dels 725 electors que han fet arribar la seva papereta electoral i la documentació sol·licitada a l’Audiència Provincial que és la seu de la JEP a la nostra demarcació.

Herminia Villena durant la intervenció al Ple Municipal del 17.2.2021
Esplugues de Llobregat

ERC demana una solució al trànsit de bicicletes del pont d’Esplugues

La regidora i portaveu adjunta del Grup Municipal Republicà, la Dra. Herminia Villena, va intervenir al Ple Municipal del passat 17 de febrer, que es va celebrar una vegada més de forma virtual, per demanar una solució definitiva als problemes que genera el trànsit de bicicletes i vehicles de mobilitat personal (VMP) a la vorera del costat muntanya del pont d'Esplugues. La interrupció del carril bici que connecta Sant Just amb l'avinguda Diagonal de Barcelona no està ben senyalitzada ni quan s’acaba o inicia el tram a la plaça de Santa Magdalena ni al principi de l'avinguda dels Països Catalans; i hi ha mancances importants pel què fa a la seguretat dels vianants i dels ciclistes i conductors de VMP. Villena va declarar en el seu prec al Ple de febrer que «si volem que la gent utilitzi els carrils bici com a alternativa als altres vehicles, hem de donar facilitats» i que «un carril bici no pot ser una carrera d’obstacles» com ho és ara.   La regidora republicana, tot fent referència a les obres que hi ha previstes a llarg termini quan l'arribada de la L3 del Metro posi de potes enlaire tot el sector de la plaça i el pont, també va dir que «aquest clam ja ens ha arribat per molts llocs; el metro trigarà un munt d’anys encara i s´ha d’anar pensant en una pacificació de Laureà Miró, o ampliar la vorera del pont, o reduir carrils» tot afegint que «som conscients de la dificultat que això suposa, però del que estem segurs és que cal una solució».

Lleida

La Paeria posarà en marxa la nova tarifació progressiva de les escoles bressol el pròxim curs

El govern presentarà aquest divendres a la comissió informativa de Govern Obert, Economia i Participació la proposta definitiva de les noves taxes, que seran més flexibles i aniran en funció de la renda familiar, com recomana el Síndic de Greuges de Catalunya. El govern municipal presentarà aquest divendres la nova proposta de tarifació social de les escoles bressol municipals per al curs 2021-22, que per primera vegada passaran a ser progressives en funció de la renda familiar, sense necessitat d’haver de demanar bonificacions amb informes de serveis socials. Es tracta d’una fórmula que funciona des de fa anys en els principals ajuntaments catalans i que compleix la recomanació del Síndic de Greuges de Catalunya per a garantir l’accés de totes les famílies a l’escolarització de 0 a 3 anys. Aquesta nova proposta manté l’esperit social de la presentada inicialment a finals de l’any passat, però recull també el compromís de flexibilització acordat en les reunions de les famílies de les escoles bressol municipals amb la tinent d’alcalde d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, per tal d’aconseguir una redacció final que fos la més equitativa i justa possible i que inclogués les diferents situacions plantejades per les famílies.

Caldes de Montbui

ERC torna a guanyar a Caldes de Montbui i és clau a Catalunya, però hem d’estar alerta ...

Esquerra Republicana ha estat la força més votada en les eleccions al Parlament de Catalunya del passat diumenge 14 de febrer, a Caldes de Montbui, amb 1.838 vots (el 25,05% dels vots). Per davant de Jxcat (23,8%) i el PSC (18,7%). A Caldes, Esquerra treu 7 punts percentuals al PSC. La quarta força va ser la CUP amb 678 vots (el 9,24%). La suma de les forces independentistes suma a Caldes de Montbui el 61,04% dels vots. La participació va ser del 55,59%, 28 punts per sota que l’any 2017 (84,24%), però 2 punts per sobre que la mitjana a Catalunya (53,6%) i del Vallès Oriental (53,4%). La nostra companya Núria Carné, tinenta d’alcalde i portaveu del grup municipal d’ERC AM  a Caldes de Montbui ens fa una valoració d’aquests resultats, en clau nacional, on Esquerra té la clau del futur govern: “Que l’independentisme obtingui més del 50% dels vots al Parlament de Catalunya és una de les millors notícies d’aquestes passades eleccions del 14F. La «via àmplia» per la qual ha treballat el nostre partit, Esquerra Republicana de Catalunya, va donant els seus fruits.

País Valencià

ERPV demana la compareixença de la delegada del govern Glòria Calero al Congrés per les càrregues policials d'ahir a València.

