País Valencià

Notícia

MOBILITZEM-NOS CONTRA LA LOMQE. DEROGUEM-LA


Esquerra Republicana del País Valencià dóna suport a la convocatòria de mobilització del pròxim 8 de maig de la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic i contra les retallades, la segregació per sexes en l'escola pública i la LOMQE.

El Secretari d'Organització d'ERPV, Francesc Sanxis, present en la roda de premsa de la Plataforma en la què es va presentar la campanya de mobilitzacions va prendre la paraula per donar suport a la convocatòria i recordar els mestres de l'IES "El Palau" de Sant Andreu de la Barca investigats per un presumpte delicte d'odi pel fet d'haver parlat a les seues classes de la violència emprada per les forces de seguretat espanyoles el passat u d'octubre. Francesc Sanxis ha volgut donar suport "als companys i companyes de l'IES El  Palau, hui assetjats, perquè pensem que atacant-los a ells ataquen a tot el professorat". De fet, no havien passat vint-i-quatre hores de la convocatòria quan des del PP valencià s'instava a les famílies a denunciar el professorat 

Recordem que la LOMQE es va aprovar el novembre de 2013 amb els únics vots a favor del PP. Cinc anys després i amb una distribució de forces ben diferent en la qual no tenen majoria absoluta els populars, la llei més retrograda, liberal i conservadora que hi ha hagut mai continua en vigor.

La coneguda com Llei Wert durant la seua tramitació, és una llei que afavoreix la segregació per sexes, que permet l'augment de la dotació econòmica a les escoles concertades, que torna a imposar l'assignatura de religió i que té un tarannà profundament recentralitzador.

Des d'Esquerra Republicana valorem molt positivament l'esforç de la Plataforma per ajuntar totes les forces progressistes valencianes al voltant de la mobilització del pròxim dimarts i les anima a totes elles a plantejar-se seriosament a fer un front comú per tal de derogar la llei al Congrés dels Diputats. De fet, Francesc Sanxis, es va adreçar als representants polítics assistents a la roda de premsa de dimecres passat amb una proposta. "Faig una crida a la resta de partits que, com nosaltres, tenim representació al Congrés dels Diputats per a fer un bloc i derogar la LOMQE" va dir el secretari d'Organització d'ERPV al·ludint a la majoria parlamentària que conformarien els grups presents. Si de debò a tots els partits ens sembla tan perniciosa la llei no serà tan complicat que els nostres grups parlamentàris es posen d'acord per derogar-la. Restem a l'espera. 

Concentracions: 
Alacant 18 h a la plaça de la Muntanyeta.
Vall d'Uixó  19 h a la plaça de l'Ajuntament.
Vila-Real    19 h a la plaça de l'Ajuntament.
Vinaròs      19 h a la plaça de l'Ajuntament.

Manifestacions: 
Castelló    19 h plaça de Maria Agustina.
València   18 h plaça de Sant Agustí.