País Valencià

Totes les notícies

Posicionament d’Esquerra Republicana sobre la decisió d'alliberar els condemnats de "la Manada"

Des d’Esquerra Republicana rebutgem contundentment la providència de l’Audiència Provicinal de Navarra sobre el cas de “La Manada” que deixa els condemnats en llibertat provisional amb una finança de 6.000 euros. Aquesta nova decisió judicial és, com ja ho va ser la sentència dictada també per de l’Audiència Provincial de Navarra, un greuge cap a totes les dones i suposa una legitimació de la violació que posa en una posició de total desempara a totes les dones supervivents d’aquesta situació. La decisió de l’alliberament de La Manada evidencia com el masclisme perdura i com la seguretat de les dones és inexistent. Volem construir una República de dones i homes lliures on la violència contra les dones en cap cas estiga legitimada sinó que es condemne i es rebutge. La sentència condemna per abús sexual i no per violació els fets que van passar durant les festes dels San Fermines del 2016. No es té en compte la intimidació, l'actuació grupal ni la vulneració de la intimitat. Ara, a més la providència determina la llibertat provisional dels condemnats amb el pagament de 6.000 euros.  No és No! Cap violació és justificable o interpretable. Prou impunitat!  És evident que la justícia espanyola no empara a la seva ciutadania i ha sortit a la llum el biaix patriarcal que la perverteix i que encara la fa més injusta per les dones. Crea un precedent d’impunitat i desacredita la versió de la víctima posant al centre del debat la forma d’actuació de la dona que pateix la violència i no pas de les persones que l’exerceixen. Cal que ens maten o ens fereixen per demostrar que és una violació? No és No! Cap violació és justificable o interpretable. Prou impunitat! Instem el Congrés dels Diputats i el Senat que a la propera revisió del Codi Penal s’incorpore la perspectiva de gènere per tal que s’evite l’existència d’interpretacions arbitràries i que es basen en estereotips de gènere, que acaben portant a sentències amb un clar biaix masclista.

ESQUERRA REPUBLICANA DEMANA A LES CORTS QUE RETIREN EL CONCERT EDUCATIU A L'ESCOLA "SAN VICENTE FERRER" PER VIOLAR ELS DRETS DELS MENORS.

Després d'una reunió amb l'associació Europa Laica mantinguda aquest matí a la seu d'Esquerra Republicana del País Valencià la direcció del partit ha decidit fer arribar la informació a les Corts i demanar que es retire el concert i es depuren responsabilitats. Raquel Ortiz, membre de la junta directiva de València Laica ha posat en antecedents i ha facilitat informació sobre l'escola concertada "Colegio Imperial Niños Huérfanos San Vicente Ferrer" de Sant Antoni de Benaixeve. Es tracta d'una escola en la qual no s'admet alumnat que no estiga batejat en la fe catòlica com tampoc aquell que patisca discapacitat física o psíquica o aquells que no estiguen "regularitzats". Ortiz ha informat també al President d'Esquerra Republicana del País Valencià, Josep Barberà, igualment que ha tramès per escrit aquesta informació al Conseller d'Educació i al Fiscal en Cap de la Comunitat Valenciana. La reunió ha finalitzat amb el compromís per part del president d'ERPV, Josep Barberà, de donar suport al treball d'aquesta entitat que des de fa anys ve treballant per la laïcitat de les institucions públiques i contra l'exclusió per motius de consciència. En aquest sentit Barberà s'ha compromès en fer arribar la informació a les Corts i demanar la retirada del concert a l'escola i la depuració de responsabilitats com a primer pas en el suport a València Laica. L'escola "Colegio Imperial Niños Huérfanos San Vicente Ferrer" ubicada a Sant Antoni de Benaixeve es declara hereva de sant Vicent Ferrer i acull en el seu sí xiquets i xiquetes òrfenes. En el seu web es pot llegir que es demana com a requisit estar batejat, no patir discapacitat física o psíquica i no estar en situació "irregular". Tot i això, en el projecte educatiu parla d'educació en valors i en llibertat. Per a Josep Barberà "no podem tolerar que en ple segle XXI l'educació dels nostres fills i filles estiga en mans d'aquells que exclouen als diferents per raons religioses o de naixença.

