País Valencià

Notícia

ESQUERRA REPUBLICANA DEL PAÍS VALENCIÀ I ESQUERRA VALENCIANA DEMANEN A LA MESA DE LES CORTS QUE PROMOGA UN DEBAT I QUE CONDEMNEN L'EMPRESONAMENT DELS MEMBRES DEL GOVERN DE CATALUNYA.

El President d'Esquerra Republicana del País Valencià, Josep Barberà, ha registrat un prec, en nom de la seua formació i d'Esquerra Valenciana, a la Mesa de les Corts Valencianes perquè promoguen un debat sobre la greu situació desencadenada a Catalunya arran les detencions i empresonament del Vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i set Consellers del Govern. Barberà sol·licita a la Mesa en el seu escrit que les Corts Valencianes "...condemnen l'actuació desmesurada duta a terme pel Govern Espanyol amb l'aplicació de l'article 155 i pels tribunals espanyols amb la detenció i empresonament de part del Govern català."

Les formacions d'Esquerra Republicana i Esquerra Valenciana han demanat "valentia política" i alerten les Corts del perill de mirar cap a un altre costat davant la judicialització de la política que ja patim els valencians amb l'entorpiment d'iniciatives legislatives pròpies.

L'actuació d'ahir de l'Audiència Nacional, empresonant 8 membres del Govern català, fa recordar l'antic Tribunal de Orden Público. A més a més segons l'escrit de petició "Els valencians i les valencianes no podem consentir que el Fiscal General de l'Estat actue a les ordres i el dictat del govern. No podem assumir la vulneració de drets dels acusats botant-se totes les mesures de seguretat i creant un greu cas d'indefensió, sense termini de trasllat de querelles, sense mesures cautelars individuals i amb la dispersió de presos."

Esquerra Republicana del País Valencià i Esquerra Valenciana, forces polítiques lleials a les institucions esperen que els grups polítics de les Corts tinguen el coratge necessari per a defensar la màxima institució  dels valencians i les valencianes.