País Valencià

Totes les notícies

Crevillent

Esquerra-Crevillent commemora el 9 d'octubre amb una ofrena floral a Jaume II

Esquerra Republicana de Crevillent celebrarà la Diada del 9 d’Octubre amb una ofrena floral a l’estàtua del rei Jaume II. L’acte començarà a les 11 hores a la plaça anomenada de la “Comunitat Valenciana” i es clourà amb l’himne nacional valencià de La Muixeranga . Després de l’ofrena, Esquerra organitza un esmorzar popular per als assistents a l’acte. En paraules de Jesús Alfonso, militant d’Esquerra-Crevillent, “el que pretén Esquerra amb este acte no és homenatjar la figura d’un rei, sinó conmemorar un dia històric pel nostre país que encara hui té plena vigència. Les nostres institucions, la nostra llengua i, en definitiva, la nostra identitat són fruit d’aquest dia tan important que és el 9 d’octubre”. A Crevillent pren especial importància la figura de Jaume II, ja que fou ell qui va incorporar aquesta població dins el Regne de València i la Corona catalanoaragonesa, tot reconquerint les terres que abans havia aconseguit Jaume I i que estaven en mans de Castella. Des d'Esquerra-Crevillent, a més a més, s'ha volgut animar els crevillentins i crevillentines a participar el proper dissabte a la manifestació convocada per la Comissió 9 d'Octubre a la ciutat de València.

Comissió 9 d'Octubre

Manifestació del 9 d'Octubre: “Pels drets nacionals i socials”

La Comissió 9 d'Octubre ha presentat aquest matí la convocatòria de la manifestació que es celebrarà amb motiu de la Diada del País Valencià el proper dissabte a la ciutat de València i que aquest any té com a lema “Pels drets nacionals i socials”. La manifestació iniciarà el seu recorregut a la plaça de Sant Agustí a les 18 hores. Esquerra Republicana del País Valencià participarà a la manifestació amb bloc propi sota el lema “Per un País Valencià sense màfia”. En paraules d'Agustí Cerdà, president d'ERPV, “l'hegemonia de l'espanyolisme al nostre país, promoguda pels dos partits majoritaris, ens ha dividit i fracturat com a societat, ha deixat una societat valenciana sense mecanismes de defensa front als abusos de poder d'aquells que la governen, erosionant la nostra economia, la nostra cultura i la nostra identitat”. Per això, ha dit el dirigent republicà, en aquest 9 d'octubre cal reivindicar més que mai “un front comú contra els abusos d'una dreta corrupta que es mou pel nostre territori com si fos els seu cortijo particular. Cal que ho fem tots junts, contra els corruptes i els mafiosos, i pel nostre país”. Durant la presentació de hui, que ha tingut lloc a la Societat Coral El Micalet, la Comissió ha destacat que, a més del caràcter festiu i lúdic inherent a aquesta data en la que es commemora l'entrada de Jaume I a València i el naixement del País Valencià, aquest any la manifestació té un doble plantejament, ja que “observem amb preocupació la progressiva degradació de la nostra salut com a societat. Si en l'àmbit econòmic la crisi és particularment greu al País Valencià, en l'àmbit de les llibertats assistim a una política de censura i de persecució de l'oposició i en l'àmbit de la llengua assistim a una política agressiva i discriminatòria contra la llengua pròpia dels valencians, malgrat la creixent demanda social de més presència de la llengua en tots els sectors”, ha dit Toni Gisbert, coordinador d'Acció Cultural pel País Valencià.

Josep Barberà

Esquerra esmenarà els Pressupostos Generals de l’Estat per augmentar les partides destinades a Benicarló