EL GOVERN DE PEDRO SÀNCHEZ NEGA EL SEGÓN MULTIPLEX PER VEURE TV3 I IB3 AL PAÍS VALENCIÀ

ESQUERRA REPUBLICANA DEMANA AL GOVERN ESPANYOL PEL SEGON MULTIPLEX. EL PAÍS VALENCIÀ REP LA MATEIXA RESPOSTA DE L'EXECUTIU DE SÁNCHEZ QUE DEL DE RAJOY Esquerra Republicana ha preguntat hui al senat, en la sessió de control al govern d'Espanya, per la reciprocitat del senyal comunicatiu entre el País Valencià, Catalunya i les Illes. El senador republicà Bernat Picornell ha demanat al govern espanyol si té pensat afegir un múltiplex a les autonomies per tal de facilitar la reciprocitat entre els diferents territoris de parla catalana. Picornell ha recordat que, ara com ara, els valencians, catalans i illencs poden sintonitzar televisions d'Aràbia Saudita, França o Rússia mentre no saben què passa al territori veí amb el qual els uneix llengua i cultura. La resposta l'ha donada la Ministra d'Economia Nadia Calviño, qui ha respost sense dubtes que no s'afegirà cap altre múltiplex, al·legant saturació en l'espai radioelèctric, i ha afegit que no hi ha cap impediment en què les diferents autonomies arriben a acords de reciprocitat en el senyal de ràdio i televisió segons la llei en vigor. Ha recordat que cada autonomia té un multiplex amb quatre canals que pot emprar com millor li convinga. En definitiva, la resposta de l'executiu de Sánchez ha estat la mateixa que la de Rajoy, no es pot tindre un segon multiplex. Des d'Esquerra Republicana del País Valencià demanem al President de la Generalitat, Ximo Puig, faça la petició formal del segón multiplex, tal com es va comprometre l'any 2016. El President d'Esquerra Republicana del País Valencià ha assegurat que "en aquest empeny ens tindrà al seu costat, tant al Congrés com al Senat com des del País". El País Valencià pateix una situació crítica pel que fa al dret a la informació en llengua pròpia, per a Barberà "l'engegada d'Àpunt ha començat el camí de normalització, però aquest camí ha de seguir fent possible i viable la reciprocitat per tal d'assolir l'espai únic comunicatiu".

LLIURES PER ESTIMAR

Un any més vos convoquem i animem a participar de la manifestació que convoca el col·lectiu LAMBDA de lesbianes, gays, transexuals i bisexuals que tindrà lloc dissabte 16 de juny a les 19.30 des de la Porta del Mar de València. Enguany sota el lema "Conquerim la igualtat, TRANSformem la societat" el col·lectiu ens recorda que "encara s'han de donar passos en la direcció correcta" i exigeix mesures a nivell autonòmic, estatal i internacional: d'una banda la implementació de la Llei Integral Trans aprovada per les Corts l'any 2017, l'aprovació pel Govern Espanyol d'una Llei contra la LGTBIfòbia i la despatologització de les identitats trans per part de l'OMS.  Ens queda molt de camí fins assolir la igualtat de drets de les persones LGTBI, per això vos animem a eixir al carrer dissabte pròxim i vos convidem a llegir el nostre manifest pel Dia Internacional de l'Alliberament o l'Orgull LGTBI 2018.    DEFENSEM ELS DRETS LGTBI #AMBORGULL Aquest 16 de juny, com cada any, celebrem el Dia Internacional de l’Alliberament o l’Orgull LGTBI. I ho fem per commemorar la revolta que el 1969 es va produir a la ciutat de Nova York, quan la policia va irrompre al bar Stonewall Inn -punt de trobada habitual del col·lectiu- i es va trobar amb la resistència de gais, lesbianes i trans que, farts de la repressió que patien, es van enfrontar a la policia durant dies. Aquests fets van significar el moment fundacional del moviment LGTBI com a tal, que a partir d’aquell moment va prendre consciència que s’havia d’organitzar i lluitar pels seus drets arreu del món. La tasca realitzada en aquest sentit durant les darreres dècades ha servit per avançar significativament en la conquesta de drets i llibertats, malgrat que en molts països les persones LGTBI continuen patint la violència i la repressió per la seva orientació sexual o identitat de gènere, mentre que en molts d’altres es troben en situació d’indefensió al no disposar d’una legislació que vetlli pels seus drets.

