Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Olesa de Montserrat

ÈXIT D'ASSISTÈNCIA A L'ACTE AMB GABRIEL RUFIÁN I JOAN CAPDEVILA

El passat dissabte, 10 de juny del 2017, coincidint amb la festivitat de la patrona de la nostra vila, Santa Oliva, i seguint els actes en el marc de ‘La República que farem’ d’Esquerra, vam poder gaudir de la gran companyia dels dos congressistes Gabriel Rufián i Joan Capdevila.   Malgrat la calor i els més de 30 graus que feien a les 17h de la tarda al Parc de l’Estatut, més d’un centenar de persones van acudir a l’acte, per poder escoltar als dos membres convidats d’Esquerra Republicana de Catalunya.   Entre els temes més destacats i més concorreguts, el proper 1 d’octubre d’aquest any, el Referèndum tan esperat per la gran majoria. També vam poder sentir parlar sobre el país igual per tothom que esperem construir, la nova República catalana, i la dignificació dels milers de morts que encara segueixen enterrats sense cap consideració per part de l’estat espanyol. Finalment els dos convidats ens van acompanyar a fer l’ofrena a la patrona, visitant la fira de l’oli i atenent a totes aquelles persones que els aturaven amb la il·lusió de seguir endavant amb el procés.

Parets del Vallès

Ara Parets ERC treu al carrer el número 6 del diari ‘Cavall Republicà’

El projecte urbanístic de l’antiga BENDIX, aprovat per la Sociovergència, és el tema de portada del número 6 del diari informatiu ‘Cavall Republicà’, que publica la Secció Local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Parets del Vallès. El diari de 4 pàgines repassa tota l’actualitat política del municipi i inclou tots aquells temes que per diferents motius el Govern Sociovergent no explica en els mitjans de caràcter públic. En la notícia d’obertura s’explica que el projecte urbanístic de l’antiga Bendix pretén acabar amb el barri històric de Can Cabasses, conegut actualment com a Quarter Migdia. PSC i CDC han donat llum verda a l’enderroc de les masies que hi ha a l’extrem nordest del sector així com la destrucció de la verneda de Ca l’Isidre Coix. La segona pàgina de la publicació destaca el rebuig frontal d’Ara Parets ERC a la construcció de la Via Interpolar que partiria en dos el terme municipal de Parets. També es destaca el suport d’ERC al veïnat de Can Riera i Can Vila-Rosal que no veu clars quins són els avantatges de formar part de l’EIN Gallecs.

Roses

ERC presentarà una moció per instaurar una ordenança inclusiva dels espais públics en defensa dels drets dels infants

Des d’ERC local de Roses un dels objectius principals del seu projecte és que Roses esdevingui una ciutat educadora. Un dels aspectes que actualment estan analitzant és la dels cartells de restricció que hi ha a diferents punts de la població de “ prohibit jugar a pilota”. Des de fa anys l’Ajuntament de Roses, com molts altres, ha abordat la problemàtica de la compatibilitat entre el joc infantil als espais públics de forma totalment restrictiva col·locant aquests cartells. El grup d’ERC Roses considera que aquests cartells transmeten un missatge negatiu i antipedagògic i que no es tenen en compte les necessitats i interessos dels infants. Tanmateix s’ha demostrat que aquesta acció és inútil i que fins i tot crea l’efecte contrari al desitjat. Per aquests motius el grup municipal presentarà una moció per debatre amb diferents partits polítics aquesta problemàtica i instaurar una possible ordenança inclusiva dels espais públics, amb l’objectiu de regular el joc al carrer i fomentar el civisme a l’espai públic.

Mataró

On són els arbres que s'havien de replantar?

ERC-MES efectuem una pregunta al govern municipal sobre l’estat actual del compromís de reposició d’arbres. Aquest compromís el va assumir el govern al PAM del 2016 i del 2017.   En aquest últim, apareix literalment “4.4.7 – Durem a terme un pla de millora de totes les zones verdes de la ciutat i replantada de tots els arbres morts”.   Afegint que es va anunciar públicament la recepció de fons de la Diputació de Barcelona per afrontar aquest projecte, i que el 2016 es tenia ja a punt el Pla Director corresponent. Per aquests motius, preguntem: · Quants arbres han estat replantats durant aquest primers 5 mesos de 2017? · Quin calendari està previst per anar replantant la resta?

