Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Presentació de Miquel Pueyo, alcaldable per Lleida
Lleida

[Canvi de lloc] –> Acte de presentació de Miquel Pueyo, alcaldable d'ERC a la Paeria

El proper dijous dia 18 d'octubre tindrà lloc l'acte de presentació del candidat d'Esquerra Republicana a l'alcaldia de Lleida, Miquel Pueyo. Durant l'acte, en què també comptarem amb la participació de la consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, en Miquel Pueyo farà la presentació pública del projecte republicà que estem bastint i explciarà els valors que ens mouen i ens defineixen per a poder propiciar el canvi que necessita la ciutat. Dia: dijous, 18 d'octubre Hora: 19h Lloc: Saló Víctor Siurana de la Universitat de Lleida (Edifici del Rectorat, plaça Víctor Siurana, 1) Vine amb la família o els amics, hi haurà espai per a jocs infantils (a càrrec de Festa i Fusta).

Mataró

CiU, CUP i ERC-MES demanem obrir l'Ajuntament el 12 d'octubre per treballar-hi

Dijous 27 de setembre, els Grups Municipals de CiU, CUP i ERC-MES vam entrar per registre una petició per obrir l'Ajuntament de Mataró i poder accedir als nostres despatxos, i desenvolupar la nostra activitat ordinaria. També, en aquest sentit, vam proposar que els treballadors i treballadores que ho manifestin puguin treballar i intercanviar el dia festiu fins a final d'any. Adjuntem la instància presentada, de la qual encara no hem rebut cap resposta.   

País Valencià

LA MANIFESTACIÓ DE LA DIADA NACIONAL DEL PAÍS VALENCIÀ, UN ÈXIT CONTRA EL FEIXISME.

Esquerra Republicana del País Valencià celebra el resultat general de la tradicional manifestació del 9 d’octubre i valora molt positivament l’elevada participació ciutadana que ha omplit els carrers de València amb més de 15 mil persones. Malgrat les amenaces i el consegüent malestar que han marcat els dies previs a la diada, i tot i les reculades d’UGT i del PSPV en la convocatòria de la manifestació de la Comissió 9 d’Octubre, Esquerra Republicana del País Valencià destaca les xifres de participació i l’organització de la marxa que ha permès superar els entrebancs previs. Ha estat una jornada de reivindicació històrica marcada per la dignitat contra el feixisme, la condemna de la línia autoritària de l’Estat espanyol i la urgència del País Valencià per una sobirania fiscal i un dret civil valencià. Una vegada més Esquerra Republicana es reafirma en la seua defensa de la tradicional manifestació de la vesprada del 9 d’octubre, manifestació que enguany va córrer el perill de no dur-se a terme davant la manca de fermesa de bona part dels membres de la Comissió 9 d’Octubre.

Lleida

ERC-Avancem treballarà el 12 d’octubre com cada any

El grup republicà a la Paeria considera que és un dia laborable perquè no hi ha res a celebrar Els regidors i la regidora del grup municipal ERC-Avancem a l’Ajuntament de Lleida treballaran el proper 12 d’octubre com han fet cada any des que va començar el mandat. Així, el president del grup, Carles Vega, i la regidora Núria Marín faran les seves tasques habituals dins i fora del despatx municipal. També tenen previst assistir a l’habitual acte reivindicatiu del Jovent Republicà. Carles Vega assegura que “el 12 d’octubre, com cada any, pel grup municipal d’ERC-Avancem és un dia que no hi ha res a celebrar perquè continua tenint les connotacions de la raça hispànica, de l’extermini i de la dominació dels pobles”.  Malgrat és un dia festiu segons el calendari laboral, Vega afirma: “per a nosaltres és un dia laborable i farem la tasca habitual de regidor.” Pel que fa al portaveu del grup, Josep Maria Baiget, farà la seva jornada laboral a les Borges Blanques, on és Cap de l’Àrea Bàsica dels Agents Rurals de les Garrigues, una feina que compagina amb la de regidor a la Paeria.

