Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Ebre

Norma Pujol: “El vot republicà és la millor garantia per defensar l’Ebre i respondre amb contundència la repressió i la sentència”

Els candidats republicans Norma Pujol i Miquel Aubà ha presentat aquest matí el programa territorial que defensaran a les Corts espanyoles. Pujol ha afirmat que “el vot republicà és la millor garantia per defensar l’Ebre i respondre amb contundència la repressió i la sentència de la vergonya”. La candidata  ha destacat que “la millor resposta és una victòria republicana a Catalunya per donar un missatge clar i nítid al món. Estem convençuts que el 10 de novembre tornarem a pintar de groc republicà les urnes de les Terres de l’Ebre i de tot el país” Pujol ha demanat el vot per “per aturar la gran coalició PSOE-PP i la menor coalició PSOE- Ciudadanos, i per  aturar la ultradreta que va legitimar el rei espanyol amb el discurs del 3 d’octubre. Les seves paraules van avalar la violència policial de l’1 d’octubre i la violència judicial i verbal de després”. El cap de llista Miquel Aubà ha demanat que “la gent de l’Ebre voti en clau territorial” perquè “cal anar a Madrid a plantar cara, a dir que tenim memòria, que n’estem farts del maltracte i el menyspreu del PP i del PSOE  cap a les Terres de l’Ebre”.

Urgell

Sara Bailac: ‘Esquerra Republicana de Catalunya és el primer partit polític que ha fet un acte electoral per a la població reclusa del Centre Penitenciari Ponent’

Els primers candidats de la demarcació de Lleida al Congrés i al Senat per la coalició Esquerra Republicana de Catalunya – Sobiranistes, Xavier Eritja i Sara Bailac han assistit aquest matí, acompanyats del seu equip de campanya, al Centre Penitenciari de Ponent on aquesta formació ha dut a terme un acte electoral, que tal i com ha explicat Bailac a la sortida, ‘és la primera vegada que un partit polític fa un acte de campanya electoral en aquest Centre’.   Bailac ha valorat, a més, de manera molt positiva aquesta experiència que ha qualificat ‘de trobada amb un grup reclusos que han demanat d’assistir-hi’. Així doncs, la formació republicana ha pogut explicar als reclusos ‘els motius pels quals ens presentem a aquesta contesa electoral del 10 de novembre, hem pogut conversar amb ells i, la veritat és que ens han fet moltes preguntes i algunes aportacions interessants que hem pogut contrastar sobre la nostra proposta i el nostre projecte polític’.   De la mateixa manera, la candidata a la cambra alta legislativa s’ha mostrat molt satisfeta de que en decurs de l’acte electoral ‘haguem tingut l’oportunitat de poder arribar una mica del nostre escalf, el nostre suport, recolzament a alguns dels joves que han estat represaliats en algunes de les darreres mobilitzacions’.

En Ferran, l'Emma i en Xevi. Els nostres 3 regidors
Sant Hilari Sacalm

Eleccions municipals 2019

Acabem de passar per un període electoral: les Generals, les Europees i les municipals. Amb precampanyes, campanyes.... Tot i això, la participació del poble ha pujat del 65%, a més del 70%. Gràcies a les 541 persones que ens han donat la seva confiança a través del vot, hem obtingut tres regidors que ens han permès tornar a entrar a l’ajuntament. Estem a punt d’encetar una legislatura nova, quatre anys on farem una oposició ferma, però constructiva. La feina fins aquí, ha estat intensa, però l’hem fet il·lusionats i pensant en el poble, us hem escoltat a totes i tots, a través de les enquestes per internet i en paper, amb les tertúlies amb diferents sectors del poble, amb les xerrades de barri, amb les xerrades a les paradetes, amb les persones que ens trobàvem pel carrer i actes del poble i que parlaven amb nosaltres. Hem plasmat les vostres idees en el programa electoral. Aquest programa no es quedarà en un calaix, serà el nostre full de ruta i mirarem de treballar per tal que s’implementin les vostres idees durant aquesta legislatura, i us continuarem escoltant i preguntant.

