Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Agustina Vilaret
Illes Balears i Pitiüses

Agustina Vilaret pren possessió com a nova diputada del Parlament "per servir la noble tasca de la política, que és la felicitat de la ciutadania"

La nostra companya Agustina Vilaret González ha pres possessió a la sessió plenària celebrada aquest matí com a diputada adscrita al Grup Parlamentari MÉS per Mallorca, atesa la renúncia a la condició de diputat presentada per David Abril Hervás. Formarà part de les comissions legislatives de Cultura, Educació i Esports i d'Assumptes Socials i Drets Humans. Agustina Vilaret és professora d'institut i regidora d'Educació, Cultura, Medi Ambient i Mobilitat de l'Ajuntament de Bunyola per l'agrupació d'electors Esquerra Oberta de Bunyola (EOB). A les darreres eleccions autonòmiques formà part de la candidatura Més per Mallorca-PSM-Entesa-IniciativaVerds al lloc vuitè com a independent. Agustina Vilaret ha promés el càrrec per imperatiu legal, "en representació del poble, que és el sobirà, i reconeixent el dret dels ciutadans de les Illes Balears a decidir lliurement el seu futur, sempre amb el zel més rigorós als drets humans". A continuació, ha afegit: "I ho faré amb esforç i dedicació, seny, respecte i afany d'aprenentatge, escoltant la gent i amb il·lusió, per servir la noble tasca de la política, que és la felicitat de la ciutadania".

Gràcia

CAP DONA EN L’OBLIT

El passat dimarts 3 d'abril, va tenir lloc un acte reivindicatiu a la plaça de la Vila de Gràcia per tal de visualitzar explícitament l’existència de preses i exiliades polítiques i altres represaliades.   Allà vam poder recordar a les preses polítiques Carme Forcadell i Dolors Bassa, i les polítiques exiliades Meritxell Serret, Clara Ponsatí, Anna Gabriel i Marta Rovira. Junt a les seves fotografies, unes espelmes componien la paraula Llibertat.   Per part d’Esquerra Republicana de Catalunya, hi va assistir la diputada al Parlament de Catalunya, Jenn Diaz; la Directora General d’Igualtat, Mireia Mata; la Directora General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, Georgina Oliva; la Consellera Portaveu a Gràcia, Alba Metge; i el President d’ERC Gràcia, Toni López i diversos membres de l’executiva, militància i simpatitzants. Entre les intervencions, va destacar la de la Mireia Mata, enèrgica i contundent, va reivindicar la vàlua de les dones polítiques, “tant les que ara mateix ho estan passant molt malament a la presó, com les que han anat a l'exili, que consideren que poden ser més útils en la lluita per una república popular, independent i feminista, que dintre d'una presó.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Montse Rovira, Platja d'Aro, Castell d'Aro, s'Agaró, Castell-Platja d'Aro, Municipals, Municipals 2019,
Baix Empordà

Montse Rovira candidata d'ERC Castell-Platja d'Aro a l'alcaldia a les municipals 2019

La nova candidata és una de les regidores actuals en el consistori platjarenc   La secció local d'ERC a Castell-Platja d'Aro va celebrar el dilluns 9 d'abril la seva assemblea d'elecció de cap de llista, atès que l'anterior candidata, Estel Rodríguez, va anunciar fa pocs dies que no es presentava a la reelecció.   En aquesta assemblea, ha sortit elegida per unanimitat l'única persona que ha presentat la seva candidatura, Montse Rovira, que és actualment regidora a l'oposició en el consistori municipal.   En el transcurs d'una assemblea on hi han assistit tots els militants de l'agrupació del municipi, s'ha procedit a la votació, i amb posterioritat la ja proclamada candidata, ha pronunciat unes paraules, en què ha tingut per començar un pensament per als presos i preses polítiques, i per a la resta de companys i companyes d'ERC i d'altres partits a l'exili. Durant el seu discurs, Rovira ha explicat les seves motivacions per presentar-se a l'alcaldia, fent èmfasi que ara és l'hora de ser valents i creure que es poden fer les coses de diferent manera i abandonar la filosofia del "perquè sempre s'ha fet així", o dit d'altra manera, del "qui dies passa anys empeny".

