País Valencià

Notícia

Esquerra Republicana del País Valencià participa a la tercera jornada del #novullpagar

#novullpagar, ap7, peatges, autopistes

Nombrosos militants d'Esquerra Republicana del País Valencià, han participat avui en la tercera jornada de la campanya cívica #novullpagar contra els peatges. Els militants republicans han realitzat l'acció a diversos peatges del País Valencià tal i com en les jornades anteriors per tal de protestar contra els peatges de l'AP7 que ja hem pagat els valencians, i la resta de ciutadans dels Països Catalans sobradament amb els nostres impostos i que ara només serveixen per a engreixar els comptes de les empreses concessionàries.

Per a Núria Arnau, Secretària General d'Esquerra Republicana del País Valencià, "la gent d'Esquerra hem estat des de l'inici de la campanya del #novullpagar. Per a nosaltres els peatges al País Valencià i als Països Catalans, són més que un peatge en una carretera, són una part més del preu que hem de pagar per seguir a Espanya, mentre a d'altres parts de l'Estat gaudeixen de millors infraestructures, gratuïtes, i sovint pagades amb els diners provinents de l'espoli fiscal que patim els valencians".

Per a la dirigent republicana, "les concessions a les autopistes, com les que s'han fet a Abertis han servit com a prevenda política per a diversos governs, i s'han perllongat molt més enllà del temps necessari per a amortitzar l'obra com a favor polític. A més per tal d'evitar el rescat de peatges, com els que demanem des d'Esquerra Republicana amb el fons de rescat des de l'any 2000 als Pressupostos Generals de l'Estat, s'han realitzat infraestructures innecessàries que han malmés més encara el territori"

Arnau ha recordat que "diverses entitats hem engegat la defensa jurídica de les persones que puguen ser multades per secundar la campanya. Des d'Esquerra Republicana, hem iniciat a més un seguit d'iniciatives parlamentàries per tal d'esbrinar el negoci que tenen les concessionàries amb les autopistes que tenim a casa nostra, fins al punt que usen la Guàrdia Civil com a agents d'Abertis i contra un moviment cívic i pacífic. Els independentistes seguirem endavant amb la campanya malgrat l'assetjament policial"  ha sentenciat.