País Valencià

Totes les notícies

Manifestació contra la violència masclista

Esquerra acudeix a la concentració contra la violència masclista a València

Diversos dirigents d'Esquerra Republicana del País Valencià van acudir ahir a la concentració que cada primer dimecres de mes convoca la Plataforma Feminista del País Valencià a la plaça de l'Ajuntament de València per denunciar la violència contra les dones, reclamar sol·lucions polítiques i tractar d'incidir en la consciència social. Imma Cunyat, secretària de la Dona d'ERPV i membre de la Plataforma, va voler recordar que malgrat les dades del Ministeri d'Igualtat, que xifren el número de víctimes de la violència masclista en 42 durant el 2010, 'les dades de què disposem en la Plataforma i en la majoria d'associacions feministes són molt superiors, arribant a 75 víctimes'. Aquesta diferència en les xifres, explica Cunyat, es deu a que les associacions feministes afegeixen paràmetres que el Ministeri no té en compte. 'El Ministeri no comptabilitza a les prostitutes assassinades o a les dones que moren a mans de la seua ex-parella. Per a nosaltres, en canvi, aquests casos entren clarament dins dels paràmetres de la violència masclista, especialment en els casos de prostitució, que en si mateixa constitueix un dels principals focus de violència i explotació contra les dones a la nostra societat'. Esquerra, junt amb la resta de col·lectius i partits polítics integrats a la Plataforma Feminista, ja ha començat a treballar en l'organització dels actes del proper 29 de novembre, Dia Internacional contra la Violència Masclista, que inclourà entre d'altres activitats manifestacions arreu del País Valencià.

salvador, vilar, almassora

El Síndic de Greuges insta a l'Ajuntament d'Almassora a facilitar les actes dels plens tal i com demanava Esquerra

L'Ajuntament d'Almassora ha acceptat la resolició per la que el Síndic de Greuges, José Cholbi, insta a aquesta institució a que 'extreme al màxim el deure de donar resposta expressa als recursos administratius de reposició que presenten els ciutadans i ciutadanes dins del termini establert per la llei'. D'aquesta manera s'ha resolt la queixa presentada pel secretari de política municipal d'Esquerra-Almassora, Salvador Vilar, davant la manca de resposta a les sol·licituts presentades demanat que es feren públiques les actes dels plens del consistori. Per a Vilar, la resolució suposa 'el punt i final a una llarga història de censura a la que ha estat sotmessa tant la població en general com Esquerra en particular'. En paraules del dirigent independentista, 'han estat vora quatre anys d'invertir esforços personals, econòmics i jurídics per part d'aquesta formació política amb l'única finalitat de poder aconseguir que l'ajuntament facilite còpia de les actes dels plens que es duen a terme; assumptes públics que tracten els representants públics, amb diners públics, escollits pel poble d'una manera lliure i que fins ara eren secrets vulnerant les lleis i la pròpia Constitució'. Vilar ha qualificat la resolució com una 'gran victòria' que ha fet patent que 'no cal comptar amb grans organitzacions, recursos o mitjans de comunicació per poder treballar pel poble. Únicament fan falta ganes i voluntat' i ha afegit que ara queda esperar 'que arribe l'era digital a l'Ajuntament i que en lloc de malbaratar paper ens faciliten les actes en format digital'.

nova, web, imatge, comunicació, barres

ERPV aposta per la integració en les noves xarxes socials amb les seues noves webs

Esquerra Republicana del País Valencià estrena noves webs que, a banda d'oferir un disseny completament renovat que s'adapta millor a l'imatge d'Esquerra, permeten compartir els continguts a través de les xarxes socials. Les noves webs són molt més accessibles i incorporen una organització de continguts que facilita la recerca i visualització de la informació. D'altra banda s'han millorat les agendes, ampliant la informació i millorant l'accés i l'eficàcia de l'eina. També s'han creat noves seccions, s'ha inclòs un cercador que permet navegar fluidament per tota la informació que conté la web i s'han ampliat els continguts multimèdia, com ara vídeos i àudios. En paraules del secretari d'Imatge i Comunicació d'ERPV, Joan Barres, 'la pàgina web és una eina molt important a l'hora de comunicar-nos com a partit amb la societat'. Segons el dirigent republicà, 'amb les novetats que s'han introduït ampliem la reciprocitat en la comunicació amb els ciutadans i ciutadanes, especialment gràcies a l'ús de les xarxes socials, al temps que facilitem la visibilitat i l'accés als nostres plantejaments, propostes, iniciatives i activitats, cosa que forma part del nostre treball quotidià com a partit'.

