País Valencià

Totes les notícies

Vista de Morella

Esquerra proposa als membres de Noves Generacions del PP una ruta alternativa a l’excursió per Els Ports

Les Joventuts d’Esquerra de Benicarló, aprofitant la presència de les Noves Generacions del PP a la comarca durant aquest cap de setmana, han volgut proposar-los una ruta alternativa a l'acte que durant dissabte i diumenge van organitzar a Morella. "Entre xarrada i xarrada i dinar i sopar de ben segur que poden allargar-se fins l’edifici Colomer Zurita i veure el lamentable estat de degradació en què es troba per la falta de diàleg amb l’Ajuntament de Morella per qüestions ideològiques", informen les JERPV - Benicarló al seu comunicat, tot afegint que "després poden tractar de visitar les pintures rupestres de Morella la Vella, patrimoni de la Humanitat, que es troben tancades amb clau gràcies a la Generalitat. Ah! I que procuren no costipar-se massa que a la zona no hi ha hospital, ni ambulàncies per a fer un trasllat urgent". Les Joventuts d'Esquerra - Benicarló han volgut denunciar així la mala gestió dels consistoris populars i de la Generalitat a la comarca, fent un repàs a tot un seguit de problemes que aquests han provocat. Per això, i seguint amb les recomanacions, han suggerit fer un cop d'ull a com "el paisatge i el patrimoni històric de la comarca han quedat molt malmesos per la poca sensibilitat a l’hora d’ubicar els parcs eòlics per tota la comarca i com qui fa el gran negoci no compensa els municipis, amb la complicitat del Consell, del seu mateix partit. D'altra banda, també cal que estiguen alerta als clots a les carreteres, tant de la xarxa provincial com de l'autonòmica i l'estatal, herència del pas del PP per les diferents institucions". "Si els dona temps", continua el comunicat, "poden visitar Cervera de baixada, i comprovar l’estat dels diferents abocadors municipals i el desastre en la gestió dels residus, on les ilegalitats estan a l’ordre del dia mentre es brinda amb Brugal". I per finalitzar, "si el primer tinent d’alcalde de Benicarló, Antonio Cuenca, els convida, poden acabar fent-se un banyet entre fecals a la Mar Xica si la perillositat de la CV-135 o la falta de trens de rodalies els permet arribar a Benicarló".

Saül Ortolà

Esquerra-Pego elegeix a Saül Ortolà com a candidat a l'alcaldia

L'Assemblea de militants d'Esquerra-Pego, reunida el dimecres 22 de Setembre a les 20,00h, ha elegit per unanimitat a Saül Ortolà com a candidat a l'alcaldia. Des de que Esquerra-Pego es va fundar el 2007, Ortolà ha anat desenvolupant diferents responsabilitats dins de la formació, va ser el primer president de la secció local, és conseller nacional del partit, presideix Esquerra-Marina Alta des de l'any 2009 i és membre de l'Executiva d'Esquerra Republicana del País Valencià. Segons el president d'Esquerra-Pego Joan Salvador Sendra 'hem elegit al millor candidat possible, una persona decidida i amb les idees molt clares, l'alcalde que necessita Pego'. A mes, el dirigent republicà ha afegit que 'els altres partits ja saben de sobres el que li oferixen a Pego, ara ens cal a nosaltres demostrar tot el que Pego pot guanyar amb un govern d'Esquerra Republicana'. Per la seua part, Ortolà ha declarat que 'els pegolins ens demanen un canvi real, ja que el tripartit i el PP son l'exemple del model caduc de l'abús del formigó, son l'exemple entre Penyaroja i el camp de Golf del que no volem els Pegolins, estem immersos en una crisi per culpa dels fartons de la dreta (d'arrel o de forma), que no han pensat en els ciutadans, sinó només en les seues butxaques'. El candidat republicà a l'alcaldia de Pego ha afegit que 'aquesta crisi ha sigut una lliçó de realisme, no podem confiar en bombolles econòmiques, sinó en les possibilitats reals i sostenibles del territori. Ara el que ens cal és aprofitar les condicions del nostre poble per a que prospere l'agricultura, s'establisquen industries competitives i el começ tinga futur'.

