Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Vilafranca del Penedès

Veïnes i veïns de Vilafranca expliquen la necessitat de redescobrir els barris de la ciutat a partir de la vivència del confinament

Aquests articles marcaran l’inici d’una campanya que porta per títol [RE]fem Vilafranca   La botiga del barri. El quiosc on comprar el diari. El bar de cada dissabte. Passejar tranquil·lament per carrers i rambles de la ciutat. Petites coses que des que dura l’estat d’alarma per lluitar contra la pandèmia s’han vist restringides.   Però arribarà el moment també, poc a poc, de redescobrir la ciutat. De tornar a trepitjar-la, perquè després de caure, sempre cal aixecar-se. Seguint aquest esperit diversos veïns i veïnes expliquen en una sèrie d’articles què els mou per redescobrir la ciutat, què troben a faltar, què tenen ganes de fer, com la volen reconstruir.    La ciutat és una xarxa de relacions socials, d’entramats de persones i espais, on els barris fan, i hauran de fer, una funció essencial. Aquests articles animen a la ciutadania a redescobrir els espais de cada barri, a enfortir el teixit social de la ciutat per empoderar a la gent, a apostar pel comerç de proximitat i a enfortir Vilafranca.

Imatge realitzada durant el ple del 14 de maig del 2020
Els Pallaresos

PLE ORDINARI DEL 14 DE MAIG DEL 2020

* Abans de començar amb l’ordre del dia, l’alcalde fa un breu repàs de les circumstàncies excepcionals en que ens trobem, agraeix a tots els regidors la seva presència, i recorda de manera destacada la malaurada situació en que s’han trobat els residents i treballadors de la residència Nostrallar. Per finalitzar, demana un minut de silenci a tots els assistents. 1. Ratificació del caràcter ordinari de la sessió del Ple 4/2020. Demana la paraula el portaveu de JxC, per manifestar que durant el període de l’estat d’alarma totes les sessions dels plens han de ser extraordinàries. L’alcalde li respon que la opinió de tots els secretaris no és la mateixa, i que han optat per la consideració de fer-ho ordinari per tal que l’oposició pugui formular preguntes, que d’altra manera no ho haguessin pogut fer. Passat votació, el resultat és: vots a favor 7 (Ciudadanos, PSC,IP,ERC) en contra 4 (JxC). Després de la votació, es genera una picabaralla (amb insults inclosos) que talla l’alcalde cridant a l’ordre.

Salou

Feina feta pels grups parlamentaris del congres i senat a la situación genrtada per la covid19

Feina feta pels grups parlamentaris del Congrés dels Diputats i del Senat   Resum de la feina feta pels grups Parlamentaris del Congrés i del Senat a la situació generada per la COVID-19 Des del primer moment que la crisi de la COVID-19 va afectar el nostre país, els grups parlamentaris d’Esquerra Republicana a Madrid ens vam posar a treballar per donar resposta a totes les necessitats que van començar a sorgir al seu voltant.    Així doncs, l’objectiu del front de Madrid va ser recollir totes les preocupacions, mancances i propostes que han de permetre donar resposta a la crisi des d’un punt de vista republicà i d’esquerres.    A continuació trobareu un llistat de la feina feta al llarg d’aquests dos primers mesos de crisi de la COVID-19 (si cliqueu a sobre podreu consultar-ne el contingut). Som conscients, però, que la crisi només ha fet que començar i que serà necessària una intervenció política que doni resposta a molts sectors de la societat.     Iniciatives sobre l'emergència sanitària, social, econòmica i cultural Sobre l’emergència de l’habitatge i el lloguer  Sobre la millora de la inversió en investigació científica  Sobre la modificació de la regla de despesa i estabilitat pressupostària  Pròrroga prestació per desocupació  Sobre els 15 milions que s’han donat a les TV privades  Gestió desperfectes temporal Glòria per la temporada turística  Garantir mesures de seguretat per repartidors “GLOVO” i altres  Vulneració Drets Consumidors Préstecs ICO (1a i 2a)  Creació urgent d’una prestació per conciliació de la vida familiar i laboral  Situació refugiats fronteres Grècia i Turquia per la COVID-19  Sobre l’ERTO de l’aeroport de Reus  Regularització de migrants (1a i 2a)  Protecció de treballadors autònoms  Prohibir la suspensió de línies telefòniques Wifi públic per estudiants i ciutadania amb plena capacitat i velocitat  Sobre el teixit cultural i respostes a la crisi Mesures de protecció als treballadors temporals  Sobre els treballadors transfronterers i la seva situació laboral i de moviments  Sobre l’afectació de la línia R3 i R12 i la seva afectació durant la COVID-19  Sobre la situació dels ERTOS a diferents comarques del país (exemple)  Pel traspàs de les beques universitàries i ajudes a l’estudi  Sobre l’estratègia de cooperació davant l’emergència del a COVID-19 (1a i 2a)  Per la condonació del deute a països en vies de desenvolupament (1a i 2a)  Sobre els contractes dels professors associats després de l’estat d’alarma  Ajuda al sector dels càmpings, hostals, apartaments, hotels, cases rurals.