reunió, sindicats, esquerra, cerdà, vaga, general

Esquerra es reuneix amb els sindicats per valorar la vaga del proper dia 29 de setembre

El president d'Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, s'ha reunit aquest matí amb els representants sindicals de CCOO, UGT i la Intersindical Valenciana per analitzar la reforma laboral del govern de Zapatero que la propera setmana es debatrà al Congrés dels Diputats i per parlar dels detalls de la vaga general que hi ha convocada per al proper 29 de setembre. Després de l'encontre, Agustí Cerdà ha manifestat que 'des d'Esquerra compartim amb els sindicats el diagnostic respecte a la reforma laboral, una reforma que considerem injusta perquè abarateix i facilita l'acomiadament, en lloc de facilitat l'entrada al mercat laboral i el treball estable'. D'altra banda, el president d'ERPV ha manifestat, i així ho ha compartit amb els representants sindicals, que 'el govern de Rodríguez Zapatero s'ha carregat les bases dels dos grans consensos que existeixen des de la transició: amb aquesta reforma laboral, ha trencat el consens respecte als drets socials i amb la sentència de l'Estatut, ha trencat el consens amb les distintes nacions que conviuen a l'Estat espanyol'. Aquest fet, ha sentenciat Cerdà, ens deixa 'un nou panorama on s'han trencat els consensos bàsics de la democràcia i s'ha posat en la picota l'Estat de dret'.

concentració, ies, valldigna, conselleria, educació

Els consells escolars dels instituts de Tavernes i el Consell Escolar Municipal redacten tres documents rebutjant el doble torn

Entre el dimecres i el dijous d'aquesta setmana s'han reunit a Tavernes de la Valldigna el Consell Escolar del IES "La Valldigna", el Consell Escolar del IES "Jaume II El Just" i el Consell Escolar Municipal de Tavernes per debatre la situació que ha provocat el conflicte entre la comunitat educativa de La Valldigna i la Conselleria d'Educació, es a dir, l'Ordre de la Conselleria de traslladar els alumnes de 1er cicle de la ESO als instituts de Tavernes malgrat que el nou IES “La Valldigna” encara no està acabat. El tres consells han redactar tres documents escrits que adreçaran a la secretaria autonòmica d'Educació, Concepción Gómez Ocaña, en els que exposen les seues propostes i rebutgen, en qualsevol dels casos, la instauració del doble torn que 'truncaria els estudis musicals de molts alumnes i la pràctica d’esports d’altres, activitats de molta tradició a la nostra comarca', segons havia explicat Imma Cunyat, secretària de l'AMPA IES "La Valldigna" i militant d'ERPV. A més, els consells dels dos instituts de Tavernes proposen que els alumnes de 1er cicle de la ESO continuen a les escoles fins que el nou IES "La Valldigna" estiga acabat. El dimecres al mig dia, després de la concentració d'uns 250 alumnes, pares i mares, a les portes de la Conselleria d'Educació, la presidenta de l'AMPA IES "Jaume II El Just", Empar Pons, i Imma Cunyat van aconseguir reunir-se amb Gómez Ocaña, qui va manifestar el seu compromís a escoltar totes les propostes dels consells escolars i a donar una resposta el més haviat possible per sol·lucionar la situació. Segons ha manifestat Cunyat, 'per primera vegada veiem una porta oberta a sol·lucionar un conflicte que afecta, no ho oblidem, a la qualitat educativa dels alumnes i les alumnes de La Valldigna'. Cunyat s'ha mostrat confiada en poder arribar a una sol·lució el més satisfactòria possible, però ha criticat durament l'actitud de la directora territorial d'Educació, Virgínia Jiménez, a qui va retreure personalment el dimecres 'una enorme falta de sensibilitat i una actitud molt dura, des de la comoditat de prendre decisions des d'un despatx sense conèixer la situació real ni escoltar a les parts afectades'.

