País Valencià

Notícia

Vea: els Pressupostos de l'Estat són un insult cap als valencians i les valencianes. Ens cal un projecte alternatiu a Espanya

El secretari de política econòmica d'Esquerra Republicana del País Valencià, Joan Vea, ha denunciat avui que "els Pressupostos Generals de l’Estat presentats ahir pel ministre Montoro són un nou insult cap als valencians i valencianes. Una altra vegada, com els darrers 15 anys, el País Valencià continua a la cua en inversió per habitant, enguany amb 119 euros per persona, lluny dels 185 euros per persona de la mitjana estatal"

Per a Vea "aquesta decisió tampoc és cap gran sorpresa, continua en la línia dels governs de l’Estat que margina qualsevol inversió que no implique beneficis directes a Madrid i l’estructura radial de l’Estat. Amb aquests pressupostos el govern espanyol deixa clar que totes les promeses sobre el corredor mediterrani, el Parc Central a València, etc. sempre són paper mullat. Els números no enganyen i si afegim el fet que mai acaben executant les inversions previstes, com el milió d’euros que pressupostaren el 2016 per a la reindustrialització del Camp de Morvedre, encara ens deixa en una situació pitjor".

El dirigent republica ha afegit que "el pitjor de tot és que aquestos PGE són la prèvia a la negociació del sistema de finançament autonòmic, per la qual cosa creiem que la voluntat del govern espanyol serà mantenir el statu quo, com ha fet sempre el govern amb PP o PSOE i mantindre el model d’Estat radial que porten implementant des de fa 300 anys".

Finalment, per al responsable de política econòmica d'Esquerra Republicana del País Valencià "aquestos pressupostos demostren que al País Valencià no és suficient amb indignar-nos i “muntar pollastres”. La denúncia d’aquesta discriminació és necessària, però si no va acompanyada d’una alternativa, simplement es queda en una pataleta sense efecte. Si després de tants anys es comprova una vegada més que l’Estat no vol ser reformat, caldrà buscar un projecte alternatiu a Espanya, que passa per construir la República del País Valencià"