País Valencià

Notícia

Arnau: els 100.000 milions d'euros de rescat es traduiran en més retallades per als valencians.

Davant l'anunci del ministre d'economia i competitivitat, Luis de Guindos sobre el rescat al sistema bancari espanyol, la Secretària General d'Esquerra Republicana del País Valencià, Núria Arnau, ha afirmat que "el forat per la mala gestió del sistema financer que sempre han negat des del govern ha pujat finalment als 100.000 milions d'euros que l'eurogrup ofereix a l'Estat Espanyol. Davant aquesta situació no s'entén la negativa del govern espanyol d'obrir una comissió d'investigació per depurar responsabilitats d'aquesta crisi financera que els ciutadans no hem provocat i que estem pagant a cop de retallada". 

Per a Arnau "aquests 100.000 milions d'euros de fons que s'injectaran a les entitats financeres a través del FROB computaran com a deute de l'Estat Espanyol i els interessos que aquest genere com a dèficit per a enguany. Ja sabem de què va el joc, es destinen recursos públics al rescat de les entitats financeres que han gestionat d'una manera pèssima i sense control i després els ciutadans paguem els plats trencats amb retallades i el desballestament dels serveis públics que tant ens han costat d'aconseguir". 

Segons la dirigent republicana "aquest rescat plou sobre mullat després del rescat de Bankia per part de l'Estat. Davant la greu situació que s'ha generat, ni tant sols el president del govern, Mariano Rajoy és capaç de donar la cara per explicar el rescat, mentre el ministre d'economia intenta amagar que aquest rescat ens afectarà d'una manera cabdal. A més als valencians ens afecta d'una manera especialment greu perquè a més de les noves retallades que provocarà aquest rescat continuem patint un espoli fiscal de pràcticament 6000 milions d'euros a l'any. Portem "rescatant" Espanya des de fa més de 300 anys, mentre ells ens tracten com una colònia tributària".

Per a Arnau "aquest rescat és una mostra més de la incapacitat manifesta d'Espanya per a gestionar la crisi. El seu únic interès és seguir fent negoci amb la privatització de serveis públics a costa del nostre benestar. És el moment que els valencians puguem tenir capacitat de decidir sobre els nostres impostos i sobre el model productiu que necessitem i que Espanya ha destruït. A més, Espanya ha engegat una ofensiva recentralitzadora amb el pretext de la reducció del dèficit que està deixant al descobert l'enganyifa de l'Espanya de les autonomies, cada dia més fícticia i virtual. Per a sortir de la crisi el nostre millor instrument serà un Estat Propi i per això seguirem treballant per assolir la necessària majoria social", ha sentenciat.