País Valencià

Totes les notícies

Reunió amb representants de la plataforma CIEsNO i CEAR

ESQUERRA REPUBLICANA DEL PAÍS VALENCIÀ VISITA EL CIE DE SAPADORS

ERPV  07/12/18 El president d’Esquerra Republicana del País Valencià, Josep Barberà, va acompanyar els senadors Josep Rufà, Xavier Castellana i Robert Masih en una visita al CIE de Sapadors la vesprada de dimecres. El d'Esquerra és el primer grup polític que visita les instal·lacions del Centre d’Internament d’Estrangers de València.   La visita, de dues hores de durada, va tindre lloc després d’una reunió amb representants de CEAR i de la Plataforma CIEs NO, una reunió valuosa en la qual pogueren obtindre informació sobre els casos dels menors que han passat i estan a aquest CIE així com del malalt infectat pel VIH que hi ha pendent de resolució i de la denúncia d’agressions de fa pocs dies.   La visita al CIE de Sapadors, segons el senador d’Esquerra Republicana Xavier Castellana respon a la tasca de control al govern Espanyol del grup parlamentari republicà al senat. “Auditem que els fets s’adiguen a les paraules. El País Valencià té un grup de 12 senadors que han de vetllar perquè la tasca de govern es faça. El respecte dels drets no es limita a les paraules, sinó als fets”.   Al llarg de dues hores, els senadors i el president d’ERPV han visitat totes les dependències del Centre d’Internament d’Estrangers i han pogut parlar amb alguns dels interns així com membres de la Creu Roja. A l’eixida han manifestat que portaran al senat totes les qüestions sobre les quals cal tindre més dades, sobretot, en aquelles que tenen relació amb el respecte dels drets fonamentals. En aquest sentit, Josep Barberà ha explicat que “acaben d’alliberar 5 menors. Això vol dir que ací hi ha hagut menors, quan la llei ho impedeix”.   El senador republicà Xavier Castellana ha reivindicat la tasca d’Esquerra en la defensa dels drets humans des de les institucions “Som internacionalistes i defensem els drets humans arreu el món. Com a grup d’Esquerra Republicana el nostre àmbit d’actuació és el País Valencià, Catalunya i les Illes.

STOP VIOLÈNCIES. Per una República feminista

Diumenge que ve, 25 de novembre eixim als carrers per palesar el rebuig a totes les violències que encara avui s'exerceixen contra les dones, Ho farem a tots els pobles i ciutats on hi ha convocada manifestació. S'espera que la de València siga una gran manifestació, un gran crit contra la violència masclista que ens deixa la xifra de 22 assassinats de dones als Països Catalans. Al final d'aquest post trobareu les manifestacions i concentracions que hi ha convocades arreu el País Valencià, informació que anirem actualitzant.  Aquest és el manifest d'Esquerra contra la violència, o millor les violències, masclistes:    El 25 de novembre, dia contra la violència envers les dones, volem manifestar el rebuig cap a qualsevol tipus de violència masclista i fer un pas més en el compromís per erradicar aquesta xacra. La violència patida per les dones es manifesta de moltes maneres i és una conseqüència, i un instrument alhora, de la desigualtat entre homes i dones, el poder dels segons sobre les primeres i les relacions jeràrquiques de gènere que existeixen. Denunciem i visibilitzem aquestes situacions any rere any, però malauradament, lluny de disminuir, les múltiples agressions i les situacions de vulnerabilitat que pateixen les dones segueixen sent habituals.  Aquest any s’han produït 22 feminicidis als Països Catalans, però els assassinats masclistes són tan sols la punta de l’iceberg. La violència masclista inclou la violència sexual, la violència econòmica, la violència simbòlica i totes aquelles situacions de discriminació patides per les dones per motiu del seu gènere. I és una violència que no diferencia entre edats, classes socials, procedències o altres estructures socials: afecta a totes les dones. A més el  2018 ha estat marcat per l’empresonament i l’exili de polítiques i polítics. Aquesta situació també ha generat una doble violència i discriminació, ja que el tracte donat pels mitjans a les preses i exiliades polítiques ha tingut una clara marca de gènere, destacant-les per les seves relacions familiars i afectives i no per l’activitat política per la qual estan patint conseqüències.

OBRIM DE NOU INSCRIPCIÓ PER ANAR A LLEDONERS.

