País Valencià

Notícia

Barberà: "Els valencians hem de tenir la clau de la caixa i exercir el nostre dret a decidir"


Esquerra Republicana del País Valencià i les JERPV han participat avui a la tradicional manifestació del 25 d’abril als carrers de València. La manifestació, convocada per ACPV i centrada enguany en la demanda d’un finançament just per al País Valencià, ha aplegat a milers d’assistents als carrers de la ciutat. El president d'ERPV, Josep Barberà, ha defensat que els valencians i valencianes han de poder decidir sobre els seus propis recursos: “Els valencians hem de tenir la clau de la caixa i exercir el nostre dret a decidir”.

Esquerra Republicana del País Valencià i les JERPV han participat a la convocatòria amb el lema “Contra l’espoli del País Valencià: Independència”. Barberà ha explicat que enguany els Pressupostos Generals de l’Estat, "que perpetuen l’espoli que patim els valencians", han centrat la diada del 25 d’abril. "Tal i com hem denunciat des d’Esquerra Republicana els darrers anys, els valencians constatem un any més, amb la davallada del 33% en les inversions previstes per al País Valencià, com el nostre paper a l’Estat Espanyol és el de pagar i callar", ha afirmat Barberà. "Ja no és cosa d’exigir un tracte just per part de l’Estat, sinó de reclamar tenir les claus de la caixa i dret a decidir sobre tot allò que ens afecta. Si no deixem de ser objecte per a passar a ser subjecte polític i exercim el nostre dret a decidir no ens ens sortirem”, ha afegit. 

Barberà ha destacat, a més, que “ens trobem en l’equador de la legislatura i molts dels compromisos del govern resten per complir. Seguim esperant la recuperació dels mitjans de comunicació públics valencians i de les emissions de TV3 al País Valencià, una llei d’igualtat lingüística que permete deixar de ser ciutadans i ciutadanes de segona, així com la reforma de la llei electoral que no torne a permetre que desenes de milers de ciutadans queden sense veu a les Corts Valencianes. Cal que el Consell materialitze els seus compromisos amb la ciutadania”.

A la convocatòria també hi han participat dirigents d’Esquerra Republicana com el diputat al Congrés Jordi Salvador; el Senador Josep Rufà; el diputat al Parlament de Catalunya, Gerard Gómez del Moral, així com Eduard López, Vicesecretari general d'Acció Política d'Esquerra Republicana.