Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Roger Torrent i Ernest Maragall han estat víctimes d'espionatge a través del software Pegasus
Granollers

ERC, Junts i Primàries presenten una moció de rebuig a l’episodi d’espionatge polític d’activistes, periodistes i autoritats.

Els Grups Municipals d’Esquerra Republicana, Junts per Granollers i Granollers per la Independència – Primàries Catalunya han registrat conjuntament una moció de rebuig a l’episodi d’espionatge polític d’activistes, periodistes i autoritats per a ser debatuda al Ple de l’Ajuntament previst per al proper dimarts 28 de juliol. La proposta sorgeix arran de que durant el darrer mes s’ha donat a conèixer que un centenar de periodistes, activistes i polítics arreu del món han estat víctimes d’un programari informàtic, conegut com a Pegasus, que en origen ha estat dissenyat per tal de que els governs puguin obtenir informació rellevant en la lluita contra el crim organitzat i el terrorisme. El fet de que aquest programari s’hagi utilitzat per a l’espionatge d’activistes, periodistes i autoritats polítiques suposa un autèntic escàndol antidemocràtic que ha tingut una greu incidència a Catalunya, afectant a la segona màxima autoritat del país, el Molt Honorable President del Parlament Roger Torrent i a l’Honorable Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró.

El Vendrell

Demanem un reforçament dels serveis de transport  per carretera entre Vendrell i Barcelona 

Davant les obres del corredor Mediterrani que suposaran una reducció del Servei a un  tren per hora  a través de la línia de Rodalies R4,  que uneix la nostra ciutat amb el cinturó industrial de Barcelona, demanem a l’ajuntament de Vendrell que treballi per millorar les connexions per carretera a través dels diferents serveis per reduir els efectes d’aquest retall als serveis ferroviaris.  Des del grup Som Poble – Esquerra Republicana veiem amb preocupació la retallada de serveis Rodalies per les obres del corredor Mediterrani que deixaran al nostre municipi amb un tren per hora des de Sant Vicenç de Calders fins a Barcelona  per la línia interior i la retallada d’altres serveis que afectarà els usuaris de la línia R4 com és el cas de la reducció del servei dels trens de la línia R1 entre Barcelona i Molins de Rei que farà que aquests usuaris facin servir la R4. A més, la durada del trajecte des de l’estació de Sant Vicenç o el Vendrell fins a Barcelona (Plaça Catalunya) s’allargarà fins a un total de dues hores, a les quals segurament caldrà sumar-hi els retards habituals del servei de Rodalies.

Josep Forasté, avui a la Diputació.
Camp de Tarragona

Josep Forasté s’incorpora com a diputat d’Esquerra Republicana a la Diputació de Tarragona

El portaveu del grup municipal de Decidim Vila-seca-Acord Municipal a l’Ajuntament de Vila-seca, Josep Forasté Casas, ha pres possessió avui del càrrec de diputat a la Diputació de Tarragona, en substitució de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, que va renunciar a l’acta per dedicar-se al cent per cent a l’alcaldia de la seva ciutat. Forasté ha promès el càrrec i ha recollit la seva credencial aquest matí, en el primer ple presencial de l’ens territorial després dels mesos de confinament, i s’ha afegit així al grup polític d’Esquerra Republicana i a les tasques de govern. Josep Forasté era la persona proposada per l’executiva regional d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Camp de Tarragona per convertir-se en nou diputat, d’acord amb la llista de representants suplents per a l’ens territorial que ja s’havia aprovat el juny del 2019, abans de la constitució de la nova Diputació, en la qual Esquerra Republicana governa i ostenta la presidència amb Noemí Llauradó, després d’aconseguir 11 diputats i diputades.

La portaveu del Grup Municipal, Núria Maynou, signant el Pacte de Ciutat.
Granollers

S'aprova el Pacte de Ciutat per recuperar el dinamisme econòmic i social en resposta a la crisi de la COVID19

Ahir dimecres, al pati del Museu de Ciències Naturals la Tela, es va presentar el "Pacte de ciutat de Granollers per recuperar el dinamisme de la ciutat arrel de la Covid-19". Aquest document, elaborat pel Consell de Ciutat a proposta de la Junta de Portaveus, recull sis compromisos i emplaça a totes les persones, entitats, empreses i institucions a adherir-s'hi.  Des d'ERC vam reclamar aquest pacte com una Taula de Ciutat per a la recuperació econòmica i social de la ciutat. Les nostres aportacions al Pacte que es va presentar ahir han estat nombroses, tant des del Grup Municipal com des del nostre representant al Consell i s'han centrat en garantir la concreció i el desplegament d'aquest pacte, a posteriori, en mesures i actuacions concretes, que es desenvoluparan a partir de grups de treball per àmbits amb l'objectiu d'elaborar plans d'actuació que es presentaran a finals d'any i que hauríen de servir per orientar el pressupost de l'any 2021. Podeu llegir el contingut del pacte a https://wp.