Tarragona

ERC denuncia irregularitats en el nomenament de funcionaris interins a Patrimoni

El grup municipal ERC-MES a l’Ajuntament de Tarragona, assenyala irregularitats i mala praxis en el sistema de nomenament de funcionaris interins. Els republicans demanaran que es revisin i fiscalitzin els nomenaments i cessaments de funcionaris interins, en detectar que diversos nomenaments i cessaments fets aquest estiu per ocupar places vacants de subaltern/a a l'Àrea de Patrimoni no s'ajusten al que preveu l'Estatut Bàsic d'Empleats Públics. 'El cessament el dia 30 de setembre de diversos treballadors que realitzen l'atenció i control de visites a l'Amfiteatre, el Passeig Arqueològic i altres indrets patrimonials és improcedent', assegura el conseller Jordi fortuny qui expica que 'aquestes places vacants han d'estar ocupades pels funcionaris nomenats fins que no hi hagi convocatòria d'oposicions o s'ocupin per un funcionari de carrera'. El conseller Fortuny explica que 'aquest nomenaments no s’emmarquen dins d’un programa de caràcter temporal concret, ni per excés o acumulació de tasques temporals, doncs a la vista està l’actual falta d'atenció que pateixen a dia d'avui l’Amfiteatre i la resta d’espais patrimonials de la ciutat '.

Vilafranca del Penedès

ERC proposa augmentar les freqüències de trens cap a Barcelona i Tarragona i demana al govern una actitud activa en defensa de les necessitats de Vilafranca

Els republicans detallen les mancances i deficiències de la RENFE i lamenten la pèrdua d'oportunitats ja que des del govern municipal no es té el tren, l'estació i la parada de regionals, com a prioritat pel futur de la vila Passar de 37 trens diaris de Vilafranca a Barcelona a 73. Passar de 22 trens entre Sant Vicenç i Vilafranca a 37. Aquesta és la proposta d'Esquerra Republicana per millorar la connexió de la capital de l'Alt Penedès amb els dos eixos de trens, una proposta per donar millor servei a la ciutadania, sobretot treballadors i estudiants, que l'utilitzen diràriament. La portaveu Mònica Hill demana més lideratge i una actitud activa al govern per situar el tren com a element central pel futur de la vila. La portaveu dels republicans Mònica Hill va exposar que actualment la línia R4 que connecta l’estació de Sant Vicenç de Calders amb Barcelona per l’interior té un servei de 22 sortides en cada sentit, amb una freqüència de pas que, en direcció nord (Sant Vicenç - Barcelona) és d’un tren cada hora llevat de la franja horària que va de les 05:31h fins a les 07:33h del matí en que n’hi ha un cada 15 minuts (aprox.

E.R.C. Santa Maria de Palautordera

Homenatge al President Lluís Companys

ERC Palautordera iniciarem un petit recorregut des de la plaça de la Vila fins al carrer de Lluís Companys - Plaça Francesc Macià, el DILLUNS dia 15 d'octubre a les 18 h., en homenatge al President Lluís Companys: 123è. President de la Generalitat de Catalunya 1er. President del Parlament de Catalunya ...i assassinat pels seus ideals, al Castell de Montjuïc. "PER CATALUNYA" varen ser les seves últimes paraules. Us convidem que sumeu les vostres veus...!!!