Esquerra-Benicarló plantejarà, a través del grup parlamentari d'Esquerra al Congrés dels Diputats, una serie d'esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat per evitar que "una obra molt necessària i un altra en execució queden al 2011 amb partides gairebé simbòliques i de dubtosa utilitat", ha explicat el secretari local d'Esquerra a Benicarló, Josep Barberà. Segons Barberà, "estem parlant d’evitar la retallada anunciada en obra pública, que s’ha venut com un any de demora, però que en realitat suposa una inexplicable i dràstica aturada del desenvolupament de les nostres terres. Des d’Esquerra no podem confiar en que la benevolència del PSOE cumplisca en la seua paraula i invertisca els gruixos de les obres públiques al 2012 i 2013 a tenor de com es troba la cojuntura econòmica i la credibilitat de les paraules del govern espanyol". El dirigent republicà ha assenyalat que "anem a demanar que tant el passeig marítim sud de Benicarló a Peníscola com l’execució de les obres de la variant, compten amb un pressupost major al 2011". En opinió del dirigent republicà "estes dos inversions son ara mateix prioritàries, perquè d’elles depenen sectors tan importants com l’industrial, l’agrícola i el turístic". Per a Esquerra "obres i plànols com el passeig marítim sud ja fan pudor i estaran caducats del vergonyós temps que fa que estem esperant, i el mateix passa amb la carretera, mal planificada i executada pel pitjor traçat possible". "No podem deixar esperant durant un any més els principals afectats, que són els llauradors i els usuaris dels camins rurals, així com el sector turístic que es troba a Benicarló amb carreteres tallades per inundacions, emissaris que aboquen porqueria a la platja i un litoral abandonat". Per a Barberà, que el PSOE isca a la premsa celebrant aquestes dades d’intenció d’inversió “no és de rebut”, ja que el Maestrat, i especialment Benicarló, “patim un dèficit històric d’inversions que no pot oblidar-se amb una inversió de 6,2 milions d’euros”.

Ernest Benach

Benach aconsegueix equiparar el català a la resta de llengües de la UE a les conferències de presidents dels parlaments regionals d’Europa

El president del Parlament de Catalunya i número dos a la llista d'Esquerra per Barcelona, Ernest Benach, ha aconseguit que la Conferència de Presidents de les Assemblees Legislatives Regionals Europees (CALRE) aprovés ahir equiparar el català a la resta de llengües de la Unió Europea durant les reunions plenàries d’aquest organisme que agrupa més de setanta presidents de parlaments de regions de la Unió Europea, que representen més de dos-cents milions d’habitants. L’acord ha estat possible després que Benach haja defensat davant l’assemblea de la conferència, reunida a Trento, una esmena a l’article del reglament de funcionament de la CALRE sobre l’ús de les llengües. La proposta aprovada, defensada pel president, diu que “les llengües utilitzades durant les conferències de la CALRE són les que demanen les regions presents” i que els documents de treball es podran redactar en la llengua de la regió que els propose, acompanyats d’una traducció a l’anglès. Fins ara les llengües oficials de la CALRE eren l’espanyol, l’alemany, l’italià, el francès, el portuguès, el neerlandès i el suec, i només es podien fer servir les altres llengües si la conferència la presidia un president d’una regió amb llengua pròpia. Això va permetre utilitzar el català durant la presidència de Benach el 2005, que es va cloure amb una reunió del plenari al Parlament de Catalunya. A partir del 2011, a les reunions del plenari de la CALRE i en igualtat de condicions, a més de les llengües oficials de la UE també es podran fer servir les altres llengües que són oficials als respectius territoris. El nou reglament sobre les llengües manté que tots els documents oficials de la CALRE seran traduïts a totes les llengües de les regions membres. La proposta de Benach sobre les llengües ha estat finalment consensuada amb els presidents dels parlaments de les regions de Flandes, de la comunitat francesa de Bèlgica i de Trento, i ha estat aprovada per 23 vots a favor, 10 en contra i 3 abstencions.