Bages

Rufián farà campanya pel Sí en el referèndum dissabte al Bages

Esquerra Republicana al Bages continua amb les accions de la pre-campanya que està duent a terme la formació per defensar el vot favorable en el referèndum. Així, després de la visita passat dissabte del portaveu republicà en el Congrés dels Diputats, Joan Tardà, ara serà el torn del seu company a files a la cambra espanyola, Gabriel Rufián, que participarà dissabte 17 de juny en dos actes a la comarca.   Rufián serà primer a Súria, on intervindrà a les 6 de la tarda en un acte organitzat per la secció local republicana al Casal de Joves del Parc Macary i Viader. En acabar, el diputat republicà es desplaçarà fins a Castellbell i el Vilar per a participar en el el col·loqui que tindrà lloc al pàrquing de la Bauma a partir de les 8 del vespre. Ambdós actes són oberts al públic.

Campament gitanos N2
Lleida

ERC exigeix un pis d’emergència per la família gitana del campament en l’antiga N2

Els republicans demanen a l’ajuntament que els cedeixi una vivenda digna mentre no es signa el conveni interdepartamental amb la Generalitat El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria exigeix a l’equip de Govern un pis d’emergència per la família amb un nadó que viu en el campament gitano situat a l’antiga N2. Núria Marín, regidora d’ERC a la Paeria recorda que en aquest campament hi viuen 12 persones en condicions infrahumanes i demana a Ros que les col·loqui en una vivenda digna mentre no es signa el conveni amb la Generalitat.   Recordem que ERC va visitar aquest campament fa unes setmanes i va exigir a la Paeria que busqués amb la generalitat i la resta de grups una solució global que inclogués un pis en lloguer social i també l’aplicació d’un programa que abordés temes tant importats com la inserció social, la inserció laboral i l’escolarització. D’altra banda Marín, en la reunió d’avui  de la Comissió Informativa de les Polítiques de drets i Serveis a les Persones, lamenta que no s’hagin aplicat tots els acords adquirits l’any passat en el Pla de temporers i recorda que ERC ja va advertir l’any passat sobre l'estat de l'equipament de Santa Teresa.

ERC Badalona

El CAP Sant Roc ha iniciat les obres d’ampliació dels mòduls prefabricats de la planta baixa

Amb l’objectiu de traslladar el magatzem de material d’ús clínic i habilitar una nova sala d’extraccions, aquest dilluns 12 de juny s’ha procedit a l’ampliació dels mòduls prefabricats instal·lats a la planta baixa, unes obres que s’estendran fins a finals del mes de juliol. Així doncs, les metgesses i infermeres del CAP de Sant Roc ubicades en aquesta zona de mòduls (que estarà tancada durant el temps que s’allarguin les reformes) quedaran reubicades a altres consultes de la segona i la tercera planta del mateix edifici.   Des del govern municipal, el cinquè tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva, Francesc Ribot, ha dit que “aquestes obres, llargament esperades pels professionals del propi centre donen resposta a dues necessitats. Per una banda, es milloren els espais interns del centre i per l' altra, es disposa d'una nova sala d'extraccions en millors condicions per al veïnatge”.

Igualada

ERC Igualada denuncia que els ciutadans “paguen molts impostos” malgrat l’estancament de la ciutat

Els republicans es consoliden com l’alternativa a la majoria absoluta de Castells i lamenten que el govern “no afronti” els reptes de ciutat   Després d’arribar a l’equador de l’actual mandat municipal, el principal grup a l’oposició Esquerra Igualada va oferir una roda de premsa de balanç de mig mandat, posant sobre la taula l’acció de govern duta a terme pel grup de CIU i valorant la tasca desenvolupada.   En aquest sentit, el portaveu del grup republicà, Josep M. Palau, va assegurar que “durant aquests dos anys veiem un estancament a la ciutat, sobretot comparativament amb altres ciutats del país”, i va mostrar el grup d’Esquerra “com l’alternativa de govern a Igualada, aportant solucions als problemes existents i afrontant els reptes de ciutat”, afirmava. Palau va plantejar una aposta ferma i decidida dels republicans per activar els sectors amb més futur econòmic, com les TIC i el disseny, “ajudant més i millor a les PIMES, autònoms i a les empreses en l’R+D, com a política imprescindible”, explicava Palau, sense deixar de banda el comerç igualadí, on el govern no ha fet els deures de revitalització.