Despús demà dijous 1 de novembre, pugem a Lledoners des del País Valencià. La nostra intenció era pujar amb un autobús des del País Valencià i tancar la inscripció el passat 23 d'octubre. La realitat però, ha fet que s'apunte més gent de la que cap en un autobús. Per aquest motiu hem decidit obrir  de nou la inscripció, de manera que cap persona que tinga la voluntat d'acudir a l'acte de Lledoners en suport als presos polítics puga fer-ho.  El viatge, com ja informarem, té un preu simbòlic de 5€ i farà 5 parades de sud a nord del País Valencià: Ací teniu els llocs i els horaris: 07.45 h CREVILLENT. Passeig Fontenay 09.15 h ONDARA. Bar Fratelli. Avinguda d'Alacant, 94 10.30 h VALÈNCIA. Expo Hotel. Avinguda Pius XII, 4 12.00 h CASTELLÓ. Estació d'Autobusos. Carrer del pintor Oliet, s/n. 13.00 h BENICARLÓ. Benzinera estació de servei AP-7. Si voleu acompanyar-nos, heu de reservar plaça a administraciopv@esquerra.cat No tancarem la inscripció perquè NO PERMETREM QUE CAP VALENCIÀ ES QUEDE SENSE PODER ANAR A LLEDONERS Divendres 2 de novembre farà un any que Oriol Junqueras i Quim Forn estan a la presó. Farà un any que l'estat espanyol va optar per la repressió empresonant el govern legítim de Catalunya.  Volem fer sentir la nostra veu, alçar el crit contra la injustícia comesa amb les 9 persones empresonades per defensar la voluntat del poble català. El País Valencià ha mostrat la seua solidaritat i indignació des del primer dia i per això assistim a l'acte de dijous a Lledoners. L'acte duu per lema "1 any d'injustícia, 1 any de perseverança" i en ell participaran diverses personalitats del món polític, associatiu i cultural, com ara Pere Aragonès, Strombers, Josep M. Mainat, Núria Picas, David Fernàndez, Jordi Margarit i algunes sorpreses més.  Fem que els presos polítics senten el nostre escalf i suport. Fem que l’esplanada de Lledoners siga un clam de llibertat, de justícia i de democràcia.  

59è Aplec del Puig a la Muntanyeta de la Patà

Aquest diumenge, 28 d'octubre el republicanisme valencià d'esquerres s'ajunta a la Muntanyeta de la Patà per celebrar el  59è Aplec del Puig.  A partir de les 11 del matí ens trobarem a la Muntanyeta per gaudir de la fireta d'entitats i retrobar amistats. L'acte polític començarà a les 12 del migdia i estarà conduït per la prestigiosa i coneguda escriptora Gemma Pasqual, perquè a Esquerra entenem que cultura i política van de la mà  i mai no s'haurien de deslligar. En l'acte polític prendràn la paraula Rut Rivas, diputada al Parlament de Catalunya i membre del Jovent Republicà que previ a l'Aplec haurà celebrat la seua assemblea, el jurista i President del Consell preautonòmic Josep Lluís Albinyana, i Josep Barberà, president d'Esquerra Republicana del País Valencià. La cloenda serà també cultural i comptarem amb l'actuació del cantautor de La Vilavella Josep Lluís Notari.  Com cada any, l'Aplec finalitzarà amb un dinar de germanor al voltant d'una paella. El dinar està obert a tota persona que li vinga de gust compartir conversa i aspiracions polítiques en una jornada reivindicativa per al País Valencià.  Si voleu acompanyar-nos al dinar només heu d'enviar un correu a administraciopv@esquerra.cat i fer la reserva. El preu del dinar és de 14€.  Què vas a fer diumenge? Vine a l'Aplec del Puig.

El Congrés aprova la proposició d'Esquerra per a l'autoconsum fotovoltaic sense càrregues per al sector agrícola