Foto de grup a la maternitat d'Elna
Sant Hilari Sacalm

Records de l'exili

  Esquerra Republicana de Sant Hilari hem portat a terme una sortida, on varen participar 60 persones, al museu memorial de l’Exili de la Jonquera, el passat 3 de novembre, on ens va permetre fer un viatge al passat per veure les condicions tan horribles que varen patir els republicans catalans i espanyols, l'any 1939, en el seu viatge cap a França, per fugir de la repressió del franquisme. Tot seguit ens vam dirigir a la platja d’Argelers, lloc on estava situat el campament de refugiats. L'ultima visita va ser a la maternitat d’Elna, un raig llum per les dones embarassades per tenir els seus fills amb unes condicions mínimament humanitàries.     

Sarrià de Ter

El Grup Municipal d'ERC-SDT finalitza la 5a Edició de les Reunions de Barri

Aquestes reunions es convoquen a finals d'any per tal de poder entrar les propostes dels veïns i veïnes abans de l'aprovació dels pressupostos de l'any següent. La política és l'art de gestionar la caixa comuna que tots els ciutadans omplen amb els seus impostos. Els partits polítics quan dissenyen el seu programa de govern, fan les diferents propostes de despesa i inversió en funció de les necessitats que ells creuen que el poble necessita. Tanmateix, estructuren el seu projecte de govern tenint en compte els seus valors socials i culturals.  Fruit d'aquesta barreja, de necessitats veïnals i defensa d'un model social i cultural, el grup municipal d'ERC-SDT posa l'enfocament de la seva visió en el conjunt de mirades que els veïns han manifestat en les diferents entrevistes i reunions que s'han fet. El programa electoral amb el qual ERC-SDT es va presentar a les darreres eleccions constava d'onze capítols que signifiquen onze missions per millorar la qualitat de vida els sarrianencs i sarrianenques.

Cal Coronel
Santa Coloma de Gramenet

Comunicat Oficial d'ERC Gramenet sobre l'enderroc de Cal Coronel

El dia 4 de novembre el Govern socialista de Santa Coloma de Gramenet ens informa, mitjançant junta de portaveus d'urgència, de la decisió que el dia 5 de novembre s'aprova d'urgència, en Junta de Govern local, l’enderroc de Cal Coronel, degut a l'enfonsament de part de la teulada i a l’imminent col·lapse de l’edifici. Cal Coronel és un edifici històric situat al centre de la ciutat, molt a prop de l’ajuntament, edifici que havia estat una fonda molt coneguda on els ciutadans prenien les famoses maduixades i on tradicionalment es reunien les forces d’esquerra a la ciutat abans de la guerra i que des de 2001 era propietat de l’ajuntament de la ciutat. L’edifici tot i formar part de la història de la ciutat no ha estat catalogat com a patrimoni arquitectònic o històric dels colomencs i colomenques i els diferents governs socialistes l’han mantingut en l’ostracisme i degut a la manca de manteniment i projecte de recuperació, s’ha acabat convertint en un edifici ruinós, estat que sembla beneficiar els interessos de l’actual govern de la ciutat.

Begues camina cap a una Fiscalitat Progressiva, justa i equitativa.
Begues

La fiscalitat progressiva a Begues, ara més a prop!

En el passat Ple Municipal del mes de novembre, el Grup Municipal d'ER-AM Begues ha donat suport a la proposta d'acord de l'aprovació de les Ordenances Fiscals per l'exercici 2020. I ha estat així gràcies a l'acord que s'ha arribat amb l'equip de govern municipal per realitzar un Estudi de Rendibilitat Social per tal d'aplicar la fiscalitat progressiva en Impostos i taxes públics. Aquesta ha estat la nostra reivindicació des d'inicis de la legislatura passada, l'any 2015. I és per això que n'estem molt satisfets de l'acord aconseguit. Què és la fiscalitat progressiva?  És un càlcul just i equitatiu d'algunes taxes municipals com ara la del Servei de la LLar d'Infants, el Servei de Piscina Municipal o el Servei d'àpats de la Gent Gran, entre d'altres serveis públics. Sempre tenint en compte la capacitat econòmica de cada família. Qui més té aporta més i qui menys té aporta menys al servei de forma equilibrada. Com es calcularà? Doncs primer es realitzarà un Estudi de Rendibilitat Social que aprofunditzarà en l'estructura econòmica de cada servei municipal i proposarà uns trams per renda familiar amb uns preus i taxes en funció de la Declaració de Renda de cada unitat familiar.