Sant Quirze del Vallès

Divendres, esmorzem perquè ens estimem

Aquest divendres és 12 d'octubre. Una data que podria passar perfectament desapercebuda en el nostre calendari, o en la qual, si voleu, hi ha coses a recordar. El 12 d'octubre de 1694 moria el poeta japonès i autor de haikus, Matsuo Basho. L'any 1924, en tal dia, moria també l'escriptor francvès Anatole France. Fins i tot podríem dir que el 12 d'octubre de 1582 no va passar res ... perquè tal dia mai no va existir. Amb el pas del calendari julià al gregorià, el calendari va fer un salt d'onze dies. La gent se'n va anar a dormir el 4 d'octubre i, al llevar-se l'endemà, era dia 15. O el 12 d'octubre de 1811, en què l'Argentina signava el reconeixement de l'autonomia del Paraguay, establint de fet la independència de la nova República. En tot cas, hi ha força coses que han succeït al llarg dels segles en un 12 d'octubre. Una d'elles és el descobriment d'Amèrica. Data recordable i punt. El que no acceptem de cap manera és que aquesta data s'hagi convertit en la celebració del que va ser el començament d'una conquesta que va massacrar els pobles americans locals, i que aquella carnissseria, perllongada en els segles acompanyada d'un expoli sistemàtic de matèries primeres i del genocidi cultural d'aquells pobles, s'hagi convertit en la festa nacional de l'Estat Espanyol.

Riudoms

Demanem netejar els carrers amb rapidesa després dels aiguats per evitar caigudes

Aquestes últimes hores ha plogut de valent a Riudoms, amb més de 80 litres per metre quadrat. Són unes pluges que se sumen a les que vam tenir a final d’agost i principi de setembre, amb diversos episodis de tempestes. Benvingudes siguin perquè aniran molt bé pel nostre camp i els nostre pagesos! Tanmateix, aquests episodis de pluges també han causat escòrrecs i moviments de terres. En la foto anterior -feta avui dimecres 10 de setembre al matí- es pot veure arena a la calçada a la confluència de l’Avinguda Catalunya amb el Carrer Doctor Fleming. En el cas de les pluges d’agost i setembre -tal com es pot veure en la foto següent- l’arena va quedar dipositada a la calçada durant força dies en diverses zones del poble: la Plaça de l’Arbre, l’Avinguda Catalunya, el carrer Salvador Espriu, el carrer Sant Antoni, etc. Això, malauradament, va provocar algunes caigudes de persones i d’alguna motocicleta. Aquesta situació no s’hauria de repetir amb l’aigüat que hem tingut les darreres hores i que també ha provocat petits moviments de terres.

Imatge de l'actual sala de vetlla de Sant Joan de les Abadesses
Ripollès

ERC celebra que es plantegi un nou tanatori i discrepa que es vulgui privatitzar el servei

Una de les peticions que el grup d’ERC a l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha reiterat al llarg dels últims 8 anys ha sigut la “necessitat de disposar d’una sala de vetlla o tanatori confortable i que estigui adaptat a les necessitats que s’hi duen a terme”. “L’actual sala de vetlla fa anys és provisional i l’aspecte decadent que tenen les sales no és òptima ni digne per acomiadar als éssers estimats, com tampoc és acceptable l’espai on es poden fer les cerimònies de comiat. Ni per espai ni per condicions. La provisionalitat fa massa temps que dura”. El plenari municipal del passat divendres va aprovar, amb els vots favorables de l’equip de govern i del PdeCat i l’abstenció del grup d’ERC, la modificació urbanística inicial del POUM relativa al sector del cementiri, per tal que un operador privat pugui desenvolupar el servei de tanatori al costat del cementiri municipal. “Després de més de 5 anys fent la petició. Celebrem que l’equip de govern comenci a fer passes per traslladar el tanatori de l’actual carrer Manigosta al costat del cementiri, tal i com contempla el pla general”.

Ripollès

ERC exigeix la continuïtat de l’Oficina de l’Agència de l’Habitatge del Ripollès

El dia 24 de setembre l’oficina que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya que tenia a Ripoll va tancar per no tornar a obrir. Després de 34 anys al Ripollès va deixar d’oferir els seus serveis als veïns i veïnes de la ciutat i de les comarques del Ripollès i la Cerdanya. Això vol dir que els usuaris s’hauran de desplaçar a la ciutat de Girona, amb el que això suposa en quan a distàncies, temps i molèsties, o fer els tràmits que els siguin possible mitjançant internet. Per aquest motiu, el grup d’ERC al Consell Comarcal del Ripollès ha registrat una moció, per tal que sigui sotmesa a votació a la pròxima sessió plenària, per tal “d’exigir el manteniment de l’oficina descentralitzada de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya a Ripoll, proposant l’assumpció per part del Consell Comarcal d’una part de les despeses del seu manteniment i negociant unes noves condicions amb la Generalitat de Catalunya i amb el Consell Comarcal de la Cerdanya”. Considerem que “el manteniment d’aquest tipus de serveis en el consell comarcal dóna sentit, visibilitat i justificació a la institució comarcal, com a ens supramunicipal, atès que és una de les prestacions que es dirigeixen i utilitzen directament les persones, les quals tenen el consell com a punt de referència i en reben una prestació tangible de forma descentralitzada”.