Cal un espai d'esbarjo per a gossos i més mesures de seguretat.
Begues

Un parc millor és possible!

El gener del 2017 vam presentar propostes de millora al nou parc situat al turó de la Costeta, al costat del Centre Cívic i de la Parellada. El parc, situat en zona urbana, actualment està en la primera fase d’obres, que consta d’una esclarissada del bosc i neteja del sotabosc per reduir el perill d’incendi, l’arranjament de camins i la instal·lació de jocs infantils per convertir-lo en un espai de lleure a la natura. Celebrem aquesta proposta presentada per l’equip d’arquitectes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (ÀMB) que, a més, gestionarà el parc i en cobrirà les despeses de manteniment. Ara bé, volem subratllar que en el plantejament del parc s’ha obviat un procés participatiu amb la ciutadania i les entitats del municipi. Aquest fet va motivar que presentéssim millores un cop redactat tot el projecte executiu, i que us resumim a continuació: - Cal millorar la seguretat i la vigilància per vetllar pel bon ús i conservació del parc a fi de desactivar accions vandàliques que el malmetin o que suposin un risc d’incendi.

Canosa ha estat escollit per unanimitat
Federació de Girona

Àngel Canosa: "Vull ser l'alcalde de Blanes perquè cal un govern d'esquerres que governi per a tothom"

Esquerra Republicana de Blanes ha escollit Àngel Canosa com a candidat per a les eleccions municipals de 2019. Canosa ha estat escollit per unanimitat per la secció local blanenca a través d’un procés de primàries externes on es permet que qualsevol persona militant, simpatitzant o amiga que consti formalment a la base de dades del partit pugui participar de l’assemblea amb dret a vot.   Un total de 32 persones van participar en la votació per escollir el candidat blanenc que ho va ser per unanimitat. Àngel Canosa i Fernández ja va ser el candidat a les eleccions municipals del 2015 i, durant aquest mandat, està sent portaveu del grup municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Blanes.   Àngel Canosa afirma amb rotunditat que “vull ser alcalde de Blanes perquè cal un govern d’esquerres que governi per a tothom”. El candidat republicà es mostra disposat a “dedicar cada minut de feina a la ciutat, i a la seva gent. Amb el suport de tothom aconseguirem que Blanes sigui una gran ciutat republicana el pròxim 2019”.

Vinyoles aposta per apropar l'Ajuntament als ciutadans
Federació de Girona

Xavier Vinyoles, candidat d’Esquerra a Bescanó per a les eleccions municipals del 2019

Xavier Vinyoles ha estat escollit per la secció local d’Esquerra Republicana de Bescanó com a candidat amb vista a les eleccions municipals del proper 2019. Vinyoles ha rebut el suport unànime de l’assemblea després de dur a terme un procés de primàries obertes a militants, simpatitzants i amics. Vinyoles s’ha mostrat molt il·lusionat pel suport rebut i ha explicat que “encapçalo un equip que fa temps que treballa per a presentar al municipi les iniciatives i accions necessàries per preparar Bescanó pels reptes i necessitats del present i del futur, lluny de projectes amb deliris de grandesa, un projecte pensat per als ciutadans”. “Una manera diferent de gestionar l'ajuntament és possible. Volem impulsar processos que permetin als nostres veïns ser molt més a prop del seu ajuntament, participant activament en les decisions que es prenen i permetent-los proposar les mesures que consideren més necessàries”, ha manifestat Vinyoles.   Vinyoles és diplomat en Arquitectura Tècnica per la Universitat de Girona (UdG), Graduat en Enginyeria de l'Edificació per la Universitat de Lleida i Màster en prevenció de riscos laborals.

