Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Vilafranca del Penedès

ERC acusa al govern d'imposar amb la modificació del POUM del carrer del Comerç un creixement de Vilafranca per sobre del que està aprovat al POUM vigent

Els republicans defensen que si calgués reformular el POUM seria per rebaixar creixement ja que la proposta del govern “hipotecarà i condemnarà” al barri durant dècades La pregunta clau del projecte presentat pel govern PDECAT-PSC sobre el carrer del Comerç és: ¿cal modificar el POUM per incrementar el creixement previst actualment? Per ERC la resposta és “no”, en el sentit que l’actual pla urbanístic ja permet un cert creixement i que es pot fer sense la càrrega de pisos i de cost per l’Ajuntament. Els republicans emplacen l’Ajuntament a argumentar per què volen que Vilafranca incrementi el creixement previst. ERC defensa que l’actual POUM, aprovat el 2003, permet créixer en aquella zona de Vilafranca actuant de forma més ajustada i sense haver d’enderrocar tantes naus i cases, fet que disminueix les càrregues a pagar als propietaris, i permet disminuir els pisos que s’hi haurien de construir, ja que el sòl edificable entre l’actual pla i la proposta del govern s’incrementa en quasi 23.

Viladecavalls

ERC Viladecavalls presenta l'equip que es presentarà a les municipals d'enguany

Glòria Ullés i MªJosé Rodríguez, candidates d’ERC Viladecavalls, van presentar dijous 7 de  febrer la llista electoral que les acompanyarà en les properes eleccions municipals del 26 de Maig davant de més de 150 veïns i veïnes.    MªJosé Rodriguez, que s’ha integrat a la candidatura d’ERC provinent del partit Acord Per Viladecavalls, va destacar en la seva intervenció que aposten per una nova manera de governar “ja que en el Què tots els partits són molt semblants, però ens volem diferenciar en el Com” i va explicitar que està orgullosa de formar part d’un equip “de gent activa, activista i implicada en les entitats i el municipi”.      Ullés per la seva banda va iniciar el seu parlament demanant un record pels presos polítics i demanant a l’actual consistori que no defugi de la defensa de la democràcia i s’impliqui en el  moment polític actual. Ullés va desgranar el programa electoral afegint “que no és tant sols un programa electoral sinó que és ja un programa de govern per poder començar a treballar l’endemà mateix de les eleccions.

Cervera

Fes el teu programa

Enllaç a l'enquesta: http://docs.google.com/forms/d/1RPxpSZp1Ss3PhCDKYSgMKx6mxAfzZcFDNutLENXApyM/viewform?chromeless=1&edit_requested=true LA CERVERA DE TOTHOM A primers de desembre l'Honorable Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies Chakir el Homrani presentava el Joan Santacana com a cap de llista per Cervera a les properes municipals. La transparència i la participació en són puntals bàsics. El mateix Joan ens explicava aquell dia que el programa l'escriuríem entre tots i ja fa dies que ens hi hem posat. Com ja haureu pogut comprovar, des d'Esquerra Cervera hem començat xerrades i reunions en tots els àmbits per tal de fer anàlisi i aprofundir-hi. Hem tingut amb nosaltres el Conseller Chakir el Homrani i les diputades Ana Surra i Najat Driouech, on s'ha parlat de drets bàsics i en les properes setmanes encetarem els temes de Salut, Treball, Educació, Cultura... N'estem molt satisfets però avui us volem demanar directament la vostra participació responent aquesta breu enquesta.

Guissona

Ens mobilitzem com a denúncia per l’inici del judici als presos i preses polítics

Avui 12 de febrer de 2019 comença el judici als presos polítics i preses polítiques. Des d'Esquerra Republicana de Catalunya donem suport a  totes les mobilitzacions que es convoquen de forma unitària a partir d'avui en defensa de la democràcia. Rebutgem aquest judici perquè és una farsa, és el judici a la democràcia. L'autodeterminació no és delicte!  - 12/02 Concentracions en l'inici del judici. A Guissona a les 20 h a la plaça Bisbe Benlloch. - 16/02 Gran mobilització a Barcelona    - 21/02 Vaga general   - 16/03 Gran mobilització a Madrid

Grup ERC Diputació de Lleida
Federació de Lleida

Esquerra reclama que la presidenta de la Diputació compleixi amb el compromís d’acabar amb la discrecionalitat dels ajuts i subvencions 