Inauguracio local
Granollers

Inauguració del nou local d'ERC-AG

Dilluns 19 ERC-AG inaugura la nova seu d’ERC-Acció Granollers, un espai cèntric, a peu de carrer, totalment obert i accessible que ens permetrà ser més visibles i estar més a prop de la ciutadania. L’acte comptarà amb la presència d’Anna Simó, primera secretària de la Mesa del Parlament; Mònica Palacín, secretària d’organització d’ERC; Chakir El Homrani, regidor republicà a Granollers i diputat del Parlament, i Pep Mur, portaveu d’ERC-AG. Us esperem a les 20h al carrer Josep Torras i Bages, 9! Inscriu-te aquí!  

Assemblea extraordinària
Sant Feliu de Llobregat

ERC-Sant Feliu emprendrem accions legals per denunciar la concessió d’una bestreta a un funcionari de l’Ajuntament de Sant Feliu

L’Assemblea d’ERC-Sant Feliu, convocada de manera extraordinària, hem decidit emprendre accions legals contra la concessió a un funcionari d’una bestreta de 19.075 euros a retornar en 10 anys, en contra del que estableix el Conveni col·lectiu d’aplicació i sense seguir el procediment formalment establert. El 16 de maig de 2017 l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat va concedir una bestreta de quasi 20.000 euros a un empleat públic de l’Ajuntament. La quantitat lliurada supera tots els límits fixats en el Pacte de Condicions del Conveni Col·lectiu de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. Aquest conveni col·lectiu, estableix la possibilitat de concedir bestretes reintegrables per un import màxim de 4.600 euros i el termini de devolució es fixa en 24 mesos o, excepcionalment, en 30 mesos. L’import concedit per l’ajuntament quadruplica el límit quantitatiu i temporal determinat en el conveni col·lectiu. Així mateix, tal i com ha assenyalat l’informe negatiu de la Interventora de l’Ajuntament, “no figura a l’expedient cap informe ni resolució” del Consell Social, que és l’òrgan encarregat de tramitar les bestretes.

Catalunya del Nord

Desengany majoritari dels catalans del nord envers el sistema polític francès

Amb 347691 inscrits a Catalunya-Nord, 181392 ciutadans s'han negat a votar per un o altre, candidat o candidata, que es presentaven a la primera volta de les eleccions legislatives franceses. La participació cau fins al 49%, el nivell més baix d’ençà que existeixen aquestes eleccions, i cap d’aquests candidats aconsegueix el 15% dels inscrits de la seva circumscripció. Esquerra Republicana a Catalunya Nord valorem aquests resultats com el rebuig de les ofertes polítiques en joc. Per la segona volta s'afrontaran partidaris del dretà ultra Macron amb partidaris de l'ultra dretana Le Pen. Com per a les presidencials, i rebutjant l'enganyifa usada del «barratge al FN», Esquerra Republicana a Catalunya Nord, respectuosa del dret a votar, crida a deixar paperetes blanques a les urnes.   Esquerra Republicana de Catalunya Nord Perpinyà, el 14 de juny del 2017  

Alt Pirineu

Acte amb Alba Vergés a Gerri de la Sal

El divendres 9 de juny es va celebrar l’acte “Salut al Pirineu” organitzat per Esquerra Republicana. L’acte celebrat a Gerri de la Sal va comptar amb la presència d’Alba Vergés, Secretària de Salut i Benestar d’ERC, diputada de Junts Pel Sí al Parlament de Catalunya i presidenta de la Comissió de Salut i de la Comissió d’investigació de l’”Operació Catalunya”.   Vergés, acompanyada dels veïns de Gerri va explicar el model sanitari que ERC planteja per a la futura República Catalana assegurant que “si el territori és diferent, el sistema de salut ha de ser diferent i divers”. També va escoltar les demandes i reivindicacions dels veïns sobre la salut a l’Alt Pirineu als que va respondre a les qüestions que li van plantejar.   El moment àlgid de l’acte va ser quan va explicar detalladament l’entramat de l’”Operació Catalunya”, moment en que els veïns i veïnes van poder fer diverses preguntes sobre el procés, el referèndum i una Catalunya Independent.