Penja la senyera al balcó

Esquerra torna a penjar la senyera al balcó

Esquerra-VLC ha tornat, un any més, a presentar la seua campanya “El 9 d'Octubre penja la senyera al balcó” amb motiu de la celebració de la Diada del País Valencià. El secretari d'Imatge i Comunicació de la secció local d'Esquerra, Raül Garay, ha afirmat que “un any més, els valencians volem celebrar la nostra Diada amb una campanya de vistositat nacional” ja que, segons Garay “mentre molts han anat amagant els nostres símbols d'identitat, des d'Esquerra tornem a fer una aposta valenta i decidida per la recuperació de la nostra senyera, la senyera de tots els valencians que, en un dia com el 9 d'Octubre, ha d'eixir al carrer per reivindicar allò que és nostre”. Garay ha afirmat que la campanya es completarà amb la tirada de vora 10.000 adhesius que seran repartits per tota la ciutat. Segons Garay “Esquerra és un partit compromès amb les polítiques socials, d'esquerres i, per suposat, independentista. Durant tot l'any lluitem per la justícia social, sense abandonar mai els nostres referents ideològics i identitaris”. Per al dirigent republicà “hui més que mai es fa imprescindible que el màxim nombre de valencians que no s'amaguen, que no tenen por i que no s'oculten d'allò que són, treguen als seus balcons la senyera que fa ja vuit segles Jaume I va introduir al Cap i Casal del regne, la bandera de la llibertat i del nostre País Valencià”. Crida a la participació Esquerra Republicana del País Valencià estarà present un any més en els distints actes reivindicatius que s’han organitzat al voltant de la Diada del País Valencià. En aquest sentit, Garay va ha volgut transmetre que des del partit republicà es fa una crida "a tota la ciutadania progressista i valencianista a que se sume al matí a la Trobada d’Escoles en Valencià, que celebrarà els seus 25 anys a la ciutat de València, i a la vesprada a la tradicional manifestació que arrancarà de la plaça de Sant Agustí a les 18 hores".

Vista de Morella

Esquerra proposa als membres de Noves Generacions del PP una ruta alternativa a l’excursió per Els Ports

Les Joventuts d’Esquerra de Benicarló, aprofitant la presència de les Noves Generacions del PP a la comarca durant aquest cap de setmana, han volgut proposar-los una ruta alternativa a l'acte que durant dissabte i diumenge van organitzar a Morella. "Entre xarrada i xarrada i dinar i sopar de ben segur que poden allargar-se fins l’edifici Colomer Zurita i veure el lamentable estat de degradació en què es troba per la falta de diàleg amb l’Ajuntament de Morella per qüestions ideològiques", informen les JERPV - Benicarló al seu comunicat, tot afegint que "després poden tractar de visitar les pintures rupestres de Morella la Vella, patrimoni de la Humanitat, que es troben tancades amb clau gràcies a la Generalitat. Ah! I que procuren no costipar-se massa que a la zona no hi ha hospital, ni ambulàncies per a fer un trasllat urgent". Les Joventuts d'Esquerra - Benicarló han volgut denunciar així la mala gestió dels consistoris populars i de la Generalitat a la comarca, fent un repàs a tot un seguit de problemes que aquests han provocat. Per això, i seguint amb les recomanacions, han suggerit fer un cop d'ull a com "el paisatge i el patrimoni històric de la comarca han quedat molt malmesos per la poca sensibilitat a l’hora d’ubicar els parcs eòlics per tota la comarca i com qui fa el gran negoci no compensa els municipis, amb la complicitat del Consell, del seu mateix partit. D'altra banda, també cal que estiguen alerta als clots a les carreteres, tant de la xarxa provincial com de l'autonòmica i l'estatal, herència del pas del PP per les diferents institucions". "Si els dona temps", continua el comunicat, "poden visitar Cervera de baixada, i comprovar l’estat dels diferents abocadors municipals i el desastre en la gestió dels residus, on les ilegalitats estan a l’ordre del dia mentre es brinda amb Brugal". I per finalitzar, "si el primer tinent d’alcalde de Benicarló, Antonio Cuenca, els convida, poden acabar fent-se un banyet entre fecals a la Mar Xica si la perillositat de la CV-135 o la falta de trens de rodalies els permet arribar a Benicarló".

