País Valencià

Notícia

Joan Tardà: “els PGE hipotequen el País Valencià. Cada vegada més valencians voldran crear una alternativa a Espanya”

Joan Tardà: “Els PGE hipotequen el País Valencià. Cada vegada més valencians voldran crear una alternativa a Espanya”


El Diputat d’Esquerra Republicana al Congrés Joan Tardà ha denunciat, al debat dels Pressupostos Generals de l’Estat al Congrés, que “els PGE hipotequen el País Valencià. És incomprensible que vostés mantinguen uns pressupostos que són una radiografia de l’Espanya radial, quan allò raonable haguera estat invertir en el Corredor Mediterrani”.
 
El diputat republicà ha afegit que “aquests pressupostos deixen el País Valencià a la cua en inversió per habitant i molt per baix del pes poblacional. Quan la ciutadania valenciana acaba assumint aquest infrafinançament i fins i tot comença a parlar d’espoli, crec que vostés s’haurien de començar a preocupar. Allò que es trobaran és que cada vegada més valencians pretenen crear una Espanya alternativa, però segurament, davant la seua tossuderia, cada vegada més valencians van a canviar aquesta construcció de l’Espanya alternativa per a crear una alternativa a Espanya”.
 
El portaveu del grup parlamentari d’Esquerra Republicana al Congrés ha defensat també l’esmena a la totalitat d’Esquerra als Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017. Tardà ha denunciat que els comptes presentats pel Ministre Montoro a qui ha qualificat com a “braç executor del naixement del precariat” confirmen la nul·la aposta per les polítiques socials, amb un increment de l'1,7% davant, per exemple, a l'increment del 30% en despesa militar.
 
Pel portaveu republicà, l'Estat espanyol està dominat per una oligarquia financera especulativa, sense dimensió productiva ni tecnològica i profundament cobejosa, resultat d'una privatització de les grans empreses públiques. “Aquest sistema no ha donat lloc a cap salt tecnològic ni productiu; l'Estat espanyol s'ha convertit en una veritable secta contra la competitivitat”, ha subratllat. En aquest sentit, ha recordat que s'han dedicat 62.000 milions d'euros a rescatar bancs i 30.000 a l'oligopoli de les grans elèctriques. Els pressupostos que defensa Montoro són, per Tardà, “la demostració de la incapacitat del PP per posar fre a la universalització dels salaris baixos; per reduir la contractació a temps parcial; per acabar amb la precarietat laboral i per posar fi a la misèria dels autònoms. Vostè ha estat el braç executor del naixement del precariat".
INTERVENCIÓ EN VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=x8zTdKTjLKU&feature=youtu.be