Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Puigcerdà

Turisme, Comerç i Industria

Foto 1 : Una de les principals propostes del programa de @ercpuigcerda a les eleccions municipals del 2019 Foto 2 : Titular d'una notícia publicada a @diariregio7 (pots veure la notícia completa en aquest enllaç https://www.regio7.cat/cerdanya-alt-urgell/2021/06/02/cerdanya-nou-desti-dels-viatges-52518043.html)     Confirmar que les nostres propostes són el que el territori necessita, com deia aquell anunci NO TÉ PREU.   Mes propostes en positiu, Idees que sumen, Mesures que acaben materialitzant-se d'una manera o una altre. Aportar, construir, sumar.  Comptar amb tothom i treballar en equip.  Aquesta és la nostra manera de fer. I aixi seguirem, treballant per construir una alternativa real de govern a Puigcerdà.   #RefemPuigcerdà  

Foto d'arxiiu de la portaveu adjunta Sara Bailac
Federació de Lleida

El Grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – EH Bildu al Senat insta el Govern espanyol a adoptar diverses mesures urgents per garantir l'èxit de la campanya agrària a Lleida

Els senadors del Grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – Euskal Herria Bildu, Sara Bailac i Josep Rufà han presentat una moció per al seu debat a la Comissió d'Agricultura, Pesca i Alimentació de la cambra alta legislativa mitjançant la qual sol·liciten a l’Executiu espanyol ‘mesures efectives i concretes per garantir l'èxit de la campanya agrària a Catalunya encara en context de pandèmia’.   La portaveu adjunta dels republicans al Senat ha volgut deixar clar que el sector agrari ha de ser competitiu i sostenible. ‘Competitiu perquè ha de complir les funcions de producció d'aliments segurs i de qualitat i ha de afrontar amb garanties tant el gran potencial exportador com la demanda interna. I sostenible, des del punt de vista ambiental i de la viabilitat econòmica de les explotacions, per assegurar la seva continuïtat’.   De la mateixa manera, Bailac també ha assegurat que la crisi de la Covid-19 no ha fet més que ‘accentuar els reptes i les dificultats que ja arrossegava el sector agrari’; alhora que ha també ‘ens ha fet adonar de la necessitat d'assegurar la sobirania alimentària per disposar dels recursos necessaris per a abastir els mercats i fer front a una situació de crisi’.

Ebre

Reivindicació feminista i de millora de la vida de les preses, en la presentació del llibre de Forcadell

Ahir a la tarda es van presentar a la Biblioteca Sebastià Juan Arbó d’Amposta els llibres de la presidenta Carme Forcadell, “Escrivim el futur amb tinta lila” i “Les paraules sempre seran lliures”. L’alcalde d’Amposta va donar la benvinguda als assistents i va manifestar que "no volem que cap de les persones que han estat al capdavant de l'1 d’octubre caigui en l'oblit, i una forma de fer-ho és fent actes com aquest". Norma Pujol, secretària general de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana i diputada al Congrés; Pujol va presentar “Les paraules sempre seran llibre”, un àlbum il·lustrat en què Carme Forcadell explica als néts el seu pas per la presó. La diputada va destacar “el lideratge de Carme”, i va explicar que “una de les coses que m'ha remogut més, és anar a la presó a fer un acte polític on estava la Carme amb altres presos. Fins llavors, cap partit havia anat a explicar el seu programa electoral a la presó". Irene Fornós, regidora de Bítem, i amiga personal de Forcadell, va llegir una carta que li havia adreçat per aquest acte.

Mataró

Mataró tindrà un espai destinat al dol perinatal i neonatal gràcies a la proposta d'Esquerra Republicana: resum del Ple de Juny

