País Valencià

Totes les notícies

SOPAR GROC A BORRIANA: EL SILENCI DE L'ESQUERRA AL PAÍS VALENCIÀ HA SIGUT CLAMORÓS.

Vora un centenar de persones s'ajuntaren la nit de dissabte a la Tasca Nàutica de Borriana en un Sopar Groc en solidaritat amb els presos polítics catalans. Un sopar en el qual es va palesar la unió en el clam per la llibertat dels presos i les preses polítiques que divendres foren traslladats a presons espanyoles per encarar el judici del 12 de febrer. En aquest sentit, l'exregidor de l'ajuntament de Borriana, Santi Zorío, va qualificar de “farsa de l'estat espanyol” el judici que començarà el pròxim 12 de febrer i per al qual el jutge ha negat, entre d'altres, l'assistència d'observadors internacionals. Zorío, qui va empényer els assistents a posar dempeus un nou projecte a Borriana va remarcar que “el silenci de l'esquerra al País Valencià ha sigut clamorós”, un silenci induït per les institucions que venen declarant que ara no toca parlar de Catalunya, “el que han fet aquestes persones és agafar la veu del poble”. Per la seua banda, el president del Consell preautonòmic, Josep Lluís Albinyana, va explicar les irregularitats comeses per l'estat contra el procés català i els seus líders que fa que a hores d'ara l'estat espanyol tinga en presó i a l'exili un govern legítim, triat pel poble. Albinyana va assegurar sentir-se representat per ERPV. Segons el jurista valencià ERPV “representa el model de societat al que altres han renunciat". Al sopar ens va acompanyar el senador d'Esquerra Republicana Josep Rufà, qui va explicar les darreres actuacions al senat, entre les quals la bateria de preguntes fetes al Ministre de l'Interior, Grande Marlaska perquè explique els motius pels quals es van traslladar els presos i preses polítiques com si foren delinqüents comuns. Rufà va palesar la bona comunicació i treball en comú amb ERPV, assegurant que “el País Valencià té un grup parlamentari a la seua disposició”. Un treball conjunt que ha permés, entre d'altres, que el senat aprove una moció de condemna de l'assassinat de Guillem Agulló.

LA MINISTRA RIBERA ES COMPROMET AMB ESQUERRA REPUBLICANA A SEGELLAR EL CASTOR

La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera s'ha compromés a segellar la plataforma i els pous del Castor en la seua compareixença a la Comissió de Transició Ecològica del senat a petició del senador Miquel Aubà. Esquerra va demanar aquesta compareixença davant la falta de concreció de les respostes del govern espanyol a les preguntes per escrit que el senador republicà havia formulat sobre el desmantellament d'aquesta infrastructura que va afectar directament més de 40.000 persones de les comarques del Baix Maestrat i el Montsià al País Valencià i a Catalunya.  El senador Miquel Aubà ha mostrat la seva satisfacció amb el compromís de la ministra “estem satisfets amb la decisió del govern de passar a l’acció i de segellar definitivament els pous i de desmantellar les instal·lacions, tal com havíem demanat de manera reiterada des d’Esquerra Republicana”, ha posat en valor Miquel Aubà.   El senador ha afirmat: ‘L’anunci de la Ministra de que activarà en poques setmanes la tramitació per fer la clausura definitiva dels pous, i més endavant el desmantellament total de les instal·lacions, suposa un punt de no retorn que el govern haurà d’acompanyar amb més accions per revertir les pèrdues i danys provocats a tots els consumidors i afectats pel despropòsit del Castor’. Aubà, després de valorar molt positivament la resposta de la Ministra, li ha demanat una major transparència i col·laboració, i que li facilitin la còpia dels sis estudis d’Escal UGS que el grup republicà  li va sol·licitar per escrit el passat mes de setembre.

Els participants a l'homenatge moments abans de l'acte

El Republicanisme valencià ret homenatge a Marco Miranda.