Butinyà vol donar un nou impuls a la ciutat
Federació de Girona

Jaume Butinyà, alcaldable per Banyoles

L’assemblea local d’ERC-Junts per Banyoles ha escollit el nou candidat que encapçalarà la candidatura en les properes eleccions municipals, previstes per al juny de 2019. L’alcaldable republicà serà Jaume Butinyà (Banyoles, 1970), bomber de la Generalitat, que havia exercit de regidor d’Urbanisme durant el període de govern d’ERC entre 1999 i 2007.   Butinyà, casat i pare de tres fills, ha estat escollit aquest dijous per l’assemblea local, substituint com a cap de llista a Roser Masgrau, que continua vinculada al projecte d’ERC-Banyoles com a portaveu municipal. El nou alcaldable republicà, llicenciat en Geografia, és membre fundador i president de la Colla de Gegants i Capgrossos de Banyoles, i està molt vinculat al teixit associatiu de la ciutat, a través de la colla de diables Gàrgoles de Foc i del Taller de Músics de Banyoles.   El cap de llista republicà va recordar que «sempre hem estat treballant per Banyoles, tant des de les institucions com des del teixit social, i només un ajuntament d’ERC pot liderar projectes de ciutat».

Catalunya del Nord

Catalunya Nord també serem a la manifestació del 15 d'abril a Barcelona

El 15 d’abril farà sis mesos de l'empresonament de Jordi Cuixart (Òmnium) i Jordi Sànchez (ANC). Poc temps després la repressió se va estendre als membres del govern català, les inculpacions han seguit, els empresonaments s'han pas aturat. Avui sis mesos després d'aquells primers empresonaments el poble català té setze persones a la presó o a l'exili. Comencen a sentir-se jutges i tribunals  a Alemanya, Suïssa, Bèlgica, Escòcia, de l'ONU, que posen en evidència que la repressió espanyola contra Catalunya és una aberració per a qualsevol demòcrata. El 15 d'abril entitats democràtiques, sobiranistes, sindicats, convoquen una gran manifestació a Barcelona i nos cal ser-hi. Els demòcrates de Catalunya Nord també hi serem. A Catalunya Nord també hi ha cada cop més veus, batlles, que denuncien l'atac contra les llibertats de Catalunya. El 15 d'abril ens afegirem als autocars que sortiran de Perpinyà, a la iniciativa del Casal Jaume Ir i l'ANC de Catalunya Nord. Les inscripcions són obertes.

ERC Badalona

El Govern municipal presenta un pressupost per al 2018 que creix un 4% amb l’objectiu d’ampliar els serveis públics

El Govern municipal ha presentat aquest dilluns la proposta del pressupost municipal de 2018 que vol consolidar i ampliar els serveis públics. La proposta d’aquest exercici se situa en 166,6 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment de 6,7 milions d’euros, és a dir, que el pressupost creix un 4% en relació a l’any 2017.   Durant la presentació del pressupost en la sessió d’audiència pública celebrada a l’edifici El Viver, els responsables municipals han destacat que en tres anys el pressupost municipal haurà augmentat un 9,6%. Pel que fa al pressupost consolidat de tota la corporació, la xifra també augmenta un 5% en relació a l’any passat. La presentació del pressupost 2018 ha anat a càrrec del tercer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Democràtica, Jose Téllez.   Recuperació de la plantilla municipal Téllez ha explicat als assistents que en els darrers cinc anys, l’Ajuntament de Badalona ha perdut més de 200 treballadors i treballadores per la prohibició de noves contractacions (taxa de reposició de la Llei Montoro).

L'Hospitalet

Comunicat dels grups d'ERC de 9 municipis metropolitans en relació al Tramvia per la Diagonal

