País Valencià

Notícia

Esquerra celebra el “IV aplec al Castell de Sagunt” el 9 d’octubre

Aplec del 9 d'octubre al Castell de Sagunt
Aplec del 9 d'octubre al Castell de Sagunt
Esquerra-Camp de Morvedre ha celebrat un any més el 9 d’octubre al Castell de Sagunt als acords de dolçaines i tabals en un ambient festiu “pels drets nacionals i socials dels valencians”. Als morvedrins els acompanyaven un any més el portaveu i el secretari d'organització de les JERC, Gerard Coca i Marc Planas.

L’anterior candidat republicà a l’alcaldia de Sagunt, Ximo Graña, ha deixat patent en la seua al·locució el caràcter reivindicatiu d’aquesta diada en destacar que "pengem la bandera pel dret democràtic a l’autodeterminació, com ha passat recentment a Montenegro o Kosovo; i també la bandera de la lluita contra una Reforma laboral que consagra l’acomiadament lliure i respon als interessos del capital internacional".

Per la seua banda, Joan Vea, secretari d'organització de les JERPV-Camp de Morvedre, ha exposat als peus de la Porta d’Almenara les dificultats afegides de la joventut ja que "a la precarietat laboral li hem de sumar la Reforma universitària, l’elitització per no poder compaginar treball i estudis i, encara més, l’aposta per una economia de la rajola i el turisme de platja que obliga a milers de llicenciats valencians a buscar feina fora, mentre arriba mà d’obra barata i sense qualificació".

Aquest aplec a Sagunt començà com una acció en pro del patrimoni cultural de la comarca, prenent-ne com a símbol el Castell. Per açò, Graña va fer saber que Esquerra presentarà en breu al Congrés dels Diputats esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat per la "restauració d’espais del Castell, del Palau Vives en Benifairó o per a la rehabilitació del Patrimoni Industrial del nucli del Port".

Després de la pujada al Castell, la formació republicana assistí a un dinar de celebració a Quartell i a la manifestació convocada per la Comissió 9 d'Octubre a València amb el lema propi de "Per un País Valencià sense màfia".