Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Federació de Lleida

Solé: ‘No hauríem arribat tant lluny sense uns ajuntament compromesos i només construirem la República des del municipalisme’

Una ampla representació d’alcaldes i representants del món municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, encapçalada  pels exdiputats i candidats de ERC-CATSÍ, Bernat Solé, David Rodriguez i Montserrat Fornells, han participat aquest matí en la trobada amb el món local que ha organitzat aquesta coalició electoral a la biblioteca Jaume Fuster, de la plaça de Lesseps de Barcelona, sota el nom  “El Món local amb la democràcia”.   Solé, alcalde d’Agramunt segon candidat per la demarcació de Lleida, després de la consellera d’Agricultura de la Genaritat de Catalunya a l’exili, Meritxell Serret, ha qualificat el món local com ‘un exemple de construcció republicana’ i ha volgut fer esment en el paper cabdal dels Ajuntaments de Catalunya davant els grans canvis socials i polítics del nostre país, alhora que ha lamentat la persecució d’aquests ‘per part del règim demofòbic de l’estat espanyol a través de la Fiscalia, amb més de 700 alcaldes i alcaldesses cridats a declarar per haver signat un decret de suport al referèndum, o per les diverses mocions aprovades als consistoris referents al procés cap a la independència’.

Mireia Mata
Ripollès

Esquerra Republicana iniciarà la campanya al Ripollès amb Magda Casamitjana, Mireia Mata i Carme Freixa

Els republicans organitzen actes, durant els primers dies de campanya, a Campdevànol, Ogassa i Camprodon La Federació Comarcal d’Esquerra Republicana al Ripollès afronta les eleccions del pròxim 21 de desembre amb la clara voluntat de “demostrar que Catalunya no es governa des de Madrid, ni tampoc a través de l'aplicació del cop d’Estat que representa l'aplicació de l'article 155”. Els republicans deixen clar “Catalunya es governa des de les institucions catalanes i, en aquest sentit, les defensarem omplint les urnes el 21-D”. Per explicar com es preveu treballar a partir del 22 de desembre i quines accions es pretenen dur a terme, Esquerra Ripollès realitzarà tres actes durant la primera setmana de campanya electoral que tindran com a protagonistes la diputada al Parlament de Catalunya i candidata número 5 per Girona, Magda Casamitjana; la directora general d'Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Mireia Mata; i l'alcaldessa de Vallfogona del Ripollès i candidata  número 11 per ERC a Girona, Carme Freixa.

Vic

La visita a la Maternitat d'Elna del passat 25 de novembre

Les seccions locals d'ERC i JERC de Vic i SOM Vic ens vam proposar, ja fa uns mesos, organitzar una sèrie d'actes que només pretenen posar un granet de sorra en la reivindicació de la memòria històrica al nostre país. El passat 25 de novembre, una data assenyalada als calendaris per ser un dia de denúncia de la violència contra les dones, vam poder fer una visita carregada d'un simbolisme molt especial a la Maternitat d'Elna. Un grup nombrós de persones, de la mà de la historiadora Assumpta Montellà, va poder emocionar-se trepitjant la sorra de la platja d'Argelers i escoltant les duríssimes experiències que durant anys ha pogut recopilar d'antics republicans anònims que van passar per aquell camp de concentració. Però enmig de la tragèdia que va suposar aquell episodi de la nostra història, un raig de llum: la Maternitat d'Elna i un grup de dones d'una tenacitat inesgotable que van donar un futur a 597 mares i als seus fills i filles. Una història impactant i increïble que encara emociona a tot aquell que s'hi acosta, i que fa evident més que cap altra la necessitat de reivindicar la memòria històrica: allò que ens ensenya és, per desgràcia, aplicable avui en dia a tants altres grans moviments de refugiats oblidats.

Fanalets
E.R.C. Santa Maria de Palautordera

Volada de fanalets

Ahir  1 de desembre a 2/4 de vuit del vespre , a Santa Maria de Palautordera, la sessió local d' ERC va organitzar una rua amb cassoles i en acabar ens vam reunir a la capçalera de la rambleta per fer volar un fanalet per cada membre del nostre Govern legítim empresonat i pels Jordis. Cada fanalet portava impresa la cara d' un d'ells i vam reivindicar la seva posta en llibertat...esperem que tingui el seu efecte el proper dilluns.

