País Valencià

Notícia

CAPS DE LLISTA CORTS GENERALS: València, Jaume Ferrà

Jaume Ferrà és membre de la permanent d'ERPV i  d'Esquerra Valenciana. Es presenta com a cap de llista per la demarcació de València a les eleccions a Corts Generals del pròxim 28 d'abril. Destacat militant del Bloc fa mesos va donar el pas de militar en Esquerra Republicana del País Valencià. Aquestes són les seues reflexions:


Jo no done el pas de militar en ERPV partint del no rés. Des de fa anys he militat en el Bloc i després en Esquerra Valenciana. Després d’una reflexió global, i analitzant la deriva de la coalició Compromís dins la qual estàvem, decidim deixar Compromís i el Bloc. En aquell moment veiem que els valors pels quals lluitem des de fa molts anys els representa ERPV. És així com ens integrem recuperant, a més, una unió històrica del republicanisme valencià sobiranista.

Ara més que mai cal fer confiança a ERPV perquè la llibertat i la defensa dels valors democràtics estan en joc cada dia més. És responsabilitat de cadascú de nosaltres, com a ciutadans, fer-los valdre davant d'un estat que es lleva la careta i ens demostra que no és un estat sinó més be una màquina de repressió.

Ara com ara, i degut a l'espoli que patim des de fa massa temps, hi ha moltes urgències polítiques però per a mí n'hi ha una de la qual depenen la resta. És urgent tombar la barrera del 5%, eixa mesura injusta i antidemocràtica que tenim al País Valencià. Des de l'any 1999 he estat lluitant per tombar-la. L’any 2015 C's proposa llevar-la  i, per motius de partit a curt termini, no s’ha donat solució en aquesta legislatura. Avui seguim en una situació totalment injusta que ofega el pluralisme del País Valencià. En aquests moments si el Bloc no anara en coalició amb Iniciativa, no arribaria a tindre representació. I això és del tot injust.