Els grups municipals d’Esquerra Republicana de Catalunya de Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern expressen el següent posicionament respecte a la unió per la Diagonal de les dues xarxes de tramvia existent.​ 1- Els municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona han patit en els darrers anys una manca d’inversió en matèria de transport públic col·lectiu d’alta capacitat. La conseqüència és que, encara avui, l’ús del vehicle privat resulta necessari per a moltes persones que han de desplaçar-se entre aquests municipis. Això implica que el nivell estructural la contaminació a l’AMB és molt elevada i té efectes directes sobre la salut de les persones.Les inversions en transport públic col·lectiu són determinants per afavorir el dret a la mobilitat, del dret a l’accessibilitat i del dret a la salut. Hi ha diverses infraestructures projectades i no completades que permetrien incrementar els trajectes i la demanda de transport públic col·lectiu; i totes elles poden afavorir un important descens de l’ús del vehicle privat: Millores en la xarxa i el servei de Rodalies, l’ampliació de la L1 entre Santa Coloma i Badalona, l’ampliació de la L2 fins al parc logístic del Baix Llobregat i la connexió amb l’aeroport, l’ampliació de la L3 fins a Trinitat Vella i fins a Sant Feliu de Llobregat, l’enllaç de la L4 entre La Pau i La Sagrera, el perllongament de la línia Llobregat-Anoia FGC entre Pl.

Ebre

Aubà: ‘Els Pressupostos que proposen PP i Ciudadanos maltracten, una vegada més, les Terres de l’Ebre’

El senador Miquel Aubà i el president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra, Alfons Montserrat, han valorat la proposta de Pressupostos Generals de l’Estat per a les Terres de l’Ebre feta per PP i Ciudadanos. Aubà ha afirmat que ‘aquests pressupostos de PP i  Ciudadanos maltracten, una vegada més, les Terres de l’Ebre i no donen cap resposta a les nostres necessitats. D’aquella misèria que anuncien que invertiran en acabar l’any, tots sabem que una gran part no s’acaba executant. L’any 2017, per exemple, no van executar ni un 25 % del que havien previst’. Segons els republicans, la inversió anunciada per a les Terres de l’Ebre és de 35,1 MEUR, fet que suposa un increment de 14,2 MEUR respecte a l’any 2017. Del total del pressupost, 31,7 MEUR van destinats a les obres de la descontaminació de l’embassament de Flix i Pla de Restitució Territorial (28,6 MEUR) i al sistema d’emmagatzematge de la central nuclear d’Ascó (3,1 MEUR). El senador, després de recordar que l’any 2017 no es va executar ni un euro de la partida de  15,1 MEUR destinada a la descontaminació de l’embassament de Flix, ha denunciat ‘la nul·la inversió en infraestructures històricament demandades pel territori’.

Esplugues de Llobregat

Comunicat conjunt sobre la unió per la Diagonal de les dues xarxes de tramvia existent

Els grups municipals d’Esquerra Republicana de Catalunya de Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern expressen el següent posicionament respecte a la unió per la Diagonal de les dues xarxes de tramvia existent. 1. Els municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona han patit en els darrers anys una manca d’inversió en matèria de transport públic col·lectiu d’alta capacitat.La conseqüència és que, encara avui, l’ús del vehicle privat resulta necessari per a moltes persones que han de desplaçar-se entre aquests municipis. Això implica que el nivell estructural la contaminació a l’AMB és molt elevada i té efectes directes sobre la salut de les persones. Les inversions en transport públic col·lectiu són determinants per afavorir el dret a la mobilitat, del dret a l’accessibilitat i del dret a la salut. Hi ha diverses infraestructures projectades i no completades que permetrien incrementar els trajectes i la demanda de transport públic col·lectiu; i totes elles poden afavorir un important descens de l’ús del vehicle privat: Millores en la xarxa i el servei de Rodalies, l’ampliació de la L1 entre Santa Coloma i Badalona, l’ampliació de la L2 fins al parc logístic del Baix Llobregat i la connexió amb l’aeroport, l’ampliació de la L3 fins a Trinitat Vella i fins a Sant Feliu de Llobregat, l’enllaç de la L4 entre La Pau i La Sagrera, el perllongament de la línia Llobregat-Anoia FGC entre Pl.