Banderes d'Esquerra a la manifestació de València

Cerdà: "aquells que pensen que amb aquesta Vaga General el tema ja està oblidat, estan molt equivocats"

Esquerra va participar amplament a les manifestacions que ahir van tenir lloc a Alacant, Castelló i València per recolzar la vaga general. Agustí Cerdà, president d'Esquerra Republicana del País Valencià, es va mostrar satisfet amb l'èxit de la convocatòria i va declarar que 'el Govern espanyol ha d'escoltar el que la ciutadania li ha dit en la jornada de hui, cal suspendre aquesta Reforma Laboral que en definitiva suposa una greu retallada dels drets dels treballadors i treballadores'. Cerdà, a més, va voler deixar en clar que 'aquells que pensen que amb aquesta Vaga General el tema ja està oblidat estan molt equivocats. Si les coses continuen com fins ara, alguna gent estem disposats a fer-ne una segona i una tercera si fa falta'. Per la seua banda, el diputat d'Esquerra al Congrés, Joan Ridao, va manifestar que questa vaga ‘no és contra la patronal, les pimes o l’economia productiva sinó contra un govern que ataca l’estat del benestar’ i ha exigit a l’executiu espanyol ‘que faça marxa enrere en la reforma laboral i que done garanties de la viabilitat del sistema de pensions’.

PSOE i PP a Xixona tomben una moció presentada per Esquerra recolzant la vaga general

El grup municipal d’Esquerra-Xixona va presentar a l’últim plenari una moció per recolzar la vaga del 29 de setembre i el PP i sis regidors del PSOE hi van votar en contra. Únicament els regidors d’Esquerra i una regidora del PSOE hi votaren a favor, també hi hagué una abstenció. Segons el regidor d’Esquerra, Joan de Déu Martines, 'la Reforma Laboral impulsada pel PSOE es fonamenta en la consagració de  l’acomiadament lliure i en la recerca d’unes relacions laborals basades en la reducció de preus i salaris, la qual cosa comportarà la consolidació d’una economia fonamentada en la mà d’obra barata. El Govern del PSOE vol aprofitar la crisi econòmica per reduir els drets socials i la pèrdua de drets laborals forjats durant molts anys per milions de treballadors i treballadores'. A més a més, el dirigent republicà assenyalà que 'el Govern espanyol vol que la crisi la paguen els sectors més desfavorits, i en especial els joves, les dades d’atur dels quals ja assoleix el 40%. I tota aquesta reforma l’ha fet un partit polític que es diu Socialista i Obrer'. El portaveu adjunt d’Esquerra Republicana demanà 'que tota la ciutadania secunde la jornada de vaga del 29 de setembre per fer que el  President del Govern Espanyol, el Sr. Zapatero, recapacite i retire la Reforma Laboral, i que a més, fem força perquè la pròxima Reforma de les Pensions no perjudique als més desfavorits'.