Tortosa

Esquerra Republicana-Tortosa Sí proposa ajuts al comerç, habitatge social i més rutes de vianants per minimitzar l’impacte de la Covid-19

El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí ha presentat un paquet de mesures econòmiques i socials per minimitzar l’impacte de la Covid-19 a la ciutat, unes mesures que ha traslladat a l’equip de govern per tal que les incorpore al seu pla d’actuació. Una línia de subvencions per a comerciants i restauradors, amb una dotació de 400.000 euros, l’increment gratuït de l’espai comercial, la creació d’un parc d’habitatge social amb un mínim de 30 habitatges i més rutes de vianants són algunes de les propostes. “Aquestes mesures són compatibles i complementen les mesures que el govern municipal ha anunciat que posarà en marxa”, ha dit el portaveu d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí, Xavier Faura.   Les subvencions dirigides a empreses i autònoms dedicats al comerç al detall o la restauració tindrien un import màxim de 1.500 euros per sol·licitant. Pel que fa a les despeses que es podrien subvencionar, el grup municipal d’Esquerra proposa que siguin les taxes i arbitris municipals de l’exercici de 2020, el lloguer de l’establiment on s’exerceix l’activitat (durant la declaració de l’estat d’alarma), el cost dels serveis i subministraments (també durant l’estat d’alarma), així com el cost dels serveis informàtics.

Alguaire

NOVES PROPOSTES PER REDUIR L'IMPACTE DEL COVID19

Al mes de març, des del Grup Municipal d’ERC-Alguaire, vam registrar a l’Ajuntament, una sèrie de propostes que englobaven mesures econòmiques, socials i de coordinació per mirar de reduir l’impacte del Covid-19 sobre els nostres veïns i veïnes.   Ara, a les portes del desconfinament, ampliem les propostes incorporant noves mesures i iniciatives, perquè entenem que l’Ajuntament, per la seva proximitat a la gent, ha d’actuar com a un primer dic de contenció davant la crisi sanitària i econòmica provocada per la pandèmia i ha de ser capaç de prendre decisions valentes per ajudar a minimitzar-ne els efectes i que ningú es quedi enrere.  

Sant Just Desvern

Esquerra Republicana presenta 65 propostes per lluitar contra els efectes de la Covid-19

ELS REPUBLICANS PRESENTEN UN DOCUMENT AMB ACCIONS SOCIALS I ECONÒMIQUES PERQUÈ NINGÚ QUEDI ENRERE DURANT AQUESTA CRISI I LES POSA A DISPOSICIÓ DEL GRUP IMPULSOR, UNA MESA DE TREBALL AMB TOTS ELS PARTITS, EXPERTS I REPRESENTANTS DE DIFERENTS SECTORS DEL MUNICIPI, UNA LLARGA REIVINDICACIÓ D'ERC DES DE L'INICI DE LA PANDÈMIA. Des d’Esquerra Republicana fa temps que treballem en propostes a curt, mig i llarg termini. Són mesures centrades en acompanyar i donar suport als veïns i veïnes afectats, al comerç de proximitat, autònoms, pimes i teixit productiu de Sant Just Desvern, amb la seva expertesa i acompanyament. El document s'ha presentat al registre de l'Ajuntament i es posa a disposició del Grup Impulsor que es reunirà dijous 21 de maig. Conté 65 propostes i té l’objectiu, més enllà de les accions més urgents i d’emergència social, de repensar el futur de Sant Just, replantejant el model actual per avançar cap a un poble molt més social, més particpatiu, sostenible i verd.

