País Valencià

Notícia

COMUNICAT D’ESQUERRA REPUBLICANA DEL PAÍS VALENCIÀ DAVANT LA SENTÈNCIA DEL TS.

"... Ens costa treure’ns del cap les persones empresonades i les seues famílies, persones que han posat per davant dels seus interessos les seues conviccions i la seua integritat política. Cal seguir defensant el dret a la independència dels pobles amb fermesa de manera cívica i pacífica" Josep Barberà


Aquest matí s’ha confirmat el que tots sabíem per les filtracions del Tribunal Suprem a la premsa aquest cap de setmana. Vora cent anys de presó per a les preses i els presos polítics catalans.

No per esperada resulta menys cruel la sentència. En aquests moments de tristor, i també d’ignomínia i d’indecència política i judicial, el nostre pensament està els companys i companyes que veuen com l’aparell repressor de l’estat vessa sobre ells la seua venjança.

Avui, Esquerra Republicana del País Valencià està amb Oriol Junqueras, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa, Carme Forcadell Jordi Cuixart, Jordi Sánchez, Meritxell Borràs i Santi Vila. Abans de res i sobretot, volem palesar tot el nostre suport i alè a les seues famílies, a les parelles, fills i filles.

El patiment d’aquestes famílies però, és també el patiment de tot el poble català que rep d’aquesta manera la venjança de l’Estat espanyol. Per al president d’ERPV, Josep Barberà «avui és un dia trist, molt trist. Ens costa treure’ns del cap les persones empresonades i les seues famílies, persones que han posat per davant dels seus interessos les seues conviccions i la seua integritat política. Cal seguir defensant el dret a la independència dels pobles amb fermesa de manera cívica i pacífica».

El País Valencià no pot romandre callat davant d’aquesta agressió a la democràcia. No podem deixar de pensar que els valencians estarem en la mateixa situació el dia que reivindiquem el dret a triar el nostre futur, el nostre dret a gestionar els nostres recursos.

Avui ha quedat clar que allò que posa el dit a la nafra de l’Estat és el rebuig a la monarquia i la possibilitat de trencar amb la unitat territorial.

No podem seguir amb les mitges tintes. Amagar el cap baix l’ala és hui d’una indecència difícil de suportar.

Per això encoratgem la gent a manifestar pacíficament i cívica el seu rebuig a la sentència i a un procés sustentat en les falses acusacions.

Avui més que mai demanem la llibertat de les preses i els presos polítics i convoquem a fer concentracions arreu el País Valencià.

Aquestes són les localitats on convoquem concentració, de moment:

Alacant 19h davant l’estació de RENFE
Pedreguer 20h davant Ajuntament
Gandia 20h davant Ajuntament
València 19h plaça Ajuntament
Benifairó de les Valls 19,30h davant Ajuntament
Castelló 20h plaça Ajuntament
Benicarló 19h plaça Ajuntament