País Valencià

Notícia

Cerdà: El govern del PP s'ha passat de frenada, només ens queda mobilitzar-nos fins aconseguir que dimitisquen'

Manifestació del 19 de juliol a València
Manifestació del 19 de juliol a València

El president d'Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, ha insistit aquest matí que davant les retallades aprovades ahir al Congrés dels diputats, 'no hi ha esmena que valga, el govern de Rajoy a decepcionat fins i tot els seus propis votants, s'ha passat de frenada i ara només ens queda mobilitzar-nos fins aconseguir que dimitisquen'.

Cerdà, que va participar ahir en a la multitudinària manifestació celebrada a València contra les retallades, ha criticat durament unes mesures que 'abandonen a la seua sort a les classes populars i protegeixen els rics, mentre es carreguen les comunitats autònomes i retallen les llibertats i la democràcia, sense donar explicacions a ningú. Amb aquest colp d'estat encobert, a colp de decret, el PP ha provocat que milers de persones sortiren ahir al carrer exigint la dimissió dels responsables d'aquesta crisi'.

El dirigent republicà ha lamentat també que la Generalitat Valenciana haja sol·licitat acollir-se a l'anomenat fons d'ajuda a les comunitats autònomes, segons ha anunciat aquest matí el vicepresident de la Generalitat, José Císcar. Segons Cerdà, 'ja estàvem intervinguts i ara demanen el rescat, perquè açò no és una altra cosa que un rescat. El PP ha enfonsat el País Valencià amb el seu mal govern i pèssima gestió i ara no saben com sortir-se'n. Que se'n vagen, ja no poden fer les coses pitjor ni tenen cap recolzament'. Per al president d'ERPV, 'ara ens rescataran amb els diners que cada any ens espolien, això si que és un re-pagament en tota regla i un robatori sense precedents, perquè aquest rescat, no ens enganyem, el pagarem amb més retallades'.


Els diputats d’Esquerra abandonen l’hemicicle en la votació de la 'gran retallada de drets'

Per la seua banda, els diptuats d’Esquerra al Congrés, Alfred Bosch, Joan Tardà i Teresa Jordà, van abandonar ahir l’hemicicle en el moment de la votació dels dos Decrets Llei que suposen la major retallada de la història de l’Estat. Ho van fet acompanyats de diputats d'Amaiur, del BNG i del grup de l'Esquerra Plural.

Després d’abandonar l’hemicicle, Alfred Bosch es va preguntar: 'tot aquest patiment per què? On ens porta tant de patiment? A l’enderroc del benestar? A l’anul·lació de l’autogovern? Hem sortit de la votació perquè és una votació que per l’únic que serveix és per a fer-nos retrocedir'.