Ahir va tenir lloc el Ple de l'Ajuntament de Mataró del mes del juny. El Grup Municipal d'Esquerra Republicana -MES vam presentar una proposta de resolució així com diversos precs i preguntes que es destaquen a continuació. Proposta de Resolució - Esquerra Republicana proposa que Mataró tingui un espai destinat al dol perinatal i neonatal Des del grup municipal d'Esquerra Republicana - MES Mataró considerem prioritari promoure accions al nostre municipi com un espai de reconeixement i acompanyament per les famílies que han tingut pèrdues en aquestes condicions, i visibilitzar així el dol perinatal, gestacional i neonatal, donant-li la importància que es mereix. En aquest sentit, i d'acord amb les necessitats de les entitats, vam presentar aquesta proposta al Ple que va ser acceptada per unanimitat. El govern, però va esmenar el cinquè acord, que demanava expressar el compromís de l'Ajuntament en realitzar una cerimònia anual en record d'aquests infants, en el marc del Dia Mundial de la mort gestacional i neonatal, el 15 d'octubre, i realitzar campanyes de sensibilització al voltant d'aquest tema per visibilitzar i donar suport públic a les famílies de les víctimes.

ERC al Segrià

EL CONSELL COMARCAL DEL SEGRIÀ APROVA UNA MOCIÓ DEL JOVENT REPUBLICÀ PER A LA DIGNIFICACIÓ DE LA FRUITA A LA COMARCA

El ple del Consell Comarcal del Segrià ha aprovat la moció del Jovent Republicà a Lleida, defensada al ple pel grup d’Esquerra, per a la dignificació de la fruita a la comarca i la construcció d’un nou model agrari respectuós amb el medi ambient i els drets laborals i amb preus justos. La moció, que el Jovent Republicà ha presentat en el marc de la campanya “Lluitem per una fruita digna”, s’ha aprovat amb els vots a favor dels grups d’ERC-AM, PSC-CP, C’s i Comú, l’abstenció de Junts i el vot en contra del PP. En primer lloc, s’ha donat llum verda a endegar una campanya institucional a nivell comarcal des del Consell Comarcal del Segrià amb el suport de la resta d’institucions, per a la dignificació de la fruita i defensa de drets, i per ajudar a què el camp del Segrià sigui conegut entre el jovent. Així mateix, el text demana coordinació amb els departaments d’Educació i el d’Acció Climàtica, Alimentació  i Agenda Rural de la Generalitat per tal de tenir presència als centres educatius o a la Universitat i poder engegar programes curriculars per poder realitzar pràctiques al camp del Segrià.

Reunió del President amb veïns i veïnes de Tarragona.
Camp de Tarragona

Primera visita del President Pere Aragonès a Tarragona

El Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès Garcia, ha realitzat avui la primera visita oficial a la ciutat de Tarragona des que va prendre possessió del càrrec la setmana passada. Ha començat el recorregut visitant el mercat municipal de Torreforta, acompanyat per l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, els regidors Xavi Puig i Mary López, i el delegat del Govern al Camp de Tarragona, Òscar Peris. Després de parlar amb els i les paradistes i recollir les seves reivindicacions, Pere Aragonès s'ha reunit al centre cívic de Torreforta amb representants de les federacions de veïns de Tarragona i de les associacions veïnals federades Tarragona Segle XXI, que li han traslladat les seves preocupacions i amb els qui ha pogut compartir detalls del projecte de Govern per als propers quatre anys. El President ha finalitzat la seva visita a Tarragona assistint a l'assemblea general de l'Associació de Municipis per la Independència, que ha reunit un centenar d'alcaldes i alcaldesses al Teatre Metropol.

Girona

L’Ajuntament de Girona lliura els premis del recurs educatiu “Llegeix, càmera i... acció!”

Més de 200 nois i noies han participat a la proposta de creació de booktrailers del Museu del Cinema i de Biblioteques de Girona L’Ajuntament de Girona va lliurar dimarts en un acte en línia els premis del recurs educatiu “Llegeix, càmera i... acció!”, organitzat pel Museu del Cinema i les Biblioteques de Girona. La novena edició de la iniciativa s’ha pogut realitzar malgrat les dificultats d’aquest any, i hi han participat més de 200 alumnes de 2n i 4t d’ESO dels instituts Ermessenda i Jaume Vicens Vives de la ciutat.   Després de tot un curs escolar descobrint i treballant com fer un tràiler d’un llibre, els grups seleccionats de l’alumnat participant a “Llegeix, càmera i... acció!” han presentat els seus booktrailers i han entrat a formar part del concurs final. Aquest any, el lliurament de premis no s’ha pogut fer als cinemes Ocine de Girona com és habitual degut a les restriccions per la COVID-19, i els nois i noies participants han seguit l’acte en línia des de la seva aula.