El Papiol

Atac la llibertat d’expressió a Papiol. Tornarem més forts!

Un cop més, i de la mateixa manera que ja va passar durant les eleccions municipals a Papiol, persones o organitzacions no demòcrates han fet del vandalisme una forma totalitària d’atac a la llibertat d’expressió en el nostre municipi. Un cop més, Esquerra Republicana no podem exercir lliurement el nostre dret a propaganda electoral sense que el nostre material de campanya sigui sostret de manera indiscriminada poques hores després d’haver-se penjat o col·locat. Es tracta d’uns fets molt greus que constitueixen un delicte electoral. En aquesta ocasió, denunciem que no només ens han arrancat la pancarta situada al C/Jaume I, sinó que també cartells en els mupis municipals anunciant l’acte d’en Joan Tardà i la Montserrat Vilardosa demà dimecres dia 6 i especialment cartells en polipropilè que vam col·locar en els fanals de l’Avinguda Generalitat. Aquests són espais habilitats per llei, i per tant, el material penjat o col·locat no pot ser tret per cap persona aliena al partit durant tota la campanya electoral.

Federació de Lleida

La Federació de Lleida d’Esquerra Republicana de Catalunya guardona a Francesc Canosa i al Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà amb els premis República

La sala d’actes del Local Sociocultural del Palau d’Anglesola va ser anit l’escenari on es van donar a conèixer els guanyadors de la setena edició dels PREMIS REPÚBLICA que concedeix anualment la Federació Regional de Lleida d’Esquerra Republicana de Catalunya, i del lliurament dels guardons VICTORINA VILA i VÍCTOR TORRES.   El premi Víctor Torres, que es concedeix a persones que hagin contribuït a la lluita pels valors republicans, que han promogut la cultura catalana i que han defensat Catalunya, ha estat concedit en aquesta edició al periodista, guionista i escriptor català i Doctor en Comunicació per la Facultat de Comunicació Blanquerna, Francesc Canosa.   Per la seva part, el premi Victorina Vila, que es concedeix a associacions, entitats, empreses o col·lectius que hagin contribuït a la defensa dels esmentats valors, ha reconegut la tasca duta a terme pel Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascança.   La cerimònia de lliurament d’aquests premis, conduïda pel portaveu del Jurat i vicepresident de la Federació de Lleida, Juli Otal, es va iniciar amb la intervenció de l’alcalde palauanglesolí, Francesc Balcells, que va precedir a una conferència de l’ex conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras, amb el títol Horitzó Republicà.

Lleida

Lleida manté viva la seva memòria amb un nou homenatge a les víctimes del bombardeig del Liceu Escolar

L'Ajuntament de Lleida, amb l'alcalde Miquel Pueyo al capdavant, acompanyat de la regidora d'Educació i Drets Civils, Sandra Castro, ha recordat aquest dilluns dia 4 de novembre amb un nou homenatge les víctimes del bombardeig del Liceu Escolar el 2 de novembre de l'any 1937, durant la Guerra Civil, quan avions feixistes italians van matar més de 250 persones a la ciutat i van acabar amb una institució pionera en l'educació, inscrita en el moviment de l'Escola Nova Catalana. L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha presidit l'acte institucional d'ofrena floral davant l'escultura "Memòria, dignitat i vida" de l'avinguda de Blondel, situada davant d'on hi havia l'escola. L'historiador de l'art Oriol Bosch ha fet un relat històric sobre els fets succeïts el 1937 i el fort impacte que va suposar aquell cruel atac sobre tots els lleidatans i lleidatanes. Pueyo ha destacat la importància de la memòria d'uns fets històrics que han marcat la ciutat, i també la transcendència d'aquella escola pionera, que van impulsar Frederic Godàs i Victorina Vila.

