País Valencià

Notícia

STOP VIOLÈNCIES. Per una República feminista

Diumenge que ve, 25 de novembre eixim als carrers per palesar el rebuig a totes les violències que encara avui s'exerceixen contra les dones, Ho farem a tots els pobles i ciutats on hi ha convocada manifestació. S'espera que la de València siga una gran manifestació, un gran crit contra la violència masclista que ens deixa la xifra de 22 assassinats de dones als Països Catalans. Al final d'aquest post trobareu les manifestacions i concentracions que hi ha convocades arreu el País Valencià, informació que anirem actualitzant. 

Aquest és el manifest d'Esquerra contra la violència, o millor les violències, masclistes: 

 
El 25 de novembre, dia contra la violència envers les dones, volem manifestar el rebuig cap a qualsevol tipus de violència masclista i fer un pas més en el compromís per erradicar aquesta xacra.
La violència patida per les dones es manifesta de moltes maneres i és una conseqüència, i un instrument alhora, de la desigualtat entre homes i dones, el poder dels segons sobre les primeres i les relacions jeràrquiques de gènere que existeixen. Denunciem i visibilitzem aquestes situacions any rere any, però malauradament, lluny de disminuir, les múltiples agressions i les situacions de vulnerabilitat que pateixen les dones segueixen sent habituals. 
Aquest any s’han produït 22 feminicidis als Països Catalans, però els assassinats masclistes són tan sols la punta de l’iceberg. La violència masclista inclou la violència sexual, la violència econòmica, la violència simbòlica i totes aquelles situacions de discriminació patides per les dones per motiu del seu gènere. I és una violència que no diferencia entre edats, classes socials, procedències o altres estructures socials: afecta a totes les dones.

A més el  2018 ha estat marcat per l’empresonament i l’exili de polítiques i polítics. Aquesta situació també ha generat una doble violència i discriminació, ja que el tracte donat pels mitjans a les preses i exiliades polítiques ha tingut una clara marca de gènere, destacant-les per les seves relacions familiars i afectives i no per l’activitat política per la qual estan patint conseqüències. Aquesta violència simbòlica i quotidiana d’invisibilització de les dones també suposen una discriminació i una desigualtat cap a les dones que no podem permetre. Volem un model d'estat amb una base feminista que prioritze acabar amb les violències envers les dones, no només els casos més visibles, com els assassinats i les violacions, sinó també les violències quotidianes que passen més desapercebudes però que legitimen un sistema discriminatori.

A més al País Valencià l'espoli fiscal al qual ens sotmet l'Estat espanyol fa que la dona siga doblement perjudicada en la mesura que les dones patim la discriminació laboral i salarial. 

L’única manera d’assolir els nostres objectius feministes és implicant-nos, transformant-nos en agents transformadors, des de la
ciutadania fins a les institucions públiques, per garantir els drets de les dones i la denúncia de les violències masclistes.

Manifestacions convocades el 25N al País Valencià:
actualitzat 21.nov.2018 14.00 h.

25 de novembre:
Picassent 11.30h Plaça Europa. Manifestació
Alacant 12.00h Plaça del Port. Manifestació.
València 12.00h Glorieta /Navarro Reverter. Manifestació.
Port de Sagunt 18.00h Concentració a la Tinença d'Alcaldia i a les 18.30h manifestació
Elx 19.00h Plaça de Baix. Manifestació.

Vos informem també d'altres actes que es duran a terme els dies previs:

23 de novembre:
València 11.30h Plaça de Nàpols i Sicília. Acte de protesta contra la violència masclista
Castelló 18.00h Passeig de Ribalta. Manifestació.

24 de novembre:
Benimaclet 11.00h: Manifestació des de la Plaça de les Tretze Roses.
Calp 12.00h: Concentració a la Plaça de la Constitució.
Alacant 20.00h: Marxa de Torxes des de la Plaça Calvo Sotelo.