País Valencià

Notícia

Cerdà: 'les mesures del govern espanyol són un càstig a les classes baixes i mitjanes que escanya l'estat del benestar i retalla el sistema democràtic'

Agustí Cerdà
Agustí Cerdà
El president d'Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, ha criticat aquest matí les dures mesures anunciades hui pel president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, per reduir el dèficit i complir amb les exigències europees. En paraules de Cerdà, les mesures anunciades per Rajoy són 'un càstig a les classes baixes i mitjanes que escanya l'estat del benestar i retalla el sistema democràtic, mentre protegeix els més rics'.

Segons el dirigent republicà, 'apujar l'IVA, retallar més encara el salari dels funcionaris o reduir les prestacions d'atur són mesures gravíssimes que ens aboquen a un empobriment de la població i que afecten directament les classes baixes i mitjanes, el seu benestar i els seus drets socials, a més de reduir la capacitat adquisitiva de la població i, per tant, dificultar la recuperació econòmica'.

Per a Cerdà, aquestes mesures 'són una retallada a la democràcia' ja que, segons el dirigent republicà, 'reduint les competències del ajuntaments i ampliant les de les diputacions, el PP està reforçant uns òrgans obsolets que es crearen temps del cacics i que ni tan sols tenen un mètode d'elecció directa per part de la ciutadania'. En paraules del dirigent republicà, 'la reducció del 30% dels regidors locals perjudica els partits minoritaris i el pluralisme polític, mentre amb la reducció de competències dels ajuntament el govern espanyol carrega contra l'administració i els serveis de proximitat, reforçant la recentralització'. Pel que fa a la retallada a partits polítics i sindicats, el president d'ERPV l'ha valorat com 'un atac als mecanismes de representació i defensa dels drets dels ciutadans i dels treballadors en un context en què són més necessaris que mai'.

Per a Cerdà, 'amb la que està caient, ser independentista és una opció de sentit comú. Front aquest atac del govern espanyol a la democràcia i al benestar social, l'única opció que ens queda als ciutadans dels Països Catalans és la independència'