País Valencià

Notícia

SOPAR GROC A BORRIANA: EL SILENCI DE L'ESQUERRA AL PAÍS VALENCIÀ HA SIGUT CLAMORÓS.


Vora un centenar de persones s'ajuntaren la nit de dissabte a la Tasca Nàutica de Borriana en un Sopar Groc en solidaritat amb els presos polítics catalans. Un sopar en el qual es va palesar la unió en el clam per la llibertat dels presos i les preses polítiques que divendres foren traslladats a presons espanyoles per encarar el judici del 12 de febrer.

En aquest sentit, l'exregidor de l'ajuntament de Borriana, Santi Zorío, va qualificar de “farsa de l'estat espanyol” el judici que començarà el pròxim 12 de febrer i per al qual el jutge ha negat, entre d'altres, l'assistència d'observadors internacionals.

Zorío, qui va empényer els assistents a posar dempeus un nou projecte a Borriana va remarcar que “el silenci de l'esquerra al País Valencià ha sigut clamorós”, un silenci induït per les institucions que venen declarant que ara no toca parlar de Catalunya, “el que han fet aquestes persones és agafar la veu del poble”.

Per la seua banda, el president del Consell preautonòmic, Josep Lluís Albinyana, va explicar les irregularitats comeses per l'estat contra el procés català i els seus líders que fa que a hores d'ara l'estat espanyol tinga en presó i a l'exili un govern legítim, triat pel poble. Albinyana va assegurar sentir-se representat per ERPV. Segons el jurista valencià ERPV “representa el model de societat al que altres han renunciat".

Al sopar ens va acompanyar el senador d'Esquerra Republicana Josep Rufà, qui va explicar les darreres actuacions al senat, entre les quals la bateria de preguntes fetes al Ministre de l'Interior, Grande Marlaska perquè explique els motius pels quals es van traslladar els presos i preses polítiques com si foren delinqüents comuns. Rufà va palesar la bona comunicació i treball en comú amb ERPV, assegurant que “el País Valencià té un grup parlamentari a la seua disposició”. Un treball conjunt que ha permés, entre d'altres, que el senat aprove una moció de condemna de l'assassinat de Guillem Agulló.

Des d'Esquerra Republicana del País Valencià constatem en els sopars grocs i en la resta d'actes que duem a terme que el silenci i la poca solidaritat es queda en les institucions. El secretari d'Organització d'ERPV, Francesc Sanxis va agrair als assistents la seva presència i va explicar que el sopar groc i va dir que el sopar groc era un acte de solidaritat amb tots aquells que han estat represaliats, des dels presos polítics fins Guillem Agulló, Miquel Grau o Palomino. Sanxis va explicar que “allà on anem ens trobem amb un País Valencià solidari amb els presos polítics i el poble de Catalunya, i açò ens ha de fer reflexionar” i es va comprometre a seguir organitzant tants sopars grocs com col·lectius o pobles ho demanen arreu el País Valencià. "Nosaltres no callem depenent d'on tenen lloc les injustícies. Nosaltres som per davant de tot republicans, i això vol dir que creiem en la igualtat. En la igualtat de tots els pobles per decidir el seu futur. També del poble valencià". Sanxis va acabar la seua intervenció recordant les paraules d'Oriol Junqueras “som el fruit de moltes derrotes, però som la llavor de totes les victòries”.