Sant Just Desvern

Comunicat conjunt sobre la unió per la Diagonal de les dues xarxes de tramvia existent

Els grups municipals d’Esquerra Republicana de Catalunya de Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern expressen el següent posicionament respecte a la unió per la Diagonal de les dues xarxes de tramvia existent. 1. Els municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona han patit en els darrers anys una manca d’inversió en matèria de transport públic col·lectiu d’alta capacitat.La conseqüència és que, encara avui, l’ús del vehicle privat resulta necessari per a moltes persones que han de desplaçar-se entre aquests municipis. Això implica que el nivell estructural la contaminació a l’AMB és molt elevada i té efectes directes sobre la salut de les persones. Les inversions en transport públic col·lectiu són determinants per afavorir el dret a la mobilitat, del dret a l’accessibilitat i del dret a la salut. Hi ha diverses infraestructures projectades i no completades que permetrien incrementar els trajectes i la demanda de transport públic col·lectiu; i totes elles poden afavorir un important descens de l’ús del vehicle privat: Millores en la xarxa i el servei de Rodalies, l’ampliació de la L1 entre Santa Coloma i Badalona, l’ampliació de la L2 fins al parc logístic del Baix Llobregat i la connexió amb l’aeroport, l’ampliació de la L3 fins a Trinitat Vella i fins a Sant Feliu de Llobregat, l’enllaç de la L4 entre La Pau i La Sagrera, el perllongament de la línia Llobregat-Anoia FGC entre Pl.

Tarragona

Pau Ricomà serà alcaldable per ERC Tarragona a les municipals del 2019

Pau Ricomà encapçalarà la llista d'ERC Tarragona a les eleccions municipals de l'any vinent. L'assemblea local del partit l'ha escollit aquest divendres per un 97% dels vots. Ricomà repetirà així com a alcaldable d'ERC després d'haver entrat com a regidor a l'ajuntament de Tarragona a les passades eleccions, on actualment exerceix de portaveu del grup majoritari a l'oposició. Pau Ricomà s'ha mostrat satisfet del suport de la militància tarragonina i afirma que ' és una responsabilitat que assumeixo amb il·lusió i amb la idea que Tarragona necessita un canvi claríssim'. Per Ricomà 'l'ajuntament ha de fer un gir cap als valors republicans de l'honestedat, el bon govern, l'eficàcia i la confiança amb els ciutadans. Des d'ERC treballarem per fer una Tarragona pensant en tothom'. CV de Pau Ricomà Vallhonrat (Tarragona, 5 de desembre de 1957). Casat, és pare d'una filla i un fill i avi de dos néts. Llicenciat en Història General i Geografia a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, també ha cursat estudis de Sociologia a la UNED.

Baix Llobregat

Comunicat dels grups d'ERC de 9 municipis metropolitans en relació al Tramvia per la Diagonal

Els grups municipals d’Esquerra Republicana de Catalunya de Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern expressen el següent posicionament respecte a la unió per la Diagonal de les dues xarxes de tramvia existent.​ 1- Els municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona han patit en els darrers anys una manca d’inversió en matèria de transport públic col·lectiu d’alta capacitat. La conseqüència és que, encara avui, l’ús del vehicle privat resulta necessari per a moltes persones que han de desplaçar-se entre aquests municipis. Això implica que el nivell estructural la contaminació a l’AMB és molt elevada i té efectes directes sobre la salut de les persones.Les inversions en transport públic col·lectiu són determinants per afavorir el dret a la mobilitat, del dret a l’accessibilitat i del dret a la salut. Hi ha diverses infraestructures projectades i no completades que permetrien incrementar els trajectes i la demanda de transport públic col·lectiu; i totes elles poden afavorir un important descens de l’ús del vehicle privat: Millores en la xarxa i el servei de Rodalies, l’ampliació de la L1 entre Santa Coloma i Badalona, l’ampliació de la L2 fins al parc logístic del Baix Llobregat i la connexió amb l’aeroport, l’ampliació de la L3 fins a Trinitat Vella i fins a Sant Feliu de Llobregat, l’enllaç de la L4 entre La Pau i La Sagrera, el perllongament de la línia Llobregat-Anoia FGC entre Pl.

