País Valencià

Notícia

AJUDEM ELS CATALANS EN EL CAMÍ DE LA REPÚBLICA CATALANA. NO ÉS L'HORA DE LA TERGIVERSACIÓ I EL DISCURS AMBIGU

Des d'Esquerra Republicana del País Valencià condemnem rotundament la violència d'estat patida ahir a Catalunya en la jornada del referèndum d'autodeterminació. L'executiu que presideix Mariano Rajoy és el principal responsable de l'enviament d'efectius de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil amb l'única finalitat de fer servir la violència contra la població catalana i en cap cas de garantir la seguretat en la jornada electoral.
 
Mariano Rajoy però, no és l'únic responsable d'aquests fets que denunciem. La inadmissible connivència del PSOE i de C's han estat decisives per a poder dur a terme la repressió i vulneració dels drets fonamentals dels catalans.
 
I si l'equidistància dels dies previs al referèndum era del tot indecent, no ho és menys voler treure rèdit polític del resultat del referèndum apuntant que la solució per a Catalunya és la dimissió de Rajoy per a encetar un camí de converses i negociacions com si res hagués passat; com si parlarem de rivals en condicions d'igualtat davant d'un conflicte a resoldre. No oblidem que una part ha dut a terme una votació democràtica mentre l'altra ha emprat fraudulentament totes les eines jurídiques i de seguretat de l'estat per a impedir l'exercici de la democràcia.
 
No es pot parlar de negociar sense més quan hem vist com el 56% del poble català ha acudit  a votar tot i saber des de primera hora del matí que les forces de seguretat espanyoles estaven emprant la violència contra la gent. No es pot negociar d'igual a igual quan sobre la taula de negociació hi ha 844 ferits certificats per autoritats mèdiques que només pretenien dipositar el seu vot dins l'urna. No es pot encetar des de zero cap negociació quan el 90% dels votants han votat SÍ, han votat encetar el nou camí d'una república independent, allunyant-se així de la monarquia parlamentària.
 
El poble català és lliure i sobirà de decidir el seu futur, així ho ha fet i en aquesta línia es planteja treballar el seu govern, acatant el mandat del poble, tal com haurien de fer tots els governs. I si algú pensa que es devia haver fet d'una altra manera recordem que els qui ara s'erigeixen com a pròcers del diàleg fa mesos, setmanes o dies miraven cap a un altre costat o no feien res perquè Catalunya pogués convocar un referèndum pactat amb el govern d'Espanya, que és com a tots ens hagués agradat que fora.
 
El problema de Catalunya es diu Rajoy, es diu monarquia, es diu Estat Espanyol, però es diu també molts altres noms de "líders" polítics que no han estat a l'altura i han provocat, per acció o omissió, la situació viscuda diumenge passat. Cap d'ells pot, ni deu, erigir-se en adalil del diàleg, del fals diàleg entre un poble que aspira a l'autodeterminació i un estat que arrasa amb els més mínims drets fonamentals d'eixe poble i les seues institucions legítimes.
 
Fem una crida a les forces polítiques espanyoles i valencianes a no caure en la temptació de la tergiversació del relat dels fets i a assumir que el govern de la generalitat no ha fet res que no haja anunciat fa molt de temps i allò amb el que es va comprometre amb els seus votants. Acabem ja d'una amb el temps de la tergiversació i el discurs ambigu en política, parlem clar!
 
El poble de Catalunya ha triat independitzar-se d'Espanya aclaparadorament i allò que els demòcrates hauríem de fer és posar-nos al costat dels drets fonamentals, de la negociació protegida per a que no es tornen a vulnerar. El resultat del referèndum de diumenge pot agradar més a uns i no tant a altres i és lícit però cal acatar-lo en la mesura que és la voluntat d'un poble expressada en les pitjors condicions que ha vist mai Europa i dut a terme amb "pulcritud" tal com van dir públicament els observadors internacionals.
 
A ERPV exigim la retirada immediata de les forces de seguretat espanyoles que han violentat el poble i causat 844 ferits en el territori català i que res poden fer per un poble que ha demostrat davant de tot el món que és pacífic i cívic.
 
Condemnem la "violència d'estat" exercida el passat 1 d'octubre a Catalunya i exigim que es depuren responsabilitats sobre els qui donaren les ordres d'intervenció en els termes que es produïren, tant a escala ministerial com en la cadena de comandaments.
 
Instem a les forces polítiques a secundar les denúncies que puga posar el Govern de la Generalitat Catalana davant organismes internacionals i a ajudar que es duga a terme una negociació per a la desconnexió de Catalunya d'Espanya tot garantint els drets i vetllant per les formes.
 
Així mateix preguem a les forces polítiques tant espanyoles com valencianes a abandonar el discurs buit, amanit i maniqueu de la tergiversació que ens ha dut a la desafecció de la ciutadania i a situacions de difícil resolució com és que el poble espanyol entenga i admeta la independència d'un territori en condicions de normalitat.
 
Per últim fem una crida als mitjans de comunicació i als seus professionals a recuperar la informació veraç i contrastada més enllà d'allò que els grans grups dicten en funció dels seus interessos econòmics.