Gràcia

Connectem-nos: Cinquena reunió telemàtica de Casal amb Montserrat Benedí

La regidora d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona va ser la protagonista d’una nova reunió telemàtica de la militància del casal de Gràcia el passat dimecres 13 de maig. L’eix central de la seva intervenció va ser la situació actual dels serveis socials a Barcelona, posats a prova per la pandèmia del covid-19.   En la introducció al tema, la Montse va destacar la seva importància afirmant que els serveis socials haurien de ser, juntament amb la salut i l’educació, un dels tres pilars fonamentals de l’estat del benestar, ja que garanteixen una sèrie de drets dels quals la gent no en sol ser conscient. Considera un error que es pensi que estan adreçats exclusivament a la gent pobra, cosa que fa que estiguin, en certa manera, «estigmatitzats», en paraules seves. També va recordar els seus orígens, allà cap als anys 80, de la mà d’Eulàlia Vintró, qui va ser regidora a l’Ajuntament en els àmbits d’Educació i de Benestar Social. Malgrat la seva part positiva, va reconèixer que els serveis socials s’han vist afeblits progressivament des de la crisi del 2008 fins avui.

17 de maig, dia internacional contra la LGTBIfòbia
Vallès Occidental

Manifest d'Esquerra Republicana en motiu del 17 de maig, dia internacional contra la LGTBIfòbia.

Com cada 17 de maig commemorem el Dia Internacional contra la LGTBfòbia, coincidint amb la data en què fa 30 anys l'OMS va retirar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals. Una data en què l'orientació sexual de les persones va deixar d'estar patologitzada, tot i que encara no s'ha aconseguit una despatologització absoluta per les persones trans. Durant aquests trenta anys hem aconseguit avenços i èxits significatius. Tanmateix, encara avui hem de fer front a situacions de discriminació, assetjament o humiliació per raó de la nostra orientació i identitat sexual i de gènere. No podem ni volem oblidar que l'homosexualitat segueix sent encara perseguida legalment en una vuitantena de països del món, en alguns casos fins i tot amb la mort, i en molts d'altres s'encobreix, legalment o tàcitament, la LGTBfòbia. Però no cal anar tan lluny. Aquí, a casa nostra, l'homofòbia, la lesbofòbia, la transfòbia i la bifòbia segueixen sent una realitat molt arrelada a la nostra societat.

Sant Feliu de Guíxols

LGBTIfòbia ni a casa ni al carrer

Un any més compartim la lluita per una societat diversa i lliure. Que tothom estimi com vulgui, sempre!  Avui fa 30 anys que l'OMS va retirar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals, és a dir què l'orientació sexual de les persones va deixar d'estar considerada una malaltia però encara cal seguir lluitant per la despatologització absoluta per les persones trans. Des de la Coordinadora de Polítiques per a Persones LGBTI d'Esquerra Republicana ens han fet arribar aquest manifest que volem compartir amb tu. Com en la situació actual no podrem reivindicar-ho al carrer, t'animem a tenir un recordatori sobre l'efemèride a través de les xarxes socials utilitzant les etiquetes:  #DiaInternacionalContraLGBTIfòbia  #LGBTIfòbianiacasanialcarrer #StopLGTBIfòbia Per una República respectuosa amb la diversitat sexual!

Brossa
Els Pallaresos

Un servei lamentable

“L'Ajuntament dels Pallaresos titlla de "lamentable" el servei de recollida de brossa i de poda. (Article d’Infocamp.cat) L'alcalde s'adreça al Consell Comarcal per queixar-se de "l'incompliment" del servei i no descarta anar als tribunals si no solucionen el problema Dijous, 07 Mai 2020 20:42 L'alcalde dels Pallaresos, Xavier Marco, ha enviat una carta al president del Consell Comarcal del Tarragonès (CCT) i al Conseller de Medi Ambient del CCT per requerir "una solució immediata a la pèssima gestió" del servei de recollida d'escombraries i de poda al municipi, tot recordant-li que el CCT és el responsable d’aquest servei. Des de l'Ajuntament lamenten que "la situació que estem patint és greu, doncs és habitual rebre un parell de vegades a la setmana queixes, amb fotografies, de contenidors de poda i/o residus desbordats durant diversos dies, fent així impossible la seva utilització, i el que és pitjor, essent un possible focus d’insalubritat i perjudicial per la salut dels veïns i veïnes".

