País Valencià

Totes les notícies

EN SUPORT A LA GENT TREBALLADORA DEL CAMP, AQUEST DIVENDRES TOTS A LA TRACTORADA!

ERPV. 13/02/20 Des d’Esquerra Republicana del País Valencià volem palesar el nostre suport a la convocatòria de la manifestació tractorada per a aquest divendres 14 de febrer per les organitzacions professionals agràries LA UNIÓ, ASAJA i UPA. Amb aquesta acció el sector denuncia la situació que pateixen els nostres agricultors i ramaders, que «estan al límit», que ja no poden subsistir del rendiment del seu treball. I aquesta denúncia arriba, justament, quan a tots els fòrums del món s’assumeix que un dels pilars fonamentals per fer front al Canvi Global és l’agricultura de proximitat. Com pot ser que les administracions desatenguen un sector clau per assolir la sobirania alimentària, apaivagar el Canvi Climàtic i aspirar a l’equilibri econòmic? La resposta és ben senzilla i dolorosa: L’Estat espanyol està pagant els grans acords de comerç internacional ,que beneficien a determinades industries, amb l’agricultura valenciana. De la mateixa manera que el preu per entrar en el Mercat Comú Europeu fou la industria del País Valencià, amb la desaparició de bona part de la indústria tèxtil, del calcer, paperera o siderometal·lúrgica, ara l’Estat espanyol no té cap inconvenient en pagar els grans acords europeus amb països tercers amb l’agricultura valenciana. Els costos de producció cada volta són més elevats mentre els preus de mercat baixen per l’entrada de productes similars d’altres parts del món. I tot açò mentre veiem com l’administració demana a agricultors i ramaders que facen la transició cap a models de producció més sostenibles. I aquesta situació límit de crisi en el sector arriba quasi al mateix temps que els efectes del Canvi Climàtic en l’oratge es deixen veure, com ha passat recentment amb la DANA de setembre o la borrasca Glòria i que, sense cap dubte es repetiran. Ja n’hi ha prou. Deixem de mentir i de mentir-nos. El País Valencià és, des de fa segles, la moneda de canvi de l’Estat, amb la qual paga beneficis que ací mai ens arriben.

PREGUNTEM AL GOVERN PER LES AGRESSIONS FEIXISTES AL PAÍS VALENCIÀ.  

ERPV. 12/02/2020 .   El grup parlamentari Republicà ha presentat una bateria de preguntes al Govern espanyol sobre l'actuació de la subdelegació del Govern a València i la Guàrdia Civil el passat 25 de gener a Riba-roja de Túria davant les agressions, insults i vexacions proferides per una concentració d'extrema dreta convocada per Despierta España i secundada per España 2000.   Esquerra Republicana del País Valencià va organitzar un acte de presentació dels “Llibres contra la repressió” al castell de Riba-roja el 25 de gener amb la presència del portaveu al congrés Gabriel Rufián, Artur Junqueras, Guillem Agulló, Sergi Sol i els membres del col·lectiu Free Junqueras. Pocs dies abans, grups d'extrema dreta com Despierta España y España 2000 convocaven per xarxes a les portes del castell a la mateixa hora de l'acte amb expressions amenaçadores. Amenaces que foren comunicades a la delegació del Govern a València perquè adoptara les mesures oportunes.   Costa d'entendre que el cap de l'operatiu de la Guàrdia Civil enviat a Riba-roja per la subdelegació del Govern permetera una segona concentració que va provocar que els exaltats encerclaren l'eixida del castell i s'obligara al públic assistent i als participants a passar a un metre dels convocats per l'extrema dreta.   El Grup Republicà pregunta al Govern espanyol pels criteris d'actuació del dispositiu de seguretat, així com si hi havia permís per a fer la concentració i per què no es va voler dissoldre la segona. Els assistents a l'acte van haver de passar a un metre dels concentrats escoltant insults i vexacions com ara “errorista, etarra o un tiro en la nuca os mereceis. Tot i que no va haver-hi agressions greus, sí va haver persones que van patir empentes o llançament d'objectes.   Des d'Esquerra Republicana del País Valencià costa d'admetre que les forces de seguretat i la subdelegació del Govern espanyol blanquegen i consentisquen comportaments feixistes com aquests que considerem delictes d'odi.

