País Valencià

Notícia

El Síndic de Greuges insta a l'Ajuntament d'Almassora a facilitar les actes dels plens tal i com demanava Esquerra

salvador, vilar, almassora
Salvador Vilar
L'Ajuntament d'Almassora ha acceptat la resolició per la que el Síndic de Greuges, José Cholbi, insta a aquesta institució a que 'extreme al màxim el deure de donar resposta expressa als recursos administratius de reposició que presenten els ciutadans i ciutadanes dins del termini establert per la llei'. D'aquesta manera s'ha resolt la queixa presentada pel secretari de política municipal d'Esquerra-Almassora, Salvador Vilar, davant la manca de resposta a les sol·licituts presentades demanat que es feren públiques les actes dels plens del consistori.

Per a Vilar, la resolució suposa 'el punt i final a una llarga història de censura a la que ha estat sotmessa tant la població en general com Esquerra en particular'. En paraules del dirigent independentista, 'han estat vora quatre anys d'invertir esforços personals, econòmics i jurídics per part d'aquesta formació política amb l'única finalitat de poder aconseguir que l'ajuntament facilite còpia de les actes dels plens que es duen a terme; assumptes públics que tracten els representants públics, amb diners públics, escollits pel poble d'una manera lliure i que fins ara eren secrets vulnerant les lleis i la pròpia Constitució'.

Vilar ha qualificat la resolució com una 'gran victòria' que ha fet patent que 'no cal comptar amb grans organitzacions, recursos o mitjans de comunicació per poder treballar pel poble. Únicament fan falta ganes i voluntat' i ha afegit que ara queda esperar 'que arribe l'era digital a l'Ajuntament i que en lloc de malbaratar paper ens faciliten les actes en format digital'.