País Valencià

Notícia

Cerdà: 'l'aposta d'Esquerra al País Valencià passa per configurar un un espai comú, d'ample espectre, de les forces d'esquerra i valencianistes'

Presentació del llibre al Port de Sagunt
Presentació del llibre al Port de Sagunt
Esquerra ha presentat aquest dissabte al Centre Cívic del Port de Sagunt D’un país que ja anem fent, llibre fruit de la 1ª Conferència d’ERPV aprovada al juny de 2010. Durant la presentació, el secretari d’organització d'Esquerra-Camp de Morvedre, Ximo Graña, s’encarregà de mostrar les dades sobre 'l’expoliació fiscal que patim valencians, catalans i balears per part de l’Estat espanyol, des de la instauració de la monarquia borbònica fa 300 anys'. Entre d’altra informació, Graña feu un repàs sobre les repercussions negatives als diferents sectors econòmics valencians 'fruit d’obligar-nos l’Estat a pagar un 6,4% del PIB per càpita quan, en realitat, les balances fiscals publicades al 2005 diuen que els valencians hauríem de rebre la solidaritat interterritorial en què es basa la Llei de Finançament de les Comunitats autònomes, la LOFCA'.

Després de la part econòmica, tingué lloc la presentació política de l’aposta d’Esquerra per configurar un espai comú a les forces d’esquerra i valencianistes, d’ample espectre, és a dir, 'des dels municipis, a les grans ciutats i al Congrés, a l’estil de la Nafarroa Bai de Navarra' segons Agustí Cerdà, candidat autonòmic per ERPV.

Finalment, durant l'acte organitzat per Esquerra-Sagunt, es presentà també el butlletí dels 4 anys de vida d’Esquerra a la ciutat, una 'mostra de la feina realitzada durant aquesta legislatura a pesar de no tindre representació al consistori', va explicar Graña.

Esquerra continua programant presentacions del llibre al llarg del país, actes pensats com una ocasió per compartir el projecte polític d'Esquerra amb els ciutadans i ciutadanes dels pobles i ciutats valencians. Les properes presentacions del llibre D'un País que ja anem fent tindran lloc a Riba-Roja, el dijous 31 de març, i a Cullera, el divendres 1 d'abril.