Els regidors i regidores d'ERC Girona, durant una reunió d'aquesta setmana a la sala Diumé.
Girona

ERC Girona proposa un Pla de xoc per minimitzar l’impacte de les onades de calor

Els republicans reclamen proveir els centres educatius públics amb sistemes de climatització adequats i el màxim de sostenibles. Demanen elaborar un mapa de tota la ciutat que permeti detectar els barris i espais públics més afectats per aquest fenomen. Esquerra Republicana de Catalunya a Girona vol que es posi en marxa un Pla de xoc per fer front a les onades de calor a la ciutat. La iniciativa, que es presentarà en format moció al pròxim Ple Municipal, pretén que el consistori gironí impulsi un seguit d’actuacions el màxim d’ambicioses possible capaç d’avançar-se i minimitzar l’impacte de les altes temperatures. “Cada cop tenim més onades de calor i hem de donar respostes específiques a la realitat de cada barri, col·lectiu i activitat que s’organitzi a la ciutat durant les setmanes que hi hagi aquests fenòmens”, sosté el portaveu d’ERC Girona Quim Ayats. Precisament un dels col·lectius que ha insistit més en les seves reivindicacions en aquest aspecte és l’educatiu.

Sant Martí

28è Congrés d’ERC Sant Martí; Seguim fent camí!

El passat dissabte 11 de juliol la militància de la Federació de Districte de Sant Martí es va reunir en el 28è Congrés Comarcal de Sant Martí per a escollir una nova executiva i una nova persona representant al Consell Nacional del partit. Celebrat de forma extraordinària a la Seu Nacional d’ERC i garantint totes les mesures de distància i sanitàries –presa de temperatura, gel hidroalcohòlic i mascaretes noves a l’entrar-, van ser una cinquantena les persones presents entre militància, amics i ponents. Va obrir el congrés l’informe de la comissió organitzadora del congrés i la elecció de la mesa d’aquest. Posteriorment va ser el torn de’n Jordi Rallo, president sortint, qui va repassar la tasca realitzada sota la seva presidència. Més tard va ser el torn de la presentació de la candidatura a la presidència i equip d’executiva, encapçalada per l’Àngel Ruiz i Díez, i que un cop finalitzada va donar pas a la votació en urna de tota la proposta d’executiva.

Guissona

Donem suport al Correllengua

El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Guissona, ha presentat una moció de suport al Correllengua, que es debatrà al ple del mes de juliol. Segons la regidora Verònica Serrulla i Lorente, ‘aquesta iniciativa és a favor d’incentivar la plena normalització del català arreu del territori i convertir-la en la llengua vehicular i comuna de la nostra societat i en l’element d’integració de les persones nouvingudes, per a afavorir que el català sigui un element integrador que permeti que una societat plural com la catalana generi una identitat col·lectiva’. El Correllengua és una iniciativa cívica que organitza la Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana (CAL), que enguany celebra la 24ena edició, i que ha estat impulsada per societat civil i administracions locals durant tot aquest temps. Aquesta edició reivindica la figura de l’escriptor Josep Carner en motiu del 50è aniversari de la seva mort, per retre homenatge a l’autor i posar en valor la seva obra.

Premià de Mar

ERC Premià de Mar- Junts x Premià diu NO a la Qüestió de confiança vinculada al pressupost municipal.

