País Valencià

Notícia

Cerdà: Per nosaltres la disjuntiva és clara o Països Catalans o colònies tributàries d'Espanya i França

El president d'Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà ha volgut reivindicar la figura de Joan Fuster, avui que es commemora el vinté aniversari de la seua mort. Per a Cerdà "Fuster va suposar un gir copernicà per als valencians, en pensar-nos com a nosaltres mateixos, i sense la voluntat de l'etern encaix amb Espanya i indestriables de la resta de la nació catalana. Una altra de les seues grans aportacions ha estat aplegar tot el pensament republicà valencià i posar-hi ordre llegant-nos un bagatge intel·lectual que el converteix en un dels pensadors de referència del segle XX"

Cerdà ha volgut reivindicar el pensament polític fusterià en aquesta data. "Com bé deia Fuster O els països catalans ens refem en la nostra unitat o serem destruït com a poble, per molt que contra aquesta idea sempre hi seran el regionalistes de tota mena i l'espanyolisme de sempre, que és conscient que els Països Catalans són inassumibles i impossibles d'encaixar amb Espanya, cosa que si passarà per separat i això posa en risc molt dels seus negocis amb Espanya.

Per a Cerdà "revertir 400 anys de consciencies "particulars" en només 50 no és una exigència raonable, només una excusa de malpagadors per a aquells que ja han decidit que dividits som més fàcils d'assimilar. Cadascú és molt lliure de parlar o no dels Països Catalans, qui vol fer-los en parla i qui no vol fer-los o els negue o en malparla. Nosaltres, tenim la voluntat de construir-los. Hi ha qui la té i hi ha qui no la té. Per nosaltres la disjuntiva és clara: o Països Catalans o colònies tributàries d'Espanya i França, Cadascú que trie. Per nosaltres l'autonomisme no és l'avantsala del soberanisme, ans al contrari, és més bé una altra visió d'Espanya".

Coincidint amb aquest vinté aniversari, la iniciativa "Nosaltres els Fusterians" integrada per Esquerra Republicana del País Valencià, El Moviment de Defensa de la Terra, El PSAN i Solidaritat per la Independència han convocat un homenatge a Fuster al cementeri de Sueca a les 18.30, i posterioment un acte a la Casa de la Cultura.