País Valencià

Notícia

Domingo "la intromissió del PP en matèria educativa en el Decret de Plurlingüisme respon a criteris ideològics i no pedagògics"

educació
Després de la suspensió cautelar del Decret de Plurilingüisme per part del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, a partir d'un recurs del govern del PP de la Diputació d'Alacant, la secretària d'ensenyament d'Esquerra Republicana del País Valencià, Laura Domingo ha denunciat "la intromissió del PP en matèria educativa. El Partit Popular ha judicialitzat la qüestió per criteris ideològics i no pedagògics".

L’òrgan jurídic entén que un gran nombre d’alumnes podrien veure disminuïts els seus drets lingüístics; en conseqüència, amb aquesta decisió, deixa en una situació d’incertesa delicada els processos de matriculació i les dotacions de personal docent als centres educatius per a l’any vinent. En aquest sentit Domingo ha qualificat "d'inadmissible la intromissió del PP judicialitzant allò que ha perdut en el terreny de la política". La dirigent republicana ha recordat que "encara que aquest decret de plurilingüisme, com hem manifestat en diverses ocasions, està lluny de l’ideal que sempre hem defensat en què la immersió lingüística en valencià per a tot l’alumnat siga l’eix a partir del qual s’estructure la resta d’un sistema educatiu plurilingüe, volem manifestar el nostre suport al Consell de la Generalitat Valenciana que, amb legitimitat democràtica i amb un ampli consens, planteja un projecte de llengües que millora el pla lingüístic vigent fins ara".