ERPV, 17/02/2021 Els republicans valencians demanen que Calero done compte de les càrregues de la Policia Nacional d’ahir dimarts a València contra els manifestants que protestaven per l’empresonament del músic Pablo Hasel. ERPV ha registrat també una bateria de preguntes sobre els mateixos fets adreçades al Ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska. En l’escrit demanen pels motius pels quals es va procedir amb tanta virulència contra els manifestants, així com si es pensa en obrir-se una investigació per depurar responsabilitats. Una volta més ERPV demana al govern pels excessos policials a les mobilitzacions ciutadanes al País Valencià. En aquest sentit, el seu president, Josep Barberà, ha sigut taxatiu amb el paper que juga la delegada del govern “no pot ser que mai siga responsabilitat de la senyora Glòria Calero, sent així que les forces de seguretat estan a les seues ordres. No podem consentir que s’apallisse als carrers del País Valencià ciutadans que protesten pacíficament”.

Balanç 14F
Reus

Eva Ferran: “La victòria d’ERC a Reus demostra que tenim un projecte sòlid i positiu per a la nostra ciutat”

Aquest dimarts, ERC Reus ha reunit la seva executiva local per fer balanç dels resultats de les eleccions al Parlament a la ciutat ERC ha estat la força guanyadora a Reus amb 6.946 vots (21,10%) En una trobada telemàtica feta aquest dimarts dia 16 al vespre, l’executiva local d’ERC Reus ha celebrat els resultats obtinguts a les eleccions al Parlament, en què Esquerra Republicana ha estat la força guanyadora a la ciutat amb 6.946 vots (21,10%). D’aquesta manera, es consoliden els bons resultats que el partit ha aconseguit a Reus en els diversos comicis celebrats els últims cinc anys i es certifica un canvi d’escenari en el mapa polític de la ciutat. És el primer cop, des de la recuperació de la democràcia, que una formació independentista i d’esquerres guanya les eleccions al Parlament a la capital del Baix Camp. Els resultats a les eleccions al Parlament evidencien que Esquerra Republicana és la força política més transversal de la ciutat ja que té la implantació més homogènia al conjunt de Reus.

Moció de suport a l'amnistia
Granollers

ERC, Junts i Primàries presentem conjuntament una moció de suport a l'amnistia

Els Grups Municipals d'Esquerra Republicana, Junts per Granollers i Primàries han presentant conjuntament una moció de suport a l'amnistia per tal de que sigui aprovada i debatuda al proper Ple de dimarts 23 de febrer. El text, proposat per l'associació Amnistia i Llibertat i consensuat amb la resta de partits, reclama que el lliure exercici dels drets polítics no pot tenir com a resposta la via de la justícia penal. Per tot això, s'exigeix a les Corts espanyoles l'aprovació d'una Llei d'Amnistia que, sense renunciar a l'exercici dels drets vulnerats, inclòs el dret d'autodeterminació, comporti l'extinció de qualsevol tipus de responsabilitat penal i administrativa. Alhora, el text també demana la immediata posada en llibertat de les preses i presos polítics, així com que es reparin els danys causats a les persones represaliades i a les seves famílies. Per últim, la moció fa una crida a la societat catalana i al teixit associatiu municipal per mobilitzar-se i donar suport a una amnistia que permeti l'alliberament de les prees i els presoso polítics, el retorn dels exiliats i la fi de totes les causes obertes per aquests motius, així com encoratjat a tots els agents cívics, polítics i socials a reinvindicar aquesta proposta a través d'un acord nacional per l'amnistia, l'autodeterminació i els drets civils i polítics.

Mataró

L'Ajuntament de Mataró perd una subvenció de 200.000€ per la instal·lació de càmeres de videovigilància

El Govern Municipal ha fet públic que aquest 2021 s'instal·laran les primeres càmeres de videovigilància a la via pública. Les primeres càmeres s'instal·laran durant aquests propers mesos al Parc de Rocafonda. Les següents, previstes al Pla d'en Boet i al centre trigaran més, i no estaran instal·lades almenys fins a l'any que ve... Tot i ser un tema ja apuntat en el Pla de Seguretat de 2013 i havent estat presa la decisió entre els anys 2018 i 2019, la posada en funcionament d'aquestes noves eines no sembla representar cap urgència pel govern municipal, tot i les demandes i necessitats dels veïns. De fet, com a resultat de l'estudi que el Grup Municipal d'Esquerra Republicana - MES hem fet dels corresponents expedients de contractació des de 2018, es constata que un cúmul d'errors, tècnics i administratius, han provocat que a hores d'ara no s'hagi pogut adjudicar res i que inclús s'hagi de tornar a fer algun dels projectes tècnics. Els retards en la tramitació han provocat que es perdés la subvenció del 70% que la Diputació de Barcelona atorgava a aquest projecte: 200.