LLIBRES CONTRA LA REPRESSIÓ AL PAÍS VALENCIÀ

ERPV. 20/gen/2020. El portaveu del Grup Republicà al Congrés, Gabriel Rufián, el pare d’Oriol Junqueras, Artur Junqueras i l’escriptor i periodista Sergi Sol presenten els llibres «Contes des de la presó», «Oriol Junqueras, fins que siguem lliures» i «Ser d’esquerres és ser l’últim de la classe (i saber-ho)» de sud a nord del País Valencià aquest cap de setmana. En les presentacions, com és habitual, comptarem amb membres de la plataforma Free Junqueras i el músic Pep Picas. A més a més, en aquest cicle comptarem amb Guillem Agulló que participarà en els actes de dissabte a Riba-roja de Túria i Alzira.  Aquest és el calendari del cap de setmana perquè anoteu l'acte més pròxim a casa vostra: Divendres 24 de gener:  a les 19,30h al Centre Jove de Crevillent. Dissabte 25 de gener:    a les 12,00h a la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna.                                        a les 18,30h al Castell de Riba-roja de Túria.                                        a les 21,30h SOPAR GROC al casino Els Carreters d’Alzira.  Diumenge 26 de gener: a les 12,00h a l’Auditori de Vinaròs. Tots els actes són d'entrada lliure fins completar l'aforament. En el cas del SOPAR GROC d'Alzira cal fer prèviament una reserva de plaça al correu inscripcionspv@esquerra.cat des d'on vos confirmarem la reserva.  En altres ocasions s’han presentat els llibres a ciutats com ara Gandia, Sagunt, València o Castelló, aquest cap de setmana els LLIBRES CONTRA LA REPRESSIÓ recorren el País Valencià de sud a nord i fan parada a cinc pobles. El cicle «Llibres contra la repressió» és una crida al País Valencià més solidari, és una trobada pels drets i les llibertats civils i dels pobles. A través de testimonis, amb música i amb humor aprendrem a plantar cara a la repressió. Com bé recorden els Free Junqueras «l’Oriol no vol que plorem», pot ser per això arriben a commoure’ns com ho fan.

EL GOVERN HA DE DONAR EXPLICACIONS. Esquerra pregunta pels atacs feixistes a la cavalcada de les Magues i per la vulneració de drets lingüístics a Tavernes.

ERPV, 14 de gener de 2020. Des d’Esquerra Republicana del País Valencià, a través del grup parlamentari  Republicà al Congrés dels Diputats hem presentat dos bateries de preguntes al govern sobre les agressions per part de grups d’extrema dreta que va patir la cavalcada de les Magues de Gener diumenge passat i sobre la flagrant vulneració de drets lingüístics patida per un ciutadà a Tavernes de la Valldigna el passat 29 de desembre per part de la Guàrdia Civil. En el primer cas demanem per què la delegació del Govern no va posar els efectius policials necessaris per garantir que la cavalcada de les Magues de Gener poguera transcórrer amb normalitat, tot i saber que hi havia una concentració d’ultra dreta a la plaça de Manises. També si el ministeri pensa emprendre (o ja ho ha fet) una investigació per esclarir per què no hi va haver un dispositiu policial suficient. Volem que el govern ens explique quin es el criteri que es segueix per a efectuar una detenció a un agressor així com si el ministeri de l’interior pensa prendre mesures per acabar amb la total impunitat amb l’estrema dret que venim patint els valencians.  També hem formulat preguntes al govern sobre el cas de vulneració de drets lingüístics, discriminació lingüística i abús de poder que va patir un ciutadà a Tavernes de la Valldigna el passat 29 de desembre i que ahir fou denunciat per la Plataforma per la Llengua davant la subdelegació del Govern a València. En aquest cas també demanem que ens informe el govern si ha obert investigació interna per tal d’aclarir els fets, si s’ha posat en contacte el ministeri amb els afectats i si té constància de més abusos com el denunciat. En la bateria de 9 preguntes destaquem la llei 11/2007 que regula els drets i obligacions de la Guàrdia Civil en la qual es diu que els membres del cos policial han d’actuar «amb absoluta imparcialitat, respectant els principis d’imparcialitat i sense discriminar ningú».

EL CONSELL HA D'IMPEDIR L'ATRACAMENT DEL BAHRI ABHA A SAGUNT.