Dimecres passat dia 15 de juliol, tots els grups de l'oposició vam dir NO als pressupostos que ens van presentar l'equip de govern. ERC no va votar a favor pels motius ja explicats de forma clara, tant al Ple, com en les declaracions a Ràdio Premià de la nostra regidora Mireia Cardús. Aquí teniu l'enllaç:  http://locals.esquerra.cat/premiademar/article/103751/la-nostra-regidora-mireia-cardus-ens-parla-de-per-que-erc-premia-de-mar-junts-x-premia-no- El govern que ens exigia que votéssim a favor tot i la poca informació facilitada,l´escàs temps per treballar les 1.004 partides incloses i l'evident absència d´uns pressupostos socials, aquest govern que sempre ens acusa de no voler col·laborar, després d'una setmana sencera, no va ser capaç de trucar-nos, enviar un e-mail, fins i tot, de fer unes declaracions a la ràdio municipal, per simplement, parlar, negociar i buscar una entesa per poder canviar el posicionament del nostre grup. Res, no van fer cap gest, pel que deduïm que ja els està bé tenir els vots en contra d'ERC-JxP, perquè,d'aquesta manera tornen al mateix argumentari crossa i als molts minuts de ràdio, amb els "no volen parlar", i ".

Santa Coloma de Gramenet

Pacte local per a la reconstrucció social, econòmica i cultural de Santa Coloma de Gramenet

Avui tots els grups municipals representats a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet hem signat un pacte amb la voluntat de pal·liar les conseqüències devastadores que ha generat la pandèmia de la Covid-19. Tots coincidim en què ara més que mai és necessari unir esforços i crear respostes conjuntes per “sortir d’aquesta situació amb les millors garanties”. Us deixem el document complet aquí. Les mesures contingudes en el pacte estan pensades per cadascun dels membres, entitats socials o forces polítiques signants amb la voluntat d’atendre  les necessitats socials, econòmiques i culturals de la població colomenca a mig i llarg termini.  El pacte busca impulsar actuacions específiques per atendre i corregir les desigualtats socials que ja existien abans de la pandèmia, però que ara es troben agreujades per la mateixa: violència masclista, igualtat d’oportunitats, i emergència habitacional. Destaquem, entre d’altres: l’augment i el reforç de recursos per la prevenció de la violència de gènere i la bretxa digital; acceleració del procés per adquirir habitatges per tanteig i retracte i suport a l’alimentació de les famílies.

Baix Penedès

Anna Simó: " Es una premissa bàsica de l'activitat parlamentària, defensar els drets..."

No us deixarem mai sols! La compareixença d'Anna Simó,  que va ser Secretaria primera de la Mesa del Parlament de Catalunya durant la XI Legislatura,  va estat mol digna: "‘És una premissa bàsica de l’activitat parlamentària, defensar els drets de participació, fonamentals dels diputats i diputades, la separació de poders i l’autonomia parlamentària’", va espetat Anna Simó a un fiscal que ha donat la mateixa imatge de tots els membres del TC, judicatura i acusació al judici al Procés, el que per si sol, ja es prou il·lustratiu. No es un judici just, mes que un judici es una revenja de l'estat espanyol a tot el que tingui cap relació amb l'1, 10 i 27 d'Octubre de 2017, com ho demostra el fet de que Carme Forcadell, que presidia la mesa, ja axí estat jutjada pels mateixos fets i condemnada a 11 anys de presó per sedició. Juguem a camp contrari, sense regles fermes, que s'escriuen segons els convé en ells. Per guanyar, em de traslladar el  joc al nostre camp i fer naltros les regles en sintonia amb la CEE, i  per que això es compleixi, avanç em de crear una Catalunya independent.

Moment de la intervenció en el Ple en defensa de la moció pel portaveu d'ERC, Rubèn Arenas
Sant Adrià de Besòs

ERC Sant Adrià aprova una moció per ajudar a les famílies en la despesa per la compra de material escolar i informàtic, malgrat el vot en contra del PSC en el seu finançament i l’abstenció en alguns punts de Ciutadans.

Els republicans aconsegueixen aprovar una moció malgrat el vot contrari del PSC al punt que especificava d’on treure els recursos per pagar la mesura, i amb l’abstenció de C’s als acords més importants. Dilluns es va celebrar el ple ordinari d’aquest juliol, gairebé sense activitat. Com a punt central del debat polític hi va haver una moció presentada per ERC Sant Adrià amb l’objectiu de lluitar contra la desigualtat social en un escenari post-pandèmia, en un àmbit tan important com és l’educatiu.   La moció establia com a acords principals la creació de dues prestacions per a la compra de material escolar i llibres, per una banda, i, per l’altra, per a la compra de material informàtic i connectivitat. També es proposava fer front a aquesta inversió amb el superàvit de tresoreria del 2019, punt al qual el PSC va votar en contra i no es va aprovar, cosa que deixa en l’aire de quina manera es finançarà la proposta. Per últim, la moció proposava establir un seguiment i avaluació de les mesures perquè es puguin mantenir de forma permanent i no només durant la situació de crisi sanitària, així com que l’ajuntament actuï com a finestra única de la resta de convocatòries que puguin fer d’altres administracions.