Cubelles, Casal Josep Mestres

Excursió a Corbera d'Ebre - Gandesa i voltants

El 18 de JUNY 2017 ERC CUBELLES organitza una excursió a Corbera d'Ebre - Gandesa i els voltants. Visitarem el poble de Corbera, que es manté com a mostra dels bombardejos rebuts durant la Guerra Civil; i la rica arquitectura de les edificacions històriques de Gandesa. La sortida és a les 7.30 del matí davant la parada de bus dels semàfors de la C - 31 (Grecos), i l'arribada es preveu el mateix dia sobre les 20 - 20.30 hores. Per a tots aquells que volgueu acompanyar-nos, informar-vos que el preu de l'excursió és de 35 € i inclou el viatge, visites guiades per museus i indrets de la batalla de l'Ebre i dinar. Us hi esperem!

Federació de Lleida

Comunicat de la Federació Regional de Lleida d'Esquerra Republicana sobre la contractació de socorristes a les piscines municipals

Una representació d’alcaldes de les terres de Lleida s’han reunit, avui, a la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Lleida amb la directora de l’Escola Catalana de l’Esport (ECE), Gemma Vilaró, per tal de demanar-li una solució urgent al tema de la contractació de socorristes per poder obrir les seves piscines municipals aquesta temporada estival.   Els alcaldes han informat de la impossibilitat, per part dels socorristes que hi ha a les nostres comarques, de complir l’actual normativa per la titulació i els requisits per accedir a les esmentades places fet que fa inviable la seva incorporació a aquestes places i obliga els Ajuntaments a la contractació de professionals d’altres contrades i de fora de Catalunya. Alhora, han denunciat l’especulació salarial que s’està detectant en el sector ja que davant de la manca de professionals s’estan apujant els preus de les hores en aquest servei; fet al qual cal afegir l’obligatorietat d’haver de sufragar els costos de l’allotjament dels mateixos a la localitat per fer més atractives aquestes places.

Vallès Oriental

ERC reclama que la planificació i execució de les infraestructures la faci la Generalitat amb consens territorial

Davant l'anunci de l’adjudicació de l'estudi informatiu del tram Terrassa-Granollers de l'autovia B-40, ERC reclama que les infraestructures siguin planificades i executades pel Govern de la Generalitat amb consens territorial i manté la seva rotunda oposició a la construcció d'aquesta infraestructura, ja que respon a un model esgotat de desenvolupament territorial, que no respon a les necessitats de mobilitat comarcal. Volem recordar que és la Generalitat de Catalunya qui té la competència exclusiva en matèria d'ordenació del territori, tal com recull el Pla Territorial Metropolità. Aquest Pla significà, en la seva aprovació, un canvi d'orientació del projecte de via orbital B-40 atorgant a aquesta infraestructura una funció regional (Metropolitana), i també comarcal. Segons ha manifestat Marc Sanglas, diputat pel Vallès Occidental i portaveu de JxS a la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya “Cal tenir present, que en l'actualitat s'està elaborant l'estudi de mobilitat al Vallès, tal com recull el Pla Territorial Metropolità, el qual ha de definir quin és el model d'òptim de mobilitat, per la qual cosa creiem que és la Generalitat  qui a través de la planificació territorial consensuada amb el territori, determini quina és l'actuació en la xarxa viària per millorar la connectivitat entre els dos Vallesos” El també diputat al Parlament pel Vallès Oriental, Chakir El Homrani, ha denunciat “la manca d'inversions en infraestructures ferroviàries, que són aquelles que l'Estat hauria d'haver prioritzat ja fa molts anys per a la regió metropolitana de Barcelona, ja que són on hi ha les veritables mancances de connexió territorial”, també ha assenyalat que una vegada més l'estat espanyol “ha actuat electoralment, ja que sempre que tenim notícies d'aquesta infraestructura estem en moments electorals.