NOMÉS HI HA UN CAMÍ, LA SOBIRANIA FISCAL

Esquerra Republicana del País Valencià-Esquerra Valenciana anima als seus militants, simpatitzants i amics a participar de la concentració convocada demà, 22 de maig, a les 19.00 h davant la Delegació del Govern Espanyol a València en protesta pels pressupostos generals de l'estat i per exigir més i millor finançament i més inversions. Com a impulsora de l'entitat convocant, Crida pel Finançament, Esquerra sempre es posicionarà al costat dels qui reclamen millores per al País Valencià. Cal exigir aquestes millores. I cal també però, anar una passa més enllà. Ara fa un any convocàvem una gran manifestació pels carrers de València demanant el mateix que demà exigirem, les claus de la caixa. Aquella fou una jornada d'èxit en què milers de valencianes i valencians eixirem per exigir allò que és just, que ens pertoca. L'èxit va quedar aquí, en els milers de ciutadans que ens manifestarem. L'estat persisteix en llevar-nos allò que ens pertany, en impedir que els valencians puguem assolir els mínims econòmics que deuríem. Les proclames, any rere any, contra els pressupostos que ens menystenen i maltracten no aprofiten ja per a massa i caldria que ens plantejàrem donar una passa més enllà. Així com fa anys veníem denunciant l'espoli fiscal sense que ningú ens volgués escoltar, hem de dir ( i diem des de fa temps ja) que no podem demanar un finançament just perquè només a l'amo se li demana un tracte just. Va sent hora que assumim que només des de la Sobirania Fiscal podrem arribar a decidir el País Valencià que volem ser. Animem a les entitats i associacions companyes de la Crida pel Finançament a donar una passa més enllà i exigir la Sobirania Fiscal. Tenim molt a perdre si fem tard. Ens trobem demà a les 19.00 h davant la Delegació del Govern Espanyol a València per manifestar el nostre rebuig als Pressupostos Generals de l'Estat i exigir la SOBIRANIA FISCAL per al País Valencià.

MOBILITZEM-NOS CONTRA LA LOMQE. DEROGUEM-LA

Esquerra Republicana del País Valencià dóna suport a la convocatòria de mobilització del pròxim 8 de maig de la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic i contra les retallades, la segregació per sexes en l'escola pública i la LOMQE. El Secretari d'Organització d'ERPV, Francesc Sanxis, present en la roda de premsa de la Plataforma en la què es va presentar la campanya de mobilitzacions va prendre la paraula per donar suport a la convocatòria i recordar els mestres de l'IES "El Palau" de Sant Andreu de la Barca investigats per un presumpte delicte d'odi pel fet d'haver parlat a les seues classes de la violència emprada per les forces de seguretat espanyoles el passat u d'octubre. Francesc Sanxis ha volgut donar suport "als companys i companyes de l'IES El  Palau, hui assetjats, perquè pensem que atacant-los a ells ataquen a tot el professorat". De fet, no havien passat vint-i-quatre hores de la convocatòria quan des del PP valencià s'instava a les famílies a denunciar el professorat  Recordem que la LOMQE es va aprovar el novembre de 2013 amb els únics vots a favor del PP. Cinc anys després i amb una distribució de forces ben diferent en la qual no tenen majoria absoluta els populars, la llei més retrograda, liberal i conservadora que hi ha hagut mai continua en vigor. La coneguda com Llei Wert durant la seua tramitació, és una llei que afavoreix la segregació per sexes, que permet l'augment de la dotació econòmica a les escoles concertades, que torna a imposar l'assignatura de religió i que té un tarannà profundament recentralitzador. Des d'Esquerra Republicana valorem molt positivament l'esforç de la Plataforma per ajuntar totes les forces progressistes valencianes al voltant de la mobilització del pròxim dimarts i les anima a totes elles a plantejar-se seriosament a fer un front comú per tal de derogar la llei al Congrés dels Diputats. De fet, Francesc Sanxis, es va adreçar als representants polítics assistents a la roda de premsa de dimecres passat amb una proposta.

PAÍS VALENCIÀ. LLIBERTAT. REPÚBLICA. Aquest 21 d'abril totes al carrer!