Girona

L’Escola de Música Moderna de Girona i Girona Artelier estrenen el musical pedagògic “Wonderland”

· L’obra es podrà veure els dies 5 i 6 de març al Teatre Municipal de Girona i també es podrà seguir per streaming des de casa · Es tracta del quart musical de producció pròpia fruit d’un dels programes formatius amb més recorregut del centre El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el regidor d’Educació, Infància i Esports del consistori, Àdam Bertran, i la directora artística de la producció i de l’Escola de Música Moderna de Girona, Montserrat Cristau, han presentat aquest matí el musical pedagògic Wonderland, que es podrà veure al Teatre Municipal de Girona els dies 5 i 6 de març i que també es podrà seguir per streaming des de casa. Wonderland és el resultat artístic d’un dels programes formatius amb més recorregut de La Moderna, el Taller de musicals, en què s’ofereix una formació multidisciplinària de cant, teatre i dansa a nois i noies d’entre 12 i 17 anys. El centre educatiu està gestionat per la cooperativa de treball Girona Artelier, que adopta el rol de productora de l’espectacle.

Vacarisses

14 de febrer, eleccions al Parlament de Catalunya

Vagi d’entrada que pensem que son unes eleccions que no s’haurien d’haver celebrat però, com tantes altres coses, ens les van imposar. Els resultats a Vacarisses deixen un clar missatge, som un municipi d’esquerres i independentista, arribant al 58,44% dels vots emesos. El partit més votat ha tornat a ser Esquerra Republicana de Catalunya amb 690 vots o, el que és el mateix el 27,11% dels sufragis emesos, molt per davant del segon partit més votat que ha sigut el PSC (18,5%). Esquerra guanya a 5 dels 7 col·legis electorals i en els altres dos queda segon a 2 i 4 vots dels guanyadors en aquestes meses.   Des d’Esquerra lamentem profundament que fins a 233 veïns i veïnes hagin votat la dreta més extrema. Ens comprometem a treballar i lluitar contra aquesta opció política que només busca l’odi i la confrontació i que no hauria de tenir lloc en la nostra societat.   Lamentem també la baixa participació, fruit d’un context molt complicat, però entenem perfectament que a determinats grups d’edat o en situacions de personals concretes no es pot demanar assumir més riscos.

Lleida

15 coworkers comparteixen espai i projectes a la Casa de Fusta del Centre Històric, coordinada per Joventut

El departament de Joventut impulsa i coordina l’espai, que pretén donar suport a joves emprenedors i crear vincles que generin noves iniciatives, alhora que dinamitza el barri. El Coworking de La Casa de Fusta acull actualment 15 coworkers, de diferents àmbits professionals, que comparteixen espai i capacitats creatives en aquest espai ubicat al carrer de Cavallers, al Centre Històric. Les persones que treballen a La Casa de Fusta ofereixen serveis vinculats al disseny gràfic, la fotografia, l’automatisme per a indústria, la creació de pàgines web, la gestió de webs de productes de segona mà, la recerca matemàtica o bloggers. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat del tinents tinents d'alcalde Sergi Talamonte i Montse Pifarré, que també és regidora del Centre Històric, i del regidor de Joventut, Festes i Tradicions, Ignasi Amor, ha saludat els i les coworkers que aquesta tarda estaven a l’espai i s’ha interessat pels projectes que estan duent a terme. L’alcalde ha remarcat les avantatges d’aquesta forma de treballar, ja que permet compartir espai i projectes empresarials, i endegar-ne de conjunts.

Gavà

Avui a Gavà, concentració solidària amb Pablo Hasel

Una convocatòria que ha acollit gent de tots els partits i moviments socials de Gavà per denunciar la hipocresia d'un Estat profund que tolera manifestacions nazi-feixistes i empresona músics per exercir el seu dret a la llibertat d'expressió, un Estat impregnat de tics feixistes i que es basa en categories penals decimonòniques que no respecten els drets fonamentals de les persones.

Urgell

Agraïment als veïns i veïnes de Bellpuig

L’assemblea local d’Esquerra Republicana de Catalunya  a Bellpuig vol agrair a totes les persones que el passat diumenge 14 de febrer van formar part de les meses electorals que, en moments adversos, van garantir a la resta de gent de Bellpuig el seu dret a vot, demostrant el seu compromís cívic i la seva consciència ciutadana. També volem agrair al personal de l’ajuntament de Bellpuig la seva dedicació en l’elaboració i execució d’un dispositiu electoral exemplar, que en tot moment va garantir, amb total seguretat, les mesures higièniques i sanitàries tant per a les persones membres de les meses electorals com per a l’electorat. Finalment, agrair a les 1.846 persones de Bellpuig que van decidir votar el passat diumenge 14 de febrer, malgrat les circumstàncies anòmales i la situació totalment adversa en què es va desenvolupar aquesta contesa electoral. Unes eleccions enmig d’una pandèmia, conseqüència de la injusta inhabilitació del legítim president de la Generalitat de Catalunya i amb ingerència judicial del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que va anul·lar l’ajornament que els partits polítics representats al Parlament de Catalunya van consensuar.