Santa Cecília
Lleida

ERC exigeix a Ros que compleixi amb els acords del Ple i no enderroqui Santa Cecilia

Els republicans creuen que el perímetre de protecció que el consistori ha instal·lat és la avantsala als enderrocs i temen que no és respecti la moció aprovada el passat Ple El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria exigeix a Ros que compleixi amb la Moció presentada per l'Associació ‘Memorandum’ i aprovada el passat Ple en la que insta al Govern a derogar el decret de ruïna de Santa Cecília i aturar-ne l’enderroc previst. Els republicans es malfien de les actuacions de l'equip de govern, ja que "el perímetre de protecció que ha instal·lat l’ajuntament sembla una preparació prèvia als enderrocs i ens temem que l 'equip de govern esgoti els dos mesos que donava la moció sense iniciar el projecte de rehabilitació, agreujant el deteriorament, la qual cosa ens fa l'efecte que respon més a maniobres dilatòries que a temes de seguretat", diu Núria Marín, regidora d’ERC-Avancem a la Paeria. La regidora explica que els veïns afectats temen trobar-se els camions d’enderroc qualsevol dia al cementiri i exigeix a Ros “que no tiri pel dret com ens té acostumats i respecti la voluntat del Ple, que en aquest cas és la de preservar el nostre patrimoni”, diu Marín.

ERC-Móra d'Ebre

Esquerra Republicana i les JERC retiren plaques franquistes de diversos edificis de Móra d’Ebre

El passat dissabte 10 de juny, les Joventuts d’Esquerra Republicana de les Terres, acompanyats del Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Móra d’Ebre, van enretirar diverses plaques del Ministerio de la Vivienda de l’època franquista que encara hi havia a les façanes d’alguns edificis.   La portaveu del grup municipal republicà, Cinta Agné, va recordar que, a l’inici de la legislatura, Esquerra va presentar una moció al Ple de l’Ajuntament demanant que s’enretiressin les plaques, però l’equip de govern de CiU i PP la va rebutjar. Recentment, el grup republicà va registrar una instància i una nova moció en què en tornava a demanar l’enretirada, arran de la normativa aprovada pel Parlament de Catalunya, Llei 5/2017, del 28 de març i la Llei 18/20, on es fa referència a l’enretirada de les plaques dels habitatges que han deixat de tenir la qualificació d'habitatges protegits.   Davant del fet que l’equip de govern de CiU PP no va admetre portar a debat al darrer Ple la nova moció sobre les plaques franquistes presentada per Esquerra, els republicans i les JERC van decidir fer un gest simbòlic i treure les plaques.

ERC Badalona

L’Ajuntament farà al voltant de 400 actuacions de manteniment de l’asfalt a tota la ciutat

L’Ajuntament de Badalona ha presentat aquest dimarts un pla de millora de l’espai públic que preveu actuacions de manteniment de l’asfalt a tota la ciutat. El pla inclou al voltant de 400 actuacions en diversos punts de Badalona que han estat decidides seguint criteris tècnics i tenint en compte les prioritats marcades des dels districtes. Aquestes actuacions es van començar a efectuar el passat 1 de juny i s’aniran desenvolupant fins a finals d’aquest any amb l’objectiu de donar resposta al deteriorament de l’asfalt en molts carrers de la ciutat fruit de la manca de manteniment dels darrers anys i que provoca constants demandes veïnals.   El denominat ‘Pla de millora de l’espai públic. Actuacions a l’asfalt’, que complementa les diferents inversions en asfalt previstes al Pla Recupera i al PIM (Pla d’Inversions Municipal), disposa de 500.000 euros per dur a terme les millores arreu de Badalona. Aquesta quantitat representa una quarta part de la partida destinada dins del pressupost ordinari municipal al manteniment de paviments de la ciutat.