País Valencià

Notícia

La plataforma #novullpagar del País Valencià anuncia la defensa conjunta de les sancions i anima a continuar amb la campanya

#novullpagar
#novullpagar
Els impulsors de la campanya #novullpagar al País Valencià, Esquera Unida, Esquerra Republicana, Partit Socialista d'Alliberament Nacional, Moviment de Defensa de la Terra, Solidartat per la Independència i Intersindical Valenciana han anunciat la defensa conjunta de les sancions que alguns dels participants han rebut ens els darrers dies. Els impulsors han volgut destacat l'arbitrarietat en l'enviament de les multes ja que no s'han enviat a tots els participants, ni en tots els dies de convocatòria ni a tots els vehicles, ni tant sols s'han notificat de forma feafent .

Els i les representants de les diferents entitats també han destacat la desproporció de les sancions, ja que en tots els casos s'ha imposat el màxim possible , en unes multes que a més a més no s'ajusten a la llei, per ser anònimes, ja que no consten a la denuncia ni la identificació dels agents (en molts dels casos ni tant sols presents en el moment de realitzar l'acció ), ni tampoc del particular que suposadament denuncia. A més, els impulsors han volgut destacar que la majoria de sancions són per no respectar el senyal r-200 Peatge, un senyal que no existeix al nomenclàtor oficial i que a més l'article 153 obliga a aturar-se, cosa que tots els vehicles han fet, però no diu res de pagar.

Davant aquests fets, les diferents organitzacions han organitzat mecanismes de defensa jurídica conjunta. Durant els propers dies es publicaran a la pàgina de la plataforma (http://www.facebook.com/novullpagarPV) els models de reclamació dels casos que s'han rebut així com les instruccions per a fer convenientment el recurs administratiu. A més la plataforma ha activat l'adreça de correu electrònic novullpagarpv@gmail.com per a aquells supòsits que no s'ajusten als models o per a resoldre qualsevol dubte que puga sorgir.

Les entitats convocants, a més han destacat la seua voluntat de seguir endavant amb la campanya tot i l'intent de dissuació i ha animat a la societat valenciana a plantar cara contra aquest abús per unes infraestructures que ja hem pagar sobradament amb els nostres impostos.