País Valencià

Notícia

CAPS DE LLISTA CORTS VALENCIANES: Alacant, Mikel Forcada.

Mikel Forcada, president comarcal d'ERPV a l'Alacantí, encapçala la llista de les eleccions a les Corts Valencianes per Alacant. Ens conta per què està a ERPV i els motius per votar ERPV el pròxim 28 d'abril. 

Per a mí és ben senzill explicar per què estic a ERPV: sóc d'esquerres, valencià i republicà. D'esquerres, perquè crec que la política ha de respondre a les necessitats de les classes populars, la majoria de la societat.  Valencià perquè fa 43 anys que visc a Alacant, el país Valencià és la meua terra i el valencià és la llengua de ma casa, la meua dona i els meus fills, i republicà perquè crec en la igualtat, la llibertat i la fraternitat i la sororitat: tots iguals, units, responsables.
El pròxim 28 d'abril cal elegir polítics que creguem en el poble valencià, en una concepció moderna de poble valencià, i que el considerem un veritable subjecte polític que aconseguisca la sobirania, les sobiranies que necessitem per al benestar de les nostres classes populars front a les renúncies i les ofrenes a un estat que ens espolia i reprimeix. Este projecte polític només el representa ERPV. Votar ERPV, malgrat les barreres, envia a la resta de partits un missatge clar i diferenciat: som valencians que creiem que només els valencians aconseguirem el que somiem i mereixem.

Si he de triar entre les urgències polítiques que el País Valencià té al davant he de mencionar una educació essencialment pública que puga desplegar un projecte educatiu propi, valencià. Unes infraestructures que vertebren un país i permeten relacions socials i econòmiques fluïdes. Una sanitat per a tothom, ben finançada, que responga a les necessitats de la gent comuna amb eficiència. Una política lingüística d'igualtat d'arrel republicana, on els valencianoparlants experimentem un nivell de ciutadania complet en tots els àmbits, no com ara.