De deu, de vint, de cent anys,  ens ve la història.  I no arriba el moment  de tastar glòria.  La glòria del després  no m'és problema.  Ara per ara, què?  Res!, passar pena.  I no en volem passar,  me cague en dena!  Ovidi Montllor Als nous amos Esquerra Republicana del País Valencià s'adhereix i anima a tots els valencians i valencianes a participar en la manifestació que, un any més, convoca Acció Cultural del País Valencià ACPV amb motiu de la diada del 25 d'abril i que enguany es farà dissabte que ve dia 21 d'abril sota el lema "País Valencià, un País obert". El nostre partit anirà a la manifestació, junt amb totes les persones que vulguen acompanyar-nos, amb el lema "PAÍS VALENCIÀ. LLIBERTAT. REPÚBLICA". L'organització convocant vol palesar el tarannà obert i tolerant que sempre ha caracteritzat la societat valenciana i que cal reivindicar ara més que mai, veient el reviscolament d'actituds sectàries, excloents i violentes que massa sovint apareixen als nostres carrers. Aplaudim la decisió d'ACPV de retre homenatge a la figura de Guillem Agulló, el jove antifeixista de Burjassot assassinat ara fa 25 anys per un grup feixista que encara queda impune més enllà dels 4 anys de presó que va complir el seu assassí confés. Ara bé, lamentem la por que condiciona els qui han de prendre decisions polítiques en temps difícils com els actuals que han dut a posar el seu nom a un passatge dels jardins de Vivers. Guillem mereix un carrer amb cases, amb veïns, amb joves que es troben al bar de la cantonada, no un passatge amagat a un jardí. Esperem que algun dia arribe a la ciutat de València un govern amb menys por, que siga d'esquerres de debò i que faça justícia de debò a Guillem Agulló. No volem oblidar què commemorem cada 25 d'abril. Commemorem la pèrdua dels Furs i, amb ells, de les nostres institucions i dels nostres drets com a poble a mans del primer borbó de la dinastia espanyola, FelipV. Han passat 311 anys des que se'ns aplicara el Decret de Nova Planta, el primer sistema de gestió política i administrativa centralitzador d'aquell borbó absolutista.

Demà dissabte dia 17 el País Valencià es concentra per unes #PensionsDignes

Actualitzat 16 de març 15:30 h La Coordinadora Estatal en Defensa del Sistema de Pensions ha animat a convocar per a demà concentracions i manifestacions en defensa de les pensions i contra les retallades que ens situen a la cua en l'índex europeu. Sí, una volta més aquesta Espanya balafiadora ens posa en els darrers llocs del rànquing quan es tracta del benestar de les persones més vulnerables.  Es demana que les pensions es revaloren d'acord amb l'increment de l'Índex de Preus al Consum (IPC), petició que ja ha estat rebutjada per M.Rajoy. El de demà serà un pols entre un govern prepotent que nega el dret a una vida digna a aquells que ja han exhaurit la seua etapa productiva i la societat en el seu conjunt. Des d'Esquerra Republicana del País Valencià vos animem a acudir a les concentracions convocades arreu el País. No hem d'oblidar que les pensions ens afecten a tots, que la seua supervivència i bon estat de salut és el que farà que les generacions que ara estan en actiu puguen aspirar a una vellea digna.  El llistat de pobles que convoquen concentracions per a demà creix per moments. En aquest post anirem actualitzant la informació que rebem de totes les comarques. De moment aquestes són les concentracions convocades.  DISSABTE 17 DE FEBRER: Alacant       12 h, plaça de la Muntanyeta Alcoi           12 h, plaça de l'Ajuntament Asp             12 h, MANIFESTACIÓ des del Parc Calatayud Benicarló    12 h, passeig Ferreres Bretó Benidorm    12 h, plaça de l'Ajuntament Calp            11:30 h, plaça Colom Castelló      12 h, MANIFESTACIÓ des de plaça de Maria Agustina Elda            12 h, plaça de l'Ajuntament Elx              12 h, plaça de Baix (Ajuntament) Ontinyent    12 h, plaça de l'Ajuntament Pego           12 h, plaça de l'Ajuntament Torrevella   12 h, plaça de la Constitució  Villena        12 h, plaça Santiago Vinaròs       12 h, plaça de l'Ajuntament  D'altra banda, i per la coincidència amb les festes falleres hi ha dos ciutats que duran a terme la protesta el pròxim 22 de març, dijous de la setmana vinent.

Camps va treure el fantasma del País Valencià per defugir les respostes a Ester Capella.

Una volta més, tal com ens tenen acostumats els caps visibles del PP, treuen a passejar el fantasma de la denominació del territori valencià per amagar les seues pròpies vergonyes. En aquest cas, l'ex president de la Generalitat Francisco Camps, es va dedicar a sobreinterpretar el paper del valencià ofès que se sent insultat perquè algú diu "País Valencià". És penós veure a qui va ostentar la màxima representació del País Valencià acabat, sòl, i sense cap argument ni mig per poder respondre a les preguntes de la nostra diputada Ester Capella. Tal com es comprova al vídeo de la sessió, les nostres preguntes anaven dirigides a esbrinar qui tenia la responsabilitat del control dels comptes, preguntes clares i directes que Camps no va voler contestar, o va contestar a mitges. Novament ell "no sabia res", com si la màxima autoritat d'un partit no tingués la responsabilitat de saber en què i com es gasten i s'ingressen els recursos econòmics.