Homenatge plural a la figura de Vicent Marco Miranda Diverses associacions valencianistes i republicanes han homenatjat al primer alcalde republicà de la ciutat de València. Membres de les plataformes d' ACPV, Bloc i País, EUPV, STEP –Intersindical, PDAD (Plataforma Dret a Decidir), Esquerra Valenciana i ERPV han destacat els valors de democràcia i llibertat que Miranda dignificà fins al final dels seus dies. Enguany els partits d'Esquerra Republicana del País Valencià, i Esquerra Valenciana, han reformulat l'acte d'homenatge a Vicent Marco Miranda, fent partíceps a diverses entitats que, com Marco Miranda, comparteixen els ideals de república, democràcia i llibertat. El secretari d'organització d'ERPV, Francesc Sanxis ha destacat que la figura de Marco Miranda (qui avui dia encara no té un carrer al seu nom a la ciutat) ha d'esdevindre un referent per als demòcrates republicans de tot el País Valencià.  "Així com Lluís Companys és un referent a Catalunya assumit per tota la societat i les forces polítiques catalanes, Vicent Marco Miranda és una figura cabdal per al País Valencià que cal conéixer, difondre i fer-li homenatges, no sols nosaltres, ERPV i EV, com ja fem any rere any, també els qui som ací, gent d’esquerres i republicana, i sobretot tothom que es considere demòcrata" ha reblat Sanxis.  Des d'Intersindical Valenciana, Beatriu Cardona recordava "La voluntat pedagògica de Marco Miranda, com a eina de transformació" i també destacava "la lluita i el conflicte d'interessos entre els jornalers andalusos i els cacics terratinents que Marco va encarar sense complexos, posicionant-se a favor dels més dèbils" Per la seva part, Toni Infante, representant la Plataforma del Dret a Decidir, ha fet un paral·lelisme entre la convulsió política i l'auge de l'autoritarisme de principis del segle XX, i l'augment del neofeixisme en el segle XXI que estem vivint. "Marco Miranda, ha de ser un referent de la societat valenciana actual enfront del triumvirat neofranquista que avança en l'estat espanyol".

EL DERECHO A VOTO EN LAS EUROPEAS

Los ciudadanos y las ciudadanas procedentes de países con convenio de reciprocidad podrán votar en las elecciones municipales del 26 de mayo de 2019.  Eston son los 12 paises que tienen convenio de reciprocidad:   Noruega Ecuador Nueva Zelanda Bolivia Colombia Chile Perú Paraguay Islandia Cabo Verde Trinidad y Tobago Corea del Sur ¿Qué condiciones debo reunir? Ser mayor de dieciocho años el día de la votación y no estar privado del derecho de sufragio activo. Estar inscrito en el padrón municipal de habitantes. Disponer de la autorización de residencia en España. Haber residido legalmente en España durante 5 años (3 años en el caso de Noruega). ¿Cuáles son los plazos? El plazo de presentación de las solicitudes finaliza el 15 de enero de 2019. ¿Dónde puedo inscribirme? Por internet. Por correo postal. Personalmente en tu ayuntamiento. ¿Cómo lo hago por correo postal? Hay que enviar la respuesta a la carta recibida por correo postal directamente a la delegación provincial de la Oficina del Censo Electoral, sin necesidad de franqueo. ¿Cómo lo hago en el Ayuntamiento? Dirígete a la Oficina de Atención al Ciudadano de tu ayuntamiento y allí te darán el formulario para llenarlo y tramitar la solicitud. ¿Cómo lo hago por internet? Es necesario que tengas el Número de Identificación de Extranjero (NIE) y haber recibido una comunicación por correo postal de la Oficina del Censo Electoral (OCE) con la clave CTT. El NIE y la CTT recibida te permitirán acreditar tu identidad y hacer el trámite de manifestación de voluntad de voto. Si tienes estos datos, accede al siguiente enlace y pulsa "Acceder". Identifícate con el NIE y el CTT y pulsa "Aceptar". Una vez se registre, revisa los datos y clica en "Pulse aquí" para declarar tu intención de voto. Marca Sí en la casilla para manifestar tu intención de voto en las elecciones municipales. Pulsa "Aceptar".¡Ya has hecho la solicitud! Pulsa en "Pulse aquí" para obtener el justificante y terminar la gestión.