Esquerra denuncia la falta de neteja als carrers de Xixona

El grup municipal d’Esquerra Republicana ha denunciat que Xixona està bruta, sobretot el Casc Antic, la majoria de les escales i les zones on estan els contenidors. Segons el regidor d’Esquerra, Joan de Déu Martines,'ja fa temps que estem denunciant al plenaris que l’empresa de neteja no compleix la seua faena. Hem observat que els carrers estan bruts, sobretot al casc antic i les escales. Així com les zones on estan els contenidors que fan una pudor insuportable, ja que fa molt de temps que no es netegen'. El dirigent republicà ha recordat que en un moment com l'actual, en el que l'Ajuntament ha de revisar el contracte amb l'empresa de neteja, s'haurien d'aplicar sancions si no compleix amb la seua tasca. 'Cobren més de 600 mil € a l’any i a més ara, com cada any, l'Ajuntament ha d'aplicar la pujada del IPC. Esquerra ha proposat moltes vegades que se sancione a l’empresa si no compleix amb la seua tasca i si és necessari que es rescindisca el contracte. Des de l’equip de govern del PSOE sempre se’ns diu que ho estan estudiant, però després de tres anys de legislatura, continuen sense fer res'. El portaveu d’Esquerra Republicana demanà 'que se solucionen totes aquestes deficiències el més prompte possible i si no que es preguen mesures contra l’empresa. A més a més, volem recordar al PSOE ara que venen festes que posen papereres als carrers principals, cosa que no van fer l’any passat, i que després de festes es faça una neteja a fons del poble sencer'.

INTERAMPA - La Valldigna es concentra a la Conselleria d'Educació demanant sol·lucions al retràs del nou IES de Tavernes

Al voltant de 250 alumnes, pares i mares dels municipis de La Valldigna s'han concentrat aquest matí a la Conselleria d'Educació per exigir una sol·lució als problemes de massificació que, degut al retràs en les obres del nou IES “La Valldigna”, ocasionarà el trasllat dels alumnes de 1er cicle de la E.S.O. als centres de secundaria el proper curs. Agustí Cerdà, president d'Esquerra Republicana del País Valencià, i Joan Serra, president d'Esquerra-Simat i regidor de Medi Ambient d'aquest municipi, han volgut estar presents aquest matí per manifestar el seu suport. La concentració, promoguda per la INTERAMPA – La Valldigna, que agrupa les AMPA de deu centres de primaria i secundaria de La Valldigna, ha expressat les demandes d'aquesta comunitat educativa als crits de 'ni barracons ni a muntons', 'si l'institut no està acabat no menegeu a l'alumnat', 'no com a borregos' o 'que ens reba el conseller'. La INTERAMPA, que ja va aconseguir que no s'instal·laren barracons, vol ara evitar el trasllat dels alumnes de 1er i 2on de la ESO als instituts fins que el nou IES "La Valldigna" estiga completament acabat. En una reunió mantinguda ahir entre la directora territorial d'Educació de València, Virgínia Jiménez, l'alcalde de Tavernes, Manuel Vidal Almiñana, i els directors dels IES "La Valldigna" i "Jaume II El Just", Jiménez va oferir com a úniques sol·lucions el doble torn o el torn de matí, sense acceptar cap altra possibilitat. Segons ha explicat Imma Cunyat, portaveu de la INTERAMPA – La Valldigna i militant d'Esquerra, cap de les dues sol·lucions és acceptable ja que la primera truncaria els estudis musicals de molts alumnes i la pràctica d’esports d’altres i la segona provocaria la massificació i el caos als centres de secundaria. En paraules de Cunyat, 'ja fa quinze anys que el trasllat dels alumnes de primer cicle de la ESO s'hauria d'haver produït, i precisament aquest any, amb el nou institut encara sense acabar, la Conselleria aprova una Ordre per la que obliga a fer aquest trasllat.