ERC Badalona

Esquerra Republicana demanarà que s’incrementin els ajuts de menjador escolar a Badalona

La ciutat de Badalona està vivint una crisi econòmica i social sense precedents a causa de la pandèmia del Covid-19. Això ha fet que les situacions d’exclusió social i pobresa hagin augmentat sensiblement els darrers mesos i que les desigualtats socials no parin de créixer. I, precisament, un dels col·lectius més afectats és el dels infants.  Esquerra Republicana considera que cal incidir, des de les competències municipals, en aquest aspecte. Per això impulsarà, al proper Ple Municipal del 28 de juliol, una moció per incrementar els ajuts de menjador escolar a la ciutat. Segons dades de la Diputació de Barcelona a Badalona hi ha hagut 14.023 expedients d’ERTOs durant el període del 22-03-20 al 02-06-20. Tenint en compte que moltes famílies s’han vist afectades per aquest motiu o algun dels seus membres està a l’atur, el grup republicà considera necessari impulsar aquest tipus d’ajuts, garantint una bona alimentació per als infants sense que l’economia de les famílies amb dificultats es vegi encara més perjudicada.

El Prat

ERC del Prat sol·licita un nou estudi d’impacte ambiental per a la urbanització de l’ARE Sud que falta per construir

El grup municipal d’ERC del Prat de Llobregat ha presentat per escrit a l’Ajuntament del Prat una sèrie de preguntes i sol·licituds referents a la urbanització de la segona fase de l’ARE Sud. Aquest sector, situat al sud del municipi del Prat de Llobregat, transcorre des del barri de la Barceloneta fins la rotonda de la Nissan. En aquesta zona encara no s’ha començat a urbanitzar ni a construir i recordem que el grup d’ERC ja es va posicionar en contra d’aquesta urbanització durant el mandat 2007-2011.   ERC del Prat sol·licita que es faci un nou estudi d’impacte mediambiental per disposar-ne d’un que avalui les circumstàncies actuals d’aquesta zona i que compleixi els requeriments que marquen la Llei 16/2017 del Canvi Climàtic del Parlament de Catalunya, la 21/2013 de 9 de desembre de Evaluación Ambiental d’àmbit estatal, i la Directiva europea 2014/52/UE. Considerem que l’estudi d’impacte ambiental que es va utilitzar com a referència es va elaborar entre 2009 i 2011 i està desfasat i no contempla els valors que el conjunt de la zona te actualment.

FOTO: Consell Comarcal de la Segarra
Segarra

El Consell Comarcal adquireix dispositius GPS per a persones que viuen en entorns de violència.

El Consell Comarcal de La Segarra ha adquirit 10 dispositius de GPS per a persones que viuen en entorns de violència i conflicte. Aquests aparells, que disposen de trucada d’emergència, són 8 dispositius en forma de penjoll i dos rellotges que permeten que la persona en situació de risc pugui emetre un senyal d’ajuda en situació de perill. Aquest servei  forma part de les actuacions de l'àrea del Servei d’Informació i Atenció a les Dones, i és possible gràcies a la coordinació entre el Departament de Treball Social i Famílies i l’Institut Català de les Dones.  El president del Consell Comarcal de la Segarra, Francesc Lluch, ha manifestat que aquest mecanisme 'està pensat per a tota mena de perfils en situació de risc, com per infants i joves que viuen en entorns de conflicte, i es tracta d'una eina que pretén millorar l’atenció als col•lectius que pateixen directament o indirectament la violència de gènere'. 'Es tracta d'una iniciativa pensada per a donar resposta a la voluntat de posar al centre la persona i el seu entorn, i actuar preventivament amb els col•lectius de risc'.