Acte Central de Campanya a Mollerussa
Mollerussa

Acte Central de Campanya a Mollerussa

Sota el lema “Tornarem més forts”, Esquerra Republicana de Catalunya busca revalidar els grans resultats del 28A i centren la campanya del 10N en denunciar la repressió El proper dimecres 6 de novembre, a partir de 2/4 de 9 del vespre, el Centre Cultural de Mollerussa acollirà l'Acte Central de campanya al Pla d'Urgell per a les eleccions al Congrès de Diputats i al Senat de l'estat espanyol.  L'acte serà conduït i presentat pel portaveu republicà a l'Ajuntament de Mollerussa, Engelbert Montalà, i acompanyat de la diputada al Congrès, Ignés Granollers, i pel president de la Diputació de Lleida i Alcalde de Bellvís, Joan Talarn, presentaran els eixos principals: l’amnistia i l’autodeterminació. Xavier Eritja, encara actual diputat com a membre de la diputació permanent del Congrés, repetirà com a primer candidat a la cambra baixa de les Corts Espanyoles; mentre que Sara Bailac encapçalarà la llista al Senat en les eleccions convocades per al proper 10 de novembre.

Gavà

ERC-Gavà fa una crida a votar massivament a les eleccions del 10 de novembre.

Per segona vegada, aquest diumenge tornem a estar convocats a votar en unes eleccions al congrés i al senat per causa de la incapacitat dels partits espanyols d’arribar a acords d’investidura. Ja va passar amb les eleccions del desembre de 2015, que es van repetir el 2016; una mostra més del desgavell polític i institucional en que està instal·lat el Regne d’Espanya, no només però sobretot, per la incapacitat dels partits espanyols de buscar una solució política i dialogada a les demandes d’un referèndum fetes per la major part dels votants de Catalunya.   En aquests anys hem vist com un moviment pacífic, no-violent i basat en l’exercici del drets fonamentals propis d’una democràcia ha rebut una resposta en forma de repressió, de criminalització de l’adversari i en la judicialització de la política, exemplificat en el judici als presos polítics, qüestionat per diverses organitzacions internacionals per la seva manca de garanties i que ha comportat penes de presó que sumen 99 anys simplement per seguir el mandat de les urnes.

Sara Bailac i Xavier Eritja a la sortida del centre penitenciari lleidatà
Federació de Lleida

Sara Bailac: ‘Esquerra Republicana de Catalunya és el primer partit polític que ha fet un acte electoral per a la població reclusa del Centre Penitenciari Ponent’

Els primers candidats de la demarcació de Lleida al Congrés i al Senat per la coalició Esquerra Republicana de Catalunya – Sobiranistes, Xavier Eritja i Sara Bailac han assistit aquest matí, acompanyats del seu equip de campanya, al Centre Penitenciari de Ponent on aquesta formació ha dut a terme un acte electoral, que tal i com ha explicat Bailac a la sortida, ‘és la primera vegada que un partit polític fa un acte de campanya electoral en aquest Centre’.   Bailac ha valorat, a més, de manera molt positiva aquesta experiència que ha qualificat ‘de trobada amb un grup reclusos que han demanat d’assistir-hi’. Així doncs, la formació republicana ha pogut explicar als reclusos ‘els motius pels quals ens presentem a aquesta contesa electoral del 10 de novembre, hem pogut conversar amb ells i, la veritat és que ens han fet moltes preguntes i algunes aportacions interessants que hem pogut contrastar sobre la nostra proposta i el nostre projecte polític’.   De la mateixa manera, la candidata a la cambra alta legislativa s’ha mostrat molt satisfeta de que en decurs de l’acte electoral ‘haguem tingut l’oportunitat de poder arribar una mica del nostre escalf, el nostre suport, recolzament a alguns dels joves que han estat represaliats en algunes de les darreres mobilitzacions’.

Segarra

Sara Bailac presenta els llibres de Raül Romeva a Ribera d’Ondara

La candidata al Senat per Esquerra Republicana de Catalunya, Sara Bailac, acompanyada per la també candidata Mercè Carulla, regidora a Cervera i diputada provincial i la regidora a l’Ajuntament de Ribera d’Ondara i consellera comarcal Elisabet Jové, han participat a l’acte de presentació dels llibres de Raül Romeva a Sant Antolí.   Mercè Carulla ha remarcat la situació d’excepcionalitat i de repressió que està vivint la nostra gent, ‘l’autor dels llibres "Esperança i llibertat" i “Des del banc dels acusats”, Raül Romeva, no pot presentar els llibres perquè està empresonat injustament, de fet, els mateixos llibres els ha escrit des de la presó’.   Sara Bailac ha explicat la seva experiència al senat quan va poder conviure amb Raül Romeva els pocs minuts en què va poder sortir de la presó per estar a la cambra com a senador electe. Bailac ha remarcat que ‘Romeva va ser el candidat al senat més votat’.   El llibre ‘Des del banc dels acusats’ és un recull de dibuixos que Romeva va fer com a una manera d'expressar-se, de comunicar les seves conviccions, de recollir les impressions quan es viu privat de llibertat, un recull d’esbossos fets durant els mesos de judici al Tribunal Suprem.