ERPV 9.12.2019 En unes hores està prevista l'arribada del buc saudita Bahri Abha al Port de Sagunt carregat d'armes amb destí a l'Aràbia Saudita. El País Valencià no pot formar part del circuit de la guerra pel fet que els Borbó tinguen interessos econòmics en el negoci de la sang. Clamem al Consell que prenga mesures per impedir l'atracament i al president Ximo Puig que faça les gestions que calga amb el ministre Ábalos. Igualment instem l'alcalde de Sagunt que com a president del Comitè Assessor de Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària faça el possible per impedir l'atracament del Bahri Abha. La setmana passada l'ONG Antimilitaristes-MOC posava en alerta la societat valenciana sobre l'atracament del buc saudita Bahri Abha al Port de Sagunt demà dimarts 10 de desembre i publicava un manifest en el qual demanava, entre d'altres, que les administracions impediren l'escala d'un vaixell que ve carregat d'armament que -amb tota probabilitat- serà utilitzat al Iemen, on Aràbia Saudita està duent a terme una vertadera massacre de civils des de l'any 2015 en un conflicte amb més de 2 milions de persones desplaçades i amb 22 milions de persones amb necessitat d'ajuda humanitària i que ha estat qualificada per Nacions Unides com "la pitjor catàstrofe humanitària del planeta" (cada 10 minuts mor un menor de 5 anys segons UNICEF).  A Esquerra Republicana del País Valencià ens adherirem de seguida al manifest i activarem una de les mesures que tenim a l'abast: que el nostre grup al Congrés presentara una bateria de preguntes al govern que podeu trobar ací.  L'arribada del Bahri Abha al Port de Sagunt és un exemple més del filibusterisme del govern espanyol. Com va dir fa uns dies el president d'Esquerra Republicana del País Valencià, Josep Barberà "de cap manera podem acceptar que no s'atenga la crida dels vaixells que, com l'Open Arms, demanden que s'obriguen ports per salvar vides de refugiats (molts dels quals procedents d'aquella zona en conflicte) i sí, a canvi, donem port a un vaixell la missió del qual és transportar armes per matar civils".

MOSTREM LA NOSTRA REPULSA ALS ATACS FEIXISTES A LES SEUS DE PARTITS A ALACANT.

Des d'Esquerra Republicana del País Valencià volem mostrar la nostra més enèrgics repulsa a l'atac feixista que han sofert la passada nit diferents seus d'organitzacions polítiques d'esquerres i nacionalistes a la ciutat d'Alacant.  La impunitat amb que actuen aquests grupuscles és absoluta, és per això, que exigim a la subdelegació del govern d'Alacant i l'Ajuntament de la ciutat que condemnen immediatament aquests atacs i insten a les forces policials a iniciar les investigacions pertinents que puguen aclarir per què en nom d'una força política com la Falange s'agredeix forces polítiques valencianes.  Des d'ERPV fem una crida a la població i a les forces polítiques democràtiques a plantar cara al feixisme en cada acte públic i intern de partit. És feina de totes i tots no permetre la impunitat del feixisme a casa nostra ni enlloc. La gent del País Valencià ha demostrat estar del costat dels demòcrates, per això tenim l'obligació de no tindre por a denunciar i a excloure'ls del panorama polític.  Es poden entendre les rivalitat, es poden entendre les discrepàncies però mai la més mínima actitud feixista.  

Perquè les dones volem ser lliures, no valentes. El 25N eixim al carrer!

Avui i cada dia, volem manifestar el nostre rebuig cap a qualsevol tipus de violència masclista i fer un pas més en el compromís per eradicar aquesta vulneració de Drets Humans. Volem denunciar fermament la violència que pateixen les dones i que es manifesta de moltes maneres com una conseqüència, i un instrument alhora, de la desigualtat entre homes i dones, i de les relacions de dominació que existeixen. La violència masclista inclou la violència sexual, la violència econòmica, la violència simbòlica i totes aquelles situacions de discriminació patides per les dones pel simple fet de ser-ho. I que no diferencia entre edats, classes socials, procedències o altres estructures socials. El degoteig constant d’assassinats no és més que la punta de l’iceberg d’una problemàtica estructural de la nostra societat. Enguany s’han produït 32 feminicidis als Països Catalans. I és per això que volem un estat amb una base feminista, una República Valenciana que prioritze acabar amb les violències envers les dones, no només els casos més visibles, com els assassinats i les violacions, sinó també les violències quotidianes que passen més desapercebudes i que són més difícils d’atacar però que legitimen i reforcen un sistema discriminatori. Una República Valenciana amb polítiques públiques encaminades a la prevenció centrada en l’educació afectivo-sexual que genere noves maneres de relacionar-se. L’única manera d’assolir els nostres objectius feministes és implicant-nos, transformant-nos en agents transformadors, des de la ciutadania fins a les institucions públiques, per garantir els drets de les dones i la denúncia de les violències masclistes. Volem una societat de dones i homes lliures on la violència contra les dones en cap cas estiga legitimada sinó que es condemne i es rebutge. Perquè les dones volem ser lliures, no valentes. Per aquests motius instem a les administracions locals de tot el País Valencià, a les Diputacions, a la Generalitat Valenciana i al govern d'Espanya a avançar en la defensa real de la igualtat i la llibertat de les dones.

JOSEP BARBERÀ DEMANA "RESPECTE A TOTES LES OPCIONS POLÍTIQUES" AL PRESIDENT PUIG.