País Valencià

Manifest d'Esquerra Republicana en motiu del 17 de maig, dia internacional contra la LGTBIfòbia

Com cada 17 de maig commemorem el Dia Internacional contra la LGTBfòbia, coincidint amb la data en què fa 30 anys l'OMS va retirar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals. Una data en què l'orientació sexual de les persones va deixar d'estar patologitzada, tot i que encara no s'ha aconseguit una despatologització absoluta per les persones trans. Durant aquests trenta anys hem aconseguit avenços i èxits significatius. Tanmateix, encara avui hem de fer front a situacions de discriminació, assetjament o humiliació per raó de la nostra orientació i identitat sexual i de gènere. No podem ni volem oblidar que l'homosexualitat segueix sent encara perseguida legalment en una vuitantena de països del món, en alguns casos fins i tot amb la mort, i en molts d'altres s'encobreix, legalment o tàcitament, la LGTBfòbia. Però no cal anar tan lluny. Aquí, a casa nostra, l'homofòbia, la lesbofòbia, la transfòbia i la bifòbia segueixen sent una realitat molt arrelada a la nostra societat.

Roda de Berà

TENIM EL MILLOR MODEL DE GESTIÓ DE BROSSES QUE NECESSITEM?

Avui, 17 de maig, es celebra el Dia Mundial del Reciclatge. Un dia per recordar les estratègies basades en les tres “R”: Reduir, Reutilitzar i Reciclar. També ha de servir per reflexionar sobre el comportament de la població envers la generació dels residus a la nostra llar, i què hem fem desprès. També hauria de fer reflexionar les administracions públiques, co-responsables amb la població d’assolir els objectius  marcats per Brussel·les. La quota de recollida selectiva a Roda de Berà al final de l’any 2018 va ser de 30.63% (Agencia Catalana de Residus). Mentre que a l’any 2017 va ser de 29,56 %, ha suposat només un increment de 1.07 punts percentuals. La quota màxima de recollida selectiva del Tarragonès correspon al municipi de Vespella de Gaià, que va arribar al 53.85 %. És evident que ens queda molta feina a fer, sobretot si hem d’assolir l’objectiu marcat Brussel·les per l’any 2020 d’arribar a la quota mínima de recollida selectiva del 50 %. El passat 15 de setembre el Consell Comarcal del Tarragonès va signar el contracte de recollida de brosses amb l’empresa FCC Medioambiente, que donarà servei a 16 municipis de la comarca, entre ells Roda de Berà, durant els propers 10 anys.

Lleida

L’Ajuntament de Lleida, capdavanter en transparència

És la segona capital de província catalana amb l’índex més alt de qualitat i accessibilitat a la informació pública, després de Barcelona, en el rànquing Infoparticipa que elabora anualment la UAB La Paeria referma el seu compromís amb la transparència i les bones pràctiques de comunicació pública per sisè any consecutiu La tinent d’alcalde Jordina Freixanet indica que en el conjunt de les administracions públiques encara “tenim molta feina per fer, perquè la informació sigui més fàcil de localitzar, més senzilla d’entendre, se’n puguin explotar les dades des de múltiples formats i sigui interoperable” L’Ajuntament de Lleida ha assolit, un any més, els màxims nivells de transparència i qualitat de la informació pública en l’estudi Infoparticipa, que realitza el laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona. En l’edició 2019 d’aquest rànquing, la Paeria assoleix un 97,2%, només superat per l’Ajuntament de Barcelona, que es troba en primera posició amb un 100%.

SANT ESTEVE SESROVIRES- panoràmica
Sant Esteve Sesrovires

MESURES ECONÒMIQUES I SOCIALS PER SANT ESTEVE SESROVIRES

La urgència de la crisi sanitària ha passat, però ens trobem de ple en una crisi econòmica que està afectant a molts dels nostres veïns, veïnes, comerciants i empreses. Davant la falta d’informació per part del govern municipal, que des de fa més de deu dies ha deixat de passar cap tipus d’informació a la nostre portaveu, i per tant desconeixem quines mesures s’estan treballant per pal·liar els efectes d’aquestes crisi al nostre municipi, el Grup Municipal d’Esquerra Republicana ha presentat per instància a l’ajuntament un llistat amb aquelles mesures que creu necessàries per ajudar a les veïnes i veïns, comerciants i empreses a superar aquesta complicada situació. Insistim des de fa setmanes, i seguirem insistint el la col·laboració entre totes les forçes polítiques del nostre municipi per treballar conjuntament en totes aquestes mesures i d'altres necessaries, per superar la crisi que tots estem vivint. El document presentat és el següent:   La col·laboració entre forces polítiques és molt important per a poder sortir de la crisi de la Covid 19.