Transport públic a València

Esquerra-VLC proposa més inversió i menyes espera en el transport públic

El Portaveu d'Esquerra-VLC, Josep Heras, ha denunciat aquest matí el retall que ha efectuat l'Ajuntament de València a 14 línies de l'EMT en el context d'un pla d'ajustament. El dirigent independentista ha recolzat la postura del Comitè d'Empresa i de la Federació d'Associacions de Veïns, que han denunciat aquesta retallada que tindrà com a traducció inmediata d'1 a 2 cotxes menys per línia i l'acomiadament d'un total de 44 conductors en el que portem d'any. Heras ha afirmat que 'a tot això s'ha de sumar que el temps d'espera a les parades afectades pujarà de 2 a 3 minuts, augmentant més encara dels 14 minuts a que ens té acostumats l'Ajuntament de València en hora punta'. En referència al transport públic com a motor de la mobilitat a València, Heras ha declarat que 'el que proposem des d'Esquerra és més inversió, més línies i menys espera, restringint així la circulació de cotxes'. El Portaveu republicà no ha volgut deixar de denunciar la 'baixa inversió pública efectuada per l'Ajuntament que es deu tant a a models polítics com al propi sistema, incapaç d'augmentar la inversió pública' i ha afegit que 'ni el PP ni el PSOE pensen fer res per tal de readmetre als acomiadats i lluitar per un servei públic digne a València'.

Conferència de Jordi Simó a l'Escola d'Estiu

Esquerra Republicana del País Valencià celebra amb èxit la 5ena edició de l'Escola d'Estiu

Al voltant d'un centenar de participants van assistir aquest cap de setmana a l'Escola d'Estiu d'Esquerra Republicana del País Valencià, que es celebrada com cada any a Gandia. En la seua cinquena edició, l'Escola d'Estiu va iniciar-se amb la conferència de Sergi Sol, cap de comunicació d'Esquerra i autor del llibre Carpe Diem, qui va parlar sobre l'actualitat política tot centrant-se en la relació entre Esquerra i els mitjans de comunicació i com aquesta pot afectar a la formació independentista. A continuació va ser el torn de Jordi Simó, membre de la Jove Cambra de Catalunya, qui va impartir un taller de capacitació tècnica sobre comunicació persuasiva i eficaç, dirigit principalment a la millora de les habilitats per parlar en públic, un aspecte bàsic a la tasca política molt especialment de cara a una campanya electoral. En la segona jornada de l'Escola Josep Lozano, president de la Sectorial de Medi Ambient i Energia d'ERPV, i Quim Sangrà, president d'aquesta comissió a nivell nacional, van analitzar la gestió de residus a nivell europeu i valencià, exposant la postura i el criteri d'Esquerra entorn a aquest tema. Després els regidors d'Esquerra a Simat, Sueca i Xixona van ser els encarregats d'impartir un taller sobre l'elaboració d'una campanya electoral, centrant-se sobretot en les seues experiències al capdavant de les regidories i en les diferents cites electorals. La conferència de cloenda va estar a càrrec de la secretària de Política Econòmica d'Esquerra M. Àngels Cabasés, qui va analitzar la situació econòmica actual a nivell estatal i, per últim, Agustí Cerdà, president d'ERPV, va tancar la jornada agraint la presència de tots els participants i incidint en la importància de la formació ara que s'aproximen unes eleccions municipals.

Oriol Junqueras

Junqueras: 'espere que el proper Dia Europeu de les Llengües es puga celebrar amb la completa intepretació del català als debats europarlamentaris'

Ahir diumenge 26 de setembre es celebrava el Dia Europeu de les Llengües i, aprofitant aquesta ocasió, els diputats de l'Aliança Lliure Europea (ALE) al Parlament Europeu, de la que Esquerra en forma part, han reprès les telefonades per aconseguir que llengües com el català i el galès es reconegui plenament a nivell europeu. Segons l'eurodiputat d'Esquerra Oriol Junqueras, es vol aconseguir que les institucions europees, en particular el Parlament Europeu, posen plenament en pràctica els acords que donen drets als parlants de català i gal·lès, entre altres llengües, malgrat el fracàs que fins el moment ha demostrat el Parlament Europeu, sobretot a l'hora d'aconseguir avanços que permeten els diputats utilitzar les anomenades 'llengües cooficials' als debats parlamentaris. En paraules de Junqueras, 'hem estat lluitant dur per assegurar que a llengües europees com el català i el galès se'ls done a nivell europeu igualtat amb altres idiomes. S'ha progressat molt, i la gent ara pot escriure a la majoria d'institucions de la UE en aquestes llengües i rebre una resposta en el seu propi idioma'. Però malgrat aquests avanços, el dirigent republicà ha lamentat que el Parlament Europeu continue 'resistint-se a aquest assumpte a causa de les pressions polítiques, sobretot de la dreta espanyola. Els problemes pràctics que es podien plantejar ja han estat tractats i realment ja no hi ha més excuses per seguir retardant el tema. Espere que el proper Dia Europeu de les Llengües es puga celebrar amb la interpretació completa de les nostres llengües als debats europarlamentaris'. Junqueras ha denunciat novament que 'el Govern espanyol van signar el 2005 acords institucionals per millorar la situació del català a la UE i a dia de hui continua sense aconseguir complir els seus compromisos' i ha qualificat de 'totalment inacceptable' que 'els diputats que parlem català continuem sense poder utilitzar la nostra llengua als debats del Parlament Europeu, una llengua que parlem més de 10 milions d'europeu que mereixem tindre els nostres drets lingüístics plenament reconeguts  respectats a nivell comunitari'.