Segarra

Xavier Castellana: ‘La defensa dels drets i les llibertats està acollint cada cop més gent als voltants del procés de construcció de la República Catalana’

El candidat al Senat per Esquerra Republicana de Catalunya, Xavier Castellana, acompanyat per Josep Esquerra, regidor a Guissona i conseller comarcal, i altres representants del partit a la comarca, han dut a terme un acte electoral a Sant Guim de la Plana.   Durant la tertúlia en la que s’ha comentat el context polític que viu el poble català, el candidat al senat Xavier Castellana ha destacat la rellevància de 'la jornada electoral de diumenge, ja que de nou hem de d’enviar un missatge de fortalesa, i tenyir el mapa del territori català de groc, fent que la victòria a Catalunya sigui clarament a favor del republicanisme, i deixar clar el nostre rebuig a la repressió’.   Castellana, ha destacat que ‘Catalunya està vivint un moment de transformació social, i aquest procés és el que està visualitzant que la majoria de la població que està en contra de la repressió i és favorable a l’autodeterminació, cada cop està més convençuda que la República catalana és l’única eina viable per a fer realitat les seves expectatives’.

Alt Pirineu

Actes de campanya d’ERC al Pirineu durant la setmana del 4 al 8 de novembre

ERC Alt Pirineu i Aran organitza aquesta setmana un total de set actes de campanya electoral. El primer dels esdeveniments tindrà lloc demà dimarts 5 de novembre a Sort, i comptarà amb la presència del senador Miquel Caminal i el diputat al Congrés Xavier Eritja, així com els candidats pallaresos, Núria Juangran i Pol Oliva. L’acte tindrà lloc a les 17h a la sala de plens de l’Ajuntament de Sort. Dimecres, dia 6 de novembre, hi ha previst l’acte a La Pobla de Segur a les 18h, al Molí de l’Oli, presentat pel diputat provincial i alcalde del municipi, Marc Baró i amb l’assistència dels candidats del Pallars Sobirà i Jussà, Núria Juangran i Pol Oliva, respectivament. El mateix dimecres a les 20h a l’Ajuntament d’Oliana, el Senador Miquel Caminal, amb la companyia del candidat al Congrés, Sergi Parramon i l’Alcaldessa Carme Lostao realitzaran un acte en territori alt-urgellenc. Dijous, dia 7 de novembre a les 19h tindrà lloc l’acte al Cafè Modern d’Isona, dirigit per la delegada del Govern i Alcaldessa d’Isona, Rosa Amorós.

Ebre

Salvador i Pujol denuncien l’abús de la presó preventiva després de fer un acte al centre penitenciari de Mas d’Enric

Aquest matí els candidats republicans al Congrés de Diputats per la demarcació de Tarragona, Jordi Salvador i Norma Pujol, han portat la campanya fins  al centre penitenciari de Mas d’Enric, al Catllar. Allà han explicat als interns, entre els que estaven la presidenta Carme Forcadell i la jove Laura Solé, les propostes republicanes per al 10 de Novembre. Els candidats han explicat en sortir que l’acte s’ha convertit en “una assemblea molt participativa on s’ha debatut sobre la república, l’amnistia i els drets socials, i també sobre temes propis dels interns. La presidenta Forcadell ha demostrat el seu lideratge i estar en molt bona forma política”.   Norma Pujol, ha qualificat la visita de “colpidora i enriquidora perquè hem pogut compartir opinions i debat amb un bon nombre d’interns”. Després de recordar que aquest és el segon acte electoral que fan els candidats d’Esquerra dins la presó del Catllar la candidata ha demanat “l’amnistia dels presos i preses polítiques, i el retorn dels exiliats i exiliades”.