País Valencià

Notícia

Esquerra lamenta l'exclusió del requisit lingüístic a la nova llei d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana

Esquerra Republicana del País Valencià, segons ha declarat el seu president, Agustí Cerdà, considera 'un atac intolerable als drets dels valencians i valencianes' la reforma de la Llei d'Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana aprovada quest dimarts a les Corts amb els vots a favor de PP i PSOE i que ha deixat fora del text, novament, el requisit lingüístic. En paraules del dirigent republicà, aquest fet comporta, a més, 'la confirmació de quina és la situació política al nostre país, amb una majoria parlamentaria espanyolista, representada per PP i PSOE, que treballa sistemàticament per negar la realitat nacional, cultural i lingüística del País Valencià'.

El president d'ERPV ha criticat durament el posicionament del PSOE, que malgrat el seu compromís amb la Plataforma a Favor del Coneixement del Valencià per a l'Accés a un Lloc de Treball de les Administracions Valencianes, ha votat favorablement aquesta reforma de la llei. 'Per al que no hi ha cap excusa', ha dir Cerdà en al·lusió a les paraules de Joan Ignasi Pla, 'és per a supeditar el requisit lingüístic a altres “interessos generals”. Ser atès en valencià per qualsevol treballador de l'administració és un dret de la ciutadania, així ho recull la maltractada Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià. És la base, és el mínim. No és negociable i no es pot barrejar amb altres qüestions. El PSOE, com sempre, juga la carta que més l'interessa de cara a la galeria, però a l'hora de la veritat és destapa, com va fer a la votació de la reforma de llei'.

El dirigent republicà ha manifestat que aquesta reforma és una notícia lamentable per als ciutadans valencians, i ha dit que 'continuem com a l'anterior llei, però no és el mateix, és un retrocés perquè hi havia una ocasió de corregir un error i s'ha perdut'. Al mateix temps, ha reclamat la necessitat de que la normalitat que el valencianisme té al carrer, a la societat i a la cultura, és reflexe a la política. 'Mentre el valencianisme d'esquerres no es reflexe a les urnes, mentre no conquerisca el seu espai parlamentari, el nostre país haurà de patir aquestes agressions sense sentit. Assolir la normalitat política és una responsabilitat de tots i està a les nostres mans, és per el que hem de treballar'.