País Valencià

Notícia

Esquerra Republicana del País Valencià denuncia la distribució de publicacions trànsfobes a les escoles concertades.

En els darrers dies s’ha començat a distribuir per col·legis concertats un pamflet, publicat per la Universitat Catòlica de València que sota el títol “La transexualidad: reflexiones para una aproximación multidisciplinar”. Aquesta acció és un atac contra la llei Integral del Reconeixement del Dret a la Identitat i a l’Expressió de Gènere aprovada a les Corts Valencianes. Un text amb pretensions científiques i falsament objectiu que transmet una postura absolutament confessional i contrària a la llibertat.

Laura Domingo, secretària d’ensenyament i política lingüística de ERPV ha declarat que "la Sectorial d'Ensenyament d'Esquerra Republicana del País Valencià considera que la difusió i promoció de missatges com aquest entre els estudiants impedeix el creixement de l'alumnat en el coneixement i al marge del dogma". La dirigent republicana ha afegit que "des d'Esquerra reivindiquem una escola laica que eduque en valors democràtics, crítics i humanístics lluny d'adoctrinaments. És per això que campanyes que qüestionen polítiques encaminades a garantir la sobirania del poder civil, la llibertat individual i la democràcia no han de tenir cabuda a l'escola sostinguda amb fons públics”.

Per altra banda, Pilar Navarro, des de la secretaria de les Dones d’ERPV ha explicat que “considerem que l’aprovació de la llei no obliga ningú a ser trans, ni obliga a fer o ser res de res, ni personalment ni col·lectiva ni institucionalment. És un reconeixement del dret individual a ser i a ser respectat. S’ha acabat que les persones transgènere siguen tractades com a malaltes. S’ha acabat per a una part de la ciutadania haver d' amagar-se o reivindicar-se continuament. D’això se’n diu viure lliurement, i hauria de ser una obvietat en una societat democràtica. I és especialment greu que aquestes campanyes arriben a les escoles, perquè els menors són especialment sensibles, i en el cas de menors trans es veuen discriminats i sovint obligats a ser canviats de centre, amb el consegüent perjudici per al seu desenvolupament”