País Valencià

Notícia

COMUNICAT D'ERPV: PROU D'EQUIDISTÀNCIA FAL·LAÇ

Des d'Esquerra Republicana del País Valencià assistim espaordits a les declaracions de la Vicepresidenta del Govern Valencià, la senyora Mónica Oltra, en les quals demana al President del Govern de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, que retire la convocatòria del Referèndum del proper u d'octubre.

No es pot mantenir una postura aparentment conciliadora situant-se en una equidistància fal·laç i insostenible. Quan referint-se als governs Espanyol i Català afirma "...en realitat estan dient el mateix però al revés, vull dir que l'actitud és la mateixa" està construint una fal·làcia. Tot el món sap que tant Carles Puigdemont com el Vicepresident Junqueras, com la resta de membres del govern, diputats i senadors catalans venen demanant la negociació des del primer dia fins ara mateix.

Fa l'efecte que la senyora Oltra és una més de les que han pujat al carro d'equiparar ambdós governs com a estratègia per a blocar el referèndum i li recordem que el govern i el poble de Catalunya només demana poder anar a votar i ho fa, com diu Joan Tardà, "cívicament, pacíficament". De l'altra banda tenim un govern que envia milers de policies a escorcollar empreses i institucions públiques, a detenir càrrecs públics i denunciar ciutadans que es manifesten.

Després d'assetjar institucions, càrrecs electes i ciutadania, el govern espanyol ha encetat una campanya en la qual vol donar la sensació que Catalunya es bota les normes més bàsiques de convivència pacífica, res més lluny de la realitat. Ben al contrari, Catalunya ha donat una lliçó de com reivindicar allò que es pensa és just de la manera més pacífica i acurada. Els valencians i les valencianes no volem entrar en aquest joc.

Ens preguntem, i ens agradaria que ens ho aclarira, si aquestes declaracions són en l'àmbit personal o en nom del Consell donat que les ha fet en la roda de premsa del Govern Valencià. Així mateix ens preguntem si aquesta és la postura de Compromís, força política que representa Oltra a la més alta institució valenciana.

Som conscients que molts militants i molts càrrecs de Compromís no estan gens d'acord amb les declaracions de Mónica Oltra. Sabem que és molta la gent de Compromís i el Bloc que dóna suport al referèndum català i que ho fa obertament des de les xarxes socials, conscients que els pobles català i valencià comparteixen patiments, restriccions i espoli des de fa segles. Agraïm, i ens reconforta, la declaració dels Joves de Compromís donant suport al referèndum i contra la repressió que estan patint el poble i les institucions catalanes.

Des d'Esquerra Republicana sempre hem defensat que deixarem de patir el menyspreu dels governs d'Espanya quan siguem capaços d'ajuntar les forces valencianistes i d'esquerres per fer camí cap al nostre autogovern. Des de fa vora 15 anys anem advertint de les conseqüències de l'espoli fiscal per al País Valencià. Segons ha valorat el nostre President Josep Barberà "seguir ofrenant noves glòries a Espanya no ens ha de dur res de bo, ni des del punt de vista social, ni econòmic. Ja no valen les mitges tintes, ni les postures tèbies, ha arribat l'hora de treballar tots en el mateix sentit i hauriem de veure en el poble català allò que pot passar-nos a nosaltres si no guanyem en autogovern i millora del finançament". Esquerra Republicana sempre ha volgut donar la mà tant a Compromís com a qualsevol força política que vulga avançar per eixa via, vinga d'on vinga i porte el nom que porte.

Reiterem el nostre oferiment a tota la gent de bé que vulga posar-se a treballar pel País Valencià, tenim molta feina per fer i demanem a la senyora Oltra rectifique, sempre què no es tracte d'una opinió personal a la qual tothom tenim dret.