País Valencià

Notícia

Esquerra participa a la Festa pel Valencià

Diego Gómez, Ernest Benach, Agustí Cerdà, Manolo Picó i Joan Barres a la Festa pel Valencià
Diego Gómez, Ernest Benach, Agustí Cerdà, Manolo Picó i Joan Barres a la Festa pel Valencià
El president d'Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, i el número dos d'Esquerra a la llista per Barcelona, Ernest Benach, junt amb altres dirigents d'Esquerra, van participar a la Festa pel Valencià, l'acte que Escola Valenciana ha organitzat en aquest 9 d'Octubre per commemorar els 25 anys de Trobades.

Els dirigents republicans van felicitar l'organització cívica valenciana per la seua tasca en la normalització del valencià com a llengua vehicular als centres d'ensenyament i així ho van transmetre a Diego Gómez, president d'Escola Valenciana. En paraules de Benach, "veure que Escola Valenciana fa 25 anys i que funciona amb normalitat i qualitat, és una gran notícia i és la millor resposta a les ofensives del PP balear i valencià contra la llengua. Actes com el de hui són la prova que els Països Catalans avancen cap a la normalitat en alguns àmbits".

Durant la festa, celebrada a la Fira de Mostres de València, els alumnes de centenars de centres d'ensenyament en valencià han anat depositant a l'escultura "La clau que obri tots els panys", el seus propis "llibres de les claus" que contenen els materials que s'han treballat a cada centre en relació als valors del valencià, la sostenibilitat, la pau o la interculturalitat. L'escultura, dissenyada per l'artista Manuel Boix especialment per a aquesta ocasió, fa referència al poemari de Vicent Andrés Estellés, al lema de les Trobades 2010 i al llibre-cervell com a contenidor de les claus-valors que es fomenten i s'aprenen als centres d'ensenyament en valencià.

Més de 15.000 alumnes, pares, mares i professorat de sud a nord de les comarques valencianes s'ha reunit a la Festa pel Valencià per reivindicar la clau d’identitat valenciana, la nostra llengua, segons han manifestat els organitzadors.