Les Borges del Camp

EL TOMB DE LA COOPERATIVA

Oblidar una cosa un cop pot ser un descuit; dos cops, pot ser un problema;  tres, pot ser desídia... Però si a més a més hi afegeixes no fer una publicitat adequada,  no dir la realitat o obviar-la, vol dir que o bé amagues els fets o que no tens ni idea de res. Us posarem en antecedents:         ♦ Com bé deveu saber, fa anys i panys que tenim pendent d’arreglar, treure o disminuir el tomb de la Cooperativa. Fa anys que es van fer les obres del Centre Cultural Serè (cal Casals) i amb el temps s’han anat comprant les cases del tomb per enderrocar-les i així poder suavitzar-lo.         ♦ Per altra banda, fa molts anys que estem pendents que l’Incasol realitzi les obres i que des del grup d’Esquerra preguntem, ara sí, ara també, com està el projecte, quan es faran les obres… (comentari anecdòtic, perquè a les Borges ja estem acostumats que TOT duri anys). Preveient que aquest 2021 ja podria ser una realitat vam seguir insistint:         ♦ Ho vam fer al ple del 28 de gener i ens van dir que estaven acabant l’informe.

Urgell

Agramunt finalitza les obres de l’Escola Municipal de Música

L'Ajuntament d'Agramunt ha acabat les obres de rehabilitació de l'edifici de l’Escola Municipal de Música, que han permès la millora de l'aïllament tèrmic de l’edifici, la façana, els tancaments exteriors i han resolt el problema de les goteres que de la teulada. Aquesta actuació forma part del pla d'actuacions per a fomentar l’estalvi energètic a les instal·lacions municipals i del conjunt de mesures aprovades pel consistori per assolir els objectius fixats en el Pla d’Actuació per l’Energia Sostenible (PAES), aprovat l’any 2012 pel Ple de l’Ajuntament. En aquesta mateixa línia, està previst canviar la caldera actual de l’edifici per una caldera de biomassa. Un projecte previst en el PUOSC 2020-2024 i que es durà a terme aquest estiu. Les obres s’han finançat amb un ajut de l’IDAE de 92.376,39 €, una ajuda de la Diputació Lleida de 46.188,19 € i la resta amb fons propis de l’Ajuntament d’Agramunt.  

Projecte SFG
Sant Feliu de Guíxols

NO A L'ACTE PROPAGANDÍSTIC FINANÇAT AMB FONS PÚBLICS

Avui l'alcalde i regidors de TxSF i PSC han organitzat un acte en el Teatre Municipal. Han fet molta publicitat dient que és un acte institucional, però en realitat no ho és, en tot cas només perquè s'ha anunciat i organitzat amb fons públics, és a dir, els diners de tots i totes. Però és en realitat el primer acte de campanya electoral. Els regidors d'ERC  Guíxols no hi assistirem, sabem que us parlaran del que ells diuen projectes estratègics de ciutat, sobretot els urbanístics, els de les grans obres: aparcament al centre,  polivalent a Vilartagues, centre Thyssen... el mateix que han anat publicant al butlletí Guíxols i amb alguna sorpresa anunciada com el futur del Palm Beach o el cobriment de la  riera de les Comes.   Mentre ells us expliquen això, segueixen sobre la taula temes importants com el pacte local per l'educació a la ciutat, l'habitatge, les polítiques de joventut, o aquell projecte promès de la rehabilitació i ampliació de l'Asil Surís, projecte estrella de TxSF al programa electoral i que ha quedat aparcat definitivament de les prioritats del govern.

Gavà

Ja ha sortit l’Eramprunyà de juny

El número 206 (juny de 2021) de L'Eramprunyà, la publicació mensual que edita ERC-Gavà, ja ha sortit al carrer. Hi destaquen les següents informacions:   Gavà Ponent: un pla ple de fantasies poc realistes: Aquest projecte no representa cap model de d’èxit ni cap exercici de responsabilitat i rigor. En aquest article es rebaten els argument fal·laços que empre el PSC-Gavà per defensar aquest despropòsit.   Pere Aragonès i Garcia, 132è president de la Generalitat. Finalment, el dilluns 24 de maig va ser investit com a President Pere Aragonès. L’eramprunyà destaca les prioritats del nou govern   L’ajuntament no compleix amb el manteniment de l’auditori Marc Grau ni amb el de la Rambla. Aquests 2 espais tan emblemàtics de Gavà pateixen una degradació greu que, en el cas de la Rambla, ha provocat alguns accidents amb persones que hi ensopeguen..   Entrevista a Adrià Perea, guanyador (juntament amb Adrián Martínez, del 1r premi al King’s Peak Internacional Music Competition; que ens explicarà com es va interessar per la música, quina importància té per a les persones i com veu la situació musical i cultural de Gavà.