Madrid, 17 d’octubre del 2018   El Congrés aprova la proposició d'Esquerra per a l'autoconsum fotovoltaic sense càrregues per al sector agrícola   La comissió de Transició Energètica del Congrés de Diputats ha aprovat aquest dimarts una proposició no de llei d'Esquerra Republicana per fomentar l'autoconsum elèctric al sector agrícola ‘sense cap tipus de càrrega o peatge’, ja que s'entén que la seva generació i consum, sigui de manera immediata o emmagatzemada en bateries, ‘no té perquè contribuir els costos del sistema elèctric perquè, de fet, no l'utilitza’.   És el que ha destacat el diputat portaveu d'Esquerra a la comissió, Joan Capdevila, que ha defensat la proposta i que finalment s'ha aprovat amb l'única abstenció del PP i amb una esmena transaccional pactada amb PSOE i Unidos Podemos. Segons Capdevila, ‘venim d'un marc regulador que és desincentivador per a les renovables’, amb traves admnistratives, tècniques i econòmiques ‘que contradiuen els objectius mediambientals de l'Acord de París’, ha dit.   El sector agrícola concentra ara mateix el 25% de les instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic que hi ha a l'Estat. Representa en conjunt uns instalació de 25 MW de potència, que permeten als seus titulars un estalvi del 60% de la factura elèctrica. ‘Si valorem el pes del sector agrícola en l'economia i el gran consum elèctric que genera, és evident que l'aposta per l'autoconsum és un factor clau per a la millora de la competitivitat i pot tenir efectes positius en cadena’.   Més enllà dels incentius econòmics, el diputat republicà també ha posat en valor els beneficis per al medi ambient de l'autoconsum fotoltaic: ‘Per cada MW generat d'aquesta manera s'evita l'emissió de 256 quilos de CO2 a l'atmosfera’, ha resumit Capdevila.   La proposició no de llei aprovada també preveu la possibilitat que la gestió d'aquestes instal·lacions pugui anar a càrrec de tercers, obrint la fórmula de l'autoconsum compartit, i que els excedents puguin ser destinats a la xarxa i remunerats d'acord amb el valor de l'energia en cada moment.

LA MANIFESTACIÓ DE LA DIADA NACIONAL DEL PAÍS VALENCIÀ, UN ÈXIT CONTRA EL FEIXISME.

Esquerra Republicana del País Valencià celebra el resultat general de la tradicional manifestació del 9 d’octubre i valora molt positivament l’elevada participació ciutadana que ha omplit els carrers de València amb més de 15 mil persones. Malgrat les amenaces i el consegüent malestar que han marcat els dies previs a la diada, i tot i les reculades d’UGT i del PSPV en la convocatòria de la manifestació de la Comissió 9 d’Octubre, Esquerra Republicana del País Valencià destaca les xifres de participació i l’organització de la marxa que ha permès superar els entrebancs previs. Ha estat una jornada de reivindicació històrica marcada per la dignitat contra el feixisme, la condemna de la línia autoritària de l’Estat espanyol i la urgència del País Valencià per una sobirania fiscal i un dret civil valencià. Una vegada més Esquerra Republicana es reafirma en la seua defensa de la tradicional manifestació de la vesprada del 9 d’octubre, manifestació que enguany va córrer el perill de no dur-se a terme davant la manca de fermesa de bona part dels membres de la Comissió 9 d’Octubre. Per al president d’ERPV, Josep Barberà «tot i l’èxit de participació en la manifestació de la Diada cal que les forces polítiques, sindicals i teixit associatiu, analitzem a quina situació ens han dut les polítiques tèbies que no fan segons què per por a despertar el monstre de l’extrema dreta blavera. El monstre mai ha deixat d’estar, i és responsabilitat del valencianisme evitar que se senta impune i lliure d’amenaçar i atemorir la població valenciana». Hem de ser conscients que, de no ser pel fort dispositiu de seguretat ordenat per la delegació del Govern Espanyol, la manifestació no hauria estat en absolut pacífica. Al llarg de la manifestació hem vist com els líders del feixisme més perillós increpaven i insultaven els manifestants o entorpien el treball dels periodistes, i no voler mirar aquesta realitat no ens durà a bon lloc.

AQUEST 9 D’OCTUBRE NINGÚ HA DE QUEDAR-SE A CASA. ENS MANIFESTEM PEL PAÍS VALENCIÀ.