"...els independentistes valencians tenim la mateixa legitimitat de buscar aliances amb altres forces sobiranistes de l’Estat per explicar el nostre projecte, que la que puga tindre el President Puig per dur al nostre país un cop i un altre contra el mur d’Espanya, pidolant allò que és legítimament nostre,..." Josep Barberà El President d’Esquerra Republicana del País Valencià-Esquerra Valenciana demana “respecte a totes les opcions polítiques” al President Ximo Puig. Des de Barcelona, on s’ha desplaçat per assistir a la manifestació de rebuig a la sentència que condemna a un total de 100 anys als presos polítics d’aquesta vesprada, el President d’ERPV Josep Barberà ha respost a les declaracions del President valencià Ximo Puig en que afirma que la “via valenciana” en cap cas passa pel dret a l’autodeterminació. “El President Puig oblida que la posició del Botànic no és l’única possible per als valencians i les valencianes; de fet, ja veiem on ens ha dut la reivindicació descafeinada d’un “Tracte Just” al govern espanyol, a res, seguim exactament on érem amb els governs del PP, amb un espoli econòmic per part de l’Estat que ens ofega i que ens té de facto en fallida econòmica.” ha afirmat Barberà. “El problema”, ha continuat el dirigent sobiranista, “és que el President Puig, com Compromís, per exemple en aquest cas, i com abans el PP, té una visió patrimonialista del País Valencià, un País que no és blanc o negre, un país amb riquesa social i política i amb partits independentistes que, com el nostre, Esquerra Republicana del País Valencià- Esquerra Valenciana, considerem que l nostre poble avançarà quan els valencians i les valencianes siguem capaços d’apoderar-nos, d’agafar les regnes del nostre futur.”. “En definitiva, els independentistes valencians tenim la mateixa legitimitat de buscar aliances amb altres forces sobiranistes de l’Estat per explicar el nostre projecte, que la que puga tindre el President Puig per dur al nostre país un cop i un altre contra el mur d’Espanya, pidolant allò que és legítimament nostre, o Compromís de no sumar-se a una declaració que no fa més que reclamar drets democràtics que haurien de ser normals en l’Europa del segle XXI” ha reblat

Esquerra Republicana del País Valencià i Esquerra Valenciana signen la declaració de la Porta del Mar.

Representants d'Esquerra Republicana, Esquerra Valenciana i d'altres formacions dels Països Catalans, Euskadi i Galiza condemnen la deriva repressiva de l'Estat espanyol i reclamen la llibertat dels presos i preses polítiques i el retorn de les persones exiliades Esquerra Republicana del País Valencià ha signat una declaració conjunta de rebuig a la deriva repressiva i autoritària de l’Estat espanyol, agreujada arran de la sentència de l’1 d’octubre. El coordinador nacional d’Esquerra, Pere Aragonès, i la secretària general adjunta i portaveu, Marta Vilalta, han fet la signatura aquest matí a la Llotja de Mar de Barcelona juntament amb altres formacions polítiques dde Catalunya, les Illes Balears, Euskadi, Galiza i el País Valencià. El text condemna la regressió dels drets i llibertats de tota la ciutadania i constata la necessitat d'arribar a un acord polític per defensar, entre d'altres, el dret a l'autodeterminació, la llibertat dels presos i preses polítiques i el retorn de les persones exiliades. La declaració també advoca per trobar una solució democràtica al conflicte i apel·la a la comunitat internacional perquè promogui aquesta solució. Els partits que han signat la declaració són Esquerra Republicana, el PDeCat i Junts per Catalunya, la CUP, Crida Nacional, Demòcrates, EH Bildu, Esquerra Valenciana (partit adherit a Esquerra Republicana del Páis Valencià), MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca i el Bloc Nacionalista Gallec. Des d'Esquerra Republicana del País Valencià lamentem que El Bloc Nacionalista Valencià haja declinat participar de la signatura de la Declaració de la Llotja del Mar, a la qual fou invitada, tot i que el seu Consell Nacional es va mostrar a favor dela amnistía dels presos politics. La gravetat del moment que vivim, de clar retrocés de les llibertats civils i els drets fonamentals exigeix de les forces sobiranistes d'esquerres un compromís polític que no deixe lloc a cap mena de dubte. DECLARACIÓ LLOTJA DE MAR Octubre de 2019 Davant la decisió de la justícia espanyola de condemnar els legítims representants del poble de Catalunya i els líders de les organitzacions socials que van fer possible el referèndum de l'1 d'octubre de 2017, i davant la greu restricció que aquesta sentència imprimirà a l'acció política d'ara en endavant, les forces polítiques que subscrivim aquesta declaració desitgem compartir amb els nostres pobles i amb l'opinió pública de l'Estat espanyol, de la Unió Europea i dels països del món, les reflexions següents: 1.