Trobada amb els sindicats de Correus a Tarragona.
Camp de Tarragona

Ofensiva d’Esquerra Republicana al Congrés i al Senat per protegir el servei postal públic i evitar el tancament d’oficines de Correus

El diputat Jordi Salvador Duch i el senador Josep Rufà Gràcia presenten una bateria de preguntes per demanar explicacions al Govern espanyol sobre la manca de personal.      El diputat Jordi Salvador Duch i el senador Josep Rufà Gràcia han presentat una bateria de preguntes al Congrés i al Senat, respectivament, adreçades al Govern espanyol sobre el tancament d'oficines de Correus, el trasllat d’empleats i empleades a altres seus, oficines i centres de distribució i la falta de personal en substitucions motivades per diverses causes, com baixes personals per maternitats i paternitats o simplement per jubilacions.   Amb una vintena de preguntes formulades per escrit, els dos representants tarragonins de la formació republicana inicien una ofensiva política per fer-se ressò de les queixes expressades pels sindicats d’aquesta empresa pública, que denuncien un menyspreu a molts pobles i ciutats de la demarcació de Tarragona, de Catalunya i també de l’Estat espanyol, en els quals Correus no té, en aquests moments, els suficients efectius laborals contractats per poder donar un bon servei a la ciutadania.

Molins de Rei

El "Preguntes a ERC" d'avui dijous 3 de juny, amb la nostra portaveu Marta Espona

La intervenció de la Marta Espona avui a la Ràdio, que podeu escoltar aquí, ha començat justificant el vot en contra del nostre Grup Municipal a l'ampliació de pressupostos que es va votar en el passat Ple. Un dels altres temes que ha tractat és la moció que vam presentar per demanar un permís retribuït de menstruació i climateri per a les treballadores municipals, que no va prosperar amb els únics vots en contra del Govern municipal. La Marta també ha parlat sobre la nostra abstenció a les obres del mòdul C de la Biblioteca El Molí, derivada de la falta de concreció dels usos que se li volen donar.

Vic

Els tres grups de l’oposició de l’Ajuntament de Vic presenten un recurs conjunt contra el pàrquing soterrat al parc de Maria Àngels Anglada

Les regidores portaveu dels tres grups de l’oposició de l’Ajuntament de Vic, Maria Balasch (ERC), Carla Dinarès (Capgirem Vic) i Carme Tena (PSC) han explicat que aquest dimecres al matí els tres grups han presentat conjuntament un recurs judicial contra la construcció d’un aparcament soterrat al parc de Maria Àngels Anglada de la ciutat. Ho fan després d’haver esgotat, infructuosament, la via política i davant un equip de govern absolutament tancat en banda davant les múltiples argumentacions de l’oposició en una operació que no beneficia els interessos de la ciutadania, sinó únicament els interessos privats de Can Bayés.   En concret aquest dimecres al matí s’ha presentat conjuntament per part dels tres grups municipals un recurs especial en matèria de contractació davant del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic. Ho fan contra l’anunci de licitació, els plecs de condicions i els altres documents contractuals que ha aprovat l’equip de govern de Junts per Catalunya en solitari, servint-se de la seva majoria absoluta, i sempre amb el vot en contra dels tres grups de l’oposició.

