País Valencià

Notícia

Esquerra Republicana presentarà iniciatives parlamentàries sobre el tren Xàtiva-Alcoi

El diputat d’Esquerra Republicana, Joan Tardà entre d’altres dirigents d’Esquerra Republicana del País Valencià van mantenir una trobada el passat dimarts amb representants de Guanyar Cocentaina per tal de conèixer de primera mà la situació de la línia ferroviària Xàtiva-Alcoi.

El diputat republicà es va comprometre a articular a través del Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana al Congrés totes aquelles iniciatives necessàries per coneixer la situació d’una infraestructura clau per a les comarques centrals del País Valencià. Així doncs, Esquerra Republicana interpel·larà als representants del Ministeri de Foment per tal de conèixer l’estat de les obres de millora que s’estan executant actualment, així com dels plans de millora de la línia.

El president d'Esquerra Republicana del País Valencià, Josep Barberà ha recordat que “des de fa més de 10 anys, any rere any hem presentat esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat per tal de dotar la línia Xàtiva-Alcoi de les inversions que tant necessita. Hem vist com any rere any, tant en governs del PP com del PSOE aquestes esmenes han estat rebutjades sistemàticament deixant els comunicacions a les comarques centrals en una situació insostenible. La línia Xàtiva-Alcoi i la manca d’una connexió ferroviària entre València i Alacant per l’interior és una mostra més de com l’Estat espanyol ens tracta com a ciutadans de segona”.