Sant Esteve Sesrovires

Acte 2 anys de govern de canvi a Sant Esteve Sesrovires

Avui divendres el Grup Municipal d'Esquerra Republicana de Sant Esteve ha celebrat un acte al Teatre del Casino on ha passat comptes de la feina feta durant els dos anys i quatre mesos en que ha estat al capdavant del consistori municipal.  Ha obert l'acte la Maribel Mercader que ha agraït als assistents la seva presència. Tot seguit la Carme Rallo ha presentat la feina feta aquests mesos. La fins fa poc alcaldessa de Sant Esteve ha dividt la seva exposició en tres blocs, què vàrem trobar a l'entrar a l'ajuntament, què hem fet i què volem fer fins el final de la legislatura. En cada un d'aquests blocs Rallo ha parlat de Finances Locals, Urbanisme, Recursos Humans, Equipaments Municpals, Contractació i altres temes en els quals han treballat els tres regidors republicans. L'Adrià Companys ha tancat l'acte insistint en la feina feta. Tot seguit els assistents han pogut xerrar amb Maribel, Carme i Adrià compartint una copa de cava a la sala Doménech Estepà.

Federació de Lleida

Solé: ‘El sector empresarial lleidatà demana l’entorn d’estabilitat i el creixement econòmic anteriors a l’aplicació de l’article 155’

Els candidats d’Esquerra Republicana- Catalunya Sí a les eleccions del proper 21 de desembre a la Generalitat de Catalunya, Bernat Solé, Gemma Espigares i Jordi Souto han dut a terme, avui, una trobada amb diversos representants del sector empresarial de les Terres de Lleida amb el clar objectiu de poder copsar i compartir les maneres de pensar i de plantejar el país a partir del 21 de desembre.   Després de la mateixa, Solé ha assegurat el que el que els ha demanat aquest sector és, ‘un entorn d’estabilitat que només s’assoleix podent exercir plenament les competències del Govern de la Generalitat i per tant defugint de l’aplicació del 155 que lamina i limita qualsevol poder de presa de decisions; és per això que el procés d’independència ha de ser l’objectiu però ha d’anar acompanyat d’una voluntat de govern, d’un Govern ferm i amb determinació política’   En aquest sentit, el candidat republicà s’ha mostrat fermament convençut de què Esquerra Republicana –Catalunya Sí es presenta ‘com un opció política que ha demostrat abastament la seva capacitat de governar perquè en aquells departaments que ara estan encapçalats per consellers de la nostra coalició s’han assolit grans objectius’.

Josep Barberà en la manifestació per la llibertat dels presos polítics a Barcelona el 7 de novembre passat
País Valencià

ELS GRUPS DE LES CORTS ES NEGUEN A PARLAR DE L'APLICACIÓ DEL 155 I ELS EMPRESONAMENTS A CATALUNYA.

València, 1 de desembre de 2017. ERPV   Els grups representats a les Corts Valencianes s'han negat a debatre, a proposta d'Esquerra Republicana del País Valencià junt amb Esquerra Valenciana, sobre la situació de Catalunya. D'aquesta manera eviten, una vegada més, haver de posicionar-se sobre un dels temes més greus quant a drets polítics d'un poble i d'agressió a l'autogovern d'aquest.   El passat 3 de novembre Esquerra Republicana del País Valencià va portar a la Mesa de les Corts un prec perquè es poguera debatre al Ple l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i les detencions i empresonament del Vicepresident de la Generalitat i set consellers del govern català. Hui, 29 de novembre es reuneix el Ple de les Corts sense que cap partit dels representats haja atès la petició.   Per al President d'Esquerra, Josep Barberà, no és moment de posar-se de perfil davant una situació que ja comença a estendre's a casa nostra, "En els darrers mesos i setmanes hem vist com les estructures de l'Estat Espanyol posen traves i es barra el pas a iniciatives polítiques i legislatives valencianes".

