País Valencià

Totes les notícies

Esquerra CdM contra concertació i la cessió de terrenys públics per a l’escola privada

Esquerra-Camp de Morvedre es manifesta contra la concertació i la cessió de terrenys públics per a l’escola privada

Militants d’Esquerra-Camp de Morvedre es van concentrar ahir, dia d’inici de classes del nou curs escolar, davant les noves escoles infantils privades per a alumnes de 0-3 anys en Sagunt i El Port de Sagunt. El secretari d’Ensenyament d’ERPV, el saguntí Ximo Graña, ha encapçalat aquesta manifestació contra 'els privilegis de l’escola privada concertada' ja que ha asseverat que 'mentre l’escola pública ha d’exigir durant anys noves infraestructures com ara el parvulari Tarrazona, el nº 10 o l’IES Jaume I, hem comprovat amb humiliació la cessió gratuïta de terrenys públics i la construcció d’aquestes dues escoles privades en un temps rècord just davant dels barracons del Col·legi Villar Palasí'. La reivindicació dels republicans 'per una escola valenciana, pública de qualitat i laica' s’inscriu dins del context d’eliminació d’una trentena de places de professors en la comarca de Camp de Morvedre amb el corresponent augment de la ràtio d’alumnes per aula i les retallades en els pressupostos educatius. Finalment, en relació a declaracions de l’alcalde de Sagunt, Alfredo Castelló, en què feia una excel·lent valoració de les 2 escoletes privades, Graña ha asseverat que 'és indignant el col·laboracionisme de l’Ajuntament amb l’empresa privada, que es lucrarà gràcies al regal de 7500m2 de terrenys públics, perquè no hi ha oferta pública de 0-3 anys, ni Conselleria oferirà ajudes a les famílies'.

Tasques d'extinció aèries

Estabilització dels incendis a Simat de la Valldigna i a la resta de zones afectades

El regidor de Medi Ambient de Simat de la Valldigna, Joan Serra, ha mantingut aquest matí una reunió amb el Conseller de Governació, Serafín Castellano i representants de l'Ajuntament de Barxeta, per evaluar els danys provocats pels incendis que han afectat vora 200 hectàrees del terme municipal de Simat i, en total, unes 4.500 hectàrees a les comarques de la Safor, la Vall d'Albaida, la Ribera Alta i la Costera. Segons ha declarat el dirigent republicà, 'previsiblement demà es publicarà un decret en el que es donaran a conèixer les ajudes destinades a la recuperació de les zones afectades pel foc, tot i la regeneració serà principalment natural'. Serra ha manifestat que la major part dels efectius ja s'estan retirant perquè els incendis 'estan controlats', però tot i així 'en el dia de hui es farà una revisió aèria de la zona per evitar cap incidència. La terra encara està calenta i cal mantenir una vigilància, però el perill ha passat'. El dirigent republicà ha volgut agrair als efectius humans que han participat en les tasques d'extinció dels incendis la seua col·laboració i eficàcia, mentre ha celebrat sobretot 'que no hem de lamentar pèrdues humanes, ni de cases, ni de motors de reg', però ha declarat que ara 'cal valorar les actuacions i fer propostes per millorar els serveis públics'. En paraules de Serra, 'el control dels diferents focs que han afectat a Simat ens alegra, tot i que ens deixa una indignació que difícilment podrem oblidar. A més de les zones de muntanya, matolls, pins, carrasques i oliveres, també s'han cremat parcialment algunes zones d'arrabassades de tarongers, que han servit de tallafocs, i diferents canalitzacions de reg a degoteig que creuen per les zones de muntanya cremades'.

Esquerra - Tavernes de la Valldigna

Esquerra Republicana de Tavernes de la Valldigna es presenta de nou a les properes eleccions municipals

Esquerra-Tavernes de la Valldigna anuncia que tornarà a presentar-se a les properes eleccions 'amb tota la il·lusió i energia possibles, per continuar el projecte que ja vam començar en 2007', tal i com ha manifestat Joan Vicent Salavert, president d'ERPV-Tavernes de la Valldigna. L'equip d'Esquerra a Tavernes, que va obtenir a les eleccions municipals de 2007 dos-cents cinquanta vots, 'uns bons resultats que equivalen al 50% dels vots necessaris per obtindre un regidor', analitza Salavert, ha invertit els darrers tres anys en 'tirar endavant el projecte, malgrat les dificultats i les traves, per tal de consolidar una secció local amb gent i ganes renovades'. Segons ha explicat el dirigent republicà, 'en presentem a les eleccions amb força i sense cap tipus de por, amb l'ànim i l'esperança de canviar les coses a Tavernes. Tenim al darrere molta gent amb les idees ben clares i amb moltes ganes de clamar-les als quatre vents, gent cansada d'un govern que representa la dreta més previsible i rancia, cansada també d'una oposició que s'estén entre l'espanyolisme d'uns i la incertesa ideològica d'altres, que fa les coses de puntetes, intentant no molestar ningú, pensant en què pensaran els demés i sobretot en fer-ho tot  políticament correcte per no perdre ni un dels seus votants'. Esquerra, davant la manca de partits afins a la seua ideologia, es presenta a les eleccions amb el convenciment de poder canviar les coses. Perquè, en paraules de Salavert, 'l'opció d'Esquerra és una opció necessària per al nostre poble, amb les idees ben clares. Som valencians, d'esquerres, ecologistes, republicans i independentistes, com molta gent de Tavernes'.

