País Valencià

Notícia

Perquè les dones volem ser lliures, no valentes. El 25N eixim al carrer!

Avui i cada dia, volem manifestar el nostre rebuig cap a qualsevol tipus de violència masclista i fer un pas més en el compromís per eradicar aquesta vulneració de Drets Humans.
Volem denunciar fermament la violència que pateixen les dones i que es manifesta de moltes maneres com una conseqüència, i un instrument alhora, de la desigualtat entre homes i dones, i de les relacions de dominació que existeixen.

La violència masclista inclou la violència sexual, la violència econòmica, la violència simbòlica i totes aquelles situacions de discriminació patides per les dones pel simple fet de ser-ho. I que no diferencia entre edats, classes socials, procedències o altres estructures socials. El degoteig constant d’assassinats no és més que la punta de l’iceberg d’una problemàtica estructural de la nostra societat. Enguany s’han produït 32 feminicidis als Països Catalans.

I és per això que volem un estat amb una base feminista, una República Valenciana que prioritze acabar amb les violències envers les dones, no només els casos més visibles, com els assassinats i les violacions, sinó també les violències quotidianes que passen més desapercebudes i que són més difícils d’atacar però que legitimen i reforcen un sistema discriminatori. Una República Valenciana amb polítiques públiques encaminades a la prevenció centrada en l’educació afectivo-sexual que genere noves maneres de relacionar-se.

L’única manera d’assolir els nostres objectius feministes és implicant-nos, transformant-nos en agents transformadors, des de la ciutadania fins a les institucions públiques, per garantir els drets de les dones i la denúncia de les violències masclistes. Volem una societat de dones i homes lliures on la violència contra les dones en cap cas estiga legitimada sinó que es condemne i es rebutge. Perquè les dones volem ser lliures, no valentes.

Per aquests motius instem a les administracions locals de tot el País Valencià, a les Diputacions, a la Generalitat Valenciana i al govern d'Espanya a avançar en la defensa real de la igualtat i la llibertat de les dones.

- Promovent la modificació del Codi Penal per revisar la tipificació del delicte d'abús, de manera que s'evite veure com es dimonitzen les dones assetjades i violades quan es condemna els agressors per abús.

- Avançant en el dret de les dones a decidir sobre el seu cos amb l'assoliment de l'avortament lliure i gratuït per a totes.

- Duent a terme una reforma educativa que contemple la formació i l'educació en la igualtat de tots els gèneres. 

Des d'Esquerra Republicana del País Valencià donem suport a la convocatòria del Moviment Feminista de València i al seu manifest que trobareu en aquest enllaç i vos animem a asistir a les manifestacions que tindràn lloc el pròxim dilluns 25N.