Olesa de Bonesvalls

Municipals 2019

JORDI RAMOS TARDÀ TRIAT COM A CAP DE LLISTA PER A LES MUNICIPALS 2019 L’Assemblea Local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Olesa de Bonesvalls va triar el passat dia 7 d’octubre a en Jordi Ramos com a cap de llista per a les properes eleccions municipals del maig de 2019. L’alcaldable vol expressar la seva voluntat de confeccionar una llista electoral el més amplia possible, que reculli totes les sensibilitats i amb una forta presencia dels joves, manifestant que presentaran “un programa atractiu i una llista potent per poder assumir amb solvència l’Alcaldia d’Olesa de Bonesvalls. A més, vol plantejar “la campanya electoral en positiu perquè no volem mostrar una visió catastrofista del poble,  ja que això seria dolent per a Olesa i els olesans”.  En aquest sentit, “exposarem allò que es vol fer en positiu, destacant l’acció de Govern portada a terme des de l’Ajuntament els darrers anys i tots aquells altres valors que poden fer una Olesa millor”.

Obres col·lector c. Bóbila
Montgat

Millorant les infraestructures bàsiques

Una de les parts més visibles de l’actuació municipal són les obres públiques. N’hi ha que consisteixen en petites intervencions, com fer accessible una vorera. Altres, de major abast, milloren les infraestructures o recuperen espais per als vianants. Totes tenen en comú una gestió complexa. La contractació, especialment de l’obra pública, està subjecta a múltiples controls. Això fa que, sovint executar una obra es dilati en el temps de manera incomprensible per a la ciutadania. Fins ara s’han dut a terme, majoritàriament, actuacions de petita i mitjana envergadura, com millores en la via pública i en l’enllumenat. El clavegueram, amb una xarxa envellida i mancada d’inversions els darrers anys, ha estat una prioritat. En una primera fase s’ha actuat al carrer Abad Escarré i als col·lectors de la Virreina i ronda Vilares, obres ja finalitzades, i al col·lector del carrer Bòbila. La segona fase es centrarà en el barri del Turó, intervenint en el clavegueram del carrer Tiana, el col·lector de les escales de l’avinguda Turó i el carrer Buenos Aires.

Calella

Des del grup municipal d’ERC reivindiquem uns pressupostos reals

El grup d’ERC Calella ahir vam assistir al Ple Municipal que es va celebrar al nostre municipi. En referència al compte general 2017 ens vam abstenir perquè les partides de triatlons, festes populars, comunicació i turisme es tanquen any rere any molt per sobre el pressupostat. Per exemple, el compte general dels darrers 4 anys mostra que el pressupost inicial per a triatlons és de 50.000 euros i el tanquem amb obligacions de 177.529,45 euros (2017), 154.500 euros (2016), 113.600 euros (2015) i 143.280 euros (2014). La partida inicial de festes populars i activitats culturals és de 180.000 euros i s’acaba tancant amb obligacions de 301.991 euros (2017), 316.685 euros (2016), 287.000 euros (2015), 217.387 euros (2014).  De la mateixa manera vam demanar al govern, de nou, que es millori el manteniment dels contenidors soterrats, que es troben en mal estat, bruts i no tanquen.  D’altra banda, vam votar favorablement a la moció que va presentar la CUP de suport al dret a morir dignament i despenalització de l’eutanàsia.

