País Valencià

Notícia

Tercer #novullpagar popular, el 17 de juny

#novullpagar
#novullpagar
Diverses entitats, organitzacions i partits polítics fem una crida a la societat valenciana perquè se sume de nou públicament a la campanya #novullpagar. El proper 17 de juny, diumenge, se’n celebrarà la tercera edició popular.

D'aquesta manera volem mostrar el rebuig a continuar pagant unes infraestructures que ja hem pagat sobradament amb els nostres impostos des de la seua construcció i que estan àmpliament amortitzades amb els elevadíssims preus dels peatges i els favors dels diferents governs que n’han anat ampliant contínuament les concessions. A més, volem denunciar que aquesta situació és un greuge comparatiu amb d’altres territoris de l'estat espanyol que gaudeixen d'infraestructures públiques de qualitat sense haver de pagar peatges.

D'aquesta manera, els convocants fem una crida a participar, el proper 17 de juny, diumenge, a la nova jornada de mobilització popular davant dels principals peatges del País Valencià (Sagunt, Algemesí, Xeresa, la Vila Joiosa o Benicarló). Per a aquesta tercera jornada reivindicativa i festiva, hi ha previst un esmorzar popular després del #novullpagar col·lectiu.

Els representants de les entitats adherides a la campanya han remarcat que a hores d’ara no els consta que cap dels participants als #novullpagar populars, ni cap dels valencians i les valencianes que quotidianament i amb normalitat practiquen el #novullpagar, haja rebut cap multa o requeriment, i recalquen que el fet de no pagar el peatge no és cap delicte o falta. Igualment, han recordat que ofereixen cobertura legal conjunta mitjançant Prou Peatges si arribara algun requeriment als participants en la iniciativa.

Les entitats convocants, a més, han exigit la supressió dels actuals peatges, ja que les autopistes estan sobradament amortitzades i ara els usuaris paguen únicament per a engreixar els comptes de les concessionàries de les autopistes mentre, alhora, es desenvolupen noves infraestructures que serien innecessàries si s’alliberaren les vies existents, com és el desdoblament de la N-340 a Castelló, a Oliva o a Benissa, que comporten, a sobre, un impacte innecessari per al nostre territori.

Ja n’hi ha prou, de peatges abusius. El 17 de juny ho tornarem a dir ben clar: #novullpagar.

 
–-
Esquerra Unida del País Valencià
Esquerra Republicana del País Valencià
Moviment de Defensa de la Terra
Partit Socialista d'Alliberament Nacional
Solidaritat per la Independència
Intersindical Valenciana
Societat Coral El Micalet