País Valencià

Notícia

Domingo “els drets lingüístics dels valencians es mereixen una Llei”

La secretària d’Ensenyament d’Esquerra Republicana del País Valencià, Laura Domingo ha reclamat hui que “Quan estan a punt de complir-se 34 anys de la publicació de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, ha arribat l’hora que des de l’àmbit estrictament oficial es prenguen decisions efectives. El Govern valencià ha de véncer inèrcies i acabar amb la situació d’estancament en què es troba el valencià a hores d’ara.”

La dirigent republicana ha instat “l’Administració que elabore una Llei d’Ocupació Pública que, d’una vegada per totes, garantisca jurídicament al màxim nivell -no per via de reglaments- els drets lingüístics dels valencianoparlants. Domingo ha recordat que aquesta  “és la manera com s’ha gestionat la qüestió a Galícia, les Illes Balears o Catalunya, cal que l’acreditació del coneixement del valencià siga una realitat entre els treballadors de la Funció Pública”. La secretària d’Ensenyament d’ERPV ha afegit que “amb uns censos alts de coneixement de la llengua pròpia entre els treballadors públics a hores d’ara, no s´hi valen excuses: la competència lingüística ha de ser una demanda real, un objectiu col·lectiu compartit d’interés general.

Finalment, Domingo ha recordat que “el Govern valencià està en disposició d’assumir un discurs clar i resolut. Allunyats de polítiques timorates i vacil·lants, cal una política de normalització lingüística concreta i eficaç. Cal una revalencianització de la societat i, en aquest sentit, ERPV farà costat a les institucions quan es produïsquen avanços efectius”