País Valencià

Notícia

Esquerra-Almassora denuncia el consistori per la seua falta de transparència respecte al Pla Exterior d'Emergència del polígon El Serrallo

salvador, vilar, almassora
Salvador Vilar
Esquerra-Almassora ha denunciat l'actitud del consistori del municipi en relació a la informació pública del pla exterior d'emergència del polígon El Serrallo, per considerar-la "interessada, amb l'únic objectiu de treure rendiment electoral, però sense solucions reals a llarg termini", ha dit Salvador Vilar, secretari de Relacions Municipals d'Esquerra-Almassora.

L'alcalde del municipi, el popular Vicente Casanova, ha declarat a la premsa que s'ha reunit amb la Direcció General d'Emergències de la Conselleria de Governació per reclamar "l'agilització de la comunicació als veïns del pla d'emergència exterior del polígon El Serrallo" (publicat a El Levante el 18 de novembre). Per a Vilar, aquestes declaracions "són gaites per demostrar que es preocupen i sortir a la foto, quan en realitat no fan altra cosa que enganyar als ciutadans i ciutadanes d'Almassora".

Esquerra Republicana, a través de la sectorial de Relacions Municipals, es va dirigir a l'Ajuntament de la població demanant saber si hi havia alguna partida econòmica (i en cas de no haver-la, crear-la) dins els pressupostos municipals per editar i facilitar la informació necessària al veïnat sobre el citat pla d'emergència. "La seua respota va ser tan simple com que aquesta gestió no era competència de l'Ajuntament, ja que les empreses es troben al terme municipal de Castelló", ha explicat Vilar, qui ha afegit que el 8 de novembre es va tornar a sol·licitar aquesta informació perquè "en cas d'accident a la planta pretroquímica del Serrallo els veïns de la platja d'Almassora, que confronta amb el polígon, es veurien afectats i per tant l'Ajuntament ha de ser responsable de comunicar les mesures d'emergència".

El dirigent republicà ha recordat l'existència de la Plataforma contra l'ampliació del Serrallo, que Esquerra recolza, i que el cas s'ha portat a la Fiscalia General de l'Estat per part d'Esquerra Republicana per analitzar l'estat actual de la planta. "Ara, quan estem ja en portes d'eleccions, és molt bonic parlar de l'urgent i necessari per després deixar caure el tema al calaix de l'oblit, com ha demostrat aquest consistori en totes les seues actuacions al respecte. Des d'Esquerra ens comprometem a seguir treballant per garantir la seguretat dels veïns d'Almassora, estarem aquí, serem la pedra en la sabata per emprenyar-los i que deixen de burlar-se del nostre poble i dels seus ciutadans", ha conclòs Vilar.