Federació de Lleida

Estradé aconsegueix el compromís del govern espanyol d’ampliar la desviació bonificada de l’AP2 fins al peatge de Lleida-Soses

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha instat la Generalitat a demanar-ho en la reunió de la comissió mixta d’infraestructures prevista per al dilluns vinent   El senador d’Esquerra Republicana, Miquel Àngel Estradé, ha intervingut avui davant el Plenari de la cambra alta preguntant al ministre de Foment, José Luis Ábalos, ‘quan tenia previst el govern espanyol ampliar la bonificació en tot el tram de l’autopista de peatge AP2 que discorre en paral·lel a la carretera N-240, inclosos els peatges de Lleida i Soses’.   Arran de la intervenció de l’exalcalde borgenc, que també ha incidit en els els bons resultats que ha donat la desviació de vehicles pesants quant a sinistralitat a la carretera, amb diversos exemples en altres vies  espanyoles, Ábalos s’ha mostrat obert a allargar fins al peatge de Lleida-Soses la desviació bonificada de camions de la carretera N-240 a l’autopista AP-2 sempre que sigui la Generalitat de Catalunya qui ho demani formalment a l’estat espanyol.

Federació de Lleida

PP i PSOE voten no a la proposta d'Eritja de fer la transferència dels fons relatius als Plans de Desenvolupament Rural a les Comunitats Autònomes durant el primer trimestre de cada any a partir de 2019

Esquerra Republicana també demana en una proposició no de llei a la comissió d’Agricultura, Pesca i Alimentació del Congrés que es procedeixi al traspàs immediat dels fons per a l’any 2018.   El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés, ha presentat una proposició no de llei sobre el traspàs a les comunitats autònomes dels fons corresponents als Plans de Desenvolupament Rural (PDR), per al seu debat en la comissió d’Agricultura, Pesca i Alimentació de la cambra baixa de les Corts Generals espanyoles.   El diputat Xavier Eritja ha estat, com portaveu en l’esmentada comissió, el responsable de defensar aquesta iniciativa dels republicans que pretén esmenar les ‘successives demores en l’aprovació i la transferència de fons que la Generalitat de Catalunya i altres comunitats autònomes no poden avançar donades les estrictes regles del dèficit públic’.   El lleidatà ha volgut recordar en la seva intervenció que els fons per a l’any 2018 no van ser aprovats fins el passat 10 de juliol en el marc de la reunió  de la Conferència Sectorial d’Agricultura amb les Comunitats Autònomes; ‘així doncs, any rera any es causa un important perjudici vers l’administrat i es perjudica, per tant, una de les polítiques públiques bàsiques per al desenvolupament rural, la cohesió territorial i la viabilitat econòmica de les explotacions agràries i ramaderes de Catalunya i de la resta de l’estat espanyol’.

Salou

Compartim projecte, treballem en equip!

Vols saber què fem a les institucions? Vols preguntar o proposar quelcom? Vine el dilluns 29 d'octubre, a les set del vespre, al Casal Rovira i Virgili de Tarragona, i enraona amb els nostres representants. La teva participació és capdal per a fer cada dia més i millor feina. Compartim projecte, treballem en equip. #femesquerra

La Seu d'Urgell

ERC la Seu organitza una nova jornada de treball per al 12 d'octubre i convida a tothom a participar-hi.

ERC la Seu organitza per aquest proper divendres, dia 12 d’octubre, una nova jornada de treball fent-la coincidir amb el dia de la Hispanitat, entenent que la formació no té res a celebrar en aquesta jornada. En aquesta ocasió l’actuació consisteix en netejar el torrent de Sant Pere, al barri del mateix nom. La jornada s’emmarca en el seguit d’actuacions que ERC la Seu està duent a terme des del 2015, amb l’objectiu de recuperar diferents espais municipals i reprendre un dels valors fonamentals de la formació com és el treball comunitari de l’esperit republicà. La formació republicana convida a tothom a col·laborar en l’activitat, la convocatòria és a les 10h del matí a la part baixa del barri Sant Pere i es recomana portar guants de treball.