Concentració contra el cementiri nuclear a Zarra

Esquerra diu no al cementeri nuclear de Zarra sumant-se a la concentració d'ahir

Esquerra Republicana del País Valencià es va adherir ahir a la concentració que va tenir lloc a València per rebutjar la instal·lació del Magatzem Temporal Centralitzat de Residus Nuclears al municipi de Zarra i que va ser convocada per la plataforma 'Tanquem Cofrents'. Malgrat la pluja, centenars de persones es van manifestar davant la Delegació del Govern a València per mostrar el seu rebuig a la política energètica del Govern espanyol i, concretament, a una instal·lació nuclear que 'prolongarà de la vida de les centrals nuclears sense resoldré el problema dels residus, ja que dins de 60 any caldrà veure que es fa d'ells' ha explicat Josep Lozano, president de la Sectorial de Medi Ambient i Energia d'ERPV. Lozano ha afegit que 'Esquerra, com sempre hem dit, no volem cap cementiri nuclear, ni a Zarra ni a enlloc dels Països Catalans. Som un territori que hem assumit ja molta càrrega en matèria nuclear' i ha conclòs que 'cap planificació seriosa en matèria de residus nuclears no es pot fer sense un calendari de previsió de tancament de les centrals nuclears i, molt important, un pla de revitalització econòmica a les comarques amb centrals nuclears que elimine per sempre el xantatge socioeconòmic'.

L'Escola d'Estiu l'any 2009

L'Escola d'Estiu d'Esquerra Republicana del País Valencià es celebra el proper cap de setmana a Gandia

El proper cap de setmana tindrà lloc a Gandia l'Escola d'Estiu que organitza la Secretaria de Formació d'Esquerra Republicana del País Valencià. Aquest any, la temàtica de les ponències girarà entorn a la capacitació tècnica en matèria de comunicació i, d'altra banda, sobre la política municipal , la preparació d'una campanya electoral i la política d'Esquerra per a la gestió de residus. Les activitats s'iniciaran el dissabte amb la conferència de Sergi Sol, cap de Comunicació d'Esquerra, que presentarà el seu llibre 'Carpe Diem', en el que analitza l'actual mapa polític català.  Els ponents amb els que es comptarà en aquesta edició de l'Escola d'Estiu són Jordi Simó, de la Jove Cambra de Catalunya, Josep Lozano, president de la Sectorial de Medi Ambient i Energia d'ERPV, els regidors d'Esquerra al País Valencià i M.Àngels Cabasés, secretària de Política Econòmica d'Esquerra, qui serà l'encarregada de la conferència de cloenda. Aquesta és la cinquena edició de l'Escola d'Estiu, celebrada com cada any a Gandia, que aquest any a més a més coincideix amb el Correllengua que es celebra a la ciutat el dissabte 25. Per assistir a les conferències cal acreditar-se abans del dimecres 23 de setembre. Més informació