El republicans recorden que han passat més dos mesos que el Ple va aprovar per unanimitat la creació d’una comissió de treball per elaborar uns pressupostos justos i reduir la discrecionalitat, però que l’equip de govern encara no ha fet cap gest al respecte El grup d’Esquerra Republicana a la Diputació de Lleida reclama a l’equip de Govern que compleixi  els acords aprovats per unanimitat de tots els grups polítics en el Ple del passat  23 de novembre sobre la constitució d’una comissió tècnica i política formada per tots els grups de la Diputació amb l’objectiu que l’atorgament de les subvencions es faci de forma objectiva i equitativa, reduint la discrecionalitat al màxim.   ERC lamenta que l’equip de govern encara no hagi fet res al respecte i recorda el compromís i necessitat de constituir la comissió en breu per tal de treballar la proposta del Pla Estratègic de Subvencions, que s’ha d’aprovar properament.   Jaume Gilabert, portaveu republicà, avisa que falten poques setmanes per a que s’aprovi el Pla Estratègic de subvencions de la Diputació, que és el document que diu com s'han d'adjudicar els ajuts, i detalla “que la nostra proposta l’únic que busca és trobar consens per reduir a la mínima expressió els ajuts directes, i per tant, si la nova presidència de la Diputació no fa urgentment un gest per donar compliment als compromisos adquirits en Ple i per unanimitat, ens trobarem amb el mateix que ja ens trobàvem quan governava Reñé, un catàleg de bones intencions, que finalment quedava només en això, bones intencions”, manifesta Gilabert.

Lleida

El grup ERC-Avancem participa als actes de denúncia per l’inici del judici als presos i preses polítics    

Denuncia la manca de sensibilitat del PSC per no donar-hi suport i mantenir l’agenda El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria ha participat a les 12 del migdia a l’aturada de deu minuts convocada arreu del país per denunciar l’inici, aquest dimarts al Tribunal Suprem, d’un judici polític i sense garanties democràtiques als líders independentistes. Els republicans han criticat la manca de suport de l’equip de govern del PSC als actes de protesta i el manteniment de l’agenda política. El president d’ERC-Avancem, Carles Vega, ha denunciat que el judici demostra que “no hi ha veritable qualitat democràtica, no hi ha separació de poders i que la justícia espanyola està vulnerant els drets fonamentals”. Vega també ha lamentat la “insensibilitat” del govern socialista: “aquells que es diuen demòcrates –PSC-PSOE- haurien d’haver estat aquí, perquè es tracta de fer un clam per la democràcia, per la defensa de les llibertats i defensar que hi ha uns càrrecs que estan portats a judici per haver exercit els seus càrrecs i fet cas de la voluntat democràtica.

El regidor d'ERC Albert Polo llegeix la lectura del Manifest de l'AMI
Sant Feliu de Guíxols

ERC dóna suport a les mobilitzacions per l'inici del judici als presos polítics i preses polítiques

Avui 12 de febrer de 2019 comença el judici als presos polítics i preses polítiques. A les 12 del migdia, Albert Polo, regidor de Transició Nacional de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha llegit el manifest "El judici de la vergonya" que adjuntem tot seguit: MANIFEST EN MOTIU DE L’INICI DEL JUDICI AL TRIBUNAL SUPREM ALS PRESOS POLÍTICS CATALANS 12 de febrer de 2019 El judici de la vergona Avui és un dia molt trist per Catalunya, un dia obscur on ens endinsem a les èpoques més fosques del franquisme o del Decret de Nova Planta, on la persecució política i la criminalització de Catalunya i els catalans i catalanes estava i està promoguda i promocionada per les elits polítiques, econòmiques, judicials, militar i policials espanyoles. Un dia on es vol sotmetre el nostre pensament, on es volen doblegar els nostres drets. Avui comença una gran mentida, un muntatge d’estat, basat en acusacions falses, amb l’objectiu de reprimir, amb la bandera i amb la pàtria, els drets fonamentals dels catalans i catalanes.

