País Valencià

Notícia

Manifestació del 9 d'Octubre: "Per un País Valencià sense màfia"

Bloc d'Esquerra a la manifestació
Bloc d'Esquerra a la manifestació
Esquerra ha participat a la manifestació del 9 d'octubre a València amb bloc propi i sota el lema "per un País Valencià sense màfia". La tradicional manifestació reivindicativa convocada per la Comissió 9 d'Octubre, de la que Esquerra forma part junt amb els principals partits, sindicats i associacions de l'esquerra valenciana, va recórrer els carrers del centre de la ciutat, malgrat l'amenaça de pluja, amb la participació de milers de persones arribades d'arreu del País Valencià.

Aquest any, a més del caràcter lúdic i festiu propi d'una diada que commemora l'entrada a la ciutat de València de Jaume I ara fa 722 anys, la marxa ha tingut un fort caràcter reivindicatiu. Concretament, la normalització de l'ús del valencià a l'ensenyament, l'administració i la vida pública, la ineficàcia del Govern del PP per fer front a l'actual crisi econòmica que afecta de manera especialment greu el País Valencià, i en general, la reivindicació dels drets nacionals i socials del poble valencià han estat les claus de la jornada.

"L'hegemonia de l'espanyolisme aconseguit pel PP ens ha fracturat com a societat i ha portat de la mà la corrupció i els abusos de poder. Cal dotar-nos com a societat dels anticossos necessaris per defendre'ns d'aquests abusos, articular-nos contra la màfia i pel País, i aquesta manifestació és la mostra de les energies de bona part de la societat valenciana en aquesta direcció", va declarar Agustí Cerdà, president d'ERPV.