País Valencià

Notícia

AQUEST 9 D’OCTUBRE NINGÚ HA DE QUEDAR-SE A CASA. ENS MANIFESTEM PEL PAÍS VALENCIÀ.


Fa 41 anys que les valencianes i els valencians eixim al carrer cada 9 d’octubre de vesprada per reivindicar tot allò que el País Valencià té pendent d’assolir. En aquell 1977 era l’estatut d'autonomia, que tothom entenia com a eina fonamental per arribar a l’autogovern, a autogestionar-nos com a poble; també ho era l'amnistia d’aquelles persones que romanien en presó per motius polítics.

Si donem una ullada al que ha suposat el pas d’aquests 41 anys però, no tot ha anat a millor. L’autonomisme ha esdevingut una eina més de l’estat espanyol per a perpetuar l’espoli fiscal al País Valencià i veiem com els tribunals espanyols com l’Audiència, el TS o el Constitucional juguen cada vegada més el paper de qui posa mordasses en compte de dirimir aspectes legals.

A més a més, en aquest 9 d’octubre tenim en el record la violència exercida amb total impunitat per un grup d’extrema dreta i feixistes ara fa un any contra manifestants i contra periodistes que estaven treballant en la Diada Nacional del País Valencià. I és justament per això que des d’Esquerra Republicana del País Valencià vos encoratgem a eixir al carrer sense por per manifestar-nos allà on sempre ho hem fet per construir eixe País Valencià lliure i sobirà que encara no tenim.

Com a membres de la Comissió 9 d’Octubre sabem de la importància de buscar consensos i ens enorgullim i ens felicitem de què un any més les forces polítiques, sindicals i associatives que ens representen a una majoria de la societat valenciana hàgem sigut capaços d’arribar a acords respecte del lema, el manifest i altres aspectes. Hi ha qui encara avui té por de dir País Valencià i es conforma amb País, d’altres es queden amb el finançament just per por a reivindicar la sobirania fiscal. Tant fa, cadascuna de les forces polítiques, sindicals i associatives tindrà la seua manera de dir i de fer però totes tenim clar que el País Valencià està encara avui molt lluny d’on desitjàvem en aquell 1977.

La gent d’Esquerra Republicana del País Valencià eixirem al carrer amb una pancarta que diu “Esquerra, República, País Valencià” perquè el país que volem fer és el País Valencià i perquè som conscients que només reivindicant la sobirania fiscal podrem aspirar a ser allò que volem: un poble lliure i sobirà.

Vos convidem a eixir de casa. Enguany, més que mai, no podem deixar cap buit al carrer perquè de cap manera podem cedir el lloc de la ciutadania que lluita pel nostre país a aquells que tant de mal li han fet. Per això demanem a les valencianes i els valencians de bé que no vos quedeu a casa.

Enguany hem de ser el poble alegre i combatiu que tantes voltes hem volgut ser. El 9 d’octubre baixem al carrer i participem.