Ebre

Esquerra presenta els seus candidats a les eleccions municipals a Jesús, Mas de Barberans i Aldover

Esquerra Republicana ha presentat aquest cap de setmana els seus candidats als propers comicis municipals en tres poblacions: el Mas de Barberans, Aldover i Jesús.   Tan en el cas del Mas de Barberans com en el d’Aldover, és la primera vegada, des de la recuperació de la democràcia, que es presentarà una candidatura republicana a unes eleccions municipals en ambdós municipis. El candidat a encapçalar la llista al Mas de Barberans, Ernesto Rillo, ha declarat: “Treballarem de manera constructiva pel bé del poble perquè en municipis com el nostre és important la col·laboració de tothom per tirar endavant els projectes, més enllà del color polític de cadascú”. A més, Rillo ha afegit: “L’1-O va demostrar que hi ha molta gent del nostre poble que defensa el dret a l’autodeterminació del nostre país i pensem que aquesta opció cal que tingui representació a l’Ajuntament”. A Aldover, davant un Casal Municipal ple de gom a gom, la candidata Rosalia Pegueroles ha remarcat: “Ens presentem amb molta il·lusió i ganes de treballar pel nostre poble amb l’objectiu de fer-lo créixer, donar-li més vitalitat, més oportunitats, i dotar-lo d’un projecte de futur”.

Amb dues de les treballadores del refugi
L'Ametlla del Vallès

Estem amb les entitats

Des del grup d'Esquerra Republicana a l'Ametlla hem decidit posar en marxa un seguit de trobades amb les entitats i associacions del poble per copsar les seves necessitats i inquietuds i promoure el coneixement d'aquestes. En especial a les que tenen serveis de voluntariat per tal de fer-les més rellevants. El passat dissabte 9 de febrer ens vàrem ajuntar per anar al Refugi de Can Moret i fer una bona passejada amb alguns dels gossos que s'hi estan. Tenim ganes d'impulsar la protectora i ajudar en tot el que sigui possible. Farem el que estigui a les nostres mans per donar una vida millor a tots els gossos dels quals tenen cura i mereixen una llar on puguin ser plenament feliços. L'experiència personal va ser molt enriquidora i tots varem coincidir que el voluntariat no costa res i aporta molt. Les hores que varem estar allà se'ns van fer curtes. I veure l'alegria dels gossos no té preu.  No dubteu i proveu-ho. La col·laboració pot ser des de portar-los menjar, llits, roba, productes de neteja.

Granollers

Pau Llobet i Enric Gisbert ocuparan els números 2 i 4 de la llista d'ERC Granollers

Han estat presentats per la candidata Núria Maynou aquest passat dilluns. Maynou també ha anunciat que la llista d'ERC serà paritària, cremallera i amb més d'un 50% d'independents. L'actual regidor d'ERC-AG Pau Llobet i Enric Gisbert, director de l'Hotel Granollers, són les primeres cares visibles del projecte d'ERC Granollers per a les eleccions municipals del maig de 2019. La candidata a l'alcaldia Núria Maynou els ha presentat en una roda de premsa on ha tornat a reivindicar l'important paper dels ajuntaments en la construcció de la República, així com ha explicat les característiques de la llista d'ERC: Serà totalment paritària i cremallera – alternant sempre una dona i un home -, així com tindrà més de la meitat de membres independents. Maynou va apuntar que s'ha treballat per a fer una llista transversal i diversa, així com va reivindicar el paper de les dones en política i la necessitat d'assumir responsabilitats. Per la seva banda, Llobet ha reivindicat la necessitat de tenir veus més diverses a l'ajuntament “A l'Ajuntament hi falta debat i innovació política, el govern fa sempre el mateix, està estancat” - ha afirmat -.

Segarra

ERC dóna suport a les mobilitzacions per l'inici del judici als presos polítics i preses polítiques

Avui 12 de febrer de 2019 comença el judici als presos polítics i preses polítiques. Des d'Esquerra Republicana de Catalunya donem suport a  totes les mobilitzacions que es convoquen de forma unitària a partir d'avui en defensa de la democràcia. Rebutgem aquest judici perquè és una farsa, és el judici a la democràcia. L'autodeterminació no és delicte!  - 12/02 Concentracions en l'inici del judici   - 16/02 Gran mobilització a Barcelona    - 21/02 Vaga general   - 16/03 Gran mobilització a Madrid  

Usuaris de la Biblioteca Josep Soler Vidal, treballant amb dispositius electrònics.
Gavà

ERC-Gavà demana solucions als problemes de connectivitat a internet i de disponibilitat d'endolls a la Biblioteca Josep Soler Vidal

El grup municipal d'ERC-Gavà presentarà una proposta al Ple de febrer on demana al govern local (PSC i Demòcrates) que solucioni de forma urgent els problemes de connectivitat a internet i de disponibilitat d'endolls per a aparells electrònics que pateix la Biblioteca Municipal Josep Soler Vidal. La reclamació d'Esquerra es produeix arran de les queixes de diferents usuaris d'aquest equipament que expliquen que, des de fa temps, pateixen importants deficiències en el servei de xarxa informàtica, la qual cosa perjudica treballar amb ordinadors portàtils i altres dispositius electrònics amb connexió wifi. Aquest problema s'agreuja en èpoques d'exàmens, quan hi ha més gent a la biblioteca, fins al punt que es col·lapsa el sistema. Un altre deficiència denunciada es l'existència de pocs endolls per connectar els equips. No hi ha gaires taules de l'equipament que disposin d'aquesta opció i la demanda supera clarament l'oferta, dificultant també treballar i fer activitats al centre.

