País Valencià

Notícia

Esquerra Republicana del País Valencià reclama una solució per als problemes ambientals als abocadors de Real

abocador, real, real montroi
Esquerra Republicana del País Valencià ha exigit a l’Estat i la Conselleria de Medi Ambient una solució per a les zones usades com a abocadors al terme municipal del Real (La Ribera Alta). Els republicans van presentar una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017 (rebutjada amb els vots de PP i Ciutadans) per tal d’adequar, segellar i restaurar ambientalment l’espai, a més de reparar camins afectats pel temporal de 2016. Aquesta demanda coincideix amb l’intent de crear nous abocadors a la zona.
 
El President d’Esquerra Republicana del País Valencià, Josep Barberà ha denunciat que “els espais dedicats a l’abocament de residus no s’han tancat i restaurat ambientalment d’acord amb la normativa vigent, provocant problemes al medi ambient. A més, un dels quatre espais on s’han produït sistemàticament abocaments conté residus tòxics i perillosos, suposant un problema per a la població.  El dirigent republicà ha explicat que per tal de recuperar l’espai i garantir-ne la seguretat cal desplegar accions com la ubicació de barreres de protecció; millorar el control de gasos, aigües i lixiviats; assegurar l’estabilitat dels talussos o garantir la protecció de les aigües subterrànies.
 
El dirigent republicà, a més ha explicat que Esquerra Republicana ha portat al Parlament Europeu la qüestió, en el marc de la col·laboració encetada amb l’equip de govern de Real. "Cal que tots els agents trobem una solució acordada i definitiva que preserve el territori. La política de gestió de residus al País Valencià ha sigut nefasta durant els darrers anys i cal que la Conselleria de Medi Ambient aporte solucions d’una vegada a més de promeses cosmètiques”, ha afirmat Barberà.