Lleida

Acord de col·laboració entre la Paeria i la Coordinadora d’ONGD i i altres Moviments Solidaris de Lleida

L’ Ajuntament de Lleida hi destinarà 10.000 euros del pressupost municipal de 2020 La Tinenta d’Alcalde i Regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes,  Sandra Castro, ha signat aquest matí el conveni de col·laboració per a l’impuls d’espais de coordinació i participació del teixit solidari a les terres de Lleida 2020 amb la Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida. L’objecte de l’acord formalitzat aquest matí és establir el marc de col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida i la Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida a la fi d’impulsar l’enfortiment organitzatiu i estructural de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida. mitjançant el suport vers als àmbits que en són objecte. L’Ajuntament de Lleida destinarà per a les activitats objecte del Conveni la quantitat de deu mil euros (10.000 euros) del pressupost de l’Ajuntament de Lleida per a l’any 2020. Objectius del conveni: Participar en el seguiment i la consecució del Pla Director de Cooperació de l’Ajuntament de Lleida, treballant per l’alineació del mateix amb el Pla Director 2019-2022, de la Política Publica de Cooperació Catalana.

Guissona

ERC demana que es garanteixi el dret a l’empadronament

El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal a l’Ajuntament de Guissona, reclama garantir el dret a l’empadronament. La proposta del grup republicà es debatrà a través d’una moció presentada al ple de l’Ajuntament que tindrà lloc aquest mes de juliol. Segons Sergi Farré i Villorbina, regidor del grup d’ERC a l’Ajuntament de Guissona, el padró ‘és una eina fonamental per tal de desenvolupar una acció de govern eficient, ja que facilita la planificació dels serveis i les actuacions que cal dur a terme i permet conèixer de forma objectiva quina és la població real de cada municipi’. Villorbina remarca que es tracta ‘d’una obligació i un dret de la ciutadania, i l’administració ha de garantir-ne l’exercici’. ‘A més, el padró és la porta d’accés als serveis bàsics, com l’educació i la sanitat, i és fonamental per garantir els drets de les persones i que cap veí o veïna segueixi en situació d’exclusió’.   Segons el grup republicà, actualment, en un moment d’emergència social com el que estem vivint arran de la pandèmia de la Covid-19, ‘s’han aguditzat les desigualtats socials sistèmiques, per la qual cosa és més important que mai dur a terme polítiques actives i eficients i censar tota la població resident al municipi, sense posar través, evitant que cap persona es quedi sense empadronar.

Urgell

Les senadores Sara Bailac i Laura Castel demanen al govern de l’Estat espanyol que restableixi els serveis dels trens AVANT entre Barcelona, Tarragona i Lleida

El grup parlamentari d'Esquerra Republicana de Catalunya -EHBildu al Senat ha presentat una moció a la Comissió de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per sol·licitar al govern de l'Estat que restableixi els serveis de trens AVANT a Tarragona i Lleida. Per al grup republicà, durant l'estat d'alarma, el servei AVANT s'ha reduït fins a la seva pràctica desaparició i l'atenció al client ha estat clarament deficient i denunciada pels usuaris, amb dificultat d'accés i retards en el reemborsament d'aquests abonaments o l'absència de respostes en atenció al client. ​   La Plataforma d’usuaris de tren AVANT Catalunya ha fet públic un manifest en el qual denuncien la manca de freqüències de trens, l'elevat preu dels abonaments i el seu període de validesa, així com el canvi als nous combois CAF implantats des de setembre de 2019. La moció registrada per la senadora tarragonina Laura Castel i la lleidatana Sara Bailac assenyala que ‘la transició cap a la nova normalitat genera molta preocupació i incertesa, ja que els trens més usats pels usuaris habituals s'han suprimit i no hi ha anuncis de quan es tornarà a recuperar el servei’.

Baix Penedès

El Parlament ha fet un pas endavant històric per regular el preu dels lloguers urbans a Catalunya.

Certament, es una llei mol necessària que permetrà que moltes famílies puguin viure mes tranquil·les per les sobtades pujades economiques en les condicions per la renovació del seu lloguer i que tambe facilitara la posibilitat de accedir-hi a vivendes dignes de lloguer a preus establerts per aquesta llei, en aquelles persones que ara, senzillament no poden llogar-na per els preus a l'alça de la bombolla dels lloguers. Veurem quan triguen els tribunals espanyols en derrocar-la. Desde l'Estatut del 2006, el numero de lleis catalanes suspeses o anul·lades per el TC, es un rosari sense fi. Llei Orgànica 6/2006 de reforma de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya Decret-llei 1/2009 d’ordenació dels equipaments. Llei 5/2009 dels recursos contra la qualificació negativa dels títols o les clàusules concretes en matèria de dret català que s’hagin d’inscriure en un registre de la propietat, mercantil o de béns mobles de Catalunya. Llei 24/2009 del Síndic de Greuges. Llei 4/2010 Consultes populars via referèndum.