Cunit

MANIFEST D’ESQUERRA REPULICANA EN MOTIU DEL17 DE MAIG. DIA INTERNACIONAL CONTRA LA LGTBIFÒBIA

Com cada 17 de maig commemorem el Dia Internacional contra la LGTBfòbia, coincidint amb la data en què fa 30 anys l'OMS va retirar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals. Una data en què l'orientació sexual de les persones va deixar d'estar patologitzada, tot i que encara no s'ha aconseguit una despatologització absoluta per les persones trans. Durant aquests trenta anys hem aconseguit avenços i èxits significatius. Tanmateix, encara avui hem de fer front a situacions de discriminació, assetjament o humiliació per raó de la nostra orientació i identitat sexual i de gènere. No podem ni volem oblidar que l'homosexualitat segueix sent encara perseguida legalment en una vuitantena de països del món, en alguns casos fins i tot amb la mort, i en molts d'altres s'encobreix, legalment o tàcitament, la LGTBfòbia. Però no cal anar tan lluny. Aquí, a casa nostra, l'homofòbia, la lesbofòbia, la transfòbia i la bifòbia segueixen sent una realitat molt arrelada a la nostra societat.

Calella

Avui 17 de maig, i cada dia, treballem per al reconeixement efectiu de tots els drets per a totes les persones LGTBI

MANIFEST D’ESQUERRA REPULICANA EN MOTIU DEL 17 DE MAIG. DIA INTERNACIONAL CONTRA LA LGTBIFÒBIA   Com cada 17 de maig commemorem el Dia Internacional contra la LGTBfòbia, coincidint amb la data en què fa 30 anys l'OMS va retirar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals. Una data en què l'orientació sexual de les persones va deixar d'estar patologitzada, tot i que encara no s'ha aconseguit una despatologització absoluta per les persones trans.   Durant aquests trenta anys hem aconseguit avenços i èxits significatius. Tanmateix, encara avui hem de fer front a situacions de discriminació, assetjament o humiliació per raó de la nostra orientació i identitat sexual i de gènere. No podem ni volem oblidar que l'homosexualitat segueix sent encara perseguida legalment en una vuitantena de països del món, en alguns casos fins i tot amb la mort, i en molts d'altres s'encobreix, legalment o tàcitament, la LGTBfòbia.   Però no cal anar tan lluny. Aquí, a casa nostra, l'homofòbia, la lesbofòbia, la transfòbia i la bifòbia segueixen sent una realitat molt arrelada a la nostra societat.

Segarra

Manifest d'Esquerra Republicana en motiu del 17 de maig, dia internacional contra la LGTBIfòbia

Com cada 17 de maig commemorem el Dia Internacional contra la LGTBfòbia, coincidint amb la data en què fa 30 anys l'OMS va retirar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals. Una data en què l'orientació sexual de les persones va deixar d'estar patologitzada, tot i que encara no s'ha aconseguit una despatologització absoluta per les persones trans.   Durant aquests trenta anys hem aconseguit avenços i èxits significatius. Tanmateix, encara avui hem de fer front a situacions de discriminació, assetjament o humiliació per raó de la nostra orientació i identitat sexual i de gènere. No podem ni volem oblidar que l'homosexualitat segueix sent encara perseguida legalment en una vuitantena de països del món, en alguns casos fins i tot amb la mort, i en molts d'altres s'encobreix, legalment o tàcitament, la LGTBfòbia.   Però no cal anar tan lluny. Aquí, a casa nostra, l'homofòbia, la lesbofòbia, la transfòbia i la bifòbia segueixen sent una realitat molt arrelada a la nostra societat.

Urgell

17 DE MAIG. DIA INTERNACIONAL CONTRA LA LGTBIFÒBIA

Com cada 17 de maig commemorem el Dia Internacional contra la LGTBfòbia, coincidint amb la data en què fa 30 anys l'OMS va retirar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals. Una data en què l'orientació sexual de les persones va deixar d'estar patologitzada, tot i que encara no s'ha aconseguit una despatologització absoluta per les persones trans.   Durant aquests trenta anys hem aconseguit avenços i èxits significatius. Tanmateix, encara avui hem de fer front a situacions de discriminació, assetjament o humiliació per raó de la nostra orientació i identitat sexual i de gènere. No podem ni volem oblidar que l'homosexualitat segueix sent encara perseguida legalment en una vuitantena de països del món, en alguns casos fins i tot amb la mort, i en molts d'altres s'encobreix, legalment o tàcitament, la LGTBfòbia.   Però no cal anar tan lluny. Aquí, a casa nostra, l'homofòbia, la lesbofòbia, la transfòbia i la bifòbia segueixen sent una realitat molt arrelada a la nostra societat.