Reunió amb representants de la plataforma CIEsNO i CEAR

ESQUERRA REPUBLICANA DEL PAÍS VALENCIÀ VISITA EL CIE DE SAPADORS

ERPV  07/12/18 El president d’Esquerra Republicana del País Valencià, Josep Barberà, va acompanyar els senadors Josep Rufà, Xavier Castellana i Robert Masih en una visita al CIE de Sapadors la vesprada de dimecres. El d'Esquerra és el primer grup polític que visita les instal·lacions del Centre d’Internament d’Estrangers de València.   La visita, de dues hores de durada, va tindre lloc després d’una reunió amb representants de CEAR i de la Plataforma CIEs NO, una reunió valuosa en la qual pogueren obtindre informació sobre els casos dels menors que han passat i estan a aquest CIE així com del malalt infectat pel VIH que hi ha pendent de resolució i de la denúncia d’agressions de fa pocs dies.   La visita al CIE de Sapadors, segons el senador d’Esquerra Republicana Xavier Castellana respon a la tasca de control al govern Espanyol del grup parlamentari republicà al senat. “Auditem que els fets s’adiguen a les paraules. El País Valencià té un grup de 12 senadors que han de vetllar perquè la tasca de govern es faça. El respecte dels drets no es limita a les paraules, sinó als fets”.   Al llarg de dues hores, els senadors i el president d’ERPV han visitat totes les dependències del Centre d’Internament d’Estrangers i han pogut parlar amb alguns dels interns així com membres de la Creu Roja. A l’eixida han manifestat que portaran al senat totes les qüestions sobre les quals cal tindre més dades, sobretot, en aquelles que tenen relació amb el respecte dels drets fonamentals. En aquest sentit, Josep Barberà ha explicat que “acaben d’alliberar 5 menors. Això vol dir que ací hi ha hagut menors, quan la llei ho impedeix”.   El senador republicà Xavier Castellana ha reivindicat la tasca d’Esquerra en la defensa dels drets humans des de les institucions “Som internacionalistes i defensem els drets humans arreu el món. Com a grup d’Esquerra Republicana el nostre àmbit d’actuació és el País Valencià, Catalunya i les Illes.

STOP VIOLÈNCIES. Per una República feminista

Diumenge que ve, 25 de novembre eixim als carrers per palesar el rebuig a totes les violències que encara avui s'exerceixen contra les dones, Ho farem a tots els pobles i ciutats on hi ha convocada manifestació. S'espera que la de València siga una gran manifestació, un gran crit contra la violència masclista que ens deixa la xifra de 22 assassinats de dones als Països Catalans. Al final d'aquest post trobareu les manifestacions i concentracions que hi ha convocades arreu el País Valencià, informació que anirem actualitzant.  Aquest és el manifest d'Esquerra contra la violència, o millor les violències, masclistes:    El 25 de novembre, dia contra la violència envers les dones, volem manifestar el rebuig cap a qualsevol tipus de violència masclista i fer un pas més en el compromís per erradicar aquesta xacra. La violència patida per les dones es manifesta de moltes maneres i és una conseqüència, i un instrument alhora, de la desigualtat entre homes i dones, el poder dels segons sobre les primeres i les relacions jeràrquiques de gènere que existeixen. Denunciem i visibilitzem aquestes situacions any rere any, però malauradament, lluny de disminuir, les múltiples agressions i les situacions de vulnerabilitat que pateixen les dones segueixen sent habituals.  Aquest any s’han produït 22 feminicidis als Països Catalans, però els assassinats masclistes són tan sols la punta de l’iceberg. La violència masclista inclou la violència sexual, la violència econòmica, la violència simbòlica i totes aquelles situacions de discriminació patides per les dones per motiu del seu gènere. I és una violència que no diferencia entre edats, classes socials, procedències o altres estructures socials: afecta a totes les dones. A més el  2018 ha estat marcat per l’empresonament i l’exili de polítiques i polítics. Aquesta situació també ha generat una doble violència i discriminació, ja que el tracte donat pels mitjans a les preses i exiliades polítiques ha tingut una clara marca de gènere, destacant-les per les seves relacions familiars i afectives i no per l’activitat política per la qual estan patint conseqüències.

OBRIM DE NOU INSCRIPCIÓ PER ANAR A LLEDONERS.

Despús demà dijous 1 de novembre, pugem a Lledoners des del País Valencià. La nostra intenció era pujar amb un autobús des del País Valencià i tancar la inscripció el passat 23 d'octubre. La realitat però, ha fet que s'apunte més gent de la que cap en un autobús. Per aquest motiu hem decidit obrir  de nou la inscripció, de manera que cap persona que tinga la voluntat d'acudir a l'acte de Lledoners en suport als presos polítics puga fer-ho.  El viatge, com ja informarem, té un preu simbòlic de 5€ i farà 5 parades de sud a nord del País Valencià: Ací teniu els llocs i els horaris: 07.45 h CREVILLENT. Passeig Fontenay 09.15 h ONDARA. Bar Fratelli. Avinguda d'Alacant, 94 10.30 h VALÈNCIA. Expo Hotel. Avinguda Pius XII, 4 12.00 h CASTELLÓ. Estació d'Autobusos. Carrer del pintor Oliet, s/n. 13.00 h BENICARLÓ. Benzinera estació de servei AP-7. Si voleu acompanyar-nos, heu de reservar plaça a administraciopv@esquerra.cat No tancarem la inscripció perquè NO PERMETREM QUE CAP VALENCIÀ ES QUEDE SENSE PODER ANAR A LLEDONERS Divendres 2 de novembre farà un any que Oriol Junqueras i Quim Forn estan a la presó. Farà un any que l'estat espanyol va optar per la repressió empresonant el govern legítim de Catalunya.  Volem fer sentir la nostra veu, alçar el crit contra la injustícia comesa amb les 9 persones empresonades per defensar la voluntat del poble català. El País Valencià ha mostrat la seua solidaritat i indignació des del primer dia i per això assistim a l'acte de dijous a Lledoners. L'acte duu per lema "1 any d'injustícia, 1 any de perseverança" i en ell participaran diverses personalitats del món polític, associatiu i cultural, com ara Pere Aragonès, Strombers, Josep M. Mainat, Núria Picas, David Fernàndez, Jordi Margarit i algunes sorpreses més.  Fem que els presos polítics senten el nostre escalf i suport. Fem que l’esplanada de Lledoners siga un clam de llibertat, de justícia i de democràcia.  