Fa 41 anys que les valencianes i els valencians eixim al carrer cada 9 d’octubre de vesprada per reivindicar tot allò que el País Valencià té pendent d’assolir. En aquell 1977 era l’estatut d'autonomia, que tothom entenia com a eina fonamental per arribar a l’autogovern, a autogestionar-nos com a poble; també ho era l'amnistia d’aquelles persones que romanien en presó per motius polítics. Si donem una ullada al que ha suposat el pas d’aquests 41 anys però, no tot ha anat a millor. L’autonomisme ha esdevingut una eina més de l’estat espanyol per a perpetuar l’espoli fiscal al País Valencià i veiem com els tribunals espanyols com l’Audiència, el TS o el Constitucional juguen cada vegada més el paper de qui posa mordasses en compte de dirimir aspectes legals. A més a més, en aquest 9 d’octubre tenim en el record la violència exercida amb total impunitat per un grup d’extrema dreta i feixistes ara fa un any contra manifestants i contra periodistes que estaven treballant en la Diada Nacional del País Valencià. I és justament per això que des d’Esquerra Republicana del País Valencià vos encoratgem a eixir al carrer sense por per manifestar-nos allà on sempre ho hem fet per construir eixe País Valencià lliure i sobirà que encara no tenim. Com a membres de la Comissió 9 d’Octubre sabem de la importància de buscar consensos i ens enorgullim i ens felicitem de què un any més les forces polítiques, sindicals i associatives que ens representen a una majoria de la societat valenciana hàgem sigut capaços d’arribar a acords respecte del lema, el manifest i altres aspectes. Hi ha qui encara avui té por de dir País Valencià i es conforma amb País, d’altres es queden amb el finançament just per por a reivindicar la sobirania fiscal. Tant fa, cadascuna de les forces polítiques, sindicals i associatives tindrà la seua manera de dir i de fer però totes tenim clar que el País Valencià està encara avui molt lluny d’on desitjàvem en aquell 1977.

ÉS INADMISSIBLE UNA PLANTA DE RESIDUS AL TERME DE BARXETA

  "...de cap manera han de ser les zones rurals poc poblades les que paguen l’elevat preu ambiental de gestionar les deixalles de les grans urbs." Des d’Esquerra Republicana del País Valencià volem manifestar la nostra oposició i rebuig a la instal·lació de la planta de residus al terme municipal de Barxeta així com oferir tot el nostre suport als veïns i veïnes d’aquesta població de la Costera. Instal·lar una planta de residus a Barxeta suposaria un greu perill de deteriorament per a una zona de gran valor ambiental, de contaminació d'aqüífers, de contaminació atmosfèrica i acústica provocada en bona mesura pel trànsit rodat que hi hauria a la planta. No podem consentir que, una vegada més, es pretenga instal·lar una planta de residus que done servei a tota la demarcació de València en un poble menut. Som conscients que les ciutats generen una gran quantitat de residus i que aquests s’han de recollir, triar, tractar, valoritzar i eliminar. Ara bé, de cap manera han de ser les zones rurals poc poblades les que paguen l’elevat preu ambiental de gestionar les deixalles de les grans urbs. La normativa europea posa èmfasi en la necessitat de reduir deixalles i residus com a primer pas per a una gestió sostenible. Des d’Esquerra tenim clar que cal fugir de les grans plantes de residus i tendir a fer instal·lacions més menudes que donen servei a la comarca on s'inserisquen. Per tot açò no podem més que oposar-nos a una planta que hauria de rebre vora dos milions i mig de metres cúbics de residus provinents de tota la demarcació de València, amb les conseqüències d’emissió de gasos, contaminació atmosfèrica, pèrdua de biodiversitat i contaminació d’aqüífers. La Direcció General de Qualitat Ambiental no pot emetre informe favorable d’Avaluació Ambiental en una proposta que, en cas de dur-se a terme, seria un trasbals al tipus de vida dels habitants dels pobles de Barxeta, Lloc Nou d’en Fenollet i El Genovès. Esquerra Republicana dóna suport als ajuntaments de Barxeta, Lloc Nou i El Genovés, que han manifestat la seva oposició al projecte, com també al Consorci de Residus (COR) que veu com la proposta de l’empresa «Serveis Mediambientals de València, S.

SUMA'T PER CARLET REVALIDA LA COALICIÓ DE CARA A LES ELECCIONS DE 2019.

València, 25 de juliol de 2018. La marca electoral Suma't per Carlet es revalida de cara a les eleccions locals de 2019 amb la ferma voluntat d'incorporar i sumar més forces progressistes i d'esquerres que així ho desitgen. L'acord de seguir endavant i eixamplar Suma't per Carlet es va prendre després de la reunió mantinguda per dirigents locals i comarcals d' EUPV i ERPV a Carlet que han valorat de molt positiva l'experiència del treball conjunt de l'esquerra local. La coalició es reafirma en la voluntat de posar al centre de la política local els veïns i veïnes de Carlet, per damunt de les sigles pròpies, sempre amb un marcat accent progressista esquerrà i valencianista. En un moment com l'actual, on cada dia més es desdibuixa la política de l'esquerra, Suma't per Carlet vol avançar, junt amb totes aquelles forces que ho desitgen, en l'aplicació de les polítiques participatives, tant socialment com econòmica, igualitàries i de protecció ambiental i agrària que facen millor la vida de les carletines i carletins.