País Valencià

Notícia

El portaveu d’Esquerra al Congrés li reclama que passe per les urnes perquè aplica unes mesures que res no tenen a veure amb els compromisos de campanya

  • Alfred Bosch
El portaveu d’Esquerra Republicana al Congrés, Alfred Bosch, ha plantejat avui a Mariano Rajoy que 'convoque a les urnes, li agrade o no' i que opte per 'sortir de la crisi amb democràcia'. Bosch ha recordat que 'Washington afirmava que ningú, ni el millor dels presidents, no té dret a treure diners si no és sota consentiment i per millorar els serveis' i 'vostès fan el contrari: sostreuen els diners de la gent, sense consentiment previ (no entrava en el seu programa electoral) i en comptes de serveis i benestar ens llancen malestar'.

Segons Bosch, 'diuen que no hi ha alternatives, però no és cert, i els podem oferir de bona fe com a mínim 10 fórmules per combatre la crisi, cap de les quals vetada per les institucions europees. Podrien perseguir el frau fiscal, no amnistiar els fraudulents; perseguir el frau en l'IVA; crear un impost sobre grans fortunes, una taxa sobre transaccions financeres internacionals, un impost sobre el patrimoni; cancelar compres d'armament i dispendi en Defensa; deixar d’espoliar països productius com els Països Catalans; no subvencionar autopistes i obres no prioritàries; suspendre privilegis d'alts càrrecs i institucions de l’Estat, més enllà de la congelació de sous de diputats i senadors; o suprimir el Senat'.

Per a Bosch, 'sembla que prefereixen sostenir bancs en fallida amb directius processats i, en contra del que recomanava Washington, imposar cada dia més impostos i servir menys serveis' i ha exigit que 'corregisca les seves promeses i convoque a les urnes. Diga-ho clar: imposaré més impostos i serviré menys serveis, i tot seguit convoque a les urnes. Siga coherent i convoque a les urnes. Ho ha de fer tant si li agrada com si no. Pot retallar inversions, serveis, però no democràcia'.