Saül Ortolà

Esquerra-Pego elegeix a Saül Ortolà com a candidat a l'alcaldia

L'Assemblea de militants d'Esquerra-Pego, reunida el dimecres 22 de Setembre a les 20,00h, ha elegit per unanimitat a Saül Ortolà com a candidat a l'alcaldia. Des de que Esquerra-Pego es va fundar el 2007, Ortolà ha anat desenvolupant diferents responsabilitats dins de la formació, va ser el primer president de la secció local, és conseller nacional del partit, presideix Esquerra-Marina Alta des de l'any 2009 i és membre de l'Executiva d'Esquerra Republicana del País Valencià. Segons el president d'Esquerra-Pego Joan Salvador Sendra 'hem elegit al millor candidat possible, una persona decidida i amb les idees molt clares, l'alcalde que necessita Pego'. A mes, el dirigent republicà ha afegit que 'els altres partits ja saben de sobres el que li oferixen a Pego, ara ens cal a nosaltres demostrar tot el que Pego pot guanyar amb un govern d'Esquerra Republicana'. Per la seua part, Ortolà ha declarat que 'els pegolins ens demanen un canvi real, ja que el tripartit i el PP son l'exemple del model caduc de l'abús del formigó, son l'exemple entre Penyaroja i el camp de Golf del que no volem els Pegolins, estem immersos en una crisi per culpa dels fartons de la dreta (d'arrel o de forma), que no han pensat en els ciutadans, sinó només en les seues butxaques'. El candidat republicà a l'alcaldia de Pego ha afegit que 'aquesta crisi ha sigut una lliçó de realisme, no podem confiar en bombolles econòmiques, sinó en les possibilitats reals i sostenibles del territori. Ara el que ens cal és aprofitar les condicions del nostre poble per a que prospere l'agricultura, s'establisquen industries competitives i el começ tinga futur'.

Banderes d'Esquerra a la manifestació de València

Cerdà: "aquells que pensen que amb aquesta Vaga General el tema ja està oblidat, estan molt equivocats"

Esquerra va participar amplament a les manifestacions que ahir van tenir lloc a Alacant, Castelló i València per recolzar la vaga general. Agustí Cerdà, president d'Esquerra Republicana del País Valencià, es va mostrar satisfet amb l'èxit de la convocatòria i va declarar que 'el Govern espanyol ha d'escoltar el que la ciutadania li ha dit en la jornada de hui, cal suspendre aquesta Reforma Laboral que en definitiva suposa una greu retallada dels drets dels treballadors i treballadores'. Cerdà, a més, va voler deixar en clar que 'aquells que pensen que amb aquesta Vaga General el tema ja està oblidat estan molt equivocats. Si les coses continuen com fins ara, alguna gent estem disposats a fer-ne una segona i una tercera si fa falta'. Per la seua banda, el diputat d'Esquerra al Congrés, Joan Ridao, va manifestar que questa vaga ‘no és contra la patronal, les pimes o l’economia productiva sinó contra un govern que ataca l’estat del benestar’ i ha exigit a l’executiu espanyol ‘que faça marxa enrere en la reforma laboral i que done garanties de la viabilitat del sistema de pensions’.

PSOE i PP a Xixona tomben una moció presentada per Esquerra recolzant la vaga general

El grup municipal d’Esquerra-Xixona va presentar a l’últim plenari una moció per recolzar la vaga del 29 de setembre i el PP i sis regidors del PSOE hi van votar en contra. Únicament els regidors d’Esquerra i una regidora del PSOE hi votaren a favor, també hi hagué una abstenció. Segons el regidor d’Esquerra, Joan de Déu Martines, 'la Reforma Laboral impulsada pel PSOE es fonamenta en la consagració de  l’acomiadament lliure i en la recerca d’unes relacions laborals basades en la reducció de preus i salaris, la qual cosa comportarà la consolidació d’una economia fonamentada en la mà d’obra barata. El Govern del PSOE vol aprofitar la crisi econòmica per reduir els drets socials i la pèrdua de drets laborals forjats durant molts anys per milions de treballadors i treballadores'. A més a més, el dirigent republicà assenyalà que 'el Govern espanyol vol que la crisi la paguen els sectors més desfavorits, i en especial els joves, les dades d’atur dels quals ja assoleix el 40%. I tota aquesta reforma l’ha fet un partit polític que es diu Socialista i Obrer'. El portaveu adjunt d’Esquerra Republicana demanà 'que tota la ciutadania secunde la jornada de vaga del 29 de setembre per fer que el  President del Govern Espanyol, el Sr. Zapatero, recapacite i retire la Reforma Laboral, i que a més, fem força perquè la pròxima Reforma de les Pensions no perjudique als més desfavorits'.