Serrasses, Torelló
Torelló

La compra de la nau dels carrossaires i de l’Hotel de les Serrasses. Masses preguntes per tant poques respostes

En el Ple extraordinari per aprovar els pressupostos del 2019, el portaveu republicà, Jordi Casals, va fer especial esment a les dues gran inversions d’aquest pressupost la compra de la nau de carrossaires i l’Hotel de les Serrasses. La nau dels carrossaires suposarà 554.800€, que està en propietat de la SAREB. Casals va mostrar algunes qüestions significatives com que «les negociacions pel preu es fan en un context de pressió perquè el contracte de lloguer s’acaba en un mes, i el gestor local d’aquest immoble ha posat aquesta data límit com a eina de pressió per negociar», també que «a la nau s’hi han fet importants inversions de millora i que no es tindran en compta a l’hora de posar el preu de compra». Unes inversions fetes que no seran les últimes ja que en el pressupost del 2019 hi ha prop de 60.000€ per una primera acció d’adequació. A més d’això, Casals, després d’afirmar amb contundència que «no hi hagi cap dubte que ERC-JpT estem i hem estat sempre d’acord en que és millor una nau pel Carnaval en propietat que de lloguer», es va preguntar si l’equip de govern havia valorat si aquesta nau és la millor opció pel present i futur pels carrossaires, si reuneix les millors condicions per desenvolupar-hi les activitats que s’hi fan, si podria donar resposta a un projecte incipient que els de la creació d’una escola de carrossaires i si està en el millor lloc en quan a la gestió de la mobilitat i aparcaments dels carrossaires que hi van a treballar.

Torelló, Ple
Torelló

ERC-JpT no avala els darrers pressupostos que certifiquen el final del mandat de CiU i FEM

En Ple extraordinari, es van aprovar els pressupostos de l’ajuntament de Torelló per l’exercic del 2019, amb els vots en contra de l’oposició formada per ERC-JpT, la CUP i PSC i amb l’únic suport del govern local de CiU i FEM Torelló. El portaveu d’ERC-JpT, Jordi Casals, va començar la seva intervenció afirmant que són «uns pressupostos molt representatius del què ha estat aquest mandat, mostren estancament, no respecten els acords, propostes espectaculars tancats en un calaix, destinen importants recursos a actuacions sense haver fet una reflexió i una planificació prèvia i amb una alarmant incapacitat de prioritzar en les necessitats dels torellonencs i torellonenques». Ni les actuacions pactades al pressupost del 2017 ni pla de xoc per la millora de l’asfaltat Jordi Casals va explicar que només havien fet dues propostes per aquest pressupost, acabar de realitzar les propostes acordades pel pressupost 2017 i que encara no s’han portat a terme, i ampliar la partida per arreglar l’asfalt dels carrers amb actuacions de xoc després de la manca d’inversió en els darrers anys.

Castellar del Vallès

Bases de la beca Oriol papell 2019

La Secció Local d’Esquerra Republicana de Castellar va acordar instituir l’any 2015, en memòria de l’Oriol Papell i Torres, una beca d’estudis per tal de promoure i reconèixer l’esforç i el talent de joves locals, i donar suport en la continuïtat dels seus estudis, la dotació́ econòmica de la beca és de 2.500 €. Podeu consultar les bases completes aquí Per a sol·licitar la beca ompliu aquest formulari –––- Oriol Papell i Torres (5 de gener de 1983 – 5 de maig de 2014). Llicenciat en Química per la UAB. Militant i activista convençut d’Esquerra Republicana de Catalunya i de les JERC. Membre actiu de la secció local d’ERC de Castellar del Vallès, fundador de les JERC d’aquest municipi i president d’ERC a Vilanova i la Geltrú. Implicat en diferents associacions i en l’organització d’actes de caire cultural i nacional com el Corre-llengua, la marxa de torxes o les diferents consultes sobre la independència de Catalunya prèvies al 9N. Castellarenc convençut i regidor d’aquest poble des del 2007 ns el 2011.