Cubelles, Casal Josep Mestres

1 de desembre. Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA

Corrien els anys 80 quan  la SIDA va endinsar-se a les nostres vides a través de notícies negres d’una malaltia imbatible i exterminadora; una malaltia de contagi ràpid i origen incert, que provocava la mortalitat de desconeguts, coneguts i famosos, sense que la medicina en trobés el remei.  El que en un principi es va voler temperar com a malaltia que només afectava a uns quants, va imposar-se com a universal, i tots en podíem ser víctimes. Ja som al segle XXI, gràcies als avenços tecnològics i mèdics, la situació ha variat de manera rellevant, però no per això s’hi val adormir-s’hi, la SIDA segueix sent una amenaça per la nostra salut i la dels més joves que ja l’han conegut com quelcom tractable i, per tant, menys atemoridor. No caiguem en el “no ens tocarà a nosaltres” que ens fa assumir riscos innecessaris que després potser només podem lamentar. No n’hi ha prou amb que els malalts puguin tenir una qualitat de vida digna, cal seguir apostant per la prevenció, per l’educació dels més joves en l’ús de preservatiu i en el manteniment d’unes relacions sexuals sense riscos i unes conductes preventives que facin possible que aquesta malaltia desaparegui de la nostra realitat, no tan sols pròxima, sinó mundial.

Sant Cugat del Vallès

ERC-MES i les JERC exigeixen a l’equip de govern que compleixi els compromisos adquirits envers la lluita contra la sida

Esquerra Republicana-Moviment d’Esquerres (ERC-MES) i les JERC denuncien que l’equip de govern no ha  complert el seu compromís d’estudiar la possibilitat d’instal·lar màquines expenedores de preservatius als centres educatius, tal com es va comprometre arran d’una moció del grup municipal republicà al novembre del 2016. De la mateixa manera, ambdues formacions lamenten que tampoc s’hagi penjat el llaç vermell a la façana de l’Ajuntament, amb motiu del Dia Internacional de la Sida.   Un any després de l’aprovació de la moció proposada per ERC-MES, els republicans expliquen que el govern no ha anunciat ni comunicat cap avenç en l’estudi per plantejar l’opció d’instal·lar màquines de condons als centres educatius.   De la mateixa manera, tampoc tenen constància que l’Ajuntament hagi impulsat mesures en àmbit local per tal de complir els objectius 90/90/90, fixats per al 2020 i encaminats a posar fi a l’epidèmia al 2030. Aquests projectes han de fer especial èmfasi en la lluita contra la discriminació que pateixen les persones amb VIH i l’adopció de mesures per evitar l’exclusió en l’accés al sistema sanitari públic.

Cassà de la Selva

El govern d’ERC a Cassà redueix a més de la meitat l’endeutament en els primers dos anys i mig de mandat

El ple municipal de Cassà de la Selva ha aprovat aquest vespre el pressupost per a l’any 2018 per l’Ajuntament de Cassà que serà de 10.256.510 €.   El nivell d’endeutament es redueix a més de la meitat del 2015 al 2017   Un dels trets més destacats del pressupost aprovat és la reducció del nivell d’endeutament a més de la meitat del percentatge que hi havia a principis del 2015, any en què va començar a governar ERC a Cassà de la Selva. En aquell moment, el nivell d’endeutament era del 61.7% i l’exercici econòmic d’aquest any es tanca al 30.6%. De fet, la realitat ha millorat les previsions que s’havien fet a principis d’any i que apuntaven que aquest exercici econòmic es tancaria amb un 34.7% d’endeutament.   El regidor d’Hisenda, Pau Presas, atribueix la «salut econòmica del consistori» al «gran esforç per controlar fins a l’últim cèntim de les finances municipals, acompanyat de rigor i decisions valentes, que han permès sanejar econòmicament l’Ajuntament i abordar projectes d’importància a Cassà».

Federació de Lleida

Serret: ‘El 21 de desembre ens hi juguem que guanyin la democràcia, la llibertat i el futur del nostre país’

Els primers candidats de la llista electoral de la coalició electoral Esquerra Republicana–Catalunya Sí han mantingut durant el dia d’avui una reunió amb la seva cap de llista, la consellera d’Agricultura, Alimentació i Pesca de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Serret, a la ciutat de Brussel·les on aquesta està exiliada des del passat 29 d’octubre en resposta a l’aplicació de l’article 155 per part de l’estat espanyol.   Segons ha indicat la consellera, la d’avui ha estat una reunió de treball amb el seu equip electoral que ha de servir ‘per preparar la que ha de ser la campanya més important dels últims anys a Catalunya, unes eleccions en les quals ens hi juguem la llibertat i la democràcia’. Serret ha cridat a la mobilització ciutadana ‘per tal de que tots els demòcrates anem amb convicció a votar el 21 de desembre i que tinguem molt clar que del nostre vot en dependrà com serà la convivència, com podrem continuar tirant endavant els nostres projectes de futur personal i col·lectiu i com voldrem que sigui el nostre país per ara i per les futures generacions’.