Berga

ERC Berga farà un acte de reconeixement i memòria a l'alcalde Josep Maria Badia i Sobrevias

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Berga ha organitzat un acte de reconeixement i memòria històrica sobre la figura de l’alcalde de Berga Josep Maria Badia i Sobrevias, sota el títol Josep Maria Badia i Sobrevias, l’alcalde de Berga afusellat per Franco. Es farà el pròxim dijous, 19 d’abril -coincidint amb la data del seu afusellament-, a les 7 de la tarda a la Sala Casino del Teatre Municipal de Berga. L’acte se centrarà en la figura de l’alcalde, la memòria històrica i el banc d’ADN. El partit considera que es tracta d’una història que part de la ciutadania desconeix i d’una figura a la qual encara no s’han fet els reconeixements necessaris. ERC Berga té l’objectiu que aquest s’allunyi al màxim d’un acte de partit, i passi a ser un acte d’interès general per a tota la ciutadania berguedana. Les xerrades aniran a càrrec de diversos ponents, entre els quals el conseller Carles Mundó, l’historiador Pep Cruanyes i l’impulsor del Banc d'ADN, Roger Heredia, a l’espera de confirmar-ne algun de l’estructura nacional del partit.

Sant Adrià de Besòs

Posicionament respecte a la unió per la Diagonal de les dues xarxes de tramvia existent

Els grups municipals d’Esquerra Republicana de Catalunya de Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern expressen el següent posicionament respecte a la unió per la Diagonal de les dues xarxes de tramvia existent. Els municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona han patit en els darrers anys una manca d’inversió en matèria de transport públic col·lectiu d’alta capacitat. La conseqüència és que, encara avui, l’ús del vehicle privat resulta necessari per a moltes persones que han de desplaçar-se entre aquests municipis. Això implica que el nivell estructural la contaminació a l’AMB és molt elevada i té efectes directes sobre la salut de les persones. Les inversions en transport públic col·lectiu són determinants per afavorir el dret a la mobilitat, del dret a l’accessibilitat i del dret a la salut. Hi ha diverses infraestructures projectades i no completades que permetrien incrementar els trajectes i la demanda de transport públic col·lectiu; i totes elles poden afavorir un important descens de l’ús del vehicle privat: Millores en la xarxa i el servei de Rodalies, l’ampliació de la L1 entre Santa Coloma i Badalona, l’ampliació de la L2 fins al parc logístic del Baix Llobregat i la connexió amb l’aeroport, l’ampliació de la L3 fins a Trinitat Vella i fins a Sant Feliu de Llobregat, l’enllaç de la L4 entre La Pau i La Sagrera, el perllongament de la línia Llobregat-Anoia FGC entre Pl.

ERC Badalona

Comunicat dels grups d'ERC de 9 municipals metropolitans en relació al Tramvia per la Diagonal

Els grups municipals d’Esquerra Republicana de Catalunya de Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern expressen el següent posicionament respecte a la unió per la Diagonal de les dues xarxes de tramvia existent.​ 1- Els municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona han patit en els darrers anys una manca d’inversió en matèria de transport públic col·lectiu d’alta capacitat. La conseqüència és que, encara avui, l’ús del vehicle privat resulta necessari per a moltes persones que han de desplaçar-se entre aquests municipis. Això implica que el nivell estructural la contaminació a l’AMB és molt elevada i té efectes directes sobre la salut de les persones.Les inversions en transport públic col·lectiu són determinants per afavorir el dret a la mobilitat, del dret a l’accessibilitat i del dret a la salut. Hi ha diverses infraestructures projectades i no completades que permetrien incrementar els trajectes i la demanda de transport públic col·lectiu; i totes elles poden afavorir un important descens de l’ús del vehicle privat: Millores en la xarxa i el servei de Rodalies, l’ampliació de la L1 entre Santa Coloma i Badalona, l’ampliació de la L2 fins al parc logístic del Baix Llobregat i la connexió amb l’aeroport, l’ampliació de la L3 fins a Trinitat Vella i fins a Sant Feliu de Llobregat, l’enllaç de la L4 entre La Pau i La Sagrera, el perllongament de la línia Llobregat-Anoia FGC entre Pl.