Raül Castanyer

Esquerra critica la censura que exerceix l'Ajuntament de València a les reivindicacions veïnals de Ciutat Vella

El President d'Esquerra-VLC, Raül Castanyer, ha criticat 'la censura vergonyant a la que l'Ajuntament de València sotmet als veïns de la plaça Beneyto i Coll, a Ciutat Vella' en referència a la retirada de pancartes reivindicatives que veïns d'aquest emplaçament tenien exposades a les façanes d'un edifici declarat ruïnós per l'Ajuntament. Segons el dirigent republicà 'el consistori menteix quan declara a l'edifici en aquest sentit i, a banda, torna a callar per la força la lliure expressió d'uns veïns que encara no es creuen el que està passant'. Els fets van ocórrer la passada matinada del 2 al 3 de setembre. Operaris de l'Ajuntament, amb Policies Locals i Bombers van retirar les pancartes que exigien a l'Ajuntament que no executara el desallotjament de l'edifici. Els veïns, però, van tornar a posar les pancartes a l'endemà següent, un gest que Castanyer ha considerat 'lògic i valent'. 'Els veïns de València estan farts d'un ajuntament que contínuament fa el que vol sense ajustar-se a una lògica coherent i, a banda, no respecta qualsevol opinió discrepant amb la seua gestió', ha sentenciat el dirigent independentista. Per altra banda, Castanyer s'ha solidaritzat amb els manifestants que en les properes setmanes acudiran a la Fiscalia a declarar per suposats insults contra agents de l'autoritat que van actuar violentament contra manifestants al barri del Cabanyal el passat mes d'abril i entre els quals es troba un militant d'Esquerra i les JERPV. En les seues paraules, 'Esquerra estarà al costat dels acusats i se solidaritza amb tots aquells que, intentant defensar pacífica i lliurement la seua opinió, van ser agredits pels agents de Peralta i, amb la connivència del PP, acaben davant del jutge de manera injusta i desproporcionada'.

puigcercós, suàrez, simó

Puigcercós afirma que l’alto el foc d’ETA ‘ha de ser un primer pas per acabar amb la violència al País Basc’

El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, ha afirmat aquest diumentge per la vesprada que l’alto el foc anunciat ahir per ETA a través d’un comunicat ‘ha de ser un primer pas per acabar amb la lluitar armada i la violència al País Basc, que és el primer obstacle de l’esquerra abertzale per avançar cap a la independència’. El líder independentista, que ha participat a la Festa Major de Bellvitge, ha apuntat que es dóna per ‘enterrat el procés autonòmic, com nosaltres també ja hem constatat, i això posa en escac els partits espanyols que fins ara s’han refugiat en l’esquerra abertzale’, a la que han il·legalitzat, per esquivar el debat sobre la independència del País Basc.

Oriol Junqueras

Junqueras: ‘El Consell de la UE ha de pressionar el Marroc amb l’Acord d’Associació per fer respectar els drets humans al Sàhara Occidental’

Arran de les agressions de la policia marroquina a diversos activistes sahrauís i a alguns ciutadans catalans i canaris, l’eurodiputat d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha demanat al Consell de la UE que exigisca al Regne del Marroc el respecte dels drets humans i dels principis democràtics al Sàhara Occidental. 'La Unió Europea té un acord d’associació amb el Marroc, i l’ha de fer valer exigint-li el compliment dels drets fonamentals', ha afirmat Junqueras. Cal recordar que amb l’article 2 de l’Acord Euromediterrani d’Associació entre la UE i el Marroc (2000) el Regne alauita es va comprometre a respectar els principis democràtics i els drets fonamentals establerts a la Declaració Universal dels Drets Humans. A més a més, d’acord amb l’article 90 del mateix text, la UE té dret a prendre les mesures que cregui oportunes en cas que una part incomplisca l’acord. És evident que els acords comercials estrenyen els lligams entre el Marroc i la UE, però només amb aquesta política no aconseguirem l’objectiu principal de promoure un Marroc democràtic i pròsper que garantisca la seguretat a la zona. També calen mesures fermes de pressió política', ha recalcat l’eurodiputat republicà. Així mateix, el diputat d’Esquerra al Parlament de Catalunya Miquel Carrillo ha afirmat: 'És intolerable que França vete any rere any la proposta que els cascos blaus de l’ONU puguen intervenir al Sàhara Occidental en casos de vulneració dels drets humans. París fa passar els interessos comercials amb el Regne alauita per davant dels drets humans, i això diu molt poc del Govern de Sarkozy', ha emfasitzat el diputat. Carrillo també ha enviat una carta al cònsol del Marroc a Barcelona per demanar-li el respecte a la llibertat política i a la llibertat de manifestació. En la missiva, Carrillo li demana que el Marroc garantisca la integritat física dels dos ciutadans catalans que encara són a l’Al-Aaiun.