Federació de Lleida

Esquerra Republicana recrimina la hipocresia del PSC en desentendre’s de les conseqüències de l’aplicació del 155

El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya a la Diputació de Lleida ha recriminat el PSC el seu intent d’amagar el seu vot favorable a l’aprovació de l’article 155 i de desentendre’s de les conseqüències que de la seva aplicació se’n generen.   Segons ERC, la incongruència en el discurs del grup socialista ha quedat palesa en el debat sobre les mocions presentades al ple de la Diputació d’aquest mes de novembre. La primera d’elles, en defensa de la unitat de la col·lecció d’art del Museu de Lleida i de rebuig a la utilització de l’article 155 per a fer efectiva la seva disgregació. Segons la diputada republicana Núria Marín, ‘totes les peces que integren la col·lecció tenen una unitat artística, social i historiogràfica, el que en termes actuals s’anomena l’ecosistema de les obres’.  Així mateix, ha volgut destacar que ‘el patrimoni artístic i històric de les terres lleidatanes respon a un passat comú que no es pot obviar, que vincula Catalunya amb l’Aragó’ i ha criticat que el ‘govern d’Aragó s’entesta en construir barreres humanes, socials i culturals amb un clar interès polític que no té res a veure amb els criteris de coherència històrica, museística o de conservació’.

Federació de Lleida

Carta a Meritxell Serret (tu i jo agafant l'horitzó)

Saber de tu ha estat balsàmic, Meritxell. Són moltes les cartes que rebem cada dia i cadascuna d'elles és una alenada d'aire fresc, que no fred. L'hivern se sent amb força a l'altiplà castellà. Ara bé, la calidesa de les teves paraules fan que el rigor d'una tardor que ja se sent hivernal, sigui més suau i dolça. T'he de dir que estem bé, animats i amb ganes de seguir treballant per un futur de justícia i llibertat. Procurem seguir l'actualitat, amb les limitacions que tothom pot imaginar, i estar informats. Les mobilitzacions, l'esperit cívic i positiu de tantíssima gent, la perseverança de tants, l'esperança de tants altres, la determinació contagiosa dels amics, la serenitat del Carles Mundó -company de cel.la-, el coratge i compromís del Raül Romeva, l'escalf de tantíssima bona gent, tot ajuda a fer més digerible el penal. Deia que estic bé, faig esport, llegeixo, responc cartes, rumio i penso en el futur, dormo i recupero hores de son. La vida aquí és de regles i pautes.

Tàrrega

Marta Rovira i Bernat Solé donaran el tret de sortida a la campanya electoral d'ERC-CAT Sí a Tàrrega

Bernat Solé i Aurea Niubó, candidats de l'Urgell per Esquerra Republicana-Catalunya Sí a les eleccions del 21D   La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, i el portaveu de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà, participaran el proper dimarts 5 de desembre en un acte a Tàrrega que donarà el tret de sortida a la campanya a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 21 de desembre. A l'acte de la candidatura d'Esquerra Republicana-Catalunya Sí (ERC-CAT Sí) que tindrà lloc a les 19:00 al pavelló del Club Natació Tàrrega, a l'Avinguda Verge Montserrat, també hi participaran el número dos per Lleida, Bernat Solé, i la Directora General de Joventut, Marta Vilalta.   Esquerra Republicana de Catalunya es presenta a les eleccions del 21 de desembre dins la coalició Esquerra Republicana – Catalunya Sí, conjuntament amb la plataforma Catalunya Sí, les agrupacions polítiques Demòcrates de Catalunya, Moviment d’Esquerres (MES), Avancem i l’Associació Socialisme, Catalunya i Llibertat.

La Llagosta

No més pujades d´impostos!