Esquerra manifesta el seu suport a la comunitat educativa de La Valldigna

Esquerra Republicana del País Valencià es suma a la concentració que tindrà lloc el proper dimecres 21 de juliol a les 10.30 hores davant de la Conselleria d'Educació per denunciar la situació que la comunitat educativa de La Valldigna està patint a causa del retard en les obres del nou IES 'La Valldigna'. La INTERAMPA de la Valldigna, que a agrupa a les associacions de pares i mares d'uns 10 centres d'ensenyament de la Valldigna, vol d'aquesta manera fer escoltar el seu malestar pel retràs en les obres del nou centre de secundaria, que haurien d'haver estat acabades per l'inici del curs 2010/11 però que actualment es troben paralitzades, així com per l'ordre de la Conselleria que regula el pas de l'alumnat del primer cicle d'ESO de tota La Valldigna als instituts de Tavernes, malgrat que les obres no estan finalitzades. Aquest trasllat implicaria la instauració del doble torn lectiu, la qual cosa truncaria els estudis musicals i la pràctica d'esports o activitats extraescolars de molts alumnes, a més de provocar una situació d'amuntegament i caos que es podria evitar, segons demana la INTERAMPA, si l'alumnat de primer cicle de la ESO continuarà als centres de primària fins que el nou IES “La Valldigna” estiga completament acabat. Segons ha sentenciat la INTERAMPA – Valldigna en un comunicat, 'sabem que la nostra proposta és la més sensata, coherent i econòmica; a més a més, no amuntegarem els nostres fills i filles en unes instal·lacions caduques, amb greus deficiències que repercutiran negativament amb la qualitat educativa en general'. Esquerra vol manifestar el seu recolzament i suport a les demandes de la comunitat educativa de La Valldigna i per això estarà el proper dimecres a la concentració per fer costat als pares, mares i alumnes en les seues reivindicacions. Al mateix temps, anima a totes i tots a sumar-se a la protesta ja que, en paraules d'Agustí Cerdà, president d'Esquerra, 'aquest és un exemple més del menyspreu que l'actual govern valencià demostra envers l'ensenyament públic.

Una ampla representació d'Esquerra Republicana del País Valencià acudeix a la manifestació de Barcelona

Un nombrós grup de dirigents i militants d'Esquerra Republicana del País Valencià s'han desplaçat aquest cap de setmana a Barcelona per participar en la manifestació d'Ómnium Cultural que el dissabte va congregar a prop d'un milió i mig de persones sota el lema 'Som una nació. Nosaltres decidim'. Agustí Cerdà, president d'ERPV, Jordi Vayà, secretari d'organització i la majoria de secretaris i presidents locals i comarcals van estar presents a la manifestació, junt amb un bon grup de militants d'ERPV. Al menys 10 autobusos es van desplaçar des de diferents punts del País Valencià fins a Barcelona per acudir a la marxa. Tal i com va explicat Joan Puigcercós després de la manifestació, 'avui ha començat el canvi de debò. El poble català ha declarat la fi de l'autonomisme. Comencem la transició cap a la independència'. Per al president d'Esquerra, la massiva afluència de gent a la manifestació de dissabte 'demostra que hi ha molta gent que no era independentista però que està veient que no queda un altre camí. Hi ha un gran sentiment d'indignació per part dels ciutadans. El repte és ara canalitzar l'energia en positiu i començar un procés de transició cap a la independència'. Per la seua banda, Agustí Cerdà va reflexionar sobre com el fracàs de la reforma estatutària a Catalunya ha fet evident que 'la reforma, modernització o encaix amb Espanya ja no té més recorregut, ni des de la perspectiva federal ni des de l'autonòmica. És hora d'anar teixint nous consensos, una nova centralitat política, per liderar la transició cap a l'independència, que és el que hui ha reclamat de forma ferma una immensa i diversa representació de la societat catalana'. Per al dirigent republicà, 'aquest procés no ha de restringir-se al Principat de Catalunya, sinó abastar tot l'àmbit territorial de la nació catalana, si bé els valencians hem de recórrer el nostre propi camí i generar els nostres propis consensos per afrontar els reptes de futur que hui es perfilen'.