Girona

L’Ajuntament de Girona condiciona les escoles bressol municipals amb 27 aparells purificadors d’aire

S'han adquirit entre 3 i 5 purificadors per escola, segons les necessitats de cada centre, amb l’objectiu de millorar les mesures de prevenció de la COVID-19   Les set escoles bressol municipals compten ja amb purificadors d’aire per millorar la ventilació als centres educatius. L’Ajuntament de Girona ha condicionat els equipaments amb entre 3 i 5 purificadors d'aire cadascun, amb la mirada posada en el curs vinent, tot i que també s’ha aprofitat per aportar millores als mesos restants d’aquest curs 2020-2021.    Entre les principals mesures de prevenció i contenció de la COVID-19 als centres educatius hi ha l’exigència d’una ventilació continuada i eficient. És per això que aquest curs les escoles bressol han vetllat per mantenir la ventilació natural creuada a tots els centres. No obstant això, i amb l’afany d’aportar majors garanties al curs vinent, on la ventilació encara serà un dels factors claus en l’èxit de la contenció del virus, l’Ajuntament de Girona ha adquirit 27 purificadors d’aire de filtre HEPA14 i filtre de carbó de màxima eficiència.

Santa Coloma de Gramenet

Un ple perquè passin coses: crònica del Ple Municipal Maig 2021

Un ple perquè passin coses Tot just ens trobem a mitja legislatura. Fa dos anys que vam aterrar al ple municipal. Moltes coses han canviat a la ciutat i al país des de llavors. Ara que Esquerra ha recuperat la presidència, potser comencen a passar coses. Recordem quan a les nostres primeres intervencions al ple, els portaveus d’altres grups muncipals ironitzaven i es burlaven de la nostra inexperiència. Sovint deien que semblava que res no havia passat fins que vam arribar o que la gent no es preocupava pels motius que nosaltres reivindicàvem fins que vam entrar al ple municipal. La veritat és que som els que fan que les coses passin. La nostra feina com a últim grup a l’oposició d’una ciutat amb majoria absoluta avala aquest lema. Com a mínim, les nostres iniciatives al ple ningú les havia explorat fins ara. Si més no, els punts de secretaria general constaten que hi ha encara un enquistament de l’administració pel que fa a qüestions molt concretes de la nostra ciutat.

Girona

Girona fa balanç del primer curs del pla pilot de la Xarxa de coordinadors/ores de mobilitat escolar de la ciutat

Durant l’acte d’aquest dimecres s’han presentat els resultats del projecte corresponents a aquest any de funcionament Girona ha celebrat aquest dimecres l’acte de tancament del primer curs del pla pilot de la Xarxa de coordinadors/ores de mobilitat escolar de la ciutat amb la participació de diverses de les escoles involucrades en el projecte. La iniciativa, que es va posar en marxa a finals del 2020, té per objectiu establir una figura de referència en cada centre educatiu que serveixi d’enllaç entre l’escola, les famílies, l’alumnat, l’Ajuntament de Girona i tots els agents implicats per tal de fomentar una mobilitat autònoma, segura, sostenible i saludable al voltant dels centres. El regidor d'Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran, ha explicat que “els resultats evidencien que el pla de la Xarxa de coordinadors/ores de mobilitat escolar de Girona ha tirat endavant amb la realització de les tasques previstes malgrat les restriccions per la pandèmia, que han dificultat el desenvolupament d’un projecte nou molt lligat a la creació d’una comunitat de persones”.

Salou

El grup municipal d’ERC Salou demanem la municipalització del servei de zona blava

En el passat plenari vam anunciar l’abstenció en el punt 604 Aprovació si s'escau de la modificació de l'ordenança fiscal núm.18 taxa per estacionament de vehicles de tracció mecànica en les vies públiques municipals, tal com hem fet en d'altres, al no deixar-nos participar en l’elaboració de les quanties de la tarifa que s’han d’abonar a les vies públiques per l’estacionament de vehicles de duració determinada, per aquest motiu no podem fer nostre aquesta modificació.   També els hi voldríem fer arribar, que  en el seu dia no ens va agradar la forma en què s’apliquen les tarifes en els blocs que van crear, bàsicament perquè estableixen vostès que tot Salou era una enorme zona blava i això contradiu l’esperit de zona blava, que és el de la rotació de l’estacionament de vehicles de duració limitada.  Ara es limiten vostès, a fer una modificació, ja que s’han adonat que la que tenim en vigor té errades, un exemple: la zona de platja que es pot considerar aparcament ventatjós a causa de la proximitat a la platja i  s’estava abonant una tarifa inferior a la tarifa de la zona del poble.