Al mes d’octubre es va aprovar amb el vot favorable de l’Equip de Govern (PSC-PP-PDCAT) i C’s, les noves ordenances fiscals 2018, que contemplen un increment del rebut de l’IBI d’un 1,57% (total pujada els darrers tres anys: 7,86%) i un increment en la taxa d’escombraries d’un 1'71% (total pujada els darrers tres anys: 7,62%). Encara que aquest any els increments siguin menors, reiterem el nostre desig a l’equip de govern perquè treballi, com a mínim, per una congelació futura d’aquests impostos. També, a proposta de ERC l’any passat, s’amplien les bonificacions per l’ús de la deixalleria, afegint-se un 15% de bonificació en el rebut de les escombreries per als que facin ús de la deixalleria en 15 ocasions o més, encara que nosaltres proposàvem un 20% de reducció a partir de 10 usos. Per altre banda, mostrar el nostre enuig a l’equip de govern pels reiterats incompliments de mocions aprovades en ple, com la del 15 d’octubre (moció Lluís Companys) o la moció sobre el col.

Roses

ERC condiciona els pressupostos de Roses al compromís en impulsar els seus projectes aprovats pel ple

El Grup Municipal d'ERC Roses ha traslladat a l'equip de govern de Roses que només facilitarà l'aprovació dels pressupostos municipals de l'any que ve si van acompanyats del compromís d'impulsar, al llarg dels primers sis mesos del 2018, alguns dels principals projectes que els republicans han portat a ple. Entre aquests projectes, hi ha l'aprovació d'una ordenança de civisme, la restauració i senyalització de patrimoni municipal, projectes sobre l'aprofitament alimentari o la línia de subvencions de l'IBI per a famílies monoparentals. Aquest oferiment es produeix després que les últimes negociacions hagin donat bons resultats i finalment s'hagi aprovat la reforma del Reglament Orgànic Municipal (que ERC demanava des de l'inici de mandat), s'hagin realitzat els estudis sobre les possibilitats de municipalització del servei de recollida de residus i s'hagi incorporat a les inversions previstes per a l'any que ve inversions com la de la caldera de biomassa. En els pròxims dies es concretarà si hi ha el compromís per part del govern que exigeix ERC i en funció d'aquest es determinarà quina serà la postura del Grup Municipal en el ple de pressupostos previst per la setmana que ve.

Sant Vicenç de Castellet

Resum ple de novembre: projecte del camp de futbol i manifest contra la violència de gènere

El ple de novembre va tenir dos temes principals, el projecte de reforma del camp de futbol i l'adhesió al manifest del 25N, Dia internacional contra la violència de gènere. Pel que fa a la rehabilitació del camp de futbol, es tracta d'un projecte de l'equip de Govern molt debatut a ERC i que mai hem compartit. Ja fa temps que vam fer públic el nostre posicionament al respecte, a més de votar en contra del PAM i del pressupost 2018, on es recollia el projecte, totalment legítim, com igual de legítim i respectable és el nostre posicionament en contra, que no en contra de l'activitat de futbol al poble, per molt que alguns intentin vendre aquesta idea. D’una banda, en els nostres darrers programes electorals recollíem la possibilitat d’estudiar una nova ubicació per a un nou camp de futbol, que sabem que és una possibilitat a llarg termini, com explica al mateix projecte a l’hora de decidir mantenir la ubicació. Una possibilitat és la zona d’entrada pel Pont de Vilomara, que actualment és zona no urbanitzable no programada i es necessita un Pla Parcial previ.

Santa Susanna

Greu atac d'AiS i C's al model d'escola catalana.

Greu atac d'AiS i C's a l'escola catalana! Greu atac als nostres infants i la nostra cultura. L'equip de govern de l'ajuntament es suma al partit del 155 en l'atac a la nostra llar d'infants i a tots els actes lúdics i culturals del nostre poble.  Què fa el nostre Ajuntament atacant a l'escola catalana? Què pretén?  L'equip de govern ha recolzat una proposta de C's contra el sistema educatiu català i el volen aplicar a la llar d'infants municipal.  Ens sentim avergonyits i indignats per la moció que acaben d'aprovar des del nostre ajuntament. Des d'aquí volem comunicar a les nostres veïnes i veïns que a la que estigui a les nostres mans revertirem i anul·larem aquesta moció.  AiS i els dos regidors no adscrits han aprovat una moció presentada pel grup de C's que representa un atac al nostre model d'escola.  A Catalunya el model lingüístic aplicat a l'escola no ha estat mai un problema. Tan sols cal anar a les dades per rebatre la proposta ideològica de C's que l'equip de govern ha aprovat.