Manifestació contra la violència masclista

Esquerra acudeix a la concentració contra la violència masclista a València

Diversos dirigents d'Esquerra Republicana del País Valencià van acudir ahir a la concentració que cada primer dimecres de mes convoca la Plataforma Feminista del País Valencià a la plaça de l'Ajuntament de València per denunciar la violència contra les dones, reclamar sol·lucions polítiques i tractar d'incidir en la consciència social. Imma Cunyat, secretària de la Dona d'ERPV i membre de la Plataforma, va voler recordar que malgrat les dades del Ministeri d'Igualtat, que xifren el número de víctimes de la violència masclista en 42 durant el 2010, 'les dades de què disposem en la Plataforma i en la majoria d'associacions feministes són molt superiors, arribant a 75 víctimes'. Aquesta diferència en les xifres, explica Cunyat, es deu a que les associacions feministes afegeixen paràmetres que el Ministeri no té en compte. 'El Ministeri no comptabilitza a les prostitutes assassinades o a les dones que moren a mans de la seua ex-parella. Per a nosaltres, en canvi, aquests casos entren clarament dins dels paràmetres de la violència masclista, especialment en els casos de prostitució, que en si mateixa constitueix un dels principals focus de violència i explotació contra les dones a la nostra societat'. Esquerra, junt amb la resta de col·lectius i partits polítics integrats a la Plataforma Feminista, ja ha començat a treballar en l'organització dels actes del proper 29 de novembre, Dia Internacional contra la Violència Masclista, que inclourà entre d'altres activitats manifestacions arreu del País Valencià.

salvador, vilar, almassora

El Síndic de Greuges insta a l'Ajuntament d'Almassora a facilitar les actes dels plens tal i com demanava Esquerra

L'Ajuntament d'Almassora ha acceptat la resolició per la que el Síndic de Greuges, José Cholbi, insta a aquesta institució a que 'extreme al màxim el deure de donar resposta expressa als recursos administratius de reposició que presenten els ciutadans i ciutadanes dins del termini establert per la llei'. D'aquesta manera s'ha resolt la queixa presentada pel secretari de política municipal d'Esquerra-Almassora, Salvador Vilar, davant la manca de resposta a les sol·licituts presentades demanat que es feren públiques les actes dels plens del consistori. Per a Vilar, la resolució suposa 'el punt i final a una llarga història de censura a la que ha estat sotmessa tant la població en general com Esquerra en particular'. En paraules del dirigent independentista, 'han estat vora quatre anys d'invertir esforços personals, econòmics i jurídics per part d'aquesta formació política amb l'única finalitat de poder aconseguir que l'ajuntament facilite còpia de les actes dels plens que es duen a terme; assumptes públics que tracten els representants públics, amb diners públics, escollits pel poble d'una manera lliure i que fins ara eren secrets vulnerant les lleis i la pròpia Constitució'. Vilar ha qualificat la resolució com una 'gran victòria' que ha fet patent que 'no cal comptar amb grans organitzacions, recursos o mitjans de comunicació per poder treballar pel poble. Únicament fan falta ganes i voluntat' i ha afegit que ara queda esperar 'que arribe l'era digital a l'Ajuntament i que en lloc de malbaratar paper ens faciliten les actes en format digital'.

nova, web, imatge, comunicació, barres

ERPV aposta per la integració en les noves xarxes socials amb les seues noves webs

Esquerra Republicana del País Valencià estrena noves webs que, a banda d'oferir un disseny completament renovat que s'adapta millor a l'imatge d'Esquerra, permeten compartir els continguts a través de les xarxes socials. Les noves webs són molt més accessibles i incorporen una organització de continguts que facilita la recerca i visualització de la informació. D'altra banda s'han millorat les agendes, ampliant la informació i millorant l'accés i l'eficàcia de l'eina. També s'han creat noves seccions, s'ha inclòs un cercador que permet navegar fluidament per tota la informació que conté la web i s'han ampliat els continguts multimèdia, com ara vídeos i àudios. En paraules del secretari d'Imatge i Comunicació d'ERPV, Joan Barres, 'la pàgina web és una eina molt important a l'hora de comunicar-nos com a partit amb la societat'. Segons el dirigent republicà, 'amb les novetats que s'han introduït ampliem la reciprocitat en la comunicació amb els ciutadans i ciutadanes, especialment gràcies a l'ús de les xarxes socials, al temps que facilitem la visibilitat i l'accés als nostres plantejaments, propostes, iniciatives i activitats, cosa que forma part del nostre treball quotidià com a partit'.