59è Aplec del Puig a la Muntanyeta de la Patà

Aquest diumenge, 28 d'octubre el republicanisme valencià d'esquerres s'ajunta a la Muntanyeta de la Patà per celebrar el  59è Aplec del Puig.  A partir de les 11 del matí ens trobarem a la Muntanyeta per gaudir de la fireta d'entitats i retrobar amistats. L'acte polític començarà a les 12 del migdia i estarà conduït per la prestigiosa i coneguda escriptora Gemma Pasqual, perquè a Esquerra entenem que cultura i política van de la mà  i mai no s'haurien de deslligar. En l'acte polític prendràn la paraula Rut Rivas, diputada al Parlament de Catalunya i membre del Jovent Republicà que previ a l'Aplec haurà celebrat la seua assemblea, el jurista i President del Consell preautonòmic Josep Lluís Albinyana, i Josep Barberà, president d'Esquerra Republicana del País Valencià. La cloenda serà també cultural i comptarem amb l'actuació del cantautor de La Vilavella Josep Lluís Notari.  Com cada any, l'Aplec finalitzarà amb un dinar de germanor al voltant d'una paella. El dinar està obert a tota persona que li vinga de gust compartir conversa i aspiracions polítiques en una jornada reivindicativa per al País Valencià.  Si voleu acompanyar-nos al dinar només heu d'enviar un correu a administraciopv@esquerra.cat i fer la reserva. El preu del dinar és de 14€.  Què vas a fer diumenge? Vine a l'Aplec del Puig.

El Congrés aprova la proposició d'Esquerra per a l'autoconsum fotovoltaic sense càrregues per al sector agrícola

Madrid, 17 d’octubre del 2018   El Congrés aprova la proposició d'Esquerra per a l'autoconsum fotovoltaic sense càrregues per al sector agrícola   La comissió de Transició Energètica del Congrés de Diputats ha aprovat aquest dimarts una proposició no de llei d'Esquerra Republicana per fomentar l'autoconsum elèctric al sector agrícola ‘sense cap tipus de càrrega o peatge’, ja que s'entén que la seva generació i consum, sigui de manera immediata o emmagatzemada en bateries, ‘no té perquè contribuir els costos del sistema elèctric perquè, de fet, no l'utilitza’.   És el que ha destacat el diputat portaveu d'Esquerra a la comissió, Joan Capdevila, que ha defensat la proposta i que finalment s'ha aprovat amb l'única abstenció del PP i amb una esmena transaccional pactada amb PSOE i Unidos Podemos. Segons Capdevila, ‘venim d'un marc regulador que és desincentivador per a les renovables’, amb traves admnistratives, tècniques i econòmiques ‘que contradiuen els objectius mediambientals de l'Acord de París’, ha dit.   El sector agrícola concentra ara mateix el 25% de les instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic que hi ha a l'Estat. Representa en conjunt uns instalació de 25 MW de potència, que permeten als seus titulars un estalvi del 60% de la factura elèctrica. ‘Si valorem el pes del sector agrícola en l'economia i el gran consum elèctric que genera, és evident que l'aposta per l'autoconsum és un factor clau per a la millora de la competitivitat i pot tenir efectes positius en cadena’.   Més enllà dels incentius econòmics, el diputat republicà també ha posat en valor els beneficis per al medi ambient de l'autoconsum fotoltaic: ‘Per cada MW generat d'aquesta manera s'evita l'emissió de 256 quilos de CO2 a l'atmosfera’, ha resumit Capdevila.   La proposició no de llei aprovada també preveu la possibilitat que la gestió d'aquestes instal·lacions pugui anar a càrrec de tercers, obrint la fórmula de l'autoconsum compartit, i que els excedents puguin ser destinats a la xarxa i remunerats d'acord amb el valor de l'energia en cada moment.